View Full Version : Demonstratori na faxu
Skylark Ishmaelle
09-02-2006, 18:31
Zanima me koja su vaĹĄa iskustva sa demonstratorima, ima li od njih pomoĂŚi na ispitima (ako da, na kojima :smt003 ), koji su vam OK, a koje ne Ĺželite vidjeti u krugu manjem od 1km? DoĹživljavate li ih ili ne?
Imate li koju zanimljivu anegdotu sa demonstratorima? Gdje nestanu kada zavrťe svoju karijeru? Je li istina da svi moraju proÌi kroz MlièiÌeve ruke?
Volite li ih ? :smt008
ili ih moĹžda mrzite ? :smt013
Osobno, nisam bať previťe kontakata sa demonstratorima osim jednom prilikom kada mi je cura sa kojom sam iťla na seminar, za vrijeme polaganja ispita gdje je kao demosica èuvala studente, stalno govorila 'Vi'. Kao, na seminaru smo na ti, a na ispitu ja njoj govorim Vi, a i ona meni. :smt017
SmijeĹĄno.
Meni je prelud Rainer(brijem da se tak zove), on je demonstrator na sociologji. Znate sigurno, onaj crnokosi zalizani lik s naoèalama. A slijedeÌe godine na teoriji Ìe bit jedan ludi lik... :smt003
Na teoriji ima prekrasnih demonstratorica :smt050 :smt003
Demosi iz povijesti su zakon, ma ĹĄta ja pricam oni su ustav :smt003
Neki su umiĹĄljeni, al neki su zato prave face :smt112
Ima i izgubljenih u vremenu i prostoru, ali veĂŚina mi je OK.
koje ne Ĺželite vidjeti u krugu manjem od 1km?
demose s kpp-a.definitivno.to su takva napuhana balava stvorenja da je to nemoguce.... :smt097 :smt070 :smt076
lobotomija
09-02-2006, 21:03
Meni je prelud Rainer(brijem da se tak zove), on je demonstrator na sociologji. Znate sigurno, onaj crnokosi zalizani lik s naoèalama. A slijedeÌe godine na teoriji Ìe bit jedan ludi lik... :smt003
znam ga, rainer je jedinstvena osoba. :smt003
Vuk SaMOtNjaK
10-02-2006, 01:53
Meni je prelud Rainer(brijem da se tak zove), on je demonstrator na sociologji. Znate sigurno, onaj crnokosi zalizani lik s naoèalama. A slijedeæe godine na teoriji æe bit jedan ludi lik... :smt003
jaaaaaaaaaaooooooooooooooo :smt003
LOL za njega...
al deèko ono, nekak nije za demosa, al kaj æeš
tak i tak naš fax u pogledu korupcije, veze i mita spada u klasu - govno
no comment
vrijedi kao i za manjekenje --> danas svatko, ali baš svatko može bit demos
malimrav85
10-02-2006, 01:55
Meni su ok. Ovi iz oppd su super! :smt006
Vuk SaMOtNjaK
10-02-2006, 03:58
ajd ga bar ne prozivajte direktno...
kakve ima veze, ipak je demos
sjetimo se samo rasprave o jednom kurtoviæevom demosu (I.A.) --> kaj, tad ke to bilo ok :smt020
Ja ne kuĹžim kaj fali raineru al dobro. PMaj me ak je neĹĄ inkriminirajuĂŚe ili opĂŚenito nije za javnost. Al ja imam sve samo ne loĹĄih iskustava s njim, kaj god pitaĹĄ ti pomogne i tak i skroz je normalan lik. Bar daje takav dojam, nije da mi je bliski frend pa da ga neznam kak dobro poznam...
Starfish
10-02-2006, 15:15
Ah demosi...ili "elvovi" kako ih ja zovem. Jerbo me podsjeæaju na one male patuljke-vilenjake šta skakuæu po radionici Djeda Božiènjaka.
U OK sjeæanju su mi ostali Milièiæ's little elvs i Kurtoviæ's little elvs.
Ima nekih koji nisu ostali u dobrom sjeæanju, ali nomina sunt odiosa. :smt027
Iz moje generacije - 80% onih ljudi koji su danas demosi su meðu 80% svojih kolega bili poznati kao èudaci, "društveno neinteligentni" formalisti i hiperambiciozni likovi sa sumnjivim politièkim ambicijama na osnovi èijih smo demagogija stvorili doživotna prijateljstva uz duple loze i vrištanje "issssssusssseeee, skoro sam joj/mu zabila tehnièku u vrat..." (koja smo mi zapravo zavidna bagra... :smt003 ).
Al dobro, ako pomažu i korektni su prema studentima kako kaže Ãibsy, svaka èast... :smt023 :smt023
Osobno - i nemam neko miÅ¡ljenje o demosima. Åveliki kuracta, dijele testove na ispitima i prozivaju na seminarima. Big deal. NeÅ¡' ti posla&èasti.
Naravno - èast angažiranim iznimkama na forumu i šire... :smt023 :smt023
malimrav85
10-02-2006, 17:50
demosice na teoriji su baĹĄ :smt049
I rasprava je krenula oèekivanim smjerom...
Jel na teoriju joĹĄ uvijek ona demosica,malo tamnija sa crnom kosom? :smt007
malimrav85
11-02-2006, 02:35
Mislis li na onu sa kestenasto smedjim ocima?
Bilo je to prije negdje godinu dana ali mislim da da. Nije ljepotica u manekenskom smislu ali je lijepo ko slika! I nekak je kao mrka,stroga. :smt003
Vuk SaMOtNjaK
11-02-2006, 03:38
Ja ne kužim kaj fali raineru al dobro. PMaj me ak je neš inkriminirajuæe ili opæenito nije za javnost. Al ja imam sve samo ne loših iskustava s njim, kaj god pitaš ti pomogne i tak i skroz je normalan lik. Bar daje takav dojam, nije da mi je bliski frend pa da ga neznam kak dobro poznam...
ma osobno nemam nikakvih problema s njim nit sam se ikad s njim kaèio...
nego... bilo je fakat par tragikomiènih dogaðaja vezano uz njega pa zato...
ma opæenito, studenti se promijene kad postanu demosi, veæina njih... umisle se, postanu èudni... al ne svi, ponavljam
makar bih osobno htio bit demos iz ekonomske
:smt020
demosice na teoriji su baš :smt049
I rasprava je krenula oèekivanim smjerom...
Jel na teoriju još uvijek ona demosica,malo tamnija sa crnom kosom? :smt007
joj ja citam ovo i nemogu vjerovat, ja ih tri s teorije znam koje imaju crnu kosu i nisu pretjerano visoke, znam da dve mrko gledaju, ali bez obzira na to super su cure. joj sad kad bi znala o kojoj pricate :smt017
Ipak, svi seminaristi prof. DerenèinoviÌa znaju tko je najbolja demosica na na faksu. Taj stil, stas, glas, uvijek nasmijana i ljubazna... :smt060
Odgovor na uvodno pitanje- demosi su definitivno ljudi (mislim, disu, jedu i sl.), a sto se tice karakternih osobina definitivno nema mjesta generalizaciji. Osobno poznajem hrpu demosa s razlièitih predmeta, razlièitih stavova o tome ťto njihov posao doista jest. Ovim putem pohvaljujem demose s Ekonomske- zao mi je sto nisu djelovali u "eri" kada sam polagala taj ispit jer su neki doista iznimno susretljivi i od velike pomoci studentima.
kyzer soze
16-02-2006, 20:10
Neznam zaĹĄto al demonstratori (obratite paĹžnju na dio demon) :smt003 :smt003 :smt003 me uvijek podsjete na one Ĺžidovske policajce u getu koji su bili pobornici sistema, a opet su bili Ĺžidovi... :smt040 :smt040 :smt040
RESPECT...
demosi su veÌinom malo opièeni ťtreberi koji svim silama poslije Şele ostat na faksu. ali, treba ipak razlikovat 2 osnovne vrste demosa: oni èudni, poluautistièni ťtreberi koji su se gurali, molili i plakali da budu demosi, i sad kad to jesu, misle da su ako ne kao profesori a ono bar kao asistenti, i koji Ìe kad se s njima upoznajete odmah reÌi "ja sam Taj i Taj, demos na katedri za ...." i smatraju sve studente mlaðe od sebe kretenima :smt067
...i drugu vrstu demosa, koji time ne definiraju svoj lik i djelo, koji to rade iz razloga jer ih je netko pozvao, a shvatili su da im ne moŞe ťkoditi referenca za Şivotopis i 400kn mjeseèno. oni su nekad nezainteresirani, ali znaju bit helpful ili barem ne rade sra*ja studentima bezveze, jer znaju da tu i tamo i oni sjednu u studentskoj koŞi na ispite...
e sad samo treba postojeĂŚe real-life osobe podijeliti u te kategorije, ĹĄto mislim nije teĹĄko
Lucius Veratius
02-04-2006, 22:32
[b]Meni se uopĂŚe ne svidja ona demonstratorica na rimu. Skroz mi se cini umisljenja i imam osjecaj da misli da je iznad svih nas. :smt018
Fakat je dobro poznať da bi mogla donositi takve zakljuèke.
Najjaèi su mi takvi komentari: Kuiť ono, ona sad tam stoji iznad nas i kuiť ono, misli da je sad tu neka faca. Gle kak nas gleda ko da smo neki jadnici. Ono fakat brijem da se morala opasno ulizivat profesorima. Sigurno ima ambicije biti nova prefesorica Jaramaz.
Ĺveliki kuracalu na stranu, veĂŚinu demosa koje znam su super ljudi, spremni pomoĂŚi i zasluĹženo su tamo gdje jesu.
Pariz, NY, Milano, SB
03-04-2006, 13:44
svoj glas dajem mohikancu s ekonomske! lik je zakon!
joj. Tri demosice sa OTPD :smt007
Ona jedna plavusa, onda ona crnka ili brineta (neznam kaj) koja nije previsoka i (secer na kraju :smt002 ) ona visoka i vitka crnka sa ne tako dugom kosom
ljudi moji.... :smt060
demosi iz rimskog prosle god su bili super, puno su mi pomogli na kolokviju i na ispitu. ove godine glas dajem demosu iz ekonomske radi nepokolebljive volje da umiri nas "zloceste" :smt004
i da, radi toga jer je dosao na ispit i svima nam uputio koju rijec ohrabrenja prije ispita, puno mu hvala!
maja_law
30-04-2006, 00:44
ovi sa oppd su stvarno ok ljudi, a i svi su bili zadovoljni vi
Woodstock
26-05-2006, 00:19
Ah da, demonstratori.... Ta "titula" i "kategorija" nekim studentima sa jadnim prosjekom i znanjem poput švicarskog sira je lako dostižna na odreðenim katedrama zbog bliskih èlanova obitelji znanih javnom životu, recimo to tako..
Dok je s druge strane, nekima koji imaju daleko bolji prosjek, vrijeme davanja ispita u gotovo rekordnom roku i daleko bolji odnos prema studentima taj "položaj" nedostižan. Nema veze što se ti drugi studenti možda interesiraju za dotièni predmet ili što žele iz altruistièkih pobuda pomoæi mlaðim kolegama na tom ispitu jer znaju na što trebaju skrenuti pažnju. Ne, ne, takvima je pristup zabranjen!
Mnogi moji kolege i prijatelji su demonstratori i nisu do sad još nikog pojeli niti je itko na njih izvršio antentat zato što su prije svega svojim radom dospjeli na te položaje ali ne mogu zanemariti èinjenicu postojanja demonstratora i demonstratorica kojima opis gore naveden u poptunosti odgovara.. Oh da, ne mogu a da ne kažem da dotiènim primjercima tih 400kn mjeseèno ne znaèi apsolutno ništa! To je u neku ruku samo po sebi razumljivo buduæi da oni koji su izloženi "javnom životu" u pravilu imaju šuške!
fat drummer
28-05-2006, 16:36
ne fakat, ja ne znam niti jednog demosa kojemu je mama/tata sredio tu poziciju. uopÌe nisam znao da je to takav prestiŞ, biti demos... lobiranja, tajne zakulisne igre i slièno. opak je taj faks
ustaljeno naèelo interneta > Nomina sunt odiosa! :smt003
meni je to smijesno.
ako igdje imas priliku reci neke stvari koje ti smetaju prilicno anonimno, onda je to net.
sad ce mi netko reci da je papcinski pljuvat nekoga bez svog imena i prezimena...e pa neka, ako su takvi sposobni radit makljaze zbog kojih ih se proziva, taj "nomina" faktor je stvarno minimalno vazan! :smt018
Insomniac
29-05-2006, 01:50
[quote="fat drummer":2ewf3glc]ne fakat, ja ne znam niti jednog demosa kojemu je mama/tata sredio tu poziciju. uopĂŚe nisam znao da je to takav prestiĹž, biti demos...
koji si ti naivac, samo to mogu reĂŚ[/quote:2ewf3glc]
I meni je to zanimljivo,posebno iz splitske perspektive gdje sam ja cuo za postojanje sve skupa jednog demosa koji je nekad davno u doba Krede navodno postojao .I radio je to cisto jer ga je prof zamolio,nema nikakvog govora o placi ni nicem slicnom,a ni o nikakvim olaksicama .
Pa mene sad zanima kakvu korist imaju ti ljudi ako su dosli preko veze?
quid pro quo tvoji roditelji ce sigurno morati jednog dana vratiti tu uslugu profesoru koji te tako ubacio.A koja je korist od svega toga?
4800 kn godisnje? Cmon,pa nisu to neki veliki novci.
Ako se radi o nekome tko ima ambiciju jednog dana ostat na faksu,pa zeli postat demos da bi uljepsao CV to jos i mogu shvatiti.
Osim ako cure u Zagrebu ne padaju u orgazmicko histerijski trans kad im kazes da si demos
:smt003
fat drummer
29-05-2006, 10:06
èek, èek, jesu ti demosi koji su upali na demonstraturu anonimni pa im samo mama i tata znaju ime? ako svi znaju sve, zaťto onda se ne kaŞe ime? neÌe se niťta novog otkrit. otkuda takva ljubav prema pravima onih koji su nepoťteno doťli na neki poloŞaj? ne shvaÌam u èemu je uopÌe problem, nije kao da Ìe porezna inspekcija ili neko tajno druťtvo izvrťiti maskar nad onime tko otkrije ime demosa kojemu je mama sredila upad na katedru. tu se diŞu neka naèela iz doba papijana, a zaboravlja se da ono ťto se nas tièe imamo pravo znati. ovako se samo ispredaju legende o tamo nekom demosu na jednoj godini kojemu je tata za 250 000 eura sredio demonstraturu i novi audi...
i ja sam onda naivan... kak da ne...
Ah da, demonstratori.... Ta "titula" i "kategorija" nekim studentima sa jadnim prosjekom i znanjem poput ťvicarskog sira je lako dostiŞna na odreðenim katedrama zbog bliskih èlanova obitelji znanih javnom Şivotu, recimo to tako..
Dok je s druge strane, nekima koji imaju daleko bolji prosjek, vrijeme davanja ispita u gotovo rekordnom roku i daleko bolji odnos prema studentima taj "poloŞaj" nedostiŞan. Nema veze ťto se ti drugi studenti moŞda interesiraju za dotièni predmet ili ťto Şele iz altruistièkih pobuda pomoÌi mlaðim kolegama na tom ispitu jer znaju na ťto trebaju skrenuti paŞnju. Ne, ne, takvima je pristup zabranjen!
Da, nije zgodno kad o tome govori netko tko nije demonstrator jer ga se lako proglasi zavidnim i zajedljivim. Ja sam demonstratorica, i to plaÌena, i iako sam do toga doťla potpuno zasluŞeno, samo i iskljuèivo svojim ocjenama i zalaganjem, moram priznati da si djelomièno u pravu. Ako se bira izmeðu studenata koji imaju isti prosjek ili se uzima dodatni broj studenata koji volontiraju, tj. nisu plaÌeni, èeťÌe Ìe uzeti "podobnije". Ali svi oni koji imaju rezultat, volju i Şelju, imaju ťansu. I nisam samo ja dokaz.
@fat --> teťko da Ìeť nabavit snimljeni razgovor kao dokaz ili da Ìe se netko bať razbacivat sa imenima, pogotovo ako se zna tko je (kako kaŞe lenny), ali baci pogled na strukturu demosa kao studenata.. ne mogu se oteti dojmu da su u nekim sluèajevima mogli naÌi neťto "kvalitetnije".
Der Kaiser
29-05-2006, 15:34
Pa jel u ovoj državi/faxu mozes nesto biti a da te odmah ne optuze da si dao / dala p.... ili lovu nekome da si sad na toj poziciji. Mislim da jednostavno ovi koji u zivotu nisu sposobni nesto napraviti jednostavno opravdavaju svoju glupost i zavist nekim nepotizmom ili necim slicnim...
Ja nisam demos (niti bi to htio biti) te sam na faxu malo duze od nekih koji tu drugima govore da su tupani i naivci a opet nisam cuo da je nekom za demosa iskrcana grda lova ili obecano prvorodjeno dijete! Vjerujem da ima i takvih slucajeva ali nisu svi demosi sad tamo radi nekog fucking ugleda ili da mogu izigravatfrajere. Koliko ja znam moras neke stvari imati u indexu (vrlo visok prosjek i ocjenu) da bi to bio pa sad neke gluposti da je neko demos radi love... c'mon!
Uostalom, pokucaj profi na vrata ili razvali ispit pa mozda i tebi ponude "poziciju" bez da iskesiras 250.000 Eurica!! U kojoj ja drzavi zivim... :smt017
Još samo da dodam da je za mjesto demosa minimum prosjek 3.5, tako da je ovdje sve po pravilima.
ma ko zna kaj oni gledaju... na prvoj sam uvjet imala 3,9 prosjek i 4 iz hm ispita pa me nisu šteli.... :smt019
Moram priznati da su mi super fore kao "znam ja da je osoba X losa/zla/prevarant ali nebum sad rekel sta je napravila" ili ovdje vidjena verzija "necu reci ko je to".
Ono sto me posebno razveseli je sto se onda pozivaju ljudi na neku "pristojnost" i svoju predivnu dusu i fer i dobar odnos prema tim ljudima. Kao nebi bilo OK da vam kazem sad tu javno pred svima.
