View Full Version : Mirovanje godine, ispis i povratak na faks; prestanak statusa studenta
Pravokutnići
07-09-2009, 00:49
MIROVANJE GODINE
Čl. 42.
(1) Na zahtjev studenta njegove obveze miruju za vrijeme služenja vojnog roka, za vrijeme trudnoće studentice i do godine dana starosti djeteta.
(2) U slučaju spriječenosti u ispunjavanju studentskih obveza zbog teže bolesti koja je trajala duže od tri mjeseca, ako je ta bolest takve prirode da je studenta onemogućavala u izvršavanju njegovih studentskih obveza, može mu se odobriti mirovanje studentskih obveza.
(3) U drugim osobito opravdanim slučajevima na zahtjev studenta dekan može odobriti mirovanje obveza.
(4) Vrijeme mirovanja ne računa se u vrijeme trajanje studija.
(5) Za vrijeme mirovanja obveza student može polagati ispite ako je za polaganje tih ispita ispunio uvjete.
(6) Ako je za vrijeme mirovanja obveza došlo do promjene u studijskom programu i izvedbenom planu, student može nastaviti studij po važećem studijskom programu i izvedbenom planu. U slucajevima iz stavka 1., mirovanje se uvijek odobrava.
U slucajevima iz stavka 2. i 3. mirovanje se moze odobriti, a o tome odlucuje dekan. Koliko shvacamo mirovanje se zbog tih razloga relativno rijetko odobrava.
Za odobrenje mirovanja je potrebno:
kupiti molbu u skriptarnici, urudzbirati je u pisarnici i priloziti medicinsku ili drugu potrebnu dokumentaciju.
Molbe za mirovanje akademske godine obvezno se predaju prije pristupanja postupku upisa na studomatu, u studentsku referadu. Upis se može izvršiti nakon odobrenja zamolbi.
ISPIS I PREKID
Za ispis je potrebno:
kupiti papire za ispis (7 kn), platiti 150 kn na racun fakulteta i s ispunjenim papirima i placenom uplatnicom otici u referadu.
Studentu koji se ispisuje s Fakulteta izdaje se ispisnica s naznakom ovjerenih godina studija, s podacima o položenim ispitima te podacima o godini u koju bi se student mogao upisati na Fakultetu s obzirom na obveze koje je do tada ispunio. O provedenom ispisu unosi se posebna zabilješka u indeks studenta koji se ispisuje s Fakulteta.
O prekidu studija je rijec kada u 9mj niste upisali godinu, bilo visu bilo ponavljanje godine.
NASTAVAK STUDIJA
Čl. 43.
1) Student može nastaviti prekinuti studij po upisanom studijskom programu i izvedbenom planu samo ako od zadnjeg položenog ispita nije proteklo više od dvije godine.
(2) Ako je od zadnjeg položenog ispita proteklo više od dvije godine, student može nastaviti studij po važećem studijskom programu i izvedbenom planu.
(3) Student ne može nastaviti prekinuti studij, ako prije prekida studija nije položio nijedan ispit. Ovaj clanak se odnosi na povratak na faks u sva tri slucaja, odnosno i kada ste imali mirovanje godine, kada ste se sluzbeno ispisali i kada jednostavno niste upisali ni visu godinu niti ponavljanje iste godine.
Stavak 1. i 2. se odnose na studente koji su ranije studirali po starome programu. Oni mogu nastaviti studirati po starome programu samo ako od zadnjeg polozenog ispita nije proslo vise od 2 godine. U suprotnom mogu nastaviti studirati po bolonji.
PRESTANAK STATUSA STUDENTA
Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija, s danom izdavanja ispisnice,
3. kad ne upiše sljedeću ili istu akademsku godinu,
4. kad u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova,
5. kad redovitom studentu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija,
6. ako ni nakon ponovnog upisa ni četvrti put ne položi ispit iz istog nastavnog predmeta,
7. isključenjem temeljem stegovne odluke, s danom kad rješenje o isključenju postane pravomoćno, te
8. u drugim slučajevima predviđenim općim aktom Sveučilišta.
Objašnjenje:
Točke 1, 2 i 3 su nadam se svima razumljive.
Točka 4. ne primjenjuje u praksi!!
Točka 5. znači da kao redoviti student možete studirati 10 godina (svaku godinu možete pasti jednom), a nakon toga prelazite u izvanredne.
Točka 6. znači pad na drugoj komisiji, tj. osmom izlasku na ispit. Gubite pravo studiranja na Pfzg.
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
Što je potrebno ako se u upisnom roku nije izvršio upis više godine studija?
Može se u referadi podnijeti molba dekanu fakulteta za naknadni upis u kojoj treba navesti razloge zbog kojih se nije na vrijeme upisalo i priložiti dokumentaciju koja podupire te razloge. Inače prema čl. 44. Pravilnika o preddiplomskom i diplomskom studiju status studenta prestaje kad student u propisanom roku ne upiše slijedeću ili istu akademsku godinu.
Ispisao/la sam se sa Pfzg, mogu li se ponovno upisati?
Studenti koji su ispisani sa Pravnog fakulteta nemaju mogućnosti ponovnog upisa, ispisom prestaje važiti status studenta.
Kada se upisuje nastavak prekinutog studija i što je potrebno?
Upisuje se u redovitom upisnom roku, u mjesecu rujnu. Potrebno je sve što i za svaki drugi upis. Dakle, upisujete se u 9mj kad i svi drugi, na isti nacin. Ispiti koje ste do sada polozili vam se priznaju, a nakon sto odslusate upisane predmete mozete ih polagati.
Plaća li se upisivanje mirovanja i zašto?
Plaćaju se svi ispiti koje ste odslušali, a niste položili. Cijena ista kao i inače, 100 kn po ECTS-u. Zašto? Zato što plaćate pravo polaganja tih ispita.
jedno pitanje, ne znam hoću li na pravom mjestu postaviti pitanje, al evo situacija: izvanredni sam student, prvu god. sam dala 3 ispita (pravne predmete), oba engleska i seminare, sad bih trebala upisat drugu, al recimo da nemam para, pa ne bih upisala, nego bih jednostavno ostavila sve ovako kako je, a iduće godine bih upisala drugu god. kakve su mi onda mogućnosti? ta jedna godina ne bi bila ni mirovanje ni ispis, nego jednostavno "u zraku", ne znam ni ja kako bih to nazvala. uglavnom, mogu li ja onda iduće godine upisat drugu god. ili moram ponovno pisat prijamni ili kako? ovu bi godinu odmorila pa ako bi još bila zainteresirana za fax, onda bi upisala drugu, jer sam bolonjac pa mi jedna godina ne vrijedi ko dvije. dajte mi neki savjet. tenx
fat drummer
26-08-2010, 12:31
a da... morat ćeš se ispisati, ne vidim drugi način. neće ti dati da besplatno proboraviš na faksu jednu godinu, a vjerujem da se i mirovanje nešto plaća. svake godine moraš upisati neki vrag, ne znam zašto ne upišeš minimum svaki semestar i bok
fat drummer
01-09-2010, 13:28
Dakle, ako odlučim prekinuti studij na godinu dana..dakle ove godine jednostavno ne odem na upise da li svejedno moram platiti godinu ? ako da da li iznos cijele školarine ili?
thnx
da, moraš platiti cijeli iznos školarine. ne možeš ništa ne upisati
Ja sam glupa onda ili..pa pravilnik kaže da je riječ o prekidu studija...
nisam baš upoznata s detaljima pravilnika, al mislim da ti fat želi reći da prekid i mirovanje godine nije isto...
