View Full Version : Sanader podnio ostavku
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,1,,168101.jl
zomg.
samo ne susjeda ;_;
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,1,,168101.jl
zomg.
samo ne susjeda ;_;
Koji qrtz?
Ako i kapetan napušta brod, očito je kakvo je stanje u državi.
I zašto, pobogu, Kosorica...
Elisa Day
01-07-2009, 14:05
i Hebrang za predsjedničkog kandidata???
wtf?
konzerva
01-07-2009, 14:12
ajmo ovo prebacit na politiku, mislim kad ste već ubili otvoreno jer je progutao podforum onda treba spriječit da se ovaj topic pretvori u novi otvoreno.
nego, WTF?!
mislio sam da će podnijet ostavku jedino u slučaju da krene za predsjednika ali ako neće ni to onda zbilja tko zna šta se tu dešava
Elisa Day
01-07-2009, 14:18
u 14.15 h je presica pa će valjda navest razloge
koji k... ovo mislim nije nitko očekivao, mora da je nešto gadno
Konzerva je u pravu, ovdje ćemo o tome. /update: tema zaslužuje vlastiti topic
Jedino bi imalo smisla za neke privatne probleme, otkad to iko u HDZ-u preuzima odgovornost za išta?
one_perfect_girl
01-07-2009, 14:24
Navodno je na radiju receno da ce se ipak Sanader kandidirati za predsjednika RH, a ne Hebrang. S nestrpljenjem ocekujem presicu :D
Ali cemu Jadranka, cemu cemu? :(
Elisa Day
01-07-2009, 14:24
"Osim promjene na vrhu Vlade, mijenja se i njezin satav. Dosadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretić postaje potpredsjednik Vlade, a na njegovo mjesto dolazi HDZ-ovac Petar Čobanković. Osniva se i novo ministarstvo uprave, a njegov ministar bit će Davorin Mlakar."
Na business.hr-u (kojeg mi trenutno neće otvorit, kao i većinu drugih portala) sam pročito da će za predsjednika ili Hebrang ili Primorac, koji će isto danas podnijeti ostavku.
Puno je spekulacija i "neslužbenih izvora", a sve upućuje na činjenicu da smo u sranju epskih razmjera.
Elisa Day
01-07-2009, 14:31
Vlaisaljevićka premijerka :rotfl:
naravno, ako budu još uvijek imali većinu ::E:
ali ne vjerujem da će se Sanader ipak kandidirati za predsjednika
konzerva
01-07-2009, 14:32
nigdar ni bilo da ni nekak bilo :D
pusića za ministra uprave!
cek...jel prvi april?
ak nije...
Laku noc hrvatska...
trebao sam u miami-u ostat...:roll:
konzerva
01-07-2009, 14:43
šta toliko cijeniš sanadera da misliš da nemremo bez njega?
ili misliš da ako odlazi znači da je država pred bankrotom?
kako bi rekli kiwiji up the shit creek without a pedal
A samo sam htjela ici spavati.. sad me ovo zapravo i zanima pa cem cekati 14h ;_;
A hm... da. Zasto Jadranku? Zato jer ako ona postane premijerka, apsolutno se nista ne mijenja ::E: *dovoljno je dugo imala ulogu kardinala Richelieua*
Pokušavam smisliti nešto pametno, ali treba pričekati više informacija da bi se moglo komentirati.
Elisa Day
01-07-2009, 14:55
Zasto Jadranku? Zato jer ako ona postane premijerka, apsolutno se nista ne mijenja ::E:
absolutli najpogodnija osoba kroz koju bi sanader diktirao i da čuva ovce negdje u novom zelandu
Naaaaavodno je riječ o osobnim problemima tj bolest il njegova il člana uže familije...pitanje je... A možda i jesmo pred bankrotom...makar bi to saznali preko drugih kanala, a nitko nije govorio do sada da jesmo...
Stormrage
01-07-2009, 15:08
Naaaaavodno je riječ o osobnim problemima tj bolest il njegova il člana uže familije...pitanje je... A možda i jesmo pred bankrotom...makar bi to saznali preko drugih kanala, a nitko nije govorio do sada da jesmo...
da nema plaća za 8 mj.
ili je teško sra7nje ili je bolestan...
toplo se nadam ovo drugo , nije baš lijepo od mene ali ako bježi treba ga ubit
Evo na rtl izvanredna konf
Cheesyp00f
01-07-2009, 15:13
:rotfl: Index piše da su oni prvi objavili vijest a samo su ju copy pasteali sa jutarnjeg. Predobri su :mrgreen:
rotfl kod mene bacaju petarde
:rotfl: :rotfl:
Elisa Day
01-07-2009, 15:15
da da kod nas je osjećaj odgovornosti političara za postupke stvarno na tolikom nivou da podnose ostavku nakon neke/nekih pogreške/pogrešaka :roll:
ziher je neki osobni problem
rotfl kod mene bacaju petarde
:rotfl: :rotfl:
Hah i kod mene, ekipa sa prozora plješće na prozorima i stavljaju zastave:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
bitno da je državna televizija koju masno plaćamo prva popratila događanja NOT
Eto. Covjek dao sve od sebe, obavio svoj posao i sad je gotov.
NATO, EU pregovori gotovi za 3mj, samo fali politicke volje, on je svoje odradio.
Pda.
Logicno.
Posao mu je gotov. Nema vise sto.
>______>
Da, najgore od svega, pokusao je ne dati razlog.
Morali su prvo dovršiti 20 godina star film s Jane Seymour :D
Što se Sanija tiče, taktička odstupnica rekao bih.
Morali su prvo dovršiti 20 godina star film s Jane Seymour :D
prioriteti se moraju znati!
čujem da je jak lobij seymourice...
Stormrage
01-07-2009, 15:29
Evo na rtl izvanredna konf
bježi govno, nije bolestan
strašno , "ja sam svoj dio obavio, sad je vrijenme za druge" iliti "ja sam upropastio državu a vi se sad vadite"
on se nakrao a mi se snalazimo kako tko može
a baš je peder
Stormrage
01-07-2009, 15:31
ali je zato kristina periša 1.postavila pitanje!!
slovenci su krivi!!! oni su nam uništili ekonomiju!!
riga mi se!
Dovrsio kolekciju satova, kazem.
Insomniac
01-07-2009, 15:33
Dovrsio kolekciju satova, kazem.
Jedina dobra stvar kod njega :D
Stormrage
01-07-2009, 15:34
i tko će sad lupit šakom o stol i reći da se proračun mora kresat?
suzana?
idućih par mjeseci unutarnje borbe a reforme bye bye
legal_neverland
01-07-2009, 15:36
s broda koji se potapa, stakori prvi bjeze...
Mnogo zanimljivo, sada ništa ne sprječava horde zlih srba da preuzmu vlast u hrvatskoj...
Ali šalu na stranu, zanimljivo je pitanje zašto sada? Ono, povuć se dok si na vrhu?
Sad još sam držim fige da đapić ode kvragu, pa da i sve ostale stranke smjene predsjedništvo i da vidiš rusvaj.
malimrav85
01-07-2009, 15:38
treba pobjec dok stigne. Onda se vratit i rec da je neko drugi zajebo
meni i dalje nije jasno o čemu je to on duboko promišljao.
svašta je napričao, a ništa razumno nije rekao. :blink::baf:
tipicni sanaderovski govor - puno laprdanja, nista receno.
take the money and run..
da baš... još će se on kandidirati za predsjednika nekako...
legionar
01-07-2009, 15:45
Koliko mi je drago što ga više neću morat gledat, toliko mi se riga od pomisli će Jaca Suzana pl. Vlaisavljević bit pred. Vlade. Sanader se povlači jer se ukenjao. Predviđam raspad Vlade u roku od pola godine te socijalne nemire i potencijalni građanski rat u roku godine :rotfl:.
građanski rat u roku godine :rotfl:.
Možemo se samo nadati...:angelnot:
legal_neverland
01-07-2009, 15:46
a na kojem je on to vrhu? kriza nam zdere zemlju, pregovori su nam sjebani, koliko je ljudi u zadnja dva mjeseca izgubilo posao, ogroman vanjski dug. zemlja je u totalnom kolapsu. a on je valjda shvatio da mu je odzvonilo jer svaki tjedan pokusavao rijesiti neki potencijalni prosvjed, strajk...
i kad pomislis da je ovo dno dna, on baci kost, a jadranka kosor skoci..
Koliko mi je drago što ga više neću morat gledat, toliko mi se riga od pomisli će Jaca Suzana pl. Vlaisavljević bit pred. Vlade. Sanader se povlači jer se ukenjao. Predviđam raspad Vlade u roku od pola godine te socijalne nemire i potencijalni građanski rat u roku godine :rotfl:.
ma bit ce prijevremeni izbori i opet ce adeze pobijediti :D sve ce biti ok hihihi
al ne, kak ne kuzite. normalno je da vlada padne zato jer premijer misli da je obavio svoj posao.
Mission accomplished.
Fali nam nosac aviona.
Kao što cijelo vrijeme govorim, kriza kod nas nije još niti počela.
A i kolega PJ je odlično predvidio kroz zadnjih par dana odlazak ovog velikana i pad njegove vlade. Doduše, riječ je o simboličnom padu, ali pad zasigurno jest.
Zašto se povukao?
Pa, vrlo vjerojatno zato što nas tresu afere već par tjedana, a i pritisak Zapada je veći nego ikada. Vjerujem da bih se i sam povukao s te pozicije u ovom trenutku te tako izbjegao potencijalnu katastrofu zvanu recesija, gubitak dijela teritorija, nezadovoljstvo mase itd.
Predviđam raspad Vlade u roku od pola godine te socijalne nemire i potencijalni građanski rat u roku godine :rotfl:.
To!
Ajde svi, počnite vaditi prašnjave crne košulje i titovke iz ormara!:lol:
legionar
01-07-2009, 15:49
ma bit ce prijevremeni izbori i opet ce adeze pobijediti :D sve ce biti ok hihihi
Mislim da bi bilo pošteno prema narodu da HDZ i SDP konačno kažu da su isto sranje i da se ujedine. I da prestanu muljat (ne)pošten narod.
a na kojem je on to vrhu? kriza nam zdere zemlju, pregovori su nam sjebani, koliko je ljudi u zadnja dva mjeseca izgubilo posao, ogroman vanjski dug. zemlja je u totalnom kolapsu. a on je valjda shvatio da mu je odzvonilo jer svaki tjedan pokusavao rijesiti neki potencijalni prosvjed, strajk...
i kad pomislis da je ovo dno dna, on baci kost, a jadranka kosor skoci..
Pa država je u banani, ali je on svejedno na osobnom vrhu. Premijer je, predsjednik najjače stranke, da se kandidirao za predsjednika pobjedio bi, jer narod lako zaboravlja, a i ja se ne mogu sjetiti ni jedne druge osobe u hrvatskoj koja bi mu mogla konkurirati. Tako da koliko god je loše stanje, on je svejedno otišao na svom osobnom (ne našem državnom) vrhu.
Nadam se da će kroz par mjeseci barem 40% Hrvata ostati bez posla.
Ovaj narod je istreniran da predugo trpi.
Taj Sanader je potpuno popizdio. Novi ljudi? Kosor, Šeks, Hebrang, Jarnjak, Šuker i ostali su novi?
Only in Croatia™
http://metro-portal.hr/img/repository/2009/02/web_image/sanader_cuka.jpg
Cherry Darling
01-07-2009, 16:13
:popcorn:
Kosorka ce sad zaista uzivat *demerolfriendly smajl*
I Marjan i Mosor za Jadranku Kosor!
To je nama naša borba dala, da imamo Jacu za maršala!
Niko nema šta vojvoda Vlaisavljević imade, unuku za predsjednicu vlade!
Jesam li ja jedini koji se nakon ove konferencije za tisak osjeća ismijano i tretirano kao da su mi 3 godine?
On uopće nije naveo razloge, a ni ove novinarske kvočke nisu postavile prava dva pitanja
-Koji je primarni razlog?
- Zašto u ovom trenutku?
Iako bi se on i ovdje izvlačio na kretensku demagogiju tipa "Primarni razlog je što sam odradio svoju dionicu" i "U ovom trenutku jer je sada Hrvatska postigla ove i ove stvari...."
Kreten.
legionar
01-07-2009, 16:26
Tko će sad bit ministar obitelji? :cold: Jaca - kao osoba koja je rasturila tri obitelji - je u tome bila vrlo uspješna :mhm:
Insomniac
01-07-2009, 16:29
I Marjan i Mosor za Jadranku Kosor!
To je nama naša borba dala, da imamo Jacu za maršala!
Niko nema šta vojvoda Vlaisavljević imade, unuku za predsjednicu vlade!
*traži onaj smajlić što pleše kolo *
našao ga
http://img81.imageshack.us/img81/4126/kolcesk4.gif
On uopće nije naveo razloge, a ni ove novinarske kvočke nisu postavile prava dva pitanja
-Koji je primarni razlog?
- Zašto u ovom trenutku?
čak jesu... njegov odgovor je bio:
Ja sam svoje razloge naveo.
-Ali niste.
-Ma jesam. Neću se ja svađati s vama. ...i pobježe :neko:
Mislim da je ovo onaj "odlučujući korak naprijed" u državi pred ponorom....
Dobar pjesmuljak :)
Najbolje s presice: on, dakle, odlazi s mjesta premijera i predsjednika stranke nakon dugog promišljanja, on je svoj doprinos politici dao, on odlazi zadovoljan. iz kojeg razloga zadovoljan, boktepitaj!
novinarka pita jel to znači da je isključena mogućnost njegovog političkog djelovanja za ubuduće, on veli da NIJE- on odlazi iz politike, politika ne odlazi iz njega. wtf?? tko je tu lud? ideš il ne ideš, stari? muljaže neke.
jbt, nije u stanju dat jedan jedini razlog, a kad ga je novinarka na kraju pitala da kaže barem nešto konkretno jer nam je to dužan, veli on da nije došao tu svađat se s njom. ma, jebo hdz, sve ista bagra.
Zanimljiva reakcija burze na ova događanja, tko bi pomislio....
http://zse.hr/default.aspx?id=17991
čak jesu... njegov odgovor je bio:
Ja sam svoje razloge naveo.
-Ali niste.
-Ma jesam. Neću se ja svađati s vama. ...i pobježe :neko:
Mislim da je ovo onaj "odlučujući korak naprijed" u državi pred ponorom....
Vidi...
To je dvojbeno.
Pitanja nisu postavljena u obliku u kojem sam ih napisao.
