PDA

View Full Version : Tribina o zapošljavanju

Lara Car
23-03-2006, 16:22
Hm.. :-k

razmiťljala sam gdje smjestiti ovaj topic,da li na Dogaðanja na faxu,Sve ťto nije vezano za fax..,ali ipak mi se ovaj èini najprikladnijim,no ako modovi smatraju da mu je mjesto negdje drugdje-samo naprijed :smt002

Prije neki dan prisustvovala sam tribini na Druťtvenom veleuèiliťtu-upravni studij,nazivom "Kako naÌi posao i kako ga zadrŞati " (tako neťto :smt001 )

O njoj Ìete moÌi èitati na Pravokutnikovom site-u :smt023 ,ali Şelim reÌi neťto o njoj i pitati vas kako bi vi organizirali takvu tribinu :smt003

Žali BoŞe vremena :smt009 :smt010 :smt009 :smt010 ...

Od èega bi poèela...Od potpuno nesposobne organizatorice koja je promaťila bit tribine pozvavťi "goste-predavaèe" koji se vjerojatno uopÌe nisu pripremali za tribinu,veÌ samo doťli reklamirati svoju tvrtku?Da..od nje...

Naime,gosti su bili

-prof.Vera JelèiÌ sa Katedre za radno i socijalno pravo
-prof. Ivo MagdaleniĂŚ sa Studija za socijalni rad (njega se sjeĂŚamo iz izbornog predmente Socijalna psihologija" te
- 3 fensi ĹĄemensi promotora tvrtke "Moj Posao"

Profesorica JelèiÌ u uvodnom je izlaganju govorila o radnom zakonodavstvu u RH,uglavnom informacije koje Ìemo svi morati nauèiti do diplome (a neki veÌ i jesu :smt002 ),no ipak ih je korisno ponoviti.Navela je i svoja osobna iskustva koja su ,meni barem, bila rijetka svjetla toèka same tribine. :smt002

Profesor MagdaleniÌ je sam najbolje opisao svoj doŞivljaj tribine "Ja uopÌe ne znam zaťto ste me pozvali" :smt017 .I pokuťao pokrenuti raspravu o dvije goruÌe teme u podruèju rada : volontiranje kao jeftina radna snaga i prosvjedi u Francuskoj,te moŞe li se to dogoditi i na naťim ulicama. :smt041 :smt041 Naravno bezuspjeťno..a zaťto...zato jer su se ťmokljani sa "Moj Posao" morali poťteno izreklamirati :smt013

Molim vas,nek mi digne ruku onaj od vas koji ne zna ove fakte :

1. kad traĹžite posao trebate sastaviti CV
2.kad traĹžite posao trebate sastaviti molbu
3.kad traŞite posao to trebate èiniti putem svih medija i kanala (Net,tisak,poznanici,dani karijera...)
3.da bi ga zadrĹžali trebate se usavrĹĄavati

Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja pozitivan-slodobno moŞete pustiti plin u vaťu sobicui skonèati vať mizeran Şivot :smt021 .Jer ste kreten ](*,)

E,pa druĹĄtvance sa tog internet portala je sve nas tamo prisutne smatralo kretenima i zaostalim mamlazima,pa nam je èitavo svoje izgladanje temeljilo na te 4 reèenice.Donijeli su prospekte o Danima karijere.Ok,super.Al pizcha im materina :smt076 ,zar nisu mogli isprintati proĹĄjeèan i suvisao Ĺživotopis i molbu,fotokopirati ih u 100 primjeraka za nekih 20-ak kuna koliko bi koĹĄtalo jednu od najuspjeĹĄnijih firmi u RH i PODIJELITI *EBENE Ĺ˝IVOTOPISE!!!!NE!!!ZAĹveliki kuracTO?!?!DA ODETE NA NJIHOVU STRANICU.Eto zaĹĄto!

Donijeli su i knjigu koju su izdali o karijerama...u T-Comu,VIP-u,E.N.Tesla,Siemensu...predavanje namijenjemo UPRAVNIM PRAVNICIMA.Netko ĂŚe od njih raditi u takvim firmama??!?!.Sumnjam.Daj BoĹže.

Doťli su bez ijednog statistièkog podatka koliko se na njhovim stranicama nalazilo potraŞivanja za diplomiranim upravnim pravnicima.MoŞda,koliko ih je zaposleno njihovim posredovanjem?Zaťto?Jer na njihovim stranicam u zadnjih 6 mjsecei nije bili moŞda 5 takvih oglasa.I nije tu niťta èudno jer je naťa(diplomirani pravnici) i njihova (dipomirani upravni pravnici) struka takva da se vjeŞbenici veèinom traŞe putem NATJEÈAJA a oni moraju biti objavljeni u NARODNIM NOVINAMA.E,sad..dolazimo do toèke usijanja...zaťto,zaťto pobogu organizator nije povzao nikog iz NN?!KaŞu da su im otkazali iz HZZ-a.Ok.Razumijem.Ali njihovi studenti,naťe kolege upravni pravnici Ìe 90 % sam sigurna raditi u DRŽAVNOJ UPRAVI.Pa da su pozvali nekog èinovnika,referenta,koga god da isprièa svoje iskustvu u traŞenju posla,njegovom zadrŞavanju...a ne prezentirati ispraznu statistiku koliko nas je na burzi!!Pa to bez problema i sami moŞemo saznati!!!POMOZITE NAM!!!Pozovite pomoÌnika ministra znanosti,njegovog pomoÌnika,ma i èistaèica bi bila korisnija od mamlaza sa Moj Posao!!!!!!!!!!!!!!!BoŞe,saèuvaj oni su doťli reklamirati svoju knjigu koja koťta XY kuna.Obukli su skupa odijela i uskladili boju sakoa i balerinki,al u mojim oèima su imali kape sa imenom firme,bedŞeve,pregaèe,blokiÌe,majice,sve je vriťtalo ÈITAJTE NAS!!!!!SRAMOTA ZA ORGANIZATORA!!!

A da ne bi samo kritizirala evo primejra kako bi ja organizirala ovu tribinu...

PokuĹĄala bi ugovoriti dolazak nekoga iz NN,iz Ministrastva,ako oni ne bi mogli doĂŚi,onda bi pronaĹĄla par zainteresiranih studenata kolega da istraĹže po odgovarajuĂŚim institucijama odgovore na pitanja koja nas,studente i apsolvente zanimaju...recimo :

-koji su kriteriji pri odabiru kandidata
-kako poboljĹĄati osobni dojam pri intervjuu
-kako se ponaĹĄati pri postavljanju pitanja koja su zakonom zabranjena
-koja je procedura nakon primitka na radno mjesto
-ťto oèekivati prvi dan posla
-statistika o plaĂŚama,o moguĂŚnostima napredovanja
-praktièni savjeti-itd

Isprintala bi popis svih mjesta gdje se mogu naÌi natjeèaji i oglasi u kojima se traŞe poslovi iz struke upravnih i diplomiranihpravnika sa relevantnim web stranicama,adresama,imenima tiskovina.

Navela bi i imena agencija za posredovanje pri zapoĹĄljavanju,Ĺveliki kurackola stranih jezika i uèiliĹĄta na kojim se mogu proĹĄiriti postojeĂŚa znanja i vjeĹĄtine potrebne za kvalitetnije i traĹženje posla i zadrĹžavanje istog i uèinkovit rad.

Osim ĹĄto bi prisutni doista dobili potrebne informacije,tih par studenata koji bi u formi prezentacije bilo na projektoru,bilo putem pismenih primjera u obliku refrata izlagali,oni bi stekli isustvo u prikupljanu relevantnih informacija,kategoriziranju viĹĄe i manje vaĹžnih,a da ne govorim o iskustvu u nastupu pred veĂŚim brojem osoba.

I joĹĄ mnogo toga...

Na kraju Şelim vas joť jednom pozvati da napiťete svoje prijedloge i viðenja kako bi takva tribina trebala izgledati,tko zna,moŞda sljedeÌa bude organizirana upravo po vaťim zapaŞanjima...

I ovdje evo nekoliko vrlo korisnih linkova za apsolvente i diplomirane pravnike..pri traĹženju posla

LEGALIS hrvatski pravni portal http://www.legalis.hr/modules/news/

POSAO http://www.posao.hr/

NARODNE NOVINE http://www.nn.hr/sluzbeni-list/oglasni/index.asp

ANDALL-pravni portalhttp://www.andall.org/

HRVATSKA ODVJETNIÈKA KOMORA http://www.odvj-komora.hr/WebStuff/Komora.html

MINISTARSTVO PRAVOSUÐA http://www.pravosudje.hr/mp/naslovnica.htm

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOĹveliki kuracLJAVANJE http://www.hzz.hr/

MOJ POSAO http://www.mojposao.net/

MOJ PRVI POSAO http://www.mojprviposao.net/

Volem Vas sve :smt057

jacktheripper
23-03-2006, 21:52
sva sreca onda da nisam isao. mislio sam,ali me sputalo to sto su predavaci profesori,a ne ljudi iz prakse (sumnjam dakle jesam :smt003 )
e-student organizira sljedeci tjedan sajam poslova u bocarskom domu pa ce mozda od toga biti koristi. :smt006

Robierre de Cochon
23-03-2006, 22:49
Tribina je bila totalni promaĹĄaj...ali su zato ovi tvoji linkovi vrlo korisni.

suni
24-03-2006, 00:32
Citam vas vec dosta vremena kao pravi mali lurker :smt002 Pa evo da nabacim i prvi post.
Lara Car potpuno se slazem s tobom! tribina je bila totalna lakrdija s potpuno promasenim gostima (tu prvenstevno mislim na mlade yupiee wannabe manager ekipu).
Jelcicka je drzala svoje poznate monologe s predavanja.
Magdalenic je najmanje govorio ali i najpametnije! :smt006

Mislim da i nama na upravi i vama na pravu trebaju kvalitetne tribine koje poticu dijaloge i koje su dostojne ljudi koji studiraju. Pa ova ekipa s mojposao moze te svoje fore prodavati polupismenim budalama ali nama ne :smt016
Highlight veceri su bile kratke izjave Magdalenica i pitanja koje su postavile 2 curke. One su dokaz da mladi ljudi u potpunosti kuze cjelokupnu problematiku sto rada u rh sto u svijetu i kakve su tendencije prema tom istom radu u vidu kresanja osnovnog ljudskog prava na dostojanstveni rad.

Lara Car
24-03-2006, 00:40
Citam vas vec dosta vremena kao pravi mali lurker :smt002 Pa evo da nabacim i prvi post.
Lara Car potpuno se slazem s tobom! tribina je bila totalna lakrdija s potpuno promasenim gostima (tu prvenstevno mislim na mlade yupiee wannabe manager ekipu).

Mislim da i nama na upravi i vama na pravu trebaju kvalitetne tribine koje poticu dijaloge i koje su dostojne ljudi koji studiraju. Pa ova ekipa s mojposao moze te svoje fore prodavati polupismenim budalama ali nama ne :smt016
Highlight veceri su bile kratke izjave Magdalenica i pitanja koje su postavile 2 curke. One su dokaz da mladi ljudi u potpunosti kuze cjelokupnu problematiku sto rada u rh sto u svijetu i kakve su tendencije prema tom istom radu u vidu kresanja osnovnog ljudskog prava na dostojanstveni rad.

E,pa ja sam ti jedna od te dvije curke :smt002

suni
24-03-2006, 00:46

E,pa ja sam ti jedna od te dvije curke :smt002

pa jesi carica il nisi :smt004 eto osvjetlile ste tribinu lijepe moje.
uh sad zvucim ludo ali rijetko cujem neka konstruktivna pitanja sto od kolega sto od profesora. kolege su skupa samnom letargicni bivoli, profesori su u svom idealnom svijetu gdje je sve divno krasno ili su zagrizli u cini