PDA

View Full Version : Predsjednički izbori 2010

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

legionar
05-07-2009, 23:10
Rasprava o predsjedničkim izborima se već vodi na različitim temama, pa mislim da je vrijeme da se otvori zaseban topic. HDZ, dakle, definitivno istupa s Hebrangom (ako Sanader ne izvrši na jesen kakvu akrobaciju), dok će SDP zasigurno kandidirati Josipovića. Govoreći o glavnim strankama spominje se još mogućnost kandidature Dragana Primorca (koji dosta dobro kotira u (mišljenja sam naručenim) aneketama), a tome u prilog ide izlazak iz Vlade. Osobno mislim da se ne bude kandidirao. Postoje špekulacije i o kandidaturi Bandića no to je više igra kojoj je cilj malo zdrmati Milanovića i ojačati si poziciju. Od nezavisnih kandidata prvi je kandidaturu istaknuo Miroslav Tuđman iza kojega stoji gotovo čitava dijaspora, dobar broj glasača iz Herceg-bosne, iz pouzdanih izvora znam da postoji mogućnost da dobije podršku od Glavaša, možda i Keruma, a i samo mu prezime donosi znatan broj glasova. Od ostalih kandidata s desnice kandidira se Josip Jurčević koji će imat također dosta jaku podršku (podržava ga Pavuna itd.) i mladi nadobuni Dean Golubić. Iz HNS će se vjerojatno kandidirat ili Čačić ili Pusićka, nema, naime, izbora bez njih. Đapičkin HSP će također vjerojatno izabaciti kakvog kandidata. Koliko sam načuo kandidira se i Rudolf Horvat, iako nisam siguran hoće li doživjeti početak izbora koliko godina ima. Kandidira se i Latin, a spominje se mogućnost kandidature Vidoševića. Drugi najveći sin svih naroda i narodnosti, drug predsjednik-građanin Stipe Mesić vjerojatno sprema i nekog svog kandidata - antifašista, ako to nije Josipović. Tu će svakako upasti još pokoji dobronamjerni kandidat tipa Ledić koji će pričat o sađenju krumpira i par ridikula da začine kampanju. Neka klanje započne.

Libro
05-07-2009, 23:19
Neće Bandić u utrku. Njemu je predobro u Zagrebu.

PJ
05-07-2009, 23:23
Da, ne vidim kaj bi Bandiću predsjedništvo. On nikad nije prodavao priče i govorancije, nit bio neki veliki diplomat ili se furo na neku ideologiju.

Meni se Josipović čini kao dobar kandidat, a s druge strane spektra Vidošević.

Josip Broz Tito
05-07-2009, 23:23
Eh da bar najpopularniji političar u Hrvata može dobiti i treći mandat.
Trebalo bi predložiti ustavne promjene kao u Venezueli.

legionar
05-07-2009, 23:26
Ne boj se druže Tito, imaš kandidata - Josipović je samo profinjenija, obrazovanija i kulturnija verzija Mesića. Po stavovima se bitno ne razlikuju.

malimrav85
05-07-2009, 23:26
Da. Da ga zatvori neko negdje.

PJ
05-07-2009, 23:31
Ne boj se druže Tito, imaš kandidata - Josipović je samo profinjenija, obrazovanija i kulturnija verzija Mesića. Po stavovima se bitno ne razlikuju.
Očito da Josipovića, kao i sve druge ne zanimaju previše te priče od davnih dana, i samo peca na potporu od Mesića. Pod uvjetom da sljedeći predsjednik nije jedan od fosila tipa Hebrang ili Tuđman koji bi sigurno o tome kontinuirano laprdali, očekujem da se van neke ceremonije par puta godišnje to više uopće ne spominje.

malimrav85
05-07-2009, 23:32
ja ću za josipovića glasat sam tak
ako bude predsjednik moći ću okolo govorit da sam kod predsjednika ispit dao
halo!!!

legionar
05-07-2009, 23:36
Očito da Josipovića, kao i sve druge ne zanimaju previše te priče od davnih dana, i samo peca na potporu od Mesića. Pod uvjetom da sljedeći predsjednik nije jedan od fosila tipa Hebrang ili Tuđman koji bi sigurno o tome kontinuirano laprdali, očekujem da se van neke ceremonije par puta godišnje to više uopće ne spominje.Fosil Tuđman je utemeljitelj informacijskih znanosti u RH i gost-predavač na svjetski priznatim sveučilištima diljem Amerike i Europe. I u programu kampanje uopće ne govori o ideološkim pitanjima iz ww2, već se isključivo bazira na zaštiti vrijednosti stvaranih u D. Ratu. Ili kraće rečeno: pričaš gluposti.

Libro
05-07-2009, 23:36
Kad su izbori uopće? Koji mjesec?

veteran
05-07-2009, 23:38
ja se samo nadam da ce nam sljedeći predsjednik biti čovjek koji živi u 21. stoljeću a ne neki poluludi starkelja koji je bio KPH ili Ustašama ili čemu već ili kojem je pol obitelji samo o tom pričalo i koji lupeta po fašizmu, antifašizmu, domovinskom ratu, Srbima i sličnim glupostima koje su jednostavno osvrtanje na prošlost i ništa nam dobro nisu donijele...

što bih dao da se kandidira čovjek od 30 godina koji nema veze s tim i koji je uspješan poduzetnik koji ulazi u politiku ne zato da zaradi nego jer želi pomoći...mislim da je to čista utopja al tko zna...

PJ
05-07-2009, 23:39
Fosil Tuđman je utemeljitelj informacijskih znanosti u RH i gost-predavač na svjetski priznatim sveučilištima diljem Amerike i Europe. I u programu kampanje uopće ne govori o ideološkim pitanjima iz ww2, već se isključivo bazira na zaštiti vrijednosti stvaranih u D. Ratu. Ili kraće rečeno: pričaš gluposti.
Svjestan sam tko je Tuđman nit to osporavam, al čist sumnjam da mu retorika nebi bila kao očeva, puna crveno-zeleno-žutih đavola i slično. Možda sam u krivu, ali čisto sumnjam

Kad su izbori uopće? Koji mjesec?
Prosinac ili siječanj, ovisi.

Darkbuster
05-07-2009, 23:40
Ja po obicaju krizam listic (sori leptiricu :() i prizeljkujem pobjedu Josipovica.

legionar
05-07-2009, 23:41
Nije još određeno, šuška se da bi mogli bit početkom prvog mjeseca, negdje oko Tri Kralja. I još jedna okolnost koju se ne smije previdjet: jel se spominjalo da će presude generalima bit negdje krajem godine? Ako je tako, a budući da su presude već poznate, doći će do snažne radikalizacije biračkog tijela.

Darkbuster
05-07-2009, 23:44
Mozes racunati na to da ce presude biti nakon izbora. Ne zato jer se Haag boji radikalizacije nego u Europi ipak postoji odredena politicka kultura nemjesanja. Barem nacelna.
I sumnjam da ce biti ikakvih posebnih reakcija,od one famozne rive nije bilo nikakvih vecih previranja po tom pitanju a u meduvremenu je uhapsen i Gotovina. U Zagrebu se na prosvjedu skupilo ukupno 100 ljudi.

veteran
05-07-2009, 23:45
u Europi ipak postoji odredena politicka kultura nemjesanja. Barem nacelna.

jos da postoji nezavisno sudstvo kojem nije vazno kad da donese presudu...ah kad ovo pravnik napise...

Werther
05-07-2009, 23:47
glasat ću za nekog sa desnice. sumnjam da će se Hebrang kandidrati, i sam je svjestan da je previše krut, nema takta i doživio bi katastrofu, ali ako se ipak kandidira glasat ću za njega :mhm:. podržavam i Tuđmana naravno. Josipović je jedan od rijetkih SDP-ovaca koje poštujem ali ne hvala :wink:

Darkbuster
05-07-2009, 23:52
jos da postoji nezavisno sudstvo kojem nije vazno kad da donese presudu...ah kad ovo pravnik napise...

Samo malo, sto je vaznije, hoce li presuda biti donesena 11.12. odnosno 13.12 (lupam datume bezveze) ili moguci utjecaj presude suda na posebno vazne unutarnje poslove neke drzave.

legionar
05-07-2009, 23:54
Nije stvar u tome kad će bit donešena, nego u poštivanju rokova.

Darkbuster
05-07-2009, 23:55
Ja samo iznosim svoje misljenje,ne govorim u ime casnog suda :D

A i tko kaze da ce to biti izvan roka :) Uostalom, koji je rok?

legionar
05-07-2009, 23:58
Ne znam točno, ali presuda ove godine mora bit donesen ako će se poštivat rokovi, to znam. Ali svatko tko je pričitao knjigu od Hartmann zna da je taj sud više politička, nego pravna institucija, tako da nema sumnje da će politika utjecat na vrijeme donošenja presude.

Josip Broz Tito
06-07-2009, 01:07
Ma presude generalima neće ni najmanje utjecati na izbore,nikakva radikalizacija.
Ekstremnih desničara nema puno u Hrvatskoj,većina su na ovom forumu :)
A ove "obične" desničare će ova bežanija Drive odvratiti od glasanja za HDZ-ovog kandidata.
Mislim da je Josipović naš novi predsjednik.

Inače legionar nisam baš njegov fan,mlitav mi je,volim glasne ljevičare poput Mesića ili pokojnog Bebića.

Alita
06-07-2009, 01:12
Ekstremnih desničara nema puno u Hrvatskoj,većina su na ovom forumu :)

Fascinantno kako desnicari misle da je forum ljevicarski, a ljevicari obrnuto.
:lol::smartass:

Josip Broz Tito
06-07-2009, 01:27
Pa ajmo brojati-koliko znam nema ni jedan značajniji član foruma koji je izrazito lijevo,Dark je onako lijevi centar :) jedini naglašeno lijevo sam ja,a ja ovdje pišem samo u trenucima iznimne dosade i da napravim malu pauzu između učenja.

A izrazito desno su:Trpinja,legionar,Tkach,Cro.
Većina ostalih su blago desno :).

PJ
06-07-2009, 01:33
JBT, tebi pojam lijevo uključuje jugoslavenstvo, s čim bi se teško npr. ja mogao pomiriti, iako sam ljevije od većine tu.

Josip Broz Tito
06-07-2009, 01:51
Imaš pravo!
Kad postanem predsjednik Jugoslavije,postavit ću te za šefa Vlade SR Hrvatske ;)
Ne,ozbiljno,tebe sam zaboravio,tvoji stavovi su mi odlični ;)

konzerva
06-07-2009, 10:58
što bih dao da se kandidira čovjek od 30 godina koji nema veze s tim i koji je uspješan poduzetnik koji ulazi u politiku ne zato da zaradi nego jer želi pomoći...mislim da je to čista utopja al tko zna...
kak će poduzetnik pomoć sa pozicije predsjednika republike?
ovlasti koje ima predsjednik su zbilja minorne a posebno ako govorimo o gospodarstvu.
budući da su ovlasti predjednika takve kakve jesu meni je bitno da se za predsjednika izabere neki pristojan čiča, da nije ekstremist i da po mogućnosti nije neki stari jugoslavenski kadar. naravno, bilo bi mi drago da mi je svjetonazorski blizak tako da ću u prvom krugu vjerojatno glasat za nekog poluanonimusa čisto iz fore a onda ćemo vidjet šta se nudi u drugom krugu. jedini kandidat koji mi se izrazito gadi je lopina vidošević.

većina Hrvatske je blago desno :jlb:

legionar
06-07-2009, 12:13
Ako to «desno» shvaćamo kao etiketu, onda jesam desničar. No inače (iako na upit lijevo-desno, kažem desno, jer mi se neda podrobno objašnjavat) se ne smatram desničarem. U ekonomskom smislu pogotovo ne. Prije svega se smatram hrv. nacionalistom koji s političkom desnicom ima sličnosti u svega par pitanja (primjerice s europskom novom desnicom mi je zajednička kritika komunizma i liberalnog kapitalizma, a s američkom pogledi na pitanje abortusa, homo. brakovima itd. ). Pri tome podrazumijevam nacionalizam kojega su u njegovoj modernoj verziji uobličili Starčević, Kvaternik i kasnije Šufflay (a kasnije ga nakon osamostaljenja (deklarativno ponajviše) u kombinaciji sa Radićevim naukom preuzele sve stranke u RH koje imaju nacionalni predznak). Riječ je o nacionalizmu koji ima isključivo obrambeni karakter i koji podrazumijeva integralnu slobodu – slobodu pojedinca kao jedinke, i kao pripadnika slobodnog naroda, što je zapravo protimba ekstremnom individualizmu i s druge strane fašizmu koji državu uzdiže na razinu božanstva. Dakle, riječ je o nacionalizmu koji teži slobodnoj državi jednakopravnih građana (neovisno o njihovoj vjeri ili rasi – upravo je Starčević prvi isključio potrebu za sinonimijom katoličanstvo-hrvatstvo) izvan bilo kakvih nadnacinalnih, anacionalnih i protunacionalnih entiteta. To naravno ne podrazumijeva izolacionizam, ali je preduvjet bilo kakvih integracija da one podrazumijevaju jednakost i ravnopravnost svih njezinih članica (što EU definitivno nije) i da od tih integracija postoji jasno određena korist, a ne da se ulazak u njih pokušava ishoditi jeftinim verbalnim akrobacijama i uhu ugodnim frazama. Glavna politička misao koju zastupam je da je nacionalna država pretpostavka za politički, kulturni, gospodarski i duhovni razvitak naroda. Pritom je suradnja s drugim narodima itekako poželjna, ali samo u relaciji partner-partner, a ne gospodar-rob. A kako je hrvatska kroz prošlost uvijek bila tuđi sluga (Beča, Budimpešte i Beograda), itekako samo oprezan po pitanju EU integracija. A sama činjenica da se protivnike bezuvjetnog srljanja u EU naziva euroskepticima (čime se pokvareno želi sugerirati da smo zapravo protiv Europe, kao da je Europa nije moguća bez EU), krkanima, ognjištarima itd., pokazuje da velikim europejcima nije do argumentirane rasprave, nego do dijeljenja etiketa i diskvalifikacija. Naravno, isti oni koji lijepe etikete i opstruiraju javnu raspravu se s druge strane nazivaju velikim demokratima. A budući da demokracija podrazumijeva (barem načelno) slobodu govora, veći su demokrati krkani i ognjištari koji su za javnu raspravu, nego samozvani demokrati koji tu raspravu izbjegavaju. Razumnom čovjeku već sama činjenica da se javna, argumentirana rasprava o prednostima i nedostacima ulaska u medijima izbjegava ili da se svodi na isprazne floskule i krilatice, jasno pokazuje da nešto u svemu tome smrdi. Jer kome je do istine, dopustit će argumentiranu raspravu. Simptomatično je da se u Saboru baš nitko ne protivi bezuvjetnom ulasku hrvatske u EU, dok s druge strane ankete vrlo jasno svjedoče da je ogroman postotak stanovništva protiv ulaska. Kad se i rade kakve emisije gdje se tobože raspravlja o ulasku, svi pozvani su za ulazak, a nitko nije protiv, pa se postavlja pitanje tko zastupa interese onog ogromnog postotka stan. koji ne želi u EU (u EU koja nije zajednica ravnopravnih članica, već tržišno-ideološki klub bogatih odabranika i njihovih slugu). A još je simptomatičnije da su glavni kolovođe, uz koju iznimku, hrvatskog žurnog i bezuvjetnog ulaska u EU od 2000. pa nadalje isti oni koji su se do 91. zaklinjali u druga Tita i grozili se «trulog Zapada». Njima je očito svejedno Jugoslavije ili EU, glavno da nije hrvatska; ako su jučer vjerno izvršavali naloge Beograda, lako će danas direktive Brisela. A sve to zajedno jasno svjedoči da je EU novo sekularno božanstvo građeno na posve krivim temeljima – ekonomizam, kapital, profit – koje će se, kao i sva takva kroz povijest, raspast. Kad – tad. Mogu i marksisti i liberali tlapit koliko hoće o odumiranju države i brisanju granica među narodima, kad će im taj projekt i ovako propast. Izuzev zanemarivog postotka globalista i kozmopolita svatko kad je stani-pani situacija jako dobro zna gdje mu je mjesto i bježi u svoje jato. A konačno i Domovinski rat je to pokazao. Branitelji se nisu borili ni za kakva apstraktna i neodređena ljudska prava (koja se prečesto koriste kao maska za nove suptilnije oblike totalitarizma), nego za nacionalna prava i nacionalnu državu jer upravo nacionalna država prepostavka ostvarivanja svih drugih ljudskih prava. I Staljin kad su njemačke trupe bile blizu Staljingrada nije motivirao i mobilizirao Ruse nikakvim internacionalnim komunističkim parolama, nego pozivao na obranu «majčice Rusije». Uglavnom, da ne pišem dalje i ne duljim to bi bile osnovne zamisli koje zastupam pa da se u raspravama to ima na umu..