Međutim, postavljena su dovoljno jasno, zato vjerujem da bi taj demagog slično odgovorio i na onako formulirana.
Sramota.
Jaci je to rođendanski poklon, navodno joj je danas rođendan. Pored nove premijerke, Kizo Ne'am Pojma Milanović mi djeluje kao čista premija.
Povlačenje je vjerojatno posljedica nekog filmića koji bi mogao isplivati na jubitou, nakon kojeg bi premijer postao Ivo Nacionale budući da je u okladi "koji će prije odstupiti s vlasti" Mugabe čisti zicer naspram Sanadera.
Reakcija Zorana Milanovića i SDP-a (http://www.youtube.com/watch?v=83MUIqpbybk&feature=player_embedded)
Vidi...
To je dvojbeno.
Pitanja nisu postavljena u obliku u kojem sam ih napisao.
Međutim, postavljena su dovoljno jasno, zato vjerujem da bi taj demagog slično odgovorio i na onako formulirana.
Sramota.
Istina... :thumbup:
Ja sam cak pomislila da su im prije pressice zabranili da ispituju pitanja tipa:
ima li to veze s aktualnim aferama (i onima koje tek dolaze) ili mozda s kandidaturom za predsjednika, ili jednostavno - jeste li se.. pa.. usrali kad ste shvatili sta ste napravili od drzave... fuj. sramota. :thumbdown:
"Primarni razlog je što sam odradio svoju dionicu"
To je ovako, profinjena, maskirna verzija.
Rojsovim rječnikom: "Primarni razlog je što sam jamio svoju dionicu, vrijeme je da drugi nagrabe."
legionar
01-07-2009, 16:51
Joj, šta se ovaj trol Milanović javlja. Politički amater, luzer i neznalica.
najbolji komentar ikada na koji je naisao frend do mene:
Novinar: 'Mislim da ste dužni dati objašnjenje hrvatskoj javnosti o razlozima ostavke.'
Sanader: 'Dao sam razloge.'
Novinar: 'Niste!'
Sanader: 'wf rofl noob afk'
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Rekli bi patuljci: smrdi, smrdi, užasno smrdi
Kao da se je sad nekaj promjenilo. Ostale su iste karikature na vlasti. Da, ziher će Jadranka upravljati državom. Biti će kao odnos Putin (Sanader) - Medvedev (Kosor) u Rusiji.
Ah, bljuje mi se od hdz-a :cold:
Tko živi u Zagrebu, svjedok je da i nebo plače za Ivom...
I odmah je SDP morao sazvati sjednicu. Jadno.
Ali ovi iz HSS-a će ići dalje i s bilo kime iz HDZ-a, vlast je vlast.
Sanader ne želi voditi državu u svijetu bez Majkla Đeksona :cheers:
I odmah je SDP morao sazvati sjednicu. Jadno.
A ne, glavna oporbena stranka neće imat reakciju na pad vlade :roll:
Zoki je dao poprilično mlak i slabašan govor, al šta i očekivat...
Da bar dođe do novih izbora i smjene vlasti pa nek izađu na vidjelo sve te muljaže u poslijednjih 6 godina. Mislim da će ako počnu oduzimat svu nezakonito stečenu imovinu naći dovoljno novaca za deficit.
Da bar dođe do novih izbora i smjene vlasti pa nek izađu na vidjelo sve te muljaže u poslijednjih 6 godina. Mislim da će ako počnu oduzimat svu nezakonito stečenu imovinu naći dovoljno novaca za deficit.
taj rojs je budala al u jednom je imao pravo tko je jamio je jamio.
bar ti ko buduci pravnik trebas znati da nakon kaj imovina promijeni 20 ruku ti mozes natrag dobiti šipak osim ako se ne odlučiš koristiti metodama staljina, chaveza i ekipe.
taj rojs je budala al u jednom je imao pravo tko je jamio je jamio.
bar ti ko buduci pravnik trebas znati da nakon kaj imovina promijeni 20 ruku ti mozes natrag dobiti šipak osim ako se ne odlučiš koristiti metodama staljina, chaveza i ekipe.
Mislim da je većina te imovine još uvijek u istim rukama, u nekima još od 90-tih.
Al najviše mi smeta što većina ljudi opravdava jamljenje, zato i jesu takvi rezultati na izborima.
Upravo sam vidio Elvisa u NLO-u.
legionar
01-07-2009, 17:19
Da, sad nam, usred krize i svih ostalih sranja, taman fale još jedni izbori i novi troškovi vezani uz njih i kampanju da bi nakon toga na vlast došla jedna te ista bagra, zapakovana u HDZ ili SDP-u, sasvim svejedno.
Biti će kao odnos Putin (Sanader) - Medvedev (Kosor) u Rusiji.
S jednom razlikom Ruski ninđa je za razliku od Sanadera uspješan i u drugim stvarima osim jamljenja.
Darkbuster
01-07-2009, 17:25
2 su moguca razloga:
1) Takticko povlacenje. Kandidirat ce se za predsjednika. Ne zeli negativni publicitet koji bi dobivao u razdoblju do pocetka kampanje zbog produbljivanja krize,blokiranja pregovora, pada BDP-a. Prijevremeni izbori u roku od par mjeseci. SDP dobiva. Posljedice krize tada najvece,sazivaju se novi izbori i HDZ se vraca u roku od 2 godine Italia stajla :D
2) EU mu malo izmasirao jaja i dao mig da je vrijeme da odstupi jer zbog jeftinog populizma sjebava pristup EU + ne rjesava kroupciju,sto je zapravo i najveci concern unije buduci da to shebava biznis.
Tony Montana
01-07-2009, 17:44
Hmmm..nazire li se to velika koalicija hdza i sdp-a? Sanader predsjednik drzave, mesic predsjednik sabora...sve to sa svrhom da se drzava izvadi iz govana, a narod stavi pod kontrolu..
Just a little bit
01-07-2009, 17:45
sve mi se cini da je Ivo naumio bit predsjednik.
ako se kandidira i bit ce, s obzirom ko bi mu mogli biti protukandidati.
a ovo da ce se andrija hebrang kandidirat za predsjednika, pa ko bi njemu dao glas ? Njegova uža familija bi glasala za nekog drugog :D
Svašta je tu moguće.
1) Želi se povući kako ne bi bio na vlasti kada kriza udari najjače do sada - pred kraj godine. On je "too old for this shit" :D . Nije isključena ni mogućnost kakve prisilne ostavke za nekoliko mjeseci u slučaju velikih socijalnih nemira, pa kome to treba?
2) Ovo pod 1), samo što izbjegava negativan publicitet ne jer mu se ne da, nego namjerava postati idući el Presidente.
3) Koalicija SDP - HDZ. Priča se o Trećem bloku kojeg bi vodio Mesić. Ako Sanader postane predsjednik poslije Mesića, na parlamentarnim izborima SDP i HDZ formiraju koaliciju kako bi pobijedili Mesićev blok, a pošto unutar nijedne stranke trenutno nitko nema Sanaderov autoritet, on bi ustvari vodio takvu Vladu s Pantovčaka jer bi bio posrednik između dvije najjače stranke i postizao konsenzuse kako mu paše. Naravno, to je i vrijeme ulaska u EU, a Ivo bi zadovoljio svoju opsesiju da nas uvede tamo. Isto tako, radikalni HDZ-ovci i SDP-ovci koji bi bili protiv takve koalicije ne bi pljuvali Sanadera, nego vođe svojih stranaka.
4) Bolest. Iako u ovo ne vjerujem. Da je zaista bolest, Ivo bi nas obavijestio. Ne bi propustio blagonaklonost naroda na teško zdravstveno stanje, kao ni mogućnost trijumfalnog povratka nakon potencijalne trijumfalne pobjede nad bolesti. Nešto kao što je bolest je dar s neba za politički rejting. Sjetite se samo SDP-ova rejtinga nakon Račanove smrti. Narod se na to smekša, Ivo bi to zasigurno iskoristio. Tko zna, možda zaista i jest bolestan pa čeka najbolji trenutak da to obznani.
5) Mafija. Ovo nikome nije palo na pamet? Nedavno je "unaprijedio" Fabera, na iznenađenje svih, osobu koja je izgledala kao netko tko bi mogao solidno obaviti svoj posao. Onda je prof. Šimonović rekao da se stvarno nešta i pokreće u borbi protiv mafije. Možda je dobio savjet da je najbolje da se skloni.
6) Ovo ide pod 5) u stvari, a radi se o desnoj struji unutar stranke (Šeks, Bebić, Hebrang, Jarnjak i naravno Suzana). Njih petero su jači od jednog čovjeka, a imamo vijesti o svađama oko Rončevića, BDP-a i tko zna čega sve ne, a prije su se sukobljavali i oko Fabera/Karamarka. Moguće da se Sanader više ne može natezati s hardcore HDZ-ovcima kakvi su ovi. Večer prije jedan Hebrang diže glas na premijera, a iduće jutro je predsjednički kandidat, a Kosorica premijerka.
Kad smo kod Kosorice i Hebranga, smiješno je da su oni izabrani. To su zadnje osobe koje bi bile sposobne obavljati te funkcije. Mislim da je ideja da se HDZ slomi pod vodstvom tih ljudi.
Insomniac
01-07-2009, 17:51
Moguće da se Sanader više ne može natezati s hardcore HDZ-ovcima kakvi su ovi. Večer prije jedan Hebrang diže glas na premijera, a iduće jutro je predsjednički kandidat, a Kosorica premijerka.
Il ga drže sa nečim za jaja.
Inace,ovaj tjedad je trebao biti veliki izborni sabor HDZ-a, kaj ne ?
Da, u subotu su u Areni. E da, sjetih se Hrvata Glavaša. On je najavio 15 tisuća "zajapurenih" HDZ-ovaca. lol
Ne bih se iznenadio ni da Glavaš ima ulogu. To su spletke takvih razmjera da bi bilo čudno da nas nešta iznenadi.
btw jeste vidjeli na Indexu što komentiraju kako je Klauški dan prije pozvao na smjenu premijera?? :D :D :D :D To oni suptilno ukazuju na pravi razlog smjene, behind the scenes.
konzerva
01-07-2009, 18:05
na 101ici bacaju špekulacije da se zakrvio sa šukerom a i da je raskol u vodstvu stranke oko pitanja što dalje s aferom kamioni...
ali zbilja je papak i pol otić tak da ne veli zašt, da zbilja odlazi iz politike sasuo bi im sve u facu ovako se moram složit s onima koji predviđaju da će se ipak kandidirat za predsjednika a preko uvijek mu poslušne jadranke vodit ujedno i vladu
PS e i jedva čekam sabor hdz-a u areni ovaj vikend :D
edit- jučer sam gledao najbolju emisiju otvoreno ikad, bilo je riječi o krizi s naglaskom na proračun i zaključak emisije (zbilja kvalitetno vođene i s dobrim gostima) je bio da je vrijeme da se počne preuzimat rizik i donosit odluke. a onda drugo jutro sanader daje ostavku... baš je ispao kukavica, sad kad je zagustilo ode on.
Jedan stari HDZ-ovac mi javlja da je Hebrang navodno jučer u kaslić dobio CD na kojem Sanader guzi nekog portira. Ne zajebavam se :D
Darkbuster
01-07-2009, 18:18
Ima ko kartu viska za Arenu ? :D
konzerva
01-07-2009, 18:26
stao je (dobro ne on nego njegovi ministri šimonović i karamarko) mafiji na žulj pa bježi da ne završi kao đinđić
Lako za kartu, neg ima ko cd? Brijem da bi se ekipa za to pomamile više nego za duljom verzijom snimke sa severinom.
stao je (dobro ne on nego njegovi ministri šimonović i karamarko) mafiji na žulj pa bježi da ne završi kao đinđić
Karamarko je eksponent najveće mafijaške strukture na Balkanu - Udba i prijatelji.
konzerva
01-07-2009, 18:36
onda ima još više smisla, jedna mafija ganja drugu a sebi širi posao...
Josip Broz Tito
01-07-2009, 19:12
Rekoh ja prije par dana da će se dogoditi ovo i da nam ulazi MMF u zemlju-uskoro će i ovaj drugi dio.
A nisam za prijevremene izbore jer bi opet HDZ dobio,jbg većina ljudi u ovoj zemlji je tako zatucano da će uvijek glasati za njih jer "as ti gospe nećemo valjda za komuniste" misleć ovdje na mlakonje iz SDP-a koji sramote crvenu boju.
Milanović danas imao šansu stoljeća nakon svih sranja zadnjih mjeseci sad još i ovo i on održi ovakav mlaki govor-strašno koliko je nesposoban Sanader je 3 klase bolji političar.Milanović je teniskim riječnikom profućkao 5-6 meč lopti.
Sad mi je još više žao što je Bebić umro,da nije dočekao ovo,mogu samo zamisliti njegov komentar.
Što sad?Nemam ideje mi nemamo normalnog političara.
legionar
01-07-2009, 19:27
Nije nemoguće da je ovo povezano sa Karamarkom. Davno je još pisalo na necenzuriranom da Karamarko ruši Sanadera. Uglavnom, Sander nije otišao svojevoljno. Nešto ga je stisnulo na to, ili više ne treba onima koji su ga doveli, ili zbog raskola u stranci (možda je saznao da ga žele rušit) ili tko će znat zašto. Kandidirao se za pred. ne bude.
šta toliko cijeniš sanadera da misliš da nemremo bez njega?
ili misliš da ako odlazi znači da je država pred bankrotom?
kako bi rekli kiwiji up the shit creek without a pedal
Aludirao sam na spekulacije kako bi jaca bila premijer...:mrgreen:
A kao nismo pred bankrotom?
Oporba je trazila smjenu sanadera po hitnom postupku prije par mjeseci, a kad ju je podnio...zale se kako bjezi...:rotfl:
Kladim se kako ce kroz par dana izbiti na vidjelo godinama prikrivana gay afera unutar hdz-a...
Josip Broz Tito
01-07-2009, 19:43
Ma kakva gay afera nemojkte bit smiješni ili ovo što kaže legionar-Karamarko,ili je Faber stari vuk otkrio nešto što nije smio ili nam je propast blizu pa je jednostavno zbrisao.Bojim se da je ovo treće.
malimrav85
01-07-2009, 19:54
Jedan stari HDZ-ovac mi javlja da je Hebrang navodno jučer u kaslić dobio CD na kojem Sanader guzi nekog portira. Ne zajebavam se :D
ha ha ha
to je i meni fend ponudio kao jedan od tri razloga
druga 2 su
bolest
neko ga pritišće zbog nekih uskok pizdarija
Josip Broz Tito
01-07-2009, 19:56
Tko bi rekao da će Hrvatska prije imati četničkog premijera nego Srbija :) :) :)
legionar
01-07-2009, 20:04
:rotfl::rotfl:
Pričekajmo Sabor HDZ-a u subotu. Tek tada ćemo vidjeti neće li se sigurno kandidirat. Još jednom sam poslušao govor, rekao da nije isključeno da će se bavit u budućnosti politikom. Možda je ovo samo akrobacija. Vrag zna
Imam osječaj da su se vladajuće strukture za ovo pripremale malo dulje vrijeme.
