PDA

View Full Version : 4.GOD.ISPITI NA CRNO

imota
08-09-2009, 12:02
Da li je moguce polagati neki ispit,osim izbornih,s cetvrte na crno¨?Jel ima neko takvih saznanja?

Tony Montana
08-09-2009, 12:03
Nije. Samo izborni.

TILA
08-09-2009, 12:10
Štotočno znači polagat te izborne na crno?

bubašpara
08-09-2009, 12:32
Štotočno znači polagat te izborne na crno?

to znači da položiš izborni s 4. prije nego si očistila 3.god.. a prof ti "čuva" ocjenu pa kad riješiš gp, gpp, upravu, mp... onda dođeš da ti upiše ocjenicu u index..

fat drummer
08-09-2009, 12:33
brijem da vi to sa studomatom ne možete, nego samo mi kuleri s prijavnicama

Darkbuster
08-09-2009, 15:17
to znači da položiš izborni s 4. prije nego si očistila 3.god.. a prof ti "čuva" ocjenu pa kad riješiš gp, gpp, upravu, mp... onda dođeš da ti upiše ocjenicu u index..

Koji je smisao toga?

TILA
08-09-2009, 15:55
Pa vjerojatno zato što starim studentima dugo treba da polože samo gp cijeli i gpp pa da bar uspiju rješiti ove lakše izborne a ne da lekaju da se položi sve sa treće prvo

bubašpara
08-09-2009, 17:44
Koji je smisao toga?

nema ni meni to smisla, zato ni ne radim to.. mislim što mi znači položit sudsku medicinu dok još nemam položeno gpp i gp.. neš' mi ti izbornog predmeta- ispit koji naučiš i položiš u istom danu!!:smartass:

malimrav85
08-09-2009, 18:50
ah vi neiskvareni studenti!
a kaj ako je netko pao u 4. mjesecu komisiju koja je ujedno zadnji ispit sa treće?
onda bi do 9.mjeseca treba pauzirat...

fat drummer
08-09-2009, 19:59
nema ni meni to smisla, zato ni ne radim to.. mislim što mi znači položit sudsku medicinu dok još nemam položeno gpp i gp.. neš' mi ti izbornog predmeta- ispit koji naučiš i položiš u istom danu!!:smartass:
uglavnom, nemojte se zamarati ovim reliktima prošlosti

tapir_u_magli
09-09-2009, 21:22
uglavnom, nemojte se zamarati ovim reliktima prošlosti

ah...to su bili dani.. kad si mogao na crno poloziti.... ustavno.

i to je to.

fat drummer
09-09-2009, 21:25
i ustavno si mogao. i ako se ne varam ustavno. naravno, msilim da su svi i ustavno polagali, ali moj frend je i ustavno

bubašpara
10-09-2009, 12:25
ja sam probala ustavno "na crno" pa mi nije uspilo!!:angry:
eh, smotana ja!!

creative
05-10-2009, 21:06
Ok, ne znam da li na dobrom mjestu postavljam pitanje al ajde. Ugl zanima me, posto sam nakon 100 g ucenja ipak danas odustala na gp-u da li je moguce da ja za 11 mj spremam uz gp koji sad samo trebam malo ponoviti, i pomorsko, iako je rok isti tjedan? Da li mogu na pomorsko ako uspijem poloziti gp tipa dan prije? Znam da je vjerojatno da nece ici ali fakat bi mi dobro doslo da prije 2. mj imam bar jedan ispit sa 4.g ne? Pa ako netko zna dal ima sanse za ovo....I da, studram po starom. I imam samo jos gp sa trece. Hvala!

fat drummer
05-10-2009, 21:18
ne znam hoćeš li ga moći prijaviti
možeš pitati, ali realno nisu baš susretljivi previše

creative
05-10-2009, 21:34
Da, znam, hvala ipak!