Tkach
06-07-2009, 12:18
Pa ajmo brojati-koliko znam nema ni jedan značajniji član foruma koji je izrazito lijevo,Dark je onako lijevi centar :) jedini naglašeno lijevo sam ja,a ja ovdje pišem samo u trenucima iznimne dosade i da napravim malu pauzu između učenja.

Care! Od tvojih "izrazitih desničara" jedan ne piše ovdje već godinu dana a drugi dođe možda jednom u dva mjeseca.

Frenki
06-07-2009, 12:49
Kaj je ovo? Rasprava o desničarima i ljevičarima ili o predsjedničkim kandidatima? A gdje su ustaše?

Kada dođe do izbora, moj glas definitivno ide Josipoviću. Iako smatram da ima malo preblag pristup (s obzirom da je ipak član jedne političke stranke), sviđa mi se to što je prvenstveno spreman na argumentiranu raspravu i nije opterećen nekim temama iz prošlosti, koje nam danas pogotovo trebaju biti zadnje na lijestvici prioriteta. Drago mi je da SDP nejde sa Jurčićem. Nemam ništa protiv njega osim toga da ipak ne bih hercegovca za predsjednika. Već mi je dovoljan bandit u Zagrebu.

Osim Sanadera, koji bi se eventualno mogao pojaviti, ne vjerujem da HDZ moze plasirati nekog relevantnog kandidata, Hebrang je vec i sam svojom suzdrzanoscu oko kandidature pokazao, da je, kad je sam sa sobom, na WC školjci, itekako svjestan da ne bi mogao ostvariti dovoljnu podršku da pobijedi na izborima, a sve ostalo za njega bi bio veliki poraz.

Ne slažem se s legionarom oko Miroslava Tuđmana, pogotovo oko toga da mu prezime donosi znatan broj glasova. On je također u svemu ovdje minorni igrač, a dijaspora može odlučivati jedino ako bude gusto na domaćem terenu, a što je moguće samo u teoriji.

Čačić mi je već samom svojom pojavom smiješan. Možda je uspješan biznismen, ali kao političar je totalni luzer i ta njegova frustriranost zbog nemogućnosti dolaska na vlast je vidljivo jadna. Ukoliko bi se kandidirao, izgubio bi i te izbore.

Dakle, da rezimiram:
- glasam za Josipovića
- Hebrang nema šanse
- Tuđman je relikt prošlih vremena i HDZ-a 90ih
- jedini kandidat iz HDZ-a koji bi imao velike šanse za pobjedu je Sanader (a što će još biti s njim, ne zna se, osim da mu je dosta polovnjaka....)
- na kraju za mene postoji (kao i na prošla dva izbora) samo jedan relavantan kandidat i hrpa Ante Ledića, Rojsova, Merčepa, Košta, Ćire Blaževića

fat drummer
06-07-2009, 12:55
ne znam, meni josipović nije neka špica. sav je nekako njonjav u javnim nastupima.
it's unnerving, really it is.

tuđman kao kandidat ima šanse osvojiti čak 1,2% glasova, ali mi se zato hebrang čini kao divna hdz-ova investicija
da se hebrang i josipović sučele partizansko kopile bi ubilo cjenjenog muzičara

Frenki
06-07-2009, 12:59
ne znam, meni josipović nije neka špica. sav je nekako njonjav u javnim nastupima.
it's unnerving, really it is.

Da, mislim da bi se morao u slijedećem Otvorenom u kojem će gostovati pofajtat s mudima, šanse bi mu drastično porasle. :mhm:

tuđman kao kandidat ima šanse osvojiti čak 1,2% glasova, ali mi se zato hebrang čini kao divna hdz-ova investicija
da se hebrang i josipović sučele partizansko kopile bi ubilo cjenjenog muzičara

Osim ak mu Josipović ne iskopa oko gudalom (vidi gore "fajtanje s mudima")...

legionar
06-07-2009, 13:30
Kako će se i debeli feminizirani trol Gjenero i još neki (koji crpe svoje prognoze iz njegovih kvazianaliza) iznenadit kad budu rezultati, u pogledu TUđmana, uživat ću više nego jučer čitajući komentare internet-partizana na Hebinu izjavu :neko:

fat drummer
06-07-2009, 13:34
to da je gjenero u kurcu je, ali da će tuđman ikada biti išta više od margine tu je u pravu

jebo ja kandidata kojeg podržava domazet lošo

niti jedan kandidat koji nema stranačku potporu u vidu nekoliko desetaka milijuna kuna za kampanju nema šanse

legionar
06-07-2009, 13:40
Jebo ja kandidate koje podržava Mesić ili HDZ. Za pare se ne boj. Ako se sjećaš kad su MPT-u pokušali opstruirat koncert u Frankfurtu, jedan naš što živi tamo poduzetnik mu je bio spreman platit da samo njemu pjeva dva tjedna - dobio bi za svaki dan pare koje pobere na jednom koncertu. Pa sračunaj koliko je to novaca i zamisli koliko lik ima para. E vidiš taj i još par takvih su spremni obilno darivat za kampanju samo da se makne ova gamad s Pantovčaka.

i da btw - glavni planer one obavještajne akcije kad su naši špijunirali Miloševića u Beogradu je upravo Domazet. Takvu osobu baš ne bi ridikulizirao. Barem dok ne napravim nešto što korisno za ovu državu.

fat drummer
06-07-2009, 13:43
da, da.... bojim se da se to ipak neće dogoditi

Za pokriće troškova izborne promidžbe ne smiju se primati darovi u novcu, drugim sredstvima te usluge od:
– stranih država, stranih političkih stranaka, stranih fizičkih i pravnih osoba,
– javnih poduzeća, pravnih osoba s javnim ovlastima i podu*zeća u većinskom vlasništvu države te drugih pravnih osoba u kojima Republika Hrvatska, odnosno jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju većinsko vlasništvo nad dionicama, odnosno udjelima, te javnih i drugih ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave,
– udruga radnika i poslodavaca,
– udruga, zaklada i fundacija koje zastupaju ili predstavljaju državni dužnosnici ili dužnosnici lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravnih osoba s javnim ovlastima, vjerskih zajednica, humanitarnih te drugih neprofitnih udruga i organizacija,
– proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave,
– trgovačkih društava u vlasništvu ili u suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave,
– ustanova kojima je osnivač država ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

ne znam koje državljanstvo imaju frankfurtski hrvati, ali brijem da imaju njemačko

legionar
06-07-2009, 13:48
Lik naravno ima dvojno državljanstvo i razgranatu mrežu firmi i u RH. Ah ti Hercegovci, ljevičarima uvijek trn u oku :mrgreen:

fat drummer
06-07-2009, 13:50
dvojno državljanstvo ftw! ima li išta ljepše nego kada nacionalisti traže da imaju dvije nacije

em je podrijetlom iz bosne i hercegovine, em živi u njemačkoj, a zajebava ljude u hrvatskoj

to je ta obrana nacionalnih interesa pretpostavljam

legionar
06-07-2009, 13:54
Radije da me emigracija zajebava, nego Manolići i Budonje :thumbup:

fat drummer
06-07-2009, 13:58
naravno... jer nema ništa ljepše nego kada netko pet postova prije proklamira zabrinutost zbog hrvatskog fetišističkog pristupa dobrovoljnom ropstvu pešti, beču i beogradu, a zatim se veseli da ga jebe frankfurt, melbourne, pittsbourgh i santiago de chile

daleko od toga da će hrvati ikada naći nekog tko će ih odvesti u bolje sutra, ali ako je miroslav tuđman taj onda se jebeno selim u emigraciju tek toliko da se možeš razveeliti kada vidiš moju kurac kako ide prema tebi

Darkbuster
06-07-2009, 13:58
Radije da me nitko ne zajebava.

legionar
06-07-2009, 14:13
naravno... jer nema ništa ljepše nego kada netko pet postova prije proklamira zabrinutost zbog hrvatskog fetišističkog pristupa dobrovoljnom ropstvu pešti, beču i beogradu, a zatim se veseli da ga jebe frankfurt, melbourne, pittsbourgh i santiago de chile

daleko od toga da će hrvati ikada naći nekog tko će ih odvesti u bolje sutra, ali ako je miroslav tuđman taj onda se jebeno selim u emigraciju tek toliko da se možeš razveeliti kada vidiš moju kurac kako ide prema tebiTo što ti mrziš emigraciju, to je tvoj problem i tvoj kompleks. Idi se bre leči. Lik je u ratu dao para za dovoljnu količinu oružja da se naoružava jedan čitav grad za obranu. Dotle su drugi koji su živjeli u RH nam vani sređivali embargo i odavali tajne suprotnim ob. službama (kako jedan pukovnik JNA veli za Mesića). Ili čamili doma u podrumu kadeći Titinoj slici.

fat drummer
06-07-2009, 14:22
aha, znači kupili su tvoju nakolonost... pa reci da je u tome fora, znam da nacionalizam ipak više voli pare od zdravog razuma

Frenki
06-07-2009, 14:26
E vidiš taj i još par takvih su spremni obilno darivat za kampanju samo da se makne ova gamad s Pantovčaka.

Naivan si ako vjerujes da ce davati velike novce (a kampanja je ipak puno skuplja od koncerta Tompsona) za kandidata za kojeg svatko sa zdravim razumom zna da ne moze skupiti ni 5% glasova. Nacionalizam brzo otupi kada treba dati brdo eura za gubitnika. Tomsonov koncert je iznimno posjecen događaj (što je žalosno), ali Mirek Tuđman je nešto sasvim deseto.

legionar
06-07-2009, 14:31
Ne bi fat bio fet da nešto ne kontrira, makar zna da priča nebuloze (ali dobro, cijenim kad netko brani svoje stavove pa makar i sere). Ne, nisu kupili moju naklonost (uostalom, kakve ja od toga novce imam? :zaboga:), nego su tim činom pokazali da im je stalo do RH i hrv. naroda, svakako više nego onima koji žive u RH i nemaju dvojno državljanstvo, ali su radili sve što su mogli da onemoguće RH priznanje (kao npr. Lončar koji je Americi uvjeravao da bi samostalna RH bila tempirana bomba u srcu Europe, a danas je savjetnik Mesiću).

Naivan si ako vjerujes da ce davati velike novce (a kampanja je ipak puno skuplja od koncerta Tompsona) za kandidata za kojeg svatko sa zdravim razumom zna da ne moze skupiti ni 5% glasova. Nacionalizam brzo otupi kada treba dati brdo eura za gubitnika. Tomsonov koncert je iznimno posjecen događaj (što je žalosno), ali Mirek Tuđman je nešto sasvim deseto.
Dopustit ću si da o tome znam ipak više od tebe, pa mogu reći da krivo misliš.

Frenki
06-07-2009, 14:38
Dopustit ću si da o tome znam ipak više od tebe, pa mogu reći da krivo misliš.

Ti dakle tvrdiš da M. Tuđman ima realne šanse postati predsjednik RH i da će dijaspora u taj projekt "povratak Tuđmana" ulupati velike novce?

fat drummer
06-07-2009, 14:43
nego su tim činom pokazali da im je stalo do RH i hrv. naroda, svakako više nego onima koji žive u RH i nemaju dvojno državljanstvo, ali su radili sve što su mogli da onemoguće RH priznanje

naravno da jesu... jer kupovanje oružja za vrijeme rata nije nikako povezano sa ratnim profiterstvom. za nekoga tko je ciničan i vidi juden urotu u svemu frapantno si slijep kada se radi o pokvarenosti prosječnog hercegovca u minkenu

legionar
06-07-2009, 14:44
Ti dakle tvrdiš da M. Tuđman ima realne šanse postati predsjednik RH i da će dijaspora u taj projekt "povratak Tuđmana" ulupati velike novce?
Ima šanse. Ulupati će. Ne volim se ponavljat, ali: za Tuđmana glasa bezmalo cijela dijaspora, veći dio Hrvata iz BiH, uživa podršku velikog dijela starog HDZ-ovog kadra, ima podršku Glavaša (dakle i dobrog dijela Slavonije), hrpa ljudi koje poznam (dakako "desničara") d je glas njemu, a ne Hebrangu, a samo prezime mu donosi par postotaka (pogotovo starčića koji će mislit da je Franjo oživio). Uz mogućnost da prije izbora bude donesena optužnica protiv generala i kulminacija ek. krize (što ne ide na ruku na HDZ-ovom kandidatu). To kad se sve uzme u obzir riječ je o finom postotku.

Kalin
06-07-2009, 14:45
i da btw - glavni planer one obavještajne akcije kad su naši špijunirali Miloševića u Beogradu je upravo Domazet. Takvu osobu baš ne bi ridikulizirao. Barem dok ne napravim nešto što korisno za ovu državu.

No sjeti se što je radio prije 90ih.
Iskreno, ne vjerujem da će Tuđman postiči bilo kakav značajan uspjeh.
Nije dovoljno istaknut na političkoj sceni, a uz to ga velik broj desno orijentiranog glasačkog tijela smatra isključivim pokušajem imitiranja vlastitog oca. Neki ga doduše zbog toga simpatiziraju, ali žalosno bi bilo dati nekome glas isključivo na temelju njegovih predaka.
Što se tiće samog Tuđmana, ja ne vjerujem da bih mu dao glas.
Nema karizmu niti svojeg oca niti međunarodnog predstavnika, a i vidim da konstantno vadi jedne te iste karte iz rukava koje se pretežno svode na analize trenutačnog (lošeg) stanja u državi.
Da država ne stoji dobro, da su generali u Haagu te će možda tamo i ostati te da ćemo možda izgubiti dio teritorija mogu primjetiti i babe koje sjede upravo u parku ispred moje zgrade.
Što se tiće Josipovića, vjerujem da bi mogao pokupiti velik broj glasova.
Simpatizira ga večina lijevo orijentiranog glasačkog tijela, a uz to i pacifisti, penzioneri isl. isključivo na temelju njegovog smirenog tona i statusa u društvu.
No, osobno mislim da dolaze previše mračna vremena (epika!) da bi predsjednik bio takav flegmatik. Nekako vjerujem da bi ga "lešinari" na Zapadu rastrgali veoma brzo.
A što se tiće Hebranga, uistinu se nadam da taj neće biti kandidat.
Bilo bi žalosno da ljudi glasaju za njega isključivo iz odanosti prema HDZ-u ili protiv SDP-a te da on postane predsjednik.
Njegov pogled mi ledi krv u žilama.
Žalosno, no ja ne vidim niti jednog potencijalnog kandidata za sad.

legionar
06-07-2009, 14:46
naravno da jesu... jer kupovanje oružja za vrijeme rata nije nikako povezano sa ratnim profiterstvom. za nekoga tko je ciničan i vidi juden urotu u svemu frapantno si slijep kada se radi o pokvarenosti prosječnog hercegovca u minkenu
Ne, lik je dao svoje pare (biznis je izgradio davno prije raspada Juge), kupio oružje i poslao u RH. Ako ne kužiš reci pa da ti nacrtam, iako nisam neki likovni talent. No pitanje je ohoćeš li i tada skužit.