Budimo realni, nitko ne čini tako ekstremne poteze kroz par dana jer se ne osječa dobro ili zato jer misli da nije uspio ostvariti san o skladanju balada.
Previše toga se dogodilo unazad 2-3 mjeseca, a vjerujem da sve te afere i aferice imaju za posljedicu (ili za temelj) ovaj ekstremni potez gosp. Sanadera.
No, kako god bilo, imam osječaj da nećemo tako lako saznati koji je pravi razlog njegove ostavke te da će se ubrzo početi širiti kojekakve urbane legende.
Što se tiće kandidature za predsjednika, siguran sam da više ne cilja na to.
Moja racionalizacija ovog besmisla: borba protiv kriminala i korupcije sa kulminacijom u slučaju Rončević i Faber okrenula stranku protiv Sanadera kojemu je draža EU nego HDZ-ov korupcionaški poredak, predvođen sa Hebrangom. Sanader je pristao otići uz uvjet da relativno umjerena Kosorica zauzme njegovo mjesto, dok Hebrang dobiva de facto najvažniju poziciju u stranci, uz Milinovića i ostale "desnije" orjentirane faktore u stranci.
Očekujem više tradicionalno HDZovski način i slabije proeuropsko vodstvo, skoru eliminaciju Karamarka i Šimonovića (moguće neke orkestrirane afere) te polagano vraćanje Hrvatske u kasne devedesete, uništenu ekonomiju, organizirani kriminal i korupciju bez ograničenja, uništavanje što slobode medija, govora i sl. postoji uz kontinuiranu pljačku države.
Darkbuster
01-07-2009, 20:27
Svi sad pricaju da su pravi razlozi bolest,pritisak EU,gay snimke.
A pitam ja vas, tko najvise profitira od svega toga??
Da,upravo tako. Zidovi.
malimrav85
01-07-2009, 20:30
super teorija
na saboru hdz-a mole drivu da se vrati i on jednostavno mora nazad
legionar
01-07-2009, 20:35
Svakako jedna od mogućnosti. Stavio je ovcu Kosor na čelo Vlade kojom može manipulirat, namirio je i novije i starije kadrove sinekurama u stranci - funkcije potpredsjednika, namirio je Hebranga. Sve ko skrojeno da ga na Saboru zdušno mole da se kandidira za predsjednika, a on sav uplakan pristane. Dakako, ukoliko spuši izbore ima mjesto počasnog predsjednika HDZ - i stvarno šefa stranke i šefa Vlade. Ili je to ili je na neki način ucjenjen (bilo zbog korupcije, gejokej snimaka, od komesara u EU itd). Dobrovoljno kako kaž nije sigurno otišao.
Darkbuster
01-07-2009, 20:38
Ako moze Putin, moze i on :)
legionar
01-07-2009, 20:59
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,1,,168156.jl
Hmm, sad već nije toliko isključeno da će se kandidirat. "možda" je premlad. Ključno je ovo možda.
Također, ako i je sada podlegao pritisku u stranci, ostavka je dobar način da se svi problemi koji nam tek stižu (bankrot države, prosvjedi seljaka kad im se ne ispune zahtjevi, socijalni nemiri, sa EU ili potpuni zastoj ili podlijeganje zahtjevima Slovenije) svale na staru gardu i tako se slome, te se on vrati u ključan trenutak kao spasitelj.
Insomniac
01-07-2009, 21:09
Također, ako i je sada podlegao pritisku u stranci, ostavka je dobar način da se svi problemi koji nam tek stižu (bankrot države, prosvjedi seljaka kad im se ne ispune zahtjevi, socijalni nemiri, sa EU ili potpuni zastoj ili podlijeganje zahtjevima Slovenije) svale na staru gardu i tako se slome, te se on vrati u ključan trenutak kao spasitelj.
Taman sam to pomislio.
Namontiras nesposobne suradnike, i onda nakon par mjeseci pojavis se ko princ u bijelom bmw-u i spasiš stvar.
Maestralan spin ako to uspije napraviti,i ako to prode
:s :s :s
Taman sam to pomislio.
Namontiras nesposobne suradnike, i onda nakon par mjeseci pojavis se ko princ u bijelom bmw-u i spasiš stvar.
Maestralan spin ako to uspije napraviti,i ako to prode
:s :s :s
A Nacional (http://www.nacional.hr/clanak/61327/sanaderu-ostavku-savjetovao-irski-spin-doctor-pj-mara) kaže da je o spinovima učio od najboljih.
Država je očito pred bankrotom i totalnim slomom. Da je Sanader ostao za vrijeme proglašenja bankrota to bi mu značilo političku smrt, a on si to ne smije dopustiti. Kosor je žrtveno janje.
A kažu da tek dolazi drugi val krize... u banani smo.
Bljutko je napisao tekst sa generalnom temom sličnom ovome što ja pričam: http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,1,,168154.jl
Što god bio razlog, mogu se sa sigurnošću zaključiti neke stvari. Prvo, kao što je legionar reko, Sanader nije otišo jer je obavio svoj posao, nego je otišao pod nečijom ucjenom ili nekim teškim kompromisom. Drugo, postavljanje Kosorice znači da nam je u vodstvu države obična marioneta, pitanje je čija, jer ipak govorimo ovdje o oportunistu prve klase. Treće, HDZ se značajno preobrazio, a generalni smjer je zaštita svojih ministara od istraga (osim Rončevića i Fabera, sjetite se nedavno kako je neki ministar "navodno" imao telefonske razgovore sa nekim pripadnikom mafije, što je brzo demantirano), dakle ići kontra reformi koje zahtjeva EU, dakle ići i protiv samog EU-a. Od stranke proeuropske, kvazireformatorske desnog centra pretvorio se u onaj dobar stari HDZ kakvog svi znamo i mrzimo, koji pljačka, zastrašuje, zataškava i koči bilo kakav razvoj.
legionar
01-07-2009, 21:39
Za vrijeme tog starog Tuđmanovog HDZ-a, koji koči razvoj, inozemni dug je bio 10 mlrd (pola nasljeđno iz Juge+rat+obnova), danas je više od 40 mlrd. Za vrijeme Tuđmana nije bilo ovako ozbiljne ek. situacije kao danas, uz što je bio rat. Za vrijeme tog starog HDZ-a novinari su mogli nesmetano pljuvat po Tuđmanu, održavat svoje prosvjede, danas aktualnu vlast napada tek index.hr, koji napada sve. Za vrijeme Tuđmana ni jedan od novinara nije bio kažnjeno gonjene, kasnije jest. To su činjenice. Pametnom dosta.
Je, zato su se i morali održavat masovni prosvjedi da se nebi zatvorile radio postaje, a emisije nepodobnih kritičara su bile cenzurirane. No nebitno, svi znamo kako je prošla privatizacijska pljačka u kojoj je većina hrvatske ekonomije propala, kako je nepotizam i stranačka podobnost glavni standard bilo koje državne službe. Ne kažem da Tuđman ima veze s tim, ali ekipa koja se tada u HDZ-u super okoristila je samo djelomično pročišćena po dolasku Sanadera, i sada su došli natrag po novu rundu.
HDZ je bio i ostao stranka sa milijun struja, razapeta između bivših komunističkih činovnika koji su zaostali u vremenu i prostoru, licemjernih kvazi-konzervativaca koji djeluju kao hrv. plemstvo prije par stoljeća, wannabe kapitalista i kontradiktornih pro-europskih euroskeptika.
Ukoliko je do realnog sukoba i došlo te je on uzrok ove ostavke, sukob je isključivo rezultat loše politike koju Vlada provodi već dosta dugo.
Stvar je izuzetno jednostavna i ne vidim zašto bi postojao neki dublji smisao u Sanaderovom povlačenju. Ukoliko država srlja u propast, a sve je jasnije da srlja i niti jedan hrv. analitičar više nije u mogučnosti dokazati da je to raspadanje sistema samo prividno, logično je da će se na određeno vrijeme povući sa političke scene kako si nebi upropastio budućnost.
Pa tko bi volio da ga povijest zapamti kao premijera za kojega su tisuće ljudi završile bez posla, a dio teritorija bio oduzet? :mrgreen:
No, idem ja po 100ti put pročitati Odluku o proglašenju Zakona o stavljanju izvan snage Zakona o preuzimanju Zakona o riješavanju sukoba zakona i sukoba nadležnosti u izvršenju kaznenih sankcija.
Jednostavno mi formulacija uljepša dan.
Daj pogledajte Jacinu wiki stranicu :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Jadranka_Kosor
Robierre de Cochon
01-07-2009, 22:55
Lako za Sanadera....ali mene brine što će nam državu voditi KOSORICA!!!
Pa otkud njoj legitimitet?
Nisam znao da smo postali nasljedna despocija, pa da si Sanader bira princa-regenta?! Tog nema ni u Putinovoj Rusiji!
Ako je premijer zaključio da je nesposoban voditi ovu državu (a drugo objašnjenje nam nije dao), onda je red da s ostavkom slijede novi izbori, pa nek birači odluče koga žele da vodi državu. A ne da si Sanader sa svojim poltronima tipa Friščić uz kavicu dogovara ko će biti na kojoj poziciji. Već su se oni fino dogovrili tko će biti predsjednik, tko premijer, tko ministri, pa tako valjda do čistačice. Šeks će srediti da se to već za dva dana izglasa...i mirna Bosna.
A ovce će ionako glasat za HDZ..bio Sanader, Tuđman, Jaca, Hebrang... Jer je to toliko isprepletena paukova mreža interesa i korupcije...da osobe uopće nisu važne. Bitno je sačuvati taj bolesni sistem...
I još: svima je jasno da Kosorica nikad o ničemu bitnom nije odlučivala. Neće ni ubuduće. Njeno je da se slika dok dijeli ključeve braniteljima, obilazi romska naselja s loše prikrivenim izrazom gađenja ili dok po rodilištima promovira model žene-krmače čiji je jedini smisao rađat djecu. Očito će se odluke donositi negdje sa strane...vjerojatno u najužem vodstvu HDZ-a.
ma mislim da je sada jedino ispravno da se održe prijevremeni izbori pa makar pobijedila opet ista ekipa.
vlada je pala i sad trenutno ova nova nece imati apsolutno nikakav legitimitet i izbori moraju biti!
a kaj se tiče razloga. pa mislim da je to jasno. fino je na svojoj karizmi osigurao pobjedu hdza na lokalnoj razini i sad ce postati predsjednik i jos je miran par godina u saboru di ces vise :D
Ne kužim zašto ne. Nismo mi birali vladu već Sabor. Isti taj saziv će dat povjerenje novom mandataru i bok.
Lako za Sanadera....ali mene brine što će nam državu voditi KOSORICA!!!
Pa otkud njoj legitimitet?
Nisam znao da smo postali nasljedna despocija, pa da si Sanader bira princa-regenta?! Tog nema ni u Putinovoj Rusiji!
Ako je premijer zaključio da je nesposoban voditi ovu državu (a drugo objašnjenje nam nije dao), onda je red da s ostavkom slijede novi izbori, pa nek birači odluče koga žele da vodi državu. A ne da si Sanader sa svojim poltronima tipa Friščić uz kavicu dogovara ko će biti na kojoj poziciji. Već su se oni fino dogovrili tko će biti predsjednik, tko premijer, tko ministri, pa tako valjda do čistačice. Šeks će srediti da se to već za dva dana izglasa...i mirna Bosna.
Pa dobro, nije da se takvi manevri ne izvode i u zapadnim demokracijama, pogledaj kako je Brown zamijenio Blaira npr. Možda nije najpoštenije, ali je legalno.
konzerva
01-07-2009, 23:12
iako bih osobno rado prijevremene izbore moram se složit s điberom.
dobro ljudi kaj je vas pravni fax toliko izdeformirao? vlada je dala ostavku cijela fakin vlada s ovim činom sanadera i svima je to baš slatko i dražesno ali dal ce moci u novom sastavu do kraja mandata ne bih rekla.
ma bit ce prijevremeni kad tad. vjerojatno za 3 mjeseca pola godine tak nesto
Just a little bit
01-07-2009, 23:19
đibrilo je to lijepo sažeo.
raspisivanje izbora u ovom trenutku je samo rasipanje novaca, niš se nebi postiglo.
Spominju se raskoli unutar HDZ-a a nitko ne spominje činjenicu da ce u siječnju 2010 godine HDZ biti najjači u svojoj povijesti :D
one_perfect_girl
01-07-2009, 23:19
Ja se nikako ali bas nikako ne mogu oteti dojmu da Sanader jako dobro zna sta radi i zasto to radi. Procitala sam na jednom portalu (mislim da je Index) kako Kosorica uvijek obavlja njegove prljave poslove - evo ga, jedan vise-manje.
Zato se slazem s onim sto je gore netko napisao da ce se Sanader 'vratiti' kao princ na bijelom konju koji ce kasnije pobrat sve zasluge. Ionako, on ne odlazi, samo ce biti u sjeni, a Jadranka ce krpat njegova sranja, a on nece biti odgovoran. Mislim, krasno.
Mada, ako ce i bit prijevremeni izbori, za kog da glasam? Za onog Milanovica - no way, a za Kosoricu - ma katastrofa...