Prekrasno je kako netko tko kaze npr. "neki demosi dobiju poziciju prek veze, znam ja al necu sada reci tocno tko" zaboravlja nekoliko cinjenica:
- prvenstveno to je veoma lose prema svima demosima, koji time kolektivno dolaze na los glas
- a uz to, takva tvrdnja je poprilicno bezobrazna jer nedaje sansu istima da ju opovrgnu; naime iako se optuzuje nema nikakve osnove toj optuzbi koja bi se mogla opovrgnuti
- ako pretpostavimo da je to istina sto neko "zna" onda takva praksa skrivanja je jos gora po sve ostale, zato sto umjesto da se krivnja individualizira ona ostaje na generalnoj razini... slicno ko da kazete "Neki Srbin je ratni zlocinac" umjesto "Karadzic je ratni zlocinac" -> fala bogu, trebalo nam je dosta godina da predjemo takve generalizacije sto se ovog primjera tice, ali mislim da je jasno koliko prva vrsta izjava steti cjeloj grupi dok druga upravo suprotno ne implicira krivnju nikoga osim specificne persone za koju znate da je kriva
- na kraju, ako netko stvarno je napravio nesto, onda se ne ocekuje niti trazi od vas da tu "ne prozivate" ako je nebo plavo, onda je plavo i recite da je plave. a ako nije, ili ste to negdje samo naculi onda nemojte bezveze optuzivati ikoga
PS
sto se anonimnosti tice, na stranu da nije problem biti anoniman ako to zelis,
postoji jedno pravilo pristojnog ponasanja na netu koje kaze "ne reci nista sto ne bi rekao osobi u lice"
dosta je dobro - ili nemoj reci ili nek ti nije bed ak neko procita
Ljudi moji, bas gledam u sto se ova rasprava pretvorila otkada sam zadnji put bila ovdje. Ima svega; citiranja latinskih sentenci, spominju se IP adrese i MUP, nepotizam, slavni roditelji, nekakve nebulozne svote eura/ kuna... Mislim da bi dobili jako zanimljivo stivo kada bi ukoricili ovu raspravu, zar ne?
Ozbiljno, ne razumijem kako je ova tema uspjela "dozivjeti" cak 5 stranica. Faks i same demonstrature odraz su onoga sto se i inace dogaða u zivotu- netko uspijeva svojim radom, nekoga mozda i suptilno "pogurnu" :smt003 . Ipak, kako god bilo, sumnjam da se za "demosku" (ne demonsku) placu od 400 kn mjesecno isplati iskesirati toliko eura koliko se spominjalo na prethodnim stranicama. Ako ne nista drugo, doista nije ekonomicno! :smt001
Kratak osvrt- doista ne znam sto se dogodilo kolegi/ kolegici engel da su je demosi s KPP-a toliko izvcirali, pa predlazem da se:
a) izjasni na forumu o razlozima iznosenja tako neugodnih vrijednosnih stavovima o demosicama
b) posalje o tome pismenu predstavku na katedru (gði Ruzici) adresiranu na demosice (ne mora poimence, rekosmo vec da su "nomina odiosa" :smt002 )
c) obrati se osobno bilo kojoj od njih (ne grizu, bar ne bez razloga)
d) ne poduzme nista, eventualno se jos ponegdje izjasni vise- manje utemeljeno o ovoj temi
e) nista od navedenog .
Eto, kolege, uce nas da argumentiramo, pa argumentirajmo! (To vrijedi za sve, a ne samo za spomenutog forumasa/ forumasicu.)
The beaver
08-06-2006, 18:07
neko je tu puko... :smt009
da bať, svi demosi su ultra bogata elitistièka gamad i 400 kn im je za marendu... u kojem vi svijetu Şivite?
uz to treĂŚina demosa su volonteri.... u prijevodu nema para...
i mislim da vam fali poll da zbilja vidimo koji su najpopularniji :smt003
Skylark Ishmaelle
10-06-2006, 20:00
[quote=Vuk SaMOtNjaK]ne bi rekao da su 1 tre
ne bi rekao da su 1 treĂŚina demosa volonteri
Jesu.
a sad baĹĄ da to netko rade za dĹžabe... a-a
Ne radi to nitko za dŞabe. Ali ne, to ne znaèi da je samo za novac. MoŞda ti to tako vidiť, ali pitaj malo one koji volontiraju zaťto to rade.. Mogao bi se iznenadit da ima i drugih razloga osim novca.
ne bi rekao da su 1 treĂŚina demosa volonteri
dosta demosa su volonteri....uostalom, sigurno nitko nije postao demos (ili to Şeli postati) samo zbog onih 400 kn....biti demonstrator na katedri je ipak odreðeno priznanje za tvoje zalaganje i uspjeh koji si postigao na ispitu iz tog predmeta....ili barem to ja tako shvaÌam.....
znam npr dosta ljudi koji su na 2 katedre demosi pa na jednoj moraju volontirati
zapitaj se zaťto ti ljudi volontiraju na drugoj katedri....ako je u cijeloj prièi bitan samo novac, zaťto netko "gubi" vrijeme na demonstraturu od koje "nema koristi".....mislim da ovdje nalazim potvrdu za ono ťto sam gore navela....
a sad baĹĄ da to netko rade za dĹžabe... a-a :smt003
pa zar ti ne bi pristao biti demos volonter (jer ipak neĂŚe svi demosi iz ekonomske biti plaĂŚeni)....
Vuk SaMOtNjaK
11-06-2006, 03:25
ne znam koliko posla vise..na predavanja moraju ic seminaristi, a tu ionako demosi nemaju sto radit
sto se ispita tice- nije valjda da nas pazi vise demosa nego vas?!
:smt003
rad demosa ti varira od katedre do katedre
imaš one di ih fakat samo vidiš na ispitu, a kod nekih su stalno prisutni
demosi æe opæenito druge godine bit zaposleniji zbog Bolonjaca, više kolokvija itd.
Mogao bi se iznenadit da ima i drugih razloga osim novca.
fala Bogu da ima
npr. da se jednog dana možeš hvalit unucima kak si ti jednom bio demos
:smt005
pa zar ti ne bi pristao biti demos volonter (jer ipak neæe svi demosi iz ekonomske biti plaæeni)....
tricky question :smt003
Da li se za demonstraturu treba prijaviti ili te mora pozvati doticni profesor da mu budes demos?
prvo ti profesor predlozi da budes demos kod njega, a onda moras otic u kabinet doticnog, ispunit neke papire i ostavit podatke.
Vuk SaMOtNjaK
01-07-2006, 19:13
Da li se za demonstraturu treba prijaviti ili te mora pozvati doticni profesor da mu budes demos?
ne uvijek
al ak te zanima demonstratura iz nekog predmeta, odi kod tog profesora na konzultacije
to bi ti bilo najpametnije, nego da èekaš
Dugo me nije bilo na forumu, ali vidim da se neke stvari ne mijenjaju (npr. rasprave "fuj demosi"). Mislila sam da je ovaj topic trebao ponajvise sluziti kao putokaz demosima i svima koji to zele biti- dakle, konkretna iskustva i savjeti mlaðim ambicioznim kolegama, te konstruktivne kritike i prijedlozi sadasnjim demosima.
Ipak, sto bi bio forum bez izljeva frustracija, jel' tako? (Svi to radimo, netko usred ispitne psihoze, netko zbog sindroma kronicnog jala i zavisti.) Osim toga, vjerujem da je lakse anonimno "izliti zuc" nego si uzeti dvije minute zivota za naprezanje malih sivih stanica radi predlaganja neceg korisnog- tezak je zivot nas buducih pravnika, kud bi covjek stigao da uz svo to bubetanje jos razmislja o necem drugom...
Sto se tice kriterija:
Profesorovo pravo je da sam izabere demostratore za koje smatra da bi mogli biti od najveĂŚe koristi. Ne mislim da je prosjek najvaĹžniji kriterij
jos mi je nejasnije da je netko jalan na to sto je netko demos, a on nije...SvaĹĄta!
Amen.
fat drummer
30-10-2006, 21:58
Ako je profesorovo da ih izabere sam zanima me koliko ih je na tu katedru doĹĄlo na profesorov poziv, a koliko ih je moljakalo da ih se primi.
a profesori su biĂŚa bez volje i ne mogu reĂŚi studentima ne.... damn, da sam to znao veĂŚ sam mogao diplomirat sa 5.0
Lucius Veratius
31-10-2006, 00:34
Ako je profesorovo da ih izabere sam zanima me koliko ih je na tu katedru doĹĄlo na profesorov poziv, a koliko ih je moljakalo da ih se primi.
Zakaj bi bio bed èak i kad bi netko "moljakao" da ga prime za demosa, a ima sve predispozicije za tu funkciju? Za mene je to znak ambicioznosti odreðene osobe.
*SUPERMAN*
31-10-2006, 11:12
Dakle, da se osvrnem na kvotano...po mom misljenju pri izboru demosa opci prosjek ne bi trebao igrati neku znacajnu ulogu, vec jedino ocjena iz toga ispita....
...najvaznije je njihovo poznavanje EP i naravno, sposobnost koordinacije demonstratorskih i studijskih obveza
Slazem se da je najvaznija stvar ocjena iz dotricnog predmeta ali isto tako mislim da bi se u odabiru demosa i prosjek trebao gledati sto se,koliko ja znam, na vecini katedra i gleda... Razlog?! Pa sto ne bi demonstratori uz svoje znanje iz odredenog predmeta trebali biti i olicenje uspjesnih studenata?
bestijica
01-11-2006, 22:50
Naravno da su ocjene IZ PREDMETA uvjet,naravno da netko tko je dobio 2 nije prikladan za demonstratora,osobu koja bi trebala pomoÌi mlaðim kolegama glede gradiva, no oèito se mnogi na ovom faksu bave drugima tako da sam prièu o moljakanju za demose veÌ èula iz usta demosa koji je primljen tj POZVAN na taj predmet. Ma koma.
Ni demonstratori nisu kaj su nekad bili. Tata mi je prièal da je na graðevini kao demos imal neke vjeŞbe sa mlaðim kolegama di su oni njega ispitivali dok im nije bilo kaj jasno...
Ovi danas (velika veÌina, ne svi) zaboravi gradivo predmeta na kojem su demosi i nikakve koristi od njih. Svaka èast iznimkama.
*SUPERMAN*
02-11-2006, 21:46
To ti ovisi od fakulteta do fakulteta... Npr. koliko ja znam na medicini (prijatelj mi je demos na jednom jaaaako teskom predmetu 8) ) demosi doslovno demonstriraju vjezbe i zapravo su neka vrsta suvodioca seminoara...
malimrav85
02-11-2006, 23:29
Da, a ja kad god trebam neku informaciju dobim isti odgovor-Morate pricekati profesora...Ne kuzim cemu neki demosi sluze, samo to....
Ja bi klonirao ove s ekonomske pa ih djelio okolo profesorima.
Woodstock
03-11-2006, 20:07
Za mene je to znak ambicioznosti odreðene osobe[/b].
Totalno se slažem s tobom!
Čuj, Slavene, ako ti je toliko žao Å¡to nisi demos onda se potrudi da to budeÅ¡, i to "moljakanjem" jer nitko neće doći po tebe doma i prostrti crveni tepih do faksa te ti uručiti rjeÅ¡enje o demonstraturi u pratnji limene glazbe.
Pod "moljakanjem" vjerojatno misliÅ¡ na one koji dođu na konzultacije profesoru i pitaju ga da li mu je potreban demonstrator! Sumnjam da se netko bacio pod noge profesoru i preklinjao ga da primi.
A Å¡to se znanja demonstratora tiče, trebali bi znati dotični ispit malo bolje, tj. ne bi ga baÅ¡ smjeli kompletno zaboraviti ali također i ne bi trebali davati odgovore na testu. Trebali bi služiti i kao nekakava moralna podrÅ¡ka studentima, dati im poticaja na učenje a ne ih Å¡ikanirati i smatrati nižom vrstom (Å¡to neki demonstratori rade - liječe svoje frustracije na ispitu ponaÅ¡ajući se arogantno i bahato, iživljavajući se na studentima). Takvog bi ja odmah spustila na zemlju da mu mogu u datom trenutku odbrusiti neÅ¡to! Nema sa mnom Å¡ale! :badgrin:
Ja smatram uspjeĹĄnim kad netko da zadnji ispit u 6.mj. a nije bolognac.
Smatram uspjeťnim osobu koja nema niti jednu dvojku, i èiji je prosjek iznad 3.5
Smatram uspjeĹĄnim studentom nekoga tko se javlja na predavanju, seminaru, tribinama i zna artikulirati svoje miĹĄljenje, a ne da ima sve 5 i da je mutav i ne zna zastupati svoje stavove.
Samo bih eto rekla da onda znam jako puno ljudi na ovom faxu koji nisu uspjeĹĄni. Nemam prosjek i uvjet viĹĄe manje uvijek lovim na dekanskom.Ĺveliki kuracto bi znaèilo da nisam uspjeĹĄna.
A ťto se tièe ocjena, mogla bih isprièati prièe i prièe o tome kako su neki imali divan prosjek a nisu se mogli sjetiti o èemu se u tom i tom predmetu radi. Mislim, zapravo znam opet neke druge kolege koji su divni i stvarno bi ti puno pomogli, ali eto zbog loťeg dana ili drugih ispita imaju recimo neku trojkicu iz tog i tog predmeta i zato nisu podobni za demonstraturu. A koliko je na ovom faxu demosa osim Mohikanca koji Şele pomoÌi? VeÌinu demosa viðala sam samo na ispitima a i tamo se veÌina ponaťa kako da su bogom dani (oprostite na izrazu). U svom dosadaťnjem studiranju mogu pohvaliti joť samo demose kod MilièiÌa koji su kad sam ja to polagala bili takoðer fantastièni.
Vuk SaMOtNjaK
06-11-2006, 13:46
uspjeh je vrlo individualna i diskutabilna stvar...
po meni, prosjek nije nikakav poseban razlog da se nekoga diže u nebesa, niti to znači da je taj netko genijalan...
znam par ljudi koji imaju dost dobar prosjek, a teÅ¡ki su Å¡treberi kojima je povezivanje stvari problem, a znam i one koji dođu na ispit i dobe dobru ocjenu jer znaju dobro blefirati ili se pak koriste svojim Å¡armom ( LOL )
tako da prosjek nikako nije odraz nečije kvalitete studiranja, već mu može biti samo plus...
Istina, svega ima. Ali zar nisu demosi na faxu i pametni i imaju dobar prosjek itd. Meni to sve osobno ne koristi mnogo ako se oni brinu samo za osnovne stvari na katedri tek toliko, neovisno o kolegama koji moŞda trebaju pomoÌ. U tom sluèaju radije bih demosa koji moŞda nema prosjek ali je u stanju sjesti sa mnom i naÌi ono ťto mi treba.
jest da sam tek nedavno upisala ovaj faks ali zaista - demosi- sto je to? nit sam ijednog vidjela nit cula da je neki nesto pametno rekao (izuzetak jedna demosica kod kregara na seminaru na kojem ja nisam)
Vuk SaMOtNjaK
07-11-2006, 02:35
Istina, svega ima. Ali zar nisu demosi na faxu i pametni i imaju dobar prosjek itd. Meni to sve osobno ne koristi mnogo ako se oni brinu samo za osnovne stvari na katedri tek toliko, neovisno o kolegama koji možda trebaju pomoæ. U tom sluèaju radije bih demosa koji možda nema prosjek ali je u stanju sjesti sa mnom i naæi ono što mi treba.
zanimljivo, naÅ¡i demosi su najplaćeniji među demosima sa svih faxeva, a opet malo rade... npr. na FER-u uopće nisu plaćeni, a pomažu studentima na vježbama, dok su na Filozofskom plaćeni oko 250 kn i pomažu isto na vježbama...
za takvo stanje na našem faxu ne treba kriviti demose... takva je jednostavno koncepcija te funkcije, a i neki profesori nemaju previše povjerenja u demose pa se zaista neke demonstrature svode na dijeljenje papira...
osobno, probavam raditi i neÅ¡to osim da dijelim papire na predmetima i komuniciram sa studentima pa sam uredio malo stranicu od ekonomske i učinio ju preglednijom... nije puno, al čovjeka veseli...
isto tako, trebamo biti svjesni da, od nas valjda 100-tinjak demosa na faxu, ima dosta nas koji su na to mjesto doÅ¡li vođeni motivom da se mogu dičiti ( da ne kažem preseravati ) pred drugima kak su oni demosi, voditi svoju promidžbu, a ne raditi niÅ¡ pametno osim soliti pamet... samoreklama nije dio demonstrature i to je možda razlog Å¡to su ljudi dosta deÅ¡peratni na nas jer kao " niÅ¡ ne radimo, a opet cijeli svijet zna za nas ! "... mislim da je rad najbolja reklama i da to mora biti temelj...
honey bunny
09-11-2006, 14:17
Kvalitetan rad sa studentima po bolonjskom programu iziskuje viÅ¡e demosa no prije,kao i dobru organizaciju,zato nisu na mjestu komentari poput ''Å¡to će nam toliko demosa'' ili ''demosi nemaju pojma o gradivu kada ih neÅ¡to pitaÅ¡ na ispitu'' i sl. To Å¡to nekad ne vidimo demose ne znači da oni ne postoje i da ne rade :D
Bio to prestiž ili ne,demonstrori su ovdje da povezuju katedru i studente, a to što su na nekim katedrama aktivniji a na nekima ne,nije razlog da ih se svrstava u isti koš.
Don_Juan_DeMarco
12-11-2006, 15:16
Poznajem vecinom sve demonstratore s prve godine i mogu samo rec da su svi svojim radom zasluzili bit tamo gdje jesu...Nekuzim cemu ta ljubomora...ja osobno nemam nikakvih ambicija biti demonstrator ali postujem svakog tko ima...svi oni imaju prosjeke preko 3.5....uzivaj te...
*SUPERMAN*
13-11-2006, 12:56
Slazem se s Don Juanom. Naime s prve godine znam i to dobro,neke cak i vise nego dobro,demonstratore s doslovno SVIH PREDMETA osim engleskog,tako se poslozilo :-) , cak i na teoriji dvostruko( miliciceve i simonovic-savicve) i svi AMA BAS SVI su zasluzili biti demonstratori. Kada kazem zasluzili mislim i na prosijek i na ocjenu iz doticnog predmeta i na zalaganje na tom predmetom!!!
Prvo - nemam nista protiv demosa, ali imam protiv ovakvog sustava demonstrature, nacina njihovog (ne)djelovanja i (ne)upotrebe na katedrama!
S malom iznimkom na par katedri-molim da s ekonomske katedre ne komentiraju ovo jer se ne odnosi na tu katedru.
Trebali bi iz svakog predmeta demosi organizirati bar repetitorije- pogledajte molim vas ovu temu -demonstratori na faxu- ispada da su pola postova od demosa- koliko ih ima logiranih ovdje mogli bi bar poceti na svojim katedrama informirati ljude o tehnickim pitanjima, davati obavijesti i objasnjenja. A i studenti prosuðuju da li je netko dobar demos- ako ima dobre ocjene i da li im je simpa i ako se okrene dok prepisuju. Sto vrijedi ako netko ima 4.5 - 5.0 prosjek, a uopce ne pomaze na katedri, ne mora na seminare dolaziti pomagati, zaboravi gradivo, nema uopce kontakta s kolegama studentima i jednom mjesecno dijeli papir na ispitu...a neke katedre imaju samo usmene ispita pa ni onda ne dolazi demos, nit se cuje s asistentima i profesorima, a kamoli da s tajnicom koordinira i rijesi koji problem za kolege studente... Za Bolonje - poceli su se mnoziti demosi i studentski pravobranitelji Smile ...uskoro ce ih zajedno biti vise od redovnih studenata...A svakom demosu 400 kuna naknade mjesecno ( 80 nasih prijavnica )! Neka se uvede placanje demosa po satu za obavljene poslove ili u drugoj opciji neka demonstratura postane samo neka nagrada za 5 iz ispita (kao partizanski status prvoborca) - evo bit cete demos, ali ne morate nista raditi-izvolite 4000 kuna za godinu dana-a neka se zamoli par studenata da podijele papire na ispitu.
Kao i mnoge druge stvari na nasem faxu i demonstraturu treba reformirati i naci ljude koji ce voljeti taj predmet na kojem su demosi, znati donekle gradivo i htjeti pomoci mlaðim kolegama, a ne da im to bude samo nesto za hvaliti se na tulumima prava i dici 400 kuna. Vise je kriv sustav demonstrature i profesori koji ih ne znaju usmjeriti i koristiti za rad sa studentima, nego ljudi koji su neaktivni na tim funkcijama. Ima i par aktivnih demosa, ali to su individualni slucajevi, a ne opca tendencija.
fat drummer
15-11-2006, 21:36
evo ja sam demos na teoriji. vama na usluzi :) ako imate pitanja.. be my guest
pa najbolje bi bilo da napiĹĄeĹĄ svoj poziv na kolegiju na kojem si demos u podforumu ispiti, predavanja
malimrav85
16-11-2006, 16:01
i staviĹĄ u sig isto
ne mozemo govoriti o svim demosima kao jednom jedinstvenom tijelu, koje onda kao takvo valja ili ne valja. generalizacija je jako rijetko pravilno rjesenje.
ima sjajnih i kvalitetnih ljudi, koji puno rade i trude se pomoci,
ima onih koji manje rade.
znam koliko ja radim, na koliko dnevno maila i sms-ova odgovorim, i mislim da seminaristi koji su u mojoj grupi to itekako vide.
a sto se tice ovoga "neka se demonstratori voljni pomoci jave",
tu sam sto se sociologije tice... :)
fat drummer
16-11-2006, 21:57
@DIO - to ti je ko sa saborskim zastupnicima... ajmo reĂŚ da veĂŚi dio njih tamo mlati praznu slamu, a manji dio radi i trga se. ali ljudi ipak kaĹžu da saborski zastupnici ne rade niĹĄta
ako demosi Ĺžele stvorit ĂŚu im poseban custom status pa neka se jave na private. iako znam da mohikanac bjeĹži od takvih insignija. gad prokleti... :-D
Mohikanac
16-11-2006, 23:01
Vidim da se stvari pokrecu pa se moram ukljuciti, iako mi ne lezi bas sto na ovoj temi vecinom demosi pisu...
Fat - ne zelim da me povezuju s ovom forumaskom subkulturom i anarho-liberalnim krugovima koji vladaju forumom :-D
Na svakom predavanju i seminaru navodim studente da koriste pravokutnik kao sredstvo informiranja-zapravo prebacio sam cijeli sustav informiranja katedre s oglasnih ploca po zidovima na forum i dobro djeluje za sada.
DIO, naravno da nije jedinstveno demonstratorsko tijelo. Ali moram se sloziti i s kolegom/kolegicom pipi da su potrebne promjene. Ja sam na cetvrtoj godini i uopce nisam do sada imao pomoci od demosa. A na trecoj i cetvrtoj godini ih i ne vidis i ne znas tko su - osim ako ispit nema pismenog pa dijele papire. Na prvoj i drugoj se neke stvari i pokrecu i demonstratori postaju vise od manipulatora papirima. Ali ne mogu ljudi s prve godine i na pocetku druge davati ocjene cjelokupnog stanja kad nisu upoznati u potpunosti...
Stalno trazim kolege demose za rad na forumu, ali nema previse volje bas za pomoc kolegama i organiziranje na katedrama, posebno na visim godinama.
Zizi sam poslao privatnu poruku slicnog sadrzaja kad se javila sa zeljom za pomaganjem na forumu :)
DIO, odi na temu svog predmeta i tamo objavi da ces im odgovarati na tehnicka pitanja, davati obavijesti i odgovarati na nejasne dijelove gradiva. O svakom demosu ovisi naravno da li je spreman odvojiti svaki dan 15-20 minuta za odgovaranje na temi.
Prije toga si uredi profil malo da te ne pitaju svako malo: "A koja si ti?"
Preporucam ti da stavis IME KATEDRE, i da si napises DEMONSTRATORICA i inicijale... ako ne znas kako pitaj za pomoc administratore ili mene..Preporucam i moderatoricu Valkryru za pomoc oko sreðivanja teme predmeta-jako je susretljiva, a opet zestoka u obracunu s krsenjem pravila foruma :)
Takoðer nadam se da si dobra s tajnicom i profesorima na katedri i da ih mozes kontaktirati i rijesiti tehnicke probleme kolegama ili bar provjeriti uvijek informacije kod njih prije nego ih objavis! Kasnije se moze jos puno toga pokrenuti...ako zazivi naravno takav sustav pomoci kolegama studentima...
Drago mi je da ima jos jedna demosica s voljom promijeniti stvari vezane uz demonstraturu i pokazati tracke kolegijalnosti i odgovornosti na ovom cesto inertnom faxu! :smt038
Ajde mlaði i stariji kolege demosi, javljate se jos...znam da vas ima dosta na forumu...pocet cu vas prozivati :-D Promijenimo ukupnu sliku o demosima i ucinimo nesto na opce dobro!
I sada dirljiva scena javljanja demosa za rad na forumu i pomoc kolegama, njihova zrtva, korak naprijed i javite se svi, kao u filmu Spartak:"I AM SPARTACUS, I AM SPARTACUS, I AM SPARTACUS, NO, I AM SPARTACUS, I AM SPARTACUS, NO, I AM SPARTACUS ..." 8)
DEFINITIVNO SU NAJBOLJI DEMONSTRATORI IZ EKONOMSKE POLITIKE, DOBRO ORGANIZIRANI I UVIJEK U TOKU! Demonstratori na ostalim katedrama bi se trebali zapitati zaĹĄto njih nitko ne pohvali!!??!
Ljudi, dajte se aktivirajte malo, pa èemu sluŞe demonstratori???
Ljudi, dajte se aktivirajte malo, pa èemu sluŞe demonstratori???
Sad bih ja htjela postaviti jedno pitanje koje ce vam se mozda uciniti blesavo: sto vi mislite da demos treba raditi? Ukazivati na gradivo koje trebate nauciti- sto vam to znaci? Uzeti za rucicu i reci: "Evo, dijete drago, prvo nauci prvu knjigu, a onda drugu"?
Znam da je argument "meni nitko nije pomagao, pa sam uspjela" blesav ako zelimo nesto promijeniti i ostvariti bolju interakciju izmeðu studenata i profesora, te studenata meðusobno, ali to zahtijeva i angazman samih studenata. Na to prije svega mislim da treba sjesti i procitati literaturu (da ne govorim o pohaðanju predavanja, ako cemo vec o onome kako bi trebalo biti). Ako ti nesto nije jasno, procitaj dvaput, trazi po Internetu, u rijecniku stranih rijeci, leksikonima, u krajnjoj liniji se obrati profesoru na konzultacijama itd. (zaustavit cu se da ne bi ispalo kako drzim "sat pravilnog ucenja"). Zato vas ponovno pitam: sto vi zelite od demosa?
Osobno, demosica sam vec neko vrijeme i jos me niti jedan student nije imao potrebu pitati nista sto nije imalo veze s rezimom ispita i ostalim tehnikalijama. Iskreno, to mi je drago- za razliku od (s pravom hvaljenog) kolege Mohikanca koji trosi vrijeme objasnjavajuci pojmove na Netu koje svatko od vas moze sam pronaci, ja nemam luksuz davati "obvezujuca misljenja" na svom predmetu- ponajprije zato sto nisam strucna za to. Cak i da mi je znanje jednako svjeze kao onog dana kada sam polozila (a ne tvrdim da nije :-D ), ne znam koja bi bila razlika izmeðu znanja koje sam ja stekla i koje ste vi duzni steci. Profesor je jedina osoba koja moze dati mjerodavan odgovor na neko strucno pitanje, barem mi se cini da je tako na vecini katedri.
Eto, zato vas molim, kao jedna od lijenih demosa koji nisu s Ekonomske i rade samo za profesore, a ne i studente, dajte mi konkretne prijedloge umjesto da se zaustavite na opcoj formulaciji "aktivirajte se".
Demonstratori na ostalim katedrama bi se trebali zapitati zaĹĄto njih nitko ne pohvali!!?
je, smisao zivota mi je dobiti pohvalu :smt031
znam kolko radim i sta radim.
i ne radim to zbog pohvale.
usput, jel vam palo kad na pamet da se stvarno ne radi nuzno o jednoj strani koja steka sto se komunikacije tice?
1.)mozda profesor ne zeli toliku interakciju
2.) mozda se vi studenti ne interesirate dovoljno
(ovdje iskljucujem seminariste prof. Kregara, koji su se sazivjeli sa mojim inboxom hehe ;) )
fat drummer
19-11-2006, 21:23
nemam pojma èemu sluŞe demosi... valjda netko mora pod ispitom pokuťati utjeravati autoritiet kod svojih vrťnjaka koji ih zatim gledaju sa zanimljivom mjeťavinom èuðenja, gaðenja i Şelje da ih ozlijede tupom Şlicom
malimrav85
19-11-2006, 23:41
Sad bih ja htjela postaviti jedno pitanje koje ce vam se mozda uciniti blesavo: sto vi mislite da demos treba raditi?
Koja je zapravo funkcija demonstratora? Osim da daju papire na ispitu?
Ozbiljno pitam, nije da se sprdam s nekim ili s neèim.
malimrav85
19-11-2006, 23:45
Ma mislim opĂŚenito. da kao ima neki statut o demosima, ĹĄto bi tamo pisalo da im je duĹžnost?
*SUPERMAN*
19-11-2006, 23:47
Statut o demosima?Sto bi tamo pisalo? :lol: Vidim da ti je dosadno...
*SUPERMAN*
20-11-2006, 00:17
Ja bih u ''statut'' za pocetak stavio : cuvanje na ispitima i kolokvijima,uredivanje internet stranice,direktna dostupnost katedre i studenata preko demonstratora (npr. forum) te odredena administrativna pomoc profesorima. No vec vidim problem kod 2. i 3. stvari. Za uredivanje internet stranice treba dozvola uprave pa koliko ja to znam cak i oni demosi sto to rade,rade uz pomoc ili bolje receno prisustvo nekog asistenta. Sto se tice 3. stvari; upitan je odnos demonstratora sa studentima koji polazu taj ispit zbog razlicite,ovisno o katedri,povezanosti i komunikaciji izmedu samih demonstratora i profesora.
Vuk SaMOtNjaK
20-11-2006, 00:45
većina demosa istina ne sudjeluje u uređivanju web stranice katedre, ali sam dao malo doprinos na stranici od ekonomske politike di sam osvježio jedan segment... i nije istina ( bar ne na ovoj katedri ) da ti asistent ili profesor visi nad vratom kad to radiÅ¡... to sam napravio u suradnji s Mohikancem i direktno smo to stavili na sajt... naravno da joÅ¡ ekipa iz informatičke treba to potvrditi prije neg se to stavi na sajt, da ne bi bilo neke zlouporabe :badgrin:
Ma kad jedni govore da demosi moraju pomagat, pa se drugi èude da kaj oni imaju govorit kome kaj itd.
Nema tu misterije oko duznosti da "govorimo kome kaj"- svaki demos ce ti reci sve sto se tice "tehnickih" stvari, npr. uvjeti za upad na seminar, broj pitanja koji trebas rijesiti na ispitu za prolaz, nacin ocjenjivanja, vrijeme objavljivanja rezultata etc. To su obicno stvari koje su bitne prosjecnom studentu, a "objavljivanje" se vecinom povjerava demosima jer se racuna da su ipak u nekom neposrednijem odnosu s drugim kolegama studentima od profesora.
Ali, postoji razlog zasto demosi ne ispravljaju ispite esejistickog tipa ili ne drze konzultacije, sto vjerujem da je svima normalno i ocito i zbog toga ne razumijem cemu tolika hajka.
Sto se tice ostalih poslova osim "strazarenja" na ispitu, Markus ima pravo- to doista ovisi od katedre do katedre. Profesor te moze zaduziti da mu trazis potrebne materijale u arhivi ili na Netu, pomazes u projektima koji su u tijeku, ureðujes evidencije o seminaristima, prevodis clanke, pohadjas neki vid izborne nastave ili repetitorija, uredjujes web stranicu ili pak postanes laka meta kad traze ispomoc na faksu za bilo koju aktivnost (npr. na Otvorenim danima, tjednu orijentacije...).
Neki demosi rade sve od navedenog, neki ne rade niti pola- sve ovisi o tome sto ti profesor kaze da ucinis.
veÌina demosa istina ne sudjeluje u ureðivanju web stranice katedre
i nije istina ( bar ne na ovoj katedri ) da ti asistent ili profesor visi nad vratom kad to radiĹĄ...
Dobro si rekao- "bar na ovoj katedri". Opet moram ponoviti da je sve relativno i da nema ujednacene prakse za demose za sve katedre. Neki imaju vecu slobodu u oblikovanju stranice, dok je neki uopce nemaju i ovise o zelenom svjetlu profesora, sto, istina, ne djeluje uvijek dobro na azurnost stranica. Iako shvacam profesore koji zele imati kontrolu nad onim sto se objavljuje na stranicama njihove katedre, jedna od stvari u kojoj se slazem s vama jest da bi demosima trebala osigurati veca sloboda u tom segmentu. Ipak, tu se radi o osobnim stavovima profesora ili pak cijele katedre, te je tesko o tome generalno raspravljati.
Vuk SaMOtNjaK
20-11-2006, 12:20
Opet moram ponoviti da je sve relativno i da nema ujednacene prakse za demose za sve katedre.
mislim da se time može sažeti odgovor na pitanje koja je funkcija demosa jer smo već zaÅ¡li u područje teÅ¡ke filozofije...
Nema tu teske filozofije- postoje racionalni argumenti i izljevi frustracija. Ako imate kakvih prijedloga ili ideja, znate da ih uvijek mozete ostaviti na bilo kojem dijelu foruma. Iskreno se nadam da smo s ovim drugim zavrsili.
Daj molim vas, koja prava i ovlasti? Pa koji profesor bi ikad zabranio svojem demonstratoru da stavlja obavijesti na Pravokutnik? To je stvar dobre volje svakog demosa...Nitko im ne brani da sudjeluju na Pravokutniku kako ťto se tièe njihove duŞnosti, tako i drugih nevezanih topica.
Istina, ali nisam mislila na Pravokutnik, nego na sluzbenu stranicu- to bi valjda trebalo biti glavno mjesto gdje ces traziti obavijesti. Zato i kazem da bi se tu trebala dati veca prava demosima- svaka cast Pravokutniku, ali mogla bi se sloziti da je obavijest na sluzbenoj stranici ipak pouzdanija i preglednije prikazana.
Ne kuĹžim, zar bi trebalo demose progoniti po gradu da provedu koji sat dulje na katedri?
Opet generaliziras. To sto se ti osjecas tako ugodno na faksu ide na pohvalu tebi i tvojoj katedri, ali ne oslikava stanje na svakoj drugoj katedri na ovom faksu (imam osjecaj da se ponavljam, ali cini se da je potrebno). Em je drugacija organizacija rada, em su drugaciji zadaci, em je potpuno razlicit odnos izmeðu samih profesora i demosa... Ne razveseli se bas svaki profesor kad vidi da si demos samoinicijativno daje zadatke, posebno ako mu to nije odobrio. Nazovi to profesorskom tastinom, zeljom za kontrolom ili kako god ti padne na um, ali to je cinjenica.
(ovo nije samopromocije radi, da ne bi netko krivo shvatio!!! dajem samo primjer! postoji i neki drugi ljudi koji se takoðer zalaŞu, pa moŞda i viťe od mene)
To sto drugi demosi ne pricaju o tome koliko i sto rade, ne znaci da ne rade nista.
Mystigue
22-11-2006, 23:26
Hi!
A jel mi netko moŞe objasnit kako se uopÌe raèuna prosjek ocjena (i za demosa i opÌenito - npr. za promjenu statusa)? :shock:
Mislim,, dal se raèuna samo prosjek ocjena od proťle godine ili svih godina zajedno? :?
Thanx :smt006 :-D
Vuk SaMOtNjaK
23-11-2006, 00:08
to je i mene zanimalo...
očito se računa zbroj svih ocjena, dakle sve ocjene... to je loÅ¡e jer npr. ak si zeznuo prvu godinu i zavrÅ¡io ju s prosjekom od 3,0 il manje, Å¡anse da ikad dobiÅ¡ stipendiju su ti ravne nuli, a i trnovit ti je put da ga natjeraÅ¡ do 3,5
Mystigue
23-11-2006, 00:21
da - bať bezveze!! :roll: pa bilo bi logièno da ako se netko popravi na viťoj godini, bude za to i nagraðen... a ovak gubiť motivaciju...
damit!!! :( :smt019
Woodstock
23-11-2006, 18:16
Mislim da demosi sa demonstratorskim stažom od nepuna 2 mjeseca nisu kompetentni pisati autobiografski "PsiholoÅ¡ki profil demosa s osvrtom na njihove radne navike" budući da nisu proÅ¡li joÅ¡ nijedan normalni ispitni rok i imali su svega 2 kolokvija na "svojoj" katedri.
U poptunosti se slažem sa Shivom, i joÅ¡ želim nadopuniti njezin post s jednom činjenicom, a to je da nema svaki demos jednake osobne obveze, i da nisu svi na istoj godini Å¡to potvrđuje prethodno navedeno!
Cmokić! :-D
p.s. mislim da bi uzor svakom demosu i studentu trebao biti Mohikanac, jer svaka mu čast na požrtvovnosti koju ne čini zbog samodokazivanja, ulizivanja profesoru i studentima i ostalih primitivnih malograđanskih pobuda (mislim da bi se prije javno objesio o drvo pred faksom-iskarikirano ali ne odviÅ¡e daleko od istine) nego iz čistog studentskog altruizma i suosjećajnosti jer, dok smo studenti, svi smo u istoj koži.
Mohikanac, nemoj se umisliti sad jer ću i tebe u protivnom namlatiti cyber toljagom! :-D
Vuk SaMOtNjaK
24-11-2006, 01:16
Daleko od toga, ja bih da mogu demosa pitati kada mi nešto nije jasno, a ne da moram èekati ponekad satima na konzultacije.
imaÅ¡ ga priliku pitat na ispitu, kolokviju, seminaru ili pak na hodniku kad ga sretneÅ¡... mislim da je to čist ok
a i imaš forum, a tu su i te nesretne konzultacije :smt030
Miss Sarajevo
25-11-2006, 18:06
htjela sam napisati nesto za one koji misle da je biti demos nesto nedostizno. Ima primjera da ako se potudis na faksu to i zamjeti
Prvu godinu sam pala ko kruska, zavrsila s prosjekom 2,9
Druga godina je bila malo solidnija sa 3, 2
Treca godina 3,8 i eto na cetvrtoj sam demos i ponosna na to jer sam se trudila i netko je to zamijetio i nagradio to....
Trnovit je put, no sve se moze ako se zeli :roll: ;-)
Skylark Ishmaelle
25-11-2006, 18:37
mrzim sve demose jer imaju 400kn extra para svaki mj a ja neam i jel se setaju i djele papire dok se ja znojim na ispitu!mrs! :evil:
Jel ti lakse ako znas da neki nemaju 400kn extra mjesecno, pa se onda samo setaju i dijele papire dok se ti znojis na ispitu?
Istovremeno, cini mi se da se demosi nikada sami ne znoje na ispitima. Izgleda je to neka specificnost njihovih organizama ;)
Jel ti lakse ako znas da neki nemaju 400kn extra mjesecno, pa se onda samo setaju i dijele papire dok se ti znojis na ispitu?
aha da,cula sam da se neki i zabadava setkaju.ja nisam bas ziher da bi to bezveze radila iz dosade.a ulizivat im se mogu i na konzultacijama :lol:
jednom tjedno. :-D
zasto svi automatski pretpostavljaju da se demosi koji volontiraju time bave samo kako bi se ulizivali profesorima na svojim katedrama? na ovom faksu nasuprot popularnom misljenju ima jako dobrih i kvalitetnih profesora, znanstvenika, ljudi u cijem je drustvu zaista cast biti, slusati ih, a kamoli suradjivati s njima. neki biraju posao demosa kako bi ostali u kontaktu s tim profesorima, uzivali radeci s nekim tko ih motivira... istina, ne mogu s velikim znanjem ovdje pisati, ali znam da bi mi rad s nekim profesorima s prve godine bio iznimno velika cast i zadovoljstvo... a ne tehnika za ulizivanje...
fat drummer
26-11-2006, 22:40
neki su demosi kul... ali dosta toga ovisi i o tome pod kojim profesorom djeluju. uzelèeve deomisce svaki èas moraju neťto raditi, skaèu okolo, kopiraju, diŞu utege. s druge strane nikada nisam èuo za demosa sa meðunarodnog prava.
drago mi je ťto se sve viťe demosa javlja na ovom forumu i ako im ikada iťta zatreba rado Ìu im pomoÌi (tipa custom status ili ťpotanje zloèestog forumaťa). jeeej demosi koji neťto rade....
buuu demosi koji niĹĄta ne rade... buuuu....I don't want to talk to you no more, you empty headed animal food trough wiper. I fart in your general direction. Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries.
Skylark Ishmaelle
27-11-2006, 16:59
neki su demosi kul... ali dosta toga ovisi i o tome pod kojim profesorom djeluju. uzelèeve deomisce svaki èas moraju neťto raditi, skaèu okolo, kopiraju, diŞu utege. s druge strane nikada nisam èuo za demosa sa meðunarodnog prava.
drago mi je ťto se sve viťe demosa javlja na ovom forumu i ako im ikada iťta zatreba rado Ìu im pomoÌi (tipa custom status ili ťpotanje zloèestog forumaťa). jeeej demosi koji neťto rade....
buuu demosi koji niĹĄta ne rade... buuuu....I don't want to talk to you no more, you empty headed animal food trough wiper. I fart in your general direction. Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries.
Hvala svima (ne samo fatu) na lijepim rijecima i pohvalama i ovdje i na topicu GPPa :)
Mi radimo svoj posao - a taj je da pomognemo studentima i profesoru da sami odrade svoj posao. Barem se ja nadam da je to tako :innocent:
p.s. dizanje utega je apsolutno fakultativna aktivnost.
*SUPERMAN*
28-11-2006, 21:27
Jedan decko..jedna cura...pa opet jedan decko i dalje neznam... :D :D
Pa opet jedna cura i jos 2 decka. Ukupno 6,dvoje od prosle godine(jedna cura i jedan decko) i 4 nova mlada neiskusna (jedna djevojka i 3 muskarca :D )
Fuoco dobio/dobila private...
Don_Juan_DeMarco
29-11-2006, 11:52
Ma mislim da ih se ne bi trebalo javno prikazivat jer ima jako puno njih koji i nisu na dobrom glasu pa da ne bi koja autobomba eksplodirala ovih dana :D :D :-D
ThunderBoy
07-12-2006, 09:49
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Mislim da se demosi iz Upravne znanosti vole igrati profesora, pogotovo deèki koji vole tuŞakati ako vide da netko prepisuje. :roll:
ThunderBoy
07-12-2006, 12:09
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
demosice na kaznenom su mmm.. :smt061 :smt112 :smt112
Netko je pitao za demose iz Rima... ťest nas je ukupno,èetri deèka i nas dvije cure. Inaèe,uvijek nas moŞete pitati ako vas neťto zanima na ispitima i kolokvijima,jer mi i jesmo tamo da vam pomognemo(barem bi trebali biti ;) )
uvijek nas moĹžete pitati ako vas neĹĄto zanima na ispitima i kolokvijima,jer mi i jesmo tamo da vam pomognemo(barem bi trebali biti ;) )
haha mene je jucer tak bogovski otkantala demosica iz obiteljskog da sam samo zijevala eee ljudi moji... da ste to vidjeli...
al navodno su cure u drugoj grupi (sve one koje su bile svugdje osim u dvorani 3) bile genijalne, pa pohvala njima...
eto a ja pomazem
e necu ni ja vise!! :evil:
samo se salim ;)
men su demosice iz socke baš simpa... :smt031
jedino mi nejde u glavu što ti mora bit da budeš demos iz upravne ... :smt030 weirdou
*SUPERMAN*
28-12-2006, 13:52
kolege tko je od vas demos iz oppd-a?
Publius vergilius maro i Temushin su ti dvojica, ostale ne znam...
O-Ren Ishii
14-01-2007, 20:37
e najjaèi demosi su kod milièiÌa, stvarno ih moram pohvalit, odlièno su odabrani... Fascniraju me jer su neke od tih cura na 3.ili 4.godini a joť se sjeÌaju Vjekine knjige i rado Ìe pomoÌi sa savjetom na kolokvijima... Najviťe pohvala onoj plavoj, niŞoj curi s kosom do ramena,ne znam kak se zove, al ja i svi moji frendovi smo oduťevljeni njom jer je svakom od reda pomogla na kolokviju, vidi se da cura rastura tu knjigu i svaki put kad nam pitanje nije bilo jasno ona bi nam ga pojednostavila... A svatko tko ide kod Vjeke na kolokvije zna da su pitanja dosta zeznuto postavljena i da je svako objaťnjenje zlata vrijedno! Zato joť jednom ogromne pohvale! :D
Ja nemam kontakta s demosima ťto se tièe njihova posla. Znam par demosa ovak uŞivo i to mi je dost. Neke od njih bi naťamaro(prepoznat Ìe se, siguran sam u to) dok neki vrhunski kombiniraju demonstraturu sa ljudskoťÌu i to u toj mjeri da mi je èudno da takvi postoje.
Thomas Jefferson
25-01-2007, 23:47
ja opet o demosicama kod kolege Vjekoslava ne mislim bas da su sjajne. èast iznimkama, ali... cinkale su nas par puta da prepisujemo, ali nema veze, to im je moŞda duŞnost, hehe, ali kako god bilo opet s jedne strane nije "Ìudoredno", jer su im kolege u nevolji, a one umjesto da pomognu koji odgovor one cinkaju... a i djeluju mi malo umiťljene (sorry cure), moŞda grijeťim... ali inaèe su simpa.
*SUPERMAN*
26-01-2007, 12:04
@Lord Kancelar
Ti si stvarno *zabranjeno vrijedanje po forumu*...
Cinkale par puta??? Pa pazit na vas im je ''posao''!!!
Kada pises ispit nisi im kolega nego si student kojemu ne smiju dozvoliti da prepisuje...
umisljeno?? a koje to molim te? ne znam, uopce nisam stekla taj dojam. cine mi se normalno. onoliko kolko ih mi uspijemo vidjet je puno premalo da bi donosili takve zakljucke.
a to da su cinkale, hah, to im je "posao", nekako mi je to sasvim normalno, tj podrazumjeva se nekako, ali isto tako nisam primjetila da je MilièiÌ ikad uzeo test nekome, tako da to njihovo cinkanje je ostalo samo na tamo.
Vuk SaMOtNjaK
26-01-2007, 20:33
nisam za cinkanje profesoru jer demos i sam može napravit red ako ga upozori i skulira... tak da za doÅ¡aptavanje i zurkanje okolo ne treba cinkati profesoru... e sad, druga je stvar kad se radi o osobi koja je na test doÅ¡la oboružana s 10 Å¡alića, od kojih 2 drži među nogama, a ostali mu vire iz rukava... za takve nema milosti i ti spadaju u domenu profesora...
ThunderBoy
26-01-2007, 20:36
nista
fat drummer
26-01-2007, 21:04
znaèi thunder je za to da se na nepoťten naèin doðe do istih onih rezultata do kojih je netko doťao radom... vjerojatno i mrzi isusa i ponije
Meni je bila super jedna demosica sa nacije.. Onak viťa, izgleda starija malo, zgodna, smeða kosa..
Na 3. kolokviju su se oko mene doĹĄaptavali i ona bi samo pogledala u njih i lagano okrenula glavu..
Zakon cura!
:-)
Nisu svi cinkeri, ali ima bljuvotina.
ThunderBoy
27-01-2007, 15:48
nista
Just a little bit
27-01-2007, 15:59
sad se tu pravite koda od vas niko ni nije nista prepisao, nikad mu niko nije nista sapnuo, pomogao...dajte molim Vas.....
SVATKO kad nesto nezna, potrazit ce pomoc od bilo koga !
fat drummer
27-01-2007, 16:16
joj kako volim ove generalizacije koje proizlaze iz vlastitih slabosti... ja ne prepisujem na ispitu jer mi je to glupo. mogu me uloviti,a jedno pitanje ili dva toga nisu vrijedna. a ako ne znam past ĂŚu na usmenom pa mi je svejedno
Sto ako uopce ne prepisujes nego te demos prijavi,jer je krivo vidio,ili jednostavno je zloban,mozda ste u svadji od prije?
a ťto ako je to dio komunistièko masonske zavjere... jebeno mi se èesto dogodilo da sjedim i piťem, gledam samo u svoj ispit i demos me prijavi jer je zloban ili me krivo vidio. prokleti demosi!!!
dam kunu onome koga je demos prijavio, a krivo ga je vidio
ThunderBoy
27-01-2007, 16:20
nista
ThunderBoy
27-01-2007, 16:49
[quote="Just a little bit":os712cof]znaci ipak jesi, na tom kolokviju....
Ne postoji osoba takva...
Recimo da je to bio trenutak slabosti. Plus ťto je to bilo tipa mjesec dana od poèetka prve godine, joť sam bio pod dojmom srednje. :-D Pa to ni ne raèunam. Raèunam samo ove ispite koje sam polagao redovnim putem(a to bi bilo kojih 3 od 4). Ne pada mi na pamet prepisivat. Znam znam, neznam neznam.[/quote:os712cof]
Mozes nesto prepisati na prvoj,jer ispiti su laksi a i malo od toga ces trebati kasnije,na visim godinama ispiti su tezi i kompliciraniji i se to na salabahter, a i tako ce ti trebati to sto si naucio kasnije(mislim kad posao nadjes)pa prepisivanje nema puno smisla.
To svejedno ne opravdava one studente koji prijavljuju kolege.
hebeno mi se èesto dogodilo da sjedim i piťem, gledam samo u svoj ispit i demos me prijavi jer je zloban ili me krivo vidio. prokleti demosi!!!
dam kunu onome koga je demos prijavio, a krivo ga je vidio
u biti demose ne zanima tko prepisuje tko ne,to je rijetkost da oni nesto prijave profi,ali oni koji su takvi da bi prijavili kolegu,ne cudim se nicemu od njih..
Vecina demosa je spremna pomoci,ali ima i onih koji nisu takvi,o tome bi bilo bolje na topicu o nekolegijalnosti.
*SUPERMAN*
27-01-2007, 22:35
Znaci netko bezobrazno prepisuje i ti njega sjebes tako da nakon sto je vec bio upozoren kazes profesoru da prepisuje?
Dobro ja prepisujem na ispitu i u cemu je tu tvoj problem?
Ti si student ko i ja...
Moj problem bi bio sto sam ja u tom trenutku u fukciji demonstratora koji mora pazit na tebe, a ne tvoj kolega s kojim se ti dogovaras...
Mozda si krivo shvatio, kancelar je rekao da su demosice iz teroije cinkarosice jer mu ne daju da prepisuje... :roll: ](*,)
Vuk SaMOtNjaK
28-01-2007, 01:44
Moj problem bi bio sto sam ja u tom trenutku u fukciji demonstratora koji mora pazit na tebe, a ne tvoj kolega s kojim se ti dogovaras...
tu se slažem jer jedno je unutra u dvorani, a drugo je izvan faxa... iako ni tu ne treba pretjerivati...
ThunderBoy
29-01-2007, 11:02
nista
*SUPERMAN*
29-01-2007, 15:06
Pa ne trebaju demonstratori biti bahati... Ali spomenuo si organizaciju profesora,pa on je organizirao pismeni tako da ima pomoc od demonstratora.
"kriv" profesor koji ne zna organizirati pismeni tako da se manje prepisiva(lose razmjesti ljude,najcesce mu se neda ni gledati tko sto radi pa sjedi za katedrom neki cak izadju...)
Mislm stvarno :roll: ,daj molim te...
Sto se tice zmirenja na jedno oko, naravno da ne treba demonstrator samo vrebat ko sokol i na prvi krivi pokret glave TUP iz leda i zgrabi ispit, ALI ako netko bezobrazno prepisuje i to nakon tvog upozorenja pa eeeeeeeeej cekaj malo,to nije ok niti prema ostalim ljudima koji pisu u tom trenutku...
ThunderBoy
29-01-2007, 17:34
nista
fat drummer
29-01-2007, 18:20
Opet mi nije jasno sto demos ima upozoravati nekoga.profesor je tu glavni ako ce on koga upozoriti nek to i napravi ako ce koga potjerati vani isto njegova volja.Ali ima demosa koji misle da su u oni u rangu profesora i onda oni se natezu sa studentom jeli prepisivao i koliko,izbacuju ga vani,a kad ovaj ne zeli izaci trce po profesora pa njega nagovaraju da baci ovoga vani...
iskreno thunder ja ne kuŞim ťto student ima prepisivat? uostalom ťto misliť da demosi rade na ispitu, broje njemaèke avione? normalno da im je reèno da paze da nitko ne prepisuje.
Sto da skuzis frenda da prepisuje?Super ste jedan s drugim,a njemu je to kljucan test,ako padne izgubit ce godinu,mozda ce morat odustat od faxa jer nema novca da plati ako padne...Uzeo bi mu test?
....i umrijet ĂŚe od tuberkuloze na ulici dok prodaje olovke da bi se skupio novac za operaciju njegove bolesne bake...
Opet ima demosa(ne govorim o tebi)koji kao sokol vrebaju koga ce uhvatiti.Takvi blago receno nisu najpopularniji medju kolegama,ali ono,mozda oni to i zele.
veĂŚini demosa koje sam sreo puca kurac za tebe i upozorit ĂŚe te jedino kad postane degutantno. joĹĄ se nisam susreo s demosom koji iz zlobe uzima ispite
ThunderBoy
29-01-2007, 18:26
nista
fat drummer
29-01-2007, 18:29
al fakat zaĹĄto prepisivati? cijeli Ĺživot ĂŚeĹĄ prolaziti varajuĂŚi samog sebe- joj kak sam pametan zavrĹĄio sam faks (prepisujuĂŚi)
ako ne moĹžeĹĄ napisati neki tamo ispit iz xy predmeta onda si idiot pogotov jer je barem 1000 veĂŚih idota od tebe to uspjelo
Tvog upozorenja?A ti si predstojnik katedre?!
Opet mi nije jasno sto demos ima upozoravati nekoga.profesor je tu glavni ako ce on koga upozoriti nek to i napravi ako ce koga potjerati vani isto njegova volja.Ali ima demosa koji misle da su u oni u rangu profesora i onda oni se natezu sa studentom jeli pnrepisivao i koliko,izbacuju ga vani,a kad ovaj ne zeli izaci trce po profesora pa njega nagovaraju da baci ovoga vani...
Stani sa strane ili negdje bulji u plafon/pod/prozor i cekaj da ti profesor kaze sto da radis,cemu bahacenje i izivljavanje nad kolegama?Naravno da mozes cinkati profesoru ovaj i onaj prepisuju,ako ti je to bas po gustu...
:roll: Nitko od nas se ne bahati i ne iŞivljava..to nam je funkcija,pokuťaj to shvatit viťe... A isto tako nam je funkcija i pomoÌi ljudima na ispitu,pojasniti pitanje,usmjeriti na toèan odgovor i onda se pretpostavljam ne Şaliť previťe... ](*,)
Thunder;
tebi ne pada napamet da ljudi koji primaju tih 400kn za taj posao ponekad drze do samih sebe imalo? tako da osjecaju odredjenu duznost napraviti ono za sto im se placa? a to je da paze da ljudi ne prepisuju...
a neko je dobro primjetio da ti nitko od demosa nece vrebati okolo sa puskom da ih cim vise povata, vecina ce te prvo diskretno upozoriti da prestanes (Sta mislis, zakaj bulji u tebe? jer mu se svidjas ili ti mozda pokusava nesto reci?) pa onda malo manje diskretno (ne nije se stao pored tebe jer mu tu fino sunce pada...) a tek onda preci na drasticnije metode
ma cak i da te odma prijavi, i pred disciplinsku komisiju
kao ne bi trebao, jer on je "student" i ti si isto "student" pa onda nek tebe pokriva i tvoje zabranjene i nemoralne radnje spasava tako da ne radi svoj posao?
to je kao da od novinara ocekujes da NE objavi clanak o drugom novinaru koji je negativan, jer su eto "kolege"
ili da recimo policajac unisti dokaze, jer je ubojica njegov kolega iz druge postaje
ili da recimo doktor pokriva kolegu koji sjebe operaciju i proglasi to "komplikacijom" a onaj prvi potpuno fulo poso, bio pijan dok te operirao i sl.?
da da, nije to isto jelda, ovo je puno gore, puno teze itd. itd.
ali je isti princip, a to "ak je malo sranje se moze" bi znacilo da je OK pljackat ducan ako uzmes samo 100 kn iz blagajne...
point being,
ako te demos prijavi, niti je on pizda, nit je on kriv
ti si
(iskljucujuci slucajeve kad te LAZNO prijavi, ali mislim da za to jos nisam cuo, i nadam se da necu nikada)
Joj dobro...i ak sve prepises na pismenom na usmenom padas ako ne znas.Pismeni ti nis ne znaci,tj. nije ti garancija da ces poloziti ispit ako si prosao pismeni.Skuzit ce prof znas li ti ili ne.Meni su do sada svi demosi bili ok.Par puta su mi znali uputiti ½pogled ½ ali nista strasno.Ubiti niti ne obazirem se na njih,samo furam po svom pismenom i to je to.
Skylark Ishmaelle
29-01-2007, 21:11
Mozda se malo prekasno ukljucujem, no ukratko cu izloziti svoj stav o prepisivanju.
Prije svega, mislim da nije fer prepisivati na ispitu i tako proci kada stotine studenata to radi posteno i ubija se od rada i ucenja kako bi u nekih 45 -90 minuta pokazali koliko znaju. Kolegijalnost se, prema meni, tu ocituje tako da netko svojim napasnim ĹĄuĹĄkanjem i moljakanjem za odgovore (i ĹĄtipanjem- osobno vidjela) onemoguĂŚuje da kolega/kolegica ispred ili pokraj normalno piĹĄe test. Nije mi kolegijalno prepisivati test jer mi je to neĹĄto poput pripisivanja autorstva nekog djela.
Ja ne znam prepisivati jer sam jedna od onih ljudi kojima se sve vidi na licu. Uz to bih dobila i srèani udar valjda ili bih se vjerojatno sama javila profesoru u rekla 'ovaj....znate.....da...ja.....ovaj.....'.
Prepisivanje mi je gnj.
Kao demostratorica nisam nikome oduzela ispit, no upozoravala sam ljude da ih se vidi. Nije mi stalo do toga da izbacujem ljude iz dvorane ili glumim boŞicu pravde ili ťto veÌ, niti je to misija bilo kojeg demonstratora. Vjerojatno se mali broj demonstratora budi ujutro na dan ispitnog roka sa miťlju 'hehehehe....koliko Ìu ih samo danas izbaciti iz dvorane....'. Svi koji nisu demonstratori, neka se upitaju kako bi i sam postupili na 'naťem' mjestu. Vjerojatno Ìete doÌi do sliènog zakljuèka kao i postojeÌi demonstratori.
I, vjerujte mi- za vrijeme ispita se SVE vidi. Pitanje je samo koliko se profesori prave slijepi.
ThunderBoy
29-01-2007, 21:57
nista
Ayme meni, u ĹĄto ste se upustili :roll: :-D
Zadnji put kad sam èistila topic, tu su bili neki ljubavni uleti, neť ti toga viťe od ove filozofije "poziv demosa, kakav biti - dvojbe i prespektive" :-D :-D :-D
Doprinos temi: znam masu demosa. 90% su okej.
10% bi poĹĄteno naĹĄamarala.
Ali te ljude bi ĹĄamarala i da nisu demosi.
(i ti ljudi nisu tu na forumu, da se netko sad ne prepadne) :-D
Ovima koji su unatoè naťim upozorenjima i straťnim predviðanjima :-D javno na podforumu Ispiti napisali "ja sam demos, javite ako treba kakva pomoÌ"
jedan veliki http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/respekt.gif i :smt057 i :smt058
Zakljuèak: demosi su osjetljive biljke, treba ih njegovati :-D :-D :-D
Pozdrav svima
Pobratim u svemiru
01-02-2007, 13:49
Postovanje, raspojasana mladeĹži!
ja sam osobno demosica na kp :shock: i mogu rec 'mamicu vam vasu prepisivacku!!'
cujte, budite ziher da vas demos nikad nece prijavit osim ako dobije zapovijed od profesora da se ne smije tako nest tolerisat! (a i tad je upitno)
jeste li ikad razmisljali kako je demosu? jeste li ikad pokusali uci u njegovu kozu i pomislili 'jao, pa u kakvoj je nezavidnoj poziciji moj kolega!'
ha? haaa?
kao da je nama svejedno! s jedne strane imas bagru koja prepisuje i na cijem si i ti mjestu bio (samo bez prepisivanja :-D ), a s druge strane ti je profesor koji ti je dao povjerenje da pazis da se to ne dogadja..
nije to lako, sta god vi pricali..
a sad shoo, odite radije ucit neg se pitat hoce li vas demosi prijavljivat profesoru radi prepisivanja!
ThunderBoy
01-02-2007, 14:27
nista
MinesweePer
01-02-2007, 16:49
jedna demosica sa europskoj je tako :smt050
:smt058 za tu demosicu
Vuk SaMOtNjaK
02-02-2007, 00:21
Postovanje, raspojasana mladeži!
ja sam osobno demos na kp :shock: i mogu rec 'mamicu vam vasu prepisivacku!!'
haha :lol:
tu se slažem, malo je nezavidna poz(icij)a demosa jer često se zna dogodit da ti na "tvoj" ispit izađe kolega kojeg znaÅ¡... nerijetko taj isti kolega ima ne znam kakva očekivanja od toga da mu rijeÅ¡iÅ¡ test do toga da 150 puta zažmiriÅ¡ na njegovo posezanje za Å¡alićima ili pak mobitelom... nezgodno...
ali treba neÅ¡to razjasnit --> demosi postoje da bi bili na usluzi studoÅ¡ima i profesorima... studoÅ¡ima na način da ima objasne neko pitanje, odgovore na tehnička pitanja itd... profesorima služe kao ispomoć kod formiranja ispitnih grupa, prikupljanja podataka, paženja na ispitu itd...
u tu funkciju nije uključena dužnost i obveza da demos pod svaku cijenu mora okolo rjeÅ¡avati testove i okretati glavu kod bezobraznog prepisivanja... to ovisi od demosa do demosa, ali zbog tog ih se ne smije prozivati jer ipak je to stvar dobre volje pojedinca jer kao Å¡to rekoh, ima slučajeva kad neki ljudi pokuÅ¡avaju zloupotrijebit poznanstvo s demosom...
Pobratim u svemiru
02-02-2007, 01:29
skylark je najbolja demosica na faksu!!! :lol:
Skylark Ishmaelle
02-02-2007, 11:33
skylark je najbolja demosica na faksu!!! :lol:
Sad si ubila topic :lol: :lol: :lol: :lol: :-D
Pobratim u svemiru
02-02-2007, 12:07
u apsolutu to nije istina da sam ja ubila topic!! :!:
samo isticem kak se neki trude.. pa sve si im linkove dala...
to je ono 'na usluzi'. i treba to pohvalit. i ja to jesam pohvalila. i kaj sad? :-D
ima dosta demosa koji kao najtezi oblik posla uzmu intenzivno govorkanje okolo da su demosi.. tezak je i to rad, mozete mislit sta god hocete :-D
Skylark Ishmaelle
02-02-2007, 12:26
u apsolutu to nije istina da sam ja ubila topic!! :!:
samo isticem kak se neki trude.. pa sve si im linkove dala...
to je ono 'na usluzi'. i treba to pohvalit. i ja to jesam pohvalila. i kaj sad? :-D
ima dosta demosa koji kao najtezi oblik posla uzmu intenzivno govorkanje okolo da su demosi.. tezak je i to rad, mozete mislit sta god hocete :-D
hmmmmmmmmmm.....kako li ĂŚu samo morati platiti ovakve PR usluge 8)
mammma!
Ovako,nikad nisam previťe paŞnje pridavala demosima jer nisam iskreno ni vidjela nikakave koristi od njih.Meðutim,to se promijenilo kada sam poèela uèiti gpp...Sky je apsolutno najbolja demosica,ne samo da je uvijek spremna pomoÌi,nego Şena toliko rastura gradivo da vjerojatno ne postoji osoba koja njezino objaťnjenje ne bi shvatila.To je apsolutno dar koji samo rijetki imaju..svatko od nas moŞe pokuťati neťto objaťnjavati,ali kada netko moŞe i najglupljoj osobi objasniti i najzamrťenije gradivo,takvoj osobi se stvarno treba pokloniti.Nadam se da Ìe nam Sky jednog dana postati profesorica iz gpp-a jer bi bilo ťteta da taj talenat ne iskoriste buduÌi studenti koji imaju potencijal da postanu izvrsni uz malu pomoÌ.Sky,ti si roðena da predajeť na faksu,nitko ti ne bi bio ravan!!! =D>
Achilles
16-02-2007, 20:39
Vjerojatno se mali broj demonstratora budi ujutro na dan ispitnog roka sa miĹĄlju 'hehehehe....koliko ĂŚu ih samo danas izbaciti iz dvorane....'.
Ma kaj mali broj... Nema nijednog koji odgovara ovom opisu. To ne bi bio demonstrator nego WICKED MAN! :evil: Takvih sreĂŚom nema i neĂŚe nikad biti.
Skylark Ishmaelle
20-02-2007, 06:59
-L.,
ti napiĹĄi koji ispit, pa poĹĄalji- tko zna? MoĹžda si baĹĄ ti ono ĹĄto nam treba za malu diverzifikaciju pismenih ispita. Onako, da malo 'shake things up'. Miz da bi ti to mogla superdobro napraviti. Ajde, nakon Ĺžigeka se malo poigraj s tom idejom :smt069
BTW, prièa se da su najzgodnije demosice iz dv. I. Ja bila u dv. II. Eto ti cijene ťtiÌenja zdravlja i zakopèavanja do grla! Only have my brains to count on :-D
Dorro: burek?!?
Eto ti cijene ťtiÌenja zdravlja i zakopèavanja do grla! Only have my brains to count on
Ha ha ha,pa ti mora da se ťaliť...kad je to "brain" upalio kod komada!!! :D Draga,pod hitno se nauèi pretvarati da si blesava i bespomoÌna da potencijalnim Şenicima ne uniťtiť krhki ego na samom startu,a onda kad su veÌ :smt117 i naravno :smt060 onda postepeno dodavati malene doze humora i inteligencije.Bez brige,nakon par mj. veze slobodno moŞeť dokazivati svoju nadmoÌ ( :smt075 ),tada im je taaaako too late,ha ha ha.Sorry kaj sam ti uniťtila topic,nisam se mogla suzdrŞati od ťovinistièkih provala :D (s kojima se naravno ne slaŞem [-X )
danas su na ispitu iz nacionalne bili super demosi... :smt006
Mitzi Dupree
01-03-2007, 15:48
ne znam di da pitam...
wanna be demonstrator!!!! rekose mi da moram napisat neki zivotopis!?? zna li ko kak to treba izgledat i do kad to treba predat???
i ak ima jos kakvih savjeta.... [-o<
Skylark Ishmaelle
04-03-2007, 18:21
ne znam di da pitam...
wanna be demonstrator!!!! rekose mi da moram napisat neki zivotopis!?? zna li ko kak to treba izgledat i do kad to treba predat???
i ak ima jos kakvih savjeta.... [-o<
U pravilu te profesor pozove da budeť demonstrator, te nakon tvog objeruèkog pristanka ti kaŞe do kada morať donijeti Şivotopis i komu toèno. Ne znam kaj bi ti joť rekla, jer nisam sigurna da je svugdje ista procedura.
Ĺveliki kuracto i kako za Ĺživotopis? U pravilu je Ĺživotopis slika tvojih dosadaĹĄnjih aktivnosti u pogledu fakulteta, volontiranja, radnog iskustva, primljenih nagrada- èega veĂŚ. U IRO-u (http://www.iro.hr) iliti nekdaĹĄnjem SIC-u imaju vikend teèaj iz pisanja Ĺživotopisa koji toplo prepruèam- pogledala sam na njihovom sajtu i taman imaju jedan 17. i 18.03.
Za sve ostale- onlajn program za kreiranje dobrog Ĺživotopisa: http://www.europa-pages.com/jobs/cv.html
Moj osnovni savjet za pisanje Ĺživotopisa je jasnoĂŚa, urednost, organiziranost. Uzeti jedno dva sata slobodna za rad na istomu :)
P.S. Ma, ko to gledao moj Ĺživotopis?!? LaĹži i obmane!
P.S. Ma, ko to gledao moj Ĺživotopis?!? LaĹži i obmane!
Ja nisam. Al kruĹži legenda.
Ko ono o bijelom nindĹži.
Tko ga pogleda u oèi i kasnije prièa o tome, umrijet Ìe u straťnim mukama.
Tako i tvoj Ĺživotopis.
Tko ga proèita i kasnije krene pisati svoj, baci pogled na to ťto je smuljao i posmisli "kako sam ja glup i jadan..." :roll:
:-D :-D :-D :-D :-D
Skylark Ishmaelle
04-03-2007, 18:32
Tuturutututu
:smt043
Mitzi Dupree
04-03-2007, 20:26
pa reko mi je profesor da odem do odredjene gospodje i prijavim se za demosa, pa mi doticna gospodja rece da moram predat zivotopis i to navodno mogu do kraja drugog semestra, sto mi je i logicno. i iz njenih natuknica zakljucih da to nije zivotopis u punom znacenju te rijeci, jer nema smisla da pisem koju sam osnovnu i srednju skolu zavrsila i kakve preporuke imam, pa me zanima koje tocno informacije trebam napisat!?
Skylark Ishmaelle
04-03-2007, 20:31
pa reko mi je profesor da odem do odredjene gospodje i prijavim se za demosa, pa mi doticna gospodja rece da moram predat zivotopis i to navodno mogu do kraja drugog semestra, sto mi je i logicno. i iz njenih natuknica zakljucih da to nije zivotopis u punom znacenju te rijeci, jer nema smisla da pisem koju sam osnovnu i srednju skolu zavrsila i kakve preporuke imam, pa me zanima koje tocno informacije trebam napisat!?
Goodie. Ovo je puno jasnije pitanje nego ono postavljeno prvi put (no need for nervous esclamation points) :-)
Napiťi sve ťto si radila od kako si upisala fakultet i to je to. UkljuèujuÌi nastavne i izvannastavne aktivnosti. I, pogledaj link koji sam poslala, tako da moŞeť skuŞiti formu u kojoj bi Şivotopis trebao biti. Za sve ostale detalje: Google is your friend :-) Npr. nasumièno guglať Şivotopise i dobijeť npr. ovo: http://www.ffzg.hr/studprav/assets/Doku ... resume.rtf (http://www.ffzg.hr/studprav/assets/Dokumenti/luka_juros_resume.rtf)
Moram priznati da ovaj tijek rasprave dokazuje da studentima kronièno nedostaje znanje o pisanju Şivotopisa, a bila bih slobodna u istu kategoriju svrstati i prijave za razne natjeèaje, posebno za stipendije (i posebno one u inozemstvu), aplikacije za poslijediplomske studije, ako ne i poneťto o akademskom pisanju (eseji, eseji, eseji). Sramotno je da se unutar formalnog sustava obrazovanja nema nigdje tako neťto nauèiti. Bezveze.
Mitzi Dupree
04-03-2007, 20:44
nemoj krivo shvatit, mene moja prof iz srednje prilicno dobro naucila pisat zivotopis, al kolko sam skuzila ovo nije to, samo se u nedostatku drugog imena tak zove.
thanks!! valjda cu sklepat nest, ne bi trebalo bit tesko!!!
Skylark Ishmaelle
05-03-2007, 19:15
nemoj krivo shvatit, mene moja prof iz srednje prilicno dobro naucila pisat zivotopis, al kolko sam skuzila ovo nije to, samo se u nedostatku drugog imena tak zove.
thanks!! valjda cu sklepat nest, ne bi trebalo bit tesko!!!
:-) Sad joĹĄ samo svima na topicu dugujeĹĄ identificiranje katedre na kojoj ĂŚeĹĄ biti demonstrator tako da te svi mogu znati :smt006
Let the naming and shaming begin! :smt026
Kada i kako se moĹže prijaviti za demonstratora?
mislim da se ne prijavljujeĹĄ nego da ti to prof.predloĹži..
piĹĄe sigurno na stranicama prije na ovom topicu...
*SUPERMAN*
11-03-2007, 22:13
Znam ja neke koji su se isli prijavit... :lol:
Kaj je najbolje jedna osoba je i uspjela :?
Vuk SaMOtNjaK
12-03-2007, 03:26
Kada i kako se može prijaviti za demonstratora?
nemaÅ¡ sad neki javni natječaj za to...
2 glavna načina : profesor te sam pita ili možeÅ¡ probat na konzultacijama...
napomena : iz iskustva, preferiraju se ljudi sa seminara iz dotičnog predmeta, tako da biti aktivan na seminaru itekako se isplati...
i da, nije potrebno imati prosjek 5,0 :D
Ante Gotovina
17-03-2007, 20:02
Velika veÌina demosa koje sam dosad imao prilike susretati djeluje normalno - pritom mislim da obavljaju sve one zadaÌe za koje su zaduŞeni bez samouzurpiranja nekih funkcija koje im po definiciji ne pripadaju, no ima i nekoliko iz ove uvjetno reèeno ''druge kategorije'' a najlakťe ih je prepoznati po dugim jezièinama i iskoriťtavanju svakog slobodnog trenutka za samoisticanje i pripremanje terena za evenutalne aspiracije dolaska na katedru u skoroj buduÌnosti. Ovakve namjere manifestiraju se u obliku bahatog vikanja na svakog kolegu koji mièe ruku da bi se poèeťao po glavi a sve kako bi se istaknuo svoj ego.
Puno mi je ugodnije kad sam na ispitu/kolokviju/seminaru kod demosa koji jedva da progovori koju rijeè, kad vidim nekog brbljivca odmah mi je jasno kako bi moglo doÌi do frke zbog sitnica.
Na nekim katedrama, npr. sociologiji, se "prijavljujes", moras poslat kratku biografiju (koja u biti nije nista posebno nego sta si zavrsio, sta sipolozio i sa kojim ocjenama i zasto zelis biti demos) na kraju godine a onda profesor odabere iz ponudjenog :)
Neke katedre ce ti sam ponuditi, pa ako ne ponude, ocito nista od toga, al na nekima stvarno treba pitat pa s nemoj sramit...
Znam neke kojima je bilo zao jer nisu pitali,...
angel1cFruitcake
24-03-2007, 15:49
jel moguce biti demos ako do upisa 2. nisi dao sve ispite,a imas dobar prosjek i nakon usmenog si dobio poziv za demonstraturu, ostavio podatke?
jel moguce biti demos ako do upisa 2. nisi dao sve ispite,a imas dobar prosjek i nakon usmenog si dobio poziv za demonstraturu, ostavio podatke?
naravno :)
ja nisam dala politicku pa su me primili svejedno :D
naravno :)
ja nisam dala politicku pa su me primili svejedno :D
Pa dobro, al ti si dala uvjet. ja sam mislio da morať dat uvjet da bi bio demos. To je kao pravilo, naèuo sam da se ne provodi uvijek. Da se razumijemo, sve ovo sam èuo, ne tvrdim ja niťta.
Mohikanac
25-03-2007, 04:26
Puno toga sto ste navodili nije formalno tocno, a i smeta me puno stvari na faxu pa iznimno postam na ovoj temi da vam ukazem na neke stvari, posebno mlaðim kolegama koji zele demonstraturu da se znaju na sto sto se mogu pozvati i kako se argumentirano izboriti za svoje mjesto. Nije mi namjera nikog prozivati niti polemizirati o ovim stvarima ovdje na forumu, samo ukazati - jer uvijek kad se na faxu zalim na krsenja raznovrsnih odredbi Statuta ostanem sam. Vaznije stvari treba organizirano iznositi i uz podrsku i pritisak. Postoje formalna pravila o izboru demonstratora u Statutu fakulteta - a to sto se na nasem faxu naravno krse kao i mnoge druge odredbe (prava studenata, o nastavi, konzultacijama, administrativno-tehnicke odredbe o statusima, prava iznimno uspjesnih studenata, neki rokovi, o izboru seminara, vjezbi, velicini grupa na seminaru i pogotovo vjezbama...) je u najmanju ruku zalosno-posebno s obzirom na to da smo na Pravnom fakultetu!
Demonstratori
Ălanak 60.
(1) Radi poticanja studenata na znanstveni i struèni rad te pomaganja nastavnicima i suradnicima u izvoðenju nastave, napose vjeŞbi, mogu se za pojedine predmete imenovati demonstratori.
(2) Dekan imenuje demonstratore na prijedlog katedre (katedre joť uvijek odluèuju o naèinu prijava-usmeno na seminaru, ispitu, predaja zivotopisa, intervju), iz reda studenata koji se posebno istièu u studiju (reèeno nam je prije na nekim katedrama da je bio dogovor da kandidati imaju prosjek bar oko 4,0 i da su redovni i uspjesno polazu godine) i pokazuju naroèiti interes za odreðeni predmet (veÌinom seminaristi koji su uspjeťno svladali predmet i dobili odliène ocjene).
(3) Demonstratori se, u pravilu, imenuju poèetkom akademske godine i duŞnost obavljaju dva semestra.
(4) Ako se demonstrator ne zalaĹže u radu ili ako zaostane u polaganju ispita, razrjeĹĄava se i prije proteka vremena za koje je imenovan.
(5) Demonstrator koji ostvari izuzetne rezultate u radu i studiju moĹže se imenovati za demonstratora za joĹĄ jednu akademsku godinu.
Kasnije se dobije rjesenje o imenovanju potpisano od dekana u kojem se navode obveze demosa (tehnicka pomoc, pomoc pri izvoðenju seminara, predavanja, vjezbi, rad na publikacijama - maksimalno 5 sati tjedno!) i pravo na mjesecnu naknadu od 400 kuna. Stupanjem rjesenja na snagu postaje se sluzbeni demos na katedri na kojoj ste prijavljeni. Tako da je upitan status tzv. "volontera demosa" jer ako nisu prijavljeni, nije donijeto rjesenje, ne primaju 400 kuna - ne mogu se primjenjivati odredbe Statuta o demosima na njih. Bolonja zahtijeva veci broj demosa - oko 6 po katedri pa bi tako trebali rijesiti tu "kategoriju".
Ovo oko prosjeka kandidata 4.0 je diskutabilno buduci da je bio neki neformalan stav vecine katedri i moguce su oscilacije (ovisno o broju i kvaliteti prijavljenih kandidata i ispunjenosti drugih uvjeta kod kandidata).
Takoðer se cesto krsi i stavak 4. èlanka 60. i kolege koji su pali godinu ili vise godina dok su bili demonstratori ostaju sluzbeni demonstratori i po vise godina. Ja ne zelim nikog prozivati jer niti imam biti ljubomoran na koga niti imam bilo kakvog interesa od toga, ali buduci da imamo STATUT, da nas uce postivanju propisa, da dekan i prodekanica uvijek tvrde kako su svi studenti po pravima jednaki i trebaju imati jednake uvjete i pristup svemu na fakultetu (a ovim se mlaðim kolegama zainteresiranim za demonstraturu oduzima mjesto i to protivno odredbama Statuta) - mogli bi poceti provoditi i odredbe Statuta o demosima (pocevsi na svojim katedrama!) ili ih izbaciti iz Statuta pa onda neka svaki profesor odreðuje svojom diskrecijskom ocjenom o svemu vezanom uz izbor, ostanak, rad demosa - a tada tek mogu doci do izrazaja nepotizam, obiteljska poznanstva, upornosti kod prijave, kriterij simpaticnosti ili ljepote, "uvlacenja" umjesto "GLUPOSTI I SITNICA" kao sto su recimo uvjeti propisani Statutom, rada, uspjeha i znanja...
Ne smatram kao sto je jedna kolegica iz udruge AEGIS napisala (i od cega su se hvala Bogu neki drugi clanovi ograðivali) da nas se ne tice sto netko drugi radi od kolega i krsi li on time pravila na faxu i to stavljajuci druge kolege u losiji polozaj. Uvijek se treba boriti za postivanje propisa i formalnu jednakost u pravima, a jako puno kolega je licemjerno i uvijek "pljuje" po faxu, krsenju pravila, a kad god mogu i oni koriste ta krsenja, propuste ili potpuno pasivno i nezainteresirano ne ukazuju na njih. Ne mislim da treba osobno prijavljivati kolege koji se "bave mutnim poslovima" vec odlucno ukazivati upravi putem katedri, udruga i skupina studenata da se ubuduce neke stvari ne smiju nekima tolerirati, da se moraju provoditi jednako prema svima i da sami kolege shvate da ne smiju raditi protivno pravilima kad to njima odgovara na ustrb drugih kolega, a onda se kasnije opet pozivati na ta ista pravila u drugoj situaciji.
SVI SMO ODGOVORNI ZA STANJE NA FAKULTETU (prvenstveno RH, MZOS, uprava i nastavno osoblje, tajnice, ali velikim dijelom i studenti)! PA ETO CAK I KOD TAKVIH STVARI KAO STO SU IZBOR DEMOSA - UKOLIKO ZELIMO JEDNAKOST KANDIDATA I POSTIVANJE STATUTA, A AKO NE ZELITE JEDNAKOST U PRAVIMA, NEGO KORISTITI OBITELJSKE VEZE, PROPUSTE UPRAVE, KRSENJE PRAVILNIKA I STATUTA KAD GOD VAMA ODGOVARA, POTICATI I SIRITI "NEGATIVNU SOLIDARNOST" PREMA "MULJATORIMA" NA FAXU, BITI PASIVNI PREMA SVEMU VEZANO UZ FAX OSIM VASIH ISPITA ONDA ZASLUZUJETE JOS LOSIJE ORGANIZIRAN FAX OD NASEG!
Zelim da sto vise mlaðih uspjesnih kolega zasluzeno i prema pravilima postane demosima u sljedecoj akademskoj godini i pomogne i kolegama i svojim katedrama u radu! Buduci da ste vi koji citate ovo na forumu mozete se tada ukljuciti i na rad na temama vasih buducih katedri![-o<
BUDUCI DEMOSI! BORITE SE ZA SVOJA PRAVA, PRIGOVARAJTE, PRIGOVARAJTE, PRIGOVARAJTE NA NEPRAVILNOSTI, STAVLJAJTE KONSTRUKTIVNE PRIJEDLOGE, BUDITE ODGOVORNI U RADU PREMA FAXU, KATEDRI I KOLEGAMA!
Pozdrav i sretno! :smt006
@ Mohikanac - nismo se neĹĄto slagali na forumu dosad, niti sam pozdravljao neke tvoje izjave, ali na ovaj zadnji post mogu poĹĄteno reĂŚi samo:
=D> =D> =D> =D>
Hell's Angel
25-03-2007, 10:26
potpisujem
fat drummer
25-03-2007, 10:32
Uvijek se treba boriti za postivanje propisa i formalnu jednakost u pravima, a jako puno kolega je licemjerno i uvijek "pljuje" po faxu, krsenju pravila, a kad god mogu i oni koriste ta krsenja, propuste ili potpuno pasivno i nezainteresirano ne ukazuju na njih. Ne mislim da treba osobno prijavljivati kolege koji se "bave mutnim poslovima" vec odlucno ukazivati upravi putem katedri, udruga i skupina studenata da se ubuduce neke stvari ne smiju nekima tolerirati, da se moraju provoditi jednako prema svima i da sami kolege shvate da ne smiju raditi protivno pravilima kad to njima odgovara na ustrb drugih kolega, a onda se kasnije opet pozivati na ta ista pravila u drugoj situaciji.
ne zanemarujuÌi ova dvije èinjenice
1) to muljanje se nema kome prijaviti
jer
2) uprava ne moĹže izvrĹĄiti nikakv pritisak na profesore ĹĄto je kregar na zadnjoj tibini valjda tri puta ponovio tako da i eventualna prijava nema nekog smisla osim moralne satisfkacije
Mohikanac, Prljavi gad se slaĹže s tobom u pogledu krĹĄenja prava. :smt023 :smt016 :-D
Aha, krĹĄe se prava studenata koja su propisana Statutom. Isto tako, studenti masovno krĹĄe obveze koje im propisuje taj isti Statut. Naprimjer..... hm, dolasci na predavanja? Dok je tako, mahati Statutom i traĹžiti pogaĹžene pravice je bedasto.
Mohikanac
25-03-2007, 18:14
Ovo oko prosjeka kandidata 4.0 je diskutabilno buduci da je bio neki neformalan stav vecine katedri i moguce su oscilacije (ovisno o broju i kvaliteti prijavljenih kandidata i ispunjenosti drugih uvjeta kod kandidata).
i da sami kolege shvate da ne smiju raditi protivno pravilima kad to njima odgovara... a onda se kasnije opet pozivati na ta ista pravila u drugoj situaciji.
Ako je nekim slucajem demosica od cvitanovica na forumu, nek mi se plz javi na pm!
Hvala ;)
A kad sam vec na temi, moram pohvaliti demosicu iz ustavnog sa pletenicama... Zakon je cura :)
Ako je nekim slucajem demosica od cvitanovica na forumu, nek mi se plz javi na pm!
Hvala ;)
:oops: :oops: :oops: :oops:
cvita ima demosicu? wow! znaèi draŞen je diplomirao, sretno je oŞenjen, dvoje djece i Şivi u ťvedskoj? ;) :smt043
nego, jel' spomenuta zgodna? :-D :-D :-D
Hell's Angel
20-04-2007, 07:31
prezgodna :D
Svi znaju nesto sto ja ne znam :((
Buuuuu
Dorro? Jesi ti mozda cvitanoviceva demosica hehe
Logika mi radi sto na sat i ima kreativne prijedloge :D
Neke katedre ce ti sam ponuditi, pa ako ne ponude, ocito nista od toga, al na nekima stvarno treba pitat pa s nemoj sramit...
Cek, a kad treba pitat? Prije ispita, il poslije...?
Cini mi se malo glupo "pitat". :?
Svi znaju nesto sto ja ne znam :((
Buuuuu
Dorro? Jesi ti mozda cvitanoviceva demosica hehe
Logika mi radi sto na sat i ima kreativne prijedloge :D
Jok, sreĂŚo.
Cvita je moj idol, ja njegov iskren poklonik, ali tu prestaje cijela prièa :-D
Alzo, zgodna Cvitina demosice, ako ovo èitať, javi se.
Nakon toga, o kontaktima, razmjenama slika i dejtovima ĂŚemo preko privata. :smt077
Maat, Ăizs Krajst je davno reko "kucajte i otvorit ĂŚe vam se" (tako neĹĄto).
Daj uleti ljudima, kaŞi, ja zgodan, mlad, pametan, Şeljan znanja iz ovog podruèja, mogu vam pomoÌi uz pristojnu naknadu, uzmite me za demosa.
Ĺveliki kuracto svi komplicirate?
Poz
O-Ren Ishii
20-04-2007, 16:23
Cek, a kad treba pitat? Prije ispita, il poslije...?
Cini mi se malo glupo "pitat". :?
E, pa fakat i mene malo sram iÌ pitat npr. Kregara i da me on onak blijedo pogleda "koja je ova? dobila je 5 kod Ksenije, to se ne vrijedi"... :shock: Jel se to negdje moŞe ťutke poslat ljetopis i odbijanje muèki podnijeti u samoÌi svoje sobe :D il je izravni kontakt i potencijalno blamiranje nuŞno? :o
nemoze
ak te sram pitat, riskirat bezocno ponizenje u facu
ne zasluzujes dobiti
osim ako ne uspijes njih natjerat da tebe pitaju
a to zna biti malkice teze...
Jel mi moĹže neko reĂŚ, jel postoje uopĂŚe demosi iz engleskog?
Ono, baĹĄ me to zanima.
Ono, baĹĄ me to zanima.
postoje
Ono, baĹĄ me to zanima.
postoje
Hm, jel moŞda znať, da postaneť jedan od njih jel morať poloŞit i treÌi i èetvrti, ili samo prva dva?
Hm, jel moŞda znať, da postaneť jedan od njih jel morať poloŞit i treÌi i èetvrti, ili samo prva dva?
ne znam baĹĄ.. to bi trebao pitat profesoricu/e
ne znam baĹĄ.. to bi trebao pitat profesoricu/e
Ajde hvala, bitno da znam da ih ima, da se ne osjeĂŚam ko kreten kad pitam profu jel bi ja to mogo bit.
Canuleia
06-09-2007, 14:02
danas na ekonomskoj, demosica duge plave kose...
dakle, ja razumijem da demosi ne mogu dopustiti da se pod njihovom straŞom deťava urnebes, da ljudi vade knjige, ťalabahtere i papire na stol, da oèito komuniciraju s kolegama do/ispred njih (pa èak i da uopÌe komuniciraju), da ih pitaju za toène odgovore i sliène stvari, ali moraju li reagirati na situaciju kad student prepisuje od kolege ispred i to nimalo oèito veÌ baci pogled na njegov ispit, koji mu btw ovaj drugi kolega dragovoljo prepuťta?? znaèi bez ikakvog razgovora, naginjanja naprijed i dizanja testa pred moju glavu, samo baèen pogled!
dotièna kolegica prebacila me kojih 3-4 klupe ulijevo... profesor nije rekao ni rijeè, nije ni gledao...
dokle seĹže ljudska zloba... [-X
Demosi su èudna biÌa,ima ih opakih ima ih anðela...ah ta vjeèna borba dobra i zla :(
Jao, pa cura samo radi svoj posao... tesko da je zbog toga mozes nazvati zlom. Meni se cinila potpuno korektnom. Mitch i ja smo nes prokomentirali glede dana objave rezultata, cura nas je upozorila da nema dosaptavanja, mi smo rekli koja je tema komentara i sve je bilo ok :-D
Canuleia
06-09-2007, 14:58
nije joj posao biti nekolegijalna! ja se èak nisam ni doťaptavala... :roll:
ah ti demosi... :lol:
ma dajte ljudi, malcice previse ih se demonizira kaj ne. osobno ja ih opce ne dozivljavam. sjednem, napisem ispit, predam i bok. i tko god isto to radi nema sanse da ima ikakvih scena s doticnima. a sam sam se na svom prvom pismenom ispitu na ovom faxu pred par godina uvjerio kolka gamad moze bit ta studentska bagra :? iskreno nema tih para za koje bi radio tak nes
Mohikanac
06-09-2007, 20:12
kad student prepisuje od kolege ispred i to nimalo oèito veÌ baci pogled na njegov ispit[-X
Dokle seĹže ljudska glupost !
Nije mi sve jasno...malo sporo kopèam (ipak sam i ja jedan od te "studentske bagre" demosa kako kaŞe "kolega jura" - nadam se da si imao pomoÌi na temi EP) vas prepisivaèe koji se valjda ponosite time i iznosite to javno na forumu. Želiť li samilost foruma ťto nisi uspjela prepisati sve ili javnu osudu demosice, eventualno kakav mini linè ili moŞda forumaťku nagradicu za proskripciju "nekolegijalnih" demosa?
Tvoje prepisivanje govori koliko si ti kolegijalna i cijeniť druge kolege i njihov rad. MoŞda, samo moŞda je nekolegijalno prema drugim kolegama koji su se namuèili i dobro nauèili za ispit da netko pored njih prepisuje bez ikakve opomene. A tvoj "bijes" na demosicu koja je radila ono ťto predstojnik katedre i oèekuje od nas (èesto ode iz dvorane i prepusti sve asistentu i nekad i samim demosima), pokazuje tvoje niske pobude i neznanje na ispitu - pa su sada naravno nekolegijalni demosi krivi. Demonstratorice na katedri odlièno obave sve oko pripreme ispita, ljubazne su i odgovore vam na sve tehnièke upite i kad ih zamolite objasne vam pitanje ili vas upute na toèan odgovor. Evo, krivi i mene, jer im kaŞem da paze na prepisivanje, opominju ljude, uzimaju ťalabahtere i zovu asistenta, ako je netko bať izrazito bezobrazan - sve to da bi bio red u dvorani i da bi svi imali jednake uvjete pisanja i vrednovanja njihovog znanja, a ne radi "nekolegijalnosti i zlobe".
Žali se docentu Vedriťu ťto se ne dijele bomboni prepisivaèima. U srpnju mu se smuèilo koliko se prepisivalo (èak su se i studenti Şalili i pisali na temi da nije u redu i da je sramota) i rekao je asistentu i nama da poènemo stroŞe paziti i prvi put opomenemo, razmjestimo ili uzmemo ťalabahtere, a drugi put da asistent udalji studenta iz dvorane. Docent je preuglaðen da bi trèao po dvorani i natezao se s vama oko ťalabahtera i dogovaranja, a i razoèaran u kolièinu prepisivanja na naťem "uglednom" faxu.
Poťteno nauèite i poloŞite vlastitim znanjem. OsjeÌat Ìete se zadovoljno i neÌete morati sotonizirati demose, asistente i profesore, a neÌete se imati ni zbog èega naÌi uvrijeðenim ťto vas netko ometa u vaťim NEMORALNIM i NEKOLEGIJALNIM radnjama na ispitu.
O-Ren Ishii
06-09-2007, 20:58
MOHIKANAC- =D> =D> =D> Naravno da Ìe nakon ovog komentara na tebe uslijedit linè al sve ovo ťto si napisao je èista istina!! Malo je previťe toga da neki uèe po 15 sati dnevno, a neki doðu ko fol turistièki i onda sam gledaju di Ìe se skrumpirat!! Daleko od tog da sam nevinaťce, al brate mili neka osnova kulture i kolegijalnosti se mora poťtivat!
Canuleia
06-09-2007, 23:08
pustila sam suzu èitajuÌi ovo, koliko dobrote i poťtenja! daj molim te, ne Şivimo u svijetu oblaèiÌa i jednoroga! :roll:
i tek toliko da znať, kolegica od koje sam ja tako bezoèno prepisivala, kao lopov krala njezino znanje, jest ujedno i moja najbolja prijateljica, tako da sam prilièno sigurna da se nije kasnije iťla Şaliti docentu Vedriťu!
ono ĹĄto sam napisala joĹĄ mislim, a od tvog izljeva poĹĄtenja mi se, hm kako da se izrazim; :smt078
dakle, ja razumijem da demosi ne mogu dopustiti da se pod njihovom straŞom deťava urnebes, da ljudi vade knjige, ťalabahtere i papire na stol, da oèito komuniciraju s kolegama do/ispred njih (pa èak i da uopÌe komuniciraju), da ih pitaju za toène odgovore i sliène stvari, ali moraju li reagirati na situaciju kad student prepisuje od kolege ispred i to nimalo oèito veÌ baci pogled na njegov ispit, koji mu btw ovaj drugi kolega dragovoljo prepuťta?? znaèi bez ikakvog razgovora, naginjanja naprijed i dizanja testa pred moju glavu, samo baèen pogled!
dotièna kolegica prebacila me kojih 3-4 klupe ulijevo... profesor nije rekao ni rijeè, nije ni gledao...
Dakle, ovako nesto... :roll:
Zar bi se trebalo reagirati tek kad nastane opci urnebes i kad ne mozes na miru napisati ni ispit zbog graje od prepisivanja? Prepisivanje je prepisivanje- ako smo vec ustanovili da je lose i da se ne smije raditi, onda je valjda i red da se takvo ponasanje odgovarajuce kazni.
Citajuci post citirane kolegice unaprijed sam zamisljala sto li joj se moglo dogoditi zbog tako bezazlenog, tihog i nadasve diskretnog prijestupa (jer valjda zbog toga ne bi ni smio biti kaznjiv). Je li ju zlocesta demosica izvukla van za usi? Javno je prozvala pred kolegama i profesorom? Uzela joj ispit 25 minuta prije kraja? (jer to bi doista bilo zlobno)
Ne, jedina sankcija bila je premjestaj za par klupa (ocigledno se od tamo nije imalo od koga prepisivati). Tragicno, nema sto...
Uz sve ostale nepravde koje ti se mogu dogoditi od demosa, isticati nesto ovako u najmanju je ruku blesavo. Bez uvrede kolegici, ali mislim da njen post nosi vise razloga za "linc" od onog kolege Mohikanca.
(kasnije reakcije bolje da ne komentiram)
fat drummer
06-09-2007, 23:12
iskreno meni se prepisivanje gadi. jer je fakat jadno. da ti je mama i dalje je jadno. jer varať. nepoťtena si. moŞda se ne èini kao da nekome ťkodiť, ali, to ne znaèi da je to okej.
da je tako super onda bi se ispiti rjeĹĄavali skupno dok bi se drĹžali za ruke sa svojom najfrendicom, no koncept je da ispit poloĹžiĹĄ ti. na kraju dana sve se svodi na to hoĂŚeĹĄ li se hvaliti diplomom koju si zaradila ili koju si prepisala. varaĹĄ samu sebe
Canuleia
06-09-2007, 23:24
da stvarno sam grozna i nemoralna! jednog dana kada dobijem diplomu bit Ìe me sram...NOT! u 2 godine studiranja dala sam, vidi èuda; 2 godine! i to sve prepisivanjem! i kod kurtoviÌa sam prepisivala! 8)
ja ne znam zaťto se èudite ťto sam, nezadovoljna ponaťanjem kolegice demonstratorice, ovdje opisala svoj besraman èin i kolegièin odgovor na njega, pa tema topica jest "demonstratori na faksu". ili se varam? aha, ovdje smiju iÌi samo pohvale? :?
pa poťteno priznaj da te udaljila zbog ťkicanja i to je to. nemoj se izvlaèit da drugi stoje nad drugima i prepisuju a ti si samo malo...
taj zadnji dio o zlobi u tvom postu bi bio razumljiv da te bez razloga opomenula i udaljila ali ovako...
iskreno mene zaboli dal netko prepisuje il ne, ja nisam nikad na faxu prepisivala jesam u proĹĄlom ĹĄkolovanju al na faxu ne. ne smeta mi jel netko prepisuje ono puca mi krc al kao ĹĄto rekoh i sama kazes da si prepisivala, sad neovisno jel od frendice il ne-al nije ok i opravdano te udaljila.
fat drummer
06-09-2007, 23:37
mislim, ne kuŞim kaj hoÌeť, da svi masovno narièemo nad tvojom sudbinom? radila si neťto nedopuťteno i netko ko te treba sprijeèiti u tome je to uèinio. prokleti demosi koji rade ťto im profesori kaŞu, pa gdje toga ima.
u civiliziranim zemljama prepisivanje se nagraðuje izbacivanjem s faksa. da sam ja demos bio bih totalna ťupèina (tj. moja osobnost bi se samo proťirila i na demonstraturu) i sve bih prijavljivao. ne kuŞim otkuda taj stav u narodnoj predaji da je simpatièno prepisivat. ko i ne plaÌat porez...
ťto se mene tièe prepisuj do kraja Şivota od svakog, prepiťi i listu za ťpeceraj ako ti je okej radit kratice i varat
Achilles
07-09-2007, 00:58
Ja mislim da tolerancija demonstratora treba ovisiti i o tome o kojem se ispitu radi. Naime, ako se radi o vaznom ispitu kao sto je kazneno, obiteljsko, GPP, Upravno pravo, smatram da bi tu takva tolerancija trebala biti minimalna, jer ako ne nauèiť te predmete kako spada onda neÌeť biti dobar pravnik. Tako ako te demos sprijeèi u prepisivanju i padneť pa poloŞiť takav ispit na iduÌem roku (kad si stvarno nauèio), onda ti je demos zapravo uèinio uslugu jer si savladao vrlo vaŞno gradivo.
Meðutim, ako se radi o bezveznim predmetima kao sto su Politicka, Nacionalna, Ekonomska ili Upravna znanost tu treba dopustiti i teŞe oblike prepisivaèine. :-D
Mohikanac
07-09-2007, 02:05
Samo pusti suzicu...Jadna si i licemjerna i sad si to pokazala ostalim poĹĄtenim kolegama. Samo sebe moĹžeĹĄ tjeĹĄiti sa svojim sarkazmom.
Od vas stalnih prepisivaèa koji se hvalite tim i glumite kako baĹĄ svi to rade i da je to posve normalno jedino mi se na faxu viĹĄe gade oni koji kupuju ispite ili ih "sreðuju" obiteljskim vezama. Ĺveliki kuracteta papira koji ĂŚe se utroĹĄiti na tisak vaĹĄih diploma jer ĂŚe taj papir jedini imati neku vrijednost.
A kad smo tako zli i nekolegijalni kako ti implicirať pazi da ne bi "netko koga prozivať", a tko te zapamtio napomenuo ispitivaèu da si prepisivala i da je na usmenom potrebno jako detaljno ispitivanje èak samo za prolaz...jer ipak "ne Şivimo u svijetu oblaèiÌa i jednoroga" i osvetoljubivost, sitne zlobe i nekolegijalnost su pokretaèi svakog pravog demosa! Ahhh.... \:D/ \:D/ \:D/
Sad se isprièavam, moram na tajni sastanak demosa gdje planiramo daljnje zlobne akcije protiv vas! Namjeravamo nabaviti i par elektroťokera za upotrebu na prepisivaèima - uzimamo ruske s pojaèanom voltaŞom ...
Buahahahahaha... :smt077 :smt077 :smt077 :smt077
Canuleia
07-09-2007, 07:44
mohikanac, oèito nisi shvatio ironiju moje primjedbe o vlastitom prepisivanju...
a ťto se tièe konkretnog prepisivanja, nebi to nazvala tako. ono ťto sam ja napravila, i to zadnje 3 min prije kraja jest, da sam prepisala zadnja 2 "sastojka" platne bilance koje sam ponovila 10 puta, ali jebiga nisam ih se uspjela sjetiti! uostalom, to lako moŞeť provjeriti, svoje ime mogu ti dati u bilo koje vrijeme tako da se tvojih jadnih prijetnji ne bojim!
a nazivati nekoga jadnim na temelju njegovog miťljenja, koje je, eto, drugaèije od tvog, govori o tebi. bar meni...
i ja kad dobijem svoju diplomu, dobit ĂŚu je zasluĹženo, budi uvjeren u to! 8)
Nije mi sve jasno...malo sporo kopèam (ipak sam i ja jedan od te "studentske bagre" demosa kako kaŞe "kolega jura" - nadam se da si imao pomoÌi na temi EP)
btw. taj dio studentska bagra bio je upucen ne demosima vec nama 'obicnim' studentima ;) htjedoh rec da sam se iz prve ruke uvjerio kolko mogu otezat zivot vama demosima.
kao sto naglasih u prijasnjem postu, nemam nis protiv demosa. uostalom, jedna veoma draga frendica iz srednje je demosica bas na katedri iz EP (velki pozdrav Luciji)
ps. tema EP otkad je skresana na jednu stranu je bať supaè :-D
Adam's Rib
07-09-2007, 10:12
nije da su mi svi demosi(ce) simpaticni, ali za vrijeme ispita ih ni ne primjecujem, a bome nemam ni vremena za to... a otezavat im zivot? malo mi je to pre...hmmm...osmi-be :smt017
neozbiljno dijete
07-09-2007, 12:52
jao koliko samozavaravanja...
zlobno i nekolegijalno bi bilo da te demosica izbacila iz dvorane dok prof nije gledao...al daj ajde,cura te premjestila...to joj je i posao..ne glumim sad neko milo dijete,i ja sam prepisivala,al èinjenica je da je to varanje i nije u redu kao ťto nije u redu prozivat demosicu jer radi svoj posao. ponavljam,nije te izbacila iako je mogla i zato joj trebať bit zahvalna...
e i joť neťto,ako si samo "malo nevino pogledala tuði test jer nisi znala sva 4 dijela platne bilance" ne brini...svako pitanje nosi 5 slovima pet bodova i ťto znaèi da ih ima 25 a deset je prolaz pa Ìeť sigurno proÌ i da nisi napisala cijelo pitanje..
pozdrav 8)
pa zaĹĄto se ne bi ovdje raspravljali. pa ovo i je tema i demosima i stvarima vezanima uz to? :?
offtop. Da, ali ne ovakvim rjeènikom (licemjerna, jadna itd). Mohikanac, saberi se.
ontop. Ja nemam neki straťno moralistièki stav o tome da, ako nisi siguran, prepiťeť pitanje-dva iz npr. gpp.a (koji pismeni nema veze sa znanjem), pogotovo ako te krpa trema, a koncept ispita te natjerao ne da razmiťljať veÌ da kao sivonja bubať napamet, ali prepisivati se treba znati, ako to veÌ radiť. Jer ako to radiť (a znať da ne smijeť), trebať bit faca i kad te uhvate i sankcioniraju, a ne plakati kako su ljudi zlobni.
Ali mislim i da èak i ako znať prepisivati, ta vjeťtina na viťim godinama postaje neupotrebljiva jer je veÌina ispita koncipirana tako da, ako si jako dobro nauèio, svega se sjetiť i odmah povezujeť, imať taman vremena da to i napiťeť. A obzirom koliko rokova je na raspolaganju godiťnje, mislim da se ne isplati padati zbog prepisivanja. I viðala sam puno ljudi koji su letili brzinom svjetlosti vani iz dvorane jer su drugima smetali svojim zapitkivanjima: "E, daj reci vrste upravnog akta!'' "E, e, ťto je to renvoir?", "E, e, iz koje je godine ZUP?" Daj, brate, smetať drugima. I nemať pojma osnovne stvari. A ionako morať i na usmeni.
legionar
07-09-2007, 13:15
ne znam, ja joť nisam prepisao niťta tak da ne znam, na faxu naravno mislim :-D nije mi problem nekom pomoÌ ak sam gotov sa testom, pomogo sam veÌ 3-4 na faxu, veÌinom curama (kako da joj ne odgovorim kad me pita) :-D no, jednako tako sam jednoj curi rjeťio praktièki pola kolokvija iz odreðenog predmeta, i nekih 5-6 mjeseci iza toga ja nju neť pitam na jednom testu, nisam se mogo sjetit, znao u biti, kaŞe da nije rijeťilato a vidim joj u testu da je :evil: :smt067
Vlado-sk
07-09-2007, 13:59
Lol, koja BITCH :-D
da sam ja demos, svima bi dala da si u miru prepiÅ¡u tuđi test i da imaju Å¡alabahtere. ionak moraÅ¡ na usmeni poslije pismenog.
iz toga kak se demosi nose sa svojom ulogom i uživaju u ulozi policajaca može se lijepo vidjet kak bude ta katedra izgledala ubuduće- isto ko i dosad, sa profesorima koji ne znaju viÅ¡e kako otežati i postrožiti studiranje. i većina vas se slaže da je to u redu, zato se valjda stvarno niÅ¡t ne mijenja godinama.
i meni se slična situacije desila ko ovoj curi, premjestili su neku curu od mene jer sam joj zirkala u test.straÅ¡na stvar. :roll: jako mi je smijeÅ¡no bilo.
djevojcica sa sibicama
07-09-2007, 15:07
s demosima sam do sad imala samo pozitivna iskustva :-D
par puta sam ih pitala neke tehnièke stvari na kolokvijima, uvijek su bili ljubazni i super :D ...na teoriji su mi jako drage demosice recimo, pozdrav njima :-D
inaèe obièno prije kolokvija da se opustim gledam okolo ima li koji zgodan demos, èisto da trema nestane :D
opÌenito nemam naviku prepisivat od neke druge osobe jer znam da to ljude dekoncentrira i èini mi se skroz nekolegijalno...zato sam se uvijek samo sluŞila ťalabahterima (u gimnaziji) koje sam sama radila :-D
dosad na faxu nisam prepisivala, jednostavno, bilo bi me previĹĄe sram da me profesor/demos zbog toga opominje, premjeĹĄta, nedajboĹže izbacuje iz dvorane...
jednostavno, osobu koja prepisuje uvijek doĹživljavam kao...osobu bez stila
8) :-D
i medicina i pravo nemaju nikakve veze...
tam si ili odličan student ili nisi, za drugačiji posao se Å¡kolujeÅ¡
a tu je najvažnije biti snalažljiv, kužit stvari, znati gdje Å¡to pronaći i to povezati, a ne znati fusnotu s 463. stranice...
a način na koji vode ovaj faks, čini mi se da vodi svemu drugome samo ne tomu...
DOLAZI KIRURG I VIDI VAĹveliki kuracE ZABRINUTO LICE. I ONDA VAM KAĹ˝E U NAMJERI DA VAS UTJEĹveliki kuracI: BEZ BRIGE, MENI VAM SVE ODUVIJEK IDE OD RUKE. POLOĹ˝IO SAM ANATOMIJU I ONKOLOGIJU NA FAKSU A DA NISAM NI OTVORIO KNJIGU! SVE SAM PREPISAO!
NaŞalost (ili nasreÌu, tko Ìe ga znati :-D ) mladi doktori najèeťÌe i nemaju pojma o praksi dok ne doðu iskusnim sestrama da ih uèe. A to da Ìeť se sjeÌati svega ťto si nauèila u svojih 5-6 godina na faksu...morat Ìu te razoèarati - neÌeť. :D
i medicina i pravo nemaju nikakve veze...
tam si ili odlièan student ili nisi, za drugaèiji posao se ťkolujeť
a tu je najvaĹžnije biti snalaĹžljiv, kuĹžit stvari, znati gdje ĹĄto pronaĂŚi i to povezati, a ne znati fusnotu s 463. stranice...
:lol: :lol: :lol:
umijesto ucenja, ajmo na tecaj magije. mozda naucimo kako podmetnuti rijeseni test.
a mozda u medjuvremenu skuzimo kako je koji zakon koncipiran- ono glave, clanci, stavci.....
zasto uciti, ko sljivi znanje. ono je i onako precijenjeno, zar ne?
pravnicima znanje ne treba.
come on.... :roll:
nestorov
07-09-2007, 17:33
par sati nakon ekonomske,asistent je na pravnoj dvoje ljudi izbacio zbog doĹĄaptavanja,tak da,ne znam zaĹĄto se buniĹĄ.bolje je da se zahvaliĹĄ demosici ĹĄto te nije izbacila,a mogla je.prepisivanje je nemoralno i nekolegijalno i blesavo.dragom bogu svejedno jel prepiĹĄeĹĄ dva reda,mali ĹĄalabahter ili drugo.
ontop. Ja nemam neki straťno moralistièki stav o tome da, ako nisi siguran, prepiťeť pitanje-dva iz npr. gpp.a (koji pismeni nema veze sa znanjem), pogotovo ako te krpa trema, a koncept ispita te natjerao ne da razmiťljať veÌ da kao sivonja bubať napamet, ali prepisivati se treba znati, ako to veÌ radiť. Jer ako to radiť (a znať da ne smijeť), trebať bit faca i kad te uhvate i sankcioniraju, a ne plakati kako su ljudi zlobni.
Ali mislim i da èak i ako znať prepisivati, ta vjeťtina na viťim godinama postaje neupotrebljiva jer je veÌina ispita koncipirana tako da, ako si jako dobro nauèio, svega se sjetiť i odmah povezujeť, imať taman vremena da to i napiťeť. A obzirom koliko rokova je na raspolaganju godiťnje, mislim da se ne isplati padati zbog prepisivanja. I viðala sam puno ljudi koji su letili brzinom svjetlosti vani iz dvorane jer su drugima smetali svojim zapitkivanjima: "E, daj reci vrste upravnog akta!'' "E, e, ťto je to renvoir?", "E, e, iz koje je godine ZUP?" Daj, brate, smetať drugima. I nemať pojma osnovne stvari. A ionako morať i na usmeni.
Ja se slazem s valkyrom :smt023
Ispiti imaju i usmene tak da nema neke sanse da netko prodje ispit samo na prepisivanje na pismenom.
Al zeno - renvoiR? RenvoiR???
Aj ti lijepo priznaj da to nisi naucila i da si prepisivala!
nemoj me tuc jako 8-[
Al zeno - renvoiR? RenvoiR???
Aj ti lijepo priznaj da to nisi naucila i da si prepisivala
:lol: :lol: :lol:
Hebo mene mali pas, mogla sam se zakleti da se tako piĹĄe. :lol:
Nisam prepisivala, poloĹžila sam iz prve (u listopadu 2005. molim lijepo :-D) - izgleda da sam mogla joĹĄ koji put ponoviti. :-D
Ĺveliki kuracto bi tek bilo da sam prepisivala? :shock: :shock: :lol:
Woodstock
10-09-2007, 13:10
Svaka rit dođe na Å¡ekret, ili ti svi će jednog dana polagati GP pa bio on prepolovljen ili ne... A telepatsko prepisivanje za sad joÅ¡ nije u prodaji.
Stoga se tek na kraju studija nazire je li diploma zaslužena ili ne, a sa sigurnoÅ¡ću se vidi tek kad počneÅ¡ raditi.
Samo se nadam da je na medicini kvota prepisivanja manja i da su njihovi demosi đavolji demosi jer ne bih baÅ¡ voljela da me operira netko tko nije siguran da li je uspostavio točnu dijagnozu i Å¡to točno treba odstraniti ili da mi napravi Å¡av a la cipela Å¡av. Hmm, nekako bih bila ljuta nakon toga osim ako bi me dotični preselio na nebo (ili pakao :evil: ).
Samo ću reći da tko Å¡ta radi sebi radi i kad tad tresneÅ¡ o zemlju. A sad, hoće li to povući neke nevine žrtve za sobom ili ne stvar je okrutnosti sudbine.
Mislim da se ne treba čuditi rasulu i farsi pravosuđa ako u njemu rade ljudi koji su se provukli uz pomoć Å¡alabahtera i dugog vrata.
Demosi trebaju reagirati na takve stvari, iako po mom miÅ¡ljenu suptilno. Ne mora značiti da netko prepisuje ako je malo nemiran ili se meÅ¡kolji. Npr. ja mrzim kad netko stoji kraj mene na pismenom jer me to dekoncentrira i imam osjećaj da čita Å¡to piÅ¡em, pa ne bih voljela da me zbog svoje sumnje izbaci neki demos. Nek me rađe izbaci profesor ako već mora i toliko je nedokaziv. Barem ću sa stilom izletjeti iz dvorane. :-D
sunshine
10-09-2007, 17:46
nemam nista protiv demosa koji ne dopustaju prepisivanje...ali imam protiv demosa koji pomazu prijateljima na pismenom...npr. to sam vidila vec par puta na rimskom :evil: i nije ok.
Don_Juan_DeMarco
12-09-2007, 23:21
nemam nista protiv demosa koji ne dopustaju prepisivanje...ali imam protiv demosa koji pomazu prijateljima na pismenom...npr. to sam vidila vec par puta na rimskom :evil: i nije ok.
Pomazu oni svima a ne samo prijateljima...samo moras lijepo zamolit... :smt005 :smt005 :smt005 :smt006 :smt006 :smt004 :smt001
sunshine
13-09-2007, 07:24
ne mislim na pomaganje u smislu objasnjavanja pitanja ili davanja neke asocijacije nego pomaganje u smislu govorenja odgovora
Don_Juan_DeMarco
13-09-2007, 12:31
Ti zbilja mislis da se oni sjecaju odgovora na pitanja? bolje ti je da ti demosi iz rima ne rjesavaju test :smt003 :smt020 :smt016 :smt012 :smt005 :smt005
Hell's Angel
14-09-2007, 21:11
ťto se tièe samog naèina izbora demonstratora....
nekidan prièam s fredndicom s ekonomije i kaŞe mi da ima u ponedjeljak razgovor za demostraturu i da ju muèi kako Ìe napisati motivacijsko pismo i bla bla bla.
onda sam malo prièala s njom opÌenito o naèinu izbora demosa kod njih. ljudi moji, kod njih je to posve drugaèije nego kod nas. kod njih se raspiťe natjeèaj, jave se ljudi koji su zainteresirani, piťu CV i motivacijsko pismo, idu na razgovor, naravno i ocjena iz kolegija je bitan faktor.... uglavnom, kod nas imam dojam da se cijla prièa odvija "ispod stola". profesor nekoga na neki naèin regrutira, tu se ne zna ni tko je ta osoba niti kako ona zapravo stoji. kod njih je postupak jasan i tranasparentan. zaťto i kod nas nije tako?
Woodstock
15-09-2007, 00:12
Traže CV na nekim katedrama.
Löwin Lily
15-09-2007, 00:48
.... uglavnom, kod nas imam dojam da se cijla prièa odvija "ispod stola". profesor nekoga na neki naèin regrutira, tu se ne zna ni tko je ta osoba niti kako ona zapravo stoji. kod njih je postupak jasan i tranasparentan. zaťto i kod nas nije tako?
ImaĹĄ dobar dojam.
Kod nas ima svakakvih demosa.
Dobrih, susretljivih, i koji znaju odgovoriti na pitanje koje im postaviĹĄ.
A s druge strane, ima demosa bez pokriĂŚa.
Ako profesor na pismenom kaĹže da pitamo za pojaĹĄnjenje pitanja, a demos mi na to kaĹže- joj, ja sam ti daaavno dao/la, ne znam kaj tu treba ni pribliĹžno.
Pa ĹĄto taj demos tu radi uopĂŚe?
Mislim da bi demosi za predmete 1. godine trebali biti studenti 2. ili najviĹĄe 3. godine, i tako redom, jer im je znanje joĹĄ i nekakvo.
Ocjena èesto nije mjerilo znanja.
Petica iz ispita i seminara mislim da i nije neki kriterij za uzimanje demosa.
Hell's Angel
15-09-2007, 12:17
TraĹže CV na nekim katedrama.
nije bit u tome traĹže li cv ili ne, to je najmanja stvar.
nisi dobro èitao moj post. bit je u natjeèaju. dakle ti kao student imať priliku prijaviti se da budeť demos i oni te moraju uzeti na "intervju", dati ti priliku da napismeno objasniť zaťto to Şeliť i na kraju pogledati tvoj cv.
ovo ťto kod nas kod tajnice katedre predať cv èisto pro forme ne znaèi ama bať niťta.
bio je sad natjeèaj za demosa na europskom... ustvari, to je bio razgovor sa svima koji su doťli, a mogao je doÌi svatko zainteresiran
Hell's Angel
15-09-2007, 15:05
da, to sam vidjela.
svaka èast toj katedri ťto se tièe toga, ali i inaèe.
*ne znam zaťto je na naťem faksu oèito nemoguÌe da se uvedu neka pravila ponaťanja i obveze za sve katedre....
fat drummer
15-09-2007, 20:36
da, to sam vidjela.
svaka èast toj katedri ťto se tièe toga, ali i inaèe.
*ne znam zaťto je na naťem faksu oèito nemoguÌe da se uvedu neka pravila ponaťanja i obveze za sve katedre....
niĹĄta novoga... cuis regio......
KATEDRA ZA SOCIOLOGIJU
Prof. dr. sc. Josip Kregar
POZIV POTENCIJALNIM DEMONSTRATORIMA
NA KATEDRI ZA SOCIOLOGIJU
Prema uobièajenom postupku, katedra sociologije predloŞiti Ìe imenovanje demonstratora.
Mole se zainteresirani studenti i studentice da se prijave na mail adresu: josip.kregar@pravo.hr
Od demonstratora se oèekuje ozbiljnost u pristupanju obvezama i motiviranost za rad.
Prednost ĂŚe imati studenti s boljim prosjekom i veĂŚim brojem poloĹženih ispita.
>>> ovo je bilo sluzbeno! Smile
a sad nesluzbeno, od mene, sa radnim iskustvom na katedri iza sebe :)
ne znam hocu li ostati demos i slijedece akademske godine, ali ocekujem od nekoga tko ce me zamijeniti (kao da ima takvog haha Smile just kidding :P ), da nastavi pisati na forumu i odgovarati ljudima na pitanja kad se pojave, kao i pomagati sa tehnickim poteskocama, naravno ne samo na forumu nego i opcenito, i da imaju normalan odnos prema ljudima prije ispita, nakon i posebno tokom, sto ukljucuje ne razgovaranje i ne smijuljenje uzajamno dok ostali umiru od straha nad one tri stranice pitanja!!!
pomazite profesorima koliko god mozete, budite odgovorni i ozbiljni, ali nemojte zaboraviti da ste studenti i da trebate olaksati ostalim koliko god mozete.
olaksati ne znati omoguciti im da prodju ispit bez da pogledaju knjigu vec im rastumaciti gradivo prije, i pitanja tokom ispita, i omoguciti normalnu ne-stres atmosferu tokom pisanja.
zelim vam svima puno srece, i ako cujem da ste bili papci, naci cu vas i istuc :-D
-sto se tice ovog dijela o tko ima prednost a tko ne u imenovanju, poanta je da je pozeljno da imate sto visi prosjek, no to ne znaci da morate imati sad 4,8 4,9 5,0 i sl.
pozeljno je da imate 5 iz ispita, no ni to zapravo nije nuzno!
-molim vas kad se budete prijavljivali mailom da napisete tocan prosjek i ne muljate, jer se to vrlo lako provjeri, napisite na dvije ili tri decimale.
sociolozi-- ako ikad zapnete sa gradivom, NEOVISNO O TOME OSTAJEM LI JA ILI NE SLUZBENI DEMONSTRATOR, znate da mi se uvijek mozete javiti !
imate moj mail u profilu!
-zelim vam svima puno srece u buducem akademskom razvoju ;)
DIO
legionar
21-09-2007, 18:43
ako te ne ostave za demosicu dignut ĂŚemo ĹĄtrajk! :evil: moram pohvalit da si jedini demos od kojeg studenti imaju koristi u vezi predmeta ( po mojim iskustvima!, da ne bi bilo)... :-D
fat drummer
21-09-2007, 22:07
kad odrastem bit ĂŚu demos!!! :smt005
legionar
21-09-2007, 22:12
kad odrastem bit ĂŚu demos!!! :smt005e hjebote probaj se onda ubacit do katedre, ono deri se na studente, aspiriraj tako da moĹžeĹĄ mene ubacit! :p
fat drummer
21-09-2007, 22:18
ja bih bio jebeni demos! kao prvo imao bih ĹĄibu kojom bi preko face zviznuo svakog studenta koji bi me pogledao u lice.
man, that would be sweet!!!
takoðer, napravio bih si posjetnice na kojima bi pisalo da sam demos. svaku raspravu bih zapoèinja sa: ja kao demos smatram kako...
crobot, bit ĂŚeĹĄ mi asistent!!!
O-Ren Ishii
23-09-2007, 18:47
Ugl, kak ta prijava treba izgledat- zdravo seljaèki il postoji neka CV forma?! Jel itko zna? :? :!:
O-Ren Ishii
05-12-2007, 11:23
Ne mogu izdrĹžat, moram:
demosi (i demosica) na USTAVNOM :smt023
demosice na OBITELJSKOM (neke, ne sve!) :evil:
I ne, kriterij mi nije bio "kod kog se moŞe bolje prepisat" (uostalom, na ustavnom nas je bilo 10 u dv.2 tak da je svatko sjedio solo u redu :D - tj. nije bilo teoretske ťanse za prepisati), nego koliko tko moŞe biti od koristi i susretljivosti u datom momentu.... Kod demosa iz ustavnog je super bilo ťto si ih u svakom trenutku mogao pitati za neki savjet kako detaljno da se neťto odgovori, gdje treba prestati s Markovim konacima, a i simpa su bili i ťto su se muvali okolo i govorili ekipi da im bať super ide i da Ìe svi dobit 5 plus! Da, glupavo i djetinjasto zvuèi, al kad piťeť kolokvij takva simpatièna podrťka bať dobro doðe... :-D
A demosicama iz obitelji prvenstveno zamjeram taj stav "mi smo iznad, a vi ste ťljam"! Samo zato ťto smo generaciju-dvije mlaði ne znaèi da smo idioti, a taj se stav trebao prerasti veÌ na prijelazu iz niŞih u viťe razrede osnovne... :roll: Niťta osobno, ali malo porazmislit... Kad je veÌ sama katedra obiteljskog iznimno susretljiva, ťteta da i demosice ne budu u skladu! ;)
dobio neki prijedlog za demosa i odustao ove godine, ali moŞda iduÌe budem, zanima me jer zna netko koliko para ti demosi dobivaju za svoj rad i koji je to toèno rad, jer ipak radim za novce i èevape, ali sumnjam da Ìe mi svaki put naruèivati èevape iz Mitnice :)
O-Ren Ishii
07-12-2007, 11:29
dobio neki prijedlog za demosa i odustao ove godine, ali moŞda iduÌe budem, zanima me jer zna netko koliko para ti demosi dobivaju za svoj rad i koji je to toèno rad, jer ipak radim za novce i èevape, ali sumnjam da Ìe mi svaki put naruèivati èevape iz Mitnice :)
Hm, rad zavisi od katedre do katedre... Mi na soc imamo prilièno posla, imamo svoju seminarsku grupu s kojom imamo seminar svaki tjedan, èuvamo na kolkovijima, slaŞemo kolokvije... I dobivamo 400 kn mjeseèno, nije to bome ni loťe... Al velim, rad ovisi od katedre do katedre, na nekima se sam mora bit na kolokvijima i ispitima i to je to...
demos iz nacionalne, deèko koji paralelno studira filozofski je primjer dobrog demontratora, otvoren, komunikativan, spreman pomoæi. pitam se kako stiže paralelno studirati dva faksa, uz to biti aktivan èlan studentske udruge, tako društven itd itd. divim mu se! 8)
KatarinaZg
20-12-2007, 23:44
Ovo je topic pod naslovom Demonstratori, ocekivala sam da ce biti vise rijeci o samim demonstraturama, ali je i vrlo korisna informaijca ova tipa koji pomazu ili koja je zgodnija na Teoriji...
No, ja bih imala jedno pocetnicko, brucosko pitanje; -> kako postati demos? Je li jaka volja i otvorenost za (privremeno) volontiranje, seminar i sl. bitan faktor ili se vishe- manje gledaju samo ti famozni prosjeci? Ocjene, ocjene i samo ocjene... U mom se slucaju, konkretno, radi o Teoriji na kojoj je, koliko sam cula, ĂGROMNA navala. No, za sada nisam srela nikog tko bi takvo nesto htio.
Unaprijed hvala na svim korisnim informacijama.
Sve najbolje u Novoj godini i Sretan Bozic!
podrazumijeva se da imas 5 iz tog predmeta i da imas prosjek bar 3,5
no
ima demosa koji iz ispita imaju 4, ima onih koji su nekoliko mjeseci doslovno Ĺžicali ne bi li dobili demonstraturu :roll: :? , ima ljudi s relativno slabijim prosjekom pa da imaju demonstraturu itd...
zavisi.
KatarinaZg
21-12-2007, 00:05
Hvala na brzom odgovoru. :D
Kada se prijavljuje? Treba li pitati profesora na odredenoj katedri ranije? Sve je relativno, znam. Imas li kakve info o Teoriji, buduci da je navala i da su hiperpopularni (supersonicno)? Dakle sa kilavim ocjenama drugih predmeta covjek ne mora gubiti nadu? :smt114
mislim da je sad malo prerano o tome govoriti.
svakako ne trebas prof ranije pitati vec tek nakon ispita, a ako si jako dobro napisala moze ti on to ponuditi na usmenom ili mozda katedra objavljuje natjecaje za demose(kao npr sociologija)...no to je tek nakon prvog semestra.
sad to kaj su ostale ocjene jadne nije bed no prednost imaju oni s boljim prosjekom
uostalom i tu na forumu imamo demose sa svih katedri pa ce ti valjda neko konkretnije odgovoriti nego ja :)
natjeèaji za demose budu prije poèetka akademske godine, dakle, imať joť vremena ;)
neozbiljno dijete
21-12-2007, 09:01
demos iz nacionalne, deèko koji paralelno studira filozofski je primjer dobrog demontratora, otvoren, komunikativan, spreman pomoÌi. pitam se kako stiŞe paralelno studirati dva faksa, uz to biti aktivan èlan studentske udruge, tako druťtven itd itd. divim mu se! 8)
haha..Antun je dobio i topic!!istina lockan,al svejedno... :lol:
inaèe,kruŞi prièa po faxu da on ima tri glave i da mu dan traje 48 sati-to je tajna njegovog uspjeha.. :lol:
O-Ren Ishii
21-12-2007, 09:23
Hvala na brzom odgovoru. :D
Kada se prijavljuje? Treba li pitati profesora na odredenoj katedri ranije? Sve je relativno, znam. Imas li kakve info o Teoriji, buduci da je navala i da su hiperpopularni (supersonicno)? Dakle sa kilavim ocjenama drugih predmeta covjek ne mora gubiti nadu? :smt114
Heh, èuj, Teorija je poprilièno popularna katedra, tako da ne znam ťto da ti velim... Tamo stvari ovako stoje- uzimaju dosta demosa, ove godine mislim da su ih uzeli cca. 8, meðu njima uglavnom ljude s vrhunskim prosjekom (4.5, 4.6), zatim curu i deèka koji su jedini u generaciji imali sve 3 petice iz kolokvija, al znam pouzdano za jednu curu :D koja nije imala tako extra prosjek i ostao joj je joť jedan ispit s prve, ali je svojim znanjem i elokvencijom na usmenom tako impresionirala SaviÌa da ju je odmah pozvao za demosa (ma to su geni kameni) , tako da oèito prosjek nije jedina moguÌnost... I ne znam koje su ti pobude, al samo da znať- na teoriji demose ne plaÌaju, eventualno ako ostanu na toj katedri i u nastavku studija se pokaŞu uspjeťni, onda ih poènu plaÌati na 3. godini.... Btw nisu joť ni poèeli prvi rokovi, a ti veÌ govoriť o "kilavim ocjenama"... Eh, kolegice, kolegice, daj malo optimizma! ;)
legionar
21-12-2007, 09:31
Teorija je pretrpana. Ja prvi u generaciji okino petardu iz teorije proĹĄle godine i reko mi Ĺveliki kuracime da se prijavim... ali, baĹĄ mi se jako demonstrira, a i mislim da moraĹĄ imat neki super prosjek...kolokvije sam imo 545....
legionar
21-12-2007, 09:41
Ĺveliki kuracto se tièe proĹĄlogodiĹĄnjih a èini se i ovogodiĹĄnjih demosa iz nacionalne, jedna rijeè - katastrofa, ne vidim ni jednoga da pomaĹže studentima na forumu ĹĄto bi svakako trebao, jest da ne mora, ali to je drugi par opanaka... To je jedini predmet gdje bi htio bit demos jer mislim da sam bolje potkovan od veĂŚine njih... Da ne spominjem aroganciju na ispitu, misle si da su popile svu pamet svijeta...
KatarinaZg
21-12-2007, 14:37
Jako sam ja optimisticna, govorim samo o trenutnim rezultatima kolokvija. Bas ste neka potpora :cry: , lol...
Ta katedra je ono sto u prvom semestru daje motivaciju, treba to podrzati, pod svaku cijenu!
Mitzi Dupree
06-02-2008, 20:37
pohvale dvojici demosa i demosici iz nacije danas. :thumbleft: demosica je cak pomagala oko odgovora kolko mi se cini, a demosi su jednostavno bili dragi, nasmijeseni i simpaticni. dovoljno!!! :-D
Ja imam pitanje za sve demose,dal ste prihvatili demonstratorsko mjesto zbog love,nekog statusa ajmo to reči ili samo imate viška vremena pa zašto ne,ili možda nešto deseto?
Skylark Ishmaelle
07-02-2008, 19:44
Samo zbog para.
Evo, uz pomoć demonstratorske naknade otplaćujem već treći auto i renovaciju stana.
I tak.
Samo zbog para.
Evo, uz pomoć demonstratorske naknade otplaćujem već treći auto i renovaciju stana.
I tak.
:smt116
ma kakve pare i status... :lol: jako ces se brzo iznervirati ako te samo to drzi. demonstrator trebas biti ako si spreman visit na faksu kad te pozovu i pomagati ljudima. biti susretljiv. definitivno bi trebao postojati intervju prije primanja demosa, na kojem se to utvrdjuje. tu bih npr. ja otpala odmah u startu i svi sretni. :smt044
fat drummer
07-02-2008, 20:56
lova od demonstrature je okej ako ju štediš cijele godine, ali čak i tkao ćeš si jedva platiti izvanrednu školarinu
ali da ćeš se ludo obogatiti, nećeš. a socijalani status nije baš sad TOLIKO dobar. za divno čudo, cure ne padaju na spiku - e mala ja sam ti demos na rimu, hoćeš da ti pokažem svog papijana
O-Ren Ishii
07-02-2008, 21:37
lova od demonstrature je okej ako ju štediš cijele godine, ali čak i tkao ćeš si jedva platiti izvanrednu školarinu
ali da ćeš se ludo obogatiti, nećeš. a socijalani status nije baš sad TOLIKO dobar. za divno čudo, cure ne padaju na spiku - e mala ja sam ti demos na rimu, hoćeš da ti pokažem svog papijana
:smt005 :smt005 :smt005
Ja bi stvarno htjela biti demonstrator iz sociologije, obožavam taj predmet i htjela bih drugima pomagati. ALI, dobila sam 4 . ima li nade za mene?? :oops:
Galijun je sad dao ispit pa misli da može bit bahat. :lol: Ajde učit GP. :p
nazalost male su šanse. prevelika je konkurencija a prednost imaju oni s 5