PDA

View Full Version : Vojska i vojni rok

fat drummer
28-05-2006, 00:17
Jel vam se da iÌi u vojsku? Ili mislite da je to gubljenje vremena... Vrebaju li aveti proťlosti idanas i èini li vojska muťkaraca od djeèaka?

Osobno, vojsku ne mislim sluĹžiti u kasarni veĂŚ civilno ili nadam se nikako. Defetizam je moja furka

Đ!
28-05-2006, 00:28
Kao ťto sam to negdje reko, da sam dobio tenk ili snajper, eventualno... Poťto sam dobio pjeťadiju, Şelim izbjeÌ pod svaku cijenu. Brijem da Ìe ukinut to dok ja zavrťim faks. Inaèe, opÌeniti stav je da ne Şelim iÌ u vojsku.

Lucius Veratius
28-05-2006, 01:26
Nisam glasao na anketi iz sljedeĂŚih razloga:
Iťao bih u vojsku, ali da onda zbilja neťto nauèim. Mnogima je npr. u ovom ratu spasilo Şivot ono ťto su nauèili u JNA. Netko Ìe sad reÌi da neÌe viťe biti rata, ali tako su ljudi i prije mislili, pa smo vidjeli...

Od veÌine roènika sam èuo da su se samo zajebavali i niťta nisu radili. Èak se nisu ni oznojili. Ako takvo stanje ostane, onda sigurno idem na civilno sluŞenje. Radije Ìu raditi neťto korisno npr. pomagati djeci u domu ili starijim osobama.

malimrav85
28-05-2006, 02:33
Dobio vojnu policiju pa bi moĹžda i iĹĄao. Iako stara pizdi na tu ideju.

Goran
28-05-2006, 02:34
napisao sam negdje da su me proglasili nesposobnim :smt003

veteran
28-05-2006, 10:50
Nikad nisam bio sretniji kad mi je netko rekao: TI SI NESPOSOBAN \:D/ \:D/ \:D/ Mislim da je sve ovo zanimljivo :smt066 :smt067 :smt068 :smt070 ali stvarnost je u vojsci ovakva :smt015 :smt025 :smt030 a to mogu i doma bez da se dizem u 5 ujutro

kima
28-05-2006, 12:14
Kad slušam neke stare prièe muške strane svoje familije, ta mi se vojska i ne èini tako loša. U redu, i nije najproduktivniji naèin korištenja vremena, ali kad te bace meðu tu šaroliku gomilu likova za koje misliš da postoje samo u prièama a la Ništa nas ne smije iznenaditi (Karaula), valjda se nekom vragu i nauèiš - a da ne spominjem kako su mnogi tamo stekli prijatelje do groba. Ne znam ima li veæih smijalica od vojnièkih prièa. Doduše, danas se to sve u mnogoèemu promijenilo, vojnici u pauzi bježe doma mami na ruèak i vraæaju se iz vojske s manje fizièke kondicije nego su imali kad su nju ušli, ali svejedno, nekako sam neodluèan, pa neæu niti tvrditi da ju za recimo dvije godine neæu htjeti izbjeæi, niti odslužiti civilno - zasad sam neodluèan.

Inaèe, sprdaèina je zbog èega sve danas muškarci bivaju osloboðeni služenja vojnog roka. Kurje oèi primjerice, pa èak i povišen krvni tlak su mi neshvatljivi (dva frenda); ne bi ništa rekao da deèki fizièki nisu itekako fizièki aktivni, ali kad je korist ovakve prirode kao što je izbjegavanje služenje vojske nadomak ruke, nikog nije sram ispast tetka.

Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rješavati križaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on æe žig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001

Insomniac
28-05-2006, 12:27
Frend mi je bio poludio kad je vidio sto je dobio,ide u pocasnu gardu u Zagreb :)

Re Leone
28-05-2006, 13:08
Ne bi htio vojsku služit... al æu radije u kasarnu nego u umirovljenièki...
mišljenje o ovim ******* što služe civilno neæu pisat jer nije baš najlipše...

Ugl, dosta mi je vojski uniformi i tih pizdarija...
(Jebote baš jutros san ustao u 4 sata da idem na WC i naletim na starog u hodniku, a on obuèen u gardistièku uniformu, ide roðo na pecanje... usra san se... reka san mu da je tako spreman bio '91 sad bi bio general/u Haagu...)
Stvarno neman ništa protiv "vraæanja duga državi", kad bi ga bilo, ne daj Bože, išao bi i u rat... ali vojska... u ovakvoj izvedenici... aaaa pevelika san ja ljenèina za to... a i kad èujem o tuširanju jednom tjedno, pranju u hladnoj vodi, izbacivanju mraka iz sobe lonèiæima etc etc... kome se onda ide u vojsku?!
Mišljenja sam i da se apsolutno ništa ne bi prominilo da vojni rok sutra ukinu, samo bi uštedjeli para...
Åveliki kuracto se tièe vojne obuke, to može bit gotovu za max mjesec dana... a Å¡to se tièe vraæanja duga državi nek uvedu mjesec dana druÅ¡tveno korisnog rada i gotovo... i nek to bude jedne godine jedno iduæe drugo.. dva mjeseca odvojen, smisleno... svi bi pristali... mislim da to sve skupa lièi na neÅ¡to mnogi bi tražili da idu dva put, amlo da se odmore od svakodnevnice....

konzerva
28-05-2006, 14:15
mislim da Ìe se ukinut dok zavrťim faks,a ako ne otiÌi na 6 mjeseci...usprkos svim prednostima civilnog trenutno sam u fazi da bi mi 6 mjeseci odmora od ovakvog Şivota èisto dobro doťlo :smt003

sickboy
28-05-2006, 14:21
Mene je oslobodilo...izgleda da sam korisniji na stadionima diljem lijepe nase...neg u armiji... :smt003 ili mi se jednostavno boje dati pusku u ruke...potpuno opravdano :smt003

Murphy
28-05-2006, 14:37
Ak ne ukinu dok ne zavrsim faks, idem na redovni rok...sto je najbolje, jos se mogu premisljati di cu, nije jako tesko saltati rodove :smt003

Just a little bit
28-05-2006, 14:46
nesposoban sam :smt016 zbog vida kao i ostalih 90 % nesposobnih :smt003

Re Leone
28-05-2006, 15:19
jebote ode svi nesposobni...

ja nisam bio ni na regrutaciji ni ljeènièkom, može bit da sna i ja...

bOG
28-05-2006, 15:35
1)
Kurvini sinovi,zar zelite zivjeti vjecno!?
Kome zvona zvone,junaci naseg doba?
Kako ,braco po oruzju, planirate biti u ratu svog vremena?
Ljudi ratuju,to nam je u dusi,te poginuti mlad ali doziviti ono iskonsko,ne zvuci tako neprirodno pa ni stravicno.
Bas kao sto u Nordijsko mitologiji na kraju svijeta i bogovi umru u slavnoj bitci.
No je li to geler u glavu? :smt003

2)
Sa odgovornije strane,koliko covjek moze pomoci zemlji u ratu,a da ne nosi pusku?
Osobno,pomoc vlastitoj zemlji mogao bi najbolje pruziti potencirajuci vlastite talente.
Ono sigurno nisu vojnicka disciplina,kondicija ili koncentracija.
Prije se zamisljam u nekom lobiranju,pa cak i organizaciji obrane,nego u rovu.
A na kraju krajeva,mogao bi i trgovati sa oruzjem.Sverc,preprodavnje,pa cak i neprijatelju,mogu takticki biti velika prednost.
Pa cak i kroz nacin davanja krivih obavjestajnih podataka.
Mjesavina,Hrvoja Horvata,James Bonda i Yuri Orlova. :smt003

3)Realno.
Nakon sto sam na psihotestu napisao da ne volim majku,pozvali su me na razgovor,rekli da sam covjek kakvog traze i da ce mi se javiti.
Tako da ne znam koji sam rod,jedino su mi rekli da sam u crnoj knjizici.
Sto je ta crna knjizica?

E,da.
Imam i prigovor savjesti.
Naime kao sotonista,vjerujem kada ljudi pocnu ratovati,onda nekad posrame i samog Sotonu,mog Gospodara Vjecne Tame i Boli.
Posto vjerujem da covjek ne smije biti toliko bahat da i samog Sotonu nekada nadvisi u klanju,ubijanju,nesreci,zlu i tuzi, protivim se ratu,pa cak i nekim dogadjima za vrijeme mira.
Slicno analogija se moze naci i u krscanskom vokabularu:
"Ne se igrati Boga".
Tako i ja kazem:
"Ne se igrati Vraga". :smt010

Jimmy
28-05-2006, 17:02
Mislim da bi vojni rok trebao biti obvezan, ali da traje npr. 2 tjedna. U ta dva tjedna stigao bi nauèiti osnove koje su potrebne za moj rod, pjeťadiju. Dakle, trebali bi me nauèiti pucati iz kalaťnjikova. BuduÌi da vojni rok traje 6 mjeseci, da se ne puca jer nema municije, da se diŞe u pet kako bi se na snijegu dala prisega, smatram to teťkom katastrofom i ne Şelim iÌi tamo. Iako Ìu, ako se ne ukine sluŞenje, vjerojatno napisati "prigovor savjesti" i odsluŞiti civilku u Zg kod starog, pravi razlog je taj ťto mi se ne da u vojsku, i ako je mogu izbjeÌi, izbjeÌi Ìu je.

Idealni sustav bi bio kad bi se npr. svakih pet godina moralo 2 tjedna provesti u vojsci, da imať neko osnovno znanje u sluèaju potrebe, a ne da se 6 mjeseci mlati prazna slama. Ili svake godine par vikenda ideť na manevre i vjeŞbe, kao amerièka Nacionalna garda. Naravno, kad nije rat.

Tkach
28-05-2006, 22:52
Mislim da bi vojni rok trebao biti obvezan, ali da traje npr. 2 tjedna. U ta dva tjedna stigao bi nauèiti osnove koje su potrebne za moj rod, pjeťadiju. Dakle, trebali bi me nauèiti pucati iz kalaťnjikova. BuduÌi da vojni rok traje 6 mjeseci, da se ne puca jer nema municije, da se diŞe u pet kako bi se na snijegu dala prisega, smatram to teťkom katastrofom.

Idealni sustav bi bio kad bi se npr. svakih pet godina moralo 2 tjedna provesti u vojsci, da imať neko osnovno znanje u sluèaju potrebe, a ne da se 6 mjeseci mlati prazna slama. Ili svake godine par vikenda ideť na manevre i vjeŞbe, kao amerièka Nacionalna garda. Naravno, kad nije rat.

SlaĹžem se s ovim.

Da me nisu zbog teĹĄke ĂŚoravosti oslobodili, ipak bi definitivno iĹĄao sluĹžiti vojni rok, jer bi mi bilo smijeĹĄno pozivati se na "prigovor savjesti" koji ne postoji.

Tkach
28-05-2006, 23:00

Vojna policija ti je oduvijek jedan od najprestiŞnijih rodova, tamo se ipak radi neťto viťe od obiènog praťinarenja. Inaèe, kaŞu da za VP uzimaju samo "sumnjive" i rabijatne tipove :smt003 Tipa one koji napiťu "Mrzim ljude" na psihotestu.

A kako ono ide: Opasaèi bele boje najlepťe na momku stoje/Padobranci vi ste ťonje ribat Ìe te naťe klonje (stari mi je bio VP u Somboru, JNA 77/78 ) :smt003

Đ!
28-05-2006, 23:03
Tipa one koji napiĹĄu "Mrzim ljude" na psihotestu.

VidiĹĄ, nije mi palo na pamet... Ah, ja nemam maĹĄte... :smt003

tomy81
28-05-2006, 23:08
kakav crni dug državi moram vra

kyzer soze
28-05-2006, 23:12
Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rjeťavati kriŞaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on Ìe Şig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001

ak si kojim sluèajem gledo film "Neprijatelj pred vratima" sa Judom Lawom i Edom Harrisom, na tvom se mjestu nebi veselio...

kyzer soze
28-05-2006, 23:14

i meni tip reko vojna policija, al mi u vojnoj piĹĄe samo pjeĹĄaĹĄtvo, pa sad nemam blage dal je to zbilja vojna policija...

jel tebi na Şigu izrièito piťe vojna policija il isto samo pjeťaťtvo? :smt017

Insomniac
28-05-2006, 23:22
Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rjeťavati kriŞaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on Ìe Şig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001

ak si kojim sluèajem gledo film "Neprijatelj pred vratima" sa Judom Lawom i Edom Harrisom, na tvom se mjestu nebi veselio...

predobro :)

Pa ti budi vezist :)

fat drummer
29-05-2006, 00:40
e tkaè kolko si èorav? ja npr imam 3.00 i 3.75... jesam li blizu ili kaj?

Insomniac
29-05-2006, 00:41

3.0 na oba oka ti je dovoljno

fat drummer
29-05-2006, 00:43
znao sam da sam dovoljno èorav za naťe generale! volim vas generali, pusa za sve vas u hagu :smt008

bob rock
29-05-2006, 00:57
mene su na toj dioptriji oslobodili služenja vojnog roka, iako je bilo ekipe koja je bila puštana i manje od 2.00.
doduše mene je okulist pitao: "jel se tebi ide u vojsku?"
naravno, rekao sam da ne.
par tjedana kasnije, dijele oni vojne knjižice:
prva grupa - svi nesposobni za vojsku
druga grupa - svi nesposobni, jedan ponosno dolazi i govori "tata ima vezu!" (što ne znaèi da se izvukao, nego da je smješten u taj rod vojske)
ja u treæoj, drame radi, hodajuæi na štakama, skrušeno i ponizno slušam: osloboðen!

fat drummer
29-05-2006, 01:00
kako ĂŚu izdat domovinu i ne sluĹžit vojsku, samo me gledajte!

Jimmy
29-05-2006, 01:17

I moj stari je bio vezist u JNA, u Beogradu. KaŞe da nije bať bilo veselo kad su bile vjeŞbe, a on morao u izvidnicu da navodi topnièku paljbu. Zapovjednik mu je rekao da se nada kako je nauèio sve, jer ako krive koordinate da, ode glava. :smt003
Ali kasnije, u pravom ratu, dobro mu je obuka doĹĄla. Tak da treba neku obuku imati, ali ne ovakvu kakvu mi imamo, gdje je ostala samo forma bez ikakvog sadrĹžaja.

*SUPERMAN*
29-05-2006, 01:21
Ja isto osloboden zbog ''coravosti''.Kaze doktor astigmatizam na lijevom oku i dovidenja...

camao
29-05-2006, 01:22
Ja isto osloboden zbog ''coravosti''.Kaze doktor astigmatizam na lijevom oku i dovidenja...

jesu ti dali da polazes vozacki? :smt017

Jimmy
29-05-2006, 01:23
Ĺveliki kuracto ovdje samo ja imam savrĹĄen vid? 10/10?

*SUPERMAN*
29-05-2006, 01:23

Jesu ali pise u vozackoj obavezno nosenje naocala ili leca...

Cro
29-05-2006, 01:24

nisam joť èuo za nekoga da mu nisu dali da polaŞe..
moraĹĄ past sve psiho testove brijem... :smt017

Tkach
29-05-2006, 01:28
Ja sam teŞi sluèaj, -6.75 i -7. SjeÌam se kako se lik u uredu u obranu nasmijao i rekao "Jebote, rekorder".

camao
29-05-2006, 01:28
nisam još èuo za nekoga da mu nisu dali da polaže..
moraš past sve psiho testove brijem... :smt017

ljudi koji imaju nekih vecih problema sa vidom ne mogu polozit vozacku, bar ne legalno. :smt003
Znam sigurno da je tu daltonizam u igri, no nisam siguran za daleko/ kratkoovidnost, astigmatizam i sl.
sto je uopce astigmatizam?
srecom da nemam problema sa vidom pa ovo ne znam! :smt004

Insomniac
29-05-2006, 01:31
Ĺveliki kuracto ovdje samo ja imam savrĹĄen vid? 10/10?

polako ima jos nade,dok stignes do Gp-a vid ce ti bit bespovratno unisten
:smt004

ja sam se upisao na faks sa super vidom,a sad.....

@Camao

astigmatizam bi bio kao razrokost?
Oci se ne mogu fokusirati u jednu tocku,nego kao "bjeze"

*SUPERMAN*
29-05-2006, 01:33
Astigmatizam ti je u principu mutnoca.
Najbolje fora je u tome da sam ja dalekovidan i trebau mi cvike samo za citanje,uopce ih ne nosim kada sam vani,a ne moram u vojsku... :smt003

kima
29-05-2006, 10:04
Inaèe, èovjek me na odreðivanju roda vojske pitao volim li rješavati križaljke i rebuse; reko "Volim!" (skoro sam u nastavku i "jebiga" dodao), a on æe žig Veza. Pa sam tako vezist. :smt001

Ma nisam se ja veselio, niti trèim služiti vojsku (štoviše, ipak se nadam da æe taj proces u dogledno vrijeme ukinuti), samo se ne želim zalijetati s izjavama.
O vezi - šogor mi je bio vezist u JNA u Somboru 86/87 i prenio neka koliko-toliko pozitivna iskustva (koja su mu što na sreæu, što na žalost pomogla odmah '91; a isprve je mislio da je veæinu vremena provedenog tamo uzalud bacio u nepovrat).
Zašto dobih vezu? Frajer je bio oduševljen što je u moru ovih iz drvodjelske, fotografske i sliènih našao nekog iz gimnazije, pa me odmah proglasio Teslom. Zajebo se, ispostavit æe se. :smt003 :smt003

MinesweePer
29-05-2006, 14:17
ja sam osloboðen vojnog roka, tj. mesposoban sam, razlog: kratkovidnost

MinesweePer
29-05-2006, 14:19
Ja sam teŞi sluèaj, -6.75 i -7. SjeÌam se kako se lik u uredu u obranu nasmijao i rekao "hebote, rekorder".

o kolega, tu smo negdje ťto se dioptrije tièe, samo ťto ja imam èini mi se -7,25 i -7,5

Murphy
29-05-2006, 14:24

Ne bi vjerovao, ali bas sam na tu scenu pomislio kad sam vidio rijec vezist na zaokruzivanju :smt005

Re Leone
29-05-2006, 15:04
a jel možeš lagat da ne vidiš, tj varat na tom testu?

*SUPERMAN*
29-05-2006, 15:23
Mislim da ne... Prvo te stavi na onu neku spravu s nekim kucicama i raznim pizdarijama,moras na tome pasti da bi uopce isao kod oklista tj. na klasican pregled,ono velika pa sve manja slova i citas tamo se moze muljati ali mislim na ovoj spravi :smt018

Emer
29-05-2006, 16:10
Ko nije za vojsku, nije ni za Ĺženu! :smt003
(to sam i dragom rekla kad je proglaĹĄen nesposobnim... al, ĂŚorav on, ĂŚorava ja - a ionako se nijedno nema namjeru Ĺženit...)

ZER0
29-05-2006, 16:31
a jel moĹžeĹĄ lagat da ne vidiĹĄ, tj varat na tom testu?
Ma ĹĄta nebi mogao...ja sam na jednom katu bio ĂŚorav,a na drugom sam imao savrĹĄeni vid...te sprave su ti u qurtzu :smt012

Murphy
29-05-2006, 18:00
Ma ĹĄta nebi mogao...ja sam na jednom katu bio ĂŚorav,a na drugom sam imao savrĹĄeni vid...te sprave su ti u qurtzu :smt012

Frendu su rekli da mu se jetra raspada, a nije ni kap alkohola u zivotu popio :smt005

bOG
29-05-2006, 23:15
Frendu su rekli da mu se jetra raspada, a nije ni kap alkohola u zivotu popio :smt005

To nije smijesno.
To je ili Hepatocellular carcinoma ili Cholangiocarcinoma.
Oboje teski oblici raka.
Ljecenje je tesko posto se nemoze operirati.
Ako ti je prijatelj sretan moze ici na kemoterapiju.Ako ne,mora na transplantaciju.
Nadam se da nije doslo do najgorega.
Nije smijesno.

Murphy
29-05-2006, 23:51
To nije smijesno.
To je ili Hepatocellular carcinoma ili Cholangiocarcinoma.
Oboje teski oblici raka.
Ljecenje je tesko posto se nemoze operirati.
Ako ti je prijatelj sretan moze ici na kemoterapiju.Ako ne,mora na transplantaciju.
Nadam se da nije doslo do najgorega.
Nije smijesno.

Wrong...mutavci su jednostavno zamijenili njegov karton s kartonom od nekog cigica kaj je bio s nama...rekli su mu da mora smanjiti s alkoholom, a on jadan gledo ko tele :smt002

bOG
29-05-2006, 23:55
Nisam ni sumnjao. :smt003

Robierre de Cochon
31-05-2006, 16:54
bio...odsluzio civilno...ne bih to nazvao dugom drzavi...prije kao gubljenje 8 mjeseci koje bi mogao i pametnije utrositi.
ali s obzirom da sam sluzio u struci...pametno sam iskoristio priliku i ucio se malo praksi...sad mi dobro dodje za zivotopis.

Ante Gotovina
31-05-2006, 20:57
[color=darkblue]Ko nije za vojsku, nije ni za Ĺženu! :smt003

:smt023 :smt023 :smt023

31-05-2006, 23:22
[quote=Re Leone]hebote ode svi nesposobni...

[b]ja nisam bio ni na regrutaciji ni lje

Jimmy
01-06-2006, 14:43
Ako nisi bio na regrutaciji i na lijeènièkom, onda si dezerter! A znať kako se s dezerterima postupa.... :smt003

bOG
01-06-2006, 14:46
A znaĹĄ kako se s dezerterima postupa.... :smt003

Postanu predsjednika SAD-a!

Jimmy
01-06-2006, 22:05

Nemoj tako, Dan Rather je morao dati ostavku zbog toga ĹĄto je to objavio. Ispalo je kako je ipak odsluĹžio u Nacionalnoj gardi, koliko se sjeĂŚam.

Murphy
01-06-2006, 22:42
Ispalo je kako je ipak odsluĹžio u Nacionalnoj gardi, koliko se sjeĂŚam.

Citaj: legalno dezertiranje :smt003

Tkach
01-06-2006, 22:59
Ne bať, jer i Nacionalna garda moŞe biti upotrebljena u ratovima. Npr. u Iraku je trenutno dosta vojnika iz Nacionalnih gardi razlièitih saveznih drŞava.

Tkach
01-06-2006, 22:59

Nemoj tako, Dan Rather je morao dati ostavku zbog toga ĹĄto je to objavio. Ispalo je kako je ipak odsluĹžio u Nacionalnoj gardi, koliko se sjeĂŚam.

MoĹžda je bOG mislio na Clintona?

Re Leone
02-06-2006, 02:39
vidjet ces kad te VP pokupi jer se ne odazivas pozivu domovine
:smt005

a da su me tili kupit, pokupili bi me do sad...

a šta ako me ne pokupe prije ukidanja ili dok ne napunima 28g?! jesan onda free il šta?!

Insomniac
02-06-2006, 02:42
a ĹĄta ako me ne pokupe prije ukidanja ili dok ne napunima 28g?! jesan onda free il ĹĄta?!

Mislim da jesi slobodan onda,ali prije togace te sigurno posjetiti VP
:smt002

Ante Gotovina
02-06-2006, 20:54
Ma ljudi, jednostavno treba prièekati par godina da se vojni rok ukine i kaput. Ako je potrebno, malo oduŞiti sa studijem i to je to (dobro, nemojte me doslovno shvatit :smt003 ). Ne vjerujem da Ìe obièni vojni rok ostati dugo na Şivotu ako namjeravamo uÌi u EU. Uostalom, ako ga je susjedna nam B&H ukinula ( :smt005 ), ista stvar Ìe se dogoditi i ovdje.

Toliko sam uvjeren u takav rasplet da se sa sluĹženjem vojnog roka uopĂŚe ne zabrinjavam.

Stay cool! :smt025

Re Leone
03-06-2006, 11:32
Mislim da jesi slobodan onda,ali prije togace te sigurno posjetiti VP
:smt002

neæe mene ja sma hrvat.... :smt016

Lucynda
10-06-2006, 19:31
Za mene deèki koji ne mogu odsluŞit vojsku kako spada nisu uopèe muťki!!
Moj je tata bio u vojsci 18 mjeseci i nijednom doma, terali su ih po cijeloj yugi, pa mu niĹĄta ne falai!
Ja mislim da je to jedno super iskustvo, i svi moji frendovi iz vojske imaju super uspomene i bezbroj nezaboravnih dogodovĹĄtina!
Kakvo je to muĹĄko koje ne moĹže to izdrĹžat?! :smt003

Đ!
10-06-2006, 19:33
Ja mislim da je to jedno super iskustvo

Onda odi ti umjesto nas. :smt003

Lucynda
10-06-2006, 19:51
Pa ja sam rekle da bi iĹĄla da iam vojni rok za cure al nema.
ionako sam trenirala streljaĹĄtvo 8 godina tako da sam upoznata sa oruĹžjem, a htjela sam iĂŚi i u ĹĄkolu za vojene pilote al sam Ĺžensko pa je tat reko da ĂŚe me se odreĂŚi ako odem u tu ĹĄkolu. :smt001
A i studiram pravo, ko zna moĹžda se zaposlim u vojsci :smt003

Đ!
10-06-2006, 20:00
Samo ti daj, ja, a vjerujem i velika veĂŚina, nisam zainteresiran za tako neĹĄto...

Lucynda
10-06-2006, 20:08
nego?! Zainteresirani za sjedenje u foteljici i ubiranje para, ili za voðenje ogromnih drŞavnih sporova?!? :smt003 :smt003
Neka neka, s tom diplomom barem ĂŚe svatko moĂŚ radit kaj hoĂŚe (pogotovo nadobudni ĹĄtreberi) :smt003
No da se razumijemo, nemam ja niťta protiv takvih, dapaèe!!!!!!!

Robierre de Cochon
10-06-2006, 23:39
Za mene deèki koji ne mogu odsluŞit vojsku kako spada nisu uopèe muťki!!

A ti svakog frajera kojeg upoznaĹĄ prvo pitaĹĄ dal je bio u vojsci, pa onda procijeniĹĄ jel osoba suprotnog spola?

Jimmy
11-06-2006, 00:14
Nije da ne mogu nego ne Ĺželim. :smt002

yaffa_keksic
11-06-2006, 00:28
aaaaaa

gle kolke hrvatine, ante i slicni... tu su vicni s nickovima a nebi ipak u armiju!!! al sigurno bi se 90te odmah javili za prvu bojisnicu... yeah right!!!!

hahahahahahahahahahahahahhahahahahaha

licemjerja... neda mi se citat unazad... al naso bih jos par bisera...

inace..... armija, koji ce nam to vrag!!!! nek se ameri bore za nas... bolje radit i punit mirovinske fondove, place prosvjetarima i drugim drzavnim sluzbenicima neg gulit krumpire 6 mjeseci po vojarnama ili prat guzice 8 mjeseci starackim domovima za 100 KN MJESECNO!!!! HEJ KO JE OVDJE LUUUD!!!???

POZDRAV DOMOVINI!

Jimmy
11-06-2006, 00:36
VeÌ sam napisao svoja razmiťljanja o vojsci. Uglavnom, trebalo bi sluŞenje organizirat tako da svatko proðe 2 tjedna obuke i da se onda svake godine odrŞavaju neki manevri i vjeŞbe, dok bi udarnu snagu èinile profesionalne postrojbe HV-a.

Ante Gotovina
11-06-2006, 01:01
gle kolke hrvatine, ante i slicni... tu su vicni s nickovima a nebi ipak u armiju!!! al sigurno bi se 90te odmah javili za prvu bojisnicu... yeah right!!!!

Ti si sigurno joĹĄ veĂŚa Hrvatina sa ovako djetinjastim i primitivnim ponaĹĄanjem.

Naravno da bih se 90-te odmah javio. Nije ista stvar iĂŚi u vojsku kad netko po tebi udara i braniĹĄ svoje i danas kad za to uopĂŚe nema potrebe.

yaffa_keksic
11-06-2006, 01:03
hahahahahahahahahahahhaha

evo ante za tebe...

:smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016

javi ak ti nije dost

Ante Gotovina
11-06-2006, 01:19
Doťlo malo dijete na forum, koje se usput juèer registriralo, i misli da moŞe drugima soliti pamet svojim izvrsnim idejama dok ga mamica ne napoji svojim mlijekom i stavi u kinderbet.

Sunce moje malo, evo ti onda jedna loptica pa se joĹĄ malo strpi, uskoro ĂŚe mamo doĂŚ da te stavi na spavanje.

:smt069 :smt069 :smt069

Lucius Veratius
11-06-2006, 01:44
Po meni bi trebalo uvesti obavezno uèenje davanja prve pomoÌi (ono u autoťkoli je qrtz) i obranu od pojedinih vrsta napada ili bolje reèeno pripremu za njih u sluèaju rata npr. upotreba gas maske, postavljanje vreÌa s pijeskom, i sl.
Smatram da bi to trebalo biti obavezno za sve (muĹĄkarce i Ĺžene). Nitko se ne bi mogao izvuĂŚi na prigovor savjesti, jer kakva ti je to onda savjest ako ne ĹželiĹĄ pomoĂŚi bliĹžnjemu.

yaffa_keksic
11-06-2006, 02:03
eeee bilo je to nekoc davno u druga vremena po skolama dilje neke druge drzave

zvalo se civilna...nesto nesto... obrana il sta vec...

danas toga vise nema :smt012

Cro
11-06-2006, 13:04
To je bila tzv. Narodna obrana i civilna zaĹĄtita...

Lucynda
11-06-2006, 16:37
Zapravo bi trebalo napravit sljedeÌe, uvest profesionalnu vojsu i ukinut vojni rok za civile, ťto bi znaèilo ko ne Şeli ne ide u vojsku

Dmitar Zvonimir
11-06-2006, 18:09
Naravno, ukinut obavezbu vojsku i uvest profesionalnu, tj. plaĂŚenu i svi zadovoljni. Ovo sa civilnim sluĹženjem je fakat apsurdno, mislim odakle sad odjednom toliki prigovori savjesti, :smt012

Lucynda
11-06-2006, 18:21
a kaj uopèe i predstavlja CIVILNA VOJSKA?!? VOJSKA je VOJSKA, puťke uniforme satnije i to... ako tog nema èemu onda hodanje po bolnicama staraèkim domovima socijalnom i kaj ja znam di joť ne po èem je to zamjena za vojsku?!?
Ne kuĹžim poantu civilke?!
Il je vojska il nije niĹĄta i gotovo!!!
Plaèena vojska- svi sretni i zadovoljni!!

Murphy
11-06-2006, 19:01
a kaj uopèe i predstavlja CIVILNA VOJSKA?!? VOJSKA je VOJSKA, puťke uniforme satnije i to... ako tog nema èemu onda hodanje po bolnicama staraèkim domovima socijalnom i kaj ja znam di joť ne po èem je to zamjena za vojsku?!?
Ne kuĹžim poantu civilke?!
Il je vojska il nije niĹĄta i gotovo!!!

Kako ti nije jasno? Kad nas netko napadne, nasa civilna vojska ce im isprazniti kahlicu, zabusit im infuziju u venu i napudrati dupe...u najmanju ruku zbunjujuca taktika :smt003

Lucynda
11-06-2006, 19:24
zbunjujuĂŚe, nego ĹĄto!!!! :smt003 :smt003
vozikanje strèeka u invalidskim kolicima i pranje njihove posrane guze je izvrsna priprema za vojni napad!!
moŞda se i amerièki marinci ugledaju u nas!!!! :smt003 :smt003

camao
12-06-2006, 15:51
a kaj uopèe i predstavlja CIVILNA VOJSKA?!? VOJSKA je VOJSKA, puške uniforme satnije i to... ako tog nema èemu onda hodanje po bolnicama staraèkim domovima socijalnom i kaj ja znam di još ne po èem je to zamjena za vojsku?!?
Ne kužim poantu civilke?!
Il je vojska il nije ništa i gotovo!!!

postoje ljudi koji ne vole oruzje, ne mogu izdrzati to vrijeme u rigoroznoj disciplini i treniranje zivac...zato postoji.
civilka nije nista lose, ti svejedno sluziz drzavi, ovako ili onako...nebitno je.

bOG
12-06-2006, 17:19
Ja bi u vojsku zbog brkova.

Insomniac
12-06-2006, 19:48
Ja bi u vojsku zbog brkova.

ja zbog ovakvih

http://img142.imagevenue.com/aAfkjfp01f ... 6_1812.jpg (http://img142.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-5198/loc121/37428_01_05_06_1812.jpg)

:smt007

camao
12-06-2006, 20:04
http://img142.imagevenue.com/aAfkjfp01f ... 6_1812.jpg (http://img142.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-5198/loc121/37428_01_05_06_1812.jpg)

ne radi ljink :smt012

Insomniac
12-06-2006, 20:39

ne radi ljink :smt012

radi,radi :smt002

Henrik Larsson
12-06-2006, 23:44
Svaki pravi muskarac moze izdrzati 6 mjeseci cega god.. Civilka je samo za pickice!!!!

sifilis
13-06-2006, 10:01
ja sam corav i stoga nesposoban za bkk u vezi vojske. :smt016

Goran
13-06-2006, 12:32
Svaki pravi muskarac moze izdrzati 6 mjeseci cega god.. Civilka je samo za pickice!!!!

onda ti svakako odi u civilku

Ante Gotovina
13-06-2006, 12:33

Istina Şiva, da bať moram u vojsku ne bi u civilku ni u kom sluèaju. Ajd u gradu je joť donekle, kad te stave u neki ured il' ťta ja znam. A kad si na selu - ajd ti kosi travu il kopaj kanale :smt018 .
Ne bi ni jedno ni drugo od sramote - cijelo susjedstvo se okreĂŚe za tobom, tiho govori i pokazuje prstom - to je onaj luzer ĹĄto ne moĹže izdrĹžati 6 mjeseci u vojsci. :smt005
Radije u obiènu vojsku, malo istrpiť vojni drill, paziť da ti sapun ne padne kad se tuťirať ( :smt003 ) i to je to. Sve se da preŞivjet.

tomy81
14-06-2006, 11:05
finu, ima tu ekipe koja oce u vojsku, baš mi je drago.

nek odu mesto mene :smt002 jel ja bome necu

malimrav85
26-10-2007, 13:26
I ovaj topic je gotov.
:lol:

cho
26-10-2007, 13:30
topic r.i.p

ja bio u remetincu, odnio zadnju potvrdu o studiranju, pozdravio se sa stricekom kaj tam radi i bok.

nekad davno mi je vojska bila pojam, ono, htio sam ici.sad bi to bilo cisto gubljenje vremena..

malimrav85
26-10-2007, 13:31
Da i ja. JoĹĄ bi bio u VP.
ah, pa pa vojska
nadam se da mi nikad neĂŚeĹĄ trebati!

cho
26-10-2007, 13:33
ja prometna jedinica 8)
kak sam bio sretan

MinesweePer
26-10-2007, 13:38
zasto u ovoj anketi nema opcije "osloboðen sam vojnog roka?" :?
ja osloboðen 8)

cho
26-10-2007, 13:42
a jadan..
tko nije za vojsku nije za Ĺženit..tak nekak..
to jos iz doba kad su baka i dida bili mladi :-D

sickboy
26-10-2007, 13:42
Mene su odbili jer sam prenizak i premalo kila imam................
:?

Aris€
26-10-2007, 14:15
zal mi je
bas sam sad trebo ic sluzit
al da cu se gurat i odsluzit, necu :lol:

legionar
26-10-2007, 15:35
ja si kontam da ĂŚu sigurno dobrovoljno u vojsku. sram me je ne znat barat sa osnovnim stvarima. ovo ukidanje je totalna glupost, jako ĂŚe se prefesionalizirat vojske, mogu si mislit...

jad.i.cemer
26-10-2007, 20:09
ja sam vojsku sluzio u zenskom ucenickom domu... najboljih 8 mjeseci :badgrin:

legionar
26-10-2007, 20:40
ja sam vojsku sluzio u zenskom ucenickom domu... najboljih 8 mjeseci :badgrin:tetka :smt019

jad.i.cemer
27-10-2007, 00:13
ja sam vojsku sluzio u zenskom ucenickom domu... najboljih 8 mjeseci :badgrin:tetka :smt019
dadadadada to govori ljubomora, tamo sam bio okruzen sa 120 cura, jedino sta sam morao raditi je javljati se na telefon i paziti na cure, i nekad ofarbati koju sobu :smt029

missvjestica
27-10-2008, 14:01
sve mamine maze poslati u vojsku nek se celice

suni
27-10-2008, 14:32

možemo počet s tobom prvom. emancipacija žena all the way :smt066

Antonio de Oliveira Salazar
27-10-2008, 17:33
Mancipacija ili emancipacija ?

Ne kužim te sulude spike, pokušavaju izjednačit žene i muškarce.

suni
27-10-2008, 17:40

deeep and profound :smt005 (c)

ma nitko to ne pokušava, ravnopravnost je jedno a izjednačavanje nešto drugo

i pozivam gospođicu vješticu da se dragovoljno prijavi u vojsku da fino očeliči :lol:

Đ!
27-10-2008, 18:47
i pozivam gospođicu vješticu da se dragovoljno prijavi u vojsku da fino očeliči :lol:

Išla je samnom na seminar iz sociologije jedna vojnikinja. Nek se ugleda na nju. :D

fru fru
27-10-2008, 19:33

deeep and profound :smt005 (c)

:smt005 :smt005 :smt005 :D

vidiš kako je zarazno :-D

Darkbuster
27-10-2008, 19:40
Nisam protiv sluzenja vojske. Covjek tamo moze nauciti korisnih stvari. Ali isto tako mislim da se ne moze nekoga ni prisiljavati kako da provodi svoj zivot..

malimrav85
27-10-2008, 19:53
Ja bi se prvi tamo prijavio kad bi se nekaj korisno radilo. A ne da sam tam 6 mjeseci i ne znam kaj bi sa sobom. Trebali bi svi ići tipa tjedan dva u neku vojarnu vježbat pucat, sastavljat pušku i pištolj i tome slične korisne vještine.
I da smještaju ljude po nekom iq testu ili testu na drogu. :)

fat drummer
27-10-2008, 21:00

daj, molim te... koga je vojska očeličila
dvadeset tipova koji se valjaju po blatu dok im očinska figura psuje mater nesposobnu
frojd bi uživao

Lucius Veratius
27-10-2008, 22:27
Da, fakat. Ako blato zamijeniniš s podom sve to već imam u svom klubu :-D .

ultraviolet
28-10-2008, 09:42

da, moji frendovi su se stvarno čeličili... :roll:
negdje između napušavanja 24 sata dnevno

fala bogu da su ukinuli tu vojsku
sramota i ogroman trošak poreznih obveznika
ko oče zaradit pare u afganmistanu, nek ide u profiće

Antonio de Oliveira Salazar
28-10-2008, 16:39
fala bogu da su ukinuli tu vojsku
sramota i ogroman trošak poreznih obveznika

Oooogroman trošak, :-D
sad srećom više nije pa će ta lova ići tebi, jel tako?

Istinabog, sa onakvim programom kakav je bio dobro da su je ukinuli, jedan primjer :
jadni ročnici ispucaju po tucet metaka, a za to vrijeme tone municije propada po skladištima i biseri neznaju di bi sa time.

Ali - kakva država, takva vojska.

konzerva
28-10-2008, 19:14
Da, fakat. Ako blato zamijeniniš s podom sve to već imam u svom klubu :-D .
u mom klubu je čak i blato tu!