Spominju se raskoli unutar HDZ-a a nitko ne spominje činjenicu da ce u siječnju 2010 godine HDZ biti najjači u svojoj povijesti :D
ja sam spomenula prosim lepo!
ma nek bude najjači baš me briga ljudi ga vole do jaja. hdz do smrti i te spike
malimrav85
01-07-2009, 23:23
dobro ljudi kaj je vas pravni fax toliko izdeformirao
pa kaj koga ima izdeformirat? ako ustav/zakon tak kažu nemamo mi tu kaj reć...
realno je da to nisu isti ljudi za koje se glasalo ali se glasalo za stranku koja ima zastupnike u saboru i ti zastupnici biraju ili slažu vladu. sabora ima pa će bit i vlade. osim ako se koalicija ne rasipa.
a može i sdp složit vladu bez izbora. daju njima mandat, koalicijski part od hdz-a pređu sdp-u i imamo novu vladu.
vidiš da je postignut konzenzus na forumu, sdp, hss a siguran sam da se i hdz slaže
:lol:
pa kaj koga ima izdeformirat? ako ustav/zakon tak kažu nemamo mi tu kaj reć...
realno je da to nisu isti ljudi za koje se glasalo ali se glasalo za stranku koja ima zastupnike u saboru i ti zastupnici biraju ili slažu vladu. sabora ima pa će bit i vlade. osim ako se koalicija ne rasipa.
a može i sdp složit vladu bez izbora. daju njima mandat, koalicijski part od hdz-a pređu sdp-u i imamo novu vladu.
vidiš da je postignut konzenzus na forumu, sdp, hss a siguran sam da se i hdz slaže
:lol:
da jasno da se može ali da li je korektno i poželjno to bas ne bih rekla. u zemljama gdje postoji više pravne i političke kulture ovakve makinacije se izbjegavaju.
mozes i mijenjati ustav ak imas vecinu u saboru svaki dan ali opet to nije poželjno jer daje neku lošu sliku o svemu i prikazuje pravo stanje u državi
legionar
01-07-2009, 23:40
Kakav crni legitimitet. Ova Vlada nema legitimitet od dana kad je donijela odluku o neprovođenju ZERP-a. HSS je bazirao svoju kampanju upravo na proglašenju ZERP-a i time si priskrbio dobar broj glasova. Dok su pristali na neprovođenje ZERP- krivotvorili su narodnu volju i od tada nemaju legitimitet. Ali jebiga, imaju legalitet. I pametan narod će na sljedećmi izborima kaznit krivotvorenje narodnje volje. Budale kao Hrvati neće i to je to.
dobro ljudi kaj je vas pravni fax toliko izdeformirao?
Mene jest. I to skroz. Al dobro kaže Mrav, ovdje se radi o čistoj ustavnoj situaciji. Nemamo mi tu kaj izmišljavat.
plavacnapravu
01-07-2009, 23:42
jedva čekam fatov komentar na ovu situaciju...
da sam na nekom drugom faksu za koju godinu bi samo lagano zbrisao odavde:mrgreen:
malimrav85
01-07-2009, 23:47
pa slažem se ja da nije to baš fair-play ali kaj se može...
đ, pogledaj si reputation, ha ha ha ha
da sam na nekom drugom faksu za koju godinu bi samo lagano zbrisao odavde:mrgreen:
recimo na fsbu :D jooj kmeee
živimo u državi gdje premijer daje ostavku jer mu se neda i ima drugih planova :(( siroče
malimrav85
02-07-2009, 00:05
ha ha ha, dobar je kalmeta ovaj, ha ha ha
veli pusićki dosadnoj: koji ste vi politički faktor?
ha ha ha, drito, ha ha ha
ne znam kaj ona znači ikome
još će i đapića zvat
Hahahahahaha :rotfl:
malimrav85
02-07-2009, 00:08
pa ova vesna ne zna kaj znači pad vlade
ajme majko
Just a little bit
02-07-2009, 00:22
kaj ce jadna Vesna, ona je izgubljena. Sere po staroj ekipi a sama je dio nje. Kradimira da ni ne spominjem, taj bi vlastitu mater prodo da dodje samo 5 minuta na vlast.
ali Milanka je milf i pol! :jlb:
ali Milanka je milf i pol! :jlb:
Bome da. Ja vidio live.:thumbup:
malimrav85
02-07-2009, 00:28
i ja se slažem
http://www.fmsdp.org/ljetna/images/zoom/AEVWKQ/HPIM4688.JPG
Hah, koji je ovaj Kalmeta seljačina, to nema nigdje. Koji jebeni cirkus.
And yep, Milanka je dobraaa.
Robierre de Cochon
02-07-2009, 01:01
Pa dobro, nije da se takvi manevri ne izvode i u zapadnim demokracijama, pogledaj kako je Brown zamijenio Blaira npr. Možda nije najpoštenije, ali je legalno.
Sanader je, koliko sam uspio povezati iz medija, o svojoj ostavci odlučio prije tri mjeseca, ali je navodnom najbliže suradnike o otome obavijestio prije dva dana. Svi ostali su za to doznali (valjda) danas.
E sad, na koju foru se danas već zna tko će biti novi premijer, zna se koliko će glasova dobiti u saboru, a zna se i kompletna nova rekonstruirana vlada. U jedan dan!
Zar nije neka demokratska procedura, a tako to i predviđa naš ustav (što su neki gore napisali), da u slučaju kad padne vlada, vladajuća većina u saboru raspravi o mogućem novom kandidatu. Dapače, foralno-pravno, novog mandatara ne predlaže vladajuća većina nego predsjednik Republike po ustavom predviđenoj proceduri (konzultacije s parlamentarnim strankama itd). Tek onda o predloženom mandataru (i očlanovima vlade koju btw. predlaže novi mandatar!!) odlučuje sabor, kao predstavničko tijelo.
Ali ja ne vidim ništa od te procedure: nego samo Sanaderovu "političku opruku" kojom svoju fotelju prepušta Kosorici. I tu nam je oporuku javno pompozno obznanio.
Pretpostavljam da izbor Gordona Browna nije ni blizu izgledao kao ova lakrdija.
Darkbuster
02-07-2009, 01:04
Sto ce reci da Britanci bolje glume demokraciju. Pitanje je koliko je to pozitivno.
Robierre de Cochon
02-07-2009, 01:24
Sto ce reci da Britanci bolje glume demokraciju. Pitanje je koliko je to pozitivno.
nisam u zabludi da je demokracija svugdje drugdje idelna. dapače, kada je o britanskom primjeru riječ, poznato je u kojoj je krizi Brownova vlada, koliko je korupcije itd. ali u zapadnim zemljama postoji jedna viša razina demokracije.
recimo o sanaderovom nasljedniku kao predsjedniku stranke odlučuje sam sanader.
ne članovi te stranke. ne čak ni šira tijela strnake, skupština itsl. možda čak ni najuža stranačka tijela nego jedan neformalni krug ljudi oko njega samoga.
s druge strane o sanaderovom nasljedniku kao premijeru opet odlučuje sam sanader (nakon obavljenih konzultacija). sabor će to samo blagosloviti bez neke pretjerane neizvjesnosti.
Josip Broz Tito
02-07-2009, 01:34
dobro ljudi kaj je vas pravni fax toliko izdeformirao? vlada je dala ostavku cijela fakin vlada s ovim činom sanadera i svima je to baš slatko i dražesno ali dal ce moci u novom sastavu do kraja mandata ne bih rekla.
ma bit ce prijevremeni kad tad. vjerojatno za 3 mjeseca pola godine tak nesto
Nije mi drago što je tako,ali HDZ ima apsolutno pravo ako se dogovorio sa Friškim i Pupijem izabrati novog mandatara a Mesić će mu morati dati mandat.
Nije mi drago što je tako,ali HDZ ima apsolutno pravo ako se dogovorio sa Friškim i Pupijem izabrati novog mandatara a Mesić će mu morati dati mandat.
to kaj on ima pravo ne znači da je u redu i ok!
na dulje staze ovo samo šteti hrvatskoj iznutra i prema van.
Sanader sam sebe drži prijestolonasljednikom Tuđmana, pa kako onda ne bi imenovao svog sljednika. Pošto mu nijedna nije izrodila zakonitog muškog nasljednika, dvorski savjet na čelu sa Šeksom uredit će izglasavanje pragmatičke sankcije u onoj predivnoj gornjogradskoj krčmi zvanoj Sabor kojom će Jadranka stupiti na tron. Nosila mu je jaja okolo po svijetu zadnjih šest godina ko da ima elefantijaziz i ne može sam, pa joj evo nagrada, a dovoljno je glupa i poslušna da bi odbila. Ta me žena podsjeća na ona pseta iz crtića koja ze zalete za gorućim dinamitom i drže ga sa smiješkom u ćubama dok ne eksplodira.
Saniju treba čestitati na džon-obrazu, talentu najbeskrupuloznijih. Bijeg ili ucjenu je uspio prikazati kao rezultat teškog filozofskog promišljanja i vlastite viktimizacije zaključivši: "Sad je vrijeme na drugima da se dokažu". Kao, ja se jesam.
Friščić budaletina tjedna. Umjesto da šuti i krije svoju pohlepu, neprincipjelnost i kretenizam kao zmija noge, on politiku neprovođenja ZERP-a s početka mandata spominje kao izraz Sanaderove dosljednosti i ispunjenja dogovora prema koalicijskim partnerima.
malimrav85
02-07-2009, 11:35
Sanader je, koliko sam uspio povezati iz medija, o svojoj ostavci odlučio prije tri mjeseca, ali je navodnom najbliže suradnike o otome obavijestio prije dva dana. Svi ostali su za to doznali (valjda) danas.
E sad, na koju foru se danas već zna tko će biti novi premijer, zna se koliko će glasova dobiti u saboru, a zna se i kompletna nova rekonstruirana vlada. U jedan dan!
Zar nije neka demokratska procedura, a tako to i predviđa naš ustav (što su neki gore napisali), da u slučaju kad padne vlada, vladajuća većina u saboru raspravi o mogućem novom kandidatu. Dapače, foralno-pravno, novog mandatara ne predlaže vladajuća većina nego predsjednik Republike po ustavom predviđenoj proceduri (konzultacije s parlamentarnim strankama itd). Tek onda o predloženom mandataru (i očlanovima vlade koju btw. predlaže novi mandatar!!) odlučuje sabor, kao predstavničko tijelo.
Ali ja ne vidim ništa od te procedure: nego samo Sanaderovu "političku opruku" kojom svoju fotelju prepušta Kosorici. I tu nam je oporuku javno pompozno obznanio.
Pretpostavljam da izbor Gordona Browna nije ni blizu izgledao kao ova lakrdija.
Pa oni su to već raspravili ali ne u Saboru nego na janjetini negdje. Ostaje ista većina u Saboru, koalicijski sporazum je tu i predsjednik će dat mandatu onome tko mu dokaže da ima većinu a to je sad očito Jaca. Sabor će, siguran sam, raspravljat nešto sitno o novom mandataru, više oporba i onda će se glasat i to je to. Nije da će sad samo Jaca sjest u fotelju i idemo dalje. Odigrat će se čitav igrokaz.
Kažem, nije ok i mislim da bi izbori bili moralno ispravniji ali pošto govorimo o političarima morat ćemo se sa pravnom ispravnosti zadovoljiti.
A da SDP vodi neko drugi od onog nesposobnjakovića ovakve neizvjesnosti ne bi bilo jer bi izašli sad nekim napadom na koaliciji i pokušali nekim čudom sastavit vladu. a oni sjeli na nove izbore i bok. :cold:
kroz sve kritike na racun milanovica se provlaci ideja da je sposoban politicar onaj koji ce se ko cobanin derati na glasace da glasaju za njega :mrgreen:
al ono, to ocito i funkcionira u nasem narodu :smile:
enivej..ako ima netko zainteresiran..
http://www.moj-posao.net/posao/Premijer-Cijela-Hrvatska-i-sire/980503ddbb8897a036afdaf2ef9a5387.htm (http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=115249987526&h=PFo0B&u=FB5Xj&ref=nf)
:neko:
(http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=115249987526&h=PFo0B&u=FB5Xj&ref=nf)
Što je narod politički nepismeniji, to se politika više bazira na iluzijama i prividu nego na sadržaju i mudrovanju. Pošto su Hrvati poprilično politički nepismeni, jasno je da će takva taktika puno bolje funkcionirat jer će se narod s njom moć bolje povezat.
Tako da sposoban političar u Hrvatskoj = glasan, autoritaran političar koji je napravio prodavanje muda pod bubrege u umjetnost, i kojeg će ovce slijedit i na putu u propast.
o sanaderovom nasljedniku kao premijeru opet odlučuje sam sanader (nakon obavljenih konzultacija). sabor će to samo blagosloviti bez neke pretjerane neizvjesnosti.
Ne moze to proci. Dam se kladiti da ce se u roku nekoliko mjeseci raspisati prijevremeni parlamentarni izbori. Ova "vlada", koju mozemo vidjeti u novinama su ciste novinarske izmisljotine. Kaj će onaj zimjoliki medvjed Friščić sada samo tako prepustiti poljoprivredu Čobankoviću? Navodno odlazi i Šimonović, a do jucer se tarzanovski busao u prsa reformom kaznenog postupka. Jedino sto je sigurno je tko sve odlazi i da ce Kosorica biti premijerka. A već i ovo zadnje jasno pokazuje održivost takve vlade. Ma prijevemeni 100%.
Najgore od svega je što zapravo nemamo koga izabrati. Milanović je odavno pokazao koji je mlakonja, tak da je SDP (osim par milfica :mhm:) isto los odabir...
malimrav85
02-07-2009, 13:20
kroz sve kritike na racun milanovica se provlaci ideja da je sposoban politicar onaj koji ce se ko cobanin derati na glasace da glasaju za njega :mrgreen:
pa nije to nego je stvar da čovjek ne reagira a ako i reagira reagira ko smrznuti zec
mato arlović je za njega prof.dr.sc. svega a ne samo politike ali se ovaj okuražio pa potjerao ljude čiji savjeti mu, ako ništa, ne bi odmogli.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3312724/index.do;jsessionid=5EDCD21008EF619E24C2875FDD6AD6 91.1
Hebrang mi baš vuče na lika koji bi bio diktator sam tak... Ne bi me to ni malo čudilo. Ne prima kritiku, sam sebi je super, ima dovoljno frustracija da mu neka "osveta" bude nit vodilja...
Jedino kaj bi s njim bilo dobro je da bi se ziher provela neka lustracija. ali bojim se krvava :cold:
uglavnom, ja ga se bojim
Baš sam htio linkat taj članak. Hebrang je sad svoj na svome, radi ono što radi najbolje: laže i sere. Iz članka se već može isčitat da je EU i bilokakve reforme prošlost.
Lewis Hamilton
02-07-2009, 13:33
jeste čuli koji su najizgledniji kandidati za ministra obrazovanja??
Dubravka Šuica ili Slobodan Uzelac:mad2::rotfl: ne znam da li da plačem il da se smijem:mrgreen:
Darkbuster
02-07-2009, 14:21
Kriste...koji kandidati..
konzerva
02-07-2009, 14:32
jedan detalj iz životopisa nove premijerke "Sa 19 odlazi u Zagreb i upisuje Pravni fakultet, na kojem je diplomirala 11 godina poslije."
:jlb: to je to! 11 godina! živio pfz!
inače, mislim da bi bilo ok da istovremeno s predsjedničkim budu i pralamentarni izbori ali nebi me čudilo da vlada izdrži i do kraja mandata. ali onda će masno popušit na izborima...
fat drummer
02-07-2009, 14:32
ovo je tako slično croovoj ostavci da sam skoro pao na dupe... očito ti hdzovci imaju neku šprancu za ostavke
ovo je tako slično croovoj ostavci da sam skoro pao na dupe... očito ti hdzovci imaju neku šprancu za ostavke
lulz :D i onda sastavljanje sz-a od ostataka ostataka
ali onda će masno popušit na izborima...
nece, nema sanse
:rotfl:
Robierre de Cochon
02-07-2009, 14:41
Sanader sam sebe drži prijestolonasljednikom Tuđmana, pa kako onda ne bi imenovao svog sljednika. Pošto mu nijedna nije izrodila zakonitog muškog nasljednika, dvorski savjet na čelu sa Šeksom uredit će izglasavanje pragmatičke sankcije u onoj predivnoj gornjogradskoj krčmi zvanoj Sabor kojom će Jadranka stupiti na tron. Nosila mu je jaja okolo po svijetu zadnjih šest godina ko da ima elefantijaziz i ne može sam, pa joj evo nagrada, a dovoljno je glupa i poslušna da bi odbila. Ta me žena podsjeća na ona pseta iz crtića koja ze zalete za gorućim dinamitom i drže ga sa smiješkom u ćubama dok ne eksplodira.
LOL :mrgreen:
ja mislim da ćemo kod svakog napada na premijerku Suzanu, slušati kako se napada nju kao ŽENU...omg, već mi je zlo, a još je nisu ni izabrali :mrgreen:
jedan detalj iz životopisa nove premijerke "Sa 19 odlazi u Zagreb i upisuje Pravni fakultet, na kojem je diplomirala 11 godina poslije."
:jlb: to je to! 11 godina! živio pfz!
to je to! ima nade za mene. kad narastem bit ću jadranka kosor. već sam počela sijediti.
Pa vjerojatno oće, bez Sanader. Čak i sa Sanaderom ih je na prošlim izborima jedino spasila Zokijeva nesposobnost, bez Sanadera a sa Kosoricom sumnjam da imaju šanse, osim ako Zoki ne uspije opet nešto zajebat. Još ako HSP izbaci Đapića i vrati staru ekipu, mogli bi ukrast HDZ-u popriličan broj glasova.
Mada postoji vjerojatnost da će se Sanader vratit prije sljedećih parlamentarnih izbora.
Darkbuster
02-07-2009, 14:47
Pa naravno da cu je napadat zato kaj je zena. Kak je rekao jedan mudar covjek "Ne vjeurjem nicemu sto krvari 5 dana a ne umre". :D
Jadranka Kosor nije žena, šta vam je.
Ona je Srbin.
Još ako HSP izbaci Đapića i vrati staru ekipu, mogli bi ukrast HDZ-u popriličan broj glasova.
Vjeruj mi, večina se trudi to postić.
Ali čini mi se da smo u svemu ovome zaboravili na jednu stvar, povezat ovo s ustašama i partizanima.
Darkbuster
02-07-2009, 15:06
Ona je Žena-Srbin.
Ona je Žena-Srbin.
Jedini mogući veći neprijatelj hrvata bi bila da je još i židov.
fat drummer
02-07-2009, 16:22
srbožene su seksi!
Darkbuster
02-07-2009, 16:31
Kaj ti brijes, to je nesto kao bigfoot samo s vise brade! Najperfidniji pronalazak kojim Srbi zele pokoriti svijet jos od kad su izumili komunizam.
Darkbuster
02-07-2009, 16:39
Vidim da sam dobio disrep za svoju kovanicu uz komentar "katastrofa".
Medu nama se krije mali PC fašist :D :D
Mislim da te uopće neće iznenaditi kada doznaš da ti je taj disrep dala upravo ŽENA.
Za to smo se borili!?
fat drummer
02-07-2009, 16:44
dam se kladiti da je jaco smrtno zaljubljena u ovo sjedokosu pederčinu
niti jedna žena koja ima trunak samopoštovanja ne bi gutala ovolika govna zbog jednog muškarca a da joj nasušno ne fali kurčine (pa makar i hdz-ovske)
Darkbuster
02-07-2009, 16:46
PJ - Toj ZENI ocito smeta sto zene mogu biti i Srbini! Zapravo nju treba biti sram :(
malimrav85
02-07-2009, 16:48
dam se kladiti da je jaco smrtno zaljubljena u ovo sjedokosu pederčinu
nije
ima drugog
:thumbup:
fat drummer
02-07-2009, 16:51
nije
ima drugog
:thumbup:
nemoj reć da si ti to jebo?!?! FUUUUJJJJ!!!!!
http://www.jutarnji.hr/zanimljivosti/clanak/art-2009,7,2,,168208.jl
Nedovoljno teorija koje uključuju srbiju i udbu. Šta to postajemo?
Darkbuster
02-07-2009, 16:54
Sva sreca mi smo akademski gradani pa znamo bolje!
Ma to da Jadranka nocima uzdise za dr. Ivom, to vec svi znaju. Fora je, naime, u tome sto je on derpe pa ga ne moze imati i to ju uzbuđuje.
Zar je malimrav85 Svamiđi?
to kaj on ima pravo ne znači da je u redu i ok!
na dulje staze ovo samo šteti hrvatskoj iznutra i prema van.
Dakle, pravno-tehničke mogućnosti ne znače ništa, sve je podložno slobodnom tumačenju i korištenju pojmova s lelujavom primjenom, tipa legitimitet
:D :D
Josip Broz Tito
02-07-2009, 18:43
Ma to da Jadranka nocima uzdise za dr. Ivom, to vec svi znaju. Fora je, naime, u tome sto je on derpe pa ga ne moze imati i to ju uzbuđuje.
Pa mogao bi se i zabuniti,Jaca i ne izgleda baš preženstveno.
Ustvari imam novi scenarij.
Sanader i Suzi nam izrode dijete koje nasljeđuje prijestolje nakon 2 godine na kraju Suzaninog mandata ,ali pošto je ono maloljetno idućih 16 godina nam vlada regent drivo,koji se vraća spasiti Hrvatsku od ekonomske krize.I naravno komunista,jasno.
Meanwhile, anti-jaca fejsbuk grupa (http://www.facebook.com/group.php?gid=96813176614&ref=nf) je u jedan dan skupila preko 50 hiljada članova. Mogla bi ljena đubrad i na ulice katkad.
Ovi debili u Saboru su presuper.
Jel prihvaca Vlada ostavku premijera ili ju samo prima na znanje?
Lesar im svima sa tri proste recenice objasni problem i rjesenje, Bebic ga gleda. "Ali u toj vasoj verziji ta recenica zakona vise ne pocinje sa "ako"... jel pocinje? Ili ne? Pogubijo sam se, bogati."
Maloprije su Sanadera u prvom stavku odluke razrijesili duznosti, a u drugom proglasili premijerom do dolaska nove Vlade. Pritom toga uopce nisu svjesni. Fantasticno.
Robierre de Cochon
02-07-2009, 19:13
Pa mogao bi se i zabuniti,Jaca i ne izgleda baš preženstveno.
Ustvari imam novi scenarij.
Sanader i Suzi nam izrode dijete koje nasljeđuje prijestolje nakon 2 godine na kraju Suzaninog mandata ,ali pošto je ono maloljetno idućih 16 godina nam vlada regent drivo,koji se vraća spasiti Hrvatsku od ekonomske krize.I naravno komunista,jasno.
ma ja mislim da će za koji mjesec-godinu kad se smiri kriza, Suzana teatralno pred novinarima s drhtavim glasom i suzom u oku podnijeti ostavku na mjesto premijera i kao novog mandatara predložiti Sanadera. sabor će to promptno amenovati s 83 glasa jer će se suzi prije konzultirati s Frixijem i Pupijem i oni će se s time složiti. Predsjednik Republike Andrija Hebrang će već isti dan imenovati novog madatara Ivu Sanadera koji svoj povratak na političku scenu objašnjava "osobnim razlozima" koje ne želi detaljnije obrazložiti :mrgreen:
Robierre de Cochon
02-07-2009, 19:24
dodatak:
građani će svoje nezadovoljstvo i šokiranost izraziti pridruživanjem facebook grupi: Ne ženim da mi Sanader bude ponovno premijer. a jutarnji i večernji će ponovno moći nagađati zašto se stari/novi premiejr vratio - zbog previranja u stranci ili zbog sex-skandala za koji se tek treba saznati :mrgreen:
fat drummer
02-07-2009, 19:48
Ovi debili u Saboru su presuper.
Jel prihvaca Vlada ostavku premijera ili ju samo prima na znanje?
Lesar im svima sa tri proste recenice objasni problem i rjesenje, Bebic ga gleda. "Ali u toj vasoj verziji ta recenica zakona vise ne pocinje sa "ako"... jel pocinje? Ili ne? Pogubijo sam se, bogati."
Maloprije su Sanadera u prvom stavku odluke razrijesili duznosti, a u drugom proglasili premijerom do dolaska nove Vlade. Pritom toga uopce nisu svjesni. Fantasticno.
taj bebić je takva budala da se ne mogu načuditi ni dan danas
da je bar pročitao ustav i zakon o vladi rh pa da zna napamet svoje ovlasti i dužnosti ili da mu je barem netko jebeno rekao što i kako mora reći
Predsjednik Vlade, i članovi Vlade mogu podnijeti ostavku.
Predsjednik Vlade podnosi ostavku Hrvatskom saboru.
Ako Hrvatski sabor prihvati ostavku predsjednika Vlade, raspustit će Vladu.
ne znam, meni iz ovoga proizlazi da sabor ipak mora glasati o ostavci. pogotov ako je tu veznik ako. kondicional. ali dobro, nisam ja saborski zastupnik
naravno ako je ostavka prihvaćena da se vlada odmah raspušta i o tome obavještava presjednik rh koji povjerava mandat novom mandataru (jadranki jebotebog kosor)
taj bebić je takva budala da se ne mogu načuditi ni dan danas
Kad ga gledam, vidim garanciju svog uspjeha u životu. Sve što mi je činiti jest buditi se svako jutro malo gluplji nego dan prije i do 48. sam predsjednik parlamenta...vijeća proizvođača...čega god...
Pa oko toga su se i klali, to ti je taj Bebicev kondicional koji ga je potpuno smeo u par navrata. Naime, nisu bili bas sigurni jel oni moraju prihvatit tu ostavku ili ne, dok Lepa Mare nije fantasticno poentirala da nije tocno jasno kako bi Sanadera trebali natjerat da i dalje bude premijer u slucaju da tu ostavku odbiju. Tu je bila ideja amandmana i prijedloga da se to promijeni u "prima na znanje" i slicno.
E, al Bebic se nije slozio pa je poceo bulaznit o tehnickoj vladi i raspravu prosirio na jos jednu temu. Naime, ova kurceva zemlja nema predvidenu situaciju u kojoj premijer daje ostavku pa im nije bas bilo jasno jel to onda znaci da
a. se vlada raspusta
b. vlada se raspusta al obavlja tehnicke poslove
c. vlada se raspusta al obavlja samo nuzne poslove
d. vlada se raspusta ali se u biti ne raspusta dok ne dode nova
Lesar je vristao da nema sta Sabor koji bog opce prihvacat ili ne prihvacat ostavku nego ju samo prima na znanje, a onda raspusta Vladu koja ce obavljat samo tehnicke poslove dok ne dode nova i bok.
Zadnju opciju je zagovarao Seks. Ta je prosla.
Odluka glasi otprilike
1. sabor prihvaca ostavku dr. ive sanadera
2. sabor raspusta vladu rh jerbo je dr. ivo sanader dao ostavku
3. vlada ce sljakat svoj posao ko da se nista nije desilo dok ne dode nova
Tak da eto. As you were, lads..
fat drummer
02-07-2009, 20:18
mislim da je to fini zajeb... zakon je jasan u tom pogledu, ali dobro, ne budimo debili koji se konstantno drže gramatičke metode
zajeb je nastao u nepostojanju političke kulture
kada predsjednik vlade daje ostavku u normalnim državama to je rezultat dublje krize i smatra se očekivani raspletom
rijetko zapravo netko daje ostavku na položaj predsjednika vlade ako ima većinu u saboru
srećom u rh sve je jebeno moguće, pa i to da netko tko ima većinu u saboru i podršku daje ostavku bez da ponudi neko objašnjenje zašto osim puca mi kurac za vas i vaše probleme
slažem se da nema šanse da netko prisiljava premijera da ostane na položaju, ali relano, kada bi se to dogodilo? mislim da ni rh nije toliko svemirski glupa da nekoga prisiljava da bude predsjednik vlade.
i dalje sam mišljenja da su morali glasati o ovome, jer su glasali su mu i izglasavali povjerenje. ionako bi hdzovi poltroni digli ruku i za mandatorno silovanje djece
Ama glasali su oni da prihvacaju ostavku.
Stvar je u tome sto kad premijer da ostavku, cijela vlada ode doma. Problem je nastao u cinjenici da ako je vlada pala - onda nemamo vlade. nikakve. jerbo moramo cekat novu.
Tako da su dosli do najboljeg rjesenja, a to je zakljucit da je vlada raspustena al da ce i dalje radit svoj posao. Tko? Pa Vlada. Ali nju smo raspustili! Pa sta? :mrgreen:
i dalje sam mišljenja da su morali glasati o ovome, jer su glasali su mu i izglasavali povjerenje. ionako bi hdzovi poltroni digli ruku i za mandatorno silovanje djece
A za koji bog? To sto su mu glasali o povjerenju nema nikakve veze s ovim. Bas zato jer ga ne mozes prisilit, nema smisla ni glumatat da mozes.
fat drummer
02-07-2009, 20:30
it makes a pretty circle!
mislim nisam gledao sjednicu ako je bila nego samo čitao index u kojem je ispalo da su samo došli i prihvatili ostavku.
nitko glasovanje nije ni spomenuo
A za koji bog? To sto su mu glasali o povjerenju nema nikakve veze s ovim. Bas zato jer ga ne mozes prisilit, nema smisla ni glumatat da mozes
pa bar bi se mogli praviti da zakon o vladi ne sere kada kaže da je vlada odgovorna saboru. ovako ispada da je vlada odgovorna sebi i svom unutarnjem osjećaju za dobro i ispravno.
mislim, ovo rješenje jest puno elegantnije, raspustiš vladu koja i dalje radi jer nisi predividio što se dogodi u slučaju raspuštanja vlade. i ja bih to napravio, ali jebote, ako se već prave i glume neka to bar rade prema zakonu. ionako će doć do istog rezultata, pa da bar imamo privid demokratije
ovako ispada da je vlada odgovorna sebi i svom unutarnjem osjećaju za dobro i ispravno.
Pa odgovorna je za postupke, al nemre te niko zaustavit ako hoces ic doma, pobogu. Mislim, wtf ono :mrgreen:
Pa nemres ti nikoga natjerat da bude premijer, al mu mozes dizat zivac ako to hoce biti - ergo, ovo prvo je besmisleno.
Pa postovali su oni tu proceduru samo je ona fundamentalno mega glupa. Zato je i bila ideja da se makna iz zakona ta kretenska konstrukcija prihvacanja necije ostavke, al velim, Bebic se onda zapetljao u zicu od monitora i oslo sve na glasanje.
fat drummer
02-07-2009, 20:38
pa naravno da ga nemožeš prisiljavat, ali relano, tko bi sanadera prislio da ostane? hdz? bilo bi i to lijepo za vidjeti, kako 83 čovjeka odbijaju pustit velikog vođu koji zatim kaže - ako to narod želi onda ostajem
sed lex dura lex i tako to... dakleo od toga da konstrukcija nije glupa i da se slažem da je ovo bolje rješenje, ali nema nekog zakonskog uporišta. mene jebeno užasava kada sabor krene kreativno tumačiti zakon.
Pa odgovorna je za postupke, al nemre te niko zaustavit ako hoces ic doma, pobogu. Mislim, wtf ono :mrgreen:
To stoji, ali dobro je rekla Vesna "imam glas ko svraka" Pusić, da se ipak trebao danas pojaviti u Saboru. Al nešto očito ozbiljno ne štima u ovoj državi kad se premijer odriče daljnje mogućnosti da krade i bježi sa pozicije....
isuse, ako jos jednom ponovis argument da sanadera nitko ni ne bi prisiljavao, ubit cu se :mrgreen:
pa jebote fet, nije bitno jel bi ili ne bi, nego je zakonska konstrukcija u kojoj izvedbeno fali jedna od dvije predvidene opcije - losa. o tome je bila rasprava, jelte.
daj mi sad malo pricaj o tome kako u biti nema veze, jer eto nece niko nikoga siliti. :mrgreen: Ako je njegova ostavka konstitutivna, onda se o tome nema sta raspravljat, glasat i prihvacat, majkumupremilu. :rotfl:
evo, ovo ti je skracena verzija - Bebic (http://www.index.hr/vijesti/clanak/luki-bebicu-nista-nije-jasno/440043.aspx)
To stoji, ali dobro je rekla Vesna "imam glas ko svraka" Pusić, da se ipak trebao danas pojaviti u Saboru. Al nešto očito ozbiljno ne štima u ovoj državi kad se premijer odriče daljnje mogućnosti da krade i bježi sa pozicije....
Pa trebao se pojaviti jer je trenutna procedura takva da mu Sabor prihvaca ostavku. Jel prati itko od vas uzrok-posljedica lajnove? :mrgreen:
A kakav glas ima Pusicka fakat nije nesto giga relevantno, ako smijem observirat.
fat drummer
02-07-2009, 20:44
zakonski njegova ostavka je deklaratorna... jer se ne mora prihvatiti
glupo? da...
fakticki je konstitutivna jer mu ne mozes nista. deklaratosnost tog sranja je da on eventualno glumi zrtvu sa tim nudenjem ostavke a onda velebnim vracanjem na nju zaboravi kad mu je odbiju.
da, glupo je, to je moja poanta zadnja 3 posta. :thumbup:
fat drummer
02-07-2009, 20:48
ne, možeš ga natjerat da ostane premijer (teoretski). to što je to suludo (praktično) je druga priča. to je moj point zadnja tri posta
kak se to nekoga teoretski natjera?
fat drummer
02-07-2009, 20:51
pa ono, kažu da mu ne prihvaćaju ostavku... vlada nije pala i svi se gledamo jer smo jedina država koja ima premijera koji ne želi biti premijer , a mi to želimo
zatim nas napadnu jednorozi i sve pobiju jer je takva sudbina bajkovitih država
da, mi pricamo o istoj stvari. dobro je. :mrgreen:
u slucaju da nisam rekla/nije jasno
dakleo od toga da konstrukcija nije glupa i da se slažem da je ovo bolje rješenje, ali nema nekog zakonskog uporišta.
oni su imali raspravu o promjeni zakona o vladi. tu smo se ja i ti pogubili, cini mi se. :wink:
fakticki je konstitutivna jer mu ne mozes nista.
To je katastrofa, jer, ako imas otkazni rok kod obavljanja raznoraznih djelatnosti, iznajmljivanja stanova itd. , onda ne bi smjelo biti moguce da premijer, kao najodgovornija osoba u drzavi, tek tako odluci da se njemu vise ne da voditi drzavu. Takva situacija ne bi smjela biti prepustena samo njegovoj volji. Sad, to sto to nije kod nas regulirano je u neku ruku i razumljivo jer je ovo presedan.
fat drummer
02-07-2009, 20:52
kurac je dobro... ja sam izgubio obitelj u napadima jednoroga a tebi je to dobro... jebi se, evo ti ban
MAMA, OSVETIO SAM TE!!!!!
To je katastrofa, jer, ako imas otkazni rok kod obavljanja raznoraznih djelatnosti, iznajmljivanja stanova itd. , onda ne bi smjelo biti moguce da premijer, kao najodgovornija osoba u drzavi, tek tako odluci da se njemu vise ne da voditi drzavu. Takva situacija ne bi smjela biti prepustena samo njegovoj volji. Sad, to sto to nije kod nas regulirano je u neku ruku i razumljivo jer je ovo presedan.
A, pa to se slazem.
Dapace, ja se slazem sa Pusickom koja ga je jucer komotno ispljuvala da si je divno zamislio da ode kad mu dopizdi, makar je dobio posao na 4 godine a ne dok se njemu radi i da za odlazak nema ozbiljne i razumljive razloge. However, kako vi serete po Pusicki, pricekala sam s tim komentarom. :mrgreen:
fat drummer
02-07-2009, 21:01
volim kada se bafi obraća frenkiju sa vi :mrgreen:
fat drummer
02-07-2009, 21:05
da, mi pricamo o istoj stvari. dobro je. :mrgreen:
u slucaju da nisam rekla/nije jasno
oni su imali raspravu o promjeni zakona o vladi. tu smo se ja i ti pogubili, cini mi se. :wink:
a da tu smo se pogubili, istina... onda shvaćam zašto se jadan luka toliko pogubio. mogućnosti ga ubijaju, odluke još više. u partijskom jednoumlju u kojem je odrastao nije bilo takvih problema
Kako se ova diskusija uspjela srozat sa "Kosorica je Srbin" i "Sanader je pederčina" na neku monstruoznu pravno-tehničku raspravu? Zar više ništa nije sveto?
fat drummer
02-07-2009, 21:10
upravna zananost+ustavno pravo+bafi i fat koji ne razumiju oko čega se kolju = srozavanje rasprave s onih vrhunaca
Pa postovali su oni tu proceduru samo je ona fundamentalno mega glupa. Zato je i bila ideja da se makna iz zakona ta kretenska konstrukcija prihvacanja necije ostavke, al velim, Bebic se onda zapetljao u zicu od monitora i oslo sve na glasanje.
Ha! Dakle rekla sam! U loose (c)! :mrgreen:
PJ, odi pisi o prosvjedima na filozofskom... :mrgreen:
malimrav85
02-07-2009, 21:36
ja bi vas bano sam tak, raspravljate o politici bez koristenja srbin/ustasa/cetnik komunjara. Jel vam mogu ja barem neki infraction dat na ovom podforumu? @onome tko je pisao o uvjetima za predsjednika sabora dodajem da moras bit dio apsolutistickog rezima prije toga.
fat drummer
02-07-2009, 21:37
ma daj, tko čita tvoje postove (i looseee (c)) :kiss:
fat drummer
02-07-2009, 21:54
evo sada su dopunili indexov članak ali i dalje nigdje nepiše da se glasalo o izmjeni zakona
ali barem piše da su glasali o ostavci...
ti to meni ne vjerujes? :mrgreen:
fat drummer
02-07-2009, 22:07
bespogovorno ti vjerujem! samo se evo isčuđavam indexu na parcijalnim infosima i proklinjem svoju neinformiranost a ulazim u raspravu s tobom
:worship:
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,2,,168257.jl
Josip Broz Tito
03-07-2009, 01:58
Širi se ovo o Jadranki Vlaisavljević :) i njenog ujkici.Sad mi frend javio da je i on to negdje pročitao.
Zanimljivo da nitko na forumu pa čak ni legionar nije imao pojma o tome.
Vjerujem da je legionar osobno kontaktirao medije.
Pas mater... ovo s WOW-om je stvarno otišlo predaleko...
legionar
03-07-2009, 02:04
Stavio sam o tome na forum pred 10-ak dana: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?p=394312#post394312
Do tada nisam o tome pojma imao. Naime, ostatak ekipe s neta s kojima razmjenjuje mailove, mišljenja itd. je mislio da to znam. Nisam kontaktirao medije, ali određene osobe koj znam jesu :neko:
Darkbuster
03-07-2009, 02:32
A po cemu je zapravo relevantna njezina nacionalnost? Hoce li zbog toga biti losija premjerka? Je li to uopce moguce?
Josip Broz Tito
03-07-2009, 03:51
A po cemu je zapravo relevantna njezina nacionalnost? Hoce li zbog toga biti losija premjerka? Je li to uopce moguce?
Pa nije,samo je smiješno da je na čelu najhrvatskije stranke nećakinja Dušana Vlaisavljevića :)
legionar
03-07-2009, 05:42
A po cemu je zapravo relevantna njezina nacionalnost? Hoce li zbog toga biti losija premjerka? Je li to uopce moguce?Relevantno je po tome što premijer Srbije nije Hrvat, premijer Francuske nije Englez, jednako tako premijer Slovačke nije Čeh, niti je bogami premijer Bugarske Rumunj. Ne znam zašto bi mi morali bit iznimka i stavljat na čelo države osobu stranog podrijetla, kad to ne radi ni jedna zemlja. Uz to osobu koju je odgajao četnik s Papuka. To je otprilike kao da stavimo potomka Maksa Luburića ne čelo Srbije i očekujemo da će štitit srpske nacionalne interese.
fat drummer
03-07-2009, 08:51
Pas mater... ovo s WOW-om je stvarno otišlo predaleko...
da čuo sam da je ivo elf paladin lvl 80
http://i1.ebayimg.com/01/i/001/2b/47/0a78_1.GIF
fat drummer
03-07-2009, 09:03
Relevantno je po tome što premijer Srbije nije Hrvat, premijer Francuske nije Englez, jednako tako premijer Slovačke nije Čeh, niti je bogami premijer Bugarske Rumunj. Ne znam zašto bi mi morali bit iznimka i stavljat na čelo države osobu stranog podrijetla, kad to ne radi ni jedna zemlja. Uz to osobu koju je odgajao četnik s Papuka. To je otprilike kao da stavimo potomka Maksa Luburića ne čelo Srbije i očekujemo da će štitit srpske nacionalne interese.
jebi ga, predsjednik slovačke je po nacionalnosti hrvat
u downing streetu 10 sjedi škot
kaj ćemo sada? škot brani nacionalne interese engleza?
hrvat je na čelu slovačke vojske i zastupa ju u zemlji i inozemstvu
bugarski premijer je odrastao u ukrajni:rotfl:
don_corleone
03-07-2009, 10:36
ajmo svi u jedno grupno plakanje :D
Relevantno je po tome što premijer Srbije nije Hrvat, premijer Francuske nije Englez, jednako tako premijer Slovačke nije Čeh, niti je bogami premijer Bugarske Rumunj. Ne znam zašto bi mi morali bit iznimka i stavljat na čelo države osobu stranog podrijetla, kad to ne radi ni jedna zemlja. Uz to osobu koju je odgajao četnik s Papuka. To je otprilike kao da stavimo potomka Maksa Luburića ne čelo Srbije i očekujemo da će štitit srpske nacionalne interese.
Pa zapravo predsjednik Francuske je Mađar, a Engleska kraljica je iz njemačke loze :mrgreen:
Iako mi te informacije o Vlaisavljević zvuče u najmanju ruku sumnjivo, smješno je u 3pm.
Just a little bit
03-07-2009, 10:52
ne znam za vas, ali po meni ako se osoba čiji su starci srbi/poljaci/australci osjeća kao Hrvat, živi i radi u Hrvatskoj, ponaša se kao Hrvat, ona je za mene Hrvat i bok. niko od nas nije blagoslovljen sto je rodjen ko hrvat jer smo jednako tako mogli bit rodjeni i ko eskimi ili ko židovi :D
to kaj smo narod biran od Boga ne znaci da smo automatski bolji od svih drugih. :D
glede Jace, mene više brine to kaj je ona nesposobna bit premijerka od toga da ima srpske korijene. stovise, za njenje srpske korjene me zivo zaboli pajtla.
Evo "exkluzivan" intervju u jutarnjem sa premijerom u ostavci
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,2,,168280.jl
Darkbuster
03-07-2009, 11:51
I neznam odakle to da ju je odgojio ovaj. Ja sam procitao da ju je odgojila majka/baka, uglavnom neka osoba zenskog spola :D
Ona je jednostavno nesposobna osoba, izvlaciti argument o srpskom podrjetlu kao nekom znaku inkompetencije je zbilja zalosno,nisko i ponizavajuce za same Hrvate. Ako je to Hrvatima glavna briga onda i zasluzuju takvog premijera.
ne znam za vas, ali po meni ako se osoba čiji su starci srbi/poljaci/australci osjeća kao Hrvat, živi i radi u Hrvatskoj, ponaša se kao Hrvat, ona je za mene Hrvat i bok. niko od nas nije blagoslovljen sto je rodjen ko hrvat jer smo jednako tako mogli bit rodjeni i ko eskimi ili ko židovi :D
to kaj smo narod biran od Boga ne znaci da smo automatski bolji od svih drugih. :D
glede Jace, mene više brine to kaj je ona nesposobna bit premijerka od toga da ima srpske korijene. stovise, za njenje srpske korjene me zivo zaboli pajtla.
Potpisujem sve što si rekao, tko god se smatra Hrvatom i smatra Hrvatsku kao svoju domovinu je dobrodošao i prihvatio bi ga kao 100%-tnog Hrvata.
Robierre de Cochon
03-07-2009, 13:59
Pa zapravo predsjednik Francuske je Mađar, a Engleska kraljica je iz njemačke loze :mrgreen:
Iako mi te informacije o Vlaisavljević zvuče u najmanju ruku sumnjivo, smješno je u 3pm.
je, i američki predsjednik je Kenijac.
meni Tuerk zvuči njemački.
a Tadić zvuči hrvatski.
Zapravo brani nacionalne interese Velike Britanije...:thumbup:
fat drummer
03-07-2009, 15:35
da... naravno... velike britanije:rotfl:
ne znam jeste li čitali tekst na necenzuriranom o razlozima ( dubljim razlozima) ostavke sanadera. Tekst je toliko nevjerojatan da me strah,ako je polovica toga istina... predugačak je za copy/paste...
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1453&Itemid=1
Taj site čini Davida Ickea u usporedbi uvjerljivim.
bilo kako bilo... svašta je nadrobljeno, ali ne bi htjela da nam se "osmani" zavuku u vladu :mrgreen:
inače ne volim teorije zavjere,ali ova zvuči primamljivo....:neko:
ne znam jeste li čitali tekst na necenzuriranom o razlozima ( dubljim razlozima) ostavke sanadera. Tekst je toliko nevjerojatan da me strah,ako je polovica toga istina... predugačak je za copy/paste...
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1453&Itemid=1
"This site is temporarily unavailable.Please notify the System Administrator"
Interesantno. Sjeme teorije zavjere se sve više širi i širi....
Darkbuster
03-07-2009, 17:10
Taj sajt vodi covjek koji je svojevremeno sastavio "crnu listu cetnojugokomunisticke oligarhije u sjeni koja vlada Hrvatskom" i onda doslovno prepisao Globusovu listu najutjecajnijih Hrvata s time da je na vrh dodao Antu Dapica :D :D
priije pol sata je radilo..pošaljem na pm ak oćeš:)
legionar
03-07-2009, 18:27
glede Jace, mene više brine to kaj je ona nesposobna bit premijerka od toga da ima srpske korijene. stovise, za njenje srpske korjene me zivo zaboli pajtla.I za mene. Više smo koristi imali od jednoga Šenoe, Demetera, Borojevića ili Preradovića, nego od sto domaćih Juda. Ali je druga stvar kad te odgoji četnik s Papuka i kad krivotvoriš pola biografije. I kad si, neovisno o porijeklu, glup ko noć, kao što je to Jaca.
btw razlozi Sanaderovog odstupanja su doista osobne prirode, i nemaju veze ni sa čim o čemu smo špekulirali. promašili smo ceo fudbal
Jel postoji uopće neki kredibilan i provjeren izvor tih informacija?
Mislim možemo mi o njoj govorit šta hoćemo, i ja je osobno prezirem i mislim sve najgore o njoj, ali ona je uvijek prakticirala taj patriotizam, i u ratu i poslije tako da mi se te optužbe čine smješnima (zato se s njima i zajebavam). A koliko su neki počeli pisat o tome po nekim portalima, postalo je i pomalo neukusno. Na relaciji Čačićeve usporedbe Čehoka sa četnicima.
legionar
03-07-2009, 18:45
Kad netko skriva podatke o sebi kao zmija noge, teško da postoji. Iako me zaboli iskreno što je porijeklom, koliko da to skriva. Dovoljno mi je da znam da je riječ o prijetvornom oportunističkom stvorenju. A takve ne podnosim.
"This site is temporarily unavailable.Please notify the System Administrator"
Interesantno. Sjeme teorije zavjere se sve više širi i širi....
eto ovog teksta sa necenzurirano.com. imala ga sejvano prije nego im je pao sajt.
Pritisak Bruxellesa i Karamarkova ucjena: Zašto je Sanader morao dati ostavku?
Nakon što je jučer podnio ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke, te izjavio kako se „neće kandidirati za Predsjednika Republike“, Ivo Sanader točno i kada bi se predomislio, jer neki nagađaju da je upravo to njegova navodna predizborna strategija, ne bi mogao više biti ozbiljan predsjednički kandidat. Gotovo preko noći Sanader je od političkog pobjednika postao gubitnik.
Javnost se, naravno, pita koji su stvarni razlozi premijerove ostavke, mediji špekuliraju o Sanaderovim motivima. Istovremeno, nitko još javnosti nije priznao kako su nastupile okolnosti ozbiljne institucionalne i krize sustava, te kako je Hrvatska pred potpunim financijskim slomom Državnog proračuna, dakle da su nastupile sve okolnosti financijsko ekonomske krize.
U tom smislu Sanaderovu se ostavku nije shvatilo kao indikator krize sustava, niti država u ovom trenutku ima bilo kakav plan kriznog postupanja i upravljanja. Niti trenutna vlast, koja je preuzela mandat od Sanadera nekom vrstom baršunastog državnog udara, a niti oporba nemaju političke hrabrosti i ljudskog poštenja priznati građanima Hrvatske da smo se našli najvjerojatnije u najtežoj krizi od osamostaljenja Hrvatske.
Međutim, što je prethodilo Sanaderovoj ostavci?
Prije desetak dana objavili smo vijest o Sanaderovim razgovorima sa predstavnicima institucija Europske unije tijekom njegova boravka u Bruxellesu, te o zahtjevima predstavnika Europske komisije za potpunom reformom sustava državne administracije u Hrvatskoj, te izravnim zahtjevima za rekonstrukciju Sanaderove Vlade.
U Bruxellesu su tada Sanaderu postavili nekoliko ključnih uvjeta, a u smislu rekonstrukcije Vlade, ključni su bili smjena Tomislava Karamarka s mjesta ministra unutarnjih poslova, i to zbog povezanosti s organiziranim kriminalom i međunarodnim kriminalnim organizacijama, prije svega kriminalnim klanom Osmani, čiji su pripadnici početkom godine osuđeni zbog organiziranog kriminala i pranja novca pred njemačkim saveznim sudom, nakon čega su uz karamarkovu pomoć pobjegli iz Njemačke i sakrili se u Hrvatskoj; smjena Ivana Šukera s mjesta ministra financija, i to prije svega zbog Šukerovog izravnog miješanja u međunarodnu istragu o pranju novca preko tajnih računa u Hypo banci, Raiffeisenbank Zagreb, te nekim drugim stranim bankama; te smjena potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zbog navodne umiješanosti u međunarodnu aferu pranja novca preko Raiffeisen banke u tzv. aferi Brodosplit.
Tijekom tog, sada vidimo njegovog posljednjeg posjeta Bruxellesu u funkciji hrvatskog premijera, Sanader je dobio jasno upozorenje kako Europska unija više neće tolerirati postojanje i funkcioniranje netransparentnih paralelnih centara moći u Hrvatskoj, koji su zapravo dio krimogene strukture usko povezane s međunarodnim organiziranim kriminalom.
U Bruxellesu su, navodno, ponovno tom prilikom upozorili (sada već bivšeg) hrvatskog premijera kako sva izvješća nadležnih služba Europske komisije upućuju na zaključke kako Hrvatska služi kao utočište međunarodnog organiziranog kriminala i kako hrvatski financijski i bankarski sustav, uz znanje i pokrivanje vlasti, služi kao sustav za pranje novca međunarodnog organiziranog kriminala.
Iako je u javnosti potpuno prešućeno, upravo zbog tih razloga, u ožujku ove godine Moneyval odbor Vijeća Europe ponovno je negativno ocijenio stanje u Hrvatskoj vezano za suzbijanje pranja novca.
Osim toga, izravno odbijanje hrvatske Vlade da na zahtjeve austrijskog pravosuđa pomogne u rasvjetljavanju afere pranja novca preko tajnih računa kod Hypo Alpe Adria Bank AG Klagenfurt, a koje su se operacije glavninom odvijale upravo preko Hrvatske, uz sudjelovanje premijera Ive Sanadera u tim kriminalnim operacijama, zbog čega se u Austriji, ali i u Hrvatskoj o tome provodi kaznena istraga, uzrokovala je krizu u odnosima Beča i Zagreba, pogotovo nakon što je Austrija o cijelom slučaju diskretno izvijestila institucije Europske unije, pokušavajući tako prije svega sa sebe otkloniti odgovornost za Aferu Hypo i prebaciti je isključivo na Sanadera.
U slučaju Hypo, Sanader međutim nije mogao popustiti.
Iz Hypo banke su ga jednostavno ucijenili podacima i dokumentima o njegovim tajnim računima kod te banke i to od 90.-ih godina do danas, te financijskim operacijama preko tajnih računa u Hypo banci u kojima je osobno sudjelovao.
Afera Hypo, iako se o njoj u Hrvatskoj šutjelo, iako mediji nisu prenosili detalje o pranju novca u Hypo banci, niti su pisali o dvije istrage koje usporedno vode austrijsko i hrvatsko Državno odvjetništvo, postala je jedan od najvećih utega drugog mandata Ive Sanadera na dužnosti predsjednika hrvatske Vlade.
Sanaderova osobna umiješanost u aferu Hypo svakako je onemogućila i bilo kakvo poduzimanje akcija protiv njegovog ministra financija Ivana Šukera, a prema kojem su iz Bruxellesa zatražili sankcije, odnosno njegovu smjenu, upravo zbog otvorenog prikrivanja operacija pranja novca preko banaka kćeri Hypo banke u Hrvatskoj, Hypo Alpe Adria Banke Zagreb i Slavonske banke d.d. Osijek.
Upravo zbog afere Hypo Sanader je počeo gubiti povjerenje svojih strateških partnera u procesu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji: Njemačke i Austrije, koje su se zbog Afere Hypo morale diskretno u diplomatskim krugovima u Bruxellesu distancirati od Sanadera.
Ilustracije radi, treba reći da je u nezakonitim financijskom operacijama pranja novca preko Hypo banke, i to operacijama provedenim preko Hypo banke u Hrvatskoj i Slavonske banke d.d. Osijek, ukupno „oprano“ milijardu 701 milijun eura nepoznatog, a pretpostavlja se kriminalnog porijekla.
Sanader i Šuker prva su izvješća i dokumente o ovoj aferi primili već u ožujku 2001. godine, kada je tu dokumentaciju primio i Andrija Hebrang (dokumentaciju sam mu predao osobno na njegov zahtjev kao potpredsjedniku Vlade, nakon što sam pisao o aferi, a Hebrang me pozvao da mu dostavim dokaze).
Kako su ove operacije ozbiljno ugrozile stabilnost austrijskog financijskog i bankarskog sustava, a prikrivane su, između ostalog, i krivotvorenjem bilanca Hypo banke Klagenfurt i njenih banaka kćeri u Hrvatskoj, austrijsko ministarstvo financija tada je pokrenulo sveobuhavtnu istragu, koja je istražitelje navela na trag koji je vodio prema Hrvatskoj, točnije prema Hypo Alpe Adria Banci d.d. Zagreb, Slavonskoj banci d.d. Osijek, Vladi Republike Hrvatske, hrvatskom Ministarstvu financija i Hrvatskoj narodnoj banci.
Činjenica da je Vlada, odnosno osobno Sanader i Šuker, skrivala od austrijskih vlasti tajni „Dossier Hypo“, čije su uništavanje na kraju naredili Sanader i Šuker, a provela Slavica Pezer Blečić, Šukerova pomoćnica i šefica Deviznog inspektorata, samo je pogoršala situaciju.
Prikrivanjem ovih dokumenata, Sanader je zapravo pokušavao zaštititi svojeg prijatelja i partnera u operacijama preko Hypo banke Guntera Stridingera, bivšeg čelnika Hypo banke Klagenfurt, koji se u Austriji našao pod istragom državnog odvjetništva zbog organiziranog kriminala i pranja novca u Hypo banci.
Stridinger i Sanader prijatelji su i partneri od 1990.-ih godina, a Stridinger je često u privatnom krugu suradnika i prijatelja naglašavao kako je Sanader njegov osobni i „prijatelj kuće“.
Sanadera je uz Stridingera vezalo zapravo puno više; tajna porijekla Sanaderove financijske imovine.
Tajna koju je Stridinger čuvao, a Sanader mu uzvraćao lojalnošću i u trenucima pokretanja istrage protiv Stridingera i Hypo banke, prikrivajući od austrijskih vlasti dokaze o organiziranom kriminalu i pranju novca u Hypo banci.
Ta je „austrijska tajna“ Ive Sanadera, postala njegova najveća politička hipoteka, koja je na kraju došla na ovrhu i u konačnici jednim dijelom uzrokovala Sanaderov politički i osobni pad.
Nakon što je Europski ured za kontrolu financijskih transakcija, odnosno ured koji se bavi suzbijanjem pranja novca, preuzeo istragu o pranju novca u austrijskoj Hypo banci, točnije u banci u Austriji i njihovoj ,,kćeri banci" u Hrvatskoj, početkom siječnja 2007. godine u Hrvatsku je pristiglo oštro prosvjedno pismo koje se odnosi na prikrivanje dokumentacije o pranju novca u poslovnom sustavu Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj, a europska institucija za spriječavanje pranja novca, jednako kao i austrijsko Ministarstvo financija smatrala je kako je hrvatska Vlada izravno umiješana u prikrivanje pranja novca u Hypo banci.
Austrijski stručnjaci za spriječavanje pranja novca smatrajli su tada kako je operacija pranja novca i financijskih malverzacija u Hypo Alpe Adria banci najuže povezano sa samim vrhom Vlade RH, a veliki dio sumnjivih transakcija odnosi se upravo na tajne financijske ugovore
Ministarstva financija sa Hypo bankom.
Prema podatcima kojima raspolažu Austrijanci, hrvatsko Ministarstvo financija služilo se na netransparentan način prekonoćnim kreditima i kratkoročnim pozajmicama koje su ugovarali sa Hypo bankom, a te su ugovore uglavnom proglašavali ,,strogo povjerljivima", kako bi spriječili njihovo ,,curenje" u javnost.
Ipak, nije se mogao prikriti financijski tijek desetaka milijuna ,,crnih" eura koje je vodstvo Hypo banke ,,pralo" u financijskim operacijama sa hrvatskom Vladom.
Sanaderova, pak, veza sa tom financijskom kućom seže u davne devedesete godine, kada je upravo Sanader bio jedan od povjerenika Hypo banke za Hrvatsku i prema ovlaštenju Hypo banke raspolagao je desetcima milijuna njemačkih maraka sredstava za plasiranje kredita po Hrvatskoj.
Sanader bi nalazio ,,projekte" u koje bi se ,,investiralo", a zauzvrat je dobivao u gotovini pozamašne iznose kao proviziju ,, na ruke" od Uprave Hypo banke u Austriji.
