PDA

View Full Version : Muzikološko-politička bespuća u hrvatskom kontekstu

Pages : [1] 2 3 4

Tkach
26-06-2006, 01:30
Evidentno je da se na topicu Narodnjaci!!! rasprava o socijalnom kontekstu, moralnim ramifikacijima i povijesnom značaju dotičnog glazbenog žanra smatra off-topicom, zbog čega mi je pomalo krivo, jer na forumu ima sve manje i manje kreativne rasprave (pa makar i ovakvim nebulozama) a sve više maloumnog chatanja.

U to ime otvaram ovaj topic, na kojem bi molio nastavak ove nadasve nadahnute rasprave.

valkyra
26-06-2006, 01:34
Isprièavam se ako sam vas uvrijedila - naime, fanovi narodnjaka su reagirali; meni tako ravno sve ťto se narodnjaka tièe.

ARise
26-06-2006, 02:44
kog boli kurac zapravo?

sluĹĄajte kaj volite i pokazujte da ste primitivni balkanci

ja c i dalje sluĹĄat metal i smijat vam se :smt003

camao
26-06-2006, 10:04
ja c i dalje slušat metal i smijat vam se :smt003

jea! we are the sons of northern darkness!! :smt096 :smt096

kao da se vi metalci mozete ikome smijati.... :smt003

teđi
26-06-2006, 12:01
vidim da rasprava joĹĄ nije krenula....e....
ajmo se vrijeðat...e.... kuiť... :evil:

MinesweePer
26-06-2006, 12:21

e, a najbolji su mi oni "metalci" koji prek tjedna furaju koŞnjake i sve u crno a kad ono za vikend iste ljude vidiť u nekom narodnjaèkom bircu kako su se raskalaťili na cajke......

ARise
26-06-2006, 12:30

ja ne izgledam ko metalac

ja izgledam ko S.P. Morrissey

Jimmy
26-06-2006, 12:38
Zar ima neťto ťto veÌ nije reèeno na ovu temu? Glazba za razbijanje èaťa i pijano pjevanje, sigurno ne Mozart ni Bach. Politièki nekorektna zato ťto dolazi iz mrskih nam zemalja Srbije i BiH, prema nekima. Ne bih se sloŞio, ali neka. Ne jedite ni Ìevape ako sve srpsko i bosansko prezirete, budite dosljedni. Ni burek. I ugasite komp jer je Srbin struju izumio, mislim da nije u redu to koristiti jer se nismo za to borili.

Spygirl
26-06-2006, 13:05
:smt012 Ne vidim èemu rasprava oko glazbenih ukusa ili kako neki tvrde neukusa? Fucka mi se živo kakvi su neèiji glazbeni afiniteti isto kao što mi se fuæka tko je kakve spolne orjentacije. Ako mi se nešto ne sviða neæu to slušati, vrlo jednostavno. Dok mi se god njegov/njezin izbor ne nameæe ili me vrijeða fizièki/psihièki živo mi se hebe što on/ona sluša ili sa kime/èime se ševi...

Isto tako su nepotrebni komentari tipa "popodne sluša rap a naveèer se ubija na narodnjacima"...pa neka, tko voli nek izvoli. Ako se deklarira kao iskljuèivo jedno i pljuje po drugom da bi isto ono što pljuje pjevao/shevio :smt003 naveèer e tu se radi o licemjerju, a èovjek ako je licemjer nebitno je dali je licemjer što se tièe glazbe ili sexa.

Zakljuèno, slušajte i shevite koga hoæete (ako je suglasan naravno :smt003 ) i pustite na miru one koje su drugaèijeg ukusa/neukusa kako vam :smt016 drago...

tomy81
26-06-2006, 15:10
ima lenny prav.

j.... ti državu i društvo koje je ugroženo zbog pjesme.

a po meni, domovinski rat se vodio baš zbog toga da ja slobodno mogu i pjevat vilo velebita i ustani bane a uz to da mogu i slušat cajke kad god ho

Pariz, NY, Milano, SB
26-06-2006, 15:23
Ĺveliki kuracto se tièe politèke nekorektnosti, domoljublje nam je stvarno na zavidnoj razini ako nam nacionalne osjeĂŚaje mogu ugroziti trivijalne stvari kao ĹĄto su narodnjaci.... :smt009

Ĺveliki kuracto se tièe kvalitete, niĹĄta to nije nekvalitetnije od npr. smeĂŚa od Magazina, DraĹžen ZeèiĂŚa i inih pjevaèa hrvatskih derneka...A i kad uzmete strane pjevaèe, i tu ima za nasmijati se! Evo npr. prevedite mi refren renomirane Nirvane koji glasi My milk is your shit? (nemojte mi se vaditi na fore o neshvaĂŚenom umjetniku, pokoj mu duĹĄi, bijaĹĄe samo izgubljeni narkiĂŚ!)

I Şao mi je ťto ste zbog tih ogranièenih pogleda na susjedsku glazbu zakinuti za neke njihove nenarodnjaèke izvoðaèe koji su u klasi naťeg olivera i dŞibe, poput Željka JoksimoviÌa, Zdravka ÈoliÌa ili Vlade Georgieva...
...ili poput BalaťeviÌa, Bajage itd. nije uopÌe poanta u tome koji je pjevaè kakve nacionalnosti, nego u ne-kvaliteti...a onda tek u licemjerju onih koji Srbe nazivaju Srbendama a onda sluťaju iste te srbende...samo to...al dobro!
narodnajci sve vam je u ťaci pa zaťto da se baci...al ostavite neťto i za nas...rekao bi Ðole!

Pariz, NY, Milano, SB
26-06-2006, 15:24
Ĺveliki kuracto se tièe politèke nekorektnosti, domoljublje nam je stvarno na zavidnoj razini ako nam nacionalne osjeĂŚaje mogu ugroziti trivijalne stvari kao ĹĄto su narodnjaci.... :smt009

Ĺveliki kuracto se tièe kvalitete, niĹĄta to nije nekvalitetnije od npr. smeĂŚa od Magazina, DraĹžen ZeèiĂŚa i inih pjevaèa hrvatskih derneka...A i kad uzmete strane pjevaèe, i tu ima za nasmijati se! Evo npr. prevedite mi refren renomirane Nirvane koji glasi My milk is your shit? (nemojte mi se vaditi na fore o neshvaĂŚenom umjetniku, pokoj mu duĹĄi, bijaĹĄe samo izgubljeni narkiĂŚ!)

I Şao mi je ťto ste zbog tih ogranièenih pogleda na susjedsku glazbu zakinuti za neke njihove nenarodnjaèke izvoðaèe koji su u klasi naťeg olivera i dŞibe, poput Željka JoksimoviÌa, Zdravka ÈoliÌa ili Vlade Georgieva...
...ili poput BalaťeviÌa, Bajage itd. nije uopÌe poanta u tome koji je pjevaè kakve nacionalnosti, nego u ne-kvaliteti...a onda tek u licemjerju onih koji Srbe nazivaju Srbendama a onda sluťaju iste te srbende...samo to...al dobro!
narodnajci sve vam je u ťaci pa zaťto da se baci...al ostavite neťto i za nas...rekao bi Ðole!

Cro
26-06-2006, 16:08
[quote=tomy81]ima lenny prav.

j.... ti drĹžavu i druĹĄtvo koje je ugroĹženo zbog pjesme.

[b]a po meni, domovinski rat se vodio baĹĄ zbog toga da ja slobodno mogu i pjevat vilo velebita i ustani bane a uz to da mogu i sluĹĄat cajke kad god ho

ARise
26-06-2006, 16:24
[quote=Cro][quote=tomy81]ima lenny prav.

j.... ti drĹžavu i druĹĄtvo koje je ugroĹženo zbog pjesme.

[b]a po meni, domovinski rat se vodio baĹĄ zbog toga da ja slobodno mogu i pjevat vilo velebita i ustani bane a uz to da mogu i sluĹĄat cajke kad god ho

Spygirl
26-06-2006, 16:29
Kako komentirate odluku Miše Kovaèa koji ni za tristo tisuca ojra nije htio iæi pjevati u Crnu Goru jer ne može zaboraviti ono što su napravili u ratu?

Jeli to domoljublje?

fat drummer
26-06-2006, 16:30
da, aha kad ti netko ponudi 2,1 milijun kuna za jedan nastup i ti odbijeĹĄ onda je to domoljublje... kretenizam, doboljublje, tomejto, tomato

sickboy
26-06-2006, 16:31
Jeli to domoljublje?

Zdrav razum.....ako nekom nemres oprostiti zlocine......klanja.....paljenja.....itd....zasto bi prodao svoje principe za 300 000 eura...??...covjek ima stav....svaka mu cast....

ARise
26-06-2006, 16:33
[quote=Spygirl]Kako komentirate odluku MiĹĄe Kova

Jagodda
26-06-2006, 16:37
djelomièno se slaŞem sa Ny,Pariz,milano,SB problem je ljudi moji ťta stvarno dosta ljudi sere kuiť ono ubio bi srbina,srbe mrzim, mi i naťa domovina i to..a ona prek vikenda izlaze u pashu i takva sranja-mjesta.. a jebemu ak veÌ sereť po tome onda nemoj sluťat ni njihovu muziku...ne kuŞim poantu..ili budi vjerodostojan tome ťta govoriť ili zaèepi...nemoť ipak srat i onda pevat ajde bre mala...il kak to veÌ ide
a i druga stvar je kvaliteta tih pjesama..bolje reÌ nekvaliteta..mislim ja bar ne vidim nikakav smisao u tim pjesmama, moŞda vi koji to sluťate vidite, ja ne, al neÌu se sad svaðat oko toga..sluťajte ťta oÌte ja samo znam da se meni riga od te muzike i to ne zato ťto je moji stari bio u ratu pa su me doma odgojili da mrzim srbe i to..veÌ jednostavno od tih tekstova,melodije,tog zavijanja...fuuuujjj

ARise
26-06-2006, 16:40
/cut

slaĹžem se s tobom, imaĹĄ lijep avatar i odoh u zlatarnu po prsten :smt003

sickboy
26-06-2006, 16:42
/cut

slažem se s tobom, imaš lijep avatar i odoh u zlatarnu po prsten :smt003

Nemoj bacati sprehicu Arise zauzeta je.... :smt003 :smt003

Inace good point jagodda......zna konzerva kaj valja...... :smt003

Jagodda
26-06-2006, 16:46
fala...fala..idem si sad odvalit neku alternativu..ajd bok :smt003

ARise
26-06-2006, 16:46
/cut

slaĹžem se s tobom, imaĹĄ lijep avatar i odoh u zlatarnu po prsten :smt003

Nemoj bacati sprehicu Arise zauzeta je.... :smt003 :smt003

Inace good point jagodda......zna konzerva kaj valja...... :smt003

niĹĄta ja neznam :smt003

doli
26-06-2006, 16:49
ko je tu spomenul magazin..??!!ha??!!!ha??!!!!!!!!! :smt067

"dva su zrna grozda ostala na stolu
oko nas je suton, mirise na stolu
dvije su noci malo, dva su dana kratka
ta dva zrna grozda zadnja su nam slatka" :smt020 :smt020 :smt020
:smt034

kazem ja vama, srbi sad napadaju s smecem od muzike...ubijaju nas polako, jednog po jednog...to treba iskorijeniti...pod hitno!!!!!!!!
a sad ozbiljno, ma nemres vjerovat da neko jos uvijek sere po narodnjacima jer su neki iz srbije...da budemo iskreni, sve se moze rangirati i reci dal je kvalitetnije il ne...mrzim fore da se o ukusima ne raspravlja..
ak neko moze reci da minea i njezina stvar o nekom tipu je jednako vrijedna ko i pjesma od josipe lisac onda sere...
narodnjaci(tu mislim cecu i ostalu bandu koju sam cula i znam neke tekstove...al mozda ima i nest kvalitetnije u svemu tome) su sranje pa kaj sad, sranje je i neka komercijala koju ja slusam i na koju plesem dok sam vani
i kaj sad???!!!

ARise
26-06-2006, 16:52
mene ne napadaju
:smt003

fat drummer
26-06-2006, 16:56
neki narodnjaèki izvoðaèi nesumnjivo imaju negativne politièke konotacije. ceca koliko god popularna bila i nekima mila je dugi niz godina Şivjela i Şivi na krvavom novcu i koliko god zaradila neÌe moÌi reÌi da je to uèinila poťteno jer nije. nikada nisam èuo cecu kako osuðuje postupke svog pokojnog muŞa i dok to ne uèini jednako je ðubre kao i svi koji su pljaèkali i palali po bosni i hrvatskoj.
narodnjaci su takoðer povezani s posebni sustavom vrijednosti kojeg resi prekrasni materijalizam i èobanski mentalitet. glazba se takoðer ťtanca kao npr. pop osamdesetih, a tematika je razgranata ko pravac u pustinji.

Pariz, NY, Milano, SB
26-06-2006, 17:54
djelomièno se slaŞem sa Ny,Pariz,milano,SB problem je ljudi moji ťta stvarno dosta ljudi sere kuiť ono ubio bi srbina,srbe mrzim, mi i naťa domovina i to..a ona prek vikenda izlaze u pashu i takva sranja-mjesta.. a jebemu ak veÌ sereť po tome onda nemoj sluťat ni njihovu muziku...ne kuŞim poantu..ili budi vjerodostojan tome ťta govoriť ili zaèepi...nemoť ipak srat i onda pevat ajde bre mala...il kak to veÌ ide
a i druga stvar je kvaliteta tih pjesama..bolje reÌ nekvaliteta..mislim ja bar ne vidim nikakav smisao u tim pjesmama, moŞda vi koji to sluťate vidite, ja ne, al neÌu se sad svaðat oko toga..sluťajte ťta oÌte ja samo znam da se meni riga od te muzike i to ne zato ťto je moji stari bio u ratu pa su me doma odgojili da mrzim srbe i to..veÌ jednostavno od tih tekstova,melodije,tog zavijanja...fuuuujjj
to je moja poanta! pogoðeno skroz! smetaju mi samo licemjerni ljudi koji furaju demokraciju, hrvatstvo, a srbe nazivaju srbendama i onda odu sluťat njihove cajke! ne smetaju mi kvalitetni pjevaèi Srbi, ja sluťam BalaťeviÌa...samo me smeta nekvaliteta i opÌa poťast za narodnjacima. i to ťto nemam gdje izaÌ u svom gradu ak ne sluťam narodnjake...

camao
26-06-2006, 18:49
Jeli to domoljublje?

Zdrav razum.....ako nekom nemres oprostiti zlocine......klanja.....paljenja.....itd....zasto bi prodao svoje principe za 300 000 eura...??...covjek ima stav....svaka mu cast....

koje principe?
ne znam zasto vecina vas ima potrebu poistovjecivati narodnjake sa cetnicima i ostalim zlocinicma iz Srbije!
moji stavovi su isti kao i vasi sto se tice domoljublja i stvarima koje su se dogaðale u Domovinskom ratu, osim toga, i moj je stari jedva izvukao zivu glavu...ali to je samo muzika, barem za mene i jako puno ljudi koje poznajem i to slusaju.
naravno da ima teskih debila, cak i u najvecoj mjeri jer su trenutno najpopularniji no to nije izgovor za postavljanje maloumnih stereotipova. :smt018

sickboy
26-06-2006, 18:54
koje principe?
ne znam zasto vecina vas ima potrebu poistovjecivati narodnjake sa cetnicima i ostalim zlocinicma iz Srbije!
moji stavovi su isti kao i vasi sto se tice domoljublja i stvarima koje su se dogaðale u Domovinskom ratu, osim toga, i moj je stari jedva izvukao zivu glavu...ali to je samo muzika, barem za mene i jako puno ljudi koje poznajem i to slusaju.
naravno da ima teskih debila, cak i u najvecoj mjeri jer su trenutno najpopularniji no to nije izgovor za postavljanje maloumnih stereotipova. :smt018

Pa principe da nece svirati pred onima koji su razarali hrvatsku....ja nis nisam poistovjecivao.....

camao
26-06-2006, 18:55
neki narodnjaèki izvoðaèi nesumnjivo imaju negativne politièke konotacije. ceca koliko god popularna bila i nekima mila je dugi niz godina živjela i živi na krvavom novcu i koliko god zaradila neæe moæi reæi da je to uèinila pošteno jer nije. nikada nisam èuo cecu kako osuðuje postupke svog pokojnog muža i dok to ne uèini jednako je ðubre kao i svi koji su pljaèkali i palali po bosni i hrvatskoj.
narodnjaci su takoðer povezani s posebni sustavom vrijednosti kojeg resi prekrasni materijalizam i èobanski mentalitet. glazba se takoðer štanca kao npr. pop osamdesetih, a tematika je razgranata ko pravac u pustinji.

djelomièno se slažem sa Ny,Pariz,milano,SB problem je ljudi moji šta stvarno dosta ljudi sere kuiš ono ubio bi srbina,srbe mrzim, mi i naša domovina i to..a ona prek vikenda izlaze u pashu i takva sranja-mjesta.. a jebemu ak veæ sereš po tome onda nemoj slušat ni njihovu muziku...ne kužim poantu..ili budi vjerodostojan tome šta govoriš ili zaèepi...nemoš ipak srat i onda pevat ajde bre mala...il kak to veæ ide
a i druga stvar je kvaliteta tih pjesama..bolje reæ nekvaliteta..mislim ja bar ne vidim nikakav smisao u tim pjesmama, možda vi koji to slušate vidite, ja ne, al neæu se sad svaðat oko toga..slušajte šta oæte ja samo znam da se meni riga od te muzike i to ne zato što je moji stari bio u ratu pa su me doma odgojili da mrzim srbe i to..veæ jednostavno od tih tekstova,melodije,tog zavijanja...fuuuujjj

ovo su za mene jedine reakcije koje cu bez rezerve uvijek uvaziti.
super....ne svidja vam se glazba kao glazba, mentalitet ljudi koji se veze uz nju..ma nije uopce bitan razlog dok god se radi o mjerilima koje mozemo nazvati podobnima kad pricamo o jednoj supkulturi.
svatko slusa sto mu se svidja.

samo za zapisnik..nisam ja nikakav cajkaros...narodnjake u biti najmanje slusam, i ne zelim biti lazno skroman, stvarno imam sirok spektar muzickih afiniteta. kladio bih se, puno "kulturniji" i "kvalitetniji" od 70% ljudi koji seru po narodnjacima.
just my 2 cents

Pa principe da nece svirati pred onima koji su razarali hrvatsku....ja nis nisam poistovjecivao.....

u tom kontekstu se slazem.
to je lijepa gesta, pogotovo od covjeka od kojeg to ne bih ocekivao.

Murphy
26-06-2006, 19:04
koje principe?

Stvar je u tome sto se narodnjaci povezuju sa Srbima, a Srbi sa koljacima...cisti logicki zakljucak izveden iz generalizacije...i da ne bi sad ispalo da popujem, ja cinim isto...Hvala Bogu, nisam izgubio starog u ratu, a one svoje koji su poginuli nisam ni poznavao jer sam bio premalen, ali nesto u toj mjuzi me jednostavno ispunjava iracionalnom mrznjom. Sto se tice onih koji to slusaju, neka slusaju, boli me kita...cak imam i puno prijatelja koji slusaju cajke, kaj sad? Glavno da znam da su cisti u glavi, "glazba" me ne zanima

sickboy
26-06-2006, 19:09
Sto se tice onih koji to slusaju, neka slusaju, boli me kita...cak imam i puno prijatelja koji slusaju cajke, kaj sad? Glavno da znam da su cisti u glavi, "glazba" me ne zanima

Meni to smeta....i uvijek cu se maknut od tog smeca i izac iz birca ak se pocne pustat.....al poanta je da ak netko od mojih frendova to slusa....a znam ih par koji to slusaju.....mene nikad nece zvat u takve birceve...znaju da mi se to gadi...i šlus....ne bum se s njima posvaðao zbog mjuze....obicno svaka rasprava oko tog zavrsi s: "Ma ti si kreten!!" I nastavimo pit.....ko ljudi.....hmmm ili malo vise.... :smt003

Murphy
26-06-2006, 19:14
Meni to smeta....i uvijek cu se maknut od tog smeca i izac iz birca ak se pocne pustat.....al poanta je da ak netko od mojih frendova to slusa....a znam ih par koji to slusaju.....mene nikad nece zvat u takve birceve...znaju da mi se to gadi...i ťlus....ne bum se s njima posvaðao zbog mjuze....obicno svaka rasprava oko tog zavrsi s: "Ma ti si kreten!!" I nastavimo pit.....ko ljudi.....hmmm ili malo vise.... :smt003

e pa drito to sam i mislio :smt016

al zato sam ih skoro sve navuko na Flogging Molly...BUAHAHAHAHAHAHA :smt003

camao
26-06-2006, 23:16
Stvar je u tome sto se narodnjaci povezuju sa Srbima, a Srbi sa koljacima...cisti logicki zakljucak izveden iz generalizacije...i da ne bi sad ispalo da popujem, ja cinim isto...Hvala Bogu, nisam izgubio starog u ratu, a one svoje koji su poginuli nisam ni poznavao jer sam bio premalen, ali nesto u toj mjuzi me jednostavno ispunjava iracionalnom mrznjom. Sto se tice onih koji to slusaju, neka slusaju, boli me kita...cak imam i puno prijatelja koji slusaju cajke, kaj sad? Glavno da znam da su cisti u glavi, "glazba" me ne zanima

ma ja ni ne kazem da bi se sve te stvari trebale zaboravit i svjestan sam da je ta mrznja prema narodnjacima skroz normalna pojava nakon svega, ali ne razumijem kako ljudi tako lako lijepe etikete svima koji to slusaju... jedno je samo slusati i zabavljati se uz takvu glazbu, a drugo je uz to i ponasati se kao zadnji èoban i jos na kraju biti procetnicki orijentiran.

sve 5... ja sam uvijek za dropkick murphyse i flogging molly, ne morate se bojat da cu vas odvuc u pashu. :smt003

Tkach
26-06-2006, 23:22
Ne znam zaťto bi se samo narodnjaci poistovjeÌivali sa srpskom politikom iz 90-ih. Viťe veze s èetnicima imaju nenarodnjaèki srpski izvoðaèi tipa Bora Èorba koji su tamburali po Kninu 1991-95 nego neke kokoťi koje pjevaju narodnjake a imale su 12 godina kad je rat zavrťio.
Zanimljivo je i da se u Hrvatskoj pod narodnjake svrstava sve i svaťta i turbofolk i sevdah i èista pop-muzika.

konzerva
27-06-2006, 00:06
zna konzerva kaj valja...... :smt003
znaĹĄ i ti kaj valja:

i uvijek cu se maknut od tog smeca i izac iz birca ak se pocne pustat...

al zato sam ih skoro sve navuko na Flogging Molly...BUAHAHAHAHAHAHA :smt003
nisi ni pribliŞan broj ljudi kolko sam ja! (ukljuèujuÌi tebe) :smt004

nego, ťto se teme tièe prvo pohvala tkachu za naslov! a drugog nema jer je sve pametno veÌ reèeno, naglasio bih da je najpametnija jagodda, ako niste dobro vidjeli rekoh jagodda! joj moram upoznat tu curu!

Mohikanac
27-06-2006, 03:56
Ne volim se mijesati u vase raspravice, ali stvarno me zivciraju cajke koje slusaju susjedi pa ih moram utisavati sa svojim kucnim kinom i malo desnicarenja. Nema nitko zastave na Dan drzavnosti u cijelom kvartu osim mene sa zastavom od 4 metra na sto je komentar ljudi koji prolaze ispod zgrade -to su sigurno Hercegovci! Ali glavno da se mogu slusati cajke na taj svecani dan i 15-tu obljetnicu. U Francuskoj cijeli drzavni vrh sudjeluje u obiljezavanjima i paradi, a i akademici nose zastave i pune su ih ulice. Mi ipak nismo tako primitivni kao oni da se bavimo takvim banalnostima...mi ocito nalazimo kulturnu ekstazu, zanos, divljenje, nirvanu kad oderemo Cecu na max..

Narodnjaci su mi se zgadili jos za vrijeme opsade Vukovara kad su pustali cijelo vrijeme sa zvucnika montiranih na stotine oklopnjaka da nam sruse moral sve do pada. Ili Mars na Drinu ili Boze pravde ili siroki asortiman audio zapisa vrhunskih majstora cajki na kojima bi mnogi od vas pozavidjeli cetnicima. Cak mi je omilio zvuk granata kad sam se naviknuo jer se onda gotovo nisu culi. A tek da vidite snimke nekih pjevaca koji su pjevali "osloboditeljima Vukovara" isli pjevati po Bosni, hvalili spasitelje srpstva i hvalili koliko su balija i ustasa sredili, a sada vecina istih idu diljem RH i BiH, a vi im pruzate svoje razgaljene rucice u ekstazi, mozda neka od curica dozivi i orgazam (koji joj njezin decko ne moze priustiti) kad dotakne svog folk idola, a nekadasnjeg velikog cetnickog zabavljaca dok sad pjeva gledajuci zacakljenim pijanim ocima u nju, promuklim glasom o zenama kao seksualnim objektima, o varanju zene i nepreboljenim ljubavima i promiskuitetu...aaaaa....a decki zele dotaknuti sise (koje su pred puknucem od silikona) neke idiotkinje koju je pregazilo vise ljudi nego Vukovar dok se polugola nadvija s bine nad njima i balansira sa stiklama od 15 cm.

Jel netko gledao na OTV-u "Cetnoviziju" s izborom naj-cetnickog spota. Pobjedio je Momcilo (tip bez zuba pod ratnom opremom) s pjesmom Dzamije lete (dio ide ovako: Oj Bosno suverena, nema ovaj put Ante, Adema i Tite da te od Srbina stite). Dobio je nagradu Veliki zlatni kreten. Jos su kandidati bili Niski slavuji, Oklopni voz Knin, Kapetan Dragan, Riblja Corba i Min

Jagodda
27-06-2006, 11:24
a drugog nema jer je sve pametno veÌ reèeno, naglasio bih da je najpametnija jagodda, ako niste dobro vidjeli rekoh jagodda! joj moram upoznat tu curu!
ne kuĹžim konzerva...haaa?? :smt017
soc mi je zaposjela um, moĹžda zato...

Warheart
27-06-2006, 11:35
Cajke su isti hip hop(današnji; run dmc i public enemy su mi dan danas heroji)-hedonizam i sirovost u vidu alkohola, lakih droga, opscenog jezika i soft porno aranžmana.Ne valja osuðivat ljude koji zablude na to, jer je glazba smišljena da odgovara najnižim ljudskim porivima, a kad se tome doda opijenost mora da je doživljaj pravo svinjsko zadovoljstvo.
Btw-spada li tu i Bijelo Dugme?Od njih mi se pravo povraæa, gori su od svih kitiæa svijeta.

malimrav85
27-06-2006, 11:53
Meni je najĹžeĹĄĂŚe kaj svako piĹĄe ceca ovo ceca ono. :smt005 pa od 20 ljudi koje znam a da sluĹĄaju narodnjake samo jednu znam koja voli cecu (hy lenny). ostali je uopĂŚe,ali uopĂŚe ne sluĹĄaju jer nema baĹĄ neke pjesme a i nije sam po sebi baĹĄ neĹĄto.
Ova cijela rasprava bi imala smisla da neko kaĹže,ok Halid BeĹĄliĂŚ nema dobre tekstove,ritam mu ne valja i s muzika mu je smeĂŚe. ali ne, svako ko ima neĹĄto protiv svega toga samo piĹĄe jedno: e ona ceca i njen muĹž arkan :smt005

Murphy
27-06-2006, 12:40
Nema nitko zastave na Dan drzavnosti u cijelom kvartu osim mene sa zastavom od 4 metra na sto je komentar ljudi koji prolaze ispod zgrade -to su sigurno Hercegovci! Ali glavno da se mogu slusati cajke na taj svecani dan i 15-tu obljetnicu. U Francuskoj cijeli drzavni vrh sudjeluje u obiljezavanjima i paradi, a i akademici nose zastave i pune su ih ulice. Mi ipak nismo tako primitivni kao oni da se bavimo takvim banalnostima...mi ocito nalazimo kulturnu ekstazu, zanos, divljenje, nirvanu kad oderemo Cecu na max..

Eh, moj mohikance, to ti je nas narod...kad Ameri, Francuzi i Englezi isticu zastavu onda je to patriotizam, kod nas (pa i u Njemackoj) je to fasizam. Probaj preslikati sve Americke proslave i filmove na Hrvatsku i vidjet ces o cem govorim...da nasi skolarci prije skole podizu zastavu i pjevaju himnu, Europa i nasi vlastiti mediji bi nas satrali. Dok Irci diljem svijeta slave svoj rat za neovisnost vec skoro stotinu godina, kod nas se svaka takva proslava oznacava kao ustaska...ako oni jos uvijek ponizavaju Britannia's Huns u svojim pjesmama, zasto mi ne bismo pljuvali cetnicke horde u nasima? Jer je fasizam? Ne...jednostavno jer su nam raznorazni kvazi-liberali nalijepili takvu etiketu

Kuzim da ovo nema veze s narodnjacima, ali moro sam to ispucati iz sebe

Insomniac
27-06-2006, 12:46
M
Ova cijela rasprava bi imala smisla da neko kaĹže,ok Halid BeĹĄliĂŚ nema dobre tekstove,ritam mu ne valja i s muzika mu je smeĂŚe. a

halid beĹĄliĂŚ pjeva sevdahe afaik...

Tkach
27-06-2006, 12:49
Kad se govori o drĹžavnim praznicima, za jad i bijedu koja prati njihovo obiljeĹžavanje su krivi vlada Malog Ivice i retardirani pornograf Ivo Ĺveliki kurackrabalo koji su svojim kerefekama stvorili potpunu konfuziju! Pravi Dan drĹžavnosti je 30.5., dan konstituiranja viĹĄestranaèkog demokratski izabranog Sabora. Kroz stoljeĂŚa je hrvatska drĹžavnost opstojala zahvaljujuĂŚi Saboru, koji su nam Srbi uzeli 1918., i ponovno okupljanje istinskog hrvatskog predstavnièkog tijela 1990. oznaèava obnovu hrvatske drĹžavnosti. Problem je bio vjerojatno u tome ĹĄto je Malog Ivicu 30.5. podsjeĂŚao na ass-whiping koji je doĹživio na prvim izborima 1990.

konzerva
27-06-2006, 13:31
ovo je pravi datum ali je hdz krivo stavio 30.5. pa se rulja navikla, pitanje je da li je trebalo mijenjat, mislima da ipak je. problem je ťta drŞava niťta nije organizirala povodom 15 godina nezavisnosti, zbilja sramota! murphy svaka èast, sve stoji kaj si rekao. u hr nemreť bit domoljub jer si odmah faťist

Vuk SaMOtNjaK
27-06-2006, 13:55
[quote=mohikanac]Kuriozitet je da se za vrijeme Jugoslavije na TV Zagreb nisu pustali srpski narodnjaci kao na TV Beograd, Bosne, Makedonije... I da se nije toliko slusalo takvu vrstu glazbe u Hrvatskoj (slusali su Srbi u Hrvatskoj i to vecinom u provinciji). Zato podrzavam odluku HRT da se i dalje ne pustaju narodnjaci na HRT-u u glazbenom programu (kojeg skoro ni nema) unatoc pritiscima iz Srbije, odre

camao
27-06-2006, 14:53
A sad bih vam mogao reci nesto objektivno. Estetski je to losa glazba. Glasovi pjevaca su grozni, melodije su skoro identicne, hiperprodukcija tzv. folk zvezda.

koliko si narodnjaka temeljito poslusao da mozes dati svoju objektivnu subjektivnu ocjenu?
melodije su identicne koliko su identicne u svim ostalim zanrovima danasnje hiperprodukcije glazbe.
trebam li nabrajati?

o glasovima pjevaca necemo pricati iznad razine osobnih afiniteta.. bi li ljubitelje Toma waitsa ili Cesarie Evore kritizirao istim "argumentom"?

summa summarum...nema smisla pricati o kvaliteti, niti je itko od nas kompetentan da o tome prosuduje, niti je bit bilo koje vrste glazbe kao medija za zabavu i razonodu da bude u orbiti ozbiljne kvalitete.

ok, tebi ne valja, cijenim tvoje misljenje, nisi je primoran slusati, no nemas apsolutno nikakve podobnosti da ocjenjujes o kvaliteti kao ni itko od nas ostalih.

Sustav vrijednosti uz one teske cajke je koma- zena se tretira kao teski seksualni objekt i naglasavaju se minice, grudi, noge, promiskuitet, stanga, polustriptiz (zar to ne smeta vama modernim curama, meni smeta), materijalizam, patrijarhalni mentalitet, istocnjacki plesni utjecaji unakazeni srpskim neuspjelim abortusom u pokusaju mijesanja kultura (500 godina pod Turcima su kemijali i ovo je rezultat?)

sustav vrijednosti i ostatku glazbene produkcije je takoder na niskoj razini...najbolji primjer je hip hop..zapadnjacka glazba, a ne bih bas rekao da je zena kao subjekt pjesama u dosta primjera bolje tretirana..

druga stvar, tvoj opis karakteristika narodnjaka djelomicno je potpuno u skladu s dosta pjesama, no postoji i jako mnogo pjesama koje su susta suprotnost ovome, vrijedne slusanja i pozitivne u svakom elementu.
rado cu istaknut neke primjere, samo reci

ponavljam, trebam li nabrajati?
ne sumnjam da smo svi dobro upoznati s time.

Vecina ljudi ide na cajke zbog utjecaja skupine i gubitka svojeg "ja" -to se ide masovno u grupama iz kvarta ili sela i ne daje se objektivan sud o glazbi jer ih grupa i alkohol ponesu tako da je u Beogradu bio slucaj .......

generaliziras, a svjestan si da to nikuda ne vodi.
osim toga, ina isit nacin mozes iskritizirat bilo koji drugi vid glazbenog izricaja.

sto se tice narodnjaka u kontekstu cetnika i ratnih zbivanja, nemam obraza nekoga kritizirat sto pljuje po njima iz tih razloga, samorazumljivo je da mnogo ljudi ima krajnje negativan stav prema narodnjacima zbog toga.
ali mi je neshvatljivo kako vecina njih ne moze razumjeti da netko slusa glazbu zbog glazbe, nevezano uz nacionalni kontekst.
hocemo li svakog tko slusa punk nazvati anarhistom i prljavim olosem, svakog metalca sotonistom, hip hopera gangsterom i nasilnikom, da ne pricamo o world musicu i bilo koji americki/britanski bend..jos bi mi nalijepili etiketu probushovske orjentacije. :smt003
stereotip it is.:smt018
na kraju krajeva, prema toj analogiji, jedino sto bi trebali slusati je nasa domaca domoljubna glazba... hvala, ali ne hvala. :smt006

Robierre de Cochon
27-06-2006, 15:57
Vezano uz narodnjaèko-politièka pespuÌa, nemam bať puno pametnoga za reÌi, ali mogu moŞda napisati nekoliko reèenica u obranu (?) nas cajkaroťa.

Mogu razumijeti da netko kome je rat ostavio velike traume osjeÌa neugodnost kada je u pitanju narodna muzika, turbo-folk itd. Ali zapravo je to najèeťÌe kriva predoðba onih koji su svoje traume slagali samo pred televizorom, a paradoksalno, oni koji su izravno bili pogoðeni tom nesreÌom èesto nemaju takav problem. Imam jednog prijatelja koji je osto bez kuÌe, zavièaja, druťtva - gledano s aspekta nekoga koji (sreÌom!) nije imao puno veze s ratom, takvim osobama ne zamjeram mrŞnju. A onda doðe kod mene i zajedno pijemo i pjevamo na Mile KitiÌa, Draganu Mirkovic, Acu Lukasa ili ne znam vec koga. Naravno da zna sve rijeci - to je glazba uz koju je odrastao, koja se uvijek slusala u njegovom kraju.. MoŞda se ne moŞemo o svemu sloŞiti u politici, ali uz muziku, pjesmu, cugu tu uopÌe nema komunikacijskih problema.

Zapravo, pjesme o ugrijanim krevetima, razbijenim bocama i razderanom donjem rublju moŞda zvuèe trivijalno i primitivno, ali zadovoljavaju neke potrebe koje se javljaju kod ljudi. To je recimo potreba da se makneť iz realnosti. Ja stvarno nemam Şivaca nakon usranog dana leÌi na kauè i pustiti si neke tugaljke. Radije si navijem cajku, nalijem dva deca rakije i tako. :smt003 Zabavljaju me te pjesme. Za ratzliku od politièkih emisija, rasprava u druťtvu itd - koje su zamorne...postajem apolitièan i sve mi je manje vaŞno izricati svoje miťljenje.

A ĹĄto se tièe cajki na teveu - ja bih rekao da mi je za to baĹĄ svejedno. Ĺveliki kuracto se mene tièe, ne mora bit ni jedne cajke na HRT-u. Zapravo je i bolje da takve mjuze nema na mainstream medijima. Ne zato jer mislim da je ovo ĹĄto se trenutno emitira puno kvalitetnije, nego zato jer ne volim forsanje. Nije interesantno ako te bombardiraju neèim sa svih strana.

Peace, love and drinking
Robierre de Cochon

Warheart
27-06-2006, 16:06
Znaèi, cajke slušaju oni koji su u mladosti bili seljaèine?

camao
27-06-2006, 16:10
Znaèi, cajke slušaju oni koji su u mladosti bili seljaèine?

znaci, generaliziras?

los ti je ovaj kvazicinizam. :smt006

bOG
27-06-2006, 16:20
Hvala Bogu da zivimo o ovo zlatno doba,kada nam je jedini problem vrsta glazbe koja se slusa.
Jer da imamo drugih problema u drustvu bilo bi nebulozno trositi toliko energije na nesto sto je muzicki pravac.

No posto zivimo u ovo blagoslovljeno doba internet komunikacije i mladih ljudi sa cirevima na zelucu uzrokovanih netrpeljivoscu prema lakim notama,imam samo da dodam.

To je muzika koju ne volim.....ili ju jos nisam zavolio.

No posto postoji odredena opasnost od te muzike,necu se praviti pametan,vec cu vas pitati:

Da li cajke slusaju seljacine?
Da li cajke stvaraju seljacine?
Da li netko prestane biti seljacina ako vise ne slusa cajke?

Ne bojte se generalizirati,ja naravno ne vjerujem da se ovdje moramo praviti fini i znanstveni,posto svi znamo da govorimo o nekom postotku.
No lakse je generalizirati,pa mi oprostite na takvom pitanju.
Volio bi i takav odgovor.

Da li zaista vjerujete da muzika moze odredivati i odgajati osobu ili odredene osobe vec inkliniraju nekoj muzici?

camao
27-06-2006, 16:23
da i ne.

da i ne.

da i ne.

Da li zaista vjerujete da muzika moze odredivati i odgajati osobu
da

ili odredene osobe vec inkliniraju nekoj muzici?
da i ne

ne volim opisne odgovore.

:smt016

Pariz, NY, Milano, SB
27-06-2006, 20:25
bravo za mohikanca...od poèetka do kraja! :smt005

neff
27-06-2006, 20:40
slušala sam narodnjake dok još nisam znala ni pisati.
da, bio je rat tada i dok je kod nas pjevala dragana mirkovi

Ante Gotovina
27-06-2006, 21:26
No posto postoji odredena opasnost od te muzike,necu se praviti pametan,vec cu vas pitati:

Ajmo malo logièikim metodama (imao sam 5 u srednjom pa sam valjda neťto zapamtio :smt001 ):

Dakle:
Oni koji sluťaju cajke nisu iskljuèivo svi seljaèine, ali zato:
Velika veÌina ljudi koji sluťa cajke, moŞemo reÌi da jesu seljaèine obzirom na ponaťanje naèin odijevanja i sl.
I onda Ìemo bez generaliziranja izvesti jedan partikularni negeneralizirajuÌi zakljuèak:

Cajke veÌinom sluťaju seljaèine.

Mohikanac
28-06-2006, 03:56
Drago mi je da ima jos onih koji se odupiru naletu narodnjaka na ove prostore i ne podlijezu trendovima, rusenju glazbenih kriterija i zaboravu politicko-kulturoloskih doga

Ante Gotovina
28-06-2006, 10:59
i ja bih trebala iz nekih moralnih principa npr. mrziti Darija Srnu jerbo je on 'balija', a oni su nam godinama zagorèavali Şivot u Hercegovini, gaðali nas jajima kad bismo iťli u Crkvu i prijavljivali nam obitelj u Komitet...

Ovdje trebamo raťèistiti neťto.
balija = poturèena osoba porijeklom Hrvat ili Srbin koja sebe naziva Boťnjakom, obrezuje se, odlazi redovno u dŞamiju i posti mjesec dana u èast Alahu (uzeto iz enciklopedije :smt003 )

Darijo Srna to svakako nije.

narodnjaci nisu rezervirani samo za seljake (jer npr. Mali Mrav apsolutno po nièem nije seljak), a ne biste vjerovali kakvu produkciju festivala, spotova i pjesama imaju naťi susjedi, za pozavidjeti...

Naravno da nisu rezervirani samo i iskljuèivo za seljake, niti su apsolutno svi koji sluťaju narodnjake seljaci.
Ali zato je velika veÌina ljudi koji preferira takvu vrst glazbe seljaci, pogledamo li malo sastav ljudstva koji to sluťa, odlazi u narodnjaèke klubove i sl.
Naravno da ne moĹžemo za nekog odmah samo na temelju toga reĂŚi: ''On je seljak'', jer postoji moguĂŚnost da je istinita tvrdnja suprotna od toga.

i btw, tko nije sluĹĄao Hanku Paldum uĹživo, ili Seku AleksiĂŚ bez playbacka, ne zna ĹĄto je prekrasan Ĺženski glas...

Hiebesh takav glas ako pjeva ĹĄund koji nema veze sa ikakvim dobrim ukusom.

Warheart
28-06-2006, 12:23
O tom se radi-tko je odrastao uz tu glazbu, volit æe je dok je živ, uvijek æe ga podsjeæati na djetinjstvo i ne treba mu to uzeti za zlo.Nije da je mogao birati hoæe li odrasti kao seljaèina ili nešto drugo.

Tkach
28-06-2006, 12:42
Ovdje trebamo raťèistiti neťto.
balija = poturèena osoba porijeklom Hrvat ili Srbin koja sebe naziva Boťnjakom, obrezuje se, odlazi redovno u dŞamiju i posti mjesec dana u èast Alahu (uzeto iz enciklopedije :smt003 )

Darijo Srna to svakako nije.

Ti neke politièki nekorektne enciklopedije èitať :smt003

Spygirl
28-06-2006, 14:12
Vidim da se rasprava produbila i prešla granice glazbenih afiniteta što je pozitivno, meðutim rasprava oko narodnjaka nije samo o kvaliteti tih pjesama veæ i nacionalnoj konotaciji. Puno njih, kao što je i Mišo ne mogu zaboraviti rat kao niti srbe kao agresore pogotovo ako su u tom ratu izgubili voljene osobe. Kod veæine starije generacije (moji i vaši roditelji npr.) javlja se potpuni otpor prema takvoj vrsti glazbe i to ne samo što im zvuèi totalno debilno veæ i zato što postoji averzija prema svemu što je srpsko. Ljudi su jednostavno takvi. Naravno da bi bilo moralnije biti dostojanstven i bez predrasuda, ali teško je zaboraviti da su bili pod mecima, batinama i gorim stvarima sa narodnjacima u pozadini. Èesto sam èula frazu "mladi ljudi to ne shvaæaju", i moram priznati da ima u tome istine jer ne vežu ih takve asocijacije. Pod "mladim ljudima" mislim na nekoliko generacija ispod nas jer sam primjetila da masovno slušaju narodnjake. Zašto? Ne znam, nije niti bitno u krajnjoj liniji.

Åveliki kuracto se tiæe pucanja po narodnjacima to je joÅ¡ veæi debilizam, no nije i iznimka. Npr. amerièki hip-hoperi i reperi su isto tako skloni napucavanju. Postavlja se pitanje da li sama glazba potièe nasilje ili se radi o individuama? Èinjenica je da je postotak agresije veæi u tim granama glazbe jer nisam baÅ¡ èula da je netko izvadio piÅ¡tolj na Jewel, Backstreet boyse (mada je netko trebao :smt003 ) ili Ninu Badriæ.

Zakljuèno da se deklariram, ne volim narodnjake, nissam ih slušala niti prije niti poslije rata jer me takva vrsta glazbe ne stimutlira niti fizièki niti psihièki.Izbjegavam mjesta gdje je puštaju ali ne vrijeðam one koje slušaju.

Ljude procjenjujem po drugim stvarima.

Pariz, NY, Milano, SB
28-06-2006, 14:51
Hanka Paldum pjeva sevdalinke uglavnom. kad bi svi koji sluťaju narodne sluťali samo halida i hanku ne bi ni bilo ovih rasprava. al èisto sumnjam da se èaťe lome i kalaťi vade na pjesme hanke paldum! idemo iz krajnosti u krajnost. a to ťto mlaðe generacije ne mogu shvatiti tu odbojnost prema srpskim narodnjacima bať ne stoji, jer kako znaju ťta su ustaťe a ťta partizani, kako padaju u delirij na thompsonovim i ťkorinim koncertim?
kad smo kod Ĺveliki kurackore, njemu se barem moĹže priznati da je perfektno svladao upotrebu zamjenica: milo moje/milo mame svoje/viĹĄe moje/nego mame svoje :smt005 :smt005

Spygirl
28-06-2006, 15:17
. a to što mlaðe generacije ne mogu shvatiti tu odbojnost prema srpskim narodnjacima baš ne stoji, jer kako znaju šta su ustaše a šta partizani, kako padaju u delirij na thompsonovim i škorinim koncertim?

Nemaju iste asocijacije, nije stvar u tome da ne shvaæaju odbojnost veæ da istu ne osjeæaju. A što se tièe padanja u delirij na thompsonovim koncertima khmm :smt003 mislim da je to više isfuravanje...

Tkach
28-06-2006, 15:19
Znao sam da ĂŚemo prije ili poslije doĂŚi do Thompsona :smt003

Murphy
28-06-2006, 15:24
Pa kaj fali Cavoglavama? (osim cisto makedonske podloge) :smt003

konzerva
28-06-2006, 15:31
jer npr. Mali Mrav apsolutno po nièem nije seljak

a Şivi u preèkom!
dakle zbiljam...

Tkach
28-06-2006, 15:44
(osim cisto makedonske podloge) :smt003

To je u poèast VMRO-u i Velièku Georgijevu

Robierre de Cochon
28-06-2006, 15:48
Hanka Paldum pjeva sevdalinke uglavnom. kad bi svi koji sluĹĄaju narodne sluĹĄali samo halida i hanku ne bi ni bilo ovih rasprava.
ajd ne pametuj...koju si ti pjesmu èula od hanke i halida?
[bigsmile]

Jimmy
28-06-2006, 15:51
Uglavnom, da skratim, glavni kriterij po kojem biram klubove nije glazba nego broj djevojaka u njima. Par puta sam bio u Lake Cityu i bio sam poprilièno zadovoljan. Glazba je samo pozadina, nije mi toliko vaŞna. Inaèe uglavnom napravimo ðir Roko/Piranha/Macao kad idemo van. Je li to bolje ili gore od Lake Citya sa stajaliťta domoljublja i naťeg kulturnog uzdizanja, nisam siguran. Uostalom, kako sam veÌ napisao, cilj izlaska je malo popiti, zabaviti se, poprièati s frendovima i upoznati neku mladu damu, kulise su manje bitne. To ťto doma imam na kompu je svega desetak narodnih pjesama, od nekoliko tisuÌa stvari.

Vuk SaMOtNjaK
28-06-2006, 16:14
èinjenica je, kad govorimo o Hrvatskoj, da se na narodnjacima dogaða najviše sranja, sjetimo se samo Pashe, Ludnice, a i sluèaja u Lake Cityju kad je netko do smrti izboo redara... dakle, puca se, trga se, razbijaju se èaše, šora se
e sad æe netko možda reæ, pa kaj, to se se dogaða i na "obiènim" mjestima
e ne, nije tako
nisam još proèitao da se netko u Macau, Pirani, Saloonu, Gjuri propucao, da su se razbijale flaše
jedino što je zajednièko jest šora, samo to

tak da je evidentno da cajke privlaèe ( puno ) veæi broj seljaèina što je onda proporcionalnu kolièni sranja i govana koja se dogaðaju na tim mjestima... oèito ( ne znam zašto ) ta glazba potièe agresivu

sluèajnost ? a-a
ok, šoraj se, al jebote, nemoj mi se tam ubijat

camao
28-06-2006, 16:51
-èut-

=D> =D> =D>
u go girl!

/ipak si me nagnao da razmislim o promjeni avatara, ak naiðeš na slikicu kakve crnke duge kose i velikih æubaka, a da nije ceca, samo pošalji PM :smt003 /

nisam mohikanac, ali kad smo kod prijedloga:
http://www.ceca.8m.com/images/ceca016.jpg
http://serbianlinks.freehosting.net/Slike/ceca.jpg
http://www.jugoton.com/slike/kom1-ceca.jpg
http://adrijana.bild.li/ceca-grodi.jpg
http://www.journeyswithgypsies.com/images/serbia/portraitlarge_ready/CECA.jpg

Just a little bit
28-06-2006, 17:04
Veliki je problem kod nas sto se vecina ljudi povode jedni za drugima, npr sad je IN ici na cajke. Kolko ja znam cajka je bilo i prije deset godina, pa se nije tako masovno islo, cak i ja koji inace ne slusam cajke, bijah jednom u Ludnici (istina bog, prijevarom odvuèen i jos pod utjecajem alkohola :smt003 ).
Nisam mogao doci k sebi kolko mlaðe ekipe tamo ima (cura koje imaju valjda 18 godina) a s obzirom kakvu reputaciju narodnjaèki klubovi imaju, sumnjam bas da su doma rekle "Daj love, idem u Ludnicu, vratim se oko 5 doma"

Pariz, NY, Milano, SB
28-06-2006, 23:55
[quote="Pariz, NY, Milano, SB":2d1q4qfl]Hanka Paldum pjeva sevdalinke uglavnom. kad bi svi koji sluĹĄaju narodne sluĹĄali samo halida i hanku ne bi ni bilo ovih rasprava.
ajd ne pametuj...koju si ti pjesmu èula od hanke i halida?
[bigsmile][/quote:2d1q4qfl]
ne znam o èemu prièať...tko je hanka a tko halid uopÌe? :smt009

tomy81
29-06-2006, 01:03
aha, fino. sad sam i seljacina i krimos i kreten i mafijaš i primitivni balkanac, e pa dobro.

a ljudi, jer vama jasno da se sa ljudima takvih karakteristika ne treba zajebavat a :smt018 bute se otrovali olovom
to je sve zabava, pa ne znaci da sam cetnik ak slušam cajke tu i tam

Ante Gotovina
29-06-2006, 01:15
http://adrijana.bild.li/ceca-grodi.jpg

Ma ne, ovi baloni su umjetni, nemojte im vjerovat. :smt003

ZvRk
29-06-2006, 01:19
ma...nisu valjda???? ko b reko
žena zgleda oèajno
..još uvijek me progoni slika njenog dupeta... iki jaki bljaki

Vuk SaMOtNjaK
29-06-2006, 01:25
a na šta smo onda spali kad slušamo njihova govna od glazbe, gledamo drolje koje pjevaju i uèimo se njihovom životnoj filozofiji ( piva u ruci, ženska jaši po tebi kroz šiber tvog novog Bmw-a, saèmarica umjesto vilice )

priznajem, ne zvuèi tolko loše :smt004

al vratimo se u realnost

imamo mi i previše svojih problema, govana na estradi ( Jelena Rozga, Tomson, Tiho Orliæ, Karma itd. ) da bi nam još trebala još i tuða

Warheart
29-06-2006, 01:27
Btw jel nikome nije cudno da su uparili Franz Ferdinand i Edu majku?
Mislim, wtf?

Ante Gotovina
29-06-2006, 01:47
imamo mi i previťe svojih problema, govana na estradi ( Jelena Rozga, Tomson, Tiho OrliÌ, Karma itd. ) da bi nam joť trebala joť i tuða

Ĺveliki kuracto se podrazumjeva pod pojmom ''govna''? Ako je to ĹĄkart glazba, onda ima toga kod nas poprilièno. Evo navest ĂŚu nekoliko njih od kojih mi ide na povraĂŚanje kad ih èujem (Toni Cetinski, Luka NiĹžetiĂŚ, Sandi).
Od ovih koje si ti spomenuo ne sviðaju mi se Jelena Rozga i Karma, dok je za mene Marko PerkoviÌ legenda kakve nema. Jedini èovjek koji pjeva ono ťto osjeÌa i pjeva iz duťe. Jedini koji moŞe napuniti Poljud, pored Miťe Kovaèa.
Miťu takoðer neizmjerno cjenim iako ne volim pretjerano takvu vrst glazbe. On je èovjek koji se ne prodaje ni za koje pare i drŞi do onoga ťto jest:

''Nitko nema tih para da me kupi, al' za Franju ĂŚu pjevati besplatno'' :smt023 :smt023 :smt023

Robierre de Cochon
29-06-2006, 02:26
pa kaŞeť da ''pjevaju sevdalinke''. jesi èula koju?

tomy81
29-06-2006, 02:56
e sam da dam gra

Pariz, NY, Milano, SB
29-06-2006, 04:01
[quote="Pariz, NY, Milano, SB":2bx4opo8]
pa kaŞeť da ''pjevaju sevdalinke''. jesi èula koju?[/quote:2bx4opo8]
napisala sam iz ťale da ne znam tko su, mislila sam da Ìeť skuŞit. za hanku sam napisala da pjeva sevdalinke jer je se sjeÌam od malena iz onih yu novogodiťnjih doèeka na tv-u, jedini naziv kojeg se mogu sjetit je Kad ja poðoh na Bembaťu...valjda tako. a od halida sam èula jedino prvi poljubac. ni jedno od njih dvoje mi se ne sviða ali nisu ťkart-turbo-folk, a ne mogu se ni vezati za srpske cajke jer nisu Srbi! oni su old skul...ali ja ne znam nikog od mlaðih generacija tko stvarno sluťa hanku paldum, a u mom gradu se njene stvari nigdje ni ne puťtaju!

Vuk SaMOtNjaK
29-06-2006, 04:34
dok je za mene Marko Perkoviæ legenda kakve nema. Jedini èovjek koji pjeva ono što osjeæa i pjeva iz duše. Jedini koji može napuniti Poljud, pored Miše Kovaèa.
Mišu takoðer neizmjerno cjenim iako ne volim pretjerano takvu vrst glazbe. On je èovjek koji se ne prodaje ni za koje pare i drži do onoga što jest:

Èmarko Perkoviæ nije pjevaè iz jednostavnog razloga što lik NEMA, ali fakat nema glasa ! njegove pjesme sliène su glasanju uspaljene deve dok trèakara po dvorištu :cloppy:
lik se fakat naštancao pjesama, umjesto da je do kraja odgulio rok na frontu
kad se sjetim Èavoglava, teku mi suze :smt030
kakav pjevaè, lik se prodao isto ko i Åveliki kurackoro
oba su HDZ-ovci, barem je Tomy bio dok ga nisu otpilili
a da ne govorim da skuplja "ustaše" na svojim koncertima
brijem da je lik žestoko markirao sat povijesti kad se govorilo o tome

[quote=tomy81]@vuk: tuklo se i pucalo skoro na svim mjestima di sam ja bio vani (npr. u gjuri su pod prijetnjom gana oteli lika iz kluba i ugrali ga u auto; ispred akvarijusa je lik na moje o

Vuk SaMOtNjaK
29-06-2006, 04:36
e da zaboravio sam

@ ante heroj --> to za Mišu Kovaèa

šta reæi za èovjeka koji se nemre ni ubit kak spada :smt005
za neupuæene : pucao si je u srce, fulao ( šta je tu èudno ), "ozdravio" i nakon toga je uslijedio veliki come back

hooooorayyyyyyyyyy :smt020

Tkach
29-06-2006, 10:07
lik se fakat naĹĄtancao pjesama, umjesto da je do kraja odgulio rok na frontu
kad se sjetim Èavoglava, teku mi suze :smt030
kakav pjevaè, lik se prodao isto ko i Ĺveliki kurackoro
oba su HDZ-ovci, barem je Tomy bio dok ga nisu otpilili
a da ne govorim da skuplja "ustaĹĄe" na svojim koncertima
brijem da je lik Ĺžestoko markirao sat povijesti kad se govorilo o tome

Thompson nikad nije bio èlan HDZ-a veÌ HSP-a.

Ĺveliki kuracto se tièe markiranja, uzevĹĄi u obzir njegovo godiĹĄte, i bolje da je markirao povijest nego sluĹĄao bulaĹžnjenja o milijun srpske nejaèi pobijene u Jasenovcu i BoĹĄku Buhi koji je praĂŚkom uniĹĄtio pola njemaèke vojske.

Warheart
29-06-2006, 10:23
Thompson je sigurno bolji pjevaè od onog kronera Marijana Bana.A to da na koncertima skuplja ustaše-malo si se zaletio deèec.Ustaše su pobili 45e.U ljudima proradi domoljublje pa odu na koncert, kao što kod ljubitelja seke aleksiæ provrije dijareja u glavi pa odu slušat porno zvijezdu kak zavija.

camao
29-06-2006, 10:27
Thompson je sigurno bolji pjevaè od onog kronera Marijana Bana.A to da na koncertima skuplja ustaše-malo si se zaletio deèec.Ustaše su pobili 45e.U ljudima proradi domoljublje pa odu na koncert, .

:smt005
da, pogotovo kad poènu pjevat kolektivno "Jasenovac i gradiška stara", ma to je èisto i pravo domoljublje...i sve one ustaske zastave...
jesi bio na kojem Thompsonovom koncertu?

Warheart
29-06-2006, 10:33
Jesam i nažalost nije izvodio tu pjesmu.Jesi ti?

camao
29-06-2006, 10:36
Jesam i nažalost nije izvodio tu pjesmu.Jesi ti?

pa nisam ni mislio da je Thompson izvodio tu pjesmu, nije lud, po kratkom postupku bi zavrsio u zatvoru.
pricam o tome da rulja koja doalzi na koncerte brije na ustaske simbole pjeva ustaske pjesme..e sad, nisu oni ustase, niti neoustase, vise kvaziustase, no svejedno mi se gade u istoj mjeri koliko tebi ekipa sa narodnjaka. :smt006

Warheart
29-06-2006, 10:38
Tih klinaca bude 20 na nekoliko tisuæa ljudi.Dok je na cajkama omjer 20 normalnih na nekoliko tisuæa ljudi.

camao
29-06-2006, 10:40
Tih klinaca bude 20 na nekoliko tisuæa ljudi.Dok je na cajkama omjer 20 normalnih na nekoliko tisuæa ljudi.

nije istina, tih klinaca bude jakoo puno vise...vise od nekoliko tisuca...i nije problem u klnicima vec u starijoj ekipi koaj isto razmislja..a ima ih!

Warheart
29-06-2006, 12:07
Kakvo razmišljanje?

konzerva
29-06-2006, 13:12
Thompson je sigurno bolji pjevaè od onog kronera Marijana Bana.

naravno da je!
koje huljenje! :smt009

malimrav85
29-06-2006, 13:17
jer npr. Mali Mrav apsolutno po nièem nije seljak

a Şivi u preèkom!
dakle zbiljam...
Polja nisu u Preèkom nego u savskoj opatovini.
Kad doðeť do okretiťta 17-ice pa joť 200-300 metara prema zapadu ideť.
:smt018

Vuk SaMOtNjaK
29-06-2006, 13:31
Thompson nikad nije bio èlan HDZ-a veæ HSP-a.

the same shit

Åveliki kuracto se tièe markiranja, uzevÅ¡i u obzir njegovo godiÅ¡te, i bolje da je markirao povijest nego sluÅ¡ao bulažnjenja o milijun srpske nejaèi pobijene u Jasenovcu i BoÅ¡ku Buhi koji je praækom uniÅ¡tio pola njemaèke vojske.

yeah right

Thompson je sigurno bolji pjevaè od onog kronera Marijana Bana.A to da na koncertima skuplja ustaše-malo si se zaletio deèec.Ustaše su pobili 45e.U ljudima proradi domoljublje pa odu na koncert, kao što kod ljubitelja seke aleksiæ provrije dijareja u glavi pa odu slušat porno zvijezdu kak zavija.

da, pogotovo kad poènu pjevat kolektivno "Jasenovac i gradiška stara", ma to je èisto i pravo domoljublje...i sve one ustaske zastave...

eto ti odgovora.. i da, lik je pjevao tu famoznu pjesmu ! bila je mp3-ca s njim kako pjeva, negdje izvan Hrvatske
kreten
upravo to, èemu revitalizirati zlo koje je umrlo prije 60 godina ? to samo on zna

konzerva
29-06-2006, 13:32
meni je najgore kaj se lik isfurava na nekog katolika!
a sve temeljne postavke krťÌanstva je oèio sasvim krivo shvatio!
al nek se veseli èovjek,da nij ebilo rata joť bi krumpire kopao tamo u èavoglavama

Robierre de Cochon
29-06-2006, 14:11
napisala sam iz ťale da ne znam tko su, mislila sam da Ìeť skuŞit. za hanku sam napisala da pjeva sevdalinke jer je se sjeÌam od malena iz onih yu novogodiťnjih doèeka na tv-u, jedini naziv kojeg se mogu sjetit je Kad ja poðoh na Bembaťu...valjda tako. a od halida sam èula jedino prvi poljubac. ni jedno od njih dvoje mi se ne sviða ali nisu ťkart-turbo-folk, a ne mogu se ni vezati za srpske cajke jer nisu Srbi! oni su old skul...ali ja ne znam nikog od mlaðih generacija tko stvarno sluťa hanku paldum, a u mom gradu se njene stvari nigdje ni ne puťtaju!

Sevdalinke su ti gradske narodne ljubavne pjesme, nemaju autora, potjeèu iz naroda. Ako su Hanka i Halid prepjevali koju sevdalinku, onda ne znaèi da samo to pjevaju. Posluťaj si recimo Mostar Sevdah Reunion, oni ti obraðuju bosanske sevdalinke - sve predivne tugaljive pjesme koje se mogu usporediti s fadom recimo. Ja to volim posluťati, ali ne ubrajam tu glazbu u ''narodnjake''...to je etno (folklor), ili globalno receno - world music.

Hanka Paldum meni osobno ima krasan vokal, volim je slusati. Ona je tipicna pjevacica bosanske narodne muzike, pjeva prave kafanske pjesme - o ostavljenim ljubavima, prevarama, razocaranjima itd. Naravno, neusporedivo s novokomponiranim narodnjacima, za koje niko ni ne tvrdi da pripadaju ''narodnom blagu'', nego su komercijalna muzika kao i svaka druga (pop, hip-hop, dance itd). Uvijek je tu razlika izmedju umjetnosti i produkcije zabave - i jedno i drugo ima svoju svrhu, i ni jedno nije samo po sebi dobro ili lose.

Ante Gotovina
29-06-2006, 15:13
e da zaboravio sam

ťta reÌi za èovjeka koji se nemre ni ubit kak spada :smt005
za neupuÌene : pucao si je u srce, fulao ( ťta je tu èudno ), "ozdravio" i nakon toga je uslijedio veliki come back

Ajd pucaj si ti u srce ako si toliko siguran da èeť promaťiti.
Na pucanj ga je nagnalo cjelokupno stanje u drĹžavi, gdje sa branitelje ne ĹĄljivi pet posto (govorim o ondaĹĄnjem stanju), depresija u obitelji, previĹĄe para i sl.
I pored svega toga èovjek je bio i ostao kralj kvalitetne narodne glazbe, koja je potpuna suprotnost narodnjacima, o èemu raspravljamo. Razlika je u tome ťto Miťo pjeva za svoj guťt, a ovi za pare.

camao
29-06-2006, 15:14
meni je najgore kaj se lik isfurava na nekog katolika!
a sve temeljne postavke kršæanstva je oèio sasvim krivo shvatio!

dovoljno o tome ti govori cinjenica da onaj simbol koji nosi oko vrata je u biti egzorcisticki medaljon kojim se vrsi istjerivanje demona iz opsjednutih osoba.
a ta stvar definitivno ne sluzi seljaèkom isticanju. :smt018

Ante Gotovina
29-06-2006, 15:23
Definitivno ne. Èovjek barem drĹži do onoga ĹĄto jest (za razliku od Ĺveliki kuraceve Nacionale). Zato ĂŚeĹĄ ga vidjet da ne nosi taj medaljon bezveze, veĂŚ da i odlazi redovito u crkvu, koju je i sam sagradio u Èavoglavama.

Vuk SaMOtNjaK
29-06-2006, 16:22
da nij ebilo rata još bi krumpire kopao tamo u èavoglavama

LOL :smt003
sumnjam da tam i ima krumpira

Ajd pucaj si ti u srce ako si toliko siguran da èeš promašiti.

ajmo zajedno... al ti prvi
:smt063
bar bi netko od nas dvojice pogodio ( 50 % usoješnost ), a ne ko Mišo ( 0 % ) :smt020

Na pucanj ga je nagnalo cjelokupno stanje u državi, gdje sa branitelje ne šljivi pet posto (govorim o ondašnjem stanju), depresija u obitelji, previše para i sl.
I pored svega toga èovjek je bio i ostao kralj kvalitetne narodne glazbe, koja je potpuna suprotnost narodnjacima, o èemu raspravljamo. Razlika je u tome što Mišo pjeva za svoj gušt, a ovi za pare.

a jadan... naš kaj, mislim da njega najviše svrbi to kaj više nije popularan, tj. nema se para, a osim pjevanja ne zna niš ni radit
dokaz ti je što je odmah nakon propucavanja išao radit veeeeliki koncert za svoje fanove ( WTF ? :smt017 )
a Mišo pjeva za svoje dupe isto ko i svi
al to mu ne zamjeram

dovoljno o tome ti govori cinjenica da onaj simbol koji nosi oko vrata je u biti egzorcisticki medaljon kojim se vrsi istjerivanje demona iz opsjednutih osoba.

to nisam znao
malo se previše nabrijava na Egzorcista

Definitivno ne. Èovjek barem drži do onoga Å¡to jest (za razliku od Åveliki kuraceve Nacionale). Zato æeÅ¡ ga vidjet da ne nosi taj medaljon bezveze, veæ da i odlazi redovito u crkvu, koju je i sam sagradio u Èavoglavama.

LOL :smt005
ovo me fakat nasmijalo
wow, ide u crkvu, crkvu koja je sagraðena s mojim parama
yipiiiiii
zakaj meni netko ne da da si sagradim neki diskaè samo za sebe :smt011

Ante Gotovina
29-06-2006, 16:35

Sigurno si bio na puno koncerata, ako kaŞeť da je izgraðena s tvojim parama. :smt005

konzerva
29-06-2006, 17:14

koje su ti to gluposti!!!
svaka èast care,ali nemoj raðe kad ne znať...
to je inaèe medaljica sv.benedikta
e al pazi u egzorcizmu se koristi i kriĹž!!!zamisli ono a ljudi to nose oko vrata!!!
grozno

camao
29-06-2006, 18:12
koje su ti to gluposti!!!
svaka èast care,ali nemoj raðe kad ne znaš...
to je inaèe medaljica sv.benedikta
jesi li siguran da ne znam?
koristi se u egzorcizmu uz masu latinskih izraza pri obredu "izvlaèenja" demona iz opsjednute osobe, i da, koristi se jos i sveta voda i kriz, no ovaj medaljon ima posebno obredno znacenje...znam za slucajeve kad krizi i sveta voda nisu pomogli, sve dok ovaj medaljon nije ukljucen.
ali necemo o tome, ipak sam ja po opredjeljenju ateist/agnostik pa nisam podoban pricati o takvim stvarima, iako, znam ljude koji su "duboko unutra" ste se Crkve i vjere tice , koliko god ti to glupo zvucalo,pa sam informiran o nekim stvarima.
mozemo o tome kad se vidimo uzivo, ovo je sve sto cu na tu temu ovdje reci. :smt006

Warheart
29-06-2006, 22:31
Prema onom što si iznesao ( i ne samo ti), camao, imam dojam da si ko tbfovci-djeca jugooficira koji su 90e izgubili sve privilegije ljubomorno cuvane kroz jugu pa su sad povampireni na sve hrvatsko.Sve je govor mrznje, osim kad pljujes po Hrvatskoj, to je liberalno, moderno, neseljacko, turbodizel...

Robierre de Cochon
29-06-2006, 22:33
Prema onom ĹĄto si iznesao ( i ne samo ti), camao, imam dojam da si ko tbfovci-djeca jugooficira koji su 90e izgubili sve privilegije ljubomorno cuvane kroz jugu pa su sad povampireni na sve hrvatsko.Sve je govor mrznje, osim kad pljujes po Hrvatskoj, to je liberalno, moderno, neseljacko, turbodizel...
o my god :smt087 ](*,)

camao
29-06-2006, 23:06
Prema onom što si iznesao ( i ne samo ti), camao, imam dojam da si ko tbfovci-djeca jugooficira koji su 90e izgubili sve privilegije ljubomorno cuvane kroz jugu pa su sad povampireni na sve hrvatsko.Sve je govor mrznje, osim kad pljujes po Hrvatskoj, to je liberalno, moderno, neseljacko, turbodizel...
o my god :smt087 ](*,)

Warheart, Robierreov komentar je dovoljan..ne mogu vjerovati kakve ti zakljucke donosis...prestrasno... :smt012

ne razumijem zasto imas potrebu sve gledati kroz nacionalne, politicke i slicne poglede...
da te odmah pobijem, nisam dijete jugoofocira, naprotiv, potomak jednog od visih ustaskih poglavara, i ne isticem to s ponosom, ustvari, isticem to bez ikakvih emocija jer mi to nista ne znaci.
pokusavam biti apolitican i zasad mi ide.

nemam prevelikih nacionalnih naboja u sebi, ne gledam tako na ljude, nije mi vazno tko je otkuda, nisu mi vazni stereotipovi, pokusavam ne generalizirati u bilo kojem pogledu.
zelim vidjet covjeka kao covjeka.
mozda zato imas dojam da svojim kritikama pokusavam nametnuti govor mrznje ili nesto slicno, no uvjeravam te da mi to nije namjera.
osim toga, kako ja mogu bit moderan,neseljacki..pa ja slusam (izmedju brda ostalog) narodnjake!
i ne shvacam ovu digresiju sa tbf-ovcima...netko od nas dvoje ima jaaaako pogresan dojam sto se tog benda tice...stvarno mislis da se njihovo stvaralastvo temelji na postavkama koje si iznijeo?
koliko sam ja upoznat, a dobro sam upoznat, ti ljudi iznose samo realno stanje stvari, dok si ti izgleda ogranicen crveno-bijelo-plavim tonovima pa ne vidis ostatak palete boja koje karakteriziraju Lijepu nam Našu.
nemoj me krivo shvatit, ja volim ovu zemlju i za mene je ona najljepša na svijetu, volim mnoge ljude u njoj, cak sasm vjerojtano i veci domoljub od mnogo onih koji se busaju u prsa barjakom.
no to ne znaci da ne vidim stvari koje su krive u njoj. :smt006

Tkach
29-06-2006, 23:11
StvaralaĹĄtvo TBF-a se temelji na joĹĄ gorim postavkama od ovih koje je on iznio.

camao
29-06-2006, 23:12
Stvaralaštvo TBF-a se temelji na još gorim postavkama od ovih koje je on iznio.

a da? kojim to? ..prosvijetli me...

Tkach
29-06-2006, 23:17
Njihovo stvaralaťtvo se temelji na èinjenici da su povampireni na sve hrvatsko kako je warheart rekao, ali su ujedno povampireni i na sve trŞiťno-privredne odnose. To drkadŞije zvani glazbeni kritièari zovu "socijalnim buntom"

camao
29-06-2006, 23:30
Njihovo stvaralaštvo se temelji na èinjenici da su povampireni na sve hrvatsko kako je warheart rekao, ali su ujedno povampireni i na sve tržišno-privredne odnose. To drkadžije zvani glazbeni kritièari zovu "socijalnim buntom"

:smt005 ja ne mogu vjerovat...
i ti ne pronalazis nijednu istinitu crtu u njihovim stihovima?
tebi je smisao svega sabran u materijalnim vrijednostima?
a dobro..svatko ima svoju interpretaciju... :smt006

U svitu bez pravde barabe grabe živimo po zakonu ko se bolje snaðe? A ja bi raðe da bude utopija Al reæi æe mi «Lud si! Nisi se uklopija!» «Naiva! Ne može te izlièit niti Pliva, i Belupo skupa, jer si glupan!» Masa uvrijeðenog mesa æe ti reæ da si blesa ako nemaš interesa i cilj ti nije kesa Hladna je društvena klima, društvo se klima na izvrnutim vrijednostima i sive stanice su pljesnjiva hrana radioaktivnih slika sa ekrana Zaradim, trošim, ja sam dobar konzument Napijem se, skaèem, ja volim nogomet

sapienti sat.

Vuk SaMOtNjaK
30-06-2006, 02:26
[quote="Vuk SaMOtNjaK":2edkwj4q]

Sigurno si bio na puno koncerata, ako kažeš da je izgraðena s tvojim parama. :smt005[/quote:2edkwj4q]

sreæom nisam

TBF je ok bend, nemam sad nekih prevelikih osjeæaja prema njima
ok su, kritiziraju naše društvo i to na dobar naèin
tak da im se nema šta prigovorit
ne bave se nekim stvarima koje pripadaju proÅ¡losti, tipa nacionalizmom, ratom, ko Åveliki kurackoro i Tomson, niti lažno prikazuju svoje ideje kak bi zaradili
da me se ne bi krivo shvatilo, ne mislim da je rat doslovno prošlost, nego da ima hrpaaa drugih stvari kojima se treba posvetiti, a opet neke druge ostaviti na miru ( bar zasad )

mala buba
30-06-2006, 12:01
ajme majko mila..jesu sad tbfovci i sotonjare?
ne slusam ih osobno, predosadni su mi da budem iskrena, ali da su nekakvi mrzitelji svega hrvatskog, pa nisu..

nego, narodnjaci/cajke/turbofolk i tako to (ne ubrajam tu sad ono sto se moderno naziva 'world music', o tome se ni ne raspravlja ovdje koliko vidim). meni ta mjuza odvratna i bezveze.
po mom misljenju to nema nikakve vrijednosti, instrumentalni dijelovi su ili bezveze ili pokradeni akord neke ok pjesme koji se ponavlja do besvjesti uz nadodano zavijanje (zato me recimo i prljavo kazaliste, koje totalno ne radi narodnjake, zivcira do besvijesti..da ne spominjem koliko mrzim sandija zbog masakra kojeg je napravio cajkovskom), vokalni dijelovi su mi bezveze, tekstovi su najcesce pateticni, sovinisticki, egoisticni, na isti kalup, i ukratko meni ta glazba jednostavno nema dusu.
no to je moje misljenje o toj glazbi, koje nemam potrebu gurati niz icije grlo. osim u odredjenim slucajevima. a to su slucajevi kad ljudi koji slusaju tu vrstu glazbe smatraju da su eksperti za glazbu opcenito pa me nazvaju sotonisticom jer eto volim metal, ili mi idu pljuvati po leonardu cohenu, bobu dylanu ili tako nekoj velicini. onda me copi popizditis, a kad me copi popizditis, all bets are off. isto ide i za fanove avril lavigne, britney spears i tako tih instant proizvoda. jednostavno ne mogu smisliti da mi netko pokusava nametnuti svoje misljenje kao jedino ispravno.

ali sjecam se kad je bilo in (kao sto su danas cajke) elektronska glazba. i onda se isto pricalo kako je leglo svega zlog na svijetu. no evo, ja sam na partye isla od 15te godine i nit se drogiram niti rezem zile niti imam rozu boju kose (brrr). sad se ploca promjenila pa su partyi ok, ali izaci na narodnjake je zivo zlo. pa kao sto na partyima nitko nije gurao igle u tvoje vene (protivno tvojoj volji, naravno) i zrtvovao djevice nasred podija, tako pretpostavljam da ni na narodnjacima nema tih stvari. i nije svatko tko ide na to 'cetnicka seljacina', kako se da zakljuciti iz nekih postova.

ako uzivaju samo u toj glazbi, opako im fali glazbenog ukusa imho, ali jebga. to je samo imho i to nije nikakav apsolut (bar dok ne osvojim svemir i sve ostalo :smt003 )
svatko trazi nesto svoje u glazbi koju slusa, meni recimo glazba sluzi za inspiraciju i ispucavanje nagomilanih osjecaja, pa mi stoga ne pase velika vecina zabavnjaka bilo koje vrste. doduse, tu i tamo mi se samo zafrkava uz cugu, pa cu se komotno razbacati na 'go shorty' i slicne stvari. i ne mislim da se ikome trebam opravdavati za to. neki ljudi jednostavno u mjuzi ne traze nista vise od zabave, a sto je kome zabavno varira od osobe do osobe.

na kraju krajeva...to je samo glazba.
sto se tice tog 'stila', kako da se vec izrazim, tko se hoce ponasati kao kreten, to ce raditi uvijek. nisu svi reperi ubojice, ne pucaju svi na cajkama, ne drogiraju se svi na partyu, nisu svi metalci sotonisti, nisu svi goticari suicidalni, nisu sve sminkerice uobrazene drolje, itd... ljudske predrasude sezu toliko duboko da ce me sutra valjda netko procjenjivati po vrsti kruha koji kupujem. meni se zivo *ebe za takve 'procjene' ljudskog karaktera stvorene na trivijalnim stvarima, ali eto, ja se bar osobno trudim ne raditi to drugima. cisto radi moje duse, pa makar njih i ne zanimalo.

Romana
30-06-2006, 12:09
jednostavno ne mogu smisliti da mi netko pokusava nametnuti svoje misljenje kao jedino ispravno.

Moje misljenje o tome da bi ti trebala vise postat je jedino ispravno.
Namecem ti ga :smt001

Odlican post pun prosirenih recenica plus kaj se skroz slazem
:smt050

camao
30-06-2006, 12:29
na kraju krajeva...to je samo glazba.
sto se tice tog 'stila', kako da se vec izrazim, tko se hoce ponasati kao kreten, to ce raditi uvijek. nisu svi reperi ubojice, ne pucaju svi na cajkama, ne drogiraju se svi na partyu, nisu svi metalci sotonisti, nisu svi goticari suicidalni, nisu sve sminkerice uobrazene drolje, itd... ljudske predrasude sezu toliko duboko da ce me sutra valjda netko procjenjivati po vrsti kruha koji kupujem. meni se zivo *ebe za takve 'procjene' ljudskog karaktera stvorene na trivijalnim stvarima, ali eto, ja se bar osobno trudim ne raditi to drugima. cisto radi moje duse, pa makar njih i ne zanimalo.
:smt023

Moje misljenje o tome da bi ti trebala vise postat je jedino ispravno.
Namecem ti ga :smt001

Odlican post pun prosirenih recenica plus kaj se skroz slazem
:smt050

bravo buba!
=D> =D>

malimrav85
30-06-2006, 16:41
kog boli qrtz zapravo?

sluĹĄajte kaj volite i pokazujte da ste primitivni balkanci

Kad Ìemo veÌ generalizirat,raðe bi da mi dijete ide na narodnjake ili èak da je neki partijaner opaki nego da se obalèi ko sotona i sluťa metal.

Jimmy
30-06-2006, 17:03
NOSTALGIÈNA

Ima bit da san potrošija I ono malo suza za navodnit dolinu sevdaha I bluesa svit je tužan, tu nikad neæe bit pravde za one koji žele samo da žive I rade I ljube, I smiju se svemu ka vicu A ja se pitan ima li smisla pravit dicu Donosit ih na svit di su život I sloboda Ka roba, koju æe neki moænik prodat I ove stare melodije bude memorije Èiste nostalgije, I ne znan šta mi je Stari s bafima, stara s ogromnom trajnom Sestra I ja, cili umazan slajom I sve je daleko I tajno Znan ni onda nije sve bilo bajno, al ditetu sve je sjajno i pari mi se puno lipše I ove kapi kiše ka da šapæu: “Nikad više…” Jer sve prolazi, ostaje samo u nama U srcima , u umu, I foto albumu Prièa svaka slika, da ne zaboravin nikad Nasmijana lica nekih starih prika Nekih nema više, ostale su sjene Mora bit da je s njima nesta I dio mene Al vrate ga kiše, I vitar s juga Neka stara pisma, nostalgija I tuga. * Nekad se pitan jel tribalo sve baš tako bit pa mislin, tribalo je bit, jer je proklet ovi svit I dobri ljudi uvik izvuku deblji kraj Zato se nadan da postoji I pakal I raj Neki viši sud, Božja pravda Da presudi I kazni svakog onog gada Željnog rata I žednog krvi Al ko je bez grijeha nek baci kamen prvi Ironièno zaista, da citira Krista Jedan od onih šta je odgojen u obitelji ateista I to u mraku, u miješanom braku U nekoj dalekoj zemlji, sad je samo u zraku I baš me je tamo donila roda Da ne mrzin I buden pošten, iskren I odan A razliku izmeðu zla I dobra Nisan nauèija ni od fratra, ni hodže, ni popa A kad su zavladali oni šta su pali s kruške Božji ljudi su blagoslovili puške Janjce slali u smrt, za svoga Boga, jedinoga Za ludilo svoga ideologa kad bijesni mržnja razum nije lijek I ludilo uvik promijeni tijek Povijesti, i ispiše novu krvavu stranu U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. * Zato letin visoko iznad napaæenog tla Daleko od poimanja dobra i zla visoko gore, ka Suncu, u nebesa di se gužvaju poruke SMS-a iz ovog vrimena izlazin van I zaranjan u neki davni, zaboravljeni san Neki bolji dan, pun smija I vica Di su sritni ljudi I njihova dica I gledaju u sutra, ozarena lica Puni nade, u tom svitu pravde Jednakosti, bratstva I slobode U svit ljubavi me misli vode I još uvik virujen da æe na ovoj planeti Jednog dana svi ljudi moæ živit sretni Razum, ljubav I znanje izgradit æe raj I znaj, neæe biti ironije za kraj.

Zbog ove pjesme su TBF dobili svoje etikete jugonostalgièara. Ljudi otvoreno pjevaju o nostalgiji za nekim drugim vremenima kad su bili djeca pa ih prozivaju.

Warheart
30-06-2006, 17:07
kog boli qrtz zapravo?

slušajte kaj volite i pokazujte da ste primitivni balkanci

ja c i dalje slušat metal i smijat vam se :smt003
Kad æemo veæ generalizirat,raðe bi da mi dijete ide na narodnjake ili èak da je neki partijaner opaki nego da se obalèi ko sotona i sluša metal.

A jel?A što kad vrtitelji žarulja kažu ''Majstore, daj jednu za dušu!'' a ono krene gomila boca (razbijenih), žena-drolja, metaka i grobova?
Cajkaroši me živciraju iz još jednog razloga-svi, al baš svi u krugu kilometra moraju znati da su oni neiživljene seljaèine koje slušaju zavijanje èobana na tamagochi ritmove.

malimrav85
30-06-2006, 17:11
A jel?A ĹĄto kad vrtitelji Ĺžarulja kaĹžu ''Majstore, daj jednu za duĹĄu!'' a ono krene gomila boca (razbijenih), Ĺžena-drolja, metaka i grobova?
Cajkaroťi me Şivciraju iz joť jednog razloga-svi, al bať svi u krugu kilometra moraju znati da su oni neiŞivljene seljaèine koje sluťaju zavijanje èobana na tamagochi ritmove.
A sotonu ne kuŞiť kaj sluťa kad na +40 doðe u martama,crnom majcom i nekim super motivom i kosom do pupka. Je,fakat su neprimjetni. :smt005
Ovo sotona nije za uzet ozbiljno,interna ĹĄala.

camao
30-06-2006, 17:17
Zbog ove pjesme su TBF dobili svoje etikete jugonostalgièara. Ljudi otvoreno pjevaju o nostalgiji za nekim drugim vremenima kad su bili djeca pa ih prozivaju.

Jimmy, onak, to je samo jedna pjesma. :smt006

Warheart
30-06-2006, 17:17
Bar ne otvori vrata i prozore i pusti selotejp da sviri.To što je estetski odvratan, okreneš glavu.Taj klinac æe odrast jednom, što se ne bi moglo reæ za cajkaroše.

Tkach
30-06-2006, 17:47

Jimmy, onak, to je samo jedna pjesma. :smt006

PrateĂŚi tu analogiju, "Jasenovac" je isto samo jedna pjesma.

bOG
30-06-2006, 17:52
PrateĂŚi tu analogiju, "Jasenovac" je isto samo jedna pjesma.

Kolko nas ima!
OOOOOOO
Kolko nas ima!
OOOOOOOOO
Kolko nas ima!
OOOOOOOO

Pola milijuna manje..................................
:smt009

Pariz, NY, Milano, SB
30-06-2006, 21:24
ma da tbf ne valja jer kaŞu: heroji, ne trebaju nam puťke ni piťtolji, samo èisto srce i nièeg se ne boj...koji idioti, umjesto da nas pozivaju da pucamo i koljemo. za nepovjerovati kakve ljudi zakljuèke iznise u 21.st...koji primitivizam za popizdit...kad moram bit tako prosta :smt001

Tkach
30-06-2006, 21:37
Naravno, sad je ono debelo krme protiv puťaka i piťtolja, pitam se kako je razmiťljao o vojnim pitanjima krajem 80-ih, on i njegov Ìale, visoki JNA oficir. Isti su kao onaj kvazicinik Ante TomiÌ, sad glume neke urbane pacifiste, a sve potomstvo i pitomstvo predrage armije "èetvrte vojne sile sveta". Lako je njemu biti "èista srca" i pjevati o danima dok mu je obitelj imala status neformalnog plemstva.

bOG
30-06-2006, 21:45
Tako je!
Dok smo svi ostali zivjeli od vode i kruha!

I nek se ne zaboravi kako sa njima u komunisticki pakao mogu ici i ona stara komunjara Tudman i Bobetko!
I svi ostali JNA oficiri i njihove porodice!

Dok su se oni kupali u sampanjcu,mi smo se morali kupati u srpskoj krvi u Jasenovcu!

:smt005 :smt005

Jednog dana pogledajte te svoje kliseje i parole.
Pa zar vas nije strah gorcine,mrznje i ludila u njima?

Tkach
30-06-2006, 21:49
Tako je!
Dok smo svi ostali zivjeli od vode i kruha!

MoĹžda nisu Ĺživjeli od vode i kruha, ali mojoj je obitelji oduzeto toliko u onom sustavu, da kad bi sad to netko vratio, ja ne bi u Ĺživotu vjerojatno morao mrdnuti noktom

I nek se ne zaboravi kako sa njima u komunisticki pakao mogu ici i ona stara komunjara Tudman i Bobetko! I svi ostali JNA oficiri i njihove porodice!

Jedan bOG bi trebao znati da Bog najviťe voli zalutale ovèice koje se vrate.

Jednog dana pogledajte te svoje kliseje i parole.
Pa zar vas nije strah gorcine,mrznje i ludila u njima?

Samo èekajte da se dograbim nekog visokog poloŞaja pa Ìete vidjeti ťta je gorèina, mrŞnja i ludilo :smt003 :smt003

Jimmy
30-06-2006, 22:25
Samo èekajte da se dograbim nekog visokog poloŞaja pa Ìete vidjeti ťta je gorèina, mrŞnja i ludilo

Ako si nalik Aralici, onda uopÌe ne sumnjam u tu ludost, mrŞnju i gorèinu. I spisateljskog talenta imať, moŞda moŞemo oèekivati novu "Ambru" ili "Fukaru"? A do vlasti Ìeť morati preko mene. Govorit Ìu na Trgu pred masama i drŞati anti - tkach govore. Zapoèinjat Ìu sa: Uostalom, smatram da Tkacha treba uniťtiti i Koliko Ìeť dugo, Tkach, iskuťavati naťe strpljenje? Onda Ìe mase poèeti urlati, a ja Ìu se derati NE ÈUJEM DOBRO! GLASNIJE! :smt016

Tkach
30-06-2006, 22:29
A ne, ne, moj glavni politièki oponent Ìe biti Maki, ti mi moŞeť biti neťto kao Tuðmanu Budiťa, Tkach-lite, ako si zainteresiran :smt005

Pariz, NY, Milano, SB
01-07-2006, 03:07
Samo èekajte da se dograbim nekog visokog poloŞaja pa Ìete vidjeti ťta je gorèina, mrŞnja i ludilo

Ako si nalik Aralici, onda uopÌe ne sumnjam u tu ludost, mrŞnju i gorèinu. I spisateljskog talenta imať, moŞda moŞemo oèekivati novu "Ambru" ili "Fukaru"? A do vlasti Ìeť morati preko mene. Govorit Ìu na Trgu pred masama i drŞati anti - tkach govore. Zapoèinjat Ìu sa: Uostalom, smatram da Tkacha treba uniťtiti i Koliko Ìeť dugo, Tkach, iskuťavati naťe strpljenje? Onda Ìe mase poèeti urlati, a ja Ìu se derati NE ÈUJEM DOBRO! GLASNIJE! :smt016

samo se nadam da ĂŚe onda bit nekakav jergoviĂŚ da mu napiĹĄe kontraknjigu i pokaĹže kako se to radi! ne diraj mi antu tomiĂŚa :smt018
...danas se laĹž odvaĹžila, a zadnja bagra kroji moral...
blago nama kad uvijek moĹžemo, pa makar proĹĄla stoljeĂŚa, kukati ĹĄta je naĹĄoj praprapra obitelji oduzeo onaj sustav...sva sreĂŚa pa im to ovaj sustav nije vratio...svi su oni to naplatili...za takve se ne bojim ni najmanje...
debelo krme?? prestraĹĄno!

Tkach
01-07-2006, 12:21
ne diraj mi antu tomiĂŚa :smt018
A zar ti ga diram, zadrĹži ga za sebe, nek ti objasni kako se urbani pacifisti osjeĂŚaju na prvoj godini Vojne akademije JNA.

...danas se laĹž odvaĹžila, a zadnja bagra kroji moral...
SlaĹžem se, laĹž se odvaĹžila, pa je i predsjednik krivokletnik (dokumentacijom dokazano), a moral kroje Latini, PusiĂŚi, DruĹžijaniĂŚi, JovanoviĂŚ-Ĺveliki kuracprajcovi, LadiĹĄiĂŚi i slièni.

blago nama kad uvijek moĹžemo, pa makar proĹĄla stoljeĂŚa, kukati ĹĄta je naĹĄoj praprapra obitelji oduzeo onaj sustav...sva sreĂŚa pa im to ovaj sustav nije vratio...svi su oni to naplatili...za takve se ne bojim ni najmanje...
O, da, naplatili smo to, sve iz usta sirotih hrvatskih samoupravljaèa. Devedesetih smo otimali radnicama "uniťtenih" poduzeÌa novoroðenèad i prodavali je u roblje.

ZaĹĄto? Pod a) debeo je, pod b) ima svinjoidne crte lica = debelo krme.

Murphy
01-07-2006, 12:32

A ne mos rec da nije kad je :smt005

Sto se tice opcenito narodnjaka, oni su za mene kao moderna umjetnost...besmisleno preseravanje

(pritom ne mislim na modernu umjetnost koja ima neku estetsku vrijednost, vec na pojedine instalacije i uratke kao npr. prazna soba u kojoj se pali i gasi svjetlo svake minute ili 2 paralelne linije na platnu)

Robierre de Cochon
01-07-2006, 14:17
Naravno, sad je ono debelo krme protiv puĹĄaka i piĹĄtolja, pitam se kako je razmiĹĄljao o vojnim pitanjima krajem 80-ih, on i njegov ĂŚale, visoki JNA oficir.
Pa i Vranjo Tuðman ti je bio JNA-oficir. To ti ne smeta? :)

Tkach
01-07-2006, 14:25
Naravno, sad je ono debelo krme protiv puĹĄaka i piĹĄtolja, pitam se kako je razmiĹĄljao o vojnim pitanjima krajem 80-ih, on i njegov ĂŚale, visoki JNA oficir.
Pa i Vranjo Tuðman ti je bio JNA-oficir. To ti ne smeta? :)

VeĂŚ sam to objasnio bOG-u :smt001

Pariz, NY, Milano, SB
01-07-2006, 14:58
zar je ante tomiÌ kriv za neťto ťto su radili njegovi roditelji? ťta bi i on trebao umjesto biti pacifist iÌi njihivim stopama...ako je uopÌe toèno to tvoje generalno stajaliťte. ti trebať odgovarati za gluposti koje rade tvoji roditelji?
isprièavam se kolega tkach ťto Vas dosad nisam persirala...oèito imate toliko godina kad tako puno znate o roditeljima nekog kome je danas 40-tak god...vjerojatno ste se i druŞili...
zar je grijeh biti pacifist? i apolitièan? zar je loťe kad su ti vaŞniji tvoji frendovi, kava s njima, pivo u parku, druŞenje od nekih debilnih politièara koji puno prièaju i puno kradu...u kojoj god stranci da jesu...
sorry ťto sam se kao mala bavila drugim stvarima a ne Şeljom da budem ogorèena i prekopavam po davno proťlim vremenima...osuðujem ljude sa 3 puta viťe iskustva...
baĹĄ me zanima koliko bi dobrovoljaca od vas nepacifista bilo da se sad zarati...vjerujem puno...za prvi bus za frankfurt am majn...
samo da rata ne bude..ludilo meðu ljudima...veliki nude zablude, plaťe nas raznim èudima...i svakoj bajci naude...da rata ne bude :smt019
...previťe ogorèenja, pesimizma i krivih stavova za 20-ogodiťnjake!

konzerva
01-07-2006, 15:43
sorry ťto sam se kao mala bavila drugim stvarima a ne Şeljom da budem ogorèena i prekopavam po davno proťlim vremenima...

EGO TE ABSOLVO

:smt003 ovo je u biti bog ova reèenica,ali kradem mu posao

Tkach
01-07-2006, 16:42
zar je ante tomiÌ kriv za neťto ťto su radili njegovi roditelji? ťta bi i on trebao umjesto biti pacifist iÌi njihivim stopama...ako je uopÌe toèno to tvoje generalno stajaliťte. ti trebať odgovarati za gluposti koje rade tvoji roditelji?
Nemam pojma o njegovim roditeljima, ali Ante TomiĂŚ se osobno 1989. (sic!) upisao na Vojnu akademiju JNA u Beogradu, toliko o tom pacifistu koji danas piĹĄe kolumne u kojima ismijava ljude koji posjeduju oruĹžje.

isprièavam se kolega tkach ťto Vas dosad nisam persirala...oèito imate toliko godina kad tako puno znate o roditeljima nekog kome je danas 40-tak god...vjerojatno ste se i druŞili...
Samo persirajte, shvatit ĂŚu to kao znak poĹĄtovanja i uzvratiti istom mjerom!

zar je grijeh biti pacifist? i apolitièan? zar je loťe kad su ti vaŞniji tvoji frendovi, kava s njima, pivo u parku, druŞenje od nekih debilnih politièara koji puno prièaju i puno kradu...u kojoj god stranci da jesu...
sorry ťto sam se kao mala bavila drugim stvarima a ne Şeljom da budem ogorèena i prekopavam po davno proťlim vremenima...osuðujem ljude sa 3 puta viťe iskustva...
Biti pacifist je po meni znak ili manjka inteligencije ili manjka zdravog razuma. Biti apolitièan je pak evidentni kretenizam. Apolitiène su ťkoljke, rakovi, slavuji, hrastovi luŞnjaci a ne ljudi. S tim da Vas kolegice uopÌe ne smatram apolitiènom, veÌ naprotiv izrazito politiènom, ťto se vidi iz Vaťih postova. Ako Vaťi stavovi odraŞavaju apolitiènost ili politièku neutralnost, ja sam Britney Spears.

baĹĄ me zanima koliko bi dobrovoljaca od vas nepacifista bilo da se sad zarati...vjerujem puno...za prvi bus za frankfurt am majn...
Pa tako je, nisu u ovom ratu dobrovoljci bili Thompsoni i ÈondiÌi, veÌ cijela postava TBF-a, a Badovinac je bio general HV-a!

samo da rata ne bude..ludilo meðu ljudima...veliki nude zablude, plaťe nas raznim èudima...i svakoj bajci naude...da rata ne bude :smt019
Ĺveliki kuracto je VaĹĄ post bez barem jednoga BalaĹĄeviĂŚevog citata, kao pismo bez adrese :smt006

...previťe ogorèenja, pesimizma i krivih stavova za 20-ogodiťnjake!
O sebi govorite? :smt003

Murphy
01-07-2006, 16:54
Biti apolitièan je pak evidentni kretenizam.

Prikladniji izraz je idiotizam...sama etimologija rijeci govori sve :smt006

bOG
01-07-2006, 17:38
Biti pacifist je po meni znak ili manjka inteligencije ili manjka zdravog razuma. :smt003

Mozes li ovo bolje objasniti?

Cro
01-07-2006, 17:57
Biti apolitièan je pak evidentni kretenizam. Apolitiène su ťkoljke, rakovi, slavuji, hrastovi luŞnjaci a ne ljudi.

A Boga mi, ne volim ni JergoviĂŚa ni TomiĂŚa!
Kao ni moja profa iz eng. u srednjoj!
Kako je znala lijepo pljuvati po jugonostalgièarskim izrodima...
God bless her!!

Robierre de Cochon
01-07-2006, 19:55
Biti apolitièan je pak evidentni kretenizam. Apolitiène su ťkoljke, rakovi, slavuji, hrastovi luŞnjaci a ne ljudi.
Neke ljude ne zanima politika...Ne znaèi zato da su kreteni.

Tkach
01-07-2006, 21:23
Biti pacifist je po meni znak ili manjka inteligencije ili manjka zdravog razuma. :smt003

Mozes li ovo bolje objasniti?

Povijest je sve objasnila.

Neke ljude ne zanima politika...Ne znaèi zato da su kreteni.

MoŞda ih ne zanima dnevna politika, ili se slabo informiraju jer imaju svojih briga... Ali obièno su samo najveÌi balvani istinski apolitièni.

Pariz, NY, Milano, SB
01-07-2006, 21:35

A Boga mi, ne volim ni JergoviĂŚa ni TomiĂŚa!
Kao ni moja profa iz eng. u srednjoj!
Kako je znala lijepo pljuvati po jugonostalgièarskim izrodima...
God bless her!!
tvoja profa u srednjoj je zakon...ĹĄta reĂŚi!
samo se nadam da jedan od takvih protomsonovaca i kvazinacionalista, koji ljude ocjenjuju po fizièkom izgledu (kako li oni izgledaju bať me zanima) neÌe ostvariti svoje teŞnje koje imaju kao 20-godiťnjaci...nisam rekla da sam ja apolitièna...a to ťto ste vi tako jako zainteresirani za politiku ne znaèi da ste pokupili svu pamet svijeta...joť vam deèki samo fali stav: Şena u kuÌu, da pere i kuha!...kad sam spominjala dobrovoljce mislila sam na Vas velike domoljube, nisam pitala da li bi tomson iťao... :smt016
a balaĹĄeviĂŚ...ĹĄto reĂŚi...balaĹĄeviĂŚ rulz!
ma jebite se devedeseta, vas mogu jedino psovati, za vama nitko neĂŚe Ĺžaliti niti vam stihove kovati...
daljnja rasprava sa zadrtim i ogranièenim umovima nema smisla...neka vas ovo ne vrijeða...ipak je to samo moj kretenizam! :smt005

Pariz, NY, Milano, SB
01-07-2006, 21:39
p.s. sigurna sam da svoje miťljenje (koje tomiÌ i jergoviÌ jaaako cjene) gradite na temelju objektivne kritike proèitanih djela obojice...uvjerena sam da vam profa iz srednje (moŞda i iz osnovne) nije rekla da je to ispravno i da tako treba misliti... :smt006

Tkach
01-07-2006, 21:47
Zar sam ja negdje kritizirao njih kao pisce? Njihova profesionalna sfera me zanima manje nego gaĂŚe Vesne PusiĂŚ.

malimrav85
01-07-2006, 22:10
Zar sam ja negdje kritizirao njih kao pisce? Njihova profesionalna sfera me zanima manje nego gaĂŚe Vesne PusiĂŚ.
ali te ipak zanimaju? :smt017

Pariz, NY, Milano, SB
01-07-2006, 22:11

za njihove stavove i razmiťljanja saznajeť iskljuèivo iz njihovih pisanih djela (knjige, kolumne, èlanci), koje i jesu odraz njihovog razmiťljanja, dakle èistom logikom zakljuèih...ma zdravo od mene!

Tkach
01-07-2006, 22:14

za njihove stavove i razmiťljanja saznajeť iskljuèivo iz njihovih pisanih djela (knjige, kolumne, èlanci), koje i jesu odraz njihovog razmiťljanja, dakle èistom logikom zakljuèih...ma zdravo od mene!

Logika ti je oèito bila forte na prijamnom, kakve veze ima beletristika koju oni piťu s njihovim javnim djelovanjem?

Ante Gotovina
02-07-2006, 01:26

Stara prièa:
Ako se ti ne baviĹĄ politikom, ona se svejedo bavi tobom.

Pariz, NY, Milano, SB
02-07-2006, 01:32
sorry ťto sam se kao mala bavila drugim stvarima a ne Şeljom da budem ogorèena i prekopavam po davno proťlim vremenima...

EGO TE ABSOLVO

:smt003 ovo je u biti bog ova reèenica,ali kradem mu posao
joť mi napiťi: poðite u miru... :smt001

Warheart
02-07-2006, 11:00
:smt003[/quote]

daljnja rasprava sa zadrtim i ogranièenim umovima nema smisla...neka vas ovo ne vrijeða...ipak je to samo moj kretenizam! :smt005[/quote]

evo još jednog primjera-èim si pro Hrvatska, zadrt si, ogranièen ko balkon i balkanac.Hvala Veèernji list, Jutarnji, Feral.

Cro
02-07-2006, 11:06
evo joť jednog primjera-èim si pro Hrvatska, zadrt si, ogranièen ko balkon i balkanac.Hvala Veèernji list, Jutarnji, Feral.

E to je tako istina... KaŞeť jednu nekritiènu reèenicu upuÌenu Hrvatskoj i odmah si nacionalistièki, zadrti gad i seljo beljo...
Ne znam, imam dojam kao da je danas u modi srat po Hrvatskoj i kak sve ne valja itd.
Jedno mi nikad nije bilo jasno..
Ako nekome ovdje nije dobro, ĹĄto se ne odseli?

fat drummer
02-07-2006, 11:09
pa upravo zato to je reèenica i misao nekritièki konstruirana... onda si seljo beljo i zadrti nacionalist jer nekritièki tvrdiť da je neťto dobro ili loťe, a nije...

Warheart
02-07-2006, 11:14
Tako je lako kritizirati loše strane, a teško i naporno je uvidjeti dobre.Ne ide mi u glavu zašto bi netko živio od pljuvanja po zemlji u kojoj živi i radi; i meni je jasno npr. da je odluka o izravnom upisu djece branitelja loša, al što se postiže guslajuæi o tom non stop?Ako sve ne valja, idemo se svi podavit.A ideja da netko dobro zaraðuje od takovog kritizerstva me jako ljuti.

Tkach
02-07-2006, 11:14
Ako imať nekritièke misli prema frontmenu TBF-a i on ti je bať zgodan, i nije debeo, i ne slièi na Robierreove avatare, onda nisi zadrti seljo beljo.

Cro
02-07-2006, 11:15
Nekritièki sam mislio suprotno od kritièki dakle, kad kritizirať sereť po neèemu, kada ne kritizirať kaŞeť neťto lijepo o neèemu...
Kritika kao pokuda, a nekritika kao pohvala...
Na to sam mislio...
Dobro, nespretno sam se izrazio, priznajem...

malimrav85
02-07-2006, 11:16
Tako je lako kritizirati loťe strane, a teťko i naporno je uvidjeti dobre.Ne ide mi u glavu zaťto bi netko Şivio od pljuvanja po zemlji u kojoj Şivi i radi; i meni je jasno npr. da je odluka o izravnom upisu djece branitelja loťa, al ťto se postiŞe guslajuÌi o tom non stop?Ako sve ne valja, idemo se svi podavit.A ideja da netko dobro zaraðuje od takovog kritizerstva me jako ljuti.
ko tebi brani da i ti zaraðujeť?

Warheart
02-07-2006, 11:25
Kakvo je sad to pitanje?Tipa, ako svi to rade, zašto bi bilo loše?

malimrav85
02-07-2006, 11:36
Kakvo je sad to pitanje?Tipa, ako svi to rade, zaĹĄto bi bilo loĹĄe?
Pa nije bať da rade neki zloèin...

Warheart
02-07-2006, 11:43
Zloèin?Kod nas postoje kaznena djela.Ne, to više nije kleveta (hvala Vesna Makaze Ožbolt, burn in hell) ali ne znaèi da je dobro.Manje je zlo uvrijediti naciju, nego ubiti psa po viðenju politièkih elita u Hrvatskoj.

bOG
02-07-2006, 12:25

Povijest je sve objasnila.

Po tebi su Gandi,Dr.King,Isus bili malo retardirani?

Cinjenica da postoje ratovi i da ce uvijek postojati ne pokazuje nemogucnost postojanja pacifista kao fukcionalne struje.Pa cak i politicki utjecajnije.
Mislim da si zamjenio pacifiste sa autistima.
Onaj koji ne udara zna da se neces braniti od njega :smt002

konzerva
02-07-2006, 12:27
Po tebi su Gandi,Dr.King,Isus bili malo retardirani?

tetkice!

bOG
02-07-2006, 12:42
evo joť jednog primjera-èim si pro Hrvatska, zadrt si, ogranièen ko balkon i balkanac.

Ne shvacas.
I jos neki na forumu.
Cinjenica je da se govori za ljude da su zadrti,ograniceni,balkanci i nacionalisti kada se smatra da rade protiv Hrvatske.

Dakle,ne pro,nego anti.
No ono sto je problem da nacionalisti (ovaj izraz upotrebljavam u znacenju koji ima u ovoj raspravi) pokusavaju staviti monopol na domoljublje.

Pokusavaju iz sebe raditi ljude koji vole svoju zemlju,dok oni koji su protiv njih su automatski protiv Hrvatske.

Identicnu retoriku imaju republikanci u Americi.

Dakle,da se vise ne bi postavljale te krive analogije:

Kada ti neko kaze da si zadrt ili nacionalista ili primitivac,nije on to rekao zato jer ti volis svoju zemlju,nego zato jer on smatra da voli svoju zemlju vise od tebe.
On smatra da je voli toliko da o njoj razmislja kao necem realnom,zivom i necem sto tvore ljudi.
Ne neki mit,personifikacija majke ili neku svetu tvorevinu koja se nesmije preispitivati.

Mozda ljudi vjeruju da su za Hrvatsku kada su za zabranu gej brakova,ulazak u Eu,zabranu cajki,zabranu povratka Srba,uvodenje krecionizma u skole,ako slusaju Marka Perkovica i brane NDH i pljuju po partizanima.

No ti isti ljudi moraju shvatiti da oni koji pljuju po njima zbog tih misljenja smatraju da su veci Hrvati.
Da vise vole svoju zemlju,te da ju takva misljenja koce i drze na Balkanu.

Ako te netko nazove primitivcem i seljacinom,nije uvrijedio Hrvatsku,bas obrnuto.Napao je nesto za so vjeruje da je anti - Hrvatski.
A ono zbog cega vrijeda je razlog sto to anti -Hrvatsko ponasanje se pokusava pokazati kao pro -Hrvatsko.
I to kao jedino pro-Hrvatsko.

Sad,tko je u pravu,ne znam,ali mi je dosta te republikanske retorike.
Nadam se da smo ipak malo pametnija nacija.

Tkach
02-07-2006, 13:06
Super da si mi objasnio ťto znaèi voljeti Hrvatsku, sad znam da

1. Ako voliĹĄ Hrvatsku, moraĹĄ obavezno podrĹžavati stranku koja je izaĹĄla iz sabornice kad se glasalo o proglaĹĄenju suverenosti, ili neki njezin satelit.

2. Ako voliť Hrvatsku, morať je bar jednom dnevno optuŞiti za agresiju na BiH, genocid nad Srbima u drugom svjetskom ratu i etnièko èiťÌenje nakon Oluje.

3. Ako voliĹĄ Hrvatsku, moraĹĄ cijeniti pokret koji je Hrvatsku zatvorio na 45 godina u Jugoslaviju.

4. Ako voliť Hrvatsku, morať podrŞavati povratak sudionika oruŞane pobune protiv iste, i ťtoviťe, podrŞavati obnovu njihovih kuÌa i podrŞavati njihova specijalna prava koja nemaju ostali graðani.

5. Ako voliť Hrvatsku, morať smatrati njezinog prvog predsjednika klaunom, ratne generale pljaèkaťima, primitivcima, zloèincima.

6. Ako voliĹĄ Hrvatsku, moraĹĄ podrĹžavati srpske lezbijke koje maĹĄu s tri prsta po Zrinjevcu.

I tako dalje, i tako dalje.

konzerva
02-07-2006, 13:42
Ako voliĹĄ Hrvatsku, moraĹĄ smatrati njezinog prvog predsjednika klaunom.

dobro ovo mora svatko mislit
soroĹĄevi plaĂŚenici ponajviĹĄe,a smutljivce i mutikaĹĄe da i ne spominjem

bOG
02-07-2006, 14:02
Ne.
Voljeti Hrvatsku znaci tebi,kao gradaninu iste,reci:
Te stvari koje ti govoris su samo naucene floskule koje nemaju veze sa stvarnoscu.
Znam da bi ti bilo lakse da je tako.
Znam da se lakse svadati sa nekim tko bi govorio te stvari koje ti mislis da cine nekoga tko se ne slaze sa tobom.

Vidis,sve ove stvari koje si nabrojao,osim zadnje, i ja smatram krivima i naivnima.
No problem nisu ljudi koji zaista govore takve stvari,vec ti,koji bi trebao drzati neku objektivnu glavu i smirenu konversaciju.
Naime,stvari koje si napisao,ne mogu se izvuci iz mog posta.

Ti moras shvatiti da postoje ljudi koji ovako tvoje ponasanje gledaju kao vecu prijetnju ovoj zemlji nego netko tko ima stavove koje si nabrojao.
Mislim da bi se vecina slozila.
Jer dokle njega moze pobiti cinjenica i logika,ti stvaras nove cinjenice i nepostojece odnose.
Izmisljas zakljucke i pokusavas pokrenuti emotivnu crtu i stvoriti ponovo sliku da netko pljuje po zemlji.
Tako se zapocinju ratovi.
:-({|=

(malo dramaticnosti)

No,meni je bitno da to ne radis.Jer si mlad,jer si pametan,jer si mi kolega i sugradanin.

No,cak i misliti sve stvari koje si nabrojao,ne znaci voljeti ovu zemlju nista manje od tebe ili mene.
Mozda znaci voljeti i vise.
Premladi smo da znamo,mozemo jednostavno slusati,a ne dopustiti da nam predrasude odreduju tko je u pravu,a tko u krivu.

đavolji odvjetnik
02-07-2006, 14:08
[quote=lenny***]ali to je onaj mali zlo

Robierre de Cochon
02-07-2006, 14:57
Cinjenica je da se govori za ljude da su zadrti,ograniceni,balkanci i nacionalisti kada se smatra da rade protiv Hrvatske.

Dakle,ne pro,nego anti.
No ono sto je problem da nacionalisti (ovaj izraz upotrebljavam u znacenju koji ima u ovoj raspravi) pokusavaju staviti monopol na domoljublje.

Pokusavaju iz sebe raditi ljude koji vole svoju zemlju,dok oni koji su protiv njih su automatski protiv Hrvatske.

Identicnu retoriku imaju republikanci u Americi.

Dakle,da se vise ne bi postavljale te krive analogije:

Kada ti neko kaze da si zadrt ili nacionalista ili primitivac,nije on to rekao zato jer ti volis svoju zemlju,nego zato jer on smatra da voli svoju zemlju vise od tebe.
On smatra da je voli toliko da o njoj razmislja kao necem realnom,zivom i necem sto tvore ljudi.
Ne neki mit,personifikacija majke ili neku svetu tvorevinu koja se nesmije preispitivati.

Mozda ljudi vjeruju da su za Hrvatsku kada su za zabranu gej brakova,ulazak u Eu,zabranu cajki,zabranu povratka Srba,uvodenje krecionizma u skole,ako slusaju Marka Perkovica i brane NDH i pljuju po partizanima.

No ti isti ljudi moraju shvatiti da oni koji pljuju po njima zbog tih misljenja smatraju da su veci Hrvati.
Da vise vole svoju zemlju,te da ju takva misljenja koce i drze na Balkanu.

Ako te netko nazove primitivcem i seljacinom,nije uvrijedio Hrvatsku,bas obrnuto.Napao je nesto za so vjeruje da je anti - Hrvatski.
A ono zbog cega vrijeda je razlog sto to anti -Hrvatsko ponasanje se pokusava pokazati kao pro -Hrvatsko.
I to kao jedino pro-Hrvatsko.

SlaĹžem se.

hommage snjeĹĄki

Jimmy
02-07-2006, 16:51

Najviťe kritika se èuje od ekstremne desnice koja Sanadera smatra "izdajnikom" i otvoreno Şali za faťistièkom diktaturom. Oni se, na Şalost, ne Şele odseliti.

Cro
02-07-2006, 18:09

Najviťe kritika se èuje od ekstremne desnice koja Sanadera smatra "izdajnikom" i otvoreno Şali za faťistièkom diktaturom. Oni se, na Şalost, ne Şele odseliti.

Ma osobno ne volim nikakve ekstreme...
Ovo je bilo upuĂŚeno svima kojima Hrvatska nije po mjeri, a ne posebnim skupinama...

camao
02-07-2006, 18:50
Zar sam ja negdje kritizirao njih kao pisce? Njihova profesionalna sfera me zanima manje nego gaæe Vesne Pusiæ.

za njihove stavove i razmišljanja saznaješ iskljuèivo iz njihovih pisanih djela (knjige, kolumne, èlanci), koje i jesu odraz njihovog razmišljanja, dakle èistom logikom zakljuèih...ma zdravo od mene!

Logika ti je oèito bila forte na prijamnom, kakve veze ima beletristika koju oni pišu s njihovim javnim djelovanjem?

koje javno djelovanje Jergoviæ i Tomiæ imaju osim navedenih?
:smt017

Tkach
02-07-2006, 19:11
Ne znam, moĹžda daju intervjue, govore za televiziju, sudjeluju na okruglim stolovima, piĹĄu za novine (kolegica ovo isto smatra njihovim "djelima", ja to zovem "Nino PaviĂŚ pimps my ride").

camao
02-07-2006, 19:13
Ne znam, možda daju intervjue, govore za televiziju, sudjeluju na okruglim stolovima, pišu za novine (kolegica ovo isto smatra njihovim "djelima", ja to zovem "Nino Paviæ pimps my ride").

ok.
i kakva su njihova opredjeljenja, zasto njih uopce stavljas u ovaj kontekst?
Tomiæa isto smatras antiHrvatom kalibra TBF-ovaca ili?

Tkach
02-07-2006, 19:15
Sad ĂŚu ja malo citirati TBF ( :smt003 ): apsoĹĄtrumfno

camao
02-07-2006, 19:22
Sad æu ja malo citirati TBF ( :smt003 ): apsoštrumfno

supaè.
koliko sam ja do sad shvatio iz tvojih postova, svatko tko ima kriticki stav prema Hrvatskoj i ljudima i stvarima vezane uz nju odmah je antiHrvat, ili u najboljem slucaju, nije dobar Hrvat.
na koju ideologiju me to podsjeca? :smt017

ocito bas tebi logika nije forte.
ili ti srce domoljubno nadglasava svaki glas razuma.
bas kao sto bOG rece, ne shvacas li da cistim subjektivnim pristupom ti nezeljeno cinis lose nepodrzavajuci glas kritike u ovoj zemlji?
kritike koje su, po mojem misljenju i misljenju jako puno drugih ljudi, u najmanju ruku, opravdane.

Pariz, NY, Milano, SB
03-07-2006, 17:02
Sad ĂŚu ja malo citirati TBF ( :smt003 ): apsoĹĄtrumfno

supaè.
koliko sam ja do sad shvatio iz tvojih postova, svatko tko ima kriticki stav prema Hrvatskoj i ljudima i stvarima vezane uz nju odmah je antiHrvat, ili u najboljem slucaju, nije dobar Hrvat.
na koju ideologiju me to podsjeca? :smt017

ocito bas tebi logika nije forte.
ili ti srce domoljubno nadglasava svaki glas razuma.
bas kao sto bOG rece, ne shvacas li da cistim subjektivnim pristupom ti nezeljeno cinis lose nepodrzavajuci glas kritike u ovoj zemlji?
kritike koje su, po mojem misljenju i misljenju jako puno drugih ljudi, u najmanju ruku, opravdane.

slaŞem se! a sad odgovor cro-u zaťto se ne odselim (bit ce odgovor u njegovom stilu pa nek se drugi ne uvrijede): zato ťto sam Hrvatica i zato ťto je ovo moja Hrvatska, a ako neťto ne valja i ja to glasno kaŞem ťta to znaèi da se moram seliti? pa ja sam shvatila da si ti pobornik akcije, govora, djela, poduzimanja stvari kojima Ìe se neťto promijeniti?
a i zato ťto sam najgori dio Şivota provela u Hrv.-rat, iťla u ťkolu "preko radija" u podrumu, sluťala padanje luna na grad (btw. mislim da smo dobili najviťe luna u ratu, yes bar u neèem smo prvi :smt001 ), izgubila prijateljicu (da imala je 7 godina, al valjda se i to raèuna) dok si TI RAT GLEDAO SA TV-A A JEDAN JEDINI DAN KAD JE ZG GRANATIRAN KOD NAS SE SLAVI KAO NAC.BLAGDAN! a primitivac si zbog naèina na koji oblikujeť svoje stavove, ili ih ne interpretirať dobro...
p.s.nigdje nisam napisala da su intervjui i ostalo javno djelovanje jerg. i tomiĂŚa...upravo sam htjela reĂŚi da nisi mogao znati njihove stavove osim iz djela, jer nisu aktivni na tv-u, radiu, nemaju govorancije, ne reklamiraju se...kao neki.

i da...slaĹžem se sa bOG-om u potpunosti! :smt006

Pariz, NY, Milano, SB
03-07-2006, 17:45
Ako imať nekritièke misli prema frontmenu TBF-a i on ti je bať zgodan, i nije debeo, i ne slièi na Robierreove avatare, onda nisi zadrti seljo beljo.
pa iskreno, simpatièniji mi je od tvog avatara... :smt002

Ante Gotovina
03-07-2006, 19:48
Mozda ljudi vjeruju da su za Hrvatsku kada su za zabranu gej brakova,ulazak u Eu,zabranu cajki,zabranu povratka Srba,uvodenje krecionizma u skole,ako slusaju Marka Perkovica i pljuju po partizanima.

MoŞda zagovaratelji ovoga svega i ne moraju nuŞno biti za Hrvatsku, ali su svakako za bolje, kulturnije i pametnije druťtvo. Izgraðeno na tradicionalnim naèelima i vrijednostima.

Pariz, NY, Milano, SB
03-07-2006, 20:37
Mozda ljudi vjeruju da su za Hrvatsku kada su za zabranu gej brakova,ulazak u Eu,zabranu cajki,zabranu povratka Srba,uvodenje krecionizma u skole,ako slusaju Marka Perkovica i pljuju po partizanima.

MoŞda zagovaratelji ovoga svega i ne moraju nuŞno biti za Hrvatsku, ali su svakako za bolje, kulturnije i pametnije druťtvo. Izgraðeno na tradicionalnim naèelima i vrijednostima.

Ĺveliki kuracta uopĂŚe reĂŚi kad netko rijeè tradicionalno izjednaèava sa rijeèju pametno i dobro? :smt009

Ajmo svi marť vraÌanju starih vrijednosti, Şene u kuhinje, kuhat, prat i udovoljavaz Njegovom Velièanstvu, slobode i prava u smeÌe, osim onih namijenjenih pravim tradicionalnim muťkarèinama, a znamo koji odgovaraju tom opisu, sluťaj sveÌenika svoga kao dragog bOG-a :smt002 , tange, grudnjake, vosak za depilaciju, televizore i ostale bitne i nebitne izume u kontejnere, manjine marť sa svojim pravima, u ťkole samo oni èiji je tata u opÌini...aajde 3-4 sad...ma da...znam da banaliziram, al ovakvi postovi to jednostavno povlaèe!
p.s. nisam ni ja za legalizaciju homosex.brakova, mogu dobit plus?

Tkach
03-07-2006, 20:42
TI RAT GLEDAO SA TV-A A JEDAN JEDINI DAN KAD JE ZG GRANATIRAN KOD NAS SE SLAVI KAO NAC.BLAGDAN!

Koji je to nac. blagdan 2.5., Tri kralja, Domovinske zahvlanosti, Antihrv...ovaj Antifaťistièke borbe? Gledam u kalendar i nije mi jasno.

primitivac si zbog naèina na koji oblikujeť svoje stavove, ili ih ne interpretirať dobro...
Ovo se zove liberalna snoĹĄljivost na djelu.

p.s.nigdje nisam napisala da su intervjui i ostalo javno djelovanje jerg. i tomiĂŚa...upravo sam htjela reĂŚi da nisi mogao znati njihove stavove osim iz djela, jer nisu aktivni na tv-u, radiu, nemaju govorancije, ne reklamiraju se...kao neki.
Ma kakvi, oni su zapravo neĹĄto kao Sallinger, nitko ih nije vidio veĂŚ 50 godina.

Tkach
03-07-2006, 20:46
Ajmo svi marť vraÌanju starih vrijednosti, Şene u kuhinje, kuhat, prat i udovoljavaz Njegovom Velièanstvu, slobode i prava u smeÌe, osim onih namijenjenih pravim tradicionalnim muťkarèinama, a znamo koji odgovaraju tom opisu, sluťaj sveÌenika svoga kao dragog bOG-a :smt002 , tange, grudnjake, vosak za depilaciju, televizore i ostale bitne i nebitne izume u kontejnere, manjine marť sa svojim pravima, u ťkole samo oni èiji je tata u opÌini...aajde 3-4 sad...ma da...znam da banaliziram, al ovakvi postovi to jednostavno povlaèe!
Ne zvuèi loťe. Iako bi mogli ostaviti tange :smt003

p.s. nisam ni ja za legalizaciju homosex.brakova, mogu dobit plus?

MoŞeť. Ako si za guťenje pedera u plinskim komorama, dobijeť i èokoladu ovo valjda nitko neÌe shvatiti ozbiljno

malimrav85
03-07-2006, 23:15
Èetnici!
:smt006

Warheart
04-07-2006, 00:10
Èetnici!

?

Gospodin Pravokutnik
04-07-2006, 00:13
Èetnici!

?

valjda je s ekipom razbio jednog cetnika i razvalio mu zube ko u generaciji x i sad ih provocira

Cro
04-07-2006, 00:16
slaŞem se! a sad odgovor cro-u zaťto se ne odselim (bit ce odgovor u njegovom stilu pa nek se drugi ne uvrijede): zato ťto sam Hrvatica i zato ťto je ovo moja Hrvatska, a ako neťto ne valja i ja to glasno kaŞem ťta to znaèi da se moram seliti? pa ja sam shvatila da si ti pobornik akcije, govora, djela, poduzimanja stvari kojima Ìe se neťto promijeniti?
a i zato ťto sam najgori dio Şivota provela u Hrv.-rat, iťla u ťkolu "preko radija" u podrumu, sluťala padanje luna na grad (btw. mislim da smo dobili najviťe luna u ratu, yes bar u neèem smo prvi :smt001 ), izgubila prijateljicu (da imala je 7 godina, al valjda se i to raèuna) dok si TI RAT GLEDAO SA TV-A A JEDAN JEDINI DAN KAD JE ZG GRANATIRAN KOD NAS SE SLAVI KAO NAC.BLAGDAN! a primitivac si zbog naèina na koji oblikujeť svoje stavove, ili ih ne interpretirať dobro...

Naravno, pobornik sam akcije... Zato na kavicama ne plaèem kak je sve loťe i kak sve smrdi, nego pokuťavam DJELOVATI gdje mogu...
Naravno, joť sam mlad, na malo podruèja mogu djelovati...
No, gdje mogu, ukljuèim se...
Zasada uèim za ispite i jednog dana se nadam da Ìu biti druťtveno korisniji...

Žao mi je zbog tvoje prijateljice...
Svatko nosi svoj kriĹž...
Pa bať se ne sjeÌam tv-a... Uglavnom skloniťta i zakucavanja deke na prozore da se svjetlost ne vidi zbog zraène opasnosti...
Ne omalovaŞavam to ťto si ti proŞivjela, ne znam zaťto mi polaŞeť raèune...

Primitivac?
To je tvoj osobni stav.
ImaĹĄ pravo na njega.

Ante Gotovina
04-07-2006, 00:17

Opet interpretiranje rijeèi na vlastiti zadovoljavajuÌi naèin koji sam tebi, borkinji za Şenska prava, odgovara (èak i rime nabacujem :smt017 ).
Ako èitať joť jednom, i to malo dublje izmeðu redova, govorimo o suvremenom druťtvu u kojem se poťtuju neke tradicionalne vrijednosti , a ne o nekakvim bljuvotinama karakteristiènim za Hamurabijev zakonik.

MoŞeť. Ako si za guťenje pedera u plinskim komorama, dobijeť i èokoladu ovo valjda nitko neÌe shvatiti ozbiljno

Sitnijim slovima, ovako:
ovo valjda nitko neĂŚe shvatiti ozbiljno

Warheart
04-07-2006, 00:22
Èetnici!

?

valjda je s ekipom razbio jednog cetnika i razvalio mu zube ko u generaciji x i sad ih provocira

Sigurno se posvadjali tko je veci cajkaros :smt003

Gospodin Pravokutnik
04-07-2006, 00:28
Sigurno se posvadjali tko je veci cajkaros :smt003

lolcina do jaja :smt005

Murphy
04-07-2006, 00:35
Èetnici!

?

Vratio se iz teretane pa je nabrijan...Jelda da ih je bilo puno? Ko mali Beograd :smt005

malimrav85
04-07-2006, 00:48
Vratio se iz teretane pa je nabrijan...Jelda da ih je bilo puno? Ko mali Beograd :smt005
BaĹĄ...

bOG
04-07-2006, 03:19
Èetnici!

Borba za Kninsku palatu 2!

lobotomija
04-07-2006, 04:23
èim se naviknete na to da ljude nije briga,super vam je.
svatko misli da je super pametan/zgodan/mudar ,
da je njegov Ĺživot posveĂŚen najsvetijim problemima
(makar oni bili nabavka nov eigrice za kompjuter ili eto kako nabaviti pradinu torbicu u zagrebu)
dalje, ne mogu shvatiti nikako da èovjeka oblikuje oklina(znaèi selidbe iz drŞave u drŞavu i slièno;obitelj(soc.poloŞaj))
svatko je osoba za sebe.
postoje skupine ljudi koji se mogu svesti podzajnièki nazivnik.
ne moĹžete jedni druge tu na temelju postova grupirati.
ali ako hoĂŚete-slobodno.

konzerva
04-07-2006, 18:14
a ne o nekakvim bljuvotinama karakteristiènim za Hamurabijev zakonik.
tako je!
mnogi ljudi oèito posve krivo percipraju konzervativizam kao neke mraène ideje koje mogu uspjeti samo ako se narod zatupi i onepismeni
a u biti je to jako dobro razraðena politièka ideja koja je u veÌini razvijenih zemalja najjaèa ili bar druga po snazi politièka opcija

bOG
04-07-2006, 18:49
a ne o nekakvim bljuvotinama karakteristiènim za Hamurabijev zakonik.
tako je!
mnogi ljudi oèito posve krivo percipraju konzervativizam kao neke mraène ideje koje mogu uspjeti samo ako se narod zatupi i onepismeni
a u biti je to jako dobro razraðena politièka ideja koja je u veÌini razvijenih zemalja najjaèa ili bar druga po snazi politièka opcija

Naravno.
No problem postaje kada neka ideologija,u ovom slucaju konzervativna hrvatska desnica,pokusava sebe pokazati kao Hrvatske domoljube,dok su svi ostali,pogotovo oni koji se usude kritizirati Hrvatsku,ocigledno anti -Hrvati.

Pokusava se nakon toga dovesti sebe u polozaj zrtve i proganjanog.
Ako se nekog nazove primitivcem,onda taj smatra da je taj nadimak zasluzio zbog ljubavi prema zemlji.

Nakon toga se pocinje misliti kako postoje ljudi koji su anti-Hrvati i koji domoljublje dozivljavaju kao nesto primitivno,Balkanski i seljacki.

No to nije tocno.
Ljudi se bore protiv izmisljenih neprijatelja i sakrivaju svoje mane iza domoljublja,a kritike koje primaju dozivljavaju ne kao napad na njih,nego kao napad na Hrvatsku.

Pljuje se po ljudima,a nijedan covjek ne predstavlja cijelu zemlju.

Ja svoje liberalne,sekularne,socijaldemokratske stavove gledam kao nesto cime cu pomoci u razvoju svoje zemlje.

Kao najbolji nacin da zemlja postane onakvo drustvo u kojem ce svima biti bolje.

Mozete mi reci da sam u krivu,ali nazivati nekoga anti-Hrvatom i sumnjati u necije domoljublje samo zato jer ima drugacije stavove samo ce vam naci posao u Bijeloj kuci.

A to nam je svima cilj.

:bun:

Warheart
04-07-2006, 19:08
Tipican socijalist-ja sam u pravu i pomoæi cu neukom narodu i bez njegova pristanka jer narod ne zna sto je dobro.
Tipican plan socijalista zove se ''poslije mene potop''.Izveo ga je SDP i sateliti 2000/2004.Sastoji se u zaduzivanju do i iznad grla i ulaganju u vlastitu popularnost jer se zna da ce kredite vracati drugi.Tvoj idol Racan je veliki socijalist i kao takav izuzetno osjetljiv na patnje radnika Mercedes Benza pa ih je razveselio kupivsi njihov inferiorni proizvod.
Tipican socijalist mrzi Bijelu Kucu (sto im je kuca kriva?), a potajno zavidi americkoj kraljevskoj obitelji.
Tipican socijalist nema nacionalnu, vec klasnu pripadnost.
Tipican socijalist je zivotinja koja izumire.

bOG
04-07-2006, 19:20
Kolega.
Ne znam zasto tako zakljucujete.
Ja imam svoje objektivne stavove oko politike.
Stranke sigurno nisu kriterij kada govorimo o principima,ideologiji ili domoljublju.

Moj post nema nikakve veze sa SDP-om.Ivicom Racanom.Njegovom losom politikom.
Iskreno,nisam nikad ni glasao za SDP.
A ovo sto ste rekli za socijaliste,premda nisam jedan od njih i dalje ne znaci da su manje domoljubni.

Zapravo,nicim ne pokusavate uopce raspravljati o onome sto sam ja rekao.
Ja nisam rekao da ja ikoga ista ucim ili ciji je uvjerenje ispravno,nego sam samo napao naviku da netko pomisli da je nazvan primitivcem zato jer je pokazao domoljublje.

Jimmy
04-07-2006, 20:02
I ova vlada se zaduŞuje jer gospodarstvo ne moŞe napuniti proraèun dovoljno za isplatu : 1,5 milijuna mirovina, invalidnina, naknada i joť plaÌe za stotine tisuÌa zaposlenih u drŞavnoj upravi, ťkolstvu, zdravstvu, vojsci, policiji, Şeljeznici, brodogradnji itd. Nema te drŞave gdje nekoliko stotina tisuÌa radnika moŞe financirati 3 milijuna ljudi. Zato dug ide dokle daju, poslije toga objava bankrota i glad za sve koji ovise o drŞavi. Eto, ne izgleda bať super. Mislim da je dug preťao 30 milijardi eura, ne pratim viťe.

Tkach
04-07-2006, 20:11
Ako netko tvrdi da je Hrvatska agresor u BiH (npr. JergoviÌ) on je antihrvatski orijentiran i toèka. Takav stav ne samo da je neistinit i bez stvarnosne osnove, veÌ i vrlo ťtetan i poguban za Hrvatsku. Takva osoba ne moŞe biti prohrvatski orijentirana. Iza tog i sliènih stavova (npr. Oluja zloèinaèki pothvat, genocid nad Srbima u WWII) ne moŞe stajati osoba koja ima dobro Hrvatske na umu. Domoljublje nije subjektivna kategorija, veÌ objektivna, parametri po kojima se ona mjeri su jasni.

Ne tvrdim da te osobe ne Şele Hrvatskoj kao fizièkom subjektu dobro. Oni bi moŞda htjeli da se otvori viťe radnih mjesta, da zdravstvena zaťtita bude, etc. No oni nikako ne Şele dobro Hrvatskoj kao politièkom subjektu.

Galijun
04-07-2006, 20:21
@warheart
Interesantno, u Europi sve vise i vise pobjedjuju socijalisti. Sto bi rekao na to??

Najveci, ali apsolutno NAJVECI problem je u tome TKO nam se prikazuje putem medija za najveceg domoljuba. Ljudi poput Ljubo 'Tko je jamio, jamio je'

Tkach
04-07-2006, 20:29
@warheart
Interesantno, u Europi sve vise i vise pobjedjuju socijalisti. Sto bi rekao na to??
Tako ste govorili o "trendovima" u Latinskoj Americi, pa ste spuĹĄili u Peruu, i sad pokuĹĄavate maznuti izbore u Meksiku.
[quote=Galijun]
Najveci, ali apsolutno NAJVECI problem je u tome TKO nam se prikazuje putem medija za najveceg domoljuba. Ljudi poput Ljubo 'Tko je jamio, jamio je'

Vuk SaMOtNjaK
04-07-2006, 20:33
[quote=Galijun]Najveci, ali apsolutno NAJVECI problem je u tome TKO nam se prikazuje putem medija za najveceg domoljuba. Ljudi poput Ljubo 'Tko je jamio, jamio je'

Vuk SaMOtNjaK
04-07-2006, 20:35
Ako ti napraviš za ovu državu 1/3 onoga što je napravio Rojs, skoèit æu u skafanderu u Manduševac.

a šta je napravila ta debela seljaèina ?? :smt017

asfaltira tam s mojim parama cestu tam u svojem selu preko granice !

Ciganoviæ je više napravi za Hrvatsku od njega što je dokazao u Mjenjaènici

Jimmy
04-07-2006, 20:38
Ne, nikako to nije objektivan kriterij, posebno ako se radi o tumaèenju povijesti. Ako prelazak hrvatske vojske u susjednu drŞavu (neovisno o razlogu i o tome je li to bilo dobro ili loťe, bilo je vjerojatno neophodno) ne Şeliť zvati agresijom to je tvoje lingvistièko tumaèenje, ali ne i objektivni dokaz domoljublja. Nazovi to "intervencijom", "penetracijom" ili kako veÌ Şeliť, ali u jednom razdoblju su neovlaťteno bili u drugoj drŞavi.
Zloèini nakon Oluje su takoðer utvrðeni, ne mogu se negirati. MoŞe se raspravljati je li to bilo dobro, loťe, potrebno, nepotrebno ali ne i negirati.
Ne moŞeť domoljublje temeljiti na negaciji povijesti. Anti - hrvatski bi bio nastrojen kad bi rekao da su svi Hrvati krivi za Norèeva streljanja. Prohrvatski si orjentiran kad kaŞeť da su Hrvati dobri, a Norac ubojica i zloèinac.
Objektivno anti - hrvatski nastrojen moŞeť biti ako Şeliť propast drŞave i smrt njezinih stanovnika, nikako drugaèije.

Tkach
04-07-2006, 20:40
Ako ti napraviť za ovu drŞavu 1/3 onoga ťto je napravio Rojs, skoèit Ìu u skafanderu u Manduťevac.

a ťta je napravila ta debela seljaèina ?? :smt017

asfaltira tam s mojim parama cestu tam u svojem selu preko granice !

CiganoviÌ je viťe napravi za Hrvatsku od njega ťto je dokazao u Mjenjaènici

Debela seljaèina je sudjelovala u ratu od okršaja na Plitvicama, kad mu je metak pogodio kundak puške. Centimetar u stranu i ne bi prva žrtva rata bio Josip Joviæ nego Ljubo Æesiæ. Ali ti to ne znaš jer te ne briga, glavno da je on seljaèina iz sela preko granice i da ima više para od tebe, dakle da je lopov.

SreĂŚom, ostao je Ĺživ, pa je kasnije probijao s bagerima puteve kroz Dinaru, ĹĄto je bilo vrlo vaĹžno etapa priprema za Oluju.

Pariz, NY, Milano, SB
04-07-2006, 20:48
oluja nije zloèinaèki podhvat. ali bilo je agresije na boťnjaèko stanovniťtvo u bih, na naèin da se tamo slalo oruŞje i regriutirali bosanski hrvati iz zg da idu tamo na boťnjaèko stanovniťtvo. oko travnika mislim.zar nije generl praljak sruťio mostarski most? to nije agresija? eh, treba moÌi priznati i svoje greťke...ali ne...mi smo savrťeni i nepogreťivi.
btw: kad je bila oluja, svaki dan se oslobaðao dio teritorija i mogla se i cijela posavina, bosanski dio osloboditi, da nije nareðeno da se stane! ťto je kasnije i optvrðeno...to i mala djeca znaju...dogovor je dogovor, ma koliko mi sad ťutjeli o tome...toèno kod jednog dijela. pogledaj kartu vidjet Ìeť da nema logike...no dobro, to je sad veÌ druga prièa!

Tkach
04-07-2006, 20:49
Ne, nikako to nije objektivan kriterij, posebno ako se radi o tumaèenju povijesti. Ako prelazak hrvatske vojske u susjednu drŞavu (neovisno o razlogu i o tome je li to bilo dobro ili loťe, bilo je vjerojatno neophodno) ne Şeliť zvati agresijom to je tvoje lingvistièko tumaèenje, ali ne i objektivni dokaz domoljubja. Nazovi to "intervencijom", "penetracijom" ili kako veÌ Şeliť, ali u jednom razdoblju su neovlaťteno bili u drugoj drŞavi.
Iz teritorija te iste drĹžave je napadana Hrvatska, a vlast te drĹžave je bila s glavom u oblacima, vjerojatno su odletili na leteĂŚim ĂŚilimima, i nije poduzimala niĹĄta ta uspostavi red i uguĹĄi srpsku pobunu.

Zloèini nakon Oluje su takoðer utvrðeni, ne mogu se negirati. MoŞe se raspravljati je li to bilo dobro, loťe, potrebno, nepotrebno ali ne i negirati.
Dakle, neki pijani rezervist je ubio srpsku babu u nekom zaseoku i iťèupao joj zlatni zub i sad je Oluja zloèinaèki pothvat?

Objektivno anti - hrvatski nastrojen moŞeť biti ako Şeliť propast drŞave i smrt njezinih stanovnika, nikako drugaèije.
Ma prekrasno, onda ni Tomislav NikoliĂŚ nije antihrvatski orijentiran, ipak nas ne bi sve pobio, a ostavio bi nam i neĹĄto drĹžave!

Tkach
04-07-2006, 20:52
. ali bilo je agresije na boťnjaèko stanovniťtvo u bih, na naèin da se tamo slalo oruŞje i regriutirali bosanski hrvati iz zg da idu tamo na boťnjaèko stanovniťtvo. oko travnika mislim.zar nije generl praljak sruťio mostarski most? to nije agresija?
Boťnjaèko stanovniťtvo je izvrťilo agresiju na Hrvate u BiH. Proèitaj neku neutralnu knjigu npr. od C.Schradera, a ne MesiÌeve transkripte.

btw: kad je bila oluja, svaki dan se oslobaðao dio teritorija i mogla se i cijela posavina, bosanski dio osloboditi, da nije nareðeno da se stane! ťto je kasnije i optvrðeno...to i mala djeca znaju...dogovor je dogovor, ma koliko mi sad ťutjeli o tome...toèno kod jednog dijela. pogledaj kartu vidjet Ìeť da nema logike...no dobro, to je sad veÌ druga prièa!

"Dosta" su tada poruèili meðunarodni èimbenici, nije to bila nièija autonomna odluka.

Galijun
04-07-2006, 21:17
@tkach
Molio bih te da mi se ne obracas sa 'mi' jer nisam nigdje rekao koje sam politicke orjentacije tako da mi nemoj prisivati nadimak 'socijalista' jer ja to nisam. Samo ukazujem na trend u Europi gdje socijalisti sve vise i vise pobjedjuju zbog toga sto se opet stvorila ogromna razlika izmedju onih koji imaju sve i onih koji nemaju nista te je isto tako velika nezaposlenost u drzavama i svi vide u socijalistima spas.

Druga stvar: prestani gledati stvari kao crno-bijele jer one NIKAD nisu takve. Uvijek su sive, ma kako ti to htio poricati. To da je Oluja okarakterizirana kao zlocinacki pothvat je, vidi vraga, i meni nesto nepojmljivo i nadam se da ce se skinuti ljaga koju je Haag bacio na nju, ali je STO POSTO netko prekrsio zapovijedi i vrsio pokolje po selima, a to je za svaku osobu, pa makar to bio moj susjed, Hrvatina iz susjedstva.

Prihvati da mi nismo andjeli i, iako smo bili ti koji smo se branili, da smo i mi vrsili zlocine i nemoj poricati nesto sto je ocito samo od sebe kada je rijec o ratu.

A ako zelis znati sto je to biti 'anti-hrvatski' nastrojen, Paris/NY/Milano ti je objasnila...zivim u ovoj drzavi IMAM PRAVO KRITIZIRATI VLADU, POGRESKE NARODA U POVIJESTI I SADA, KRITIZIRATI POTEZE I RIJECI ODREDJENIH POLITICARA KAO I PUTA KOJIM SE ONA KRECE I SVIH DRUGIH BISERA NASE DRAGE UPRAVE I SUDSTVA.

Tkach
04-07-2006, 21:30
@tkach
Molio bih te da mi se ne obracas sa 'mi' jer nisam nigdje rekao koje sam politicke orjentacije tako da mi nemoj prisivati nadimak 'socijalista' jer ja to nisam. Samo ukazujem na trend u Europi gdje socijalisti sve vise i vise pobjedjuju zbog toga sto se opet stvorila ogromna razlika izmedju onih koji imaju sve i onih koji nemaju nista te je isto tako velika nezaposlenost u drzavama i svi vide u socijalistima spas.
Daj molim te. Iz ovoga se da zakljuèiti da socijalisti dobivaju izbore u svim europskim zemljama s bar 60% glasova. A u stvarnosti su npr. izgubili u Njemaèkoj, Poljskoj, sve relativno nedavno. Svi su ti izbori uglavnom jako tijesni i nisu pokazatelj "trendova" nego kvalitete pojedine kampanje.

Druga stvar: prestani gledati stvari kao crno-bijele jer one NIKAD nisu takve.
Prihvati da mi nismo andjeli i, iako smo bili ti koji smo se branili, da smo i mi vrsili zlocine i nemoj poricati nesto sto je ocito samo od sebe kada je rijec o ratu..

Sama èinjenica da je sa hrvatske strane bilo zloèina za vrijeme rata (ťto mi ti imputirať da ja negiram, ťto nije istina) nije izgovor za sveopÌu relativizaciju svega ťto se dogodilo. Hrvatska=bijelo, ja nisam relativist po prirodi, to prepuťtam pobornicima intelektualnim pièkicama.

Vuk SaMOtNjaK
04-07-2006, 21:32
Debela seljaèina je sudjelovala u ratu od okršaja na Plitvicama, kad mu je metak pogodio kundak puške. Centimetar u stranu i ne bi prva žrtva rata bio Josip Joviæ nego Ljubo Æesiæ. Ali ti to ne znaš jer te ne briga, glavno da je on seljaèina iz sela preko granice i da ima više para od tebe, dakle da je lopov.

Sreæom, ostao je živ, pa je kasnije probijao s bagerima puteve kroz Dinaru, što je bilo vrlo važno etapa priprema za Oluju.

debela seljaèina je, istina, vozila naše vojnike na Plitvice s autobusom... a gle èuda, šta je to ima u gepeku ? video-recordere !! haha
jebeni domoljub

i ma kakav kundak, lik se boji primiti svoju kiflu u ruke, a kamoli neku pušku

tebi su fakat prali mozak s novog electroluxovom perilicom :smt011

naivac

Ante Gotovina
04-07-2006, 21:37

Da nisu Englezi i Francuzi gurali prste u rat otiĹĄlo bi nama sve ono ĹĄto nam je pripadalo i potkraj Austro-Ugarske.

I predobro je poznato kako svjetske i europske sile svojim utjecajem kroje kartu Europe kako se to njima sviðe. Izgleda da smo i ovako previťe uzeli, jer podsjeÌam, Englezi su bili za obnovu tzv. èetnièke Jugoslavije sa kraljem KaraðorðeviÌem na èelu, pa su odluèili zaustaviti akciju da ne bi zbrljali potpuno njihov plan do kraja. Zato se i onaj sir Pripizdin, ministar vanjskih poslova GB, odveo na prikolici traktora natrag u Srbiju, izjavljujuÌi pritom da je uèinjen neviðeni genocid i pokolj nad srpskim stanovniťtvom.

Tkach
04-07-2006, 21:42
debela seljaèina je, istina, vozila naťe vojnike na Plitvice s autobusom... a gle èuda, ťta je to ima u gepeku ? video-recordere !! haha
jebeni domoljub

i ma kakav kundak, lik se boji primiti svoju kiflu u ruke, a kamoli neku puĹĄku

naivac

Ili si glup ko kurac ili jednostavno neinformiran. Ĺveliki kuractogod bilo, predlaĹžem ti da se posavjetujeĹĄ s èinjenicama prije nego ĹĄto sudjelujeĹĄ u ozbiljnim raspravama.

Ne znam s koliko si ljudi koji su bili na taj Uskrs na Plitvicama razgovarao, zapravo znam da nisi ni s jednim. Inaèe bi znao da je tamo bio MUP, a ne vojska (koje nije tad ni bilo), i znao bi viťe o tim dogaðajima. Vidiť, ja neke od tih ljudi poznajem, i oni su posvjedoèili da je Rojs zamalo najebao prvi na Plitvicama. Pogledaj na domovinskirat.com , bile su negdje arhivske snimke, iako Ìeť bez sumnje reÌi da su i one namjeťtene ili whatever

Ti mene nazivať naivcem i ispranim mozgom, a to si u stvari ti, jer si uporno posvaðan s èinjenicama (tako si npr. rekao da je Thompson HDZ-ovac i to izbaèeni) a postavljať se kao da si popio svu pamet svijeta dok si drŞao Boga rukom za muda.

Insomniac
04-07-2006, 21:49
debela seljaèina je, istina, vozila naťe vojnike na Plitvice s autobusom... a gle èuda, ťta je to ima u gepeku ? video-recordere !! haha
jebeni domoljub

i ma kakav kundak, lik se boji primiti svoju kiflu u ruke, a kamoli neku puĹĄku

naivac

Ili si glup ko qrtz ili jednostavno neinformiran. Ĺveliki kuractogod bilo, predlaĹžem ti da se posavjetujeĹĄ s èinjenicama prije nego ĹĄto sudjelujeĹĄ u ozbiljnim raspravama.

Bila je ekipa iz tadasnje ATJ Luèko AFAIK.
I rojs je bio vozac busa koji ih je prevozio.I skoro su svi poginuli jer je otisao 1 km dalje od mjesta gdje su mu naredili da ih iskrca,rpg je uletio u bus ,ali nije detonirao.

Galijun
04-07-2006, 22:06
Zadnje sto su GB i Francuska htjele je da se Jugoslavija raspadne. Lakse im je kontrolirati jednu drzavu nego njih 5-6-7 (ni mi ne znamo kolko ih vise ima, a kamoli oni), svaka sa svojom politikom. To ti je sudbina malih. Mi ne mozemo krojiti tudju politiku, oni mogu.

Tkach
04-07-2006, 22:11
Bila je ekipa iz tadasnje ATJ Luèko AFAIK.

I ATJ Rakitje i lokalna murija iz Karlovca i GospiĂŚa

I rojs je bio vozac busa koji ih je prevozio.I skoro su svi poginuli jer je otisao 1 km dalje od mjesta gdje su mu naredili da ih iskrca,rpg je uletio u bus ,ali nije detonirao.
I, zaťto je bať ta seljaèina morala voziti autobus, di su bili svi mladi, urbani, eurofilni, liberalni, neprimitivni Hrvati?

fat drummer
04-07-2006, 22:33
I, zaťto je bať ta seljaèina morala voziti autobus, di su bili svi mladi, urbani, eurofilni, liberalni, neprimitivni Hrvati?

jebeno dalje od prokletog primitivnog, seljaèkog rojsa, eto gdje

Vuk SaMOtNjaK
05-07-2006, 01:53
Ili si glup ko qrtz ili jednostavno neinformiran.

samo æu ovo reæ --> konje :cloppy:
( nisam mogao naæ avatar konja )

Åveliki kuractogod bilo, predlažem ti da se posavjetujeÅ¡ s èinjenicama prije nego Å¡to sudjelujeÅ¡ u ozbiljnim raspravama.

haha
vidim da se ti nièim ne baviš tijekom dana osim što vodiš ozbiljne rasprave
savjetujem ti da poèneš malo više uèit da to uèenje malo katalizira ta tvoja prohadezeovska i ( uzaludna ) nacionalistièka sranja

Ne znam s koliko si ljudi koji su bili na taj Uskrs na Plitvicama razgovarao, zapravo znam da nisi ni s jednim. Inaèe bi znao da je tamo bio MUP, a ne vojska (koje nije tad ni bilo), i znao bi više o tim dogaðajima.

vojska ili MUP, whatever
u to vrijeme bio je totalni kaos

glavno da si ti jako dobro upuæen, hehe... naivac
ne vjeruj svemu što kažu
svako ko uzdiže Rojsa nije normalan
zašto ? jer mi ta pizda uzima novce iz proraèuna za svoga Hummera kojeg parkira posvuda osim kod sebe u garažu

Ti mene nazivaš naivcem i ispranim mozgom, a to si u stvari ti, jer si uporno posvaðan s èinjenicama (tako si npr. rekao da je Thompson HDZ-ovac i to izbaèeni) a postavljaš se kao da si popio svu pamet svijeta dok si držao Boga rukom za muda.

boli me kiflon za Thompsona i za sve
èinjenica je da je imao jaku podršku HDZ-a ! HSP je tada, kao i danas, bio goli kurac od stranke, kao neka podružnica HDZ-a
i onda sam ja posvaðan s èinjenicama

ma poljubi mi i Thomsona i Rojsa u dupe u moje ime kad ih tolko voliš
a ja odoh spat

Warheart
05-07-2006, 02:00
oluja nije zloèinaèki podhvat. ali bilo je agresije na bošnjaèko stanovništvo u bih, na naèin da se tamo slalo oružje i regriutirali bosanski hrvati iz zg da idu tamo na bošnjaèko stanovništvo. oko travnika mislim.zar nije generl praljak srušio mostarski most? to nije agresija? eh, treba moæi priznati i svoje greške...ali ne...mi smo savršeni i nepogrešivi.
btw: kad je bila oluja, svaki dan se oslobaðao dio teritorija i mogla se i cijela posavina, bosanski dio osloboditi, da nije nareðeno da se stane! što je kasnije i optvrðeno...to i mala djeca znaju...dogovor je dogovor, ma koliko mi sad šutjeli o tome...toèno kod jednog dijela. pogledaj kartu vidjet æeš da nema logike...no dobro, to je sad veæ druga prièa!

Ne, to nije agresija, iako ne postoji opæeprihvaæena definicija.Åveliki kuracto se tièe zloèinaèkog pothvata, njega je izmislio HaaÅ¡ki tribunal, a kladim se da 99 posto ljudi koji ga izvaljuje nema pojma Å¡to znaèi.Da, mogla se i posavina osloboditi, ali mogli smo bit svi poklani (Slavonija tj) da se lokalni PTSPovci nisu naoružali i sprijeèili to.
Vuku-nisi lipe u životu zaradio a da ne govorimo dao Rojsu.Prestani srat.

Ante Gotovina
05-07-2006, 12:09
glavno da si ti jako dobro upuĂŚen, hehe... naivac
ne vjeruj svemu ĹĄto kaĹžu
svako ko uzdiĹže Rojsa nije normalan
zaťto ? jer mi ta pizda uzima novce iz proraèuna za svoga Hummera kojeg parkira posvuda osim kod sebe u garaŞu

Da nije ovo zapravo Ĺveliki kurackegro koji se pretvara da je naivac pa sve to zna? :smt017

camao
05-07-2006, 14:23

Sreæom, ostao je živ, pa je kasnije probijao s bagerima puteve kroz Dinaru, što je bilo vrlo važno etapa priprema za Oluju.

kao sto rece VuK, ti si ili teski naivac ili glupan.
ne znam kako imas srca velicati ratnog profitera koji je to i sam javno priznao pored svih onih tisuca dobrovoljaca i "malih" ljudi koji su branili ovu drzavu iz korektnih pobuda bez da su kasnije gradili vile i ostvarivali politicke poene na temelju rata.
a vjeruj mi da ih znam dosta koji su puno vise od rojsa napravili.
rojs je bio na plitvicama?
gdje je rojs bio kad je minobacacki korpus ostao na jednom zapovjedniku i desetak ljudi za vrijeme protjerivanja srba iz dubrovackog zaledja?
ostale dvije jedinice su se pokupile sa svojim zapovjednicima cim su srbi presli u ofenzivu, samo je taj jedan zapovjednik imao muda reci svojim ljudima da ce ih on sam ubiti ako odstupe i dovoljno cistu glavu da pod paljbom uspije odbiti srbe.
zasto taj covjek i x drugih nikada nisu htjeli ni zahvalnicu uzet?
jer im je bilo ispod casti trazit nesto sto su trebali dobit kao priznanje, a ne se vucarat po kojekakvim uredima i "zicat" zahvale.
zato sto znaju za sto i zbog cega su se isli borit.
ti ljudi danas zaraduju nesto vise od minimalca,a ako i imaju snasli su se na posten nacin, i uvijek ce mi bit veci u ocima od jednog jebenog rojsa.

go figure! :smt006

a postavljaš se kao da si popio svu pamet svijeta dok si držao Boga rukom za muda.

onda ste u najmanju ruku isti.

Tkach
05-07-2006, 14:52
samo ĂŚu ovo reĂŚ --> konje :cloppy:
( nisam mogao naĂŚ avatar konja )

Ja ĂŚu tebi reĂŚ konju

haha
vidim da se ti nièim ne baviť tijekom dana osim ťto vodiť ozbiljne rasprave
savjetujem ti da poèneť malo viťe uèit da to uèenje malo katalizira ta tvoja prohadezeovska i ( uzaludna ) nacionalistièka sranja

Hahaha, Vuk se brine za moje uèenje, kako slatko :smt050
Uèim manje od veÌine i nemam zasad problema, tako je to kad se rodiť pametan. Ostalo vrijeme troťim na rasprave s vama politièkim trogloditima, pri èemu ostavljam pola mozga na odmoru, da bude fair igra.

Lucynda
05-07-2006, 14:54
dok si TI RAT GLEDAO SA TV-A A JEDAN JEDINI DAN KAD JE ZG GRANATIRAN KOD NAS SE SLAVI KAO NAC.BLAGDAN!

nadam se da se neÌeť ljutit ni uvrijedit , al moram reÌ da me ova reèenica malo "pecnula" pa Ìu se pokuťat izrazit na najbolji naèin a da nikog ne uvrijedim (il povrijedim...).. nije upuèena meni izravno ali je upuèena svima koji nisu aktivno bili izloŞeni napadima u rh, stoga....

ťto bi zapravo ta reèenica trebala znaèit?

rat je grozno iskustvo i ogromna strahota. rat ostavlja posljedice i rane koje se nikad ne mogu izlijeèit i zalijeèit, rat odnosi Şivote koji se nikad neÌe vratit, rat ruťi kuÌe koje se viťe nikad neÌe izgradit, rat je trauma i kad rat zavrťi ostaje trauma, ostaje bol, ostaje praznina...
i naravno da su te traume za nekog gore za nekog malo manje bolne, i normalno da Ìe netko kome je poginuo tata, brat, roðak , susjed, ko nije iťo u ťkolu jer je bio u skloniťtu, kome su poruťili i spalili sve ťto je imao te traume biti puno veÌe nego nekome ko je za to vrijeme bio npr. u zg....

naravno da je lakťe gledat kako avioni nadlijeÌu neèiju kuÌu nego bit u toj kuÌi, ali to ne znaèi opet da je LAKO!!!!!
ne znaèi da je lako gledat kako se prolijeva krv civila, ili dragovoljaca...
ali bilo je i dragovoljaca koji nisu bili iz slavonije. bilo je dragovoljaca koji su iťli iz svih krajeva HRVATSKE da obrane HRVATSKU, da èuvaju svaku kuÌu i svaki Şivot, dajuÌi za to sebe, svoju krv, svoj Şivot!!
bile su tu i varaŞdinske pume (za koje si vjerojatno èula) i bio je u njima i bratiÌ mog tate, deèko koji je Şivio 5 kuÌa dalje od mene, u kuÌi kojoj su poslali vreÌu jer nisu imali ťta drugo poslat, jer ga je raznijela granata.
Taj deèko nije morao iÌ u rat, niko ga nije na to tjerao, rata kod nas nije bilo, ali je iťao, dao je svoj Şivot za naťe...
i vjerojatno znať kako su pume izginule...kako su deèke iz varaŞdina poslali na prvu crtu bojiťnice, na ravni teren, da ih poubijaju tako da se otkriju pa da druga brigada moŞe napast njih... i kako se deèki iz varaŞdina na to pristali....

i nakon svega mislim da je rat bio straĹĄan za sve, za nekog viĹĄe, za nekog manje, ali rat je rat, i niko nije kriv ĹĄto ga je netko gledao na tv-u a netko ga je doĹživio doslovno na svojoj koĹži...

... i isprièavam se unaprijed ako je ovo malo predugo il ako sam nekog moŞda uvrijedila il povrijedila!!!!!!!!!!!!!

Vuk SaMOtNjaK
05-07-2006, 15:05
Vuku-nisi lipe u životu zaradio a da ne govorimo dao Rojsu.Prestani srat.

jebo te Rojs u usta !!! konju jedan ! ti æeš meni govorit da nisam niš u životu zaradio
seronja jedan
sam ti seri

Da nije ovo zapravo Åveliki kurackegro koji se pretvara da je naivac pa sve to zna?

pogledaj se u Å¡pigl pa možda i ugledaÅ¡ Åveliki kurackegru

Uèim manje od veæine i nemam zasad problema, tako je to kad se rodiš pametan.

ne, tako je to kad se rodiš bez one stvari, a istovremeno glup ko ta ista stvar koju nemaš

Ostalo vrijeme trošim na rasprave s vama politièkim trogloditima, pri èemu ostavljam pola mozga na odmoru, da bude fair igra.

kreten

Warheart
05-07-2006, 15:13
Interesantno kak muda rastu pred ekranom.Åveliki kuracteta Å¡to ti i kikiriki u lubanji nije.

Ante Gotovina
05-07-2006, 15:53
[quote=Warheart]Vuku-nisi lipe u Ĺživotu zaradio a da ne govorimo dao Rojsu.Prestani srat.

hebo te Rojs u usta !!! konju jedan ! ti ĂŚeĹĄ meni govorit da nisam niĹĄ u Ĺživotu zaradio
seronja jedan
sam ti seri

Da nije ovo zapravo Ĺveliki kurackegro koji se pretvara da je naivac pa sve to zna?

pogledaj se u ĹĄpigl pa moĹžda i ugledaĹĄ Ĺveliki kurackegru

Uèim manje od veÌine i nemam zasad problema, tako je to kad se rodiť pametan.

ne, tako je to kad se rodiĹĄ bez one stvari, a istovremeno glup ko ta ista stvar koju nemaĹĄ

Ostalo vrijeme troťim na rasprave s vama politièkim trogloditima, pri èemu ostavljam pola mozga na odmoru, da bude fair igra.

kreten[/quote:2c46soit]

Seronje, kretene i glupane netko upotrebljava kad nema viĹĄe iĹĄta suvislo (makar i neistinito) za reĂŚi. Tako je to izgleda i ovdje. :smt012

camao
05-07-2006, 16:00
Interesantno kak muda rastu pred ekranom.Åveliki kuracteta Å¡to ti i kikiriki u lubanji nije.

kladio bih se da si ti prvi na kojeg bi se dalo primjenit ovo gore. :smt006

Warheart
05-07-2006, 16:12
I izgubio.
Åveliki kuracto sam osvojio?

camao
05-07-2006, 17:23
I izgubio.

rojsa i thompsona u lanè paketu.
nosi si ih. :smt006

Warheart
05-07-2006, 18:01
Hvala.Puno hranjivije i manje štetno od tbfa koje dajem tebi.

camao
05-07-2006, 18:24
Hvala.Puno hranjivije i manje štetno od tbfa koje dajem tebi.

onda sve pet. :smt006

konzerva
05-07-2006, 19:06
ajmo malo konstruktivne rasprave
sve ťta je reèeno o licemjerima koji prodaju svoju lopovluk pod domoljublje stoji
ali postoje druge konzervativne i ako hoĂŚete "domoljubne" stranke koje nisu hdz ili hsp
al o imenima neĂŚu jer bi preĹĄao na predizbornu propagandu...

Pariz, NY, Milano, SB
05-07-2006, 19:19
za lucyndu: ma nije bilo upuĂŚeno nikome osim onoj dvojici...u skladu s njihovim predhodnim postovima...a i nisam se uvrijedila :smt006

za nas ostale "s pola mozga u raspravi": kao ťto smo po 1000 puta rekli, ova bolonja-èernobil generacija ili je opako pametna i nadarena (a i tkach to sam istièe) ili se neťto dogodilo s kriterijima kad uèe manje od drugih a sve super ide...al nekako u ovo prvo nikako ne mogu povjerovati :smt005 :smt005
mislim da je ova rasprava trebala zavrťiti kada je ekipa poèela velièati rojsa...veÌ je to van svake pameti...i drago mi je ťto sam u startu imala pravo i nisam pogrijeťila i povela se za predrasudama kod ocjenjivanja dotiènih kao primit.nacionalista...bilo bi mi jako teťko da sam se sad morala i sprièavati na greťci...pa hvala im na dokazanom :smt003
p.s. rojs ima 6 mobitela jer ga prisluťkuju :smt005 :smt005 a nekad nema ni 100kn u dŞepu...kaŞe on...znaèi tako je :smt005

Vuk SaMOtNjaK
05-07-2006, 19:20
I izgubio.

rojsa i thompsona u lanè paketu.
nosi si ih. :smt006

hahaha
umro sam od smijeha, svaka èast :smt006

Interesantno kak muda rastu pred ekranom.

zanimljiva teza, sad si mi dao misliti :smt017

Åveliki kuracteta Å¡to ti i kikiriki u lubanji nije.

bolje kikiriki vu glavi, neg u gaæama
zapamti to :smt006

@ konzerva --> mislim da je u svakoj stranci domoljublje zastupljeno bar u minimalnoj mjeri pa ne vidim smisao da sad neka stranka ide naglašavati domoljublje baš kao svoj stranaèki program
mislim da su ta vremena prošla, a da se trebamo okrenuti nekim drugim stvarima

Murphy
05-07-2006, 19:21
Ovo je sve otislo u qrtz...PA JESU LI NEKI OD VAS NORMALNI!?!? Sad na kraju pojam branitelja poistovjecuju sa seljacinama zeljnima slave i huskacima. Velika vecina branitelja ne radi nikakve ispade, ne pljuje po ikome, a to su upravo oni ljudi koji su dali sve, a dobili nista! A sto se tice svega, ponavlja se situacija poslije 1945., da su svi pravi junaci otisli obiteljima, nastaviti krpati kraj sa krajem, a ostali su oni toboznji Hrvatine kojih ima u svim vladama...i tako, dok jedni nemaju za zivot i trebaju se raznijeti granatom da bi ih netko cuo, drugi gutaju pare i govore o domoljublju i zrtvi

konzerva
05-07-2006, 19:23
@ konzerva --> mislim da je u svakoj stranci domoljublje zastupljeno bar u minimalnoj mjeri pa ne vidim smisao da sad neka stranka ide naglaťavati domoljublje bať kao svoj stranaèki program
mislim da su ta vremena proĹĄla, a da se trebamo okrenuti nekim drugim stvarima

da,apsolutno. ali ja govorim viĹĄe o konzervativnim strankama
i pitanju konzervativnosti danas u hrvatskoj
jedan obièan konzervativac se susreÌe s toliko predrasuda...lakťe je bit peder!

murphy, ponovo u pravu!

Vuk SaMOtNjaK
05-07-2006, 19:31
da,apsolutno. ali ja govorim više o konzervativnim strankama
i pitanju konzervativnosti danas u hrvatskoj
jedan obièan konzervativac se susreæe s toliko predrasuda...lakše je bit peder!

teško da neka konzervativna stranka može neš napravit danas
svijet se promijenio, dosta je tradicionalnih stavova palo u vodu, al ipak neke vrijednosti su ostale
prekasno je za vraæanje u prošlost

Warheart
05-07-2006, 19:31
To su ovi socijalisti pokvarenjaci pa nam pod junake podvaljuju Jojsa i ostale.Otkad je krenula ova rasprava znao sam da ce struja koja se truje cajkama proglasit sebe liberalnom i modernom, a ostale zadrtim konzervativcima i sve pretvorit u klasnu borbu jer njima nema zivota bez klasnog neprijatelja.Jojs nije junak, ali je sto puta manje govno od Racana, Mesica, Manolica i ostalih zlih izdajica.
Vuku-kikiriki dolje nemam, ali ako hoces znat zasigurno dogovori mi sa svojom mamom da provjeri, ali rijesi da mi ne naplati kao ostalima.

konzerva
05-07-2006, 19:35
prekasno je za vraĂŚanje u proĹĄlost

e o ovom ja govorim!
nije to nikakvo vraĂŚanje u proĹĄlost!!!!
to je samo oèuvanje vrijednih stvari koje bi bilo ťtetno zaboraviti i odbaciti
nije od proťlosti sve za bacit! naprotiv, puno toga se moŞe nauèit i primjenit danas

Vuk SaMOtNjaK
05-07-2006, 19:38
prekasno je za vraæanje u prošlost

e o ovom ja govorim!
nije to nikakvo vraæanje u prošlost!!!!
to je samo oèuvanje vrijednih stvari koje bi bilo štetno zaboraviti i odbaciti
nije od prošlosti sve za bacit! naprotiv, puno toga se može nauèit i primjenit danas

ak pogledaš ponovo moj post, skužit æeš da sam i ja za oèuvanje nekih vrijednosti koje su ostale u nama i ostat æe bez obzira na vrijeme u kojem se nalazimo... te vrijednosti su obuhvaæene rjeèju - moral -
a moral je u krizi

konzerva
05-07-2006, 19:40
evo gledam ponovno tvoj post i stvarno neĹĄto mi je promaklo!
"teĹĄko da neka konzervativna stranka moĹže neĹĄ napravit danas "

mislim da to ne stoji. nimalo
moderni konzervativizam (neokonzervativizam) je buduÌnost! moŞda zvuèi apsurdno...

camao
05-07-2006, 19:44
-cut-

bas o tome sam i pisao.
smijesno mi je da se od svih ljudi koji su bili u Domovinskom ratu istice rojs kao junak.

To su ovi socijalisti pokvarenjaci pa nam pod junake podvaljuju Jojsa i ostale.Otkad je krenula ova rasprava znao sam da ce struja koja se truje cajkama proglasit sebe liberalnom i modernom, a ostale zadrtim konzervativcima i sve pretvorit u klasnu borbu jer njima nema zivota bez klasnog neprijatelja.Jojs nije junak, ali je sto puta manje govno od Racana, Mesica, Manolica i ostalih zlih izdajica.
Vuku-kikiriki dolje nemam, ali ako hoces znat zasigurno dogovori mi sa svojom mamom da provjeri, ali rijesi da mi ne naplati kao ostalima.

Warheart, ti si jedan obican plitki provokator.
imas od mene EOD.
uzivaj. :smt006

Robierre de Cochon
05-07-2006, 19:50
Zadnje sto su GB i Francuska htjele je da se Jugoslavija raspadne. Lakse im je kontrolirati jednu drzavu nego njih 5-6-7 (ni mi ne znamo kolko ih vise ima, a kamoli oni), svaka sa svojom politikom.
Ne bih se sloŞio. Lakťe je kontrolirati minijaturne banana drŞave...nego neku koja ima vlastitu politiku. Pogledaj samo primjer srednjoamerièkih ''puppet drŞavica''. Ili joť bolje, pogledaj balkan 2006, pa zakljuèi koliko ima imperialistièke ťape, a koliko suverene politike.

Tkach
05-07-2006, 19:51

Pusti Sramotnjaka na miru, sad Ìe opet krenuti s "kreten, budala, konj, seljaèina" i ostatkom svog sofisticiranog leksika.

Tkach
05-07-2006, 19:51
Kao ťto smo po 1000 puta rekli, ova bolonja-èernobil generacija ili je opako pametna i nadarena (a i tkach to sam istièe) ili se neťto dogodilo s kriterijima kad uèe manje od drugih a sve super ide...al nekako u ovo prvo nikako ne mogu povjerovati :smt005 :smt005

Ma nije bed ťto morať uèiti viťe srèeko, ne znaèi da si glupa, moŞda si disleksièna ili imať problema s koncentracijom ili ne podnosiť stres :smt056

.i drago mi je ťto sam u startu imala pravo i nisam pogrijeťila i povela se za predrasudama kod ocjenjivanja dotiènih kao primit.nacionalista...bilo bi mi jako teťko da sam se sad morala i sprièavati na greťci...pa hvala im na dokazanom :smt003

Nema na èemu, i drugi put. Èast mi je kad me urbano-liberalne snage definiraju kao "primitivnog nacionalista".

ali postoje druge konzervativne i ako hoĂŚete "domoljubne" stranke koje nisu hdz ili hsp

Postoje, navodno imaju i èlanove koji nisu rodbina stranaèkih predsjednika, ali to nije dokazano.

camao
05-07-2006, 19:52
Zadnje sto su GB i Francuska htjele je da se Jugoslavija raspadne. Lakse im je kontrolirati jednu drzavu nego njih 5-6-7 (ni mi ne znamo kolko ih vise ima, a kamoli oni), svaka sa svojom politikom.
Ne bih se složio. Lakše je kontrolirati minijaturne banana države...nego neku koja ima vlastitu politiku. Pogledaj samo primjer srednjoamerièkih ''puppet državica''. Ili još bolje, pogledaj balkan 2006, pa zakljuèi koliko ima imperialistièke šape, a koliko suverene politike.

logicno.
lakse je velesilama kontrolirati niz manjih (pogotov novostvorenih) bez obzira na politiku jer prakticki nemaju nikakvu moc, a uostalom, nije problem snakcijama i diplomacijom nametnuti nacin razvoja poitike.
cega smo i svjedoci.

EU diktira Slovenijom.
VB i Fra Srbijom.
a SAD svima "pomalo".

konzerva
05-07-2006, 19:52
imas od mene EOD.

ideĹĄ!!
EOD!?
zar baĹĄ EOD!?
kako okrutno... :smt009
a ĹĄta je to EOD ako smijem pitat?

camao
05-07-2006, 19:54
imas od mene EOD.

ideš!!
EOD!?
zar baš EOD!?
kako okrutno... :smt009
a šta je to EOD ako smijem pitat?

end of discussion.
kraj rasprave.
ispricavam se ako ti zvuci suvise misticno, mislio sam da su forumasi upoznati s tim terminom.

cemu takav ironicno/bahati nastup..sto ti smeta? :smt017

Tkach
05-07-2006, 19:54
End Of Discussion, trenutak kad se prekine idila liberalnog jednoumlja i iĹživcira urbana intelektualna elita.

konzerva
05-07-2006, 19:55
ironièno/bahati?
na temelju èega si to zakljuèio?
moŞda mi je ton glasa malo neuobièajen ali to je samo jer sam promuknut...
a pitam ťta je EOD jerbo sam iliterat u pogledu kompjuterskih skraÌenica i sliènog

camao
05-07-2006, 19:56
ironièno/bahati?
na temelju èega si to zakljuèio?

ne znam, nekako mi je tako ispao tvoj post.
no frks, my bed, nadam se da ti je sad jasnije. :smt002
uzivaj :smt006

Robierre de Cochon
05-07-2006, 20:01
logicno.
lakse je velesilama kontrolirati niz manjih (pogotov novostvorenih) bez obzira na politiku jer prakticki nemaju nikakvu moc, a uostalom, nije problem snakcijama i diplomacijom nametnuti nacin razvoja poitike.
cega smo i svjedoci.

EU diktira Slovenijom.
VB i Fra Srbijom.
a SAD svima "pomalo".
Ekonomije tih zemalja su skoro 100% kolonizirane, pogledaj recimo naťe firme...tu je dominanan austrijski i njemaèki kapital - a politika ťtiti svoja ulaganja. Ne znam onda èemu prièa da je Europi draŞa Yuga.

konzerva
05-07-2006, 20:03
bila im je draĹža devedesete
iz èisto praktiènog razloga da se ne moraju prilagoðavat nikakvim promjenama
sad im je draĹže ĹĄta je ovako,pa rado ohrabruju CG i kosovo