PDA

View Full Version : Što nas čeka u dalekoj budućnosti?

georgee
07-08-2009, 21:38
Svjedoci smo gomilanja problema na globalnoj razini. Ekološki problemi, siromaštvo, bolesti, ratovi. Možemo nabrajati do sutra. Mene zanima kako vi vidite svijet u budućnosti, za vašeg života, ali i za života vaše djece/unuka.
Masovno samouništenje ljudske vrste, napad aliena, svjetski mir i putovanje svemirom, stvaranje Svemirske Federacije? Ili možda neki drugi ishod? Što vi očekujete? Bilo na političkom, ekonomskom ili društvenom planu?

don_corleone
08-08-2009, 00:16
Hrvatska bude nova Švicarska kad litra vode dosegne cijenu barela nafte.

tapir_u_magli
08-08-2009, 00:37
svemirski most od zagreba do novog novog zagreba na mjesecu u izvedbi SIGH! (svemirski insitut...) go futurama!

Breeder
08-08-2009, 01:13
Hrvatska bude nova Švicarska kad litra vode dosegne cijenu barela nafte.

ah...daydreaming :lol:

sto ocekujem? pokolj, bilo bi lijepo da planet nastavi opet sam

Kalin
08-08-2009, 17:02
Kalin postaje predsjednik RH.

Jim_Halpert
08-08-2009, 17:48
..potop. Poslin mene. :mrgreen:

..nisan optimist.

http://www.webstilus.net/content/view/3097/100/

http://www.webstilus.net/content/view/3096/100/

http://www.webstilus.net/content/view/3095/100/

fat drummer
08-08-2009, 21:17
bežični net.... bilo gdje... besplatno

georgee
09-08-2009, 01:02
to sigurno.. plaćat ćemo to holdingu skupa s vodom.
ja mislim da će nastupit mračno doba, al da će već za naših unuka svijet ponovo doživit renesansu.. i tako u krug..

Mortiis
09-08-2009, 13:26
Resursi će postajati sve oskudniji, a sve će se više cijeniti proizvodnja materijalnih dobara. Visoka će kultura i dalje postojati i biti popularna, ali prihodi u njoj biti smanjeni, dok će niži oblici kulture biti sve više trivijalizirani.

Najbolje plaćena zanimanja bit će kvalitetno obavljeni manualni radovi i zanati, te visokotehnološka proizvodnja. Odvjetnici, novinari, filozofi, pisci i ostali prodavači magle i potrošači resursa će otići u na mjesto gdje sunce ne sja.

Oko Svemira sam pesimist- ljudi imaju dovoljno problema na Zemlji. Sumnjam da je itko prije 20 godina ovako zamišljao 21. stoljeće.

Oko Hrvatske, netko će možda jednom shvatiti kako se treba okrenuti proizvodnji novih vrijednosti, a ne posuđivanju i životu na kredit, te obrazovanju što više kadrova u tehničkim i prirodnim znanostima, a što manje u društvenim, dakle, suprotno od onoga kako je danas. Tada bi ekonomski razvoj mogao biti dobar.
Oko neoustašluka i to nisam previše zabrinut- smatram da će današnje mlade generacije u roditeljskoj dobi većinom napustiti takve ideje.

georgee
09-08-2009, 13:34
ne znam baš za prodavače magle. bar u vidu odvjetnika i ostalih vezanih za pravo. možda se smanji njihov broj, al zar stvarno misliš da bi država funkcionirala bez njih? osim ak ne misliš da će nastupit anarhija, a s tim se ne mogu složit, osim u vidu ratova
za kulturu se slažem. za zanate sumnjam, ovisi od države do države. visokotehnološku porizvodnju će moć kao i sada provoditi samo visokorazvijene zemlje. rekao bih da će se nastaviti povećavati razlika između siromašnih i bogatih i da će ponovo nastupit kolonijalizam u pravom smislu te riječi. onda će doć ratovi i zadnjih 500god će se ponovit. i onda opet sve iz početka, s OGROMNOM razlikom da će se to sve odvijat u puno kraćem vremenu (sjeti se napretka u 20.st. u odnosu na napredak do 20.st.)
uspon. pad. stagnacija. uspon. pad. stagnacija.
prije sam mislio da sve ide kvragu, ali sad sam siguran. ne po ravnoj liniji nego po ovom jednostavnom principu kojeg sam napiso odmah iznad svijet ide naprijed.

Kalin
09-08-2009, 13:53
Zar nije dovoljno mračna činjenica da ću ja postati predsjednik?

georgee
09-08-2009, 13:55
Zar nije dovoljno mračna činjenica da ću ja postati predsjednik?
mi govorimo o globalnoj razini :mrgreen: da si reko predsjednik SAD-a, već bi ljudi reagirali

Kalin
09-08-2009, 14:01
Predsjednička uloga u RH je zagrijavanje.
Nakon toga postajem imperator.
S.P.Q.R.

georgee
09-08-2009, 14:04
damn. a dobro, doći će neko drugi i svrgnut te. big deal :mrgreen:

Kalin
09-08-2009, 14:06
Teško.
Ja preferiram staljinističke metode.
Dakle, svakih mjesec dana dam pogubiti najmočnije karike u okolici pa da vidimo tko će se usuditi.

Mortiis
09-08-2009, 14:06
ne znam baš za prodavače magle. bar u vidu odvjetnika i ostalih vezanih za pravo. možda se smanji njihov broj, al zar stvarno misliš da bi država funkcionirala bez njih?

Naravno da država neće postojati bez svih elemenata pravosudnog sustava, ali će se njihova primanja i ugled smanjivati sukladno općenitom padu resursa i prebacivanju težišta na proizvođače.
Pravo je važna grana, samo, kao što se sada nekontrolirano svemu u svijetu režu prihodi, tako će, kako bude padala količina resursa, netko još malo uzeti njima koji sjede u uredima i ne proizvode.

za zanate sumnjam, ovisi od države do države.

Dobar zidar,stolar i općenito manualni radnik će uvijek biti traženi. Pogotovo sada kada je hiperprodukcija studenata. Zapravo sam više mislio na to nego na čisti zanat. Takvi će poslovi sve više biti predmet
međunarodnog tržišta, Brain Drain je po meni čisti mit. 2004. je iz Poljske u Irsku otišlo 200000 vodoinstalatera i sličnih radnika.
Ovog ljeta nam je zidar za neke radove opsežnije radove na kući uzeo peteroznamenkastu svotu. A njegov posao nikad neće moći napraviti nikakav stroj.

visokotehnološku porizvodnju će moć kao i sada provoditi samo visokorazvijene zemlje.

Uz dugoročni plan kroz više desetljeća i na više polja djelatnosti i Hrvatska može imati oblike proizvodnje visoke tehnologije. Trebalo bi početi još u osnovnim školama sa popularizacijom prirodnih predmeta, najvažnija je matematika koja sama po sebi nije prirodni predmet ali je osnovni alat u prirodnim znanostima. Sa nekoliko tisuca ekonomista, filozofa, politologa i ostalih takvih profesija na burzi nikako nije interes drzave da potice masovne upise na takve fakultete. S druge strane, bilo bi odlično potpuno financirati troškove studiranja studenata na tehničkim i ostalim deficitarnim fakultetima, jer je to društveni interes.
Upravo su fakulteti društvenih znanosti, vani i u nas, prijestolnice ljevičarskih struja, koje su sve samo ne poznate po racionalnom, logičkom i zrelom razmišljanju i budućih parazita.

Samo to nitko ne vidi i ne razmišlja toliko dugoročno. Glavno da umirovljenici dobiju nešto kako bi glasovali za Državotvornu Stranku :roll:

rekao bih da će se nastaviti povećavati razlika između siromašnih i bogatih i da će ponovo nastupit kolonijalizam u pravom smislu te riječi. onda će doć ratovi i zadnjih 500god će se ponovit. i onda opet sve iz početka, s OGROMNOM razlikom da će se to sve odvijat u puno kraćem vremenu (sjeti se napretka u 20.st. u odnosu na napredak do 20.st.)
uspon. pad. stagnacija. uspon. pad. stagnacija.
prije sam mislio da sve ide kvragu, ali sad sam siguran. ne po ravnoj liniji nego po ovom jednostavnom principu kojeg sam napiso odmah iznad svijet ide naprijed.

Sada siromašne zemlje koje nisu obdarene prirodnim resursima, ili ih ne znaju iskorištavati ili su im na čelu mafijaške klike će svakako biti još siromašnije.

Za kolonijalizam i ratove mislim da si izrekao glupost. U današnje vrijeme svijet je itekako osjetljiv na rat i sve se čini da se on zaustavi čim počne. I jedina država koja je radila invazije više to neće moći činiti.

Nestašica resursa prije će se rješavati rezovima usmjerenim na neproizvođače kakve sam spominjao nego ratovima.

Spominješ dosta apstraktne i sveobuhvatne stvari... Što se tiče država i njihovih padova itd djelomično se slažem s Fukuyamom... Povijest nije gotova, ali je umrtvljena na dugo vremena.

georgee
09-08-2009, 14:14
povijest je sve samo ne mrtva. ratovi i kolonijalizam nisu glupost. pogledaj povijest pa će ti bit jasno zašto su postojali, a povijesni tijek vidim tako kako sam i napiso. sve se to ponavlja i kruži. mijenjaju se samo prostori, ljudi i imena. sve će uvijek bit isto čisto iz razloga jer se radi o-ljudima. a ak išta ljudi vole, to je novac i moć.

Đ!
09-08-2009, 15:11
Mortiis, kad laici budu sposobni raditi poslove pravnika - tada će plaće pravnika pasti. A u tom trenutku oni više neće bit laici već pravnici tako da...

Mortiis
09-08-2009, 16:23
povijest je sve samo ne mrtva. ratovi i kolonijalizam nisu glupost. pogledaj povijest pa će ti bit jasno zašto su postojali, a povijesni tijek vidim tako kako sam i napiso. sve se to ponavlja i kruži. mijenjaju se samo prostori, ljudi i imena. sve će uvijek bit isto čisto iz razloga jer se radi o-ljudima. a ak išta ljudi vole, to je novac i moć.

Danas su oružja ubojitija nego ikad, komparativno dosta zemalja ima nuklearno oružje, postoje sigurnosne mreže u situaciji mogućnosti izbijanja rata i ne znam između koga bi se ti ratovi vodili i tko bi koga i na koji način kolonizirao. Da objasniš?

Mortiis, kad laici budu sposobni raditi poslove pravnika - tada će plaće pravnika pasti. A u tom trenutku oni više neće bit laici već pravnici tako da...

Ne razumiješ što sam htio reći. Kažem da poslovi pravnika nisu sami po sebi produktivni, u najširem smislu usmjereni su na nadgledanje i održavanje pravnog poretka. S manjkom resursa pasti će značaj pravnika jer pravo ne proizvodi resurse.
Naravno da će pravnici, novinari i društvene struke nastaviti postojati, u prvom postu sam se pregrubo izrazio, ali generalno će pasti značaj svih white collar struka za koje se ne utvrdi da dovoljno doprinose.
Pravo je struka koja održava, ne proizvodi - legislativna djelatnost nije proizvodnja tehnologije i resursa za sve veći broj ljudi (najvažniji održavači su npr. liječnici).

Sve je to, imajte na umu, samo moje mišljenje.

georgee
09-08-2009, 16:29
pa poanta kolonizacije je gomilanje moći i novca. kad kažem kolonizacija u pravom smislu te riječi, mislim na model 19.st.
previše se velike sile miješaju u manje, bivše kolonijalne države. evo ti perzijski zaljev i naftu. pitaj boga kaj će s tim bit. ajde, i ja sam možda malo pretjerao s tom kolonizacijom makar smatram da će ona bar u nekom snažnijem obliku nastati (borba oko nafte na već spomenutom području). dokle god se ima kaj za osvajat, dokle god postoji način da neko proširi svoju moć i poveća bogatstvo, bit će ratova. jer njih pokreće upravo to.

don_corleone
09-08-2009, 17:01
pa poanta kolonizacije je gomilanje moći i novca. kad kažem kolonizacija u pravom smislu te riječi, mislim na model 19.st.
previše se velike sile miješaju u manje, bivše kolonijalne države. evo ti perzijski zaljev i naftu. pitaj boga kaj će s tim bit. ajde, i ja sam možda malo pretjerao s tom kolonizacijom makar smatram da će ona bar u nekom snažnijem obliku nastati (borba oko nafte na već spomenutom području). dokle god se ima kaj za osvajat, dokle god postoji način da neko proširi svoju moć i poveća bogatstvo, bit će ratova. jer njih pokreće upravo to.

Kolonizacija će biti prikrivena, jako dobra fora je "uvođenje demokracije"

2Pac
09-08-2009, 17:46
ja mislim da će nastupit mračno doba..

Također. S obzirom na to kuda svijet ide, ne vidim ništa što bi potaklo na optimizam. Baš sam danas gledao neku emisiju o budućnosti, stvarima tipa: čipovi u odjeći koji će nam nadzirati zdravlje, pa vjerojatno čipovi u mozgu da doživljavamo virtualni svijet kao stvarni, pa potpuni nestanak prometa kakvog poznajemo danas jer, naravno, sve kontroliraju sićušni čipovi.
To zvuči kao da ćemo imat bezbrižnu i lijepu budućnost, dok se ne sjetimo da će i te kompjutere i čipove netko kontrolirat, tj. nas.

Potpuno se slažem. Kolonijalizam i danas postoji - vidi SAD & VB vs Irak, Afganistan, a u budućnosti će žrtve ovog dinamičnog dua vjerojatno biti i Iran (priprema se teren), Saudijci, Egipat, Sjeverna Koreja itd, a krajnji cilj je, prema nekim teorijama, Kina.

Kažem da poslovi pravnika nisu sami po sebi produktivni, u najširem smislu usmjereni su na nadgledanje i održavanje pravnog poretka. S manjkom resursa pasti će značaj pravnika jer pravo ne proizvodi resurse.

Pravo je struka koja održava, ne proizvodi - legislativna djelatnost nije proizvodnja tehnologije i resursa za sve veći broj ljudi (najvažniji održavači su npr. liječnici).

Ne slažem se. Ako ijedna struka ima osiguranu budućnost, to je naša. Bez obzira na stanje, pravo i pravnici su uvijek neophodni da održavaju.

2Pac
09-08-2009, 17:48

To je već danas tako, iako se ne radi o prikrivenoj kolonizaciji onima koji imalo prate sve to.
Da, uvođenje demokracije, spašavanje naroda od diktatora, uskoro će SAD počet spašavati muslimane od islama itd.

don_corleone
09-08-2009, 18:18
To je već danas tako, iako se ne radi o prikrivenoj kolonizaciji onima koji imalo prate sve to.
Da, uvođenje demokracije, spašavanje naroda od diktatora, uskoro će SAD počet spašavati muslimane od islama itd.

Muslimane od islama spašavat će Francuzi u Maroku i Alžiru, kad ode Gadafi Talijani će naći način da preuzmu "kontrolu" nad Libijom, samo čekam tren kad će Nizozemska vidjeti ugroženost svoje populacije JARu itd itd, naravno da je teško da će se takvošto dogoditi, al kad smo već upali u rasprave o kolonijama.... ::E:

georgee
09-08-2009, 18:24
koliko je ogromnih carstava samo bilo kroz povijest. sva su se raspala na sve manje dijelove. to ne može tako unedogled. crna gora, kosovo. ko zna kaj će bit sa škotskom, baskijom itd. svi će se odvojit. a onda će opet doć neki "car" i poharat svijet s jednom velikom razlikom-nekoć se mačem haralo, sad postoje puno opasnije i razornije stvari. no nećemo se uništit, predugo smo opstali da bi se uništili tako da... kad kalin postane imperator, neko će ga svrgnut, nastupit će anarhija, raspad tog njegovog imperija na sve manje dijelove dok se ponovo ne pojavi još gori od njega s još jačim oružjem :mrgreen:
go kalin :yay: :mrgreen:

Breeder
09-08-2009, 18:36

biti?! vec je :belj: odavno:lol:

Također. S obzirom na to kuda svijet ide, ne vidim ništa što bi potaklo na optimizam. Baš sam danas gledao neku emisiju o budućnosti, stvarima tipa: čipovi u odjeći koji će nam nadzirati zdravlje, pa vjerojatno čipovi u mozgu da doživljavamo virtualni svijet kao stvarni, pa potpuni nestanak prometa kakvog poznajemo danas jer, naravno, sve kontroliraju sićušni čipovi.
To zvuči kao da ćemo imat bezbrižnu i lijepu budućnost, dok se ne sjetimo da će i te kompjutere i čipove netko kontrolirat, tj. nas.

jako, jako, jako daleka buducnost
no zaboravljavljas ljudski faktor, a to je da znanje globalne populacije raste i kao takvo vise nije podlozno kmetovskom odnosu gdje primas bez pitanja (i to je jako daleka buducnost :rotfl:)

Ne slažem se. Ako ijedna struka ima osiguranu budućnost, to je naša. Bez obzira na stanje, pravo i pravnici su uvijek neophodni da održavaju.

face it...nepotrebni smo in the long run, barem ovakva kolicina

dovoljno je samo sloziti kvalitetan sustav informiranja, a to sto su pravnici i ostale drustvene struke mutave je jedan dio problema

ie koliko modernih filozofa ukljucuje moderna pitanja fizike u svoja razmisljanja?

za tumaciti sustav potrebno je izaci iz njega

Mortiis
09-08-2009, 19:12
Fascinantne su vaše ideje, karta svijeta će očito itekako biti prekrojena :mrgreen:

Što se tiče nafte i toga, ne bih htio ulaziti u ikakva energetska predviđanja, neki tvrde da će je zamijeniti solarna energija i da će se zalihe ionako iscrpiti, ali sam jako skeptičan prema tome da će netko vršiti invazije ili čak anektirati zemlje u 21. stoljeću. wtf

Još sam skeptičniji oko tehnologije, jer ako pogledate neka obilježja današnjih tehnologija poput računala i mobitela, sve su to stvari koje su u primitivnijem obliku ovdje bile i 80-tih.
Mnogo je filmova iz prošlosti predviđalo da ćemo do sada živjeti na Mjesecu, kad ono.... Bi se netko iz tko je spavao od 1989. šokirao današnjim svijetom? Ne previše. Čak ni onaj iz 1979 :mrgreen:

georgee
09-08-2009, 19:16
onaj iz 1979. bi se čudio kak to da svi hodaju obučeni i da se za gram marihuane ide u zatvor :mrgreen:
ne znam, mortiis nadam se u pravu. al ja imam običaj povijest gledat na ovaj način i ne mogu bit optimističan. ishod je optimističan, ali puno toga će se izdogađati. živi bili pa vidjeli!

Kalin
09-08-2009, 20:36
Zašto se uopče brinuti oko toga kako će biti pošto 2012. počinje Apokalipsa?

georgee
09-08-2009, 20:41
:rotfl:
al ček, kad ćeš ti stić bit predsjednik i imperator.. prijavi kandidaturu dok još imaš vremena :mrgreen:

Kalin
09-08-2009, 20:45
Ne brini.
Imam dogovor sa Σατανάς-om da preuzmem vlast nakon Apokalipse.

georgee
09-08-2009, 20:48
:mad2: nisi fer. ti imaš prednost. ah. onda ok.
očekujem da će kalin postat princ tame i sve nas jebat u mozak na paklenoj verziji pravokutnika.

Kalin
09-08-2009, 21:04
Još jedan Židov će morat biti razapet da bih preuzeo administratorsko mjesto u ovom mračnom svijetu.
Ecce Homo, Poncije Pilat, zamijenite ga za Barabu!

georgee
09-08-2009, 21:07
:rotfl::rotfl::rotfl:
ok, sad dosta oftopičarenja, ovo je ozbiljna tema.
ima li onih koji fkt vjeruju u taj shit o 2012.?
ovo je retoričko pitanje i nadam se da ih nema. smak svijeta-ne. 2012.? hell no.
bit će ovog svijeta još bar tisuću godina!

Kalin
09-08-2009, 21:09
Ja vjerujem.
Doduše, ne vjerujem da će se Vrata pakla otvoriti te će cijeli svijet u tom trenutku propasti.

georgee
09-08-2009, 21:12
neće nikad bit kraja svijeta. bez nas il s nama. sve će to ispočetka.
a sad idem na cugu i duboko razmišljat o ovom :mrgreen:

Breeder
09-08-2009, 22:51
Ne brini.
Imam dogovor sa Σατανάς-om da preuzmem vlast nakon Apokalipse.

oce`l bit` pice i pive?

ako bude, imas moj glas

georgee
10-08-2009, 00:13
breeder, ja sam mislio da si ti na dobroj strani.
al ak dodaš pljuge na listu, i'm in :mrgreen:
ajmo ljudi. kaj će bit za 10-20godina?

don_corleone
10-08-2009, 00:39

ja ću, nadam se, završit ovaj faks :smartass:

georgee
10-08-2009, 00:41
i trudeći se postat glavni tajnik un-a i osigurati svjetski mir
lijepo, al kalinova verzija i nije tako loša :mrgreen:
mario, ponudi nešto atraktivnije hehehe

Kalin
10-08-2009, 01:08
oce`l bit` pice i pive?

ako bude, imas moj glas

Ovisi o Ba‘al Zebûb-u.
Ja sam npr. za jedan veliki roštilj, barem dok meteori padaju nad Babilonom.
Ali on je nekako konzervativan, samo bi žrtvovao djevice isl.
I ne mislim na moderno žrtvovanje djevica.

Breeder
10-08-2009, 01:45

ja sam utilitarista :mrgreen:

sta ce biti? nemam blage, ali pretpostavljam neko globalno sranje koje ce mentalitet svijeta koji sudjeluje u njemu vratiti u stanje 50ih prosloga stoljeca

kakvo sranje?
toliko je toga za birati...mmmm....predlazem da otvorimo kladionicu i za 20 godina podijelimo pare

Kalin
10-08-2009, 02:13
http://www.index.hr/images2/mafija_italija_uhicenje_afpV.jpg

don_corleone
10-08-2009, 07:40
i trudeći se postat glavni tajnik un-a i osigurati svjetski mir
lijepo, al kalinova verzija i nije tako loša :mrgreen:
mario, ponudi nešto atraktivnije hehehe

Ja sam malo skromniji, ja bih samo napokon riješio pitanje Bliskog Istoka i nuklearnog naoružanja :neko:

PJ
10-08-2009, 12:07
Što nas čeka u dalekoj budućnosti?
Hrvatska će ući u Europsku Uniju.

georgee
17-08-2009, 23:22
mali offtopic pj: vidiš da se možemo vratit u prošlost! pa vratili smo se tjedan dana unazad :mrgreen:
ugl, jako s optimističan s ovim postom gore. dok mi ispunimo sve uvjete, neće više bit eu. ak i uđemo, ući ćemo skoro i to će bit napravljeno na nepromišljen i brzoplet način.

Mortiis
21-08-2009, 01:44
nestadoše neki dobri postovi

ostajem pri svome, superindustrijalizacija uz primjenu najnovijih tehnologija, ako ne želimo da miljenko jergović i julijana matanović pišu eseje o propasti Hrvatske, pa će se odvjetnici baviti sporovima nastalima iz takvog razvoja, a ne time tko je od koga ukrao, jednom će se i ti predmeti zaključiti majku im

Kulture i zabave ima previše,a i nije baš nešto :mrgreen:

Jim_Halpert
22-08-2009, 10:33
..brisanje cile šemane na PKTu, još jedan znamen "ups" ki gre u prilog mojoj futurološkoj zebnji.

..ste načeli temu o genetskon inženjerstvu? Je ofkors OK radi sprečavanja boleštin, al što ako to bude dopušteno i radi "inih popravkov"?, a što ako to bude iskomercijalizirano? Bogatuni će navaliti samo tako! Doduše, to će se donekle moći regulirati, jer najluđe što se more dogoditi je da tehnologija bude stvorena, pa zabranjena, te će se pretvoriti u vraški unosnu trgovinu na ilegalnon tržištu.. Eto, danas trava u Nizozemskoj, trava i kokain u svitu, a sutra prodaja genov. :unsure:

..doduše; ja bi(n) nečigove gene ti' podiliti cilon svitu - Britančeve, Maruškine, Poljakove, Papkarove i očito još od ovog sa mog avatara. Pa i svoje (isključujući kratkovidnost i sklonost melankoliji).

gregi
23-08-2009, 19:37
U današnjim modernim vremenima, doslovce smo se okružili i zatrpali plastikom, vrlo korisnim, a opet, s duge strane, i dosta štetnim materijalom.

http://cromalternativemoney.org/images/plastika.jpg

Morske struje stvaraju "Otoke Otpada" od kojih je najveći gotovo dvostruko veći od Texas-a i pluta Pacifikom između Kalifornije i Havaja...

Opširnije:

Plastika I Otpadni Plastični Materijali: Otoci Od Smeća Veći Od Teksasa (http://cromalternativemoney.org/index.php/en/media/news/plastika-i-otpadni-plastini-materijali-otoci-od-smea-vei-od-teksasa.html)

.

Robierre de Cochon
23-08-2009, 19:45
prikupljanje plastičnih boca je dobar prvi korak :D

PJ
23-08-2009, 20:24
Dobro, i? Što predlažeš da učinimo oko toga?

fat drummer
23-08-2009, 20:49
molim moda da ovo promptno deleta ili spoji s nekim kurcem, ovisi što mu se da

PJ
23-08-2009, 21:24
Recimo da je ovo jedini topic koji je u nekoj vezi s ovim...

georgee
23-08-2009, 21:34
nemamo neki topic ekologija? :mrgreen:
dobro, ima veze. bit ćemo zatrpani smećem. kul. ja sam za.
EDIT: i zaboravih nadodat, da ne postam dvaput bezveze.
predviđam da će unuci današnjih studenata ffzg-a tražit besplatnu hranu i blokirat pučke kuhinje.

PJ
29-08-2009, 13:47
http://www.youtube.com/watch?v=gzf83Hz9h7M&feature=sub

The storm is coming?

georgee
29-08-2009, 14:12
vidjet ćemo. baš su kul ovi roboti...
nadajmo se najboljem!

bubašpara
29-08-2009, 23:14
predviđam da će unuci današnjih studenata ffzg-a tražit besplatnu hranu i blokirat pučke kuhinje.
ha ha haaaaaaaaaaa!!!:thumbup:

Hrvatska će ući u Europsku Uniju.

misliš!?? hm..ja i nisam baš tako sigurna da će RH ući u EU tako skoro..zapravo mislim da će se prije EU raspasti nego što ćemo mi ući u nju!!

http://www.youtube.com/watch?v=gzf83Hz9h7M&feature=sub

ja bi jednog ovakvog robotića da mi posprema stan i radi sve ostalo što inače moram sama..:mhm:

PJ
29-08-2009, 23:38
misliš!?? hm..ja i nisam baš tako sigurna da će RH ući u EU tako skoro
To je predviđanje za daleku budućnost...

ja bi jednog ovakvog robotića da mi posprema stan i radi sve ostalo što inače moram sama..:mhm:
Imaš već one koje usisavaju... a za ostalo ćeš morat pričekat 10-15 godina.

Sex? Oko 20.

bubašpara
29-08-2009, 23:51
To je predviđanje za daleku budućnost...

Imaš već one koje usisavaju... a za ostalo ćeš morat pričekat 10-15 godina.

Sex? Oko 20.

robota za sex!??? pa znaš kako roboti imaju neke usporene pokrete!! ne hvala!!! :rolly:

pokušavam to zamisliti!! komedija!!!!:rolly:

PJ, baš si me nasmija!!!:mrgreen:

PJ
29-08-2009, 23:54
Vidim, ti nisi gledala A.I. (http://en.wikipedia.org/wiki/A.I._Artificial_Intelligence) :mrgreen:

Roboti za 20 godina će biti nešto drukčiji od onih danas.

bubašpara
29-08-2009, 23:58
eee, ne znam kakav bi taj robot triba biti!!!
evo odmah ću se predbilježiti!

Traži se ROBOT
Što zgodan, što jak,
Na pola anđeo čuvar
i na pola vrag.

Nevin ko suza
i stasit ko bor,
Frajer sa otrovnim smiješkom.
Simpatično spor.

ovakav MOŽDA dolazi u obzir..:mrgreen:

Breeder
30-08-2009, 00:02
Vidim, ti nisi gledala A.I. (http://en.wikipedia.org/wiki/A.I._Artificial_Intelligence) :mrgreen:

Roboti za 20 godina će biti nešto drukčiji od onih danas.

kakvi???****

radzid
30-08-2009, 21:42
neće nikad bit kraja svijeta. bez nas il s nama. sve će to ispočetka.
a sad idem na cugu i duboko razmišljat o ovom :mrgreen:

loooooooooooooooool, na ovo sam se pošteno nasmijal.

To kaj će bit u 23. prosinca 2012. je promjena ere tj. mlječna staza se okrene oko svoje osi ili nešto.... neznam uglavnom prema mayanskom kalendaru i kalendarima poganskih naroda to prijelaz iz ere ribe (kao simbol krščanstva - slučajnost buhahaha) u neku novu eru... neznam što ide po horoskopu iza ribe XD. Evanđelje po zeitgeistu (6:66)

PJ
30-08-2009, 22:01
Priča o tome da će se mlječna staza okrenuti oko svoje osi (šta to uopće znači?) je otprilike kredibilna i osnovana u znanosti kao teorija da ako se ispod jastuka stavi zub, doći će zubić vila preko noći i ostaviti ti mali dar.

Maye i pogani su bili svašta, ali su bili usrani što se tiče predviđanja budućnosti. Da nisu, možda bi još postojali.

Tkach
30-08-2009, 22:22
E bogami radim popis svih koji me dave s tom 2012. čisto da ih mogu 1.1.2013. kontaktirati i jebati im mater maloumnu. S jedne strane jedva čekam taj dan, a onda se sjetim da ću tad imati 26 godina pa ipak poželim da vrijeme malo uspori.

radzid
30-08-2009, 22:22
Iskreno... malo znam o astronomiji. Svakih 2000 i nešto godina se dogodi taj prirodni fenomen (nemoj me držat za rječ neznam jel to za galaksiju ili nešto treće... neka velika promjena što se tiče zvijezdanih konstelacija) Ne radi se o smak svijetu nego samo promjena ere isto kao što za 1000 godina kažu milenij. To nema nikakvih implikacija za ljudski rod. Samo astronomiju :D
I ne radi se o predviđanju budućnosti, jer za to nema ni zanimljivih pričica koje bi bar imale privid kredibiliteta i privukle pažnju za lakovjernike bedake kao što sam ja.

bubašpara
31-08-2009, 16:22
a da pitamo Nostradamusa!????

ima neka knjiga njegovih proročansrtava, čitala sam je, pa sve u nekim šiframa zapisano... tako da svak to može protumačiti na svoj način... ma sve je to "trla baba lan da joj prođe dan!!" :mrgreen:

Breeder
31-08-2009, 16:33
Sa duznim postovanjem, pojma nemate!!

Svatko tko ima imalo pojma cuo je za Babu Vangu!
http://3kolone.org/mini/index.php?article=283

da citiram ovoga genija (ako mislite da lazem imate link gore u kojemu je sva istina):
"5079. kraj svijeta"

Koji dokaz jos trebate?!?!

Mortiis
31-08-2009, 17:12
wow, postaje zanimljivo nadolazeće godine po ovome, moram odgodit svoje samoubojstvo :rotfl:

Breeder
31-08-2009, 17:27
2111. ljudi postaju roboti
2196. nova rasa - mješavina europske i azijske rase
2273. opet nova ljudska rasa - mješavina bijele, žute i crne rase
2299. u Francuskoj se javlja pokret otpora protiv muslimana.
3797. nema više ljudskog života na Zemlji, međutim ljudi će nastaviti život na
drugim planetima u nekom drugom sunčevom sustavu.
5079. kraj svijeta.
:blink::blink::rotfl::rotfl:

PJ
31-08-2009, 18:15
Kako robot može bit mješavina europske i azijske rase????

Alita
31-08-2009, 18:16
Znam ja, znam ja!
Kiborzi!

Breeder
31-08-2009, 18:21
Znam ja, znam ja!
Kiborzi!

da ste malo pametniji vidjeli bi da je baba Vanga predvidjela da ce zivotinje postati poluljudi...znaci sa vremenom zivotinje postaju ljudima, ljudi robotima, a fat i njegovi potomci postaju zivotinje

i tako se ponovno ostvaruje prirodna ravnoteza :neko:

bubašpara
31-08-2009, 20:43
da nije ova baba Vanga volila malo cugnuti?? :timbilding:

uostalom čemu se optrećivati s tim što će biti 2567...3487..5329...godine...

2076. nema klasnog društva, opet se vraćamo na komunizam. juuuuupi!!! komunizam!!:prozac: -> tribala bi poživiti 91 godinu da doživim ovo... dakle, sve ono što dolazi nakon ovog komunizma ne triba nas brinuti...

Mortiis
31-08-2009, 22:05
2111. ljudi postaju roboti
2196. nova rasa - mješavina europske i azijske rase
2273. opet nova ljudska rasa - mješavina bijele, žute i crne rase
2299. u Francuskoj se javlja pokret otpora protiv muslimana.

Možda se pod robotizacijom misli na otuđenje suvremenog čovjeka ! :neko:

georgee
31-08-2009, 22:09
[6] (http://www.pravokutnik.net/forum/../clanci/pravnijada-u-svemiru/4-nastavak-price-i-daljnja-razjasnjenja#_ftnref6) Što je nemoguće jer su sve ptice ubijene još 2356.g.

[7] (http://www.pravokutnik.net/forum/../clanci/pravnijada-u-svemiru/4-nastavak-price-i-daljnja-razjasnjenja#_ftnref7) Opet isto nemoguće… 2356.g. je bila loša i za šljokice i općenito čudna godina

i robotske deve.
fat je prorok!

m8Dave
27-01-2010, 23:40
If you don't come to democracy, democracy will come to YOU!!!!;))))

Must
27-01-2010, 23:52
http://www.pglel.co.uk/rmbi2015/images/website_general/Parachute.jpg

don_corleone
28-01-2010, 09:42
Ledeno doba!!!!!:metal:

Frenki
28-01-2010, 10:46
eee, ne znam kakav bi taj robot triba biti!!!
evo odmah ću se predbilježiti!

Traži se ROBOT
Što zgodan, što jak,
Na pola anđeo čuvar
i na pola vrag.

Nevin ko suza
i stasit ko bor,
Frajer sa otrovnim smiješkom.
Simpatično spor.

ovakav MOŽDA dolazi u obzir..:mrgreen:

Guglaj "Gigolo Joe" ::E:

Werther
28-01-2010, 11:38
vječno blaženstvo i neopisivo lijepa bliskost, milost i ljubav Božja :angelnot: koja je i sad tu ali je ne shavaćamo i ne razumijemo... jer još nije daleka budućnost :iviv:

Kalin
28-01-2010, 11:42
30godišnje razdoblje prohladnog uvoda u Pakao, okarakterizirano snijegom, potresima i potopima. Wuhu!

bubašpara
28-01-2010, 20:15
izgleda da Werther sebe vidi u raju u dalekoj budućnosti!!:rotfl:

@Frenki..hmmm.. ne.. nema "otrovni smješak"..

legionar
29-01-2010, 02:12
Čeka nas posvemašnja robotizacija: roboti će nas liječit, radit umjesto nas, špijunirat, ubijat za nas, sexat se s nama itd. itd. Što god trebamo.

http://www.monitor.hr/vijesti/japan-roboti-ce-zamijeniti-35-milijuna-ljudi/100802/

http://naslovnica.info/item/?rss=1&id=450707

http://www.cro-windows-vista.info/vojni-roboti-za-ubijanje-postaju-realnost/

http://www.24sata.hr/metro/roboti-ce-uskoro-postati-vjerni-kucni-pomocnici/71742/

http://www.voanews.com/bosnian/archive/2005-08/2005-08-09-voa7.cfm?renderforprint=1&textonly=1&&TEXTMODE=1&CFID=350740031&CFTOKEN=33604806&jsessionid=843026a523e9698f1c863c1911377034397f

http://ns1.vjesnik.com/html/2005/02/18/Clanak.asp?r=van&c=2

http://www.voanews.com/bosnian/archive/2006-07/2006-07-21-voa4.cfm?moddate=2006-07-21

http://www.javno.com/home/hr-svijet/izrael-proizveo-robota-ubojicu_25072

http://www.javno.com/hr-zivot/robotski-pauci-i-zmije-ratuju-u-iraku_145830

http://www.javno.com/hr-zivot/roboti-dobivaju-moc-odlucivanja-o-zivotu-i-smrti_128366

http://www.javno.com/hr-svijet/izraelci-predstavili-vojnika-robota_144381

http://www.monitor.hr/vijesti/bigdog-robot-kao-napredno-oruzje/99460/

http://www.tportal.hr/tehno/audio_i_video/1084/Roboti_kojih_se_treba_bojati.html

http://www.macromedia-plus.com/lifestyle/mozaik/1669-jules-robot-s-deset-osjecaja

http://www.javno.com/hr-zivot/robotski-pauci-i-zmije-ratuju-u-iraku_145830

http://naslov.hr/novosti_ostala_tehnologija/Robotski.pauci.i.zmije.ratuju.u.Iraku/komentari/edjee

http://www.inet.hr/~zkunej/roboti2.htm

http://riot_act.phpbbserver.com/post12847.html

http://www.ezadar.hr/clanak/seks-s-robotima-moguc-do-2050

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=56815

http://www.on-a.info/showtime/zanimljivosti/savrsena-zena-za-usamljene-muskarce.html

http://www.jutarnji.hr/doba-kiborga-je-pocelo/263836/

http://www.jutarnji.hr/elbot--prevario--tri-suca/262883/

http://www.monitor.hr/vijesti/indonezija-ce-mikrocipovima-oznacavati-zarazene-hiv-om/113585/

http://aktualno.hr/novosti/6164_Strojevi+postaju+superiorni+ljudima.html

http://www.inet.hr/~zkunej/roboti2.htm

PJ
29-01-2010, 02:18
I, for one, welcome our new robot overlords.

Must
29-01-2010, 02:25
čeka nas smak svijeta

Werther
29-01-2010, 12:31
grob. crvi. čempresi. ništa. olakšanje. smirenje nas čeka :kissbunny:

bubašpara
29-01-2010, 12:44
čeka nas smak svijeta

iskreno, ne vjerujem u ovakav scenarij.. mogu se postepeno događati stvari tipa globalno zatopljenje/zahlađenje, potresi, polave, tsunamiji, vulkanske erupcije itd... što je zapravo najnormalnije!! takve su se stvari oduvijek događale i ljudi su se jednostavno prilagođavali..

@legionar..pa što ćemo mi raditi dok ti vrijedni roboti budu sve umjesto nas obavljali!?? nastat će još veći kaos na zavodu za zapošljavanje!:unsure:
*mrš roboti!*

don_corleone
29-01-2010, 21:41
Roboti će napredovati koliko će to nama ljudima odgovarati :mhm:

bubašpara
30-01-2010, 21:32
to opet zvuči predobro da bi bilo istinito!!:unsure:

Grizzly
30-01-2010, 23:52
Čeka nas smrt. Eto što nas čeka. :unsure:

Barroom Hero
04-02-2010, 14:43
grob. crvi. čempresi. ništa. olakšanje. smirenje nas čeka :kissbunny:

E ti pussy-ass komentari :rotfl: Ja ne znam za vas, ali dok bum ja u najboljim godinama ce osmislit eliksir života pa cu 500 godina bit sretan i bogat s erekcijom

Breeder
07-02-2010, 09:29
E ti pussy-ass komentari :rotfl: Ja ne znam za vas, ali dok bum ja u najboljim godinama ce osmislit eliksir života pa cu 500 godina bit sretan i bogat s erekcijom

http://en.wikipedia.org/wiki/Aubrey_de_Grey

lik je od doma dobio doktorat :rotfl:

ali koliko mi se cini on je cisti teoreticar i to sto prica su logicke igrice, jos nisam vidio da igdje spominje detaljne cinjenice, samo dere po opcenitim faktima :roll:

babaroga21
18-02-2010, 02:43
1.nostradamus predviđa 2012. promjenu na zemlji,a ne smak svijeta..tj. smak svijeta koji danas poznajemo...niz klimatskih,ekonomskih,gospodarskih i političkih promjena će po njemu kulminirati te godine...
2.postoje teorije da će za 10-ak godina cijela zemlja ostati bez električnog napajanja..tj da ćemo ostati u mraku..i da neće ponovno biti moguće pokrenuti svjetlo putem električne energije ( neznam detalje:)
3.po Bibliji,točnije Knjizi otkrivenja..postoji 7 anđeoskih trublji....1. se oglašava u vrijeme kad će velik broj ljudi umrijeti od posljedica klimatskih promjena (to bi bilo sad i slijedećih par godina)...2. se oglašava kad veliki dio površina zemlje preplavi voda ..dalje neznam točno,ali znam da kao na kraju kad se 7. oglasi..na zemlji ostaje jedno mjesto na kojem će živjeti ljudi koji su preživjeli i to mjesto će imati svojih 12 stupova,tj. ako sam dobro čula nekih 12 elemenata koji će ostati iz prošlosti,koje su ljudi stvorili,izumili ili što već,a koji će *preživjeti* promjene...
4. postoji jedan znanstvenik,bivši igrač bejzbola David Icke..koji je radio za američku vladu...gledala sam ga u emisiji Na rubu znanosti..on kaže da postoje tajne organizacije u svim svjetskm organizacijama i da zbog približavanja ledenog doba i inih katastrofa oni planiraju smanjiti populaciju na zemlji....čipiranjem (kroz cjepiva),hranom ( ako vas zanima upišite u google Codex Alimentarius) i lažnim terorističkim napadima (to je ona teorija da su sami amerikanci tj tajne organizacije srušili blizance)..isto tako kaže da je misija tih organizacija masovna zatupljenost stanovništva tj.stvaranje pasivnog stanovništva koje će sve to preživjeti, prihvaćati sve njihove odluke i time će kao biti stvoreno Novo ropstvo..

to su neke od teorija koje znam,za koje sam čula i sl...ja osobno mislim da me u dalekoj budućnosti čeka mirovina,neko staro gunđalo koje ću zvati mužem i možda koje dijete

brooklyn
18-02-2010, 03:29
Nostradamus je svakaj predvidio, a obistinila su mu se možda!!! dva proročanstva... Zanimljivo mi je kak Inke, Maye i ekipa svi znaju da se svakih 2000 godina događa neka promjena kad oni nisu bili aktivni dovoljno dugo da uopće budu u poziciji dati takvu izjavu. U ovom s organizacijama ima nečeg ziher, al da je to došlo do te razine je notorna glupost. To samo paranoik može smislit, možda ga je pogodila ona bejzbolska loptica u vugla pa je frajer poblesavio.
Brijem da su najbliže točnim proročanstvima religijske knjige (imati Jehovinog svjedoka u obitelji- naravno baku zna nekad bit korisno). Uglavnom jedino one su toliko široke u spoznaji kraja svijeta da im je, u principu, teško fulat. Zanima me samo kakav mozak je morao bit frajer kaj je napisao "Apokalipsu".
Ja, ipak, mislim da je baba manda( ona par postova više) imala prav u tome kaj je rekla da će životinje postat poluljudi, ako malo bolje protumačimo ovo, za tri tisuće godina (kad oni predviđaju kraj svijeta) mora doć do nekog stupnja evolucije, ako ne prirodne onda možda uzrokovane od strane ljudi nad životinjama. Što se tiće šuma i sl. mislim da bu to samo od sebe preživjelo, nerealne su mi stvari da bumo mi uništili ovaj planet, brijem da je ipak malo realnije da ćemo uništiti same sebe ili će nas planet jednostavno "pojest".

A, najdraža mi je teorija o izvanzemaljcima, tj. Star Trek teorija o daljnjem ljudskom napretku. Jer se u nekom djelu svemira morala potrefiti takva slična ako ne i ista vrsta nastanka života... :thumbup:

PJ
18-02-2010, 11:26
4. postoji jedan znanstvenik,bivši igrač bejzbola David Icke..koji je radio za američku vladu...gledala sam ga u emisiji Na rubu znanosti..
Hahahahaha! Evo rezultati našeg divnog edukacijskog sustava i našeg divnog "znanstveno-obrazovnog programa". Jebote život. Dan kada Icke bude smatran znanstvenikom, a Na rubu znanosti znanstvenim programom je dan kada ću se ja baciti sa zgrade.

Svašta.

babaroga21
18-02-2010, 17:41
To samo paranoik može smislit, možda ga je pogodila ona bejzbolska loptica u vugla pa je frajer poblesavio.

pa ako uzmemo obzir da je u Englesku uveden onaj skener što te do gola vidi nakon terorističkog napada na metro ili što već,
da je u SAD-u stvoren uređaj koji ima mogućnost prespojiti u neke tajne agencije svaki telefonski poziv unutar SAD-a...mislim da nije samo njega pogodila loptica u vugla..sve popizdilo..:mhm:

konzerva
18-02-2010, 23:54
zbilja smiješno...
pa Icke uopće nije igrao bejzbol!

fat drummer
19-02-2010, 00:24
englezi ne igraju bejzbol. rounders je igra za britansku djecu koja imaju poremećaje u razvoju

babaroga21
19-02-2010, 00:42
zbilja smiješno...
pa Icke uopće nije igrao bejzbol!
čini mi se nogomet ipak :unsure:

fat drummer
19-02-2010, 00:45
Hahahahaha! Evo rezultati našeg divnog edukacijskog sustava i našeg divnog "znanstveno-obrazovnog programa". Jebote život. Dan kada Icke bude smatran znanstvenikom, a Na rubu znanosti znanstvenim programom je dan kada ću se ja baciti sa zgrade.

Svašta.
ajde ajde, babaroga očito ne čita što piše. jer napisla je znanstvenik, bivši igrač bejzbola. te dvije stvari u u koliziji per se. kao da netko kaže - vrhunski neurokirurg, bivši dinamov bek

Kalin
19-02-2010, 00:49
to su neke od teorija koje znam,za koje sam čula i sl...ja osobno mislim da me u dalekoj budućnosti čeka mirovina,neko staro gunđalo koje ću zvati mužem i možda koje dijete

Kvragu, misliš se razmnožavati.

babaroga21
19-02-2010, 01:02
dotična emisija je bila prije jedno godinu do dvije dana...detalja se nisam sjećala dok tu nedavno s jednim čovjekom nisam pričala o temi globalne urote pa mi je on nakon što sam mu pričala o tom liku kojeg sam gledala Na rubu znanosti,rekao da to mora da je David ICke i on mi je rekao da je bejzbol igrao,ispričavam se na tome,zbilja važan podatak iz cijele ove priče...
a to da je znanstvenik sam spontano napisala...s obzirom na ovu teoriju i neke detalje iz emisije koje sam čula...
stvarno je čudno što neupućena osoba nazove znanstvenikom čovjeka koji je radio za američku vladu,bavio se bioenergijom,teorijama urote,vanzemaljcima i koji je napisao hrpu knjiga o području svog istraživanja..

trebala sam napisati da ćemo u dalekoj budućnosti svi biti mrtvi :iviv:

PJ
19-02-2010, 01:07
stvarno je čudno što neupućena osoba nazove znanstvenikom čovjeka koji je radio za američku vladu
Icke nikad nije radio za američku vladu. Bio je sportski komentator. Da, Icke je praktički božo sušec.
A i da je, raditi za američku vladu znači biti znanstvenikom?

,bavio se bioenergijom
Nije znanost nit s njom ima veze. (barem ne ono na što ti misliš)

,teorijama urote,vanzemaljcima
Vidi gore.

i koji je napisao hrpu knjiga o području svog istraživanja..

Također ne čini čovjeka znanstvenikom.

Znanstvenika čini istraživanje stvari znanstvenom metodom. Icke istražuje tako da uzme 300 mikrograma lsd-a i priča gluposti naokolo.

babaroga21
19-02-2010, 01:31
ok znam što je znanstvenik znam da teroije urote,vanzemaljici i bioenergija sami po sebi nisu znanstvene discipline...gledala sam to prije određenog vremena i dok sam pisala ovaj tekst sam ga nazvala znanstvenikom...sorry,ispričavam se,stvarno sam mislila da je znanstvenik neki s obzirom da su ga doveli u emisiju,a ne luđak koji se krka lsd-om.

slijedeći put kad budem namjeravala nešto napisati ću se prije toga informirati na netu,možda kojih par knjiga pročitati,otići na neko predavanje o dotičnoj temi,tako da mi se opet nebi dogodilo da slučajno u nekoj totalno bzvznoj priči,na nekom forumu ne izvalim glupost kao što je ova...

btw. zašto pobogu od svega što sam napisala se komentira samo to što sam čovjeka slučajno nazvala znanstvenikom..

PJ
19-02-2010, 01:34
Tvoja isprika je prihvaćena i pohvaljujem tvoju odluku da sljedeći put radiš informirane argumente.

Zvati luđaka i woo-wooa poput Ickea znanstvenikom je jedan od najvećih prijestupa u mojoj knjizi, odmah sa genocidom i slušanjem U2-a.

babaroga21
19-02-2010, 02:03
Tvoja isprika je prihvaćena i pohvaljujem tvoju odluku da sljedeći put radiš informirane argumente.

:cheers:

ma ja ti stvarno neznam o tom liku ništa osim što sam ga tamo gledala i što sam tu nedavno s prijateljem pričala pa smo njega spomenuli,ali tebi mora da se gadno zamjerio :D
ajde ko ništa drugo sad ću se slijedeći put kad vidim tog prijatelja pravit pametna pa ću mu reći da Icke nije igrač bejzbola,a bogami ni znanstvenik :D

Kalin
19-02-2010, 02:07
Wikipedia i Google su jako korisni, inače.

babaroga21
19-02-2010, 02:22
Wikipedia i Google su jako korisni, inače.

inače,nikad prije nisam čula za Wikipediu,a za Google da i ne govorim...

Kalin
19-02-2010, 02:24
To je blago žalosno.

babaroga21
19-02-2010, 02:27
zato ću tebi biti zahvalna do kraja života jer si mi proširio obzore

Kalin
19-02-2010, 02:28
http://www.youtube.com/

Ovo ti također može pomoći.
Izgovara se "j-u-t-u-b".

babaroga21
19-02-2010, 22:23
ajmeeeeeee pa ti si tako divno stvorenje,neću te zaboraviti dok sam živa,ostavio si neizbrisiv trag u mom životu...::S:
hvala puno,ja sam jednom čula za jubito,ali ovo mi je nešto sasvim novo ::E:

matija pu
21-02-2010, 05:49
:mrgreen:Ne kažem da je Icke vrhunski znanstvenik,ili nešto tome slično.Ima nekoliko urnebesnih teorija(ona o masonima i reptilima).Ali ove stvari vezane za masovno zaglupljivanje nacije i slične teorije zavjere o WTC-U I ostalom "isceniranom terorizmu tokom cijelog dvadesetog stoljeća" najbolje su prezentirane u dokumentarcima Zeitgeist i Zeitgeist addendum koji se mogu gledati na youtubeu online i odlični su.Ja tu teoriju o WTC-u ne smatram zavjerom,mislio sam da ne postoji nitko upućen u tu temu ko smatra suprotno od Ickea ali očito sam se prevario.Postoje i visokoobrazovani ljudi koji vjeruju u želju Amera da se bore protiv terorizma i u "zle islamiste".:rotfl:Ali dobro možda sam ja u zabludi.

konzerva
21-02-2010, 10:26
i moj frend u afganistanu vjeruje u zle islamiste.
idem mu javit da je to sve namještaljka i da se ne mora brinut.

brooklyn
22-02-2010, 03:07
.Ja tu teoriju o WTC-u ne smatram zavjerom,mislio sam da ne postoji nitko upućen u tu temu ko smatra suprotno od Ickea ali očito sam se prevario.Postoje i visokoobrazovani ljudi koji vjeruju u želju Amera da se bore protiv terorizma i u "zle islamiste".:rotfl:Ali dobro možda sam ja u zabludi.Krivo si shvatio. Zli islamisti postoje, vjerovao ti to ili ne, ali postoje i oni američki zli koji se pretvaraju da su dobri pa napadaju zle. ugl. nek se pobiju.

matija pu
22-02-2010, 03:35
Normalno da znam da postoje zli ljudi i zle islamističke organizacije :rotfl:.HAHAH.Ali ne vjerujem u američku projekciju svijeta koja te organizacije pokušava pokazat kao najveći svjetski problem,a više ljudi godišnje umre od gušenja kikirikijem nego od terrorističkih napada.

fat drummer
22-02-2010, 09:08
Jel to ko neka potvrđena činjenica da više ljudi umre od gušenja kikirikijem nego od terorističkih napada ili se samo sprdaš mojom alergijom zbog koje sam skoro bio u komi?

matija pu
22-02-2010, 19:37
Jel to ko neka potvrđena činjenica da više ljudi umre od gušenja kikirikijem nego od terorističkih napada ili se samo sprdaš mojom alergijom zbog koje sam skoro bio u komi?

To je bio podatak u Londonu one godine kad je bio onaj "teroristički napad" u željeznici da je više ljudi te zadnjih 10 god umrlo u Eng. od toga nego od terorističkih napada.

fat drummer
22-02-2010, 20:22
ne kužim kaj ti to znači "teroristički napad"? misliš da to nije bio teroristički napad?
gdje si našao podatak da je u deset godina umrlo više ljudi od gušenja kikirikijem nego od tri bombe u zatvorenom sustavu masovnog transporta?

naime u prijašenjm postu si tvrdio da više ljudi umire od gušenja kikirikijem u jednoj godini nego općenito od terorizma. sada ispada da se to odnosi na 2005 i to samo na london.

što je sa libanonom, irakom, afganistanom, filipinima, indonezijom?

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/article541281.ece

But under the newer, less-stringent definition of terrorism, which counts domestic attacks without an international element, the National Counterterrorism Centre (NCTC) reported 3,192 attacks worldwide, with 28,433 people killed, wounded or kidnapped

http://en.wikipedia.org/wiki/Patterns_of_Global_Terrorism

imali nekih podataka da godišnje od kikrikija smrtno strada oko 500 ljudi koji su iole verificirani ili uzimaš cracked i collegehumour kao relevantne stranice kada govorimo o smrtnim stradanjima?

Kalin
23-02-2010, 22:30
:mrgreen:Ne kažem da je Icke vrhunski znanstvenik,ili nešto tome slično.Ima nekoliko urnebesnih teorija(ona o masonima i reptilima).Ali ove stvari vezane za masovno zaglupljivanje nacije i slične teorije zavjere o WTC-U I ostalom "isceniranom terorizmu tokom cijelog dvadesetog stoljeća" najbolje su prezentirane u dokumentarcima Zeitgeist i Zeitgeist addendum koji se mogu gledati na youtubeu online i odlični su.Ja tu teoriju o WTC-u ne smatram zavjerom,mislio sam da ne postoji nitko upućen u tu temu ko smatra suprotno od Ickea ali očito sam se prevario.Postoje i visokoobrazovani ljudi koji vjeruju u želju Amera da se bore protiv terorizma i u "zle islamiste".:rotfl:Ali dobro možda sam ja u zabludi.

Matija pu, daj mi malo objasni svoje viđenje terorizma danas.

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 15:26
Ponestat će nafte. I tako to. ::E:

malimrav85
01-03-2010, 18:35
Hoće. Ali ja mislim da ni blizu tako brzo kako se narod plaši.

Barroom Hero
01-03-2010, 20:33
Ja se samo nadam da će ponestat vode na područjima koje eksploatiraju Kinezi i Indijci :mrgreen: That will be fun

Za-gor-te-nay
01-03-2010, 21:10
Hoće. Ali ja mislim da ni blizu tako brzo kako se narod plaši.

2 riječi: peak oil.

Minokeros
05-03-2010, 03:38
...diploma

PJ
05-03-2010, 15:10
Kolega molim vas ostanimo unutar granica moguceg

Minokeros
05-03-2010, 15:20
kolega naglasak je na riječi -dalekoj-

Barroom Hero
05-03-2010, 15:38
Kolege, stfu.

Ja bi htio da se u dalekoj budućnosti Kina počne blago oporavljati od katastrofalnog potresa iz bliske budućnosti

Minokeros
05-03-2010, 16:40
baba Vanga ne spominje potres u Kini,bojim se da te je netko lagao,već bi ona nama to rekla

kresholino
15-03-2010, 11:54
mislim za jedno 100godina postat ćemo prosperitetna zemlja poput Švicarske!!

trpinjska
07-04-2010, 19:29
Treci entitet:thumbup: