PDA

View Full Version : Izvanredni studenti

Pages : 1 [2]

tara
24-10-2011, 11:31
Vjerojatno ces i to moci napraviti, ali u principu ti je ona potvrdu morala vratiti. Ja sam nosila u firmu,kopirala je tu potvrdu i meni vratila original.

travis
26-10-2011, 16:24
mislim da ti je teta trebala vratiti i tu potvrdu s faxa zajedno s tom odjavom (tiskanicom 3).. ja sam zvala hzzo i teta koja radi tamo mi je rekla da trebam donjet: potvdu s faxa do kad mi traju studentska prava, odjavu s tatine firme (to je ta tiskanica 3) i da još moram kupit u NN tiskanicu 2, i naravno osobnu i staru zdrastvenu.. eto, tak je kod mene..

U vezi tiskanice 2- jel to popunjavam ja ili ovi u područnom uredu?

Inače te tiskanice se ne moraju kupovat u NN, možete ih naći na internetu (google: tiskanica 2 ili tiskanica 3) i isprintati doma

Little 15
26-10-2011, 16:39
eee baš slušam travis::E:
da, u vezi te tiskanice2, ja baš sutra idem to obavljat i ja jesam popunila tu tiskanicu, ono kaj sam znala, (tj. onaj dio pod točkom 2. Podatci o osiguranoj osobi), ostalo budu tete na hzzo-u, pa valjda bu sve ok.. mislim nisam mogla fulat..

token_sb
26-10-2011, 18:31
Otkud sad tiskanica 2 odjednom? XD trebam sutra u HZZO pa da ne bih došao na red i iznenadio se :D

Little 15
26-10-2011, 19:38
aaa treba ti i ta tiskanica 2! barem kod mene treba (Vž) ja zvala tetu, pa mi rekla kaj sve trebam donesti.. a gle najbolje ti je da nazoveš, pa provjeriš kaj ti sve treba.. aa opet, tiskanica ti košta 1,5kn, pa onda bolje kupiti (il kak veli kolega iznad, skinuti s neta) pa da imaš za svaki slučaj, nek da tam čekaš 2h i onda ispadne da ti fali neki od dokumenata:mhm:

token_sb
26-10-2011, 22:40
Izgleda da treba t-2, bar u Brodu, to se već 2 mjesta pa ću ipak prošetat malo do narodnih ::E:

Oculus
27-10-2011, 11:24
Dragi kolege!

Prošle godine sam se prebacio na izvanredne i sredio zdravstveno kao nezaposlena osoba pa me zanima što moram ove godine napraviti kako bih produžio taj status. Pretpostavljam da treba u informatičkoj isprintati potvrdu da sam upisan na faks kao izvanredni i onda to valjda njima odnijeti u Jukićevu, ali nisam siguran budući da sam do prošle godine to sve sređivao preko mamine firme pa pretpostavljam da je sada kad je promijenjena osnova osiguranja procedura malo drukčija.

Eto, bio bih zahvalan kad bi se našla neka duša s iskustvom da me uputi u birokratske zavrzlame :mrgreen: Ispričavam se unaprijed ako mi je odgovor na ovo pitanje negdje promaknuo. Unaprijed zahvaljujem! :)

IceCold
27-10-2011, 12:08
Ja sam to jučer sređivala, jer sam sada samo izvanredni.
Ja sam samo imala odjavu koju mi su mi napravili u maminoj firmi jer sam prije bila osigurana preko nje(dok sam bila redovni), nisam imala nikakvu potvrdu s faksa jer mi je na toj odjavi pisalo do kada sam imala pravo zdravstvenog preko majke, prvo me gospodin na šalteru u Klovićevoj pitao gdje mi je potvrda s faksa na kojoj piše do kada sam imala prijašnje zdravstveno osiguranje, na što sam mu ja odgovorila da na odjavi piše do kada je to trajalo, on je nešto mrmljao ali ju je prihvatio skupa s osobnom iskaznicom i starom zdravstvenom.
Rekao je da mi ovo zdravstveno traje do prvog zaposlenja, na što sam ja zaključila da ne trebam svake godine ništa mijenjati ukoliko ne nađem posao.

remorker988
27-10-2011, 12:52
Rekao je da mi ovo zdravstveno traje do prvog zaposlenja, na što sam ja zaključila da ne trebam svake godine ništa mijenjati ukoliko ne nađem posao.

I na nekoj od prijašnjoj stranica je napisano da se zdravstveno ne treba sređivati svake godine nego tek kad mijenjaš osnovu (npr. zaposliš se).

Dakle, upišete se kao izvanredni, kada podižete index u njemu dobijete i potvrdu na kojoj piše da ste izvanredni i da se može koristiti samo radi reguliranja zdravstvenog osiguranja. Tu potvrdu, tiskanicu 2 i 3 (koje kupite u knjižari), zajedno sa fotkopijom osobne iskaznice predate u svoj zavod za zdravstveno.
Zdravstvenu iskaznicu nisam predao nego mi je ostala, samo će mi je produžiti.

Izra-_-
27-10-2011, 12:53
that awkward moment kad ti staroj u zadru zena na salteru u hzzo-u kaze da nemas pravo na zdravstevno osiguranje kao nezaposlen ako se redovno ne skolujes ili ako nisi prijavljen na burzu. :blink:

soars1
27-10-2011, 12:59
Ja sam zdravstveno riješila u pon, odnijela sam samo odjavu i tamo me je teta odjavila i nisam čak ni prijavu ispunjavala već ona napravi prijavu na kompu i isprinta tebi jedan primjerak koji ti služi kao zdravstvena dok ne dobiješ novu. Nije me tražila potvrdu sa faksa, i samo mi je uzela staru zdravstvenu. Na toj odjavi vam piše do kada ste imali prava na zdravstveno, piše 30.09., tako da me valjda zbog toga nije tražila potvrdu sa faksa, ili je zaboravila, ugl. Ja sam to riješila, ta tiskanica 2 vam je papir za prijavu, kupite ju pa ako je budete morali sami ispunjavati ili će vam ju oni preko kompa napraviti, nije važno, nabavite ju pa da ju imate pri ruci.. Eto...:)

Malecka
27-10-2011, 13:39
that awkward moment kad ti staroj u zadru zena na salteru u hzzo-u kaze da nemas pravo na zdravstevno osiguranje kao nezaposlen ako se redovno ne skolujes ili ako nisi prijavljen na burzu. :blink:
Hahahaha :rotfl:
a) ako se prijavljuješ na burzu, ne možeš bit redovan
b) zdravstveno je neovisno o burzi. U hr su jebeno svi zdravstveno osigurani.

--Anči--
27-10-2011, 13:48
Manja digresija: možeš biti na burzi i kao redovan, a tražiš posao; nemaš sva prava ali ni obaveze kao izvanredni/nezaposleni, eto, ako netko želi i tu opciju :)

Malecka
27-10-2011, 13:59
Jel to kao ona neka kategorija 'tražitelji posla' ili tako neki naziv, ali nikako pod nazivom nezaposleni?

--Anči--
27-10-2011, 14:12
da,da, tražitelj zaposlenja; možeš tako biti prijavljen.

feniks
27-10-2011, 15:12
OBAVIJEST
Studenti koji su presli na izvanredne, a u RH imaju samo boraviste bez prebivalista (dakle samo putovnicu a ne osobnu iskaznicu) NEMAJU PRAVO NA ZADRASTVENO PREKO HZZO-a,
nakon nekoliko dana vucanja po raznim uredima konacno mi je pravna sluzba i voditelj ispostave u Jukicevoj to fino objasnili!
Znaci od sad samo bijeli luk, caj i ostala zdrava prehrana... ne izlaziti nigdje i moliti Boga da te tramvaj ne udari dok ne zavrsis faks!

Jedan_od_tisucu
28-10-2011, 09:29
od kad do kad radi kartoteka , odnosno kada se mogu podici indeksi , fala

zgmetropola
28-10-2011, 09:41
od kad do kad radi kartoteka , odnosno kada se mogu podici indeksi , fala

Radno vrijeme je isto svaki od 100 dana kad sam to na forumu napisao :D
10-12.30

Jedan_od_tisucu
28-10-2011, 09:52
Radno vrijeme je isto svaki od 100 dana kad sam to na forumu napisao :D
10-12.30

jbg lakse ovak doci do odgovora , posto ne citam redovito forum , svejedno fala

miss-luce
28-10-2011, 14:55

Hahahaha, koja budalaština....

Ja sam iz Zadra, prije 2 god. sam prešla na izvanredne i sredila sam to u Zd bez problema, osigurana sam ko nezaposlena osoba (kategorija F).
I još jedna stvar, vidim da i dalje ima onih kojima nije jasno da jednom kad kao izvanredan središ zdravstveno, nema potrebe išta ponovno podnositi, produljivati itd. dok se osnovica osiguranja ne promjeni (tipa, ne zaposliš se). Ovo produljivanje o kojem vi pričate se odnosi samo na dopunsko redovnih studenata- da bi im bilo bespaltno, svake ak. god. moraju donijeti dokaz o redovnom školovanju. Mi izvanredni dopunsko imamo po želji- ko želi, plaća, nisu potrebne nikakve potvrde vezano uz fax.

Jedino ako se ovih dana neš na HZZO-u promjenilo u vezi svega navedenog, ako jest molim vas da me prosvijetlite....

Paige
28-10-2011, 17:09
Nije se ništa pomijenilo. Prije 3 dana bila sam na HZZO-u i definitivno izvanredni studenti ne trebaju nositi nikakve potvrde za produžavanje zdravstvenog osiguranja, nego im vrijedi dok se ne promijeni osnova osiguranja.

yvana
28-10-2011, 21:33
Ove sam se godine prebacila na izvanredne. Danas sam dobila indeks i sve je u redu upisano. Iz prve godine imam rim i opću i rekli su mi da kad se upišem izvanredno da ne postoji više taj preduvjet da moraš dat jedan od ovih kako bi mogao polagat nešto s druge godine. Studomat meni i dalje ne dozvoljava da polažem ništa s više godine. Zašto ako sam izvanredan student sad ne mogu prijavit recimo engleski III za sljedeći rok?

hos
28-10-2011, 22:15
Ne kužim, pa moraš imati uvjet; 50 ECTS bodova.

yvana
28-10-2011, 22:18
Kolegice su mi rekle da kod izvanrednih ne postoji taj preduvjet 50 ects-a za polaganje ispita sa druge godine. Očito postoji...

fat drummer
28-10-2011, 22:48
meni će jednom netko morati objasniti kako ljudi poput tvojih kolegica dođu do takvih informacija?

yvana
28-10-2011, 22:59
I meni će one morat objasnit to s time da su one vanredno i da ih je bilo šestero kad su mi to rekle. Eto, glup pa živ :/

Idiot Wind
02-11-2011, 22:01
Ove godine sam trebala prijeći na vanredno studiranje. Međutim, nisam, odnosno nisam ništa poduzela, niti sam se ispisala s faksa. Idem na državnu maturu. Hoću li imati kakvih problema i kojih? Ako mi, recimo, iduće godine se prohtije nastaviti ovaj studij, je li to moguće??

token_sb
15-11-2011, 20:34
Meni nudi ispite s 2. godine iako nemam još uvjet.. s tim da ne mogu prijavit naciju jer sam izašao na rok u 11. mj pa valjda još nisu update napravili... a i zanima me mogu li opću povijest polagat u 2. mj s obzirom da ju upisujem opet tek u 3. tako da ju ne moram upisivat u 3. XD

.Coco.
15-11-2011, 21:30
Možeš polagati oppd normalno u drugom mjesecu. :thumbup:A ako ju ne riješiš tada, onda upisuješ u 4. semestru ponovno.

lizzard
23-11-2011, 10:25
Ove godine sam trebala prijeći na vanredno studiranje. Međutim, nisam, odnosno nisam ništa poduzela, niti sam se ispisala s faksa. Idem na državnu maturu. Hoću li imati kakvih problema i kojih? Ako mi, recimo, iduće godine se prohtije nastaviti ovaj studij, je li to moguće??

Možeš bez problema upisati faks sljedeće godine. To sam ja napravila ove, jer prošlu nisam uopće bila upisala, niti sam se ispisala s faksa, tehnički sam bila "u prekidu studija" i pod tim uvjetima se uvijek možeš vratiti na faks, kad god hoćeš, bitno je samo da se nisi ispisala službeno, a koliko vidim nisi. Samo ćeš trebati napisati molbu sljedeće godine prilikom normalnih upisa, oni ti to odobre i upišeš se i to je to. Ako trebaš prijeći na izvanredne tako ćeš se pod tim statusom i upisati.

lizzard
23-11-2011, 10:35
Može li mi itko reći jel postoji bilo koji ispit na 3. godini koji se može polagati (sve ili barem djelomično) putem kolokvija a da nisi niti redovan student niti seminarist tog predmeta???

Vratila sam se na faks nakon 2 godine pauze, izvanredan sam student, radim, pokušavam skombinirati učenje, posao itd, seminare s 3.godine sam već prije položila, ali su mi ispiti ostali, zanima me jel se što po tom pitanju promijenilo.

MOLIM VAS AKO NETKO ZNA DA ODGOVORI.

soars1
23-11-2011, 12:51
Evo imam jedno pitanje pa bi molila ako netko zna odg! Ove godine sam se prebacila na izvanredne pa me zanima, dali mogu ja ići na kolokvije? Mislim konkretno na opći kolokvij iz upravnog prava? On nije samo za seminariste, ali zanima me dali ga mogu pisati i ja pošto sam izvanredni ili to samo vrijedi za redovne studente? Hvala!!! :)

Insecure
23-11-2011, 13:17
Evo imam jedno pitanje pa bi molila ako netko zna odg! Ove godine sam se prebacila na izvanredne pa me zanima, dali mogu ja ići na kolokvije? Mislim konkretno na opći kolokvij iz upravnog prava? On nije samo za seminariste, ali zanima me dali ga mogu pisati i ja pošto sam izvanredni ili to samo vrijedi za redovne studente? Hvala!!! :)

Pa nikad se nije pravila razlika izmedju redovnih/izvanrednih studenata u pogledu kolokvija, jedino je bilo to da nekad mogu samo seminaristi iz tog predmeta. Tako da ne vidim zasto ne bi mogla ici na taj kolokvij, osim ako za njega bas konkretno ne vrijede neka drukcija pravila ali ne vidim zasto bi.

sandrich
24-11-2011, 18:09
Može li mi itko reći jel postoji bilo koji ispit na 3. godini koji se može polagati (sve ili barem djelomično) putem kolokvija a da nisi niti redovan student niti seminarist tog predmeta???

Vratila sam se na faks nakon 2 godine pauze, izvanredan sam student, radim, pokušavam skombinirati učenje, posao itd, seminare s 3.godine sam već prije položila, ali su mi ispiti ostali, zanima me jel se što po tom pitanju promijenilo.

MOLIM VAS AKO NETKO ZNA DA ODGOVORI.

nema kolokvija,nažalost :(

virtual_insanity
12-02-2012, 00:51
hmm..čitam prijašnje postove i nešto mi nije jasno..znači očito je da sam izvr.student..nemam zdravstveno (ne svojom krivicom, već krivicom tete koja me predugo držala u tatinoj firmi -.-)..ugl, netko je napisao da se u informatičkoj može dobiti ona potvrda s kojom ideš u hzzo, ali koliko ja znam tu potvdu mogu dobiti samo REDOVNI studenti, tako da kako je onda moguće da ju je dobio neki izvanredni student ?!

ninap
12-02-2012, 10:34

moja kolegica je izvanredni pa je pisala taj opći kolokvij...samo ima neka caka..čini mi se da moraš ići na predavanja i biti upisana najkasnije 2004...pošalji mail staničiću, pa će ti reći točno..

Browneyes
12-02-2012, 12:03
hmm..čitam prijašnje postove i nešto mi nije jasno..znači očito je da sam izvr.student..nemam zdravstveno (ne svojom krivicom, već krivicom tete koja me predugo držala u tatinoj firmi -.-)..ugl, netko je napisao da se u informatičkoj može dobiti ona potvrda s kojom ideš u hzzo, ali koliko ja znam tu potvdu mogu dobiti samo REDOVNI studenti, tako da kako je onda moguće da ju je dobio neki izvanredni student ?!

Ne znam od kuda ti da ju mogu dobiti samo redovni studenti? Postoje potvrde koje se mogu isprintati samo redovnima, ali imaju i one opće (kao za zdravstveno npr.). Jesi li išla u informatičku i pogledala jel imaš tu potvrdu na studomatu?

virtual_insanity
12-02-2012, 23:47
Ne znam od kuda ti da ju mogu dobiti samo redovni studenti? Postoje potvrde koje se mogu isprintati samo redovnima, ali imaju i one opće (kao za zdravstveno npr.). Jesi li išla u informatičku i pogledala jel imaš tu potvrdu na studomatu?

nisam..išla sam samo kod sofije u referadu i izderala se na mene da ja tu potvrdu ne mogu dobiti, ali provjerit ću ja to onda u informatičkoj..svejedno hvala ti :)

Browneyes
13-02-2012, 02:19
Ma nema problema, a što se Sofije tiče...she's nuts...
Pogledaj, pa ako nema, radije se obrati Relkoviću za daljnje informacije, he gets shit done.

Faramir
22-02-2012, 11:44
Postoji li mogućnost ponovne prijave kolokvija u ljetnom semestru ako ponavljamo prvu godinu?Ima li to veze s seminarskom obvezom koja nije zadovoljena i koliko predmeta je moguće kolokvirat?

EmilyTheStrange
22-02-2012, 13:29
ne znam postavljam li pitanje na pravom mjestu, pa ako ne isprike unaprijed... zanima me samo (jer dobivam različite informacije koje mi na kraju uopće ne pomažu) jel se može upisat recimo engleski IV u drugom semestru ako nije položen engleski III u prvom? puno hvala!

gnaahh
22-02-2012, 13:37
ne znam postavljam li pitanje na pravom mjestu, pa ako ne isprike unaprijed... zanima me samo (jer dobivam različite informacije koje mi na kraju uopće ne pomažu) jel se može upisat recimo engleski IV u drugom semestru ako nije položen engleski III u prvom? puno hvala!

upisat može, polagat IV dok ne riješiš III-ne.

EmilyTheStrange
22-02-2012, 15:03
upisat može, polagat IV dok ne riješiš III-ne.

ok... puno ti hvala... :D

bellatrix112
23-02-2012, 22:12
ako izvanredni student padne godinu, ponovno je upiše i opet padne ili upiše parcijalu, gubi li on pravo studiranja?

galatea
23-02-2012, 22:25
ne

hrc987
25-02-2012, 12:24
imam jedno pitanje...mogu li me roditelji koristiti kao poreznu olakšicu ako sam izvaredan student?

zgmetropola
25-02-2012, 12:32
imam jedno pitanje...mogu li me roditelji koristiti kao poreznu olakšicu ako sam izvaredan student?

Da, ako si izvanredan student i nezaposlen.

hrc987
25-02-2012, 13:08
Da, ako si izvanredan student i nezaposlen.
ok, hvala..to znači da se moram ići prijaviti na burzu kako bih imao dokaz da sam nezaposlen ili ?

CroatianAngel
25-02-2012, 13:10
ok, hvala..to znači da se moram ići prijaviti na burzu kako bih imao dokaz da sam nezaposlen ili ?Ne. Ne trebaš se prijaviti. Samo odeš. Dati će ti potvrdu da nisi evidentiran u njihovoj bazi ili tako nešto.. u svakom slučaju to znači da nemaš primanja.

rossie
26-02-2012, 21:57
izvanredni se mogu upisati i u popodnevnom terminu utorkom kad radi referada za izvanredne ili?
s obzirom da ću plaću dobiti 5.3, moguće se upisati do 1. na studomatu pa nakon toga uplatiti školarinu ili to sve mora biti do 1.3?

CroatianAngel
26-02-2012, 22:08
izvanredni se mogu upisati i u popodnevnom terminu utorkom kad radi referada za izvanredne ili?
s obzirom da ću plaću dobiti 5.3, moguće se upisati do 1. na studomatu pa nakon toga uplatiti školarinu ili to sve mora biti do 1.3?Jasno na stranici faksa piše:

Upisi putem studomata obavljaju se do zaključno 01. ožujka 2012. god. do 23 sata.
Studenti su dužni nakon upisa na studomatu dostaviti indeks u referadu prema slijedećem rasporedu:

od 27. veljače do 02. ožujka SAMO REDOVITI STUDENTI
od 05. do 09. ožujka SAMO IZVANREDNI STUDENTI

Indeksi se predaju od 10 do 12 sati.

larin izbor
26-02-2012, 22:08
Moraš se upisati na studomatu do prvog, a indeks donosiš u onom tjednu od 5.3.
Imaš sve na stranicama faksa :)

Za prvo pitanje ne znam odgovor.

marali
27-02-2012, 13:59
Još jedno vjerojatno, glupo pitanjce, al "nova" sam na bolonji pa mi ništ nije jasno, a kako stvari stoje...nikad i neće :mad2::mad2:
Mogu li se upisati sad u 8 semestru samo dva ispita? Mislim, može li se upisati samo 16 bodova? Glupo mi plaćati još 800 kn za nešto što nema šanse da ću položiti...
( glupo je štošta, pa činimo, ili moramo činiti:mrgreen:)

CroatianAngel
27-02-2012, 14:02
Još jedno vjerojatno, glupo pitanjce, al "nova" sam na bolonji pa mi ništ nije jasno, a kako stvari stoje...nikad i neće :mad2::mad2:
Mogu li se upisati sad u 8 semestru samo dva ispita? Mislim, može li se upisati samo 16 bodova? Glupo mi plaćati još 800 kn za nešto što nema šanse da ću položiti...
( glupo je štošta, pa činimo, ili moramo činiti:mrgreen:)Odredba kaže da izvanredni moraju upisati najmanje 18ectsa po semestru, ali dopuštaju da upišeš "samo" 16ectsa. Ako ti ne da studomat, možeš nazvati Relkovića. U svakom slučaju, može se srediti. :)

marali
27-02-2012, 15:28
tnx :thumbup:

asdfgh
29-02-2012, 20:20
imam pitanjce :)

sad upisujem ljetni semestar, ponovni upis 1. godine...

moram upisati teoriju, povijest i sociologiju...želim upisati i engleski... to je 26 bodova

da li moram upisati i predmet sa 2. godine, i seminar ako ne želim? teoretski mogu, jer mogu do 40 ect bodova...ali da li moram?

Smrdim
29-02-2012, 20:48
Kako ćeš upisati predmet s druge ako nisi dao niti jedan s prve iz tog semestra? Samim time ne možeš niti seminar upisati, dakle upisuješ 26 ects bodova. Inače obavezno upisuješ predmet s više godine ako možeš i seminar ukoliko si ga riješio s prethodne.

asdfgh
29-02-2012, 21:19
Ali dao sam seminar 1, seminar 2 i seminar 3...

Prociato sam negdje da kod ponovnog upisa godine, ako moras upisati sve odslusane a nepolozene predmete, da imas obvezu upisati prrdmet sa vise godine...

Dakle jel mogu upisati samo teoriju, povijest, soc, i eng 4? Ili moram jos jedan sa druge i seminar 4?

CroatianAngel
29-02-2012, 21:30
imam pitanjce :)

sad upisujem ljetni semestar, ponovni upis 1. godine...

moram upisati teoriju, povijest i sociologiju...želim upisati i engleski... to je 26 bodova

da li moram upisati i predmet sa 2. godine, i seminar ako ne želim? teoretski mogu, jer mogu do 40 ect bodova...ali da li moram?Na stranu to što ti studomat tvrdi da možeš upisati 40ectsa, ne možeš. Neću objašnjavati zašto ne možeš, jer je dulje (ako baš moraš znati, pošalji mi pm), jednostavno ću reći da ne možeš. Studomat je luda stvarčica, i nije uvijek usklađen sa pravilima. :)

Kako ćeš upisati predmet s druge ako nisi dao niti jedan s prve iz tog semestra? Samim time ne možeš niti seminar upisati, dakle upisuješ 26 ects bodova. Inače obavezno upisuješ predmet s više godine ako možeš, i seminar ukoliko si ga riješio s prethodne.Sve super do boldanoga. :thumbup:
Za boldano ću samo reći da je kriva informacija. On je izvanredan pa može birati upisati manje od 30ectsa. ;)

Ali dao sam seminar 1, seminar 2 i seminar 3...

Prociato sam negdje da kod ponovnog upisa godine, ako moras upisati sve odslusane a nepolozene predmete, da imas obvezu upisati prrdmet sa vise godine...

Dakle jel mogu upisati samo teoriju, povijest, soc, i eng 4? Ili moram jos jedan sa druge i seminar 4?Boldano je točno. I ne, uz to ne dolazi obveza predmeta sa više u tvom slučaju. Možeš upisati samo OTPD, OPPD, Soc i Eng4. Više ni ne možeš. :)

token_sb
29-02-2012, 22:32
Ako netko možda zna.. :thumbup: prošle godine nisam položio seminar iz ejp i sad ga opet upisujem i idem na kolokvije? pitam jer mi piše na studomatu da sam oslobođen polaganja.. znači mogu, ali ne moram na kolokvije ili moram na kolokvije kako bih položio seminar kao i svi ostali što mi ima jedino logike.. ali.. :) ispričavam se ako sam to trebao možda pitat na dijelu sa seminarima.. ipak je dvojaka tema :smartass:

Tkach
29-02-2012, 23:24
To što ti piše da si oslobođen polaganja ti ne znači ništa posebno pozitivno u ovom slučaju. To su ti stavili kako bi ti se odblokirala mogućnost za upis seminara kod upisa semestra. Ukratko, upisuješ ove godine seminar (ne moraš nužno EJP) i rješavaš se obveze iz tog seminara kao i svi ostali.

blackandwhite19
02-03-2012, 10:21
ovako, nisam sinoć stigao upisati godinu, a danas više nemam tu opciju na studomatu. zovem referadu cijelo jutro, ali nitko mi se ne javlja. (vjerojatno je gužva s upisima).
Ima netko kakav savjet? da odem u pon do njih? Hoće to biti nekakav problem?

TILA
02-03-2012, 11:41
Odi do referade.Morat češ pisati molbu za naknadni upis.

študentka
02-03-2012, 15:04
Bok! Upisujem se već danima prek' studomata i još uvijek nisam sigurna da sam se upisala ::E:! Ponavljam godinu, seminar iz sociologije moram opet upisati, studomat mi je sve lijepo ponudio, upisala 26ectsa i onda mi se na kraju prikazalo da seminar iz sociologije ne mogu upisati jer je premašena kvota. Ali nisam mogla nš drugo izabrati jer je za sve premašena kvota i studomat mi nije ponudio nikakvu mogućnost odabira. Nema me ni na jednom popisu seminarista :(. Što napraviti? Jesam li se upisala ili ne? Hvala na odgovorima.

CroatianAngel
02-03-2012, 15:56
Bok! Upisujem se već danima prek' studomata i još uvijek nisam sigurna da sam se upisala ::E:! Ponavljam godinu, seminar iz sociologije moram opet upisati, studomat mi je sve lijepo ponudio, upisala 26ectsa i onda mi se na kraju prikazalo da seminar iz sociologije ne mogu upisati jer je premašena kvota. Ali nisam mogla nš drugo izabrati jer je za sve premašena kvota i studomat mi nije ponudio nikakvu mogućnost odabira. Nema me ni na jednom popisu seminarista :(. Što napraviti? Jesam li se upisala ili ne? Hvala na odgovorima.Ah. Join date ti je sep 2009, iz čega se može zaključiti da ti je ovo barem treća godina na faksu. Do sada si definitivno trebala naučiti da se seminar ne bira putem studomata. Ne možeš na studomatu upisati seminar iz nečega. Samo seminar iz određenog semestra. Na studomatu ne biraš iz kojeg predmeta želiš. To se radi na pravo.hr nakon upisa.

Jesi li se upisala ili ne? Nemam pojma. Što ti studomat kaže? :wink:

študentka
02-03-2012, 17:10
Ah. Join date ti je sep 2009, iz čega se može zaključiti da ti je ovo barem treća godina na faksu. Do sada si definitivno trebala naučiti da se seminar ne bira putem studomata. Ne možeš na studomatu upisati seminar iz nečega. Samo seminar iz određenog semestra. Na studomatu ne biraš iz kojeg predmeta želiš. To se radi na pravo.hr nakon upisa.

Jesi li se upisala ili ne? Nemam pojma. Što ti studomat kaže? :wink:

Kliknula sam upiši, bilo je zeleno, dakle nije bilo ni previše ni premalo bodova, samo što mi je na kraju pisalo da upis seminara iz sociologije nije moguć zbog popunjenosti kvote. Na stranicama faksa već je objavljen popis seminarista iz sociologije. Studomat automatski prebacuje kolegije koje nismo položili u idući semestar pa zbunjuje to da moram upisati i platiti seminar koji ne mogu upisati, a nemam ni mogućnost neki drugi seminar izabrati jer nema opcije seminarII jer su svi popunjeni. Ma otići ću u pon na faks. Nije mi se to još dogodilo u mom ponavljačkom stažu do sada :)

CroatianAngel
02-03-2012, 17:16
Imaš pravo. To ti je trebalo biti automatski izabrano. Najbolje otići do faksa. :wink:

yvonn
04-03-2012, 12:30
Pozz....
Ima li tko iskustva sa plaćanjem semestra u ratama?Naime,ostala sam bez posla i trenutno nisam u mogućnosti platiti ljetni semestar u cijelosti pa me zanima zna li tko odobrava li fakultet i takve opcije?Piše li se kakva molba?Prilažu li se kakvi dokumenti?Bilo šta?

CroatianAngel
04-03-2012, 12:35
Pozz....
Ima li tko iskustva sa plaćanjem semestra u ratama?Naime,ostala sam bez posla i trenutno nisam u mogućnosti platiti ljetni semestar u cijelosti pa me zanima zna li tko odobrava li fakultet i takve opcije?Piše li se kakva molba?Prilažu li se kakvi dokumenti?Bilo šta?

Na stranici pravo.hr je određeno da se školarina plaća u dvije rate. Upis u zimski i ljetni semestar. Ne spominje se mogućnost podjele na više rata. Bar za bolognce. :wink:
Nebolognci pak plaćaju u jednoj rati.

15. pitanje i odgovor drugog dijela (klikni). (http://www.pravo.unizg.hr/studenti/pitanja_i_odgovori)

TILA
04-03-2012, 13:40
Al ima neka opcija da ti fakultet plati školarinu ali moraš pisat molbu i dostavit papire koji potvrđuju tvoje loše imovinsko stanje.Ne znam detaljnije o tome jer nisam to koristila ali treba se raspitati u referdi.

Tepe
05-03-2012, 21:34
Ovako...ja sam pročitala da se izvanredni studenti upisuju u ovom tjednu i preskočila da sam onaj dio da sam upis na studomatu trebala obaviti do 1.03...e sad, to sam pročitala nakon što sam danas uredno upisala sve preko studomata i sad me zanima dali će taj upis biti priznat i što trebam napraviti??????

Browneyes
05-03-2012, 21:35
Bit će ti priznan vjerojatno ako si ga mogla obaviti.

Tepe
05-03-2012, 21:37
Ok, hvala, nadam se...joj kako sam blesava kad ne čitam najbitnije stvari.

anahit88
06-03-2012, 22:23
Sto znaci da moramo pisati molbu za naknadni upis? Nije valjda da postoji mogucnost da ti ne odobre molbu :/
Ja sam isto sve uplatila i pripremila i sad skuzim da je pisalo da upis studomat do 1. -.-

CroatianAngel
06-03-2012, 22:34
Sto znaci da moramo pisati molbu za naknadni upis? Nije valjda da postoji mogucnost da ti ne odobre molbu :/
Ja sam isto sve uplatila i pripremila i sad skuzim da je pisalo da upis studomat do 1. -.-

Odobriti će ti molbu. Uplatiš im dodatnih 150kn i ispuniš molbu. Nije neki problem. :wink:

anahit88
06-03-2012, 22:37
Hvala ti na brzom odgovoru, spavat cu mirno veceras :D
A sto napisati u molbi pod razlog zakasnjenja? Nestalo je struje ? :D

Wolph
07-03-2012, 22:47
Ovako...ja sam pročitala da se izvanredni studenti upisuju u ovom tjednu i preskočila da sam onaj dio da sam upis na studomatu trebala obaviti do 1.03...e sad, to sam pročitala nakon što sam danas uredno upisala sve preko studomata i sad me zanima dali će taj upis biti priznat i što trebam napraviti??????

zanimljivo, meni ni 1.3. nije nudilo da se upišem preko studomata. možda to ima veze s relkovićevom obavijesti jer ssve predmete ponovno upisujem. ako ne, onda plaćam 150 kn jer naravno neću moći dokazati svoju tvrdnju :/

magic
07-03-2012, 22:53
ako ti nije nudilo, trebao si ići u kartoteku ili relkoviću da te upiše jer ti nešto ne štima sa studomatom. (ali ne znam, provjeri kod njega još)
a ova obavijest o 15.3. se tiče PRIJAVE ISPITA, a ne UPISA PREDMETA.

Tepe
08-03-2012, 16:17
Ma joj, ja sam imala ludu sreću sa tim upisima. Zvala sam Relkovića i rekao je da je bilo nekih problema sa studomatom i da mi je valjda zato dao upisati.Još kad sam predavala indeks sam ga pitala da li je upis prošao i provjerio mi je i sve je ok.Iako još uvijek ne mogu vjerovati da sam tako dobro prošla.Uglavnom, Relković je prokomentirao da su mnogi imali problema sa upisom, da im studomat nije dao, pa mu probaj objasniti.

karyme
08-03-2012, 16:59
jel netko zna sta o tim naknadnim upisima, ja mogu uplatit sutra skolarinu ali nemogu doći predati u referadu, pa namjeravam to obavit u ponedjeljak, ocu li imati kakvih problema?! namjeravam svakako donjet molbu i uplatit 150kn...

bubašpara
08-03-2012, 17:20
ja sam prošli semestar zakasnila, ništa strašno, njima najbitnije da im doneseš uplatnicu na 150kn..a molba je čista formalnost.

karyme
08-03-2012, 17:24
super!! hvala ti puno na odgovoru ;)

Ibloom4
08-03-2012, 18:49
ljudi,ja sam se upisala na studomatu i danas predala index,i sad gledam na studomatu pod upisane godine i jos mi nista ne pise,u devetom je pisalo al uz napomenu da se trebaju izvrsit one provjere,al sad niti to...ne zelim panicarit,ne trebam jel tako:mhm:

magic
08-03-2012, 21:43
kad treba doći po indeks? (oni koju su predavali ovih dana) zaboravila sam sto je sofija rekla.

apocalypse
08-03-2012, 21:45
Svejedno ti je, ljudi su znali doći dan nakon što su predali pa im je bio gotov. Za svaki slučaj pričekaj dva-tri dana, ali to je to.

Nymeria
04-04-2012, 18:38
Imam pitanje u vezi zdravstvenog osiguranja,pročitala sam nekoliko prvih postova,ali moja je situacija malo drugačija.Upisala sam faks kao izvanredna studentica,ali sam imala zdravstveno preko mamine firme(ne znam kako),u 10. mjesecu sam redovno nosila potvrde o statusu studenta i normalno koristila zdravstveno.Prošli tjedan mi je mama javila da s potvrdom nešto nije u redu i da moram podići novu,podigla ja novu i javili mi da mi je zdravstveno isteklo prije 90 dana,a da ga oni ne mogu produžiti jer sam kao izgubila studentska prava(koliko sam ja shvatila,oni su cijelo vrijeme mene vodili pod redovnog studenta,ali sad je netko na potvrdi vidio da sam ipak izvanredni).I kako sad dalje do zdravstvenog?Pošto mi je isteklo ovih 30 dana za prijavu na burzu moram li naći nekog tko će me zaposliti na mjesec dana?Ili se mogu samo prijaviti na burzu,pa primati zdravstveno na osnovu toga što sam nezaposlena,a financiraju me roditelji?

keeva
06-04-2012, 09:33
ne možeš na žalost, mora te netko fiktivno zaposliti

Mariata
07-05-2012, 14:31
pozdrav...imam jedno pitanje pa se nadam da će mi netko znati odgovoriti...
situacija je takva da sam sad dala rim i ostalo mi je samo kazneno s 2. godine....što znači da do roka u 2. mjesecu 2013. nemam više što polagati u slučaju da kaznenno dam sad u 6./7. mj...e sad čula sam da postoji mogućnost na faksu ako dam kazneno do roka u 7. mj da mi se odobri polaganje nekog predmeta s 3. godine iako nisam upisala nijedan predmet (nisam mogla radi rima)...jesam ja to dobro načula ili ne?

CroatianAngel
07-05-2012, 14:49
pozdrav...imam jedno pitanje pa se nadam da će mi netko znati odgovoriti...
situacija je takva da sam sad dala rim i ostalo mi je samo kazneno s 2. godine....što znači da do roka u 2. mjesecu 2013. nemam više što polagati u slučaju da kaznenno dam sad u 6./7. mj...e sad čula sam da postoji mogućnost na faksu ako dam kazneno do roka u 7. mj da mi se odobri polaganje nekog predmeta s 3. godine iako nisam upisala nijedan predmet (nisam mogla radi rima)...jesam ja to dobro načula ili ne?Jasno i glasno: NE. Ne možeš polagati nešto što nisi ni upisala. To ni iznimno uspješni studenti sa prosjekom 4.2+ bez zaostataka ne mogu.

tratincica.
07-05-2012, 14:50
ne mozes polagati nista s trece jer je uvjet za polaganje upisani i odslusani predmet.

cris
19-05-2012, 18:46
Evo pokusavam naci odgovor na svoje pitanje al ga ocito nema. Znaci ovako prva sam godina- izvanredno. Zanima me koliko minimalno moram imat bodova za parcijalu? znaci koje su mi najgore moguce kombinacije? cula sam negdje da moram minimalno imat 34 ects,al nisam sigurna u to. dakle koliko iz zimskog semestra,koliko iz ljetnog mogu prenijeti. Puno hvala na odogovrima.

CroatianAngel
19-05-2012, 18:50
Evo pokusavam naci odgovor na svoje pitanje al ga ocito nema. Znaci ovako prva sam godina- izvanredno. Zanima me koliko minimalno moram imat bodova za parcijalu? znaci koje su mi najgore moguce kombinacije? cula sam negdje da moram minimalno imat 34 ects,al nisam sigurna u to. dakle koliko iz zimskog semestra,koliko iz ljetnog mogu prenijeti. Puno hvala na odogovrima.

Parcijala ne postoji. Postaji pad godine i upis više godine.
Da bi upisala drugu trebaš položenih 50ectsa sa prve. Izaberi koju god kombinaciju želiš.
Ako upišeš pad godine, sa druge možeš upisati onoliko ectsa koliko si sa prve položila. The end. :wink:

cris
21-05-2012, 15:07
aha da ma znam da je parcijala zapravo "pad godine" iliti "skok godine". to onda znaci da moram minimalno pola polozit da bi ostalu polovicu mogla prenijeti ili? oprosti sta gnjavim al bi htjela bit sigurna...
jer kolko znam da redovni mogu samo 3 predmeta....

CroatianAngel
21-05-2012, 15:32
aha da ma znam da je parcijala zapravo "pad godine" iliti "skok godine".Nije skok godine, pad godine je.

to onda znaci da moram minimalno pola polozit da bi ostalu polovicu mogla prenijeti ili?Prenosiš (aka ponovno upisuješ) sve što ne položiš.

oprosti sta gnjavim al bi htjela bit sigurna...
jer kolko znam da redovni mogu samo 3 predmeta....Ovo je dezinformacija!

Pročitaj prvi post topika Upisi u višu godinu i sve će ti biti jasno. :)

cris
21-05-2012, 16:39
Skuzila sve :)) imam jos jedno pitanje. hahah nikad kraja sa mnom. Ugl nisu mi na studomatu evidentirali seminar iz rima. znaci moram u referadu. pokusavam naci otkad radi al nemogu nac, pa ako mi moze netko rec? i jel mi treba nesto osim indeksa?

CroatianAngel
21-05-2012, 16:42
Skuzila sve :)) imam jos jedno pitanje. hahah nikad kraja sa mnom. Ugl nisu mi na studomatu evidentirali seminar iz rima. znaci moram u referadu. pokusavam naci otkad radi al nemogu nac, pa ako mi moze netko rec? i jel mi treba nesto osim indeksa?

Info o referadi se nalazi ovdje (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/2118-Izdavanje-potvrda-molbe-inf-dvorana-referade-i-tajnice-kartoteka-pisarnica). Inače, za upis ocjene se rađe obrati tajnici katedre, a za ostalo u kartoteku. :)

xara
21-05-2012, 21:41
Nisam ispunila seminarsku obvezu iz međunarodnog prava. Hoću li moći upisati u ljetnom semestru iduće godine predmet sa četvrte godine?

CroatianAngel
21-05-2012, 21:43
Nisam ispunila seminarsku obvezu iz međunarodnog prava. Hoću li moći upisati u ljetnom semestru iduće godine predmet sa četvrte godine?

Sve je već detaljno napisano u temi odabir seminara (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/1318-Odabir-seminara-vježbi). Imaš jedan jedini post za pročitati. A možeš pročitati i prvi post u temi upisi u višu godinu (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/2116-Upisi-u-višu-godinu). Brže ćeš sama naći detaljan odgovor u ta dva posta, no čekajući da ti netko odgovori. :)