NSK uvodi naplatu rezervacije za noćni rad? + PETICIJA

Warning message

  • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "reddit" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "google_plus" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
Logo NSK, Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Kako doznajemo od zaposlenika Nacionalna i sveučilišna knjižnica, NSK uvodi naplatu rezervacije za noćni rad u knjižnici putem poziva naplatnom govornom automatu na 060 liniji! I to po ne baš pristupačnim cijenama za studente, pa ni za ostatak svijeta koji bi mogao trebati usluge iste!

"Usluga" pod imenom "Telefonski servis NSK" koju bi NSK trebao pružati svojim korisnicima je trebala početi s radom 6. rujna 2010.. Navedena usluga ipak zbog tehničkih razloga još nije zaživjela, no kako kažu službenici iste institucije trebala bi uskoro početi s radom.

Kako su nam priopćili djelatnici NSK, u budućnosti bi isključivo putem ove usluge (piše i u informativnom letku iako se ne vidi na fotografiji) bilo moguće izvršiti rezervaciju za noćni rad, kao i za ostale usluge. S informativnog letka koje je moguće dobiti u NSK vidljive su cijena i svrha usluge - koje su su do sada bile besplatne. Konkretno rezervacija se mogla do sada izvršiti telefonski, e-mailom i osobno u knjižnici, naravno besplatno.

Kako letak navodi "Usluzi se pristupa telefonskim pozivom na broj 060 5 30103 po cijeni od 4,23 kn/min za poziv iz fiksne mreže, odnosno 5,78 kn/min iz mobilne mreže ili slanjem SMS poruke na broj 66159 po cijeni 3,66 kn. PDV je uključen u cijene." Ne, možemo ne zapaziti da su cijene poziva prema nekim sexphone uslugama ili tv kvizovima manje.

U prilog tekstu dodajemo i ovu, lošu, fotografiju (bolja verzija uskoro, čim se dokopamo skenera).

Pravokutnik.net

Ovakvo tretiranje korisnika od ustanove s ovakvim modelom financiranja autor ove obavijesti smatra neprihvatljivim. Tko zna, možda NSK nedostaje sredstava za osnovne sanitarne namirnice namjenjene korisnicima kojih ponestaje s vremena na vrijeme.

 

EDIT: Na sljedećem linku možete potpisati digitalnu peticiju protiv naplate usluga NSK http://www.ipetitions.com/petition/nsk/