No sjeti se što je radio prije 90ih.
.
Ne volim farizejštinu i vjerujem u promjenu ljudi, ako kasnije svojim postupcima i djelima to pokazuju.

Tkach
06-07-2009, 14:48
Drago mi je da SDP nejde sa Jurčićem. Nemam ništa protiv njega osim toga da ipak ne bih hercegovca za predsjednika.

A jebote, gdje je sad ona dušebrižnička brigada koja je zdvajala nad napadima na Jacino obiteljsko stablo? Dakle kad legionar veli da ne bi premijerku napol-Srpkinju, to je nevaljalo, a kad ovaj majstor ne bi Hercegovca za predsjednika, nikom ništa. Očekujem 12 postova u stilu "Oh kako neukusno" do 19 navečer ili proglašavam akutni slučaj licemjerja.

Inače, ništa protiv tebe. I ja odmah isključujem Srbe, Muslimane i Istrijane (Robierre, jebiga) kao osobe koje ne bih za predsjednika, kao ni osobe u bračnoj zajednici s istima.

konzerva
06-07-2009, 14:49
da promjeni prezime i obavi rekonstrukciju lica (i prestane se cerit uhero kao franjo) miro tuđman bi možda i imao šanse preć 5%. ovako ništa od toga, ljudima je dosta tuđmana, brozova i drugih povijesnih ličnosti jer su one baš to- povijesne ličnosti. a bira se predsjednik za razdoblje 2010.-2015. pa je u krajnjoj liniji zbilja nebitno hoće li emigracija iskrcat hrpu eura ili ne

Darkbuster
06-07-2009, 14:49
Super mi je kad netko zivi u parama u nekoj juznoamerickoj hacijendi i smrka sa golih domorotkinja te povremeno zali za dalekom domovinom. Ja bih svima njima omogucio da se vrate u RH na racun drzave, bez ikakve zajebancije, pa bi vidio da li bi i dalje davali potporu istim strankama i ljudima.

Kalin
06-07-2009, 14:50
Ne volim farizejštinu i vjerujem u promjenu ljudi, ako kasnije svojim postupcima i djelima to pokazuju.

Već sam ti rekao da mislim da osoba koja je jednom tajni agent uvijek ostaje tajni agent.
Oni se ne mijenjaju, mogu promijeniti jedino strane.

Kalin
06-07-2009, 14:52
Super mi je kad netko zivi u parama u nekoj juznoamerickoj hacijendi i smrka sa golih domorotkinja te povremeno zali za dalekom domovinom. Ja bih svima njima omogucio da se vrate u RH na racun drzave, bez ikakve zajebancije, pa bi vidio da li bi i dalje davali potporu istim strankama i ljudima.

Da, ta dijaspora se doslovno valja u novcima.
Gotovo pa su isti kao Židovi.
A možda i jesu Židovi.
Ili masoni.

legionar
06-07-2009, 14:57
Već sam ti rekao da mislim da osoba koja je jednom tajni agent uvijek ostaje tajni agent.
Oni se ne mijenjaju, mogu promijeniti jedino strane.Čitao si Collemana (MI6)? One je samo jedan od primjera (dakako ako vjeruješ u napisano). I mislim da Lošo nije bio tajni agent, nego oficir Kontraobavještajne službe (ako se ne varam), javno poznate funkcije. No ako je i promjenio stranu sad je na ispravnoj, inače bi bio u današanjim ob. strukturama Rh, a znamo tko njih drži od 2000.

fat drummer
06-07-2009, 14:57
Ne, lik je dao svoje pare (biznis je izgradio davno prije raspada Juge), kupio oružje i poslao u RH. Ako ne kužiš reci pa da ti nacrtam, iako nisam neki likovni talent. No pitanje je ohoćeš li i tada skužit.

pokušao bih ja tebi nacrtati koncept pogodovanja, ali bojim se da ti neće biti jasno...

legionar
06-07-2009, 15:00
Samim inzistiranjem da je svatko tko je davao novce za obranu RH tražio nešto za uzvrat pokazuješ da nisi kak treba. Al dobro. Počni crtat, možda te umiri.

Kalin
06-07-2009, 15:03
Čitao si Collemana (MI6)? One je samo jedan od primjera (dakako ako vjeruješ u napisano). I mislim da Lošo nije bio tajni agent, nego oficir Kontraobavještajne službe (ako se ne varam), javno poznate funkcije. No ako je i promjenio stranu sad je na ispravnoj, inače bi bio u današanjim ob. strukturama Rh, a znamo tko njih drži od 2000.

Kontra-obavještajna služba je bila temelj za programiranje svih oblika kontrole i terora nad populacijom u cijeloj Jugoslaviji jer su imali indirektan utjecaj na apsolutno sve u državi.
Ukoliko su se članovi UDBE navodno klonili bilo kakvog kontakta s KOS-om, onda je jasno što je KOS uistinu bio.
No, ja ne tvrdim da je Lošo danas član neke tajne službe, iako je teoretski i to moguće pošto sigurno ti i ja nismo u mogučnosti doći do podataka svih članova npr. SOA-e.
Ja tvrdim da su takve osobe ništa drugo nego plačenici i da bi teoretski uvijek mogli preči s jedne strane na drugu.
Dakako, možda se varam s Lošom, ali sam ipak malo skeptičan prema takvim ljudima.

fat drummer
06-07-2009, 15:07
da, jer stvarno iskustvo nam pokazuje kako je nabavka oružja za državu pod embargom uvijek lišena kriminalnog patosa.
budimo relani, tko god se bavi kupnjom/prodajom oružja osim iznimnog osjećaja domoljublja dobiva ponešto i nazad od onih kojima je to oružje poklonio. iz iznimnog osjećaja zadovoljstva možda i oni njemu nešto poklone kasnije. možda se taj poklon ne smatra zakonitim, ali nije ni pribava oružja zakonita, pa se to ajmo reći "pobija"

dok tako svi sjedio i slušamo matu bulića negdje u okolici širokog neki ministar obrane iz tih krajeva možda pripomene nešto izvjesnom njemačkom državljaninu koji je prije par godina izgubio pošiljku jurišnih pušaka negdje u rh kako rh osjeća neki unutarnji nemir zbog gubitka ovog vrijednog tereta i smatra kako je rh odgovorna za ovaj gubitak jer nije osigurala slobodan i nesmetan promet. svi se nasmijemo dok pijemo oporo vino i razmišljamo i z koje državne firme izvući naknadu, ovaj regres

legionar
06-07-2009, 15:07
Kontra-obavještajna služba je bila temelj za programiranje svih oblika kontrole i terora nad populacijom u cijeloj Jugoslaviji jer su imali indirektan utjecaj na apsolutno sve u državi.

Dašta, KOS+vojska su bili glavne poluge vlasti, ostalo je bio folklor.

No, ja ne tvrdim da je Lošo danas član neke tajne službe, iako je teoretski i to moguće pošto sigurno ti i ja nismo u mogučnosti doći do podataka svih članova npr. SOA-e.
Ja tvrdim da su takve osobe ništa drugo nego plačenici i da bi teoretski uvijek mogli preči s jedne strane na drugu.
Dakako, možda se varam s Lošom, ali sam ipak malo skeptičan prema takvim ljudima.Skeptičan sam i ja inače, i to mnogo skeptičan, to znaš. Nije da mu mogu sto posto vjerovat, al mislim da je lik zbilja okrenuo ploču.

da, jer stvarno iskustvo nam pokazuje kako je nabavka oružja za državu pod embargom uvijek lišena kriminalnog patosa.
budimo relani, tko god se bavi kupnjom/prodajom oružja osim iznimnog osjećaja domoljublja dobiva ponešto i nazad od onih kojima je to oružje poklonio. iz iznimnog osjećaja zadovoljstva možda i oni njemu nešto poklone kasnije. možda se taj poklon ne smatra zakonitim, ali nije ni pribava oružja zakonita, pa se to ajmo reći "pobija"

dok tako svi sjedio i slušamo matu bulića negdje u okolici širokog neki ministar obrane iz tih krajeva možda pripomene nešto izvjesnom njemačkom državljaninu koji je prije par godina izgubio pošiljku jurišnih pušaka negdje u rh kako rh osjeća neki unutarnji nemir zbog gubitka ovog vrijednog tereta i smatra kako je rh odgovorna za ovaj gubitak jer nije osigurala slobodan i nesmetan promet. svi se nasmijemo dok pijemo oporo vino i razmišljamo i z koje državne firme izvući naknadu, ovaj regres

Naravno da je bio mnogo onih koji su pod nacionalnim odorama i firmom domuljublja stekli masne pare. No samo luđak i budala može generalizirat i govorit da su svi tražili nešto nazad. Uostalom, ne bi ni Mesić (dakako preko rh krivosuđa) osudio Zagorca da nije bilo njegovog savjetnika Lončara koji nam je isprosio embargo. Ako tražimo već krivce idemo onda ispočetka.

Darkbuster
06-07-2009, 15:10
Da, ta dijaspora se doslovno valja u novcima.
Gotovo pa su isti kao Židovi.
A možda i jesu Židovi.
Ili masoni.

Znam da jedva cekas raditi ovakve analogije,ali ako nisi primjetio ovo se ondosilo na ono sto je legionar pisao,dakle o mecenama iz dijaspore. :D

fat drummer
06-07-2009, 15:12
tražili nazad? TRAŽILI NAZAD?
gdje sam ja išta takvo rekao?

pa to bi bilo priznanje da su počinili kazneno djelo i prekršili međunarodni embargo!

legionar
06-07-2009, 15:15
Stvarno možeš srat do besvjesti :rotfl:

fat drummer
06-07-2009, 15:18
govoriom o domovinskom ratu, nemojmo se koristiti izrazima srati....

Darkbuster
06-07-2009, 15:22
Tkach,jedino zasto sam reagirao na Kosoricino podrjetlo je zato sto se taj slucaj sad stalno provlaci po internetu i zbilja mi je poceo padati mrak na oci, zasto bih inace branio hdzovku :D I sam znas da nisam nikada posebno reagirao na povremenu politicku nekorektnost,izbrisao sam valjda ukupno jedan post dok sam bio mod.
Ali slazem se, ruzan komentar.

legionar
06-07-2009, 15:26
govoriom o domovinskom ratu, nemojmo se koristiti izrazima srati....Oprostite šarmantni gospodine Brko, idem se posipat pepelom i klečat na kurizi :(

Frenki
06-07-2009, 15:32
A jebote, gdje je sad ona dušebrižnička brigada koja je zdvajala nad napadima na Jacino obiteljsko stablo? Dakle kad legionar veli da ne bi premijerku napol-Srpkinju, to je nevaljalo, a kad ovaj majstor ne bi Hercegovca za predsjednika, nikom ništa. Očekujem 12 postova u stilu "Oh kako neukusno" do 19 navečer ili proglašavam akutni slučaj licemjerja.

Posprdno govoriti o Jadranki kao ženi-srpkinji i sl. i reći da ne želiš hercegovca za predsjednika baš i nisu iste stvari (tim više što ja nisam ničime vrijeđao Jurčića), iako se tako na prvi pogled može činiti. Kao što je taj moj komentar bio jako ružan, tako je onda ružan npr. i američki Ustav kad nalaže da predsjednik može biti samo osoba rođena na teritoriju SAD-a.

Elisa Day
06-07-2009, 15:38
e, a Latin??
:rotfl:

legionar
06-07-2009, 15:38
Naravno da nisu iste stvari, nazivati Hercegovce čoškoglavacima, urođenim kriminalcima, dinarskim primitivcima i lopovima dopušteno je, čak i poželjno. To naime nikad ne može biti na štetu, ali zato može biti isplativo. Predlažem ako bude kakav antiherceg kandidat da kao HSS na izborima 2000. glasačima poruči da će "očistit Zagreb" i riješit se tih hercegovačkih kriminalaca, ali ovaj put ne samo za ZG, već za cijelu RH. Usput govoeći, i Voja Vampir je ako se ne varam rođen u RH, zašto ne bi njega kandidirali (umjesto Jurčića koji je rođen u Grudama), možda dobijemo nagradu za toleranciju i uđemo u EU ranije.

Kalin
06-07-2009, 15:42
Hercegovce treba vješati, zar ne?

Dašta, KOS+vojska su bili glavne poluge vlasti, ostalo je bio folklor.

Pošto je sve ovisilo o naklonosti spomenutih, gotovo pa je istina.

Znam da jedva cekas raditi ovakve analogije,ali ako nisi primjetio ovo se ondosilo na ono sto je legionar pisao,dakle o mecenama iz dijaspore. :D

Svejedno mi je analogija priuštila zadovoljstvo. :mrgreen:

e, a Latin??

Može li on uopče disati?

Darkbuster
06-07-2009, 15:49
Zbilja je vrijeme da ljudi prestanu gledati jedni na druge kao na Srbe,Hrvate,Hercegovce i pocnu se djeliti na pizde i one koji to nisu :D
Sto mi znaci ako nekome u pasosu pise Hrvat/Srbin/Davor Suker/ubaci skupinu kojoj si najskloniji, a zeli me zajebat?

Kalin
06-07-2009, 15:51
A što ako moraš birati između dvije ne-pizde?

Darkbuster
06-07-2009, 15:53
I ne-pizde imaju svaki svoje nijanse pizde!

Kalin
06-07-2009, 15:58
Ali te nijanse možemo primjetiti kroz npr. mentalitet, koji može i jest vezan uz etnicitet.

Tkach
06-07-2009, 16:02
Posprdno govoriti o Jadranki kao ženi-srpkinji i sl. i reći da ne želiš hercegovca za predsjednika baš i nisu iste stvari (tim više što ja nisam ničime vrijeđao Jurčića), iako se tako na prvi pogled može činiti. Kao što je taj moj komentar bio jako ružan, tako je onda ružan npr. i američki Ustav kad nalaže da predsjednik može biti samo osoba rođena na teritoriju SAD-a.

Paralela ti je odlična, čak i kad bi američki Ustav to nalagao (a nalaže nešto slično ali različito) kakve to veze ima s Hrvatskom?

Inače, Hebrang Jr. i Tuđman Jr. su obojica rođeni u Beogradu :D

Darkbuster
06-07-2009, 16:03
Samo djelomicno i samo u nekim slucajevima, u svakom slucaju ne mozemo ni generilizirati,niti taj kriterij stavljati na prvo mjesto. Uostalom cak da su nijanse i 50% posto vezane uz mentalitet pa onda kroz to i uz etncitet i tada ces prvo gledati karakter i djela jer je to ono sto se manifestira i sto je vazno.
Ja bih rekao da kako covjek postupa u zivotu mnogo mnogo vise odreduje njegovo materijalno stanje,buduci da oskudica i obilatost mogu covjeka provesti putem od zvijeri do mudraca, ili obrnuto.

Mortiis
06-07-2009, 16:03
Mirek Tuđman ima šanse, ali treba djelovati brže i pokušati doći do šire javnosti.
Krenuo je iz mitskog Norvala kao i otac mu, tamo pokrenuo nešto, samo još treba u savezništvo s Glavašem i onda u ofenzivu :mrgreen::mrgreen:

Ili je ipak prošlo 20 god od toga i neće se ponoviti :roll:

veteran
06-07-2009, 16:06
kak će poduzetnik pomoć sa pozicije predsjednika republike?

pa kad vec ide svuda po svijetu da bar neki posao sklopi...a ne ovaj sto je kao sklapao poslova a nista se nije dogodilo...

Samo malo, sto je vaznije, hoce li presuda biti donesena 11.12. odnosno 13.12 (lupam datume bezveze) ili moguci utjecaj presude suda na posebno vazne unutarnje poslove neke drzave.

presuda bi se trebala donijeti kad je predmet zreo za odlucivanje...nista drugo nije vazno...a pogotovo unutarpoliticka sranje jedne usrane male drzavice koju cak i Slovenija moze pokopat...

legionar
06-07-2009, 16:08
Ponovilo se ! Želim povratak osjećaja i strujanja u RH u vrijeme "mračnih devedesetih" (dakako, bez rata) !

Darkbuster
06-07-2009, 16:11
Osjecaja bjede i razocaranja koje se pokusalo suplementirati fabriciranim nacionalnim nabojem u sirem stanovnistvu?
Moglo bi onda i bez pljacke i privatizacije. Ali bez rata i privatizacije,po cemu bi to onda bile 90e? :D

legionar
06-07-2009, 16:13
Osjecaja bjede i razocaranja koje se pokusalo suplementirati fabriciranim nacionalnim nabojem u sirem stanovnistvu?
Moglo bi onda i bez pljacke i privatizacije. Ali bez rata i privatizacije,po cemu bi to onda bile 90e? :DZa mene je to razdoblje stvaranja RH, ne znam kako za tebe. Ali znam da je degutantno i odvratno kad se mistificiranjem i jezičnim konstrukcijama tipa mračne devedesete pokušava proizvest pristanak javnost da je prva asocijacija na devedesete pljačka i sl.

suni
06-07-2009, 16:18
Za mene je to razdoblje stvaranja RH, ne znam kako za tebe. Ali znam da je degutantno i odvratno kad se mistificiranjem i jezičnim konstrukcijama tipa mračne devedesete pokušava proizvest pristanak javnost da je prva asocijacija na devedesete pljačka i sl.

oprosti legionar ali ti si relativno mlad decko tj mladi od mene pa se mozda ne sjecas nekih stvari iz ranih devedesetih.
u hrvatskoj je bila katastrofa za živjeti posebno zbog rata ali i zato što su ljudi masovno gubili poslove firme su propadale u pljački. stari je radio u jednoj od najjačih yu firmi i fino sa svima dobio kantu a lova je završila kod ekipe koja sad drzi zg banku.
život u hrvatskoj je bio užasan i siromaštvo je bilo grozno.

hvala bogu da je gotovo i ne ponovilo se! nije rat sve razjebao nego je rat omogućio da se talog društva izmili na površinu.

tko kaze da su mu devedeesete bile kul taj il nije bio dovoljno star ili je lud.

legionar
06-07-2009, 16:22
Sjećam se itekako. U to doba ne da bi ja mogao pušit dvije kutije cigara na dan, nego je stari jedva klepao za jednu. Ali nisam osoba koja sve gleda kroz prizmu novaca kao neki. Radije bi i danas jedva preživljao samo da ne moram gledat neke stvari koje gledam. I da inače, ja volim bit izravan, slobodi reci afirmativno da sam lud, ne smeta ti to mene.

@Dark - jesam, ali kako tko nije svjestan. Onima koji su svesni je danas lakše radit i djelovat jer barem ne moramo strepit da će nas netko slušat i špijunirat na svakoj kavi..

suni
06-07-2009, 16:29
Sjećam se itekako. U to doba ne da bi ja mogao pušit dvije kutije cigara na dan, nego je stari jedva klepao za jednu. Ali nisam osoba koja sve gleda kroz prizmu novaca kao neki. Radije bi i danas jedva preživljao samo da ne moram gledat neke stvari koje gledam. I da inače, ja volim bit izravan, slobodi reci afirmativno da sam lud, ne smeta ti to mene.

a jel ti smeta ak ti kazem da si dečec? :)

ma gle i ja sam spremna sve pretrpiti ako je legitiman cilj i svi trpe ali kako sam ja to mogla kad su mi svi iz familije doslovno na cesti završili nakon godine rada a mafijaši u kvartu su imali poršee i jaguare parkirane preko puta zgrade gdje se dijelila socijalna pomoć
zašto ja nisam izašla iz rata bogatija za jednu banku i 3 nova auta?

ne bih hvala natrag u to vrijeme otvorene pljačke. rat je još bio najmanji problem kad se sve zbroji...

legionar
06-07-2009, 16:32
Ne smeta, kako starim svi mi je draže čuti da izgledam mlađi. Završio je i moj stari na cesti 88., niti je kasnije bolje prošao pa se ne žali. Ja ne bi izašao osobno s par tvornica. Easy come easy go.

suni
06-07-2009, 16:37
Ne smeta, kako starim svi mi je draže čuti da izgledam mlađi. Završio je i moj stari na cesti 88., niti je kasnije bolje prošao pa se ne žali. Ja ne bi izašao osobno s par tvornica. Easy come easy go.

ma joj jasno da ne bi ja izasla s dvije tvornice.
čemu moj odgoj, obrazovanje i trud koji je uložen u mene ako samo trebam uzeti pištolj i krasti okolo:D

tada smo svi bili jednaki ali neki jednakiji ak me kužiš. nastao je u hipu veliki socijalni jaz i naravno to je ljudima ostalo u sjecanju.

a ovaj jesam li oftopik? joj fakat ne znam za kog bih glasala na predsjedničkim izborima:(

malimrav85
06-07-2009, 17:17
stari je radio u jednoj od najjačih yu firmi i fino sa svima dobio kantu a lova je završila kod ekipe koja sad drzi zg banku.
prvomajska?
zg banka je uzela valjda sve kaj se uzet dalo :neko:

unknown_heroine
06-07-2009, 18:03
htjela sam još nešto reći na drugom topicu al vidim da se preselio.

što reći za predsjedničkog kandidata? desnica će se (opet ) rascjepkati jer kolko sam skužila već su trojica u igri: Jurčević (!?), onaj mali desničar ne znam kak se zove, i TUđman. Tuđman bi imap šanse kada bi ga podržao HDZ, što se vjerojatno neće dogoditi jer će oni kandidirati Hebranga. A inače ne znam je li itko pratio danas sabor (ili još prati); napadati Hebranga radi intervjua koji prvo treba dobro pročitati je skroz infantilno. Čovjek je rekao da se i M_Luburić borio za HR, samo na krivi način. A sad ga napali sve u 16. Pa za kog se borio, bože moj?!
Uglavnom s obzirom da sam ja poklonik teze - da se već jednom politički izjasnim - koja zagovara pomirdbu svih Hrvata, mislim da bi Hebrang bio odličan kandidat (da, da, da...) jer je njegovo teško djetinjstvo tipična posljedica komunističkog režima u kojem se nije smjelo vlastitom glavom misliti. Osim ako se ne misli kao i JB. Dakle, odgajan je na tekovinama antifašizma (majčinu familiju su mu pobili ustaše) ali je istovremeno osjetio onu najcrnju stranu komunističkog režima (ubojstvo oca).

Što se ljevice tiče, nadam se da će SDP kandidirati Jurčića, ne znam, meni je simpatičan. Uostalom, Josipović je dobar profesor kako čujem, i šteta bi bilo da fakultet ostane bez predavača takvog kalibra. Iako, on i sklada i zastupa u saboru, i predaje, pa možda bi mogao sve. Ne znam.
Tko god bio od njih, ''pravi'' sdpovci neće biti zadovoljni jer su oba kandidata zapravo nezavisni (nisam pratila u zadnje vrijeme je li netko od njih pristupio sdpu), tak da očekujem kandidaturu nekog od starije garde, možda Ninića.
Naravno tu je i uvijek kandidat, nikad predsjednik Rade Čačić.
I eventualno neki zalutali, tipa Latin, ili ovaj gore desničar ekstremni kojem ime ne mogu zapamtiti. A možda HDZ podrži Vidoševića....

U svakom slučaju , bit će zanimljivo! :)

Josip Broz Tito
06-07-2009, 18:30
Dakle, odgajan je na tekovinama antifašizma

PJ
06-07-2009, 19:21
Kalin daj onda ti otvori taj topic, o čemu već pričate, jer nema veze s ovim.

Što se tiče teze da bi Hebrang trebao pomiriti sve Hrvate, oprosti al to je nešto najgluplje što sam čuo u cijelom svom životu. Jedini efekt koji bi on mogao potaknuti je društvenu regresiju za otprilike jedno stoljeće i dublju podjelu.

Kalin
06-07-2009, 19:39
Sad sam tek pročitao.
Ajde, otvorit ću topic a ti prebaci naše postove, može?

Frenki
06-07-2009, 20:13
Uglavnom s obzirom da sam ja poklonik teze - da se već jednom politički izjasnim - koja zagovara pomirdbu svih Hrvata, mislim da bi Hebrang bio odličan kandidat (da, da, da...) jer je njegovo teško djetinjstvo tipična posljedica komunističkog režima u kojem se nije smjelo vlastitom glavom misliti. Osim ako se ne misli kao i JB. Dakle, odgajan je na tekovinama antifašizma (majčinu familiju su mu pobili ustaše) ali je istovremeno osjetio onu najcrnju stranu komunističkog režima (ubojstvo oca).

Hebrangov otac je bio član, ma ne samo član nego i predsjednik, valjda svih postojećih komunističkih partija u SFRJ, a nisu ga ubili zli komunisti nego se Tito obračunao s njime jer je on bio staljinistički orjentiran, tzv. informbirovac. Hebrang sigurno nije osoba koja bi "pomirila sve hrvate" jer je on prakticki sav svoj HDZ-ovski utjecaj koristio da spere ljagu sa imena svog oca i promijeni interpretaciju povijesti tog doba (barem što se njegovog oca tiče). A najsmješnije mi je kada otvoriš leksikon i tamo piše da je njegov otac bio komunist demokratskih principa i načela, pripadnik komunističke demokratske struje? Mislim, što bi to uopće trebalo značiti?

Darkbuster
06-07-2009, 20:21
To znaci da je Andrija Hebrang bio anarhist :D :D

suleYman
07-07-2009, 18:13
ljudi moji ja poslje mesića nevidim nikog kao predsjednika MESIĆ JE LEGENDAAAA

Josip Broz Tito
07-07-2009, 19:28
ljudi moji ja poslje mesića nevidim nikog kao predsjednika MESIĆ JE LEGENDAAAA
Vidim da imam novog najboljeg prijatelja na forumu ;)

Rus
07-07-2009, 23:53
Znam da je zakašnjeli komentar, ali ona Hebrangova izjava je toliko izvučena iz konteskta da to nije humano... Ja u njoj ništa fašistikog ne vidim. Samo je rekao da se Luburić iako je bio na pogrešnoj strani borio za hrvatske interese. Dakle samim onim boldanim djelom, se ogradio od fašizma. Isto tako neko može reć da se tito borio za hrvatske interese (sumnjam al ajd), i onda je automatski komunist? A šta se dogodi ako neko kaže da su se Tuđman ili mesć borili za hrvatske interese?

I za kraj, ako se ćiril kandidira, i ne dao bog pobjedi. Permanento se selim u zemlju ruskog ninđe.

zagrebaš
08-07-2009, 00:41
Znam da je zakašnjeli komentar, ali ona Hebrangova izjava je toliko izvučena iz konteskta da to nije humano... Ja u njoj ništa fašistikog ne vidim. Samo je rekao da se Luburić iako je bio na pogrešnoj strani borio za hrvatske interese. Dakle samim onim boldanim djelom, se ogradio od fašizma. Isto tako neko može reć da se tito borio za hrvatske interese (sumnjam al ajd), i onda je automatski komunist? A šta se dogodi ako neko kaže da su se Tuđman ili mesć borili za hrvatske interese?

I za kraj, ako se ćiril kandidira, i ne dao bog pobjedi. Permanento se selim u zemlju ruskog ninđe.

zapravo se radi o jednoj njegovoj staroj izjavi s početka devedesetih,osim toga on sam je rekao da 10%onoga što kaže nije istina,još da mi je znati zbog čega njega ljudi doživljavaju desničarem?

Josip Broz Tito
08-07-2009, 03:12
Ni ja ne znam.Baš smo blesavi.

don_corleone
08-07-2009, 08:41
Ma novinari moraju nešto napisati, pa kad nemaju ništ onda tuci po čovjeku za jednu "izjavu" koju je izjavio pred 20 godina, mislim naše novinarstvo je postalo stvarno užasno, pogotovo onog jutarnjeg lista....

Frenki
08-07-2009, 10:08
zapravo se radi o jednoj njegovoj staroj izjavi s početka devedesetih,osim toga on sam je rekao da 10%onoga što kaže nije istina,još da mi je znati zbog čega njega ljudi doživljavaju desničarem?

A možda i to da "10% toga što kaže nije istina" ulazi u tih 10%? ::E:
Ne znam, meni je Hebrang već dugo vremena mjerna jedinica za glupost [pri čemu je 1 Hebrang (H) enormna glupost, tak da prosječan čovjek možda bude 1 µH]. To što taj čovjek može izgovoriti a da pritom ima pametan izraz lica, to je nešto nevjerojatno.

suleYman
08-07-2009, 12:09
Vidim da imam novog najboljeg prijatelja na forumu ;)
oprostite molim vas sto tako mislim :rotfl:, ali ja bi Mesića stavio da je doživotno predsjednik:) uostalom predsjednik nije ni tako vazan faktor u ovoj državi tako da nam je vise manje svejedno ko je predsjednik GO MESIC GO MESIC:mrgreen:

unknown_heroine
08-07-2009, 13:14
Znam da je zakašnjeli komentar, ali ona Hebrangova izjava je toliko izvučena iz konteskta da to nije humano... Ja u njoj ništa fašistikog ne vidim. Samo je rekao da se Luburić iako je bio na pogrešnoj strani borio za hrvatske interese. Dakle samim onim boldanim djelom, se ogradio od fašizma.

(jupi naučila sam kvotati, djelomično, suni će ziher biti oduševljena)

konačno nešto normalno od komentara.

nije mi jasno Frenki, kaj ti nije jasno? u komunizmu nije bilo dopušteno misliti svojom glavom, posebno odmah nakon rata, poslije se već to malo, al malo, razvodniilo; nažalost, Hebrang je htio misliti svojom glavom jer je vidio kuda to sve ide - prevedeno - na štetu Hrvatske. pa je ostao bez glave. jer demokratski principi nisu u vremenu kojem je žviio bili ostavarivi. čiča miča.
I, da, užasno pametno izgleda! zato nam i treba!! treba nam predsjednik koji izgleda pametno, ionako nema bogzna kakve ovlasti :)

jučer sam negdje čula kako mesić možda ide na pohod na banske dvore:) on valjda misli nadživjeti tita :D

Darkbuster
08-07-2009, 13:24
Gle, Hebrang nije bio nikakav demokrat, to je mistifikacija, Hebrang je jednostavno bio za vecu ekonomsku autonomiju Hrvatske unutar Jugoslavije i to ne iz neke ljubavi prema domovini nego zato jer je on bio gospodin/drug sekretar i crpio bi direktne koristi :D Kasnije su ga optuzili za staljinizam.
Dakle,obican obracun crvene burzoazije..

Josip Broz Tito
08-07-2009, 14:45
I, da, užasno pametno izgleda! zato nam i treba!! treba nam predsjednik koji izgleda pametno, ionako nema bogzna kakve ovlasti :)

Isuse mili,ako Hebrang izgleda pametno,onda Hloverka Novak-Srzić izgleda lijepo.

Hollow
08-07-2009, 14:53
Hebrang ima šanse za predsjednika kao i moja luda susjeda s prvog kata.

Nažalost, Mesić ne može biti doživotni predsjednik, ali se nadam da će unatoč svojim godinama, uspjeti okupiti taj treći blok i voditi ga koliko bude mogao dok se ne iskristalizira netko sposoban tko će ga naslijediti.

Josip Broz Tito
08-07-2009, 15:31
Broj Stipinih fanova se povećava.
Idemo napraviti građansku inicijativu da se uvedu ustavne promjene i Stipe bude naš Fidel ;)

Kalin
08-07-2009, 15:40
Ajmo napraviti građansku inicijativu da se omogući patroliranje novim Freikorps grupacijama po ulicama, kao u Italiji!

Frenki
08-07-2009, 16:46
nije mi jasno Frenki, kaj ti nije jasno?

Nije mi jasan pojam iz leksikona "komunist demokratskih principa".
Eto, to. Dakle, ne kaze se da je on bio demokrat koji je mislio svojom glavom u doba komunizma, već da je on bio komunist-demokrat.
Meni je žao ako ti pušiš te fore, da se tako izrazim, ali to su gluposti. Čovjek je bio staljinistički orjentiran i predsjednik svih mogućih partija i , kao takav , velika prijetnja Titu. I upravo to bi pisalo u literaturi da Hebrang cijelu svoju političku karijeru, moć i utjecaj koji je imao, nije iskoristio da promijeni interpretaciju povijesti. Al sad se već ponavaljam, a i off topic smo, tak da ili prihvati to sto govorim ili ne.

georgee
08-07-2009, 17:01
zakaj nemamo anketu da vidimo kak forumaši dišu?

PJ
08-07-2009, 17:03
Ankete će bit kada bude službenih kandidata i kad kampanja počne.

georgee
08-07-2009, 17:05
da fkt, ja isto gluposti pitam
i btw. nisam u toku, kad službeno (zakonski) počinje kampanja?

legionar
08-07-2009, 17:31
Hebrang ni u jednom svom govoru ne spominje samostalnu RH, i ne znam od kud nekim hagiografima uopće pada napamet da je bio za RH samostalnost ili demokraciju.

PJ
08-07-2009, 17:38
da fkt, ja isto gluposti pitam
i btw. nisam u toku, kad službeno (zakonski) počinje kampanja?
Još nije određen datum održavanja izbora. Inače, ako se ne varam, kampanja počinje od dana objavljivanja kandidata.

veteran
08-07-2009, 18:16
Na kraju sam teskom mukom procitao clanak...ovaj Jergovic nije normalan...Hebranga ne volim al ovaj Jergovic je isto posebna vrsta jadnika...

legionar
08-07-2009, 18:26
Lik se hvalio kako je navijao protiv RH na svjetskom 98 (jer je to bila Vranjina momčad) i protiv Ive Majoli u finalu RG (jer je bila u HDZ-u). I to u doba kad su takvi športski uspjesi bili snažna afirmacija RH u inozemstvu. Nikad nije rekao zašto je došao u RH i zašto tu živi, ak mu ništa ne paše i kad sere protiv svega i svih. Najbolje je tu zaraslu sarajevsku pobjegulju-spodobu opisao Sedlar: liberalni nacist.

Darkbuster
08-07-2009, 18:35
Sedlar je za kategoriju nize od njega.

legionar
08-07-2009, 18:42
Boli mene qrtz za Sedlara, osobno ga pretjerano ne volim, kao niti ostale dupelisce, samo konstatiram da je fino opisao smrada Jergovića.

suni
08-07-2009, 20:34
Lik se hvalio kako je navijao protiv RH na svjetskom 98 (jer je to bila Vranjina momčad) i protiv Ive Majoli u finalu RG (jer je bila u HDZ-u). I to u doba kad su takvi športski uspjesi bili snažna afirmacija RH u inozemstvu. Nikad nije rekao zašto je došao u RH i zašto tu živi, ak mu ništa ne paše i kad sere protiv svega i svih. Najbolje je tu zaraslu sarajevsku pobjegulju-spodobu opisao Sedlar: liberalni nacist.

pa jergovića svi živi preziru lik je ulizica a klase. u sanaderovom vlasništvu i vlasništvu eph.

suni
08-07-2009, 20:57
(jupi naučila sam kvotati, djelomično, suni će ziher biti oduševljena)

konačno nešto normalno od komentara.

nije mi jasno Frenki, kaj ti nije jasno? u komunizmu nije bilo dopušteno misliti svojom glavom, posebno odmah nakon rata, poslije se već to malo, al malo, razvodniilo; nažalost, Hebrang je htio misliti svojom glavom jer je vidio kuda to sve ide - prevedeno - na štetu Hrvatske. pa je ostao bez glave. jer demokratski principi nisu u vremenu kojem je žviio bili ostavarivi. čiča miča.

jučer sam negdje čula kako mesić možda ide na pohod na banske dvore:) on valjda misli nadživjeti tita :D

jupiii evo dobro je ispalo!:)

btw koga boli briga za hebrangovog tatu pa on nam ne bi bio predsjednik vec hebrang junior.
čovjek koji je izjavio da ne laže već da govori neistinu, čovjek koji je bio u puno afera s medicinskom opremom, čovjek koji je u krajnju ruku bolestan i ne bas bajnog zdravlja.
nikakva njegova iole bitna zasluga ili rad meni poznat nije. i uopće ne izgleda ozbiljno vec izgleda pomalo ludo nešto kao luka bebić.

Josip Broz Tito
08-07-2009, 22:04
Mene čak ni Tuđman ne bi toliko smetao,ali izbor osvjedočenog fašista Hebranga bi značio da je ova država otišla kvragu.

Rus
08-07-2009, 22:17
Mene čak ni Tuđman ne bi toliko smetao,ali izbor osvjedočenog fašista Hebranga bi značio da je ova država otišla kvragu.

Opet moram ponoviti pitanje, po čemu je on po tebi toliki osvjedočeni fašist?
Nije da ga branim, da ću glasovati za njega ili da mi išta u životu predstavlja, ali po čemu je on fašist?
Čisto zato da rješimo granicu između fašizma i ne fašizma.
Dakle, probajmo to učinit jednostavnim primjerom.
Hitler je zakon, i nije pobio dosta židova! - NACIZAM
Hitler je usprkos svim zločinima koje je počinio te strahotama koje je nanjeo mnogim narodima, imao u srcu interes i boljitak njemačkog naroda. - NIJE NACIZAM

Tkach
08-07-2009, 22:52
pa jergovića svi živi preziru lik je ulizica a klase. u sanaderovom vlasništvu i vlasništvu eph.

http://h.imagehost.org/0959/2cmonqf.jpg (http://h.imagehost.org/view/0959/2cmonqf)

Vidi ih kako se zaljubljeno gledaju :rotfl:

Jergović je sad razumljivo tužan jer je njegov plan da bude Sanaderov Krleža ili Sanaderov Dobrica Ćosić ili na kraju krajeva ako ništa Sanaderov Aralica neslavno propao. Mislim, može on i dalje misliti da je Sanader seksi, ali ovaj je sad obični privatni građanin.

Josip Broz Tito
09-07-2009, 00:27
Opet moram ponoviti pitanje, po čemu je on po tebi toliki osvjedočeni fašist?

Zadnja izjava o Maksu Luburiću da je radio u interesu hrvatskog naroda dovoljno govori.
Isto mislim i za izjavu Bernieja Ecclestonea o Hitleru.

Rus
09-07-2009, 00:34
Zadnja izjava o Maksu Luburiću da je radio u interesu hrvatskog naroda dovoljno govori.

Iako je bio na krivoj strani.
Nasglasak na taj dio.
Jer reći da Luburić nije radio u interesu hrvatskog naroda je isto kao reći da ustaše nisu radile u interesu hrvatskog naroda, da domobrani nisu radili u interesu hrvatskog naroda, i da partizani nisu radili u intereseu hrvatskog naroda. Svi oni jesu radili u interesu hrvatskog naroda, ali s drugačijim pristupom stvarima. Sve ovisi o perspektivi.
Naime, još jedan primjer, potpuno banalan i izmišljen.
Hrvat da ode u srbiju, progura se u srbiji do neke pozicije, i onda započne rat sa hrvatskom, zato što smatra da će to ujedinit i ojačati hrvate zato što će opet imati zajedničkog neprijatelja, radi u interesu hrvatske.
Isti taj hrvat iz gornjeg primjera, da napada hrvatsku samo zato što ga je razočarala, ne radi u interesu hrvatske.
A i Hebranga nacionalisti ne smatraju nacionalistom, a pogotovo ne zbog takve izjave, u kojoj je nešto rekao a onda se odmah ogradio od ustaštva u istoj rečenici. Tako da je glupa pretpostavka ga zbog tako nečeg prozivati, isto kao što je glupo govoiti da Luburić nije radio u interesima hrvatske.

Đ!
09-07-2009, 00:36
Ne, gle, ako misliš da radiš u interesu Hrvatske ne znači da to doista i radiš.:mrgreen:

Rus
09-07-2009, 00:40
Ne, gle, ako misliš da radiš u interesu Hrvatske ne znači da to doista i radiš.:mrgreen:

Jel u interesu hrvatske bilo smanjit broj stanovnika po kilometru kvadratnom? Je, dakle radili su u interesu hrvatske :mrgreen:

Đ!
09-07-2009, 01:07
Jel u interesu hrvatske bilo smanjit broj stanovnika po kilometru kvadratnom?

A da, tada je na ovim prostorima živjelo milijardu ljudi pa ih je trebalo razrijedit.:rotfl:

PJ
09-07-2009, 01:10
Dobro, zaključili smo da je Hebrang fašist, za daljnje rasprave prebacite se na bespuća ili prestanite oftopičarit.

konzerva
09-07-2009, 11:38
hebrang je idiot ali fašist nije. a ako ovaj odvratno iritantni jergović ne prestane sa svojim idiotskim člancim još će me natjerat da glasam za tog idiota hebranga... prestani miljenko ako Boga znaš!

Tkach
10-07-2009, 11:14
Jesam li to dobro čuo na radiju da će se Kajin kandidirati? Pozdravljam tu ideju, em će kampanja biti zabavnija, em se cijepa "antifašističko" izborno tijelo.

konzerva
10-07-2009, 11:18
kajin i latin su moja dva favorita :rotfl:

malimrav85
11-07-2009, 01:17
pa kajin je pravi mesićev nasljednik
lik je trebao vodit prosvjede na filozofskom
protiv svega sam ali nemam alternativu
kreten

Kalin
11-07-2009, 13:51
Ako se Kajin kandidira, ja prestajem pratiti medije jer će me njegova kampanja toliko živcirati da neću moći normalno funkcionirati u društvu.

Filip
12-07-2009, 13:53
http://www.index.hr/vijesti/clanak/otvorena-biralista-sdpa-jurcic-ili-josipovic/441316.aspx

I, što mislite, tko će pobijediti?

konzerva
12-07-2009, 13:57
bio bi jako iznenađen da josipović ne pobijedi

Kalin
12-07-2009, 14:00
Vjerujem da će pobijediti Josipović.
Drago mi je jedino jer se Milanović nije kandidirao.

Libro
12-07-2009, 14:07
Josipović.

Jurčića vidim kao ministra gospodarstva u sljedećem mandatu SDP-ove vlade :smile:

Đ!
12-07-2009, 14:48
Ja se nadam da će Josipović pobijediti ali neću doprinijeti tome jer sam lijen.:mrgreen:

Libro
12-07-2009, 14:51
Ja se nadam da će Josipović pobijediti ali neću doprinijeti tome jer sam lijen.:mrgreen:

Nećeš ić na izbore? Idi pošaraj listić i napiši gore Hebrang :lol:

Tkach
12-07-2009, 14:51
Jurčić je poznatiji među rajom i članstvom po pripizdinama, ali Josipović ima potporu vodstva stranke koje teško da će dopustiti neplanirani razvoj događaja. Uglavnom šanse su Trut 90 Truba 10 posto.

Đ!
12-07-2009, 14:55
Nećeš ić na izbore? Idi pošaraj listić i napiši gore Hebrang :lol:

Ma predaleko mi je Iblerov ili gdje se već glasa.:mrgreen:

veteran
12-07-2009, 15:46
Josipovic ce pobijediti...ali bi Jurcic bio bolji izbor jer ce privuci glasove desnice...a ovaj nece...

PJ
12-07-2009, 23:27
Josipović posve očekivano pobjeđuje (http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,12,,169276.jl)

nestorov
13-07-2009, 12:49
josipović je previše fin,miran,kulturan,obrazovan da uspije kod nas.takvi teško uspjevaju.kod nas prolaze tipovi ljudi ala bandić,kerum,milanović,sanader,hebrang...a jurčića mi već pomalo žao.čovjek je ipak sveučilišni profesor sa velikim ugledom,ovakvi "izleti" po politici mu baš ne trebaju...
koji mjesec prije izbora će hadezeov kandidat igrat dobitni špil karata-pilit kako je josipović imao iskaznicu partije,odigrat jockera plaši stoku sitnog zuba sa komunjarama,začinit sve to sa dozom dijaspore plus vjeronauk,malo dodat crkve u miks i vjerojatno pobijediti...mada dosta ovisi o josipoviću kako će se predstaviti ljudima...

Josip Broz Tito
13-07-2009, 15:17
Glupost.Nema šanse da Hebrang pobijedi,pa nismo toliko poludjeli.
Josipović je novi predsjednik.
Ja glasam za Kajina-on je novi Stipe.

Josip Broz Tito
13-07-2009, 15:19
Josipovic ce pobijediti...ali bi Jurcic bio bolji izbor jer ce privuci glasove desnice...a ovaj nece...

Baš obratno Josipović je miran lik nikom se ne zamjera,mogao bi pokupiti glasove onih apolitičnih,kao i svih onih koji nisu ni za SDP ni za HDZ već za manje stranke.
Na tu kartu su igrali.Vrlo mudro.

veteran
13-07-2009, 16:34
Baš obratno Josipović je miran lik nikom se ne zamjera,mogao bi pokupiti glasove onih apolitičnih,kao i svih onih koji nisu ni za SDP ni za HDZ već za manje stranke.
Na tu kartu su igrali.Vrlo mudro.

ne bih rekao...meni je Ivo super ali sumnjam da ce itko desnih stajalista glasati za njega...

konzerva
13-07-2009, 17:48
naspram mesića josipović je desničar :D
mislim da je on dobar izbor za sdp jer je uglađen, obrazovan i smiren tip koji opet nije bezličan nego ima karakter. problem je što je dosta nepoznat javnosti pa i meni osobno, nadam se npr da će uskoro gostovat u nedjeljom u 2 pa da ga malo čujem.

Robierre de Cochon
13-07-2009, 17:53
o josipoviću niko ništa ne zna
čisto na razini predrasude - ljevičarima je bez okusa i mirisa, a desničarima nije ni jednom izjavom zaigrao maštu...pa je pitanje tko će za njega glasovati

ali...kao što netko reče...čekamo da ga ugosti Stanković...pa da vidimo na koju će stranu :mrgreen:

legionar
13-07-2009, 17:57
Josipović se po stavovima ne razlikuje ni u čemu bitno od Mesića, apsolutno ni u čemu, razlika je retorička (lik ima profinjeniji nastup i mnoge će zavarat). Dapače, osobama kao ti njegovi će potezi biti još gori od Smesićevih. A ako bude izabran to ćeš vidjet. Uokviri si za zlokugu situaciju ovaj post.

malimrav85
13-07-2009, 19:30
pa bio je josipović već kod stankovića

PJ
13-07-2009, 19:50
naspram mesića josipović je desničar :D
mislim da je on dobar izbor za sdp jer je uglađen, obrazovan i smiren tip koji opet nije bezličan nego ima karakter. problem je što je dosta nepoznat javnosti pa i meni osobno, nadam se npr da će uskoro gostovat u nedjeljom u 2 pa da ga malo čujem.

o josipoviću niko ništa ne zna
čisto na razini predrasude - ljevičarima je bez okusa i mirisa, a desničarima nije ni jednom izjavom zaigrao maštu...pa je pitanje tko će za njega glasovati

ali...kao što netko reče...čekamo da ga ugosti Stanković...pa da vidimo na koju će stranu :mrgreen:
Već je bio kod Stankovića prije nekoliko mjeseci tako da čisto sumnjam da će ga opet ugostit. Dosta je često i u Otvorenom i medijima, što se tiče političara nebi rekao da je previše nepoznat, pogotovo uzevši u obzir od kada se "vratio" u politiku.

Uostalom, tijekom kampanje se to upozna.

Robierre de Cochon
13-07-2009, 22:11
a dobro-nije da ga nema na tv.
ali pod "nepoznat" više mislim da nije baš poznat njegov stav o nekim bitnim pitanjima vezanim uz Državu. recimo je li za restrukturiranje brodogradnje, što misli o ustašama i partizanima itsl. LOL :mrgreen:

Independent
17-07-2009, 01:56
Pozdrav svima od novopečenog brucoša.:smile:
Evo kad već postoji ova tema moram reći da je izgledno da napokon postoji kandidat za kojeg mogu glasati čisto ZA, a ne PROTIV nekog drugog.
Josip Jurčević:thumbup:
Pročitajte molim njegovu izvrsnu ideju o predkampanji, kad bi se barem ostvarila još za ovih izbora.

legionar
17-07-2009, 02:15
Ideja je izvrsna, ali ne za đžunglu kao što je RH. Već vidim medije kako predkampanju ridkuliziraju i prikazuju kao ustaško-desničarsko-ognjištarski putujući cirkus ili lunapark. I iskreno ne vidim načina kako da se ustanovi tko uživa veću podršku, on ili MT ili Hebrang. Pričao sam s nekima iz njegovog izbornog stožera i čujem da spominju nekakve senate koji bi to utvrđivali, ali se bojim da je to neprovedivo među bolesno taštim desnim kandidatima.

Josip Broz Tito
17-07-2009, 03:14
Sva trojica zajedno neće pobrat puno glasova :rotfl: .

Tkach
17-07-2009, 19:57
Hebrang ako bude kandidat HDZ-a može računati odmah na nekih 20-ak posto jer nijedan kandidat HDZ-a ne može proći slabije od toga. To je početni kapital koji Tuđman i Jurčević mogu sanjati. Pomalo se ide prema scenariju kojeg sam se otpočetka pribojavao - Josipović će pobijediti jer će se "antifašistička" žgadija skupiti u đuture i gurati dok će se desnica pocijepati na četiri-pet kandidata koji će skupiti po par posto svaki i jednog jačeg koji će debelo zaostati za Josipovićem prvom krugu i onda inercijski ispušiti u drugom.

Ovakav razvoj događaja može poremetiti neki populistički kandidat s velikim talentom za prodavanje bureka masama, dakle Bandić ili netko tog profila ali zasad nema naznaka da će se takav pojaviti. Evo Mikšić će se opet kandidirati, ali gotov je on, potrošio se. Nevjerojatno da je taj frajer svojedobno dobio 400 tisuća glasova. Druga mogućnost je da se desnica opameti i da se okupi oko Hebranga koji bi bio predsjednički kandidat a Tuđman i Jurčević bi zamijenili Budu Lončara i Goldsteina kao glavni dvorski šaptači. Iz dosadašnjih iskustava, šanse za ovo su nikakve.

Darkbuster
18-07-2009, 11:51
"Antifasisticka" zgadija..vidim da sve frca navodnicima u zadnje vrijeme. Ocito je vecina hrvatskog naroda u toj kategoriji s obzirom da je Stipet precjednik. Ah ti prokleti "antifasisti". Navodnici su valjda tu da se naznace kako su oni zapravo fasisti,jer protivljenje fasizmu je zbilja neprirodan sentiment koji treba glumiti.

Barroom Hero
18-07-2009, 13:01
A pitanje koliko takvog programa se može ostvariti s predsjedničke funkcije?

Kalin
18-07-2009, 14:15
Ja ne vidim ništa revolucionarno u Jurčevićevoj ideji o predkampanji, moram priznati.

legionar
20-07-2009, 11:05
http://www.jutarnji.hr/komentari/komentari/clanak/art-2009,7,20,clanak,170114.jl

Ovo se zove jednako medijsko tretiranje svih kandidata! Liku pred izbore dat kolumnu u najčitanijim dnevnim novinama :thumbup:

don_corleone
20-07-2009, 11:37
U potpunosti se slažem sa Josipovićevim tekstom ali nikako ne opravdavam da dobije kolumnu baš sad pred izbore. Ovo je lijepi politički trik, tekst prekrasno napisan sa puno istina i puno konstatacija. Jel se to meni čini ili tu nema NIJEDNOG RJEŠENJA. Pa praktički svi političari mogu brbljati o korupciji, lošem školstvu, netransparentnom poslovanju, o tome kako se rasprodaju sva dobra, gubitku identiteta našeg naroda.... ŽELIM NAPOKON VIDJETI RJEŠENJE OVIH PROBLEMA...ali budimo realni to ne donosi glasove. Glasove donose parole, podjele partizani vs ustaše.....vrijeme je da naši političari počnu DJELOVATI, ako djelovati znači pisati po dnevnim novinama i tako si nabijati nekakve bodove onda znači da RH pravog kandidata za predsjednika nema....

PJ
20-07-2009, 11:53
Predsjednik i može uglavnom samo pričat, a ne rješavat...

don_corleone
20-07-2009, 12:41
Predsjednik i može uglavnom samo pričat, a ne rješavat...

Mislim da prejdsjednika baš iz tog razloga narod nebi trebao birati...nek ga izabere sabor, pa nek brblja onda kolko god želi....ovako ako ga ja izaberem onda žeim i da napravi nešto...

PJ
20-07-2009, 12:54
Nebi imalo smisla da ga bira sabor gledajući njegove funkcije.

Đ!
20-07-2009, 16:30
Predsjednik je totalno marginaliziran u našem sustavu vlasti. Skoro pa da mu za sve treba supotpis predsjednika Vlade. Bezveze.

fat drummer
20-07-2009, 16:31
slažem se s rješenjem da je izbor predsjednika neposredan... jednostavno u rh sama ideja da sabor nešto bira dovodi do političke kupovine i bljutavog okusa u ustima

samo mi još treba netko iz hdz-a kao predsjednik samo zato što su srbi, seljaci, umrovljenici i pravaši ulizivačke pičke ili gramziva đubrad

Vrooom!
24-07-2009, 19:33
Ajmo, komentari na predsjedničke kandidate -Boris Mikšić, Vesna Pusić....Zašto se Mikšić uopće kandidira, i kakve šanse dajete Vesni Pusić?

konzerva
24-07-2009, 20:05
Vesni Pusić dajem velike šanse da pređe 3%!

PJ
24-07-2009, 21:24
Prije će vesna pusić nego miroslav tuđman :pj:

konzerva
24-07-2009, 21:29
jesi me zamjenio s legionarom?
mislim da će drugi krug vidjet josipović i hebrang jer ipak će stranačka mašinerija i odani glasači učinit svoje, a onda nekih 60-65% za vizionara nove pravedne Hrvatske :D

PJ
24-07-2009, 21:33
Hebrang sigurno neće (http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,24,,170692.jl)

Zanimljivo. SDP će se morat malo više potrudit...

konzerva
24-07-2009, 21:35
osobno mislim da je sdp-u sad olakšan posao.
mislim da će tradicionalni hdz-ovi birači teško pronaći u vidoševiću

PJ
24-07-2009, 21:38
Tradicionalni HDZ-ovi birači će glasat za kog stranka kaže, a i oni manje privženi HDZ-u su skloniji njemu nego Hebrangu. U svim anketama koje sam vidio Vidošević je imo rezultate u prva 3 i to bez ikakve stranke, sa HDZ-om iza njega ima realne šanse.

konzerva
24-07-2009, 21:40
osobno nikad ali baš nikad nebi glasao za vidoševića. nisam zaboravio kako je opljačkao hajduk a bome se i drugdje nakrao. recimo postojala je neka izuzetno mala šansa da ukoliko mi npr. pusićka digne živac na dan izbora se zainatim i glasam za antipatikusa hebranga ali za ovu lopinu nebi glasao da me puškom tjeraš...

PJ
24-07-2009, 21:42
...a Hrvati imaju odličnu povijest neizabiranja lopova :roll:

Mislim da HDZ nemože izbacit boljeg kandidata od njega.

konzerva
24-07-2009, 21:45
meni se čini kao najgori kandidat kojeg su si mogli izabrat al ajde...
ni ja ni ti nećemo glasat za njega pa se možemo samo zajedno nadat da neće vidjet drugi krug :D

Kalin
24-07-2009, 22:12
Vesna Pusić neće dobiti puno glasova.

Vrooom!
26-07-2009, 13:44
I ja mislim da Pusić neće dobiti puno glasova. Ali ne znam u stvari zašto. Primijetila sam da je dosta ljudi ne voli, tj. da ih baš iritira, ali stvarno mi nisu jasni razlozi. Je, imala je hrpu prosera, ali imali su i drugi, pa opet bolje prolaze. Možda, u stvari, i nije tako loš izbor za ovu poziciju. Ja još ne znam za kog ću glasati, a pogotovo ne znam za koga ću na parlamentarnim izborima. Dosad sam za sdp, ali sad baš nisam sigurna. Već u par navrata su imali priliku nešto napraviti, štoviše, maltene im se na pladnju pružala šansa za djelovanje i prikupljanje glasova, a oni ništa. Ovaj Milanović stalno govori kako su prijevremeni izbori jedino rješenje, a ima držanje kao da se nada da neće biti ništa od toga.
Možda postanem izborni apstinent...

PJ
26-07-2009, 14:16
Pusićku ne vole jer ima bahat stav i kreštav glas što ju sve skupa čini jako antipatičnom, a naravno i u narodu postoji mišljenje da je ona neki antihrvat i slično.

Naravno da oporba ne želi ić na vlast kad je najveće sranje. Tko god je na vlasti sad mora povuć nepopularne poteze zbog kojih će izgubit sljedeće parlamentarne izbore, tako da uopće nije bit loše u oporbi... lagano skupljaš glasove, nema odgovornosti, nema problema.

Vrooom!
26-07-2009, 15:09
Pusićku ne vole jer ima bahat stav i kreštav glas što ju sve skupa čini jako antipatičnom, a naravno i u narodu postoji mišljenje da je ona neki antihrvat i slično.

Pa mnogi su bahati, pa opet nikom ništa...Pogle Bandića-bahat i premazan svim mastima, a da se kandidira, sigurna sam da bi dobio hrpetinu glasova...

Darkbuster
26-07-2009, 15:11
Pusicka je kao prvo zensko,a ko drugo oznacena je kao antihrvacki djavo.

Vrooom!
26-07-2009, 15:15
looooooooool....antihrvatski đavo....hihihihiiiii...
A to što je žensko...na žalost moguće, jer i ja mislim da muško priča to što ona priča i s istim stavom, ne bi mu se baš toliko zamjeralo....da ne povjeruješ....uf

don_corleone
26-07-2009, 15:29
Ljudi moji ja još nisam vidio nekog kandidata za predsjednika za kojega bih glasao.

Pusić - nema teorijske šanse, žena me iritira da to nije normalno
Josipović - ima znanja, ali izgleda mi kao da je malo preblag, ne mogu si zamisliti njega ko predsjednika, izgleda premrtvo, ali kvalitetom odskače od Pusićke za najmanje dvije klase
Hebrang - hahahahahahahahahahahahahahahahaha, mislim da je to onaj koji je rekao da pričanje neistina nije isto što i laganje
Tuđman - još ga nije bilo ništ po novinama
Kajin - brbljavac bez pokrića
Mikšić - navrati svakih 5 godina u RH i to baš na izbore

Kolko bude uopće kandidata? Ja sam negdje pročitao da bude ih možda više od 10 :roll:

PJ
26-07-2009, 16:00
Pa mnogi su bahati, pa opet nikom ništa...Pogle Bandića-bahat i premazan svim mastima, a da se kandidira, sigurna sam da bi dobio hrpetinu glasova...
Bandić nije bahat u smislu arogancije, podsmijeha i sl. nego je tip koji misli da može što hoće. Pusićka se cijelo vrijeme cereka i govori kak su svi glupi.

Hebrang - hahahahahahahahahahahahahahahahaha, mislim da je to onaj koji je rekao da pričanje neistina nije isto što i laganje

Ne, to je bio vrsni intelekvalac barba Luka

Ljudi moji ja još nisam vidio nekog kandidata za predsjednika za kojega bih glasao.

Također. Sve mi se čini da ću i na ovim izborima apstinirat...

don_corleone
26-07-2009, 16:13
Ja neću apstinirat, dakle ja se još uvijek vodim pod onu skupinu "Ne znam za koga ću glasati"....kampanja još nije ni počela službeno, ima vremena. Uvijek postoji eci peci pec ::E:

Romana
26-07-2009, 16:19

Nisu oni ista kategorija.

Bandić je populist. Zna s ljudima, zna im se prezentirat, zna im nametnut osjecaj da ce se za njih pobrinut. Hoces stavit asfalt, hoces uredit djecje igraliste.

Na kraju krajeva, ekipi samo treba sigurnost, da se netko pobrine za njih i njihove probleme :mrgreen:

Đ!
26-07-2009, 16:26
Ne, to je bio vrsni intelekvalac barba Luka

Si ziher? Mislim da je ipak Hebrang, nije Bebić sposoban za takve konstrukcije.

PJ
26-07-2009, 16:30
Možda je Hebrang neki drugi put isto rekao (zapravo mislim da je), al sam siguran da je prošli ili pretprošli tjedan to reko Bebić kad je predsjedavo u Saboru.

Vrooom!
26-07-2009, 16:57
Nisu oni ista kategorija.

Bandić je populist. Zna s ljudima, zna im se prezentirat, zna im nametnut osjecaj da ce se za njih pobrinut. Hoces stavit asfalt, hoces uredit djecje igraliste.

Na kraju krajeva, ekipi samo treba sigurnost, da se netko pobrine za njih i njihove probleme :mrgreen:

Aaaaa..kužim. Mmmmm....Kad bi Bandić bio el Prezidente....Pročitala sam nedavno članak da je izjavio da postoji 60% šanse da se kandidira, ali u istom članku piše i da bi momentalno bio izbačen iz sdp-a. Što mislite, bi li Bandić bolje prošao od Josipovića? A čuj mene, vjerojatno bi, s obzirom na ovo što je Romana napisala, a i to da više ljudi zna njega nego Josipovića+sviđao se on nekima ili ne, ima neku karizmu...
Ja se kao i don mario još vodim pod kategoriju "Ne znam za koga ću glasati...", ali što se tiče parlamentarnih izbora, stvarno bih mogla apstinirati i to mirne savjesti...ali dobro, ima do onda još vremena.
PJ, nisam tako doživjela Pusićku, ali obratit ću pažnju. Ovdje izgleda stvarno vlada konsenzus kad je ona u pitanju....

don_corleone
26-07-2009, 17:34
Aaaaa..kužim. Mmmmm....Kad bi Bandić bio el Prezidente....Pročitala sam nedavno članak da je izjavio da postoji 60% šanse da se kandidira, ali u istom članku piše i da bi momentalno bio izbačen iz sdp-a. Što mislite, bi li Bandić bolje prošao od Josipovića? A čuj mene, vjerojatno bi, s obzirom na ovo što je Romana napisala, a i to da više ljudi zna njega nego Josipovića+sviđao se on nekima ili ne, ima neku karizmu...
Ja se kao i don mario još vodim pod kategoriju "Ne znam za koga ću glasati...", ali što se tiče parlamentarnih izbora, stvarno bih mogla apstinirati i to mirne savjesti...ali dobro, ima do onda još vremena.
PJ, nisam tako doživjela Pusićku, ali obratit ću pažnju. Ovdje izgleda stvarno vlada konsenzus kad je ona u pitanju....

Ma Bandić bi i bez SDPa potukao Josipovića do nogu. Dobio bi dio glasova sa ljevice, dobio bi ziher gotovo sve od HSS, HSLS, HSU, pokupio bi dosta glasova HDZ. Možda nebi pobijedio u prvom krugu, ali ako bi ušao u 2. krug, gotovo pa sam 100% siguran da bi dobio. Žalosno je gledati da u ovakvim vremenima nemamo jake opozicije, koja bi bila pritisak na vlast ne neprestanim traženjem novih izbora već idejama. Ova opozicija bila bi jednako loša kao i vlast. Nama bi sad trebala vlada stručnih ljudi, ne političara.

Kalin
26-07-2009, 19:12
Možda je Hebrang neki drugi put isto rekao (zapravo mislim da je), al sam siguran da je prošli ili pretprošli tjedan to reko Bebić kad je predsjedavo u Saboru.

Ta izjava je jedna od čuvenijih izjava gospodina Hebranga dok je još obnašao dužnost ministra.
Ja ne lažem, ja samo ponekad ne govorim istinu!
Divim mu se.

@Vrooom!:
Vesna Pusić je izuzetno iritantna osoba.
To nema veze s njezinim spolom niti s njezinom političkom orijentacijom nego isključivo s njezinim karakterom. Pusićka ima jedan specifičan pristup svim problemima (dosadne i jasne analize, ne i riješenja), drži se poprilično visoko te je veliki cinik.
Možda je to posljedica njezine karijere kao profesorice, a možda i odrastanja uz svojeg oca koji također umišlja da je popio svu pamet svijeta te uvidio sve probleme današnjice koje će riješiti poput Supermena, demagogijom.

legionar
26-07-2009, 19:48
Pusićka je danas krenula s kampanjom kak' s čini i vabila glasove svojih sličnomišljenika. Doista ne znam koliki netko mora biti šljam ljudski da slavi četnički ustanak u Srbu. Te idiotine tamo ne samo da slave pokolj nad hrvatskim civilima i paljenje ljudi na ražnju, nego u svom primitivluku ne znaju da su tamošnji četnički ustanici ubili i njihovog druga Oreškovića. A kako piše jutarnji HDZ im je obećao izgradnju spomenika - spomenika sramote. Ali samo polako, sve ima svoju granicu, pa tako i teror tog ološa.

sickboy
26-07-2009, 20:12
Zamisljam Vesnu Pusic na utakmici Cibalije... :rotfl::rotfl:
Uostalom fino joj je kalmeta rekao u otvorenom...kakav su uopce oni politicki faktor sa 2% glasova?!

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,7,26,,170844.jl

Pusić: Antifašizam nema alternativu
Naravno da ima...::E:

fat drummer
26-07-2009, 21:30
vesna pusić je ozbiljan kandidat ko i ja. drago mi je da je čačić napokon priznao svoju masivnu nespobonost pa nakon odustanka/sjebavanja kandidature za gradonačelnika zagreba odustaje od nove blamaže

hns naravno mora poslati nekoga, a to je vesna.

samo je pitanje vremena kada i kako će sdp zajebati i ove izbore

Darkbuster
26-07-2009, 22:23
Hejt prema Pusicki itekako ima puno veze i s njenim spolom i politickom orijentacijom. Nije samo to dakako,ali uvelike jest. Jebiga, sjetimo se di zivimo :D
Moze se o njoj svasta reci, ali barem nema dlake na jeziku i zna nazvati stvari svojim imenom. Sto se tice toga da nudi analize a ne rjesenja, po cemu je to drugacije od bilokojeg politicara :D
Naravno,ne pada mi na pamet glasati za nju,kao ni za kojeg drugog.

don_corleone
26-07-2009, 22:40
Pusićka je danas krenula s kampanjom kak' s čini i vabila glasove svojih sličnomišljenika. Doista ne znam koliki netko mora biti šljam ljudski da slavi četnički ustanak u Srbu. Te idiotine tamo ne samo da slave pokolj nad hrvatskim civilima i paljenje ljudi na ražnju, nego u svom primitivluku ne znaju da su tamošnji četnički ustanici ubili i njihovog druga Oreškovića. A kako piše jutarnji HDZ im je obećao izgradnju spomenika - spomenika sramote. Ali samo polako, sve ima svoju granicu, pa tako i teror tog ološa.

Nažalost, "hrvatski" političari slave četničke ustanke. Jasno mi je kad su kod Brezovice ili kad imaju svoje derneke u Kumrovcu ali slaviti ustanak onih koji su ubijali hrvatski narod nešto je što si nijedan Hrvat ne može dopustiti. Ne slažem se sa svim totalitarnim režimima al ježim se kad vidim kako određeni naši političari hrle pred kamere i furaju se na antifašizam na mjestima gdje je nastao fašizam ( i to po nas najpogubniji, koji nas je uništavao i klao 5 krvavih godina - 90-95 ). UŽAS!

Za kraj dio citata Pupovca: "...predsjednik SNV Milorad Pupovac istakao da je Srb idealno mjesto za okupljanja i ponovno ujedinjavanje Srba."

Kalin
26-07-2009, 23:27
Hejt prema Pusicki itekako ima puno veze i s njenim spolom i politickom orijentacijom. Nije samo to dakako,ali uvelike jest. Jebiga, sjetimo se di zivimo :D

Moj post se odnosio isključivo na moj odnos prema njoj.
Ja je ne mrzim, a još je manje mrzim zbog njezinog spola ili političke orijentacije.

Moze se o njoj svasta reci, ali barem nema dlake na jeziku i zna nazvati stvari svojim imenom.

Ne pada mi na pamet slučaj kada je "nazvala stvari svojim imenom", a da to netko prije nije več učinio.

Sto se tice toga da nudi analize a ne rjesenja, po cemu je to drugacije od bilokojeg politicara :D

Ne postoji razlika.
Samo što 99% drugih političara pretežno mudro sjedi u saborskim klupama i šuti, a rijetko kada nešto prokomentiraju isključivo zato da bi napali političke neprijatelje.
Ona, s druge strane, konstantno diže svoj ponosni glas sa stavom "sad ću ja vama pokazati kako stvari stoje", a zapravo ne čini ništa posebno interesantno ili pametno.
Stoga su mi ostali političari manje iritantni.

Vrooom!
28-07-2009, 13:59
@Vrooom!:
Vesna Pusić je izuzetno iritantna osoba.
To nema veze s njezinim spolom niti s njezinom političkom orijentacijom nego isključivo s njezinim karakterom. Pusićka ima jedan specifičan pristup svim problemima (dosadne i jasne analize, ne i riješenja), drži se poprilično visoko te je veliki cinik.
Možda je to posljedica njezine karijere kao profesorice, a možda i odrastanja uz svojeg oca koji također umišlja da je popio svu pamet svijeta te uvidio sve probleme današnjice koje će riješiti poput Supermena, demagogijom.

Kao što sam rekla PJ-u, nisam ju dosad tako doživljala, ali obratit ću pažnju. Dakle, ne znam za koga ću glasati. Biti će ili ona ili Josipović, pa tko u idućih par mjeseci bude najpristojniji s najmanje prosera, dobiti će moj glas...Ili da se ipak poslužim ozbiljnijim znanstvenim metodama tipa horoskop...lol...Za koga bi jedan blizanac kao ja trebao glasati-ovna(Pusić) ili djevicu(Josipović)...lol...Eksperti na tom polju, javite se...lol...

Ali i dalje kod Pusić ne isključujem pitanje spola i političke orijentacije. Ne kažem da je prvenstveno zbog toga ljudima antipatična,i da je kod ljudi na ovom forumu to razlog, ali mislim da je kod jednog dijela šire populacije i to faktor. Ali dobro, to nije samo kod nas tako...

E, i da dodam...Izbori mi u zadnje vrijeme stvaraju neki mučan osjećaj u želucu, pa ne kažem da mi neće prisjesti bilo koji moj izbor...Valjda neće biti jako loše...

don_corleone
28-07-2009, 14:29
Kao što sam rekla PJ-u, nisam ju dosad tako doživljala, ali obratit ću pažnju. Dakle, ne znam za koga ću glasati. Biti će ili ona ili Josipović, pa tko u idućih par mjeseci bude najpristojniji s najmanje prosera, dobiti će moj glas...Ili da se ipak poslužim ozbiljnijim znanstvenim metodama tipa horoskop...lol...Za koga bi jedan blizanac kao ja trebao glasati-ovna(Pusić) ili djevicu(Josipović)...lol...Eksperti na tom polju, javite se...lol...

Ali i dalje kod Pusić ne isključujem pitanje spola i političke orijentacije. Ne kažem da je prvenstveno zbog toga ljudima antipatična,i da je kod ljudi na ovom forumu to razlog, ali mislim da je kod jednog dijela šire populacije i to faktor. Ali dobro, to nije samo kod nas tako...

E, i da dodam...Izbori mi u zadnje vrijeme stvaraju neki mučan osjećaj u želucu, pa ne kažem da mi neće prisjesti bilo koji moj izbor...Valjda neće biti jako loše...

Ja kao blizanac sigurno neću glasati za ovna ( pusić ) ::E:

Vrooom!
28-07-2009, 14:53
Ja kao blizanac sigurno neću glasati za ovna ( pusić ) ::E:

Hehehehehe....

Ma ne znam što da radim...Ovi dvoje su mi zasad najprihvatljiviji, ali nije baš da pucam od oduševljenja. Da budem savršeno iskrena ne hrli mi se na glasačko mjesto da što prije zaokružim broj ispred nečijeg imena, ali mogućnost Tuđmana ili Hebranga na predsjedničkom mjestu me ipak malo pogura...(da se ne uvrijede pristalice navedenih)...Brmmm...Ne znam, rekoh, vidjet ću još...

georgee
28-07-2009, 15:19
zkj bi se uvrijedili-pa imaš svoje mišljenje. kak sad stvari stoje, josipović. glasat mislim, a alternative mi baš nema. tkđ. nema nekog oduševljenja.
samo se nadam da će se lijevica ujedinit, a ne ić tu s nekim kandidatima tipa kajin koji može dobit glasove samo na regionalnoj razini ili pusić koja tkđ. ne može ostvarit dobar rezultat. i slažem se-nikako hebrang i nikako tuđman. prije boris mikšić :angry:

Vrooom!
28-07-2009, 16:29
samo se nadam da će se lijevica ujedinit, a ne ić tu s nekim kandidatima tipa kajin koji može dobit glasove samo na regionalnoj razini ili pusić koja tkđ. ne može ostvarit dobar rezultat. i slažem se-nikako hebrang i nikako tuđman. prije boris mikšić :angry:

Da, trebali bi se ujediniti...Riješe se rasipanja glasova, a usput i mene riješe agonije izbora...Definitivno...

konzerva
28-07-2009, 16:58
mislim da se neće ujedinit jer im se to ne čini nužno budući da je ogromna vjerojatnost da će barem jedan kandidat oporbe uć u drugi krug a onda će se već svi ujedinit oko njega.
ovako će pokušat svi s nadom da će baš oni bit taj kandidat oporbe u drugom krugu.
nebi bilo nemoguće i da u drugi krug uđu kandidat oporbe i neki nezavisni, prošli put se skoro dogodilo a sad je raspoloženje birača još manje na strani vladajućih.

don_corleone
28-07-2009, 17:01
Ako dođe jaki nezavisni u 2. krug moglo bi biti svega pa i veeeeelikog iznenađenja. Makar 2. krug bit će Hebrang i Josipović, eventualno umjesto Hebranga mogao bi Tuđman. Kod ljevice po meni je daleko ispred svih Josipović ali na ljevici su već 3 dobra kandidata od kojih Pusić i Kajin zajedno mogu uzeti nekih 15%.

konzerva
28-07-2009, 17:05
tuđman??? svečano obećajem da ako on dobije više od 10% brijem glavu

georgee
28-07-2009, 17:08
ma ne bih reko da tuđman ima ikakve ozbiljne šanse za drugi krug.
inače, govorim o ujedinjenju lijevih čisto iz ekonomskih razloga - postoji šansa da se to riješi u prvom krugu. iako sam i sam svjestan male mogućnosti takvog ishoda, što zbog broja kandidata zbog kojih će se glasovi raspršit, što zbog ljudi koji još uvijek glasaju za stranke, a ne pojedince. uz uspješnu kampanju nezavisnih pojedinaca, možda netko od njih doživi drugi krug, ali svejedno je najvjerojatniji scenarij sdp-ov i hdz-ov kandidat u drugom krugu..

Darkbuster
28-07-2009, 18:16
Hebrang nece pobjediti jer nije ni kandidat. Tudman nece pobjediti jer jednostavno nece.
Pobjedit ce sasvim sigurno kandidat "ljevice" jer se kompas nacije opcenito okrece u tom smjeru,a pogotovo dok je jos na vlasti HDZ jer u narodu postoji uvrijezeno misljenje da predsjednik sa ljevice predstavlja protutezu desnoj vladi.
Nezavisni kadnidat? Tesko,mozda bi mogao dogurati u drugi krug,ali sumnjam da bi mogao pobjediti. Ako se hoces igrati ovakve demokracije moras imati puno para i biti dobro podmazan tamo dolje(a pritom ne mislim na Dalmaciju :D).

2Pac
28-07-2009, 19:09
...a naravno i u narodu postoji mišljenje da je ona neki antihrvat i slično.

Naravno :D Toga ima samo u Hrvatskoj, da je netko antihrvat jer se ne slaže s nečim. Mislim da nisam još vidio da npr. na izborima u SAD-u McCain kaže: "Obama bi manje ratovao? Antiamer!!" :D

Aaaaa..kužim. Mmmmm....Kad bi Bandić bio el Prezidente....Pročitala sam nedavno članak da je izjavio da postoji 60% šanse da se kandidira, ali u istom članku piše i da bi momentalno bio izbačen iz sdp-a.

Hehehehe. Bez Bandića bi SDP vjerojatno izgubio Zagreb, prema tome neće bit izbacivanja Bandića. Zoki bi prije izbacio Josipovića, iako ne može vidit Bandića. Ipak je Zagreb druga najveća poslastica u hrvatskoj politici, nije to za bacit zbog predsjedničkih izbora na kojima su ionako daleko od favorita.

Uostalom fino joj je kalmeta rekao u otvorenom...kakav su uopce oni politicki faktor sa 2% glasova?!

To je ta uljuđena komunikacija jednog rasnog HDZ-ovca. Da nam političari imaju imalo samopoštovanja, ovakva bi izjava izazvala reakcije. To je isti Kalmeta koji na pitanje o svom vozaču kriminalcu odgovara "Pa nisam mu ja mama" ili nekakva slična mudrost.

Uostalom, HNS ima 6 zastupnika. To je isti broj zastupnika koliko ima i jedna druga stranka, HSS, samo što su oni "čvrst partner". Nadalje, još jedan respektabilan partner, HSLS, fantastična 2 zastupnika!!
Razlika između "vladajućih" i "onih koji nisu faktor" je ta što će ti vladajući dobit račun od birača na idućim izborima (HDZ znamo da neće).

drago mi je da je čačić napokon priznao svoju masivnu nespobonost pa nakon odustanka/sjebavanja kandidature za gradonačelnika zagreba odustaje od nove blamaže

Mislim da precjenjuješ Radimira. On je uvjeren da je stvoren za sve funkcije, to se vidi iz njegovih nastupa. Kako ja to vidim, kandidatura Pusić je kompromis Čačića sa SDP-om jer on naravno smatra da je jači kandidat od Pusić pa čini uslugu Josipoviću/SDP-u slanjem inferiornog kandidata u duhu nove koalicije. Nema to kod Čačića veze sa nekom realnom spoznajom vlastite nepopularnosti, barem dosad nije imalo.
Ja očekujem da se Kajin ne kandidira.

samo je pitanje vremena kada i kako će sdp zajebati i ove izbore

Polako, ta se taktika razrađuje. :D

Moze se o njoj svasta reci, ali barem nema dlake na jeziku i zna nazvati stvari svojim imenom.

Tako sam i ja prije mislio, međutim više nisam uvjeren u tu njenu neumoljivost. Otkad je dobila taj neki položaj u vezi EU-a, ne kritizira puno.

------------

ON TOPIC :D Josipović

PJ
28-07-2009, 20:20
Zapravo se i u SAD-u dosta razbacuju takvim epitetima, samo što je kod njih nešto unamerican (univerzalno zdravstveno osiguranje? communist cocksucker)

fat drummer
28-07-2009, 21:57
josipović kao predsjednik? looooooolz!

don_corleone
29-07-2009, 14:43
Eto, Hebrang potvrdio.

http://www.vecernji.hr/vijesti/hebrang-je-zdrav-prihvaca-predsjednicku-kandidaturu-clanak-5967

Darkbuster
29-07-2009, 15:01
Hmm cudno, znaci da HDZ prepusta SDPu predsjednistvo..

fat drummer
29-07-2009, 16:18
ne znam, josipović mi je toliko mlak da je to odvratno. barem su mu takvi nastupi, užasno je neutralan i bez okusa.

hebrang je degenerik i luđak o tome nema spora, ali barem izaziva nekakvu rekaciju kod birača. tvrdolinijaški hdz-ovac je privlačan hdz-ovim biračima, našoj vrloj dijaspori te onim desničarima koji će nakon prvog kruga ostati bez redikula zvanog tuđman.
mislim za ime pokemona, starog su mu mučki ubili antifašisti/partizani/komunjare, ambivalentno se odnosi prema ndh i mrzi sdp iz dna duše

gledao sam intervju koji je ivo josipović dao za red carpet. mislim tip je genijalan, ali politički amater. ako postane predsjednik ostat će živjeti u svom stanu, ne žele on i tatjana puno mijenjati način života. O ČEMU VI PRIČATE?!?!?! ako je tip postao effin predsjednik države život će ti se promijeniti. ako želiš nastaviti živjeti kako živiš sada kandidiraj se za predsjednika vatrogasnog društva

georgee
29-07-2009, 16:29
istina, al se to može koristit kao izvrstan marketinški trik u kampanji.. ako čovjeka prikažu jednostavnim, poštenim, jednim od nas, ljudi će masovno past na to.. ne žele nekog lajavca tipa hebrang koji je većini ljudi antipatičan.. prije će izabrat nekog smirenog, nekog stručnog, nekog jednostavnog
al izbori će pokazat..

PJ
29-07-2009, 16:37
Je Josipović je jedan od nas sa dvjesto hiljada evra u banci...

Da je išo Ljubo Jurčić, glasovo bi za njega. Ovako se mogu jebat.

georgee
29-07-2009, 16:38
nisam ja komentiro kakav je on, nego kakvog ga mogu prikazat, a ako to uspiju, ljudi će popušit

2Pac
29-07-2009, 16:42
Eto, Hebrang potvrdio.

Strašno. Posebno zapanjuje način na koji je sve odigrano: Hebrang je jedan vrstan političar kojemu je ukazana takva čast da se kandidira za "najvišu" funkciju, a nacija onda tjednima napeto iščekuje rezultate pretraga, jer svi smo zabrinuti za Andrijino zdravlje. Naravno da nas u međuvremenu on i hdz hrane updateovima da ne umremo od brige, a onda konačno svečana potvrda, svima pada kamen sa srca - kandidirat će se!!

PJ
29-07-2009, 16:44
Siguran sam da se prosječan Hrvat može identificirat sa bogatim profesorom dva fakulteta, skladateljem i direktorom muzičkog biennala kojem je pojam zabave čitanje knjige uz slušanje Mendelssohna.

fat drummer
29-07-2009, 16:47
Siguran sam da se prosječan Hrvat može identificirat sa bogatim profesorom dva fakulteta, skladateljem i direktorom muzičkog biennala kojem je pojam zabave čitanje knjige uz slušanje Mendelssohna.
najveći luksuz im je dobra knjiga... koji kurac? najveći luksuz prosječnom hrvatu je stan bez kredita, a ovaj živi u mrcini od pet i pol soba
josipović je super, ne bih htio da mi itko drugi predaje kpp. tatjana je genijalna. da mi netko treba objasniti zemljišne knjige otišao bih njoj. ali kao predsjednik i prva dama su izgledni koliko lebdeće vreće cementa

2Pac
29-07-2009, 16:50

Možeš gledat na taj način, i ne bi bio u krivu. Ali ljudi se u pravilu ne mogu identificirat s nijednim političarom, pa tu nema neke velike promjene.

Nadam se da neće biti dočekan na nož. Ok je da ga ljudi ne žele, ali tko je to od ostalih kandidata da je bolja opcija od njega?

2Pac
29-07-2009, 16:54
najveći luksuz prosječnom hrvatu je stan bez kredita, a ovaj živi u mrcini od pet i pol soba

Gdje žive ostali političari? U podrumu? Ili možda u vilama u elitnim naseljima? Zašto mu se sada za zlo uzima nešto što je normalna pojava kod svih političara, da žive u luksuzu?

georgee
29-07-2009, 16:55
dobra kampanja sve rješava.. sigurno neće naglašavat da pliva u lovi, ali da je učen i da zna kaj radi, da je stručnjak.. to mu sve može donijet veliku prednost pred ostalima kojima nikakva kampanja ne može pomoć
koje vrline će hebrang istaknut?

PJ
29-07-2009, 17:01
Prosječan Hrvat vrlo cijeni intelektualce i stručnjake, zato ih i je toliko na vlasti, što na državnoj, što na lokalnoj razini. :roll:

georgee
29-07-2009, 17:13
ne možeš to uspoređivati iako se načelno slažem. ne možeš uspoređivat saborske zastupnike koji su birani po stranci i osobu koja se bira neposredno.
neposredno birana osoba mora se pokazat u najboljem svjetlu i po mogućnosti imati podršku jake stranke. uz dobru kampanju, josipović tu ima šanse jer se ima materijala za istaknut.. no dobro, pustimo raspravu, sami ćemo vidjet iduće godine

fat drummer
29-07-2009, 17:56
Gdje žive ostali političari? U podrumu? Ili možda u vilama u elitnim naseljima? Zašto mu se sada za zlo uzima nešto što je normalna pojava kod svih političara, da žive u luksuzu?

ne uzimam mu ja to za zlo, ali netko tko živi u pet i po sobnom stanu ne može biti prosječan hrvat.

svi njegovi uspjesi su potpuno nebiti prosječnom hrvatu. on je profesor? big dela, da je poduzetnik ili prodavač oružja to bi bilo kul jer kao radi.
profesor samo sjedi i čita knjige.

Đ!
29-07-2009, 18:30
Joj kaj vi glumite, ovo je Hrvatska - tu se glasa po tome koja stranka je podržala kandidata.:roll: (pod pretpostavkom da nije žešći psihopat a la Hebrang)

fat drummer
29-07-2009, 18:31
ostaje onaj krasan dio koji nije glasao ni za sdp ni za hdz

sickboy
29-07-2009, 18:57

:smartass:
:kiss:

Đ!
29-07-2009, 18:59

Takvi ili nisu izašli na izbore ili su glasali za marginalce. Budimo realni...

sickboy
29-07-2009, 19:00

Ili su prekrizili listic...
Budimo realni...:roll:

Đ!
29-07-2009, 19:07
Ili su prekrizili listic...

To je skoro ko da nisi izašao na izbore.:mrgreen:

sickboy
29-07-2009, 19:16
To je skoro ko da nisi izašao na izbore.:mrgreen:

Znaci trebao sam glasati samo zato da glasam? :roll:

Đ!
29-07-2009, 19:19
Znaci trebao sam glasati samo zato da glasam? :roll:

Ma ne nego je za raspravu o tome zašto netko bi ili ne bi glasao za Josipovića relevantno jesi li zaokružio nekoga ili ne.

fat drummer
29-07-2009, 19:28
mislim, relano gledano đ, teorija ti je u kurcu kada je zadnji prdsjednik došao iz hns-a a prvi protivnik mu je bio budiša, a drugi puta jadranka

Đ!
29-07-2009, 19:36
Budiša je psihopat ranga Hebranga tak da... :D

aegates v.2
29-07-2009, 23:09
Možda bude i Vidošević (današnji VL).
Scenarij - Hebrang se u zadnji mjesec dana (možda i ranije) prije izbora odjednom razboli kad vide kako će mu biti loš rejting. Ili mu iskopaju neku jaču glupost (ŠTO NIJE TEŠKO) i u javnosti pokažu podjelu glede kandidata.
Prije toga Vidošević izađe iz stranke i započne vlastitu kampanju da vide kako će ljudi reagirati, odnosno žene koje će mahom poletjeti na glasačka mjesta da glasuju za manekena ::E:
HDZ daje potporu Vidoševiću.

Iritacija Pusićkom (zbog stava da se treba vratiti u 1946 kad je sve bilo lijepo, a i tog (ničim potkrijepljenog) stava da je bogom dana i najpametnija) = 1 000 000 x iritacija knjigom njenog starog.
A i Kajin - nekada zna biti ok i smiješan (prilikom govora u saboru u pon neko ga prekine, a on: gle budale...), al danas se zblamirao sa Thompsonom - bolje bi mu bilo da ga više pusti na miru.

Darkbuster
29-07-2009, 23:23
Evo,mislim da si ovim etiketiranjem Pusicke kao jugokomunjare potvrdio ono sto sam ranije rekao :)

Malecka
29-07-2009, 23:37
Prije toga Vidošević izađe iz stranke i započne vlastitu kampanju da vide kako će ljudi reagirati, odnosno žene koje će mahom poletjeti na glasačka mjesta da glasuju za manekena ::E:
:soppy: kako si nas samo procitao ::E:

Filip
29-07-2009, 23:38
Možda bude i Vidošević (današnji VL).
Scenarij - Hebrang se u zadnji mjesec dana (možda i ranije) prije izbora odjednom razboli kad vide kako će mu biti loš rejting. Ili mu iskopaju neku jaču glupost (ŠTO NIJE TEŠKO) i u javnosti pokažu podjelu glede kandidata.
Prije toga Vidošević izađe iz stranke i započne vlastitu kampanju da vide kako će ljudi reagirati, odnosno žene koje će mahom poletjeti na glasačka mjesta da glasuju za manekena

Ili se u velikom stilu vrati Dr. Ivo, i prikaže se kao spasitelj, jer će uvjeriti ljude da je sve bilo bolje dok je on bio na čelu države.

aegates v.2
30-07-2009, 00:39
Glede Pusićke - ili si ultra ljevičar (kao Darkec) i voliš je, ili si desno i najradije bi je poslao u Waziristan kao dio neke pregovaračke skupine s Talibanima, da je otmu i više ne vrate.
Umjereni ljevičari nek se sami izraze kak im paše.
Sigurno je za njih Ivo J. bolji izbor nego ona. Zapravo, trenutno je on i najnormalniji kraj niza ridikula koji se najavljaju za utrku.

Glede žena i Nadana - ne generaliziram, ali sam dosta često čuo vrlo pozitivne ženske komentare u tom smislu.
Ovoi je @ Malecka jer ne znam je li ono bila ironija ili odobravanje da ti se sviđa.

Malecka
30-07-2009, 00:43
Glede Nadana i zena - potvrdujem. Ako odbijemo one neiformirane cure koje ne gledaju tv, ne citaju novine i ne znaju ko je Vidosevic, dosta ih kaze da je zgodan. Dapace, jako zgodan.

Darkbuster
30-07-2009, 00:53
Ah sad sam i ja ultraljevicar. :) Tebi nije nista cudno u tome sto liberalku prozivas da svrsava na 46u?
Ili mene,starog RAFovca,da simpatiziram narodnjacku stranku koja brije na libdem :D

Jednostavno ukazujem na glupe razloge zasto ju odredene skupine ljudi mrze, to ne znaci da ju simpatiziram,dapace,ne simpatiziram ju.

aegates v.2
30-07-2009, 01:23
glupi razlozi!? - zar nakon svega što je navedeno već da ponavljam. ne.

ali pogledaj njene govore - Vesnici je odgovor na sve antifašizam. da je pitaš kako rješiti glad u svijetu? -antifašizam!; kako iskorijeniti korupciju? -antifašizam!; kako dostići warp 10? - antifažizam :rotfl:
ona ne zna ništa drugo pričati, kao pokvareni kazetofon.

a to da je ona liberalka? ona se sama tako prozvala i sad zbog toga ona to jest,a to što priča nema veze sa liberalizmom.
Kao da sad nađeš nekog iz KKK, i on tvrdi da je crna pantera non-stop.

PJ
30-07-2009, 01:29
Svi sad naveliko briju na antifašizam, čak je i Hebrang danas blenuo o tome. Svi pecaju na potporu Mesića, ili barem pokušavaj izbjeć da on sere po njima (Hebrang). Mislim kome je to uopće u ovoj državi osim Mesiću bitno? Nikog ne boli 1/2 qrtza.

Izbori, jebate.

fat drummer
30-07-2009, 09:15
mene to sa antifašizmom oduševljava... u 2009 bitna stavka programa je antifašizam. jebogaja tko je protiv gvelfa? što mislite o hugenotima? manihejci - pro i contra?
da je ovo 1939. ne bih ništa rekao, uuu anitfašizam, super, ima nekog smisla govoriti o tome, ali 70 godina kasnije postaje malo debilno.

don_corleone
30-07-2009, 11:01
Sva sreća pa se u kampanjama bavimo bitnim stvarima.:roll: Još čekam jednu kampanju u kojoj će se pričati o stvarima na pravi način.

Darkbuster
30-07-2009, 11:23
glupi razlozi!? - zar nakon svega što je navedeno već da ponavljam. ne.

ali pogledaj njene govore - Vesnici je odgovor na sve antifašizam. da je pitaš kako rješiti glad u svijetu? -antifašizam!; kako iskorijeniti korupciju? -antifašizam!; kako dostići warp 10? - antifažizam :rotfl:
ona ne zna ništa drugo pričati, kao pokvareni kazetofon.

a to da je ona liberalka? ona se sama tako prozvala i sad zbog toga ona to jest,a to što priča nema veze sa liberalizmom.
Kao da sad nađeš nekog iz KKK, i on tvrdi da je crna pantera non-stop.

Mislim da je od svih predsjednickih kandidata Vesna Pusic upravo najmanje govorila o antifasizmu i mislim da ju mjesas sa recimo Kajinom zato jer su relativno slicne politicke opcije. Tvoj problem je sto sve na ljevici svrstavas u jugo"komunizam" ili ekstreme.
Mogla se Pusicka prozvati kakogod htjela ali ona je liberalka i po vlastitim stavovima i po stavovima njezine stranke, ne vidim apsolutno po kojem kriteriju je Vesna Pusic komunist??
Uostalom zena potjece iz jedne poprilicno gradanske obitelji i ne vidim zasto bi to bilo cudno.
Znas,to sto netko prica o agresiji na BiH ga ne svrstva ni lijevo ni desno,a pogotovo ne pod specificne etikete kao "liberal" i "komunist",a nekako mi se cini da takve stvari tebe najvise smetaju.

aegates v.2
30-07-2009, 11:43
Izgleda da ti i ja nismo gledali istu tv i čitali iste novine u zadnje vrijeme (općenito mislim u HR - JL, VL, Tv su ionako svi isti).
Je da Kajin o tome stalno priča, ali i ona ga davi non-stop.
Al dobro, reci mi onda što je to ona drugo pričala?

Za Ivu J. bar znamo da je on za reviziju pretvorbe (No. 1), pravnu državu i moralnost u politici (što je sve apsolutno ok), al ona ništa drugo, osim što ponavlja Mesića o Jasenovcu i jada-jada-jada.
Jedino što bi joj moglo koristiti tu je da stavi na plakat - kontinuitet, kontinuitet, kontinuitet ::E:

Agresija u BIH ????? - daj malo pogledaj tko je koga protjerao otkuda (pr. Kreševo, Vareš) pa onda pričati o tome. Naravno da me ljute takve gluposti na koje se više ne pali ni EU. Ne znam ni njoj što će više takve mantre kad ne može skupljati pozitivne poene vani na konto toga.
Pa pogledaj, jedino još BIH (tj. Muslimani u BiH) trebaju vize za ući u EU. Nakon 2001 i mudžahedina kojima je SDA dala skrovište (a vidi i sad ova zadnja uhićenja u SAD-u - 1 iz Bosne, drugi s Kosova) ni EU više nije tako blagonaklona prema njima. Evo, i danas puste nekog talibana na vikend iz Zenice (zaslužio čovjek da pobjegne, po procjeni upravitelja zatvora, koji je vjerojatno s istim bio u ratu = 2+2).
Uostalom, jesi bio tamo i znaš izravno tko je koga prvi napao?
Ili pratiš Vesnine/Mesićeve govore i Dežulovićeve kolumne pa si iz njih to zaključio sa 100% sigurnošću.

A njen liberalizam oslikava i njena tolerantnost prema tuđim mišljenjima i stavovima - do ubera.
Ili ti nju znaš osobno, kad već spominješ građ. obitelj? Onda je više neću komentirati, da ne vrijeđam obiteljske prijatelje. Sorry. :thumbup: