View Full Version : Nogomet
Oprostit cete mi al bez ovog nemre... :mrgreen:
daklem dinamo i dalje sjajan, 0-0 sa Pulom. Siemens otkazao sponzorstvo. Sve se bojim da ova liga za opstanak nije najgore kaj je moglo pogoditi klub...
Hajduk 5-1 al sa igracem vise i sumnjivim penalom. U prvom se Inter cisto dobro drzao. No do kraja prvenstva ce biti bas zanimljivo, ne bi covjek rekao..
malimrav85 24-04-2005, 19:33 Dinamu se forma dize...
Pogodio je Goce precku. Iduci put im ce im barem sudac ponistit gol radi offside-a a do zadnjeg kola ce dat ziher gol. I to Dino Drpic cime ce usutkati kriticare.
:cry:
Rangers-Celtic-1-2
TOOOOO!!!!
Celtic na pragu 40.-og naslova..
Baš me nije išlo ovaj vikend, :cry:
Siggy von Goue 25-04-2005, 16:42 Talijansku ligu treba zakonom zabraniti! :evil:
Sigurno si gledao Lazio-Juve... :mrgreen:
maverick 26-04-2005, 14:26 Dobro dakle da vidimo kakvi će rezultati biti na kraju danaÅ¡nje i sutraÅ¡nje utakmice LP-a. Imam osjećaj da će PSV zeznuti Milan (ne tvrdim da će PSV ići dalje, ali danas bi mogao stvoriti puno problema talijancima), i da će nakon engleskog dvoboja sve ostati otvoreno (dakle, najviÅ¡e pobjeda chelsea s jednim razlike)...
Vaše prognoze?
ZrntscheZ 26-04-2005, 14:42 Chelsky je nesavladiv, a pogotovo u 2 tekme.
Možete voljeti ili ne Mourinha, tip je bahat, prepotentan i arogantan al trenutno nema jačeg trenera. Ne igra najljepÅ¡e, ali rezultati se broje kaj ne? a uz to ipak i zabijaju dosta.
igraju taman kolko treba, bez ijedne kapi znoja više /sjetite se samo protiv Bavaraca u Muenchenu/
PSV je zaheban. moglo bi tu svačeg biti. pogotovo kaj budu ovi imali danas 100 godiÅ¡nju obranu /nema Neste, navodno igra Costacurta/, a i bez Pirla su možda
hrvoje2003 26-04-2005, 22:55 Mourinhu svaka cast na onome sto je prosle sezone napravio s Portom. Ali biti prvak s Chelseom i nije tako tesko, pa imaju neograniceni budzet i stvarno dobru politiku kupnje igraca. Pogledaj Hidinka kaj radi, on je po meni odlican trener
mozda je chelsea prvak engleske, mozda ce osvojit ligu prvaka al mi svejedno idu na zivce. ta njihova igra sam na kontre, nabijanje, samo na snagu itd. me ubija. da ne govorim da imaju uvijek puno srece.. puno vise cijenim milan
chelsea je klasican primjer pokusaja stvaranja velikog kluba prek noci. ali oni nikad nece imati ni pola ugleda koji imaju Liverpool ( iako su zadnjih godina banana ), Arsenal a posebno Man United koji je po meni, bez obzira kaj nije prvak 2 godine, institucija u Engleskoj, bio i ostao..
a i siguran sam da ce sve ovo biti ples za jedno ljeto chelsea..
hrvoje2003 27-04-2005, 20:25 Sve ovisi o Abramovichu. Sada su potpisali ugovor s Samsungom, 50 mil Eura godisnje. Emiratesi prelaze kod Arsenala i njihov novi stadion ce se nositi njihov naziv. Ako tako nastave na putu su stvaranja velikog imena, ali ime se stvara 50 i vise godina
malimrav85 27-04-2005, 23:06 Da, svi s prodaju polako. Cak i Barca. Jos samo da Dinamo nade sponzora. Mozda neka kvartovska pekara?
Rubelja.
I da promjene boju dresova iz modre u boju prepecene lepinje....To bi bio dan.
Bili bi ko pravi cevapi,dobri al uvijek smrde i tesko seres.
dinamo u kakvom god sranju bio ipak je najzanimljivija sportska tema u hrvatskoj pa ce se valjda naci neki sponzor.. na kraju krajeva po istrazivanjima dinamo je najpopularniji klub u Hrvatskoj... nazalost od dinama je ostalo samo ime, sve ostalo je sranje..
inace dobra tekma veceras.... i liverpool i chelsea su se dobro branili, cini mi se redsi za dlaku bolji. ne bi vjerovao covjek al oni su pruzili najjaci otpor chelseu, pala je i barca, pao je i bayern al se liverpool dobro drzao...
igor je odigrao super...
u uzvratu ce biti super tekma...
nisam gledao jucer al sam cuo da je u drugom psv nadigrao milana...
hrvoje2003 28-04-2005, 09:57 Steta sto nije bilo golova, a u uzvratu za Liverpool nece igraci Xabi Alonso, steta za njih. PSV je odlicno igrao, ali jedno je nadigrati Milan, a zabiti im gol je nesto sasvim drugo
fat drummer 28-04-2005, 10:01 navodno od 2008/09 svaka momcad ce morat imat 8 igraca iz svog pogona u momcadi
sad ovo je glupo ko noc iz vise razloga
jel to znaci da ce morat igrat 8 igraca u prvoj postavi ili?
i sto sad sa svim ovim silnim kupljenim igracima?
ne znam.... nije jos prica 100% jasna ni fifi, uefi a ni bogu
hrvoje2003 28-04-2005, 10:09 Za nastupe u Ligi prvaka se registrira 25 igraca(vjerojatno i toliko za Kup UEFA). Od tih 25 igraca, 8 ce morati biti iz drzave iz koje je klub. Smatra se da se zopostavljaju domaci igraci i to hoce promijeniti. Uzmi za primjer Arsenal koji na jednoj tekmi nije imao niti jednog igraca Engleza
maverick 28-04-2005, 14:52 Bogme sam ispao dobar prognozer. PSV jest namučio Milan , ali se slažem s hrvojem koji je konačno postao realist. Jedno je nadigrati Milan, ali drugo im zabiti...Da je to lagano, ne bi Milan bio tamo di je već godinama...
Å*to se "bitke za Britaniju" tiče, imam dojam da je lfc-u sada teže; odigrali su nulu (kako sam i mislio), ali taj nerijeÅ¡eni bez gola protiv cfc-a ne znači niti puno a kamoli dovoljno...JoÅ¡ je gluplje ako sad doma krenu naglavce napadati. Ovi će ih iskontrirati i razvaliti s par golova razlike. Najpametnije bi bilo igrati jednako zatvoreno i čekati prave prilike za BaroÅ¡a i Djibrila. Po meni oni obadva moraju igrati i zato je dobro Å¡to je Alonso dobio drugi žuti (uzgred, čovjek nije spojio 2 točna dodavanja u 90 min) pa će se otvoriti jedno mjesto...vidjet ćemo koliko je Benitez pametan i hrabar na temelju odluke koji igrač će unutra na to mjesto...
Ovo pravilo (ako je najava točna) je zapravo jako bedasto. Onda ukinite profesionalizam i unaprijed odredite kako momčadi moraju igrati. A ne ovako, s jedne strane klubovi su firme koji kotiraju na burzama a s druge strane vlasnici ne mogu samostalni odlučiti o personalnom sastavu te firme...Bit će opet slučajeva za sudove!
P.S.Mo, čitaj ono Å¡to prognoziram pa ćeÅ¡ se manje čuditi!Hahahaha
svaka cast
iako sam fan Man Uniteda, bit cu vatreni navijac LFC-a u uzvratu.. Na kraju krajeva ipak su oni najveci engleski klub, sto jest jest..
bit ce im tesko no samo moraju odigrati kao jucer i po mogucnosti da igra cisse. cim je usao odmah je u chelseu nastala panika..
svaka cast
iako sam fan Man Uniteda, bit cu vatreni navijac LFC-a u uzvratu.. Na kraju krajeva ipak su oni najveci engleski klub, sto jest jest..
bit ce im tesko no samo moraju odigrati kao jucer i po mogucnosti da igra cisse. cim je usao odmah je u chelseu nastala panika..
Jest, drago mi je zbog Liverpoola uspjijeli su potpuno otupiti i Chelseu i Juventus, nadigrali su ih u potpunosti.
Sanjam dan kada će opet u finalu igrati Bayern- Man Utd. Those were happy days.
Milan je definitivno novi prvak. A za kladushu treba staviti opet da PSV ne će zabiti, a Liverpol- Chelsea viÅ¡e od tri komada
jedino mi je drago kaj je Milan razbio PSV i to tako kako je...
hrvoje2003 28-04-2005, 20:32 Maverick, drago mi je da se konacno oko necega slazemo. Biti ce interesantno gledati kako ce Liverpool i Chelsea odigrati, odnosno kako ce igrati Benitez i Mourinho. Mozda Benitez odluci ponoviti 25 min kao protiv Juventusa, a mozda nastave u istom stilu. Nije mi jasan onaj Rise, mislim da bi mu bilo bolje staviti Kewella. Xabi nije nista napravio kao ni Gerrard. Djibril bi obavezno trebao igrati i to s Luisom Garciom.
Ono pravilo je tocno i vrijedit ce za sezonu ili dvije. Kao sto sam rekao, cilj je potaknuti stvaranje mladih igraca, ali mislim da to nece biti neki problem za klubove, imat ce 17 igraca koji ce moci biti odkuda hoce, a to je dovoljno
Gerrard je odigrao katastrofa.... nijednu loptu nije tocno dodao
maverick 29-04-2005, 09:20 Očito se slažemo da je Djibril odmah uspaničario obranu cfc-a...ali hrvoje ne znam baÅ¡ za harrya. Nekad je on bio otrov za obrane al otkad je doÅ¡ao u lfc...ko da je zaboravio igrat nogomet! Slažem s Mo da je gerrard bio loÅ¡ al on je ko baroÅ¡, moraÅ¡ ih trpiti i kad su loÅ¡i jer im može krenuti u jednoj minuti da zajebu protivnika...a opet i koga da stavi benitez...tanak je liverpool i zato prednost ipak dajem cfc-u. Oni stvarno imaju vezu za poludit - lampard, robben, duff, j. cole...pa i kad dva od ova 4 ne igraju opet su jaki...da ne spominjem onog crnog makalelea jer taj je ko pit bull-kad te primi ne puÅ¡ta!
Kaj se kladionice tiče nemrem vjerovat da će PSV opet imat onakvu smolu s golom-a kaj je najgore ak im krene neće Milanu biti lagano! Vraća se Nesta...ali PSV tako lagano dođe do gola, fali im malo sreće...svaÅ¡ta joÅ¡ može biti. Sjetite se Depora od prije par sezona-4 komada u mreži Milana!
hrvoje2003 29-04-2005, 09:39 Nije mi jasno sta je s Kewellom, kad je igrao u Leedsu bio e mozda najbolje lijevo krilo(uz Giggsa naravno). Trebao je otici u Arsenal. Treba uzeti u obzir da se tekma igra na Anfieldu, atmosfera ce biti paklena. Danas ionako svi znaju igrati nogomet i bezbroj puta se pokazalo da ekipa koja je po imenima slabija moze to nadoknaditi borbenoscu i trkom. Ne vjerujem da ce biti moguce Milanu zabiti 3 gola da oni ne zabiju niti jedan, sigurno su nesto naucili iz one tekme s Deportivom
ZrntscheZ 29-04-2005, 11:46 BaÅ¡ sam pročital na http://www.sportnet.hr da je Abramovich poslal nemoralnu ponudu Interu /onom iz Milana, da ne bi bilo zabune, haha/ za Adriana.
103 000 000 €
usporedbe radi - Zidane je 2001.g.kostal 67 000 000 € kaj je rekord za sad
igram Footbal manager i uvijek igram s istim ekipama - ManUtd, Chelsea, Barca i Dinamo - znam da nije teÅ¡ko s takvima sve osvojiti ali meni je fora igrati s astonomskim momčadima nego s nekim anonimusima, za provjeru stvarnih vlastitih sposobnosti uzimam dinamo.
no uglavnom kaj oću reći je da sam baÅ¡ u Chelsea kupil tog Adriana - dobil sam ga skoro za istu cijenu kak je Abramovich poslal. Slučajno ili dokaz kak je igrica realna, prosudite sami. platil sam ga 110 000 000 €
uz sve ono kaj Chelsea ima promjene koje sam napravil su sljedeće:
prodal: bridge, gallas, makalele, veron, crespo, kezman, tiago, chech
kupil: adriano, fernando torres, patrick vieira, biÅ¡ćan, tudor, dida, reina, riquelme, kapo, balack, micolli, van Bommel, Barry Fergusson, Joaquin
hints: kapo /juventus/, balack i Joaquin /Betis/ igraju ko ludi, adriano vrlo dobar
hrvoje2003 29-04-2005, 12:10 Adriano je rekao da nece otici, ali mislim da se isplati za takvu cijenu prodati igraca. Inter mu misli ponuditi ugovor do 2010 s opcijom za jos dodatnih 5 godina. Football manager je mozda malo prejednostavan. Ja igram s Barcom i osvojio sam sve sto se moze osvojiti. Dobri igraci su ti- Tim Weise(golman), Patrice Evra(lijevi bek), Javier Mascerano(vezni), Cesc Fabregas(vezni), Marek Jankulovski(vezni), Robinho, Tevez
malimrav85 29-04-2005, 15:13 Ja managera igram sa man city-em,betisom,romom ili hullom. najduze sam igrao sa hullom do 2027.godine.nije mi fora igrat se realom,chelsea-om i tak tim klubovima,lagano je.
mislim kaj ce im sad adriano
pa oni kupuju tek tako da bi kupili...
no poznavajuci intera oni ce adriana i prodati koliki su biseri pa ce im ostati samo onaj prasac vieri.... da ne govorim o biseru kad su prodali cannavara Juveu.. Tko zna da su ga ostavili mozda bi se borili za naslov.. No eto, to je cisti gubitnicki klub..
sto je sa Joaquinom. kad ce otici iz tog betisa. Sam da ne ode u glupi real...
navodno se aston villa zanima za Prsu..
fat drummer 29-04-2005, 19:39 jedva cekam da miksic preuzme dinamo... jer samo je nebo granica kolko para misli ulozit
cekam ovu postavu
dida, drugi golma buffon, trec kahn
zambrota stam nesta roberto carlos vieria kolo toure brown ferdinand cole
zidane robben ch. ronaldo gattuzo pirlo rohnadlino adriano kranjcar biscan
morientes henry ruud
trener jose mourino, pomocnik josip kuze
s tom postavom dinamo ce biti treca momcad lige
hrvoje2003 29-04-2005, 21:02 Joaquin je vrlo cudna biljka. Imam osjecaj da on ni sam ne zna di bi otisao. Ali opet kao opcije ostaju Chelsea i Real, navodno Barca ima pravo prvokupa. Mene vise muci sto izgleda Mourinho odustaje od Gerrarda i okrece se Xaviu
malimrav85 29-04-2005, 23:38 jedva cekam da miksic preuzme dinamo... jer samo je nebo granica kolko para misli ulozit
cekam ovu postavu
dida, drugi golma buffon, trec kahn
zambrota stam nesta roberto carlos vieria kolo toure brown ferdinand cole
zidane robben ch. ronaldo gattuzo pirlo rohnadlino adriano kranjcar biscan
morientes henry ruud
trener jose mourino, pomocnik josip kuze
s tom postavom dinamo ce biti treca momcad lige
nemres bit bas takvav. Malo realnosti ti ne bi skodilo. Pa s takvom momcadi bi kup 100% osvojili.(na penale ali kup je kup)
malimrav85 01-05-2005, 02:45 Kad mislis da nemre gore decki se ipak potrude i zgube od zadra. Bravo momci!
maverick 01-05-2005, 14:42 Ma ljudi dajte malo ohladite. Kužim dečke koji sada igraju za dinamo, pa to je zaista užas živi! Druga stvar, ne znam jeste li ikada bili na stanovima, ali to je, uz Å¡ubićevac, daleko najgori teren u HNL-u (a to nije mala stvar!). Tamo je teÅ¡ko igrati kad si velik i u formi, a ne ovim dečkićima koji su totalno izgubljeni...
Ne znam jeste li gledali sporting-AZ (polufinale kupa uefe); daleko najbolji nogomet koji sam gledao u zadnjih dugo vremena! Preporučam gledati uzvrat jel to će biti poslastica...
dinamo ili ce ispatsi sl. godine u drugu ligu ili ce se izdici iz pepela.. sve ovisi o onoj izbornoj skupstini..
bojim se da ce se mamic vratiti i sve po starom..
zanima me sto ce biti sa svim tim igracima, hoce li biti rasprodaje ili whatever..
eto hajduk na putu za prvo mjesto.. rijeka je prejadna da ih stigne, inter ce ih tesko.. mora da dole sad uzivaju ko svinje.. cak i mali niko nesto igra..
fat drummer 01-05-2005, 20:07 mda dinamo ce ligu pravka osvojit... je je, mozes mislit mo! pa ovo je rasap sistema od uprave preko struke do igraca
16 trenera, igraci kadar od 589 igraca, a gube od zadra!!! zadra!!!! kao da arsenal izgubi na hajburiju od red and daga ili rotterhama
hrvoje2003 01-05-2005, 20:44 Mislim da na toj skupstini nece biti niceg revolucionarnog. Gostovanja u Zadru nikad nisu bila jednostavna, Zadar se jos bori za ostanak dok Dinamo nema neki motiva. Ovaj poraz im nista ne znaci. Niti jedan klub nije potonuo nakon jedne katastrofalne sezone, pitanje je dal ce se dignut ili nastavit padat. A dovoljno su velik klub da na ovoj blamazi nesto nauce
zanima me sto ce biti sa svim tim igracima, hoce li biti rasprodaje ili whatever..
Ma ajde, brate... ko bi to kupio...
Dinamo bi trebalo delegirati u trecu ligu samo zato sto su losi... i na taj nacin bi trebalo poticati uzdizanje iz pepela... da sam predsjednik kluba ja bi trazio delegiranje... prodo sta se da prodati i lijepo ispocetka... pa dokle stignemo, stignemo... ovo krpanje ne vodi nicemu... podsjeca me na situaciju s mojim hard diskom... malo pobrisi, malo popravi, patch ovaj, patch onaj... a na kraju samo formatiranje pomaze...
hrvoje2003 01-05-2005, 21:05 Ako netko navija za neki klub, onda ce biti uz njega i kada je on na dnu. Pa pogledajte Borussiu Dortmund, klub je u katastrofalnom stanju a tribine su pune! Koliko je samo velikih klubova ostalo bez trofeja zadnjih sezona i koliko su pojedini imali godina suse i nitko ih zbog lose igre nije htio poslati u 3. ligu. Da se gleda losa igra, svi nasi klubovi bi trebali prestat igrat nogomet jer je on negledljiv
fat drummer 01-05-2005, 21:23 o tome i govorim, dinamo nema nikakvih motiva... nema cak ni motiva bit prvi u ligi za opstanak, motivi im prestaju cim izadju na travnjak, a sezu do zelje da izdrze 90 minuta na terenu
ma da je dinamo i prvi klub na ljestvici i da ima 90 bodova prednosti pred zadnjom momcadi opet moraju izac motivirani na teren
dinamo saks es!!!
