PDA

View Full Version : Izvanredni studentiPages : [1] 2 3 4 5

Pravokutnići
08-09-2009, 23:22
MOLIM DA PRIJE POSTAVLJANJA PITANJA PROCITATE BAREM PRVU I ZADNJU STRANICU TOPIKA. SVAKO PITANJE KOJE POSTAVITE, A VEC JE ODGOVORENO NA OVOJ STRANICI BIT ĆE IZBRISANO.
AKO ZELITE NEKOME ZAHVALITI NA KORISNOM POSTU, UMJESTO POSTA SA SADRZAJEM "HVALA" KORISTITE THANKS GUMB.
TOPIK MOZETE PREGLEDAVATI I POMOCU OPCIJE „SEARCH THIS THREAD“.


REFERADA
Radno vrijeme referade za izvanredne studente je utorkom od 15:30 do 16:30.
Telefonski brojevi referada (http://www.pravo.hr/fakultet/kontakt)

CIJENE UPISA
Izvanredni studenti (bolonjci) placaju 100 kn po upisanom ECTS bodu + 300 kn upisnine.
Studenti po starom programu placaju stare cijene 3300 + 300 kn.
Skolarina se placa u rujnu i veljaci. Upisnina se placa samo u rujnu.

UPISI
Za upis vise godine potrebno je iz nize godine ostvariti 50 ECTS bodova.
Za bolonjce kod upisa vrijedi pravilo KOLIKO DAS, TOLIKO UPISUJES.
U svakom semestru se upisuje 30 bodova. Ukupno u godini 60 bodova.
Izvanredni studenti mogu upisati manje predmeta, odnosno minimalno 35 ECTS bodova u godini (takoder postoji i minimum po semestru, a iznosi 18 ECTS bodova). Mislim da ovo u biti omogucava onim izvanrednim studentima koji rade ili imaju drugih obveza da si smanje obveze iako imaju mogucnost upisati svih 60 bodova. Napominjem da se, kako god upisali, placa 100 kn po bodu.

Studenti bolonjci upisuju semestre jednako kao i redovni studenti (raspored predmeta po zimskom, odnosno ljetnom semestru je isti kao i za redovne studente - osim prve godine).

ODREDBA O 35 ects BODOVA
Prema Pravilniku izvanredni student koji u dvije godine ne ostvari barem 35 ECTS bodova, gubi pravo studiranja. No, ta odredba se u praksi ne primjenjuje te nema ni vremenskog ni bodovnog ogranicenja koliko dugo izvanredni mogu studirati.
Jedini slucaj kada gubite pravo studiranja je kad padnete na 8. izlasku na ispit.

PRODUZAVANJE GODINE
Za izvanredne jedna akademska godina vrijedi dvije (produzavanje godine) ako ste prosle godine prvi put upisali tu godinu. Ako se samo produzuje godina, nije potreban nikakav izlet u referadu, zig, etc. nego se godina samo nastavlja.
Ako ste prosle godine upisali ponavljanje godine, ne mozete samo produziti godinu.

Odluka od rujna 2008. godine kaze sljedece:

Poštovana!

Prema odluci Fakultetskog vijeća i promjeni Statuta odluka je slijedeća:

"...Izvanredni studenti upisani do zaključno akademske 2006/07. godine, višu godinu studija upisuju pod istim uvjetima pod kojima su studij započeli, sve dok višu godinu studija upisuju bez ponavljanja ili prekida studija, tj. školarina im vrijedi za dvije akademske godine. U slučaju ponovnog upisa iste godine studija ili nastavka prekinutog studija, uplaćena školarina im nadalje vrijedi samo za jednu akademsku godinu..."

Po tome studenti koji su prvi puta upisali bilo koju godinu 2007/08. (osim "brucoša" 2007/08) školarina im vrijedi dvije akad. god.

Svi studenti koji su upisivali bilo kakvo ponavljanje godine 2007/08. školarina vrijedi jednu akad. god.

Sa štovanjem,
Danijel Relković To znaci da svi koji su upisali faks 2007/2008. akademske godine ili kasnije, ne mogu produziti godinu, vec je moraju ponovno upisati i platiti.
Za one koji su faks upisali prije toga produzavanje godine je moguce sve dok ne upisu pad neke godine. Nakon sto padnete neku godinu, ne mozete tu ili bilo koju visu godinu produzavati.

Ista odluka objavljena je i prošle godine, 2009.
http://www.pravo.hr/studenti?@=5spr#news_10757

ZDRAVSTVENO, BURZA I POKAZ
Ukoliko prelazite s redovnog na izvanredno, u roku od 30 dana morate srediti zdravsteno. Rok tece od 1.10. Potrebne su vam dvije potvrde. Jednu za odjavu potvrđujete u referadi, a drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja printate u informatičkoj učionici.
U jednom paru pisete odjava zdravstvenog osiguranja, u drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja. U potvrdama napisete da ste redovan student, a na dnu potvrde napisete datum kada vam isticu studentska prava, npr. 30.09.2010. Prvom potvrdom se odjavljujete, a vjerojatno ste bili osigurani preko roditelja, pa to njihova firma mora srediti. Drugom potvrdom se ponovno prijavljujete u HZZO. Nakon sto dobijete potvrdenu odjavu iz firme roditelja, zajedno s tim papirom i drugom potvrdom idete u HZZO i dobit cete zdravstveno.
Ako propustite rok, problem mozete rijesiti tako da se fiktivno zaposlite na mjesec dana (firma vas zaposli i prijavi za zdravstveno, a vi im platite iznos doprinosa za zdravstveno). Nakon mjesec dana se odjavite i ponovo vam tece rok od trideset dana da u tom roku sredite zdravstveno kao izvanredni student.
HZZO i burza nisu povezani!!! To znaci da se radi dobivanja zdravstvenog osiguranja ne morate prijaviti na burzu!
Pravo na besplatan pokaz preko burze imaju studenti s prebivalistem ili boravistem u Zagrebu. Trebaju na burzu s radnom knjizicom, obavit nekakve radionice i onda svaki mjesec idu na burzu po zig za besplatni pokaz.

Dopunsko osiguranje više nije izvanrednima besplatno, besplatno je ostalo redovnim studentima, darivateljima krvi/organa, stopostotnim invalidima i osobama koje žive u obitelji gdje je prihod po osobi manji od 1500 kn.
Cijene dopunskog imaš na http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php, negdje na sredini stranice.
Recimo, cijena police za osiguranika obvezno zdravstveno osiguranog u statusu člana obitelji, te za sve druge osiguranike iznosi 80,00 kuna mjesečno, itd.

Ja sam ti isto u sličnoj situaciji. Najbolje ti je da se raspitaš imaš li pravo na dopunsko ili pogledaj na internet stranici koju je kolega dao prije par postova. Uglavnom, ako si samac i nisi vjenčan niti imaš kakvih prihoda i dalje ne moraš plaćat. Međutim, ako još uvijek živiš sa starcima i njihov mjesečni prihod prelazi gore navedenu cifru, moraš plaćat prema prema cjeniku.

Ja sam ovo ljeto sebi sredila dopunsko, ispostavilo se da ono više nema veze s izvanrednim studijem. Dakle, ženska na šalteru je vidjela da sam osigurana kao nezaposlena osoba koja je prekinula školovanje (otkad nisam redovan, tako mi je sređeno obvezno z.o.) i tražila je da donesem rodni list kao dokaz da nisam udana tj. da me nitko ne uzdržava, što sam ja i napravila pa imam besplatno dopunsko.

Ne, burza s ovim nema veze. Otkad sam prešla na izvanredan studij s redovnog, osigurana sam direktno preko HZZO-a kao nezaposlena osoba koja je prekinula školovanje. Ta osnovica plus rodni list koji dokazuje da te nitko (iliti muž) ne uzdržava rezultira besplatnim dopunskim. Sorry, voljela bih ti pomoći više ali za druge kombinacije ne znam.


Mogu li se ja uopće prijavit na burzu ako nemam u Zagrebu prebivalište?
Morate prijaviti boravište u Zagrebu na mupu (ako ste u domu, on vas automatski prijavljuje) i onda ćete se moći bez problema prijaviti na burzu.

PREDAVANJA, SEMINARI I ISPITI
Predavanja su u pravilu nisu obvezna.
Dolazak na seminar je obvezan (moguće 2-3 puta izostati - ovisi o voditelju seminara).
Izvanredni studenti moraju skupljati potpise.
Odslusani ispiti se mogu polagati vec u 11. mjesecu.
Ispiti koji nisu odslusani se ne mogu polagati.

PREBACIVANJE NA REDOVNE
Uvjeti su da imate prosjek viši od 3.5 te da ste stekli uvjet na godini nakon koje tražite prebacivanje. Status se može mijenjati čak i ako ste pali godinu uz zadovoljene uvjete (uvjet na godini i 3,5), samo što je dodan još uvjet da to mora biti upisana čista viša godina i dana (dakle, nikakav "parcijalan" upis, kao kad padnete godinu). Dakle, prije su ljudima govorili da kad jednom padnu godinu, ne mogu više mijenjati status (recimo s izvanrednog studenta, na redovnog). Danas sam pitala Relkovića za to i on je rekao da je jedino bitno da se postigne prosjek, uvjet i da ta godina, na kojoj se to postiglo, nije upisana kao parcijala (uzet ćemo primjer druge godine, pa onda kao imaš upisane i predmete s treće, moraju biti samo predmeti s druge, čista druga godina). I onda možeš mijenjati status.
Status se može mijenjati više puta tokom studiranja.
Postupak:
SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!

Po koracima ovako:
1. Popuniti uplatnicu i platiti upisninu ili upisninu i školarinu (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
2. Kupiti molbu za prelazak na redovne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.

Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na redovne op/redovne bez plaćanja, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se mijenja status, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.
U prosjek se ne uračunavaju seminari.

Originally Posted by crobot
u akademskoj godini toj i toj ostvario sam uvjete za upis te i te godine studija sa prosjekom ocjena tim i tim sto mi u suglasnosti sa tim i tim (Cl. 42. o Preddiplomskom i diplomskom) clankom omogucava promjenu statusa.... molim vas da mi odobrite iz tog i tog razloga.ne treba navodit predmete, to oni racunaju iz indeksa...

PRELAZAK S REDOVNIH NA IZVANREDNE
U izvanredne padate ako dvaput padnete istu godinu.
Takoder izvanredni mozete postati tako da to sami zatrazite.
U oba slucaja postupak je isti:
SVE MATERIJALE PREDAJETE ODMAH i NE UPISUJETE NIŠTA NA STUDOMATU!

Po koracima ovako:
1. Popuniti uplatnicu i platiti školarinu plus upisninu od 300 kn (preporučujem FINU - pristojba samo 1% - dakle nekih 33 kn vam naplate na uplatu od 3300 kn)
2. Kupiti molbu za prelazak na izvanredne u skriptarnici (TMT 3, dvorište podrum), popuniti i urudžbirati u pisarnici (TMT 14, prizemlje) koja radi od 9-13h
3. Popuniti prijavni list koji se pokupi u sobi do Stane (ili kupiti u skriptarnici)
4. Sve to zajedno sa indeksom donijeti u referadu.

Oni će ručno vršiti upis preko studomata za one koji prelaze na izvanredne, tako da nemamo nikakvog posla na studomatu --> razlog: kada se prelazi na izvanredne, to je promjena u strukturi studiranja pa dolazi do većih problema na studomatu! Probleme i komplikacije žele izbjeći time što će taj dio posla oni odraditi za nas.

U prosjek se ne uračunavaju seminari.
Naravno da ako padate u izvanredne, više niste bez plaćanja - bez obzira jeste li kao redovni plaćali ili ne.

želimir
12-10-2010, 22:57
Evo ovako, kolege, u vezi HZZO-a, i ja sam ove godine prešao na izvanredne, i kod mene je postupak bio sljedeći: kupio sam jedan par potvrda na kojem sam kao svrhu napisao: odjava/prijava sa zdravstvenog osiguranja, koju mi je relković bez indeksa potvrdio, nisam ga imao jer mi upis još nije bio proveden. S tom sam potvrdom u HZZO-u najprije odjavio osiguranje, teta si je tu potvrdu kopirala, vratila mi je i uzela mi zdravstvenu iskaznicu. Onda sam prijavio osiguranje za što mi je trebala ista potvrda, obrazac i kopija osobne iskaznice. Teta mi je vratila primjerak obrasca i privremenu zdravstvenu iskaznicu i rekla da će nova iskaznica biti gotova za 2 mjeseca. Rekla mi je i da jednu potvrdu moram poslati u firmu roditelja preko kojeg sam bio osiguran. Što se tiče dopunskog osiguranja, više ga ne plaća država, nego ga moramo sami plaćati (ako živimo s roditeljima i ako ukupni mjesečni prihodi prelaze 1500injak kn po osobi).
Evo, to je moje iskustvo, nadam se da će nekome pomoći, ali u svakom slučaju, bilo bi dobro i da prije provjerite u svom HZZO-u što vam je sve potrebno jer po mom iskustvu s raznim administracijama i upravama, svaki šalter ima svoju praksu...

Minokeros
14-10-2010, 14:06
ako netko uplati 3300 a trebalo je 2900... gdje se uzme keš nazad?

vrata pokraj kartoteke,tamo 3 ljubazne tete rade...ali ćeš im datii broj računa na banci,pa će ti na njega uplatiti ostatak..i to ćeš poprilično čekati..ja sam prošle godine oko mjesec dana čekao..nakon mjesec dana sam otišao tamo,pa su mi je jedna od tih teta doslovno iz svog novčanika dala novce jer im je bilo neugodno kad sam održao svoj živčani govor o tome kako nitko na našem faksu ne radi svoj posao !

MaNgO
21-10-2010, 17:59
Ok da riješimo jednom zauvijek:
za prijavu za zdrastvo treba potvrda o odjavi zdrastvenog osiguranja koju ovjerava referada, zatim onaj plavi papir odjava sa prijašnjeg zdrastva koju popunjava računovođa u maminoj ili tatinoj firmi, i to se sve sa osobnom otpelja u jukićevu 12.
prvi kat soba 17,18,19 red 100 metar dugačak.
oni vas odmah odjave i prijave, onda idite dole u sobu 2, riješiti dopunsko zdrastveno osiguranje.premija je za nezaposlene ( nas izvanredne) 80 kn mjesečno.
onda taj ovjereni plavi papir i potvrdu date mami ili tati da odnesu u firmu.
p.s apeliram moderatore da ovo uvrste u prvi post da ljudi ne traže.

i to je to. ja bila jučer.

bubašpara
24-10-2010, 17:59
A ako prijavimo boravište u zg jel onda možemo u zg i riješit papire

dakle ovako.. ja nemam prebivalište u zg-u.. prije 2 god sam se prebacila na izvanredne i išla sam rješavati te stvari u jukićevu.. tražili su mi tu potvrdu s faxa i potvrdu o BORAVIŠTU..zdravstvena koju sam tad napravila mi je istekla sad prije par dana i opet sam išla u jukićevu.. ovaj put me nisu tražili APSOLUTNO NIŠTA, ni potvrdu s faxa, ni o boravištu.. samo je ukucao moje ime u komp i dalje nešto čačkako po tim podacima, isprintao mi onaj papir koji služi ko zamjena za zdravstvenu dok mi ona ne bude gotova.. i to je to.. dakle, kad prvi put to radiš dovoljno ti je da imaš potvrdu o boravištu u zg-u, kasnije kad produžuješ nit te što pita, nit te što traži!!! tako je bar bilo u mom slučaju..

MaNgO
25-10-2010, 22:41
Za sve one koji ne znaju, ne vide , ne mogu ne žele čitati,

Ne treba vam potvrda na kojoj piše radi reguliranja zdrastvenog osiguranja, nego samo potvrda da se odjavljujete. plus onaj plavi papir, i na zavodu vas automatski prijavljuju pod nezaposlene. i ništa ne printati u informatičkoj.
imate još 5 dana da to sredite, nakon toga vam ističe to pravo.
također što se tiče onog pitanja; "da li ako ne živim u zagrebu svejedno moram u zagreb točnije u jukićevu to srediti"?

NEEEE, pa ne ideš iz npr.Siska glasat u Zagreb, svaki dio grada ima svoju podružnicu...kak vas nije sram to uopće pitati.

A kaj se burze tiče, vjerujte mi - nitko vas ne treba.

malimrav85
26-10-2010, 15:39
Evo, bio i ja danas.
Treba vam:
1. Popunjem formular T-3 koji ovjerava firma/obrt preko koje ste putem roditelja sad prijavljeni.
2. Potvrda sa faksa da su vam studenteska prava vrijedila do 31.09.
3. Stara zdravstvena.
S tim idete u sobe 17.18 i 19.

Nakon toga po dopunsko idete u sobe 1 i 2 i plaća se 80kn mjesečno.

CroatianAngel
19-04-2011, 14:38
Ljudi, širite dezinformacije i onda će netko ovo pročitati i misliti da se ne može prebaciti i propustiti priliku.

Meni je Relković osobno izjavio da je za prelazak sa izvanrednih na redovne bitan prosjek tekuće godine nakon koje se prebacuješ, ne sveukupni prosjek.
Naravno: bitno je da je taj 3.5+ prosjek minimalno 50ects bodova sa jedne godine (a ne mješavina predmeta različitih godina) i da su ti predmeti prvi put upisani, a ne predmeti za koje si imao opciju polaganja i ranije.

@clayton:

Je li taj tvoj 3.5+ prosjek bio zbroj minimalno 50ects bodova sa iste godine ostvaren u tekućoj godini? Ili nešto sa jedne godine, nešto sa druge? Jer treba biti minimalno 50ects bodova predmeta sa iste godine koji su tekuće godine prvi put upisani.

CroatianAngel
19-04-2011, 21:50
MC, jesi li pao godinu možda? Vidim da to nitko ne spominje, ali za prelaz u drugi status je bitno da se niti jednom ne padne godina. Sjećam se da mi se frend prebacivao i to baš na drugoj godini. Uvjet je bio 3.5 na drugoj i da se nije pala godina.

Ovo se promijenilo. Sada prethodni pad nije prepreka. :)

michael clayton
21-04-2011, 12:31
Da rasčistimo priču o prebacivanju do kraja - Relković mi jučer potvrdio:


"Za promjenu statusa potrebno je u jednoj akademskoj godini (bez ponavljanja godine) steći uvjete za upis u višu godinu i prosjekom položenih ispita (studijske godine) većim od 3,5.
Znači nije moguće steći uvjete ako su ispiti (npr. druge godine studija) polagani kroz dvije akad. god. Moraju biti položeni u jednoj akad. god."

Darinka
21-06-2011, 13:10
pozdrav svima, malo sam se informiro o temi zdrvastevneog osiguranja ali nisam 100 posto siguran sto mi je ciniti
ovako vrlo brzo cu napunit 26 godina i vec par godina sam izvanredni student i bit cu jos namanje 2 :D pa sad me zanima sto mi je ciniti da bi i dalje imao zdravstveno osiguranje buduci da sad napunjavam 26 godina, a to je neka granica koliko sam skuzio za izvanredne p.s nisam prijavljen na burzu

Soulful
19-07-2011, 10:20
Ja imam malo drukčiju situaciju. Naime, izgubila sam pravo studiranja na PFZG zbog pada ispita 8. put i planiram nastaviti studij u Splitu kao izvanredni student. Ispisala sam se s fakulteta prošli mjesec i trebala bih se sad pobrinuti oko zdravstvenog osiguranja. Kolege su mi rekle da je dovoljno odnijeti tu potvrdu u HZZO ali mene sad muči je li rok za to 30 dana ili imam vremena do jeseni? Također, maloprije sam zvala info telefon HZZO-a i gospođa koja radi tamo mi je rekla da se trebam na biro prijaviti pa mi više ništa nije jasno :(

Rita
19-07-2011, 12:08
Prijavite se na burzu (biro ili HZZ) i time imate potvrdu da ste nezaposleni, tj. onaj evidencijski list ili kak se to već zove i na HZZO se prijavljujete kao nezaposlena osoba i dobijete osiguranje kao nezaposlena osoba (nema veze jeste li izvanredni student, njih to ne zanima). Morate to učiniti u roku od 30 dana od gubitka statusa koji ste imali, inače nećete moći nakon tog roka ni kao nezaposleni ni nikako drugačije imati osiguranje (naravno, osim ako se u međuvremenu ne zaposlite i sl.).

Venet
21-07-2011, 19:38
šta sa izvanrednim studentima koji nisu pisali seminarsku radnju pri upisu u višu godinu?

nuklearna
21-07-2011, 19:39
izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju.

CroatianAngel
21-07-2011, 20:37
izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju. Huh? Odakle ti to? :unsure:

Koliko ja znam, i redovni i izvanredni bi trebali imati napisanu seminarsku radnju. No to dosada nisu nijednima provjeravali pa su se i redovni i izvanredni mogli izvući.

zgmetropola
22-07-2011, 12:39
izvanredni ne moraju pisati seminarsku radnju.


Huh? Odakle ti to? :unsure:

Koliko ja znam, i redovni i izvanredni bi trebali imati napisanu seminarsku radnju. No to dosada nisu nijednima provjeravali pa su se i redovni i izvanredni mogli izvući.

Ovisi kod koga dopadneš. Izvanredni ili redovni, kod asistenata na teoriji će morati pisati.
No recimo, ja sam imao seminare kod Karlovića i Zrinke, pa nisam morao pisati.

CroatianAngel
22-07-2011, 16:40
Krivo si me shvatilo, zgm.

Recimo, na drugoj godini dosta redovnih nije trebalo pisati seminarsku radnju iz Pravne informatike. Štoviše, kod nekih nisu ni mogli.

I ti isti koji su tada dobili seminar iz Europskog javnog prava su se morali natezati sa katedrom da im dopusti da pišu seminarsku radnju, za što katedra nije bila oduševljena i čak je na početku prijetila da se snalaze kako znaju, i pokušaju pisati radnju iz drugih predmeta, jer katedra ne voli seminarske radnje i prihvatiti će samo određeni broj seminarskih radnji. Bla bla.

Tako da, i redovni i izvanredni mogu izbjeći pisanje radnje jer neke katedre ih ne traže kao uvjet za seminar. No kod upisa u višu godinu, i redovni i izvanredni bi ju trebali imati napisanu. To se dosada nije provjeravalo, pa su oboje mogli izbjeći sankcije za nepisanje seminarske radnje.

Hoće li se provjeravati kod upisa ove godine, vidjeti ćemo. Ako hoće, trebaju ju i redovni i izvanredni. Ne samo redovni. Jer kolega pita što se može desiti kod upisa u višu godinu sa izvanrednima bez napisane seminarske radnje. To još ne znamo, jer ne znamo hoće li provjeravati, a ne znamo ni koje bi sankcije bile. Ali znamo da bi i redovni i izvanredni trebali imati napisanu seminarsku radnju.

To je bila poanta. ;)

nuklearna
22-07-2011, 16:48
meni to od frenda koji je izvanredni. kad sam počela cvilit kako mi se ne da pisat mi je rekao da on ne treba jer je izvanredni i nije imao problema pri upisu 2. godine.
valjda je stvarno kako je rekao zgm, ovisi kod koga dopadneš, a mislim da ti pri upisu ne gledaju previše. znam da je jaramaz seminaristima koji nisu u pisali posebno upisivala ocjenu iz radnje i ukupno iz seminara, a nama savić u prvom semestru nije.

CroatianAngel
22-07-2011, 16:55
Reći ću još jednom. Opet isto. :rotfl:

I redovni i izvanredni mogu ne pisati radnju, ovisno kome dopadnu. Prati itko? :unsure:

I jedni i drugi bi ju trebali imati kod upisa u višu godinu prema njihovoj novoj odluci koju još nisu provodili, tj. još nisu provjeravali imamo li napisane radnje, ni redovnima ni izvanrednima. Još ste tu? :unsure:

Hoće li provjeravati ove godine ne znamo. Koje bi bile sankcije za one koji nisu napisali radnju a imali su upisan najmanje jedan seminar ne znamo.

Znam i ja dvojicu koji prošle godine nisu napisali radnju. Nisu ikome provjeravali pa su se provukli. Hoće li se to moći i ove godine, vidjeti ćemo. Iz nekog razloga, odluku još nisu provodili. ;)

Potrudite se pročitati ovaj post, pretty please, jer mi se ne da ponovno pisati jedno te isto. :|

nuklearna
22-07-2011, 16:58
ooouuuu.
za smanjene intelektualne sposobnostim krivim učenje oppd-a od ranog jutra, imajte razumijevanja :(

Insecure
26-08-2011, 19:13
Nemojte me ubit sad, ali stvarno nemam pojma o tome, dakle jel se pri prelasku sa redovnih na izvanredne studente bas mora prijavit na burzu?
Mislim, pokaz mi ne treba, zdravstveno ne ovisi i tak i tak o burzi, pa ono, ako ne moram, ne bih :/

Hvala vam puno

Lady Justice
26-08-2011, 19:51
Pa ne moraš, zdravstveno ionako imaš i dalje. Mislim da ih se dosta prijavi baš zbog pokaza. Ja sam se prije nekoliko godina prebacila na izv i nikad se nisam prijavila na burzu.
Eto, valjda dobro zborim.

veki
26-08-2011, 23:53
Pitanje za ovih 35 ects. Ovdje pise da se u praksi kod nas ne provodi zabrana studiranja , da li isto vrijedi za ostatak zagrebackog sveucilista? Htio bi se maknut sa ovog faxa, a mozda mi se zalomi da nemam tih 35, da li svejedno mogu na drzavnu i nesto drugo upisat?

Malecka
27-08-2011, 01:05
Pa nema nikakve veze kolko si bodova skupio kod nas, šta to briga njih na drugom faksu, tamo krećeš ispočetka.
Ako si na to mislio.
Mhm ovih dana ljudi postavljaju čudna pitanja.

Breeder
27-08-2011, 02:25
Pa nema nikakve veze kolko si bodova skupio kod nas, šta to briga njih na drugom faksu, tamo krećeš ispočetka.
Ako si na to mislio.
Mhm ovih dana ljudi postavljaju čudna pitanja.

na nekim faksevima se priznaju bodovi

na politologiji bi se priznali kod izbornih (oni imaju 6 obveznih i 6 izbornih po godini) s obzirom na srodnost predmeta, ali onda nema ocjene (ne ulazi u prosjek) iz tog predmeta koji je priznat pomocu tih bodova

Malecka
27-08-2011, 02:31
Da, al mislim da to nema veze s time što veki misli da bi mu mogli zabranit upisat neki drugi faks jer kod nas nije skupio 35.

Breeder
27-08-2011, 06:01
krivo sam procitao njegovo pitanje :D

veki
28-08-2011, 11:25
Hvala na odgovoru :)

sedmica77
28-08-2011, 22:48
postavit cu ovdje pitanje posto sam izvanredni student iako bas i pitanje nema veze s temom.

Dakle, zelim prijavit ispit, Rimsko sad za prvi rok, i pokusao sam i jucer i danas i svaki put kad upisem sifru i kor ime, pojavljuje mi se neispravna lozinka.

Da ne bi bilo zabune, s tim imenom i lozinkom sam se vec sto put prijavljivao i sve normalno, a sad najedanput nista.

Pa pitam jel se nekom nes slicno desilo, il je to zbog praznika, nemam pojma, i da, ak mi neko moze s prve godine rec do kad su prijave na ovaj sad rok, 7.9 za RImsko pravo da ne bi slucajno zakasnio

apocalypse
28-08-2011, 22:58
postavit cu ovdje pitanje posto sam izvanredni student iako bas i pitanje nema veze s temom.

Dakle, zelim prijavit ispit, Rimsko sad za prvi rok, i pokusao sam i jucer i danas i svaki put kad upisem sifru i kor ime, pojavljuje mi se neispravna lozinka.

Da ne bi bilo zabune, s tim imenom i lozinkom sam se vec sto put prijavljivao i sve normalno, a sad najedanput nista.

Pa pitam jel se nekom nes slicno desilo, il je to zbog praznika, nemam pojma, i da, ak mi neko moze s prve godine rec do kad su prijave na ovaj sad rok, 7.9 za RImsko pravo da ne bi slucajno zakasnio

Moguće je da ti se dogodilo isto što i meni neki dan, da sam cijelo upisivala šifru ne od studomata, već onu koja se dobija uz onaj neki identitet, kako god se zvao. Ja sam isto bila uvjerena da sve radim ispravno, dok nisam skužila da je za studomat drugačija lozinka.

kikka
31-08-2011, 15:23
imam jedno pitanje-gdje su nove cijene za školarinu za izvanredne?vidjela sam cijenik na str od faksa ali nisam našla ništa o tome,samo da je 100 kn po bodu.bolonjac sam....zanima me to u slučaju da moram prijeći u izvanredne.. sve mi je ovo novo pa ne kužim ništa ni o zdravstvenom ni o iksicama,znam da gubim sva prava itd.ne planiram se zaposlit nigdje već hoću ovo s**** od faksa što prije završit!!!!

dosad sam sve 4 .god. bila redovan student,bez plaćanja i ako sad ne dam uvjet za 5.god pa-pa studentskim pravima(već sam jednom pala 4.god) ne zbog neučenja nego zbog opsega ispita.znam da nam je većini teško što općenito nema kolokvija niti ičega sličnoga kao što smo imali na prve 2 godine faksa. zahvaljujući tome sam dala sve u roku sa skoro odličnim ocjenama,a čim su kolokviji prestali na 3.god desio mi se drastičan pad prolaznosti na ispitima,jednostavno se ne snalazim u ogromnim količinama gradiva i nikad nisam mogla spremati ispite paralelno i odjedanput sve a k tome za neke predmete jedina literatura su zakoni,što je još veći bed i to najviše mrzim.doživjeh psihičko i intelektualno preopterećenje i čeka me to šta me čeka. :-(
stanje na našem faksu nije bajno ni za redovne ni za izvanredne.ne mislim se prebacivat na druge fakseve prava,sve je to isto....skoro sam relativno pri kraju faksa,ukupno imam još 8 ispita do kraja cijelog faksa....
i šta znači da izvanrednom studentu godina traje 2 god?jel to znači da ovu iduću akad.god2011/2012 studiram zapravo do 2013,pa tek onda upisujem 5.god 2014?wtf???šta ak sve preostale ispite s 4.god dam prije ljetnog semestra 2012.i još imam neke lagane ispite s 5.god i to ću sito riješit do isućeg ljeta,već sam ih sve odslušala prije.

ispričavam se svima ako gnajvim s glupim pitanjima,ali ne znam nikoga tko je izvarnredan ni ne znam kako to funkcionira,ma ne znam više ništa :O

CroatianAngel
31-08-2011, 17:53
Dugi post. :cold:

Školarina ti je 1ects bod = 100kn. I 300kn upisnine u rujnu. The end. Zapravo isto kao za redovne..

Kako ćeš polagati sa 4. tako ćeš upisivati sa 5 isto kako je redovnima. Za svaki položeni predmet sa niže možeš upisati novi sa više godine.

Venet
03-09-2011, 17:24
ne znam gdje da postavim ovo pitanje pa ću ovdje,
ako bude dekanski rok jel to znači da ako mi ostane jedan ispit ( soc ) i dam ga na dekanskom mogu li se onda prebacit na redovne 2. godina, naravno sa prosjekom većim od 3.5 ?

Malecka
03-09-2011, 17:44
Da. Imaš to detaljno objašnjeno na topiku o prebacivanju.

mister bin
03-09-2011, 21:52
oi, a koliko je školarina ze izvanredne nebolonjce? 3000 + 300 upisnina il 3500+ 300 upisnina... nemogu otvoriti ofišl sajt od zg faksa... tenks :D

Nymeria
06-09-2011, 22:56
evo ovak imam pitanje u vezi upisaivanja iste godine...mogu li izvanredni studenti i dalje neograničeni broj puta upisivati istu godinu?prošle godine mi je teta u referadi rekla da mogu.i dal će se to mijenjati do upisa u 9-om mjesecu?

Browneyes
06-09-2011, 23:07
Naravno da mogu. I ništa se neće promijeniti, koliko je poznato.

pravnicaaa
07-09-2011, 00:29
evo ovak imam pitanje u vezi upisaivanja iste godine...mogu li izvanredni studenti i dalje neograničeni broj puta upisivati istu godinu?prošle godine mi je teta u referadi rekla da mogu.i dal će se to mijenjati do upisa u 9-om mjesecu?

ovo meni nije jasno, npr.parcijala sam treće godine, i ako sad ne dam ispit i dalje sam parcijala treće, a ako dam treća sam.
jel to znači da ako ne dam jedan ispit (nisam dala još nijedan ove godine osim vježbi i seminara) da ne moram niš platiti nego opet upisujem sve isto ili kaj :ne zna:edit:tek sam sad skužila kaj je ona pitala :facepalm: ubija me insomnija, vrijeme je da se naspavam :/

Malecka
07-09-2011, 00:30
Đizus.

marida
07-09-2011, 12:20
mene zanima slijedeća stvar ako bi netko bio voljan pomoći.u vezi zdravstvenog.od prve godine sam izvanredni student,upisala sam faks 2007.sad za par dana istječe mi zdravstveno,jer sam dobila bila na 4.godine ga,sve sam to sredila prek hzzo-a bila bla bla i sad me zanima kaj moram da ga kao produžim napraviti odnosno da dobim novu iskaznicu?isti postupak kao i kad sam ga prvi put sređivala ili?znači otići po onu potvrdu u informatičku,donijeti staru zdravstvenu na hzzo,trebam li još neku potvrdu?isto imam i dopunsko i nisam ga do sada plaćala,a sada sam tu nešto po forumu čitala da se plaća 80 kn mjesečno.ja imam dopunsko od kad sam si sredila to zdravstveno prek hzzo-a i nisam ga uopće plaćala.ako netko zna pomogao bi mi puno.

Nyx
07-09-2011, 14:18
ako se godina produži, to znači da prilikom upisa ljetnog semestra ne možeš naknadno upisati ništa iz više godine?

Malecka
07-09-2011, 16:00
ako se godina produži, to znači da prilikom upisa ljetnog semestra ne možeš naknadno upisati ništa iz više godine?
Da. Praktički imaš upisano ono što si imala i prošle godine.

Chasey Lane
08-09-2011, 15:37
Ok da riješimo jednom zauvijek:
za prijavu za zdrastvo treba potvrda o odjavi zdrastvenog osiguranja koju ovjerava referada, zatim onaj plavi papir odjava sa prijašnjeg zdrastva koju popunjava računovođa u maminoj ili tatinoj firmi, i to se sve sa osobnom otpelja u jukićevu 12.
prvi kat soba 17,18,19 red 100 metar dugačak.
oni vas odmah odjave i prijave, onda idite dole u sobu 2, riješiti dopunsko zdrastveno osiguranje.premija je za nezaposlene ( nas izvanredne) 80 kn mjesečno.
onda taj ovjereni plavi papir i potvrdu date mami ili tati da odnesu u firmu.
p.s apeliram moderatore da ovo uvrste u prvi post da ljudi ne traže.

i to je to. ja bila jučer.

Daj mi pilz reci di kupujem tu potvrdu(TMT 3??) i "plavi papir"? :D

strava
09-09-2011, 08:00
da li itko zna hoće li biti dekanskog roka??? pliiiizzzz! hvala :)

miss-luce
09-09-2011, 10:45
To nas sve zanima ali kao i obično, znat će se tek par dana prije.

Prati topic Dekanski rok ali ne nadaj se nekim konkretnim informacijama do kraja 9.mj.

qwes
12-09-2011, 18:26
mene zanima ako ja ko izvanredni student padnem prvu godinu da li je moram ponovo upisivat i placat ili i dalje postoji onaj produžetak godinee??::E:

Malecka
12-09-2011, 21:45
Pogledaj u prvi post.

cotton_ink
13-09-2011, 09:11
bok! Znaci ja sam izvanredni student i dala sam samo 2 ispita. Zanima me sto sad? da li upisujem pad godine i ako da trebam li ju placat i koliko?
hvala:)

her_alone
13-09-2011, 09:50
da,pala si godinu...sto znaci da ponovo upisujes one predmete koji su ti ostali i njih ponovo placas,mozes upisati i neki ispit s vise jer si dala dva,samo gledas da ti bude 30 bodova po semestru,ali i ne moras! i bod je 100 kuna pa si izracunaj cijenu... s time da se sad u prvom semestru placa jos i 300 kuna upisnine... znaci broj bodova X 100 + 300 Kn upisnine

miss-luce
13-09-2011, 11:57
Studenti upisani u prvu i više godine studija 2010/11. akad. god. a koji identitet ne posjeduju dužni su za vrijeme i do kraja upisnog roka zatražiti novi identitet (za novi identitet potrebno je priložiti uplatnicu na iznos 20,00 kn na žiro račun Fakulteta

Upisala sam fax 2005.god. kao redovan student, prije dvije godine sam prebačena na izvanredan studij. Odmah pri upisu sam otišla u informatički kabinet i dobila korisničku oznaku, zaporku i e mail @student.pravo.hr. Kad se prije 2,3 godine počeo primjenjivati AAI identitet, prvenstveno za upis seminara i vježbi, Tomislav iz kartoteke mi je rekao da je to to, ti podaci izdani u informatičkom kabinetu. Kako meni do dana današnjeg taj identitet nije trebao (dugo nisam upisivala ni vježbe ne seminare a neću ni ovaj semestar), mene zanima da li i ja moram po novi AAI identitet ili je to stvarno to što imam još od 2005.god.? I ako mi netko može pojasniti, od svega navedenog što je točno taj AAI? Jel to korisnička oznaka, zaporka ili nešto treće?

Btw, da li je referada za izvanredne otvorena danas od pola 4 do pola 5?

Tnx :)

georgia
13-09-2011, 13:26
Ako bude dekanskog, da li možemo dići lozinku mi izvanredni koji ju nismo imali dosad nakon dekanskog?
Još samo pitanjce... da li možemo tih 20 kn uplatiti zajedno s onim što plaćamo za upis semestra, ili mora biti posebna uplatnica?
Ma, ja kao starija studentica odnedavno na bolonji tek sad upisom četvrte moram imati tu lozinku, pa mi je sve to novo.

amy
14-09-2011, 08:58
Bok! Imam pitanjce.
Tice se upisa predmeta sa 3 razlicite godine.
Naime, sada bih u zimskom semestru trebala upisati dio 4.g. i dio 3., ali mi je ostala ekonomska s 2.(u ljetnom semestru se upisuje, naravno nadam se to položiti u 11.mj).
hoce li me sama cinjenica da imam predmet s 2., iako je predmet ljetnog semestra onemoguciti da upisem dio 4.godine sada?

malo sam zbrkano napisala, nadam se da ce me netko skuziti... :)

fat drummer
14-09-2011, 09:24
da, hoće

Blue girl
16-09-2011, 10:20
Pitanje u vezi zdravstvenog osiguranja! Pročitala sam postove do sad al nisam sasvim sigurna što mi je činiti. Ovako, ove godine prelazim s redovnog na izvanredne studente, apsolvent sam po starom programu, prošle godine sam navršila 26 god. pa sam preko faxa rješila zdravstveno za starije od 26, ali tad sam još bila redovni student, znači nisam osigurana preko roditelja. Zanima me dal ja na faksu rješavam sve u vezi te dvije potvrde koje se spominju? Nije mi jasna ta plava potvrda, jer ja nisam niti osigurana preko roditelja, pa me zanima koje potvrde trebam i gdje ih rješiti? Nadam se da će mi se netko smilovat i pomoći, hvala unaprijed!

soars1
16-09-2011, 12:15
Evo imam pitanje, pa ako bi mi netko mogao odg. Znači ove godine sam 2. puta upisala 3 god i neću imati uvijet znači prelazim u izvanredne. E sada me zanima u vezi tog zdravstvenog. Zdravstveno mi je sređeno preko roditelja, ali sada sam skužila da mi je zdravstvena istekla krajem 5mj. Zanima me dali će mi to predstavljati problem kada me budu odjavljivali sa zdravstvenog u firmi gdje mi tata radi, zbog toga što mi je zdravstvena istekla u 5mj?? Dali ću moći normalno riješiti to zdravstveno u 10mj tj. do 30.10 ako sam dobro skužila, bez obzira na to?? Molim netko ako zna da mi odg!!

Malecka
16-09-2011, 14:08
Mislim da ćeš moći. Meni je isto tada istekla iskaznica ali su mi u tatinoj firmi rekli da neće bit mijenjanja iskaznica (još uvijek isti problem da hzzo nema plastike) i da se i dalje koristim njome.

soars1
16-09-2011, 14:10
Hvala na odg!! Već sam se sva isprepadala!! :)

Insecure
16-09-2011, 23:12
To znaci da svi koji su upisali faks 2007/2008. akademske godine ili kasnije, ne mogu produziti godinu, vec je moraju ponovno upisati i platiti.
Za one koji su faks upisali prije toga produzavanje godine je moguce sve dok ne upisu pad neke godine. Nakon sto padnete neku godinu, ne mozete tu ili bilo koju visu godinu produzavati.

Sto je slucaj ako smo upisani prije 2007/2008 kao redovni a sad prelazimo na izvanredne, jel kod nas pravilo da nam skolarina vrijedi jednu ili 2 akademske godine (naravno, uz uvjet da ne padnemo nista?

I jos jedno pitanje - ako sam sad upisala pad 4.godine kao izvanredni, a slusam recimo i dva ispita sa pete godine, to znaci da slijedece godine kad budem upisavala 5.godinu (kad budem imala uvjet za nju) - ne mogu mijenjat status? Ili mogu?

Hvala vam na odgovorima, jako me zbunjuje sve to

Malecka
17-09-2011, 00:49
Ne, zato što si već pala godinu. Ne smiješ nikad u toku studiranja past da bi mogla produžit godinu.
Ne možeš prijeći na redovne ako si upisala "parcijalu". Možeš samo ako si u toj godini upisala predmete samo sa jedne godine, ne i sa više godina; znači da imaš samo predmete četvrte godine upisane. (imaš ovo na topiku o prebacivanju)

Insecure
17-09-2011, 00:50
Thanks, jos malo pa ce mi sve bit jasno :D

A ovo sa skolarinom za 2 tj. jednu ak. godinu?

Malecka
17-09-2011, 00:52
Pročitaj prvu rečenicu mog posta. :D Rokovi, znam.

MadamMim
17-09-2011, 02:20
Kratko pitanje (jer nisam uspjela pronaći odgovor niti u jednoj od onih hipotetskih situacija kod upisa u višu godinu): ako sada ne dam financije, pa ne mogu upisati sve ispite iz zimskog semestra četvrte godine - što se onda događa na petoj godini?

Npr. do sljedećeg rujna uspijem riješiti financije, i sve ostale ispite s četvrte godine - pa mi ostaje 5. godina + taj jedan predmet s četvrte koji nisam niti upisala.

Mogu li onda sljedeće godine upisati cijeli 9. semestar + taj jedan predmet? Ili ne? (To bi onda bilo upisanih 38 bodova...)

A ako ne - što mogu?

Puno hvala na odgovoru.

Malecka
17-09-2011, 02:32
Ako ćeš imat uvjet možeš upisati 38 bodova.

virtual_insanity
18-09-2011, 00:58
izvanredan sam student i dosad sam imala zdrastveno preko tate, ali u njegovoj firmi je došlo do neke promjene i ja bi trebala sada njemu dati potvrdu o nastavku školovanja što je nemoguće jer pravo na tu potvrdu imaju samo redovni studenti..da li je jedini način da dobijem zdrastveno ako se prijavim na burzu? s tim da bi ja izvršavala sve one zadatke koje bi mi burza dodjelila (njihovi seminari bla bla), ali ne bi radila jer iskreno imam previše toga za učit da bi još i radila :/ u konačnici moje pitanje glasi da li je moguće dobiti zdrastveno ako ne radiš?? helpajte molim vas!!

fat drummer
18-09-2011, 01:01
da, jer burza nema veze sa zdravstvenim

miss-luce
18-09-2011, 20:02
Nedavno sam bila nekim poslom kod Danijela pa samo da vam prenesem neke obavijesti, možda pomogne nekom od vas :)

Dakle, što se nas izvanrednih tiče, i dalje nema nikakvih uvjeta dokad možemo studirati- ovdje prvenstveno mislim na onih 35 etcs bodova u 2 godine (vidjela sam ovdje par postova na tu temu a i mene je to dosta mučilo zadnjih dana :D) i koliko puta jedan predmet može biti upisan. Dakle, i dalje ostaje da je pad na 2. komisiji (8.put) jedini način da se izgubi status studenta.
Druga stvar, upisi bi trebali početi sutra (ne znam što je s tim jer sam kod Danijela bila prije 5 dana a vidim da još nema nikakve obavijesti na webu) a kasne jer još treba donijeti nekakve odluke (makar je tad trebalo :D) vezano uz 1. i 2. godinu.
I treće, ne zna se hoće li biti dekanskog ali ako ga bude, očekujte ga u prvom tjednu 10.mj., znači od 3. do 7.10.

virtual_insanity
19-09-2011, 02:42
a na koji način da ga dobijem? kaj ću ga morat plaćat?

stella02
19-09-2011, 09:42
zašto jednostavno ne odeš do jukičeve (ako si na zapadnom kraju grada) ili klovičeve (ako si bliže maksimiru) i raspitaš se? mislim da se moraš odjavit od tate i jednostavno prijavit. obvezno se ne plaća, a dopunsko bi trebala plačat s obzirom na prihode obitelji. dakle ne trebaš radit da bi imala zdravstveno, a netrebaš biti niti prijavljena na burzi. odi na stranicu hzzo pa ih nazovi.
e da, sve to moraš obavit u nekom određenom roku pa pazi da ti to ne prođe.

miha_08
22-09-2011, 11:05
oce li bit dekanskog?? zanima me zbog upisa.. i ako ga stave dal se mogu upisat nakon njega ili moram upis prioje obavit.. vanredni sam, pa me jos znanima kako ce se placat, dal cu opet morat dat sve od 1x ko i prosle godine (1. godina) ili cu ove godine placat 3900 + 300 zimski semestar i 3900 ljetni (naravno taj u 2. mjesecu)

sorry ako postavljam vec postavljeno pitanje ali neznam, pa pitam da nesto ne zeznem.. hvala :)

porno_stuntman
22-09-2011, 11:19
Ova druga opcija plaćanja koju si naveo.
Semestar po semestar. Bez 300kn upisnine u ljetnom.

Izra-_-
22-09-2011, 11:19
oce li bit dekanskog?? zanima me zbog upisa.. i ako ga stave dal se mogu upisat nakon njega ili moram upis prioje obavit.. vanredni sam, pa me jos znanima kako ce se placat, dal cu opet morat dat sve od 1x ko i prosle godine (1. godina) ili cu ove godine placat 3900 + 300 zimski semestar i 3900 ljetni (naravno taj u 2. mjesecu)

sorry ako postavljam vec postavljeno pitanje ali neznam, pa pitam da nesto ne zeznem.. hvala :)

nitko jos nije nikad postavio to pitanje, pa evo zanima i mene ako netko zna. oce li bit dekanskog??

NYMERIA-00
22-09-2011, 11:22
Za dekanski ne znam.
Ako nećeš ići više na ispite možeš se upisati odmah čim se otvori ta mogućnost, ako ćeš ići na još neke rokove (neovisno bio to dekanski ili neki drugi) moraš prvo na ispit, pa onda na upis jer je upis povezan s brojem bodova koje upisuješ.
Svaka godina osim prve se plaća po semestru, što znači da u svakom semestru možeš upisati najviše 30, a najmanje 16 bodova, svaki bod košta 100 kuna + upisnina 300 kuna (nju plaćaš samo za zimski semestar).
Zimski semestar ako upisuješ svih 30 bodova = 3300 kn
Ljetni semestar = 3000 kn

CroatianAngel
22-09-2011, 11:22
oce li bit dekanskog??Prati stranicu faksa iduće srijede pa nam javi što su u obavijesti sa sjednice rekli, ima li ga ili ne. :mrgreen:


zanima me zbog upisa.. i ako ga stave dal se mogu upisat nakon njega ili moram upis prioje obavit.. Možeš i nakon njega, jer se u tom slučaju rok upisa produlji.


vanredni sam, pa me jos znanima kako ce se placat, dal cu opet morat dat sve od 1x ko i prosle godine (1. godina) ili cu ove godine placat 3900 + 300 zimski semestar i 3900 ljetni (naravno taj u 2. mjesecu) Isto kao prije, 130kn po ects bodu. I 300kn upisnine u rujnu. Semestri odvojeni.


sorry ako postavljam vec postavljeno pitanje ali neznam, pa pitam da nesto ne zeznem.. hvala :)Sve već postavljeno i odgovoreno, ali evo.::E:

Edit- dok ja odgovaram tri odgovore. :rotfl:

svaki bod košta 100 kuna + upisnina 300 kuna (nju plaćaš samo za zimski semestar).
Zimski semestar ako upisuješ svih 30 bodova = 3300 kn
Ljetni semestar = 3000 knTo je samo za one upisane prvi put na faks prije 2010/2011, novi imaju novi sistem plaćanja. 130kn po ects bodu.

Lady_M_
22-09-2011, 13:41
Šta se tiče izvanrednih studenata i parcijale, koliko bodova se mora imati da se upiše parcijala? Negdje sam pročitala da je čak dosta jedan položen predmet, a negdje da je potrebno 24 boda?

Malecka
22-09-2011, 13:44
Gdje si to pročitala?

miha_08
22-09-2011, 13:54
Šta se tiče izvanrednih studenata i parcijale, koliko bodova se mora imati da se upiše parcijala? Negdje sam pročitala da je čak dosta jedan položen predmet, a negdje da je potrebno 24 boda?

parcijala ne postoji, to je navodno ljepsi naziv za pad godine.. ono sta nisi polozila prenasas, a umjesto onih predmeta koje si vec polozila upisujes predmete iz vise godine.. svaki semestar mozes upisat minimalno 18 ECTS bodova posto si vanredni student za razliku od redovnih koji moraju upisat pun broj bodova (30 ECTS-a) po semestru..

tea
26-09-2011, 10:34
Kolege,imam jedno pitanje,zanima me dali gubim pravo studiranja ako ne skupim 35 ects u 2 godine?imali li tko slicnih iskustvo u vezi toga?hvala vam na odgovoru posto referade ne mogu dobit!

kaktus
26-09-2011, 10:41
To se NE PRIMJENJUJE! po stoti put!

fergi
26-09-2011, 10:44
tea- ne gubiš
a sad jedno pitanje- prelazim na vanredne ove godine i zanima me koliko najmanje bodova moram upisat- jer znam da kao vanredni nemoram 30 po semestru- pa me zanima koliko mogu najmanje jer to moram reć onima u referadi pošto me oni upisuju zbog prelaska
i još jedna stvar- šta je to s 130 kn po bodu? to je nešto novo ili? za koga to vrijedi? ja sam se upisala kao redovni prije 4 god- ove prelazim na vanredne- koliko je meni onda kuna bod?

kaktus
26-09-2011, 10:46
18 ECTS izvanredni najmanje. Ti plačaš 100 kn po bodu

girls87
26-09-2011, 10:55
ove godine prelazim na vanredne pa me zanima jedna stvar. znam da se ne upisujemo preko studomata nego nas oni u referadi upisuju i kazemo koje predmete zelimo, koliko bodova itd??

tea
26-09-2011, 11:01
Hvala na brzom odgovoru,procitala sam da se ne primjenjuje,ali nisam bila sigurna dali to vrijedi i za ovu akademsku godinu,jer iskreno nista me nebi iznenadilo!prosle godine je 1 bod bio 100kn,ovo za 130kn prvi put cujem!

CroatianAngel
26-09-2011, 11:10
ove godine prelazim na vanredne pa me zanima jedna stvar. znam da se ne upisujemo preko studomata nego nas oni u referadi upisuju i kazemo koje predmete zelimo, koliko bodova itd??Da. Oni upisuju jer prelaziš, mijenjaš status studenta.

feniks
26-09-2011, 11:11
Na temelju članka 17. Statuta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na svojoj sjednici održanoj 29. lipnja 2011., donijelo je

I. Naknade školarine i ostale naknade na dodiplomskom studiju
1. Naknada troškova za integrirani preddiplomski i diplomski,
diplomski i preddiplomski studij, za studente koji su prvu godinu
studija prvi put upisali prije akademske 2010/11. godine,
po upisanom ECTS bodu 100,00 kuna


2. Naknada troškova za integrirani preddiplomski i diplomski,
diplomski i preddiplomski studij, za studente koji su prvu godinu
studija prvi put upisali u akademskoj 2010/11. godini,
po upisanom ECTS bodu 130,00 kuna

ZAR JE TAKO TESKO UPREGNUTI MOZDANE CELIJE I OTICI NA STR FAKSA I MALO SE INFORMIRATI!

littlegirl
26-09-2011, 11:11
Zanima me zna li netko možda da li se i nakon dekanskog roka moze prebaciti na redovno studiranje tj ako nam fali jedan ispit i jedna ocjena za prosjek i ako na dekanskom ostvarimo taj prosjek 3.5 i 50ECTS, a pitam jer je to ispitni rok koji određuje fakultet nakonadno pa ne znam da li se racuna i taj rok ako se zelimo prebacivat ...? hvala unaprijed...

CroatianAngel
26-09-2011, 11:15
Zanima me zna li netko možda da li se i nakon dekanskog roka moze prebaciti na redovno studiranje tj ako nam fali jedan ispit i jedna ocjena za prosjek i ako na dekanskom ostvarimo taj prosjek 3.5 i 50ECTS, a pitam jer je to ispitni rok koji određuje fakultet nakonadno pa ne znam da li se racuna i taj rok ako se zelimo prebacivat ...? hvala unaprijed...Da. Ali se onda upisuješ nakon dekanskog, nakon što taj uvjet za prelazak ostvariš.

tara
27-09-2011, 16:46
U vezi zdravstvenog...ove godine prelazim na izvanredne.negdje sam procitala da je rok 30 dana i da tece od 1.10. sto nije mjesec dana od dana promjene statusa?

ivette
27-09-2011, 16:55
U vezi zdravstvenog...ove godine prelazim na izvanredne.negdje sam procitala da je rok 30 dana i da tece od 1.10. sto nije mjesec dana od dana promjene statusa?

nema to veze s promjenom statusa nego je onako kako si pročitala. do 31.10. se mora srediti zdravstveno.

m.i.x.
27-09-2011, 17:00
30.9. završava akademska godina i time prestaje status koji smo imali na toj akademskoj godini,što znači da ti imaš 30 dana od 30.9. za srediti zdravstveno!

tara
27-09-2011, 17:09
- 30 dana od dana gubitka statusa učenika ili redovitog studenta prema propisima o
redovnom školovanju RH, ako pravo na zdravstveno osiguranje ne mogu ostvariti po
drugoj osnovi

ovo je sa stranice hzzo-a. prema ovome ukoliko se moj status promjeni 10.10. ja imam rok do 10.11.

ivette
27-09-2011, 18:15
- 30 dana od dana gubitka statusa učenika ili redovitog studenta prema propisima o
redovnom školovanju RH, ako pravo na zdravstveno osiguranje ne mogu ostvariti po
drugoj osnovi

ovo je sa stranice hzzo-a. prema ovome ukoliko se moj status promjeni 10.10. ja imam rok do 10.11.

ne, krivo si ti to sebi posložila. status ne prestaje danom upisa ili nečeg trećeg, već zadnjim danom akademske godine, odnosno:


30.9. završava akademska godina i time prestaje status koji smo imali na toj akademskoj godini,što znači da ti imaš 30 dana od 30.9. za srediti zdravstveno!

dakle još 3 dana imaš osiguranje, nakon toga imaš rok od 30 dana da ga reguliraš. ako sumnjaš u to onda je najbolje da nazoveš hzzo i pitaš. ja ti iz prve ruke mogu reći da je situacija ovakva kako smo ti objasnili.

polo20
27-09-2011, 20:59
u akademskoj godini 2010/2011,upisao sam predmet koji nisam položio,mogu li ja taj predemt u ovoj akademskoj godini ne upisati

Malecka
27-09-2011, 22:17
Ne.

tara
27-09-2011, 23:23
da,zvala sam ih i lik mi je rekao tako kako sam i napisala. ali dobro, ionako cu to rijesiti do 30.10. ali sam samo htjela provjeriti.

mar_tina
28-09-2011, 00:12
sram se sta ovo pitam, al....molba za prelaz na izvanredne s pise velikim tiskanim ili pisanim slovima?

Little 15
28-09-2011, 00:49
u vezi reguliranja zdrastvenog i svih potvrda koje trebam prikupiti.. prelazim na izvanredne ove godine, pa me zanima dali zdrastveno mogu riješit u istom danu kad ću ići na upise? znači da donesem teti u referadu sve materijale za upis+potvrdu radi odjave zdrastvenog i znam da moram i još jednu isprintat u informatičkoj.. ili moram to zdrastveno rješavat poslije upisa?? ili je baš svejedno??

BaF
28-09-2011, 00:59
sram se sta ovo pitam, al....molba za prelaz na izvanredne s pise velikim tiskanim ili pisanim slovima?

sve piši velikim tiskanim

mar_tina
28-09-2011, 01:03
evo jos jedno pitanje, ovo je zadnje stvarno :S
na onoj običnoj potvrdi koju ispunjavam za odjavu sa zdravstvenog osiguranja, pišem da sam redovni (?) upisan u ak. godinu 2011./12. ?
tako piše u prvom post, ali meni je to malo sumnjivo. miz, kaj ne upisujem sad kao izvanredni. :unsure.

puuuno hvala :)

Insecure
28-09-2011, 08:05
u vezi reguliranja zdrastvenog i svih potvrda koje trebam prikupiti.. prelazim na izvanredne ove godine, pa me zanima dali zdrastveno mogu riješit u istom danu kad ću ići na upise? znači da donesem teti u referadu sve materijale za upis+potvrdu radi odjave zdrastvenog i znam da moram i još jednu isprintat u informatičkoj.. ili moram to zdrastveno rješavat poslije upisa?? ili je baš svejedno??

Mislim da moras nakon upisa, jer ces tek tad moci izvadit povrdu da si izvanredni student sad. To je ta koju printas u informatickoj.

Little 15
28-09-2011, 09:46
Mislim da moras nakon upisa, jer ces tek tad moci izvadit povrdu da si izvanredni student sad. To je ta koju printas u informatickoj. Fala ti:) Hmm.. sad opet čitam kaj tam piše: "Potrebne su vam dvije potvrde. Jednu za odjavu potvrđujete u referadi, a drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja printate u informatičkoj učionici. U jednom paru pisete odjava zdravstvenog osiguranja, u drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja.U potvrdama napisete da ste redovan student, a na dnu potvrde napisete datum kada vam isticu studentska prava, npr. 30.09.2010." kolko sam skužila, mislim da nije potrebno da već imam reguliran status izvanrednog studenta.. ispravite me!!??

miss-luce
28-09-2011, 10:02
evo jos jedno pitanje, ovo je zadnje stvarno :S
na onoj običnoj potvrdi koju ispunjavam za odjavu sa zdravstvenog osiguranja, pišem da sam redovni (?) upisan u ak. godinu 2011./12. ?
tako piše u prvom post, ali meni je to malo sumnjivo. miz, kaj ne upisujem sad kao izvanredni. :unsure.

puuuno hvala :)

Da, pišeš da si redovan a ja se sjećam da sam prije 2 godine kad sam to sređivala morala na dnu jedne i druge potvrde napisati da mi studentska prava istječu 30.9., ne znam što je sad s tim....EDIT; sad vidim da je cura u postu iznad moga to napisala :) Znači, mora se.

tara
28-09-2011, 12:40
Dakle...izvanredni student,ociscen prvi semestar 3.godine i mogu upisati sve predmete s 4. Da li ja moram upisati seminar i vjezbe ili ih mogu iduce godine ? Realno od seminara necu imati nikakve koristi buduci da imam jos cijeli ljetni semestar 3.godine za rijesiti.

zverka
28-09-2011, 16:12
Jel izvanredni studenti upisuju obrnuto predmete s prve godine od redovnih? Ostalo mi je još rimsko s prve pa ne znam jel ga trebam upisati sada ili tek u ljetnom semestru?

CroatianAngel
28-09-2011, 17:55
Jel izvanredni studenti upisuju obrnuto predmete s prve godine od redovnih? Ostalo mi je još rimsko s prve pa ne znam jel ga trebam upisati sada ili tek u ljetnom semestru?Da. Ako postaješ izvanredna, upisati ćeš ga u zimskom semestru.

Chasey Lane
28-09-2011, 18:30
Fala ti:) Hmm.. sad opet čitam kaj tam piše: "Potrebne su vam dvije potvrde. Jednu za odjavu potvrđujete u referadi, a drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja printate u informatičkoj učionici. U jednom paru pisete odjava zdravstvenog osiguranja, u drugu radi reguliranja zdravstvenog osiguranja.U potvrdama napisete da ste redovan student, a na dnu potvrde napisete datum kada vam isticu studentska prava, npr. 30.09.2010." kolko sam skužila, mislim da nije potrebno da već imam reguliran status izvanrednog studenta.. ispravite me!!??

Pardon, pojasnite mi pliz! Kakvom paru? Zapravo nam trebaju samo te dvije potvrde ili od te dvije po dva primjerka? Mozak mi ne radi, ispricavam se! I di tu koju potvrdujem u referadi kupim/nabavim?? U skriptarnici/knjižara kak vec, na TMT 3?? Hvala!

Nyx
28-09-2011, 20:04
Ne kužim odredbu vezanu uz produživanje godine. Upisala sad faks 2006/07 kao redovan student, a u izvanredne sam prešla nakon drugog pada druge godine, dakle, 2009/10.
Sad bih trebala drugi puta upisati treću godinu. Mogu li ju produžiti ili ne?

Malecka
28-09-2011, 20:23
Ne kužim odredbu vezanu uz produživanje godine. Upisala sad faks 2006/07 kao redovan student, a u izvanredne sam prešla nakon drugog pada druge godine, dakle, 2009/10.
Sad bih trebala drugi puta upisati treću godinu. Mogu li ju produžiti ili ne?
Ne zato što si već jednom u toku studiranja pala godinu.
Nisam mislila da je to tako komplicirano napisano.

stanar u slonu
29-09-2011, 14:37
za reguliranje zdravstvenog osiguranja potrebna vam je povrda isprintana u informatičkoj učionici.
na njoj piše da služi za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja i da ste redovan student, a u referadi će vam na nju lupiti žig da su vam studentska prava vrijedila do 30.09.
dakle, ne trebaju vam one potvrde vulgaris koje se kupuju na tmt 3.

isprintajte je prije upisa i odmah će vam u referadi lupiti žig prilikom predaje ostalih papira potrebnih za upis.

lady14
01-10-2011, 21:41
Malo je reci da sam zbunjena skroz,pa dakle... Prvi put sam pala drugu godinu,jer nisam dala naciju,a sad drugi put,jer su mi ostali obiteljsko i kazneno i to mi je onda treci upis druge godine i prelazim na vanredne. Malo me buni ovo u vezi upisa,mislim,jasno mi je da se ne upisujem preko studomata,nego moram ici tamo sa svim papirima i svime time,pa me tamo upisuju. E sad,zanima me sljedece,dakle,upisujem obiteljsko (jasno),a od zimskog semestra trece mogu upisati sve ili ipak predmet manje zbog prenesenog predmeta s nize?
A druga stvar je-ne znam u koju referadu sad idem,opet u onu za 1. i 2. godinu,posto se opet vodim kao druga godina?
Hvala unaprijed. :)

Little 15
01-10-2011, 22:41
upisuješ predmet manje, znači obiteljsko + 2 predmeta više godine (ili manje, prema izboru, jer si sad izvanredni, pa ne trebaš upisati svih 30ECTS-a kao redovni, već možeš upisati i manje bodova; 18 ECTS-a po semestru).. ideš u referadu za 1.i 2.god, znači soba br.50!

1andonly
02-10-2011, 17:51
kad su upisi za izvanredne po starom programu? tj.samo obnavljam upis, apsolvent sam s više od 3 ispita za položiti, pa plaćam onih 3600kn..hvala!

Malecka
02-10-2011, 18:18
kad su upisi za izvanredne po starom programu? tj.samo obnavljam upis, apsolvent sam s više od 3 ispita za položiti, pa plaćam onih 3600kn..hvala!
http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/RASPORED_UPISA_STUDENATA_U_VISE_GODINE_STUDIJA_11-12.pdf

ella9010
03-10-2011, 14:25
za prvu i drugu godinu su upisi samo između 17. i 21. listopada?znači,ja ne mogu nikako prije toga upisati godinu?

AUTODESTRUCTIVE
03-10-2011, 15:24
Znam da je sto puta postavljeno i pročitala sam samo potvrđujem (valjda sam u pravu).
Do sada sam imala zdravstveno kao redovni (i preko mamine firme), a na pravu sam izvanredni.
Kako od ove godine idem samo na pravo znači da imam status izvanrednog.
Znači za zdravstveno trebam:
-imati jednu potvrdu o odjavi s faksa na kojem sam bila redovni i to dati mami
- imati drugu potvrdu s prava na kojoj piše da sam izvanredni
- uzeti staru zdravstvenu i otići se prijaviti
Burza
-kupi radnu knjižici i otići tamo

AUTODESTRUCTIVE
03-10-2011, 15:27
za prvu i drugu godinu su upisi samo između 17. i 21. listopada?znači,ja ne mogu nikako prije toga upisati godinu?

Nitko ne bi umro da to obaviš ranije, ali samo ćeš biti u većoj gužvi.

bzzz
03-10-2011, 15:40
za reguliranje zdravstvenog osiguranja potrebna vam je povrda isprintana u informatičkoj učionici.
na njoj piše da služi za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja i da ste redovan student, a u referadi će vam na nju lupiti žig da su vam studentska prava vrijedila do 30.09.
dakle, ne trebaju vam one potvrde vulgaris koje se kupuju na tmt 3.

isprintajte je prije upisa i odmah će vam u referadi lupiti žig prilikom predaje ostalih papira potrebnih za upis.

Ali, zar nisu potrebne dvije potvrde? Jedna da se odjavim od zdravstvenog od roditelja, a druga da se prijavim u zdravstvenom zavodu?

fat drummer
03-10-2011, 15:49
a ta druga potvrda potvrrđuje da si što?

ae1234
03-10-2011, 17:44
nas prijavljuju na obvezno kao nezaposlene, jeli? to znaci da obvezno NE placamo, a ako hocu dopunsko - moram si platiti?

tnx :)

Really? O.o
03-10-2011, 18:04
Trebaju ti dve potvrde, osim ove da više nisi redovni. Znači jedna za odjavu s mame/tate a druga za prijavu preko socijalnog. Obvezno zdravstveno se ne plaća, a dopunsko plaćaš ako želiš + ako zadovoljavate imovinski cenzus i dr. to vam je isto besplatno.

tara
03-10-2011, 19:59
jel ja moram na HZZO doci osobno prilikom prijave zdravstvenoga ili to moze netko drugi?

Malecka
03-10-2011, 20:04
Može i netko drugi, al daj mu ste podatke jer će vjerojatno trebat obrazac ispunjavat.

bzzz
04-10-2011, 07:04
a ta druga potvrda potvrrđuje da si što?

Okej... Ovo sad postaje zbunjujuće... Printam jednu potvrdu u informatičkoj, u referadi mi lupaju žig da sam ta prava imala do 30.09. To nosim

u firmu roditelja! To kužim! Ali kakva potvrda mora biti koju nosim u hzzo? Nakon kaj me upišu, opet odem u infomatičku, pa printam potvrdu na

kojoj će pisati da sam izvanredni? :headwall:

Anaksagora
04-10-2011, 08:21
kad sam zadnji put uzimala potvrde, isto je pisalo da sam imala ta prava do 30.9. i u principu se ne izdaju potvrde da si izvanredan student jer takve ne postoje, već ova dokazuje to.. Uvijek možeš kopirati prvu stranu indeksa gdje imaš žig da si izvanredan, pa to priložiti kao dokaz uz potvrdu..

ella9010
04-10-2011, 11:01
još jedno glupo pitanje,ali zbunjena sam totalno u vezi tih upisa...upisi putem studomata su do 12.listopada.znači,ja upišem bilo kada,a tek poslije 17.10.odem u referadu predati indeks,uplatnicu...?više ne vrijedi ono da moramo odmah prvi ili sljedeći dan nakon upisa na studomatu predati to?

legionar
04-10-2011, 14:20
Bilo bi nadasve velikodušno kad bi netko tko je riješio zdravstveno i dopunsko nakon prijelaza na izvanredne ovdje kratko i jasno opisao proceduru. Nakon što sam pročitao posljednje 3 str. gdje se o tome vodi rasprava znadem manje nego prije čitanja, a prije čitanja nisam znao ništa.

m.i.x.
04-10-2011, 14:37
ja sam otišla u hzzo,žena mi je napisala na papir koje sve dokumente trebam prikupiti...mama je skupila sve dokumente i odnijela(ne trebate dakle sami ići),dobila sam odmah privremenu zdravstvenu i privremeno dopunsko..s tim da dopunsko plaćam mjesećno 80 kn jer primanja po članu obitelji prelaze 1500 kn,a to mislim da redovni ne plaćaju...oko dokumenata vam ne mogu pomoći jer mi ih je mama prikupljala (nisam lijena,samo tad nisam bila u lijepoj našoj :D),znam da sigurno treba neka potvrda na kojoj stoji datum prestanka studiranja kao redovan student!

mar_tina
04-10-2011, 14:39
a kako placas to mjesecno? dolaze ti uplatnice na adresu ili? mene brine da ne bi trebalo odmah iskeširati sav novac za cijelu godinu :I

m.i.x.
04-10-2011, 14:40
da mjesečno mi dolaze uplatnice..ne kužim zašto bi ti došlo za cijelu godinu?
uostalom svatko od vaših roditelja isto tako to plaća za sebe,osim ako su vam roditelji umirovljenici,mislim da je za njih dopunsko besplatno..

wasteland
04-10-2011, 16:38
Meni nešto nije jasno... sam redovni i sad postajem izvanredni. Jasno mi je što trebam napraviti, samo kad bi ja to trebala obaviti?
Na stranici prava piše da redoviti predaju od 29.09-14.10., a za izvanredne od 17.10.-21.10.? Mislim, još sam redoviti, a zapravo nisam. :baf:
E, i koliko njima treba da se ta prijava i upisi obrade? Vjerojatno bi trebala doći što prije, jel tako...? :unsure:

Chasey Lane
04-10-2011, 17:11
Trebaju ti dve potvrde, osim ove da više nisi redovni. Znači jedna za odjavu s mame/tate a druga za prijavu preko socijalnog. Obvezno zdravstveno se ne plaća, a dopunsko plaćaš ako želiš + ako zadovoljavate imovinski cenzus i dr. to vam je isto besplatno.

Gdje da nabavim tu za odjavu i jel je treba di potvrdit/fax/firma di roditelji rade, a gdje da nabavim tu za prijavu preko socijlnig i di se pak ta potvrduje????? Ovo zaista postaje nuklearna fizika na ovoj temi, molim te poblize i najdetaljnije objasni cijeli proces, brijem da si upoznata! Hvala! :)

m.i.x.
04-10-2011, 17:28
nije nuklearna fizika nego nemate pojma ni o čemu :)
prijava/odjava je papir koji se kupi u bilo kojoj knižari za 1 kunu i gore u vrhu piše prijava/odjava/promjena
kupiš 2 iste i na jednoj zaokružiš odjava a na drugoj prijava :)

i ako se ne varam na odjavi mora biti pečat firme u kojoj roditelji rade (ja sam osobno bila osigurana preko mama,mama je svojoj knjigovođi dala taj papir i ova je ispunila dio koji je trebala i udarila pečat)..
taj papir (odjavu),zajedno s prijavom (koju sama popuniš) predaješ na zdravstevno...

pumba
04-10-2011, 18:42
još jedno glupo pitanje,ali zbunjena sam totalno u vezi tih upisa...upisi putem studomata su do 12.listopada.znači,ja upišem bilo kada,a tek poslije 17.10.odem u referadu predati indeks,uplatnicu...?više ne vrijedi ono da moramo odmah prvi ili sljedeći dan nakon upisa na studomatu predati to?
to i mene zanima, da ne bi slucajno i radi toga imali problema..

Chovsky
04-10-2011, 20:31
Izvanredan sam i upisao sam pad 1. god jer su mi ostali rim (zimski) i soc (ljetni).
Iz druge sam upisao sve osim ustava + rim u zimskom kao ponovno upisani predmet.
Soc sam polozio kao i sve predmete s druge i skupio gledajuci samo predmete s 2. godine- 52 ECTS boda i prosjek 3.7
Ostao mi je samo rim koji sam sada pao usmeni na dekanskom (3. put)

Pitanja:
1. Mogu li se prebaciti sa izvanrednih na redovne?
2. Kakav mi je status godine s obzirom da sam ispunio uvjet s 1. god ( 52 ECTS sa soc) i uvjet s 2.god (isto 52 boda) s time da shvacam da nemogu upisati 3. god zbog rima s 1. god
3. Sto mogu upisati sada uz ovaj rim?

Malecka
04-10-2011, 20:40
1. Ne.
2. Upisuješ drugu godinu.
3. Rim i ustav.

Savjetovala bih ti da obavezno, ali obavezno rim daš u 11mj ili 2mj jer ćeš si inače blokirati upis predmeta treće godine u ljetnom semestru, i u cijeloj godini ćeš moći upisati samo rim i ustav.

Chovsky
04-10-2011, 21:27
Zasto ne na 1. pitanje ako mi mozes molim te objasnit? pitam te jer:Ljudi, širite dezinformacije i onda će netko ovo pročitati i misliti da se ne može prebaciti i propustiti priliku.

Meni je Relković osobno izjavio da je za prelazak sa izvanrednih na redovne bitan prosjek tekuće godine nakon koje se prebacuješ, ne sveukupni prosjek.
Naravno: bitno je da je taj 3.5+ prosjek minimalno 50ects bodova sa jedne godine (a ne mješavina predmeta različitih godina) i da su ti predmeti prvi put upisani, a ne predmeti za koje si imao opciju polaganja i ranije.

@clayton:

Je li taj tvoj 3.5+ prosjek bio zbroj minimalno 50ects bodova sa iste godine ostvaren u tekućoj godini? Ili nešto sa jedne godine, nešto sa druge? Jer treba biti minimalno 50ects bodova predmeta sa iste godine koji su tekuće godine prvi put upisani.

profil
04-10-2011, 22:54
isprintanu potvrdu sa faksa starci daju u firmu. tamo oni naprave odjavu, pa se sa tom potvrdom ide u klovićevu/jukićevu i napravi se prijava. to bi bio postupak ukratko.

bzzz
04-10-2011, 23:27
isprintanu potvrdu sa faksa starci daju u firmu. tamo oni naprave odjavu, pa se sa tom potvrdom ide u klovićevu/jukićevu i napravi se prijava. to bi bio postupak ukratko.

Aaaajme meni...

Tek sam sada sa ovim kratkim postom skužila bit! Uzmem jednu isprintanu potvrdu, u referadi mi lupe žig (da gubim prava xx.xx.2011), to dam starome, kod njega to riješe, vrate mi taj papir, gdje piše da sam odjavljena i uzmem u hzzo-u papir za upis i to je to?!?!?

Aaaaleluuujaaaaaa :worship:

Malecka
04-10-2011, 23:47
Zasto ne na 1. pitanje ako mi mozes molim te objasnit? pitam te jer:
Ovak, ovo je neko moje tumačenje onoga što imamo u prvom postu:
Za oslobođenje od plaćanja ili promjenu statusa studenta godina mora biti upisana kao čista, što znači da upišeš samo predmete jedne godine. Ti si prenio rim, i upisao rim zajedno sa predmetima druge godine. Znači nisi imao upisane samo predmete jedne godine.

Međutim, ne bih dala ruku u vatru za to, pa ti sutra pošalji mail relkoviću (drelkovic @ pravo.hr) ili odi u referadu pitat i provjerit da ne bi izvisio.

CroatianAngel
04-10-2011, 23:59
Ovak, ovo je neko moje tumačenje onoga što imamo u prvom postu:
Za oslobođenje od plaćanja ili promjenu statusa studenta godina mora biti upisana kao čista, što znači da upišeš samo predmete jedne godine. Ti si prenio rim, i upisao rim zajedno sa predmetima druge godine. Znači nisi imao upisane samo predmete jedne godine.

Međutim, ne bih dala ruku u vatru za to, pa ti sutra pošalji mail relkoviću (drelkovic @ pravo.hr) ili odi u referadu pitat i provjerit da ne bi izvisio.

Već sam ranije pisala u pmu Georgeeju i Browneyes da ste ovo krivo shvatili, što ni nije čudno jer su odredbu loše sastavili/objasnili. (Možda bi bilo dobro da sastavim objašnjenje odredbe koji bi stavili u prvi post?)
Ostvario je 3.7 na 52ects boda sa druge godine prvi put upisanih i time ostvario uvjet koji je potreban za prebacivanje.
Za ovo dajem ruku u vatru jer mi je to osobno Relković sve potvrdio.

Problem je jedino ima li veze što je Rim ostao nepoložen. Da je položen i sa dva ne gleda se kod prebacivanja i on bi se prebacio na redovne.
Morati će pitati Relkovića samo zato jer je Rim ostao nepoložen pa ne znam utječe li što nije položen.

Osobno, mislim da se prebacuješ jer odredba ne govori mora li sve biti položeno. Ali ipak zbog Rima provjeri sa Relkovićem.

Malecka
05-10-2011, 00:06
Danas sam pitala Relkovića za to i on je rekao da je jedino bitno da se postigne prosjek, uvjet i da ta godina, na kojoj se to postiglo, nije upisana kao parcijala
Zakaj onda piše ovo? Mislim, ne osporavam tvoj odgovor, dapače, tnx na objašnjenju (nemam trenutno tnx gumb), al moram priznat da mi taj dio nije najjasniji.
Realno, on nije imao uvjet u 9mj (soc i rim) pa se zapravo radi o parcijali.

CroatianAngel
05-10-2011, 00:09
Zakaj onda piše ovo? Mislim, ne osporavam tvoj odgovor, dapače, tnx na objašnjenju (nemam trenutno tnx gumb), al moram priznat da mi taj dio nije najjasniji.
Realno, on nije imao uvjet u 9mj (soc i rim) pa se zapravo radi o parcijali.

Znam, prvi post je pogrešno objašnjen. Zato sam i pisala ta dva pma da ih upozorim da je loše objašnjeno. Jer može biti upisana parcijala, tj. pad ali mora biti sa više godine novoupisanih barem 50ects bodova.

Relković mi je objasnio da je htio reći da se 3,5 ili više treba postići na novoupisanih 50+ects bodova sa iste godine, a ne miješajući rezultate dvije godine. Zapravo, da se prosjek ne gleda na predmetima sa različitih godina, već iste.
Tako bi ovom kolegi se gledao prosjek 52ects boda sa druge godine koje je prvi put upisao. Soc je položio ove godine, ali se ona u prosjek za ovu odredbu ne ubraja. Isto kao što se ne bi ni Rim da ga je položio.

Potpuno shvaćam kako se odredba može krivo iščitati. Naš faks zna kako to otežati. No za ovo sam sigurna jer sam imala poduži razgovor sa Relkovićem dok mi nije sve objasnio. Odličan referent. :soppy:

Malecka
05-10-2011, 00:22
Jer može biti upisana parcijala, tj. pad ali mora biti sa više godine novoupisanih barem 50ects bodova.

Dakle to neće biti moguće ako netko pada sa dva predmeta iz zimskog semestra, jer u startu se već vidi da te godine neće upisat 50 ectsa sa više godine?

CroatianAngel
05-10-2011, 00:22
Dakle to neće biti moguće ako netko pada sa dva predmeta iz zimskog semestra, jer u startu se već vidi da te godine neće upisat 50 ectsa sa više godine?Da. Brzo si pohvatala.:thumbup:

eagle
05-10-2011, 08:55
citajuci cjelokupnu vasu raspravu o reguliranju zdravstvenog nisam nista shvatio =) i odlucio sam nazvati hzzo
nazvao sam ovaj ured u jukicevoj i žena mi je rekla sljedece:
znaci ja sam joj rekao da sam imao status redovnog studenta i da sada dobivam status izvanrednog studenta
te da me zanima kako da reguliram svoju novonastalu situaciju i žena mi je rekla da moram na faksu uzeti potvrdu
na kojoj pise do kada sam imao prava, te s tom potvrdom i svojom osobnom iskaznicom trebam otici u jukicevu
gdje ce mi promjeniti status, rekla mi je da ce me voditi kao nezaposlenog i da cu imati osnovno zdravstveno
osiguranje preko ministarstva financija, ali da pazim jer da to mogu napraviti samo u roku 30 dana od dana
kada sam izgubio prava. to je informacija od 05.10. 8:45 h =)))

inek
05-10-2011, 10:15
Jel za izvanredne po starom programu još uvijek uplaćujem 'samo' 3600kn školarine?

Venet
05-10-2011, 12:09
imam pitanje u vezi AAI identiteta, upisan sam na pravo prošle godine 2010./2011.
dobio sam korisničko ime, zaporku i e-mail, a sad vidim da mi ispod e-maila piše da mi vrijedi do 30.09.2011.
da li se taj rok odnosi na e-mail ili na cijeli aai identitet, i da li moram sada tražit novi da bih mogao s njime izabrat seminar ove godine ?
(uspio sam se sa tim starim sada prijavit na stranicu pranvog fakulteta pravo.hr)

Little 15
05-10-2011, 12:15
taj identitet ti vrijedi for ever:) ne trebaš tražiti novi..

nepicca
05-10-2011, 12:53
Ljudi, do kad se mi moramo upisati? na stranici prava piše da upisi traju do 11.10. na studomatu i onda isti ili slijedeći dan treba donijeti indeks, a pod linkom raspored upisa piše da mi izvanredni donosimo indeks u referadu od 17.10. pleasehelp, da ne zakasnim na upise :)

Little 15
05-10-2011, 14:38
upisuješ se prema rasporedu upisa, znači ak si izvanredni 1,2god upisuješ se od 17-21.10., ak si viša godina isto kao i redovni do 14.10.
EDIT: iiiiiiii naravno morate izvršit upis na studomatu do 12.10.. (nadam se da ste to skužili:)

profil
05-10-2011, 14:39
Aaaajme meni...

Tek sam sada sa ovim kratkim postom skužila bit! Uzmem jednu isprintanu potvrdu, u referadi mi lupe žig (da gubim prava xx.xx.2011), to dam starome, kod njega to riješe, vrate mi taj papir, gdje piše da sam odjavljena i uzmem u hzzo-u papir za upis i to je to?!?!?

Aaaaleluuujaaaaaa :worship:

Ajd super! :) Ja sam danas obavila upis, indeks podižem u ponedjeljak, i odmah će me u indeksu dočekati ta isprintana potvrda (tako je rekao Relković). I to je to.

soars1
05-10-2011, 16:25
Znači sada da ja to sebi potvrdim da ne bi u pon zabrljala nešto kada budem išla na upis. Znači prvo idem u inf dvoranu gdje printam potvrdu gdje mi piše ono da sam 2010/11 upisala 3 god itd i dolje da mi se izdaje zbog zdravstvenog osiguranja. Onda čekam u kilometarskom redu za referadu da dam indeks i tu potvrdu da mi samo stavi žig kada su mi prava istekla i onda ću tu potvrdu dobiti kada budem išla po indeks. Onda sa tom potvrdom idem se odjaviti od tate, te kada me odjave, dobivam papir da sam odjavljena. Onda se idem prijaviti gdje popunjavam onu potvrdu za prijavu i predajem u hzzo. Znači ne moram čekati upis pa tek onda uzimati potvrdu jer nema potvrde da si izvanredni već uzimam potvrdu tu od 2010. god. Ako sam u čemu pogriješila ispravite me. I znam da je svima puna kapa ovih pitanja pa se unaprijed ispričavam!! :))

token_sb
05-10-2011, 17:23
Ako mi može netko iskusan pomoći
Ako se prebacim na izvanredne, a ostali su mi OPPD i nacija, kad upisujem 1. semestar moram upisat naciju+min 10 ECTS, a OPPD ne mogu polagat dok ga opet ne upišem u 2. semestru? Ciljam na to da je nemoguće upisat s OPPD i nacijom kao izvanredan i maksimalan broj predmeta pa ispuniti uvjet druge godine?
Usto, ako sam upisao ustavno i pravnu informatiku prošle godine, hoću li opet morat upisat oboje ili mogu samo pravnu informatiku?

Little 15
05-10-2011, 18:05
Znači sada da ja to sebi potvrdim da ne bi u pon zabrljala nešto kada budem išla na upis. Znači prvo idem u inf dvoranu gdje printam potvrdu gdje mi piše ono da sam 2010/11 upisala 3 god itd i dolje da mi se izdaje zbog zdravstvenog osiguranja. Onda čekam u kilometarskom redu za referadu da dam indeks i tu potvrdu da mi samo stavi žig kada su mi prava istekla i onda ću tu potvrdu dobiti kada budem išla po indeks. Onda sa tom potvrdom idem se odjaviti od tate, te kada me odjave, dobivam papir da sam odjavljena. Onda se idem prijaviti gdje popunjavam onu potvrdu za prijavu i predajem u hzzo. Znači ne moram čekati upis pa tek onda uzimati potvrdu jer nema potvrde da si izvanredni već uzimam potvrdu tu od 2010. god. Ako sam u čemu pogriješila ispravite me. I znam da je svima puna kapa ovih pitanja pa se unaprijed ispričavam!! :))
da sve si dobro pohvatala.. al tu bi potvrdu radi reguliranja zdrastvenog morala odmah dobiti, u referadi ti lupe štambilj da ti prava istječu 30.09. i to je sve kaj ti oni trebaju napravit.. mislim ja ću ih zamolit da mi to odmah poštambiljaju i daju odmah potvrdu, jer nemam ja sad njih vremena čekati dok oni to meni sve srede, pa dok ja pokupim index a trebam si to sve srediti od 30.10.. dobro, ja idem na upise tek 17.10. pa mi je onda malo na knap.. ti ćeš imat više vremena ak ideš u pon na upis:)

profil
05-10-2011, 19:22
ako tražiš odmah potvrdu mislim da bi ti je mogli odmah dati, reci da nemaš vremena ih čekati. jer ja sam je htjela isprintat u inf dvorani, ali nisam mogla. pisalo mi je na ekranu da ne mogu dobiti potvrdu jer upis nije izvršen. što mi je na kraju i bilo logično, jer oni će me upisati i odmah mi u indeks staviti tu potvrdu. ali kažem, moguće je da ti daju odmah. :)

lady14
07-10-2011, 16:07
Isuse boze... Oprostite mi odmah unaprijed,ali citam te postove da bih saznala sto vise i onda dodem do zadnjeg i imam izbezumljenu facu jer tek onda nista ne shvacam... Sad se prica o nekoj prijavi preko studomata,pretpostavljam da je to za one koji su vec duze vanredni. Ja sad prelazim na izvanredne,jer treci put upisujem drugu i receno mi je da ja studomat ne diram,koliko sam shvatila,upisuju me u referadi zbog cijele te procedure prelaska u izvanredne. Dakle,od 17. su mi upisi i ne mogu to ranije obaviti? Uglavnom,sad me malo ulovila panika da nest ne zabrljam s upisima. Dakle,nista studomat meni,samo referada od 17. i nema ranije? Hvala do neba na odgovoru!

Little 15
07-10-2011, 16:16
DA.. mislim neće ti se ništ desit ak se upišeš prije, ali valjda postoji neki razlog zašto su nas tako rasporedili..

Browneyes
07-10-2011, 17:26
Da se smanje gužve?

Insecure
08-10-2011, 00:23
Kad nas sad osiguraju kao nezaposlene osobe jer smo izvanredni, zna li netko na koji period nam vazi onda zdravstveno? Jel se opet regulira svake godine ili kako?
Jerbo na zdravstvenim iskaznicama vise ne pise do kad vrijede, na stranicama HZZO-a isto tako, a ja sam bila mutava i zaboravila tetu tamo pitat koliko mi sad vrijedi obvezno zdravstveno.

Servant
08-10-2011, 19:42
Da li netko zna zasto mi na Studomatu pise 4. godina, a ostala su mi dva s trece? Jel to jedna od onih stvari gdje je studomat sav smotan, ili nesto propustam?

Ostao mi je jedan iz ljetnog i jedan ispit iz zimskog semestra, tako da ne vidim kako teoretski mogu preskociti godinu ovaj put, jer ako sad dam oba ova ispita do veljace, opet necu u ljetnom semestru moci upisati 4 predmeta tako da ce mi sa cetvrte ostati dva.

Znaci sad mi na studomatu pise 4. godina a ako dam sve ispite iz trece do veljace pisat ce mi u veljaci da sam 3. godina na studomatu? Ne kuzim tu tehnologiju..

djis01
08-10-2011, 20:48
Imam pitanje u vezi svoje situacije, bio bi zahvalan ako bi netko odgovorio. Treći put upisujem treću godinu pa prelazim u izvanredne. Ostalo mi je KPP iz iz V semestra i svi ispiti iz VI. Iz sedmog sam odslušao Trgovačko i položio seminar i vježbe. Zanima me koliko bodova sad trebam upisat jer znam da se kao izvanredni ne treba upisat svih 30 kao kod redovnih, samo da znam koju cifru da upišem na onu uplatnicu? Unaprijed zahvaljujem!

marali
08-10-2011, 21:48
Imam pitanje u vezi svoje situacije, bio bi zahvalan ako bi netko odgovorio. Treći put upisujem treću godinu pa prelazim u izvanredne. Ostalo mi je KPP iz iz V semestra i svi ispiti iz VI. Iz sedmog sam odslušao Trgovačko i položio seminar i vježbe. Zanima me koliko bodova sad trebam upisat jer znam da se kao izvanredni ne treba upisat svih 30 kao kod redovnih, samo da znam koju cifru da upišem na onu uplatnicu? Unaprijed zahvaljujem!

JA sam u sličnoj situaciji, Relković mi je rekao da u zimskom semestru upisujem najmanje 18, a najviše 30 bodova...znači upisuješ od 18 - 30 bodova, koliko sam ja to shvatila!

lady14
09-10-2011, 14:23
Ili nigdje ne pise ili ja ne mogu naci,ali kad vanrednima pocinju predavanja? I jos nesto,sto se tice seminara i vjezbi,mi isto biramo kao i redovni ili?

miss-luce
09-10-2011, 14:27
Kad nas sad osiguraju kao nezaposlene osobe jer smo izvanredni, zna li netko na koji period nam vazi onda zdravstveno? Jel se opet regulira svake godine ili kako?
Jerbo na zdravstvenim iskaznicama vise ne pise do kad vrijede, na stranicama HZZO-a isto tako, a ja sam bila mutava i zaboravila tetu tamo pitat koliko mi sad vrijedi obvezno zdravstveno.


Nema roka trajanja, valjda dok oni ne odluče drugačije i ne obavjeste nas :) Dopunsko pak traje jednu godinu.


I da odgovorim Lady; predavanja počinju sutra ( za 3.god. sutra je od 17 do 20h kpp u Gundulićevoj). Kad su ostala predavanja, pogledaj na pravo.hr-diplomski studij-odaberi godinu-izvanredni studij-raspored predavanja.

mar_tina
09-10-2011, 21:51
bok:)

ja sam presla na izvanredne prosli tjedan i sofija mi je rekla da dodem po indeks krajem listopada... sad nisam sigurna jel trebam doći u kartoteku ili u referadu po njega?
pitam jer je možda samo molba odobrena pa treba u referadu još upisati i predmete.
nista vise ne razumijem :s

Stella55
09-10-2011, 21:55
Jedno pitanje: izvanredna sam studentica, Bolonja, dala sam na 3. GP I, KPP, Financije i UZ, te seminare i vježbe. I budući da nisam dala MP ni GP II mislila sam da upisujem ponovno 3., no piše mi da upisujem 4., a za upis 4. treba imati 50 bodova, što nemam. Pa ne kužim u čemu je fora, jel su za upis 4. potrebna samo 4 dana ispita?
Ako je krivi topik, ispričavam se, ali onaj o upisu u više godine je zaključan.

BaF
09-10-2011, 21:58
bok:)

ja sam presla na izvanredne prosli tjedan i sofija mi je rekla da dodem po indeks krajem listopada... sad nisam sigurna jel trebam doći u kartoteku ili u referadu po njega?
pitam jer je možda samo molba odobrena pa treba u referadu još upisati i predmete.
nista vise ne razumijem :s

kartoteka, gdje svi dižu indekse. oni će ga poslati tamo kad završe s obradom.


Jedno pitanje: izvanredna sam studentica, Bolonja, dala sam na 3. GP I, KPP, Financije i UZ, te seminare i vježbe. I budući da nisam dala MP ni GP II mislila sam da upisujem ponovno 3., no piše mi da upisujem 4., a za upis 4. treba imati 50 bodova, što nemam. Pa ne kužim u čemu je fora, jel su za upis 4. potrebna samo 4 dana ispita?
Ako je krivi topik, ispričavam se, ali onaj o upisu u više godine je zaključan.
upisuješ predmete s 4., ne i 4. godinu.

Stella55
10-10-2011, 09:07
upisuješ predmete s 4., ne i 4. godinu.[/QUOTE]

Da, to je logično, samo mi nije jasno zašto onda na studomatu piše da upisujem 1. put 4. godinu, a inače imala sam i ove godne upisane neke predmete s 4., tako da predmeti nemaju naravno veze s tim. Ja sam očekivala da će pisat da ponovno upisujem 3. godinu.

bl0ndie
10-10-2011, 09:19
prva i osnovna greska ti je to kaj si se isla sama uopce upisivat u studomat. procitaj si uputa za postupak upisa. ja sam ispostovala njihovu naredbu i otisla Relkoviću bez upisa u studomat i rekao mi je da se ja nista ne upisujem u studomat, to oni obave.

Stella55
10-10-2011, 09:34
prva i osnovna greska ti je to kaj si se isla sama uopce upisivat u studomat. procitaj si uputa za postupak upisa. ja sam ispostovala njihovu naredbu i otisla Relkoviću bez upisa u studomat i rekao mi je da se ja nista ne upisujem u studomat, to oni obave.

Nisam još ništa upisala putem studomata, samo sam provjerila stanje.

Servant
10-10-2011, 10:02
Stella imam istu situaciju, mislim da je to neka od anomalija studomata.


upisuješ predmete s 4., ne i 4. godinu.

Nema to veze, ako ce u ljetnom semestru upisivati predmete iz cetvrte pisat ce 3. godina a ne cetvrta.

---


prva i osnovna greska ti je to kaj si se isla sama uopce upisivat u studomat. procitaj si uputa za postupak upisa. ja sam ispostovala njihovu naredbu i otisla Relkoviću bez upisa u studomat i rekao mi je da se ja nista ne upisujem u studomat, to oni obave.

Na sto se ovo odnosi? Pa svi se sami upisujemo u studomat do 12.10. Ne upisujemo se sami u indeks.

Stella55
10-10-2011, 10:30
Da, moguće da je sa studomatom nešto, nije kao da se bunim, radije bih ja bila 4. nego opet 3. :mhm: A što se tiče ovog da ne upisujemo sami preko studomata, to ni ja ne kužim, to se ne odnosi na našu situaciju, jer ja bez problema, kao i svaki semestar do sada, upisujem normalno i bez problema preko studomata, tako da...

bl0ndie
10-10-2011, 11:35
sorry, ovak, ja sam mislila da je Stella55 presla na izvanredne pa da je zato zbunjena, ali se u tom slucaju onda normalno upisuje prek studomata. moja situacija i reply se odnosi na ovo

'Studenti koji gube pravo studiranja kao redoviti studenti i/ili žele nastaviti studij kao izvanredni studenti dužni su prije upisa na studomatu podnijeti molbu u studentsku referadu za prijelaz na izvanredni studij.'

a vezano uz to da ti studomat zna napisat gluposti, istina je. prosle godina je ispalo tak da sam mogla upisat jedan predmet iz ljetnog semestra 4g i seminar (a ostala su mi sva 3 predmeta nepolozena iz 3g. ljetnog semestra, dakle, to je definitivno nemoguce al je kroz studomat proslo).

Bella:*
10-10-2011, 16:04
Imam pitanje u vezi upisa preko studomata,naime ostala su mi 2 predmeta rim i oppd, rim mi je iz 1 semestra i na studomatu imam opciju upisa od 24-40 ects bodova,e sad sam ja upisala sve predmete iz 3 semestra(obiteljsko,ustav,inf, eng III) i onda sam pročitala da to ne mogu jer će mi poništiti upis jer je to samo za one koji imaju uvjet - jel to istina ili smijem tako upisati sve?
Ispričavam se ako na krivom mjestu pitam,ali ne znam koga bih više pitala :unsure:

lady14
10-10-2011, 17:08
Mene zanima sta sa seminarima i vjezbama? Vidim da neki pricaju da su upisali vec,a ja ne znam kak se to sad odnosi na moju situaciju,zato kaj sam ja parcijala trece i sad prelazim na izvanredne i upisi su mi tek 17.,dakle,ne mogu nist odabrati dok se ne upisem... Jel izvanredni uopce biraju na onaj klasican nacin kao i redovni ili je nesto drukcije? :/
Hvala puno na odgovoru!!

Little 15
10-10-2011, 18:56
Imam pitanje u vezi upisa preko studomata,naime ostala su mi 2 predmeta rim i oppd, rim mi je iz 1 semestra i na studomatu imam opciju upisa od 24-40 ects bodova,e sad sam ja upisala sve predmete iz 3 semestra(obiteljsko,ustav,inf, eng III) i onda sam pročitala da to ne mogu jer će mi poništiti upis jer je to samo za one koji imaju uvjet - jel to istina ili smijem tako upisati sve?
Ispričavam se ako na krivom mjestu pitam,ali ne znam koga bih više pitala :unsure:
dobro si pročitala, ne možeš upisati sve predmete iz 3semestra jer ti je ostao rim.. znači upisuješ rim, eng, seminar i 2 predmeta po izboru..

happy go lucky
11-10-2011, 00:08
meni na studomatu nikako ne prolazi upis, upisujem ponovno 2 predmeta s 4. i jedan s 3. god, bez smeminara i vjezbi jer je to odrađeno, sve skupa 24 boda... pretpostavljam da moram u referadu da mi izvrse rucni upis? je li netko uspio normalno obaviti upis ovako? hvala!

