View Full Version : uvjet za 4. godinu po starom, molim vas rascistimo to!!
Citajuci velike kolicine postova na pravokutniku shvatio sam da ima izuzetno velik broj ljudi "po starom programu" kojima je ostalo 2 ispita sa 3. godine.
Ocekivali smo da cemo nakon danasnje sjednice znati vise no medutim po svemu sudeci o tome se uopce nije raspravljalo.
No onda citajuci obavijest na stranici naseg faksa sam uvidio ovu obavijest,a i u ovom dijelu foruma ima tema posvecena toj obavijesti no tamo isto nema odgovora na moje pitanje:
Drage kolegice i dragi kolege,
Posljednjih se dana među studentima koji studiraju prema tzv. «starom programu» proširila vijest da su se promijenili kriteriji za određivanje koji studenti imaju pravo studirati prema «starom programu», a koji moraju nastaviti studij prema tzv. «bolonjskom programu».
Studentski zbor je dobio odgovor od uprave fakulteta da navedeni kriteriji ostaju jednaki kao i prošle akademske godine. Dakle, za sada nema promjena u vezi mogućnosti završetka studija prema «starom programu».
Ono sto znam je da je prosle godine (a i pretprosle) bio tzv. snizeni uvjet te me zanima odnosi li se ta obavijest i na uvjet za 4. godinu po starom programu??
Unaprijed hvala svima koji ce pomoci razrijestit ovaj misterij :smile:
Ukoliko smatrate da je ovaj thread nebitan slobodno ga obrisite ili premjestite u neki drugi dio foruma (dvoumio sam se staviti ga ovdje ili u dio foruma o papirologiji). Problem je sto ne znam kome bih uputio ovo pitanje u predvideni topic svakog od predstavnika, ali mislim da bi bilo zgodno posvetiti 1 temu tome s obzirom da se tice velikog broja ljudi.
Citajuci velike kolicine postova na pravokutniku shvatio sam da ima izuzetno velik broj ljudi "po starom programu" kojima je ostalo 2 ispita sa 3. godine.
Ocekivali smo da cemo nakon danasnje sjednice znati vise no medutim po svemu sudeci o tome se uopce nije raspravljalo.
No onda citajuci obavijest na stranici naseg faksa sam uvidio ovu obavijest,a i u ovom dijelu foruma ima tema posvecena toj obavijesti no tamo isto nema odgovora na moje pitanje:
Drage kolegice i dragi kolege,
Posljednjih se dana među studentima koji studiraju prema tzv. «starom programu» proširila vijest da su se promijenili kriteriji za određivanje koji studenti imaju pravo studirati prema «starom programu», a koji moraju nastaviti studij prema tzv. «bolonjskom programu».
Studentski zbor je dobio odgovor od uprave fakulteta da navedeni kriteriji ostaju jednaki kao i prošle akademske godine. Dakle, za sada nema promjena u vezi mogućnosti završetka studija prema «starom programu».
Ono sto znam je da je prosle godine (a i pretprosle) bio tzv. snizeni uvjet te me zanima odnosi li se ta obavijest i na uvjet za 4. godinu po starom programu??
Unaprijed hvala svima koji ce pomoci razrijestit ovaj misterij :smile:
Ukoliko smatrate da je ovaj thread nebitan slobodno ga obrisite ali mislim da bi bilo zgodno posvetiti 1 temu tome s obzirom da se tice velikog broja ljudi.
Potpisujem, a znam jos ljudi koje isto to zanima pa eto...ako netko zna odovor pliz javite
bubašpara
23-09-2009, 22:20
evo i mene, pridružujem se!!!
stvarno su bezobrazni!!!! ja idem sutra ujutro Relkoviću i ne izlazim iz referade dok ne dobijem odgovor!! ovo stvarno više nije normalno!!!! pa kad se misle izjasniti o tome- 15.11.?????:mad2:
uglavnom, ako išta pametno saznam javim!!
fat drummer
23-09-2009, 23:21
heh, situacija nije baš neka
koliko znam o tome se nije raspravaljalo na sjednici a takva odluka mora biti donesena, ne prenosi se automatski s godine na godinu
sad osim ako dekan iznimno nešto ne donese, uvjet će biti 5 ispita
dakle, ako ostane današnje stanje treba vam pet ispita:(
heh, situacija nije baš neka
koliko znam o tome se nije raspravaljalo na sjednici a takva odluka mora biti donesena, ne prenosi se automatski s godine na godinu
sad osim ako dekan iznimno nešto ne donese, uvjet će biti 5 ispita
dakle, ako ostane današnje stanje treba vam pet ispita:(
I bojala sam se da ces to reci....dakle....sranje...
fat drummer
23-09-2009, 23:26
ništa, zajeb je gadan ako ovako ostane
fat drummer
23-09-2009, 23:28
Koji su uvjeti potrebni za upis više godine studija?
Za ne-bolognsku generaciju: potpisi, izvršene seminarske obveze i položenih 6 ispita na 1. i 2. godini, 5. ispita na 3. godini. Nakon odslušane 4. godine upisuje se apsolventska godina.
ovo su uvjeti sa staranice faksa iz sekcije pitanja i odgovori. pet ispita, osim ako se ne donese izvanredna odluka
koje nema
ništa, zajeb je gadan ako ovako ostane
Hahahaha a oni koji su prosle godine upisali sa snizenim uvjetom i nisu rjesili te ispite sad fino upisuju apsolventsku....hahahahaha....prekrasno....
Ma idem se napit i trazit poso...
fat drummer
23-09-2009, 23:32
jup... ono kaj ti ja mogu predložiti je da sami pokušate sastaviti neki dopis i predati ga dekanu ili da pokušate pisati molbe
naravno ovo je moj savjet i vrlo vjerojatno nije povezan sa stvarnošću
Koji su uvjeti potrebni za upis više godine studija?
Za ne-bolognsku generaciju: potpisi, izvršene seminarske obveze i položenih 6 ispita na 1. i 2. godini, 5. ispita na 3. godini. Nakon odslušane 4. godine upisuje se apsolventska godina.
ovo su uvjeti sa staranice faksa iz sekcije pitanja i odgovori. pet ispita, osim ako se ne donese izvanredna odluka
koje nema
DA vidjela sam i ja to...al znas kak se tjesim....to vec neko vrijeme tamo stoji...mislim godinu-dvije.....
...super mi je utjeha....
jup... ono kaj ti ja mogu predložiti je da sami pokušate sastaviti neki dopis i predati ga dekanu ili da pokušate pisati molbe
naravno ovo je moj savjet i vrlo vjerojatno nije povezan sa stvarnošću
Ma bolje i neki savjet...nadam se da ce se javiti jos ekipe pa da nas se skupi....a ima nas....
Molim ovom prilikom i studentske predstavnike za pomoc, posto imaju iskustva u ovim dopisima dekanu....naravno ne trazim od njih da to sami naprave, ali savjeti i podrska ce dobro doci :mrgreen:
evo i mene, pridružujem se!!!
stvarno su bezobrazni!!!! ja idem sutra ujutro Relkoviću i ne izlazim iz referade dok ne dobijem odgovor!! ovo stvarno više nije normalno!!!! pa kad se misle izjasniti o tome- 15.11.?????:mad2:
uglavnom, ako išta pametno saznam javim!!
Ajde kad saznas postaj ovdje, pa da se organiziramo i napisemo neki dopis i molbe....ima nas u toj situaciji pa trebamo zajedno nesto poduzet....ajd javi...
fat drummer
24-09-2009, 00:13
ma fasovali ste vi kitu u zube... žalim vas fakat, je ste najebali jer neki ljudi imaju iskrivljenu percepciju i razmišljaju dupetom
i koliko čujem i dalje misle da cigle lebde
ma fasovali ste vi kitu u zube... žalim vas fakat, je ste najebali jer neki ljudi imaju iskrivljenu percepciju i razmišljaju dupetom
i koliko čujem i dalje misle da cigle lebde
Hahahaha....joj daj nemoj tako....::E: Znas ono zavaravaj nas do kraj....ma budeeeeee sveeee super bilo...
Uffffffffffffffffffff
Moleskino
24-09-2009, 00:22
Okej, čitam ovaj zahtjev Predstavnika i tu nigdje ne vidim da se traži smanjeni uvjet?!?!?!??!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
Sve ostalo što su tražili su dobili!!!!
Okej, čitam ovaj zahtjev Predstavnika i tu nigdje ne vidim da se traži smanjeni uvjet?!?!?!??!:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2:
Sve ostalo što su tražili su dobili!!!!
E da...takva nam je sudbina....cekamo da vidimo hoce se saznati nesto novo...
malimrav85
24-09-2009, 03:48
ha ha ha, fakat se nitko nije sjetio to pripomenut?
krvavo!
ovak, provejerena informacija-
treba pisat molbu sad, ODMAH, i u molbi napisat - molim da mi se odobri upis 4. godine sa 4 položena ispita s treće, i po starom programu. razlog- zbog toga što je takav uvjet bio zadnje 2 godine, a za razlog po starom već piše- čl. 116 lablabla...
eto, i onda bi dekan trebao tu hrpu molbi sve skupa odobrit! kao i prošle godine!
jer to odobrava samo dekan, bez sjednica i gluposti!
samo je bitno da što prije idete predat tu molbu, do dekanskog.
Prethodne dvije godine odluka se donosila na sjednici, barem se tako činilo jer je sniženi uvjet odobren po završetku iste. I nisu se pisale nikakve molbe. Tako da je ovo zbunjujuće.
ovak, provejerena informacija-
treba pisat molbu sad, ODMAH, i u molbi napisat - molim da mi se odobri upis 4. godine sa 4 položena ispita s treće, i po starom programu. razlog- zbog toga što je takav uvjet bio zadnje 2 godine, a za razlog po starom već piše- čl. 116 lablabla...
eto, i onda bi dekan trebao tu hrpu molbi sve skupa odobrit! kao i prošle godine!
jer to odobrava samo dekan, bez sjednica i gluposti!
samo je bitno da što prije idete predat tu molbu, do dekanskog.
To iz referade informacija ili se prica?!
Imam pitanje, hocete li vi svi predavati molbe sada ili nakon dekanskog...mislim ja nemam izbora, moram dekanski cekati, ali posto je kolegica megi to provjerila u referadi voljela bi znati koliki ce broj predati sad..
ukoliko je ova informacija tocna da treba pisati molbu da se odobri upis 4. godine sa 4 polozena ispita onda cu ja vec sutra ujutro ici predati tu molbu. nema smisla cekati zadnji cas...
samo ono sto me zanima je koliko je to provjereno? odnosno je li se o tome ocitovala uprava faksa ili je to informacija koju je gosp. Relkovic dao?
p.s. wow pokretanje ovog threada mi je prvi post na pravokutniku i impresioniran sam da je urodilo plodom :)
ukoliko je ova informacija tocna da treba pisati molbu da se odobri upis 4. godine sa 4 polozena ispita onda cu ja vec sutra ujutro ici predati tu molbu. nema smisla cekati zadnji cas...
samo ono sto me zanima je koliko je to provjereno? odnosno je li se o tome ocitovala uprava faksa ili je to informacija koju je gosp. Relkovic dao?
p.s. wow pokretanje ovog threada mi je prvi post na pravokutniku i impresioniran sam da je urodilo plodom :)
Bravo, bravo :)
Nego samo ti predaj, ako vec imas 4 ispita, ja nemam pa mi je onda i glupo predati, ali cim prodje dekanski svakako predajem molbu, ni nemam mi druge....a vi onda obavjestite ostatak kako je proslo...
kolegica megi je napisal da je provejereno! :mhm: pa ljudi, ne bi pisala, i još sa caps lockom da sam čula na cesti od neke pete osobe...
dakle, napisala sam sve- predajte molbu sa 4 ispita, napišite kak sam rekla... sam dekan o tome odlučuje, bez ikog drugog, i rečeno mi je (u povjerenju) da ako vidi da nas ima, da će odobrit svima čoporativno. eto.
kolegica megi je napisal da je provejereno! :mhm: pa ljudi, ne bi pisala, i još sa caps lockom da sam čula na cesti od neke pete osobe...
dakle, napisala sam sve- predajte molbu sa 4 ispita, napišite kak sam rekla... sam dekan o tome odlučuje, bez ikog drugog, i rečeno mi je (u povjerenju) da ako vidi da nas ima, da će odobrit svima čoporativno. eto.
Ah nista ja tebi drzim fige a ja cu predat odmah nakon dekansko...pripremit cu sve pa da odjurim cim zavrsi ispit (MP)....drzim nam fige
carolina
24-09-2009, 15:23
Mene samo zanima,postoje li uopce neki studentski predstavnici i za nas koji studiramo po predbolonjskom programu ili samo za bolonjce? logika mi nalaze da naziv "studentski predstavnik" znaci predstavnik za sve studente,znaci predbolonjce i bolonjce.Znaci ako sam u pravu, onda ti predstavnici ne rade svoj posao kako treba ili su ulizice,JER se nitko od tih tzv.studentskih predstavnika nije na ovoj sjednici zalagao za nas stare sudente,odnosno predlozio da se raspravlaja o tom snizenom uvjetu za nas predbolonjce ili za predbolonjce i bolonjce.ocito su postali pstudnstaki predstavnici ,da bi se mogli hvaliti okolo da su studenstaki predstavnici.po meni su strebercine koje ne razmisljaju logicki i za dobrobit svih studenata nego samo bolonjaca.Meni je stvarno zao,ali moje je pravo da jos uvijek studiram po starom programu i da se te ulizice(svaka cast izuzecima) zalazu i za nas studente po starom programu, a ne da mi moramo razmislajt sto i kako ,a nijedan studenstki predstavnik se nije OGLASIO na ovom forumu studentskih predstavnika i reako situacija je takva i takva.nece biti smanjenog uvjeta zbog toga i tog a ili ne znamo da li ce biti smanjenog uvjeta....
ma mislim da je mozda malo prestrogo reci da bi sad o nama netko trebao razmisljati, naime na ovom faksu sam ja naucio da ako se sam ne izboris za nesto nitko drugi se sigurno nece zalagati za tvoje interese. mislim da bolonjci ne razumiju nase probleme jednako kako mi ne razumijemo bas kak to oni imaju rijeseno. no mislim da mozda nije losa ideja traziti da mi imamo barem 1 predstavnika pri studentskom zboru ili nesto pa da onda ne bude vise situacija kao na sjednici od prije 2 dana da se o necemu za nas izrazito vaznom uopce ne raspravlja.
ma mislim da je mozda malo prestrogo reci da bi sad o nama netko trebao razmisljati, naime na ovom faksu sam ja naucio da ako se sam ne izboris za nesto nitko drugi se sigurno nece zalagati za tvoje interese. mislim da bolonjci ne razumiju nase probleme jednako kako mi ne razumijemo bas kak to oni imaju rijeseno. no mislim da mozda nije losa ideja traziti da mi imamo barem 1 predstavnika pri studentskom zboru ili nesto pa da onda ne bude vise situacija kao na sjednici od prije 2 dana da se o necemu za nas izrazito vaznom uopce ne raspravlja.
Potpisujem....a imam i pravo to reci jer sam za razliku od mnoooogih studenata ja izasla na izbore i glasala
carolina
24-09-2009, 18:21
"Quote:
Originally Posted by sule
Potpisujem....a imam i pravo to reci jer sam za razliku od mnoooogih studenata ja izasla na izbore i glasala"
Ma o cemu vi pricate.Bas zato sto razmisljam svojom glavom zelim "all inclusive" sta mi pripada na ovom faksu(znaci i to da se predstavnik moje godine bori za moja prava), a to je da studentski predstavnici rade svoj posao,odnosno ono za sto su i izabrani-da predstavljaju studente i njihove zahtjeve,te da se brinu,odnosno bore za njihova prava.Bar bi se ti onada trebala pobunit ako si vec glasovala,jer ocito su izdali tvoje povjerenje kao glasaca,ako cemo vec o glasovanju.Ja se bome borim za sebe,nitko mi nikad na ovom faksu nikada nije poklonio nijednu ocjenu i uvijek sam se borila za sebe, a to sto trazim da ljudi rade svoj posao znaci da razmisljam svojom glavom.Btw uopce me nije briga za bolonjce kao sto ni njih nije briga za mene.zelim im srecu i to je to.
"Quote:
Originally Posted by sule
Potpisujem....a imam i pravo to reci jer sam za razliku od mnoooogih studenata ja izasla na izbore i glasala"
Ma o cemu vi pricate.Bas zato sto razmisljam svojom glavom zelim "all inclusive" sta mi pripada na ovom faksu(znaci i to da se predstavnik moje godine bori za moja prava), a to je da studentski predstavnici rade svoj posao,odnosno ono za sto su i izabrani-da predstavljaju studente i njihove zahtjeve,te da se brinu,odnosno bore za njihova prava.Bar bi se ti onada trebala pobunit ako si vec glasovala,jer ocito su izdali tvoje povjerenje kao glasaca,ako cemo vec o glasovanju.Ja se bome borim za sebe,nitko mi nikad na ovom faksu nikada nije poklonio nijednu ocjenu i uvijek sam se borila za sebe, a to sto trazim da ljudi rade svoj posao znaci da razmisljam svojom glavom.Btw uopce me nije briga za bolonjce kao sto ni njih nije briga za mene.zelim im srecu i to je to.
Sorry zaboravila sam boldati onaj dio koji potpisujem, dakle da imamo i mi svog predstavnika koji ce zastupati nasa prava i pobrinuti se da budemo informirani o nekim stvarima..ja se u potpunosti slazem da je nepravedno da se samo bolonjski predstavnici bore za njihova prava a mi nemamo nikoga...jer istina je da njih boli briga za nas smanjeni uvjet...zalosno je to, ali tako je...
Npr. mene uzasno zivcira sto ne mogu nigdje naci nesto o izvanrednim studentima po starom programu jer nigdje ne vidim temu (samo bolonjci raspravljaju), a ako popusimo ovaj smanjeni uvjet odoh ja u izvanredne pa sam se zeljela malo informiati...ali nista od toga...sranje
Nisam stari program pa ne znam ali zar će vas prebacit na bolonju ako se sad ne prebacite na četvrtu? Nije li rok do 2011?
Nisam stari program pa ne znam ali zar će vas prebacit na bolonju ako se sad ne prebacite na četvrtu? Nije li rok do 2011?
Pa imaju pravo po starom programu upisati studenti trecu i cetvrtu godinu ako imaju uvjet....jedino sto jos uvjek ne znamo je koliko ispita je uvjet za 4., da li je to 5.kako pise u statutu ili je snizeni uvjet kao zadnje dvije godine za studente koji po starom zele upistai 4. godinu....inace tako je zadnje dvije godine jaaaako puno nasih kolega dospjelo na 4., dakle upravo zahvaljujuci snizenom uvjetu....
Ma meni u svemu ovome nije jasna logika predaje molbi prije dekanskog ako ja sad nemam ni snizeni uvjet...pa maltene ju predajem bezveze jer znam da ce me odbiti...ali zato nakon dekanskog cu imat uvjet i onda ima logike predati...ako se vodimo tom logikom predaje prije dekanskog sto ce nam onda dekanski ??!!
Eto, mene niste baš konkretno izabrali (zahvalan sam svim 19 osobama koji su mi dale glas), pa sam ipak upao u Zbor uslijed nekih davnih ostavki... i budući da sam stari student, nastojim koliko mogu apelirati na rješavanje tih problema... iskreno... nikome nije previše stalo do nas starih studoša koji su zapeli u ovom 7-dimenzionalnom prostoru između bolonje i sna ('Procjep')...pa mislim da ni nama samima... ako baš hoćete o studentskim izborima, ja sam jedini iz 'procjepa' upao u zbor i to samo zato što su, kao što rekoh, neki kolege dali ostavku... tako da... tough luck, al za nas ne postoji apsolutno nikakav interes... nigdje... što je plodno tlo za 'mačke u vreći' od strane uprave...
Hoće nas se riješit jer smo administrativna noćna mora, ali ne prebrzo jer bismo mogli i koju kunu pustit na faksu, a bolonjci ne kuže naše probleme baš kao (iskreno) ni mi njihove... a kolege koji su uspješno preskočili 'procjep' sve više zvuče kao uprava i gledaju nas kao lijenu marvu... i ne mare, a zašto i bi...
Uglavnom... i u takvim uvjetima, mi smo opetovano tražili od uprave da liberalizira studij starim studentima, a osobno sam imao i ideje o bezuvjetnom upisu, ali što da vam kažem... izbili su mi ih (više-manje doslovno) iz glave... još prošle godine smo tražili da se ukine zabrana polaganja ispita s više godine bez očišćene prethodne starim studentima jer nema smisla i bespotrebno im otežava studij u ionako nemogućim uvjetima, pa je bilo rečeno da zahtjev nisu dobili... i poslat ćemo ga opet... al morate znati da u 90% situacija ovisimo o dobroj volji uprave... i to je živa istina... onih 10% je kad se 500 studenata skupi u dvorištu faksa i traži nešto od dekana koji ima političke ambicije... ne događa se često, vjerujte mi... eto... pa sad vi zaključujte kako 'razgovori' s upravom izgledaju...
Što se tiče smanjenog uvjeta za četvrtu godinu, to smo vodili pod 'riješeno' budući da je prošle godine bio omogućen takav upis, pa smo računali na praksu koja je inače svetinja na našem faksu... i ponovno smatram da ne bi trebalo dizati paniku prije nego što se jasno vidi što će biti i u kom smjeru priča vodi... mi ćemo kontaktirati upravu za zahtjevom da se odobre sve molbe koje idu za smanjenim uvjetom, al budući da ne postoji odluka fakulteta o tom pitanju, molbe će se zasigurno morati pisati...
Tak da eto... ne treba 'generalizirati' ni prije ni poslije bitke... ;)
Eto, mene niste baš konkretno izabrali (zahvalan sam svim 19 osobama koji su mi dale glas), pa sam ipak upao u Zbor uslijed nekih davnih ostavki... i budući da sam stari student, nastojim koliko mogu apelirati na rješavanje tih problema... iskreno... nikome nije previše stalo do nas starih studoša koji su zapeli u ovom 7-dimenzionalnom prostoru između bolonje i sna ('Procjep')...pa mislim da ni nama samima... ako baš hoćete o studentskim izborima, ja sam jedini iz 'procjepa' upao u zbor i to samo zato što su, kao što rekoh, neki kolege dali ostavku... tako da... tough luck, al za nas ne postoji apsolutno nikakav interes... nigdje... što je plodno tlo za 'mačke u vreći' od strane uprave...
Hoće nas se riješit jer smo administrativna noćna mora, ali ne prebrzo jer bismo mogli i koju kunu pustit na faksu, a bolonjci ne kuže naše probleme baš kao (iskreno) ni mi njihove... a kolege koji su uspješno preskočili 'procjep' sve više zvuče kao uprava i gledaju nas kao lijenu marvu... i ne mare, a zašto i bi...
Uglavnom... i u takvim uvjetima, mi smo opetovano tražili od uprave da liberalizira studij starim studentima, a osobno sam imao i ideje o bezuvjetnom upisu, ali što da vam kažem... izbili su mi ih (više-manje doslovno) iz glave... još prošle godine smo tražili da se ukine zabrana polaganja ispita s više godine bez očišćene prethodne starim studentima jer nema smisla i bespotrebno im otežava studij u ionako nemogućim uvjetima, pa je bilo rečeno da zahtjev nisu dobili... i poslat ćemo ga opet... al morate znati da u 90% situacija ovisimo o dobroj volji uprave... i to je živa istina... onih 10% je kad se 500 studenata skupi u dvorištu faksa i traži nešto od dekana koji ima političke ambicije... ne događa se često, vjerujte mi... eto... pa sad vi zaključujte kako 'razgovori' s upravom izgledaju...
Što se tiče smanjenog uvjeta za četvrtu godinu, to smo vodili pod 'riješeno' budući da je prošle godine bio omogućen takav upis, pa smo računali na praksu koja je inače svetinja na našem faksu... i ponovno smatram da ne bi trebalo dizati paniku prije nego što se jasno vidi što će biti i u kom smjeru priča vodi... mi ćemo kontaktirati upravu za zahtjevom da se odobre sve molbe koje idu za smanjenim uvjetom, al budući da ne postoji odluka fakulteta o tom pitanju, molbe će se zasigurno morati pisati...
Tak da eto... ne treba 'generalizirati' ni prije ni poslije bitke... ;)
Izvrosna...sad kad si se "otkrio" nemres pobjeci :mrgreen: Hehehe joj super da znamo s kim se mozemo konzultirati...hvala sto si se javio...pozdrav :thumbup:
Dajte mi ponovno objasnite prednosti upisa četvrte, molim vas, jer ja zbilja ne shvaćam. Pa neće vas prebacit na bolonju! Okej, nije fer što su ga prije imali ali nije fer ni to što prošlih godina bolonjci nisu imali dekanski rok(prošle godine samo treća, a prije toga nitko) dok ste vi po starom uvijek imali. Mnogi su popušili uvjet na taj način. Ja sam osobno mislio da je to što vam je omogućeno da nastavite po starom programu vama bilo jedino bitno.
okej, znaci molbe se pisu 100%. mislis li da bi trebali pozurit sa tim molbama ili je vise manje svejedno kada ih predamo? pri tome mislim na studente koji vec imaju 4 polozena ispita sa 3. godine. i pod "pozuriti" mislim sutra ili ponedjeljak/utorak.
Izvrosna...sad kad si se "otkrio" nemres pobjeci :mrgreen: Hehehe joj super da znamo s kim se mozemo konzultirati...hvala sto si se javio...pozdrav :thumbup:
Sad ne znam koliko je pametno da sam se 'otkrio'... *gulp* :mrgreen:
A gle... ja sam tu... u prikrajku... i više manje otkriven... još od izbora... ali kak imam 'povijest' s adminima, malo mi shuffleaju nickove, pa nema kontinuiteta... sorry guys... kad formalno pišem u ime studentskog zbora onda sam 'Studentski zbor', a ovaj nick koristim u 'osobne svrhe'...
Btw... tu možete taj famozni dopis od prošle godine... (prvi po redu je), pa mi recite jelte da mi je svaka na mjestu... :D
http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?t=764
Dajte mi ponovno objasnite prednosti upisa četvrte, molim vas, jer ja zbilja ne shvaćam. Pa neće vas prebacit na bolonju! Okej, nije fer što su ga prije imali ali nije fer ni to što prošlih godina bolonjci nisu imali dekanski rok(prošle godine samo treća, a prije toga nitko) dok ste vi po starom uvijek imali. Mnogi su popušili uvjet na taj način. Ja sam osobno mislio da je to što vam je omogućeno da nastavite po starom programu vama bilo jedino bitno.
Evo ja govorim o mojoj konkretnoj situaciji, ako ne upisem cetvrtu padam na izvanredne sto mi bas i nije bajno zbog toga sto nisam iz Zagreba, ali i to se da prezivjeti...ionako radim od kad sam upisala fax 2004., ali iskreno zelim upisati tu 4. da odslusam to sto jos imam i da znam da je to onda to, da se mogu vratiti doma, dolaziti u Zg samo na ispite i da znam da sam gotova, da nema vise "obaveza" na faxu....gle ne znam kako ti gledas na to, ali zajebano je kad moras i raditi i studirati, a ne zelis na izvanredne jer povlastice koje imas kao redovni (hrana, smjestaj, pokaz, rad preko sc-a) mene su u ovih 5 godina spasile...znam da neki sad mogu reci pa sta nisam rjesila u tih godinu dana ta 3 ispita, ali meni ljeto uvijek ode na sljaku, a ne na ucenje jer treba iskesirati skoro 6000 kn za godinu....ne znam jel ti sada jasnije...
Kolega Đ...
Cit obavijesti o toj temi s pravo.hr:
'Studenti koji studiraju na studiju za diplomiranog pravnika, a koji u akad.god.2009./10. upisuju apsolventsku godinu, mogu završiti studij po upisanom programu, zaključno do kraja akad.god. 2010/11.'
Što se ne odnosi na kolege koji sad upisuju četvrtu (to nije apsolventska!!!) te bi ih se teoretski moglo bacit na bolonju... to je prva stvar, a druga stvar je ovo što je Noola27 napisala... dosta nam je više faksa... jer studiramo po sustavu koji nije nit na nebu nit na zemlji... imamo sve obveze bolonjaca, a nijedno pravo, navikli smo na kompletno drugačiji režim studija (dvosemestralni, za početak) i na to da nas se pušta da u miru polažemo ispite na gotovo mjesečnim rokovima (u studenom, siječnju, veljači - ožujku, travnju, svibnju (predrok), lipnju, srpnju, rujnu te listopadu (dekanski) kako je bilo i kako dolikuje... a ne da se od nas traži da polažemo kolokvije koji nam se ne priznaju i da položimo 20 ispita na tri roka... eto... to je onako... u grubo...
Kolega Đ...
Cit obavijesti o toj temi s pravo.hr:
'Studenti koji studiraju na studiju za diplomiranog pravnika, a koji u akad.god.2009./10. upisuju apsolventsku godinu, mogu završiti studij po upisanom programu, zaključno do kraja akad.god. 2010/11.'
Što se ne odnosi na kolege koji sad upisuju četvrtu (to nije apsolventska!!!) te bi ih se teoretski moglo bacit na bolonju... to je prva stvar, a druga stvar je ovo što je Noola27 napisala... dosta nam je više faksa... jer studiramo po sustavu koji nije nit na nebu nit na zemlji... imamo sve obveze bolonjaca, a nijedno pravo, navikli smo na kompletno drugačiji režim studija (dvosemestralni, za početak) i na to da nas se pušta da u miru polažemo ispite na gotovo mjesečnim rokovima (u studenom, siječnju, veljači - ožujku, travnju, svibnju (predrok), lipnju, srpnju, rujnu te listopadu (dekanski) kako je bilo i kako dolikuje... a ne da se od nas traži da polažemo kolokvije koji nam se ne priznaju i da položimo 20 ispita na tri roka... eto... to je onako... u grubo...
Kad napiseTE (:mrgreen:) ovako ugrubo, meni se place....a sto tek da krenemo u detalje...no da, to je uglavnom to....
Evo ja govorim o mojoj konkretnoj situaciji
Bojim se da meni nije bilo na kraj pameti da bi nekom trebao sniženi uvjet da ga ne prebace na izvanredne već sam uvijek mislio da to služi da se ljude ne prebacuje na bolonju pa sam zaključio da je to gotova stvar jer nikog ne prebacuju. Žao mi je što ćeš pasti na izvanredne ali to je posljedica ne davanja uvjeta 2 godine za redom. :(
@ Kid: također piše i ovo => Studenti koji imaju uvjete i žele upisati treću ili četvrtu godinu studija prema predbolonjskom programu dužni su u Dekanat Pravnog fakulteta, soba 1/I, Trg maršala Tita 14, dostaviti urudžbiranu molbu za završetak studija po upisanom programu i molbi priložiti indeks.
Predaš molbu i ne prebace te. Ali ako je tako strašno na starom programu, pređite svi na bolonju :mrgreen:
Bojim se da meni nije bilo na kraj pameti da bi nekom trebao sniženi uvjet da ga ne prebace na izvanredne već sam uvijek mislio da to služi da se ljude ne prebacuje na bolonju pa sam zaključio da je to gotova stvar jer nikog ne prebacuju. Žao mi je što ćeš pasti na izvanredne ali to je posljedica ne davanja uvjeta 2 godine za redom. :(
@ Kid: također piše i ovo => Studenti koji imaju uvjete i žele upisati treću ili četvrtu godinu studija prema predbolonjskom programu dužni su u Dekanat Pravnog fakulteta, soba 1/I, Trg maršala Tita 14, dostaviti urudžbiranu molbu za završetak studija po upisanom programu i molbi priložiti indeks.
Predaš molbu i ne prebace te. Ali ako je tako strašno na starom programu, pređite svi na bolonju :mrgreen:
Da se razumijemo, ja imam uvjete da ostanem na starom programu, jer sam upisala 2004. prvu, a 2005. drugu...mene je treca godina zeznula :smile:
Ali evo u konkretnoj situaciji ovaj snizeni uvjet znacio bi mi da upisem cetvrtu, dakle izbjegnem izvanredno studiranje..
Ovo zvuci kao poziv da se svi predjemo na tamnu stranu...hahahaha..
Ovo zvuci kao poziv da se svi predjemo na tamnu stranu...hahahaha..
Pa prema Kidovim pričama, na bolonji teče med i mlijeko pa reko pređite svi na bolonju! Bar će vam GP bit puno lakši.:mrgreen:
Pa prema Kidovim pričama, na bolonji teče med i mlijeko pa reko pređite svi na bolonju! Bar će vam GP bit puno lakši.:mrgreen:
A ne, ja zelim jednog dana svojim unucima pricati kako sam dala gp odjednom unatoc strasnim pritiscima uprave i podsmjeha bolonje....:lol:
Ma znas sta iskreno, da sam pala mozda prvu ili drugu cak, kad sam tak daleko dogurala po straom stvarno mi se ne da presaltavat u to stanje uma :mrgreen:
Bokic
Jesus, Đ... pa kak da predam molbu ak mi fali još jedan ispit za uvjet, a prošle godine su debilima ko što je The Kid davali da upišu s 4 ispita četvrtu bez molbi?
Ok.. molbu razumijem jer sad su ti ljudi u situaciji u kojoj sam i ja bio pred dvije godine kad su nam dali da biramo hoćemo li po starom ili na bolonju (to nam je i rasturilo generaciju, između ostalog - npr. BaF je otišla na bolonju, bob rock i ja na stari, a SF je diplomirala :mrgreen:), a one koji su preko 7 godina na faksu tražili da (ajd dobro, više-manje besmisleno) pišu molbe za ostanak na starom programu... Molba je samo potvrda upravi da još uvijek ima potrebe za starim programom... i da se još situacija nije 'isčistila'...
Ne znam Đ zakaj ne pređemo svi na bolonju... ne znam... volimo naše lijepe žute prijavnice za ispit od 5 kuna, nadamo se da će stari program zbilja biti 'stari program' (u pogledu rokova, prava i obaveza) i nadasve želimo da nam se omogući da izbjegnemo taj šugavi osjećaj da se cjelokupna katastrofalna provedba bolonje na našem faksu lomi upravo na našim leđima jer je nekome u interesu držati nas u procjepu, a ne dati nam šansu da odemo s faksa tiho i dostojanstveno polažući nesmetano ispite... tak da zbilja... ne znam...
I da... k tome još... nekima se ne polaže EJP i oni silni Engleski, moguće... niti im se ide na petu godinu... i tak... sitnice..
Ovoj raspravi nije ovdje mjesto pa ću ti uživo reć što mislim o tvojim akademskim navikama.:mrgreen:
i ja tebi želim sreću i da završiš po starom programu. no, carolina, kaj je previše je previše.
1) vrijeđanje pojedinaca u zboru bez da ih znaš i bespotrebno generaliziranje u nervozi je kontraproduktivno i u krajnjem slučaju, nije pristojno. opaska da je sz nešto trebo napravit po tom pitanju je sasvim normalna, dapače, al vrijeđat pojedince i etiketirati na ih na bilo koji način stvarno nije u redu. pogotovo jer nisi glasala ni za jednog predstavnika, a mogla si.
2)noola27 će past u izvanredne ako uvjet ne bude snižen kao i prošle godine.
Moze li mi molim vas netko iz ureda prevobraniteljice reci koji je UVJET za upis cetvrte godine za predbolonjce?????????????naime, trebala bih ici na putovanje 3. 10.pa me zanima da li mogu upisati cetvrtu sa 4 polozena ispita kao sto je i bilo prosle dvije godine ILI moram otkazat to putovanje i izlazit na dekanski?MOLIM VAS AMO DA SE NETKO OCITUJE O TOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ako znate -SUPER,ako ne znate-KADA cete znati?Zahvaljujem
mislim da sam jasan.
3)ponavljam, stvarno ti želim da završiš po tom programu i razumijem da ne mogu shvatit probleme starog programa, ali molim te.. probaj to smirenije kao npr. noola27 i dobit ćeš odgovore. od bijesa nikad kruha.
Hehehe, znam ja to jako dobro, zato i drzim fige da nam dopuste snizeni uvjet :mhm:
ma time sam samo htio napravit kontrast u razlozima :thumbup:
fat drummer
24-09-2009, 21:36
Bojim se da meni nije bilo na kraj pameti da bi nekom trebao sniženi uvjet da ga ne prebace na izvanredne već sam uvijek mislio da to služi da se ljude ne prebacuje na bolonju pa sam zaključio da je to gotova stvar jer nikog ne prebacuju. Žao mi je što ćeš pasti na izvanredne ali to je posljedica ne davanja uvjeta 2 godine za redom.
đ, ja fakat kužim zašto vas hdz razguzi svake izbore. jer ste tumplavi. zbor traži da se odobri deanski istim onim bolonjcima koji dvije godine borave na prvoj godini za koju mnogi tvrde zaustavlja jedino debile, a ti sereš govna jer stari studenti haltaju na trećoj koja ima i gp i gpp (i to ne ovaj pederski gp u djelovima sa slikovnicom i bojankom)
odjednom studentski zbor ne radi ono što studenti koji su ih izabrali žele, nego sami odlučuju za njih da trebaju prijeći na bolonju. takva benevolentnost me oduševljava.
žalim za dobrim starim parcem koji je odluke donosi nakon raida na zmaja sa svojim paladin prijateljem 45 lvl-a
Fat, poštedi me svojeg sranja koje nema veze s vezom. Dekanski je tražen za sve jer je normalno da svi imaju(druga stvar što možda nismo očekivali da će svi dobit), a nitko neće biti prebačen na bolonju. Zato odjebi u troskoku i nemoj mi se obraćat na ovaj način osim ako imaš nešto pametno za reć i možda pokoji argument(ako!). Riječima Marka Baretića - "Zar bi starom programu naprosto trebali podijelit diplome?" I btw, prva ne zaustavlja samo debile - statistike ti govore u korist toga. Ispod 200 uvjeta od 1000 upisanih. Osim ako nazivaš 80% studenata debilima.
bubašpara
24-09-2009, 21:50
ovako, meni je Relković jutros reka da što se tiče sniženog uvjeta da bi o tome tribali raspravljati dekan i prodekani danas tokom dana i da će on stavit večeras ili sutra odluku na pravo.hr.... ali meni se već riga od takvog njegovog odgovora budući da mi to ponavlja po ko zna koji put još od 01.09.!!! stalno sutra će, za 3 dana, za 5 dana.... a oni nikako!!!
tako da, više mu stvarno ne virujem!!! idem onda opet sutra na fax predat još jednu molbu!!!! i molim vas ljudi napravite to svi, moramo tamo navaliti u što većem broju inače će nas gadno sjeb...!!!!
bubašpara
24-09-2009, 21:57
okej, znaci molbe se pisu 100%. mislis li da bi trebali pozurit sa tim molbama ili je vise manje svejedno kada ih predamo? pri tome mislim na studente koji vec imaju 4 polozena ispita sa 3. godine. i pod "pozuriti" mislim sutra ili ponedjeljak/utorak.
prijatelju ČIM PRIJE!!!! nema čekanja!!! po mogućnosti svi da smo tamo sutra ujutro!!!
Pravobranitelj
24-09-2009, 22:12
Riječima Marka Baretića - "Zar bi starom programu naprosto trebali podijelit diplome?"
Do not quote him on this ovako. To je bio sarkazam u kontekstu "Vi bi svima dekanski, dakle. Hoce bit i nekih argumenata za to ili da svima odmah dam i lizalice jer to žele?".
Kao sto vidimo, svi imaju dekanski.
Dalje u raspravu necu ulazit.
Novosti su na mom podforumu, kopirajte ako ocijenite da treba. :wink:
fat drummer
24-09-2009, 22:14
Fat, poštedi me svojeg sranja koje nema veze s vezom. Dekanski je tražen za sve jer je normalno da svi imaju(druga stvar što možda nismo očekivali da će svi dobit), a nitko neće biti prebačen na bolonju. Zato odjebi u troskoku i nemoj mi se obraćat na ovaj način osim ako imaš nešto pametno za reć i možda pokoji argument(ako!). Riječima Marka Baretića - "Zar bi starom programu naprosto trebali podijelit diplome?" I btw, prva ne zaustavlja samo debile - statistike ti govore u korist toga. Ispod 200 uvjeta od 1000 upisanih. Osim ako nazivaš 80% studenata debilima.
da, govorim ti da ste trebali brinuti o potrebama studenata i da prestaneš s petparačkim izvrdavanjima kako nema šanse da bi faks snizio uvjet kada kako sada stvari stoje to namjerava.
zajebali ste.
da osamdeset posto faksa su debili ako u dvije godine ne daju uvjet za prvu. a ti si tražio da se tim debilima još da i dekanski. pošto očito kurca razumiješ o potrebama dijela svojih kolega i onda još izmišljaš neke konstrukcije kako je faks trebao predložiti da se studentima izvanredno da neko pravo (npr. za dekanski to pravilo ne vrijedi, tu predstavnici pišu dopis) nemoj mi tui molim te glumiti uvrijeđenu veličinu.
bubašpara
24-09-2009, 22:30
da, govorim ti da ste trebali brinuti o potrebama studenata i da prestaneš s petparačkim izvrdavanjima kako nema šanse da bi faks snizio uvjet kada kako sada stvari stoje to namjerava.
zajebali ste.
da osamdeset posto faksa su debili ako u dvije godine ne daju uvjet za prvu. a ti si tražio da se tim debilima još da i dekanski. pošto očito kurca razumiješ o potrebama dijela svojih kolega i onda još izmišljaš neke konstrukcije kako je faks trebao predložiti da se studentima izvanredno da neko pravo (npr. za dekanski to pravilo ne vrijedi, tu predstavnici pišu dopis) nemoj mi tui molim te glumiti uvrijeđenu veličinu.
potpis i duboki naklon!!!::S:
osamdeset posto faksa su debili ako u dvije godine ne daju uvjet za četvrtu.
No krasno, tako pričat o studentima.:mrgreen: Ali istina je, u očima uprave je sniženje uvjeta olakšavanje ljudima koji u 2 godine nisu dali uvjet za četvrtu a nemaju šanse ni uz dekanski. Ako sad to odobre ovako preko molbi, onda je to znak dobre volje uprave koja odlazi da pogura na četvrtu još te preostale nebolonjce koji nisu uspjeli dat uvjet(iz neznanih razloga s obzirom da odobravaju molbe za neprebacivanje). Napiši još koji put da je Zbor sjebo, čisto da utažiš glad svog ega i porive za prigovaranjem i sranjem.:roll:
@ Pravobraniteljica: citat je točan, nema potrebe da me ispravljaš. Istina je da je rečen u šali i totalno nevezano uz išta ali baš je ovdje pasao. :mrgreen:
fat drummer
24-09-2009, 22:44
zbor je zajebaaaaaoooooooooooo. kardinalno. jučer je bilo natjecanje u zajebima. zbor je pobijedio. svjetsko natjecanje. u igri je bio i černobil. tek treće mjesto. zbor je odni prva dva. istim zajebom. fenomen jebote.
Ako sad to odobre ovako preko molbi, onda je to znak dobre volje uprave koja odlazi da pogura na četvrtu još te preostale nebolonjce koji nisu uspjeli dat uvjet(iz neznanih razloga s obzirom da odobravaju molbe za neprebacivanje)
kakve veze ima neprebacivanje sa smanjenim uvjetom? i da, naravno da je to izraz dobre volje, jer je izvanredno dopušteno pravo, ali ovisi i o vašem dopisu koji bi, kako sam shvatio trebali vi napisati kao služebni i nužni katalizator odobravanje tih molbi. koji ste mogli napisati i prije tri dana. i ne pobjediti na svjetskom.
kakve veze ima neprebacivanje sa smanjenim uvjetom?
Pa ima, ljudi žele na četvrtu da ih ne prebace na bolonju. Sigurno nije da bi što prije polagali ispite sa četvrte jer svi znamo da faks nije odobrio da se polaže išta sa više godine ako ne očistiš nižu.
fat drummer
24-09-2009, 22:50
bravo đ. samo što se upis po starom prgramu došušta i za treću godinu.
ali objasni mi ovo
te preostale nebolonjce koji nisu uspjeli dat uvjet(iz neznanih razloga s obzirom da odobravaju molbe za neprebacivanje)
kakve veze ima davanje uvjeta s molbom da ne odeš na bolonju?
Pravobranitelj
24-09-2009, 22:51
@ Pravobraniteljica: citat je točan, nema potrebe da me ispravljaš. Istina je da je rečen u šali i totalno nevezano uz išta ali baš je ovdje pasao. :mrgreen:
LOL, nisam ga ispravljala jer je, indeed, tocan. :wink:
Dala sam kontekst samo zato jer malo sugerira da je to objasnjenje zasto nema snizenog uvjeta, a nije.
Prije tih molbi je bila šema da ljude na četvtoj ne prebacuju na bolonju, a očekivano je da će prebacivat i treću slijedeće godine kao što su drugu prošle godine. Znam gro ljudi koji su paničarili jer su se bojali da će ih prebacit pa su se požurili s tim sniženim uvjetom i sad su četvrta a mnogi nisu dali ni gp ni gpp koje je većina prenesla. Otkad dopuštaju ljudima da pišu molbe za ostanak na starom programu nema potrebe za tim. Ne čitaš što pišem ali svejedno sereš, baš gej od tebe.:mrgreen: Al i dalje ne vidim što će vam sniženi uvjet, upišite parcijalu četvrte po starom i polažite ispite.
bubašpara
24-09-2009, 23:12
Đ! ti baš baljezgaš!!!
raspriča si se o nečemu o čemu očito nemaš blagog pojma!! pobrka si kruške i jabuke!!
aj rađe nemoj više ništa pisati!!
PS jesi ti možda položio GP (u komadu, a ne u dijelovima)i GPP kad tako pametuješ onima koji nisu!!
Bez uvrede, ali stvarno mislim da predstavnici koji su na bolonji NE MOGU shvatiti u kojoj smo mi situaciji i onda se samo nazivciram kad nakon par sati dodjem i vidim postove koji su cisti izraz neznanja tj. nepoznavanja situacije u kojoj smo mi....krenimo od pocetka, upises 3.godinu, cistu trecu (kao ja npr. nije me prva pokolebala, cak dapace, druga mi je bila bas super), prebacis kp ili kpp (bar se to masovno prebacivalo) i onda ti dodje situacija da vuces kpp od roka u 11.mj, pa 2.mj pa u 4. dodjes na komisuj (jbg. retardirana sam bila za taj predmet i nisam ga uspjela poloziti) pa padnes komisiju pa fino cilas 3 mj pa fulas prvi rok u 6.mj pa se useres na drugom roku u 6.mj jer vise ni sam ne znas sta bi i onda napokon das u 7.mj imas max br.bodova na ispitu i dodjeti prof i kaze da se zadovoljis sa 2 jer si toliko puta izlazi.....jebenoo genijalno, ali imam dvojku u indexu i ljeto pred sobom...naravno ljeto ode na par dana odmora i sljaku jer treba faxu dat 6000 kn za upis...pa ti fino rjesi ispite sa trece godine na dva roka u 9.mj....naravno sanse nema za to pa onda upisujes pad godine i ides iskoristit svoju drugu sansu.....hm....rok u 11.mj, 2 roka u 2.mj, 4.mj, 6.mj dva roka i 7.mj...ja sam ocito glupa jer nisam uspjela dat mp, gpp i gp, ali eto imam jebeno pravo nadat se snizenom uvjetu koji ce mi mozda pomoci da upisem cistu cetvrtu, a ne jebenu parcijalu jer hocu vise odslusat to sto imam sa 4., ako ne uspijem nema veze, al hocu znat da sam probala...
malimrav85
25-09-2009, 01:00
jel to neka mitska kategorija ili to stvarno postoji i jednom ćemo svi to moć vidjet?
:neko:
ovako, meni je Relković jutros reka da što se tiče sniženog uvjeta da bi o tome tribali raspravljati dekan i prodekani danas tokom dana i da će on stavit večeras ili sutra odluku na pravo.hr.... ali meni se već riga od takvog njegovog odgovora budući da mi to ponavlja po ko zna koji put još od 01.09.!!! stalno sutra će, za 3 dana, za 5 dana.... a oni nikako!!!
tako da, više mu stvarno ne virujem!!! idem onda opet sutra na fax predat još jednu molbu!!!! i molim vas ljudi napravite to svi, moramo tamo navaliti u što većem broju inače će nas gadno sjeb...!!!!
Dobro, kolegice, vidim da je panika... ali pobogu, ajmo NE PRETJERIVATI... jer nije BAŠ TOLIKA panika...
Sve stoji... mogli smo kao Zbor tražiti i smanjeni uvjet... osobno sam mislio da je to gotova priča jer je stvar išla prošle godine i činilo se da nema novonastale situacije da se to promijeni... pa eto, s moje strane propust što sam mislio da truna logike u fakultetu postoji i da će se o tome razmišljati i bez naše intervencije... ne znam kakvo je mišljenje drugih kolega u Zboru, ali kladim se da većina to isto tako vidi... računali smo na inerciju... i krivo izračunali... i sad nam treba odsjeći glave?!
Probat ćemo to riješiti... javit ćemo vam jel treba pisati molbe i to pravovremeno... upisi su sad ionako do sredine listopada... i ne vidim zašto bi bilo bitno kad se predaju ako je u okvirima upisa... molim vas samo bez pretjerane panike...
Fat, ti isto malčice kenjkaš, šta je da je... sad odjednom dekanski kao nije bitan... sad je odjednom problem broj jedan 'smanjeni uvjet'... k vragu i sve... primili smo jedan mail o toj temi i to ne sumnjam, od kolegice bubašpare... i to s apelom 'raspitajte se'... a s druge strane na pravokutniku smo mogli vidjeti članke i članke o dekanskom, a i anketu ste imali, ukoliko se ne varam o tome... kolegica sa socijalnog rada je radila i peticiju... mislim, ljudi... slažem se da se kaže šta se zajebalo, al sad da odjednom ništa drugo nije bitno...
A baš me zanima čija bi se glava tražila da nije odobren dekanski!
Zapravo, to nikad nije u pitanju... čija se glava traži... samo je pitanje tko je traži - bolonjci ili stari studenti... ili uprava... ili susjed s petoga kata...
UUUU... daaaaa... još je jedan iznimno bitan moment u cijeloj toj priči oko dekanskog i smanjenog uvjeta...
Kad je bio sastanak oko dekanskog s prodekanima, na isti smo bili pozvani uz napomenu da je to 'sastanak u vezi dekanskog roka'... iz nekih meni neobjašnjivih razloga u tom momentu smo se nekako skoncentrirali ponajviše na tu temu, pa sam ja propustio napomenuti da bih ja radije vidio faks u rozom nego u zelenom... čak i kolega Đ nije uspio iznijeti svoj zahtjev za crvenim oblacima na zidovima... a pravobraniteljica se samo smješkala smišljajući koju bi ozljedu mogla tražiti da se meni nanese, bez da je išta rekla... damn it... idući put ću svakako, na sastanak o smanjenom uvjetu izaći sa zahtjevom o rozom faksu...i dajte još nešto da ubacimo u šum u komunikaciji koji imamo s upravom... zašto ne... ajmo i sa crvenim oblacima...
Eto, ako je to ikakvo opravdanje, bili smo maksimalno spremni i Zbor i Pravobraniteljica na sastanak na koji smo pozvani - 'o dekanskom roku'... :mrgreen:
fat drummer
25-09-2009, 09:08
kid, di sam rekao da dekanski nije bitan? kažem da jedan od članova zbora presumira da zna što je bolje za studente prava od njih samih i da traženje smanjenog uvjet nema nekog smisla. dobili ste dekanski. evo vam faking značka. bravo.
to što je sastanak bio oko dekasnkog roka ne znači da je vaš dopis, fenomenalan kakav je, trebao, mogao i smio samo sadržavati zahtjev za time.
tim više ako sada pišete dopis za smanjenjej uvjeta.
kide, papir, pair je bitan. znaš li da smo od 52 do 59 slali novce da se sade drveća u izraelu a ti danas bacaš papir kao da se ne sjećaš yad vashema:cold:
carolina
25-09-2009, 12:47
i ja tebi želim sreću i da završiš po starom programu. no, carolina, kaj je previše je previše.
1) vrijeđanje pojedinaca u zboru bez da ih znaš i bespotrebno generaliziranje u nervozi je kontraproduktivno i u krajnjem slučaju, nije pristojno. opaska da je sz nešto trebo napravit po tom pitanju je sasvim normalna, dapače, al vrijeđat pojedince i etiketirati na ih na bilo koji način stvarno nije u redu. pogotovo jer nisi glasala ni za jednog predstavnika, a mogla si.
mislim da sam jasan.
3)ponavljam, stvarno ti želim da završiš po tom programu i razumijem da ne mogu shvatit probleme starog programa, ali molim te.. probaj to smirenije kao npr. noola27 i dobit ćeš odgovore. od bijesa nikad kruha.
Dear,Georgee zivot je takav cupav i dlakav! Kao prvo,Mislim da ljudi koji nisu spremni prihvatiti kritiku nemaju sta radit u SZ.Kao drugo;kako znas da nisam glasovala? Kao trece, sto je to po cemu ti mislis da sam ja nekoga vrijedjala?kako to da ne kazes nekom profesoru kada ti spusti nesto sto je puno uvredljiviije da nije kulturan i da vrijedja? Kao cetvrto, mislim da takodjer nije kulturno sa tvoje strane da ti treba toliko dugo da se uopce pojavis na ovom forumu i nesto guknes.Kao peto, ako sam te vec uvrijedila tuzi me za uvredu ili u biti klevetu jer nije moja "tzv. uvreda" bila izrecena u cetiri oka neko pred puno vise ociju.ali nazalost, ne mozes me ti kao pojedinac tuzit jer nisam nikoga poimenicno imenovala.nneka me onada tuzi cijeli studentski zbor:))))tako da mi je zao.I opet cu reci da oni koji ne znaju raditi svoj posao nemaju sta raditi na tom mjestu.
Dear,Georgee zivot je takav cupav i dlakav! Kao prvo,Mislim da ljudi koji nisu spremni prihvatiti kritiku nemaju sta radit u SZ.Kao drugo;kako znas da nisam glasovala? Kao trece, sto je to po cemu ti mislis da sam ja nekoga vrijedjala?kako to da ne kazes nekom profesoru kada ti spusti nesto sto je puno uvredljiviije da nije kulturan i da vrijedja? Kao cetvrto, mislim da takodjer nije kulturno sa tvoje strane da ti treba toliko dugo da se uopce pojavis na ovom forumu i nesto guknes.Kao peto, ako sam te vec uvrijedila tuzi me za uvredu ili u biti klevetu jer nije moja "tzv. uvreda" bila izrecena u cetiri oka neko pred puno vise ociju.ali nazalost, ne mozes me ti kao pojedinac tuzit jer nisam nikoga poimenicno imenovala.nneka me onada tuzi cijeli studentski zbor:))))tako da mi je zao.I opet cu reci da oni koji ne znaju raditi svoj posao nemaju sta raditi na tom mjestu.
nemam namjeru oftopičarit dugo, tako da, nakon ovog odgovora ako imaš nešto za reć, molio bih te da mi se javiš na pm jer ovo nije mjesto za to.
1.kritika "zajebali ste" je ok. kritika "vi ste ulizice" je baljezganje. btw. ja nisam u zboru.
2.jer si rekla da nisi, odnosno iz tvojih postova se to moglo zaključit.
3.vrijađala si jer si ih nazivala ulizicama. nabroji ljude u zboru, imaš njihova imena, navedi koji od njih su ulizice i zašto?
4.pratio sam tvoje postove otkad se otvorila ova tema. nakon kaj sam vidio da ti ne bi na dekanski jer eto, moraš na put pa bi rađe da ti sniženi uvjet padne s neba, odlučio sam reagirat.
5.nemam takvu namjeru, svrha ovog je dobronamjerna kritika.
reći da ne znaju svoj posao možeš, ali opet si promašila poantu. meni nije zasmetalo kaj si ti njima rekla da ne znaju radit svoj posao, nego kaj si ih nazivala ulizicama, eto tako, čisto da ih uvrijediš. to smatram nepotrebnim i bolje da se postavljaju pitanja zašto to nije bilo napravljeno, zašto nema reakcije, nego da počneš nasumce vrijeđat i etiketirat ljude.
želim ti taj sniženi uvjet bez obzira na sve, ali molim te, smiri ton (iako razumijem zašto si gnjevna!) i razmisli prije nego kaj bubneš nešto.:thumbup:
a sad, ako imaš odgovor, slobodno mi pošalji pm, ovdje više neću odgovarat.
bubašpara
25-09-2009, 15:30
The Kid, ja ti nisam slala nikakav mail! ne znam od kog je, ali od mene nije...
a druga stvar.. ne tražim odsijecanje ničijih glava, ali ne možete bit tako pasivni... "mi smo mislili...jer je tako bilo zadnje 2 god..." a dekanskog ima već zadnje 222 godine pa ste se sitili tražit ga i izborit se za njega.. i sad smo mi svi živčani i histerični jer je 25.09. a ne znamo koliko nam je ispita za uvjet... mislim stvarno, zašto dižemo paniku oko ničega!! to je tvoj stav koliko vidim.. i onda vam je još krivo kad vam se nešto prigovori.. ispadate žrtve.. jadni!!
PS da ste "mislili" ne bi ovako ispalo... tako da, molim vas uime svih studenata čiji ste problem ovog puta zanemarili da drugi put malo više mislite nas!!!
dekanskog ima već zadnje 222 godine!
Tako je. Ali samo za stari program i to u eri kad ste imali milijun rokova. Ali zato dolaskom bolonje ukinu neke rokove i još odobre dekanski samo za stari program(a prošle godine samo za treću) ali tu te pretpostavljam nije bilo briga. Ovo je presedan i to bitniji od vašeg šugavog sniženog uvjeta kojeg ni prošle godine nije tražio Zbor nego je faks samoinicijativno dao. Otud ova misao "da će bit isto ko prošle godine", a nama bolonjcima(kao i velikoj većini starog programa koji su također mislili da će biti kao i prošle godine i nisu se previše pitali oko sniženog uvjeta) je bilo bitno jedino da ima dekanskog da probamo uhvatit uvjet.
bubašpara
25-09-2009, 17:31
imamo sniženi!!!!!!!!!!
http://www.pravo.hr/studenti?@=5stv#news_10757
jeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
bubašpara
25-09-2009, 18:06
megi, hvala na jučerašnjoj obavijesti u vezi molbi, ja već jutros svoju predala.. sad samo još čekam da lupe na nju "ODOBRENO" i da napokon mogu u referadu upisati 4.god!!:smartass:
ma nema problema, drago mi je da si me shvatila ozbiljno. baš smo frajerice, napokon na 4. godini, kaj ne. :mhm::mhm:
The Kid, ja ti nisam slala nikakav mail! ne znam od kog je, ali od mene nije...
a druga stvar.. ne tražim odsijecanje ničijih glava, ali ne možete bit tako pasivni... "mi smo mislili...jer je tako bilo zadnje 2 god..." a dekanskog ima već zadnje 222 godine pa ste se sitili tražit ga i izborit se za njega.. i sad smo mi svi živčani i histerični jer je 25.09. a ne znamo koliko nam je ispita za uvjet... mislim stvarno, zašto dižemo paniku oko ničega!! to je tvoj stav koliko vidim.. i onda vam je još krivo kad vam se nešto prigovori.. ispadate žrtve.. jadni!!
Kako je to točno ispalo? Da imate sniženi uvjet kako je i bio, da citiram,: ''u akademskim godinama 2007/08. i 2008/09.''?! i uz to i dekanski rok!
Ajde molim te, pretjerala si s panikom, a na kraju je sve riješeno kak sam ti odmah i rekao da će biti riješeno...
I btw, dekanskog nije bilo za bolonjce s nižih godina studija nikad... ove godine je prvi put da je za sve... i svake godine se oko dekanskog vode pregovori jer je to u načelu 'izvanredni rok'! Za sniženi uvjet smo očekivali ovakav rasplet situacije...
Nemam ništa protiv prigovora, dapače, odlično mi je da se javljate i da možemo reagirati po vašim sugestijama, ali protiv pretjerane panike i rečenica tipa 'kako se možete zvati studentskim predstavnicima' i 'ne mislite na nas jadne i nemoćne' imam puno!
Što se mene tiče, a to je možda zato što sam trenutno pripit, - we won the day - dekanski za sve i sniženi uvjet...
Ciao i hvala na povjerenju!
P.S.
Poziv da se kandidiraš u proljeće i dalje stoji!
Kako je to točno ispalo? Da imate sniženi uvjet kako je i bio, da citiram,: ''u akademskim godinama 2007/08. i 2008/09.''?! i uz to i dekanski rok!
Ajde molim te, pretjerala si s panikom, a na kraju je sve riješeno kak sam ti odmah i rekao da će biti riješeno...
I btw, dekanskog nije bilo za bolonjce s nižih godina studija nikad... ove godine je prvi put da je za sve... i svake godine se oko dekanskog vode pregovori jer je to u načelu 'izvanredni rok'! Za sniženi uvjet smo očekivali ovakav rasplet situacije...
Nemam ništa protiv prigovora, dapače, odlično mi je da se javljate i da možemo reagirati po vašim sugestijama, ali protiv pretjerane panike i rečenica tipa 'kako se možete zvati studentskim predstavnicima' i 'ne mislite na nas jadne i nemoćne' imam puno!
Što se mene tiče, a to je možda zato što sam trenutno pripit, - we won the day - dekanski za sve i sniženi uvjet...
Ciao i hvala na povjerenju!
P.S.
Poziv da se kandidiraš u proljeće i dalje stoji!
čisto onako offtopic... unaprijed se ispričavam... ne misliš li da je malo bolesno da pripit u 5 ujutro u subotu ideš na pravokutnik.net?? :wink::wink:
fat drummer
26-09-2009, 16:43
kid ne pije... sutra je yom kippur i vrijeme je priprema za kippurski post i molitvu. ovakav vjerski netolerantni ispad ti ne ide na čast.
malimrav85
26-09-2009, 17:10
čisto onako offtopic... unaprijed se ispričavam... ne misliš li da je malo bolesno da pripit u 5 ujutro u subotu ideš na pravokutnik.net?? :wink::wink:
ja uvijek idem pripit na pkt u 4-5 ujutro!
must do! totalni!
:neko:
Ma ne samo da smo ulizice koje zapravo boli džon za običnog studenta, već naši apetiti sežu onkraj PFZGa, u same strukture države, državnih firmi i stranaka !!!!!!!!!!:rotfl::rotfl:
I btw, nemojte brinuti, pretprošle godine su ljudi također saznali 'na vrijeme' da imaju smanjeni uvjet i dekanski rok, razlika je bila u svega 3-4 dana. Šteta što se stvari često riješe 5 do 12, ali se barem riješe, a i oni koji su se zaletili, uvijek imaju mogućnosti molbama srediti situaciju...tako da, off you go...
kid ne pije... sutra je yom kippur i vrijeme je priprema za kippurski post i molitvu. ovakav vjerski netolerantni ispad ti ne ide na čast.
Tako je!
Sramota je da u ovoj zemlji, u kojoj smo najbolje mogli svjedočiti što antisemitizam donosi i u kojoj je naš vrijedan narod toliko bespotrebno patio, još uvijek postoje tako zadrti ljudi!
Danas sa zalazom sunca počinje post za najsvetiji od svih naših svetih blagdana...
Židove, želim ti laku gozbu!
צוֹם קַל
fat drummer
27-09-2009, 21:20
tzom kal i tebi...
napokon da se odobrio sniženi uvjet. živio dekan!!!
zato su nekima molbe odbijene a nekima uvazene a svi napisu isto? kak oni to gledaju?meni je baretic proslu jesen reko da mogu ove god po starom i racuno mi je te godine neke i cura koja je u istoj sitiaciji ko i ja ,molba joj odbijena,sad ju je predala.sta se treba napisat,milism znam sta se treba napisat al jel ima neka caka il koji k??
jel se moze na pismeni ispit s osobnom jer necu imat index bice mi kod njih s molbom..?
cak nekima koji imaju normalni uvjet,jos 1 ispit s 3.god,molba je odbijena??!!!!!
Koliko je znam ne smije ti proći 7g.od upisa faksa.Čak i ako imaš uvjet u tom slučaju ti se odbija.
ma nije.odobrena je ljudima koji upisali 2001.
bubašpara
02-10-2009, 23:28
29 odobreno, a 44 odbijene!!!:angry:
ma nema veze tih 7 god, gleda se čl 116..ja i prijateljica predale iste molbe, i jedna i druga 2005/2006 imale upisanu 2 god, moja pozitivno riješena, njena odbijena... nije mi jasno što sad mudruju!!!:angry::angry:
ja sam upisala 2004., ali sam 2005./06. upisala pad 1.... kome se gleda kaj je upisano te godine? svima ili?
Pozdrav...kratko pitanjce, s obzirom na prijasnje godine i snizeni uvijet za stari program, zanima me jel ce se to traziti i ove godine? predpostavljam da to predstavnici trebaju predloziti prije sjednice ili...?!
bubašpara
20-09-2010, 20:59
a kakva je točno tvoja situacija!? jer ako si lani upisala 4. po sniženom, sad upisuješ apsolventsku ako si redovan, ako si izvanredan onda samo nastavljaš tu 4. uglavnom, ako ti to pomaže početkom 9 mj. bila sam u referadi i rekao mi je relković da mi koji smo tako lani ostali po starom da sad imamo rok za diplomirati do 30.09.2011. a tko to do tad ne uspije (citiram ga) "fakultet ga može prebaciti na bolonjski program!"
a kakva je točno tvoja situacija!? jer ako si lani upisala 4. po sniženom, sad upisuješ apsolventsku ako si redovan, ako si izvanredan onda samo nastavljaš tu 4. uglavnom, ako ti to pomaže početkom 9 mj. bila sam u referadi i rekao mi je relković da mi koji smo tako lani ostali po starom da sad imamo rok za diplomirati do 30.09.2011. a tko to do tad ne uspije (citiram ga) "fakultet ga može prebaciti na bolonjski program!"
Prosle godine sam upisala 3.po starom, izvanredni sam, sad imam 4 ispita sa 3. Znam da je prosle godine bila odluka da vrijede isti uvijeti kao i godinu prije dakle snizen uvjet...
Cek, al sad mi je ovo zanimljivo, fakultet ga MOZE prebaciti na bolonju...znaci da i ne mora... :)
bubašpara
20-09-2010, 21:16
e nemam pojma, najbolje onda da pitaš relkovića..
a gle, nemojmo se zanositi.. to bi značilo da imaju pravo, a sudeći po ovom što smo dosad vidili sigurno će to i napraviti..
Istina, ma cijela godina je ispred nas...mene trenutno zanima ovaj uvjet....glupo mi je slati mail Danijelu kad jos nema odluke, a postala sam na podforumu predstavnika jer su mozda bolje upoznati sa situacijom...
Ajd ako netko od predstavnika ima kakvu informaciju nek javi ili mi posalje pm
Danke!!