Ako netko navija za neki klub, onda ce biti uz njega i kada je on na dnu. Pa pogledajte Borussiu Dortmund, klub je u katastrofalnom stanju a tribine su pune! Koliko je samo velikih klubova ostalo bez trofeja zadnjih sezona i koliko su pojedini imali godina suse i nitko ih zbog lose igre nije htio poslati u 3. ligu. Da se gleda losa igra, svi nasi klubovi bi trebali prestat igrat nogomet jer je on negledljiv
tako je. No Borussia je ozbiljan klub i oni ce se kat tad vratiti na vrh. Za dinamo nisam siguran.. Situacija u i oko kluba je katastrofa. Sve se svelo samo na ime i na povijest. Navijanje za dinamo svodi se na zastavice u autima, na majice sa grbom ili whatever ali se vecini ljudi digne zeludac na spomen dinama, svima se sve gadi.... sve je postalo uzasno...ne bi se trebao dinamo delegirati ali mozda bi im malo godila koja godina u nizim natjecanjima, i to je za ljude, pa bi mozda onda netko dovoljno ozbiljan i strucan uskocio u pomoc klubu... Jednostavno mislim da klub jos nije dozivio katarzu, da ovo jos nije dno......
-cut- ali se vecini ljudi digne zeludac na spomen dinama, svima se sve gadi.... sve je postalo uzasno...ne bi se trebao dinamo delegirati ali mozda bi im malo godila koja godina u nizim natjecanjima, i to je za ljude, pa bi mozda onda netko dovoljno ozbiljan i strucan uskocio u pomoc klubu... Jednostavno mislim da klub jos nije dozivio katarzu, da ovo jos nije dno......
Tako je... no, ovo jest dno... ali casa je s duplim dnom... ili je bez dna... ;)
Uvjeren sam da ce se pad nastaviti... spas moze donijeti jedino kraj sezone i regrupiranje svjetskih razmjera... vidjet cemo...
Za Dinamo sam uvijek navijao i sada navijam... i mislim da je trenutno najbolje za klub da ga se kritizira... igracima, upravi i svima treba reci da ne valjaju nista... i pokazati im to na sve moguce nacine... (sponzori ce to uskoro i pokazati..)
Izaberimo delegiranje!
maverick 02-05-2005, 07:33 Italija?Juve ili Milan-Moj tip je Milan
Å*panjolska?Barca ili Real-teÅ¡ko bi bilo očekivati Real na poziciji s koje puca najbolji pogled...
Engleska?Tko će biti četvrti?Kandidati-Everton, Liverpool, pa i Bolton-Sve ovisi o utorku, prođe li dalje lfc čini mi se da Everton nema konkurencije, a ako lfc ispadne ja bi tipovao baÅ¡ na njega!
Idemo prognozeri!
hrvoje2003 02-05-2005, 09:21 Italija-definitivno Milan. U utakmici na Delle Alpiju su imali priliku pobijediti ali su priliku propustili. Vjerujem da ce doma uspjeti pobijediti Juventus i osvojiti naslov. Skupa s naslovom europskog prvaka.
Spanjolska-Barcelona je veliki dio sezone igrala najbolje i zasluzili su naslov. Nadam se da ce ga rijesiti kroz naredna 2 kola.
Engelska-ja ne bi rekao da ce Liverpool u ligu prvaka sljedece sezone. Previse su kiksali ove sezone i nadam se da ce Everton osvojiti to mjesto
hrvoje2003 02-05-2005, 12:04 Evo jedan odlican link, definitivno se isplati procitati:
http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idN ... 9&idSez=20 (http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idNews=59549&idSez=20)
maverick 02-05-2005, 12:35 Hrvoje hvala na dobrom linku! Inače, baÅ¡ gledam raspored lfc-a i evertona-opet se vraćam na misao da lfc ide na osvajanje LP-a ali everton evidentno pada u formi!
Osim toga, ako everton i ode u LP teÅ¡ko će nadomjestiti - ako ikako - gravesena! Ispada da će statirati, ako se ne bace na tržiÅ¡te...
Idemo dalje
Najbolji igrači u ligama petice!
Moji prijedlozi
Italija - Sheva the greatest
Å*panjolska - Ronaldinho the magician
Njemačka - Ballack der Kaiser
Francuska - Juninho the touch
Engleska - u ravnopravnoj podjeli prvog mjesta Lampard-J.Cole-Terry
Vaši prijedlozi?
hrvoje2003 02-05-2005, 13:58 Ima stvarno puno dobrih, na svim pozicijama
Njemacka-Ballack, Maakay, Rosicky, Micoud, Hleb...
Engleska-Lampard, Terry, Cristiano Ronaldo, Ruud, Henry, Ashley Cole...
Italija-Shevchenko, Pirlo, Gatusso, Maldini, Nesta, Dida, Adriano, Javier Zanetti(meni jedan od najdrazih igraca, nema predaje), De Rossi, Chivu, Thuram, Zambrota
Spanjolska-Ronaldinho, Eto'o, Xavi, Puyol, Vicente, Joaquin, Zidane, Ronaldo, Kameni
Francuska-Juninho Pernabucano, Essien, Squilacci, Evra, Chevanton, Saviola...
Ajmo probat s priejdlogom najbolje momcadi
Dida
J. Zanetti Terry Puyol Ashely Cole
Gatusso Xavi
Joaquin Ronaldino Robben(Vicente, Duff)
Henry(Shevchenko)
Da, znam, ovakva ekipa bi primila sigurno 1 gol na tekmi, ali zabila 5
malimrav85 02-05-2005, 15:55 Njemacka-->Marcelinho
Francuska-->Juninho Pernabucano
Italija-->Shevchenko i vjecni Javier Zanetti
Spanjolska-->Ronaldinho i Assunçao
Engleska-->Lampard
Kameni
Puyol Terry Chivu
Pirlo
Joaquin Robben
Lampard Ronaldinho
Shevchenko Eto'o
Momcad bi nazvao Lecce. Primao bi 3-6 komada a davao 4-8.
Dida
Terry Nesta
Gatusso
Kaka Ronaldinho
Henry Schevchenko
trazi se: jos jedan zadnji vezni i dva branica. Odlucit cu nakon iscrpnih konzultacija s pomocnicima :mrgreen:
maverick 02-05-2005, 21:44 Å*to se desnog beka tiče ja predlažem Wright-Philipsa (tak se nekak piÅ¡e iz M. City-a), a za lijevog bi mogao proći i A. Cole!
Još uvijek ne mogu zamisliti boljeg zadnjeg veznog od Gravesena!
hrvoje2003 02-05-2005, 22:23 Wright-Philips nije bek nego je krilo. Gravesen je dobar, ali i precijenjen zbog cinjenice da je dosao u Real. Gattuso je puno bolji za razbijanje napada, Mekelele, Emerson, Vieira, Davids...
maverick 03-05-2005, 08:12 Hrvoje, ima igrača koji igraju i jedno i drugo Shaun je upravo takav! Davno je prestala ta kruta podjela bek-krilo koju ti zagovaraÅ¡, a uostalom čovjek debitira za repku baÅ¡ na poziciji desnog bočnog (kak se to danas zove kada se radi o "all round" igračima poput Shauna). Uostalom ne bi ga lfc pikirao kao novog desnog bočnog...
Shvaćanje o tome zaÅ¡to je neko dobar ti je pogreÅ¡no-čovjek nije ni doÅ¡ao u Real jer je loÅ¡ ili precijenjen upravo suprotno! Za real ga je skautirao Sacchi pa je transfer rezultat stručne procjene a ne nabijanja cijene od raznih managera...
Gattuso i Gravesen-hvala lijepo ali mi pričamo o nogometu! "Razbijanje napada" je fina fraza za bezveznjake koji ne znaju niÅ¡ta osim uletavati u noge i nemaju niÅ¡ta osim gole snage. Gravesen igra nogomet!
Vieira je, čast liku i djelu, već dugo ispod razine vrha Premiershipa a i u repki je loÅ¡! Dakle, hvala lijepo! Emerson, hmmmm...zna ali ima loÅ¡e živce i očito mu je ova razina broj previÅ¡e...
Genarro Gatusso je nogometno bog. Taj čovjek može trčati nekoliko godina i ne umoriti, biti svjež i stizati pokriti svaku rupu! Makalele je dobnar, odličan, kao i Gravesen ali nisu na razini Gatussa.
Lijepo je vidjeti i da se naÅ¡ Srna razvija u jednog od najboljih igrača u Europi na svojoj poziciji.
ZrntscheZ 03-05-2005, 11:32 I ja sam Å¡tovatelj nogometnog maga Đenara Gatuza !!!!
meni nikak ovaj 4-4-2 sustav ne leži, uvijek igram 3-4-1-2
pa dakle u tom sistemu bi bilo:
dida
nesta-terry-carvalho
gattuso-kaka-lampard-giggs
ronaldinho
sheva-ruud
rezerve: buffon, tudor, pirlo, duff, seedorf, henry, eto
hrvoje2003 03-05-2005, 11:39 Iskreno, nisam toliko gledao utakmice Citya, ali po prici sam cuo da je on krilo i da je najvise orjentiran napadu. Ferguson je Beckhama tjerao da se vraca i pomaze Nevillu u obrani, ali mislim da je to sve sto takav igrac moze. Samo nekolicina(Cafu, Zanetti, pa i Panucci(prije), te A. Cole, Maldini(prije) , Zambrota, R. Carlos) mogu biti dobri i u defanzivnom i u ofenzivnom dijelu. Puno igraca je Real kupio za previse novaca(Woodgate, Samuel). Gravesen je dobar igrac, ali Gatusso je za njega u defanzivnom dijelu profesor. Za iznosenje lopte postoje Pirlo i Seedorf. Ako si gledao Gatussa kad je tek dosao u Milan, mozes primjetiti koliko je taj covjek napredovao. Njegov zadatak je oduzimanje lopte i onda lopta naprijed. Tako igra i Makelele
maverick 03-05-2005, 14:32 Gle hrvoje, shaun igra na razini svih ovih dobrih igrača koje si spomenuo (naravno, tu mislim na najbolje-nemoj mi gurat tu Maldinija, čovjek postoji samo u obrani i nigdje drugdje)...Ne bi ga bez vraga već lfc kaparirao za slijedeću godinu!Kaj se usporedbe tiče Genara i Gravesena-mislim, ne da se ne slažemo nego daj budi ozbiljan! Pa Gravesen ima preko 90% točnih dodavanja-Gattuso to nema kad je na treningu s kadetima...Onda, genaro ima toliko kartona u sezoni da je to kontraproduktivno; dakle, on zaostaje za pravim ritmom igre i zapravo je spor (otuda kartoni koje dobiva najčeÅ¡će jer mu dobri veznjaci bježe). To znači da on lopte ne oduzima nego radi faulove...ma ljudi gledajte zadnju tekmu protiv PSV-a...siguran sam da joÅ¡ uvijek ne kuži gdje su koreanci...A da ne uspoređujemo koliko golova da gravesen a koliko genaro...nema tu prave usporedbe!Makalele je nekaj drugoga: srce i znanje zajedno! Ali ovaj isprdak od igrača...takvi poluproizvodi mogu igrati samo u Italiji.Drugdje tek biti maskote i uveseljavati djecu(koja ih se ne boje)!
fat drummer 03-05-2005, 14:37 a u pck mtrnu maveric, tko je sad neozbiljan
poluproizvod pa je standardan u milanu i u talijanskoj reprezentaciji
ne govorimo o agicu ili smoji govorimo o genaru
nije zgodan, nije genijalan tehicar al opet trci, ima udarac ko mula na steroidima i ne moze ga nitko jebat
u mojoj idealnoj postavi bi taj poluproizvod imao mjesta
maverick 03-05-2005, 18:53 Čuj majstore,
adnan bečić ima sigurno viÅ¡e medalja od pokojnog dražena ali za svaku ima udio zasluga manji od 0,1 posto pa to joÅ¡ niÅ¡ ne govori o njegovim kvalitetama! Bio na pravom mjestu u pravo vrijeme-jednako kao i genaro!
Daj reci jel talijanska repka ona koja gubi u sloveniji od mujo i haso repke 1:0, a na zadnjem velikom natjecanju ispada uz pobjedu koja nije od važnosti?Mmmm...kvaliteta koja se čuje, a u tome najbolji tko je?Genaro!!!A Milan je onaj klub koji živi od golova Genara i D. Å*imića?Yes!!!Fuck Å¡evčenka, kaku i cafua...genaro je standardan! Čovjek čija je kvaliteta to Å¡to mu je udarac jak?hahaha, pa može pogoditi - jedini u milanu - 45. red tribina. Za razliku od ostalih on to jedino može pogoditi...Ovo o jebanju ne bi komentirao, gledam svake druge nedjelje ZET-njih zaista nitko ne može jebat...ali igraju tu ligu koju igraju! Uoostalom, to je tip koji se nije pojavio na doping-kontroli...uz naravno jake izgovore!Da se radi o savezu u kojem ima reda - v. slučaj Rio Ferdinand - odmah bi bila kazna!Ovako...čovjek ima jak udarac i može puno trčat...hahahahah! bila jednom igra zvana nogomet...
Ja samo kažem da uz gravesena i makalelea genaro ne može nositi ni torbe..
hrvoje2003 03-05-2005, 19:20 Maverick, u vezi Wright-Philipsa si bio u pravu. Ali, u vezi Gennara nisi. Evo malo statistike
Red card(s) »
1. Servet Çetin Fenerbahçe 2
2. Adriano Internazionale 1
3. Angulo Valencia 1
4. Barcauan Shakhtar 1
5. De Rossi Roma 1
Yellow card(s) »
1. Ponté Leverkusen 5
2. Córdoba Internazionale 4
3. Jorge Costa Porto 4
4. Kezman Chelsea 4
5. Marchena Valencia 4
Fouls committed »
1. Van Bommel PSV 34
2. Gattuso Milan 31
3. Drogba Chelsea 29
4. Emerson Juventus 29
5. Vennegoor PSV 29
fina tekma
liverpool je rano zabio gol i odlicno se branio, igraci po cijelom terenu i pozrvtovni, chelsea potpuno jadan i bezidejan..
ne znam kad sam se zadnji put ovako derao i navijao za neku momčad, dečki su zaslužili..
biÅ¡ćan se trudio ali mogao je i bolje.
maverick 04-05-2005, 08:39 Hrvoje o kakvoj se i čijoj statistici radi?Da li je u nju uključeno i talijansko prvenstvo odnosno sve tekme koje genaro odigra?Ako ne, njome ne dokazujeÅ¡ niÅ¡ta...Dakle, ove podatke ko da i nisi stavio!
Lijepo je biti dobar prognozer! LFC je projurio pored cfc-a u Istanbul!I potvrdilo se joÅ¡ neÅ¡to-mourinho također može zajebati stvar!Držati robbena na klupi a onda ga uvesti prekasno i to umjesto J. Cole-a je naprosto glup potez! A i Mateja "Maca" Kežman je tu samo da popuni broj...
Kad se već ocjenjuje biÅ¡ćan mora se reći da stvarno igra nezahvalno mjesto i da ga igra savrÅ¡eno!Jedino u čem je sinoć bio loÅ¡iji neg inače je postotak izgubljenih lopti...In any case, LFC je zajebao i drugog favorita (dapače, neki su tvrdili da je i Bayer favorit kontra LFC-a), i sveukupno je u nokaut sistemu od favorita primio tri gola u Å¡est utakmica (2 od bayera, 1 od juvea i 0 od cfc)! Nitko ne spava mirno kad mu je protivnik LFC!
fat drummer 04-05-2005, 09:13 e a za koga igra makalele? a da za francusku... sjanan pobjeda jedna za drugom... izrael, irska, goli kurac sve su ih dobili
gravesen wuhu!!!! izgubili su od nas!!!! i kaj sad??? sta je sad najbolji zadnji vezni kovac? jer hrvatska je najsupjesnija u svojim kvalifikacijama?
a koji su bili izgovori gatuzza da se ne javi na kontrolu?
inace nemam namjeru branit gatuzza, al totalno si neozbiljan. gatuzzo je poluproizvod, mislim stvarno... odi na stranicu svjetskog prvenstva u koreiji i japanu i pronadji gravesenov profil u kojem fino pise da
the Danish tough guy was signed by Everton after EURO 2000. Gravesen, whose career has been marred with disciplinary problems
i nista o tome nisi rekao...
fina tekma
liverpool je rano zabio gol i odlicno se branio, igraci po cijelom terenu i pozrvtovni, chelsea potpuno jadan i bezidejan..
ne znam kad sam se zadnji put ovako derao i navijao za neku momčad, dečki su zaslužili..
biÅ¡ćan se trudio ali mogao je i bolje.
Mislim da ljudi polako pocinju shvacati da Igor Biscan nije igrac za reprezentaciju. Nije imao vise od dva tocna dodavanja prema naprijed, prema nazad mu je Drogba skoro dva dodavanja prekinuo, natjeravao je Hypiju da ispucava vani, dodavao sebi u predug for, nedovoljno siguran u duelima i pokrivanju igraca, pa je cesto ostajao na razmedi izmedu dva igraca Chelsea, sto je otvaralo drugu stranu na kojoj je Gudjhonsen cesto mogao proci, kao i Joe Cole u prvom dijelu dok je jos igrao. Kasnije je velike probleme radio i Arjen Robben. Istina cvrst na nogama, bez velikih gresaka, no nije to to. a da ne spominjem kako reprezentacija treba biti kult za koji treba ostaviti srce na terenu i proliti krv do koljena. Biscanovo vracenje sigurno ne bi donijelo mir u svlacionici niti bilo kohezivni faktor. Red se treba znati, je Otto je bio infantilna homofobna pedercina, nogometni neznalica, koji je sve jebao u zdrav mozak, ali Biscan se mora ispricati ne njemu nego deckima koje je napustio prije utakmice
Idemo prognozeri!
Italija - jos sam optimist i tipujem na Juve iako dobiti Milan doma je ravno tome da Mirko Miocic ode doma sa 32.000 kn - dakle highly unlikely, a vidi vraga ipak moguce :mrgreen:
Spanjolska - Barca, naravno. Realu je krenulo, ima niz tekmi bez poraza, ali to je malo prekasno i Barca bi to trebala uzeti osim ak Ronaldinho ne padne u depresiju jer je 'najruzniji covjek na svijetu' kako kaze ljepotan Perez. Ja se naravno ne slazem, meni je on bas slatki :luv: (ovo ja unosim malo kokosastog ponasanja na ovaj muski topic :mrgreen: )
malimrav85 04-05-2005, 10:29 LFC je projurio pored cfc-a u Istanbul!
Projurio? U kojoj to utakmici? U ove dvije sigurno ne. Prosao je dalje, Zasluzeno, ali da je projurio i nije.
Wright-Philipsa je cisto krilo. U ManCityu ima jako velike ovlasti posto je najbolji igrac momcadi ali je pitanje kako ce se snaci u nekoj vecoj momcadi gdje ce biti u sjeni drugih i gdje ce imati puno vise defenzivnih zadaca, jer iskreno, sad ih nema i rijetko kad da se vrca nazad. Dobar, kao krilo je, to stoji.
gatuzzo, poluproizvod? daj ajde. Osim Pirla, mozda i najbolji na poziciji zadnjeg veznog. Ko da kazes da je Ruud los zato kaj nema kaj ja znam kakav dribling i trk. Pa Ruud sluzi da daje golove a Gatuzzo da razbija igru. Da se gleda ko kako igra Denilson bi bio standardni brazilski reprezentativac ali vise-maje ulazi s klupe jer se od nogometne ljepote ne zivi.
hrvoje2003 04-05-2005, 10:32 Radi se o statistici UEFA za ovogodisnju Ligu prvaka. Bas suprotno, njome dokazujem da nije bas kako ti tvrdis, da samo faulira i dobiva kartone. Maldini je u prijasnjem postu bio stavljen jer je u mladim danima dosta sujelovao u fazi napada. Cudno je sto je Gennara trazilo dosta jakih klubova i svi priznaju da je jedan od najvaznijih igraca u Milanu samo se ti s time ne slazes. Svaka nogometna ekipa mora imati igraca koji ce biti zaduzen samo za razbijanje protivnickih napada, a Gennaro je najbolji za taj posao. Gravesen je ok igrac ali nikako nije najbolji zadnji vezni danas.
Robben je i proslu utakmicu poceo na klupi zbog toga sto je sam inzistirao na tome. Tako je bilo i na ovoj. Zbog toga je dobio dosta prigovora, ali ocito je ostao kod svojeg stava da nece igrati cijelu utakmicu.
Kada bi imao momcad i mogao birati jednog igraca, ali samo jednog doveo bi Kaku...a za Gatussa bi pitao Miksica i Bandica novce...Kaka ce sljedece sezone biti bolji od Ronaldinha...
tko vam je najbolji hrvatski igrac...meni Srna definitvno, decko ima snagu, brzinu, kondiciju, srce, centarsut
Srna definitinvo. Igracina a jos je mlad, ima mjesta za napredak
Prso je isto aktualan, steta da je tako kasno 'otkriven'
Jerko Leko ima veliki potencijal no Cico ga zapostavlja
Srna definitinvo. Igracina a jos je mlad, ima mjesta za napredak
Prso je isto aktualan, steta da je tako kasno 'otkriven'
Jerko Leko ima veliki potencijal no Cico ga zapostavlja
Meni je od Leka drazi Ivan, gledao sam pozorno nekoliko njegovih utakmica u Hajduku, on je za dva koplja iznad svih njih, pa i Kranjcara jr.
Je, opet nije Hajduk kao Dinamo Kyiv, ali Ivan je par utakmica stvarno rasturao. Problem je sto on nije zadnji vezni i Cico bi mogao razmisliti da igra sa samo jednim zadnjim veznim, Nikom Kovacem, uz standardne na bokovima Srnu i Babica, a kao prednje vezne Leku Ivana i Kranjcara. Njihove lopte napokon bi omogucile i Klasnicu da pokaze svoj talent. Miladin Prso je prica za sebe. Covjek je jak kao bik, nesto kao teski centarfor, a opet se voli izvlaciti, driblati, nekako me vuce na Fabrizia Ravanellija
hrvoje2003 04-05-2005, 10:58 Kaka nikada nece biti bolji od Ronaldinha. Ronaldinho igra i za publiku, vidi se da covjek stvarno uziva u nogometu
Kaka nikada nece biti bolji od Ronaldinha. Ronaldinho igra i za publiku, vidi se da covjek stvarno uziva u nogometu
Uvijek postoji vrhunac kod igraca, koji kada dosegne ne moze bolje, a Ronaldinho je to napravio vec ove sezone. Uostalom Roman je ponudio 83 milijuna eura za njega. Kaka jos moze napredovati, mrvicu mase nabaciti i bit ce kolosalan
hrvoje2003 04-05-2005, 11:11 Mogu jos obojica napredovati. Kaka je odlican igrac, ali nije tip igraca kao i Ronaldinho. Igra za gol, Ronaldinho igra i za publiku. Zato ga toliko ljudi i voli
Mogu jos obojica napredovati. Kaka je odlican igrac, ali nije tip igraca kao i Ronaldinho. Igra za gol, Ronaldinho igra i za publiku. Zato ga toliko ljudi i voli
A cujes publici je isto drago da se zabije gol :wink:
Uz to je jos jedna stvar, za Ronaldinha sada realno treba izdvojiti nekih 80 milijuna eura a za Kaku 35-40 milijuna. A Kaki ce cijena rasti, Ronaldinhu tesko. (jedino ako ne dode jos koji Abramovic)
fat drummer 04-05-2005, 11:16 jel istina da rohnaldino ima klauzulu od 180 000 000 ejura?
jel istina da rohnaldino ima klauzulu od 180 000 000 ejura?
Mislim da se radi o 120 milijuna..sica
hrvoje2003 04-05-2005, 11:32 Ima klauzulu koja se svake godine smanjuje. Mislim da je za ovu sezonu oko 200 milijuna, a 2009 ce biti 120 milijna. Riijkard bi htio ugovore do kraja karijere za Ronaldinha i Eto'oa. Takvi igraci nemaju cijenu, oni su jedinstveni
Takvi igraci nemaju cijenu, oni su jedinstveni
To je tocno i zato ako netko zeli Kaku neka ga kupi jos sada dok ce Milan i pristati na sicu od 40-ak milijuna.
ZrntscheZ 04-05-2005, 13:11 LFC je projurio pored cfc-a u Istanbul!
Projurio? U kojoj to utakmici? U ove dvije sigurno ne. Prosao je dalje, Zasluzeno, ali da je projurio i nije.
Wright-Philipsa je cisto krilo. U ManCityu ima jako velike ovlasti posto je najbolji igrac momcadi ali je pitanje kako ce se snaci u nekoj vecoj momcadi gdje ce biti u sjeni drugih i gdje ce imati puno vise defenzivnih zadaca, jer iskreno, sad ih nema i rijetko kad da se vrca nazad. Dobar, kao krilo je, to stoji.
gatuzzo, poluproizvod? daj ajde. Osim Pirla, mozda i najbolji na poziciji zadnjeg veznog. Ko da kazes da je Ruud los zato kaj nema kaj ja znam kakav dribling i trk. Pa Ruud sluzi da daje golove a Gatuzzo da razbija igru. Da se gleda ko kako igra Denilson bi bio standardni brazilski reprezentativac ali vise-maje ulazi s klupe jer se od nogometne ljepote ne zivi.
Apsolutno potpisujem svaku riječ koja je ovdje napisana.
I pogledajte si moju idealnu momčad na str.4
LFC je proÅ¡ao - ali budimo iskreni, ono kaj oni igraju je klasični bunker /tal. catanaccio/ iz najboljih izvedbi talijanskih momčadi. Osim toga nisam ni najsigurniji dal je bil gol. /da ne bi bilo zabune, ja inače navijam za ManUtd/
Raspravlja se o BiÅ¡ćanu - prema napred mu fali hrabrosti i samim time i odlučnosti, zato je jučer vrlo loÅ¡e iznosil loptu......ALI....
njegov zadatak ni nije bila igra prema napred /za to su bili Gerard i Garcia/, nego blokada jednog od najboljih igrača svijeta - Lampard - dal se netko sjeća bilo koje akcije tog igrača osim onog slobodnjaka ?!?
E a tko je izvel ono proigravanje kod gola ? Nisam točno videl a čitam baÅ¡ na netu da je to BiÅ¡ćan dodal vanjskim felÅ¡om /ipak mislim da je bil Gerard u pitanju/
Mourinho - nije bil u formi jučer - već sama početna postava je katastrofa - kaj je taj Tiago radil i kaj on uopće radi u Chelsea ? Mijenjati Colea? Stavljati Kežmana? LoÅ¡ dan.
Ali mi se kod njega najviÅ¡e od svega dopada kaj nakon tekme izađe na teren i SVAKOM igraču svoje i protivničke momčadi čestita
Tiago i Geremi su bile dvije njegove kardinalne greske. Biscan se nije snalazio na svom dijelu igralista pa je hamman cesto mu pomagao sto je otvaralo prostora za gudjhonsena.
Amathos jesi li na TMT3?
Volio bih da LCF igra sa Milanom
Milan bi LFChttp://www.boxingscene.com/forums/images/faces/nutkick.gif
maverick 04-05-2005, 15:37 O shaunu dosta, čovjek dolazi na poziciju bočnog i sve je rečeno.Sigurno neće igrati samo prema naprijed, uostalom dečki koliko ste vi utakmica MCity-a vidjeli ove godine. Neki od nas znate imaju premiership pretplatu pa je glupo govoriti o tome Å¡to igra shaun...
O genaru također utaman troÅ¡iti riječi-ako vam se sviđa to Å¡to igra taj isprdak onda ga kupite ili pričekajte da ga kupi netko drugi a ne samo milan. Taman posla, da nema kake, cafua i Å¡eve milan bi bio gadan do bola.Dobro i sada igra tako negledljivo i tako kukavički!
Uostalom već je davno roy kean postavio standarde za skippere; to nije samo razbijanje igre (mislim, kaj vam je imate termine kao i božo suÅ¡ec ili ne daj bože ćosić)nego i gradnja igre. Onako kako to radi vieira, gravesen, emmerson (kad mu je dobar dan) i ostali velikani...Pričati o igraču koji se bazira na faulu, igra flastera i Å¡ora li ga Å¡ora kao o velikanu nogometa...dajte budite bar malo lucidni ak niste normalni! Kak nazvati ronaldinha ili zidane-a ako je genaro igrač?!Astronauti, marsijanci, pjesnici pokreta?
O nekakvom bunkeru lfc-a onaj ko piše i ne zna što je bunker jer onda sigurno juve ne bi u prvoj tekmi izgledao kao da je zalutao na teren...U drugoj su igrali bunker, ali fala bogu ako vam je milano dobar onda o bunkeru imate šutjeti!
Protiv cfc-a lfc niti minute nije igrao bunker-najbolje Å¡anse u prvoj su podijeljene (drogba i frankyboy na jednoj, odnosno riise i baros na drugoj)-opet je zaključak da bunkera nema! A jučer, ja taj bunker nigdje nisam vidio...samo to da je cfc imao dvije Å¡anse-jednu iz slobodnjaka a drugu u 96. min! E pa ak je lfc igrao bunker kako se zove to Å¡to je igrao cfc-a) atomsko skloniÅ¡te, b) podzemni grad, c) krtičnjak?
joÅ¡ neÅ¡to-ako momčad koja vrijedi manje od polovine postave cfc-a - a to je da ne bude zabune lfc - prođe na onakav način chelsea e onda sam joÅ¡ bio blag kad sam rekao da je "projurio"!Pa sve se može kupiti ali uspjeh u nogometu baÅ¡ i ne!
Uglavnom, ak je rezultat mjerilo uspjeha - a to većina vas tvrdi - onda je cfc daleko ispod lfc-a!Živjeli!
maverick 04-05-2005, 15:46 He, dosad su svi - bayer (l), juve, cfc - trebali razvaliti liverpool! I tko igra u finalu? Liverpool fc!Zaključak je jasan...
Nije projurio?Ok, onda ga je pretekao...bit će da je cfc bio sporiji i da sad mora čekati joÅ¡ godinu dana! Dakle, ako ste od nekog brži za godinu dana...
Najbolji hrvatski igrač?Može srna, iako mislim da je to prÅ¡o, može i kovač (ako neko voli takav stil od ispod 33% točnih dodavanja)...ali I.Leko?!?!?! Ajmo ozbiljno,koliko utakmica je prije ovakvog prijedloga vidio onaj tko to tvrdi?ViÅ¡e od 2, manje od 4?Pa dajte molim vas-igra u repki jer je Å¡timac kupio sina. Da nije, igrao bi na poljudu i nigdje viÅ¡e. Od karijere ima klupu u malagi...a specijalitet mu je pas od 10 m i to ne uvijek točan...JoÅ¡ samo da sinek bude predložen! Onda možemo otvoriti topic "Polo" ili "Cricket"...s nogometom je gotovo!
hrvoje2003 04-05-2005, 20:35 Jucer se Liverpool nakon gola samo i iskljucivo branio. Rijetko tko bi povukao, igralo se dugim loptama prema jedinom napadacu. To nije bas formula za gol. Milan ima svoj sustav igre, koji je pobjednicki. Sama cinjenica koliko je prilika bilo govori o utakmici. Na utakmici je pobijedila borbenost, a borbenost moze nadoknaditi i puno vecu razliku u kvaliteti. Liverpool je prosao zbog te borbenosti i stvarno su zasluzili
koji su sreckovici ovi iz milana
al kak je glup gol primio psv na kraju.. prelose..
malimrav85 04-05-2005, 22:58 prosao je lfc.i milan je prosao. kaj i milan projurio ili kaj vec?je kitu marjanovu!(glupa postapalica jednog mojeg srednjeskolskog drugara)
navijao sam za psv.u finalu za lfc ali samo zato kaj volim navijati za slabije. za ðenara nije mjerilo dal ga hoce neko kupit. kaj maldini (dobar udarac u glavu je popio) nevalja zato kaj je cijeli zivot u milanu? Ili Seva?
maverick 05-05-2005, 09:43 Znate onu priču o kravi koja daje puno mlijeka pa se ritne i sve mlijeko prolije...Eto tako igra PSV; razbije milan u polju, promaÅ¡i 4 od 5 Å¡ansi i onda plaču! Ma plačite kad niste za finale LP-a! Uvijek sam bio realist i priznajem da je Milan sa nepunih 10 min igre od 180 ukupnih zasluženo proÅ¡ao dalje!
Å*to se taktike tiče ako se branio lfc onda se branio i Milan, a ja mislim da nijedno od toga nije točno! Kada imaÅ¡ dobar rezultat onda je dio taktike da prepustiÅ¡ inicijativu i loptu rivalu a ti igraÅ¡ na njegove greÅ¡ke. E to nije bunker!Jer kad je trebalo i lfc i Milan su bili ravnopravni u polju a i stisnuli...Ali da je glupo kad imaÅ¡ prednost iscrpljivati se trčeći po sredini terena - jest! To joÅ¡ samo Rijkard i Barca ne kuže..zato su tamo di jesu u LP-u - pred TV-om!
Dobro, obzirom na igrače kojima raspolažu može se Milanu - ali ne i lfc-u - prigovoriti da igra bojažljivo i ziheraÅ¡ki! Jer mu je igrački potencijal takav da bi bez većih problema mogao voziti na oba kolosijeka. Ali jebiga Ancelotti je takav trener koji voli oprezno, nacrta svoju jelku (4-3-2-1) koja se može pretvoriti brzo i u puno zatvoreniji raspored (4-5-1), i čeka da protivnik padne - bilo od tempa koji sam nametne (druga tekma s PSV-om) bilo od neke super akcije veznog reda i Å¡eve (Inter ili prva tekma protiv PSV-a)!
Ali tko je gledao jučeraÅ¡nju tekmu vidio je ono o čemu pričam; genaro je ispadao kad god je PSV imao loptu (ako nije stigao napraviti faul za koji, evidentno je, sudac nije htio dati žuti - tko je gledao nek vidi faul koji genaro radi u 53. min - 1. žuti i onaj nekih 15 min prije kraja - 2. žuti - oba žuta po pravilima FIFA-e su nužna, ali ipak je to milan!), postotak točnih dodavanja oko 50% i siguran sam da ni do danas nije shvatio di su sve korejanci bili na tom terenu!
Å*eva nije cijeli igrački vijek u milanu a kad je u milano prelazio "pola nogometne Evrope" ga je tražilo...Maldini?Simbol kluba, dobar obrambeni igrač i ni cm preko toga! Ipak se ne može mjeriti sa Il grande Franco-om ili drugim legendama kluba...
I joÅ¡ neÅ¡to; uvijek viÅ¡e vjerujem i priznajem igrače koji su se dokazali u viÅ¡e liga, viÅ¡e momčadi, koji su jednom u karijeri bili stranci, koji su trpili pritisak itd Zato su Zidane, Ronaldinho i sl. pjesnici nogometa za par svijetlosnih godina ispred Maldinija i sličnih igrača...
ZrntscheZ 05-05-2005, 10:27 Pa ovaj Maverick nije normalan.
Trebalo bi ga ban[nan]irati. Ima sreću da je ovo ipak raznotematski forum, jer da se radi o nekom nogometnom forumu već bi ga odavno skinuli.
Jedno je sloboda govora, ali ova njegova lamentiranja /iliti ga malćenje prazne slame/ o nogometu stvarno već prelaze svaku mjeru.
Njegove izjave tipa /parafraziram/ ...Milan se nije branio nego je uvidio da mu je 10min igre u obje tkme dovoljno za prolaz.... su u najmanju ruku smijeÅ¡ne, da ne upotrijebim težu riječ.
Ne znam kakvu nogometnu filiozofiju produciraju njegovi moždani sklopovi u glavi, ali....
Malo govori kak Gennaro nije igrač, a u drugoj rečenici veliča igru Milana u kojoj je baÅ¡ taj Gennaro glavna karika.
Za njega su Ronaldinho i Zidane svemirci, a njihove momčadi su istovremeno zasluženo pred TVom jer ne igraju nogomet, nego bezglavo i nepotrebno trče po terenu....
Ko je tu lud?!
hrvoje2003 05-05-2005, 11:42 Milan se branio isto kao sto se branio i Liverpool. Samo, Milan je uz to malo neozbiljno shvatio PSV. Liverpool se nakon datog gola nije usudio s vise igraca krenuti u napad jer su znali sta im Chelsea moze napraviti iz kontre, a Milan je mislio umrtviti igru i cekati da zavrsi utakmica. Barcelona igra takav nogomet i zato ih puno ljudi voli. Da se pojacaju u defenzivi onda bi vidjeli tko bi gledao LP na TV-u. Ancelotiju se nista ne moze prigovoriti, dosao je u finale. Jako je tesko gurati na oba kolosijeka. Recimo ovako: Dida-Serginho-Maldini-Costacurta-Cafu-Dhorasso-Ambrossini-Seedorf-Rui Costa-Tommason. To bi bila nekakva pomijesana formacija Milana. A s tom formacijom izadu kada hoce ispasti iz kupa. Maldini je legenda jednog drugog razdoblja kluba skupa s Costacurtom, kao sto je Baresi legenda jednog prijasnjeg razdoblja. Van Basten je legenda svojeg, a Shevchenko svojeg. To nije za usporedbu. Nemoguce je usporediti Maldinija s Ronaldinhom ili Zidaneom. Maldini je pjesnik u obrani. Stavljati njega na poziciju poluspice je isto kao da stavis Ronaldinha ili Zidanea u obranu i kazes da ima boljih
maverick 05-05-2005, 14:41 O nekakvom zrntschezu i izljevima njegovih ganglija se uopće ne može razgovarati...dakle, potraži pomoć stručnog osoblja, stvarno ti je potrebna! I nauči razlikovati prvu i drugu utakmicu polufinala, a o parafrazi pogledaj rječnik stranih riječi i ne lupetaj!
Čuj hrvoje, slažem se da je maldini faca, ali meni je to premalo kužiÅ¡ Å¡to hoću reći?A da je to posebna era, tu se ne bi složio-baresi je dugo igrao zajedno s njim i ovaj mu ni tada, a ni nakon baresijevog nogometnog "penzioniranja"nije bio blizu...mislim, maldini je slabiji igrač od njega, slabiji kao autoritet i nikada nije mogao sam to Å¡to je mogao Franco, zar ne? Baresi je bio pjesnik obrane jer po mom miÅ¡ljenju dobar obrambeni igrač mora imati i najmanje dobru tehniku...recimo baresi je bio takav.Takav je bio i Kayser Franz, Zajec kod nas nekada itd itd Lucio iz bayerna je, kad je u formi, upravo takav igrač. Neprejebiv, jednom rječju! NeÅ¡to slično može ponekad odigrati i Terry (naravno kad je fit!) Maldini ima statiku (postavljanje), skok, nekad brzinu ali nedovoljnu tehniku...najviÅ¡e prosječan pregled igre, loÅ¡ pas i kad se sve zbroji - nije vrhunski! A ostalo je marketing milana i talijana...Pjesnik?Pretjerujete-dobar prozaik, ali ne preko toga!
Liverpool je imao taktiku da stisne i razbije i juve i cfc u određenim periodima igre, da napravi prednost a onda je brani - to mu je savrÅ¡eno uspjelo!Ako je to taktika (smiÅ¡ljena i provedena)onda nije bunker! Jer kad je izaÅ¡ao iz obrambene pozicije protiv cfc-a - pogotovo u 2. tekmi - niti jednog trena nije bio manje nego ravnopravan!Tu se slažemo hrvoje i ja...bunker je sustav igre u kojem odmah odbacujeÅ¡ mogućnost da dobijeÅ¡ tekmu, već se odmah odlučujeÅ¡ braniti pa je maximum na koji računaÅ¡ nerijeÅ¡eno...e to je druga stvar!
Barcelonu ljudi vole - pa i ja naravno! - ali se ne mogu uz ovaj sustav igre pojačati u obrani, hrvoje! Za to netko mora van - a taj netko je najvjerojatnije Xabi jer je obrambeno smijeÅ¡an igrač. Zadnja vijest je ta da je Rijkard to shvatio i odlučio dovesti Van Bommela umjesto Xabi-a...e to će biti neka druga priča!Međutim, mislim da im fali par boljih halfova od ovih koje imaju..recimo uz taj sustav igre profitirali bi da imaju sammuel-a (al ga nemaju!) odnosno cannavar-a (opet ga nemaju)...dakle, i sa nizozemcem će biti rupa, manja ali rupa!No, vidjet će se vrlo skoro...
Ancelotti kao trener?!Uspjesi su jedno, al moraÅ¡ staviti u odnos igrače i budžet koji ima i ono Å¡to donese sa svime time...A tu, iskreno, ima daleko boljih od njega...Vidi Beniteza (i sa Valecijom i sa lfc-om), Mourinha (dok je trenirao Porto), Hiddinka(sad s PSV-om i nekad s J. Korejom)...a onda usporedi Carla kao trenera Parme i Milana...meni se čini opravdanim tvrditi da su ovi dečki bolji treneri od njega! Jer pazite, ako se milanu sada - ne daj bože - ozljede seedorf i kaka, oni su najebali iako imaju igrače poput R. Coste i Dhorassoa - ali oni nisu dovoljno uigrani, uvježbani a to je greÅ¡ka trenera pogotovo uz ovoliki broj utakmica!
I ne zaboravimo, još ove sezone nije ništa sigurno osvojio...Novci se broje na kraju partije!
malimrav85 05-05-2005, 16:33 Hiddink je car. Vodi 2-0 protiv Milana i ne ide se branit i cekat produzetke nego vadi obrambenog i uvodi napadaca. Nije urodilo plodom ali to se cijeni.
Zadovoljan sam ovim topicom,rasprava se razbuktala. Jos samo da se ljudi ne svadaju nego uvazavju tuda misljenja...
hrvoje2003 05-05-2005, 23:29 Moguce je pojacati obranu Barcelone! Ne mozes tvrditi da im Xavi ne treba, on im je jedan od najvaznijih igraca. Pa nisu ga uzalud Ronaldinho i Deco molili da ostane. I rekao je da hoce. Barcelona ima Puyola koji je odlican stoper i treba im jos jedan takav. Govori se o Gallasu, a to bi im bila odlicna kupnja. Ali to im nista nece pomoci jer imaju rupe na drugim dijelovima-rupe su oba boka(Sylvinho i van Bronchorst, te Belleti). Mislim da su dosta spori i previse blagi u startovima tako da kada odu u napad(a to se od njih ocekuje u ovakvom sustavu igre) ne stizu se vratiti i pokriti sve. Drugi propust je kvalitetni zadnji vezni. A van Bommel je bas to. Imaju jos Marqueza koji je odlican, Edmilsona i Thiaga Mottu. Druga greska je po meni Giuly. On je u Monacu bio zaduzen za asistencije i bio je jako dobar na toj poziciji. Brz je, odlican tehnicar, ali on u ovakvom sustavu igre nije potreban. Ronaldinho i Deco mogu poslati dovoljno upotrebljive lopte, isto moze napraviti i Xavi. Giuly kao napadac nije rjesenje jer previse promasuje. Zato, Barcelona ce u potragu za kvalitetnim napadacem(van Nisterooy mozda) i tada bi sve imalo smisla. Jos da nadu 2 kvalitetna beka i gdje ce im biti kraj?
AZ primio gol u 120.-oj minuti i ispao..koja tragedija..
maverick 06-05-2005, 08:29 Hej hrvoje, joÅ¡ se možemo složiti da su bokovi Barce defanzivno loÅ¡iji nego ofanzivno (makar Beletti je dobar i u obrani), ali da Xabi može igrati ozbiljnju obranu-to ni u snu!Mekan i spor, nije za ozbiljan nogomet na toj poziciji...Može on biti dobar prema naprijed ali prema natrag ne postoji, tako da ga hoće-neće moraju mijenjati...
A znaÅ¡ mislim da o tome tko dolazi ili odlazi ne odlučuju sami igrači (dapače, siguran sam u to). Xabi očito nije bedast dečko jer se boji da ako dođe Van Bommel da će njegovo vrijeme u igri biti simbolično...no, vidjet ćemo!
Kao Å¡to sam i najavio sporting i AZ su odigrali infarkt-utakmicu! Koji nogomet! Ma bravo!!!Å*teta Å¡to je finale u portugalu...
ZrntscheZ 06-05-2005, 09:14 Nikad nisam imal namjeru, pa nemam ni nadalje s nekim se svađati na foroomu /ako se prozivka malogmrava odnosila na mene/ i naravno da sam otvoren za tuđa miÅ¡ljenja.
Ali gospon maverick je u jednom svojem postu nastupil kao neosporni nogometni autoritet, istovremeno ismijavajući sve druge njemu suprotne stavove. A s druge strane taj velikan nogometne filozofije u nekoliko navrata piÅ¡e da u Barci igra XABI ?!?!
Zadnji put kad sam gledal rostere momčadi Xabi je bil u LFCu, a u Barci je igral Xavi. Ne znam dal je od utorka otvoren neki novostvoreni prelazni rok za koji ne znam, pa je doÅ¡lo do promjena…
Barcelonini bočni igrači su glavni problem – Belleti me neodoljivo podsjeća na Mikića – sve pretrči a centarÅ¡ut onda zavrÅ¡i na drugom stadionu. U obrambenoj fazi su i on i Gio smeÅ¡ni i tu curi, pa centralni bekovi moraju pomagat i naravno da ostane rupa u sredini obrane.
Xavi i Deco su sličan profil igrača - odlični u organizaciji igre prema napred, obrambeno Å¡tekaju. Zato, bi samo jedan od njih moral igrat, a drugi vezni bi trebal biti neko poput Davidsa /koji je proÅ¡le sezone kad je doÅ¡el u Barcu digel razinu igre momčadi za 50%/. Pitanje je kolko bu van Bommel mogel to pokriti.
Ne dopada mi se ni koncepcija igre sa 1 napadačem /Eto/ i 2 visoko postavljena ofenzivna krila /Ronaldinho i Giuly/.
Trebalo bi igrati sa klasična dva centarfora /Eto i Larsson da se nije ozlijedil/. Fernando Torres bi im odlično doÅ¡el.
Ronaldinho bi moral igrati u sredini – ko neki fantazista, a ne da ga često stavlja na lijevo krilo, na krilu je manje opasan po gol jer mu je teže doći do udarca.
Slažem se s hrvojem da je Giuly promašaj, barem na mjestu na kojem igra kod Rijkaarda.
Uz to imaju slabu klupu – za igrati tolko tekmi trebas imati 20 igrača, a ne 8,5 kolko ih Barca ima.
Kad bi kupili Joaquina za desno krilo, Appiaha za zadnjeg veznog, vratili Davidsa, uzeli Torresa za fora, Ashley Colea za lijevog bočnog, Gallas je već praktično kupljen, i nekog desnog bočnog iz francuske lige /da se ne otroÅ¡e previÅ¡e/ bili bi straÅ¡ni….
Riješiti se Oleguera, Belletia, Gerarda
Dakle:
golman: Valdes
obrana: Cole, Gallas, Marquez, Gallas, Puyol + desni bočni
veza: v.Bommel, Appiah, Davids, Xavi, Deco, Ronaldinho, Joaquin, Iniesta, Giuly /kao fantazista kad bu Ronaldinho ozlijeđen ili umoran/
napad: Eto, Larsson, Torres, Maxi
hrvoje2003 06-05-2005, 09:36 Ronaldinhu lijeva strana odgovara samo sto je tamo manje opasan po gol. Vezni red bi mogao funkcionirati i s Xavijem i Decom i van Bommelom. Danas je predsjednik Barcelone Laporta s direktorima u Pekingu gdje bi trebali potpisati ugovor o sponzorstvu, jedan od najvecih u nogometu 15 milijuna Funti na 2 godine. S tom lovom bi trebao biti kupljen neki vrhunski napadac(van Nisterooy, Henry). Jos se spominje Julio Baptista, on bi im isto dobro dosao, moze igrati na desnom krilu, a moze i u napadu. Ne vjerujem da ce kupovati Joaquina, on mozda cak ostane u Betisu makar je danas dosla ponuda za njega od Chelsea(24 mil Funti). Torres se u pricama o prelascima nije spominjao. Gerard je koristan igrac i ne bi ga se trebalo rijesiti. Igrao je pod ozlijedom samo da zakrpa rupe i zbog toga je ozljedu pogorsao. Davids je smrad, imao je priliku potpisati, imao je ugovor na stolu, ali odabrao je Inter
fat drummer 06-05-2005, 10:24 ne shvacam zasto maveric u isti kos trpa zidanea i maldinija ili ronaldhina kad su ko kruske i jabuke
prvi su napadaci, tehnicari
ova dvojca su obrambeni igraci
tako je i u kosarci, nitko ne ocekuje od centra da radi finte playmakera ili u rukometu se ocekuje od djombe da ima cvrstinu vorija
stavi zizua u obranu i obrana ce ti curit ko da nema sutra
sta je onda npr kahn prema henryu, kreten? kahn ne zna ni driblat ko sto je buffon rupa naspram ibrahimovica
nisu svi u nogometu stavljeni u polje da dribljanju i dodaju petom kroz noge pri tome radeci trostruki bicikl
neki su na teren stavljeni da zaustavljaju takve majstore ako mogu
ZrntscheZ 06-05-2005, 12:55 Znam hrvoje da moze Ronaldinho igrat i na lijevom krilu, samo kak sam rekel a i ti potvrdil tam nije tolko opasan.
Nisam nabrajal igrače koji bi prema najavama uprave trebali doći, već koji bi im koristili.
Davids je skuzil da se zajebal pa se je htel vratiti u Barcu u zimskom prelaznom roku za manje novce ali ga Inter nije htel pustiti
Druže fat slažem se sa svakom tvojom ovdje izrečenom miÅ¡lju.
maverick 06-05-2005, 15:44 Fat, daj molim te bar pročitaj! NiÅ¡ ne mijeÅ¡am, ali postoji razlika između igrača koji igraju obranu a mogu biti opasni i naprijed i onih drugih...Jebiga, mora biti razlike između Terry-a koji daje ne-znam koliko bitnih golova i spasi joÅ¡ viÅ¡e golova od maldinija koji ih prima (doduÅ¡e malo, ali prima) i ne daje...ili je to tako teÅ¡ko shvatiti?Terry i Lucio 100x prije maldinija...a vi samo pričajte dalje!I uspoređivao sam samo obrambene igrače. A majstore sam prizvao da bi pokazao razliku između njih i nekakvog genara - jel to onaj koji je u srijedu gledao dečke kako igraju nogomet?! pa i tjedan prije toga je gledao psv kako igra i divio se - i igrača.Genaro je poluproizvod, a da je tako jebeno dobar pa onda bi se grabili za njim...
Ovi nekakvi nazovi poznavatelji nogometa koji lamentiraju o jezicima (nogometni lingvisti) nek potraže razlike između dijalekata u Å¡panjolskoj,ali po meni to je totalno nebitno ovdje se govori o nogometu...
A Barca bi pored svega trebala dovesti trenera koji kuži taktiku - ovaj samo troÅ¡i vrijeme i igrače! Izgleda da se u tome svi slažemo! Nitko me ne može uvjeriti da ova Barca nije mogla proći cfc, a lfc je proÅ¡ao! Al je Frank odigrao totalni napad u prvih 20 min druge tekme....hahahaha....to spada u gluplje odluke trenera u ovogodiÅ¡njem izdanju LP-a (dobro tu je i Mourinho sa Huthom na foru!)
maverick 06-05-2005, 16:02 Samo 1 obavijest; lfc niti u slučaju trijumfa u Istanbulu neće igrati u LP dogodine ako ne osvoji 4. mjesto u Premiershipu! Jebemti kako glupa odluka!
jebiga Everton je zasluzio svoje mjesto u Ligi prvaka ako budu cetvrti na kraju..
btw barca mi je draga al nema sanse da Ruud ide tamo. Nisu u manchesteru idioti..
malimrav85 06-05-2005, 18:57 nije se odnosilo na tebe nego opcenito.
i ja sam za to da evertnon ide u u lp,volim lfc ali kaj je tu je.
hrvoje2003 06-05-2005, 20:22 Everton definitivno zasluzuje mjesto u LP. Nije stvar u Manchesteru nego u Ruudu. On je rekao da ce ove sezone otici iz Premiershipa. Terry daje golove glavom, Maldini je nizak i ne moze zabiti glavom. U tome je njihova razlika. Mislim da ovo nema smisla jer je Maldini dokazao svoje kvalitete. Glebe imena, Xavi je Xavi, a Xabi je Xabi. Tako se bar pisu, a ne izgovaraju. Koliko je uspjesna Riijkardova taktika cemo vidjeti na kraju sezone
fat drummer 06-05-2005, 23:03 MAVERICK, ZRNTSCEZ PRESTANITE KORISTI DIJAKRITICKE ZNAKOVE ILI LOCKAM OVAJ TOPIC!!!!! DA PISEM CAPS LOCKO JER 37 UPOZORENJA NIJE DOVOLJNO!!!!
maverick 07-05-2005, 12:09 Sorry nema vise dijakritickih znakova!
Gledajte ljudi, ne kuzite o cemu se radi; sve dosada pobjednik je LP-a imao automatski mjesto u slijedecem izdanju! No to bi znacilo da ce englezi imati 5 predstavnika Å¡to nije opravdano koeficijentima koji se uredno pisu u uefi. E sad, svaki nacionalni savez može odrediti tko ce ici u LP kad dođe do takvog problema-tako je jedne godine Zaragoza trebala ici u LP, ali je spanjol savez delegirao REal a zaragozu ostavio u cupu uefa...Englezi su ipak gospoda koja se drze pravila pa je FA donio odluku da ide onaj klub koji osvoji 4 mjesto! To bi znacilo da lfc ne ide u LP pa i ako je osvoji! E tu je meni problem-igrati jednu igru a ne omoguciti pobjedniku da brani naslov je greska! Ili vi mislite drugacije! Cak je i everton istog misljenja! No treba joÅ¡ vidjeti kako ce proci finale FA cupa!
Hrvoje, znas postoji i baskijski dijalekt a ne samo katalonski! U tom dijalektu (odnosno pisanom tragu njegovom) kad napises Xabi to se cita kao da je umjesto b napisano v, ok?Ali svi smo znali o kome se radi, ne?
Maldini nizak?ajme hrvoje, on ima 186cm, a Terry tri cm manje...onda su oba niska, jel?Ali Terry skace ko manijak, a Paolo uglavnom voli zemlju...
Dajte procitajte sto napisem; smatram da je Rijkard napravio premalo s ovakvom super-momcadi ako osvoji samo La ligu! Pa u njoj nije niti imao pravog konkurenta; Real veci dio sezone kriminalan, Valencia isto tako...Villareal da konkurira Barci (u ovim sastavima)?!I to je uspjeh...svasta!
hrvoje2003 07-05-2005, 12:44 Nepravedno je ako osvoje Ligu Prvaka da se ne mogu kvalificirati u istu sljedece godine. Tako je u svim natjecanjima(bar je bilo do sada, SP, EP...), pa bi bilo u redu da je i ovdje tako. Meni se Terry cinio puno visi od Maldinija, ali cinjenice govore drukcije. Jedino sto je Riijkard mogao je proci dalje u LP
maverick 08-05-2005, 10:24 Ha Hrvoje, a da ipak kreneÅ¡ od činjenica slijedeći put, ha?
Pa kaj misliÅ¡ zakaj je Barca kupila toliko igrača da osvoji La ligu i da joj je to dosta?!Ma daj molim te, osvojit će ligu, ali je neuspjeh kaj nisu bar u polufinalu LP-a a istodobno je u finalu lfc!!!
Problem je u koeficijentima uefe koji su po meni ipak pravilo nižeg reda naspram činjenice da neki klub osvoji LP, zar ne?
hrvoje2003 08-05-2005, 10:57 Barcelona je zadnje prvenstvo osvojila 1999. i jako dobar pocetak bi bio osvajanje lige. Koliko god ti osporavao kvalitetu ekipa u spanjolskoj Barcelona je imala jaku konkurenciju. Od najvecih konkurenata Reala, preko Seville, Betisa, Valencie, Deportiva, Atletico Madrida...Mozda vecina tih ekipa nije imala sanse za osvajanje naslova, ali sigurno mogu iznenaditi favorte i na svom i na gostujucem terenu. Kao sto u Premier ligi o naslovu odlucuju svi a ne samo Chelsea, Arsenal i Manchester tako je i ovdje. Sve su to kvalitetne ekipa i mora ih se pobijediti da bi se osvojilo prvenstvo. Protiv Chelsea su imali sansu, ali Chelsea je iskoristila svoje prilike, a Barcelona nije. Na Stamford Bridgeu su imali 2 zicera(udarac glavom Puyol i promasaj praznog gola Eto'oa). Ekipa koja ne zabije u takvim utakmicama ispada
fat drummer 08-05-2005, 11:38 fakat, zadnji put upozoravam... osobno meni je sve isto koristite li dijakrtiticke znakove ili ne, ali posto postoji konsenzus da se nece koristi jos jednom umoljavam mavericka da to ne cini
iduci put lockam
maverick 08-05-2005, 13:07 Cega pocetak hrvoje?U nogometu imas priliku pa je iskoristis ili ne. O tome kaj ce biti slijedece godine-zivi bili...al ti nekaj jako volis hipoteze...
La liga jaka?Da, ali ove godine najslabija u zadnjih puno izdanja...O tome kako su ispali od cfc-a smo vec raspravili-osnovni razlog je taj kaj su takticki igrali katastrofalno, a ne promasene sanse...ne bi im ni trebale da nisu pali u zaostatak od 3 gola nakon 18 min igre...kuzis?
Nego idemo dalje a ne samo o Barci...to je po rezultatima jos uvijek prosjecna ekipa...igra je nekaj drugo, ali novci se broje!
Koja je, od liga 5-ice, ove godina po vasem misljenju najkvalitetnija i zasto?
hrvoje2003 08-05-2005, 16:34 Ja tebe stvarno ne razumijem. Ako neka ekipa ne osvoji nista 6 godina, osjetno se pojaca u prijelaznom roku i osvoji ligu, to je onda dobar rezultat. Puno igraca je otislo, znaci pocetak jedne pobjednicke Barcelone nakon godina suse. Jel sad jasno? Oni jesu igrali takticki lose, ali imali su prilike. Pazi, samo jos 1 gol da su dali prosli bi
Rezultati utakmica 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva:
AC Milan - Juventus 0-1 :luv:
Atalanta - Messina 2-1
Brescia - Inter Milan 0-3
Cagliari - Palermo 0-0
Chievo - Fiorentina 1-2
Lazio - Udinese 0-1
Livorno 3 - 6 Siena 3-6
Parma - AS Roma 2-1
Reggina - Bologna 1-1
Sampdoria - Lecce 3-0
Samo toliko :mrgreen:
nedosudjeni penal za milan
ah igrao je ipak juve.. how typical.. :mrgreen:
ah igrao je ipak juve.. how typical.. :mrgreen:
...od njega da pobijedi sa 1:0? (u ovom slucaju 0:1)
Ah da, to je kriz koji svaki juventin nosi :mrgreen: :wink:
ah taj juve.... puno naslova, neki ukradeni, neki na dopingu i tak to.. klub koji ne može napuniti vlastiti stadion itd.
Za dobrim konjem se prasina dize :mrgreen:
ne znam je li tko skuzio ali:
inace sam veliki fan Hladnog Piva i cini mi se da je koncert u Zagrebu na isti dan kao i finale Lige prvaka. Damn..
mislim finale se uvijek moze vidit repriza na Eurosportu ali od 1994. sam uzivo pogledao sva finala i LP-a i Kupa Uefa i KPK-a dok je postojao i to mi je kao neka tradicija..
ZrntscheZ 12-05-2005, 10:41 Iz revolta i protesta nisam htio gledati finale 2003g.
Nebrem gledati nogomet kad igraju 2 talijanske momcadi.
Onaj neki negleski novinar je tada napisal da je to bila najsavrsenija utakmica u povijesti nogometa i da je to buducnost nogometa. Naravno svi su mu se smijali. I tip je cekal svoj trenutak do dana kad je Grcka postala prvak Europe - tad se ponovo javio i samo porucil nest u smilu "...Kaj sam vam rekel..."
hrvoje2003 12-05-2005, 12:01 Potvrduje se da takav nogomet osvaja trofeje sto je zalosno. Braniti se cijelu utakmicu, otrcati jednu kontru i pobijediti s jednim udarcem na gol je sramota. Ali, postoje momcadi poput Barcelone i Arsenala koje jos uvijek igraju nogomet
ZrntscheZ 12-05-2005, 13:04 zalosno, zalosno...
uz Barcu i Arsenal ima tu jos par ekipa - ManUtd, Lyon, Real, pa repke Brazila, Nizozemske...
al ne kuzim te momcadi koje unatoc tome kaj imaju takve igrace i potencijal za igrat oku ugodan nogomet a i da istovremeno rade rezultat, igraju bunkerice /moj pojam bunkerica/. npr. Milan,Juve, djelomicno Chelsea...
kuzim one slabije - Liverpool, Grci, ali ovi neki mi stvarno nisu jasni
ili Argentinci na proslom SPu - pa njima je klupa bila atraktivnija i jaca od igraca u polju, sramota, zato su i tak brzo kuci otisli.
sjecam se EP 2000 kad su se talijani celo prvenstvo guzili s nekim jadnim pobjedama /2 udarci na gol po tekmi i sl./ i onda dosli u finale i igracki razbili francuze - jer su suprotno svim ocekivanjima i zdravoj talijanskoj logici odigrali nogomet, napadali. svi su se cudili.
i je znam sad budu neki rekli da na kraju u finalu nisu takvom igrom uspjeli pobjedit,ali nisu popusili finale iz razloga kaj su tak napadacki igrali, vec iz ciste nesrece, ili tocnije receno iz tradicionalnog nogoemtnog pravila - ako ti fulas, protivnik bu zabil.
hrvoje2003 12-05-2005, 13:45 Nije to bas bunker, to je vise oprezna taktika s namjerom da se ne primi gol. Svaka od navedenih ekipa(Milan, Chelsea, Juventus) moze i zna napasti, ali napad znaci rizik i bolje je zabiti 1 ili 2 gola i ne primiti niti jedan nego primiti gol pa loviti rezultat
ThunderBoy 13-05-2005, 14:55 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Hajduk ce osvojiti duplu krunu...a na nogomet cu 50 kuna staviti na 0:0 nakon 90 minuta..preveliki su ulozi da bi igrali ofanzivo, bilo koja momcad...jedino bi me neki Schevchenkov potez mogao za*ebati
maverick 14-05-2005, 18:10 Hahahaha...svašta! I lfc i acm ce igrati zatvoreno i ziheraski! Ne znas kom je vise frka! Zato ne ocekujte neki nogomet...do produzetaka ili penala! Ja boga molim za slucajan ili rani gol u prvih 10 min...pa kad krene ludnica da vidimo ko je zaista bolji!
hrvoje2003 15-05-2005, 00:48 Barcelona je osvojila 17. naslov!!!!!
gledam ovaj hrvojev avatar i ne mogu se nacudit sto taj covjek radi.... brzi je od lopte... da ne spominjem da mu to nije cak ni najbolja fora.... ima ih cijelu tonu... fakat gust gledat covjeka kako igra :thm:
hrvoje2003 15-05-2005, 10:17 http://www.soccerclips.net-odi tamo i skini si filmice s njim. Ima stvarno dobrih stvari. A ovo je pehar Primere
http://img84.exs.cx/img84/8841/LALIGA.jpg
maverick 15-05-2005, 14:01 Hej hrvoje,ako je moguce skini onaj Ronaldinhov dribling protiv Albacete-a!Po meni jedan od najboljih u povijesti!Zivio Ronaldinho!
ZrntscheZ 15-05-2005, 14:10 ne znam protiv koga je bil onaj dribling iz prošle sezone al meni daleko najbolji - kad po gol aut liniji napravi budale iz cijele obrane nešt u stilu Nike reklame
a i onaj breathtaking gol koji je prošli tjedan u Valencii zabil
u HR - tovari dupla kruna - svi ostali klubvoi su prenesposobni, svi drugi igraju na bljesak, a nemaju kontinuitet, ili kad imaju priliki zajebu.
sJetite se Rijeke najesen - imala je 4-5 šansi u nekoliko kola za redom da doðu na prvo mjesto i svaki put bi idiotski popušili. /npr.protiv Kamena u gostima kad je golman u sudaèkoj nadoknadi popušil dva pacera/
AC Milan - LFC - gledat æu samo ak bu Beli igral, tekma bu ja mislim totalno dosadna /ili kak bi neki novinari rekli - savršena/, eventulano ak netko kojim sluèajem odmah na poèetku zabunom zabi gol pa da se razvije nešt od nogometa. /konaèno da se slažem s maverickom u vezi s neèim-pozitivan pomak/
hrvoje2003 15-05-2005, 15:14 Evo jos malo slika:
http://www.ronaldinho10.com/illustration/photodujour.jpg
http://img232.echo.cx/img232/2668/singaturbetter2mp.jpg
http://image.guardian.co.uk/sys-images/Football/Pix/gallery/2004/07/21/robertellis.jpg
osigurala Barca naslov
bilo je i vrijeme
6 godina bez trofeja..
maverick 16-05-2005, 22:35 ZrntscheZ, zajeb! Nisi vidio dribling protiv Albacete-a...toliko puta bolji neg ovaj koji spominješ jer sve što radi radi s jednom nogom, a druga je za zavaravanje protivnika!Kad krene radit s drugom nogom, ovi iz obrane su veæ na hamburgeru...
Nevjerojatan je tip! Igra taj nogac s vrhunskim proficima kao da baca klince ispred zgrade na travu...
Domaca liga nije za komentar!To bi znacilo sniziti kriterije i pricati o igri koja nije nogomet, nije niti jedan drugi sport a bolja definicija se jos trazi...Ili ovako; domaca liga to je nogomet od prije 100-tinjak godina!
ZrntscheZ 17-05-2005, 08:49 ZrntscheZ, zajeb! Nisi vidio dribling protiv Albacete-a...toliko puta bolji neg ovaj koji spominješ jer sve što radi radi s jednom nogom, a druga je za zavaravanje protivnika!Kad krene radit s drugom nogom, ovi iz obrane su veæ na hamburgeru...
Di mogu skinut taj potez - daj mi neki link.
E i kaj mislite kakav bi bil rezultat da igraju najbolje momèadi od prije 50g i današnje ?
Ja mislim da bi bilo možda i 10tak razlike za suvremenu ekipu.
Nekad se nije toliko trèalo, fizièka sprema je bila u usporedbi s današnjom bogu za plakati, i igrao se lijep, ali neobvezatan nogomet. Igraèa se praktièno puštalo da doðe pred gol i tek tad bi se obrambeni igraè ukljuèil u duel.
danas nema šanse da se dogodi da netko poput Cruyfa doðe lpo optu na svojih 16m i da ga svi gledaju kak on vodi igru sam do protivnièkog 16sterca i tek onda naprave faul /penal/. mislim da je to bilo 70tih protiv SR Njemaèke
vjerojatno budete me sad opet oprali, ali smatram da igraè kakav je bio Pele, di Stefano, Puskas ili bilo koji drugi iz te klase na vrhuncu karijere danas ne bi mogao igrati niti u jednoj vrhunskoj momèadi. Oni su bili revolucionarni u svoje vrijeme, ko bogovi, allieni....ali danas ne bi prošli.
današnji prosjeèan europski igraè bi u 50tim i 60tim godinama bio igraè prevage.
moje skromno mišljenje, izloženo za vaše kritike.
hrvoje2003 17-05-2005, 08:59 Svi ti velikani koje si spomenuo su bili veliki talenti. Trcanje i taktika se mogu poboljsati treningom, ali talent ne. Misim da bi svaki od njih i u danasnjem nogometu imao jako znacajnu ulogu. Stavi Lava Jasina danas na gol i vjerojatno bi jednako dobro branio. A Pele, Eusebio, di Stefano, Puskas, Gerd Mueller i ostali bi zabijali golove
ZrntscheZ 17-05-2005, 12:20 jasno mi je da se taktika i trèanje može treningom poboljšati, ali u njihovo vrijeme ono kaj su oni pružali na terenu bilo je svemirsko, ali ja pokušavam staviti na isti teren, na suprotne strane igraèe i naèin igre kakav je bio potreban nekad i kakav je potreban danas da bi ekipa pobjeðivala i osvajala trofeje.
naravno da su oni bili nesporni talenti, ali probaj stavit Puskasa s onom razinom taktike i fizièke spreme u današnji recimo Milan - izgledao bi ko klinac koji je zalutal na teren, a kad bi mu se suprotstavil Terry Puskas bi vjerojatno mislil da je došel na ragbi utakmicu, nema šanse da bi se on kraj njega baš puno golova nazabijal
a da recimo napravimo obratno - stavimo Batistutu iz najboljih dana u neku prosjeènu momèad iz 50-60-70tih godina on bi bio neusporedivo najbolji igraè u povijesti i ta momèad bi u tom razdoblju vladala Europom/svijetom
maverick 17-05-2005, 15:22 ZrntscheZ, stvarno nemam pojma za takav link!Al se taj dribling da vidjeti na EurosportuStvarno se isplati vidjet taj festival nogometa!
Potpuno se slazem sa ZrntscheZ-om (a jel ti nick, slomim prst dok ga napisem)-danasnji cak i prosjecni igraci bi dominirali na tekmi protiv "oldies goldies"-a. Nema sanse da bi "starci" izvukli makar i remi-ovo sto se danas radi u nogometu u svakom pogledu nadmasuje prosla vremena. Hrvoje, ni Jasin ne bi danas bio bogznakakav golman ako bi se igralo danasnjim loptama. Ak si kad igrao s roteir-om onda ti je sve jasno! Makar ja i danas najvise volim "Tango" loptu-koji gust kad ti je na nozi...
malimrav85 17-05-2005, 20:22 Bas sam ujutro mislio postavit isto to pitanje jer sam s frendom iz srednje a Nice do Barcelone na maturalcu raspravljao o tome da li bi bili boji igraèi modernog nogometa ili nogometne legende. Po meni je prednsot danasnjih nogometas jedino u fizickoj i taktickoj pripremljenosti ali mislim da su "legende", da ih tako nazovem puno bolje u tehnickom smislu. Kad bi mogli te legende poslat na neke pripreme od nekih godinu dana mislim da bi razvalili danasnje igraèe.
Kolegu ZrntscheZ-a od sad oslovljavam sa ZZ jer mi je nick lomitelj prstiju,kao sto je netko rekao.
Juèer sam gledao Benfica-Sporting na ES-u. Koji nogomet, predivno...
ZrntscheZ 17-05-2005, 21:34 Potpuno se slazem sa ZrntscheZ-om (a jel ti nick, slomim prst dok ga napisem)
Makar ja i danas najvise volim "Tango" loptu-koji gust kad ti je na nozi...
mora da smo obojica na nekim drogama - nakon prošlotjednog prepucavanja, odjednom se u svemu slažemo.
da,da Tango je legendarna lopta, još uvijek najbolja
P.S. kolege sorry kaj vam nick zadaje probleme, ali ja ga mijenjat neæu,
ovakav je baš jedinstven, a osim toga i nije bezeveze, veæ ima svoje znaèenje /koje leider, otkriti neæu/
maverick 18-05-2005, 16:30 Da, da mravac to je pametno, ZZ a ne se zezat na tipkovnici....Nego ZZ to je OK, ne moramo se u svemu slagati, al eto dodje takav tjedan...:)
Mravac, si vidio ti kaj se igra u Portugalu? i to je kod njih, ljudi, normalno! Nema izgleda derbija i tekme u kojem nema bar 5-6 bravura; igra se za golove a ne kao kod talijana kad je Lippi crtao igracima vapnom po travi krugove koje ne smiju preci na tekmi!!!
Jos uvijek gustam na polufinale sporting-AZ- kakve 2 tekme! I zato danas prednost dajem portugalcima u finalu!
P.S. Kolege, cestitka svima na 10. smo stranici! Stvarno smo dobili zavidan topic!Bravo!
ZrntscheZ 18-05-2005, 19:45 ma sam ne znam kome bih dal prednost - pa i kod ovih Rusa ima milijon Portugalaca /correct me if i'm wrong/, a za slijedeæu sezonu su veæ kupili Manichea i Costinhu
inter dobio varteks i vodi u prvenstvu 2 kola prije kraja - tekma bogu za plakati
jajduk doma remiziral sa Slavenom
u subotu "derbi" i vjerojatno odluka o prvaku u Zaprešiæu
Å*timac, Grgiæ i Fiorentini: -
"...svi su protiv jajduka...",
"...nitko ne štiti naše igraèe, a ponajmanje reprezentativce..."
"..,napravit æemo DVD sa kompilacijom prekršaja na Niki i dati sucima da uèe kako se ne smije suditi..."
NO COMMENT !!!!!
maverick 19-05-2005, 11:57 ZZ D. Carvalho i Wagner Love su brazilci, ne?Al nema veze, igraju taj nogomet...pogotovo D. Carvalho! Zao mi sportinga-sve do finala igrali su stvarno dobro, otvoreno i napadacki a onda crkli ko formula 1 bez benzina! A tek sansu koju su promasili prije 3. gola rusa-ajmeeeeee, jos ne vjerujem da to nije uslo! Doduse, po meni je kljucna minuta 56. kada je Ricardo primio onako pacerski gol-los udarac, slab a ipak udje! Rusima ipak svaka cast-digli se iz mrtvih i dobili.To ne mogu papci!Davaj drug!
AJMO INTER! SVI NA TEKMU U ZAPRESIC!
ZrntscheZ 19-05-2005, 12:18 je, je Brazilci su. za Wagnera sam znal al sam mislil da je Carvalho portugalac.
ne znam možda sam pobrkal s nekim drugim moskovskim klubom /Spartak ili Lokomotiva/ jer sam proèital ovo za kupnju Costinhe i Manichea, a naslov je bil nešt a la
"Moskovljani poveèavaju kolkoniju Portugalaca u svojim redovima"
ono kaj je Sporting fulal je gotovo nemoguæe prema pravilima fizike
od 100 moguæih položaja noge u 99 njih bi lopta ušla u mrežu, a on uspio baš s onim jednim krivim zakaèit loptu
a ni wagnerov udarac na Oliæevu asistenciju nije baš nekaj kaj bi htel da skauti vide
e a ovi rusi imaju bolju kontru od Chelsea, koja tranzicija...bljesak i oluja istovremeno
ZrntscheZ 19-05-2005, 12:39 ovo je malo oftopic, ali eto sportska je tema /možda bi tebali proširiti topic na kompletan sport?!/
gledao sam juèer 1. tekmu finala SLO rukometne lige - Velenje - Celje
totalna ludnica - Velenje u zadnjoj sekundi redovnog dijela izborilo produžetak, onda na kraju 1. produžetka Celje par sekundi prije kraja izsiljuje novi produžetak a i na kraju 2. produžetka u posljednjim tenucima su Celjani izborili penale
na kraju Celje na penale dobiva ukupno 51-48 !!! /nakon produžetaka bilo je 47-47/
Rutenka za Celja 21 gol /6 iz penala/ - kupil ga je veæ Ciudad Real za
500 000 €, btw Ciudad bu sljedeæe sezone imal najjaèu momèad u povijesti rukometa po mom mišljenju
Zrniæ 18 komada /8 iz penala/ uz šut 18/19 ak me sjeæanje ne vara
pardon na oftopièarenju
vidim da navijaš za ManU
svaka èast!
eto ko bi rekao da æe se ajduk borit sa interom za naslov do zadnjeg kola
igraju u k...cu veæinu sezone i ne bi me èudilo da spuše u zaprešiæu
bilo bi mi drago zbog onog debila štimca...
e moj ajduk
sad kad nema dinama oni ne mogu bit prvi....to sam potvrðuje da oni ne mogu bez dinama
ak niš ne mogu zbog neèeg cvilit. tipa: to je urota protiv nas, suci kradu za dinamo itd., sad su si sami krivi i spušit æe naslov...inter je fired up..
nisam gledao kup uefa baš mi je žao... to mi je prvo finale u dugo,dugo vremena koje nisam gledao..
hrvoje2003 20-05-2005, 01:01 Jedna korisna informacija. DSF ce u subotu u 15h prenositi finale FA cupa. Nakon toga je prijenos Inter-Hajduk na HRT2. U nedjelju je utrka u 14h, a mislim da ce prenositi Barcelona-Villareal. Odlican sportski vikend. Mislim da Hajduk nije zasluzio naslov. Makar je nasa liga jadna i postoji samo podjela na jadne i manje jadne, Inter je zasluzio da osvoji naslov
maverick 20-05-2005, 12:08 Je, je ZZ, ni ja jos ne vjerujem! Cak bi rekao da je sansa za fulat ono manja od 1%...to su promili i smjer i brzina vjetra, debljina koze na kopacki, vlati trave...sve je to utjecalo! pa jebote, nevjerojatno da se ona lopta prvo, odbije od onog "spomenika" u stativu, a onda, pazite, onda mili paralelno uz gol crtu natrag golmanu u ruke!I par sec iza toga rusi naprave onakvu kontru (mislim ruski klub, za to ipak moras biti brazilac)...I slazem se, treba prosiriti topic jer mene vec hvata teska depresija-prestaju nacionalna prvenstva i nema europskog, nema svjetskog i sad ti budi normalan do pocetka 8 mj!!!!Halo pa to je skoro 3 mj bez nogometa!!!! Pucajte, al ne mucite tako!
Jedva cekam poslasticu u obliku finala FA u subotu a onda AJMO INTER! ako je itko zasluzio naslov ove godine - u obzir dolaze svi sportovi u hrvatskoj - onda je to Inter!Ajmo Ceci,ajmo decki - ovo je sansa zivota!
ZrntscheZ 20-05-2005, 12:10 Jedna korisna informacija. DSF ce u subotu u 15h prenositi finale FA cupa.
:thm: odlièna informacija :thm:
hrvoje2003 20-05-2005, 12:10 Informacija za Mo-a-Roma je usla u finale kupa i osigurala nastup u kupu UEFA sljedece sezone
Juventus prvak
:hej: :hej: :hej:
Informacija za Mo-a-Roma je usla u finale kupa i osigurala nastup u kupu UEFA sljedece sezone
da, sam da još osiguraju ostanak i da ostanu Totti i Cassano i mirna Bosna...
Navodno se dovodi Zeman za trenera. Nešto se prièalo i o Le Guenu al ne vjerujem da bi on htio u Romu..
hrvoje2003 21-05-2005, 13:09 Moje misljenje je da taj klub ima jako puno potencijala i puno dobrih maldih igraca-Chivu, golman Curchi, Ferrari, Mexes, De Rossi, Mancini, Cassano i voda Totti. Jos Dacourt, Aquillani, Perotta. Moze se od njih slozit dobra ekipa, samo da dode dobar trener
da. slažem se..
za razliku od Lazia i Parme koji se sve rasprodali oni su zadržali dosta dobru momèad. Njih je držao Capello, kad je on otišao nastao je kaos..
Nemrem se sjetit kak se zove onaj trener koji je došao iz Chieva. Uglavnom ne sjeæam se je li dao otkaz ili je otpušten. Ali ak je bio otpušten, mislim da je to bila Romina greška jer oèito ovom Contiju nikak ne ide. Nisu pobijedili neka 2 mjeseca ili više..
hrvoje2003 21-05-2005, 14:15 Luigi del Neri. On je bio trener Porta nakon Chieva i onda je dosao u Romu
malimrav85 21-05-2005, 16:43 Ma Roma je zakon! Managera u Italiji uvijek igram s njima! Ali kad sam ove godine na manageru vidio da se golman ovaj mali zove Kurèi umro sam od smijeha! :lol:
ThunderBoy 21-05-2005, 19:19 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
hrvoje2003 21-05-2005, 20:25 Jeste gledali finale FA cupa? Uzasna utakmica u kojoj je Manchester bio bolji, ali je izgubio na penale. Paul Scholes je promasio, odnosno Lehmann je obranio. Lehmann je danas odlicno branio i vjerojatno je najzasluzniji za pobjedu Arsenala
malimrav85 22-05-2005, 11:52 Ronaldo je odlièno igrao, bio je nekak raspoloŞen. Rooney je oslièno pucao penal, onak iz koraka u raťlje! A Ronaldo kad je dao gol iz penala, onaj pogled prema golmanu u stilu kaj je pi.ko... Strgalo me! :lol:
sramota
ManU ih je rastavio, uništio al nikako nisu znali dat gol. Arsenal u 90 min. nije pucao u okvir, pa to je smiješno, igrali su bunkericu... od Arsenala nije ostalo ništa a ipak su pobijedili.. Prava sportska nepravda..
kak je Scholes mogao fulat, to me iznenadilo, on je flegma.. al nije bio loš penal, LEhman je dobro obranio..
ne kužim kak ManU ne kupi nekog poštenog golmana više.. onaj Carroll nema blage o penalima a i inaèe je rupetina od golmana..
ovo definitivno nije moja godina
Celtic je izgubio naslov tako da su u 2 zadnje min. primili 2 gola od Motherwella i izgubili a Rangersi svoju pobijedili...
Tragedija, nemrem vjerovat
ManU, Roma, Celtic, Dinamo... nikome nije išlo ove godine
a valjda æe biti bolje sl. godine..
fat drummer 23-05-2005, 00:13 ne nece.... bar ne za romu
i man utd
chelsea ce kupit jos kretena, a roma je osla kvragu... iducih 10 godina bit ce ko lazio ili inter, nikako da skudeta
ma je.eš scudetto glavno da su u prvoj ligi....
a za ManU, ne boj se, oni se vraæaju...
jedino se za diname bojim.... sl. godine možda i druga liga, ko zna
maverick 23-05-2005, 09:45 He, kako je Celtic izgubio prvenstvo-to se rijetko vidja! A i ManU je nesretna momcad-po meni treba napraviti rez-od starijih ostaviti jedino Scholesy-a i Ryana, a ostali - hvala i dovidjenja!
Mercato ce ovo ljeto biti strasno zanimljiv-puno je velikih momcadi koje su ostale bez icega, a to se njima nemre tolerirati duze od jedne godine, jer onda prestaju biti veliki!We shall see...
hrvoje2003 23-05-2005, 09:53 Roma uz dobrog trenera ima potencijala barem za kup UEFA(u sta i ide sljedece sezone). Dinamo ko Dinamo, mene isto zanima kako ce izgledati sljedece sezone. Ali pretpostavljam da su nesto naucili na ovoj sezoni. Ja ti se najvise bojim za Manchester. Preuzeo ga je covjek koji nikada nije bio na nogometnoj utakmici, a cilj preuzimanja nije kao Abramovichev. On hoce maksimalno zaraditi na brandu Manchestera i vidjet cemo kako ce to zavrsiti. Ronaldo bi mogao u Real, a ovi mu nece ponuditi bolji ugovor, Ferdinand sere oko potpisivanja svojeg(odnosno zeli bolje uvjete, mislim da je rijec o 120 000 Funti tjedno), zamjene za Roya Keanea nema, a nema ni dobrog golmana. Manchester nije ulagao koliko su drugi veliki klubovi i to je njihova najveca greska
ZrntscheZ 23-05-2005, 11:34 Fakat školski primjer sportske nepravde, nogometne tragedije kak je ManU uspjel ne pobjedit.
Kolko sam ja èul Christiano je potpisal novi ugovor, al još uvijek postoji opcija da ga Real uzme.
ManUtd je zajebal pred 2 godine kad su planirali uzet Ronaldinha, al su onda škrtarili i uzeli raðe Djemba-Djembu, mislim stvarno procjena skautinga vrhunska. Imaju oni još takvih promašaja – tipa Heinze, Kleberson, Fergie je sjebal Verona namijenjujuæi mu potpuno njemu neprirodnu ulogu u momèadi…
Bojim se da za ManUtd dolaze teški dani – oni su se oduvijek u pravilu oslanjali na vlastitu školu, al u zadnje vreme baš iz nje ne izlaze neki spomena vrijedni igraèi. U pravilu su svake godine kupovali po 1 igraèa /Ruud, Rio, Veron, Ronaldo, Rooney/, al sad bi im trebal generalni remont a bojim se da ovaj kauboj neæe dati novce. Toga se i navijaèi boje pa zato ima tolko protesta.
Navodno dolazi Figo.
Prelazni rok bi mogel biti spektakularan - ali pitanje je kak budu se igraèi, koji su dobri u za europski pojam malim sredinama, snašli u vrhunskim klubovima. Da im se ne bi dogodil fenomen Dinama od ove godine.
Moglo bi biti i dosta krivih procjena /tipa Van der Meyde, Killy Gonzales, Alan Smith, Scott Parker.../
Koji su najinteresantniji eksponati ta vas ?
Gillardino, Bojinov.....?
NBA – prati li tko?
Mislim da bu finale Phoenix-Miami.
Ovaj Dwayne Wade je nekaj najboljeg kaj sam videl da je u zadnje vreme došlo na parkete. Upal bi u moju trojku na haklu.
i nema straha maverièe - uvijek bude tema - sad prelazni rok, pa se onda igra kup nacija u Njemaèkoj, pa veæ krajem srpnja nova sezona u HR...
ima i bit æe dogaðaja
Iniesta iz Barcelone bi mogao eksplodirati u sljedeæoj sezoni.
Manchester ne treba remont, novi golman je neophodan, no ja za golmane priznajem samo Didu, Casillasa, Khana i Buffona(isprièavam se ako mi je sluèajno još jedno ime proletjelo), a takvi ili nisu za prodaju ili su j....skupi. U obrani ako bi uspjeli kupiti Jamiea Caraghera iz Liverpoolla bio bi pun pogodak.
Dakle po meni, Dida (40 mil.), Carragher (15 mil.) Iniesta (10 mil.) i eto ti ponovno prvak Europe (jedva èekam taj dan kada æe Man U ponovno s punim pravom nositi naslov najbolje momèadi Starog kontineta, a time i svijeta)
Barcelona sljedeÌe godine sve osvaja ak dovedu dva-tri defenzivna igraèa i joť jednog pravog napadaèa. Da kupujem igraèe uzeo bi ona dva Korejca i Alexa iz PSV-a. Mogla bi Barca uzet Gallasa i Alexa, veÌ su uzeli Van Bommela, bili bi nepobjedivi.
hrvoje2003 23-05-2005, 18:06 Barcelona definitivno treba zamijeniti Oleguera, on jednostavno ne moze biti stoper u toj ekipi. Nije toliko los, ali za taktiku koju igra Barcelona mora postojati savrsena uigranost zadnje linije. Sada se kao stoper za Barcelonu spominje Ferdinand, iskreno ne vjerujem jer on trazi previse love, isto kao i Gallas i ne vjerujem da bi Laporta toliko hrio platiti. Alex je zakon, htio bi da on dode, ali on je Brazilac a u Barci nema vise mjesta za strance. Spominje se i Sergio Ramos, desni bek Seville kojem predvidaju sjajnu buducnost. I Real se zagrijao za njega. Meni je za oko zapeo Gael Clichy, lijevi bek Arsenala koji je zamjena za Ashleya Colea. Decko je odlican, a ima samo 19 godina. Rijkaard zna koliki potencijal je Iniesta i u svakoj utakmici ga koristi kao zamjenu sto znaci da se uklapa u njegove planove. Manchesteru bi kao golman koristio i Mark Schwarzer iz Middlesbrougha, Anti Niemi, Paul Robinson...Didu Milan nece prodati, Carraghera si mogu kupiti kad Ferdinand ode u Barcu, a Iniesta im ne treba
Rio je predobar da ga prodaju, a uostalom to nije Unitedova politika- da prodaju igraèe. Ne kupuju puno ali zato puno rijeðe i prodaju. Pa nisu ludi da prodaju vrhunskog branièa. Carragher je vrhunski a Liverpool bi ga i prodao za dobru cijenu iako je proglašen najboljim njihovim igraèem u ovoj sezoni.
Alex uopæe nije loš, dapaèe!
ne bojim se ja za ManU
ova momèad kakvu imaju nije loša, najvažnije je sam da je zadrže i da kupe još koga
malo su previše kupovali i tu i tam bi se zalomio kakav promašaj..
a i fergie stalno nekaj kemija sa sastavom, veæ je star...
pa giggsa je držao na klupi do kraja tekme skoro, tek je u produžecima igrao.. najvažnije je da je giggs potpisao, nadam se da sa ronaldnom neæe bit frke...
imali su dobru politku dosad, uvijek je bila baza ( scholes, giggs, b. neville ) i svake god. po jedna zvijezda.. pitanje je što æe biti sl. sezone..
ipak nije dobro kaj ih je taj amer kupio... amer je amer, nogomet i ameri krava i balet. a valjda æe on davat lovu a neæe kupovat igraèe.. baš smo prièali hrvoje i ja o tome na šanku u sub :thm:
a kaj se tièe golmana to je kranje neozbiljno...
pa nek kupe pletikosu... bilo koga... a ne da konstantno imaju rupu na golu...
Siggy von Goue 27-05-2005, 12:58 http://www.liverpoolfc.tv/images4/bestbanner.jpg
kakva tekma
svaka èast redsima
vidim da tu na zastavi piše sir alex, al se naslaðuju, ðubrad... :mrgreen:
kako su se vratili.. al kako je onu priliku na kraju tekme sheva promašio tj. kako mu je dudek obranio, nisam mogao vjerovat.. sam na 3 metra i ovaj mu obrani udarac rukom...
sheva je pokvario cijelu sezonu koja mu je inaèe bila sjajna. od svih od njega sam najmanje oèekivao da æe fulat penal, tj. da æe onako traljavo pucati
na eurosportu su komentirali da je kod 2 penala dudek izletio previše sa crte naprije, i meni se tak uèinilo, zatvorio je kut previše. èudi me da nitko iz milana nije protestirao..
Siggy von Goue 27-05-2005, 13:20 kakva tekma
svaka èast redsima
vidim da tu na zastavi piše sir alex, al se naslaðuju, ðubrad... :mrgreen:
kako su se vratili.. al kako je onu priliku na kraju tekme sheva promašio tj. kako mu je dudek obranio, nisam mogao vjerovat.. sam na 3 metra i ovaj mu obrani udarac rukom...
sheva je pokvario cijelu sezonu koja mu je inaèe bila sjajna. od svih od njega sam najmanje oèekivao da æe fulat penal, tj. da æe onako traljavo pucati
na eurosportu su komentirali da je kod 2 penala dudek izletio previše sa crte naprije, i meni se tak uèinilo, zatvorio je kut previše. èudi me da nitko iz milana nije protestirao..
Pise i Jose (glupinjo). Imas na official Liverpool siteu vijesti, a na forumu raspravu o mogucnosti obrane titule. Neki kazu da se moze koristiti presedan iz 2001 kad je Real bio 5 u ligi, a Zaragoza 4, pa je spanjolski nog. savez odlucio da Real preuzme 4 mjesto a Zaragoza u kup UEFA (tko je jaci, kvaci), pa bi se to moglo primjeniti na slucaj s Evertonom (no oni bi im to dopustili malo morgen :wink: ).
Nudi se i drugacije rjesenje- welski prvak nudi utakmicu Liverpoolu, pa tko dobije ide u kvalifikacije, no UEFA ce to najvjerovatnije odbaciti...
Siggy von Goue 27-05-2005, 13:46 http://x4.putfile.com/5/14504525829.gif
Stvarno je liv. rasturio milan, bravo, bravo!!!Inaèe buduæi je juve ispao moj favorit je bio milan ali sa ovakvim andriyem nisu ni zaslužili.
Nadam se da æe juve sljedeæe sezone razbucati sve pred sobom i malo ljepše igrati naravno.
Forza Juventus!!! 8)
malimrav85 27-05-2005, 20:28 Odlièna je tekma bila, koja je to psiha, nakon 3-0 imat volje igrat.
Buraz, krpelj, je digo 600kn na kladi. Igrao je 6 golova za 10kn na koeficijent 60 i 10kn na 7 ili viĹĄe golova na koeficijent 80. Dobio je... Krpelj...
ThunderBoy 28-05-2005, 19:29 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Jedan je varaĹždinski Varteks,a ĹĄes je komada u njegovoj mreĹži!
e jadan 'ajduk i jadna naša liga kad je 'ajduk sa onakvom sramnotno lošom igrom postao prvak
vjerojatno je varteks pustio ( mislim, 6-0, hello ) jer æiro je obièni hoštapler i nikaj više..
Ljudi zanima me koji su transferi aktualni... osobno me iznenadilo sto AC Milan dovodi Ronalda (dobar je on, al ono...), Inter kao nudi Killya i van der Meydea (plus jos jedan igrac) za Corradia i Fiorea iz CF Valencije sto ja osobno smatram idiotarijom, Real uzima Ibru i Emersona dok Owen plus neka siæa (cca 50-60 mil. EURA) odlaze Juventusu, dolazi jos Robinho, Ramos, Perrea... Figo se evakuira u Man Utd. (to mi takoder nije jasno), no pobjednik na top ljestvici glupih transfera je Chelsea... dovode Mcartyha iz Porta... Drogba zeli povratak rodnoj grudi, kao vraca se u Marseille...
Citajuci dnevni avaz saznah da Liverpool ipak nece u Ligu prvaka jerbo Uefa ne odlucuje, vec engleski savez... koji zbog gradskog rivalstva na relaciji Liverpool - Everton, te zelje da izmanipulira Uefu ultimatumom, ne zeli 4. mjesto koje vodi u LP dati Liverpoolu...
hrvoje2003 28-05-2005, 23:36 Jesi mozda citao te gluposti o transferima na indexu? Mislim da u Milanu nisu ludi da daju 40-60 mil. Eura za Ronalda. Ovo za Inter je istina. A Valencia je otkazala Barosu za iducu sezonu. Ibrahimovic je rekao da ostaje u Juventusu, a pitanje je kojeg ce veznjaka dovesti Real(Emerson, Ballack, Gerrard...). O Robinhu se sve manje prica, mozda je odlucio ostati u Santosu. U obrani govore o previse imena, vidjet cemo sto ce biti od toga. Figo ima jos ponuda. Drogba je placen cca 24 mil Eura, mislis da ce ga samo tako pustit? Za Barcu su potpisali Ezquerro i van Bommel, jos se trazi 2. spica(Torres, ponude Henryu...) i stoper
Æiro trener Hajduka
hehe
sretno im bilo....
bit æe im veselo, ak niš
nije mi jasno zašto se taj æiro više ne ostavi nogometa
ionako se njime nikad nije ozbiljno bavio..
Hrvoje imaš jebeni clip, taj ronaldinho je car. Inaèe upravo igram 3. sezonu sa Juventusom (manager) pa sam "malo" pojaèao ekipu sa Ronaldinhom he he. 8) 8)
malimrav85 29-05-2005, 16:47 Ăestitke Hajduku i Dinamu na osvojenom prvom mjestu. Zadar bi trebalo kaznit sa oduzimanjem 10 bodova iz 2.lige ili nekom novèanom kaznom koju neĂŚe moĂŚ platit i zabranit im igranje dok ne plate.
Ăiro je idiot isti ko i Tomislav IviĂŚ. Imaj dobar rezultat iz proĹĄlosti i sad stalno laprdaju i seru o svemu. Ko IviĂŚ u finalu Lige prvaka sa svojim viðenjem nogometa iz 18. stoljeĂŚa. I od kad se kaĹže odbrana? Idiot!
fat drummer 29-05-2005, 16:55 zadar se osramotio, pokazao je da je mali prljavi klub
kao i kada je na svom terenu remizirao protiv dinama prosle godine. oni se vesele... upravo ste remizirali na svom terenu, niste usli u europu,niste se popeli na ljestvici, samo ste sprijecili dinamo u osvajanju naslova. cemu izletavanje na teren i otvaranje sampanjca... ah da prije toga ste izgubii 5:0 od hajduka... gade mi se takvi klubovi
dabog da se vise ne vratili u prvu ligu
malimrav85 29-05-2005, 17:01 I zaĹĄto su Milan i Lazio dali gol u 88min' MarĹĄ!
Ali je Igor Budan dao gol za Atalantu! Velik dan za hrvatski nogomet.
Deda Zola metnuo dva komada Juve-u! Car!
hrvoje2003 29-05-2005, 18:08 Ronaldinho je car, ali bilo bi steta da je stvarno u Juventusu! Zadar ko Zadar, samo mi je drago da im je Dinamo vratio za njihove prljavstine. A Ciru i Hajduk necu ni komentirati. Nego, Arsenal je u pregovorima s Robinhovim agentima, Robinho je sam naglasio da bi htio doci bas me zanima kako ce sve to zavrsiti
ne mogu opisati koliko mi je drago da je baš dinamo lijepo izbacio zadar
ne znam jeste li èuli reakciju rene sinovèiæa nakon tekme. èovjek je rekao da kad se zadar opet vrati ( haha haha ) da æe pregaziti dinamo i da æe dinamo morati skupiti puno hrabrosti kad slijedeæi put bude dolazio u zadar.. eh, kompleksi, kompleksi. a tom sinovèiæu ne bi trošio rijeèi a ni o zadru... Gade mi se.. Prokleti kompleksaši...
Iviæ možda ružno i èudno govori ( kao da nije iz splita nego iz beograda ) al on je za æiru bog. BOG.. Pola Europe je trenirao...Æiro mu ne može ni cipele obrisati... on je trenirao prištinu i grashopper.... a meni se iviæeve emisije u ligi prvaka u osnovi sviðaju. Èovjek je nogometna enciklopedija...
zgadio mi se život kad sam juèer vidio ona æirina i štimèeva prenemaganja.. æiro je postao trener i prije nego je tekma sa ajdukom poèela.. koja sramota i neozbiljnost... I još mi štimac tam govori i prièa o težini trenerskog posla. daj bježi seljaèino...
dinamu trebaju igraèi ne jebaèi.
inaèe, mali offtopic: zanima me, da stvarno bude raspisan referendum za izgradnju stadiona do kraja ili protiv, za što biste glasali?
ja ni u ludilu ne bi dao glas za jebene bandiæeve fantazije od kojih vjerojatno on sam ima ogromne koristi...
gle stadion se treba izgradit
sramota je da ono ruglo tam onako stoji...
a sad tko æe ga izgradit, nije važno, sam da se izgradi
i da nitko ne krade masnu lovu na njemu kao što je do sada bilo...
mislim, pola milijarde za stadion a svaka tribina za sebe, nema nadstrešnice, krov propušta, prejadno sve......
hrvoje2003 30-05-2005, 00:05 Ne kuzim te prepirke oko stadiona. Zna se po cijoj inicijativi je izgradnja zapocela, zna se kako se radilo, a i zna se da to nije zapoceo Bandic. Stadion je zamisljen kao projekt koji ce prodajom/iznajmljivanjem poslovnog prostora isplatiti 80% investicije. Samo, zbog naseg poznatog nacina poslovanja stadion je kostao previse. Nedostatak je sto u okolici stadiona ima premalo parking mjesta, ali vjerujem da bi se to rijesilo. Stoga, stadion treba zavrsiti i iskoristiti ga u potpunosti. Ako ga se ovakvog ostavi onda ga se takoder moze srusiti jer od njega nece biti nikakve koristi. A za gledanje Dinamovih utakmica mogu kupiti 20 stolica i stavit da ljudi mogu gledat
za gledanje Dinamovih utakmica mogu kupiti 20 stolica i stavit da ljudi mogu gledat
i tih 20 stolica æe popunit navijaèi suparnièke ekipe...
malimrav85 30-05-2005, 00:37 Ma super je meni kaj je ĹĄjor IviĂŚ vodio pola europe ali to je bilo prije 50 godina kad je bio neki drugi nogomet. Osobno mislim da bi danas puno uspjeĹĄniji bio Scoria ili Bogdan od IviĂŚa, pogotovo Ăire the dosadnog proljeva.
Stadion definitivno treba izgraditi i to od èisto gradskog proraèuna da ne kuka cijela Hrvatska kak zagreb isisava pare (yeah ,right) i onda to iznajmljivat Dinamu, Zagrebu, Novalji moŞda... Stadion treba bit gradski a ne klupski. Kaj je ispod stadiona? Zaťto tamo nije parking? Kad smo kod stadiona, sretnem neki dan susjeda i nosi on staklo promjera 2 metra i debljine 5cm i kŞe ovi na stadionu htjeli to bacit pa sam ja uzeo, bit Ìe dobro za stol. inaèe, radi u firmi koja gradi stadion? Graditi=uzet si nekaj doma usput?
Dinamu trebaju jebaèi ali mu trebaju i psihopati tipa G.JuriĂŚa i MariĂŚa. SereĹĄ? je.at ĂŚu ti majku pa ĂŚeĹĄ se smirit joĹĄ na treningu! Pa Ĺ*okota se tuko s ekipom na cesti kad su ga htjeli tuĂŚ, i kolko sam skuĹžio zaĹĄamaro ih je 2-3 pa su ostali odustali. Sad ih skidaju na treningu.
IviĂŚ moĹžda ruĹžno i èudno govori ( kao da nije iz splita nego iz beograda ) al on je za ĂŚiru bog. BOG.. Pola Europe je trenirao...Ăiro mu ne moĹže ni cipele obrisati... on je trenirao priĹĄtinu i grashopper.... a meni se iviĂŚeve emisije u ligi prvaka u osnovi sviðaju. Ăovjek je nogometna enciklopedija...
Slazem se.
Njega ima dosta po televiziji, stalno ga zovu, ali se ja uvijek razveselim kad vidim da je opet u studiju jer njegovi komentari imaju odredjenu tezinu i ne svode se samo na 'dobra igra-losa igra'.
Hajduku cestitke jer pobjedniku uvijek treba cestitati. Ovo s Cirom je farsa - pricati kako ces biti trener drugog kluba dok sezona jos nije gotova, a s tim klubom se igra i odlucujuca tekma, e pa to je za mene jednostavno jadno. Dok si trener Varteksa, trener si Varteksa i tvoja lojalnost pripada Varteksu i boli te klinac za staru i novu Torcidu i tko te zeli u Hajduku, a tko ne. Ali s druge strane, to je Ciro - od njega se moze svasta cuti.
hrvoje2003 30-05-2005, 10:20 pa možda ne bi bilo loše da malo promjeni suigraèe s obzirom na to da se on i Etoo dosta preklapaju pa još uvijek nakon godinu dana nije skonto da ne igra špicu veæ lijevog boènog, a i ta mu pozicija ne paše, on treba biti istureni-na Ronaldinha mislim, ženska kokoš zna o èemu govori
Ronaldinho nije spica i ne bi bilo dobro da igra tu poziciju jer njegov posao je stvaranje sansi a ne zabijanje golova. Igrao je lijevo krilo ali puno bolji je u sredini. Barcelona je zato dovela Santia Ezquera iz Bilbaoa koji moze igrati lijevo krilo i spicu(mislim da isto moze i Luque). A Eto'o se ne preklapa s Ronaldinhom, pa pola golova je zabio na njegove asistencije.
Malimrav, ispod stadiona nema parkinga. Trebali bi prodat Zagrebov stadion(koji stvarno puno vrijedi zbog zemljista) i s tim novcem financirati dovrsenje Maksimirskog. Oba kluba bi igrala u Maksimiru, troskovi odrzavanja bi bili manji i ne bi bilo problema. A situacija s tvojim susjedom nije nista cudno, tako se to radi. Sta mislis zasto je Industrogradnja pred stecajem?
ZrntscheZ 30-05-2005, 11:36 lenny je malo previše zabrijala da se kuži u nogaè
Siggy von Goue 30-05-2005, 12:22 Thunder, navijas za Hajduk :shock: a bas si mi bio simpa :D
Da pravna drzava ne funkcionira te da to nije samo fraza, govori cinjenica da Sinovcic nije u zatvoru te da smo uz slavonskog serifa (Glavas) dobili i primorskog :x
Liverpool bi trebao sljedece godine braniti naslov radi sponzorskih ugovora na kojima bi UEFA trebala popusiti ako se ne natjecu... :thm:
Siggy von Goue 30-05-2005, 14:33 Socioloski pogled na anti-nogometno raspolozenje kod Amerikanaca.
Drzi li vodu?
http://www.soccerfever.org/archives/2005/02/06/an-american-view/
http://gutrumbles.com/archives2/000247.php
http://www.soccersucks.org/
Soccer will never thrive here, the author opines, because it's simply un-American
By Frank Deford
It has long been a subject of fascination that the United States, virtually alone in the world, has rejected soccer. Andrei S. Markovits and Steven L. Hellerman, who have written a book called Offside: Soccer & American Exceptionalism (Princeton University Press), compare this phenomenon with another, more significant "American exceptionalism" -- the fact that the U.S. has never embraced socialism. Messrs. Markovits and Hellerman even provide, on two pages, a cogent catalog of reasons why socialism hasn't found acceptance here. Unfortunately, in the next couple hundred pages, they don't explain nearly as well why we don't give a hoot about soccer.
Oh, Markovits and Hellerman do a fine job of laying out how soccer missed the boat when baseball and football were establishing their hegemony here. Soccer did not get itself into schools and colleges. The sport's American organization, such as it was, proved to be inept. Soccer was stigmatized as a foreign game. Once it failed to find room in the U.S. "sport space" (schedules, newspaper coverage, etc.), its also-ran fate was sealed.
The difficulties soccer faced here in its early years, however, don't begin to explain its current plight. Baseball, after all, has never been run by a Pericles, yet it prospered from the start. Basketball was largely played by immigrants but outgrew this stigma. Ice hockey didn't really exist here till half a century after soccer had arrived, yet hockey became the half in what the authors refer to, very nicely, as the "Big Three and One-Half" of American team sports. So we must come back to the seminal possibility the authors avoid: Soccer simply may be antithetical to the U.S. temperament and sensibility. It is not for us to feel guilty that we are out of step. Rather, it is for us to feel sorry for the rest of the world that it is not lucky enough to have games as good as the ones we have.
After all, the authors ignore perhaps our greatest distinction. We don't import culture. The only two major foreign items America has accepted recently are water in bottles and the Wonder Bra, and these both relate to modern life's essentials -- water and cleavage being as vital to our society as food and shelter. No, what we Americans do is we pass along our stuff to other, impressionable peoples: movies, music, Coca-Cola, the English language, basketball, bacon double cheeseburgers and what have you.
For goodness' sake, though, soccer has had even more chances here than Hillary gave Bill. We are, to start with, chock-full of immigrants who grew up in countries in which the game is adored. Huge sums have been invested in a succession of professional leagues that have received inordinate amounts of Pollyanna publicity. Pele was brought here to troop the futbol colors. The authors detail, at length, how many American children now play soccer. (Yes, soccer is terrific exercise, almost as good as tai chi -- and nobody wants to pay to see that, either.)
See, there's the rub. If soccer had never had an opportunity here, one could argue that its time must surely come. But soccer has been jammed down our throats -- and found wanting. The leagues fray, the TV ratings barely gurgle, and soccer kids can't wait for soccer moms to pick them up at practice so they can go home and watch true-blue 'Mercan games. (Participation never equates to spectator popularity, anyway. Twice as many high school kids are on track and cross-country teams as play soccer, and the last time I looked, Yankee Stadium wasn't packed for a track meet.)
Desperately, soccer smug-nuts always fall back on accusing us American yahoos of failing to appreciate the grace and nuance of their superior game. First of all, any sport in which you hit a hard ball with your head is, ipso facto, neither graceful nor nuanced. Even ignoring that ugly idiosyncrasy, any run-of-the-mill 6-4-3 double play is more graceful than the most precious soccer maneuver. And nuance? For pete's sake, every sport has nuance. Hello. That's why Tim McCarver, John Madden and Mary Carillo have jobs. Nuance doesn't make people care. About 99.44% of NFL fans don't have the foggiest what nuances the nickel defense possesses. So what? It's third and three on the 36. Turn up the volume and crack another brewski.
The authors also make a big deal out of how many Americans saw the World Cup when it was foisted on the United States in 1994. That argument is specious too. The World Cup has no more to do with ordinary soccer than the Kentucky Derby has to do with Wednesday at Suffolk Downs when 4,500 grizzled septuagenarians drag in off the streets to box exactas. Markovits and Hellerman also salivate over the Women's World Cup of 1999, when the U.S. beat China, 0--0, at the Rose Bowl. The 90,000 attendance is stressed. What is not dealt with is the score, of which there was none -- excuse me: nil -- till we got to the pinball finale.
Why do you think the only image we have of that game is of Brandi Chastain ripping off her shirt? Because there was nothing in the game to remember. Sports authors, beware: Don't read too much into one-shot anomalies. The 1980 victory of the U.S. hockey darlings over the big, bad Commie bullies is, surely, the most lionized American game ever. It did nothing whatsoever for hockey (though it did make Mike Eruzione the Brandi Chastain of 1980).
So soccer has been around these colonial precincts for something like 125 years. It has had its game of the century. It has borrowed the player of the century. It has been spoon-fed the globe's biggest tournament. It has had league after league, outdoor and in, bankrolled by well-heeled angels. It is blessed with legions of ready-made fans who immigrate here and millions of suburban children who are indoctrinated from kindergarten on. Still, it never catches on.
At a certain point, Markovits and Hellerman, you have to accept the obvious. It ain't our cup of tea. Nothing wrong with that. There's no accounting for taste. The same British sophisticates who call me a parochial rube for not appreciating soccer prefer watching snooker to basketball. Fine. But here's the nasty down-home American reality: Far from being graceful, soccer appears, in fact, awkward. You can't sweetly control a ball using feet and head any more than you can drive a car fast with your nose and knees. We value efficiency in the United States. Soccer is inefficient.
Remarkably, Markovits and Hellerman don't offer an in-depth analysis of how other American sports overcame integral problems of tedium. Football added the forward pass. Baseball souped up the old horsehide. Basketball introduced a shot clock. Soccer says bugger off, barbarians, and learn grace and nuance. We prefer offense in the United States. Soccer is defensive.
It is not only that soccer lacks scoring, either. It also has no small victories, no cumulative successes. Baseball teams build rallies. Football teams drive down the field, even if they have to settle for a field goal. Soccer is the coitus interruptus of sport. Watching TV, I'm astounded how announcers ooh and ahh over some failed play: "What a magnificent run!" Only the player did not succeed. In the end, the ball was taken from him and he stumbled back the other way. Nonetheless, analysts keep praising pretty disappointment, raving about the glory of almost. We expect satisfaction in the United States. Soccer celebrates frustration.
Soccer developed outside the U.S., and unlike most everything else in the world, it lacks our influence. In countries that care about soccer, the point is always made, ad nauseum, that soccer is not a game; it is a way of life. I'm sure that's true. That's the point that eludes Markovits and Hellerman. Ultimately, the reason that we don't care about soccer is that it is un-American. It's somebody else's way of life. So most American kids abandon interest in the game when they realize it's not consistent with what they are finding out about Americanism. The same with immigrants and their children -- as soon as they discover more appealing games that reflect American spirit, American values. It's really very simple why most of us nonsocialistic Americans will forever reject soccer.
We are not amused.
Issue date: July 2, 2001
maverick 30-05-2005, 15:23 Dragi ljudi, nadam se da vise nece biti ovako dosadnih upada glede Amera i nogometa! Kaj je previse...Kog boli za njihovo nepoznavanje nogometa?!I zakaj bi kriteriji bili voda u boci i grudnjak?!
A i Barca je vec prilicno potrosena tema...Dajte nekaj novo!
Evo recimo nekih prijedloga;
1) najbolji CRO-igrac u inozemstvu i doma?
2) pocinju prognoze za slijedeca prvenstva u ligama 5-ice; tko ce biti prvi?
3) tko ima najvise sanse za novu sezonu Lige prvaka?
Zivjeli!
fat drummer 30-05-2005, 15:29 najbolji cro igrac u inozemstvu... prso, vjerojatno. dobor se prilagodio skotskoj ligi, tamo su ga prihvatili izuzetbno dobro i osvojio je s rangersima prvenstvo
takodjer kovac koji se seli u juve, dva pokala ove godine, cesto je igrao
domaci igrac u nasoj ligi? bosnjak, da silva su rijetki dinamovci koji su se osramotili manje od prosjeka. kranjcar se sretno izvukao iz gubitnickog mentaliteta i stoga juhuhuhuuuh!!!!
Maminjo i Barišiæ ostali...
Koja farsa, koja sramota.........
klub je na najnižim granama u povijesti a oni se ne osjeæaju nimalo odgovornima
....
ali ovo su krivi i boban i šuker i prosineèki itd. zato što ih dinamo ne zanima niti su pokušali maknuti mamiæa..
i što sada slijedi?
navodno postoje ponude za pola momèadi: ljubojeviæa, bošnjaka, zahora odlazi u koreju, mijatoviæ u njemaèku itd.
moja predviðanja: pola momèadi æe se rasprodati, od ovoga može samo gore..
možda i druga liga.. Ne bi me zaèudilo jer sve sam sa dinamom vidio, zašto ne bi bilo i ovo...
Ljut sam, užasno sam ljut... :x
malimrav85 30-05-2005, 21:31 U nedjelju, mislim poèinje ep u nogometu. Ko je po vama favorit? Opet njemice ili Ìe skandinavke pomrsiti raèune nekome? Veselim se ponekoj proslavi gola skidanjem dresa.
U subotu na Es-u u 20.45 ,mislim, je finale francuskog kupa Auxere-Sedan.
OMG, veselis se golim nogometasicama? No thx. Svaka cast curama sto se bave sportom, ali profesionalne kosarkasice i nogometasice su meni vrlo odbojne. :?
malimrav85 30-05-2005, 23:58 Pa baĹĄ i nisu sve tolko odvratne. Nisu supermodeli ali ima ih ok...
http://www.svenskfotboll.se/files/%7BE530F85C-4616-4B39-BA0C-D4D64D27A410%7D.jpg
http://www.calciodonna.it/hall/Viviana_Schiavi.jpg
http://www.trondheims-orn.no/spillere/bilder/marie03s.jpg
http://www.oi-lag.no/vare_lopere/christine_isaksen.jpg
http://www.oi-lag.no/vare_lopere/caroline_nilsen.jpg
sve je to super al' ipak, ne...
draže su mi odbojkašice, osobno uživam kad kubanke igraju.. :mrgreen:
malimrav85 31-05-2005, 00:07 Moje favoritkinje su Brazilke. I Talijanke.
ma najbolji model u ženskom nogometu je maca maradona
bob rock 31-05-2005, 01:01 i što sada slijedi?
navodno postoje ponude za pola momèadi: ljubojeviæa, bošnjaka, zahora odlazi u koreju, mijatoviæ u njemaèku itd.
moja predviðanja: pola momèadi æe se rasprodati, od ovoga može samo gore..
koja je poanta bila da se pokupuju svi ti igraèi, pa da se prodaju. neuigranost je bila veliki problem, a sada mijenjaju sastav svlaèionice? malko nelogièno...
mislim da bi stvari bolje sjele na mjesto da se niš ne prodaje, ni kupuje naredne dvije godine, jer se tak na zelene grane... lako je èut: momèad se gradi godinama. jedino je problem što mi nismo naroèito strpljivi: ni navijaèi, a bogme ni oni koji grade momèad...
o da... mamiæ je gnjus...
ZrntscheZ 31-05-2005, 08:43 Moje favoritkinje su Brazilke. I Talijanke.
bila je nekad jedna predivna talijanska odbojkašica - Maurizia Cacciatore ili tak nekak se zvala.
tko naðe njenu fotku na netu nek ju stavi na forum
Siggy von Goue 31-05-2005, 10:54 Dragi ljudi, nadam se da vise nece biti ovako dosadnih upada glede Amera i nogometa! Kaj je previse...Kog boli za njihovo nepoznavanje nogometa?!I zakaj bi kriteriji bili voda u boci i grudnjak?!
A i Barca je vec prilicno potrosena tema...Dajte nekaj novo!
Evo recimo nekih prijedloga;
1) najbolji CRO-igrac u inozemstvu i doma?
2) pocinju prognoze za slijedeca prvenstva u ligama 5-ice; tko ce biti prvi?
3) tko ima najvise sanse za novu sezonu Lige prvaka?
Zivjeli!
Dragi retardirani kolega, fun is fun, ali ameri i njihovo odbijanje nogometa je poprilicno interesantna tema ako se shvati da je to odbijanje puno vise od samog nogometa-u pitanju je kulturoloski sukob, a sve se to moze i povezati i s odbijanjem europskog ustava od strane Francuza (sad bi neko :shock: ), ali moze, moze!
Glavne premise su da nogomet pociva na dva negativna elementa za svako progresivno drustvo poput americkoga:
1) Nacionalizam
2) Kolektivizam (socijalizam)
maverick 01-06-2005, 11:13 Meni je izrazito drago da me netko sa ovakvim stavom (ako se to moze nazvati stav kada se nekriticki prima smece uvijeno u navodno znanstveni celofan) zove retardiranim! Ne samo da si promasio topic, nego i nacin obracanja, kulturu komunikacije...da skratim, ponasas se kao amer pa ti zato savjetujem gledanje amer. football-a!
P.S.
Inace, kaj se kolektivizma i nacionalizma i progresivnosti drustva tice - zakaj ono ameri intoniraju himnu prije svakog iole vaznog sport. dogadjaja?A to se npr u Ligi prvaka ne radi!
Totti produžio sa Romom do 2010.
ajde neka
sam da još naðu nekog poštenog trenera. Zeman je favorit..
Siggy von Goue 01-06-2005, 15:03 Meni je izrazito drago da me netko sa ovakvim stavom (ako se to moze nazvati stav kada se nekriticki prima smece uvijeno u navodno znanstveni celofan) zove retardiranim! Ne samo da si promasio topic, nego i nacin obracanja, kulturu komunikacije...da skratim, ponasas se kao amer pa ti zato savjetujem gledanje amer. football-a!
P.S.
Inace, kaj se kolektivizma i nacionalizma i progresivnosti drustva tice - zakaj ono ameri intoniraju himnu prije svakog iole vaznog sport. dogadjaja?A to se npr u Ligi prvaka ne radi!
Mislim da si krivo shvatio, nigdje nisam tvrdio da sam ja pro-americki orijentiran po pitanju ove tematike, jer bi to bilo neobjektivno. Niti sam tvrdio da tim postom izlazem znanstveni pristup-naveo sam linkove (ono tamno zeleno, sa www) iz kojih se moze iscitati i objektivnost i subjektivnost. Jesi li cuo za Jim Romea? Navedeni clanak u postu je djelo poznatog soccer-bashera Franka Deforda.
Ne pripada topicu "Nogomet"? Mozda, ako ga svodis na spiku tipa:" E, jesi vidio onaj gol, covjece koja golcina (znam BBB-ce koji inteligentnije spikaju)". Jednostavno nisam htio otvarati novi topic kako bi eto pokazivao svima kako sam ja pametan :roll: .
Btw, ako te ne interesira tematika ne moras to okvalificirati kao smece samo zato sto te ne interesira, jednostavno ignoriraj :thm:
Ajde da se malo provesele i fanovi Juventusa. Forza Juve!!! Pokoren je i Calcio!! 8) :lol: :lol: :lol:
MamiÌ i BariťiÌ su ostali jer nitko drugi ne Şeli doÌ u Dinamo, jer je to vreÌa bez dna u koju je MamiÌ uloŞio i puno svoje love pa bi ju mogao traŞiti nazad. Najbolji igraè u naťoj ligi je Erceg. Kranjèar je najloťiji igraè u Hrvatskoj koji Ìe nas koťtati i Svjetskog prvenstva. To je jednostavno igraè manje kad on igra kao "poluťpica". Niti daje golove, niti sudjeluje u obrani, niti trèi, niti asistira. Mislim da je 2 gola dao ove sezone ( nisam siguran), jedan Varteksu u namjeťtenoj utakmici. Prťo je najbolji hrvatski nogometať, nadam se da Ìe joť neko vrijeme biti u formi.
Niko Kranjèar æe sljedeæe sezone pod Æirom eksplodirati. Ne zaboravite da je najbolje igrao upravo dok je Æiro bio u Dinamu, da mu je on dao mjesto u prvoj momèadi i kapetansku traku, davajuæi javnosti do znanja da je upravo Niko novi Zvone Boban. Kranjèar je skinuo i nekoliko kila viška, mislim da ima još dva ili tri više, nije više opsjednut odnosima Dinamo-Hajduk, nema Mamiæa na svojoj grbaèi, a Æiro æe mu napraviti pakleni plan rada, ali i zato i cijelu igrub bazirati na njemu.
Samo me zanima kako æe Torcida reagirati kada Niko postane kapetan Hajduka. Jest da je trenutno Vejiæ kapetan, no Niko æe prvo postati zamjenik, a onda kada ovaj ode Niko uzima traku
je da je Niko bolji ove sezone..
al èekamo veæ dugo da Niko 'eksplodira'. više nije ni mlad niti se može nazvati mlada nada. veæ je tri godine mlada nada..
a što se tièe æire i Hajduka to je èista lakrdija. Navodno je Æiro otperjao u Hajduk a da se ovima iz Varteksa nije niti javio ni oprostio se šnjima... Kad su ga tam pitali da li odlazi on je rekao da su to gluposti.. Ma taj Æiro je postao obièni lakrdijaš.... Da se malo više bavio nogometom a manje pizdarijama bio bi puno veæi trener. On za mene nije uopæe veliki nego samo solidni trener.. U usporedbi sa Iviæem je èista nula.. a najgori je Ottek Bariæ..
Niko ima 21 godinu, joÅ¡ uvijek se može smtarti mladim igraèem, no mora se zapitati kako mnogi njegovih godina, koji su prije tri godine manje obeæavali ili jednako kao on sada igraju u Arsenalu, Lecceu(Fabergas, Bojinov). No, zna se da je Niko baÅ¡ najbolji nogomet igrao sa 19 u Dinamu, pod Æirom i to æe se ponovno dogoditi, a onda æe najvjerojatnije otiæi u Milan ili Juventus(Boban, Å*imiæ-Dinamo; Tudor,BokÅ¡iæ-Hajduk)
news...
Rivaldo dolazi u Hajduka, i to onaj stvarni,pravi Rivaldo,Brazilac...
detalnije obavijesti imate na indexu
nemoj mi reæ da vjeruješ u to....
Adriano u Dinamu...
veæ bio na kavi sa Nives Celzijus
hrvoje2003 02-06-2005, 20:48 Bojinov je u zimskom prijelaznom roku presao u Fiorentinu. Ne moze se usporedivati igra u Premier ligi s nasim amaterizmom. Igraci sve mladi postaju zvijezde, pogledaj Robbena, Kaku, Jesusa Navasa, Sergia Ramosa, Joe Colea, Rooneya, van Persia, Joaquina...Svi oni su u tim godinama imali status dobrih igraca u Europskim nogometnim krugovima. Kranjcar moze prvenstveno zahvaliti svojem prezimenu na svim prilikama i na tekstovima koji su o njemu napisani. Zao mi je sto ima igraca koji zasluzuju dobiti priliku u reprezentaciji, ali zbog njega to nije moguce. On sve to nije zasluzio, barem ne igrom
predviðanja za bugarsku?
bit æe vatreno, dovoljan nam je i bod i bugari su out...
bojim se kaj æe bit
jerbo se cico malo izgubio..
prvo je bila neka debilna formacija sa liberom i sa 3 stopera, sad je pak makao tudora u vezi i igra onu staru-3-3-1-2
ne znam, ne znam, nadam se da cico zna kaj radi...
nadam se da æu iæ u njemaèku sl. godine
Moramo u Njemaèku, frend ima tamo starog, nadam se da Ìe naťa repka bit negdje u Bavarskoj. Vidim ludnicu sljedeÌeg ljeta, vidim finale Hrvatska - Engleska na novom stadionu. Vidim se na svom prvom Svjetskom prvanstvu, nadam se da Ìe tamo bit i Hrvatska!
joj koje ce to bit ludilo
500 tisuæa hrvata tamo i još mi odavde..
jooj...
ThunderBoy 03-06-2005, 03:30 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
malimrav85 03-06-2005, 03:46 Ja se iskreno nadam pobjedi protiv Bugarske. Ali grdi su oni. A i publika je gadna, ako se opet meðusobno ne potuku.
A mladi? Do sada sve pobjede? Nastavljaju li?
danaĹĄnja postava:
Butina - Tomas, R.Kovaè, Ĺ*imuniĂŚ - Srna, Tudor, N.Kovaè, BabiĂŚ - Kranjèar - PrĹĄo, OliĂŚ
hudo bude.sretno djeèkima.ko leŞi ne bjeŞi.
malimrav85 04-06-2005, 10:22 Uzdam se u naĹĄ ragbijaĹĄki zadnji red.
Navodno je sutra na HTV-u Brazil-Paragvaj a u èetvrtak Argentina-Brazil. Nije sigurno, pisalo je juèer u veèernjem neťto.
nadam se da æemo razbiti bahate bugare i bahatog Hristu.. baš je balkanèina prava
kao igraè legenda, kao osoba govno
VINCITORE 04-06-2005, 19:03 ALE ALEEEEEEEEEEEEEEEEE 3:1!!! KAKO SMO IH SPRÈILI :mrgreen:
SAVRÅ*ENO
svaka èast deèkima, kapa dolje!
IDEM U Å*VABIJU, WOHOOOO!!!!
Hrvatska mati me rodila
Hrvatska zemlja othranila
Hrvat sam bio, Hrvat cu biti
Zivjela Hrvatska!
ThunderBoy 04-06-2005, 21:28 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
ZrntscheZ 04-06-2005, 22:57 :hej: :hej: :hej: nisam mogel vjerovati da to stvarno naši tak dobro igraju :hej: :hej: :hej:
dal se tko uopæe sjeæa kad je HR zabila zadnji put 3 gola iz odigranih akcija, a ne kornera ili nabacivanja ? ak me sjeæanje ne vara bijaše to još '98 protiv švaba
a ste vidli onu gamad sa transparentom Ovèara /na æirilici/ ?
Kak je krenulo mislil sam si da nebu dobro,al na kraju bilo suprotno. Jedino Tomo malo zaspal kod gola,ali i najveĂŚi grijeĹĄe. Dobro je i Cico onoga poslal po kokice uz to kaj je preĹĄel centar viĹĄe od dva put.
Za one kretene na tribinama je suviťno troťiti rijeèi.Nadam se da su im prebrojili rebra.
HRVATSKA!!!!!!!!!!!!
oftopik
Ovo mi je valjda prva tekma koju sam pogledal u cijelosti u zadnjih 3 godine.
malimrav85 05-06-2005, 12:36 A Niko! Koji majstor! Asist i gol. I to kakav gol? Bugar siroÌe je mislio da je na ringiťpilu. I Kovaè majstor! Ma svi majstori!
Veèeras u 21h Brazil-Paragvaj a u noÌi sri/èet u 3h Argentina-Brazil. Obajťnjenje HRT-a za utakmice je da igramo s njima prijateljsku pa moramo vidjet kak igraju. Živio Vela!
VINCITORE 05-06-2005, 12:48 "Objašnjenje HRT-a za utakmice" hahahaha :mrgreen:
ThunderBoy 07-06-2005, 13:40 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
malimrav85 07-06-2005, 20:10 Van der Saar u ManUtd. ZaĹĄto? Kaj nema niko ispod 30 da brani? Po meni je to nikakvo rjeĹĄenje? Brazil dobiva Argentinu? DiĹžem se ziher u 3 sutra da gledam!
nema sumnje u to da ĂŚe Brazil razbit Argentince...
nema sumnje u to da ĂŚe Brazil razbit Argentince...
Nisam toliko siguran.Treba znati ugusiti brazilsku igru,a ako itko to zna ili ima prakse sa tim,to je Argentina.
al ova brazilska momèad: dida, lucio,edmilson, cafu, roberto carlos, kaka, emerson, ze roberto, ronaldinho, robinho, adriano... još da naðu nekog tko æe im igrat umjesto onog prašèiæa ronalda
savršeno, naprosto savršeno...
call me crazy al nakon onog kaj sam vidio u sofiji mislim da bi mi s njima bili ravnopravni, bar neko vrijeme tekme.
ono kaj me uvijek kod nas fasciniralo je bila obrana. obrambene smo uvijek imali dobre.. prije jerkan, štimac, biliæ, šimiæ, jarni danas kovaè, tomas, šimuniæ, tudor ( koji je dobar i u vezi ) itd.
A Niko! Koji majstor! Asist i gol. I to kakav gol? Bugar siroæe je mislio da je na ringišpilu. I Kovaè majstor! Ma svi majstori!
Veèeras u 21h Brazil-Paragvaj a u noæi sri/èet u 3h Argentina-Brazil. Obajšnjenje HRT-a za utakmice je da igramo s njima prijateljsku pa moramo vidjet kak igraju. Živio Vela!
A jesam ja rekao da mali zna. Uz duboke isprike Niki Kranjèaru što ga zovem mali, jer zaista je pokazao da je nogometni znalac. Ne æu ga uzdizati nakon jedne utakmice, ali ovo je samo nagovještaj njegovih igara sljedeæe sezone.
Vidite kako sam pogodio, hehe, Amathosa za trenera... :thm:
malimrav85 09-06-2005, 12:55 Izgleda da Brazil ipak nije razbio Argentinu. Ăak, Argentina je razbila Brazil. Pogotovo u prvom poluvremenu. Riquelmeov gol... Koja divota... Prvo ono dodavanje petom u nazad pa lopta nazad do njega i onda GGGGOOOOOLLLL ili kako bi juèer ultra napaljeni Vela rekao RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRiquelme. Zanio se momak. Ali tekma je super bila, ljepoti je dodalo to kaj su se svako malo zakaèili!
ThunderBoy 09-06-2005, 13:33 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Vratimo se mi u domaĂŚu ligu, Zoran MamiĂŚ doĹĄao je u Dinamo. MoĹže li Dinamo preĹživjeti dva MamiĂŚa u klubu?
Jesam li rekao da ce ih Argentina dobiti!
Koja tekma.
Argentinci su prejaki.
Ali mi cemo spusiti od Brazila.Bar se nadam.
Tako ce glave biti razboritije protiv Islanda i Malte.
Ako dobijemo Brazil,mogli bi igraci zabrijati.
Ako dobijemo Brazil,mogli bi igraci zabrijati.
NiĹĄta ljepĹĄe od malo muĹĄke ljubavi na terenu... :luv:
bob rock 09-06-2005, 15:55 vlakiæ od 11 dlakavih pari nogu...
tako je bOG
euforija je malo prevelika
veæ smo u njemaèkoj a još 3 tekme imamo
ah eto to smo mi hrvati, nema nikad sredine. ili je repka u ku.cu ili je veæ na SP-u...
ma nema veze
sam znam da mi je svaki put dan ljepši kad repka pobijedi i još onako odigra
nisam gledao arg-bra.
moram priznat da su mi Argentinci uvijek bili dragi. Žao mi je što dugo nisu ništa napravili na svjetskima. A kakvi igraèi, kakva momèad. Uvijek su imali odliène igraèe, posebno veznu liniju...
ThunderBoy 09-06-2005, 16:52 http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
malimrav85 09-06-2005, 19:46 A di je igrao taj mamiĂŚ drugi? Kaj on sad neka zvijezda ili kaj?
Lopta od carlosa se nije ni rotirala,samo ravno...
Siggy von Goue 09-06-2005, 21:12 Ajde ne ser***. Argentina vam je bolja jer ste rasisti. Priznajte, pola se prasta.
Brazil rula :bom:
|
|