fat drummer
01-09-2010, 21:26
I to govori na svoj simpatično retardirani način :kiss:
ne da mi se sada otvarati pravilnik, mislim da je u pitanju negdje članak 44, koji govori kada prestaje status studenta i mislim da je točka dva ili tri ako se ne upiše tekuća ili iduća godina. ali siguran sam da pravilnik ima i druge djelove koje nisam vidio a omogućavaju ljudima da arbitrarno odlučuju kako idućih pet godina misle drkat kurac i u ašramu tražiti smisao života, a zatim produhovljeni vratiti se u krilo alme mater
p.s. znam da me želiš
da, moraš platiti cijeli iznos školarine. ne možeš ništa ne upisati
što bi to onda trebalo značit? ako ne idem na upise da me oni sami ispišu s faksa ili ne? meni je rečeno (studenti) da se bez problema može ne upisat god za vrijeme upisa i da se onda dogodine upiše
fat drummer
15-09-2010, 13:51
ne znam kako je to moguće jer onda tu godinu nisi upisan i nemaš ništa u indeksu. jer eto
PRESTANAK STATUSA STUDENTA
1. završetkom studija,
ovako mene zanima do kojeg se točno datuma zaprimaju zamolbe za mirovanje??
fat drummer
16-09-2010, 22:53
ovako mene zanima do kojeg se točno datuma zaprimaju zamolbe za mirovanje??
a vjerojatno do kraja upisa, iako mislim da bi bilo jako kewl da to pitaš relkovića
spolja1987
17-09-2010, 12:02
što bi to onda trebalo značit? ako ne idem na upise da me oni sami ispišu s faksa ili ne? meni je rečeno (studenti) da se bez problema može ne upisat god za vrijeme upisa i da se onda dogodine upiše
..nece te sami ispisati, ali kada se budes htjela vratiti, morat ces im dati dobro obrazlozenje zasto nisi upisala kad si trebala godinu prije i to..tako sam ja imala - upisala sam 2006/2007, produzila na 2007/2008 po starom programu i onda nisam regulirala status uopce i pojavila sam se u 1. mj. 2010. i naknadno upisala sve i rekla da nisam bila u mogucnosti zbog radnih obveza, privatnih problema itd. regulirati status i to sve i da molim da mi se odobri nastavak studija i naknadni upis..i onda ti ovisi o dekanu i prodekanu da li ce ti odobriti molbu..
Finally! Hvala ti spolja na postu.
Dakle, ljudi, ne možete proizvoljno ne upisivat godinu, da bi ste se vratili na faks u tom slučaju morate imati opravdan razlog zašto to niste napravili.
Još jednom ukratko.
prekid - niste upisali godinu, prestaje vam status studenta, ne možete polagat ispite, želite se kasnije ponovo upisat - morate imat dobar razlog za to.
mirovanje - iz razloga bolesti i sl., plaćate, možete polagat ispite, bez problema ponovo upisujete kad vam istekne to mirovanje.
Denny Crane
17-09-2010, 15:21
..nece te sami ispisati, ali kada se budes htjela vratiti, morat ces im dati dobro obrazlozenje zasto nisi upisala kad si trebala godinu prije i to..tako sam ja imala - upisala sam 2006/2007, produzila na 2007/2008 po starom programu i onda nisam regulirala status uopce i pojavila sam se u 1. mj. 2010. i naknadno upisala sve i rekla da nisam bila u mogucnosti zbog radnih obveza, privatnih problema itd. regulirati status i to sve i da molim da mi se odobri nastavak studija i naknadni upis..i onda ti ovisi o dekanu i prodekanu da li ce ti odobriti molbu..
Samo da se nadovežem na još jednu stvar vezanu za ovaj slučaj.
Prošle godine sam sređivala papirologiju za frendicu koja nije ništa upisivala od 2006.
U toj molbi je navela da je radila ali nije trebalo priložit nikakav dokaz.
I Sofija mi je rekla da MORA upisat ljetni semestar inače će automatski izgubit pravo na studirat.
Eto, ovo je čisto za one kojima bi moglo pasti na pamet ne upisat ljetni semestar sa idejom da će i dalje moći nastavit studirat kad budu im to okolnosti dozvolile.
anonymous_13
23-09-2010, 16:36
Plaćaju se svi ispiti koje ste odslušali, a niste položili. Cijena ista kao i inače, 100 kn po ECTS-u. Zašto? Zato što plaćate pravo polaganja tih ispita.
ja sam redovni student na teret ministarstva (dakle, ne plaćam školarinu inače) i podnosim zahtjev za mirovanje obveza u ovoj akademskoj godini.
upišem li ovu godinu kao ponavljač (prvi put) da li onda i ja moram plaćati 100kn po ects-u za ispite koji su mi ostali sa prethodne godine da bih imala pravo polagati ih u toku mirovanja?
Vrlo vjerojatno ne, ali provjeri još kod relkovića.
izgubljeni sin
24-09-2010, 12:27
zanima me slijedeće: ako ja ne upišem ništa (ni pad ni nastavak studija), smijem li se ja onda opet pokušati upisati na razredbenim ispitima u ljeto 2011 i krenuti studirati iznova kao redovni student?
(trenutno sam izvanredni)
Ne, kad se jednom ispišeš nema povratka.
Xanthippe
29-09-2010, 22:22
zanima me do kad imamo vremena predati zamolbe u slučaju trudnoće, i koja dokumentacija im treba kao dokaz?
Xanthippe
05-10-2010, 11:43
i ako bi itko znao, ako sad pokrečem mirovanje, moram li tražiti mirovanje 2009./2010. ili 2010./2011.????? jako mi je bitno ovo, pa ako netko zna neka molim vas odg.
Pa nećeš tražiti mirovanje ak.godine koja je već prošla.
Xanthippe
05-10-2010, 12:12
i što onda kad mi odobre mirovanje, svejedno moram upisti tu godinu? mislim kako to onda dalje ide?
jel mi netko molim vas može detaljno napisati što sve trebam napraviti,kome da se obratim, ako želim mirovanje godine, a razlog nije bolest, ni trudnoća, već teško stresno razdoblje, naime. redovan sam student bez plaćanja, dijete samohranog roditelja, koji je uz to HRVI s ptsp-om, prošlu akademsku 2008/2009 godinu u 4 mjesecu je doživio srčani udar zbog kojeg sam provela skoro cijelu godinu doma s njim,jer imam samo nega... tada sam bila redovno 3 godina bez zaostajanja. nakon toga ovu godinu 2009/2010 sam upisala čisti pad 3 godine, i sad nisam uspjela opet dati uvijet za 4 godinu, jer je on u međuvremenu imao još jedan srčani i nisam uistinu stizala zbog toga učiti, što od stresa, što od straha za njega...želim upisati mirovanje ako je iakako moguće jer prelaskom na izvanredne gubim obiteljsku stipendiju, sva prava ne mogu raditi preko sc-a ni ništa...pliz ako neko zna za sličnu sitaciju neka mi objasni što da radim a da se ne prebacim na izvanredne..unaprijed hvala
fat drummer
05-10-2010, 13:13
najbolje bi ti bilo da odeš u referadu i objasniš situaciju, ili možda čak u dekanat do prodekana za nastavu
pardon obiteljsku mirovinu
Xanthippe
06-10-2010, 09:31
zanima me jel prekasno podnjeti molbu za mirovanje u ponedjeljak, jer koliko sam čula tek kad odobre molbu možeš upisati godinu...e pa sad zanima me koliko njima treba da odobre tu molbu? i kako ću ja znati da je odobrena?
Xanthippe
13-10-2010, 13:43
Ako netko zna neka mi molim vas odgovori, što onda meni sve treba osim molbe i med. dokumentacije, ne razumijem taj čitav postupak, što onda ja isto moram normalno upisati godinu i donjeti uplatnicu i papir za upis....ako netko zna neka mi molim vas odgovori, HITNO JE.
Gle, očito je da nitko baš i ne zna jer se nitko nije javio.
Najbolje ti je poslati mail ili prošetati do referade.
Xanthippe
13-10-2010, 15:41
šetala sam do referade, ali je enorman red i kako mi je kritična trudnoća nisam mogla stajati dugo i pozlilo mi je...i poprilično deprimira činjenica da bi trebala čekati u redu sat i pol, a pola inf. ne znam i vjerojatno me onda čeka još jedno čekanje nakon tog.
Pošalji mail na: drelkovic@pravo.hr
plz help mi, hitno mi je.
dakle ovako, mozda je pomalo glupo pitanje, ali me zbilja zbunjuje. nisam upisala godinu u 9mj, a nisam se ni sluzbeno ispisala sto bi znacilo da se radi o prekidu studija no uglavnom problem je u tome sto mi treba nekakva potvrda da ne idem na fax, a logicno je da ne mogu dobiti potvrdu ako ne idem na fax. no neke osobe me uvjeravaju da to moram i mogu podici na faxu i sad sam sva zbunjena i ne znam sta da radim. :dead:
jel moguce dobiti takvu potvrdu u referadi? ili moram kupiti obrazac za ispis i ispisati se s faxa?
Minokeros
26-10-2010, 15:40
nisi upisala godinu jer nisi htjela ili iz nekog razloga nisi stigla?
u svakom slučaju ako ti treba neko uvjerenje da ne studiraš ćeš morati po to otići na faks,tj. ne gine ti odlazak u referadu pa lijepo odi tamo i raspitaj se..ili to obavi telefonski..
nisam htjela. ah, bas veselim odlasku u referadu no prezivjet cu i to.
bilo mi je malo glupo placati ispis ako jednostavno mogu ne upisati godinu i to je to pogotovo zato jer su nam svi papiri vraceni, za razliku od frendice koja se morala ispisati da bi dobila svjedodzbe i ostale papire plus zig na svjedodzbi od mature da se ispisala, a ja imam samo zig od upisa pa me i to zbunilo jer ne znam jel moram i imati. u svakom slucaju hvala, raspitat cu se u referadi.
Minokeros
26-10-2010, 15:52
neznam možeš pričekati da ti netko tko zna odgovor,odgovori,ali ionako ćeš trebati u referadu pa mislim da ti je najbolje čim prije otići tamo i to je to
Moja frendica se na isti taj način ispisala - ne upisavši ništa. Što se tiče potvrde, ona je uzimala za zdravstveno i normalno je mogla uzeti. (znači išla je regulirati zdravstveno s obzirom na to da više nije student; napiše se nešto studentska prava istekla 30.09.2010.)
da da i meni to treba, znaci mogu to dobiti? odlicno! zahvaljujem na pomoci :)
iwana_88
02-11-2010, 20:06
pitanje..ako se ispisujem s pravnog fakulteta? a pritom sam već upisala porezni studij jerl to što utječe..mislim ta dva fakulteta nisu izravno povezani ali me zanima samo..
malimrav85
02-11-2010, 20:38
Koje je točno pitanje? Da li na PFZG utječe to što si se upisala na porezni?
Ne.
iwana_88
02-11-2010, 20:49
da u biti to pitam ::E:
U petak sam pala upravnu znanost 8. put.. Da li mogu pisati kakvu molbu da mi se odobri još jedan rok? Zahvaljujem na pomoći....
Nažalost ne. Ne možeš ni tražiti ispitivanje pred povjerenstvom po žalbi jer ono nije moguće nakon komisije.
Možeš jedino upisati neki drugi faks u zagrebu ili drugi pravni faks. Preporučam ti da se raspitaš za osijek, rijeku i split jer ako si već došla do treće godine nemoj odustati od prava.
Lucka imas pm. A za ostale evo tu.
Kad se padne 8.put mozete pokusat sljedece. ROK JE 24h!
Kupite 2 molbe u skriptarnici, jednu obicnu i jednu za ponovno ocjenjivanje. Razlog koji navedete u molbi: neregularno sastavljena komisija.
Predate molbe u Dekanat kod gospodje Renate Pozgaj. Ona vam posalje mail da li je odobrena molba i kad imate ponovljeni usmeni.
Naravno, ovo mozete iskoristit samo ako je doista postojala neregularnost u sastavu komisije (npr. bila su samo 2 ispitivaca).
I da napomenem, ovo gore prolazi. Frendici odobrili molbu i nakon par dana je ponovljeni usmeni.
Najbitnije je da se brzo djeluje jerbo je rok 24h i da stvarno postoji taj razlog. I meni je ovo novost pa mozda nekom pomogne.
U petak sam pala upravnu znanost 8. put.. Da li mogu pisati kakvu molbu da mi se odobri još jedan rok? Zahvaljujem na pomoći....
.........
Lucka imas pm. A za ostale evo tu.
Kad se padne 8.put mozete pokusat sljedece. ROK JE 24h!
Kupite 2 molbe u skriptarnici, jednu obicnu i jednu za ponovno ocjenjivanje. Razlog koji navedete u molbi: neregularno sastavljena komisija.
Predate molbe u Dekanat kod gospodje Renate Pozgaj. Ona vam posalje mail da li je odobrena molba i kad imate ponovljeni usmeni.
Naravno, ovo mozete iskoristit samo ako je doista postojala neregularnost u sastavu komisije (npr. bila su samo 2 ispitivaca).
Ovo je kljucan dio. Standardni zahtjev za ponavljanje ispita koji se moze podnijeti za druge izlaske ukoliko ste nezadovoljni rezultatom nazalost ne vrijedi na komisijskim ispitima.
kada prestaje pravo članstva u student servis tj. dizanja ugovora, polaganjem zadnjeg ispita, 30.9. te akademske godine, kada istekne članska iskaznica, predajom diplomskog ili?
unaprijed hvala
Mislim da je danom obrane diplomskog.
Ja sam jednom čula da je žena u SC-u rekla nekom tipu da nakon diplome može radit još 3 ili čak 6 mjeseci prek SC-a...al nije me to baš previše zanimalo, pa nisam točno zapamtila...
Tri mjeseca mozes radit jos. Frendica je tak radila.
Ja sam bas bila kod Danijela kad je jedan kolega pao komisiju 8.put pa mu je ovaj lijepo objasnio da vise nema pravo studirati na nasem faxu i da to lijepo pise. Sad ne znam kak gledaju na te molbe. Iskreno sumnjam da su blagonakloni.
Ne znam kakva je situacija na bolonji nadam se da necu ni saznat sad kako sam presla, al ja sam kpp vukla i kad sam 7.put pala fino sam otisla kod Josipovica objasnila da sam pala pismeni i covjek mi je vratio prijavnicu.
--Anči--
13-01-2011, 01:29
odobreno joj je bilo ponovno ispitivanje na temelju toga da komisija nije bila u punom sastavu samo ne znam kak je prošlo. vjerojatno bi došla javiti da je sve bilo ok :/
BlueMountain
14-01-2011, 06:09
Pozdav kolege, imam pitanje! Koliko puta se ustvari smije pasti 1 akademska godina? Nekoliko ljudi mi je već reklo da se na našem faxu može studirati bezbroj godina, kao da postoji ta odredba u statutu da se (ja mislim) 2 puta smije najviše pasti 1 godina, ali se ne provodi niti to itko gleda. Također me zanima ako smo npr. dali uvjet za višu godinu, a jedini predmet koji nam je ostao smo već pali 7 puta, ako ga prebacujemo je li nam se važi sve od početka ili nam i dalje stoji 8. put?? :S I još jedno pitanje, možemo li npr. predmet s 1. godine vući čak do 4. godine?? Nisam ni u jednoj od ovih situacija ali čisto me zanima informativno. ;) Hvala unaprijed onom tko će biti ljubazan i odgovoriti. :D
--Anči--
14-01-2011, 12:47
ako si redovan, nakon drugog pada prelaziš u izvanredne, ali inače možeš studirati u nedogled kao izvanredan, nema bolonje kod nas -zubo smajlić-
predmet ti se ne računa iz početka, nema tu reseta :D
ne može se vući nikaj tak dugo, ne smije se upisivati ispite kroz 3 različite godine a kamoli 4 :D
Znam da je Jaramaz onima koji su pali 8. put govorila da neka se žale, da na to imaju pravo i da im ona to savjetuje
Za sve koje zanima mirovanje studija zbog trudnoće.Možete upisati retroaktivno mirovanje,znači na upisima 2011/12. mirovanje za godinu 2010/2011.Pri tom priložite trudničku knjižicu ili rodni list djeteta.
Ne treba platiti godinu ,osim onih 300 kn. jer ona je plaćena 2010/2011.samo iz gore navedenih razloga niste bili u mogućnosti koristiti plaćena studentska prava.Nadam se da sam nekom pomogla.Govorim iz svog iskustva.Svakom svako dobro i sreću u ispitima želim!
Minokeros
31-03-2011, 11:50
Pozdav kolege, imam pitanje! Koliko puta se ustvari smije pasti 1 akademska godina? Nekoliko ljudi mi je već reklo da se na našem faxu može studirati bezbroj godina, kao da postoji ta odredba u statutu da se (ja mislim) 2 puta smije najviše pasti 1 godina, ali se ne provodi niti to itko gleda. Također me zanima ako smo npr. dali uvjet za višu godinu, a jedini predmet koji nam je ostao smo već pali 7 puta, ako ga prebacujemo je li nam se važi sve od početka ili nam i dalje stoji 8. put?? :S I još jedno pitanje, možemo li npr. predmet s 1. godine vući čak do 4. godine?? Nisam ni u jednoj od ovih situacija ali čisto me zanima informativno. ;) Hvala unaprijed onom tko će biti ljubazan i odgovoriti. :D
-kao što je anči rekla...da možeš studirati bezbroj godina :)
-ako si pao ispit 7. puta i prenosiš ga u drugu akademsku godinu,sveejedno ti ostaje 7. izlazaka na tom ispitu tj. izlazak je izlazak i ne poništava se u nijednom slučaju
-predmet s 1. godine se NE može vući do 4. godine...to je dio boolonje koja se provodi..tj. uz uvjet možeš upisati višu godinu,ali ne dvije više dok ne očistiš predmet s npr prve god...dakle u slučaju da ti ostane ispit s 1. godine,ne možeš upisati ništa s 3. dok ne riješiš taj ispit..
sve ovo si mogao pronaći po forumu da te stvarno zanima :D
Za sve koje zanima mirovanje studija zbog trudnoće.Možete upisati retroaktivno mirovanje,znači na upisima 2011/12. mirovanje za godinu 2010/2011.Pri tom priložite trudničku knjižicu ili rodni list djeteta.
Ne treba platiti godinu ,osim onih 300 kn. jer ona je plaćena 2010/2011.samo iz gore navedenih razloga niste bili u mogućnosti koristiti plaćena studentska prava.Nadam se da sam nekom pomogla.Govorim iz svog iskustva.Svakom svako dobro i sreću u ispitima želim!
'
da li znas, mogu li zamrznuti godinu sad vec?
ili moram cekati upise, odnosno 9mj?
Mislim da možeš ali pitaj Relkovića da budeš sigurna.Koliko se sjećam mislim da je meni rekao da molbu pišem prilikom upisa jer sam se i ja bojala da će biti prekasno,i da u određenom roku od nastanka razloga treba tražiti mirovanje .Na kraju sam mirovanje tražila u 9 mj. i bez problema su mi ga odobrili.Ispuniš molbu i pozoveš se na 1.str.navedeni članak,st.1 i obavezno priložiš med.dokumentaciju-kopiju trudničke,rodni list...
LonelyJerk
27-04-2011, 00:33
imam pitanjce, dva
dakle, sad sam na prvoj godini kao redovan student i do sad sam dao samo seminar i engleski iz prvog semestra
mislim se potrudit dati još koji ispit, ali vjerujem da ću se ispisati i upisati nešto na filozofskom
e sad, mene zanima, da li ja mogu ići na prijemni na filozofskom ako sam još upisan na pravu ili se prvo trebam ispisat??
više mi se ne da ići niti na predavanja niti na seminar jer se mislim ispisat, ali u slučaju da se ne uspijem nikam drugam upisat (čisto sumnjam, al nema veze) ja bi ostao na pravu
ako prekinem ići na predavanja i ostavim faks da "miruje" jel mogu bez problema ponovno upisati 1.godinu na pravu (kao da padam 1.put 1.godinu) ili neke moram još položitii ili skupiti potpise ili neke već???
nadam se da me razumijete jer sam potpuno zbunjen, hehe
pa mozes ici na prijemni, ne mozes se upisati redovno na drugi faks dok upisan na drugi redovno, samo izvanredno. Ako odes na prijemni i prodjes, ispisi se sa prava i moci ces se upisati na filozofski...nije bitno sa kojim statusom ides na prijemni, vec sa kojim se upisujes...
Zanima me kad upisujem mirovanje dali upisujem samo one predmete koje sam odslušala i nisam položila ili mogu upisati i nove predmete?Hvala
Hvala!A ove stare predmete koji su već odslušani mogu polagati jel tako?
trebam informaciju. trenutno sam u fazi kad ozbiljno razmišljam o odlasku s prava, ali kako vidim ovdje jednom kad odem, nema povratka. a žao mi je doživotno si uništiti priliku studiranja prava. jel postoji netko tko radi na faksu tko bi mi mogao objasniti točnu proceduru mirovanja, zamrzavanja itd.? kao neki studentski savjetnik/psiholog, štagod, s kojim bi mogao popričat?
trebam informaciju. trenutno sam u fazi kad ozbiljno razmišljam o odlasku s prava, ali kako vidim ovdje jednom kad odem, nema povratka. a žao mi je doživotno si uništiti priliku studiranja prava. jel postoji netko tko radi na faksu tko bi mi mogao objasniti točnu proceduru mirovanja, zamrzavanja itd.? kao neki studentski savjetnik/psiholog, štagod, s kojim bi mogao popričat?
1. http://www.pravo.hr/danijel.relkovic
2. http://www.pravo.hr/studenti/psiholosko_savjetovaliste
Insecure
26-05-2011, 00:53
Mene zanima slijedece, pliz help, pa zahvaljujem na odgovoru.
Ove godine sam bila upisala 4.godinu po drugi put i ne dam li uvjet do 9.mjeseca, past cu u izvanredne studente.
Zanima me mogu li ovu ak. godinu 2010/11 stavit u mirovanje, tako da mi je ne racunaju kao drugi upis 4.godine, tako da se spasim prelaska u izvanredne.
Thanks
Mene zanima slijedece, pliz help, pa zahvaljujem na odgovoru.
Ove godine sam bila upisala 4.godinu po drugi put i ne dam li uvjet do 9.mjeseca, past cu u izvanredne studente.
Zanima me mogu li ovu ak. godinu 2010/11 stavit u mirovanje, tako da mi je ne racunaju kao drugi upis 4.godine, tako da se spasim prelaska u izvanredne.
Thanks
samo ako ostaneš u drugom stanju, u tom slučaju će ti sigurno odobrit, u ostalim slučajevima možeš samo dobit petrakov odjeb
Ajmo svi fino stat na loptu i prestat doživljavat mirovanje kao žvaku koju na kiosku može kupit svatko kad mu se to prohtije.
Slučajevi kada je moguće mirovanje su sljedeći: vojni rok (ok, njega više nema), trudnoća i do prve godine djeteta, teža bolest, drugi opravdani slučajevi.
Znam da bi u ovu zadnju kul kategoriju vi htjeli svrstat svašta, ali pogledajmo realno - takav slučaj po svojoj težini mora odgovarati ovim ostalim, a to sigurno nije u slučaju "ja bi odustao pa se vratio za par godina" ili "ja ne bi na izvanredne".
traži se podeblja dokumentacija za bilo koji od razloga.
Insecure
26-05-2011, 11:14
Ma nisam ni mislila bez ikakve med. dokumentacije doc tamo i reci kako bih ja to tako, po narudzbi.
Samo eto, nisam znala da ne odobravaju to bas tako lako ni u tom slucaju.
A nije sad da imam neku neizljecivu bolestinu koja bi njima bila dovoljno dobar razlog za odobrit, ocito nis od toga.
Hvala na informacijama. :)
čitam malo prvi post... dakle, ja mogu npr. NE upisati se u drugu godinu (ili ponavljanje prve) sad u devetom mjesecu (te tako ništa ne platiti niti se javiti u referadu) i u roku dvije godine se ponovno upisati u tu drugu godinu (ili ponavljanje prve) i nastaviti normalno studij?
malo mi je to čudno da ne treba ništa platiti. :mrgreen:
čitam dalje... :mrgreen:
dakle, ne trebam platiti, ali moram imati dobar razlog? hmm. stvarno dobar ili? :mrgreen:
(nemojte me osuđivati, ipak su me gađali s kredom u glavu u OŠ)
Browneyes
06-06-2011, 21:24
Očito baš onda nisi detaljno čitala...
Čl. 42.
(1) Na zahtjev studenta njegove obveze miruju za vrijeme služenja vojnog roka, za vrijeme trudnoće studentice i do godine dana starosti djeteta.
(2) U slučaju spriječenosti u ispunjavanju studentskih obveza zbog teže bolesti koja je trajala duže od tri mjeseca, ako je ta bolest takve prirode da je studenta onemogućavala u izvršavanju njegovih studentskih obveza, može mu se odobriti mirovanje studentskih obveza.
(3) U drugim osobito opravdanim slučajevima na zahtjev studenta dekan može odobriti mirovanje obveza.
(4) Vrijeme mirovanja ne računa se u vrijeme trajanje studija.
(5) Za vrijeme mirovanja obveza student može polagati ispite ako je za polaganje tih ispita ispunio uvjete.
(6) Ako je za vrijeme mirovanja obveza došlo do promjene u studijskom programu i izvedbenom planu, student može nastaviti studij po važećem studijskom programu i izvedbenom planu.
U slucajevima iz stavka 1., mirovanje se uvijek odobrava.
U slucajevima iz stavka 2. i 3. mirovanje se moze odobriti, a o tome odlucuje dekan. Koliko shvacamo mirovanje se zbog tih razloga relativno rijetko odobrava.
Možda ti je nešto od te krede palo u oči. Ne vjerujem da je itko od uprave fakulteta bedast. ;)
kako depresija prolazi kao bolest, odnosno povod za smrzavanje?
medicinskim papirima potkrijepljena naravno.
cula sam od nekog kolege da jako dobro?
racun faksa je...... =) hvala!
ja sam mislila na prekid studija (O prekidu studija je rijec kada u 9mj niste upisali godinu, bilo visu bilo ponavljanje godine.), a ne na mirovanje.
onda me zbunio dio gdje se govori o nastavku studija (da se čl. 43. odnosi i na nastavak nakon mirovanja i nakon ispisivanja i nakon prekida, tj. da se u sva 3 slučaja može vratiti), da bi potom pisalo da ako se ispišeš jednom, nema nastavka studija za tebe (samo ako je riječ o mirovanju, jel.)
Browneyes
07-06-2011, 11:20
Da, ali onda imaš članak 44.
Članak 44.
1. završetkom studija,
5. kad redovitom studentu istekne dvostruko vrijeme od vremena propisanog trajanja studija,
6. ako ni nakon ponovnog upisa ni četvrti put ne položi ispit iz istog nastavnog predmeta,
7. isključenjem temeljem stegovne odluke, s danom kad rješenje o isključenju postane pravomoćno, te
A i kasnije piše obrazloženje:
Što je potrebno ako se u upisnom roku nije izvršio upis više godine studija?
Može se u referadi podnijeti molba dekanu fakulteta za naknadni upis u kojoj treba navesti razloge zbog kojih se nije na vrijeme upisalo i priložiti dokumentaciju koja podupire te razloge. Inače prema čl. 44. Pravilnika o preddiplomskom i diplomskom studiju status studenta prestaje kad student u propisanom roku ne upiše slijedeću ili istu akademsku godinu.
Prekid studija je zapravo kada si bio u nemogućnosti upisati sljedeću ili godinu koju ponavljaš.
zanima me što sve trebam nabaviti za ispis, gdje i koliko trebam platiti...hvala
odgovor, kao uvijek, u prvom postu
ISPIS
Za ispis je potrebno:
kupiti papire za ispis (7 kn), platiti 150 kn na racun fakulteta i s ispunjenim papirima i placenom uplatnicom otici u referadu.
Studentu koji se ispisuje s Fakulteta izdaje se ispisnica s naznakom ovjerenih godina studija, s podacima o položenim ispitima te podacima o godini u koju bi se student mogao upisati na Fakultetu s obzirom na obveze koje je do tada ispunio. O provedenom ispisu unosi se posebna zabilješka u indeks studenta koji se ispisuje s Fakulteta.
Bok! Pitanje: Znam da postoji pravilo da student gubi pravo studiranja ako u dvije uzastopne akademske godine ne ostvari 35 ects-a, ali znam da se to pravilo na našem faksu ne primjenjuje. Zanima me postoji li neko slično pravilo koje vrijedi za studente koji 3 akademske godine nisu polagali nikakve ispite. Naime ja sam pauzirala 3 godine s ispitima, ali sam redovno obavljala upis godine, plaćala školarinu itd, sad bi htjela nastaviti s studiranjem i polaganjem ispita, pa samo želim provjeriti da nebi bilo kakvih neugodnih iznenađenja. Hvala.
imported_Nastja
04-07-2011, 23:47
Ne postoji, za sad, jer nikad ne znaš što će izmisliti od sljedeće godine.
snjeska83
06-07-2011, 08:08
mene zanima kad idem upisat mirovanje zbog trudnoce, sad u 7 mj il u 9 mj il svejedno
zanima me kad upisem mirovanje mogu polagat ove stare ispite koje sam odslusala kaj ne
dal se to placa il?
MaliAnte
07-07-2011, 20:11
Da li se mirovanje godine odobrava u slucaju sluzenja dragovoljnog vojnog roka?Jer on traje po novom samo 60 dana...
Za ispis sa faksa trebamo uplatit 150 kn na racun faksa ok ali sa kojom naznakom za ispis??? hvala =)
Zanima me koliko im vremenski treba da me ispišu s fakulteta jer mi sada traju upisi na drugi fakultet. Hoću li stići? Iako mi nije jasno zašto se trebam ispisati kako bih se upisala na neki drugi fakultet kad sam pravo prekinula studirat prije godinu dana.
Charles Lucky Luciano
12-07-2011, 18:45
može li mi netko dati malo više informacija o ispisu,nažalost zvao sam jutros referadu ali nitko se nije javljao..a sutra idem u zg pa nemogu opet zvati ujutro jer moram se upisat na drugi faks i ispisati se s prava.
Pa ako netko možda zna što je potrebno za ispis,koliko košta i koje dokumente treba dostaviti?
Odi na topic Mirovanje godine,ispis i povratak na faks; prestanak statusa studenta. Tamo ćeš naći što te zanima.
Zanima me koliko im vremenski treba da me ispišu s fakulteta jer mi sada traju upisi na drugi fakultet. Hoću li stići? Iako mi nije jasno zašto se trebam ispisati kako bih se upisala na neki drugi fakultet kad sam pravo prekinula studirat prije godinu dana.
Ja sam predala molbu u pon i rekli su mi da u uto u 8,30h dodem po papire,tako da mislim da bi ti trebalo biti brzo gotovo,pogotovo ako na molbu napises da ti je za upis na drugi fakultet,a svi znaju da sad traju upisi.
može li mi netko dati malo više informacija o ispisu,nažalost zvao sam jutros referadu ali nitko se nije javljao..a sutra idem u zg pa nemogu opet zvati ujutro jer moram se upisat na drugi faks i ispisati se s prava.
Pa ako netko možda zna što je potrebno za ispis,koliko košta i koje dokumente treba dostaviti?
Molba koju kupiš u knjižari i urudžbiraš ju u pisarnici, uplaćenih 150kn na žiro-račun faksa,ispisnica(printas ju u informatičkoj dvorani ili kupiš dva primjerka u knjižari i sam ispuniš; ako si pao drugu komisiju mislim da ti ovo ni ne treba jer si ju ne mozes printat u informatičkoj zbog toga jer ti je blokiran studomat)), maturalna svjedodžba čini mi se i index. I to je to :D
Ja sam predala molbu u pon i rekli su mi da u uto u 8,30h dodem po papire,tako da mislim da bi ti trebalo biti brzo gotovo,pogotovo ako na molbu napises da ti je za upis na drugi fakultet,a svi znaju da sad traju upisi.
hvala ti puno! stvarno si pomogla! nego jel se mogu ja prvo upisat na taj drugi faks pa kasnije ispisat na pravu s obzirom da mi na novom faksu treba samo svjedodžba državne mature, a na pravu samo svjedodžba stare mature.
hvala ti puno! stvarno si pomogla! nego jel se mogu ja prvo upisat na taj drugi faks pa kasnije ispisat na pravu s obzirom da mi na novom faksu treba samo svjedodžba državne mature, a na pravu samo svjedodžba stare mature.
To ti ne bih znala.U teoriji bi mogla.Nazovi ovaj faks di se želiš upisati i pitaj :D
Dali izvanredni mogu upisati mirovanje ili to mogu samo redovni?Hvala
CroatianAngel
13-07-2011, 19:40
Dali izvanredni mogu upisati mirovanje ili to mogu samo redovni?Hvala
Trudnica je trudnica, bolesnik je bolesnik itd neovisno jesu li redovni ili izvanredni pa bi bilo da. :wink:
edit - http://www.pravo.hr/studenti/pitanja_i_odgovori - obrati pažnju na 34. i 35. pitanje i odgovor. ;)
ma bilo mi je sumnjivo jer čitam po internetu da na nekim faksovima nema mirivanja za izvanredne jer kao nemaju nikakava prava...pa sam išla provjerit da nije tako i kod nas.Hvala
missklaudine
31-08-2011, 17:01
Dragi svi
Imam jedno pitanje( i da pročitala sam sve Vaše komentare s ove stranice)...znaci ovako 2007godine upisala sam kao izvanredni studnet.2008 upisujem parcijalu druge s dva prenešena predmeta. Zbog životnih okolnosti bila sam spriječena izlaziti na predavanja shodno tome i na ispite.2009 godine nisam ništa upisla,tj.samo se nisam pojavila na upisima(ali sam se prethodno informirala oko produžetka godine) 2010 sam došla na upisi i u referadi su mi porucili da napišem molbu. No s obzirom da se životna situcija nije puno promijenila(tu najviše podrazumjevam nemogučnost placanja školarine s činjenicom da cu i dalje biti prisiljena raditi odnosno od učenja nebi bilo ništa).Sad me zanima ako je netko do sada imao iskustva s ovim; planiram 2011 odnosno slj.tjedan ponovno upisati parcijalu druge godine-nastavak studija.KOlike su šanse da ce mi odobriti nastavak studiranja nakon 2 godine nepojavljivanja!? Dosta sam se načula prica da se kod nas može studirati godinama kao izvanredni student no dali je to i stvarno u praksi Pravnog fakultet????
CroatianAngel
31-08-2011, 18:45
Dragi svi
Imam jedno pitanje( i da pročitala sam sve Vaše komentare s ove stranice)...znaci ovako 2007godine upisala sam kao izvanredni studnet.2008 upisujem parcijalu druge s dva prenešena predmeta. Zbog životnih okolnosti bila sam spriječena izlaziti na predavanja shodno tome i na ispite.2009 godine nisam ništa upisla,tj.samo se nisam pojavila na upisima(ali sam se prethodno informirala oko produžetka godine) 2010 sam došla na upisi i u referadi su mi porucili da napišem molbu. No s obzirom da se životna situcija nije puno promijenila(tu najviše podrazumjevam nemogučnost placanja školarine s činjenicom da cu i dalje biti prisiljena raditi odnosno od učenja nebi bilo ništa).Sad me zanima ako je netko do sada imao iskustva s ovim; planiram 2011 odnosno slj.tjedan ponovno upisati parcijalu druge godine-nastavak studija.KOlike su šanse da ce mi odobriti nastavak studiranja nakon 2 godine nepojavljivanja!? Dosta sam se načula prica da se kod nas može studirati godinama kao izvanredni student no dali je to i stvarno u praksi Pravnog fakultet????Ako sam dobro shvatila, zanima te možeš li nastaviti studiranje ove godine. Možeš. Uz dobar razlog odobre nastavak studiranja. Navedi posao kao razlog... to je dobar razlog zašto nisi mogla do sada..
missklaudine
31-08-2011, 19:06
Pa da u planu mi je nastavak studiranja.Idem u pon. do referade pa cemo vidjeti.Hvala puno!!!
Pozdrav svima! Imam jedno pitanjce. Naime pravni fax sam upisala 2005., dala u roku 1. i 2. godinu, na 3. sam zaštekala sa građanskim mada sam položila kpp i upravnu znanost, 2009. sam se prebacila na upravno pravo koje bi kroz koji tjedan trebala diplomirati i sad bih se željela vratiti nazad na pravo . Zanima me dal se mogu ići odmah upisati (ne znam kad ove godine počinju upisi...)ili trebam čekati da diplomiram upravno pravo? Dal ima kakve razlike ako se prebacujem kao student upravnog prava ili kao prvostupnik javne uprave? Ako tko zna bila bih zahvalna na odgovoru.
one_perfect_girl
05-09-2011, 16:57
Ne znam dal moje pitanje ovdje spada ali ako je netko voljan odgovoriti, hvala mu unaprijed.
Naime, meni je sad/danas trebao biti 8.izlazak na jedan ispit ali kak imam gadnih problema sa alergijom, nisam se uopće sjetila odjaviti ispit. Iako sam bila spremna odgovarat, profesorica me uputila da mogu pisat molbu prodekanu da mi iz opravdanih razloga, uz zdravstvenu ispričnicu, ponište ovaj izlazak. Jel tko ima ovakvo iskustvo ili čuo za nekog? Mislim da me prof ne bi poslala sa drugom komisijom u nešto gdje mogu spušit pravo studiranja ali svejedno... Proceduru znam i to sve, samo me zanima kolika je vjerojatnost da mi to uspije.
Tenks svima unaprijed!
her_alone
05-09-2011, 17:14
http://www.pravo.hr/studenti?@=5vli#news_10757
molim nekog da mi hitno odgovori..
recimo ovako... redovna studentica upise ponovo trecu godinu (ne upisuje nijedan predmet iz 4.god,jer joj je ostao predmet iz druge god.) i usred godine zatrudni. ona moze zatraziti mirovanje tekuce godine? i sta tad? polaze sve ispite koje je odslusala kao do sad? i recimo da ne uspije dat uvjet za 4.god, tada je bacaju u izvanredne? negdje sam procitala da ima pravo na mirovanje do djetetove prve godine. sta tad? sljedece godine mora ponovo upisivat sto joj je ostalo + ispiti iz 4 god? sta sa seminarima i vjezbama za vrijeme mirovanja? mora ponovo trazit mirovanje?
ajd nek se nađe neka dobra dušica pa mi odgovori...:)
girlie-from-the-tree
12-09-2011, 06:31
pravnici, bok!:)
Znam da ovo možda nije pitanje za vas, ali koga god pitam, na bilo kojem forumu, ne zna.
Uglavnom, moj problem je sljedeći- pisala sam državnu maturu prošle godina i upisala FF u Rijeci, ostao mi je jedan kolegij koji ću prenijeti u drugu godinu.
Međutim, shvatila sam da to nije baš ono čime se želim baviti pa bih pokušala upisati Građevinski fakultet u Zagrebu na jesenskom roku.
Zanima me:
1) je li moguće redovno studirati na dva sveučilišta? (dakle, na zagrebačkom i riječkom) s obzirom da su mi predavanja u Rijeci obavezna samo na jednom kolegiju, dakle, išla bi samo na ispite na rokovima;
2) je li moguće zamrznuti godinu u Rijeci, pa studirati u Zagrebu?
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.
Browneyes
12-09-2011, 08:43
Nije moguće biti redoviti student na dva fakulteta po mojem saznanju.
O uvjetima za zamrzavanje godine ćeš se morati raspitati na svom matičnom fakultetu.
Molim vas ,treba mi mail od Reljkovića.Ako netko zna,neka ga napiše. Ne znam da li odgovara na mailove.? Hvala
CroatianAngel
12-09-2011, 14:32
Molim vas ,treba mi mail od Reljkovića.Ako netko zna,neka ga napiše. Ne znam da li odgovara na mailove.? Hvaladrelkovic @ pravo.hr
Odgovara, brzo.
Browneyes
12-09-2011, 22:57
I bilo bi super kad bi u mailu napisala Relković, jer mu je to ipak prezime, a ne Reljković.
molim vas, može mi netko odgovorit na post malo iznad? pleaseee :thumbup:
molim za pomoć ako netko zna!
znači, ja kad odnesem svu potrebnu papirologiju za ispis, hoću li odmah dobiti potvrdu o ispisu ili je to postupak koji se čeka? Jer su me tražili originalnu svjedodžbu, a moram je predati na drugi fakultet -.-
molim nekog da mi hitno odgovori..
recimo ovako... redovna studentica upise ponovo trecu godinu (ne upisuje nijedan predmet iz 4.god,jer joj je ostao predmet iz druge god.) i usred godine zatrudni. ona moze zatraziti mirovanje tekuce godine? i sta tad? polaze sve ispite koje je odslusala kao do sad? i recimo da ne uspije dat uvjet za 4.god, tada je bacaju u izvanredne? negdje sam procitala da ima pravo na mirovanje do djetetove prve godine. sta tad? sljedece godine mora ponovo upisivat sto joj je ostalo + ispiti iz 4 god? sta sa seminarima i vjezbama za vrijeme mirovanja? mora ponovo trazit mirovanje?
ajd nek se nađe neka dobra dušica pa mi odgovori...:)
Dok ti status miruje ništa novo ne upisuješ, samo ono što si već odslušala. Dakle ne upisuješ nove seminare i vježbe.
Nakon djetetove prve godine upisuješ ono što ti je ostalo i koliko već prema bodovima možeš upisati sa četvrte. Onda upisuješ i seminare i vježbe.
Ako padnem 8. put, ispišem s fakulteta. Imam li pravo otići na "prijamni" za npr. dvije godine i upisati pravo?
Već sam pročitala odgovor na slično pitanje i odgovor je bio ne, ali moram jos jednom provjeriti jer jednostavno ne mogu vjerovati.
U slučaju da je zaista nemoguće otići na upise ponovo u zagrebu, mogu li upisati pravo u Rijeci ili Splitu bez da idem ponovno na prijamni nego se samo prebacim?
prilično sam sigurna da ne možeš, ali kako ovo nitko dosad nije pokušavao iz objektivnih i realnih razloga, pošalji mejl relkoviću i pitaj.
za ovo drugo bi stvarno mogla bit dovoljno pristojna da pročitaš cijeli topic o prebacivanju na druge fakseve.
imported_Nastja
22-09-2011, 21:59
Možeš se prebaciti, samo se informiraj u referadama (za Osijek sam sigurna da možeš, a za ostale Pravne fakultete provjeri).
molim ako netko zna odgovor. Ovu akademsku godinu bila sam u statusu mirovanja koji su mi omogućili zbog valjanog razloga nisam uspjela dati jedan ispit za upis u višu godinu, kad sam ga dala da li upisujem normalno višu godinu bez plaćanja, iako mi je ostao jedan ispit kojeg bi inače mogla prebaciti, a student sam na teret ministarstva. Znači ostvarila sam onaj uvjet koji sam trebala, dal sad upisujem sve normalno bez plaćanja?Hvala
Puno hvala kolegice:rotfl::rotfl:!!
imam samo dodatno pitanje:jesi li priložila fotokopiju trudničke knjižice ili original?
i tebi SRETNO također!!!
evo meni odbijena molba za mirovanje u kojoj sam kao razlog navela posao i poslovne obveze zbog kojih nisam bila u mogućnosti polagati ispit, sa time da sam i zbog radnog mjesta uvjetovana da završim studij jer drugačije nemam uvjete, a oni odbili molbu. Rečeno mi je u referadi da ću po primitku rješenja imati pravo na žalbu...a sad ovisi kada ću primiti to rješenje.
evo meni odbijena molba za mirovanje u kojoj sam kao razlog navela posao i poslovne obveze zbog kojih nisam bila u mogućnosti polagati ispit, sa time da sam i zbog radnog mjesta uvjetovana da završim studij jer drugačije nemam uvjete, a oni odbili molbu. Rečeno mi je u referadi da ću po primitku rješenja imati pravo na žalbu...a sad ovisi kada ću primiti to rješenje.
Što je tu čudno? Ima puno studenata koji rade i koji zbog toga nekad ne stignu polagat ispite, ali to ne znači da je to opravdan razlog za mirovanje. Opravdan razlog je da te pokosi bolest zbog koje ležiš u bolnici pa fakat ne možeš učit, trudna si itd.
Što je tu čudno? Ima puno studenata koji rade i koji zbog toga nekad ne stignu polagat ispite, ali to ne znači da je to opravdan razlog za mirovanje. Opravdan razlog je da te pokosi bolest zbog koje ležiš u bolnici pa fakat ne možeš učit, trudna si itd.
Ako to tako gledaš, onda niti trudnoća nije uvijek opravdan razlog za odobreno mirovanje, ne gledano sada na one trudnice koje imaju komplikacije, već na one koje se odlično osjećaju u trudnoći, a tako i tako čak i rade gotovo do poroda pa im učenje ne bi predstavljalo problem, već dapače tek imaju mira za učenje, to govorim iz iskustva. Tako da.... povećan intenzitet posla i dodatni neplanirani poslovi, uz obrazloženje koje je potkripljeno dokazima uz molbu nisu dovoljan razlog za odobrenje mirovanja!!!!! A također nemam nit 18, nit 20, nit 25 godina da sam mladi student koji mulja već je i iz indeksa i svega vidljivo da mi je ovo drugi studij i da ne studiram zato da imam studentska prava i tome sl., već zato šta mi je to potrebno u životu. Al nema veze...nekako ću izgurat i to studiranje!!!
malimrav85
03-10-2011, 13:20
Nedavno sam bio na ispitu s trudnisom. Mislim da je bio negdje 7.+ mjesec
Ako to tako gledaš, onda niti trudnoća nije uvijek opravdan razlog za odobreno mirovanje, ne gledano sada na one trudnice koje imaju komplikacije, već na one koje se odlično osjećaju u trudnoći, a tako i tako čak i rade gotovo do poroda pa im učenje ne bi predstavljalo problem, već dapače tek imaju mira za učenje, to govorim iz iskustva. Tako da.... povećan intenzitet posla i dodatni neplanirani poslovi, uz obrazloženje koje je potkripljeno dokazima uz molbu nisu dovoljan razlog za odobrenje mirovanja!!!!! A također nemam nit 18, nit 20, nit 25 godina da sam mladi student koji mulja već je i iz indeksa i svega vidljivo da mi je ovo drugi studij i da ne studiram zato da imam studentska prava i tome sl., već zato šta mi je to potrebno u životu. Al nema veze...nekako ću izgurat i to studiranje!!!
Možemo mi sad teoretizirati o tome kako je kojoj trudnici al nema od toga kruha, pravilnikom je propisano da se mirovanje uvijek odobrava u slučaju trudnoće i do prve godine starosti djeteta te odsluženja vojnog roka.
Svi drugi slučajevi, pa čak i bolest koja je trajala duže od tri mjeseca su podložni diskrecijskoj ocjeni fakulteta.
Probaj se žaliti, drugi savjet nemam.
Imam pitanje u vezi onih 35 ECTS bodova u dvije akademske godine.. Da li je sigurno da se to ne primjenjuje u praksi kao što piše na prvoj stranici? Ja se pouzdam u vas, jer sam tek nedavno saznao da tako nešto uopće postoji a nalazim se u takvoj situaciji... help
spolja1987
06-10-2011, 15:14
Imam pitanje u vezi onih 35 ECTS bodova u dvije akademske godine.. Da li je sigurno da se to ne primjenjuje u praksi kao što piše na prvoj stranici? Ja se pouzdam u vas, jer sam tek nedavno saznao da tako nešto uopće postoji a nalazim se u takvoj situaciji... help
100 % (zasad)
100 % (zasad)
Jest istina je, za sve koji nisu bili sigurni, Relković potvrdio, ne primjenjuje se... :)
Zanima me ako ja sad do 12.10. nista ne prijavim na studomatu, jel se onda to racuna kao prekid i onda bi trebao ponovno upisati u 10. mj sljedece godine, inace sada trebam upisati ponavljanje 1. godine, ako to ima kakve veze?
spolja1987
10-10-2011, 23:03
Zanima me ako ja sad do 12.10. nista ne prijavim na studomatu, jel se onda to racuna kao prekid i onda bi trebao ponovno upisati u 10. mj sljedece godine, inace sada trebam upisati ponavljanje 1. godine, ako to ima kakve veze?
Da, računa se kao prekid studija, ali ne znači da možeš samo tako sljedeće godine u 10. mjesecu opet upisati..nije to plac da dođeš i odeš kad hoćeš..ako sad ne upišeš ništa, smatra se da nisi upisao godinu u redovnom roku i gubiš status studenta..možeš upisati nakon 12.10., ako kasniš s upisom IZ OPRAVDANIH RAZLOGA (moraš pisati molbu koju treba dekan odobriti). Ako uopće ne upišeš do sljedeće godine ništa, moraš opet pisati molbu za povratak na faks i moraš ju OBRAZLOŽITI, dakle opet moraš imati dobar razlog zašto nisi prošle godine upisao godinu.
PRAVILNIK O STUDIJU
Članak 44.
1. završetkom studija,
cute but psycho
10-10-2011, 23:09
Meni je jedne godine Cvita savjetovala da (radi već drugi put predane molbe za mirovanje godine) jednostavno ne prijavljujem ništa na studomatu niti uplaćujem godinu pa bi se to računalo kao pauziranje godine pa ako odlućim da na godinu (dakle u 10.mj) ponovno krenem, prijavim se na studomatu i platim najnormalnije faks.
Dakle ako ne upišeš sada onda jednostavno pauziraš. Ne možeš izlaziti na ispite za razliku od mirovanja gdje možeš izlaziti na ispite ali ti ostale studentske obaveze miruju. Inaće imaš pravo pauzirati 3 godine a da se tvoj status ne mijenja, barem koliko sam ja upućena...
cute but psycho
10-10-2011, 23:17
Da, računa se kao prekid studija, ali ne znači da možeš samo tako sljedeće godine u 10. mjesecu opet upisati..nije to plac da dođeš i odeš kad hoćeš..ako sad ne upišeš ništa, smatra se da nisi upisao godinu u redovnom roku i gubiš status studenta..možeš upisati nakon 12.10., ako kasniš s upisom IZ OPRAVDANIH RAZLOGA (moraš pisati molbu koju treba dekan odobriti). Ako uopće ne upišeš do sljedeće godine ništa, moraš opet pisati molbu za povratak na faks i moraš ju OBRAZLOŽITI, dakle opet moraš imati dobar razlog zašto nisi prošle godine upisao godinu.
PRAVILNIK O STUDIJU
Članak 44.
1. završetkom studija,
Prema čl. 44. Pravilnika o preddiplomskom i diplomskom studiju status studenta prestaje kad student u propisanom roku ne upiše slijedeću ili istu akademsku godinu ali imaš pravo 3 godine ne upisati godinu a da ne izgubiš pravo ponovnog upisa bez posljedica. Meni je to tako objašnjeno a i znam jedan slućaj gdje je to prošlo bez problema. Vjerojatno se treba pisati molba za ponovno aktiviranje studentskog statusa ali za točnu info bolje je pitati u referadi.
Pitanje se tiče povratka na faks (recimo).
Naime upisala sam pravo 1998. i 2000. se nisam upisala i sad sam se vratila na faks. Molba mi je odobrena, školarina plaćena, index u referadi.
Ne kužim jedino dio upisa preko studomata budući da su mi u referadi samo rekli da krajem 10. mj. pokupim index i studomat nisu ni spominjali.
Nisam dobila nikakve šifre ni ništa slično, a na stranici je obavijest da se u studomat studenti po Bolonji upisuju do 12.10.
PS. Pretpostavila sam da sam upisana po Bolonji jer studenti koji nisu dali ispit 3 god. upisuju nastavak studija po postojećem programu.
pozdrav ljudi..
danas sam saznala da mi je odobreno mirovanje godine pa sada ne znam koji je daljni postupak stoga molim neku dobru dušu::E:, ako je bila u istoj situaciji, da mi pomogne.ne znam da li plaćam samo onih 300 kuna ili i sve nepoložene predmete i da li to moram osobno učiniti (trenutno sam u bolnici:()!?ima li neki rok za to?
p.s. ne znam da li moram posebno dodavat da je Relkovića nemoguće dobit na telefon:adzk:
veliko HVALA unaprijed!!!!
cute but psycho
11-10-2011, 21:40
Pitanje se tiče povratka na faks (recimo).
Naime upisala sam pravo 1998. i 2000. se nisam upisala i sad sam se vratila na faks. Molba mi je odobrena, školarina plaćena, index u referadi.
Ne kužim jedino dio upisa preko studomata budući da su mi u referadi samo rekli da krajem 10. mj. pokupim index i studomat nisu ni spominjali.
Nisam dobila nikakve šifre ni ništa slično, a na stranici je obavijest da se u studomat studenti po Bolonji upisuju do 12.10.
PS. Pretpostavila sam da sam upisana po Bolonji jer studenti koji nisu dali ispit 3 god. upisuju nastavak studija po postojećem programu.
Ti si definitivno upisana po bolonji a kako si nakon 11 godina upisala ponovno nisi ni mogla dobiti studomat. Pretpostavljam da će ti to naknadno riješiti ali bilo bi dobro da pitaš ureferadi kaj s tim. Sad su velike gužve pa probaj e mailom kod relkovića dobiti odgovor (drelkovic@pravo.hr) ili odi do njih u utorak kad primaju studente popodne.
TheMightyChick
11-10-2011, 21:42
dobit ćeš sve potrebne šifre i upute kad pokupiš indeks i ubuduće ćeš se upisivati preko studomata, znači od veljače, jer se bolonjci upisuju u zimski semestar sada i u ljetni u veljači poslije ispitnih rokova. za sada se na tebe ne odnosi ova obavijest, možeš nazvati referadu pa provjeriti. i da, upisana si po bolonji.
pero2009
05-01-2012, 19:44
pozz ljudi......nisam aktivan na faksu preko godinu dana(razlozi nebitni)...upisao sam 2006e,dakle bolonjac,izvanredan....ostalo mi je kazneno s druge(imam položen jedan s treće),i sad bi ga trebao upisat četvrti put,a čeka me ispit pred komisijom(prvom)....moje pitanje je,da li uopće mogu upisat jedan ispit četvrti put,tj.hoću li izgubit pravo studiranja ako ga ne položim (a sumnjam da ću stić naučit),tj.da li još uvijek na ovom faksu vrijedi pravilo "studiraš dok plaćaš bez obzira na ispite"?
ako netko može ukratko odgovorit,jer ne znam je došlo do kakvih promjena jer sam godinu dana bi potpuno out od faksa....hvala
Jedan ispit možeš upisati neograničeni broj puta, a polagati ga možeš osam puta.
pero2009
05-01-2012, 21:35
Jedan ispit možeš upisati neograničeni broj puta, a polagati ga možeš osam puta.
:D znam to za osam puta hehe....hvala!
not_that_into_you
06-02-2012, 12:01
Da li je moguce ispisati se sa faksa kad hoces ili samo u vrijeme kad trebas platiti tekucu ili drugu akadamsku godinu?
Naime želim upisati drugi faks preko državne mature, a potvrde za ljetni rok su u srpnju, a mislila sam probati dati jos par ispita u lipnju na pravu. Mogu li se ja onda tada ispisati sa faksa? I za koliko je to gotovo?
Browneyes
06-02-2012, 12:02
Mislim da možeš. Gotovo je odmah istog dana.
not_that_into_you
06-02-2012, 12:04
Mislim da možeš. Gotovo je odmah istog dana.
Hvalaa :rotfl: