PDA

View Full Version : Odabir seminara/vježbi

Pravokutnići
07-09-2009, 00:37
Seminar prijavljujete u za to odredeno vrijeme koje ce biti objavljeno na stranici faksa, a ono moze biti razlicito za razlicite godine.
Dobronamjeran savjet za početak: nemojte čekat zadnju minutu prijava, jer u slučaju da se desi problem tehničke naravi (npr. ne možete se nikako ulogirati) nećete više imati vremena za pohođenje referade pa će vam dodijeliti seminar na kojemu je ostalo mjesta.

Seminar prijavljujete na sljedeći način:
1. Odete na stranicu http://www.pravo.hr/studenti
2. U gornjem desnom uglu upišete korisničko ime u obliku jmbag@pravo.hr i lozinku
3. U lijevom stupcu potražite opciju PRIJAVA SEMINARA
4. Prilikom biranja morate izabrati sve tri opcije predmeta, po željenom rasporedu.
5. Nakon toga birate profesora.

Napomene:
- Jmbag je broj koji upisujete pri prijavi na studomat, a također je zapisan i na papiru vašeg AAI identiteta. Lozinka za studomat i AAI nije ista!
- voditelji seminara nisu ponuđeni na izbor.

Od prijave možete odustati, a možete je i poništiti ako zelite promijeniti vaš odabir.

Ako vam se tijekom prijave pojavi sljedeca poruka:

Poštovani,
Dodijeljena vam prava ne uključuju mogućnosti pregledavanja sadržaje ove stranice. Za dodatne informacije i moguće rješenje problema javite se web-masteru (webmaster@pravo.hr). slobodno ju ignorirajte, bitno je samo da ste se logirali, tj. da u gornjem desnom kutu vidite svoje ime i prezime. Nakon toga potrazite u lijevom stupcu opciju Prijava seminara.

Ako vas stranica tijekom prijave traži odobravanje certifikata, stisnite Approve/Add an exception ili slično.

Ako propustite rok prijave, automatski će vas rasporediti na onaj seminar gdje je ostalo mjesta.

Za sve one kojima je potrebna vizualna pomoć:
http://img89.imageshack.us/img89/6421/semianrizpxm1.jpg

Po kojim kriterijima se dodjeljuje seminar/vježbe?
Na prvoj godini seminar se dodjeljuje prema rangu na prijemnom ispitu.
Seminar na višim godinama dodjeljuje se prema broju položenih ispita, a nakon toga prema prosjeku. Ipak, studenti koji su upisali samo jedan predmet s više godine u tekućem semestru imaju prednost nad ostalima (DA! i pred onima koji su dali sve ispite s 5.0.). Razlog tome je što oni ne mogu dobiti seminar iz nijednog drugog predmeta (jer nijedan drugi ni nisu upisali).

Gdje mogu vidjeti koji seminar/vjezbe su mi dodijeljeni?
Na isti način kao što ste birali seminar/vježbe. Ulogirate se i na mjestu gdje ste odabirali sada će vam pisati što vam je dodijeljeno. Ili na vlastitoj e-mail adresi dodijeljenog webmaila.

Što ako niste ispunili seminarsku obvezu?
Iduće akademske godine, morate ponovo upisati seminar iz semestra u kojem niste ispunili seminarsku obvezu, ali ne morate upisati seminar iz istog predmeta kao i godinu ranije.
UPOZORENJE! Rekoše nam neki kolege da ove godine nisu trebali podnositi molbu niti plaćati tih 150 kn, već su jednostavno ponovno upisali seminar. Savjetujem da napravite to isto pa ako prođe super. Ako ipak budete trebali pisati molbu evo uputa:

Studenti nisu izvršili seminarsku obvezu dužni su za ponovni upis seminara dostaviti molbu sa indeksom u studentsku referadu.
Postupak je jednak onome za testiranje semestra kad student nije sakupio sve potpise. U skriptarnici zatražite molbu za testiranje semestra. Uz nju ćete dobiti i uplatnicu. U molbi zaokružiti opciju "potpis za seminar", uplatnicu ispuniti, pod svrhu plaćanja napisati “Testiranje semestra – seminar”. Uplatiti 150 kn. Molbu urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje). Urudžbiranu molbu zajedno sa uplatnicom odnosite u referadu pri samom upisu godine sa ostalim upisnim materijalima (upisnim listom, uplatnicom za školarinu) te indeksom. Uručite taj paket papira referentu i odete doma. Dođete po indeks kad vam već kažu da dođete.

Kada obavljam testiranje semestra - pri upisu godine u rujnu ili pri upisu ljetnog semestra ako nisam odradio seminar ljetnog semestra?
Molbu podnosite u rujnu pri upisu godine, neovisno o tome da li seminar iz kojeg niste izvršili obvezu iz ljetnog ili zimskom semestra.

Ako nisam ispunio/la seminarsku obvezu mogu li izaći na ispit iz tog predmeta?
Možete. Neispunjenje seminarske obveze nije prepreka da izađete na ispit iz tog predmeta. Jedina sankcija je što ponovno morate upisati seminar iz tog semestra (vidi gore).

Mogu li upisati dva seminara u istom semestru?
Ne. U svakom semestru upisujete samo jedan seminar.

Mogu li upisati seminar ili vježbe ako nemam nijedan predmet iz tog semestra upisan.
Ne.

Na papiru sa AAI identitetom mi piše da su mi istekla prava xx datuma. Što napraviti?
Ništa, prava se automatski produžuju bez da morate ponovo tražiti izdavanje aai identiteta.

Izgubio sam AAI identitet, što učiniti?
Studenti koji nemaju AAI identitet ili se sa istim ne mogu prijaviti na web stranicu dužni su preuzeti novi identitet u referadi od 10 do 12 sati. Izdavanje se naplaćuje 20 kn.

Ako mi dodijele seminar koji ne želim, postoji li ikakva šansa da me prebace na drugi?
Osim ako nije došlo do tehničke greške ili ste ste iznimno uspješan student ne možete se prebaciti na drugi seminar.

Koji seminar mi je najbolje odabrati?
Molim da takva pitanja postavljate na odgovarajućem topiku na podforumu Seminari.

BG5
07-10-2011, 15:32
upisala sam pravo kao 103. i danas su objavili seminare koje smo dobili.. problem je u tome što nisam dobila prvi izbor seminara nego drugi, što mi nikako nije jasno pošto sam relativno visoko bila rangirana... svi su mi rekli da prvih 130 ima pravo odabira... sad, dali je to možda greška, i koga mogu u vezi toga pitati i poslati mail ili slično??

Malecka
07-10-2011, 15:41
Moguće da je greška, a moguće da je ove godine na taj predmet primano manje seminarista. Možeš pitati i provjeriti, nisam sigurna da li kartoteku ili referadu.

andjeo29
10-10-2011, 21:33
koliko se to ljudi onda primilo na seminar iz oppd? vidim da ljudi koji su bili 100. na listi ju nisu uspjeli dobiti...

lady14
10-10-2011, 21:54
Imam pitanje sto se tice odabira seminara i vjezbi,kako izvanredni biraju? Posto su mi 17.tek upisi,jel se meni onda samo dodijeli ili se bira kao i kad si redovan?

andjeo29
10-10-2011, 23:11
Imam pitanje sto se tice odabira seminara i vjezbi,kako izvanredni biraju? Posto su mi 17.tek upisi,jel se meni onda samo dodijeli ili se bira kao i kad si redovan?

http://www.pravo.unizg.hr/studenti?@=5yva#news_10757

mislim da je ista stvar da li si izvanredni ili redovni...

lady14
11-10-2011, 00:25
Ali nemam uopce ponudeno da biram,u tome i je poanta... Jer su mi tek 17. upisi,a posto nista ne upisujem preko studomata,nego me upisuju rucno,posto prelazim na izvanredne,ja nemam nikakve opcije... A do 14. su prijave,a ja tek 17. mogu upisat godinu,tako da sam sad u katastrofa situaciji... :/

Jabuka
11-10-2011, 19:56
Pitanje: Upisala sam pad 3. godine ali sam seminar iz zimskog semestra već riješila, znači to ne upisujem ponovo, nego moram u veljači upisati ponovo seminar iz ljetnog semestra, budući da prošle godine nisam ispunila tu sem. obvezu. E sad, vidim da gore piše da se trebala neka molba popunjavat i 150 uplatit, a ja o tome nisam imala pojma. Šta mislite, da čekam sad veljaču i pokušam na blef upisati ponovo seminar????:unsure: Jel to još funkcionira?

vuffek
17-10-2011, 11:40
napredni seminaristi, je li itko uspio odabrati mentora za izradu diplomskog preko super extra kul aplikacije na stranici faksa?

Lady Justice
17-10-2011, 11:56
Super kul aplikacija ne nudi ništa. Je li ti na studomatu proveden upis?

vuffek
17-10-2011, 13:08
jest, imam proveden upis naprednog seminara.

little bee
19-10-2011, 22:06
eh, je li itko od naprednih seninarista obavio odabir mentora preko ove kul aplikacije? meni ništa ne nudi :mad2:

rhoccla
20-10-2011, 12:45
Zna li netko kakav je postupak da se prebaci na drugi seminar?

ae1234
20-10-2011, 18:18
Ali nemam uopce ponudeno da biram,u tome i je poanta... Jer su mi tek 17. upisi,a posto nista ne upisujem preko studomata,nego me upisuju rucno,posto prelazim na izvanredne,ja nemam nikakve opcije... A do 14. su prijave,a ja tek 17. mogu upisat godinu,tako da sam sad u katastrofa situaciji... :/

kako je faks ovo rijesio?

Mondays_suck
06-02-2012, 21:36
Imam pitanje, a vezano uz dodjelu seminara - vidim da u prvom postu pise ''Seminar na višim godinama dodjeljuje se prema broju položenih ispita, a nakon toga prema prosjeku'' , ono što me zanima navest ću kroz primjer čisto da se ne zapetljam puno pri objašnjavanju na što mislim :D
Daklem: pri dodjeljivanju seminara za ljetni semestar npr. 4godine, da li se gleda broj položenih ispita samo do 4.godine i bez zimskog semestra 4 godine, ili se računaju i predmeti koji su položeni i kroz zimski semestar te 4.godine?

Bitno mi je znati dal da se primim rješavanja jednih vježbi bez kojih ne mogu dati taj kolegij koji nosi 10 ECTS bodova ili to mogu bez beda ostaviti za 4mj jer mi ne bi utjecalo kod dodjeljivanja seminara za ljetni seminar, a ujedno vrebam jedan 'bolji seminar' u idućem semestru pa se zato pitam da bi mi nepoložen predmet iz zimskog semestra utjecao kod dodjeljivanja seminara i izbornog u ljetnom semestru.:unsure: (inače sam sa SCSR ali princip dodjeljivanja seminara nam je isti, ne znam dal imate i obavezne izborne svake godine jer mi i njih dobivamo na isti način).

Browneyes
06-02-2012, 22:06
Mda, kod nas nema vježbi koje moraš dati da bi položio neki kolegij. Skoro mi je srce stalo. Kod nas se gleda i što si položio u zimskom semestru. Barem se gledalo dok sam ja birala seminare.

Mondays_suck
06-02-2012, 22:10
I ja sam prilično sigurna da se gleda, ali neki su me probali uvjerit u suprotno pa rekoh da pitam još kog -.-
Ako jos netko ima kakvo saznanje o tome, javite. Hvala :)