Jedan_od_tisucu
11-10-2011, 10:56
pitanje kao i dost ljudi nije mi jasno kad mi izvanredni na kraeju upisujemo , jel moramo prek studomata upisivat ili nas oni upisuju u referadi , zovem referadu pa ne mogu nikog dobiti pa sam odlucio ovdje pitati , i ako moze pomoc ostao mi je rim s prve , znaci ja sad upisujem rim i dva koja su mi ostala iz treceg semestra , jel tak ? koja je procedura s placanjem ovih potpisa dva predmeta nemam potpise pa bi to morao platit to se tam na licu mjesta placa ili , i kolika je cifra uopce ak je ovo kaj sam napisao da moram upisati tocno ? fala :D

winnie
11-10-2011, 11:57
pitanje kao i dost ljudi nije mi jasno kad mi izvanredni na kraeju upisujemo , jel moramo prek studomata upisivat ili nas oni upisuju u referadi , zovem referadu pa ne mogu nikog dobiti pa sam odlucio ovdje pitati , i ako moze pomoc ostao mi je rim s prve , znaci ja sad upisujem rim i dva koja su mi ostala iz treceg semestra , jel tak ? koja je procedura s placanjem ovih potpisa dva predmeta nemam potpise pa bi to morao platit to se tam na licu mjesta placa ili , i kolika je cifra uopce ak je ovo kaj sam napisao da moram upisati tocno ? fala :D ak si promjenio status ove godine iz redovonog u izvanredni onda će te relković ručno upisati,a ako nisi promjenio status onda sam upisuješ godinu na studomatu. upisuješ dakle rim i ta 2 predmeta iz 3.semestra, a seminar i vježbe ako si riješio s 2.godine ne upisuješ, to je znači 2400kn + upisnina znači 2700 kn.

winnie
11-10-2011, 11:59
o testiranju semestra je sve detaljno objašnjeno ovdje http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/149-Potpisi

rei
11-10-2011, 12:33
Ja sam jučer bila u kartoteci jer mi studomat ne dopušta da se upišem i žena mi je rekla da upis moram obaviti ručno, ali tek od 17.10, sad ovdje čitam da ipak svi upis moraju obaviti u referadi (ručni) do 12.10.
Malo me panika hvata, ne želim propustiti upis.... jel itko ovdje u sličnoj situaciji?

Jedan_od_tisucu
11-10-2011, 13:15
ak si promjenio status ove godine iz redovonog u izvanredni onda će te relković ručno upisati,a ako nisi promjenio status onda sam upisuješ godinu na studomatu. upisuješ dakle rim i ta 2 predmeta iz 3.semestra, a seminar i vježbe ako si riješio s 2.godine ne upisuješ, to je znači 2400kn + upisnina znači 2700 kn.

aha zahvaljujem , nisam nist mijenjao izvanredni sam student , dobro znaci sve to sam upisujem prvo na studomatu , fala jos jednom na odgovoru, a kaj se tice vjezbi i seminara nisam rijesio al to i nije toliko bitno u ovoj proceduri upisa jer niti nemam mogucnost prijave putem studomata , jos jednom fala na odgovoru :)

Bella:*
11-10-2011, 13:31
Jel zna netko gdje treba otići ili koga treba nazvati ako si se upisao preko studomata,ali više bodova nego što si smio ..ja sam malo više toga upisala,a nisam znala da se ne smije pa kome sad se treba javiti ili otići osobno da mi to ponište... rekla mi je žena koju sam zvala u referadi da zovem drugi broj,ali tamo se nitko ne javlja pa ne znam šta da radim...

fat drummer
11-10-2011, 13:35
zovi drugi broj dok se netko ne javi

korana
11-10-2011, 14:37
ljudi, što se tiče plaćanja školarine... izvanredni sam student tako da indeks i uplatnicu moram predati tek idući tjedan. znači ja mogu platiti školarinu tek idući tjedan, a samo se moram upisati preko studomata do sutra navečer?

Jedan_od_tisucu
11-10-2011, 14:46
koliko sam uspio pohvatati i saznati moras se prijavit do 12.10. prek studomata, a izvanrednim studentima su onda upisi od 17.10. do 21.10. , a kad ces platiti skolarinu, danas sutra ili iduci tjedan mislim da je nebitno bitno da ju platis :)

Vobvob
11-10-2011, 15:54
Pretprošle god sam upisao seminar iz 3.semestra čiju obavezu nisam riješio zbog nekih životnih okolnosti, iduće sam god dao seminar iz jednog drugog predmeta 3. semestra. Sada mi studomat kaže da moram upisati taj seminar koji nisam odradio iako sam seminar za navedeni semestar već položio. Da odem sutra do referade ili čekam da me mi to upišu nakon 17. ručno ili ponište taj upisani seminar ako ga sada prijavim, pošto sam seminar za taj semestar već odradio? A jebte glupog studomata....

Idiot Wind
11-10-2011, 22:57
Može pomoć? Još nisam dala 1. godinu i sad bi trebala pasti u vanredne. Vidim da je rok za upis na studomatu do 12., ali prije toga trebam dati molbu za premještaj na vanredne, ŠTO NISAM, heh! Kasnim jer još nisam sigurna hoću li nastaviti ovaj studij, a i moje okolnosti su teže jer nisam iz Zg, između ostalog. Postoje još neki problemi. Engleski III nemam potpis jer imam 4 minusa, kasno mi je da šaljem rad, a odslušala sam ga, dok iz eng. IV imam (znam da nije važno). Mogu li ja možda ponovo upisati taj engleski? iSPUNILA SAM SEMINARSKE OBVEZE I ZA 3. I 4. SEMESTAR KOJE SAM PARCIJALNO UPISALA, međutim iz zimskog semestra ustavno pravo imam ocjenu u indeksu, ali nemam broj zapisnika pa nemam na studomatu, tražila sam to u 6. mj., ali mi je rekla da dođem u 9. jer je bila u gužvi i ja to nisam pokupila jer nisam iz Zg i nije mi jednostavno dolaziti, a i napominjem da nisam bila sigurna u nastavak studija. Ima li meni pomoći, može li netko lijepo sa mnom? :-) vIDIM DA SU UPISI ZA VANREDNE OD 17. DO 21. PA VALJDA IMA NEKE NADE, HA??

travis
11-10-2011, 23:53
Ja sam slao mail Relkoviću.


ODGOVOR:

Poštovani,
ako upisujete i seminare/vježbe dostavite u referadu indeks i materijale do četvrtka, ako ne tada 17. do 21. 10.

ae1234
12-10-2011, 00:11
Može pomoć? Još nisam dala 1. godinu i sad bi trebala pasti u vanredne. Vidim da je rok za upis na studomatu do 12., ali prije toga trebam dati molbu za premještaj na vanredne, ŠTO NISAM, heh! Kasnim jer još nisam sigurna hoću li nastaviti ovaj studij, a i moje okolnosti su teže jer nisam iz Zg, između ostalog. Postoje još neki problemi. Engleski III nemam potpis jer imam 4 minusa, kasno mi je da šaljem rad, a odslušala sam ga, dok iz eng. IV imam (znam da nije važno). Mogu li ja možda ponovo upisati taj engleski? iSPUNILA SAM SEMINARSKE OBVEZE I ZA 3. I 4. SEMESTAR KOJE SAM PARCIJALNO UPISALA, međutim iz zimskog semestra ustavno pravo imam ocjenu u indeksu, ali nemam broj zapisnika pa nemam na studomatu, tražila sam to u 6. mj., ali mi je rekla da dođem u 9. jer je bila u gužvi i ja to nisam pokupila jer nisam iz Zg i nije mi jednostavno dolaziti, a i napominjem da nisam bila sigurna u nastavak studija. Ima li meni pomoći, može li netko lijepo sa mnom? :-) vIDIM DA SU UPISI ZA VANREDNE OD 17. DO 21. PA VALJDA IMA NEKE NADE, HA??

- molbu mozes obaviti isti dan kad predajes i indeks u referadu. ne trebas dakle u dva navrata ici.
btw. ako prelazis na vanredne, nista ne upisujes na stuodmatu nego ce te oni u referadi/ kartoteci upisati!!
- engleski ne mozes upisati opet ako si ga polozila. ako ga i nisi polozila i upisujes ga ponovo, moras imati potpis.
uvijek ti ostaje opcija testiranja semestra
- za ustav se trebas obratiti pretpostavljam tajnici katedre.
- ima nade ali pocni brzo djelovati. znam kako ti je jer ni ja nisam iz zg niti sam bila sigurna hocu nastaviti..... moras sama donjeti odluku i to brzo :)

sretno!!

Zoya19
12-10-2011, 12:46
Pozdrav.
Planiram obaviti upise do petka 14.10. (sukladno obavijesti na stranici prava), budući da sam izvanredni student više godine.
U vezi zdravstvenog osiguranja, lani sam prešla na izvanredne i sredila odjavu i prijavu na HZZO-u.
Da li ove godine moram podići neku potvrdu u referadi ili samo odem na HZZO, da mi reguliraju zdravstveno kao nezaposlenoj osobi, kao i lani?
Pretpostavljam da sada formalno više nemam nikakve veze sa potvrdama iz referade.
Hvala.

Elisa Day
12-10-2011, 12:56
pa ne moraš ići na hzzo sve dok ne budeš mijenjala osnovu zdravstvenog osiguranja (zaposliš se, recimo)

Coachella
12-10-2011, 13:19
Oni studenti koji mijenjaju status (redovni u izvanredne) i treba im se ručno obaviti u upis, da li se treba obaviti do 12.10 kao što je napisala kolegica ili vrijedi ona obavijest na stranici faksa da se upisuje od 17.- 21.10? molim vas pomagajtee!!! hvala :)

Little 15
12-10-2011, 16:04
vrijedi ono kaj piše na stranici faxa!!!!

kim
12-10-2011, 17:16
Ako upisujem opet izvanredno drugu godinu, kad se upisujem preko studomata? Od 17.10.? Ili?
Pliz neka mi netko odgovori, zbunjena sam, nisam u Zg, tata mi je poginuo ne mogu uopce od soka shvatiti info sa stranice faxa.

Duvi
12-10-2011, 17:33
Ako upisujem opet izvanredno drugu godinu, kad se upisujem preko studomata? Od 17.10.? Ili?
Pliz neka mi netko odgovori, zbunjena sam, nisam u Zg, tata mi je poginuo ne mogu uopce od soka shvatiti info sa stranice faxa.

Upisuješ se u Studomat danas do 23h,a indeks predaješ od 17.

Također, moja sućut...

Idiot Wind
12-10-2011, 18:16
Ae 1234, puuuun0o ti hvala. Ako sam dobro skužila sve to stignem srediti od 17. do 21., kad predam indeks u referadu, tad i tu molbu mogu. Dakle, pošto eng. nisam položila njega da ponovo upišem, ali platim ono za testiranje indeksa i riješen potpis? Ovo za ustavno ću riješiti. Pošto ja imam riješen taj seminar, moram li ja mjesto toga išta drugo upisati jer opet sam parcijala 2. godine?

Idiot Wind
12-10-2011, 18:17
Još jednom, za sigurno, ne trebam ja ništa sa studomatom?!

Little 15
12-10-2011, 18:37
Još jednom, za sigurno, ne trebam ja ništa sa studomatom?!
ako prelaziš na izvanredne, ne ne trebaš ništa upisivati preko studomata..

Citizen of the World
14-10-2011, 14:31
Dragi kolege,

Molio bih informaciju vezano za moju situaciju. Prošle, 2010./2011. godine sam upisao 1. godinu redovno da bi se sad u 7. mjesecu prebacio na izvanredni studij zbog osobnih razloga. S obzirom da sam do tada položio OTPD, OPPD, SOC, POL. EK., SEMINAR 1, SEMINAR 2, a ostao mi je RIM, NACIJA i ENG 1. i ENG 2., upisao sam pad godine i u zimski semstar 2011./2012. predmete NACIJA, RIM i ENG 1, tj. minimalni broj bodova, 18. Naknadno sam kod tete Sofije u 9. mjesecu još upisao Obiteljsko i Obiteljsko - seminar kako bi nadopunio upis zimskog semestra do svih 30 bodova. I sad čekam 17. da predam indeks, kako bi sve bilo upisano. Ono što me zanima:

1. Mogu li na roku u 11. mjesecu davati ispite koje sam ponovno upisao (nacija i engleski 1.), a već ih odslušao i dobio potpis, ili moram čekati rok u 2. mjesecu pošto sam ih ponovno upisao sad u zimski semestar? Pitam jer mi Studomat zasad ne omogućava prijavu nijednog ispita.
2. Može li mi se u 2. mjesecu upisati ocjena iz Obiteljskog ako ga riješim preko kolokvija, a nisam položio naciju i engleski 1. do tada, tj. nemam uvjet s prve godine (50 bodova)? Ili moram prvo dati uvjet s prve da bi mi se upisala ocjena iz predmeta s druge?

Hvala!

hos
14-10-2011, 15:32
1. Možeš izaći; moći ćeš ga prijaviti kada prođe ova strka oko upisa.
2. Prvo moraš imati uvjet.

anahit88
16-10-2011, 16:46
Ljudi mogu li izvanredni studenti birati profesora za usmeni (govorim o financijama konkretno), naravno mislim pod uvjetima koji su navedeni za redovne studente? Hvala :)

Browneyes
16-10-2011, 16:49
Nope, samo ako si seminarist.

anahit88
16-10-2011, 19:34
Hm, ja sam bila seminarist prije godinu dana, a sad izlazim treci put, jeli moguc taj radosni ishod u tom slucaju :D

Venet
16-10-2011, 20:01
do kada radi soba 54, trebam podići upisni list?

Sharu
16-10-2011, 20:16
Bok svima!

Da li izvanredni druga godina mogu doći upisati u utorak popodne?

Cassie
17-10-2011, 13:34
Jedino pitanje. Ja sam prošle godine pala na vanredne i zbog nekih privatnih problema nisam bila u mogućnosti srediti za zdravstveno. Ovdje sam pročitala da je rok 30 dana od kad gubimo prava, i što da sad radim? Da samo uzmem potvrde i odem u HZZO i sada promijenim ili? Hvala unaprijed!

srotseaker
17-10-2011, 15:58
help! Genijalka kakva jesam nisam pratila hebene obavjesti, jer jelte kaj mi imaju više za reć neg kaj jesu... I tak... Nisam se upisala ponovo u treću prek studomata prošli tjedan jer sam mislila sve to riješit ovaj tjedan kad sjedne plaća... Glupača, glupača, glupača.. Kaj da radim? Jel procedura zahebana? Nemrem samo tak s posla kidnut.

rei
17-10-2011, 16:03
help! Genijalka kakva jesam nisam pratila hebene obavjesti, jer jelte kaj mi imaju više za reć neg kaj jesu... I tak... Nisam se upisala ponovo u treću prek studomata prošli tjedan jer sam mislila sve to riješit ovaj tjedan kad sjedne plaća... Glupača, glupača, glupača.. Kaj da radim? Jel procedura zahebana? Nemrem samo tak s posla kidnut.

Ništa, otiđi do referade i na ručni upis ovih dana. Mislim da neće biti problema, ima još takvih slučajeva i rekli su da ćemo se moći bez problema upisati.
Eh, da, neki od nas moraju kupiti papire za upis prije nego dođu u referadu (kao zbog ručnog upisa), a to obavljaš u knjižari od faksa.

srotseaker
17-10-2011, 16:11
Ništa, otiđi do referade i na ručni upis ovih dana. Mislim da neće biti problema, ima još takvih slučajeva i rekli su da ćemo se moći bez problema upisati.
Eh, da, neki od nas moraju kupiti papire za upis prije nego dođu u referadu (kao zbog ručnog upisa), a to obavljaš u knjižari od faksa.

Ok... ponovo sam počela disati... Hvala puno na brzom odgovoru. A kaj mi još treba osim upisnog lista? Jel to trebam možda prvo predati u kartoteci pa onda nosim index relkoviću ili sve nosim njemu?

srotseaker
17-10-2011, 16:13
Upravo mi relković odgovorio da trebam platit 150 kn za naknadni upis! Predat molbu i onda će vidit kaj dalje! U PM! Glupača!

rei
17-10-2011, 16:25
Upravo mi relković odgovorio da trebam platit 150 kn za naknadni upis! Predat molbu i onda će vidit kaj dalje! U PM! Glupača!

Zakomplicirat će sve što mogu, to im je u praksi. Ne bih se čudila ni da nama kažu da moramo pisati molbe, a studomat nam nije radio i ovi u kartoteci to nisu mogli/znali srediti.
Nemoj se brinuti, ta molba je čista formalnost, tek toliko da si mogu spremiti tvojih 150 kn u blagajnu faksa.
Računaj koliko je takvih slučajeva, pa ćeš vidjeti da im se isplati.
Kažem ti, nemoj se brinuti, u interesu im je da ti pokupe pare za školarinu, upisat će te. :)

srotseaker
17-10-2011, 16:28
A kog bedaka da napišem zakaj se nisam upisala prek studomata? Samo nemoj reć, izmisli nekaj, jer moj zahebani mozak je na debeloj rezervi.

bond007
17-10-2011, 16:35
do kada radi soba 54, trebam podići upisni list?

Mislim da je bolje da platiš u knjižari fakulteta na tmt3 upisni list i uplatnica koštaju 1 kn.

Jer te ženske u toj sobi baš i nisu ljubazne. Bolje dati 1 kn nego da se netko dere na tebe

rei
17-10-2011, 17:02
A kog bedaka da napišem zakaj se nisam upisala prek studomata? Samo nemoj reć, izmisli nekaj, jer moj zahebani mozak je na debeloj rezervi.

Bila si bolesna i jednostavno si bila previše zaokupljena svojim zdravljem, pa si zaboravila na studomat.
Bila si na putu/odsutna i nisi bila u mogućnosti doći do studomata jer nema interneta u zabiti u kojoj si bila.
Imala si smrtni slučaj.

A sad se službeno sramim zbog svoje sposobnosti laganja, i samo da dodam u svoju obranu, ta sposobnost se izoštrila tek dolaskom na ovaj faks. Je, besramna sam. :(

postalapad
17-10-2011, 17:53
joj ljudi napravio sam najvecu glupost, upisi su mi od 17. do 21. ali nisam na vrijeme upisao na studomatu, ima li izlaza iz tog problema !?!?!?! panika panika

rei
17-10-2011, 17:58
Kolegica je postavila isto pitanje danas. Morat ćeš napisati molbu i platiti 150 kn za naknadni upis.

postalapad
17-10-2011, 18:03
znaci nece moci na lijepe oci da to ona odma obavi ?? molba u knjizari i na upisu predat??

rei
17-10-2011, 18:25
A gle, probaj ti. Samo znam ovo što je kolegica prije tebe napisala, kontaktiraj nju?
Da, mislim da bi to bio postupak. :)

fru fru
17-10-2011, 22:13
Mislim da je bolje da platiš u knjižari fakulteta na tmt3 upisni list i uplatnica koštaju 1 kn.

Jer te ženske u toj sobi baš i nisu ljubazne. Bolje dati 1 kn nego da se netko dere na tebe

Baš sam danas bila u toj sobi i ženske su bile jako ljubazne i našalile se na svoj račun tipa samo uzmite, danas smo dobre volje itd. Uglavnom, bez straha pri ulasku u sobu 54 :D

fru fru
17-10-2011, 22:16
znaci nece moci na lijepe oci da to ona odma obavi ?? molba u knjizari i na upisu predat??

Tako je, da. Kupiš molbu za 3 kune, uplatiš 150 na račun faksa extra za naknadni upis, urudžbiraš molbu i odeš gore, čekaš u redu jedno pola ure i predaš sve skupa sa upisnim papirom i indexom.

Zoky66
18-10-2011, 01:26
Molim vas da mi odgovorite na sljedeće pitanje.:)
Upisao sam faks 2004/2005. prvi put, kao redovni student. Lani (2010/2011.) prešao na izvanredne na trećoj godini.
Ove godine prvi put upisujem četvrtu godinu.
Ako ponovno padnem četvrtu najesen, da li opet plaćam puni iznos?
Pretpostavljam da plaćam, ali sam negdje čitao da se ranije, kadli nije plaćalo, već je za izvanredne bilo 2u1.
Znam, znam...čitao sam postove na početku, ali sad...bad je što sam ja 2004/05. upisao kao redovni, a tek lani postao izvanredni.
Unaprijed hvala svim dobronamjernim kolegama.:mrgreen:

srotseaker
18-10-2011, 08:14
Tako je, da. Kupiš molbu za 3 kune, uplatiš 150 na račun faksa extra za naknadni upis, urudžbiraš molbu i odeš gore, čekaš u redu jedno pola ure i predaš sve skupa sa upisnim papirom i indexom.

Ok, ja bi tek danas trebala ić to sve skupa obavit, i mislila sam napisat da se nisam upisala zbog financijskih okolnosti jer mi plaća nije još uplaćena. Jel moram onda tome svemu i pridodati i neki papir koji dokazuje da plaće nije bilo il je dost da samo to napišem. Nije da kasnim s upisima mjesec dana..
Šta da odmah predam i upisni? Ja mislila da ću to morat tek kad ili ako mi odobre molbu...
A i ko bi očekivao da će se oni i organizirat u vrijeme upisa? Razmazili su me s upornim čekanjima svake iboge godine... Da, zapravo su oni krivi.

katym
18-10-2011, 09:29
Molim vas da mi odgovorite na sljedeće pitanje.:)
Upisao sam faks 2004/2005. prvi put, kao redovni student. Lani (2010/2011.) prešao na izvanredne na trećoj godini.
Ove godine prvi put upisujem četvrtu godinu.
Ako ponovno padnem četvrtu najesen, da li opet plaćam puni iznos?
Pretpostavljam da plaćam, ali sam negdje čitao da se ranije, kadli nije plaćalo, već je za izvanredne bilo 2u1.
Znam, znam...čitao sam postove na početku, ali sad...bad je što sam ja 2004/05. upisao kao redovni, a tek lani postao izvanredni.
Unaprijed hvala svim dobronamjernim kolegama.:mrgreen:

evo što je meni danijel odgovorio....

Poštovana,

zavisno od upisa u 2007/08. i nakon toga određuje se pravo studiranja jedne studijske godine u dvije akad. god.:

Ako ste u 07/08 i nakon toga upisivali pad godine tj. ponavljanje godine tada ste dužni svake godine ponovno upisivati godinu.

Ako niste imali ponavljanje godine tada Vam godina vrijedi dvije godine, sve dok ne upišete pad.Srdačan pozdrav,Danijel Relković, referent

Malecka
18-10-2011, 10:30
Da...mislim da to isto piše u prvom postu.

Zoky66
18-10-2011, 12:42
Hvala, ljudi.
Mislim da sam skužio, ali malo djeluje komplicirano.
Ja sam 2007/2008. upisao parcijalu treće, dakle drugu kao redovni. 2008/2009. cijelu treću i tu je bio dobar start.
Nakon toga sam mogao profućkati jednu godinu 2009/2010. (što sam i napravio), ali sam 2010/2011. opet upisao treću i time izgubio privilegiju 2 u 1.
Kako bilo, ova odluka je napravljena u smjeru da ljudi koji iz redovnih prelaze na izvanredne nakon 2007/2008., nikako ne mogu plaćati jednu godinu za dvije, jer za prijelaz je potreban treći pad godine. Barem ja to tako shvaćam...
Tako ispada da 2009/2010. nisam mogao imati jednu godinu besplatno, jer sam tada još bio redovni student.

beatle
18-10-2011, 13:53
bok ekipa....evo imam par pitanja pa ak ima netko dobar da zna odgovore i odgovori, unaprijed hvala !!
(prvi put ove godine prešla na izvanredne) :

1. što se tiče tog zdravstvenog, kakva je procedura, kome se javit i koje potvrde tražiti, jel se gubi zdravstveno il sam dopunsko ?
2. koja je procedura sa zavodom za zapošljavanje, kad se njima trebam javiti, trebam li im se javiti, u koji zavod -u zg ili u mnjestu prebivališta?
3. da li status izvanrednog znači da npr. mp ne mrem birat 3.put profersora ili financije npr.

Zahvaljujem ekipa na odgovorima još jednom !!!

Malecka
18-10-2011, 14:04
U izvanredne se može prijeći i svojom odlukom, ne samo ako dvaput padneš istu godinu.

mala pravnica
18-10-2011, 16:35
Hei,nisam ziher da li da ovdje pitam ili pod Odabir seminara/vjezbi,ali na tom topicu je neko prepucavanje u tijeku xd pa eto budem ovdje pitala..znaci,pala sam u vanredne,upisala drugi put parcijalu prve i druge,ali sam rjesila seminare iz prve i iz druge godinice i sad mene zanima da li ja opet moram rjesavati seminare ove godine iako sam upisala iste predmete kao i u prosloj akademskoj godini? Konkretno rjesila sam seminar iz obiteljskog i iz kaznenog,napisala radnje (iz oba jer nas jelte profesorica iz kaznenog nije stigla sve ocijeniti preko izlaganja),da li moram sad opet ici na seminare i pisati radnju? Procitala sam cijeli topic i nisam nasla da netko to pita pa ili sam ja fulala temu ili svi znaju odg na to pitanje,ali nadam se da ce mi netko odg :) Tnx unaprijed

Little 15
18-10-2011, 17:26
juuuuj naravno da ne trebaš:) ispunila si svoje seminarske obveze..

bond007
18-10-2011, 20:52
Baš sam danas bila u toj sobi i ženske su bile jako ljubazne i našalile se na svoj račun tipa samo uzmite, danas smo dobre volje itd. Uglavnom, bez straha pri ulasku u sobu 54 :D
Ja već nejdem od prošle-pretprošle godine, radije kupim u knjižari, jer kad sam prije išla baš nisu bile ljubazne ..i od tada nisam više htjela ić tamo

Coachella
19-10-2011, 12:00
Pitanje za dopunsko!
Na prvoj stranici, kolegica miss luce je napisala onu foru sa rodnim listom i onda su joj odobrili ovi u HZZO-u besplatno dopunsko. A mene sada zanima, ako je itko imao još takvo iskustvo, da li ta "pogodnost" vrijedi i za one koji su neudani i sl. ali još uvijek žive sa roditeljem? Ili samo ako si samac i nezaposlen. HZZO ne daje prejasne informacije. Hvala!!

miss-luce
19-10-2011, 13:49
Korisnica miss-luce također od 7.mj. ove godine plaća 80kn mjesečno dopunsko zdravstveno osiguranje, iznimaka (koliko sam ja shvatila) više nema.
Dakle, ako članovi kućanstva zajedno imaju plaću manju od 1500kn, imaš besplatno dopunsko (naravno, uz podnesak ohoho dokumentacije), sve iznad toga se plaća. Ovo s rodnim listom i udajom/neudajom više ne drži vodu, kao niti bilo što drugo što nije vezano uz spomenuti imovinski cenzus.

postalapad
19-10-2011, 16:51
ekipa pozzz...zna li itko kada je prvi kolokvij u Prof. Miličića i koje gradivo ?

ae1234
19-10-2011, 17:11
ekipa pozzz...zna li itko kada je prvi kolokvij u Prof. Miličića i koje gradivo ?

a to pitas ovdje jer....???
odi na ispite i nadji temu opca teorija!

Dulce Lena
20-10-2011, 12:06
Jel se i dopunsko isto mora srediti do 31.10.? Pitam jer moram izvaditi rodni list, a po to moram u Zagreb što mi stvara komplikacije.

CroatianAngel
20-10-2011, 12:26
Jel se i dopunsko isto mora srediti do 31.10.? Pitam jer moram izvaditi rodni list, a po to moram u Zagreb što mi stvara komplikacije.

Ne. Dopunsko rješavaš kad god želiš. Neki ga ni ne žele imati pa ne uplaćuju. A i besplatno možeš srediti kad god... nema vremenskog ograničenja.

travis
20-10-2011, 17:52
Meni je referentica prilikom upisala isprintala jednu potvrdu za zdravstveno (... a služi za ostvarivanaje prava iz zdravsvenog osiguranja...) i rekla da s tim odem u područni ured hzzo. Nije mi spominjala nikakvu drugu potvrdu. Što na kraju treba napraviti?

ae1234
20-10-2011, 18:15
to je ta potvrda koja ti treba :)

travis
20-10-2011, 18:38
to je ta potvrda koja ti treba :)

I to je to? sam to odnesem u hzzo i dobim zdravstveno? Nikakvo nošenje starcima na posao? Nikakve odjave?

stanar u slonu
20-10-2011, 18:55
za reguliranje zdravstvenog osiguranja treba vam:

- potvrda isprintana u informatičkoj učionici (*)
- tiskanica 3 (1,23 kn u narodnim novinama) - ovjerena u firmi u kojoj je zaposlen roditelj preko kojeg ste sada prijavljeni; njome se odjavljujete
[moguće je da ćete i u firmi roditelja trebati uz tiskanicu 3 priložiti i tu potvrdu iz informatičke učionice, ali onda zamolite da vam je vrate ili je dvaput isprintajte]
- osobna te stara zdravstvena iskaznica


(*)
za reguliranje zdravstvenog osiguranja potrebna vam je povrda isprintana u informatičkoj učionici.
na njoj piše da služi za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja i da ste redovan student, a u referadi će vam na nju lupiti žig da su vam studentska prava vrijedila do 30.09.
dakle, ne trebaju vam one potvrde vulgaris koje se kupuju na tmt 3.

isprintajte je prije upisa i odmah će vam u referadi lupiti žig prilikom predaje ostalih papira potrebnih za upis.


odjavit će vas, odmah prijaviti kao nezaposlene i reći vam da za 2 mjeseca dođete po novu zdravstvenu.

btw, ako želite odmah regulirati i dopunsko zdravstveno, preporučujem da skinete i ispunite ponudu za sklapanje ugovora sa stranice hzzo-a (-> link (http://www.hzzo-net.hr/dload/dopunsko_osig/Ponuda_polica_2009.pdf)).
dopunsko se plaća 80 kn mjesečno, a možete odlučiti o načinu plaćanja (mjesečno, tromjesečno,...).


:!: sve ove i ostale informacije možete dobiti na info telefon: 0800 7979 (obvezno) i 0800 7989 (dopunsko)

susak
20-10-2011, 19:52
e sori nemrem bas sve citat jer mi je net jako sporrrr..
jel znate di je najbolje uplatit novac koja banka uzima najmanju proviziju..
mislim jel se moze preko interneta uplatit, tj posto ja nemam a ni meni neko blizi, jel se moze preko racuna mog rodaka uplatit ?
thx

CroatianAngel
20-10-2011, 21:00
e sori nemrem bas sve citat jer mi je net jako sporrrr..
jel znate di je najbolje uplatit novac koja banka uzima najmanju proviziju..
mislim jel se moze preko interneta uplatit, tj posto ja nemam a ni meni neko blizi, jel se moze preko racuna mog rodaka uplatit ?
thxNaravno da se može. Može se preko bilo čijeg računa (ako ima opciju internet bankarstva). Internet bankarstvo je najpovoljnije! :thumbup:

susak
20-10-2011, 22:33
ako nemam potpis iz predmeta jer se moze nekako upisat ?? help !

Malecka
20-10-2011, 22:34
Imaš topik naziva POTPISI pa malo prouči.

soars1
23-10-2011, 19:40
Sada čitam post malo više gore i nešto me zanima. Ja sam potvrdu sa faksa do kada mi traju prava redovnog studenta predala u firmu kod tate kod kojih je i ostala i oni su me odjavili, te sam tu potvrdu o odjavi dobila i na kojoj također piše do kada sam imala prava znači 30.09.. Ugl, dali je ona meni trebala vratiti tu potvrdu sa faksa da ja nju predam u hzzo uz tu odjavu, ili mi je jednostavno potrebna samo ta potvrda o odjavi i potvrda o prijavi?

Little 15
23-10-2011, 19:53
mislim da ti je teta trebala vratiti i tu potvrdu s faxa zajedno s tom odjavom (tiskanicom 3).. ja sam zvala hzzo i teta koja radi tamo mi je rekla da trebam donjet: potvdu s faxa do kad mi traju studentska prava, odjavu s tatine firme (to je ta tiskanica 3) i da još moram kupit u NN tiskanicu 2, i naravno osobnu i staru zdrastvenu.. eto, tak je kod mene..

soars1
23-10-2011, 19:58
Ali na toj potvrdi o odjavi mi piše do kada sam imala prava, piše mi do 30.09.2011., jedino ako im je to potrebno dali mogu isprintati prvu stranicu indeksa na kojoj mi piše da sam izvanredan student?

Little 15
23-10-2011, 20:07
pa da, mislim da možeš i to napravit.. u biti njima treba samo neki dokaz da ti jesi student tog i tog faxa.. il nazovi tetu tam pa pitaj kaj ti točno sve treba:)

soars1
23-10-2011, 20:13
Ok, hvala ti puno, nadam se da ću sutra to uspjeti riješiti!! :)