Upravo Sanaderova veza sa Hypo bankom i čelnim ljudima te novčarske kuće, otkriva tajnu premijerova ,,poslovnog uspjeha" u Austriji, koji mu je onda omogućio nezanemarivu financijsku ušteđevinu u devizama.
Ne radi se o zakonitom poslu.
Nego o poslovanju koje bi se po hrvatskim zakonima moglo nazvati ,,kamatarenjem" ili lihvarstvom. Jednostavnim riječnikom: Ivo Sanader kamatario je za Hypo banku.
Na tragu dokumentacije kojom raspolažu i podataka o Sanaderovim poslovnim vezama sa Upravom Hypo banke austrijski su istražitelji tada pokrenuli diskretnu istragu o poreznim utajama u takvom poslovanju Hypo banke u Austriji, u koje je bio uključen i sada već bivši
hrvatski premijer.
Ukoliko se utvrdi da je počinio takvo kazneno djelo u Austriji, Sanader će sasvim sigurno biti pozvan pred austrijskog istražnog sudca koji preuzme istragu o cijelom slučaju.
Tadašnji nalazi austrijskih istražitelja, kako se to kasnije pokazalo, bili su samo indikator Sanaderove duboke umiješanosti u tzv. aferu Hypo i njegove povezanosti sa operacijama pranja novca i krivotvorenja bilanca i financijskih podataka i izvješća Hypo banke Klagenfurt te njezinih banaka kćeri u Hrvatskoj.
Danas pranje novca u Hypo banci istražuje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, koje je spis ustupilo Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, ali istragu nastavlja i pokrajinsko državno odvjetništvo Austrije u Klagenfurtu.
Drugi razlog Sanaderove ostavke je svakako zahtjev Bruxellesa za rekonstrukcijom njegove Vlade, odnosno izričiti zahtjev za smjenu ministarskog trojca Karamarko, Šuker, Polančec.
Osim što je razlog za traženje Šukerove smjene njegova umiješanost u Aferu Hypo, on i Polančec umiješani su i u aferu Brodosplit, odnosno pranje 40 milijuna američkih dolara, kroz nezakonite operacije preko Brodosplita u dogovoru sa Raiffeisenbank Austria.
Nakon što su austrijske vlasti pokrenule istragu o sumnji na pranje novca nekim poslovima preko Brodosplita, ušli su u trag operacijama, kojima su rukovodili Sanaderov potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar financija Ivan Šuker.
Sanader, međutim, takvu rekonstrukciju Vlade nije mogao provesti.
Polančec i Šuker bili su, jednostavno, preblizu njemu i njihova smjena bila bi prevelik rizik za otkrivanje umiješanosti samog premijera Sanadera u pranje novca preko poslovnih banaka u Hrvatskoj i austrijskih banaka, međutim, smjenom ravnatelja policije Vladimira Fabera, Sanader je pokušao Bruxellesu poslati signal kako je voljan ispuniti neke od zahtjeva.
Karamarka, naime, nije smio dirati zbog odnosa unutar korumpirane političke elite i upravo zbog uske povezanosti Karamarka s organiziranim kriminalom, odnosno bio je svjestan da je Karamarko preveliki zalogaj čak i za njega; Ivu Sanadera.
Naime, Sanader se uplašio mogućih posljedica smjene Tomislava Karamarka, odnosno onoga što bi nakon smjene Karamarko mogao poduzeti protiv Sanadera i njegovih suradnika, a možda i članova njegove obitelji.
Mislio je ukoliko smijeni Fabera, zadovoljiti će na neko vrijeme europske partnere.
Međutim, smjena Fabera čini se bila je „okidač“ Tomislavu Karamarku i Stjepanu Mesiću da krenu u akciju.
Naime, poklopilo se nekoliko stvari: kraj Mesićeva mandata i njegova namjera da preuzme vodstvo Vlade, Sanaderov pokušaj da ukloni Karamarka kao parktički šefa sigurnosnog aparata u Hrvatskoj, smjena Vladimira Fabera s dužnosti ravnatelja policije.
Situacija u kojoj je Karamarko očito odlučio reagirati pokazala se idealnom, ne samo za preuzimanje Vlade u dogledno vrijeme, nego i za diskvalifikaciju Ive Sanadera iz izborne utrke za Predsjednika Republike krajem godine.
U tom trenutku, suočen s mogućom smjenom, te s opasnošću da im sigurnosni sustav potpuno izmakne iz kontrole, odnosno da se nađu „izvan igre“, a što bi ih izravno ugrozilo, ali ugrozilo i njihove veze sa organiziranim kriminalnim grupama, s kojima je Karamarko usko povezan, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko očito je ucijenio Ivu Sanadera i izveo nešto što se može protumačiti baršunastim državnim udarom.
Naime, podsjetimo, jedna od svjedokinja u slučaju ubojstva Ive Pukanića, Ružica Balen Milojević, koja je u svojem iskazu o zadnjem susretu s Ivom Pukanićem jasno ukazala na dvoje stvari koje joj je Pukanić rekao.
Prva je ta da je otkrio da su isti koji su organizirali ubojstvo kćeri Zvonimira Hodaka, prijetili i ubojstvom kćeri Ive Sanadera, i drugo da se u istrazi o ubojstvu Ivane Hodak ne smije vjerovati Tomislavu Karamarku.
Prilikom podnošenja ostavke, Sanader je sam rekao kako se radi o „osobnim razlozima“, ne navodeći o kojim se točno „osobnim razlozima“ radi.
Međutim, uzmemo li u obzir iskaz kojeg je policiji u slučaju Pukanićevog ubojstva dala Ružica Balen Milojević, a koji povezuje Tomislava Karamarka s ubojstvom Ivane Hodak i prijetnjama ubojstvom Sanaderove kćeri, te uzmemo li u obzir da je policija taj iskaz proslijedila Karamarku, koji više od pola godine iskaz Balen Milojević nije proslijedio premijeru Ivi Sanaderu, niti ga je upozorio na to da postoje indikatori o ugroženoj sigurnosti premijerove obitelji, slika okolnosti pod kojima je Sanader dao ostavku puno je jasnija.
Osim navedenog, postoji i informacija visokopozicioniranog djelatnika Sigurnosno obavještajne agencije, s kojim sam razgovarao prije nekoliko dana i koji mi je tada dao informaciju, koja mi se, priznajem učinila nevjerojatnom, zbog čega je nisam niti detaljnije istražio niti objavio.
Naime, taj djelatnik SOA-e s kojim redovito komuniciram i koji mi do sada niti jednom nije dao nevjerodostojnu ili neistinitu informaciju, međutim informacija koju mi je dao prilikom našeg zadnjeg susreta, prije pet dana, bila mi je jednostavno nevjerojatna i to je razlog zbog kojeg je nisam objavio.
Sada, nakon Sanaderove ostavke, ta informacija baca potpuno drugačije svjetlo na okolnosti pod kojima je Sanader podnio ostavku na sve političke dužnosti i povukao se, gotovo preko noći, iz političkog života.
„Uhvatili smo komunikaciju Felixa Osmanija sa Karamarkom i sa pripadnicima kriminalnog podzemlja u Hrvatskoj i operativnim smo nadzorom utvrdili kako Osmani prijeti atentatom ili na premijera Sanadera ili na nekog od članova Sanaderove obitelji, kako bi izazvali krizu vlasti i kako bi Karamarko lakše zadržao kontrolu nad sustavom“, tvrdio mi je u subotu moj sugovornik iz Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).
„Oni prijete ubojstvom premijera ili članova njegove obitelji. To im je plan. Tako preuzeti institucije, odnosno zadržati kontrolu nad institucijama i otvoriti put za svoje ljude“, tvrdio mi je prilikom našeg zadnjeg susreta ovaj agent SOA-e.
Moram priznati da mu tada nisam vjerovao. Cijela ta njegova priča o navodnom planu atentata na premijera Sanader činila mi se nevjerojatnom i pretjeranom, nisam bio sklon objaviti takvu informaciju, bojao sam se da naš redoviti izvor iz SOA-e jednostavno pretjeruje ili ima neke krive informacije ili procjene.
Međutim, nakon što je Sanader neočekivano podnio ostavku očito je kako je informacija koju mi je otkrio ovaj djelatnik SOA-e bila provjerena i vjerodostojna.
Naime, SOA je, a kako je to meni prije pet dana tvrdio i ovaj izvor, očito cijelo vrijeme imala vrlo detaljna operativna saznanja o prijetnjama upućenim Ivi Sanaderu i njegovoj obitelji, i to prijetnjama koje dolaze od osoba iz kriminalnog miljea usko povezanima sa dvojicom ključnih ljudi u hrvatskom sustavu sigurnosti: ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i šefom Ureda Predsjednika Republike Amirom Muharemijem.
Sanader je očito ucijenjen na ovakvo odstupanje s vlasti, koje najviše koristi upravo koncepciji preuzimanja izvršne vlasti koju je najavio Stjepan Mesić.
Naime, upravo mi je taj scenarij opisao i moj sugovornik iz SOA-e.
„Plan je takav da HDZ preuzmu oni ljudi koji će izazvati ozbiljne podjele i na kraju raskol u HDZ-u.
Kada se to dogodi, biti će moguća jedna šira koalicija „nacionalnog jedinstva“, koju bi činili i HDZ i SDP, a koju bi predvodio kao mogući premijerski kandidat Stjepan Mesić, i sve pod krinkom izlaska iz krize, kriznog upravljanja zemljom, ali i čvrstog oslanjanja na gospodarska partnerstva sa zemljama poput Irana, Sirije, Katara, Saudijske Arabije.
O takvom je planu Karamarko nedavno razgovarao sa Osmanijem i Muharemijem, a prateći zapravo Felixa uhvatili smo i ovaj kontakt“, tvrdio mi je moj sugovornik iz SOA-e prije nekoliko dana.
Sanader je čini se otišao uslijed ozbiljnih pritisaka Bruxellesa, koje je istovremeno iskoristio Tomislav Karamarko kako bi spriječio takve promjene uslijed kojih bi on i njegovi ljudi zgubili kontrolu nad sigurnosnim aparatom.
Odnosno Bruxelles je vršio pritisak na Sanadera, a Karamarko ga je očito ucijenio i time proizveo stanje institucionalne krize koja njemu jamči opstanak na čelu sigurnosnog aparata, ili barem kontrolu nad sigurnosnim aparatom, dok istovremeno jamči opstanak krimogenog sustava povezanosti vlasti i kriminalnog podzemlja
Bivši Karamarkov bliski suradnik u Sigurnosno obavještajnoj agenciji tvrdi kako upravo aktualni ministar unutarnjih poslova stoji iza ovog baršunastog državnog udara.
„Sve je počelo ubojstvom Ivane Hodak.
Sanaderova smjena, odnosno ostavka, samo je nastavak restrukturiranja netransparentnih centara moći u Hrvatskoj i njihovih međusobnih odnosa i odnosa sa međunarodnim kriminalnim skupinama, drugim riječima Sanaderov odlazak nastavak je procesa stvaranja jedne nove krimogene arhitekture na Balkanu, proces koji je agresivno započeo ubojstvom kćeri Zvonimira Hodaka, a nastavio se ubojstvom Ive Pukanića“, zaključuje moj sugovornik iz SOA-e.
Domagoj Margetić/Necenzurirano.com
neke stvari mi imaju logike, u biti dosta toga u tekstu zvuči logično makar nisam sklona povjerovati na prvu. vrijeme će pokazat što je do ovoga točno a što nije. ali zanimljiv tekst jelte pa ako se kome da čitat slobodno...
Kad netko skriva podatke o sebi kao zmija noge, teško da postoji. Iako me zaboli iskreno što je porijeklom, koliko da to skriva. Dovoljno mi je da znam da je riječ o prijetvornom oportunističkom stvorenju. A takve ne podnosim.
Kaj skriva? Evo baš na Jutarnjem ima neki članak o njoj iz srednje škole, pisala pjesme.
Ono na dragovoljac.com je očito hrpa izmišljotina, vjerojatno isti tip napisao to i na wikipediju. Tim više što je sve to nepotrebno pored same činjenice njene nekompetencije.
legionar
03-07-2009, 19:02
Jaca se djevojački preziva Vlaisavljević. To je činjenica. Za ovo ostalo ne znam.
http://img98.imageshack.us/img98/2761/1848b.jpg
Osim ako se u gimnaziji udala, očito da ne.
legionar
03-07-2009, 19:36
Šta ti to dokazuje? Prezime nije uzela od svog muža, nego od muža svoje majke (očuha).
To mi dokazuje da joj je Kosor djevojačko prezime.
Mislim gle, može ona bit srpkinja, uz to i reptilijanac, ali ne vidim od kuda ljudima te informacije, i ja bi ih rado vidio.
fat drummer
03-07-2009, 19:51
među inim dokazuje da joj je djevojačko prezime kosor i da ono gore što si iznio nije činjenica
legionar
03-07-2009, 19:52
Može ti to dokazat da je djevojačko prezime, ali ne može dokazat da nije mijenjala prezime, i uzela prezime svog očuha. I ja bi rado vidio potkrijepu za mnoge teze koji ti iznosi ovdje na forumu, ali se nažalost u većini slučajeva moram zadovoljit wikipedijom ili net sajtovima. Da je riječ nedaj Bože o nekom potomku ustaša, onda dakako da bi sve bilo istinito i da ne bi bilo potrebe za daljnjim pitanjima.
..neka se vrati bafi...
ova rasprava o prezimenima je.. odvratna.
:mhm:
fat drummer
03-07-2009, 19:59
Može ti to dokazat da je djevojačko prezime, ali ne može dokazat da nije mijenjala prezime, i uzela prezime svog očuha. I ja bi rado vidio potkrijepu za mnoge teze koji ti iznosi ovdje na forumu, ali se nažalost u većini slučajeva moram zadovoljit wikipedijom ili net sajtovima. Da je riječ nedaj Bože o nekom potomku ustaša, onda dakako da bi sve bilo istinito i da ne bi bilo potrebe za daljnjim pitanjima.
ispričavam se zbog svih onih ružnih imputiranja o hrvatskim političarkama da su potomkinje ustaša.
teško mi ih je sve pobrojati, ali osjećam se grozno što sam bilokojoj od njih govorio da je kći maksa luburića
legionar
03-07-2009, 20:04
Nisi imao prilike, jer su ili raseljene ili pobijene. ALi da je je bilo prilike, uopće ne sumnjam da ne bi.
btw pokušaj sastavit bar jedan post bez tomićevsko-fekalovske ironije. Ti to možeš :mrgreen: