View Full Version : III. Kazneno Procesno Pravo
brutalac
19-04-2012, 10:16
cekajte malo, pa ako ispravno napises pravilo (da ce se slucajni nalaz moci koristiti kao dokaz samo ako je iz kataloga cl. 334.) bilo bi smijesno da ne priznaju odgovor ako pogresno zakljucis da se utaja nalazi u tom katalogu, jer je katedra vise puta na predavanjima zauzela stav da se zakon u tom smislu ne treba znati napamet. pogotovo ako uzmemo u obzir da je, da bi znao da utaja ne spada u taj katalog, potrebno nepokolebljivo znati pjevati sva k.djela koja spadaju u clanak. borite se za svoja prava i nedajte im da se ponasaju kao gospodari prolaza i pada!
Same here, uopće mi nije palo na pamet da možda ipak nije kataloško, ah ah, nego odmah možeeee :S
cekajte malo, pa ako ispravno napises pravilo (da ce se slucajni nalaz moci koristiti kao dokaz samo ako je iz kataloga cl. 334.) bilo bi smijesno da ne priznaju odgovor ako pogresno zakljucis da se utaja nalazi u tom katalogu, jer je katedra vise puta na predavanjima zauzela stav da se zakon u tom smislu ne treba znati napamet. pogotovo ako uzmemo u obzir da je, da bi znao da utaja ne spada u taj katalog, potrebno nepokolebljivo znati pjevati sva k.djela koja spadaju u clanak. borite se za svoja prava i nedajte im da se ponasaju kao gospodari prolaza i pada!
Ma sigurno ce priznat ako su ljudi napisali pravilo. Samo je ovo sa "KD utaje" malo poremetilo percepciju, pogotovo meni jer sam u nekom ludom sklopu brzine pisanja i namjere da sve stignem napisat odlucija da su stavili KD utaje jer spada u katalog, opisao kako se moze koristit i izostavija napisat pravilo. Za kojeg vraga nisu postavili pitanje ono opcenito bez spominjanja toga KD utaje. -.- Al dobro, opet kazem, my bad, totalno blesava i krajnje glupa pogreska. Da je 5 minuta vise pisanja dozvoljeno mozda bi bilo taman da sve pregledas :D just maybe!
Nema šanse da vam to priznaju jer je utaja državnog vlasništva kazneno djelo za koje se progoni po prijedlogu. Progon po prijedlogu je jedna od tri iznimke od načela oficijelnosti i to se uči u 4. poglavlju udžbenika. Dakle, totalno je nebitno jel znate kataloška kd na pamet ili ne iz jednostavnog razloga što se utaja državnog vlasništva uči u 4. poglavlju, a to poglavlje treba znat, za razliku od kataloških kd koja ne trebamo znat. To vam čak piše i u skripti na 15. stranici, pitanje broj 12. Citiram ono što piše pokraj kazneni progon na prijedlog (na kraju tog odlomka): Kd koja se na taj način gone: neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne, povreda tajnosti pisama i dr. pošiljaka, krađa ili utaja drž. vlasništva, uništenje i oštećenje tuđe stvari...
Dakle, po nekakvoj težini kaznenih djela, ljestvica bi vam išla ovako:
1) kataloško kd
2) kd za koje se progoni po službenoj dužnosti
3) progon na temelju prijedloga
Dakle, ni blizu težine potrebne za primjenu posebnih dokaznih radnji....
Mada će i meni lako moguće križati to pitanje, ali zbog nečeg drugog...
da zeznuto je. zuris, citas brzo pitanja, brzo odgovaras i neke sitnice pogrijesis bas bezveze. i onda :picard:. a nekad ti u cijeloj toj strci ni logika ne radi kak treba. bas steta. tak mi je zao kaj sam neke zicere od pitanja zeznula. nego, nadam se da ce bit rezultati za vikend kako su i rekli. inace nebu dobro.
X, ja sam se tak zeznuo na zadnjem primjeru jer sam automatski uzeo rok za podnošenje žalbe od 15 dana, a bilo je 8 jer se radi o kd za skraćeni postupak. I to su mi automatski kriva 3, možda i 4 pitanja (ne sjećam se koje je bilo četvrto pitanje) jer su se sva svodila na računanje tim rokom kojeg si napisao u 1. pitnaju. To je čisto bila stvar brzine pisanja testa jer sam se bojao da mi ne istekne vrijeme. Na kraju sam imao taman vremena ali nedovoljno da prekontroliram. Trebao sam možda kontrolirati i nakon isteka vremena, kao i dobar dio dvorane, možda bi uhvatio tu grešku, a bilo je vrlo lako za ispravit jer nije trebalo puno toga križat...
X, ja sam se tak zeznuo na zadnjem primjeru jer sam automatski uzeo rok za podnošenje žalbe od 15 dana, a bilo je 8 jer se radi o kd za skraćeni postupak. I to su mi automatski kriva 3, možda i 4 pitanja (ne sjećam se koje je bilo četvrto pitanje) jer su se sva svodila na računanje tim rokom kojeg si napisao u 1. pitnaju. To je čisto bila stvar brzine pisanja testa jer sam se bojao da mi ne istekne vrijeme. Na kraju sam imao taman vremena ali nedovoljno da prekontroliram. Trebao sam možda kontrolirati i nakon isteka vremena, kao i dobar dio dvorane, možda bi uhvatio tu grešku, a bilo je vrlo lako za ispravit jer nije trebalo puno toga križat...
jao fakat,isti kiks sam napravila...nemam pojma zbog takvih stvari najvise sto ocekivati u utorak. Postoji li sansa da objave rezultate na netu prije da se ne mucimo vise :unsure:
anahit88
20-04-2012, 12:05
Sto ste stavili u onom primjeru za iskljucenje javnosti koje su osnove? Ja sam stavila zastita sigurnosti i obrane RH i zastita tajne kojoj bi stetila javna rasprava? A ispod ono pitanje jeli sud postupio ispravno kad je odmah donio odluku sam odgovorila da nije jer nije prethodno ispitao stranke?
I jos nesto, jeli bitno ako sam definirala kaznenoprocesni imunitet kao svojstvo neke osobe da bude izuzeta od primjene kaznenog zakonodavstva a nisam od zurbe navela "po unutarnjem ili medunarodnom pravu"?
Isto tako akuzatorni postupak sam definirala kao postupak u kojem su procesni polozaji stranaka definirani kroz koncept stranackog spora (po kojem su oni dva ravnopravna subjekta), jel mozemo to tako svojim rijecima?
Ispit mi ispravlja bonacic nadam se da nece cjepidlacit.brrrrrrrrr
E i jos nesto; u onom primjeru sa rokovima je zadnje pitanje ja mislim bila kontrola pravovremenosti ( ono sa prvostupanjskim sudom kojem se podnosi zalba) - tako da mislim da je to pitanje bilo moguce odgovoriti tocno nevezano na rok, nadam se da ce nekom barem taj bod pomoci :)
Mala Plavusa
20-04-2012, 19:44
u onom zadatku gdje je isključenje javnosti, stavila sam da je razlog čuvanje tajne, ovo radi sigurnosti države nisam stavila, nekak mi nije to odgovaralo. Međutim isključenje javnosti po mom mišljenju nije doneseno pravilno zbog toga jer je o tome odlučio predsjednik vijeća (a cijelo vijeće o tome treba odlučivati), i zato jer prethodno nije ispitao stranke, pa bi to bila apsolutno bitna povreda odredaba kp-a. A što se tiče onih suboraca, mislim da su oni dio javnosti i ako je javnost isključena, onda su i oni skupa s njom jer ne spadaju u osobe koje su nabrojene u zakonu da mogu biti prisutne i kad je javnost isključena. Možda sam u krivu, dosta me sad zbunio ovaj ispit, onaj treći zadatak uopće mi nije palo na pamet da bi rok za žalbu mogao biti 8 dana tak da sam sve manje sigurna u prolaz :wink:
zutimarker
21-04-2012, 20:24
super kaj su stavili rezultate! ajde ako neko ima iskustva vec sa kpp jel se zna kako to obicno bude? jel opce ima sanse da stave prije ponedjeljka? ili da se uopce ne nadam?
tweety212
21-04-2012, 20:28
Rekli su ako je usmeni iduci tjedan da ce onda staviti rezultate u nedjelju navecer -_-
zutimarker
21-04-2012, 20:33
aha znaci ono najkasnije u nedjelju navecer ocito znaci nedjelja navecer :) joj uzas je ovo ponavljanje bez rezultata
u svakom slucaju hvala ti.
DennyCrane
22-04-2012, 04:24
Da li smo trebali u zadatku gdje treba nabrojati vrste presuda, nabrojati onih 6 vrsta kako je to nabrojano u Primjerovniku ili je bilo dosta 3 vrste iz Institucija?
ribapsihopat
22-04-2012, 09:36
http://www.pravo.unizg.hr/KPP?@=60v3#news_14407 rezultati za karas!
BarbieBrunette
22-04-2012, 10:00
sta znace ti rezultati? jel to ukupan zbroj? kolko je prolaz... ja nis ne kuzim 1.put sam na ispitu
Jel se oni zezaju s nama ili šta? Kad će ostatak rezultata?!?!!!!
tinica1986
22-04-2012, 11:16
Jel se oni zezaju s nama ili šta? Kad će ostatak rezultata?!?!!!!
vjerovatno večeras oko 20 h :)
vjerovatno večeras oko 20 h :)
Ne bi me čudilo. Sigurno ih sad ispravlja. Kao da 5 dana nije bilo dovoljno. :(
Molim vas potvrdite mi jer ne vjerujem svojim ocima....ako kod Elizabete u rezultatima pise 7,8 to je prolaz? Je li to sigurno??? Nigdje nije naveden bodovni prag....
Molim vas potvrdite mi jer ne vjerujem svojim ocima....ako kod Elizabete u rezultatima pise 7,8 to je prolaz? Je li to sigurno??? Nigdje nije naveden bodovni prag....
Da, to je prolaz. Čestitam :)
zutimarker
22-04-2012, 17:42
kak stvari stoje druga grupa ce ostat bez rezultata meni se cini!!!!
Je li ovo uobičajena praksa na ovoj katedri,ili? Ne vjerujem da još nema rezultata, znam da nas je bilo puno,ali ovo je pomalo okrutno..:bunnycries:
little_snowflake
22-04-2012, 20:52
Je li ovo uobičajena praksa na ovoj katedri,ili? Ne vjerujem da još nema rezultata, znam da nas je bilo puno,ali ovo je pomalo okrutno..:bunnycries:
uobičajena je praksa da ih objave u pol 10,10 navečer -.-' -.-'
anahit88
22-04-2012, 20:58
Jos mozemo bit sretni ako objave veceras, na proslom roku je usmeni bio odmah u pon ujutro -.-
zutimarker
22-04-2012, 21:02
ma nije uopce problem ni da nema rezultata pa se pripremiš odpočetka tako i imaš taj film idem na usmeni po rezultate. a ne ovo svako malo refresh refresh. ja fkt ne znam pa pismeni je bio u utorak vec su odavno mogli to ispravit!
anahit88
22-04-2012, 21:04
ma nije uopce problem ni da nema rezultata pa se pripremiš odpočetka tako i imaš taj film idem na usmeni po rezultate. a ne ovo svako malo refresh refresh. ja fkt ne znam pa pismeni je bio u utorak vec su odavno mogli to ispravit!
pa ako je karas mogla mogao je valjda i asistent :) stvarno to refreshanje je najgore, riknut ce mi f5 tipka i ja skupa s njom:s
martina tk
22-04-2012, 21:04
možda ih objave tek sutra jer je usmeni u utorak...:wink:
zutimarker
22-04-2012, 21:06
aaaaaaaaaaaaaaa mozda je asistent ispravljao pismene i karas i svoje! pa je prvo objavio njene a sad ispravlja naše. možda upravo odlučuje o našim sudbinama!
možda ih objave tek sutra jer je usmeni u utorak...:wink:
ovo čekanje je najgore, refreshanje, zbrajanje i oduzimanje bodova u glavi..:dramaq: pa kako uopće ponavljat u ovoj neizvjesnosti?? ,još ako zaista ne objavi rez. večeras, pa ja ću svisnut od muke..:headwall:
zutimarker
22-04-2012, 21:10
al kad malo bolje razmislim on je rekao-ukoliko usmeni budu drugi tjedan rezultati ce biti najkasnije u nedjelju navecer a pritom je vjerojatno mislio na usmene u ponedjeljak! a ovako kad su u utorak nebi se cudila da ih objavi sutra. ma najbolje da poklopim laptop i ponavljam!
anahit88
22-04-2012, 21:16
Bit će da Bonačić sad sjedi ispred kamina i evil miluje perzijsku macku jednom rukom dok u drugoj drži naše pismene u ruci i zlurado se smije čitajući naše komentare po forumu, seems legit...:mrgreen:
al kad malo bolje razmislim on je rekao-ukoliko usmeni budu drugi tjedan rezultati ce biti najkasnije u nedjelju navecer a pritom je vjerojatno mislio na usmene u ponedjeljak! a ovako kad su u utorak nebi se cudila da ih objavi sutra. ma najbolje da poklopim laptop i ponavljam!
ali i kod prof. Karas su usmeni u utorak,ako se ne varam... osjećam se zakinuto i diskriminirano.:down:
Možda pobožno prati Downton Abbey pa će poslije serije objaviti rezultate... :rolly:
ribapsihopat
22-04-2012, 21:29
što je najbitnije znati o obnovi kaznenog postupka? :unsure:
Ali i kod Karas su usmeni u utorak, a objavljeni još ujutro...Uopće nisu fer :thumbdown:
martina tk
22-04-2012, 22:35
izgleda da stvarno neće staviti danas... a bit će dobro ako stave i sutra. ja nekako mislin da ih neće niti stavljati... :-/
A nije baš da mi se ide u 8 ujutro na faks da mi kaže da sam pala :nono:
DennyCrane
22-04-2012, 23:31
Glavno je da je netko s našeg faksa pobjedio na moot court-u, koga briga za nas obične smrtnike.
Glavno je da je netko s našeg faksa pobjedio na moot court-u, koga briga za nas obične smrtnike.
stvarno ne razumijem.. pa nije da nas ima 98487564 na ispitu.. nadam se da će bar imati toliko milosti da objavi ranom zorom, kad već nije stigao ovih tjedan dana skoro..:thumbdown:
Ok, jasno mi je ako je ispravljao i asistentici i sebi, ima toga dosta... i vjerujem da čovjek ima i obaveze na faksu, i nekakav društveni život, bio je vikend, ali od utorka do nedjelje (skoro je ponoć)...a ja samo čekam potvrdu pada i da mogu mirno u krevet nakon xy dana :(
pa sta stavlja neke tamo obavijesti, nek prvo radi ono vaznije :headwall:
zutimarker
23-04-2012, 00:48
oho pa ak su bili na mootu nece bit rezultata do utorka sve mi se čini!
Bellatrix
23-04-2012, 05:29
još uvijek ništa -.- strašno
Zna li netko mail od asistenta Bonačića?
Agonija produžena do sutra. Volje za ponavljanjem više ni nemam. :headwall:
zutimarker
23-04-2012, 10:02
da super, sutra ih ni ne treba objavljivat ionako je tad već svejedno!:mad2:
ovo je vrhunac bezobrazluka! 7 dana čekati rezultate i učit za imaginarni usmeni, ne mi nemamo na ovom faksu više ništa za učit osim kpp-a, a i to je nemoguće uslijed ovoliko stresa!!
" Studentima koji su iz opravdanih razloga zatražili raniju obavijest o rezultatima ispita, rezultati će biti objavljeni danas kasno navečer. "
Mi ostali nemamo opravdan razlog , ne čekamo kao majmuni 7 dana ...
... nije ni čudo što ništa ne funkcionira u ovoj Lijepoj Našoj ...
Nemam riječi. Nisam imala ni volje ni snage, ni motivacije učit ovih 7 dana čekajući rezultate. Nije se znalo u utorak za to natjecanje i da neće biti vremena za ispravak? Mogli su odmah tako napisati ! Grozno, nemam riječi.. Baš jesmo majmuni..
lakrdijaš
23-04-2012, 11:06
ako smo sutra u 9 "na usmenom", jel to opravdani razlog? :P
Znali su da će biti natjecanje, mogli su odmah reći da će rezultati biti na usmenom, a ne da cijeli vikend visimo na stranici katedre. Uostalom, ako nisu mogli 6 dana ispravit pismene, kako će sad moći u jednoj noći. Nek rade svoj posao! Bezobrazluk! :mad2:
Haha, a tek u 8? :P
pa točno to, mogli su u utorak reći da idu na natjecanje i da ne očekujemo prije utorka rezultate, pa ako stignu ranije super ako ne barem smo spremni od početka na to... a vrhunac svega je bilo jučerašnje objavljivanje rezultata,a ko ništa drugo dajte nam barem svima jednaki tretman, a ne da svi mislimo ako je jedan dio ispravljen pitanje je vremena kad će drugi bit i onda smo svi minimalno 100 puta jučer stisnuli f5 :/// jedno od najvećih razočaranja na ovom faksu mi je ovo, obzira prema studentima nula bodova!
Nemam se volje ni pojavit sutra, a i koliko se sjećam u ove 4 godine studiranja jedino je još Miličić imao sistem objave na usmenom, al njega kužim, sumnjam de se baš koristi internetom, al ovo :thumbdown:
Koji je mail od Bonačića?
Članak 18.
(1) Ispiti se polažu usmeno, ili pisano i usmeno, ili izvedbom odnosno prezentacijom praktičnog rada..
(2) O načinu polaganja ispita odlučuje Fakultetsko vijeće na prijedlog katedre.
(3) Ako se ispit polaže pisano i usmeno, pisani dio ispita polaže se prije usmenog, a usmeni ispit mora se, osim u posebno opravdanim slučajevima, održati u roku od najviše pet radnih dana od održavanja pisanog ispita.
ovoga se očito nitko ne drži :/
Misliš da bi samo tako kršili Pravilnik? Imaju iznimku koja opravdava konkretan slučaj.
Tough luck :<
Samo se još malo strpite, i sami znate najbolje kako ste napisali i morate li ponavljati :/
Plus, ispitni tjedan je bio prošli tjedan, ovaj tjedan se normalno održavaju predavanja i seminari.
anahit88
23-04-2012, 12:28
Jeli njegova obavijest znaci da mu se sad treba javiti sa opravdanim razlogom preko maila?
Meni btw samo pada napamet slučaj ako niste iz Zagreba i odslušali ste treću godinu pa nemate obveze na faksu.
zutimarker
23-04-2012, 12:34
iskreno meni je sad već fakat svejedno jel sam prošla jer mi se ni neda ići na ispit! vjerujem da je bolja organizacija bila prije 30 godina. a ne sada u doba interneta, dapace mobilnog interneta i ne znam cega sve ne mi cekamo 7 dana na rezultate ispita. to je bezobrazluk i igranje sa zivcima studenata! a uvjerena sam da rezultata nece biti ni sutra ujutro! sramota.
anahit88
23-04-2012, 12:37
Žrtve smo povrede načela pravičnog postupanja i suđenja u razumnom roku :rotfl:
Stvarno mi je zao zbog vase situacije,ali budite strpljivi i listajte literaturu i danas jer svejedno nijedan trud nije uzalud :thumbup:
Sta biste mi savjetovali (ako netko ima iskustva) za usmeni kod Karas,ponavljati knjigu i postupak po primjerovniku ili ponavljati i po zakonu?
