PDA

View Full Version : Izborni predmeti Engleski jezik pravne struke

Pravokutnići
07-08-2009, 23:02
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam tincidunt bibendum adipiscing. Etiam mi urna, luctus nec fermentum in, volutpat a ante. Sed accumsan consequat vehicula. Fusce fringilla aliquam volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In venenatis vulputate ligula. Donec ut pretium velit. Maecenas rhoncus laoreet mi, ut fermentum augue ultrices ac. Quisque lacinia convallis sollicitudin. Vestibulum imperdiet laoreet accumsan. Etiam tincidunt ultrices commodo.

malimrav85
14-09-2010, 11:59
20-10-2005, Romana (http://www.pravokutnik.net/member.php?u=11) o engleskom
Ja sam isla na engleski i bez velikog problema dobila 5. Ak ti ide engleski i ak si na prve dvije imao dobru ocjenu, to je OK izborni. Dodjes na konzultacije, ona ti kaze da moras napisati kao neki esej o nekoj pravnoj temi (koju hoces), pa odes na net, sklepas neku temu, ona ti to pregleda, na ispitu pises jednu stranu o nekom naslovu iz knjige (ona ti zada naslov), pregleda to zbog gresaka i pita te par pitanja kao i na ranijim godinama.
Imas tu neku knjigu koju drzi Algoritam, treba prvih jedno 6 lekcija nauciti, napisati kao neku radnju o bilo kojoj pravnoj temi i s tim i prijavnicom se pojaviti na konzultacije ponedjeljkom popodne. Prije toga trebas otici na konzultacije da se dogovorite o cemu ces pisati i da te ona zapise za neki ponedjeljak kad ces doci na ispit.
Onda ti ona kaze naslov jedne od lekcija i ti na papir pises mali sastavak o tome, oko jednu stranu, znaci prepricavas lekciju. Ona ti to ispravi odmah, pricate malo o temama iz lekcija i dobijes 5!

Username
16-10-2010, 11:11
Predavanja za 5.god izborni engleski nema uopce i sve se radi preko konzultacija il ?
zanima me jer sam ja to upravo sad upisala,a raspored predavanja nije stavljen,pa da znam dal da pratim novosti!

tuka
21-10-2010, 22:27
http://www.pravo.hr/SJ?@=5vyb#news_14422

Username
22-10-2010, 13:45
http://www.pravo.hr/SJ?@=5vyb#news_14422

fala ti,al već uočila ovu obavijest!

tuka
04-11-2010, 11:39
jučer je na predavanju profesorica rekla da bi dobio ocjenu iz tog predmeta moraš sakupiti 60 bodova. tih 60 bodova može skupiti na razne načine: 1. ako si prisutan na 50% predavanja (bar mislim da je rekla toliko) dobivaš 30 bodova, i još plus 10 ako si aktivan :P. 2. 10 bodova dobivaš ako napišeš neki seminar o bilo čemu od 5 do 10 stranica, i još plus 5 bodova, ako dobiješ 5. 3. 10 bodova ako održiš izlaganje, i još plus 5 bodova, ako je za 5. 4. za pismeni ispit dobiješ 15 bodova, za usmeno odgovaranje 15 bodova. 5. postoji još neka opcija, ako pohađaš moot courtove na engl i još neke gluposti, za to dobiješ 10 bodova.
10.11. nema predavanja zbog rokova. znači sljedeće predavanje je 17.11. u dvorani II, a vrijeme mislim da je 14.30, ali nisam sigurna. rekla je da će napisati na stranici katedre.
literatura: neka knjiga koju za sada nema za kupiti, ali se može dio kopirati u kopiraoni u masarykovoj...

titan224
04-11-2010, 15:03
Ljudi čujem da je Lelija pričala o nekakvom izletu u London koji bi se organizirao početkom iduće godine . Ima tko kakvih konkretnijih informacija o tome?

tuka
04-11-2010, 16:35
nema baš nečeg konkretnog još. išlo bi se u 3 ili 5 mjesecu na 4 ili 5 dana... do sad je išla grupa do 15 ljudi i troškove proijevoza i smještaja je pokrio pola faks, a pola neka jezična zajednica (?). na prvom predavanju su se mogli predbilježiti ljudi koji su zainteresirani, bilo ih je oko 30, tak da ako bude ih tako puno išlo onda to neće baš funkcionirati kao prošlih godina.