View Full Version : DEKANSKI
Ljudi zna li itko ista o tom dekanskom,jesu vise rodili!Jel ga ima ili nema?Danas su trebali odluciti!:angry:
Dobila sam referadu - SJEDNICA VIJECA JE U TIJEKU!:mad2:
konzerva
23-09-2009, 12:54
vijest iz prve ruke sa sjednice- DEKANSKI JE ODOBREN SVIM STUDENTIMA!
prijave su 25.-30.9. a rok je 5.-7.10. upisi su do 14.10.
DeeDee75
23-09-2009, 13:44
Još kad bi imali i pravo polaganja na ispite koji smo pali na komisiji i za koji nam je potreban uvjet...:cold::(
za sve? i za bolonjce?
http://www.pravo.hr/?@=5st8#news_8980
Lewis Hamilton
23-09-2009, 14:02
za sve:mhm:
Just a little bit
23-09-2009, 14:03
Još kad bi imali i pravo polaganja na ispite koji smo pali na komisiji i za koji nam je potreban uvjet...:cold::(
jos da te prilikom ispita masiraju i da piješ koktelčić dok ti sam profesor asistira da sto uspjesnije rjesis ispit....
pozdrav. zanima me kako ce se prijavljivati ispiti za dekanski rok? (i dalje preko studomata ili...)
Zanimljivo ime
23-09-2009, 14:14
Pozdrav
može li netko zbunjenom brucošu objasniti što je to dekanski rok i da cemu on služi brucosima?? Plizz
Hvala unaprid
A što će biti sa onima koji su već upisali godinu preko studomata i predali indeks? Pretpostavljam da za nas onda nema tog roka, ali kad nikad prije nije bilo dekanskog roka za sve (ja sam druga godina) da li netko zna nešto o tome?
Pozdrav
može li netko zbunjenom brucošu objasniti što je to dekanski rok i da cemu on služi brucosima?? Plizz
Hvala unaprid
ako si tek upisao, ne brini, to se ne odnosi na vas, vama faks još nije ni počeo :mrgreen: to je za one koji upisuju drugu i više godine :thumbup:
pozdrav. zanima me kako ce se prijavljivati ispiti za dekanski rok? (i dalje preko studomata ili...)
Pretpostavljam da će se upisivati preko studomata, jer vidim da su otvorili rokove u 10. mjesecu meni na studomatu..:)
hmmm...nije mi jasna jedna stvar.
Zasto ja uopce mogu prijaviti ispit koji sam pala na komisiji?
Pretpostavljam,ponistava se prijava ili...?
Hvala.
cathy the great
23-09-2009, 15:08
ugl, znači, u rujnu postoje 2 redovna roka (početkom i sredinom mjeseca), ali dekan može propisati još jedan dodatan rok početkom listopada, prije upisa i tako ekipi dati još jednu šansu za lovljenje uvjeta. na njemu se mogu polagati svi ispiti s akademske godine u koju si upisan.
ugl, znači, u rujnu postoje 2 redovna roka (početkom i sredinom mjeseca), ali dekan može propisati još jedan dodatan rok početkom listopada, prije upisa i tako ekipi dati još jednu šansu za lovljenje uvjeta. na njemu se mogu polagati svi ispiti s akademske godine u koju si upisan.
osim onih kod kojih ti vrijedi odgoda, ne? :D
little_snowflake
23-09-2009, 15:13
e sad kak su odobrili dekanski ja imam jedan problem:
naime dns sam upisala 3. godinu i ostala su mi 2 predmeta s 2.godine (jedan je iz zim.semestra) pa sam upisao jedan predmet manje iz treće godine. i kaj ak ja sad na dekanskom položim taj predmet s druge i mogu normalno upisati zim.semestar 3.god, iako sam ga već upisao s jednim predmetom manje---hoće mi oni u referadi to htjet korigirat??
kaj da radim???????
pala sam 08.07. komisiju i ponovno pravo polaganja ispita najranije 09.10.
kaj mislite, postoji li šansa da ipak polažem taj ispit na dekanskom i što da radim u vezi toga? pišem molbu? kome? kakve su mi objektivno šanse?
hvala..
ceeky_m@nkey
23-09-2009, 15:22
meni je taj dekanski rok potpuna nepoznanica, nisam ga ni ocekivala jer se govorilo da je to samo za 3. god i vise. buduci da su mi ostala dva ispita taj rok bi me oslobodio parcijale i mogla bi normalno upisat trecu godinu. ali ja sam vec upisala u indeks ponovo drugu godinu, tj. jedan manje predmet iz petog semestra buduci da mi je ostao jedan predmet iz zimskog semestra druge godine. Jel ja onda mogu dat taj jedan predmet i hocu li se tako oslobodit parcjale iako mi vec u indeksu pise ponovni upis druge god?
cathy the great
23-09-2009, 15:27
osim onih kod kojih ti vrijedi odgoda, ne? :D
istina, ali brijem da onaj tko je u srpnju pao komisiju čak i može napisati molbu za tih par dana...
Tony Montana
23-09-2009, 15:28
e sad kak su odobrili dekanski ja imam jedan problem:
naime dns sam upisala 3. godinu i ostala su mi 2 predmeta s 2.godine (jedan je iz zim.semestra) pa sam upisao jedan predmet manje iz treće godine. i kaj ak ja sad na dekanskom položim taj predmet s druge i mogu normalno upisati zim.semestar 3.god, iako sam ga već upisao s jednim predmetom manje---hoće mi oni u referadi to htjet korigirat??
kaj da radim???????
Kaj si ti hermafrodit?
Šalji mail gospodinu Relkovicu. To ti je najpametnije.
drelkovic@pravo.hr
istina, ali brijem da onaj tko je u srpnju pao komisiju čak i može napisati molbu za tih par dana...
neeeee znam bas.
pitala jednom jel postoji takva molba. par dana razlike je bilo u pitanju.
rekli su mi: hahahahahhahha.
tak da, ja se nebi zanosila. *to ne ide keti vec nekog gore tko je pitajo*
Već se može prijavit ispit na studomatu...
little_snowflake
23-09-2009, 15:55
Kaj si ti hermafrodit?
drelkovic@pravo.hr
hahahhaaa...nisam nego pitam za frenda pa sam se malo izgubila u spolovima...
tnx :)
*barbie*
23-09-2009, 16:55
Bok!Piše da su prijave od 25.9,a meni je na studomatu već ponuđena prijava,jel ima to kakve veze?Mogu već sad prijavit?Hvala
DeeDee75
23-09-2009, 17:00
jos da te prilikom ispita masiraju i da piješ koktelčić dok ti sam profesor asistira da sto uspjesnije rjesis ispit....
Pa ne bih se bunila... :p
Mogu oplakivati svoju glupost, a da mi netko ne prigovori... hvala na danoj kolegijalnosti...
Bok!Piše da su prijave od 25.9,a meni je na studomatu već ponuđena prijava,jel ima to kakve veze?Mogu već sad prijavit?Hvala
nemoj još..cekaj rađe 25. jer ko zna kaj ce još izmislit kako i zasto
jel zna ko od ljudi kaj su duze na faksu jel dekanski rok onak u prosjeku malo teži od ostalih (ono,kak kruzi mit da su ovi u 9.mj. tezi od ostalih...sto je za oppd istina:S)??...falaaa
jagodica_bobica
23-09-2009, 17:36
A što ako sam već bila na upisima? A u studomatu mi je ponuđena opcija za rok 05.10? Help. :)
Kaj si ti hermafrodit?
drelkovic@pravo.hr
HAHAHHAHHAHAHHA, vrištim !!!!!!! :mrgreen: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Imam jedan problem. Ove godine sam upisala ponavljanje prve, odnosno parcijalu, ali nisam zbog određenih problema o kojima sad neću govoriti upisala ponovno II. semestar.
Iz prve su mi godine ostali rim i teorija. E, sad, studomat mi ne da da prijavim teoriju. Zašto je tako, može li se išta učiniti i je li kasno? Već sam se bila pomirila sa statusom izvanrednog i počela učit rim za 11 mj, ali htjela bih moći i polagati teoriju.
pala sam 08.07. komisiju i ponovno pravo polaganja ispita najranije 09.10.
kaj mislite, postoji li šansa da ipak polažem taj ispit na dekanskom i što da radim u vezi toga? pišem molbu? kome? kakve su mi objektivno šanse?
hvala..
- Identična situacija mi se dogodila prošle godine i nisu mi dopustili polaganje na dekanskom roku jer je dekanski rok bio par dana prije proteka roka od 3 mjeseca zabrane polaganja ispita. Nemoj se ovim obeshrabriti, nego otiđi na konzultacije sa profesorom na katedri na kojoj želiš polagati pa otvoreno popričaj sa njim i zamoli ga da ti iziđe u susret. Formalno ne bi smio al ako je čovjek može te pustiti..
P.S.Ako si pala na usmenom a pismeni ti je bio par dana ranije (recimo 04.07. ) onda (uz dobru volju) možda može taj rok uzeti za početak trajanja zabrane od 3 mjeseca polaganja. Tada bi mogla izići na ispit..Eh načini računanja rokova, eh GPP..eh Trgovačko...
U svakom slučaju pokušaj na konzultacijama..
little_snowflake
23-09-2009, 18:25
jel zna ko od ljudi kaj su duze na faksu jel dekanski rok onak u prosjeku malo teži od ostalih (ono,kak kruzi mit da su ovi u 9.mj. tezi od ostalih...sto je za oppd istina:S)??...falaaa
da to i mene zanima...jel zna netko????
tnx :)
A što ako sam već bila na upisima? A u studomatu mi je ponuđena opcija za rok 05.10? Help. :)
Pošto si se već upisala ne možeš na dekanski.No mislim da možeš iči poništiti upis.Ako ste mislili iči na dekanski ne znam zašto ste se išli upisivati.No uglavnom treba tražiti da se upis poništi
the lady
23-09-2009, 18:42
i jel zna sad netko kad pocinje faks??? 5. ili tek 14.???
i ja sam već upisana, al izbacili su mi se rokovi za dekanski za predmete iz ljetnog semestra, jesi na to mislila jagodice? ::E:
makar ne znam čemu to jer nemam šanse za uvjet, osim da tek tak, izađem i riješim neki predmet, rasteretim se za ubuduće ::E:
- Identična situacija mi se dogodila prošle godine i nisu mi dopustili polaganje na dekanskom roku jer je dekanski rok bio par dana prije proteka roka od 3 mjeseca zabrane polaganja ispita. Nemoj se ovim obeshrabriti, nego otiđi na konzultacije sa profesorom na katedri na kojoj želiš polagati pa otvoreno popričaj sa njim i zamoli ga da ti iziđe u susret. Formalno ne bi smio al ako je čovjek može te pustiti..
P.S.Ako si pala na usmenom a pismeni ti je bio par dana ranije (recimo 04.07. ) onda (uz dobru volju) možda može taj rok uzeti za početak trajanja zabrane od 3 mjeseca polaganja. Tada bi mogla izići na ispit..Eh načini računanja rokova, eh GPP..eh Trgovačko...
U svakom slučaju pokušaj na konzultacijama..
:mhm:
HVALA CLAYTON!!
POKUŠATI ĆU..
:mhm:
HVALA CLAYTON!!
POKUŠATI ĆU..
Samo da pojasnim ono gore / "..i nisu mi dopustili polaganje na dekanskom.." / . To znači da mi nisu dopustili profesori predmeta koji sam htio polagati a ne od strane fakulteta (dekan, prodekani - kod njih nisam ni išao) . Dakle, otiđi na konzultacije i pokušaj nasamo popričati sa profesorom/profesoricom pa možda uvaži tvoje razloge. Nije realno da ti (nešto što je formalno nepravilno iako zapravo banalno ) dopusti u prisustvu drugih kolega (ja sam bio u kabinetu na konzultacijama sa još 5-6 kolega pa je i to možda kumovalo nedopuštanju polaganja 2 dana prije proteka zabrane) . A ako si polagala pismeni pa usmeni - predloži varijantu iz mog gornjeg posta (računanje roka od pismenog a ne usmenog)..Samo hrabro:thumbup:
kaj sad s prijavom??
ja sam prijavila na studomatu,rim-5.10...
to stoji il da odjavljujem i cekam 25ti?
jel jos tko prijavio??
pa šta i ja sam odmah prijavila
bojim se da mi ne promakne ova jedinstvena prilika
dobila si onaj kontrolni broj i baš te briga-sjedi i uči
pa šta i ja sam odmah prijavila
bojim se da mi ne promakne ova jedinstvena prilika
dobila si onaj kontrolni broj i baš te briga-sjedi i uči
hah:)
i ja sam ga zgrabila cim se pojavio...da nebi bilo...
nis idem onda zabit glavu u knjigu pa se vidimo 5.og!!
sretno :D
imam frenda koji je treći puta pao povijest i sljedeći rok mu je u 11.mjesecu....sad me zanima ako on izađe na ovaj dekanski rok i opet padne, da li mora čekati 3 mjeseca da opet izađe na ispit ili može izać na rok koji je u 11.mjesecu???molim pomoć oko nejasnoća...:cold::cold::cold:
fat drummer
23-09-2009, 20:59
ako padne sada na dekanskom ne može na rok u 11
čeka tri mjeseca. dekasnki je kao i svaki drugi rok
ceeky_m@nkey
23-09-2009, 21:01
Pošto si se već upisala ne možeš na dekanski.No mislim da možeš iči poništiti upis.Ako ste mislili iči na dekanski ne znam zašto ste se išli upisivati.No uglavnom treba tražiti da se upis poništi
Ja sam u istoj situaciji. A upisala sam se zato sto su mi svi rekli da nikad nije dekanski bio za prve dvije godine. Sad bi to krajnje bezobrazno bilo da mi koji nismo znali za mogucnost dekanskog ne mozemo na njega izaci.
ako padne sada na dekanskom ne može na rok u 11
čeka tri mjeseca. dekasnki je kao i svaki drugi rok
moj frend je prije nekih 5-6 dana pao sociologiju pred komisijom i premda bi trebao čekat 3 mjeseca za sljedeći rok, njemu se pojavilo na studomatu da može opet prijavit ispit 5. put sad kad su se pojavili ti dekanski rokovi...da li je to moguće??
sorry kaj gnjavim,al mi niš nije jasno...:cold:
fat drummer
23-09-2009, 21:16
može ga prijavit ali neće moći izaći... zbog nekih statutarnih neusklađenosti studomat ne shvaća koncept zabrane izlaska
može ga prijavit ali neće moći izaći... zbog nekih statutarnih neusklađenosti studomat ne shvaća koncept zabrane izlaska
puno ti hvala...:worship::mrgreen:
kaj mislite jel bi mogao biti lak ovaj dekanski ili će zvat hitlera da sastavi ispit??:smartass::smartass:
Ne znam da li se ovo baš uklapa u ovu temu, ali s obzirom na to da je odobren dekanski, kada zapravo onda počinje akademska godina, tj. pojedina predavanja?!? 5.10. ili kasnije???
isthatmebaby
23-09-2009, 21:29
studomat je pametan, oni su munjeni sto nam daju tu zabranu, totalno je besmislena, haha koja kazna, mogli su bar mjesec dana ako su nas vec mislili kaznjavati, ili jednostavno ne bacat ljude na komisiji, ko da im vec nije puna kapa svega!!
fat drummer
23-09-2009, 21:31
studomat je pametan, oni su munjeni sto nam daju tu zabranu, totalno je besmislena, haha koja kazna, mogli su bar mjesec dana ako su nas vec mislili kaznjavati, ili jednostavno ne bacat ljude na komisiji, ko da im vec nije puna kapa svega!!
realna kazna prema statutu sveučilišta je ponovni upis tog predmeta i obveza da ga se ponovno odsluša
bubašpara
23-09-2009, 21:31
kaj mislite jel bi mogao biti lak ovaj dekanski ili će zvat hitlera da sastavi ispit??:smartass::smartass:
hm.. prošle su godine zvali Sotonu da im sastavlja pismene, a gosp. Sotona se naroito potrudio oko pismenog iz upravne znanosti (iliti upravnog shita).. tako da ako ove godine budu zvali Hitlera bit će to mila majka!!!!!!:mhm::smartass:
hahahahaha.... :) pa nadamo se da ni jedan ni drugi neće biti u igri
isthatmebaby
23-09-2009, 21:36
realna kazna prema statutu sveučilišta je ponovni upis tog predmeta i obveza da ga se ponovno odsluša
da, a njima je vjerojatno tlaka opet davat potpise ljudima kojima su vec dali i opet im drzat predavanja na koje vjerojatno ne bi isli, pa onda stave zabranu tri mjeseca. mogli su manje!!
fat drummer
23-09-2009, 21:39
ništa, javi se odboru koji odlučuje o izmjenama pravilnika i statuta pa im predloži svoje ideje
ja sam se već upisala i zanima me jel barem smijem izaći na dekanski polagati ispit iz ljetnog semestra? da se barem toga riješim ,pa da sam bez brige u 11 mj
dal je bolje da upišem uz pr.informatiku ustavno il obiteljsko?
dal je bolje da upišem uz pr.informatiku ustavno il obiteljsko?
:roll: kakve to točno ima veze s ovom temom?? i plus tome kaj se o tom pitanju raspravljalo već xx puta (naravno, ne na ovom topicu).. :roll:
Malegria
23-09-2009, 22:26
ja sam se već upisala i zanima me jel barem smijem izaći na dekanski polagati ispit iz ljetnog semestra? da se barem toga riješim ,pa da sam bez brige u 11 mj
ovo i mene zanima, zna li tko?
hm.. prošle su godine zvali Sotonu da im sastavlja pismene, a gosp. Sotona se naroito potrudio oko pismenog iz upravne znanosti (iliti upravnog shita).. tako da ako ove godine budu zvali Hitlera bit će to mila majka!!!!!!:mhm::smartass:
i ja sam tad bio na UZ...a prije par god na kpp...dekanski je uvjerljivo najtezi...
Dobro koji kurac pitate ta pitanja ovdje? Danas je došla obavijest o dekanskom i pravokutnik zna o tome isto koliko i vi, odnosno ono što piše na sajtu i na sajtu faksa. Ako vam treba više informacija, obratite se referadi ili nekome tko možda ima jebene ideje o tome kako bi se trebalo sve ovo izvest.
Dobro koji kurac pitate ta pitanja ovdje? Danas je došla obavijest o dekanskom i pravokutnik zna o tome isto koliko i vi, odnosno ono što piše na sajtu i na sajtu faksa. Ako vam treba više informacija, obratite se referadi ili nekome tko možda ima jebene ideje o tome kako bi se trebalo sve ovo izvest.
:worship::worship:
Go PJ!!
zbunjena
23-09-2009, 22:43
Ja samo zahvaljujem dragom Bogu kaj su stavili taj dekanski jer mi treba za šugavi uvjet!!
To je prvi faking (nazovimo to) ustupak koji sam doživjela na ovom faksu::E:!!
I nek mi sastave najteži mogući ispit na svijetu, proći ću ga jer ću sad deset dana vegetirat za knjigom!! Uopće me ne dira...Borit ću se sa sotonom i hitlerom istovremeno... i pobjedit ih! buahahhahahahha :rotfl: :mhm:
Ja samo zahvaljujem dragom Bogu kaj su stavili taj dekanski jer mi treba za šugavi uvjet!!
To je prvi faking (nazovimo to) ustupak koji sam doživjela na ovom faksu::E:!!
I nek mi sastave najteži mogući ispit na svijetu, proći ću ga jer ću sad deset dana vegetirat za knjigom!! Uopće me ne dira...Borit ću se sa sotonom i hitlerom istovremeno... i pobjedit ih! buahahhahahahha :rotfl: :mhm:
that's the spirit :thumbup: samo nemoj napisat na koji ispit točno ideš da to ne pročita netko s te katedre pa odluči ispitati koje su ti granice (na opći užas svih ostalih kolega koji će na dekanskom izać na taj isti ispit :lol:)
zbunjena
23-09-2009, 22:49
naravno... šutim ko zalivena!!!! Ljudi, sretno svima :-)
Onak...čitam ovo i ne vjerujem kak ljudima nije jasno što znači 90 dana zabrane ili ti 3 mjeseca odmora od ispita...
90 dana je 90 dana....valjda ste preskočili predavanja kod kolege Miličića kad je pričao o rokovima u pravu ili šta....ne kužim... :D
Mislim,znam da nas "mališane" ovi "veliki" tretiraju na vrlo interesantan način (lol),ali ipak....dajte se saberite...isto pitanje je postavljeno najmanje 10 puta, a tek smo na trećoj stranici...
Druga stvar... Ako ste se već upisali preko studomata otiđite u kartoteku ili nazovite referadu da vam to ponište...ako je već upisano u indeks,nisam toliko sigurna da će ići baš tako lako,ali mislim da bi se i to trebalo moći poništiti... U svakom slučaju, zahvalite ovim "velikima" što su nas prvašiće tako svesrdno ispunili optimizmom u očekivanju dekanskog roka pa ste pohrlili na upisivanje...
Ja zahvaljujem mami i tati što su me napravili ovako lijenu pa nisam učinila takvu pogrešku... :D
i jel zna sad netko kad pocinje faks??? 5. ili tek 14.???
Pa najvjerojatnije 14., pošto dekanski traje od 5. do 7., a 8. i 9. faks neće raditi.
Obrnuta situacija, da su "veliki" punili prvasice optimizmom oko iscekivanja dekanskog bi bila potpuno neopravdana s obzirom da su dosad dekanski imali samo treca i cetvrta godina.
Obrnuta situacija, da su "veliki" punili prvasice optimizmom oko iscekivanja dekanskog bi bila potpuno neopravdana s obzirom da su dosad dekanski imali samo treca i cetvrta godina.
Onda su jednako neopravdana i pitanja "Pa zašto ste već upisivaliiiii????" Plus smajlić koji preokreće očima, čupa kosu i misli si "opet oni".... :D
slažem se s Maleckom, a uostalom to je ionako stvar pojedinca da odluči kad će na upise. ja, recimo, nisam ni u najluđim snovima računao na dekanski ZA SVE, al nisam išao na upise prije samo zato kaj sam znao da je danas ta sjednica pa me ništa ne košta pričekat još par dana i vidjet jel će se možda još donijet kakva nova odluka vezana uz sljedeću ak. godinu ili tako nešto (nevezano uz dekanski). istina je da je prvih dana manja gužva, al svi ćemo imat prilike upisat se tako da vas koji ste se već upisali, a mislite ić na dekanski, nitko nije prisiljavao da čim prije pohrlite na upise. druga je stvar s onima koji su sve dali i nemaju kaj polagat, za njih logično da neće čekat i da su to čim prije obavili.
Ja se uopce ne cudim onima sa prve i druge godine koji su se vec upisali.
Jedino se kao i ti cudim kolicini istih pitanja. Nazalost jos nemamo odgovore kako ce se izvesti ponistavanje upisa godine ili slicno, ali kad saznamo bit ce o tome obavijest, a vjerujem da ce i na stranici faksa objaviti.
slažem se s Maleckom, a uostalom to je ionako stvar pojedinca da odluči kad će na upise. ja, recimo, nisam ni u najluđim snovima računao na dekanski ZA SVE, al nisam išao na upise prije samo zato kaj sam znao da je danas ta sjednica pa me ništa ne košta pričekat još par dana i vidjet jel će se možda još donijet kakva nova odluka vezana uz sljedeću ak. godinu ili tako nešto (nevezano uz dekanski). istina je da je prvih dana manja gužva, al svi ćemo imat prilike upisat se tako da vas koji ste se već upisali, a mislite ić na dekanski, nitko nije prisiljavao da čim prije pohrlite na upise. druga je stvar s onima koji su sve dali i nemaju kaj polagat, za njih logično da neće čekat i da su to čim prije obavili.
Ja se ipak slažem sama sa sobom pa razumijem one koji su se već upisali iako nisu imali uvjet jer ste valjda ubili posljednji atom nade u njima ovih dana... Tako da,to je stvar pojedinca....ali "postoje socijalni čimbenici kojih ne moramo biti svjesni ,ali koji određuju individualna ponašanja"... :D ....U ovom slučaju taj čimbenik ste bili vi... :)
Zaš ovdje nema smajlića koji šalje pusu??
Ja se uopce ne cudim onima sa prve i druge godine koji su se vec upisali.
Jedino se kao i ti cudim kolicini istih pitanja. Nazalost jos nemamo odgovore kako ce se izvesti ponistavanje upisa godine ili slicno, ali kad saznamo bit ce o tome obavijest, a vjerujem da ce i na stranici faksa objaviti.
Jednako kao što će biti objavljen i datum početka predavanja i raspored i 95% odgovora na postavljena pitanja... Ali ljudi su valjda u stanju postavljati jako čudna pitanja u nevjerojatnim količinama kada im se ne da učiti... :D
Haha pa datum nije ni mogao biti objavljen dok se ne vidi sto ce bit sa dekanskim.
Ja se ipak slažem sama sa sobom pa razumijem one koji su se već upisali iako nisu imali uvjet jer ste valjda ubili posljednji atom nade u njima ovih dana... Tako da,to je stvar pojedinca....ali "postoje socijalni čimbenici kojih ne moramo biti svjesni ,ali koji određuju individualna ponašanja"... :D ....U ovom slučaju taj čimbenik ste bili vi... :)
Zaš ovdje nema smajlića koji šalje pusu??
ja ne kužim o čem mi zapravo raspravljamo. i sama si rekla da se ti NISI upisala pa onda nema potrebe da vodimo filozofske rasprave o nečem kaj se ne tiče ni tebe ni mene. ono kaj mi najviše smeta je da konstantno govoriš: "VI ste ubili zadnji atom snage... taj čimbenik ste bili VI"... pa jel negdje piše da je svaki student prava dužan prihvatiti, poštovati i strogo primjenjivati svaku riječ napisanu na ovom forumu?? mi smo svi ovdje isključivo radi međusobne kolegijalnosti i, kad pričamo o dekanskom, nitko nikome nije ubijao nikakve nade niti ništa, nego je jednostavno činjenica da NIKAD DOSAD nije bilo dekanskog za SVE STUDENTE. prema tome, kaj bi značilo da smo svi išli farbat oči svima koji se sad prvi put upisuju u višu godinu i govorit im da će bit dekanskog i za njih kad za to nije postojao nikakav argument?? moglo se pisat nadugo i naširoko da će sigurno bit dekanskog za brucoše i da se nemoraju uopće zamarat ako nemaju uvjet jer će bit još jedan rok, a samo da mi je vidjet kaj bi onda bilo ako dekanski ne bi bio odobren.. prepostavljam da bi u tom slučaju tvoje optužbe prešle sve razmjere tolerantnosti.
sorry, ne znam ni sam zašto uopće raspravljam o ovome, al fakat me zasmetalo to kaj optužuješ NAS (tj. forumaše) za nešto, a istovremeno si i sama član tog istog foruma
ja ne kužim o čem mi zapravo raspravljamo. i sama si rekla da se ti NISI upisala pa onda nema potrebe da vodimo filozofske rasprave o nečem kaj se ne tiče ni tebe ni mene. ono kaj mi najviše smeta je da konstantno govoriš: "VI ste ubili zadnji atom snage... taj čimbenik ste bili VI"... pa jel negdje piše da je svaki student prava dužan prihvatiti, poštovati i strogo primjenjivati svaku riječ napisanu na ovom forumu?? mi smo svi ovdje isključivo radi međusobne kolegijalnosti i, kad pričamo o dekanskom, nitko nikome nije ubijao nikakve nade niti ništa, nego je jednostavno činjenica da NIKAD DOSAD nije bilo dekanskog za SVE STUDENTE. prema tome, kaj bi značilo da smo svi išli farbat oči svima koji se sad prvi put upisuju u višu godinu i govorit im da će bit dekanskog i za njih kad za to nije postojao nikakav argument?? moglo se pisat nadugo i naširoko da će sigurno bit dekanskog za brucoše i da se nemoraju uopće zamarat ako nemaju uvjet jer će bit još jedan rok, a samo da mi je vidjet kaj bi onda bilo ako dekanski ne bi bio odobren.. prepostavljam da bi u tom slučaju tvoje optužbe prešle sve razmjere tolerantnosti.
sorry, ne znam ni sam zašto uopće raspravljam o ovome, al fakat me zasmetalo to kaj optužuješ NAS (tj. forumaše) za nešto, a istovremeno si i sama član tog istog foruma
:D
Ja se duboko ispričavam ako sam povrijedila tvoj vlastiti osjećaj tebe samog kao kolegijalnog forumaša... Evo iskreno. Ali ja nigdje nisam govorila o SVIM forumašima. Drugo, sasvim je nebitno to što ja eto nisam upisala,a neki drugi jesu... Bitno je to što sada te koji JESU upisali tretirate kao debile jer eto to je njihova glupa individualna odluka... A ta odluka je rezultat vašeg mišljenja da dekanskog neće biti za nas... Pa sad,nebitno je je li to vaše mišljenje bilo dobronamjerno ili zlonamjerno, činjenica je da je utjecalo na njihov upis i stoga je bahato da se vi koji ste na to utjecali sad iščuđavate s tim što su se oni već išli upisivati... To je bila cijela poanta mog posta.
Ja ponavljam da se uopce ne cudim sto su se neki ljudi vec upisali, a kamoli da ih smatram zbog toga glupim ili debilima. A njihova odluka da se upisu - je njihova odluka. Zbog koje im se nista lose nece dogoditi jer ce im upis najvjerojatnije ponistiti i zato je sve ovo bespredmetno.
:D
Ja se duboko ispričavam ako sam povrijedila tvoj vlastiti osjećaj tebe samog kao kolegijalnog forumaša... Evo iskreno. Ali ja nigdje nisam govorila o SVIM forumašima. Drugo, sasvim je nebitno to što ja eto nisam upisala,a neki drugi jesu... Bitno je to što sada te koji JESU upisali tretirate kao debile jer eto to je njihova glupa individualna odluka... A ta odluka je rezultat vašeg mišljenja da dekanskog neće biti za nas... Pa sad,nebitno je je li to vaše mišljenje bilo dobronamjerno ili zlonamjerno, činjenica je da je utjecalo na njihov upis i stoga je bahato da se vi koji ste na to utjecali sad iščuđavate s tim što su se oni već išli upisivati... To je bila cijela poanta mog posta.
evo, opet ti s tim VI, VAŠ, VAŠE... ne znam kako ti, al ja sebe smatram kolegijalnim forumašem jer mi je u mnogim stvarima u vezi faksa ovaj forum pomogao pa sam isto tako i ja podijelio s drugima ono kaj njima treba, a ja sam prošao ili provjereno znam. i niko nikog ne tretira ko debila, ono na kaj svi mi, a najviše moderatori, reagiramo je činjenica da je milijun puta postavljeno isto pitanje, a to se kosi s pravilima foruma (koja mnogi ne znaju ni ne čitaju). ako je postavio jedan forumaš jedno pitanje, onda je logično da drugi koji ima isti problem čeka kaj će ovom prvom neko odgovorit pa vidi kak stoji situacija i eventualno svojim daljnjim pitanjem dopuni taj problem, a ne da tisuću forumaša ide pisat isto pitanje, a odgovor zapravo nitko ne zna jer je to problem koji je nastao danas i tek će sutra zadavat glavobolju administraciji fakulteta.
fat drummer
23-09-2009, 23:55
i niko nikog ne tretira ko debila
um, a ja?
uglavnom shizika, činjenica da su prvai druga godina dobile dekanski je zapravo svemirska svinjarija koja samo dokazuje da se na ovom faksu ništa ne radi planski
prije 4 godine se skupilo tisuću ako ne i više potpisa za deknsaki za prvu pa su lagano bačeni u smeće, a sam spomen dekanskog je izazivao indignaciju u upravi
prije 4 godine se skupilo tisuću ako ne i više potpisa za deknsaki za prvu pa su lagano bačeni u smeće, a sam spomen dekanskog je izazivao indignaciju u upravi
Oh the days...:mrgreen: Nakon što je prošle godine dekanski za treću dan kao nužnost pod krinkom ustupka za prosvjed, a sniženi uvjet kao sredstvo da ne bude milijun ljudi na bolonji na trećoj isto pod krinkom ustupka se uvidjelo da je taj dekanski zbilja nužan. Danas je Smerdel rekao da uz dekanski treba bit još par dodatnih redovnih rokova tako da ipak nije stihijski nego su primjetili da im prolaznost nije baš neka uz nenormalne kriterije i ogromnu literaturu iz nekih predmeta(gavella).
starislav
24-09-2009, 00:01
evo i meni se na studomatu otvorile prijave za dekanski rok
ali kako sam vec upisao pad godine
sad ne mogu na dekanski prijavit ispite koje sam upisao prije nego sto je objavljeno da ce biti dekanskog roka
i sad sam ljut jer ne mogu nista novo spremit do 5.10.
a ovo sto sam spremao ne mogu prijavit za dekanski rok
ako netko ima slican problem i zna rjesenje neka se javi
um, a ja?
:mrgreen: a na tebe su već navikli :lol: (samo nisi smio maknut onaj sig da ne pomisle da si omekšao :rotfl:)
evo i meni se na studomatu otvorile prijave za dekanski rok
ali kako sam vec upisao pad godine
sad ne mogu na dekanski prijavit ispite koje sam upisao prije nego sto je objavljeno da ce biti dekanskog roka
i sad sam ljut jer ne mogu nista novo spremit do 5.10.
a ovo sto sam spremao ne mogu prijavit za dekanski rok
ako netko ima slican problem i zna rjesenje neka se javi
Na papirologiji imas mnostvo ljudi sa isti problemom (a i na par drugih topika). Rjesenje je jos nepoznato (moguce da ce ponistiti upis?), vjerojatno ce se znati sutra, pratite pdf pravobraniteljice.
starislav
24-09-2009, 02:04
Na papirologiji imas mnostvo ljudi sa isti problemom (a i na par drugih topika). Rjesenje je jos nepoznato (moguce da ce ponistiti upis?), vjerojatno ce se znati sutra, pratite pdf pravobraniteljice.
kakav pdf pravobraniteljice??
jel to znači da pravobraniteljica piše nešto u pdf formatu?
pa dobro nek nam izbori poništenje upisa jer na faksu kao nisu mogli prvo objaviti deklanski rok, a tek onda omogučiti upis preko studomata
i nek to pravobraniteljica objavi u pdf-u, word-u ili kojem god formatu
samo neka to isprave
p.s. šalim se
pretpostavljam da pdf znači neki podforum
ali kolegice pdf je ipak program za obradu teksta nemojte miješati babe i žabe
Lol. Koji qurac su ovi infraction ?!?! U 7 sati sam dobio od njih troje to na jedan te isti post... Sto je ovo srednji vijek ?!?! Ovaj forum je postao teska sprdacina... Eto da vam bude lakse mozete me staviti na ban4life. Mene ovakva sprdacina od foruma kakav je nastao vise nece vidjeti. Pozdrav svima normalnima ovdje i sretno na ispitima i u danjem studiranje. ETC. ETC.
P.S.
Znaci upise su malo pomjerili. Nije lose. Nije me bilo dugo na forumu, samo su to mogli i napisati na stranicama fakulteta. No, ocekujem to uskoro. Dakle, sve najbolje i mene vise ovdje nema. Pozz.
oni koji su upisali preko studomata al nisu odnijeli indeks u referadu nek posalju mail Relkovicu il onoj teti u referadi za 1. i 2. godinu i ponistit ce im se upis u studomat. ja sinoc poslala mail Relkovicu,jutros upis na studomatu ponisten!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
the fish
24-09-2009, 09:04
ej bebica,a što si točno napisala u tom mailu relkoviću,i ja sam u situaciji kao i ti,pa bi mu poslala mail
napisala sam mu da sam upisala 5 semestar na studomatu al da su mi ostala 2 ispita iz 2. godine i da bi sad ako polozim jedan ispit na dekanskom mogla upisat 3. godinu a ne ponovni upis 2. i pitala sam ga kako da ponistim upis. i on mi je danas poslao mail ujutro da mi je upis ponisten
ali kolegice pdf je ipak program za obradu teksta nemojte miješati babe i žabe
Ako cemo vec tako, pdf je format. .pdf je ekstenzija.
:kiss:
Program je obicno acrobat(bio)/adobeov reader. jer su ga oni i izmislili.
:thumbup:
(i nije za obradu teksta)
:lol:
...
JEEEEEeeEEEJJJ DEKANSKI! :cheerleader::zekomrda:
Plus, zao mi je Mrguda, ali suzdrzite se od postanja istog posta na 5 topika, zato cete dobiti karton.
pozdrav, molim jednu dobru dusu da mi napise Relkovicev mail, nisam ga nigdje pronasla. HVALA!!
little_snowflake
24-09-2009, 10:27
o kakvom vi sad poništenju upisa pričate???--to vi mislite samo na one koji su upisali godinu samo preko studomata a nisu još odnjeli index na fax ili...?
jer ja sam to sve već obavila i dobila index nazad s upisanim 5.semestrom...a ostao mi je samo kp--i kažu mi u studentskoj evidenciji da neće mi se ništa poništiti nego mogu normalno izaći na dekanski.
pozdrav, molim jednu dobru dusu da mi napise Relkovicev mail, nisam ga nigdje pronasla. HVALA!!
<drelkovic@pravo.hr>
U tvom slučaju nije ni potrebno da se nešto poništava jer imaš uvjet, a kp možeš dat do veljače, a i ako ga ne daš, sve normalno upisuješ. ja sam npr. u situaciji da nemam uvjet, 2 su mi ostala iz druge, ob i kp, a obavila sam upis. ako sad na dekanskom položim ob, nema mi smisla da mi je upisan, a dala sam uvjet, iako naknadno, al uvjet je uvjet. nažalost, ja sam obavila i upis u indeks i sad se nadam da je i to moguće poništiti. kod tebe poništavanje nije potrebno, jer ćeš i ovako i onako biti treća. a meni ovisi hoću li biti treća ili parcijala treće.
molim još jednom nekog da mi pošalje mail od Relkovića.
hvala
<drelkovic@pravo.hr>
Hvala puno!!!
molim još jednom nekog da mi pošalje mail od Relkovića.
hvala
:blink::blink:
a iznad toga je post sa samo njegovim mailom.
maj gaaaad.
starislav
24-09-2009, 12:06
oni koji su upisali preko studomata al nisu odnijeli indeks u referadu nek posalju mail Relkovicu il onoj teti u referadi za 1. i 2. godinu i ponistit ce im se upis u studomat. ja sinoc poslala mail Relkovicu,jutros upis na studomatu ponisten!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
a koja je to teta u referadi
i koja je e-mail adresa te tete u referadi?
Kaligaris
24-09-2009, 12:41
Referada ja inače objavila na faksu mail referada@pravo.hr...
starislav
24-09-2009, 13:02
Referada ja inače objavila na faksu mail referada@pravo.hr...
da a koja je to teta imenom i prezimenom
jel Sofija il ona crna koja radi u kartoteci odnosno u onoj sobi sa malim vratima i koja mislim da upisuje te stvari u studomat
Kaligaris
24-09-2009, 13:04
Znate kaj, meni dekanski ide na k.... I nije mi jasno zašto svake godine stotine studenata računa na taj rok - ON UOPĆE NE POSTOJI U POPISU ROKOVA ZA TEKUĆU GODINU! Pretpostavljam da isti vjeruju i u Djeda Mraza i Zubić vilu. Uskršnjeg zeku da ni ne spominjem...
Raditi toliku paniku radi toga što je netko upisao godinu prije nego što je odobren dekanski i tvrditi da je prisiljen raznim ''socijalnim čimbenicima na forumu'' mi je nevjerojatno. Je li itko od forumaša prijetio nekome da će ga progutati mrak ako se ne ode upisati iste sekunde? Nije. Osim toga najlakša stvar je promijeniti upis - samo će vam zalijepiti novi popis predmeta u indeks. Big deal.
Za svaku osobu koja je uspjela upisati ovaj fakultet i položiti bar jedan ispit na njemu (da, to uključuje i engleski) vrijedi pretpostavka da je dovoljno inteligentna da sama zaključi što je za njegovu/njenu situaciju najbolje u određenom trenutku. Iako se iz većine postova da zaključiti suprotno. I imam apsolutno pravo to reći jer vas je barem polovica nesposobna pomnožiti broj bodova sa 100 kn.
Nije čudo da su nam država i pravni sustav totalno sje.... kad studenti prava (koji su na tom faksu proveli već najmanje jednu cijelu godinu) nakon 10 dana upućivanja u kartoteku s točnom lokacijom iste postave pitanje ''A di je ta famozna kartoteka o kojoj svi pričaju?''
Što se dekanskog tiče - da, bit će težak, vjerojatno teži nego bilo koji rok na koji ste ikad izašli. To je jednostavno tako. I ne očekujte ga sljedeće godine. Već ga se neko vrijeme planira ukinuti jer nije prikladan bolonji, jer bi nastava trebala počinjati u rujnu, jer bi upisi trebali biti obavljeni ranije i jer je jednostavno glup. Potrudite se svi skupa da se uvedu dodatni rokovi tijekom godine. Prije nekoliko godina su rokovi bili apsolutno svaki mjesec.
Kaligaris
24-09-2009, 13:05
da a koja je to teta imenom i prezimenom
jel Sofija il ona crna koja radi u kartoteci odnosno u onoj sobi sa malim vratima i koja mislim da upisuje te stvari u studomat
Hmmm...
Teta u referadi vs. teta u kartoteci.
starislav
24-09-2009, 14:16
Znate kaj, meni dekanski ide na k.... I nije mi jasno zašto svake godine stotine studenata računa na taj rok - ON UOPĆE NE POSTOJI U POPISU ROKOVA ZA TEKUĆU GODINU! Pretpostavljam da isti vjeruju i u Djeda Mraza i Zubić vilu. Uskršnjeg zeku da ni ne spominjem...
Raditi toliku paniku radi toga što je netko upisao godinu prije nego što je odobren dekanski i tvrditi da je prisiljen raznim ''socijalnim čimbenicima na forumu'' mi je nevjerojatno. Je li itko od forumaša prijetio nekome da će ga progutati mrak ako se ne ode upisati iste sekunde? Nije. Osim toga najlakša stvar je promijeniti upis - samo će vam zalijepiti novi popis predmeta u indeks. Big deal.
Za svaku osobu koja je uspjela upisati ovaj fakultet i položiti bar jedan ispit na njemu (da, to uključuje i engleski) vrijedi pretpostavka da je dovoljno inteligentna da sama zaključi što je za njegovu/njenu situaciju najbolje u određenom trenutku. Iako se iz većine postova da zaključiti suprotno. I imam apsolutno pravo to reći jer vas je barem polovica nesposobna pomnožiti broj bodova sa 100 kn.
Nije čudo da su nam država i pravni sustav totalno sje.... kad studenti prava (koji su na tom faksu proveli već najmanje jednu cijelu godinu) nakon 10 dana upućivanja u kartoteku s točnom lokacijom iste postave pitanje ''A di je ta famozna kartoteka o kojoj svi pričaju?''
Što se dekanskog tiče - da, bit će težak, vjerojatno teži nego bilo koji rok na koji ste ikad izašli. To je jednostavno tako. I ne očekujte ga sljedeće godine. Već ga se neko vrijeme planira ukinuti jer nije prikladan bolonji, jer bi nastava trebala počinjati u rujnu, jer bi upisi trebali biti obavljeni ranije i jer je jednostavno glup. Potrudite se svi skupa da se uvedu dodatni rokovi tijekom godine. Prije nekoliko godina su rokovi bili apsolutno svaki mjesec.
zahvaljujem na informacijama
ali se ne slažem sa ovim što si napisao
većina ljudi zna pomnožiti broj sa 100
ali mnogo puto smo vidjeli da ljudi koji rade na fakultetu
i diče se titulama dr.sc. nemaju pojma što je to koordinacija
i uvijek naprave štetu sa svojim ad hoc odlukama koje su vrlo često (osim ove o dekanskom roku) na štetu studenata
zar su morali objaviti da se može upisati godina preko studomata prije nego je donjeta odluka o dekanskom roku??
mnogi studenti su požurili upisati godinu da izbjegnu one gužve i čekanja koja su svake godine za vrijeme upisa
mogli su pričekati da se donese odluka o dekanskom roku,
pa tek onda otvoriti mogućnost upisa godine preko studomata
Što se samog dekanskog roka tiće da on je premija
zato jer rokova ionako ima premalo, na ispitima su užasne gužve,
a najveći biser od svega je taj što ti se može desiti da ispite na koje možeš izaći su u isto vrijeme
što je naprimjer bio slućaj prošle godine kad su nacionalna i ustavno bili isti dan na svim rokovima i kako sad da student bude u isto vrijeme na dva različita mjesta?
Samim time što je uprava faksa omogučila da se ponište upisi preko studomata posredno su priznali svoju grešku
ali opet smo svi nervozni i živčani jer mogli su to riješiti i na drgačiji način samo da je bilo malo više međusobne koordinacije dekanata i službe koja vodi studomat.
Kaligaris
24-09-2009, 14:58
1...većina ljudi zna pomnožiti broj sa 100
ali mnogo puto smo vidjeli da ljudi koji rade na fakultetu
i diče se titulama dr.sc. nemaju pojma što je to koordinacija
i uvijek naprave štetu...
2...zar su morali objaviti da se može upisati godina preko studomata prije nego je donjeta odluka o dekanskom roku??
3....na ispitima su užasne gužve...
4...a najveći biser od svega je taj što ti se može desiti da ispite na koje možeš izaći su u isto vrijeme
što je naprimjer bio slućaj prošle godine kad su nacionalna i ustavno bili isti dan na svim rokovima...
5...i kako sad da student bude u isto vrijeme na dva različita mjesta?
6...Samim time što je uprava faksa omogučila da se ponište upisi preko studomata posredno su priznali svoju grešku...
7...ali opet smo svi nervozni i živčani jer mogli su to riješiti i na drgačiji način
1. Kakve veze ima broj bodova koje student upisuje sa dr.sc.-ovima?
2. Da, jer postoje ljudi koji ne idu na dekanski rok i voljeli bi se upisati da se toga riješe i da ne stvaraju dodatnu gužvu.
3. Zato što se upisuje previše studenata svake godine, literatura je uglavnom debilna i nepregledna pa je neke stvari jako teško samostalno zaključiti, na predavanjima nema dovoljno mjesta za sve, a neki ispiti i kriteriji ocjenjivanja su najblaže rečeno moronski (prilično sam sigurna da to je prava riječ :wink:) Jedan rok to neće popraviti i to pogotovo ne zadnji, neplanirani koji se nikome ne da održavati pa ga zapapre samo da imaju što manje ljudi na usmenom.
4. Pregledaj rokove u vodiču i vidjet ćeš da su svi ispiti na svim godinama isti dan.
I ne, to nije najveći biser, vjeruj mi. Pretpostavljam da si na prvoj godini pa još nisi na ti sa svim predivnim sranjima koje ovaj faks ima za pružiti. Nadam se da ni nećeš naići na njih i da će ti studiranje proći najbezbolnije što može.
5. E jebi ga, konstruiraj si teleporter.
6. I najiskrenije ih zaboli. Što im možeš...
7. Mogli su ali onda ne bi bilo zanimljivo... Čekaj tek da vidiš što će smisliti za sljedeće upise, imaju mašte napretek... Počnite se svi skupa polako psihički pripremati...
starislav
24-09-2009, 21:15
1. Kakve veze ima broj bodova koje student upisuje sa dr.sc.-ovima?
2. Da, jer postoje ljudi koji ne idu na dekanski rok i voljeli bi se upisati da se toga riješe i da ne stvaraju dodatnu gužvu.
3. Zato što se upisuje previše studenata svake godine, literatura je uglavnom debilna i nepregledna pa je neke stvari jako teško samostalno zaključiti, na predavanjima nema dovoljno mjesta za sve, a neki ispiti i kriteriji ocjenjivanja su najblaže rečeno moronski (prilično sam sigurna da to je prava riječ :wink:) Jedan rok to neće popraviti i to pogotovo ne zadnji, neplanirani koji se nikome ne da održavati pa ga zapapre samo da imaju što manje ljudi na usmenom.
4. Pregledaj rokove u vodiču i vidjet ćeš da su svi ispiti na svim godinama isti dan.
I ne, to nije najveći biser, vjeruj mi. Pretpostavljam da si na prvoj godini pa još nisi na ti sa svim predivnim sranjima koje ovaj faks ima za pružiti. Nadam se da ni nećeš naići na njih i da će ti studiranje proći najbezbolnije što može.
7. Mogli su ali onda ne bi bilo zanimljivo... Čekaj tek da vidiš što će smisliti za sljedeće upise, imaju mašte napretek... Počnite se svi skupa polako psihički pripremati...
bas lijepo sto si iz mog posta izvukao samo dio iz konteksta pa sad da ti pojasnim sa copy paste
prvo cu iskopirati tvoja pitanja a ona cu ti pojasniti
Kakve veze ima broj bodova koje student upisuje sa dr.sc.-ovima?
bukvalno nikakve ali ti si u svom prvom postu napisao da su studenti glupi jer ne znaju pomnoziti bodove sa 100
a ja sam ti htio reci da profesori koji imaju titulu dr.sc. i strasno su pametni su istovremeno toliko smuseni da rade takve gluposti kao sto je ova odluka o dekanskom roku i upisu istovremeno i na taj nacin studente obmanjuju i čine ih još nesigurnijima što za posljedicu ima totalnu konfuzuju u glavi studenta koja na kraju rezultira time da vise nisi u nista siguran pa cak ni u ETCS bodove
Bas lijepo sto postoje ljudi koji ne idu na dekanski rok ali po statistikama takvih je jako malo
pa mislim da i onaj koji ima uvjete za upis vise godine mu se isplati izaci na dekanski i pasti
jer nikad se ne zna mozda se ipak uspara 800 kuna a ako dekanskog nema tada se uopće ne može ni dobiti priliku da se ušpara
3. Zato što se upisuje previše studenata svake godine, literatura je uglavnom debilna i nepregledna pa je neke stvari jako teško samostalno zaključiti, na predavanjima nema dovoljno mjesta za sve, a neki ispiti i kriteriji ocjenjivanja su najblaže rečeno moronski (prilično sam sigurna da to je prava riječ :wink:) Jedan rok to neće popraviti i to pogotovo ne zadnji, neplanirani koji se nikome ne da održavati pa ga zapapre samo da imaju što manje ljudi na usmenom
da a zasto je to tako? zato jer faks zanima samo kao da izvuku sto vise love od studenata i zato upisuju previse ljudi svake godine
u interesu im je da se sto duze studira da se izvuce sto vise novaca od studenata
rokove smo vec utvrdili ali i bas zato je dekanski rok zlata vrijedan jer ako si nesto prije stigao poloziti nece ti se poklopiti sa terminom ispita koje si vec polozio a ipak je to jedan dodatni rok vise
i krivo pretpostavljas
nedostaje mi jos jedan ispit sa prve ali imam polozene ispite u indexu i sa visih godina jer zavrsio sam upravni studij dakle ovo mi je drugi faklutet
a uz to stvarno radim i studiram
ovo je stvarno glupo jer kad nemas argumente provališ glupost i ostaneš živ
a možeš im dati 800 kuna manje ako položiš ispit sad na dekanskom roku
7. Mogli su ali onda ne bi bilo zanimljivo... Čekaj tek da vidiš što će smisliti za sljedeće upise, imaju mašte napretek... Počnite se svi skupa polako psihički pripremati...[/QUOTE]
Sa ovim zadnjim se slažem
pozdrav i želim svima sreću na dekanskom roku
bubašpara
24-09-2009, 23:53
i ja sam tad bio na UZ...a prije par god na kpp...dekanski je uvjerljivo najtezi...
a ja sam je polagala na prvom roku u 2mj i dali su nam isti...IDENTIČNI test ko na dekanskom... LOOOOOOOOOOL!!!:mrgreen: tako da znam jako dobro o kakavim se pitanjima radilo..
kao evo vam rok, ali...:devil:
sadisti!!!!!!!:angry:
Scarlet Legata
25-09-2009, 10:18
znaci upisi se svima pomicu do 14.10.? di to pise? pa na pravo.hr jos uvijek stoji stara obavijest, do 5.listopada za bolonjce...
NIGDJE? čak ni na ovoj temi na kojoj si postavila pitanje????
strašno nešto, to je jako tužno. tragično
....
čitaš mi misli.
Oh the days...:mrgreen:
kad uspoređujem situaciju od te godine i ovu danas, ne mogu a da se ne zapitam tko je tu lud? tad nije bilo prostora i vremena za dekanski, a sad ima.
pametnom dosta.
coconut ro
25-09-2009, 13:26
Može li se za dekanski rok prijaviti više ispita?
Studomat dopušta da se prijavi više ispita, a nitko se ne javlja u referadi pa me zanima...
hvala
Salvatore Lucania
25-09-2009, 13:40
Ja sam u istoj situaciji. A upisala sam se zato sto su mi svi rekli da nikad nije dekanski bio za prve dvije godine. Sad bi to krajnje bezobrazno bilo da mi koji nismo znali za mogucnost dekanskog ne mozemo na njega izaci.
Ja identično tako - nikad nije niti bio za prve i druge godine i imam 2 ispita s prethodne godine, znači zajebao sam jedan za uvjet u višu pa sam upisao...a sad kao odjenom oni daju dekanski i nama...daj nek se stjeraju...fino kad sam odustao od ponavljanja i daljnjeg učenja... F... OFF !!! YOU M....F...CKERS
starislav
25-09-2009, 13:43
Može li se za dekanski rok prijaviti više ispita?
Studomat dopušta da se prijavi više ispita, a nitko se ne javlja u referadi pa me zanima...
hvala
Prijavti se može jer studomat to dopušta
međutim na studomatu piše da su svi ispiti 5.10.2009.
dakle velika je vjerojatnost da će većina ispita biti isti dan
saracela
25-09-2009, 15:05
Pa za Boga miloga ljudi....od 7. mjeseca svi pitaju za taj prokleti dekanski, na svakoj temi na ovom forumu....i sad ga dobijemo i opet nitko zadovoljan...znalo se kad je sjednica, pa čemu se onda niste mogli stripit da čujete oće ga biti ili ne, a ne upisivat...ostalo bi dovoljno vremena...koliko mi je poznato ovo je rok ko i svaki drugi tako da možeš prijavit koliko hoćeš ispita, jer je napisano da je odobren bez ikakvih ograničenja...
Ja s druge strane razmišljam oću išta prijavljivat, jer će to biti tolika ludnica da ne znam jel mi se isplati riskirat čir na želudcu od nerviranja i velike mogućnosti pada, bez obzira koliko znam...jer očito je da će profesori bit na rubu živaca od količine studenata koji love zadnji vlak. Mislim da će ovo bit najgori rok u mojoj četverogodišnjoj karijeri studenta ovog plamenitog fakulteta.
P.S. za sve porbleme oko jebenih prijava idite do kartoteke (koja je btw. postala najposječenija soba na fakultetu) i tamo će sve biti objašnjeno.
Ja sam napravila upis parcijale treće u indeks, a nakon toga sam pitala Relkovića mogu li na dekanski i što ako na dekanskom ostvarim uvjet.(ostala su mi dva iz druge)
ovo mi je odgovorio na mail:
Kako ste upis napravili i on je potvrđen pravilo je da ne brišemo iz evidencije.
Na dekanski rok imate pravo.
U slučaju da s tim položenim ispitom steknete uvjete za upis više godine podnesite molbu za promijenu upisa te ćemo nakon toga upisati višu godinu.
Sa štovanjem,
Danijel Relković
Što znači, vi koji namjeravate na dekanski, uhvatite se knjige, ako uspijete, upis će vam biti promjenjen, ako ne uspijete, sve ostaje isto.
sretno!
Anabella
26-09-2009, 15:22
Ja sam napravila upis parcijale treće u indeks, a nakon toga sam pitala Relkovića mogu li na dekanski i što ako na dekanskom ostvarim uvjet.(ostala su mi dva iz druge)
ovo mi je odgovorio na mail:
Kako ste upis napravili i on je potvrđen pravilo je da ne brišemo iz evidencije.
Na dekanski rok imate pravo.
U slučaju da s tim položenim ispitom steknete uvjete za upis više godine podnesite molbu za promijenu upisa te ćemo nakon toga upisati višu godinu.
Sa štovanjem,
Danijel Relković
Što znači, vi koji namjeravate na dekanski, uhvatite se knjige, ako uspijete, upis će vam biti promjenjen, ako ne uspijete, sve ostaje isto.
sretno!
Imam molbu, s obzirom da si pisala mail Relkoviću, molila bih te da mi proslijediš koji je njegov e-mail. Unaprijed hvala! :)
imaš ga na već 10 mjesta napisanog u papirologiji..
danijel.relkovic@pravo.hr
Anabella
26-09-2009, 17:13
imaš ga na već 10 mjesta napisanog u papirologiji..
danijel.relkovic@pravo.hr
Sorry, nisam gledala. Puno hvala!
*barbie*
26-09-2009, 19:29
Jel se može izać na dekanski ako je ispit komisijski?Na nekim fakultetima se nemože pa pitam..Hvala
Pmarinela
28-09-2009, 10:32
znate kaj mene zanima?
jel to laž ili fkt dekanski budu onak, teeeeeeški, pa prođe 10% studenata ?
tko ima iskustva s tim?
fat drummer
28-09-2009, 10:35
kaj ti to znači 10%?
vidim da nikada nisi bila na gpp-u.
dekanski je težak kao i svaki drugi rok, možda se poklopi da neki ispit bude malo zajebaniji, ali u pravilu je to slično ili isto kao i rok u 2, 6, 7, 11 ili kojem god drugom mjesecu
bubašpara
28-09-2009, 17:06
znate kaj mene zanima?
jel to laž ili fkt dekanski budu onak, teeeeeeški, pa prođe 10% studenata ?
tko ima iskustva s tim?
ja mislim da kad prođe 10% studenata da je to suuuuper dobro!! znalo se događati da prođe oko 3% (4mj, 2004. sociologija) ili kolokviji iz kp-a kod turkovićke- prolaznost 5%, a tek prof. metelko i njegove -2, pa šimović i njegov predrok za seminariste (pokolj)... i da ne nabrajam sad dalje..ne želim se prisjećati...
ot:skidam kapu onom ko na dekanskom položi ono što nije uspio na prvom ili drugom roku u 9mj..
A koje pitanje...prolaznost od 10% nekad fakat je odlična, no u svakom slučaju, dekanski je kao i svaki drugi. Niti pretjerano težak ni lagan...
Pmarinela
28-09-2009, 22:30
uf koje pitanje....nemoj odg ako ti se ne sviđa. :mrgreen:
kad sam pročitala negdje da su to sotonski rokovi pa kao kaj bi izlazili uopće.
zaaaato pitaaaaammmmm.
i hvala na odgovorimaaaaa. :mrgreen:
fat drummer
28-09-2009, 22:36
uf koje pitanje....nemoj odg ako ti se ne sviđa. :mrgreen:
kad sam pročitala negdje da su to sotonski rokovi pa kao kaj bi izlazili uopće.
zaaaato pitaaaaammmmm.
i hvala na odgovorimaaaaa. :mrgreen:
a gdje si to pročitala ljubavi?
Pmarinela
28-09-2009, 22:53
hm hm. ovdje na forumu. e sad, brijem da je bila tema ova 'dekanski' ili neka di se spominjao još dekanski. da sastavlja sotona rok, pa jel će ove godine hitler...bla bla.tako nešto. ugl.zanimalo me jel se razlikuje extra od drugih rokova ili je to 'rok ko rok'.
a i dragi frend mi je rekao kaj sam nadobudna (prijevod- kaj sam luda kaj idem)
pa sam eto zato zamislila taj rok kao nešto 'zlo' :mrgreen:
jer sam naivna pa dosta vjerujem ljudima.onima koje ne znam.
eeeetoooooo.
hm hm. ovdje na forumu. e sad, brijem da je bila tema ova 'dekanski' ili neka di se spominjao još dekanski. da sastavlja sotona rok, pa jel će ove godine hitler...bla bla.tako nešto. ugl.zanimalo me jel se razlikuje extra od drugih rokova ili je to 'rok ko rok'.
a i dragi frend mi je rekao kaj sam nadobudna (prijevod- kaj sam luda kaj idem)
pa sam eto zato zamislila taj rok kao nešto 'zlo' :mrgreen:
jer sam naivna pa dosta vjerujem ljudima.onima koje ne znam.
eeeetoooooo.
Vjeruješ krivim ljudima. Nije bitno poznaješ li ih ili ne.
Fat drummera ne poznaješ.
Mene ne poznaješ.
Ali ti ćeš nama vjerovati, htjela ti to ili ne.
Dekanski nije ni počemu teži ni lakši od ostalih rokova.
Stoga sjedi za knjigu, nauči i marš na ispit.
fat drummer
28-09-2009, 23:22
ti isto svakom vjeruješ... moraš razviti taj cinizam
problem je što nisi dovoljno puta pala u životu. bogu hvala na gpp-u, to ljude nauči toliko puno više od procesa
Pmarinela
29-09-2009, 11:00
hehe. pa mislim si- zašto bi ljudi sad tu lagali, ipak je ovo 'kolegijalan forum'. kaj ne?
da, idem učit i odmarširat ću na ispit ::E:
bubašpara
29-09-2009, 14:33
eh, to o sotoni i hitleru smo pisali ja i nisam više sigurna ko:mrgreen:... uglavnom to što sam napisala se odnosilo prvenstveno na lanjski pismeni iz upravne znanosti... ali da ne bi sad ispalo da plašim ljude reći ću i to da su isti taj pismeni sa dekanskog dali na prvom roku u 2mj.. tako da.. neki rokovi budu malo lakši, neki malo teži, neki budu ultrateški...i nema sad tu nekog pravila tipa prvi rok u 2 mj će biti lakši od onog u 11mj.. može biti, ali isto tako i ne mora..a što se dekanskog tiče, bojim se da to nije jedan od onih koji će biti lakši.. ali to opet ne znači da je na dekanskom nemoguće položit ispit..
ma uostalom odi pa vidi...:thumbup:
Pmarinela
29-09-2009, 14:50
da, ma sve ja to razumijem, nema pravila, lakši - teži....nekome je lakši, a nekome teži... samo me za taj, baš dekanski, zanimalo jel posebniji od ostalih. :thumbup:
ajd nebumo više o tom raspravljali nek lepo idemo učit :mrgreen:
ili malo odspavat :sleep:
:mrgreen:
argenteus
29-09-2009, 19:45
Zdravo!
Zanimalo me samo da li svi ispiti( i pismeni i usmeni) moraju biti održani do srijede, ili je moguće da usmeni ispiti budu održani poslije 7.10.?
mfg
cathy the great
29-09-2009, 20:12
pa naravno da usmeni mogu biti i nakon srijede!
gdje ćeš na naš fax smjestit sve pismene u ponedjeljak?!
ZAHVALJUJEM NEODGOJENOJ BUDALI KOJA ME KOMENTIRALA!Vidim da je ovo totalno nezanimljiva tema svima,pa sam ja zato valjda idiot!Totalno akademski komentar,svaka cast,nema sta!
ZAHVALJUJEM NEODGOJENOJ BUDALI KOJA ME KOMENTIRALA!
kaj fat? :/
fat drummer
30-09-2009, 17:24
ma, ne ne treba meni zahvaljivat jer radim svoj posao.... postoji unutarnji osjećaj dužnosti da budem kreten
eh, to o sotoni i hitleru smo pisali ja i nisam više sigurna ko:mrgreen:... uglavnom to što sam napisala se odnosilo prvenstveno na lanjski pismeni iz upravne znanosti... ali da ne bi sad ispalo da plašim ljude reći ću i to da su isti taj pismeni sa dekanskog dali na prvom roku u 2mj.. tako da.. neki rokovi budu malo lakši, neki malo teži, neki budu ultrateški...i nema sad tu nekog pravila tipa prvi rok u 2 mj će biti lakši od onog u 11mj.. može biti, ali isto tako i ne mora..a što se dekanskog tiče, bojim se da to nije jedan od onih koji će biti lakši.. ali to opet ne znači da je na dekanskom nemoguće položit ispit..
ma uostalom odi pa vidi...:thumbup:
I sama si rekla ovisi od katedre do katedre. Eto fat je spomenuo famozni gpp, po onome što znam i što kažu ljudi koji su bili prošle godine na dekanskom iz tog ispita, bio je zapravo dosta dobar pismeni, što bi značilo ok prolaznost iako je masa ljudi izašla. Nekako mi se tu čini da je to kod gpp-a tako uobičajeno, prošli rok je bio loš pa će ovaj biti bolji. (kako kome :D ali vjerojatno hoće). Treba samo dočekati 11. mj. ::E:
konzerva
01-10-2009, 16:59
ja sam čuo da na dekanskom ispituje dekan glavom i bradom! :blink:
jel sad vrijedi za svih da su upisi do 14 og, znači i za one koji idu i koji ne idu na dekanski??
fat drummer
01-10-2009, 19:16
:thumbup:
tako je vrijedi... reci koji te dio obavijesti zbunio? jer očito buni mnoge
a da probaš na papirologiji, temi "sve o upisima u više godine"
imam neki osjećaj da bi tamo nešto moglo pisat..
edit: fat, zbunilo ih je sve skupa jer nije izričito naglašeno. iz obavijesti se kakti moglo svakak shvatit..
bosko bob
02-10-2009, 09:28
Zbunjen sam:unsure: ljudi! Jel zna neko hoce dekanski bit bas za sve predmete 5.10 ili ce neki biti 6., a neki 7.10?
Zbunjen sam:unsure: ljudi! Jel zna neko hoce dekanski bit bas za sve predmete 5.10 ili ce neki biti 6., a neki 7.10?
Mislim da će bit 5, 6 i 7. Kud bi stali svi ispiti u jedan dan+ još predavanja za brucoše.
Uglavnom, mislim da bi danas trebali napisat kad su termini ispita pa ćemo vidjet....
bosko bob
02-10-2009, 09:46
Mislim da će bit 5, 6 i 7. Kud bi stali svi ispiti u jedan dan+ još predavanja za brucoše.
Uglavnom, mislim da bi danas trebali napisat kad su termini ispita pa ćemo vidjet....
Hvala Patches:smile:!
Mislis da ce objavit raspored na pravo.hr ili da ce nam u studomatu napisat?
Na studomatu će napisat kad završi rok za odjavu. :mhm:
starislav
02-10-2009, 10:12
i ja imam u glavi slicno pitanje
dal ce svi dekanski biti isti dan?
vjerojatno nece, tako da ako ste prijavili 2 i više ispita za dekanski sad ovisite samo o sreći i ostaje vam nada da se neće poklopiti da ispiti koje ste prijavili su u istom terminu
normalno da nisu objavili termine dekanskih ispita za svaki kolegij posebno, a mogli su na službenim web stranicama faksa jer to bi bio strašan organizacijski iskorak za naš fakultet,
i vjerojatno bi studenti pomislili da ljudi koji rade u dekanatu referadi, i na pojedinim katedrama, su počeli međusobno razgovarati i logički razmišljati
sad pricekajmo danas do 12:00 sati jer do tad se može odjaviti ispit za ovaj dekanski rok
pa će vjerojatno nakon toga pisati točan termin ispita i u kojoj je dvorani
bubašpara
03-10-2009, 12:58
ja sam čuo da na dekanskom ispituje dekan glavom i bradom! :blink:
ha ha ha!!!!:rotfl:
daj nemoj ih zbunjivati!!! vidiš da su ionako već zbunjeni!!!:mrgreen:
Pa čovjek govori istinu. Prerasporede vas u dekanat i svatko piše svoje. Ne brinite za prostor, to nikad na faksu nije bio problem..
hej ljudi šta mislite oće biti dekanskog ove godine u 10 mjesecu? jel netko šta načuo o tome? dajte malo ohrabrenja za nas kojima će biti potreban dekanski rok? hvala
hej ljudi šta mislite oće biti dekanskog ove godine u 10 mjesecu? jel netko šta načuo o tome? dajte malo ohrabrenja za nas kojima će biti potreban dekanski rok? hvala
Ovo ti baš i nije topik za to, al dobro. Sad znaš za ubuduće.
O dekanskom se ne može ništa znat prije sjednice koja je sredinom/krajem 9.mj. i na kojoj se o tome odlučuje. Dotad nitko ništa ne zna, a od nagađanja i nema baš neke koristi. Učit i spremit se za postojeća dva roka u 9. mj. pa onda ako uskoči dekanski, može bit samo plus.
simplemind
04-07-2010, 21:42
Ovo ti baš i nije topik za to, al dobro. Sad znaš za ubuduće.
:angry: topik se zove dekanski,zena pita dal ce bit dekanskog,al ovo bas i nije topik za to?? mislim :rolleyes: di je trebala postavit to pitanje, u topiku pod nazivom rasprave o knjizevnosti u hrvata???
Sve nas zanima dal ce bit dekanskog,naravno da se ne zna do kraja 9.mjeseca,al buduci da je do sad svake godine,osim one kad su upisivali prvu generaciju bolonjaca, bilo dekanskog,moze se pretpostaviti da ce ga bit i sad...i nema potrebe za pametovanjem tipa " lijepo se ti primi posla a zaboravi dekanski" jer je pitanje bilo vrlo jasno..barem meni..
to je prebačeno s nemoguće misije. dakle, smiri živce.
na dekanski najbolje ne računat. ovisi o puno stvari, između ostalog o dobroj volji dekana/fakultetskog vijeća. statistika tu nema ulogu. ako dođe - super. ako ne, 11mj.
Sve nas zanima dal ce bit dekanskog,naravno da se ne zna do kraja 9.mjeseca,al buduci da je do sad svake godine,osim one kad su upisivali prvu generaciju bolonjaca, bilo dekanskog,moze se pretpostaviti da ce ga bit i sad...i nema potrebe za pametovanjem tipa " lijepo se ti primi posla a zaboravi dekanski" jer je pitanje bilo vrlo jasno..barem meni..
Ne moze se nista pretpostaviti, svake godine odlucuju nanovo.
To sto je pitanje jasno ne znaci da ima smisla. Cak ni tebi.
Snowhite
04-07-2010, 22:27
:angry: topik se zove dekanski,zena pita dal ce bit dekanskog,al ovo bas i nije topik za to?? mislim :rolleyes: di je trebala postavit to pitanje, u topiku pod nazivom rasprave o knjizevnosti u hrvata???
Naravno, mi smo (barem formalno) jedno moderno demokratsko društvo i ti možeš slobodno pretpostavljati što god želiš. Eto, čak ti i ustav jamči slobodu mišljenja i izražavanja.
Hoće li biti dekanskog? Pa realno gledajući i uzimajući u obzir dosadašnju praksu, vjerojatno hoće. Al daj više shvati da je to dobra volja našeg fakultata (ne mogu vjerovati da sam riječi ''dobra volja'' i ''naš fakultet'' stavila u istu rečenicu:rotfl:) i da, u slučaju da se predomisle, ti njima ne možeš prigovoriti ama baš ništa. Jer dekanski nije nikakvo tvoje pravo nit na strani faksa postoji obveza ispunjenja. Ak nam ga daju super, ak ne nikom ništa.
I nemoj se derati jer je to iritantno.
CroatianAngel
05-07-2010, 00:21
Hoće li biti dekanskog? Pa realno gledajući i uzimajući u obzir dosadašnju praksu, vjerojatno hoće.Al daj više shvati da je to dobra volja našeg fakultata (ne mogu vjerovati da sam riječi ''dobra volja'' i ''naš fakultet'' stavila u istu rečenicu:rotfl:)
:rotfl::rotfl: Koja dobra volja? U interesu im je da čim više ljudi neda uvjet i položi čim manje predmeta.
A ako ga daju na prvoj godini... u prošlosti.... iz kojih su predmeta najčešće skloni dekanskom? Vjerojatno Rim i možda OPPD?
Snowhite
05-07-2010, 01:01
A ako ga daju na prvoj godini... u prošlosti.... iz kojih su predmeta najčešće skloni dekanskom? Vjerojatno Rim i možda OPPD?
Pa kaj nije dekanski za sve predmete? Ok, možda je na Rimu i OPPD najveća koncentracija studenata u lovu na uvjet, al kaj ne bi načelno dekanski kao rok trebao postojati iz svih predmeta? Bar sam ja dosad tak mislila, ovo mi je prvi glas za suprotno...:wink:
CroatianAngel
05-07-2010, 01:11
Pa kaj nije dekanski za sve predmete? Ok, možda je na Rimu i OPPD najveća koncentracija studenata u lovu na uvjet, al kaj ne bi načelno dekanski kao rok trebao postojati iz svih predmeta? Bar sam ja dosad tak mislila, ovo mi je prvi glas za suprotno...:wink:
Aha. Nisam znala. Mnogo hvala. :kiss:
tapir_u_magli
05-07-2010, 08:50
Ovo je načelno pravilno da se dekanski rok ordeđuje s mogućnosti da se izađe na bilo koji kolegij, no moramo imati na umu neke opasne povijesne presedane koji ukazuju da ipak postoji mogućnost da se dekanski rok odredi i samo za polaganje ispita određenih, makar i samo jednog kolegija.
Dobro nam bi svima treba biti poznat slučaj kada je svojevremeni dekan Pravnog fakulteta Stanko Frank ne tako davne 1954. godine odredio da će se održati dekanski ispit iz kolegija Marksizam prava i države koji je uveden ni mjesec dana ranije kao obvezan kolegij za sve studente Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Ne moramo ni spominjati da je prolaznost bila očekivano niska iako je studentima pružena ova sjajna mogućnost. Mnogi studenti te godine nisu ostvarili uvijet za upis više akademske godine.
Također, znamenit je slučaj kada je dekan Ivan pl. Svabelly 1889. godine odredio održavanje dekanskog roka samo za ispite koji su se 2.9.1889. trebali održavali u zgradi fakulteta na Ćirilometodskoj ulici. Naime, tog dan studenti i profesori su se bogobojazno razbježali i sakrili u obližnjim Kamenitim vratima zbog nadasve neočekivane kiše žaba i daždevnjaka.
Prolaznost na ovom roku (v. supra) je bila prosječna.
http://imagecache2.allposters.com/images/MEPOD/10022422.jpg
Ilustracija spomenutog događaja iz knjige Povijest Pravnog fakulteta u Zagrebu, Nada Englesfeld, Tiskara pravnog fakulteta, 1987. Zagreb
Slična slika se danas može vidjeti u dekanatu Pravnog fakulteta u Zagrebu, odmah ispod slike Polaganje ispita u svečanom studentskom odijelu sa obrednim mačem nepoznatog autora.
CroatianAngel
07-07-2010, 14:54
U zadnjih par godina je li bilo dekanskog za prvu godinu? Ako se dobro sjećam... bio je prošle godine. :unsure:
U zadnjih nekoliko godina samo prosle godine je bio za prvu godinu.
CroatianAngel
07-07-2010, 15:21
Hvala na informaciji.
A za drugu godinu?
Ako bude bilo dekanskog, kada je on otprilike, odmah na početku 10. mjeseca ili sredinom, mislim kada je bio prošlih godina?
Ako bude bilo dekanskog, kada je on otprilike, odmah na početku 10. mjeseca ili sredinom, mislim kada je bio prošlih godina?
Prvi tjedan u 10. mj. je bio prošle godine.
Prošle godine je bio negdje više na početku mislim i trajao je dva dana ako se ne varam.Ali nisam išla na njega pa ne znam točno
dekanski je prošle godine bio odobren za sve studente ... ali to nije cest slucaj,ok
prva godina ga dobije rijetko ... pošto ga je dobila prošle godine, ova je upitna
e sad moje pitanje,
Što s nama ponavljacima odnosno koji smo upisali neke predmete s prve i druge, i recimo riješili smo prvu, ostanu nam predmeti s druge koje bi riješavali na eventualnom dekanskom ...hm,da,ali, mi se još uvijek vodimo kao prva godina do sljedecih upisa makar polazemo predmete s druge...jel zna tko kako bi to moglo utjecat na pravo izlaska na dekanski??
dekanski je prošle godine bio odobren za sve studente ... ali to nije cest slucaj,ok
prva godina ga dobije rijetko ... pošto ga je dobila prošle godine, ova je upitna
e sad moje pitanje,
Što s nama ponavljacima odnosno koji smo upisali neke predmete s prve i druge, i recimo riješili smo prvu, ostanu nam predmeti s druge koje bi riješavali na eventualnom dekanskom ...hm,da,ali, mi se još uvijek vodimo kao prva godina do sljedecih upisa makar polazemo predmete s druge...jel zna tko kako bi to moglo utjecat na pravo izlaska na dekanski??
Pa nema veze jel se ti vodiš ko prva ili druga godina. Ako imaš uvjet za višu godinu i ako si odslušala predmete s više godine (tj. konkretno taj koji namjeravaš polagat), možeš ih polagat na bilo kojem roku, pa tako i dekanskom, ako će ga bit.
e sad moje pitanje,
ti se vodiš pod prvu godinu, ali ako dekanski recimo bude odobren za prvu a ne bude za drugu, onda ti ne možeš ići na dekanski polagat ispit sa druge godine. jer kad se kaže druga godina misli se zapravo na ispite sa druge godine.
Pretprošle godine je bio odobren za treću i četvrtu godinu i sjećam se da oni koji su bili parcijala treće nisu mogli polagati ništa na dekanskom,čak ni one predmete s treće koje su im bili upisani.
Kai je sad ovo? Nedavno je zadnji post na ovi temi bio da je dekanski 12.10. I di je sad to nestalo?
oh god.. :picard:
kolega je bio sarkastičan. jer svi prije vremena pitate za dekanski, a niko ne može reć sa sigurnošću do vijeća sredinom 9mj.
Ja osobno nisam pitao "oh god", jer mie jasno da se to zna tek nakon rokova u 9.
Ali pratim ovu temu, pa mi nisu jednostavo jasni odgovori koi doslovno nestaju :thumbup:
CroatianAngel
05-08-2010, 03:41
Ja osobno nisam pitao "oh god", jer mie jasno da se to zna tek nakon rokova u 9.
Ali pratim ovu temu, pa mi nisu jednostavo jasni odgovori koi doslovno nestaju :thumbup:
Taj post nije bio na ovoj temi već na:
http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?p=518309#post518309
i još uvijek se tamo nalazi.
Svi su ti taj post ignorirali.
Runing away
14-08-2010, 11:58
Sjednica je u 9. mjesecu, druga polovica. Prije toga neće biti novosti, ovisi vjerojatno i o upisima, statistikama, itd. itd. Tako da nema smisla pretpostavljati. Mogu nas iznenaditi pozitivno i negativno. ;)
Primit se knjige s nadom da će biti jedan rok više.
aleksica
26-08-2010, 17:07
samo da pritvrdim, jel na dekasnki mogu izac svi? tocnije, osoba koja ima uvjet, al i jos jedan predmet, ili je samo za one kojima treba uvjet? procitala sam nesto da je axl napisao da moze svatko... ?
fat drummer
26-08-2010, 17:42
kako vi meni pijete živce s tim samo da potvrdim, samo da provjerim kurčevima to nije humano... pa jebem mu sve, koji je vama točno kurac?! jednostavno ne mogu vjerovat da vam za jebeno sve treba potvrda oko svega i to za svakog pojedinačno...
e samo ta provjerim, jel ovo forum studenata prava? nešto sam pročitao devet puta da je, ali jebem mu sve, ako mi ne bi bilo lakše kada bi baš specifično i za mene to potvrdili. ovako ću vječno biti u neodumici jel istina to što piše u prošlih nebrojeno komada postova. :adzk:
Stella55
27-08-2010, 10:32
Ja vjerujem da će dekanskog bit, samo što mislite je l' će bit 4. - 7.10. ili tjedan kasnije? Kak je to bilo prošle godine? Zaboravih već.
CroatianAngel
27-08-2010, 10:38
Ja vjerujem da će dekanskog bit, samo što mislite je l' će bit 4. - 7.10. ili tjedan kasnije? Kak je to bilo prošle godine? Zaboravih već.
Prijašnji post ove godine:
Ako ga bude bilo( :držifigedahoće: ) onda će to bit u terminu od 4 - 7.10og.
Skoro dođe 15 dana od drugog roka, lani je pisalo da za dekanski nije potreban razmak rokova od 15 dana.
;)
gargamel
01-09-2010, 12:38
Na koliko se ispita moze izaci na dekanski rok? (Uz pretpostavku da ga bude... hm.)
fat drummer
01-09-2010, 12:44
Na koliko se ispita moze izaci na dekanski rok? (Uz pretpostavku da ga bude... hm.) odgovorit ću ti protupitanjem, na koliko ispita inače možeš izaći po roku?
gargamel
01-09-2010, 12:49
Ok :) hvala :) Zivo Fat!
Minokeros
10-09-2010, 12:00
ja mislim da hoće,ali samo da potvrdim hoće bit 4-8.10 ili onaj tjedan poslije?
Minokeros
10-09-2010, 12:14
:rotfl::rotfl::rotfl:
jel se može ić na jedan ili više ispita na dekanskom?
ako se ide na više može li se onaj drugi i treći polagat u 2. polovici 10.-og?
gia jordan
10-09-2010, 13:03
na dekanskom se može izać samo na jedan ispit..meni zanima da li će biti ograničeno na koje ispite s koje god se može izać? negdje sam to pročitala tnx
fat drummer
10-09-2010, 13:19
na dekanskom se može izać samo na jedan ispit..meni zanima da li će biti ograničeno na koje ispite s koje god se može izać? negdje sam to pročitala tnx
gdje si to pročitala? ne, stvarno, gdje? odi tamo opet i pročitaj koji su ispiti ograničeni onda
Minokeros
10-09-2010, 13:24
tamo negdje je cro angie baljezgala da su rim i oppd citiram "skloni" dekanskom pa je vjerojatno pobrkala..
od kud vama da se na dekanski može samo na jedan ispit?
to je kao da se sad na roku 15.09. može samo na jedan ispit. gluposti..
Minokeros
10-09-2010, 13:57
ok malo si krivo shvatila..znam ja da si ti pitala i dobila odgovor..ali ova gia jordan je malo pobrkala..nisam mislio na tebe..pročitala je tvoj post i to ju je zbunilo..ne vidim zašto si se ti tu našla uvrijeđenom ???
CroatianAngel
10-09-2010, 14:01
ok malo si krivo shvatila..znam ja da si ti pitala i dobila odgovor..ali ova gia jordan je malo pobrkala..nisam mislio na tebe..pročitala je tvoj post i to ju je zbunilo..ne vidim zašto si se ti tu našla uvrijeđenom ???
Nisam uvrijeđena. Već sam hladna i neprijateljski nastrojena naspram svih i svakoga danas. A ti si mi se našao na meti. :happybunny::mrgreen:
Inače Mo & Minokeros... .vi ste se sprdali s tim pitanjima o dekanskom. Idem pobrisati sve postove. :D
Sram te bilo Minokeros.. namjerno pitaš "samo da potvrdiš" nakon Fatovog posta. Fat, daj mu negativni jer se sprda s tobom. :mrgreen:
Gia, možeš izaći na koliko god ispita hoćeš. Isto kao i svaki drugi rok. Nemoj da te moje prijašnje pitanje zbuni.
da, bla.
Ne bivati na ovom topicu ljudi.
Nema smisla.
Osim ako nisu nove info a nisu jer ih nema.
gia jordan
10-09-2010, 14:54
vidim da je ovaj moj odg i pitanje izazvalo pomutnju pa bi se htjela ispričat očitno sam pobrkala stvari
Ma odi na sve-ak se usudis...:)) Ja idem na 2, moze se na koliko hoćes.
Pravnik010
12-09-2010, 02:48
ja mislim da hoće,ali samo da potvrdim hoće bit 4-8.10 ili onaj tjedan poslije?
Je li to službena potvrda dekanskog jer na stranicama faksa još nema ništa:wink:
fat drummer
12-09-2010, 10:04
http://www.pravokutnik.net/clanci/peticija-za-dekanski <- evo ti pa potpiši!
Minokeros
12-09-2010, 11:53
Je li to službena potvrda dekanskog jer na stranicama faksa još nema ništa:wink:
kakva službena potvrda prije 26.9. se ništa neće znati !!!
malimrav85
12-09-2010, 12:05
A mislim da na stranicama faksa ni tad.
Barroom Hero
12-09-2010, 13:11
Potvrđen dekanski rok za 12. listopada!
*Tinkerbell*
12-09-2010, 13:23
ozbiljno ili nas zezaš?
O-Ren Ishii
12-09-2010, 13:58
Potvrđen dekanski rok za 12. listopada!
Jel nas bezveze ložiš il je fakat potvrđeno?! Ajme iz tvojih usta u Božje uši!!
C'mon people, očito se zafrkava. Ništa nećemo saznat još dobra 2-3 tjedna, to je ponovljeno već milijardu puta.
kaj se tiče ove peticije, broj koji moramo upisati je matični broj studenta, jmbag ili onaj broj ispod slike (no.00****)??
jer tamo piše: broj indexa (iznad slike). a iznad slike je matični broj..
kaj se tiče ove peticije, broj koji moramo upisati je matični broj studenta, jmbag ili onaj broj ispod slike (no.00****)??
jer tamo piše: broj indexa (iznad slike). a iznad slike je matični broj..
Pa onaj broj koji je iznad slike. Znači, npr. 150/2009. Ne JMBAG.
Nadam se da nas ne zeza, jer to bi bilo fakat lejm.
the blizzard
12-09-2010, 14:40
ovo je već drugo lažno najavljivanje dekanskog...
I ne znam koliko ćete još puta nasjest...
Lijepo je rečeno da je sjednica 29.9. (posljednju srijedu u mjesecu), do onda je sve nagađanje.
fat drummer
12-09-2010, 15:36
aaaa dekanski!!!!!!
tapir_u_magli
12-09-2010, 15:47
Dajte ljudi... samo 250 digitalnih potpisa u prvih 10 sati peticije?!
Od toga 12000 potpisa su dale osobe bez poslovne sposobnosti, 37000 van mjesta prebivalista, 124000 potpisa je dano istim rukopisom a cak 359000 potpisa studenata socijalnog rada!
To je fakat lejm!
Ima da zovete, drunkdialate, saljete SMS, telegrame, telekse, fejsbucne poruke i sve ostale vrste poruka kolegama da se potpisu!
Pa onaj broj koji je iznad slike. Znači, npr. 150/2009. Ne JMBAG.
Pa broj iznad slike je matični broj studenta šta ne? mislim, meni je jedino matični broj iznad slike. i to ne u ovakvom obliku kakav si ti napisao, nego četveroznamenkasti...
Pa broj iznad slike je matični broj studenta šta ne? mislim, meni je jedino matični broj iznad slike. i to ne u ovakvom obliku kakav si ti napisao, nego četveroznamenkasti...
Kak sad četveroznamenkasti? Kad si ti upisala?
Broj iznad slike se smatra brojem indeksa. Kad ti na ispitu ili di već vele da napišeš broj indeksa, onda je to taj broj.
fat drummer
12-09-2010, 16:27
koji ste vi carevi, pa to je strašno.... osim što upisujete neke sumanute brojeve za broj indeksa (tipa 84 ili 00063) neki od vas ne znaju kako se prezivaju (TILA primjerice) :lol:
jebi ga, ne zaslužujemo dekanski
Kak sad četveroznamenkasti? Kad si ti upisala?
Broj iznad slike se smatra brojem indeksa. Kad ti na ispitu ili di već vele da napišeš broj indeksa, onda je to taj broj.
meni je samo matični broj iznad slike, i uvijek na ispitu nam kažu da upišemo taj broj :D ja sam sa socijalnog studija, pa je možda nama zato drukčije, iako ne vjerujem , jer indeksi su nam isti.
fat drummer
12-09-2010, 16:35
meni je samo matični broj iznad slike, i uvijek na ispitu nam kažu da upišemo taj broj :D ja sam sa socijalnog studija, pa je možda nama zato drukčije, iako ne vjerujem , jer indeksi su nam isti.
ma dobro ne ma veze... ionako je TILA već sve sjebala
Pa da, matični broj studenta = broj indeksa = broj iznad slike u indeksu.
Ja nemam pojma kak vama to upisuju, al, koliko ja znam, a nisam vidio dosad nikakav drugačiji slučaj, nama to upisuju u obliku kak sam gore napisao, npr. 150/2009.
Eventualno se prije tog broja stavlja oznaka R, OP ili I za oznaku statusa koji imaš. That's it.
Pa da, matični broj studenta = broj indeksa = broj iznad slike u indeksu.
Ja nemam pojma kak vama to upisuju, al, koliko ja znam, a nisam vidio dosad nikakav drugačiji slučaj, nama to upisuju u obliku kak sam gore napisao, npr. 150/2009.
Eventualno se prije tog broja stavlja oznaka R, OP ili I za oznaku statusa koji imaš. That's it.
ok, super, onda je to sve isto, samo nama u drukčijem obliku.
broj indexa nije isto sto i maticni broj. jmbag tj maticni broj je broj s kojim ulazite na studomat i mejl tj za bolonjce je to broj koji im u indexu pise na isprintanom dijelu s predmetima uz vase ime i prezime.
axl???
broj indexa nije isto sto i maticni broj. jmbag tj maticni broj je broj s kojim ulazite na studomat i mejl tj za bolonjce je to broj koji im u indexu pise na isprintanom dijelu s predmetima uz vase ime i prezime.
axl???
Ma mislio sam na to da je razlika između JMBAG-a i tog broja. Jer kao, piše na tom mjestu da je to matični broj studenta, a zapravo se radi o broju indeksa.
evo na pravo.hr je izašla obavijest da definitivno neće biti dekanskog ove god. :/
fat drummer
12-09-2010, 20:46
evo na pravo.hr je izašla obavijest da definitivno neće biti dekanskog ove god. :/
da, mo ali piše samo za pederčine nema... tako da ono, sorry, možda će za tebe bit iduće godine
da, mo ali piše samo za pederčine nema... tako da ono, sorry, možda će za tebe bit iduće godine
je li ovo bilo zaista potrebno?
Ajd prekinite vise.
Pogotovo jer bi se ovo moglo dogodit, buduci da je zadnje sto se zna = dekan je predstavnicima rekao da dekanskog biti NECE iz poznatih razloga organizacije, zelje, neizlaska na prvi rok i ostalih regularnih divota. Idu opet ovaj tjedan do njega, but you do the math.
Moze? Awesome.
fat drummer
12-09-2010, 20:51
je li ovo bilo zaista potrebno?
naravno da nije... ali, ali, ali morao sam... bilo je tako bespotrebno baš kao i post iznad
Ajd prekinite vise.
Pogotovo jer bi se ovo moglo dogodit, buduci da je zadnje sto se zna = dekan je predstavnicima rekao da dekanskog biti NECE iz poznatih razloga organizacije, zelje, neizlaska na prvi rok i ostalih regularnih divota. Idu opet ovaj tjedan do njega, but you do the math.
Moze? Awesome.
pa svake godine prijete da neće bit i onda bude.
al dobro
a fat kad bi reagirao onak na svaki bespotrebni post kak bi to završilo
uostalom na ovom topicu je sličnih bilo bar 50
fat drummer
12-09-2010, 21:06
da bilo ih je 50 i bili su ful smiješni, ali sada više nisu... fakat jebeno nisu mo
fat drummer
12-09-2010, 23:55
742
pa svake godine prijete da neće bit i onda bude.
al dobro
Dok ne budes mogao stavit glavu na panj da ce to bit bas tako kako ti kazes - a svi naravno znamo kolko si dobro upucen u ova pitanja kao studentski aktivist - ostavi se kvaziduhovitosti.
Darkbuster
13-09-2010, 00:24
Ja mislim da je ovo opipavanje studentskog bila. Drugim rijecima ako na ovo ne odreagiramo znat ce da nam mogu uskratiti i vise.
cudoprirode
13-09-2010, 00:45
meni je najfascinantnije sto ljude jos uvijek buni koji tocno broj upisuju u peticiju... :rolleyes:
a da napravite i mozda i slikovni prikaz i onako nekim debelim, crvenim crtama zaokruzite to podrucje na indexu -.-
Sandstorm
13-09-2010, 00:48
praktički je nebitno što je dekan rekao studentskim predstavnicima da dekanskog neće bit jer tak i tak i nisu neki faktor na našem faxu i to je tak već godinama... obruč se svake godine sve više steže oko nas studenata, a mislim prvenstveno na stare studente, malo se toga dobrog događa, a to nešto sitno dobro kaj se dogodi poput dekanskog ziher nije plod studentskih aktivista, nego neke više politika ( čitaj --> zvanja na službeni fakultetski crveni telefon s crvenom lampicom u ponoć od strane nekog moćnika )... al dobro, to je sad priča za topic namijenjen ekipi koja se kakti bavi studentskim pravima, a u tom je svake godine sve bolja i bolja...
nego, mislim da će dekanskog biti, to i sami profesori spominju kao mogućnost i praktički ga uzimaju u obzir... ako se na sjednici odluči da ništa od dekanskog, kak je netko napisao, trebamo prosvjedovat, ali masovno, sami se izborit za to...
P.S. fućkaš peticiju, mislim da to možemo komotno objesit na vješalicu, to neće imat nekog utjecaja na njih... nisam nihilist, nit ne potcjenjujem, nego kad se sjetim nekih bahatih, moža čak i bezobraznih radnji od strane uprave faxa u zadnjih par godina, ovo bi ih moglo samo nasmijat... dapače, ne vole kad im mašeš s nekim pravničkim argumentima ispred nosa jer ipak su oni... iznad nas ( blago rečeno )...
blondie_
13-09-2010, 02:37
tako je! slažem se sa Sandstorm.. moramo se izborit za svoja prava,ako nećemo mi,tko će??(dekan?plizzzzz...)...meni će falit jedan ispit za uvjet tako da željno iščekujem odluku našeg cijenjenog dekana!! pozdrav
praktički je nebitno što je dekan rekao studentskim predstavnicima da dekanskog neće bit jer tak i tak i nisu neki faktor na našem faxu i to je tak već godinama... obruč se svake godine sve više steže oko nas studenata, a mislim prvenstveno na stare studente, malo se toga dobrog događa, a to nešto sitno dobro kaj se dogodi poput dekanskog ziher nije plod studentskih aktivista, nego neke više politika ( čitaj --> zvanja na službeni fakultetski crveni telefon s crvenom lampicom u ponoć od strane nekog moćnika )... al dobro, to je sad priča za topic namijenjen ekipi koja se kakti bavi studentskim pravima, a u tom je svake godine sve bolja i bolja...
dakle, u recenici "dekan je rekao predstavnicima", ti kao glavni faktor relevantnosti tvrdnje vidis primatelja informacije, dakle predstavnika?
te je, time sto se radi o predstavnicima, a ignorirajuci dekana u temi dekanskog roka, dekanova izjava bezvrijedna?
reci, kako inace stojis s logikom i zdravim razumom?
fat drummer
13-09-2010, 07:15
nego, mislim da će dekanskog biti, to i sami profesori spominju kao mogućnost i praktički ga uzimaju u obzir... ako se na sjednici odluči da ništa od dekanskog, kak je netko napisao, trebamo prosvjedovat, ali masovno, sami se izborit za to...
P.S. fućkaš peticiju, mislim da to možemo komotno objesit na vješalicu, to neće imat nekog utjecaja na njih... nisam nihilist, nit ne potcjenjujem, nego kad se sjetim nekih bahatih, moža čak i bezobraznih radnji od strane uprave faxa u zadnjih par godina, ovo bi ih moglo samo nasmijat... dapače, ne vole kad im mašeš s nekim pravničkim argumentima ispred nosa jer ipak su oni... iznad nas ( blago rečeno )...
ahahahahahaha, moram priznati da si ovo dobro isplanirao, ovaj boldani dio. sjednica je 29.9., a nakon toga iduća sjednica je 27.10.
misliš da ćemo se stići izboriti za dekanski, organizirati ga i upisati se do 30.10.? yeah...
Dok ne budes mogao stavit glavu na panj da ce to bit bas tako kako ti kazes - a svi naravno znamo kolko si dobro upucen u ova pitanja kao studentski aktivist - ostavi se kvaziduhovitosti.
sori direktorice
nije se ovdje radilo ni o duhovitosti ni o kvaziduhovitosti ni o nekoj drugoj dužoj riječi.
nego je svake godine priča da neće bit pa bude samo sam to htio reć.
bez obzira na moju upućenost kao stud. aktivista.:wink:
vidim da ovdje vlada napeta atmosfera al dobro naravno da je takva zbog važnosti teme topica
unknown_heroine
13-09-2010, 10:09
ha ništa morat ćemo oept prosvjedovat- btw. di to piše da nema dek? -sad ću ispast zlo al kaj rade naši predstavnici godina? ko je uopće predstavnik na 4.oj, jel još Kranjec?
a to nešto sitno dobro kaj se dogodi poput dekanskog ziher nije plod studentskih aktivista, nego neke više politika ( čitaj --> zvanja na službeni fakultetski crveni telefon s crvenom lampicom u ponoć od strane nekog moćnika )... al dobro, to je sad priča za topic namijenjen ekipi koja se kakti bavi studentskim pravima, a u tom je svake godine sve bolja i bolja...
Nasmijalo me ovo...jer jedan moćnik radi svojeg djeteta je u stanju pokrenuti čitav aparat umjesto da to izvede kudikamo elegantnijim metodama...
ma studentski predstavnici su krivi za baš sve na ovom faksu, pa čak i nestanak pčela...
unknown_heroine
13-09-2010, 11:25
kaj si ti neki predstavnik?
nije da su za sve krivi nego nisu za ništ krivi (u smislu da ništa ne pokrenu).
evo u zadnje vrijeme sam malo manje aktivna na faksu, ali ne primjećujem da se u zadnje 2,3,4,5 godina nešto pokrenulo po pitanju većih prava studenata. i dalje se kršio pravilnik o dodiplomskom studiju vezan za komisije, dok nije prije godinu dana donesen novi protiv kojeg očito nisu digli glas jer je i crno na bijelo potvrđeno da se na komisiji ne može na usmeni neovisno o pismenom (1.komisija), prava o izbjegavanju profesora se krše; mislim, ti predstavnici, sve ih je više, a prava niotkuda. djeluju po principu 'ne talasaj'.
podsjećaju me na Božu Biškupića.
fat drummer
13-09-2010, 11:31
kaj si ti neki predstavnik?
nije da su za sve krivi nego nisu za ništ krivi (u smislu da ništa ne pokrenu).
evo u zadnje vrijeme sam malo manje aktivna na faksu, ali ne primjećujem da se u zadnje 2,3,4,5 godina nešto pokrenulo po pitanju većih prava studenata. i dalje se kršio pravilnik o dodiplomskom studiju vezan za komisije, dok nije prije godinu dana donesen novi protiv kojeg očito nisu digli glas jer je i crno na bijelo potvrđeno da se na komisiji ne može na usmeni neovisno o pismenom (1.komisija), prava o izbjegavanju profesora se krše; mislim, ti predstavnici, sve ih je više, a prava niotkuda. djeluju po principu 'ne talasaj'.
podsjećaju me na Božu Biškupića.
ekšuli, da je predstavnik je i to za tvoju godinu... dobro sad teoretski više nije...
koliko god su predstavnici degenerični potomci ovaca i orangurana (svi osim Kida, on je židov i dobar dečko) toliko su i studenti inertna govna koja zaslužuju upravo ovakve predstavnike.
Sandstorm
13-09-2010, 11:41
dakle, u recenici "dekan je rekao predstavnicima", ti kao glavni faktor relevantnosti tvrdnje vidis primatelja informacije, dakle predstavnika?
te je, time sto se radi o predstavnicima, a ignorirajuci dekana u temi dekanskog roka, dekanova izjava bezvrijedna?
reci, kako inace stojis s logikom i zdravim razumom?
nema potrebe za pričanjem svisoka, pogotovo jer ne kužiš moju poantu... takav nastup bolje sačuvaj za naše profesore ak nam ne odobre dekanski... ne znam koliko si dugo na faxu, ali uzimat za nešto jako ozbiljno da je dekan rekao studentskim predstavnicima da dekanskog roka neće biti, to je naivno, iz više razloga :
1. svake godine ista priča, dekan malo '' kaže '' da će bit dekanskog pa malo to negira itd... to su samo situacije kad je stvarno nekoj osobi to rekao kao npr. sad predstavnicima... a da ne govorim koliko ljudi vole širit glasine pa još dodatno pumpaju atmosferu...
2. razmisli malo, da je to istina kaj je on bio rekao, valjda bi bio toliko korektan i stavio obavijest na službenu stranicu da dekanskog neće biti ? jer ako okolo govori studentima kakti potvrđenu informaciju, onda je mora i objavit... ili misliš da želi čekat još 2-3 tjedna pa da nas zezne ?
3. sjednica je 29.9. ili kad već, na njoj se konačno znat... ponavljam, svake godine je isto, do prije sjednice svi bruje da će dekanskog bit pa opet se netko javi sa suprotnom tvrdnjom, a na kraju ga ipak bude... tak bi trebalo bit i ove godine... taj rok se propisuje valjda zadnjih 10-ak godina pa skoro da je postao i redovni rok, a i našem faxu sigurno nije u interesu da prosvjeduje par tisuća ljudi...
4. dosta profesora priča o dekanskom kao o potpuno normalnoj stvari na konzultacijama i predavanjima u kontekstu ispita, literature itd... ko zna, možda je i njima dekan zaboravio reć da ga neće bit ? hm hm...
ahahahahahaha, moram priznati da si ovo dobro isplanirao, ovaj boldani dio. sjednica je 29.9., a nakon toga iduća sjednica je 27.10.
misliš da ćemo se stići izboriti za dekanski, organizirati ga i upisati se do 30.10.? yeah...
čuj, ak ćeš samo tipkat iza tog monitora, naravno da niš od toga... ak odbiju dekanski, koja ti je alternativa ? možeš proklinjat sudbinu ili nešto napravit... sjednica je 29.9., to je srijeda, a prosvjed se ziher može organizirat za petak... mislim da bi hrpa ljudi došla pogotovo jer tad ne bi učili... uostalom, 2 dana ( četvrtak i petak ) čisto su dovoljna da se razglasi za prosvjed i mislim da bi se ljudi odazvali jer nemaju kaj izgubit... uostalom, sjeti se onog prosvjeda prije 2-3 godine : došlo je dosta ljudi i ipak se nešto postiglo...
Nasmijalo me ovo...jer jedan moćnik radi svojeg djeteta je u stanju pokrenuti čitav aparat umjesto da to izvede kudikamo elegantnijim metodama...
ma studentski predstavnici su krivi za baš sve na ovom faksu, pa čak i nestanak pčela...
gle, to sam karikirao, ali samo da pokažem poantu da, nažalost, danas zaštita studenata i njihovih prava ne ovisi o studentskim predstavnicima ili pravobraniteljima, nego o volji naših profesora... ja nikog ne krivim za ništa, ali vrteći retrospektivu u glavi, kad je bilo najkritičnije, najviše se postiglo skupnih akcijama poput prosvjeda, a ne putem predstavnika... uostalom, s obzirom da sam fakat dugo na faxu, znam gro problema, pogotovo što se tiče starih studenata za koje predstavnici nisu uopće maknuli repom da ih probaju riješit, a znali su za njih, tak da su se ljudi morali sami organizirat i borit za sebe, umjesto da su to radili predstavnici čiji je to posao... kad govorim o tim problemima, oni se nisu odnosili na par studenata, već na desetke njih...
možemo o tom raspravljat danima, ali nema smisla jer nije ovo topic za to...
poanta, nema smisla da se sad svi međusobno koljemo jer smo svi zajedno u tome i svima nam je u interesu ista stvar...
unknown_heroine
13-09-2010, 11:42
oh sad već paralele povlačimo i s parlamentarnim izborima, vidim.
pusti sad studente, i meni su neki popili živce jer nisu htjeli prije par godina prosvjedovat za dekanski i školarine,
jer su' učili', za taj isti dekanski kojeg nije bilo, a za koji su učili, i koji u ovom trenu isto kukaju vjerojatno, a kad dodje dan prosvjeda, onda će 'izgubit par sati učenja ako odu' (borit se za svoja prava) i sl; i meni je takvih pun kufer; ALI, predstavnici ... kog se vraga onda kandidiraju? da se dive da im je ime negdje na netu. mislim.
ekčli i jesam, ali nakon odlaska iz faksa sam pomalo izgubio kontakt sa čitavom tom pričom. Neću ulaziti nadugo i naširoko u priču o radu SZa jer bi preoteo topic i posve ga prenamjenio, al me konkretno zanima koliko se taj novi pravilnik (koji je donese kad nismo bili konstituirani, ergo, nismo mogli glasati) kršio i zašto nije bilo više pritužbi. Ako se individualno krše prava, pravac pravobraniteljica ili predstavnici da se to riješi. A ne trpjeti šamare tijekom studija i onda gunđati da niš ne valja. Plus što su predstavnici u automatski lošijem položaju kada se odlučuje o stvarima do kojih je profesorima emotivno stalo (veće školarine ili bilo kaj skuplje)...
Da se vratim na temu dekanskog...svake godine je ista priča i svake godine bude dekanskog, no to ne znači da taj rok treba uzimati ZDRAVO ZA GOTOVO (što je psihološki profil dobrog dijela ljudi 'nisam spremio za 2 rujanska, valjda će bit dekanskog), jer je on isključivo volja dekana, a samim time stavljate sebe u jebeno podređeni položaj jer svoj uspjeh na studiju vežete uz gorenavedeno. Ne patroniziram baš nikoga, da se razumijemo, ali da bi se odobrio dekanski rok, postoje izvjesni parametri koje fakultetsko vijeće uvažava ipak više nego paljenje baklji i upada na faks.
To je u prvom redu broj ljudi koji se mora upisati na višu godinu. Ako vijeće ustanovi na toj sjednici da za određene godine neće biti dovoljno ljudi upisanih, raspisuju dekanski za tu godinu. MEĐUTIM, studenti rade kontraefekt masovnim izbjegavanjem prvog roka računajući na dekanski rok što dovodi u opasnost da se netko sjeti u vijeću: "Hej, pa oni uopće ne izlaze na jedan rok, dakle 3 jesenska roka IM NISU POTREBNA"...i tako dekanskog više ne bu... Jer nije poanta dekanskog da on bude u listopadu, već je tu da bude DODATNI rok za hvatanje uvjeta/parcijale/čegaveć... I zato je ova čitava frka nastala sada...
@sandstorm:
Pa ziher se sjećaš kolektivne akcije 2008. kada se masovno prosvjedovalo zbog povećanja školarina i vraćanja određenih prava izvanrednim studentima. Jel pomoglo ?? Baš i ne. Jel pomogla peticija pred nekoliko godina za dekanski za 1. bolonjsku generaciju. Jel pomoglo ? Baš i ne.
Drugo, dekan ne mora NIŠTA objavljivati. Ne postoji nigdje njegova obaveza da nešto postavi na stranice/pano, a pogotovo ne ovako škakljivu stvar koja ovisi, i po 1-i put ponavljam, o NJEGOVOJ SLOBODNOJ VOLJI.
taj rok se propisuje valjda zadnjih 10-ak godina pa skoro da je postao i redovni rok,
Vrlo opasna izjava. Ako nešto nije propisano, onda se ne mora i obistiniti. Vrlo je važno shvatiti da, kad su studentska prava u pitanju, da se striktno pazi na pravilnike/odredbe/odluke (u djelovima koji nama NE idu u korist, jelte) tako da, ponavljam, utvarati si da je to nešto normalno, je to izrazito opasna konstatacija, ako se okolnosti uzmu u obzir.
fat drummer
13-09-2010, 11:58
nema potrebe za pričanjem svisoka, pogotovo jer ne kužiš moju poantu... takav nastup bolje sačuvaj za naše profesore ak nam ne odobre dekanski... ne znam koliko si dugo na faxu, ali uzimat za nešto jako ozbiljno da je dekan rekao studentskim predstavnicima da dekanskog roka neće biti, to je naivno, iz više razloga :
1. svake godine ista priča, dekan malo '' kaže '' da će bit dekanskog pa malo to negira itd... to su samo situacije kad je stvarno nekoj osobi to rekao kao npr. sad predstavnicima... a da ne govorim koliko ljudi vole širit glasine pa još dodatno pumpaju atmosferu...
2. razmisli malo, da je to istina kaj je on bio rekao, valjda bi bio toliko korektan i stavio obavijest na službenu stranicu da dekanskog neće biti ? jer ako okolo govori studentima kakti potvrđenu informaciju, onda je mora i objavit... ili misliš da želi čekat još 2-3 tjedna pa da nas zezne ?
3. sjednica je 29.9. ili kad već, na njoj se konačno znat... ponavljam, svake godine je isto, do prije sjednice svi bruje da će dekanskog bit pa opet se netko javi sa suprotnom tvrdnjom, a na kraju ga ipak bude... tak bi trebalo bit i ove godine... taj rok se propisuje valjda zadnjih 10-ak godina pa skoro da je postao i redovni rok, a i našem faxu sigurno nije u interesu da prosvjeduje par tisuća ljudi...
4. dosta profesora priča o dekanskom kao o potpuno normalnoj stvari na konzultacijama i predavanjima u kontekstu ispita, literature itd... ko zna, možda je i njima dekan zaboravio reć da ga neće bit ? hm hm...
čuj, ak ćeš samo tipkat iza tog monitora, naravno da niš od toga... ak odbiju dekanski, koja ti je alternativa ? možeš proklinjat sudbinu ili nešto napravit... sjednica je 29.9., to je srijeda, a prosvjed se ziher može organizirat za petak... mislim da bi hrpa ljudi došla pogotovo jer tad ne bi učili... uostalom, 2 dana ( četvrtak i petak ) čisto su dovoljna da se razglasi za prosvjed i mislim da bi se ljudi odazvali jer nemaju kaj izgubit... uostalom, sjeti se onog prosvjeda prije 2-3 godine : došlo je dosta ljudi i ipak se nešto postiglo...
gle, to sam karikirao, ali samo da pokažem poantu da, nažalost, danas zaštita studenata i njihovih prava ne ovisi o studentskim predstavnicima ili pravobraniteljima, nego o volji naših profesora... ja nikog ne krivim za ništa, ali vrteći retrospektivu u glavi, kad je bilo najkritičnije, najviše se postiglo skupnih akcijama poput prosvjeda, a ne putem predstavnika... uostalom, s obzirom da sam fakat dugo na faxu, znam gro problema, pogotovo što se tiče starih studenata za koje predstavnici nisu uopće maknuli repom da ih probaju riješit, a znali su za njih, tak da su se ljudi morali sami organizirat i borit za sebe, umjesto da su to radili predstavnici čiji je to posao... kad govorim o tim problemima, oni se nisu odnosili na par studenata, već na desetke njih...
možemo o tom raspravljat danima, ali nema smisla jer nije ovo topic za to...
poanta, nema smisla da se sad svi međusobno koljemo jer smo svi zajedno u tome i svima nam je u interesu ista stvar...
gle, sandstorm, sve super, samo ono ne... ne kužiš. ako se dekanski ne iozglasa na sjednici 29.9. idući puta se može izglasati 27.10. objasni kako ti onda prosvjed pomaže?
što se tiče tvog odgovora bafi bojim se da sti toliko u krivu i imaš toliko naivnu sliku o ovom faksu da je to strašno. no dobro... bafi će ti objasniti neke stvari.
malimrav85
13-09-2010, 12:28
Znači on bi išao stavljat info da nema nečega čega tak i tak nema.
Ja se isto nekad pitam zašto nisu stavili ništa o tome da nam neće dat 100kn ako dođemo da faksa.
unknown_heroine
13-09-2010, 12:50
to je netko ovdje spomenuo, da je objavljeno. meni je isto bilo čudno iz istog razloga, pa sam eto, confused.
pa ništa, prosvjeudje se prije 29. matematika. taman ima vremena nakon 2.roka za prosvjed
galijun, za pojedinačna pitanja i kršenja; ima li koristi od njih?, jer ako se konstantno krši neko pravo (komisija 4.ti put -zabrana izlaska na usmeni iako je prije bilo da se mora neovisno o pismenom); pa se onda to kršenje ozakoni tako da se pravilnik promijeni na štetu studenata.?!? jer ranije su NEKE katedre, npr kazneno, ispitivale po pravilniku, a sad baš NITKO ne ispituje 4-.ti put usmeno jer piše u pravilniku da ne treba. dakle, ima li smisla boriti se za lošije uvjete?
Ma prosvjed ne bi ništa pomogao kao što nije ni pomogao prošli put.Iako nas je naizgled bilo dosta nije nas bilo dovoljno.Tražili smo razne stvari i za stare studente i za bolonjcei na kraju nismo dobili skoro ništa.Stari studenti su dobili neke stvari koje bi vjerojatno dobili ionako da ih se fakultet riješi,a mi bolonjci smo dobili frišku figu zvanu olakšat ćemo vam plačanje u dvije rate(koja pomaže i tu nemam primjedbe) ali i to bi dobili bez prosvjeda.No ne žalim se što god smo dobili, dobro smo dobili,ali činjenica stoji da nas nisu ozbiljno shvatili.Mi bi trebali taj prosvjed održat minimalno tjedan dana ako bi se išlo na tu opciju.No osobno mislim da će biti dekanskog i da nebi trebali pizdit oko toga.Ako ga ne bude,onda jebige potrudit ćemo se više u sljedećoj akademskoj godini.
Sandstorm
13-09-2010, 14:16
@ Galijun : mislim da priča o tome da se moraju ispunit neki parametri, koje ti spominješ, da bi se raspisao dekanski rok, spada u sferu priče za naivce... ma koji su to parametri ? jesi ikad vidio obavijest na faxu gdje su ti parametri transparentno izloženi, koji su ispunjeni, neki podatak ? ne... to sve ostaje u sferi usmene predaje...
ti spominješ kao neki kriterij broj ljudi koji će upisati višu godinu – e vidiš i to je naivno jer teško mi je povjerovat da je upravi toliko stalo za studente kad se sjetim situacija gdje su bez imalo zadrške išli na štetu studentima makar nisu imali normativnu podlogu, npr. kad su hrpu ljudi prisilno prebacili na bolonju makar su ti ljudi imali zakonsku osnovu da ostanu po starom... pa sad ti pričaj o kriterijima... uostalom, da zaista postoji neki kriterij ili parametar prema kojem se uprava faxa ravna, onda se ne bi svake godine događala ista stvar da dekan ( bilo Kregar, bilo Potočnjak ) prvo KATEGORIČKI odbija raspisivanje roka, da bi se odjednom predomislio jer to bi značilo da se ponašaju ko mala djeca koja ne znaju bi li piškili ili kakili...
isto tako, govorit generalno da ljudi izbjegavaju rok u 9. mjesecu samo zato bi se guštali i roštiljali na dekanskom, to je neozbiljno i neistinito, blago rečeno... dobro si rekao, nemoj patronizirat jer tak to ispada... kažeš, dekanski rok je isključivo pravo dekana, e vidiš, a što je s našim pravom na više rokova ? prije manje od 10 godina na pravu je bilo 14 rokova, a danas ih je 9, bez dekanskog... i sad ti kažeš da dekanski ne smijemo uzimat zdravo za gotovo, praktički da se moramo klanjat, a fali nam 4-5 rokova ? uz takvo defetističko i ponizno stajalište pravo se čudim da nam još nisu ukinuli rok u 4. i 11. mjesecu pa da zaista imamo samo ljetne, zimske i jesenske rokove...
kad si već bio predstavnik i braniš ih, zašto ih nisi pitao di je nestalo tih 4-5 rokova ? ak da, šta su ti rekli ?
btw, nemoj filozofirat i učit me pravu, što je obvezno ili nije... tu foru si imao prilike prodat našoj upravi... ponavljam, upravo taj stav da ne ništa ne može napravit nas je doveo tu di je... kad malo bolje razmislim, zašto se iznova ljudi žele bavim predstavljanjem studenata i sl. stvarima kad niš ne naprave i sami sebi skaču u usta govoreći da ništa ni ne mogu napraviti... kaj onda tam radiš ? valjda ima razloga i zato...
ti govoriš o uspjesima studentskih akcija : mislim da se ziher više postiglo tim ad hoc akcijama, nego ' pomno planiranim ' višestoljetnim akcijama ljudi koji nas predstavljaju... bar na taj način pokazujemo svoj stav, bolje nego da šutimo na sjednicama Fakultetskog vijeća i gledamo kak nas gaze...
@ fat drummer – nemam ja naivnu sliku o faxu, govorim da se treba djelovat u slučaju da sve propadne... uostalom, ako ti misliš da su se sve važne odluke koje su se ticale studenata temeljile na odluci Fakultetskog vijeća, onda si ti naivan il si fax upisao prije 5 dana...
@ malimrav – malo samopoštovanja nam očito ne bi škodilo... ako mogu stavljat obavijest na službenu stranici da kolegica, koja je izgubila index, može isti podignut u referadi, onda bi bilo lijepo da stave i obavijest koja se tiče tisuća studenata... ili i ti, kao Galijun, misliš da dekan nije vezan nikakvom prisilnom normom da to napravi ?
@ Tila – slažem se, bilo bi dobro da se prosvjed odigra i prije sjednice... prijašnjim akcijama ipak je nešto postignuto, a ako bi se skupilo još više ljudi nego prije, imali bi veći legitimitet i veću šansu da neš postignemo...
čudi me stav nekih ljudi koji više brane upravu faxa, nego same studente uz obrazloženje : ' šuti i jedi govna jer može bit još i gore ! ' ... nije ni čudo što studenti na pravu imaju status umjetne biljke kad sami studenti i, naravno, studentski predstavnici, pljuju po studentima... nema većeg autogola... a onda se čudimo kak smo svi razjedinjeni, kak se nitko međusobno ne druži itd... tak nam i treba kad sami sebe omalovažamo, kad se zadovoljavamo s mrvicama koje su svake godine sve sitnije, kad se ulizujemo upravi faxa, kad se bojimo uopće spomenut neko naše pravo...
Minokeros
13-09-2010, 14:24
prosvjed prije sjednice bi svakako imao većeg efekta od prosvjeda nakon dekanskog..uostalom i više ljudi bi došlo..
fat drummer
13-09-2010, 14:33
ahahahahahahaha, nego na čemu se se temeljile važne odluke koje su se ticale studenata? naravno da postoji ogromna količina pozadinskih razgovora, ali sve mora potvrditi vijeće. i možeš si zataknut mačku o rep ako se dekanski ne izglasa do 29.9. jer ga u protivnom nema. kakav prosvjed 30.9.? ne budi smiješan, taj prosvjed možemo nazvati velikom piknikijadom na tmt i svatko može donjeti kolačiće po izboru. ili slaži prosvjed sada ili čekaj iduću godinu.
naravno da dekan neće staviti da nema dekanskog. zašto i bi? to je izvanredan rok o kojem se odlučuje i glasa. ako se nije o njemu niti glasalo onda neće biti nikakve obavijesti.
realno gledano uprava je studentima bolonjcima uvelike izašala u susret. naime nitko od njih ne može izgubiti pravo studiranja ako upiše isti kolegij tri puta. a trebao bi. svi do jednoga. naravno da i faksu to konvinira jer dobiva ogromne količine para koje inače ne bi dobio, ali traženje prava je vrlo zajebana igra. nakon pada komisije se ne bi trebalo čekati tri mjeseca nego ponovno upisivati taj kolegij (prema pravilniku sveučilišta koji usput rečeno drsko gazimo), svi bi morali nakon drugog upisa kolegija dati taj kolegij ili izgubiti pravo studiranja.
imamo neka prava koja ne bi smjeli imati, nemamo neka koja piše da imamo. dekanski rok nije jednog od prava koje moramo imati, nego jedno od onih koje možemo imati ako se ispune pretpostavke za to.
svi ste toliko sigurnio da će biti dekanskog a ne razmišljate da dekan i prodekani nisu isti kao prijašnjih godina, da nam je studentski zbor u potpunosti razjeban jer zapravo uopće ne bi više trebao biti u ovom sastavu pošto smo propustili izbore i da je prije dvije i pol godine 96% studenata reklo: jebite se, ne izlazimo na izbore.
što predstavnici mogu? mogu gledat tv doma, odluke fakultetskog vjeća ne mogu zaustaviti. ili im se ne da pravo da galsaju za neke točke ili ih se nadglasa pošto ih je tamo oko 5% ukupnog tijela. dođe katedra iz gp-a i nadglasa ih jebote.
nadam se da će uskoro biti izbori. nadam se. jer sadašnji zbor više nema snage djelovati, a to je strašno. sami su krivi što studenti misle da ništa ne rade, ali studenti rade isto toliko koliko i predstavnici, ako ne i manje.
O-Ren Ishii
13-09-2010, 15:17
Znači on bi išao stavljat info da nema nečega čega tak i tak nema.
Ja se isto nekad pitam zašto nisu stavili ništa o tome da nam neće dat 100kn ako dođemo da faksa.
HAHAHHAHHAHHA!!!! HAHHAHAH!! Dobro si to reko!! :D
bunny rabbit
13-09-2010, 15:17
ALO ALO ljudi pustite dekanski kaže Malo od Mrava da nam daju 100kn ak dođemo do faksa ja sam već javila svim prijateljima na fejsu i stvorio se red na Ćirilometodskoj al su onda rekli da to vrijedi samo za TMT3 ej ej jel netko probao u Gundulićevoj ja ne mogu jer perem kosu. USKLIČNIKUSKLIČNIK111
Treba netko pisat diplomski o širenju tračva na faksu, majkemi *dreamy*
OT: umm... ćemo organizirat neki ples prizivanja dekanskog? Official outfit: hulu hulu suknjice od prijavnica (onih starih za po 5kn).
Žao mi je, razum me napustio još tamo davno negdje kod pravne informatike, this is what you get.
AJMO PRAVOKUTNIK NAJBOLJI STE *licks.fat*