View Full Version : Restorani, cevapdzinice, zalogajnice...
Imam u sebi jednu burĹžujsku osobinu koja se manifestira u tome ĹĄto apsolutno oboĹžavam jesti vani i svaki put kad mi se pruĹži prilika (citaj kad imam love) hodocastim zagrebacke gurmanske destinacije.
Najcesce jedem u Malom raju i u Zelen dvoru na Samoborskoj jer mi je to relativno blizu od doma i hrana mi je sasvim OK. Veliki sam fan cevapa koji imaju posebno mjesto u mom srcu (ili Ĺželucu), po meni su najbolji cevapi u lepinji u Viktorija grillu na Remizi a u apsolutnoj konkurenciji u restoranu NK Sava na Jarunu (kod pokojnog Nikica).
I, ima li joĹĄ gurmana ili svi jedu u SC-u i kod bake? Ceka li joĹĄ netko osim mene Butkoviceve recenzije sutra u Jutarnjem?
Robierre de Cochon
28-01-2006, 21:27
Bio jucer u The Hole in One Pubu na pizzi...i razoèarao se. Tipièna zagrebaèka - èitaj ne valja. Ali zato je u Karijoli odlièna.
Proťli vikend sam bio u Ivici i Marici u Tkalèi...veÌ neko vrijeme sam to planirao, jer mi se jelovnik èinio zanimljivim. Naime svi sastojci su ''zdrava hrana'', uglavnom vegetarijanske stvari, ali ima i mesnih. Dalmatinska paťticada je bila odlièna, tjestenina integralna. Palaèinke s borovnicama super. Za piÌe malinovac, bez ťeÌera, odlièan. Cijene srednje. Ambijent ugodan, konobari u noťnjama, drvene klupe, fora.
Dan prije sam bio u Bobanu - klasika...oni su uvijek dobri i jeftini. Ali to je samo za tjestenine...jeo sam tagliatele s tartufima - ja oboĹžavam tartufe i fale mi kad me nema dugo u Istri. Za desert torta s borovnicama - najbolja u gradu. :smt002
Tighelia
28-01-2006, 23:45
OboŞavam restorane, evo, bať ovaj tjedan sam se prilièno nauŞivala dobre hrane po restaèima.
'Boban' mi je odlièan za tjestenine, oboŞavam njihove njoke s gamberima. Preporuèam i salatu Cubanu, a za desert definitivno tortu s borovnicama (nisam ljubitelj slatkog inaèe, ali ovo je m-m-m).
Od meksièkih restaèa mi je super onaj u JuriťiÌevoj. Probati Enchillade Rojas. Mljac.
Pizza mi je najbolja u 'Karijoli' na TreĹĄnjevci. Apsolutno predobra i nenadjebiva, nisam bolju jela u Zagrebu.
Za neťto malo sveèanije izlaske - 'Okrugljak'. Predivan ambijent (sjenica, potoèiÌ, ptièice), super hrana, ali cijene su fijuuuu... Malo too much. No, jednom u godini, zaťto ne? :wink:
Za neke dnevne ruèkove volim 'Nocturno' gdje mi imaju super lasagne, a i jeftini su.
'Medvedgrad' drŞi odlièna mesna jela i zapeèeni grah (sad, ne znam kako je na novim lokacijama, ali pretpostavljam da se naèin pripreme hrane nije izmijenio). I super su mi one pogaèice sa sirom i èvracima koje grickať dok ne dobijeť jelo.
A ĂŚevapi - hm... JoĹĄ nisam naiĹĄla na neke skroz po svom ukusu, probala sam prave sarajevske ovo ljeto, pa sam postala izbirljiva od tada. :smt001 Iako, èujem da 'trovaè' na Ărnkasu radi dobre èevose. Morat ĂŚu isprobati, pa se vratiti na ovu temu s recenzijom. :wink:
'Medvedgrad' drŞi odlièna mesna jela i zapeèeni grah (sad, ne znam kako je na novim lokacijama, ali pretpostavljam da se naèin pripreme hrane nije izmijenio).
Bio sam ja i mogu ti reÌ da su ostali jednako dobri. Malo mi je ramstek bio slabije peèen al dobar je i takav. A zapeèeni grah je prejebena stvar, nema ťanse da to ne jedem kad idem tam.
'Medvedgrad' drži odlièna mesna jela i zapeèeni grah (sad, ne znam kako je na novim lokacijama, ali pretpostavljam da se naèin pripreme hrane nije izmijenio).
Bio sam ja i mogu ti reæ da su ostali jednako dobri. Malo mi je ramstek bio slabije peèen al dobar je i takav. A zapeèeni grah je prejebena stvar, nema šanse da to ne jedem kad idem tam.
hm,za ova shmency jela nisam kompetentan,al znam da im pizza ne valja.
velika je 20 kn al je zato "velika" i ne valja. :smt012
burekdzinica-na kvatricu,nasuprot varteksa tj. ovog s`oliver ducana,strasan burek!
cevapi,na branimirovom placu-banjalucki cevapi,izvorni :smt007
mm...ivica i marica su mljac mljac...
super su im i pastrve... a od kolaca kesten torta :smt007
volim poci i u makrobioticki, imaju fora hranu (jos da ti uz sve to serviraju i biftek bilo bi savrseno)...
nokturno je ok onako za svaki dan, pizza im je super...
u bobana ne volim jest, sve je mracno a hrana mi nije bas najbolja...
pljeskavice s kajmakom u baltazara... :smt007
mexicki na savskoj...
cantinetta...
hm,za ova shmency jela nisam kompetentan,al znam da im pizza ne valja.
velika je 20 kn al je zato "velika" i ne valja. :smt012
Pa tko je vidio iĂŚ u pivnicu i jest pizzu? :smt016
Robierre de Cochon
29-01-2006, 13:33
Ĺveliki kuracto se tièe bureka - piterija Biba, KvatriĂŚ, na placu - nema boljeg u Zagrebu, prodaje se ''na vagu'', imaju i hurmaĹĄice, baklave i kako se sve ne zovu ti bosanski kolaèi.
Ăevosi - ĂujiĂŚ grill, to je moj favorit :smt002
Just a little bit
29-01-2006, 14:35
dobro camao kaze, cevapi najjaci u Mrvici, na kvatricu, kakti "banjaluèki" , al fakat su predobri.
inaèe, po meni najslièniji pravim sarajevskim cevapima (kaj se okusa i masnoce tièu) su Ìevapi na kvatricu, na trznici Ruby grill, 18 kuna su, veliki, i fakat su odlièni.
NK Sava i NK Trnje nenadjebiva mjesta kaj se peèenja tièe
Kod Trovaèa koji je navodno odlièan namjeravam vec godinama otic
nije mi jasno zakaj svi prièaju kak je ona pekara Romaja na tresenjvci predobra , kao burek je do jaja ovo-ono .... èisto prosjeèan burek, ljudi to valjda pricaju zato kaj jedino znaju da to radi .... al Burek na kvatricu majka.....
isto tako burek na autobusnom je odlièan
kad kazem burek mislim na meso, jer burek sa sirom ne postoji, to je sirnica :smt004 :smt006 :smt002
ako neko bude prolazio kod branimirovog placa, obavezno odite u burek Branimir, 6 kuna je burek, a fantastièan je. oni su bať specijalzirani samo za bureke, nikakva peciva, imaju neke sendvièe al cijeli branimirac jede kod njih :smt001
:smt006
obozavam kinesku hranu, istina bog preskupa je za otic ovak bezveze.... moja preporuka a bome i njihova (specijalitet kuce) je hrskava peèena svinjetina u naranèinom umaku ......
1)Trovac -najbolji cevapi na svijetu.Sa kajmakom naravno.Radi cijelu noc i na putu mi je doma (U Ilici kod Trga republike Francuske).
Mozda nije najjeftiniji i mozda nisu cevapi najveci,ali je nesto najfinije na svijetu.
Sluzbeno ime je "City Club Grill"
2)Piterija "Tomislav".
Zaboravit cete sve pizze,picice ili kineske gluposti (premda volim kinesku) ili kineske picice kad za samo 25 kn narucite tri pite (Duvanjsku,sirusu i krumpirusu ) i pivo Tomislav.
I rest my case.
*SUPERMAN*
29-01-2006, 14:50
Prvo moram naglasit kako jako puno jedem i jako cesto rostilj,a pogotovo èevape... I prosao sam pola ZG èevabðinica i grill restauranta...
LJUDI MOJI,VJERUJTE MI!!!!
NAJBOLJI ROĹveliki kuracTILJ U ZAGREBU JE ''LABUS'',na ravnicama!!!
Vi to morate probat,to je nesto,nesto... PREDOBRO!!!
Dobar je restoran Pleťivièka klet na Vrbanima...prejak roťtilj i ugodna atmosfera i konobari
1)Trovac - (U Ilici kod Trga republike Francuske).
Di to? To je tam kod mene al ja nikad vidio.
Dakle,u Ilici,100 metara od Vinogradske u smjeru Crnomerca.
Nemozes fulat.
Izgleda kao birtija......sto i je.....ali su cevapi bozanski.
Dark Lady
29-01-2006, 16:46
Dobar je restoran Plešivièka klet na Vrbanima...prejak roštilj i ugodna atmosfera i konobari
odlican restoran!! ne samo zato kaj su kumovi vlasnici...
najbolji cevapi - Grana u Preckom.
Darth Vader
29-01-2006, 17:58
najbolji cevapi - Grana u Preckom.
BRAVO!! :smt003 :smt003
i ÈINGAÆ na vukomercu! :smt003 :smt003
SPORT na tržnici na utrinama!! :smt003 :smt003
Insomniac
29-01-2006, 18:09
Mene malo razocara velicina vasih toplih sendvica u Zagrebu.Moras naruciti barem 2-3 da se najedes.
ThunderBoy
29-01-2006, 18:48
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
NaĹĄo sam taj city club grill, to ti je tam odma poslije reljkoviĂŚeve(to ti je jedna od ulica koje okruĹžuju onu livadu(trg francuske republike). Tam pokraj onog duĂŚana s biciklima koji je na uglu reljkoviĂŚeve i ilice. Fakat nemreĹĄ fulat.
edit: ha, prestigoh pustinjsku lisicu... :smt016 Nije namjerno, naletio sam.
City Club Grill ti je uz Reljkovicevu, tamo kraj stanice maleĹĄnickog busa.
edit: damn
Ja baĹĄ ne idem puno po restoranima, a kad idem, drĹžim se onih mjesta koja najviĹĄe volim, poput Bobana, Felix- ristorante mexicano ( JuriĹĄiĂŚeva ), a za kinesku Tian- Tan ( http://www.tiantan.hr/index1.htm ). U Bobanu za desert nemojte propustiti Zvoninu tortu ( iliti kao ĹĄto su Tighelia i Robierre veĂŚ napomenuli- tortu s borovnicama ) :smt026 :smt049
Robierre de Cochon
29-01-2006, 20:26
Evo, nisam nikad bio u kineskom restoranu...pa planiram otiĂŚi. Zanima me koji je najbolji u Zagrebu?
Kad smo kod internacionalnog fast fooda, osim bosanske kuhinje, volim i tursku. Kebab u Tkalèi je mrak (naŞalost, trenutno se preureðuje). :smt016
Od meksièkih, obièno idem Mex-Cantina ili JuriťiÌeva. JuriťiÌeva ima prednost.
Just a little bit
29-01-2006, 22:53
ja isto obozavam kebabe, ovaj u Tkalci cak mi i nije nes...najbolji m ije kebab na Maksimirskoj, onak ko kiosk je, al je fenomenalan.
Onda u CIboninom tornju, isto predobar, iako za 18 kuna i ne dobijes bas da se mozes najesti.
neko je vec spomenuo..."Kod Labusa" ..........najbolji cevapi i opcenito grill u svemiru...nemogu vjerovati da sam zaboravio na nj
zapamtite si ovo :
Kod labusa , iliti popularno joĹĄ zvano "Kod srbina" na Ravnicama....necete se razocarati...... punjene vjeĹĄalice, cevapi, pljeskavice....ĹĄopske salate ....damn sad sam gladan
za Ăingaèa sam cuo da stavljaju soju u cevape.... da su zato tak veliki
Ja sam cuo da Cingac ĹĄtedi na mesu otkako mu je uletila financijska.. Iskreno, ni prije mi tamo cevapi nisu bili neĹĄto posebno dobri, bolji nego u Rubelju ali loĹĄiji nego na bar 10 drugih mjesta u Zagrebu.
neko je vec spomenuo..."Kod Labusa" ..........najbolji cevapi i opcenito grill u svemiru...nemogu vjerovati da sam zaboravio na nj
On ima i "Mitnicu" na Crnomercu?
Da,genijalano meso,koje lako pada na zeludac......zajedno sa Velebitskim pivom.
Ali treba kod Trovaca na jedne sa kajmakom.
obozavam kinesku hranu, istina bog preskupa je za otic ovak bezveze.... moja preporuka a bome i njihova (specijalitet kuce) je hrskava peèena svinjetina u naranèinom umaku ......
da,bijah u Mr.Chenu u onom neboderu na krizanju Heinzelove i Vukovarske
prejeben ambijent,sve u stilu,sve se sjaji,konobari ne sluze za ukras vec znaju sto je sto i uzive se. :smt017
probah Gombao-komadici svinjetine (ili piletine) u ljutom umaku s povrcem (zacudo,s okusom),posipani kikirikijem
za prilog bijela riza ili s povrcem.
uz to sake (malo preslab,al ajde) i cvjetno vino koje ima aromu za deset.
sve u svemu,ako ste spremni platiiti malo vise,ovo je jedno od najboljih mjesta u gradu za svecani,pravi rucak/veceru
:smt023
ovako
-mesna jela, znaèi, Ìevapi, pljeskavice i sl. su mi najbolja negdje na èrnomercu, Mitnica se to zove
-tjestenine i riĹžoti u onom restoranu preko puta katedrale, Kapucineru
-najbolji mexsièki mi je Caramba, u Frankopanskoj
-a od ovih lijepĹĄih restorana, najbolji mi je Gallo u Hebrangovoj
Meni je Baltazar daleko ispred svih. Tamo se super osjecam, a i konobari su jako ljubazni.
Just a little bit
30-01-2006, 13:41
BoĹže je, vlasnik "Kod srbina" je vlasnik Mitnice..tam nisam jos bio :smt002
neznam dal ste skuŞili, al u veÌini da ih nazovem tak "prèvarnica" hrana je iznenaðujuce dobra.....
jer jeo ko u Canzoni kod klasicne zelene rezance za ĹĄkampima ? :smt007
Dark Lady
30-01-2006, 20:29
dobar je i onaj japanski restoran (take-noko il kak se vec zove) u kaptol centru. sushi sam proucavala 15ak minuta prije neg sam krenula tamanit...
a onaj mali japanac kuhar mi je legendaran!!
odlicno je uredjen a wc sav u staklu pa se nemres snac...
jedino kaj se ja od toga nemrem najest. to mi je sam za probat. pa onda odem npr. u gracane (stari puntijar, mislim) na mesinu. :smt003
jer jeo ko u Canzoni kod klasicne zelene rezance za ĹĄkampima ? :smt007
Canzona je izvrstan restoran...
Jedino ťto èudna svita tamo dolazi... odreðene polupijane profesorice iz Klasiène dolaze se tamo opiti do kraja...
Nije to mjesto za svakoga... :smt003
eh... bOG ĂŚe ga znati... :)
Ma najbolji restorani u gradu su oni gdje x-ica vrijedi! :smt003
Tighelia
05-02-2006, 22:01
Ali treba kod Trovaca na jedne sa kajmakom.
Bila danas! Odlièna i lepinja, i kajmak, i meso, i luk! Najbolji Ìevapi koje sam jela u Zagrebu dosad! :smt023
IduĂŚa stanica je 'Mitnica', hehe... ;-)
Ĺveliki kuracto se tièe kineskog, idem s frendicama 22.2., nemam pojma koji ĂŚemo izabrati, ali nakon klopanja napiĹĄem recenziju na ovom topicu definitivno. :smt001
Btw, Kid, oèekujem da me odvedeť u 'Canzonu' kad si je veÌ nahvalio toliko. :-D ;-)
Jel bio netko u 'Opiumu' u Branimirovoj, cula sam da je klopa izvrsna, malo skuplja ali inventivnog okusa :smt016
Just a little bit
06-02-2006, 13:57
i ja sam cuo da je super, al cuj, kad sam gladan, onda idem na sigurno, ne isprobavat :smt002
*SUPERMAN*
06-02-2006, 19:41
Bio sam danas na ''cevapima'' u Labusu na ravnicama...
Punjena pljeskavica s kajmakom i jedna porcija cevapa... :smt060
Bio sam danas na ''cevapima'' u Labusu na ravnicama...
Punjena pljeskavica s kajmakom i jedna porcija cevapa... :smt060
Odlican rostilj, jedan od najboljih u gradu.
Ali ipak je meni za ubit se od hrane definitivno najbolji slijed u NK Trnje restoranu, jednostavno najbolje.
U Baltazaru je predobar njihov biftek baltazar.
Old mill pub ima persu punjenu pljeskavicu.
A Carambu moram pohvaliti iz solidarnosti (a i restoran je jako dobar).
Ima netko prijedlog gdje otiĂŚi za proslavu diplome, da se moĹže fino najesti, a da cijene nisu 500 kuna po osobi?
Ima netko prijedlog gdje otiĂŚi za proslavu diplome, da se moĹže fino najesti, a da cijene nisu 500 kuna po osobi?
Ovisi od viĹĄe faktora:
Uski krug ili narodno veselje?
Egzoticna ili zdravoseljacka kuhinja?
Ĺveliki kuraciri centar ili periferijska pripizdina?
UĹži krug osoba, prava domaĂŚa kuhinja. U obzir dolazi i periferija.
Onda cu ponoviti preporuku iz prvog posta na temi: Zelendvor na Samoborskoj cesti, ne zato ĹĄto Ĺživim u relativnoj blizini vec zato ĹĄto imaju odlicnu mesnu kuhinju.
Cijene su bitno povoljnije nego u Okrugljaku&co. a opet postoji mogucnost da vidiĹĄ i nekog poluslavnog :smt005 :smt005
ThunderBoy
06-02-2006, 23:07
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Onda cu ponoviti preporuku iz prvog posta na temi: Zelendvor na Samoborskoj cesti, ne zato ĹĄto Ĺživim u relativnoj blizini vec zato ĹĄto imaju odlicnu mesnu kuhinju.
Cijene su bitno povoljnije nego u Okrugljaku&co. a opet postoji mogucnost da vidiĹĄ i nekog poluslavnog :smt005 :smt005
Ma neĂŚemo Zelendvor.
Uži krug osoba, prava domaæa kuhinja. U obzir dolazi i periferija.
Ima jedan dobar, doduše se ne sjeæam cijena, ali mislim da nije bilo previše, bio sam tamo na jednoj promociji...
Restoran se èini mi se zove "Turk" i u Buzinu je.
Imaš na Jarunu restoran "Ljubica" isto, tamo sam bio puno puta. Domaæa kuhinja, dogovaraš jelovnike, cijene sigurno nisu prevelike, ambijent ugodan.
Možda "Bunèiæ" u Dugom Selu, ali tamo zna bit buèno i napuèeno.
Ima u Zagorju dobrih što kaže Thunder, ali cijene malo rastu, barem u onima di sam ja bio.
Isto sam puno puta bio na Žumberku u Divljim vodama - definitvno preporuèam "Gabrovicu" ako tražiš omanji lokal sa svježom domaæom hranom (pogotovo ribe, juhe i salate) za onako, obiteljsku atmosferu. Tamo Pervan voli iæ, pa ti vidi. :smt001
Ali za promociju, favorit mi je "Turk" - definitvno ga provjeri.
Re Leone
07-02-2006, 15:44
Karijola?! Karijola?!
miješana pizza 43kn?!
po meni je to perverzija , u lošem smislu... razoèarah se, oèekivah više...
NK sava rulz... fantastièan roštilj... al brate WC im je još onaj socijalsitièki...
Bio sam i u nekom restoranu, van ZG, zapadno prema SLO, ima se vozit dobrih pola sata al imaju zato najbolji zagrebaèki odrezak, cca 45cm...
Nedavno sam bio s nekom ekipom s HRT-a u Marijinom zvonu, mislim da je to na Trnju, jeo sam teletinu ispod peke punjenu gljivama i umotanu u pršut... uuuu....
U Bobanu sam jeo samo lazanje, niš posebno...
E umalo zaboravih konobu Bukara u V.Gorici.... nisam bio svjestan èari uštipaka dok tamo nisam kroèio...
Tighelia
07-02-2006, 15:53
Karijola?! Karijola?!
mijeĹĄana pizza 43kn?!
po meni je to perverzija , u loťem smislu... razoèarah se, oèekivah viťe...
Po meni tu kvaliteta opravdava cijenu. Jer, istini za volju, nemať gdje pojesti pizzu s ultratankim tijestom (u kojem se ne osjeÌa sol), mozzarellom (a ne onim jakim sirevima od kojih mi se :smt078 ) , lijepo zaèinjenim i napravljenim umakom (a ne samo istresti pelate iz konzerve :smt011 ) i svjeŞim ťampinjonima.
Ne znam, meni je ta pizza skroz po ukusu, a ja sam po tom pitanju jako zahtjevna, teťko da koja proðe moj kriterij.
Re Leone
07-02-2006, 16:24
Ma svaka njima èast, pizza je i dobra i drugaèija nego na ostalim mjestima... (posluga im je loša!)
Ali oni tamo imaju pizze skoro po 60kn ako se dobro sjeæam...
A ja sam eto imao tu (ne)sreæu da sam imao pizzeriu i znam neki k.... o pizzama i cijenama... a njihova cijena je pre pre previsoka...
i ja kakav sam živac jednostavno ne mogu guštat u takvoj pizzi, pa èak i ako neko drugi plaæa, kad znan da me/nas lipo izjeba za raèun...
Tako da æu radije otiæ u veæ spomenutu NK Savu i dat 50kn za mješano meso...
frend mi je dobar s vlasnikom Karijole i kaže da ovaj drži skoro jednake cijena u svojoj pizeriji na Visu... al za to nisam ziher, davno smo o tome prièali...
Tighelia
07-02-2006, 16:55
frend mi je dobar s vlasnikom Karijole i kaŞe da ovaj drŞi skoro jednake cijena u svojoj pizeriji na Visu... al za to nisam ziher, davno smo o tome prièali...
Je, znam da isti lik ima i na Visu pizzeriju, ali za cijene zaista ne znam da li su jednake. Pretpostavljam da jesu.
A ťto se tièe roťtilja u NK Savi... Nisam probala, ali uvijek kad proðem onuda, 'zapljusne' me predivan miris roťtilja... Mmm... A èula sam dosta pozitivnih komentara, tako da... To Ìe mi definitivno biti u planu kad iduÌi put budem negdje van iťla jesti.
Definitivno, tko god voli jela s roĹĄtilja mora posjetiti NK Savu.
Još bolje - NK Trnje.
Ponavljam, za roštilj - NK Trnje.
Iako je i NK Sava odlièna (osobno me smeta okruženost ponekim mafijašima, kako lokalnim, tako i šire okolice :smt071 )
Re Leone
07-02-2006, 17:23
(osobno me smeta okruženost ponekim mafijašima, kako lokalnim, tako i šire okolice :smt071 )
ma ajde, malo mafijaša nije nikog ubilo... hehe
Just a little bit
07-02-2006, 17:49
Catering Topeto.
6116404
naruèite si pureÌi cordon blue 45 kuna
BOG GA NARUĂUJE SEBI U RAJ KOLKO JE DOBAR
p.s. narucite ga samo ako ste JAKO gladni, inace ga necete moc pojest.
Bio sam i u nekom restoranu, van ZG, zapadno prema SLO, ima se vozit dobrih pola sata al imaju zato najbolji zagrebaèki odrezak, cca 45cm...
MoŞda misliť na Ribiè?
da to je ribiè oni su poznati po zagrepèancu kapitalcu :-&
Bio sam prije par tjedana u Ribièu na svojoj omiljenoj klopi u zadnje vrijeme - krvavi biftek u umaku od zelenog papra.... mmmmmmm.... :homer simpson mode on: =P~
Ostali su naruèili zagrebaèki - jedan je dugaèak valjda 80cm, bez pretjerivanja. Dva ostala, imali smo ruèak i za sljedeæa dva dana.
Kad smo kod Ribièa, Semi u Velikom Trgovišæu mu je praktièki ekvivalent, meni još i bolji... Mislim da èak i najoštriji ljevièari zaborave što pogled puca na Tuðmanovu kuæu što se turistima podvaljuje kao rodna mu, a u biti to nije, koliko je klopa dobra... :smt003
(osobno me smeta okruženost ponekim mafijašima, kako lokalnim, tako i šire okolice :smt071 )
ma ajde, malo mafijaša nije nikog ubilo... hehe
:zloguki prorok mode on: - kad se desi, svejedno se ne želim tamo zateæi :smt003
Åveliki kuracto se tièe Zelen dvora tamo sam redovito poÅ¡to mi je blizu, i mogu reæi da je hrana izvrsna :smt016 cijene su normalne a ambijent je vrlo ugodan...takoðer je izvrsna hrana u 'Skali' na Jarunu iako su cijene oko 70-80kn po porciji, 'Stara sava' je takoðer odlièna jedina zamjerka je Å¡to je èesto gužva, 'Baschierra' ima super njoke, na Èrnomercu su najbolji æevapi s lukom :smt003 ,...definitvno æu morat otiæi provjeriti kako je u Opiumu...
Dark Lady
09-02-2006, 02:52
Kad smo kod Ribièa, Semi u Velikom Trgovišæu mu je praktièki ekvivalent, meni još i bolji... Mislim da èak i najoštriji ljevièari zaborave što pogled puca na Tuðmanovu kuæu što se turistima podvaljuje kao rodna mu, a u biti to nije, koliko je klopa dobra... :smt003
oba restorana su super!! (ne samo zato kaj zivim kojih stotinjak metara dalje)
zagrebacki u ribicu cak ni ja nemrem potamanit... al poceli su se furat na njih u okolici. u blizini ima le baron dostavu sa doticnim zagrepcancem pa imas tri dana kaj jest doma i nis za kuhat...
Da, Le Baron zaboravih. Ali mi ipak nije toliko drag kao ova dva. Svejedno, zagrebaèki im je isto mrcina i pol ;-)
Je li NK Trnje isto ĹĄto i Trnjanka?
Je li NK Trnje isto ĹĄto i Trnjanka?
Nije.
*SUPERMAN*
10-02-2006, 13:14
Cini mi se da su se polako ispucale price o najboljim ZG birtijama za najest se...
Pa evo novog pitanjca :arrow: JEL IMATE NEKE OSOBNE REKORDE U KOLICINI POJEDENE HRANE???
*SUPERMAN*
10-02-2006, 13:19
JEL IMATE NEKE OSOBNE REKORDE U KOLICINI POJEDENE HRANE???
Evo ja cu krenut... Krajem 9. mjeseca 2005. isao ja sa jednom prijateljicom(inace kolegica s vise godine) kod Labusa,oklada je bila tko ce pojest vise cevapa...
Ja smatream da mogu ''dobro pojest'' ali ispalo je da ona nije normalna... Pojeo sam 35 cevapa i nisam moga vise niti pogledat neki cevapcic,a kamoli pojest(mozda vam to ne izgleda puno ali trebate vidit pladanj od 35 cevapa)...
A prijateljica je pojela 45!!!!!!!!! 45!!!!!!!!!
Najbolje od svega sto cura ima dobru liniju...
Sve u svemi izgubih okladu,morao sam platit sve ali postavio sam svoj rekord,35 cevapcica!!!
paolo di canio
10-02-2006, 13:38
pobijedila te cura?! i to u jedenju ĂŚevapa?! :smt044
*SUPERMAN*
10-02-2006, 13:40
pobijedila te cura?! i to u jedenju ĂŚevapa?! :smt044
Ti i wse javljas, kaj ne mozes porciju do kraja pojest!!!
Re Leone
10-02-2006, 14:49
Ne preferiram èevape al zato sarme mogu pojest... jao...
samo da mi je sarme... svaki dan...
mojim ukuæanima se veæ davnih dana zgadila, al ko ih šiša, meni više...
Cura je pojela 45 ĂŚevapa? I ima manje od 150 kg? Kaj tjedan dana nije jela?Kaj su to bili neki mini ĂŚevapi?
Tighelia
10-02-2006, 15:55
Dobra je ta djeva, 45 ĂŚevapa! :smt101 Ja pojedem desetku i veĂŚ mi je i to too much. :smt001
Re Leone
10-02-2006, 16:16
45 rubeljevih je 11 ploèica +1 ? ? ?
il su ipak bili malo veæi?
ako mene sjeæanje iz mesnica dobro služi, u 1kg æevapa ide normalnih 20kom... znaèi da je cura stukla 2kg samog mesa???
A prijateljica je pojela 45!!!!!!!!! 45!!!!!!!!!
Jel gutala?
bob rock
11-02-2006, 17:15
45 rubeljevih je 11 ploèica +1 ? ? ?
il su ipak bili malo veæi?
ako mene sjeæanje iz mesnica dobro služi, u 1kg æevapa ide normalnih 20kom... znaèi da je cura stukla 2kg samog mesa???
u normalne
al rubeljevi su malo siromašniji mesom...
al ipak je neobièno za curu (za bilo koga, zapravo) da satre više od kg mesa odjednom
Robierre de Cochon
11-02-2006, 17:24
al ipak je neobièno za curu (za bilo koga, zapravo) da satre viťe od kg mesa odjednom
Tighelia satre cijelu porciju dok ja nisam stigo ni do pola. :smt003
MoĹžda je cura koristila metodu starih Rimljana da bi Markus platio. :smt078
Just a little bit
11-02-2006, 20:05
dobra je zenska....... nema mi ljepseg nek kad zenska jede i nesrami se kad jede i kolko jede.... :smt001 :smt006
neznam koji mi je rekord u jelu, al u cugi znam : 18 zuji (pol litre) sam popio u jednoj veceri, popio bih i 19-tu (tj popio sam do pola al se to ne racuna) da nisam zaspo :smt003
*SUPERMAN*
11-02-2006, 21:42
Cura je pojela 45 ĂŚevapa? I ima manje od 150 kg? Kaj tjedan dana nije jela?Kaj su to bili neki mini ĂŚevapi?
Kao sto rekoh ima super liniju,ne znam koliko tocno ima kila...
Nisu bili mini cevapi,dapace,tko je bio kod LABUSA zna koliki su...
Mene su ranije upozoraqvali da cura nije normalna sto se tice cevapa ali ja samouvjereno isao na svojoj kozi to osjetit...
Imam sliku na mobu s limenim pladnjem od 30 cevapa,to je bila prva narudba koju smo oboje pojeli,trebate vidit kako to izgleda...
I nje gutala ali nije ni jela lepinju,samo vilicu u ruke i svaki po pola i u usta... Ma ni meni i dalje nije jasno kako to...
Najgore od svega je sto je mogla jos samo sam se ja predao,rekao joj stani,ja ne mogu vise...
Meni je to mala trauma... :smt010
uuu,æevapi,hmmmmmm.....
rijetko gdje u zg ima pravih,al ono pravih æevapa,lepinje pogotovo.
nemaš do pravih bosanskih æevapa,s fino soènom lepinjom.yep.
i ono,æevapi s lepinjom i još kajmaka gore.ili pljeskavica....
:smt016 :smt016 :smt016
PreĹžderavanje is so not my style, ja sam gurman molim lijepo. I uostalom, okrece mi se Ĺželudac na ideju o 45 cevapa bez lepinje ili bar kruha, bljak.
Lara Car
12-02-2006, 10:48
moram pohvaliti Nocturno u centro-jeftino a fino :smt003
od restaèa ima jedan izvan Zg u blizini Samobora,a zove se Grgosova spilja,tako neťto i MLJAC,znate kad naruèite juhu od vrganja,a oni plivaju u njoj,i ne dobijeť tanjur juhe veÌ èitavu zdjelu,pa koliko tko moŞe :smt003 ma sve je prefino tamo,usluga domaÌa =D> =D>
toplo preporuèam :smt006 (tam bum,ako Bog da proslavila diplomicu :smt003 )
Just a little bit
12-02-2006, 14:15
sljemenski grah....s kobasicom....nema mu ravna........ :smt002 :smt001
sljemenski grah....s kobasicom....nema mu ravna........ :smt002 :smt001
Joj, moram otiĂŚ na to jednom. Nisam bio od osnovne. Al ta kobasica mi nije bila dobra. Stvar ukusa.
Just a little bit
12-02-2006, 14:40
pod hitno....al nemoj ici u puntijakru il ove razvikane jel je tam grah samo skupèji, nek odi u neki "Obicni" restaè, odlièan grah ako ne i bolji i jeftiniji je
Da malo podignemo ovaj topic...
Citam prije par dana u novinama da su hrvatski restorani otkupili 12.000 paĹĄkih janjaca... Tko bi rekao da na Pagu ima 12.000 janjaca. Ja sam jednom prolazio tamo van sezone i stekao sam dojam da nema ni 12,000 svih Ĺživih bica. Uglavnom, sezona janjetine se pribliĹžava, na moje neizmjerno veselje.
http://img106.imagevenue.com/loc4/th_65260_464749_Travel_Picture_Bosnia_and_Herzegov ina.jpg
:smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007 :smt007
In other news, danas sam bio na cevapima u Viktorija Grillu na Remizi koji sam u uvodnom postu pohvalio kao mjesto s najboljim cevapima u lepinji u Zagrebu... NOT ANYMORE.
Otkako su se pocele skupljati horde ZET-ovaca, hrana im je postala loĹĄija. Tipicno za brojne grillove, promet i kvaliteta mesa su obrnuto proporcionalni. Ovo ĹĄto sam danas tamo pojeo je na razini f'cking Rubelja.
JoĹĄ je uz to neki djedica sa susjednog stola pjevuĹĄio uz hitove Narodnog radija :smt011 :smt011
Jedino im je lepinja ostala vrhunska.
Just a little bit
14-02-2006, 10:47
dobra je janjetina, al definitivo precjenjena :smt002
Just a little bit
14-02-2006, 10:49
e da, posto su svi pricali, ja vec godinama namjervama otic, otisao sam u petak u baskijeru 2 jeo pizzu....fakat mi je bila dobra, dugo nisam jeo tak dobru, al su ipak malo preskupe.... 35 kuna prosjecna
Robierre de Cochon
14-02-2006, 14:31
u baschieri je na pizzi naðeno 4 vrste sperme
u baschieri je na pizzi naðeno 4 vrste sperme
I ja sam cuo tu pricu.
Koja ludnica :smt005 :smt005 :smt005
Dobar tek svima... :smt003
Dark Lady
15-02-2006, 00:06
tam jedem samo lasagne...
pa cu se tjesit.
:smt017
Tighelia
25-02-2006, 20:41
Bila juèer s prijama u kineskom restoranu u OkiÌkoj. Hrana je prefenomenalna, zaista sam se oduťevila. Htjedoh probati patku, ali za to se mora rezervirati prethodno, pa sam uzela piletinu s indijskim oraťÌiÌima. Cure su narauèile piletinu u slatko-kiselom umakom, hrskavu piletinu s povrÌem i jedna je uzela staklene rezance s povrÌem. Dobili smo sve na posebnim pladnjevima, pa smo si uzimale ťta je tko htio. Kolièinski je bilo puno, nikom nije stao desert osim meni. :p Morala sam probati peèene banane i to je toliko ukusno da bih samo od toga mogla Şivjeti - mmm! Cijene - zapanjujuÌe niske, veèera za nas èetiri - 330kn, a dvaput smo uzimale piÌe. Definitvno Ìemo ponoviti taj gastronomski uŞitak! :smt001
Vidi da se pohodi Tian- Tan! imaju i internet stranicu. Check it out:
http://www.tiantan.hr/index1.htm
konzerva
27-02-2006, 09:22
juèer bio kod trovaèa i razoèarale me 2 stvari.dobro okus je na razini,odlièan ali porcije su prepolovljene :smt010 a joť kad je lik okrenuo na tv-pink a ono narodnjaci... :smt013
moram pohvaliti Nocturno u centro-jeftino a fino :smt003
od restaèa ima jedan izvan Zg u blizini Samobora,a zove se Grgosova spilja,tako neťto i MLJAC,znate kad naruèite juhu od vrganja,a oni plivaju u njoj,i ne dobijeť tanjur juhe veÌ èitavu zdjelu,pa koliko tko moŞe :smt003 ma sve je prefino tamo,usluga domaÌa =D> =D>
toplo preporuèam :smt006 (tam bum,ako Bog da proslavila diplomicu :smt003 )
osvrnula bih se na prvu reèenicu.je jeftino i fino,toliko jeftino da dobiť stidnu dlaku free of charge.dobijem ja svoje jelo,pogledam tanjur,gledam dlaku,gleda ona mene.pozovem konobara i veli mi on palo kuharu s glave.reko kuhar je Ìelav a i dlaka mi je prekovrèava za kosu.a joj mlada damo desi se.kaj se desi?kak se desi stidna dlaka na tanjuru?kak? :smt017
[a joj mlada damo desi se.kaj se desi?kak se desi stidna dlaka na tanjuru?kak? :smt017 :smt104
Lara Car
27-02-2006, 14:57
:smt119
meni se nije dogodio takav incident... strava :smt009
Insomniac
27-02-2006, 15:39
Grrrrrrrrrr
Uzhas :smt013 :smt013
Jedan moj prijatelj je prije par godina radio kao dostavljac za pizzerije/fast foodove,pricao mi je da su uvjeti cistoce i slicno KATASTROFA.
On jos ni dan danas ne moze pojesti nista iz objekta brze prehrane ,sve mu se i dalje gadi :)
juèer bio kod trovaèa i razoèarale me 2 stvari.dobro okus je na razini,odlièan ali porcije su prepolovljene :smt010 a joť kad je lik okrenuo na tv-pink a ono narodnjaci... :smt013
Kak prepolovljene, jeo sam tamo u petak i bile su normalne porcije. A ťto se tièe Pinka, pa ťta oèekujeť da ťiptarski Ìevap-majstori sluťaju Mozarta?
konzerva
27-02-2006, 17:22
Kak prepolovljene, jeo sam tamo u petak i bile su normalne porcije. A ťto se tièe Pinka, pa ťta oèekujeť da ťiptarski Ìevap-majstori sluťaju Mozarta?
a èuj na radiju je iťao odlièan rock iz 80-ih i nije ga gasio a onda nakon kojih 5-10 minuta pali telku...ja nisam bio dugo tam pa mi je valjda velièina porcija ostala u ljepťem sjeÌanju,ali kladio bi se da je bila veÌa
Dark Lady
27-02-2006, 21:50
evo nakon svih ovih cevapa, kobasa, mesa i ostalog, treba se zasladit.
pa koje su vam slasticarnice dobre?
meni nema do vinceka!! :smt007
malimrav85
27-02-2006, 21:57
m&m u rudeťu (za kolaèe) i milenium u bogoviÌevoj. u mil samo mon cheri! predobro!
Tighelia
27-02-2006, 22:21
Meni je isto Vincek naj, nijedna druga slastièarnica mi nije tako dobra (inaèe ne volim bať slatko, pa sam jako izbirljiva po tom pitanju)! Kremťnita i voÌna kocka - moj standardni izbor. Od sladoleda - borovnica, banana i orah. :smt023
Ne volim bať jest po slastièarnicama, teťko mi je naÌi kolaè ili tortu po ukusu. Radije kupim Toblerone :smt016
Najbolji mi je Millenium. Vincek mi je bzvz. A dobra mi je i slastièarnica Zagreb u JurièiÌevoj.
Millenium,kremťnita s 1cm èokolade...mmm :smt016 :smt016 :smt016
Just a little bit
28-02-2006, 00:47
bio jucer u Opiumu u Cinestaru.... ok je, nis posebno, malo dobis za velike pare. al isplati se doci vidjeti i zakljuciti da me se sigurno neko dulje vrijeme tamo nece vidjeti :smt003
malimrav85
28-02-2006, 00:53
Nisam bio u Opiumu ali sam bio 3 puta u Mezzo&Mezzo i super mi je tamo. Nekak su prijateljski i ugodno mi je.
A bio sam za valentinovo u Carambi! Kako je chili ljut! Pozlilo mi je skoro! Mislim fino je ali peèe!!!!!!!!Popio sam 3 pive a inaèe nikad ne pijem pivu. Jeo sam neke tortille punjene govedinom,sirom i grahom sa preljevom od chilija. :smt010 Cura je pametnije odabrala pa je jela riŞu s nekim umakom od piletine i kikirikija. Kikiriki je super s piletinom.
Jesam ja to veĂŚ negdje pisao? :smt017
A jel netko bio na kebabu u Tkalèi...jako dobar :smt016
*SUPERMAN*
28-02-2006, 01:07
Slasticarnica u balkan prolazu tj.miĹĄekecovom prolazu...
Just a little bit
28-02-2006, 01:27
ok, al najbolji kebap u zg je na maximirskoj , u onom "kiosku" ...vrhunski.....
nevolim kad mi kebap da onak u slajdovima.... vise volim nasjeckano....kao sto su pravi turci sabljama kidali komade mesa....a ne kojekakvim aparaticima... :smt001 :smt001
Da,dobar je i u maximiru...samo tamo sreĂŚem ljude koje ne Ĺželim sretati... :smt003 tako da se drĹžim podalje
Da,dobar je i u maximiru...samo tamo sreæem ljude koje ne želim sretati... :smt003 tako da se držim podalje
ne bi vjerovala/o imamo identican problem! :smt005
:smt003
Nisam bio u Opiumu ali sam bio 3 puta u Mezzo&Mezzo i super mi je tamo. Nekak su prijateljski i ugodno mi je.
A bio sam za valentinovo u Carambi! Kako je chili ljut! Pozlilo mi je skoro! Mislim fino je ali peèe!!!!!!!!Popio sam 3 pive a inaèe nikad ne pijem pivu. Jeo sam neke tortille punjene govedinom,sirom i grahom sa preljevom od chilija. :smt010 Cura je pametnije odabrala pa je jela riŞu s nekim umakom od piletine i kikirikija. Kikiriki je super s piletinom.
Jesam ja to veĂŚ negdje pisao? :smt017
Gdje je Caramba?
A ĹĄto finog ima u Mezzo& Mezzo?
Just a little bit
28-02-2006, 11:41
Caramba meksicki u Frankopanskoj ?
Robierre de Cochon
28-02-2006, 18:00
Nadam se da su ga opet otvorili. Luv it! :smt001
malimrav85
28-02-2006, 20:21
Da, Caramba mexicki u Frankopanskoj. Kad se ude iz Ilice u Frankopansku s desne strane nakon nekih 100m u dvoriĹĄtu jednom. Ima reklama na ulici i grafit je na ulazu u dvoriĹĄte.
U Mezzo&M su super njoki 4 sira i mislim da isto njoki u umaku od skampi i bijelog vina (nisam siguran da su njoki,mozda je neko drugo tijesto.)
bila sam u joť dva meksièka osim carambe ( u savskoj i u juriťiÌevoj), ali mi je u carambi najbolje
malimrav85
02-03-2006, 20:46
bila sam u joť dva meksièka osim carambe ( u savskoj i u juriťiÌevoj), ali mi je u carambi najbolje
Ona Mex cantina? Kak je tam?
Ona Mex cantina? Kak je tam?
ok je hrana, a i super je sreðeno inaèe unutra. tamo sam bila s tatom i sestrom, a tati, koji je inaèe kritièan prema restoranima, se tamo prilièno svidjelo, i to ne zbog hrane nego zbog interijera!
i, dobro je ĹĄto ima veliki parking ispred
evo nakon svih ovih cevapa, kobasa, mesa i ostalog, treba se zasladit.
pa koje su vam slasticarnice dobre?
meni nema do vinceka!! :smt007
ivica i marica definitivno...
kesten torta mmmm
Bio sam danas u medvedgradu na pivi. Izgleda da viťe nema happy houra al je piva pojeftinaila. Sad je 8 a bila je 10, pola litre. Nije loťe. Frend i ja probavali sve redom, osim neke pive "Dva klasa", tog nije bilo. I odluèili da Ìe petak bit nať dan za cuganje u medvedgradu, tak da ak doðete u petak i vidite nas, nemjte se èudit... :smt016 BTW, mrki medvjed rula!!!
Bila sam danas u Mezzo& Mezzo. UŞas. Usluga nikakva, prespora, prebuèno. Ugoðaj nikakav. Hrana od 1-5 za 3. Za te novce sam mogla jesti i u Bobanu, gdje je sve bolje.
ja sam juèer papao èevapèiÌe na kvatriÌu,i standardno su dobri..a reko sam si da neÌu viťe crijevnu floru razarati s tim :smt002
Just a little bit
05-03-2006, 13:48
u Ruby-ju ? jebenica cevosi, 18 kuna veliki.
al za mene je jos uvijek Mrvica no1 na branimircu
u Ruby-ju ? jebenica cevosi, 18 kuna veliki.
al za mene je jos uvijek Mrvica no1 na branimircu
da da rubi al poskupili su,prije su bili 12 sad su 18 i pol :smt009
i malo ih prepeku.
to je kolko znam Ĺžena od Rubelja drĹži...mislim da nisu viĹĄe zajedno :smt001
Just a little bit
05-03-2006, 16:32
u rubelj grillu isto pise kao vlasnikca Ankica Rubelj. tak da nemora bit.
nego jucer sam jeo kebap u City -u u Tkalèi...bio je prebrutalno predobar.....vise mesina nije u lajni nek fino nasjeckana, ma milina je bio...praznik za moje nepce i Şeludac.... :smt007 :smt016
malimrav85
05-03-2006, 18:04
Bila sam danas u Mezzo& Mezzo. UŞas. Usluga nikakva, prespora, prebuèno. Ugoðaj nikakav. Hrana od 1-5 za 3. Za te novce sam mogla jesti i u Bobanu, gdje je sve bolje.
Ja svaki put kad doðem posluŞuje me neka cura koja leti. I uvijek je nasmijana. A kaj si jela?
Robierre de Cochon
05-03-2006, 18:39
nego jucer sam jeo kebap u City -u u Tkalèi...bio je prebrutalno predobar.....vise mesina nije u lajni nek fino nasjeckana, ma milina je bio...praznik za moje nepce i Şeludac.... :smt007 :smt016
Ja sam bio prije par dana...prehebeno! Onaj tip koji tamo radi je zakon - uvijek se nasmijem.
ps. danas bio u meksickom u jurisicevoj....to je definitivno najbolji meksicki restoran. plodovi mora svjezi, desert s ananasom super dekoriran, konobari ljubazni - sve za 5, preporucam. plus: cijene su ok. :smt002
Lara Car
05-03-2006, 18:46
[quote="Just a little bit":38qj0ytc]
Ja sam bio prije par dana...prehebeno! Onaj tip koji tamo radi je zakon - uvijek se nasmijem.
ps. danas bio u meksickom u jurisicevoj....to je definitivno najbolji meksicki restoran. plodovi mora svjezi, desert s ananasom super dekoriran, konobari ljubazni - sve za 5, preporucam. plus: cijene su ok. :smt002[/quote:38qj0ytc]
i ne samo to...moĹžeĹĄ traĹžiti i pola porcije (da,znam tko bi to radio :smt017 ) ako ti je cijela preveĂŚ :smt003
Robierre de Cochon
05-03-2006, 18:49
i ne samo to...moĹžeĹĄ traĹžiti i pola porcije (da,znam tko bi to radio :smt017 ) ako ti je cijela preveĂŚ :smt003
to nisam znao! ali, dobro kazes, grijeh bi bilo uzet pola. :smt003
Ja svaki put kad doðem posluŞuje me neka cura koja leti. I uvijek je nasmijana. A kaj si jela?
Jela sam tagliattele Rustica. Tjestenina je bila prekuhana. Dragi je jeo njoke s lososom. Njoki su bili nekak zrnati. Ăudno. A da ne govorim da je gomila djece bilo. Neka klinka je slavila roðendan. Buèno.
ps. danas bio u meksickom u jurisicevoj....to je definitivno najbolji meksicki restoran. plodovi mora svjezi, desert s ananasom super dekoriran, konobari ljubazni - sve za 5, preporucam. plus: cijene su ok. :smt002
:smt006 Tamo mi je sve super. Ali dobro kaŞeť, grijeh bi bilo uzeti pola porcije. A otkad zalazim tamo, joť nikad nisam vidjela da netko moŞe pojesti koliko dragi i ja: èips s umacima, tri predjela, svaki glavno jelo, i ponekad desert ( jedan prepolovimo ), ali ako pojedemo desert, onda cijelu noÌ ne moŞemo spavati zbog teŞine u Şelucu. :smt003
nego jucer sam jeo kebap u City -u u Tkalèi...bio je prebrutalno predobar.....vise mesina nije u lajni nek fino nasjeckana, ma milina je bio...praznik za moje nepce i želudac.... :smt007 :smt016
Meni je takodjer taj kebab jedan od najboljih.
Sjecam se kad ga je neka zenska trazila da mu stavi vise salate, a lik mrtav hladan odgovara "Nisam ti ja crveni krst odi njih traziti vise salate". :smt001
Just a little bit
06-03-2006, 13:57
kebap na maksimirskoj je isto odlièan, al se sad nemrem oduèit koji mi je bio bolji, posto sam ovog u city-u jel pijan, a kad si se pijan, osjecas prema njemu zahvalnost i sve.... :smt003
inaèe u ciboni je isto kebap ok, 20 èuna, al nema velikog ili malog....
di ima joĹĄ kebapa ?
sickboy jeben ti je potpis :smt002
kebap na maksimirskoj je isto odlièan, al se sad nemrem oduèit koji mi je bio bolji, posto sam ovog u city-u jel pijan, a kad si se pijan, osjecas prema njemu zahvalnost i sve.... :smt003
inaèe u ciboni je isto kebap ok, 20 èuna, al nema velikog ili malog....
di ima još kebapa ?
sickboy jeben ti je potpis :smt002
Imas u Dubravi i kod Doma Sportova, prvi je tak-tak (neki se kunu da im je taj najbolji) kod DS-a je uopce sramota nazvat ono kebabom.
Ja sam jeo sve potpuno trijezan i mogu reci da je meni ovaj u Tkalci bolji od svih.
Hvala... :smt003
Just a little bit
06-03-2006, 21:14
ee u Dubravi, tam prek puta benzinske kod Mekdrajva.....moram tam ici probat
javim kakav je :smt003
konzerva
08-03-2006, 16:05
koja je to fora pisat kebaP?kolko ja znam kebab je!ispravite me ako grjeĹĄim..u stvari jel zna tko kak je izvorno/ispravno?
Jel netko bio u "Placi" u radiæevoj...kao prvi fusion restoran u Zgb-u a kolko vidim cijene porcija im se kreæu od 25kn na dalje, pa me zanima jel valja šta pošto je dosta jeftino...
Jel netko bio u "Placi" u radiæevoj...kao prvi fusion restoran u Zgb-u a kolko vidim cijene porcija im se kreæu od 25kn na dalje, pa me zanima jel valja šta pošto je dosta jeftino...
A kaj bi to bio fusion restac?? :smt017 :oops:
Jela sam tagliattele Rustica. Tjestenina je bila prekuhana. Dragi je jeo njoke s lososom. Njoki su bili nekak zrnati. Ăudno. A da ne govorim da je gomila djece bilo. Neka klinka je slavila roðendan. Buèno.
ja sam sinoc bila...
nasla sam lastiku (gumicu) na rikuli!!! :smt011
i ja fina kakva jesam nisam htjela nista rec ali prijateljica je rekla konobarici i krava dolazi i pita da odakle nam to ???- hm---vjeovatno sam skinula lastiku gumenu s kose i bacila ju u pjat
iza toga nam je doso konobar s pricom da je pito u kuhinji i da je to od rikule! ( a kako se to rikula pere da ne skines lastiku mmmm???)
usluga je katastrofa.... konobar ljigav ( mrzim ali mrzim kad se konobari upucavaju) :smt019 ...da ne govorim da nam je kad smo ga trazile pepeljaru reko da on ne pusi :smt017 pepeljaru sreco, ne cigaretu...ah...
"prekrasno!" :smt013
a kolaci su im uzas.
neka torta s bananom....bljaaaak
A kaj bi to bio fusion restac?? :smt017 :oops:
A to ti je spoj jela razlièitih zemalja-npr.azijska+meksièka+nacionalna
"Fussion kao reakcija na multikulturalnost u svim oblicima predstavlja najbolje od specijaliteta svijeta pripremljen na poznati Placin naèin i sa našim osvrtom na hranu"
eto :smt003
"Fussion kao reakcija na multikulturalnost u svim oblicima predstavlja najbolje od specijaliteta svijeta pripremljen na poznati Placin naèin i sa našim osvrtom na hranu"
A zooooo.
Zvuci dobro...
Robierre de Cochon
10-03-2006, 15:40
"Fussion kao reakcija na multikulturalnost u svim oblicima predstavlja najbolje od specijaliteta svijeta pripremljen na poznati Placin naèin i sa naťim osvrtom na hranu"
To je neťto ko u SC-u - hrenovke s kukuruzom, èevapi s ťpinatom, osliÌ s grah varivom... :smt003
To je nešto ko u SC-u - hrenovke s kukuruzom, èevapi s špinatom, osliæ s grah varivom... :smt003
:smt003 Da al bar ne trebaš èekat u km redu, djelit stol s nepoznatima i brisat rukavom hranu od prethodnog studenta... :smt003
Da al bar ne trebať èekat u km redu, djelit stol s nepoznatima i brisat rukavom hranu od prethodnog studenta...
Za ruèak od 6 kn pretrpio bi ja i puno gore od toga. A bar si moŞeť èisti stol naÌi. :smt003
http://www.gastronaut.hr/restorani.asp
Za sve koje zanimaju raznorazni restorani diljem Lijepe nase + recepti i jos puno toga.
Kad se sljedeci put budete prezderavali u nekom od restorana koji ste ovdje nasli, sjetite se sicka koji vam je pomogao... :smt002 :smt003
Dobar tek...
Lara Car
26-04-2006, 19:28
ne znam jesam :smt017 li veÌ o njoj pisala,ali u Samoboru ima odlièna trattoira-pizzeria "Napoli" moj fav su ťpageti sa ťampima i dagnjama (CIJELI ťkampi :smt003 )
UV sigurno zna :smt002
meni je super pizza u staroj savi imaju i razne vrste njoki ili lazanja....i super fino je :smt001
Ako nikad niste bili OBAVEZNO posjetite "ZELENI KUT" u Zveèaju kod Karlovca. Osim što je hrana FENOMENALNA, pogled dok sjedite (na slapove Mrežnice) je neprocjenjiv...a da, cijene su normalne...
http://www.zeleni-kut-puskaric.hr
Just a little bit
27-04-2006, 12:53
bijah prije koji vikend u restoranu Jelenovac... jeo sam biftek Jelenovac.... èista brutala....
a cevapi su isto predobri
unakaziĹĄ se :smt004
ne znam jel netko spomenuo mitnicu, na crnomercu....prilicno priprost restoran al hrana eeejjjjj pljeskavica u kajmaku, pa salate mješane, ovakve, onakve, ma bolesno...jedan od najboljih roštilja u gradu sigurno
Naravno da je spomenuta mitnica.
Ej,zanima me zasto restorani sa najboljom mesinom nemaju nikad neki prilog.
Pogotovo krumpir.
konzerva
27-04-2006, 15:06
ne znam jel netko spomenuo mitnicu, na crnomercu....prilicno priprost restoran al hrana eeejjjjj pljeskavica u kajmaku, pa salate mjeĹĄane, ovakve, onakve, ma bolesno...jedan od najboljih roĹĄtilja u gradu sigurno
bio sam u toj krèmi jednom sa klubom. nije loťe, nije loťe...
ultraviolet
27-04-2006, 21:23
ne znam jesam :smt017 li veæ o njoj pisala,ali u Samoboru ima odlièna trattoira-pizzeria "Napoli" moj fav su špageti sa šampima i dagnjama (CIJELI škampi :smt003 )
UV sigurno zna :smt002
bila dvaput
prije par ljeta :smt003
jela neku tjesteninu
mislim da je bilo okej
tjestenina je uvijek okej
sendviè kod barbe je isto okej
halo pizza isto
definitivno bolje od zelja za ruèaki 2 jabuke za veèeru :smt010 :smt010
Naravno da je spomenuta mitnica.
Ej,zanima me zasto restorani sa najboljom mesinom nemaju nikad neki prilog.
Pogotovo krumpir.
da, to im je ko neko pravilo, ni u mitnici nema krumpira uz meso...samo meso i razne salate....i kruh naravno...
Pojeo fenomenalnu punjenu pljeskavicu danas u Lampionu na Remizi. Vidio Renea BakaloviÌa :smt003 Smijao se konobarima koji ga optrèkavaju kao da je boŞanstvo :smt003
Woodstock
13-05-2006, 23:46
Èitajuæi ovo ogladnila sam! Ja bi æevape! :smt010 :smt010 :smt010
Dobra je jedna æevabdžinica u staroj Vlaškoj na lijevoj strani kad se ide od katedrale. Ne znam kako se zove, mislim da nema neki naziv nego samo natpis æevapi i peæe samo obiène æevape!
u medvedgradu je klopa fajn...njam njam
Just a little bit
14-05-2006, 12:31
Ljudi, di je TOĂNO Labus (Mitnica , Kod binaSr) na èrnomercu ?
kyzer soze
14-05-2006, 12:34
neznam dal je ko moŞda veÌ spominjao, al ak vam se jedu zakon èevapi, onda morate otiÌ u èevabdŞinicu u cvjetnom naselju (blizu vjesnika), odma do oť cvjetno naselje...e da i recite im da ih naprave soènijima, brrrrrrrr.................mmmmmmmmmm.....homer face :smt003 , joj koje lepinje.....luk....mmmmm....
Robierre de Cochon
14-05-2006, 13:20
Srbin ti je na Ravnicama, Mitnica je na Chrnkasu.
Chrnkasu.
Cmercu......4 life!
*SUPERMAN*
15-05-2006, 00:41
Srbin,Labus ti je na ravnicama. Ides maksimisrkom,nakon stadiona na prvom semaforu desno,sljedeci semafor lijevo,vozis se 20 metara i s desne strane najbolji rostilj u gradu... Naravno nema priloga od krumpira,ali im je kao prilog peceni grah izvrstan.
Mitnica na crnomercu ti je u ulici crnomerac.
Vozis se po Ilici,i tocno prije nego dodes do okretista na Crnomercu,skrenes desno (prema sjeveru).Vozis se jos 60m i sa lijeve strane.
Just a little bit
15-05-2006, 18:27
fala boze
jedino si ti shvatio kaj ssm htjel rec
bil sam vec na ravnicama davno , reko idem vidit i ovaj :smt001
veĹĄalice i ĹĄopska :smt003
Lara Car
01-06-2006, 00:08
moram naĂŚ mjesto di ĂŚu prijatelje odvest na klopu,kakti da proslavim promociju :smt003
niĹĄta fensi ĹĄmensi,di ima dobar izbor tjestenina,neĹĄto mesa,lazanje...
tako to :smt002
a kako mi mama kuha najbolje,nemam baĹĄ neka velika iskustva di je dobra klopa,a di ne:smt003
za sad imam jednu opciju,pa ako ima tko kakav prijedlog-pucajte
:smt006
*SUPERMAN*
01-06-2006, 00:15
sudeci po tvom opisu: Calzone (kod krizaniceve gimnazije)
konzerva
01-06-2006, 00:16
Calzone (kod krizaniceve gimnazije)
mafijaĹĄko mjesto... :smt003
ah srednja ĹĄkola...
on-t: odlièna klopa!
Lara Car
01-06-2006, 00:23
jel se mogu spojiti stolovi tak da stane 10 osoba :smt017
ja sam uvijek bila gore,di je romantièno :smt003
*SUPERMAN*
01-06-2006, 00:25
Ma uzmes cijeli gorni dio,tamo stane 10 ljudi... Samo reci da si s prava i sve ti je sredeno... :smt003
Lara Car
01-06-2006, 00:27
Ma uzmes cijeli gorni dio,tamo stane 10 ljudi... Samo reci da si s prava i sve ti je sredeno... :smt003
kaj pomjeraju one klupe :smt017
baĹĄ bum sutra pitala :smt002
adje mi predloĹžite neki restoran...
sutra idem na neku veèeru, ja moram izabrat restoran, a pojma nemam gdje bi...
(i pojma nemam ĹĄta bi jela, ali ne bi talijansku ni kinesku hranu)
moŞda ribu, ili lovaèka jela...
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... s,30620.jl (http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/gastro/clanak/art-2006,6,10,restoran_as,30620.jl)
Nije mi riba omiljena hrana, ali ovdje je stvarno dobra.
Just a little bit
20-06-2006, 00:00
zasto je zanemaren najbolji topic na pravokutniku :smt003
bijah prije sat vremena na kebabu - novi plac iznad KvatriĂŚa.....
subotom radi dugo u noc :smt001
preporuèam (iako nije najbolji u gradu)
Robierre de Cochon
20-06-2006, 00:11
kod Zagorca u Frankopanskoj danas popodne...ok hrana, ali dvoriĹĄte je totalno cool :smt001
Just a little bit
20-06-2006, 00:15
uvijek me zanimao taj restaè, al nikak da udjem.... kolko love litra i voda ? :smt003
Robierre de Cochon
20-06-2006, 00:16
ne znam..al ťnicla i restani krumprir doðe pedesetak kuniÌa :smt001
Just a little bit
20-06-2006, 00:20
za pedesetak kuna :
7 deka parizera : oko 5 kn
pol kruha: 3 kune
majoneza zvijezda : 6 kn
sir ementaler : 3-4 kriske : 3-4 kune
Mogu popit jos 7 zuji uz to :smt003
zakljucak ?
duĂŚan majka :smt002 :smt003
sirotinja..
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
ribiè u trgovišæu... :smt007
Just a little bit
20-06-2006, 11:49
taj ribic planiram vec duze vrijeme, cuh za zagrebacki odrezak... :smt003
dobro si èuo.. rastezanje želuca 2 dana ranije.. puuuno vode, pa navali
Roťtilj prekjuèer u NK Sava, sehr gut, kao i uvijek
Baby Girl
20-06-2006, 21:06
svi koji su iz Gorice, a i sire znaju za ZEN! :smt003 :smt004 zen rula! najbolji cevapi, a da ne govorim o hamburgeru...stari moooj :smt026 :smt055
nisam iz gorice, al sam ih jeo... valjda smijem, buduæi da nisam iz gorice..
bili su dobri..
Baby Girl
20-06-2006, 23:36
valjda smijem, buduĂŚi da nisam iz gorice..
razmislit cu...moram jos keti pitat za misljenje :smt004
bili su dobri..
ovo te izvuklo :smt016
a daaa???
iz cega? :smt004
Baby Girl
20-06-2006, 23:47
hm...ne znam ja nista :smt066 :smt033 :smt028 [-( :smt079
hopla.. :smt005 :smt005
OT: koliko postova trebam nabit za zelenu zvezdu?
Baby Girl
20-06-2006, 23:51
nemoj ti meni nista hopla-t! :smt066
OT: koliko postova trebam nabit za zelenu zvezdu?
667
next door to devil
Starfish
21-06-2006, 13:00
Pošto ste vi svi iz Zagreba maloumni, neæu zamjerit ovakve geografske propuste. Trgovišæe je naime tek preko pruge.
Da, to je bio odlièan restoran dok ova elitistièka bagra iz Zagreba nije poèela dolazit ("Èovjek kljuè uspjeha u turizmu... :smt003 "). Sad je prenapuèen. Treba rezervirat i ine perverzije. Posebno vikendom. Plus - nagurali su 40% više stolova nego što pristojno stane i nemaju ljudskih ni logistièkih resursa za pokrit sve ljude koje primaju. Pa onda nedjeljom u 3 popodne više nema šampinjona, èekaš za stolom barem 45 min a tanjuri su izravno iz perilice pa konobar upozorava da su "malo vruæi, pa pripazite". Ja sam cjepidlaka oko tih stvari, al ako vam ne smeta da vam netko diše za vratom dok ruèate onda su kvaliteta hrane, porcije i cijene na najvišoj razini. Spomenuti mitski zagrebaèki normalna osoba ne može pojest (al vam mogu za doma spakirat ostatak :smt003 ).
Ako se nedaj bože naðete u tom zabitom dijelu RH toplo preporuèam i "Semi". To je par kilometara dalje, preko pruge, u Trgovišæu. Restoran je u sklopu malog obiteljskog hotela, manje je razvikan, al je interijer bolji (zatvorena terasa je sehr romaniš naveæer :smt007), manja je gužva, al je zagrebaèki i dalje iznadprosjeèno velik (vidim da je to neki kriterij :smt003 )...
Bonus za aktivan ruèak desnièarski orjentiranih gostiju - rodna kuæa prvog rvackog precjednika je odma preko puta. :smt003
BOG I HRVATI & DOBAR TEK! :smt003
spomenuti mitski zagrebaèki normalna osoba ne može pojest (al vam mogu za doma spakirat ostatak :smt003 ).
To se kaže: "možete za pesa spremit?" :smt003
Ako se nedaj bože naðete u tom zabitom dijelu RH toplo preporuèam i "Semi"...manje je razvikan...
Ne bih se baš složio. Vjerojatno je bio manje razvikan, no sada... (SF, znaš ti da ja imam tajkunsku obitelj... Need I say more? :smt003 )
Inaèe, to su mi dva omiljena restaèa (Semi i Ribiè), plus još možda Gabrovica u Divljim vodama. I NK Trnje. I NK Sava. I Plješevièka klet. :smt003
Ko ne naðe mjesta u Ribièu i Semiju, neka ne strahuje - u blizini je Le Baron! :smt002
Moram napomenuti da razlike izmeðu zagrebaèkog i nisam primjetio (velièinom nikako), meðutim napredovao sam u meðuvremenu, pa ga u zadnje vrijeme manje jedem - preporuèam biftek u umaku od zelenog papra. :smt023
Starfish
21-06-2006, 14:04
To se kaže: "možete za pesa spremit?" :smt003
To su amerièke spike. Rvat jasno kaže - "Platio sam cijeli, spakirajte, pojest æu doma." :smt003
Ko ne naðe mjesta u Ribièu i Semiju, neka ne strahuje - u blizini je Le Baron! :smt002
Ajoj. Ajoj, Kad si u le Baronu onda si veæ u mojoj opæini. :smt003
Le Baron je socijala teÅ¡ka. Åveliki kuracta se interijera tièe.
Stavit na stol dvije razlièite vrste tanjura. Don't think so. :smt018
Pauèina oko svijetiljki. Don't think so. :smt018 (to samo Tolkinsu toleriram)
Jesu oni imali onu akciju "kolko cm zagrebaèkog, tolko kn"? :smt003
(SF, znaš ti da ja imam tajkunsku obitelj... Need I say more? )
Now I'm scared. :smt010 :smt009 :smt010 :smt009
Sigurno naruèujete palaèinke s orasima za desert i plaèate golden amexom.
:smt010 :smt009 :smt009 :smt009 :smt009 :smt003
Vratite se otkud ste došli... :smt009 :smt010 :smt009 :smt010 :smt009 :smt010
Insomniac
21-06-2006, 14:08
ribiè u trgoviťÌu... :smt007
O da.... Nas 5 ,gladni ko vukovi,narucili 3 zagrebacka odreska....
i taman bilo...predobra hrana :smt007
U trovacu jede i Ivica Kostelic.
Tamo vodi van svoje cure strankinje!
Mozda necete postati olimpijac,ali cete kod trovaca moci uzivati u Doni bi gud stimungu.
Starfish
21-06-2006, 14:14
-cut-
Nadam se da su vam boravišnu pristojbu naplatili! :smt003
U trovacu jede i Ivica Kostelic.
Tamo vodi van svoje cure strankinje!
Mozda necete postati olimpijac,ali cete kod trovaca moci uzivati u Doni bi gud stimungu.
i usput procitati neke od trazenijih povijesnih knjiga cijenjenog autora. :smt045
inaèe nvolem junk fud al u Bazi rade fakat dobro 'smeæe'
fat, vodi me na hambiæ! =P~
Just a little bit
21-06-2006, 16:13
Menza na kemiji ( Ĺveliki kuracalata, nova zgrada, 2 min od PMF-a) - > male porcije, ali je hrana jebena :smt001 + kaj mozete na iksicu, bez obzira kaj ste taj dan vec jeli, uzeti 15 cokoladica (crispy rollse, kinder milk ĹĄnite, milki vejove....) :smt016
Dark Lady
22-06-2006, 00:27
Pošto ste vi svi iz Zagreba maloumni, neæu zamjerit ovakve geografske propuste. Trgovišæe je naime tek preko pruge.
Ako se nedaj bože naðete u tom zabitom dijelu RH toplo preporuèam i "Semi". To je par kilometara dalje, preko pruge, u Trgovišæu.
moram se ubacit jerbo zivim koji km od obadva restaca.
pa geografski ribic ne spada pod vel.trgovisce al politicki da. jer se tak vodi, adresa i telefon su mu upisani pod trgovisce. za tih par metara im se nije dalo zajebavat kad je gazda od tam. a malo dalje na brdu (preko pruge) je u izgradnji kuca u kojoj ce gosti ribica koji zele privatnost se moci gostiti sami ili imati konobare na usluzi. dobiju hranu kakvu hoce i kljucek od podruma... :smt003 evo vam snobici nove zanimacije!! :smt002
starfiť, sorry, al ja kad sam tamo iťao, nikad nisam imao problema naÌ mjesto, jerbo tamo za mene uvijek ima mjesta (da ne bi sluèajno èekao u restoranu), tako da me takve stvari ne zabrinjavaju...
Tanx! :smt001
Lara Car
24-06-2006, 12:24
juèer sam se sa frendicom zaputila u "Canzonu"
koji bezobrazluk :smt013 koje cijene :smt013 70 kuna riĹžoto!!!!
SEDAMDESET JEBENIH KUNA!!!!
za te pare pojedem DVA u "Nocturnu" :smt013
digle smo se i izaĹĄle van :smt003
Uh ĹĄta bi dao da mi je sad ispred mene porcija ĂŚevapa u somunu s lukom naravno.. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :smt016
Insomniac
24-06-2006, 13:23
Uh ĹĄta bi dao da mi je sad ispred mene porcija ĂŚevapa u somunu s lukom naravno.. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :smt016
upravo pojeo jedne.....
sad malo ucim pa idem gledat nogomet...
zivot je lijep....
malimrav85
24-06-2006, 15:12
kome se ne sviða, nek me stavi na ignore :smt006 :smt006
e da ga imamo...
:smt010
malimrav85
24-06-2006, 15:14
nema druge... :smt009
nazalost :smt009
kako tebi, tako meni..
upravo pojeo jedne.....
zivot je lijep....Zar morate smrdjeti po ovoj vruĂŚini? :smt003
prc prc ser ser
oh, how I loathe the anonimity of the internet :smt011
on-t: jeo cevape s jarunskog placa s puno puno puno luka...zelim svojoj okolini puno srece :smt006
Robierre de Cochon
24-06-2006, 17:55
lijepo je vidjet, Fate koliko si tolerantan prema forumaťkim uvredama...pitam se da ti Zvrkicu neko nazove èobaninom, kujom bi li ga banao, barem opomenuo ili otrpio stoièki :smt012
kao da ĂŚe bananje rijeĹĄit problem. idiot ostaje idiot.
Insomniac
24-06-2006, 17:58
trpi kujo, trpi..
lijepo je vidjet, Fate koliko si tolerantan prema forumaťkim uvredama...pitam se da ti Zvrkicu neko nazove èobaninom, kujom bi li ga banao, barem opomenuo ili otrpio stoièki :smt012
kao da je morao ovo vidjeti..
mene nije bilo 3 h i doslo je novih 1xx postova...
Uh ĹĄta bi dao da mi je sad ispred mene porcija ĂŚevapa u somunu s lukom naravno.. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :smt016
upravo pojeo jedne.....
zivot je lijep....Mrzim te :smt068
Uh ĹĄta bi dao da mi je sad ispred mene porcija ĂŚevapa u somunu s lukom naravno.. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :smt016
Uh ĹĄta bi dao da mi je sad ispred mene porcija ĂŚevapa u somunu s lukom naravno.. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :smt016
upravo pojeo jedne.....
zivot je lijep....Zar morate smrdjeti po ovoj vruÌini? :smt003Pa ima li èega ljepťeg od toga!! :smt007
[quote="Lara Car":2zmwdh3i]
lijepo je vidjet, Fate koliko si tolerantan prema forumaškim uvredama...pitam se da ti Zvrkicu neko nazove èobaninom, kujom bi li ga banao, barem opomenuo ili otrpio stoièki :smt012
kao da æe bananje riješit problem. idiot ostaje idiot.[/quote:2zmwdh3i]
Saèekajmo èovjeka da se ulogira pa proèita, dosad je riješavao ovakve probleme uspješno i na zadovoljstvo sviju pa vjerujem da æe i ovaj put. :smt001
Frano, Frano... Sereš po forumu, mod se civilizirano raspravlja s tobom. Sereš po adminu i modovima, i dalje èine isto. Ja ti nudim pomoæ pm-om i pišem traktat s uputama o OPPD-u, a ti ni hvala, ni a, ni mu veæ Lari Car "kujo"... E pa ne ide to tako...
Ja sam vidjela i obrisala sporno. Ako pretjera, banat ĂŚemo ga.
fat drummer
25-06-2006, 23:18
Ja sam vidjela i obrisala sporno. Ako pretjera, banat ĂŚemo ga.
prekasno, veĂŚ jesam
najbolje je kad si odeĹĄ na jarun s 15 l vina, iznajmiĹĄ roĹĄtilj i ĹžicaĹĄ meso od drugih ljudi...uvijek upali
Just a little bit
26-06-2006, 20:28
idem do tkalèe veceras, pa svratim na kebab :smt003
javim kak je bilo :smt003
Reci cu vam tko je frano za porciju ĂŚevapa i colu. :smt003 :smt003
Robierre de Cochon
26-06-2006, 20:36
idem do tkalèe veceras, pa svratim na kebab :smt003
javim kak je bilo :smt003
ja danas oko 2 proĹĄao u nadi da ĂŚu pojest kebab. kaĹže tip - tek sad stavljam na raĹžanj. :smt090 [skepti]
Just a little bit
27-06-2006, 12:57
bio sam....fenomenalan kao uvijek :smt004
svaka èast liku kaj moze radit, unutra je 50 stupnjeva :smt006
Just a little bit
01-09-2006, 14:53
jer bio tko u onom steak house MU -uu na Vukovarskoj ? dojmovi, preporuke ? :smt003
Insomniac
01-09-2006, 15:24
jer bio tko u onom steak house MU -uu na Vukovarskoj ? dojmovi, preporuke ? :smt003
>> Na Aveniji Vukovar 72 (zgrada Lutrije) restaurant Mu - steakhouse. Rade
> od 12.00. Parking ravno ispod lokala. Cijene prilicno OK. Spare ribs 42
> kn, New York steak 59, prilozi po 12 kn, kosarica domaceg kruha 5, itd.
> Za pice ne znam, pijem samo vodu:)
Ambijent je dobar, ukusno je sreðeno, wc za izloŞbu, jedino mislim da ima
malo previĹĄe stolova i da mora biti uĹžasno natrpano kad se popune. Danas je
bilo popunjeno 15-tak od 80-tak mjesta, tako da je bilo super, ali ne bih
volio tamo sjediti kad bude puno.
Hrana je prvoklasno pripremljena i odavno nisam jeo bolje peèen biftek i
onako dobre umake.
Cijene nisu nimalo male. Nisam zapamtio toène iznose, ali su na nivou
najskupljih restorana u Rijeci i okolici. Jer se posebno obraèunava odrezak,
pa prilog, pa umak, pa salata, pa kruh...nakupi se toga. No, bilo je ukusno,
pa mi nije krivo.
Jedini ogroman minus je na poslugu. Troje konobara, ukupne starosti 60-tak
godina, izgubljeni u prostoru i vremenu. Mislim da je jedan od njih (neki
sitni sa naoèalama) ipak bio neťto bolji, ali nismo imli sreÌu da nas
posluŞuje on. Tako da je Şena dobila neťto drugo od naruèenog glavnog jela,
(ali nije bila velika razlika, pa smo preťutjeli). Ja sam dobio toèeni
Kilkeny sa mirisom i okusom na kiselo, pa su mi zamjenili za neku drugu
pivu. Kuhari su mi izgledali potpuno neorganizirano i bez obzira ĹĄto nije
bila guŞva, saplitali se jedan o drugoga, pri èemu su im konobari zduťno
pomagali.
Kad bih podvukao crtu i ocijeniti sve skupa...mislim jedna èista èetvorka,
bez predznaka.
Pitao sam frenda Davora za miĹĄljenje :smt003
"U pravom sam steakhouseu prvi put jeo u ljeto 1996. godine. Bila je to cancunska podruĹžnica amerièkog lanca Ruthâs Chris.
Vrlo se dobro sjeĂŚam kako me konobar upozorio da barem minutu ne diram tanjur jer je jako vruĂŚ.
Na jelovniku je ponosno istaknutim slovima pisalo na koliko se visokoj temperaturi peku njihovi komadi govedine.
Kada sam napokon zarezao debeli steak, on je bio sjajan i èvrst izvana, i posve krvav iznutra.
I tako je karipski Ruthâs Chris (lanac je nastao u New Orleansu), koji ne pripada meðu ultimativno najbolje amerièke steakhouse, trajno definirao moj ukus za steakove.
Kasnije sam isprobao èitav niz drugih steakhousea, meðu kojima su mi u najsladostrasnijem sjeÌanju ostali newyorťki Ben Benson i The Strip House (nisam, na Şalost, nikada jeo u legendarnom Peteru Lugeru u Brooklynu), gdje su, valjda najsavrťenije zamislivo, kombinirali hrskavu, zamalo spaljenu povrťinu steaka sa soènom krvavocrvenom unutraťnjoťÌu i s jakim okusom zrelog mesa, koje prirodno vuèe na visokooktanski cabernet sauvignon. Poslije amerièkih steakhousea naprosto morate postati carnivora.
Poslije Mua, naĹžalost, zasad ne.
Mu je prvi pravi zagrebaèki steakhouse nakon mnogo godina (prije Mua jedina dva steakhousea u gradu poslovala su poèetkom osamdesetih: argentinski restoran u JuriťiÌevoj i Zrinski u Frankopanskoj; Mano u Gliptoteci nije samo steakhouse).
Mu je otvoren prije tri tjedna, u velikom, sjajno opremljenom i za steakhouse adekvatno ureðenom prostoru kraj glavne Finine poslovnice u Vukovarskoj ulici, dakle u dijelu grada gdje restorani dosad praktièki nisu postojali.
Mu je briljantno i zabavno koncipiran, ťto mu govori i samo ime, bazièna onomatopeja glasanja krave.
Muov meni vrlo je dobra interpretacija menija velikih amerièkih steakhousea, s listom od desetak steakova, nekoliko kotleta, puno salata i sirove govedine za predjelo te dvanaeatak priloga koji momentalno izazivaju apetit.
Od priloga sam dosad probao izvrsne fritule s povrÌem i peèenu papriku punjenu kozjim sirom, dok je dama bila vrlo zadovoljna palentom s tapenadom od crnih maslina.
Uz stvarno privlaèan izbor povrÌa i krumpira, Mu nudi i solidnu listu umaka; bearnese je bio neobièano dobar ne samo za zagrebaèke kriterije.
Posebno joĹĄ Ĺželim spomenuti neodoljivi âdomaĂŚi kruhâ. Rijeè je, ustvari, o malim komadima kruĹĄnog tijesta, koji donekle podsjeĂŚaju na pizzu, peèenim onoga èasa kada ih gost naruèi.
PoĹĄtena vinska karta
Svim ovim komplimentima trebamo dodati i trenutno najpoĹĄteniju vinsku listu u gradu, na kojoj su, uz solidan presjek domaĂŚe produkcije, i pojedina vrhunka svjetska vina, kao ĹĄto su Ornellai ili Frescobaldijeva Castelgioconda: poanta je u tome da se ta velika i skupa vina prodaju po cijenama neznatno viĹĄim od maloprodajnih.
I hrvatska su vina jeftinija nego u veĂŚini drugih restorana: Zlatni plavac barrique koĹĄta 250 kuna, ĹĄto uistinu nije previĹĄe s obzirom na njegovu cijenu od 175 kuna u vinoteci na uglu Gajeve i Tesline.
Ĺveliki kuracampanjci su, takoðer, naèelno manje skupi nego drugdje, ĹĄto osobito vrijedi za Bollinger Grande Annee, koji se prodaje po gotovo jednakoj cijeni kao u vinoteci obitelji Dusper, Muovih jedinih vinskih dobavljaèa.
U Muu je, dakle, sve gotovo perfektno, i jako precizno konceptualizirano, osim samog glavnog razloga postojanja restorana.
Osim peèene govedine.
Kada sam prvi put jeo u Muu, jedan je steak s vanjske strane bio viťe dinstan nego zapeèen, dok je drugi bio pretanak: fizièki je nalikovao na teleÌi odrezak, a ne na goveði steak.
Naime, filet mignon (koji se u Muu zove lady steak jer je najmanji u ponudi) treba biti odrezan s uskog dijela bifteka, da bi se postigla potrebna debljina, a nipoťto iz sredine, kao ťto su uèinili u Muu.
Drugi je put lady steak doista prerastao u biftek i, èini mi se, bio optimalno peèen i izvana i iznutra, ali je zato moj ramstek bio uvjerljivo pretanak, i iznutra ruŞièast, a ne crven.
U Muu, oèigledno je, zasad nisu svladali ni vjeťtinu rezanja mesa niti umjetnost peèenja govedine, tako da izvana bude gotovo hrskava i jako èvrsta, a iznutra karpaèovski crvena.
Osim toga, za prvim nam ruèkom meso nisu posluŞili na zagrijanim tanjurima, ťto je neprimjereno steakhouseu.
I posljednja primjedba: steakovi se reŞu noŞevima za steakove, dakle posebno oťtrim, veÌim noŞevima s posebno izraðenom drťkom, a ne obiènim noŞevima iz konvencionalnog beťteka.
Vrlo ljubazni konobar Mario, koji se iznenaðujuÌe dobro razumije u vina, objasnio mi je da su noŞevi za steakove naruèeni, ali, eto, joť nisu stigli.
Usprkos svim ovim zamjerkama, mislim da ĂŚe Mu uspjeti.
Prije svega, Zagrebu je, èisto Şanrovski gledano, steakhouse prijeko potreban: takav tip restorana mora biti osuðen na trijumf ako se barem donekle pristojno pridrŞava osnovnih Şanrovskih pravila.
Drugo, vlasnik Mua pametan je mladi èovjek koji Şeli uèiti, koji je uŞasno puno investirao u taj restoran (u podrumu Mua prava je mala hi-tech tvornica fine hrane), koji oèigledno ima viziju kako pojedini restorani trebaju izgledati i koji bi, stoga, vrlo brzo morao poboljťati sadaťnju razinu izvedbe kad je rijeè o mesu.
TreĂŚe, u Hrvatskoj je, objektivno govoreĂŚi, teĹĄko voditi steakhouse.
Kod nas ne postoji ni kultura ni tehnologija za suho odleŞavanje mesa, koja je presudna za izniman okus amerièkih, argentinskih ili ťkotskih steakova, koji, naèelno, sazrijevaju dvadeset do trideset dva dana.
Kod nas se, nadalje, goveda silom zakona ubija do navrĹĄene treĂŚe godine, a meso za neke od najpoznatijih steakova na svijetu dobiva se od petogodiĹĄnjih goveda.
Priprema steaka
Naposljetku, ugledni strani chefovi koji rade u Hrvatskoj, poput Esplanadina Marca Fontanellea, opravdano se Şale da su gotovo svi dijelovi mesa u naťoj ponudi, osim samih filea, gotovo neupotrebljivi za peèenje.
Kako, onda, pripremiti vrhunski ramstek uz tako mediokritetski izbor mesa?
Usprkos svim tim problemima, pojedini zagrebaèki restorani, koji nisu steakhousei, uspijevaju povremeno osigurati perfektnu selekciju steakova: to se prije svega odnosi na Mano, ali i na Balon.
Mu radi tek tri tjedna.
Na jesen bi u podrumu restorana trebao biti otvoren i klub sa Ĺživom svirkom i vinskim barom.
Nadam se da Ìe poslije ljetnog ugrijavanja osoblje Mua svladati ne tako tajanstveno, ali tehnièki gotovo okrutno precizno znanje rezanja i peèenja govedine te da Ìe se taj restoran uvrstiti u najuŞi vrh zagrebaèkog dobrog Şivota.
Do tada zadrŞavam ocjenu; oèekujem da u listopadu bude vrlo visoka."
Insomniac
01-09-2006, 16:00
Pitao sam frenda Davora za miĹĄljenje :smt003
Frend Davor je bio popljuvao neko nase crno vino,da bi to isto vino poslje dobilo zlatnu medalju u Parizu :smt003
Bit Ìe da mu vinari nisu poslali pakiranje buteljki prije recenzije. Ili jesu, al mu je Židak provalio u kancelariju i odnio vino u sportsku redakciju :smt003
Insomniac
01-09-2006, 16:22
Bit Ìe da mu vinari nisu poslali pakiranje buteljki prije recenzije. Ili jesu, al mu je Židak provalio u kancelariju i odnio vino u sportsku redakciju :smt003
to je laŞ,Židak ne pije nista jace od juica (sa vodkom naravno )
:smt005
Neki dan sam vidla Rene Bakalovica na TVju i ispod imena mu pise 'gastronaut'.
Koji klinac je gastronaut? Jel to netko tko voli jest ili voli kuhat ili voli jest i kuhat ili voli jest i kuhat i pisat o tome?
Gastronaut je naziv koji je BakaloviĂŚ smislio. Ăini mi se da je francuski naziv konosjer /fak speling/.
Inaèe, od zagrebaèkih kuhara sam èuo da ButkoviÌu namjerno uvijek naprave dinstani biftek jer on sere u kolumnama da ne voli dinstani a voli peèeni a da ga u Zagrebu ne zna nitko poťteno ispeÌi :smt005 :smt005
Insomniac
02-09-2006, 00:09
Gastronaut je naziv koji je BakaloviĂŚ smislio. Ăini mi se da je francuski naziv konosjer /fak speling/.
Inaèe, od zagrebaèkih kuhara sam èuo da ButkoviÌu namjerno uvijek naprave dinstani biftek jer on sere u kolumnama da ne voli dinstani a voli peèeni a da ga u Zagrebu ne zna nitko poťteno ispeÌi :smt005 :smt005
ako su argonauti tragali za zlatnim runom,gastronauti tragaju za zlatnom janjetinom. :smt003
p.s.
Vidim da Generalfeldmarschall vratio na mjesto :smt002
Vidjela sam danas u Jutanjem novo zanimanje - gastroguru.
Gastroguru.
Smislit cu si ja svoje zanimanje, makar mi to bilo zadnje sto cu uciniti.
Just a little bit
02-09-2006, 17:11
Od priloga sam dosad probao izvrsne fritule s povrÌem i peèenu papriku punjenu kozjim sirom, dok je dama bila vrlo zadovoljna palentom s tapenadom od crnih maslina.
"
vidio sam negdje komentar : kako zena koja jede s butkovicem moze biti dama ?
drapo sam se pol sata od smjeha :smt005 :smt003 :smt003 :smt003
inace brijem u skoroj buducnosti posjetiti Mu :smt001
Eventualno "dama noĂŚi". Fakat, da ga vidim u restoranu, brijem da ne bi mogao jesti.
@Insomniac
Utjecaj Allo Allo. Z bjutful zdĹžerman juniform.
bila u petak u Coloniji na pizzi. Ugodno iznenaðena. Jela pizzu ''varalica''
bez ťunke,ofkors. Gora ide vrhnje,krvalji sir i paprika. Finoooo. Sam kaj mi je malo prevelika pizza, pa nisam mogla sve popapati,iako sam se svjetski trudila. Pojedem pa prièekam da se malo slegne pa round two i tako jedno sat i pol,al ni uz najbolju volju nisam mogla dovrťiti.
Just a little bit
04-09-2006, 17:45
di je ta colonia ?
hrvoje2003
05-09-2006, 00:00
di je ta colonia ?
Bozidara Magovca 23, Travno. Ili ako ti je lakse-Mamutica. Dodes do ulice SR Njemacke(ona koja ide prema aerodromu), na prvom semaforu ides lijevo i onda na prvom semaforu desno. Desno je parking. Parkiras se, a zgradu ne mozes fulat
Ovaj topic me podsjetio koliko dugo ustvari nisam jeo ĂŚevape u somunu. Pa to je neoprostivo. Moram ubrzo ispravit tu kardinalnu pogreĹĄku. :smt003
di je ta colonia ?
A ako ideť autobusom sjedneť na bus na kojem piťe 221 Travno i izaðeť na prvoj stanici kad bus ulazi u naselje, preko puta stanice ti je pekara. To je i prva stanica nakon stanice kod Konzuma u Sopotu. Colonia je na samom uglu, na platou, na strani suprotnoj od stanice.
Restoranska recenzija
City Club Grill
City Club Grill sam prvi put posjetio proĹĄlog petka. Bilo je kiĹĄno popodne, i bio sam jako gladan. Dama naĹžalost nije bila u feelingu za crveno meso.
Prema zapadnom rubu zagrebaèkog centra sam se, dakle, zaputio u druťtvu mog prijatelja i povremenog ljubavnika Ninoslava. Ulaskom u ovu ustanovu, smjesta smo uoèili britanskog veleposlanika u Şivahnom razgovoru s bivťim ministrom ŽuŞulom.
Vlasnik City Club Grilla je rastom niski muĹĄkarac albanskog porijekla. NaĹĄa kuharica i konobarica je ipak bila dama srednjih godina sa srednjebosanskim naglaskom. Nakon ĹĄto smo se raskomotili i sjeli, ostali smo frapirani.
Naime, u City Club Grillu ne toèe ĹĄampanjac na èaĹĄe, ĹĄto je postao standard zagrebaèkih restorana. Ĺveliki kuractoviĹĄe, ponuðen nam je bio izbor izmeðu OĹžujskog, Stelle Artois i Coca-Cole.
Naruèili smo Stellu, koja je bila natoèena u posve neprikladnu èaťu i odveÌ hladna. Zbog problema s dostavom, jedina hrana na meniju su bili veliki Ìevapi.
Ja sam ih naruèio s dosta kajmaka, a Nino, koji pazi na prehranu, se odluèio za opciju bez kajmaka i s puno luka. Zbog vitamina.
Kada je hrana stigla, suoèili smo se s nevjerojatnom okolnoťÌu. U City Club Grillu ne drŞe noŞeve.
Kajmak je bio jako ukusan. Luk je bio upravo oèajno neimpresivan i gorak. Lepinja je bila krajnje neprimjereno zapeèena.
To sam zadnji put doĹživio kad sam u Istanbulu ostao bez kreditne kartice. I jeo na vrlo neuglednom mjestu. S turskim predsjednikom.
Samo meso je bilo odveĂŚ zasitno i teĹĄko. Ja se ne volim prejedati. S toga sam ostao na petom ĂŚevapu. Ostalo smo zapakirali. MoĹžda dami bude poslije do crvenog mesa.
Insomniac
18-11-2006, 00:06
gastronaute,kad ces opet napraviti recenziju MU-a ?
:-D :-D :-D :-D
To su neistine koje ĹĄiri Ivo PukaniĂŚ. Nikad nisam uzeo novce od vlasnika restorana.
Osim ako britanski veleposlanik nema neki restoran.
*SUPERMAN*
19-11-2006, 15:01
Bio sinoc,prije tululma po prvi put u Zelen dvoru (Zelendvoru) i mesina je stvarno odlicna,drmnuo sam jednu punjenu pljesku i bila je za prste oblizat. U rangu Labusa definitvno (Mitnica,''kod srbina')
Insomniac
19-11-2006, 15:10
To su neistine koje ĹĄiri Ivo PukaniĂŚ. Nikad nisam uzeo novce od vlasnika restorana.
Osim ako britanski veleposlanik nema neki restoran.
nego Davore,kad ce krenuti jedna recenzija menzi ???
Cuo sam da je i Ivic tamo krenuo otkad je poceo vracati kredit Hypo banci :-D
MoŞda krenu. Ima li u menzama ťampanjca na èaťe?
malimrav85
19-11-2006, 17:39
umro sam od smijeha kad sam vidio na idemo u ameriku Ĺženu iz hondurasa kak radi bureke
pita miliĂŚ ĹĄta je to?
kaĹže Ĺžena: burek con queso! :-D
VeĂŚ se vidim u pekari: buenos dias, un burek con carne, por favor.
Insomniac
19-11-2006, 18:12
MoŞda krenu. Ima li u menzama ťampanjca na èaťe?
Ima,ali samo Freixnet,u plasticnim casama,i to toplim!!!
I riĹžoto je bio neka neprepoznatljiva kremasta smjesa!