Izvanredne pravne lijekove-po zakonu jelda jer ih i nema nigdje drugo?
anahit88
23-04-2012, 13:21
Da izvanredne lijekove samo u zakonu imas + skini si ovu tablicu za sistematizaciju.
http://www.pravo.unizg.hr/KPP/literatura
Drago je meni Bonačiću jer su tvoji studenti ušli u finale Moot Court natjecanja, ali dok si ti s njima jeo čevape u Sarajevu, neki drugi studenti su grizli nokte i odgađali poslovne obaveze zbog ovog ispita. I kada još uzmem u obzir da će sada tih par desetaka ispita na brzinu biti ispravljeni u jednom danu (dok su, sa druge strane, do petka stajali mirno na nekoj polici), pada mi mrak na oči.
Nekima ovaj ispit nije usputna igra nego velik zaostatak, bilo bi korektno barem prema takvima da sljedeći rok ne čekaju punih tjedan dana rezultate.
Kada je moguce uloziti zalbu na drugostupanjsku presudu i tko o tome odlucuje? Vrhovni sud I guess... ne mogu se snaci gdje je ovo pitanje u literaturi... :unsure:
zutimarker
23-04-2012, 15:08
čl. 490.
- kada je drugostupanjski sud donio presudu kojom se izriče k. dugotrajnog zatvora ili je potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je izrečena ta kazna
- kada je drugostupanjski sud preinačio presudu kojom je bilo određeno oslobođenje od optužbe i izrekao k. dugotrajnog zatvora
- odlučuje trećestupanjski sud
dorian gray
23-04-2012, 16:18
Zar nisi ćuo? Student prava nema poslove i obaveze osim mantranja po kuloarima fakulteta. On nema ni život osim literature, naročito kada ima posla sa grandioznim katedrama. Ako ima bonačić i njemu slični su tu da to promjene. Kad ga se samo sjetim dok je pojašnjavao što sam to krivo odgovorio na pismenima. Prvo mu je valjalo dat 10 minuta da prolista zkp pa da sebi objasni krivi odgovor, potom je elaborirao još 5-6 minuta nebi li meni to postalo kristalno jasno. Ako proljev može biti jasan.
Iskreno, mladog asistenta sam prvi put vidio nedavno. O njemu gotovo ništa ne znam (osim par komentara koje bih ocjenio kao više nego pozitivne), pošto nisam imao nikakvog realnog doticaja s njim, nebih davao kritike na njegov rad sa studentima.
Ipak, asistent ima 80ak ispita koje bi trebao ispraviti. To bi bilo oko 2300+ odgovora (ne uzimajući a, b, c podpitanja u obzir) koje asistent treba pročitati i procjeniti jesu li zaslužili puni bod. Ukoliko on takvo što stigne do sutra ujutro, bez da letimično čita odgovore i pritom potencijalno zakine studente, onda je takvo što doista mogao napraviti i, primjera radi, u srijedu te nas poštediti ovih tjedan dana nepotrebnog čekanja.
Stoga, asistente Bonačić, ukoliko čitate ovaj komentar (a vjerujem da ćete ga pročitati kad tad), molio bih vas da se sljedeći put drugačije organizirate katedri. Ja razumijem da vas trenutno nema mnogo na katedri te vam veliki odaziv studenata na ispit predstavlja velik rad, no barem pokušajte skratiti vrijeme čekanja kako biste smanjili stres studenata!
Samo se još malo strpite, i sami znate najbolje kako ste napisali i morate li ponavljati :/
Alita, ne pričaj gluposti.
Pokusavam biti racionalna ovdje.
Djeluješ kao dežurna obrana, a ne kao racionalna osoba.
Kada bismo se na ovom fakultetu mogli povoditi za "osjećajem", nebismo niti čekali rezultate pismenih ispita.
Ti to dobro znaš.
Da se razumijemo, na pismenom ispitu je rečeno da će usmeni biti (vrlo vjerojatno) u utorak te će rezultati pismenog dijela ispita biti objavljeni neposredno prije usmenog dijela. Dakle, unaprijed smo znali da ćemo duže čekati rezultate.
Ipak, kod mene je revolt ponajprije izazvala obavijest, koju je asistent objavio danas ujutro, koja me nagnala na pitanje "ako možeš sve ispraviti u danu, zašto to nisi mogao napraviti prije Sarajeva!?". Ja vjerujem da je asistent bio izuzetno veseo zbog rezultata svojih studenata i da je samu obavijest objavio u najboljoj namjeri, no pitanje mi i dalje lebdi nad glavom, kao i osjećaj da je asistent nekolegijalan. Pošto sam ja pravi primjer "žrtve" nekolegijalnosti osoba sa nekih drugih katedri, ovo me posebno razočaralo i naljutilo!
zutimarker
23-04-2012, 17:51
ne sorry nije bilo tako rečeno! sam asistent je rekao u dvorani II- da u slučaju da nekome usmeni bude drugi tjedan da će rezultati biti objavljeni NAJKASNIJE u nedjelju navečer!!!:mad2:
ne sorry nije bilo tako rečeno! sam asistent je rekao u dvorani II- da u slučaju da nekome usmeni bude drugi tjedan da će rezultati biti objavljeni NAJKASNIJE u nedjelju navečer!!!:mad2:
Potvrđujem. Žalosno!
Možda je rekao različitu informacija u dvoranama.
Kolegica x koja je sjedila nasuprot mene ga je zamolila da joj još jednom pojasni princip.
Odgovor je glasio:
- ako će usmeni biti u ponedjeljak, rezultati će biti dan ranije
- ako će biti u utorak, saznat će se u ponedjeljak ili neposredno prije usmenog
Ne osporavam mogućnost da je različitim kolegama dao različite informacije.
Ukoliko jest, tim gore po navedenog asistenta - revolt je još jasniji!
zutimarker
23-04-2012, 18:29
sad mi se stvarno ali stvarno više neda na ispit. žalosno je i smiješno da rade budale od nas i žalosno je da se imaju srca ovako poigravati sa studentima. a najžalosnije je jer su me opet iznova uspjeli razočarati, naživcirati i ubiti u meni volju za polaganjem ispita - ne znam samo zašto se s obzirom na iskustvo i praksu na ovom fakultetu uopće i nadam da će nekada biti drugačije. super!
U dvorani II je rečeno da će - ako su usmeni u petak, rezultati biti prije usmenog, a ako su sljedeći tjedan, najkasnije u nedjelju navečer.
A da će podjela studenata za usmeni biti na stranici katedre do 2 sata poslije ispita (a stavili su u 19h)
Ako su već onda znali koliko studenata ide po profesoru, ne znam zašto se čekalo s ispravljanjem do zadnjeg trenutka. Nije malo 80+ ispita koji se sastoje od ''esejskih'' odgovora.
@zutimarker:
Znam kako se osjecas. Trenutno se također osjecam aspolutno nezainteresirano i potpuno bezvoljno.
Iako ispit nisam pripremao niti približno onoliko koliko sam ga trebao pripremati te bi od mene bilo licemjerno zanovjetati ukoliko nisam položio pismeni dio ispita, nakon izlaska iz dvorane sam se nakon dugo vremena osjetio "studentom" zbog same činjenice da sam točno znao što bi me okvirno moglo koštati boda te sam stoga nakon dugo vremena čak željno iščekivao rezultate, pa makar da odem na uvid pismenog dijela kako bih na sljedećem roku mogao izači 100% siguran u prolaz.
Sada niti sam zainteresiran za uvid, niti sam zainteresiran za potencijalni usmeni dio ispita (iskreno, trenutno mi pada mrak na oči od pomisli da sutra ujutro moram tamo odgovarati u društvu od čekanja histeričnih kolega), a bogme sam izgubio i volju za učenjem predmeta.
@fidelia:
Možda ćemo sutra imati priliku pitati asistenta.
Znam da su svi razočarani i ja sam, pretpostavljam da ću pasti i ipak bi htjela vidjeti svoj pismeni. Kad je uvid? Kad budu usmeni ili neki drugi termin?
DennyCrane
23-04-2012, 18:59
Nakon što asistent pročita rezultate, dopusti uvid onima koji su pali, a zatim počinje usmeno ispitivati.
zutimarker
23-04-2012, 19:00
znači ovi u 12 i 13 budu na redu u 18!
Bilo bi lijepo kada bi asistent svima ponudio dvojku na usmenom dijelu ispita.
Mene zanima objektivnost (najvjerojatnije umornog) ispitivača koji je vikend prije bio na službenom putu, a onda je 24h prije usmenog ispravljao preko 80 ispita.
Odoh vrtit ZKP :/
Ok, ljudi... Asistent je bio na moot court natjecanju, ne na rave partyju.. znam da vas je većina učila i da vam je to važno, al brat-bratu čovjek ima opravdan razlog.. cut him some slack.. mogao je bit gnjida i ništa ne javiti
a ti kaline kao da ti je prvi ispit na faksu pa se sve vrti oko tvog testa :p
(vjerojatno ćete me sad svi napast, al nekad volim kontrirat bezrazložno.. takva mi narav)
a ti kaline kao da ti je prvi ispit na faksu pa se sve vrti oko tvog testa :p
O cemu ti pricas?
o tvom revoltu..
no offence.. šalim se, bre
Kao prvo, što je to "opravdan razlog"? Za datum natjecanja je katedra znala i ranije te su se, da su iole profesionalno ovo izveli, mogli uskladiti sa tim obavezama. Iskreno, mene ne zanimaju dodatne studijske aktivnosti petero studenata PFZGa, ne planiram brinuti o njima niti ću se zbog takvih situacija odricati svojeg vremena.
Nadalje, kao što rekoh, ja ne očekujem prolaz na ovom roku iz KPPa, a komentare sam ostavio zbog činjenice da nitko na PFZGu nimalo ne drži do studenata. Time prekrših davno danu vlastitu odluku da neću pisati na ovom dijelu foruma jer se tradicionalno pojavi lešinar sa idiotskim komentarima poput tebe. Valjda ću ovaj put naučiti.
Nitko ne osporava to je li razlog opravdan ili ne. Stvar je u tome da se za natjecanje znalo još u utorak kad su stavili raspored usmenih. Ako nije tad, znalo se u subotu navečer da se neće ispraviti testovi i mogla je biti stavljena mala obavijest na stranicu faksa da neće. I nikom ništa, svi bi to preživjeli. Ali ne, u nedjelju ujutro stavljena polovica rezultata bez ikakve obavijesti da druge polovice neće biti !!!! I svi cijeli dan klikamo u nadi da će osvanuti da bi asistent u 23 sata stavio da su osvojili prvo mjesto na nekom natjecanju (bez uvrede, ali meni to ne predstavlja ništa), opet bez obavijesti i objašnjenja zašto nema rezultata. I danas ovo. I kao vrhunac napomena da će "studentima koji su iz opravdanih razloga zatražili RANIJU obavijest o rezultatima ispita" oni biti objavljeni večeras. Ko je tu lud?!
ok..
prvo, nisam mislio ništa loše.. htio sam se samo našaliti, al očito s krivim ljudima
drugo, katedra bi zbog moota trebala pomicati rok? ili bonačić zbog roka ne bi trebao na moot? izvanredna je situacija i to je vidljivo iz aviona, zato su svake lamentacije o kršenju prava studenata, nepoštivanju, nemarnosti i kajjaznam bezveze. ova katedra nije sociologija i stvarno su fer prema studentima kad je ispravljanje ispita u pitanju..i meni bi bilo gadno da sam na vašem mjestu, al ono, za razumjet je.. kužiš?
Uostalom, zlata ima malu bebu, dakle s čovjekom manje su na katedri i sumnjam da su se mogli drugačije organizirati
enivej, sretno s ispitom.. odo se šalit s nekim drugim
pusa <3
anahit88
23-04-2012, 20:45
Da, taj dio sa opravdanim razlozima je super. Bez ikakve napomene što bi trebali biti ti razlozi i kako to i kada javiti. Ja sam zvala tajnicu katedre danas ona nema pojma ništa o tome, al bitno da me prekinula u mom pitanju da mi kaze kako su naši studenti osvojili prvo mjesto. Super za njih. Otkad su izvannastavne aktivnosti zainteresiranih studenata opravdan razlog za manjkavo postupanje prema ostalih 99% studenata?
Ma nije problem našalit se, pa ni na svoj račun, ali vjeruj da nam poslije 7 dana stresa nije ni do čega. Nije natjecanje poblem, da smo znali išta o tome ne bi očekivali rezultate i sve ok.. Dugih je 7 dana, ali preživjeli bi. Ovako se sve petvorilo u cirkus.
Ja se ne volim šaliti. Zapamti to!
Inače, ukoliko je asistent Bonačić sposoban ispraviti 87 ispita u manje od 24 sata, onda je sposoban i to ispraviti u 72 sata.
Naime, ispit se pisao u utorak, 17og travnja. Natjecanje se održalo 22og travnja (pretpostavljam da su u Sarajevo otišli u subotu).
Vjerujem ipak da je asistent tih 72 sata iskoristio za vježbu sa kolegama koji su pristupili natjecanju! To, dakako, mene ne tješi.
Nadam se da ti je sada jasnije!
zutimarker
23-04-2012, 21:51
a da protumačimo pojmove opravdani razlog i danas kasno navečer? :mrgreen:
anahit88
23-04-2012, 21:54
:rotfl:
jel ima uopće ikog tko je podnio taj opravdani razlog profesoru sto ste mu napisali ?
Ja sam bila u napasti uslikati se i poslati mu tu sliku bez teksta :rotfl:
anahit88
23-04-2012, 22:06
Ti stvarno nisi učio dovoljno ako ti kpp još uvijek nije ubio seksualnost kao i nama ostalim smrtnicima :rotfl:.
Seks i nasilje, anahit88.
Na tvoju žalost, KPP mi je jedan od zanimljivijih predmeta.
Bellatrix
23-04-2012, 22:12
nedjelja, ponedjeljak, utorak, kasno navecer, rano ujutro, sve je to isto....XD
muškatni oraščić
23-04-2012, 22:14
"bit će objavljeni u utorak u 8 sati"- dal to znači objavljeni na webu il tamo pred njegovim kabinetom?
nedjelja, ponedjeljak, utorak, kasno navecer, rano ujutro, sve je to isto....XD
Hahahaha :rotfl::rotfl:
jel itko učio po onoj novoj skripti od lea institucije?
rezultati će biti objavljeni u utorak u 8 sati - na stranicama katedre ili moramo mi gore na TMT14?
Više nikome ništa ne vjerujem pa bi u 8 sjela pred sobu na tmt14 i čekala grupu u 10. :mad2:
Offtopic. Skoro sam mu poslala svoju sliku u ovom stilu
http://img.photobucket.com/albums/v337/kokakoka/newshit/grdic_aleksandra_praxiten.jpg
ribapsihopat
23-04-2012, 22:30
jel itko učio po onoj novoj skripti od lea institucije?
pročitala sam knjigu pa učila po toj skripti, meni je bila odlična, jer su u svaku lekciju uvedeni potrebni članci zkp-a, tak da imaš institucije i zkp sve na jednom mjestu. i dokazne radnje su kao u zakonu, ne kao u institucijama razbacane.
pročitala sam knjigu pa učila po toj skripti, meni je bila odlična, jer su u svaku lekciju uvedeni potrebni članci zkp-a, tak da imaš institucije i zkp sve na jednom mjestu. i dokazne radnje su kao u zakonu, ne kao u institucijama razbacane.
e ja sma isto pročitala knjigu i nije bi naš najbolje sjela, a inače uvijek učim iz knjige pa baš zato pitam. znači dobra je, hvala :D
ribapsihopat
23-04-2012, 23:02
e ja sma isto pročitala knjigu i nije bi naš najbolje sjela, a inače uvijek učim iz knjige pa baš zato pitam. znači dobra je, hvala :D
iskreno, nakon što sam pročitala institucije, nisam gotovo ništa shvatila. dosad najgora knjiga na faxu. svaka čast primjerovniku.
rezultati će biti objavljeni u utorak u 8 sati - na stranicama katedre ili moramo mi gore na TMT14?
Više nikome ništa ne vjerujem pa bi u 8 sjela pred sobu na tmt14 i čekala grupu u 10. :mad2:
Offtopic. Skoro sam mu poslala svoju sliku u ovom stilu
http://img.photobucket.com/albums/v337/kokakoka/newshit/grdic_aleksandra_praxiten.jpg
opravdan razlog ili ne, rezultata nema.. sve se veselim kakav će usmeni to bit sutra..
iskreno se nadam da to podrazumijeva objavu na stranicama katedre, objavljivanje na kojekakvim oglasnim pločama bilo bi previše, čak i u ovakvim slučajevima.. iako, pokazao je da je sve moguće..:mad2:
zutimarker
23-04-2012, 23:16
ali to nije sve. danas traje još punih 45 minuta. ukoliko ste imali opravdan razlog ni on vas više ne spašava jeeeeer asistent bonačić pomiće sve granice. ali to nije sve. ukoliko zelite gratis pad dođite sutra na tmt 14 i dopustite si pad jer nemate živaca više za ovakvo ponašanje. ali to nije sve, za sve informacije nazovite tetu ružicu na 01/4564317. ali to nije sve, ako niste znali studenti su pobjedili na moot court natjecanju. :iviv::mad2::cold:
nefertari
23-04-2012, 23:26
Podrška asistentu Bonačiću!
anahit88
23-04-2012, 23:42
Naljutili smo ga. :upsic:
Bellatrix
24-04-2012, 00:02
Dobro jutro! :p
lilymarlene
24-04-2012, 00:25
Hello everybody! Uči li se? :D
http://www.youtube.com/watch?v=RDqi0upFrVQ :mad2:
anahit88
24-04-2012, 00:35
http://www.youtube.com/watch?v=N8ABhatAfsA
:cheers:
zutimarker
24-04-2012, 00:37
http://www.youtube.com/watch?v=0wI-Na1Xd9c :D
anahit88
24-04-2012, 00:40
http://www.youtube.com/watch?v=0wI-Na1Xd9c :D
NA PODu SAM.:rotfl::rotfl::rotfl:
@zutimarker hahahahhahahah hahahahahha hahahahahhah ajme meni plačem
zutimarker
24-04-2012, 00:43
hahahahahahahahahah a daj lažeš da niste još to vidli!
komentar ispod videa :
Bitch, you are crazy.
hahahahahahahahahahahahahha :D:D
stigli rezultati : http://www.MaloSmoVasZajebali.com
zutimarker
24-04-2012, 00:49
komentar ispod videa :
Bitch, you are crazy.
:D:D
hahahahahhaah. no shit :D
lilymarlene
24-04-2012, 00:53
Pivkane,jesi me scimao-jooj joojjjj
lilymarlene
24-04-2012, 01:03
Mislim da sad nema više šanse da išta objavi :(
zutimarker
24-04-2012, 01:08
ok kolko se drži riječi čini se da neće biti nikakvih rezultata! tako da ekipa- bolje nam je da idemo spavat trebat ce nam snage za sutrasnji dan. hahha ko zna kaj nas jos ceka! :D
p.s. i kad mislis da ne moze biti gore cini se da ipak moze!
lilymarlene
24-04-2012, 01:10
nadam se da će biti med i mlijeko sutra,tj.danas na usmenom nakon ovolikih iznenađenja!!
Dobro sam se nasmijala ovim zadnjim komentarima i linkovima hahahahha :-D
Potpisujem sve sto ste napisali i nadam se da ce asis. Bonacic ovo sve procitati... ja sam volju za ponavljanjem izgubila jos u nedjelju i doci cu ujutro pogledati ispit i makar ga prosla, nemam vise nikakve volje za usmenim. ovo je zalosno i prestrasno...
nadajmo se da ce na sljedecem roku biti bolje!
Ima li budnih? Stigli neki rezultati. :S
:O To su rezultati za teoriju ili primjere?
Mislim da su to rezultati teorije.
Tako da možda sada ispravlja primjere samo onima koji su prošli teoriju, a ostalima koji su pali, primjere će naknadno. :unsure:
Da, logično. Evo vidim da su ažurirani sad. Više sreće drugi put :(
ako smo pali ispit, jel mislite hocemo li moci doci u neko drugo vrijeme na uvid (npr. na konzultacije) ili samo sad ujutro kad nam je bio raspored usmenih?
zutimarker
24-04-2012, 06:33
dobro a kaj ak vam niš ne piše kraj imena???????:mad2:
piranja, pošalji mu mail i zamoli ga da uvide izdvoji u zaseban termin.
Inače, pao sam. Moram priznati da sam nezadovoljan bodovima te me iskreno zanima što me tako osakatilo (recimo da nisam očekivao ovakav ishod niti u najgorem slučaju).
piranja, pošalji mu mail i zamoli ga da uvide izdvoji u zaseban termin.
Inače, pao sam. Moram priznati da sam nezadovoljan bodovima te me iskreno zanima što me tako osakatilo (recimo da nisam očekivao ovakav ishod niti u najgorem slučaju).
Također, zato idem na uvid. Iako bih i ja drugi dan. Ako mu netko pošalje mail i sredi neki drugi termin neka javi.
Predlažem svima zainteresiranima da mu pošalju mail jer sumnjam da će biti spreman na poseban termin za potencijalno jednu do dvije osobe koje mu se jave.
zutimarker
24-04-2012, 07:10
dakle meni još nema rezultata al s obzirom da ne znam jel cu proc da vas pitam dok se ne razbjezite- ukoliko ne stavi poseban termin za uvid, mislite doc u svoju grupu pa zahtjevat uvid ili kako?
Ja ne planiram. Iako sam uvjeren da će se uvid moći obaviti direktno prije ispitivanja grupe, asistent nije ostavio nikakvu obavijest te ne planiram umoran putovati preko sat vremena do Trga maršala "na svoju ruku" te potencijalno riskirati diskusije sa još umornijim asistentom koji bi mi, poprilično sam siguran, teško bilo što pojasnio.
Ajde vidjet cemo hoce li staviti kakvu obavijest za uvide jer mi se stvarno ne da i nemam bas nikakve volje sad ujutro putovati do TMT 14 vidjeti ispit nakon cjelonocnog cekanja rezultata i tjedan dana ubijanja u pojam ponavljati/ne ponavljati i razbijanja glave sa razmisljanjem prosla sam/nisam prosla.
Sretno svima koji su prosli...bas me zanima kakav ce to usmeni biti s ovako ocigledno umornim asistentom. javite dojmove.
zutimarker
24-04-2012, 08:03
super kaj sam među ovom sirotinjom kojoj niš ne piše! bravo. bravoo!
ti si dio grupe u 10 ili ona u 12?
Vjerojatno ispravlja primjere za prve dvije grupe, a onda će ispraviti vaše.
tinica1986
24-04-2012, 08:30
postoji neka mogucnost da pusta ljude sa 6 bodova ili da se nazica 1 bod? (vjerujem u cuda :P)
Postoji mogućnost i da je krivo zbrojio bodove, no takva mogućnost je malena.
Ipak, predlažem uvid!
sasa666999
24-04-2012, 08:34
oni kod kojih stoji samo jedan broj...taj bi broj trebao predstavljat prvi dio ispita il šta?
Asistent je jednom prilikom na konzultacijama rekao da ispravlja prvi dio ispita,a drugi samo ako je teorijski dio bio za prolaz....medjutim kada dodjete na uvide,ako zelite-ispravit ce vam tada i drugi dio ;)
Hajde, Bonačiću, odgovori barem ljudima na mailove tako da možemo planirati ostatak dana!
I da se možemo početi pripremati za sljedeći rok, dakako.
kiki1509
24-04-2012, 08:39
Koliko bodova treba za prolaz prvoh dijela 8 ili?
Rekao bih da 7, pošto je kolegama sa 7 bodova ispravio drugi dio ispita.
sasa666999
24-04-2012, 08:44
Rekao bih da 7, pošto je kolegama sa 7 bodova ispravio drugi dio ispita.
skroz moguće ali gledaj da je ispravio samo onoj skroz prvoj grupi po abecednom redu drugi dio i to samo onima koji imaju 7 i više bodova tak da nevjerujem da niko od ovih dalje ljudi nije prošao
Koliko bodova treba za prolaz prvoh dijela 8 ili?
teorija:7/14 i
primjeri: 8/15
skroz moguće ali gledaj da je ispravio samo onoj skroz prvoj grupi po abecednom redu drugi dio i to samo onima koji imaju 7 i više bodova tak da nevjerujem da niko od ovih dalje ljudi nije prošao
Vrlo vjerojatno nije stigao ispraviti drugi dio ispita ostalim kolegama.
Inače, gledam postotak prolaznosti teoretskog dijela ispita, u načelu nije loš (nešto više od 30%, ne računajući grupu koju uopće nije ocijenio).
bit će veselo ako smo uspjeli proći, pretpostavljam, prvi dio i dođemo na usmeni da nam kaže da nismo skupili dovoljno bodova na primjerima.. ovo je već tragikomično..
Asistent je jednom prilikom na konzultacijama rekao da ispravlja prvi dio ispita,a drugi samo ako je teorijski dio bio za prolaz....medjutim kada dodjete na uvide,ako zelite-ispravit ce vam tada i drugi dio ;)
ma ne razumijem sta mu je tako tesko ispraviti sve svima da ljudi znaju na cemu su :-S. bas mi je zao sto mi nije Karas ispravljala...
tinica1986
24-04-2012, 11:52
koji je mail od Bonačića?
marin.bonacic@pravo.hr
Sretno svima na usmenom.
Danas je usmeni kod Bonačića što se tiče ispitivanja sasvim ok prošao, dugo se čekalo, ali s obzirom na rezultate isplatilo se. Mislim da su svi u grupi od 12 i 13 prošli.
Navodi na odgovor kad je potrebno, pomaže prisjetiti se ako netko zapne, ugodan je ispitivač i korektan, nije pitao puno pitanja, 2-3 za potvrdu ocjene, a više u slučaju kad diže ocjenu ili netko baš zapne i pitanjima ga navodi na prolaz.
Danas se svima i ispričao zbog kašnjenja rezultata.
Neka od današnjih pitanja(tu su pitanja i za višu ocjenu i za dovoljan) : materijalno-pravne pretpostavke posebnih dokaznih radnji, neprava obonova kaznenog postupka, načelo legaliteta i iznimke, načelo oficijelnosti i iznimke, istraga, jesu li sudske presude izvor prava, slučajevi delegacije mjesne nadležnosti, zahtjev za zaštitu zakonitosti, izvanredno preispitivanje pravomoćne presude, sastojci optužnice, nabrojiti dokazne radnje, što je dokaz, objasniti kazneni progon na prijedlog, koje su kategorije ranjivih svjedoka, nezakoniti dokazi, pretraga stana i osobe, materijalno-pravne pretpostavke pritvora, krunski svjedok...
anahit88
24-04-2012, 23:21
Evo i ja moram pohvaliti asistenta da je bio stvarno super, strpljiv i trudi se izvuci iz tebe tocan odgovor i nije zlonamjeran. Vrlo ugodna atmosfera :)
Bila sam u prvoj grupi u 8 i bilo mi je presmijesna scena mi se naguramo unutra jadni sat vremena nakon objave rezultata svi vidno neispavani i nabrijani (opravdano/neopravdano nije bitno) nakon ovog sa rezultatima a on sav ponosan kaze "I evo kolege, ovdje je peehhaar" i pokazuje na njega na stolu a nakon toga muk u kabinetu tipa JOS MI I TRLJA u NOS TAJ uZROK SVOG ZLA u MOM ZIVOTu ZADNJA DVA DANA, HOW DARE HE :rotfl:
bas mi je bio bed niko mu nije cestitao :whistle:
A jos je sav u zurbi ispravljao zadnje ispite vec kad smo mi usli unutra, rekao je "ubit ce me studenti" :D
Browneyes
24-04-2012, 23:36
Barem je bio svjestan :D
Asistent inače. Ne profesor. Nama nije bitno, ali bitno je. :wink:
Cape Town
25-04-2012, 00:18
asistent Bonačić pita najčešće neko od načela, zatim neki stadij postupka, postavlja dosta potpitanja, ako se zna dobro, nema nekih problema, ako se zapne onda pokušava navoditi na pravi put, nekad završi dobro, nekad ne:D.Uglavnom, ko je učio, kome leži ovaj predmet i ko razumije ne bi trebo imat većih problema.Jedino što je loše je da nisu u stanju stavit rezultate u razumnom roku na internet, da ljudi znaju na čemu su. Ovako je sve to još dosta napornije,kad se čitaju rezultati ispred kabineta...
starislav
27-04-2012, 08:11
Pratim ovu temu a još nisam izlazio na ispit pa bih zamolio nekog da mi odgovori na sljedeća pitanja
koliko bodova je minimalno potrebno da se prođe pismeni?
i dal je moguće proći pismeni ukoliko se ne odgovori na niti jedno pitanja sa primjerima?
the blizzard
27-04-2012, 08:20
Pratim ovu temu a još nisam izlazio na ispit pa bih zamolio nekog da mi odgovori na sljedeća pitanja
koliko bodova je minimalno potrebno da se prođe pismeni?
i dal je moguće proći pismeni ukoliko se ne odgovori na niti jedno pitanja sa primjerima?
Na dijelu sa teorijom je potrebno 7 bodova,a na dijelu sa primjerima 8. Sve u svemu-nije moguće proći pismeni ako ne odgovoriš ni na jedno pitanje iz primjera.
starislav
27-04-2012, 08:42
Na dijelu sa teorijom je potrebno 7 bodova,a na dijelu sa primjerima 8. Sve u svemu-nije moguće proći pismeni ako ne odgovoriš ni na jedno pitanje iz primjera.
hvala na odgovoru
na webu katedre kad objave rezultate pismenog piše ime i prezime studenta i npr. 7/8
pretpostavljam da su to bodovi
odnosno iz teoretskog dijela ima 7 bodova i iz primjera 8 bodova?
jel to tako?
the blizzard
27-04-2012, 11:10
hvala na odgovoru
na webu katedre kad objave rezultate pismenog piše ime i prezime studenta i npr. 7/8
pretpostavljam da su to bodovi
odnosno iz teoretskog dijela ima 7 bodova i iz primjera 8 bodova?
jel to tako?
Tako je. Ako stoji 7/8,onda je taj student postigao 7 bodova na teoriji i 8 na primjerima.
Koji ZKP trebamo koristiti na ispitu? Onaj iz 2008.? Pitam s obzirom na to da u knjizi piše tamo kod pravnih izvora da još vrijedi i ZKP /97, a piše nešto i o izmjenama koje vrijede od 2011.?
the blizzard
02-05-2012, 17:34
Koji ZKP trebamo koristiti na ispitu? Onaj iz 2008.? Pitam s obzirom na to da u knjizi piše tamo kod pravnih izvora da još vrijedi i ZKP /97, a piše nešto i o izmjenama koje vrijede od 2011.?
ZKP iz 2011.
Mala Plavusa
03-05-2012, 23:55
zkp je iz 2008., a zadnje izmjene su iz 2011.
vladimiric123
09-05-2012, 20:11
Ispricavam se ako je već bilo postavljeno ovo pitanje!Od kuda se treba uciti stvarna nadlažnost i sastav sudova?Po knjizi ili to u knjizi više ne vrijedi ili pak po onoj tablici koju su stavili na stranicu katedre!?Milsim da li da ucim stvarnu nadležnost po knjizi ili po zakonu(iz 2011)?Hvala !!
moze li mi netko reci da li, s obzirom na izmjene, vrijede primjeri iz primjerovnika vezani uz nadleznost?
moze li mi netko reci da li, s obzirom na izmjene, vrijede primjeri iz primjerovnika vezani uz nadleznost?
vrijede primjeri, ali odgovore treba ispraviti. ništa strašno.
ivančica
16-05-2012, 14:21
je li još uvijek važeća lekcija-sastav suda i funkcionalna nadležnost sa str 182-186. ili je po novom zkp/2011 došlo do kakvih bitnih promjena?:iviv:
the blizzard
16-05-2012, 14:43
je li još uvijek važeća lekcija-sastav suda i funkcionalna nadležnost sa str 182-186. ili je po novom zkp/2011 došlo do kakvih bitnih promjena?:iviv:
Dosta se promjenilo i kod stvarne i funkcionalne nadležnosti pa onda bolje da ovo naučiš http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Stvarna_nadleznost_i_sastav_suda_2011.pdf (nalazi se na stranici katedre,a i podijelili su na predavanju jednom)
studentica_prava
19-05-2012, 19:44
kolege, da li je prof. Đurđević ove godine na porodiljnom? tko sad ispituje na usmenom?
the blizzard
19-05-2012, 20:11
kolege, da li je prof. Đurđević ove godine na porodiljnom? tko sad ispituje na usmenom?
Prof. Đurđević je na porodiljnom od (otprilike) prvog mjeseca tako da sada ispituju Bonačić i Karas
Ljudi, jel moze neki savjet što treba točno učiti iz zakona?
Negdje sam pročitala da zakon treba učiti od 203.čl ( redoviti postupak) do 520. ( skraćeni postupak). Šta je sa ostalim člancima? Jel skraćeni postupak dovoljno učiti iz primjerovnika i šta se mora učiti iz Zlatinih prezentacija? :unsure: :headwall: