PDA

View Full Version : Financiranje inozemnog visokog obrazovanja :)

Skylark Ishmaelle
12-06-2006, 15:15
U Jutarnjem sam vidjela ovaj

Insomniac
12-06-2006, 15:16
ni sama ne znas koji ces flame pokrenuti :)
vec smo raspravljali o ovome...

Skylark Ishmaelle
12-06-2006, 15:19
Ma da? TNX na upozorenju.....Ako je ve

Robierre de Cochon
13-06-2006, 00:46
Ulaganje u obrazovanje - lijepo...ali èemu? Ionako veÌina dolazi studirati u Zagreb i Split. Kad bi to zadrŞalo ljude dolje, onda bi to imalo smisla....bolje da financiramo sveuèiliťte nego vojsku, kao ťto je to bilo u bliskoj proťlosti.

Ipak, teťko je to podrŞati dok su sveuèiliťta u Hrvatskoj u kompletnom rasulu i dok naťi studenti u kino dvoranama sluťaju predavanja. MoŞda da se i to uzme u obzir....inaèe nemam niťta protiv pomoÌi drugim drŞavama.

Alexis
13-06-2006, 00:57
SVEUÈILIĹveliki kuracTE U MOSTARU Posjet ministra Primorca i predstavnika Hrvatskog rektorskog zbora
Mostar nema pravo na èekanje, jer mora opstati Sveuèiliťte

MOSTAR

Želimo i na ovaj naèin pruŞiti ruku svim podruèjima gdje Şive Hrvati kazao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac prigodom juèeraťnjeg posjeta Sveuèiliťtu u Mostaru, u povodu donacije koju je Vlada RH odobrila jedinoj visokoťkolskoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH. Podsjetimo, radi se od 360 milijuna kuna namijenjenih izgradnji i razvoju Sveuèiliťta.

Primorac je naglasio kako bi se u prvoj fazi trebao realizirati iznos od 183 milijuna kuna kredita, a po hrvatskom modelu, koji se dosad pokazao odliènim, gradit Ìe se i mostarski kampus po najsuvremenijim standardima. Dodao je kako je to preduvjet da i Sveuèiliťte u Mostaru postigne izvrsnost toliko nuŞnu na meðunarodnom trŞiťtu znanja.

Jedino sveuèiliťte izvan RH na hrvatskom jeziku ne moŞe opstati ako Ìe biti na marginama i dobivati na kapaljku. Mostar nema pravo na èekanje. A najbitnije je da Ìe u svemu tome hrvatska Vlada biti uz Mostar kazao je Primorac, naglasivťi kako Ìe raspodjela novca biti transparentna, kriteriji i uvjeti jednaki su onima u RH, a imovina Sveuèiliťta u Mostaru (radi se o hipoteci), bit Ìe jamac za vraÌanje sredstava. U Mostaru su juèer bili i predstavnici Hrvatskog rektorskog zbora, èiji je èlan i Sveuèiliťte u Mostaru. Predsjednik toga zbora prof. dr. Damir Magať rekao je da granice ne smiju biti prepreka ťirenju znanja, te da samo ono moŞe jamèiti put u Europu, dok je rektor Sveuèiliťta u Mostaru prof. dr. Frano LjubiÌ zahvalio Vladi RH i naglasio:

Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèiliťtu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoÌ Sveuèiliťtu i Mostaru, nego i cijeloj drŞavi.

obrazloŞenje ministra Primorca u veèernjem listu

POSEIDON
13-06-2006, 02:26
Podrzavam.

Zagreb dosta financira "svoje" sveuculiste a primarno tu je i drzava.
Mostar se ne moze financirati jer je Federacija u rasulu a imamo obveze prema Hrvatima u zemlji koja je prirodno povezana na RH,bez obzira sto se to sluzbeno naziva drugom,tu

g money
13-06-2006, 10:31
veĂŚ mi je puna glava tih hercegovaca

fat drummer
13-06-2006, 10:40
koja ironija, pola zagrebaèkih fakulteta nema niťta niti ťto bi slièilo najmodernijem kampusu ili èak dvorani/menzi (da ne govorim o ostatku rh)..ovdje se uopÌe ne radi o preŞivljavanju mostarskog sveuèiliťta, veÌ ga hrvatska vlada gradi i modernizira. mislim super, ulaŞe se u obrazovanje, nitko sretniji od mene, ali zaťto se ovi novci nisu dali splitskom ili osjeèkom sveuèiliťtu koje vjerujem isto nema vremena èekati jer mladi iz tih djelova rh odlaze u zagreb i tamo se ťkoluju i ostaju. molim, zar je moguÌe da je ovo politièki motivirana odluka u nadi pridobivanja glasova hrvata iz hercegovine? neeeee, kao ťto ni braniteljske kvote nemaju veze s politikom....

kima
13-06-2006, 11:24
Sad mi je došlo iz dupeta u glavu: a zato 5 kuna za prijavnicu!

Premijer Sanader otvorio je europsku perspektivu ovom sveuèilištu i tako pridonio opstanku i ostanku Hrvata u BiH, jer ovo nije samo pomoæ Sveuèilištu i Mostaru, nego i cijeloj državi.

Toliko o onim nekim teorijama visokog nataliteta u BiH koji æe RH posredno biti od koristi kada ti Hrvati odluèe preseliti ovdje.

Mene u cijeloj prièi možda najviše smetaju trkeljanja o polarizaciji i centralizaciji kako svega ostalog, tako i znanja i obrazovanja unutar RH; na momente Zagreb kao da je "kriv" zbog tolikog priljeva studenata iz ostalih regija. Možda problem s tih 360 milijuna ne bi bio riješen, ali bi zasigurno ublažio situaciju i sprijeèio odlazak mnogih, ako ne sada, a onda u bliskoj buduænosti. Govorim naravno o onima koji ne žele iz Splita, Osijeka, RIjeke...

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 11:43
Sa web-a sindikata znanosti:
1. Ukupno, i za visoko obrazovanje i za znanost, drĹžave EU-a iz Prora

camao
13-06-2006, 11:58
molim, zar je moguæe da je ovo politièki motivirana odluka u nadi pridobivanja glasova hrvata iz hercegovine? neeeee, kao što ni braniteljske kvote nemaju veze s politikom....
bas, toliko je ocito da je zalosno.
:smt011

fat drummer
13-06-2006, 12:04
oprostite krvo sam se izrazio, nije fora u pridobivanju, veĂŚ u zadrĹžavanju glasova. kima ima prvo da tih 360 milja ne bi previĹĄe pomoglo u iseljavnaju iz rijeke, splita, osijeka itd, ali bi svakako bio korak naprijed.
za divno èudo studentska populacija hrvatske nije nikakvo relevantno glasaèko tijelo!!!???!!! umirovljenici, branitelji, nezaposleni jesu, a studenti nisu.

kima
13-06-2006, 12:12
Heh, izbori æe pokazati jesu li im izraèuni bili toèni, tj. da li je brojka pridobivenih (pardon - zadržanih), bilo u RH, bilo u BiH, te na kraju sve zbrojeno, dostatna. Sudeæi po rezonima nekih kolega forumaša koji drže da je tim milijunima u Mostaru mjesto, izgleda da æe biti...

Monn
13-06-2006, 12:15
a kaj je sa Pulom, Rijekom, Zadrom, Dubrovnikom....u nekima nema èak ni menze ni studentskih domova....... :smt009

Tkach
13-06-2006, 12:53
Sva navedena sveuèiliťta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piťe veÌ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèiliťta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

camao
13-06-2006, 12:56
Sva navedena sveuèilišta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piše veæ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèilišta u BiH. ....

ionako su vec svi koji su mogli dosli u Zg.
a za sveucilista u BiH nek se brine Vlada sa proracunom BiH.
koliko ja znam Hercegovina se jos nije pripojila Hrvatskoj. :smt006
po toj analogiji, ajmo onda izdvojit koji milijuncic i za sveculista po Gradiscu, Banatu i sl :smt018

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 12:57
[quote=Tkach]Sva navedena sveu

Tkach
13-06-2006, 13:06
ionako su vec svi koji su mogli dosli u Zg.

Iz ovog se izvodi da Hercegovci u Hercegovini zapravo ne postoje, veĂŚ je naseljavaju EtrurĹĄĂŚani, Iliri ili moĹžda vanzemaljci.

a za sveucilista u BiH nek se brine Vlada sa proracunom BiH.

Ajmo nazvat premijera Adnana ili predsjednika Sulejmana da iskeĹĄiraju neku lovu Hrvatima u Mostar! S obzirom da je nemaju, neka nazovu svoje prijatelje u Saudijsku Arabiju, nek im oni poklone...

koliko ja znam Hercegovina se jos nije pripojila Hrvatskoj. :smt006

Iz te èinjenice izviru svi problemi!

po toj analogiji, ajmo onda izdvojit koji milijuncic i za sveculista po Gradiscu, Banatu i sl :smt018

Ova analogija je toliko glupa da ne zasluĹžuje odgovor.

13-06-2006, 13:57
talibanska sveuèilišta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji æe se po završetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Bošnjakistan....

:? :smt005 ](*,)

veteran
13-06-2006, 14:09
Podrzavam!!!!

Iz razloga sto je bolje da tamo ostanu nego da u Zg dolaze...pa ne mozes vise cuti purgerski na faksu...jos malo pa ce cijela Hrvatska i okolica doc u Zagreb...no potpuno ih shvacam i nemam prigovora sto dolaze jer stvarno nemaju izbora...nek otvore sveucilista svuda po Hrvatskoj i nikom se nece dati dolaziti u Zg i cijela ce se Hrvatska normalno razvijati u svim djelovima a ne sve nakrcati u Zg i cuditi se i buniti sto svi dolaze...

A sto se tice Sveucilista u Puli...Istra ima vise novaca nego bilo koji dio Hrvatske osim Zagreba i mogu imati odlicno sveuciliste...tako da ih molim da vise ne seru gluposti

kima
13-06-2006, 15:30
Sva navedena sveuèilišta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piše veæ samo o Mostaru.

Pa da, ovdje se raspravlja o tome tko nije trebao dobiti (barem ne u toj mjeri), a dobio je nauštrb onih koji su trebali dobiti još više.

S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèilišta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèilišta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji æe se po završetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Bošnjakistan....

Tako je! Ma sve se to zapravo odvija pod komandom raèanovsko-pusiæko-mesiæevskog antikršæanskog i antihrvatskog, projugoslavenskog ultraljevièarsko-revolucionarnog pokreta koji pod krinkom krilatice "religija je opijum za narod" u biti skriva svoje pravo vjersko opredijeljenje.

Salem Alejkum brate!

hrvoje2003
13-06-2006, 15:34
Meni ta odluka nije jasna. Kolika ja znam, sveuciliste u Mostaru postoji, imaju svoje prostore za rad. Malo mi glupo izgleda cinjenica da nas novac, novac koji bi mogli iskoristiti u RH dajemo na druga mjesta. Pa s tim novcima se svakoj visokoskolskoj ustanovi mogu kupiti novi kompjuteri i sva potrebna tehnicka oprema. Ili urediti neki ucenicki dom! Ili nam to mozda ne treba?

konzerva
13-06-2006, 15:35
bilo bi idealno da se ne mora pomagat, ali èinjenica je da Hrvati u BiH nestaju, da ih nitko ne pomaŞe pa ako neÌemo mi neÌe nitko nikada

Lara Car
13-06-2006, 16:08
Sva navedena sveuèiliťta su dobila svoj dio para, ali se o tome ne piťe veÌ samo o Mostaru. S jedne strane ne volite kad vam Hercegovci navale na fakultete u RH, s druge strane ne volite ni kad im se daju pare za razvoj jedinog hrvatskog sveuèiliťta u BiH. Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

Hallelujah! Daljna rasprava nije potrebna! Bravo Tkach! :smt002

Ako Muslimane u BIH financira Saudijska Arabija (s kojom zapravo nisu nikako povezani, niti povijesno niti regionalno), onda ne znam zaĹĄto se ne bismo mi brinuli o Hrvatima preko granice!
Ako se Austrija politièki brine o bivťim drŞavama Hbs. Monarhije, ťto nas sprijeèava da budemo povezani sa vlastitim narodom koji èak niti prostorno nije odijeljen od nas, veÌ teritorijalnom granicom?
I nemojte mi govoriti da se ne ulaŞe u Sveuèiliťta u RH, studentski zbor telefonira za 20 000 kn mjeseèno i ima sluŞbeno auto! Whatever....

Sudijska Arabija i Austrija su daleko bogatije zemlje no Hrvatska, te si mogu priuĹĄtiti ovakva ulaganja odnosno DAROVE.

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 16:17
[quote=lenny***][quote=Tkach]Sva navedena sveu

Lara Car
13-06-2006, 16:20
Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

je li suviĹĄno napisati kakava je ovo predrasuda :smt011 a da ne kaĹžem rasizam :smt019

moj stric je vrhunski struènjak za kemijsku tehnologiju i inŞinjering te radi u DO Tuzle, suraðuje sa Interpolom, MUP-om RH i policijama svih ostalih europskih drŞava na suzbijanju trgovine drogom. Znaèi nije se bacio na izgradnju Islamske republike, kao niti veèina drugih visokoobrazovanih Boťnjaka. PredlaŞem ti da drugi put razmisliť prije no izneseť ovakvu glupost o temi za koju si samo umiťljať da je poznajeť.

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 16:23
[quote=lenny***]Dakle, ne radi se o daru, jer se iz

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 16:27
sa http://www.dnevni-list.ba/?mdls=1&mdls_tip=2&nid=4433

MOSTAR - Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstvo znanosti, obrazovanja i ĹĄporta RH nedavno je donijela odluku za Sveu

Murphy
13-06-2006, 16:49
Nek ih kreditiraju...dugorocno gledano, kad se BiH raspadne, a hoce, samo moze ici nama u korist. Gledajmo na to kao na ulaganje u buducnost :smt003

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 16:59
Nek ih kreditiraju...dugorocno gledano, kad se BiH raspadne, a hoce, samo moze ici nama u korist. Gledajmo na to kao na ulaganje u buducnost :smt003

Dopusti mi da te citiram:
'Hrvati su racionalni kol'ko Irci trijezni '

:smt003

Murphy
13-06-2006, 17:02
Dopusti mi da te citiram:
'Hrvati su racionalni kol'ko Irci trijezni '

:smt003

Cuj, to se inace uzima kao alternativno rjesenje za slucaj Peljeskog mosta...kad pripojimo Hercegovinu nece biti potrebe za izgradnjom mosta :smt003

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 17:06
Murphy....ti si genijalan....sad si mi otvorio o

Tkach
13-06-2006, 17:15
Jednostavnim rjeènikom, vi bi ih najradije prislili da idu na talibanska sveuèiliťta u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i ostale bosanske kasabe u kojima bliskoistoèni kapital gradi obrazovnu infrastrukturu iz koje izlaze kadrovi koji Ìe se po zavrťetku faksa baciti na izgradnju Islamske republike Boťnjakistan....

je li suviĹĄno napisati kakava je ovo predrasuda :smt011 a da ne kaĹžem rasizam :smt019.

Predrasuda? Dakle Saudijci (nisu talibani, ali razlika je zapravo jako relativna) nemaju nikakve veze s naglim poslijeratnim akademskim procvatom odreðenih dijelova BiH - mind you, govorim o osnivanju dvaju (2) sveuèiliťta i udvostruèenju jednoga? Ili su pare pale s neba?

hrvoje2003
13-06-2006, 17:16
Dakle, ne radi se o daru, jer se iz èlanka da razaznati da se radi o kreditu, što znaèi da æe nam te pare biti vraæene! Živo èudo, nismo mi ti koji se zadužuju, veæ se netko zadužuje kod nas! :smt003

Naravno, postajemo financijska sila! gluposti. Ako si barem malo upoznata sa situacijom u RH onda bi trebala znati da drzava funkcionira na temelju kredita. Krediti koje plasiraju banke(ne vise nase nego strane) takoder nisu iz sredstava domacih banaka nego izvana. Uostalom, HNB je svojom intervencijom pokusala sprijeciti zaduzivanje nasih banaka vani. Sad, ti stvarno vjerujes da u takvoj situaciji imamo mogucnosti kreditirati obrazovanje druge drzave? Nemamo nikakvih kapitalnih investicija, uostalom uopce nema naznaka da je poznata gospodarska stategija RH, ali mi investiramo i preko nasih granica. Sto si vise puta to ponovim, smjesnije mi zvuci.

Lara Car
13-06-2006, 17:17

je li suviĹĄno napisati kakava je ovo predrasuda :smt011 a da ne kaĹžem rasizam :smt019.

Predrasuda? Dakle Saudijci (nisu talibani, ali razlika je zapravo jako relativna) nemaju nikakve veze s naglim poslijeratnim akademskim procvatom odreðenih dijelova BiH - mind you, govorim o osnivanju dvaju (2) sveuèiliťta i udvostruèenju jednoga? Ili su pare pale s neba?

predrasuda je da se na tim sveuèiliťtima kadar obrazuje za stvaranje neke islamistièke drŞave. naravno da su donatori i ťto je tu loťe? imaju novca i nek ga troťe kako Şele, mi, naprotiv nemamo novca da ga lupamo u tuðe obrazovanje :smt018

Tkach
13-06-2006, 17:26
Geografske lokacije u koje se novac usmjerava bude u meni skepticizam po pitanju tih saudijskih mecena i njihovih namjera kad su u pitanju sva njihova ulaganja u BiH, ukljuèujuÌi i ona znanstveno-obrazovna.

A ťto se tièe indoktrinacije koja se provodi u obrazovnom sustavu nekih dijelova Federacije, o tome najrjeèitije govore sadrŞajno maťtovite zadaÌe sarajevskih ðaka o Isusu kopiletu i sl.

Lara Car
13-06-2006, 17:31
Geografske lokacije u koje se novac usmjerava bude u meni skepticizam po pitanju tih saudijskih mecena i njihovih namjera kad su u pitanju sva njihova ulaganja u BiH, ukljuèujuÌi i ona znanstveno-obrazovna.

A ťto se tièe indoktrinacije koja se provodi u obrazovnom sustavu nekih dijelova Federacije, o tome najrjeèitije govore sadrŞajno maťtovite zadaÌe sarajevskih ðaka o Isusu kopiletu i sl.

ne doniraju samo muslimanske zemlje njihova sveuèiliťta, Tkach :smt002

o ovom posljednjem ne znam niťta, osim da i prije rata, u "ono" doba", U Metropoli djeca dobacivala drugoj djeci "Odi u Bosnu" i takvo ťto, pa opet mi na pada na pamet generalizirati i reÌi da se radi o kolektivnoj netrpeljivosti. Ipak, BIH je zemlja napaÌena ratovima te su takvi sluèajevi sigurno èeťÌi. Ipak, postoje mnogi koji ne razmiťljaju an radikalan naèin i zbog njih ovo i piťem.

:smt006

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 17:36
Ispri

Robierre de Cochon
13-06-2006, 17:48
Pa nisu ljudi ovce da ih dijelimo po torovima èovjeèe! Ĺveliki kuracta bi sad trebali onog muslimana iz Mostara poslat u Tuzlu da studira, a pravoslavca u Trebinje ili ne znam gdje. Da li je svrha tog sveuèiliĹĄta segregacija ili bi valjda konaèno trebali doĂŚi pameti i shvatiti da smo preglupe ovce i da nam trebaju ĹĄkole i knjige, da prorade malo te moĹždane vijuge, a ne da slijepo slijedimo ''pastire'' kojima nije ni do naroda, ni vjere, ni nacije, nego vlastitih dĹžepova!

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 17:54
[quote=Robierre de Cochon][quote=Tkach]Jednostavnim rje

Tkach
13-06-2006, 18:08
[quote=Skylark Ishmaelle]
Tkach, zlato, koliko si puta bio u Bosni i na koji si se izravan na

Tkach
13-06-2006, 18:18
Pa nisu ljudi ovce da ih dijelimo po torovima èovjeèe! Ĺveliki kuracta bi sad trebali onog muslimana iz Mostara poslat u Tuzlu da studira, a pravoslavca u Trebinje ili ne znam gdje. Da li je svrha tog sveuèiliĹĄta segregacija ili bi valjda konaèno trebali doĂŚi pameti i shvatiti da smo preglupe ovce i da nam trebaju ĹĄkole i knjige, da prorade malo te moĹždane vijuge, a ne da slijepo slijedimo ''pastire'' kojima nije ni do naroda, ni vjere, ni nacije, nego vlastitih dĹžepova!

Gdje sam ja rekao da Srbima i Muslimanima iz Mostara ne treba dozvoliti studij na mostarskom sveuèiliťtu? Na stranu èinjenica da Srbi i Muslimani kao i Židovi joť uvijek imaju brojne zajednice u najmultietnièkijem gradu BiH, usprkos navodnom "etnièkom èiťÌenju" od strane Hrvata, ťto i nije sluèaj s nekim drugim gradovima - pa je takva predmnijeva teoretski moguÌa.

Ono ťto sam htio reÌi je da je mostarsko sveuèiliťte jedino sveuèiliťte u BiH na podruèju s relativnom hrvatskom veÌinom i da je kao takvo vaŞno za bh Hrvate.

kima
13-06-2006, 18:26
A što se tièe indoktrinacije koja se provodi u obrazovnom sustavu nekih dijelova Federacije, o tome najrjeèitije govore sadržajno maštovite zadaæe sarajevskih ðaka o Isusu kopiletu i sl.

Èudno... Obièno nisi toliko kritièan u svezi prikazivanja vjerskih ikona. Na bilo koji naèin. Niti ih nazivaš indoktrinacijama.

Tkach
13-06-2006, 18:33
Sloboda tiska je druga stvar, mogu tiskati ťto ih je volja u Dnevnom avazu i Osloboðenju, ali javno obrazovanje s tim nema veze.

Jimmy
13-06-2006, 18:44
Ulaganje je nesrazmjerno vaŞnosti tog sveuèiliťta i broju studenata na njemu, ali nadam se kako Ìe se isplatiti. Ipak je to ulaganje u obrazovanje itd. S obzirom na visinu ulaganja iz Hrvatske i Saudijske Arabije, uskoro se moŞe oèekivati i ulaganje iz Beograda. BiH za nekoliko godina postaje najobrazovanija zemlja u Europi ako se nastavi takav trend.

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 18:50
[quote=Tkach][quote=Skylark Ishmaelle]
Tkach, zlato, koliko si puta bio u Bosni i na koji si se izravan na

Skylark Ishmaelle
13-06-2006, 18:52
[quote=Jimmy]Ulaganje je nesrazmjerno vaĹžnosti tog sveu

Tkach
13-06-2006, 19:09
[quote=Skylark Ishmaelle]
[

Buba, ajd se skoncentriraj...Znam da je ve

Robierre de Cochon
13-06-2006, 21:15
Gdje sam ja rekao da Srbima i Muslimanima iz Mostara ne treba dozvoliti studij na mostarskom sveuèiliťtu?

Ono ťto sam htio reÌi je da je mostarsko sveuèiliťte jedino sveuèiliťte u BiH na podruèju s relativnom hrvatskom veÌinom i da je kao takvo vaŞno za bh Hrvate.
Negodovao si nad moguènoťÌu da Hrvati nedaj bOŽe studiraju u ''talibanskim svuèiliťtima'' - Sarajevu i Tuzli. Znaèi da bi ta sveuèiliťta trebala biti rezervirana samo za Muslimane; a contrario mostarsko bi trebalo biti samo za Hrvate? Ne znam da li sam dobro shvatio svrhu hrvatskih/boťnjaèih sveuèiliťta.

Skylark Ishmaelle
14-06-2006, 01:30
[quote=Tkach][quote=Skylark Ishmaelle]
[

Buba, ajd se skoncentriraj...Znam da je ve

g money
16-06-2006, 18:57
to nisu naťi problemi. to je druga drŞava. uostalom, kolko samo hercegovaca ima u ZG, al ne u novom Zg, veÌ pod sljemenom. moji roditelji rade veÌ 30 godina, a imaju dvosobni stan. i onda mi dodje neki neuki tip iz BIH, kupi poduzeÌe na sumnjiv naÌin preko svojih rodijaèkih veza i upropasti ga, radnici zavrťe na ulici, a on kupi viletinu. i onda mi takve lovaťe trebamo financirati u hercegovini. :smt013

Tkach
16-06-2006, 19:18
Tebe baĹĄ jebuckaju vile u podsljemenskoj zoni? To ti se zove kapitalizam, druĹže, to je ono za ĹĄto su ti starci glasali 1990!

Jimmy
16-06-2006, 21:31
Ne znam bať da je to kapitalizam, kapitalisti ne uniťtavaju svoj kapital. I kapital obièno zarade, ne bude im darovan.

Tkach
16-06-2006, 21:47
Ne znam bať da je to kapitalizam, kapitalisti ne uniťtavaju svoj kapital. I kapital obièno zarade, ne bude im darovan.

Kapitalizam nigdje nije lijep, nije mi jasno ĹĄto smatraĹĄ pravim kapitalizmom! MisliĹĄ da svi oni steel-workersi iz Sheffielda i okolice nisu 1980-ih govorili da su im pogoni "uniĹĄteni" isto kao ĹĄto to govore hrvatske "Ĺžrtve" privatizacije?

Ali je zato kapitalizam pravedan, jer svakoga trud i snalaŞljivost mogu dovesti iz jebenog u Jebaèki poloŞaj. Ali lakťe je zanovijetati, proklinjati Židove/Hercegovce/WASP-ovce i traŞiti kvaziegalitarno druťtvo. Iz prezira prema kapitalizmu, prema bogatstvu i prema onima koji Şive u podsljemenskim zonama rodili su se i faťizam i komunizam.

g money
16-06-2006, 22:13
nije to trud i snalaĹžljivost. to su lopovska posla. mnogi su ljudi snalaĹžljivi, al nisu lopovi.

g money
16-06-2006, 22:24
Tebe baĹĄ jebuckaju vile u podsljemenskoj zoni? To ti se zove kapitalizam, druĹže, to je ono za ĹĄto su ti starci glasali 1990!
nisam ja protiv tih vila, samo nek se preispita ta naĹĄa privatizacija. i ne zovi me drugom jer to nisam a nisu niti bili moji roditelji.

kima
17-06-2006, 13:21
Ali je zato kapitalizam pravedan, jer svakoga trud i snalažljivost mogu dovesti iz jebenog u hebaèki položaj. Ali lakše je zanovijetati, proklinjati Židove/Hercegovce/WASP-ovce i tražiti kvaziegalitarno društvo. Iz prezira prema kapitalizmu, prema bogatstvu i prema onima koji žive u podsljemenskim zonama rodili su se i fašizam i komunizam.

Znam da bi mi bob rock, a i još poneki zamjerili na ovako nekonstruktivnoj kritici, ali po prvi put ovaj smajliæ uistinu odražava moje stanje pred monitorom, pa bi bilo šteta ne iskoristiti ga - zato :smt005

Kapitalizam i demokracija kao paket fenomenalno pravednih teorija koji svima daje jednake moguænosti u startu, pa nagraðuje prema ostvarenim zaslugama i na temelju toga stvara materijalne, tj. klasne razlike, poèesto je u praksi mnogo šugaviji od one komunistièko-utopistièke o kolektivnoj dobrobiti i bratstvu i jedinstvu jer mu se èesto zaobilazi ono na èemu i poèiva - zakone. No, kao što Winston reèe, bolji sitem još nismo izmislili.

Odmaknimo se od onih HLJ45 sranja i tome srodnih zajebancija; ja naginjem lijevo, pa ipak daleko je to od klanjanja Josipu Brozu i ostatku kako uvaženi kolega reèe, "ljevièarskog establišmenta" u Hrvatskoj (iako mi djed bješe vojni oficir, a tata jugooficirsko dijete, globtroter jel). Ali ti kolega Tkach, bojim se da si hrvatski pandan Zmagu Jelinèiæu. Mislim, jel pogledaš ti lijevo prelazeæi cestu? Ima li tvoj auto lijevi žmigavac? Kažu li ti da imaš dvije desne kad si nespretan?
Sve mi se èini da imaš neki patološki problem s pojmom "lijevo"?

Lara Car
17-06-2006, 13:27
-cut-
:smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010

sramota za jedne i za druge, samo to mogu reĂŚi....no ipak se nadam da razumijeĹĄ kako nije u cijeloj BIH tako :smt002 na svu sreĂŚu!! :smt002

ipak ostajem pri onoj da RH nema tolika financijska sredstva da si moŞe priuťtiti ulaganje u tuðe obrazovanje dok naťe kopni :smt012 isto bi rekla i da se daje nekoliko stotina milijuna kuna za sveuèiliťte u Zenici, Tuzli ili Bijeljini :smt001

Tkach
17-06-2006, 15:57
Odmaknimo se od onih HLJ45 sranja i tome srodnih zajebancija; ja naginjem lijevo, pa ipak daleko je to od klanjanja Josipu Brozu i ostatku kako uvaŞeni kolega reèe, "ljevièarskog establiťmenta" u Hrvatskoj (iako mi djed bjeťe vojni oficir, a tata jugooficirsko dijete, globtroter jel). Ali ti kolega Tkach, bojim se da si hrvatski pandan Zmagu JelinèiÌu. Mislim, jel pogledať ti lijevo prelazeÌi cestu? Ima li tvoj auto lijevi Şmigavac? KaŞu li ti da imať dvije desne kad si nespretan?
Sve mi se èini da imať neki patoloťki problem s pojmom "lijevo"?

Da li bi povjerovao da ti kaĹžem da sam LJEVAK? :smt003

ubr, nadam se da nisi doŞivio komentar o globtroterima uvredljivim - Miroslav Tuðman i Andrija Hebrang su isto globtroteri tako da protiv njih kao skupine nemam niť protiv.

Jimmy
17-06-2006, 16:30
Ako si nezaposlena Şena Muslimanka, Islamska zajednica BIH Ìe te plaÌati 10 KM dnevno da nosiť dimije. To je 300 KM mjeseèno, ťto je ujedno prosjeèna plaÌa u BIH

Kaj je to istina? Dobivaju lovu samo zato ĹĄto se pokriju? Kako provjeravaju tko stvarno nosi te dimije?

kima
17-06-2006, 16:35
Da li bi povjerovao da ti kažem da sam LJEVAK? :smt003

Ne. Ne vjerujem ti da uopæe imaš neki lijevi ud.

ubr, nadam se da nisi doživio komentar o globtroterima uvredljivim - Miroslav Tuðman i Andrija Hebrang su isto globtroteri tako da protiv njih kao skupine nemam niš protiv.

Raðe bi ga shvatio samo kao uvredljivog, nego da mi starog trpaš u koš sa spomenutom dvojicom po bilo kojem kriteriju.

Robierre de Cochon
17-06-2006, 21:26
TodoriĂŚ nije Hercegovac!
MudriniĂŚ isto tako!
Stipe GabriĂŚ Jambo isto tako!
Sanader isto nije!
Korumpirani Nenad Ĺveliki kuracepiĂŚ nije!
Vlasnik Peveca takoðer nije Hercegovac!
Vlado Zec nije takoðer!
Ni Andrija Hebrang!
Herak nije bio!
A ni RopuĹĄ!
Nije ni Radimir ÈaèiÌ!
Ni Miomir ŽuŞul!
Tuðman vam nije bio Hercegovac!
A ni Tito!

Mora da su im preci iz Hercegovine - inaèe ne znam kako bih objasnio ove izuzetke. [bigsmile] =P~

Insomniac
17-06-2006, 22:17
T
Ljudi moji, pa tko to vas onda krade?? :smt017

:smt003 :smt003 :smt003 :smt003 :smt003

On top of my head....

Ĺveliki kuracuĹĄak - dok je bio ziv
Kutle -dok je mogao
LijanoviĂŚi - svi znaju kako su se oni obogatili,svercom deviza dok su kamioni
prevozili iz hrv u BIh bezvrijedne dinare i tamo ih pretvarali u devize.
Mate Boban - dok je mogao
Iviè PaťaliÌ
GrgiĂŚ - Euroherc
Jebaè od severine - SiS,Sverca cigareta i nafte ih RH
Otac onog momka iz Makarske koji je pregazio dvije cura - Ĺveliki kuracverca cigareta
Marèinko - glumina banka

jel ti treba nastaviti? Il je ovo dosta?

FYI TodoriĂŚ nije hercegovac,a osim one afere sa zitom njemu se ne moze pripisati nista...Ako je i krao bio je pametan u tome

g money
17-06-2006, 22:45
paĹĄaliĂŚ je najveĂŚi lopov od svih. evo, sad gradi urbane vile za 15 milijuna eura. da mi je samo znati otkud tolki novac. a sve im je omoguĂŚio pizzaboy ĹĄuĹĄak. :smt003

Insomniac
17-06-2006, 22:58
paĹĄaliĂŚ je najveĂŚi lopov od svih. evo, sad gradi urbane vile za 15 milijuna eura. da mi je samo znati otkud tolki novac. a sve im je omoguĂŚio pizzaboy ĹĄuĹĄak. :smt003

nemoj tako,pa to je samo 3 milijuna pizza .....
To mu je bio dnevni promet :smt003

Tkach
17-06-2006, 23:07
Ĺveliki kuracuĹĄak - dok je bio ziv
Kutle -dok je mogao
LijanoviĂŚi - svi znaju kako su se oni obogatili,svercom deviza dok su kamioni
prevozili iz hrv u BIh bezvrijedne dinare i tamo ih pretvarali u devize.
Mate Boban - dok je mogao
Iviè PaťaliÌ
GrgiĂŚ - Euroherc
Jebaè od severine - SiS,Sverca cigareta i nafte ih RH
Otac onog momka iz Makarske koji je pregazio dvije cura - Ĺveliki kuracverca cigareta
Marèinko - glumina banka

Zaboravio si Rotschilde, Goldman-Sachs i.... aaaah forged abaut it.

HoÌe li netko viťe napisati "Protokole ťirokobrijeťkih mudraca", da znamo koji su im toèno ťiri planovi?!

Tkach
17-06-2006, 23:13
GovoreĂŚi o pizza-menu on je bar bio dio nekog wealth-creating enterprise u svom Ĺživotu, za razliku od Pavijana, Intendanta i Malog Ivice, pa makar se radilo o pizzama.

Tkach
17-06-2006, 23:38
Mene ovdje na drugi pogled najviťe fascinira lakoÌa kojom se nekoga proglaťava lopovom - za neke ajde i navedete naklapanja iz birtija i Globusa tipa: je, je on ti je ťvercao oruŞje, isprièao mi je bratiÌ susjedovog malog ťto je iťao s njegovim roðakom u srednju.

Ali npr.

GrgiĂŚ - Euroherc

I to je valjda optuŞba sama po sebi, dovoljno je povezati kapitalista s njegovim izrabljivaèkim sustavom, i to je sve ťto je potrebno za osudu pred narodnim sudom!

Ovo se ne odnosi samo na vas hercego-frustrante veĂŚ i na lenny kad nabraja i spomene "vlasnika Peveca", dakle ne zna mu ni ime, ali ipak ga spominje u kontekstu kriminala. Mislim, koji qratz?

Insomniac
18-06-2006, 00:16
Ali npr.

GrgiĂŚ - Euroherc

Hebemu Tkach,pogledaj malo bolje . Pogledaj kako se covjek dokopao dionica Euroherca. Pa pogledaj kako je usao u jadransko osiguranje prije cca 6 godina,
Onda manipulacije na burzi (nedozvoljene ) prilikom kupovine KBZ-a,kada je SDA po prvi put u povijesti hrvatskih Burzi zabranila izvrsavanje naloga...
Sto se tice Lucica,i onog drugog oni su danas legalizirali svoj ratni posao,pa su danas eksluzivni distributeri TDR-a za BIH. Prije su bili ilegalni....
Osim toga,nas intendant je isto tako radio.
Prodavao je slike golih teta za duplerice u Startu

:smt002

oh da,zaboravio sam par

Ljubo Cesic Rojs
Praljak
Tuta- ovo je malo dvojbeno jer je i prije imao para,ali u ratu je jos malo zgrnuo....

p.s.

Goldman Sachs je investicijska banka .

Jimmy
18-06-2006, 00:43
PaĹĄaliĂŚ - Ĺveliki kuracuĹĄak osovina bila je kljuèna, ta dva èovjeka zasluĹžna su za 90% krupnog kriminala 90-ih. Davali su politièku zaĹĄtitu svima koji su se htjeli baviti kriminalom. Ako si bio pod njihovom zaĹĄtitom, mogao si raditi ĹĄto god si htio. Ovi ostali nabrojani samo su njihovi posluĹĄnici i ĹĄtièenici.

Tkach
18-06-2006, 00:45
Osim toga,nas intendant je isto tako radio.
Prodavao je slike golih teta za duplerice u Startu

Kvragu, zaboravio sam na ovo. Znaèi da se intendant ipak bavio nekim kreativnim poslovnim pothvatima. Kad bolje razmislim, ima prièa i da je Burduť otvorio neki kupleraj dok je bio naèelnik opÌine Orahovica. Znaèi da se samo Mali Ivica nije uprljao radom u proizvodnji ekonomskih dobara.

Hebemu Tkach,pogledaj malo bolje . Pogledaj kako se covjek dokopao dionica Euroherca. Pa pogledaj kako je usao u jadransko osiguranje prije cca 6 godina,
SDA Onda manipulacije na burzi (nedozvoljene ) prilikom kupovine KBZ-a,kada je po prvi put u povijesti hrvatskih Burzi zabranila izvrsavanje naloga...
Sto se tice Lucica,i onog drugog oni su danas legalizirali svoj ratni posao,pa su danas eksluzivni distributeri TDR-a za BIH. Prije su bili ilegalni...

Zanimljivo da i LuèiÌa smatrať lopovom, ali i vjerodostojnim kad su u pitanju njegove optuŞbe u smjeru GrgiÌa.

Ljubo Cesic Rojs
Praljak
Tuta- ovo je malo dvojbeno jer je i prije imao para,ali u ratu je jos malo zgrnuo....

I Steve Bubalo koji je preteo graðevinske poslove poťtenim Amerikancima u Los Angelesu, proklet bio!

p.s.

Goldman Sachs je investicijska banka .
Pa zar sam rekao da je planinarsko druĹĄtvo?

Insomniac
18-06-2006, 00:49
Kvragu, zaboravio sam na ovo. Znaèi da se intendant ipak bavio nekim kreativnim poslovnim pothvatima. Kad bolje razmislim, ima prièa i da je Burduť otvorio neki kupleraj dok je bio naèelnik opÌine Orahovica. Znaèi da se samo Mali Ivica nije uprljao radom u proizvodnji ekonomskih dobara.

Bio je predstavnik ili direktor tvrtke koja je prodavala startu materijale...

Ljubo Cesic Rojs
Praljak

I Steve Bubalo koji je preteo graðevinske poslove poťtenim Amerikancima u Los Angelesu, proklet bio!
[/quote]

Daj Tkach...Sa iznimkom Tute tko je od njih imao ikakav novac?
Rojs je radio kao vozac pobogu....

Tkach
18-06-2006, 00:57
Praljak je imao npr. najveÌi kapital, znanje (3 fakultetske diplome) i izrazitu inteligenciju. Rojs moŞda nije prepametan, ali je dobar organizator i tko god je bio na Dinari 1995. zna da umije raskrèiti put.

Tuta bať i nije iz ove prièe jer se on viťe bavio rasipanjem nego skupljanjem. TeŞak je Şivot meðunarodnih kockara i bonvivana.

Insomniac
18-06-2006, 01:02
Praljak je imao npr. najveÌi kapital, znanje (3 fakultetske diplome) i izrazitu inteligenciju. Rojs moŞda nije prepametan, ali je dobar organizator i tko god je bio na Dinari 1995. zna da umije raskrèiti put.

Tuta bať i nije iz ove prièe jer se on viťe bavio rasipanjem nego skupljanjem. TeŞak je Şivot meðunarodnih kockara i bonvivana.

Jebeno dobre su imali place kad su si mogli to sve priusiti :smt012

U svakom slucaju EOD sto se mene tice...

acid
18-06-2006, 01:07
Malo ste zastranili s tim lopovima. :smt003

Tkach
18-06-2006, 01:09
Jesmo, zapravo ne bi bila loťa ideja staviti kljuè u bravu jer smo samu temu veÌ dvaput iscrpili (jednom prije nego ťto je topic otvoren).

acid
18-06-2006, 01:10
Ma ne, tema je baĹĄ zanimljiva, unosi Ĺživost. Lome se koplja, krv ĹĄtrca na sve strane i tak... :smt003

g money
18-06-2006, 09:58
tuta-najveĂŚi reketar, postao je general, a nema ni srednju ĹĄkolu

Robierre de Cochon
18-06-2006, 14:45
Sa iznimkom Tute tko je od njih imao ikakav novac?
Rojs je radio kao vozac pobogu....
To je tipièna krleŞijanska prièa o stvaranju balkanskog kapitalizma. Degenerirana malograðanťtina, stasala iz panonskog blata, kraðe crkvenog srebra, pregaŞena sirotinja, uspon od meðimurskih seljaka do uglednih gornjogradskih bankara i industrijalaca. :smt015

Insomniac
18-06-2006, 14:53
Da se razumijemo, i u nas je bilo govana (Tuta, Ĺveliki kuracuĹĄak, KordiĂŚ, PrliĂŚ, PaĹĄaliĂŚ...), ali ih vi Hrvati imate joĹĄ viĹĄe!

Znaci vi niste Hrvati :smt005

O Praljku kao prijatelju obitelji sve najbolje!

Od svih njih jedino mi je Blaskica zao....
Ni kriv ni duzan je bio nahebao...

acid
18-06-2006, 15:41
Ĺveliki kuracto znaèi da su jedini kaĹženjeni kriminalci u ovoj zemlji Hercegovci, a svi nekaĹžnjeni kriminalci u ovoj zemlji nisu Hercegovci!!!

Stvarati sliku o nekom narodu temeljem Ĺveliki kuracuĹĄka i PaĹĄaliĂŚa je totalno pogreĹĄno generaliziranje!
Znam masu Hercegovaca koji se ne bave nikakvim mutnim poslovima i koji su intelektalci!

Pohvala Ljubi JurèiÌu koji u svojem kabinetu na fakultetu drŞi kartu Hercegovine!

Malo nas je al nas svugdje ima!! :smt016 :smt016 :smt016 :smt016

Da se razumijemo, i u nas je bilo govana (Tuta, Ĺveliki kuracuĹĄak, KordiĂŚ, PrliĂŚ, PaĹĄaliĂŚ...), ali ih vi Hrvati imate joĹĄ viĹĄe! Na vaĹĄu Ĺžalost, trebat ĂŚe vam vremena da to shvatite! A vi budale glasajte za te iste.... :smt004E, meni je baĹĄ to zanimljivo. Kad treba sebo pripisati zasluge ili se braniti, onda se istièe- mi smo Hercegovci. A kad se treba ogrepsti za neĹĄto, onda se kaĹže- pa mi smo Hrvati. ZaĹĄto tako?

Insomniac
18-06-2006, 16:57
E, meni je bať to zanimljivo. Kad treba sebo pripisati zasluge ili se braniti, onda se istièe- mi smo Hercegovci. A kad se treba ogrepsti za neťto, onda se kaŞe- pa mi smo Hrvati. Zaťto tako?

Pa to sam i ja pitao lenny...
jer ako oni nisu hrvati onda nema smisla da im ista pomazemo,jer prema ustavu mi morao samo potpomagati hrvatske manjine izvan RH.

g money
18-06-2006, 17:02
Ĺveliki kuracto znaèi da su jedini kaĹženjeni kriminalci u ovoj zemlji Hercegovci, a svi nekaĹžnjeni kriminalci u ovoj zemlji nisu Hercegovci!!!

Stvarati sliku o nekom narodu temeljem Ĺveliki kuracuĹĄka i PaĹĄaliĂŚa je totalno pogreĹĄno generaliziranje!
Znam masu Hercegovaca koji se ne bave nikakvim mutnim poslovima i koji su intelektalci!

Pohvala Ljubi JurèiÌu koji u svojem kabinetu na fakultetu drŞi kartu Hercegovine!

Malo nas je al nas svugdje ima!! :smt016 :smt016 :smt016 :smt016

Da se razumijemo, i u nas je bilo govana (Tuta, Ĺveliki kuracuĹĄak, KordiĂŚ, PrliĂŚ, PaĹĄaliĂŚ...), ali ih vi Hrvati imate joĹĄ viĹĄe! Na vaĹĄu Ĺžalost, trebat ĂŚe vam vremena da to shvatite! A vi budale glasajte za te iste.... :smt004E, meni je baĹĄ to zanimljivo. Kad treba sebo pripisati zasluge ili se braniti, onda se istièe- mi smo Hercegovci. A kad se treba ogrepsti za neĹĄto, onda se kaĹže- pa mi smo Hrvati. ZaĹĄto tako?
potpuno se slaĹžem. kad im neĹĄto treba onda su hrvati.

ZER0
18-06-2006, 17:45
Ja se u potpunosti slaŞem sa tim da ima Hecegovaca lopova,kao i Hrvata,Srba,Makedonaca,Kenijaca,Japanaca itd.,ali mi nije jasno èemu tolika ogorèenost kod veÌine Hrvata u Hrvatskoj spram Hercegovaca...pa mrzite nas viťe nego Srbe...naťi su isto ginuli u ratu i branili Hrvatsku,a pola moje obitelji je zbog toga i poginulo,a umjesto hvala smo dobili etiketu lopova.
Da je bilo lopova i profitera,bilo je,ali nismo svi takvi...ili sam onda i ja lopov,seljaèina sa krťa ili neki drugi prekrasni naziv koji nam se pripisuju.
A to ťto se deklariramo kao Hercegovci i Hrvati je zato ťto to i jesmo...ja uvijek kaŞem da sam Hercegovac,i ne sramim se toga,Şivim poťteno i sve zaraðujem svojom mukom,ali to neke ljude ne zanima...ti si Hercegovac i kao takav primitivna seljaèina,lopov i "govno" od èovjeka...e pa sad ja vas koji me koliko toliko znaju pitam jesam li ja takav ili nisam.
A ťto se tièe financiranja Sveuèiliťta u Mostaru,mislim da bi se drŞava prvo morala srediti iznutra da bi se bilo kakva pomoÌ izvana mogla dobro iskoristiti.

Robierre de Cochon
18-06-2006, 19:10
ja uvijek kaŞem da sam Hercegovac,i ne sramim se toga,Şivim poťteno i sve zaraðujem svojom mukom,ali to neke ljude ne zanima...ti si Hercegovac i kao takav primitivna seljaèina,lopov i "govno" od èovjeka...e pa sad ja vas koji me koliko toliko znaju pitam jesam li ja takav ili nisam.

ZaĹĄto bi ti uopĂŚe bilo stalo do miĹĄljenja takvih idiota. Ĺveliki kuracto se mene tièe, ja s takvima jedva da Ĺželim i zrak dijeliti, a kamo li ĹĄto drugo.

ZER0
18-06-2006, 19:14
ZaĹĄto bi ti uopĂŚe bilo stalo do miĹĄljenja takvih idiota. Ĺveliki kuracto se mene tièe, ja s takvima jedva da Ĺželim i zrak dijeliti, a kamo li ĹĄto drugo.
Ma znam,nije ni meni baĹĄ previĹĄe stalo do njihovog miĹĄljenja,ali mi smeta kada pokupe miĹĄljenja sa "ulice" i onda prodaju to pod neku svoju filozofiju-pizdariju...nek budu ljudi pa nek imaju svoje miĹĄljenje,i ne pljuju po drugima bez razloga. :smt012

Robierre de Cochon
18-06-2006, 19:17
Ma znam,nije ni meni baĹĄ previĹĄe stalo do njihovog miĹĄljenja,ali mi smeta kada pokupe miĹĄljenja sa "ulice" i onda prodaju to pod neku svoju filozofiju-pizdariju...nek budu ljudi pa nek imaju svoje miĹĄljenje,i ne pljuju po drugima bez razloga. :smt012
Iz vlastitog iskustva znam da su to veÌinom intelektualne amebe koji i ne mogu nauèiti viťe od onoga ťto èuju na ulici. TuŞno je jedino kad svoju umnu inferiornost pretvaraju u stil Şivota. To onda zna djelovati groteskno.

ZER0
18-06-2006, 19:18
Iz vlastitog iskustva znam da su to veÌinom intelektualne amebe koji i ne mogu nauèiti viťe od onoga ťto èuju na ulici. TuŞno je jedino kad svoju umnu inferiornost pretvaraju u stil Şivota. To onda zna djelovati groteskno.
=D> =D> =D> ni sam nebi to bolje sroèio :smt023

Robierre de Cochon
18-06-2006, 19:21
=D> =D> =D> ni sam nebi to bolje sroèio :smt023
thanx :oops: [bigsmile]

acid
18-06-2006, 23:43
Ja se u potpunosti slaŞem sa tim da ima Hecegovaca lopova,kao i Hrvata,Srba,Makedonaca,Kenijaca,Japanaca itd.,ali mi nije jasno èemu tolika ogorèenost kod veÌine Hrvata u Hrvatskoj spram Hercegovaca...pa mrzite nas viťe nego Srbe...naťi su isto ginuli u ratu i branili Hrvatsku,a pola moje obitelji je zbog toga i poginulo,a umjesto hvala smo dobili etiketu lopova.
Da je bilo lopova i profitera,bilo je,ali nismo svi takvi...ili sam onda i ja lopov,seljaèina sa krťa ili neki drugi prekrasni naziv koji nam se pripisuju.
A to ťto se deklariramo kao Hercegovci i Hrvati je zato ťto to i jesmo...ja uvijek kaŞem da sam Hercegovac,i ne sramim se toga,Şivim poťteno i sve zaraðujem svojom mukom,ali to neke ljude ne zanima...ti si Hercegovac i kao takav primitivna seljaèina,lopov i "govno" od èovjeka...e pa sad ja vas koji me koliko toliko znaju pitam jesam li ja takav ili nisam.
.Ni sama ne znam kome se toèno obraÌať, ali ja sam samo pitala neťto ťto mi nije jasno. Inaèe, spram Hercegovaca imam predrasude, kao i prema mnogim drugima, i ne sramim se to priznati. Ali to ťto ih imam, ne znaèi da ne radim na tome da ne razmiťljam na taj naèin. Onaj tko tvrdi da predrasuda nema, laŞe. Ali nemam predrasuda na taj naèin da govorim da su seljaèine, govna i tsl.

ZER0
19-06-2006, 00:09
Ni sama ne znam kome se toèno obraÌať, ali ja sam samo pitala neťto ťto mi nije jasno. Inaèe, spram Hercegovaca imam predrasude, kao i prema mnogim drugima, i ne sramim se to priznati. Ali to ťto ih imam, ne znaèi da ne radim na tome da ne razmiťljam na taj naèin. Onaj tko tvrdi da predrasuda nema, laŞe. Ali nemam predrasuda na taj naèin da govorim da su seljaèine, govna i tsl.
Ne brini,oni kojima se ja obraÌam Ìe znati da su to oni...ti barem otvoreno priznať da imať predrasude,ali i da radiť na tome da to promijeniť,ali ima puno njih koji svoje miťljenjepokupe od "doma" ili jednostavno vjeruju svemu ťto èuju i prema tome kreiraju svoje vlastito...to me uŞasno Şivcira :smt013
Nisam mislio na tebe u gornjem postu...dont worry be cappy :smt002 :smt006

acid
19-06-2006, 00:21
Nisam mislio na tebe u gornjem postu...dont worry be cappy :smt002 :smt006U svakom sluèaju, ti si moj najdraŞi Hercegovac :smt002

Jimmy
19-06-2006, 00:47
Meni je Lenny najdraĹža Hercegovka. Bar na ovom forumu. Ali joĹĄ mi nije odgovorila kako oni koji ih plaĂŚaju kontroliraju nose li Ĺžene propisanu odjeĂŚu u BiH? :smt017

Skylark Ishmaelle
19-06-2006, 01:56
[quote=Jimmy]Meni je Lenny najdraĹža Hercegovka. Bar na ovom forumu. Ali joĹĄ mi nije odgovorila kako oni koji ih pla

ZER0
19-06-2006, 06:22
Nisam mislio na tebe u gornjem postu...dont worry be cappy :smt002 :smt006U svakom sluèaju, ti si moj najdraŞi Hercegovac :smt002
Ohh blush..danke ĹĄen :smt003

ThunderBoy
19-06-2006, 12:22
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

Insomniac
19-06-2006, 12:28
Mala napomena Hrvati u BiH nisu manjina iako bi mnogi htjeli da jesu.

Ok,oni su jedan od konstitutivnih naroda.Ali pogledaj koliko ih brojcano ima...
Koliko ih je za vrijeme rata bilo prisiljeno otici od tamo...

ThunderBoy
19-06-2006, 12:38
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

doli
19-06-2006, 12:56
ne kuzim (opet)cemu fight...
ovi koji su iz herceg bosne il imaju kakve veze s njima il se jednostavno zele ih rijesiti da ne dolaze u metropolu su za...kaj je meni razumljivo...
da se radi o bilo kojoj drugoj zemlji(koja moze biti u vecim govnima, a hrvata jos vise) bunili bi se ko i mi ostali..
al dajte molim vas, iako smo u boljoj poziciji od njih jos smo u govnima, skolstvo i ne samo fakulteti su u katastrofalnom stanju...od kadrova do opremljenosti skola i fakulteta..
nema boljeg dokaza od same cinjenice da postotak obrazovanih a pogotovo visoko obrazovanih je nizak...i ne znam u kojem sustavu ima smisla ulagati u drugoj zemlji u nesto a da nema dovoljno sredstava za sebe...
dal im treba pomoci..naravno..dal hr ima trenutno mogucnosti da to napravi a da nebude na ustrb nasim studentima..yeah right
kaj je najgore, mene opce to ne cudi jer nije ni prvi ni zadnji put da se vlada razbacuje s parama...
svejedno hvala lenny i inso kaj me nasmijavate s nabrajanjem ljudi koji su nas pokrali...hvala bogu ima ih ko u prici pa bi mogli nabaciti i neko natjecanje :smt003 ..ipak mislim da bi inso popusil jer smo i u tome brojniji :smt003

doli
19-06-2006, 20:51
zbog nepoštenog odnosa RH prema Hecegovcima, zbog vašeg neprestanog sranja po njima i omalovažavanja i zapostavljanja, ja se odavno ne identificiram kao Hrvatica!

Ja sam autohtona Hercegovka i Hrvata, a ne vi Hercegovaca > šta god vi mislili o tome!!moj se mentalitet i vrijednosti bitno razlikuju od vašeg papèenja, apatije, oèekivanja da vam netko nešto mora dati, rezigniranosti i kvazi-glembajštine! Hercegovci bi se trebali sramiti

a što se tièe grebanja o RH, to bi vrlo zanimljivo prokomentirala moja prijateljica Hercegovka, jedna od šestero djece, èiji su roditelji fakultetski obrazovani i svi žive od socijalne pomoæi! Hvala vam na tome...

@Jimmy > Hvala ti Jimmy!
Muslimanke se plaæaju da nose dimije kako bi se poticao veš prepotaknuti muslimanski identitet! :smt009

ne vidim po cemu se ti razlikujes od onih koji seru po hercegovcima...
u svakom slucaju ak su oni tak super a mi tak uzasni ne znam kaj radis tu

acid
19-06-2006, 21:07
zbog nepoĹĄtenog odnosa RH prema Hecegovcima, zbog vaĹĄeg neprestanog sranja po njima i omalovaĹžavanja i zapostavljanja, ja se odavno ne identificiram kao Hrvatica!

Ja sam autohtona Hercegovka i moj se mentalitet i vrijednosti bitno razlikuju od vaťeg papèenja, apatije, oèekivanja da vam netko neťto mora dati, rezigniranosti i kvazi-glembajťtine! Hercegovci bi se trebali sramiti Hrvata, a ne vi Hercegovaca > ťta god vi mislili o tome!!

a ťto se tièe grebanja o RH, to bi vrlo zanimljivo prokomentirala moja prijateljica Hercegovka, jedna od ťestero djece, èiji su roditelji fakultetski obrazovani i svi Şive od socijalne pomoÌi! Hvala vam na tome...

@Jimmy > Hvala ti Jimmy!
Muslimanke se plaĂŚaju da nose dimije kako bi se poticao veĹĄ prepotaknuti muslimanski identitet! :smt009Generaliziranje ti stvarno dobro ide!

Tkach
19-06-2006, 21:15
Mala napomena Hrvati u BiH nisu manjina iako bi mnogi htjeli da jesu.

Joť mogu shvatiti kad te Şelje ima npr. èelniťtvo SDA, ali koliko je to rasprostranjeno u Hrvatskoj, to je stvarno bolesno.

Ja sam veĂŚ davno shvatio da geopolitiku ovdje kuĹže jedino Thunderboy i Jimmy, ostale ĂŚe ugodno iznenaditi kad za kojih x godina, ali sigurno za naĹĄih Ĺživota ne budemo govorilo o Teheranu na Miljacki veĂŚ o Teheranu na Savi, ili bogami Teheranu na Seini, Tiberu, Temzi...

ANTEMURALE CHRISTIANITATIS, kolege, da da...

Robierre de Cochon
19-06-2006, 22:16
Ja sam veĂŚ davno shvatio da geopolitiku ovdje kuĹže jedino Thunderboy i Jimmy, ostale ĂŚe ugodno iznenaditi kad za kojih x godina, ali sigurno za naĹĄih Ĺživota ne budemo govorilo o Teheranu na Miljacki veĂŚ o Teheranu na Savi, ili bogami Teheranu na Seini, Tiberu, Temzi...

Teheran ob Kupi [bigsmile]

Tkach
19-06-2006, 23:13

Teheran ob Kupi [bigsmile]

Od toga niťta, globalni dŞihad preskaèe Sloveniju jer je nisu uspjeli locirati na karti.

g money
19-06-2006, 23:13
Lenny-jesi moŞda èitala knjigu zagrebaèka mafija? ak nisi, proèitaj. knjiga bi se trebala zvati bosanskohercegovaèka mafija u zagrebu. sve sami drŞavljani BIH.

Jimmy
19-06-2006, 23:43
[quote="lenny***":2mh6yt9x]

zbog nepoĹĄtenog odnosa RH prema Hecegovcima, zbog vaĹĄeg neprestanog sranja po njima i omalovaĹžavanja i zapostavljanja, ja se odavno ne identificiram kao Hrvatica!

Ja sam autohtona Hercegovka i Hrvata, a ne vi Hercegovaca > ťta god vi mislili o tome!!moj se mentalitet i vrijednosti bitno razlikuju od vaťeg papèenja, apatije, oèekivanja da vam netko neťto mora dati, rezigniranosti i kvazi-glembajťtine! Hercegovci bi se trebali sramiti

a ťto se tièe grebanja o RH, to bi vrlo zanimljivo prokomentirala moja prijateljica Hercegovka, jedna od ťestero djece, èiji su roditelji fakultetski obrazovani i svi Şive od socijalne pomoÌi! Hvala vam na tome...

@Jimmy > Hvala ti Jimmy!
Muslimanke se plaĂŚaju da nose dimije kako bi se poticao veĹĄ prepotaknuti muslimanski identitet! :smt009

èekam da se joť malo nakradem, pa onda odoh! :smt003[/quote:2mh6yt9x]

Taman sam neťto dobro napisao o Lenny, kad ona krene u pljuvanje po Hrvatima tvrdeÌi da je Hercegovka, a ne Hrvatica i da bi se Hercegovci trebali distancirati od Hrvata. Previťe si se ufurala u one "napad je najbolja obrana" fore. Doduťe, djelomièno je toèno ovo ťto si napisala (generalizacija i to blabla, neÌu sad o tome), ali ipak samo djelomièno i vrlo ogranièeno. Ljudi sa sela i iz krajeva koji su Şivjeli u bijedi morali su vrlo rano razviti sposobnost preŞivljavanja, pa su zato poduzetniji. Imigranti koji dolaze u grad imaju uŞasno velike ambicije i nadu u bolji Şivot, te se viťe trude, jer znaju kako je na dnu.

Insomniac
19-06-2006, 23:46

A sad si sto ?

Mislim ako se ti kao Hercegovka sramis Hrvata,ali nije malo dvolicno da :

-Koristis visokoobrazovanje RH
-Zdravstvenu zastitu
-Zivis u RH

I nemoj sada pocet sa pricom,tvoji su roditelji kroz porez placali doprinose RH i ti imas pravo na to. Ti si osoba od 19-20 godina, valjda ti nije oduzeta poslovna sposobnost ili nesto slicno, koja moze ako to Z E L I odseliti se u hercegovinu i tamo zivjeti.....

g money
20-06-2006, 00:12
[quote="lenny***":cxej5mek]

Ja sam autohtona Hercegovka i Hrvata, a ne vi Hercegovaca > ťta god vi mislili o tome!!moj se mentalitet i vrijednosti bitno razlikuju od vaťeg papèenja, apatije, oèekivanja da vam netko neťto mora dati, rezigniranosti i kvazi-glembajťtine! Hercegovci bi se trebali sramiti

@Jimmy > Hvala ti Jimmy!
Muslimanke se plaĂŚaju da nose dimije kako bi se poticao veĹĄ prepotaknuti muslimanski identitet! :smt009

èekam da se joť malo nakradem, pa onda odoh! :smt003

Taman sam neťto dobro napisao o Lenny, kad ona krene u pljuvanje po Hrvatima tvrdeÌi da je Hercegovka, a ne Hrvatica i da bi se Hercegovci trebali distancirati od Hrvata. Previťe si se ufurala u one "napad je najbolja obrana" fore. Doduťe, djelomièno je toèno ovo ťto si napisala (generalizacija i to blabla, neÌu sad o tome), ali ipak samo djelomièno i vrlo ogranièeno. Ljudi sa sela i iz krajeva koji su Şivjeli u bijedi morali su vrlo rano razviti sposobnost preŞivljavanja, pa su zato poduzetniji. Imigranti koji dolaze u grad imaju uŞasno velike ambicije i nadu u bolji Şivot, te se viťe trude, jer znaju kako je na dnu.[/quote:cxej5mek]
poduzetniji su na taj naĂŚin da se bave kriminalom. takvo poduzetniĹĄtvo nas je dovelo u situaciju u kakvoj jesmo.

Tkach
20-06-2006, 00:25
Ti si oèito u predobroj situaciji ako moŞeť toliko energije i vremena troťiti na netu kenjajuÌi o lopovima zbog kojih nisi joť postao multimilijarder. Nema sreÌe za poťteni narod, ha?

ZER0
20-06-2006, 00:35
poduzetniji su na taj naĂŚin da se bave kriminalom. takvo poduzetniĹĄtvo nas je dovelo u situaciju u kakvoj jesmo.
Da m****ne,i moj stari je doťao ovdje sa 16 godina,muèio se,Şivio kao podstanar,zavrťio fakultet i dobio dobar posao.Nakon toga su i za njega prièali da je radio ovo i ono i htjeli mu svaťta smjeťtati da ispadne lopov,ali im naravno nije uspjelo...kasnije je zbog tih istih ljudi izgubio posao nakon ťto je 25 godina proveo u firmi,a zbog koga....zbog Hrvatskih poťtenih poduzetnika koji su mu i brata otjerali u bankrot...ali danas su svi kod njega u zatvoru,i liŞu mu guzicu jer znaju ťta su mu napravili...popiťam se ja na tebe i tvoje glupe teorije...zbog takvih kao ťto si ti i pljuju svi po nama...(i stari sada radi u zatvoru,da nebi tako pametan mislio da mu je to trajno boraviťte)

Just a little bit
20-06-2006, 00:53
vi svi kaj pljujete, odite na tjedan dana dole .
da vidite kako se zivi, kako se razmislja, kako kuca srce tih ljudi...
mnogi biste se jebeno iznenadili.....

ZER0
20-06-2006, 00:54
vi svi kaj pljujete, odite na tjedan dana dole .
da vidite kako se zivi, kako se razmislja, kako kuca srce tih ljudi...
mnogi biste se hebeno iznenadili..... =D> =D>

Murphy
20-06-2006, 01:04
Vidim da se na ovom forumu pojavljuju dvije stvar izbog kojih cemo zauvijek ostati mali zatucani narod, a to su razjedinjenost i generalizacije

Tko kaze da su samo Hercegovci lopovi, nek izvoli argumentirati...isto vrijedi za one koji kazu da su Hrvati ljencine koji nista ne rade, pa im sve preotmu...osim toga to use govori o Hrvatima i Hercegovcima kao da se radi o dva razlicita naroda, a to nije slucaj...ja kazem: kad smo vec odabrali kapitalizam, nek pobijedi jaci. Ako pricamo o lopovluku u trzisnoj konkurenciji, ne radi se samo o tome kako "njihova ekipa" vara, nego se radi uvelike o tome da je sudac (drzava) corav

ZER0
20-06-2006, 01:08
Tako je murphy...neki ljudi uporno odbijaju priznati da Şive na Balkanu,i misle da je ovo zapadna drŞava,a to nije istina...kako je rekao jedan lopov kod staroga u zatvoru,ja sam zaradio milijune,osigurao sam obitelj za èitav Şivot,sad Ìu odleŞati par godina i Şivjet kao kralj ostatak Şivota...usto je napomenuo da voli ovu drŞavu zbog toga :smt009

Cro
20-06-2006, 01:09
Mene jedino Ĺživcira kada netko kaĹže: JA SAM HERCEGOVAC/KA!, umjesto da kaĹže: JA SAM HRVAT/ICA!
A stalno se tvrdi da su Hercegovci Hrvati.
To je kao da ja kažem: JA SAM POLU SPLIÆANIN-POLU ZAGREPÈANIN...

Just a little bit
20-06-2006, 01:11
koda kazem JA SAM PIJANAC a ZAGORAC SAM :smt003

Cro
20-06-2006, 01:11
koda kazem JA SAM PIJANAC a ZAGORAC SAM :smt003

:smt005

ZER0
20-06-2006, 01:14
Mene jedino Ĺživcira kada netko kaĹže: JA SAM HERCEGOVAC/KA!, umjesto da kaĹže: JA SAM HRVAT/ICA!
Ja sebe smatram i Hrvatom,ali i Hercegovcem...zato jer ja jesam oboje :smt001 ...za mene nema ili jedno ili drugo :smt018

Cro
20-06-2006, 01:23
Ja sebe smatram i Hrvatom,ali i Hercegovcem...zato jer ja jesam oboje :smt001 ...za mene nema ili jedno ili drugo :smt018

Onda samim tim ne poistovjeĂŚujeĹĄ pojam HERCEGOVAC i HRVAT...
A na tome Hercegovci èesto inzistiraju...
Ti si lokal patriot kolega...
:smt006 :smt002

ZER0
20-06-2006, 01:25

Ma glavno da se kolege kuĹže...fukaĹĄ ostale :smt003 :smt005

Cro
20-06-2006, 01:25
[quote=Cro]Mene jedino Ĺživcira kada netko kaĹže: JA SAM HERCEGOVAC/KA!, umjesto da kaĹže: JA SAM HRVAT/ICA!

Ma glavno da se kolege kuĹže...fukaĹĄ ostale :smt003 :smt005[/quote:3i5lpbzw]

:smt023

ThunderBoy
20-06-2006, 09:21

kima
20-06-2006, 10:50
Ja sam veæ davno shvatio da geopolitiku ovdje kuže jedino Thunderboy i Jimmy, ostale æe ugodno iznenaditi kad za kojih x godina, ali sigurno za naših života ne budemo govorilo o Teheranu na Miljacki veæ o Teheranu na Savi, ili bogami Teheranu na Seini, Tiberu, Temzi...

Predmnijevam da svoju ogromnu pamet crpiš s foruma koji reklamiraš. Ili èitajuæi vriedne knjige poviestnih dana?

frano
20-06-2006, 10:54
svakako nam ih nece nedostajat u zagrebu..

doðite, ima mjesta za sve!!! :smt006 :smt006

kima
20-06-2006, 11:34
A hercegovaca znam puno i svi su valjani i radisni ljudi,nije njima bilo lako za vrijeme komunizma,pricali su mi.

Je, ako su ti prièali, onda je sigurno tako.

Dajte prestanite kenjat više o tome kako je tko živio u komunizmu i na temelju kakvih povlastica - ili si radio ili nisi. Moj je stari bio sin vojnog oficira, pa je gutao svakakva govna i praktièki spavao na ulici dok je studirao, po danu uèio, po naæi radio, dobivao otkaze zbog svaèega i svakoga, pa se ne buni i nikome i nikada ništa od toga ne nabija na nos; danas, u ovom divljem hrvatskom kapitalizmu ima malu firmu od 4 èovjeka koja nije bogzna što, ali od nje živi i više nego pristojno i sere po svom ocu kad mu ovaj poène drviti što je njima njihova borba dala kad su voðeni plemenitim idejama 41. ustali za kolektivni prosperitet. 99% tih ljudi što se pozivaju na nepravde bivših sistema nisu ništa drugo doli nesposobni i lijeni, a malo njih su uistinu žrtve.

Iz zajebancije volim reæi da su svakom Hercegovcu kad se rodi, za unaprijed predestinirano zajeban život, po defaultu krive dvije osobe: jedna je drug Tito, a druga æe se veæ naæi. Vezano uz to, svakom Hercegovcu kojeg znam obilato nedostaje samokritike za vlastite životne postupke, imao on 15, 20, 55 ili 80 godina; u stanju su 24 sata dnevno, 7 dana tjedno kukati kako ih je netko zajebao i kako su mogli puno više da ih neka ðavolja persona nije zaustavila. Baš njega.

Prestanite s tim licemjerstvom više: ima vas što se bunite da vas se stigmatizira, a i sami se bavite istim.

kima
20-06-2006, 11:45
Zašto bih se ja deklarirala kao Hrvatica, kad me vi domoroci ponižavate zbog mog etnièkog porijekla, optužujete da kradem, mislite da sam seljanka, ponašate se prema meni kao graðaninu drugog reda!

Ja sam Hrvat. Na temelju napisanog izvodim da:
a) sam domorodac
b) ponižavam Lenny zbog etnièkog porijekla
c) optužujem istu da krade
d) mislim da je seljanka
e) se ponašam prema njoj kao prema graðaninu drugog reda

Sori lenny, ništa od navedenog nije istina, niti sam ja to ikada radio. Ne razumijem èemu ove optužbe, što sam ti skrivio?

konzerva
20-06-2006, 11:46
u komunizmu - ili si radio ili nisi.

tako je!
:roll:
ili si kopao pruge, a prije rata bio odvjetnik kao moj nono. ili nisi mogao dobit poĹĄteni posao u struci i konfiscirali (nacionalizirali i sl.) ti imovinu kao mom dedi...

kima
20-06-2006, 12:09
Nisam rekao da nepravdi nije bilo, niti da ih je bilo malo.
Postojao je CK sloj povlaštenih koji su se s politièkim protivnicima obraèunavali na okrutan naèin, meðutim taj se dio prošlosti danas masovno zlorabi i preuvelièava, pa svaka šuša kojoj kapitalizam svojom pojavom nije donio pare sam od sebe, javno trubi kako ju Tito nije volio.

Da se razumijemo, ne branim ja, a kamoli da velièam taj sistem ili ljude koji su ga u praksi ustanovili. Svaki novi poredak, svaka nova revolucija, svaka nova država postupak je kojim jedna klasa uzdiže sebe na mjesto one koju skida. Opišite Kurtoviæu tim rijeèima Francusku revoluciju i odmah æe vam lupit petardu u indeks.

Mnogi bi rekli, nažalost, tako to ide.
Ja samo kažem, tako to ide.

frano
20-06-2006, 12:45
ljudi.. što je bilo-bilo je...

okrenite se buduænosti, poènite veze tražit :smt001

mala buba
20-06-2006, 14:04
itak...financiramo sveuciliste,kazete (napisala bi ja puno vise ali sam dobila teski popizditis od nekih postova ovdje. ozbiljna je to bolest, ljudi moji.mijenja boju koze. mijenja crijevne funkcije. uzrokuje mucninu. u tezim slucajevima i promjene na mozgu, poput pretvaranja potpuno mirne bube u bijesnu zvijer..i tak..ovo je jedna velika kanta...moze netko dodati lopatu? )

Tkach
20-06-2006, 14:20

Predmnijevam da svoju ogromnu pamet crpiť s foruma koji reklamirať. Ili èitajuÌi vriedne knjige poviestnih dana?

Jok, roðen sam pametan, prema Ĺveliki kuracimi Ðodanu imam glavu u koju stane viĹĄe mozga.

bOG
20-06-2006, 14:54
Ja sam vidio jednog Hercegovca.
Zapravo pola.
Od torza na gore.
Na slici.
Zapravo cuo sam za sliku.

E,al da vidim jednog u zivo,ista ti krista,poljubio ga! (drzim fige da je zensko,ili ako je musko,da se brije.......koza mi se iziritira u dodiru sa bradom........no da ima brkove....?)

Đ!
20-06-2006, 15:43
Zaťto bih se ja deklarirala kao Hrvatica, kad me vi domoroci poniŞavate zbog mog etnièkog porijekla, optuŞujete da kradem, mislite da sam seljanka, ponaťate se prema meni kao graðaninu drugog reda!

Kakvi su to ljudi da se tak odnose prema tebi zbog porijekla(valjda neki nacionalisti)? Ja to nisam nikad vidio, a vidio sam svaťta. Najgori sluèaj je da prigovaraju neťto, al neka ozbiljnija netrpeljivost ne postoji. Ljudi se brinu za sebe, di bi doťo da me muèi neki narod ili skupina ljudi.

Jimmy
20-06-2006, 15:48
Vidim da ima ovdje joť takvih kojima su starci doťli sa sela u grad i uspjeli. Djed je bio slavonski tamburať, pijanac i raspikuÌa, dok je bio mlad. Malo se opametio nakon 2. svjetskog rata iako bi uvijek spiskao i zadnju paru. Moj stari je Şivio u kuÌi bez struje, s poljskim WC-om i uèio je èuvajuÌi krave. Doťao je u ZG s 18 godina i studirao radeÌi kao loŞaè. Beat that! :smt003

bOG
20-06-2006, 16:01
Ha!
Moj tata je bio tako siromasan da je zivio u koverti u kojem mu je socijalno slalo cek.
Po danu je radio kao hlad,po noci kao rasvjeta,u sumrak je ucio,a u zoru disao.

Usto je honorarno radio kao logoped drugu Titu,no ne samo da nije imao povlastice zbog toga,nego je morao zbog toga ispastati.

Naime,ne samo da su mu produzili radni dan i na zoru (radio je kao rosa),sto je bilo jako tesko,s obzirom da je posve prestao disati,nego su mu kurve iz socijalnog zbog cistog jala i zavisti poceli slati cek bez koverte!

Tako da je odlucio upotrijebiti cek kao kucu (kao neku vrstu satorskog krila),a novce koje nije unovcio je nabavljao ilegalnom prodajom Coca -cole i traperica.

No njega su uvijek zvali "lijeni i dosadni" u obitelji,tek da cujete o mom dedi koji je radio kao kraljevski doktor i uvijek je slao svoje pacijente na jug Francuske.

ZER0
20-06-2006, 16:51
Ha!
Moj tata je bio tako siromasan da je zivio u koverti u kojem mu je socijalno slalo cek.
Po danu je radio kao hlad,po noci kao rasvjeta,u sumrak je ucio,a u zoru disao.

Usto je honorarno radio kao logoped drugu Titu,no ne samo da nije imao povlastice zbog toga,nego je morao zbog toga ispastati.

Naime,ne samo da su mu produzili radni dan i na zoru (radio je kao rosa),sto je bilo jako tesko,s obzirom da je posve prestao disati,nego su mu kurve iz socijalnog zbog cistog jala i zavisti poceli slati cek bez koverte!

Tako da je odlucio upotrijebiti cek kao kucu (kao neku vrstu satorskog krila),a novce koje nije unovcio je nabavljao ilegalnom prodajom Coca -cole i traperica.

No njega su uvijek zvali "lijeni i dosadni" u obitelji,tek da cujete o mom dedi koji je radio kao kraljevski doktor i uvijek je slao svoje pacijente na jug Francuske.
:smt005 :smt005 ...ma ti si najpametniji...zaťto se uopÌe svaðati oko svega ovoga...mi smo svi takvi kakvi jesmo i ne isplati se polemizirati o stvarima kojima nije mjesto na forumu studenata...to bi mogli negdje na insovom forumu,da mu dignemo popularnost :smt003

Insomniac
20-06-2006, 17:00
to bi mogli negdje na insovom forumu,da mu dignemo popularnost :smt003

tjah,taman je zamrla tema o Mariju Ancicu,treba jedan dobar fight nastaviti :smt003

ZER0
20-06-2006, 17:02
to bi mogli negdje na insovom forumu,da mu dignemo popularnost :smt003

tjah,taman je zamrla tema o Mariju Ancicu,treba jedan dobar fight nastaviti :smt003
Otvoriti ĂŚemo mi novu o Cici i Niki...oni su nepresuĹĄna tema :smt005

Insomniac
20-06-2006, 17:03
[quote="absolute zero":28gi6kfv]to bi mogli negdje na insovom forumu,da mu dignemo popularnost :smt003

Otvoriti ĂŚemo mi novu o Cici i Niki...oni su nepresuĹĄna tema :smt005[/quote:28gi6kfv]

Niko ne studira na pravu,za razliku do Ancica :smt003

konzerva
20-06-2006, 19:28
Kakvi su to ljudi da se tak odnose prema tebi zbog porijekla(valjda neki nacionalisti)?

tipièan primjer krivog tumaèenja pojma nacionalist!
trebao si napisat ksenofob,a to ne spada u pojam nacionalista!

Đ!
20-06-2006, 20:33
trebao si napisat ksenofob,a to ne spada u pojam nacionalista!

Ono ťto ti nazivať nacionalizmom i ono ťto ja nazivam nacionalizmom nije ista stvar. Nacionalizam je malo ťiri pojam, ono na ťto mi mislimo su niŞi pojmovi. Ono, liberalni, konzervativni, integralni, imperijalistièki... Al tak svejedno, nemam namjeru raspravljat o tome. :smt016

Cro
20-06-2006, 21:37
Zaťto bih se ja deklarirala kao Hrvatica, kad me vi domoroci poniŞavate zbog mog etnièkog porijekla, optuŞujete da kradem, mislite da sam seljanka, ponaťate se prema meni kao graðaninu drugog reda!

Ja sam Hrvat. Na temelju napisanog izvodim da:
a) sam domorodac
b) poniŞavam Lenny zbog etnièkog porijekla
c) optuĹžujem istu da krade
d) mislim da je seljanka
e) se ponaťam prema njoj kao prema graðaninu drugog reda

:smt006

Robierre de Cochon
20-06-2006, 23:02
http://www.losos.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=794&Itemid=1
http://www.losos.hr/images/stories/mostar-primorac7.jpg

fat drummer
20-06-2006, 23:48
kada god mi ponestane argumenata u raspravi s mountain kingom vadim ðokera: s gaðenjem izgovaram rijeè Hercegovac...
fakat nema jaèeg argumenta od toga

kima
21-06-2006, 00:58
kima, tebe smatram jednim od najnormalnijih ljudi ovdje!

Neki se ovdje furaju na glembajštinu, a ja pak na delboyštinu. Stoga na ovu izjavu izvlaèim prigodnu iz arsenala: si, danke schon, bonjour! :smt006

P:S: da i ti možda ne želiš pusu? :smt002 !

Hm... Bilo bi nepristojno odbiti... Ali nikako ne :smt008 veæ samo vako :smt058 (i to tri puta, molim!)

ali ima i hercegovaca u hercegovini koji danas jako žale za komunizmom i titom....

Ma kakvi su ti to Hercegovci! Hercegovanci! :smt003

kima i ja se volimo, pitaj ga....teško možeš izvrnuti njegove rijeèi meni na štetu!

Kad mi prek pm-a ne šalješ prijetnje smræu, da, volimo se... :D

Lara Car
21-06-2006, 10:50
samo da naglasim svoju prisutnost na forumu http://img228.imageshack.us/img228/1566/raspa4bt.gif (http://imageshack.us) i sprijeèim nekakova "voljenja" :smt018

*diĹže nogu, piĹĄki - teritorij obiljeĹžen*

A propos Hercegovaca, nikad mi nije palo na pamet tako generalizirati, moji su Bosanci i uèili su me da ljude procjenjujem prema njihovim djelima,a ne fizièkim karakteristikama, pogotovo ne prema nacionalnosti...:smt002 sama sam osjetila ťto znaèi tuða predrasuda :smt009 Uostalom, Şivim vrlo blizu Trnovèice :smt040 bilo bi vrlo nesmotreno od ulaziti u bilo kakve sukobe sa cijelim naseljem :smt033

kima
21-06-2006, 11:24
ne glasaju svi za HDZ (barem ne ja :smt001 )

I ti sebe nazivaš Hercegovkom? Hercegovanko!!! :smt005

daj zaboravi to, zabluda o identitetu je bila u igri! :smt002 )

Svejedno, takav govor mržnje se ne zaboravlja!!! Nikada!!! :smt016
uvijek æu te zezati za to, tj. dok me ne pojedeš jednom kad se upoznamo :smt002

P:S: iz respekta prema curi...

A moram... (vidiš, zato ja i pripadam struji koja potièe islamizaciju ovih prostora - živjela poligamija i mnogoženstvo!)

tri si rekao, jel da? :smt002

Ko pravi Srbin :smt003

Lara Car
21-06-2006, 11:53
A moram... (vidiť, zato ja i pripadam struji koja potièe islamizaciju ovih prostora - Şivjela poligamija i mnogoŞenstvo!)

ohoho

OHOHO

O_HO_HO

duĹĄo za To ti je potrebno pokriĂŚe :smt018
recimo, barem jedno naftno polje :smt003

Po Kur'anu, musliman smije imati 4 Şene SAMO pod UVJETOM da ih MOŽE UZDRŽAVATI :smt016

:smt039

kima
21-06-2006, 13:37
Podijelim svoju tjednu plaæu na 5 dijelova, dakle svakoj po 20 kuna, te isto toliko meni, i to nam sasvim dosta. Vježbajmo skromnost!

Lara Car
21-06-2006, 14:41
Podijelim svoju tjednu plaĂŚu na 5 dijelova, dakle svakoj po 20 kuna, te isto toliko meni, i to nam sasvim dosta. VjeĹžbajmo skromnost!

moĹže uz poduĹžu apstinenciju :smt006

bOG
21-06-2006, 15:03
Tell us more.....