Frenki
06-10-2009, 08:02
ah vi neiskvareni studenti!
a kaj ako je netko pao u 4. mjesecu komisiju koja je ujedno zadnji ispit sa treće?
onda bi do 9.mjeseca treba pauzirat...

Kada dođe do situacije da ne možeš normalno polagati, možeš napisati molbu kojom ti odobre da polažeš predmete sa više prije nego si očistio sve sa niže godine. Imao sam situaciju gdje sam prvi puta upisao predmete sa treće, a ne može ih se polagati dok sve ne odslušaš, a ove prije odslušane sam već položio. Kako bi trebao čekati dok ne završe predavanja u ljetnom semestru, napisao sam molbu i odobrili su mi da u međuvremenu polažem ispite s IV. godine (koje sam upisao), a još sam imao neriješenu upravnu znanost i mp s III.

Vjerojatno bi onda odobrili molbu i u takvoj situaciji, kad moraš pauzirati taj zadnji predmet zbog komisije.

hell''s angel
06-10-2009, 13:21
nije baš na crno, ali ne mogu naći gdje drugo da postavim pitanje...
što se tiče polaganja ispita prije nego što su odslušani, na webu faksa pod Q&A piše da pravilo da se s prosjekom 3,5 može polagati prije nego što su odslušani vrijedi samo za ne-bolonjce.
pitam se da li je to stvarno tako jer se sjećam da su sa mnom financije polagali neki bolonjci koji su tek upisali 3. godinu (bio je to rok u 11. mj)
zna li netko nešto o tome?

legionar
06-10-2009, 15:49
Znam par slučajeva gdje se s 3.5 polagalo neodslušane ispite, bolonjci.

fat drummer
06-10-2009, 20:31
Kada dođe do situacije da ne možeš normalno polagati, možeš napisati molbu kojom ti odobre da polažeš predmete sa više prije nego si očistio sve sa niže godine. Imao sam situaciju gdje sam prvi puta upisao predmete sa treće, a ne može ih se polagati dok sve ne odslušaš, a ove prije odslušane sam već položio. Kako bi trebao čekati dok ne završe predavanja u ljetnom semestru, napisao sam molbu i odobrili su mi da u međuvremenu polažem ispite s IV. godine (koje sam upisao), a još sam imao neriješenu upravnu znanost i mp s III.

Vjerojatno bi onda odobrili molbu i u takvoj situaciji, kad moraš pauzirati taj zadnji predmet zbog komisije.
ček samo malo, ti si kaj, bolonjac ili nebolonjac?

Frenki
06-10-2009, 23:50
Bolonjac. I na studomatu je sve radilo, nisam morao prijavljivati preko prijavnica te s IV. godine.

fat drummer
07-10-2009, 00:00
da, kužiš, kurac... ovdje se govori o boljem sustavu, tj predbolonjskom

tamo gdje studiraju PRAVI studenti

ljepši i pametniji
koji dobiju sveeeee cure

nadal
08-02-2010, 20:09

bio sam u referadi krajem pr. god., ostalo mi je samo GPP s treće, i pitao sam lika u referadi imam li ikakve osnove za molbu, da polažem ispite s 4. godine..?
glatko me odbio, pozvavši se na pravilnike, statute i ine akte!

Stari program sam, jel.. a sve, sve mi ide u prilog..

1. sad, prema bolonji GPP je ionak na 4. godini
2. odslušo sam formalno sve, apsolvent
3. rok za diplomiranje mi je 2011. (znači trebali bi mi katlizirat proces davanja ispita, točnije, mogućnosti, ne tražim ništa nego mogućnost)
4. u indeksu mi lijepo piše.. upisao "pravo polaganja ispita".. i svi s 4. navedeni.. i platio za to:smartass:.. a mogu polagat samo jedan, hehe
5. nakon roka u veljači ako ne prođem, nastupam s molbom, u skladu sa zdravim razumom, dakle, uzevši u obzir pravni faks, u boj idem nešto poput Nikole Šubića Zrinjskog!