PDA

View Full Version : Vozacka dozvola i (bes)potrebne gnjavaze uz istu

Baby Girl
17-08-2006, 15:26
dakle, polozila sam vozacki prije 3 godine i zbog vida (citaj: gotovo minimalna dioprija) + fight sa zivcanom babom okulisticom, dobila ogranicenje na 3 godine. Rok je istekao a ja sam se zaklela da necu vise ici kod iste doktorice. E sad cula sam da su u Domu zeljeznicara blazi, dakle 5 godina je ogranicenje i da je pregled cca. 200 kn. Maloprije sam zvala Siget i receno mi da je tamo pregled 350 kn, sto bi znacilo isto kao i kod ove "moje". Imate li kakva iskustva, gdje ici, koje su cifre, trebam li doci rano ujutro...etc etc etc...naravno, to pitam za podrucje Zagreba, jer u V.G.-u ima samo ta jedna, bar koliko ja znam...
fala :smt003
:smt006

Jagodda
17-08-2006, 15:50
ne kuŞim ťta tebi toèno treba..pregled kod okulista samo ili novo lijeènièko jer kolko sam shvatila sad ti je istekla vozaèka, trebať novu-dakle trebať novo lijeènièko.. ako je tako za ogranièenja ne znam, mislim da ti to èak nije do zdravstvene ustanove veÌ je vjerovatno zakonom propisano univerzalno ogranièenje..
ťto se tièe doma Şeljeznièara ja sam tamo iťla na lijeènièki i svuda, ne samo tamo lijeènièki koťta 350kn+20kn za biljege-ja mislim
e sad ti imať tu informaciju od 200kn pa sad da ti ju ja pojasnim malo- znaèi ja sam se upisala na vozaèki i izvadila sam lijeènièko koje sam dobila da mi vaŞi 6 mjeseci zbog novog zakona- a vozaèki sam poloŞila nakon 7 mjeseci-i onda kad sam iťla izvadit vozaèku baba na ťalteru me vratila rekavťi mi kako po novom zakonu lijeèniko ne smije bit starije od 6mj-e i onda sam ja otiťla natrag u taj dom Şeljeznièara po novu lijeènièku i platila sam lijeènièki kod njih taj drugi put 200kn zato ťto ajmo reÌ imať popust ťto vadiť kod njih i drugi put..i tako je u svakom domu- prvi put kad vadiť je 370kn, drugi put 200, kuŞiť ťta oÌu reÌ..

Baby Girl
17-08-2006, 16:15
ok, shvatila vecinu stvari
jagodda, hvala :smt001

...da, vozacka mi je istekla zbog tog ogranicenja, dakle okulistica stavila ogranicenje zbog vida. znaci, moram ici opet na lijecnicki, e sad mi nije jasno, jel moram ici samo na pregled ociju, ili i na onaj razgovor sa psihologom i kod doktorice opce medicine...ono sto pretpostavljam je da je 1. (prvi) put kada se ide na lijecnkicki 350 kn jer se ide na sva tri pregleda, no vjerojatno je svaki naredni put manje (200 kn) jer idemo samo na onaj pregled koji nam treba (oni koji nisu impresionirali psihologa zbog svog razloga :smt003 :smt002 ), u mom slucaju to je okulist...i onda je to kao jeftinije...valjda...
sto se ogranicenja tice, ljudi sa puno vecom dioprijom dobivali su manja ogranicenja od mene, tako da ne mogu sa sigurnoscu reci na koje je odredivanje ogranicenja, je li do ustanove ili regulirano zakonom
ako netko ima iskustvo, neka me ispravi, ovo su moja nagadanja...
:smt006

Jagodda
17-08-2006, 16:22
kad sam iťla drugi put na lijeènièki, misla sam isto tako provjera vida i bok, ali ne.....morala sam rjeťavat i one glupe testiÌe i razgovarat s doktorima..tako da sam poprilièno sigurna da Ìeť morat i ti jer ako sam ja morala nakon 7 mjeseci, morat Ìeť i ti nakon 3 godine i poprilièno sam sigurna da cijena ne ovisi o kolièini pregleda...
uostalom ne znam probaj otiĂŚ na stranicu mup-a, kakvog zdravstvenog doma ili googlat pa ĂŚeĹĄ valjda negdje neĹĄto naĂŚ da piĹĄe o toj temi..pozdr

Lara Car
17-08-2006, 20:16
sutra idem iz istog razloga na lijeènièki u Runjaninovu, pregled kod okuliste i reèeno mi je da je cijena 150 kn plus 20 kn biljega

nadam se da ĂŚu ovaj put dobiti na dulje od 3 hebene godine :smt011

javim detalje sutra naveèer :smt006

Đ!
18-08-2006, 01:26
Ja Ìu im lagat na pregledu jerbo neÌu sranja s naoèalama i vozaèkom, a mogu proÌ svaki oèni pregled. Sitna slova su mi malo mutnija al nije bed, skuŞim ih po obliku. :smt003

Lara Car
18-08-2006, 08:25
joť neťto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-morať izvaditi novu :smt013 znaèi joť 35 kn u biljezima, 35 kuna uplatnica i 2 fotke

majku im lihvarsku :smt011

Robierre de Cochon
18-08-2006, 16:39
joť neťto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-morať izvaditi novu
zaĹĄto? otkud sad to? :smt017

kima
18-08-2006, 16:41
[quote="Lara Car":1ia3zzf5]još nešto,ukoliko ti je vozaèka izdana prije 2004 godine-moraš izvaditi novu
zašto? otkud sad to? :smt017[/quote:1ia3zzf5]

Misli na to kad ti istekne. Nema produžavanja, nego se vadi skroz nova. Ja tu doduše ne vidim ništa revolucionarno, radilo se i prije tako. Ona rubrika o produženju služi za da ne kažem šta.

Robierre de Cochon
18-08-2006, 16:49
Misli na to kad ti istekne. Nema produĹžavanja, nego se vadi skroz nova. Ja tu doduĹĄe ne vidim niĹĄta revolucionarno, radilo se i prije tako. Ona rubrika o produĹženju sluĹži za da ne kaĹžem ĹĄta.
aha tako.
dobro ste me uplaĹĄili. :smt095

Đ!
18-08-2006, 17:02
E, al jel zna itko ťto je s nama koji imamo ove sranjske privremene? Kaj kad nam istekne, onda nova potvrda od lijeènika i nova vozaèka?

kima
18-08-2006, 17:32
E, al jel zna itko što je s nama koji imamo ove sranjske privremene? Kaj kad nam istekne, onda nova potvrda od lijeènika i nova vozaèka?

Mislim da samo moraš pregled vida obaviti - to je što se tièe lijeènièke dokumentacije. Drugo ne znam.

Lara Car
18-08-2006, 18:06
ovak-

bila sam u Domu zdravlja Centar u Runjaninovoj, tamo sam bila i na prvom ljeènièkom, te mi je zbog toga naplaÌeno 150 plus 20 kn :smt003

Bog ih blagoslovio-produljili su mi na 10 godina :smt008

joť u Heinzelovu, stotinjak kuna (ukljuèujuÌi fotke) i AMEN :smt006

Baby Girl
18-08-2006, 20:36
ovak-

bila sam u Domu zdravlja Centar u Runjaninovoj, tamo sam bila i na prvom ljeènièkom, te mi je zbog toga naplaÌeno 150 plus 20 kn :smt003

super, thanx
e sad ak ja odem oce i meni naplatit toliko s obzirom da nisam tamo bila prvi put? iz ovog tvog "te mi je zbog toga naplaĂŚeno 150 plus 20 kn" zakljucujem da nece, nego vise :smt009

Bog ih blagoslovio-produljili su mi na 10 godina :smt008

:shock: :whoa: odlicno, svaka im cast! =D>

Lara Car
19-08-2006, 11:06
idi tamo di si bila prvi put :smt002

Baby Girl
19-08-2006, 13:17
idi tamo di si bila prvi put :smt002

:smt001

...isla bi ja , ne bi bezveze putovala i sve...ali bojim se da mi ne gine opet tri godine ogranicenje... :smt009
nista, nazvat cu ovu svoju u ponedjeljak pa vidjet

hvala, Lara :smt006

tomy81
19-08-2006, 13:21
sustav im uopce ne valja.
kad sam vadil vozacku, sve sam super vidio i dobio je bez ogranicenja.
sad (zahvaljujuci faxu) imam -2 na oba oka. al vozim ko veliki

25-08-2006, 00:55
ovak, mater im nadrkanu..odem ja na lijecnicki dva tjedna prije navrsavanja 17.5 godina, kad sam mogao krenut na vozacki.u domu zeljeznicara me baba nit ne pogleda i napise ogranicenje na 4 god zbog vida( imam -0,5!!!) kaj sad..jebada, cekaj pregled jos 3 sata. idem sa napunjenih 18 god po vozacku da mi tamo zena kaze da mi je istekao lijecnicki taman za ona 2 tjedna( po novo zakonu vrijedi samo 6 mjeseci, ne vise 12)ajd opet na pregled, opet 350 kn, al mi bar doktor skine ogranicenje, a sve ostalo prepisu..prije si dobio vozacku i 50 god si miran sa pregledima.

kasnije saznam da mi "probni" trebamo proc neki tecaj sigurne voznje,u protivnom se probni rok produzuje na jos jednu godinu.problem je u tome kaj meni vec curi druga godina, a taj tecaj jos nije uspostavljen.postoje neki di platis 1500kn, al to nema veze sa vozackom i mupom, na to ides zbog sebe.jel zna itko nesto vise o tome??? :smt017

Đ!
25-08-2006, 01:01
kasnije saznam da mi "probni" trebamo proc neki tecaj sigurne voznje,u protivnom se probni rok produzuje na jos jednu godinu.problem je u tome kaj meni vec curi druga godina, a taj tecaj jos nije uspostavljen.postoje neki di platis 1500kn, al to nema veze sa vozackom i mupom, na to ides zbog sebe.jel zna itko nesto vise o tome??? :smt017

NAvodno neÌemo morat jerbo Ìemo mi dobit pravu vozaèku prije neg to zaŞivi, a znať kako je to, nema retroaktivnosti... :smt003

25-08-2006, 01:18
[quote=

Đ!
25-08-2006, 01:25
evo, prakticna primjena naucenog.kolega, svaka ti dala..
e, a koliko je to ziher?? :smt017 :smt006

Gle nemam pojma, primarna briga mi je dobit vozaèku s kojom Ìu moÌ vozit po noÌi. Boli me ðon za ovo, nisu otvorili ťkole, jebe se meni. :smt002 Moram sad èekat do 23. veljaèe... Dugo... Al opet, preŞivio sam godinu i pol, valjda Ìu i ovo.

hannah
25-08-2006, 22:17
kad sam isla na lijecnicki iz istog razloga samo me pitao i to doktor opce prakse :smt017 nosim li naocale, odgovorila sam ne (btw nosila sam lece sa dioptrijom -3) i sad sam mirna 50ak godina. naravno, faks je ucinio svoje pa je zbroj na oba oka veci od 10, al sta ceš :smt003 :smt003 :smt003

Lucynda
25-08-2006, 23:51
zbroj na oba oka veci od 10, al sta ceĹĄ :smt003 :smt003 :smt003

wow :smt003
dobro nisam ni ja daleko al ono... :smt003
no hvala bogu vozaèka mi traje do 2045 (ak se varam tako nekako je) pa se ne moram joť neko vrijeme brinut oko toga (bar neťto..)

Đ!
04-09-2006, 23:51
Proèito sam danas u veèernjem da mi luzeri sa dvogodiťnjim vozaèkama moŞemo produŞit vozaèku samo na piťljivih 10 godina. GDJE??? GDJE JE KRAJ IDIOTARIJAMA U VEZI "MLADIH VOZAÈA"??? :smt013

malimrav85
04-09-2006, 23:52
Proèito sam danas u veèernjem da mi luzeri sa dvogodiťnjim vozaèkama moŞemo produŞit vozaèku samo na piťljivih 10 godina. GDJE??? GDJE JE KRAJ IDIOTARIJAMA U VEZI "MLADIH VOZAÈA"??? :smt013gaziť maèke okolo i joť prigovarať jer ti daju vozaèku na 10 godina...
mislim stvarno [-(

Đ!
04-09-2006, 23:59
gaziť maèke okolo i joť prigovarať jer ti daju vozaèku na 10 godina...
mislim stvarno [-(

Siguran stvar. Joť nije kaŞnjivo gazit krepane maèke. :smt003

malimrav85
05-09-2006, 00:02
meni ste svi vi isti!

Baby Girl
21-09-2006, 18:29
produzila!!! :smt026 nagovorila tetu da mi stavi duze od 3 godine, bar 5...kad ono...mirna sam 10 godina
weeeeeeee :smt026 \:D/ :woohoo:

malimrav85
24-01-2007, 03:12
poĹĄto nema viĹĄe topica o prekrĹĄajima tu ĂŚu pitat par pitanja

malimrav85
24-01-2007, 03:18
http://www.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/1028 ... enDocument (http://www.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/10288f1421388ff8c1256f2d0049015b/0f44248a0174b177c12570d10052207a?OpenDocument)

Èlanak 9.

Zaustavljanjem ili parkiranjem vozila na javnom parkiraliťtu, vozaè odnosno vlasnik vozila zakljuèuje s organizatorom parkiranja ugovor o koriťtenju javnog parkiraliťta s naplatom,

(dalje u tekstu: ugovor o parkiranju) prihvaĂŚajuĂŚi uvjete propisane ovom odlukom.

Korisnik parkiraliťta mora kupljenu parkirnu kartu za ruènu i automatsku naplatu te parkirnu kartu kupljenu na ovlaťtenom prodajnom mjestu vidljivo istaknuti s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila.

Parkirnom kartom korisnik parkiraliťta dokazuje da je platio naknadu za parkiranje za odreðeno vrijeme trajanja parkiranja.

Ugovorom iz stavka 1. ovog èlanka iskljuèuje se èuvanje vozila, te odgovornost za oťteÌenje ili kraðu vozila.
Prvo koso:
Da li oni tom formulacijom izjednaèuju vozaèa sa vlasnikom? da li to znaèi da ako netko meni ukrade auto i ostavi ga tamo ja moram platiti kaznu?

Ako oni veĂŚ neĹĄto naplaĂŚuju, zar nemaju neku obavezu koja iz toga proizlazi?

Èlanak 11.

Za povredu ugovora o parkiranju plaĂŚa se ugovorna kazna.
Kako, opet, stavljaju da slijedi ugovorna kazna za povredu tog obaveznog odnosa kad:

ZOO Èlanak 350.
(3) Ugovorna kazna ne moŞe biti ugovorena za novèane obveze.

yvonne
24-01-2007, 17:48
zna li itko hoÌu li ja imati problema prilikom izdavanja trajne vozaèke, a imam prometni prekrťaj na koji sam se Şalila i joť niťta nisam platila niti su mi iťta odgovorili? :?

ZER0
24-01-2007, 18:00
zna li itko hoÌu li ja imati problema prilikom izdavanja trajne vozaèke, a imam prometni prekrťaj na koji sam se Şalila i joť niťta nisam platila niti su mi iťta odgovorili? :?
Ne bi trebala,ja sam imao dva prometna prekrťaja + voŞnja bez vozaèke i dobio sam normalno vozaèku,ovu na 10 godina.

yvonne
24-01-2007, 18:07
Ne bi trebala,ja sam imao dva prometna prekrťaja + voŞnja bez vozaèke i dobio sam normalno vozaèku,ovu na 10 godina.
ok, onda bi ju i ja trebala dobiti :D

ZER0
24-01-2007, 18:11
Vjerojatno,ali nemoj me tuĂŚi ako ne dobijeĹĄ...ja ipak imam neku dozu ĹĄarma koja pali na one uĹĄtogljene sluĹžbenice :roll:

Mak
24-01-2007, 22:52
[quote="absolute zero":30xzfykq]Ne bi trebala,ja sam imao dva prometna prekrťaja + voŞnja bez vozaèke i dobio sam normalno vozaèku,ovu na 10 godina.
Vjerojatno,ali nemoj me tuĂŚi ako ne dobijeĹĄ...ja ipak imam neku dozu ĹĄarma koja pali na one uĹĄtogljene sluĹžbenice :roll:[/quote:30xzfykq]

Yvonne dobit ces dozvolu bez obzira na kazne (osim ako nisi pogazila nekog :badgrin: ) A cuj ima sigurno i Yvonne ĹĄarma,al nije do ĹĄarma :-D

Đ!
24-01-2007, 23:15

Pa ðiberu jedan, ťto ne odgovoriť na pitanje onda??? :?

Ima netko od vas iskustva sa zamjenom one privremene vozaèke novom? Naime, meni 23.2. istièe ta dvogodiťnja pa me zanima kak to funkcionira. Dal moram bať èekat 23.2. ili mogu par dana ranije pokupit novu, dal mi treba nova potvrda od ljeènika i slièno... Pa ako bi netko bio ljubazan, bitte...

ZER0
25-01-2007, 01:25
[quote="absolute zero":wl3u5wnj]Ne bi trebala,ja sam imao dva prometna prekrťaja + voŞnja bez vozaèke i dobio sam normalno vozaèku,ovu na 10 godina.

Pa ðiberu jedan, ťto ne odgovoriť na pitanje onda??? :?
[/quote:wl3u5wnj]
Pa jesam odgovorio :-D ...a sorry,oèito nisam skuŞio :oops:

Đ!
25-01-2007, 01:45
Pa ono, nisi baĹĄ neke detalje naveo... :lol:

yvonne
25-01-2007, 23:53
osim ako nisi pogazila nekog
nisam ak se Ĺživotinje i penzioneri ne broje :badgrin:

ima sigurno i Yvonne ĹĄarma
naravno, samo ak se naðe kakav uťtogljeni sluŞbenik ili gay uťtogljena sluŞbenica :-D

ZER0
25-01-2007, 23:55
ima sigurno i Yvonne ĹĄarma
naravno, samo ak se naðe kakav uťtogljeni sluŞbenik ili gay uťtogljena sluŞbenica :-D
:smt082 :smt082 :smt082
Ĺveliki kuracta si napokon izaĹĄla iz ormara :-D
Tamo su ti samo tete,tako da imaĹĄ ĹĄanse :lol:

Scarlet Legata
09-02-2007, 16:55
ja sam danas pala drugi put (i poligon) aaaaaaargh!! osjeĂŚam se tako nesposobno!!!!!!!!!! :evil: :evil: :smt089

radzid
25-02-2007, 19:29
Neču polagat vozački dok god nebude apsolutno nužno za posao. Nadam se nikada. Putovat ću vlakom , busom, pjeÅ¡ice biciklom ili autostopom. Idem van s frendovima koji svi imaju aute. Priženit ću se nekoj koja vać ima auto. :lol: :D :-D :badgrin:

doli
25-02-2007, 20:53
kad ste ga vec oziveli...zanima me dal ima na forumu CURA koja je polagala A kategoriju, a da nije nabrijana na motore i da se plasi zavoja :-D ..
ako ima, prosim lepo, nek kaze na sta lici vozacki, kolko je zajebano voziti motor koji nije automatik itd...

naime moj muski roditelj je odlucil kupiti skuter sa 120(il150 necega)pa trebam A kategoriju ak se hocu voziti do pule...inace bum osudena na barbarigu jer tam tata preuzima rizik ak me ulovi murja....ja bi isla polagati al sam prirodno nesposobna za motor..znate kad imate briju s autom da budete umjesto kocnice stisnuli gas il slicno, pa sjednete u auto i sve ispadne super...
e, tak ja imam briju da umjesto kocnice bum potegnula gas...najgore je kaj to nije brija jer na moru imamo neki motorcek kojeg sam vozila proslu godinu na plazu i u ducan i dva-tri put mi se desilo da kad sam ga palila sam nabila gas i poslala motor u vikendicu...hvala bogu, nit njemu nit zidu nije bilo nist...
al nekak imam osjecaj da nije zvaka za seljaka(citaj mene), pa mozda bi bilo najbolje da si kupim bicikl za tam...
kaj vi mislite... :? :? :-D

ZER0
25-02-2007, 20:56
GleĂŚ doli nemaĹĄ frke,nije to tako teĹĄko...znam da si traĹžila Ĺžensko miĹĄljenje ali vjeruj mi ;) ...odi polaĹži jer je mene to skoro koĹĄtalo 2000 kuna kazne.Samo na skuteru od 125...150 kubika ja nebi do pule vozio :lol:

doli
25-02-2007, 21:01
Gleæ doli nemaš frke,nije to tako teško...znam da si tražila žensko mišljenje ali vjeruj mi ;) ...odi polaži jer je mene to skoro koštalo 2000 kuna kazne.Samo na skuteru od 125...150 kubika ja nebi do pule vozio :lol:

ak nem polagala nebum ni vozila do pule nego samo na plazu, s plaze, po barbarigi...
ja se u to sve nist ne kuzim al tata veli da je skuter normalne velicine samo malo jaci..kaj to znaci, ne znam al nadam se da nije teze voziti od obicnog skutera...
ono kaj mene jebe je motor na kojem polazem jer to nikad nisam probala voziti i ne znam kolko je komplicirano...
vozacki je 2000 kn pa mi bas nije svejdeno jer mada sam za auto polozila s prve i kazu da sam dobar vozac :-D , za motor nebi ruku u vatru da bi polozila s prve...
uglavnom bilo bi jeftinije da tata i mama odu na dijetu(jer stari ima plan njih dvoje voziti na plazu pa im treba nesto jace :-D ) nego da ja prolazim kalvariju s tim sranjem

ZER0
25-02-2007, 21:06
Ak znaĹĄ voziti baj onda ĂŚeĹĄ znati i motor...nemaĹĄ frke vjeruj mi. ;) ZnaĹĄ da te ja nebi nikad zajebao...osim kad je cuga u pitanju :lol:

Starfish
25-02-2007, 21:09
Brijem da je mislila od Barbarige do Pule! :-D

Nisam polagala, al eto, imam info... :-D , - imaÅ¡ propise i prvu pomoć slično ko za B kategoriju (ak imaÅ¡ B kategoriju to ne moraÅ¡ polagat...). Vožnje imaÅ¡ 15 sati. Radi se sve ko za auto, pa nađi neku autoÅ¡kolu u zabiti di nema prestrojavanja, uključivanja na autocestu i sl. perverzija. :-D Na poligonu se radi slalom vožnja malom brzinom, vožnja po osmici i iznenadno kočenje i zaustavljanje. To je mislim sad i dio ispita...

doli
25-02-2007, 21:10
Ak znaš voziti baj onda æeš znati i motor...nemaš frke vjeruj mi. ;) Znaš da te ja nebi nikad zajebao...osim kad je cuga u pitanju :lol:

kad se spickam na nekom zavoju i dodem sva strgana, predlazem ti da nestanes na neko vrijeme jer ti bus glavni krivac... ;)

ZER0
25-02-2007, 21:13
Ak znaĹĄ voziti baj onda ĂŚeĹĄ znati i motor...nemaĹĄ frke vjeruj mi. ;) ZnaĹĄ da te ja nebi nikad zajebao...osim kad je cuga u pitanju :lol:

kad se spickam na nekom zavoju i dodem sva strgana, predlazem ti da nestanes na neko vrijeme jer ti bus glavni krivac... ;)
Pa nemoj divljat i neÌeť se spiÌkat :p ...samo polako i sve bu bilo vredu.E da,i kupujem dogu za svaki sluèaj :-D

doli
25-02-2007, 21:14
Brijem da je mislila od Barbarige do Pule! :-D

Nisam polagala, al eto, imam info... :-D , - imaÅ¡ propise i prvu pomoć slično ko za B kategoriju (ak imaÅ¡ B kategoriju to ne moraÅ¡ polagat...). Vožnje imaÅ¡ 15 sati. Radi se sve ko za auto, pa nađi neku autoÅ¡kolu u zabiti di nema prestrojavanja, uključivanja na autocestu i sl. perverzija. :-D Na poligonu se radi slalom vožnja malom brzinom, vožnja po osmici i iznenadno kočenje i zaustavljanje. To je mislim sad i dio ispita...

dobro brijes :-D
hvala na inf...mislim da bum prvo nasla nekog ko ima motor koji nije automatik, bum probala to voziti ak nije jako grozno idem se sramotiti...
instruktor je bil moja simpatija , pa se veselim ponovnom susretu.. :lol:

Starfish
25-02-2007, 21:19
instruktor je bil moja simpatija , pa se veselim ponovnom susretu.. :lol:

ima nešto u tim inžinjerima prometa...:smt050

Sretno...

doli
27-02-2007, 13:27
jucer sam imala pregovore sa starim, bil je u zg-u, i rekel mu tip u ducanu da i ovaj slabiji za kojeg ne treba A kategorija je cisto dovoljan za njih dvoje i odlucili smo se za njega :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 ...
kupujemo ga cim dodu s mora..jeeeeej...
losa vijest da nista od druzenja s instruktorom :-D

MinesweePer
25-04-2007, 15:32
meni vozaèka istjeèe za nekoliko tjedana, dobio sam je samo na 3 godine zbog toga ťto nosim leÌe. jel mogu ja to produzit tu u zg? ťta moram sve napravit, tj gdje moram iè na ljeènièki? i dal treba joť ťta radit?

suz
25-04-2007, 17:59
meni vozaèka istjeèe za nekoliko tjedana

meni ističe 2048 uahahha :lol: :)

camao
25-04-2007, 18:09
meni konacno 1.5. ove dvije godine sa restrikcijama... :roll:

cho
25-04-2007, 18:39
meni vozaèka istjeèe za nekoliko tjedana, dobio sam je samo na 3 godine zbog toga ťto nosim leÌe. jel mogu ja to produzit tu u zg? ťta moram sve napravit, tj gdje moram iè na ljeènièki? i dal treba joť ťta radit?

e, 'vako... moras pitat u policiji dal ti hoce produzit.1. prometna je u heinzlovoj, tel.01/6333-333.nevjerojatno su se lijeni javit tako da budi uporan. iskreno, ne znam kak bii to napravili u zg-u, zato sto su meni(a is vima koji produzuju) gledali u one papire koje sam im donio prvi put.al posto im se macin rada mijenja svaki drugi dan, nikad ne znas....

lijecnicki mozes u domu zeljeznicara obavit, to ti je kod importane centra.probaj nac nekog dobrog doktora il zasprehaj okulisticu da ti skine ogranièenje..osim ak bas volis ic svake 2-3 god na lijecnicki na kojem ionak ne rade nis posebno..bitno im je da im platis..

vuffek
17-05-2007, 22:44
...mene zanima hoÌe li mi kaj srati ak mi je vozaèka istekla prije tjedan dana...stari me plaťi da Ìu morati ponovno plaÌati polaganje...i to iÌi na poligon :shock: ...a lako mene naivnu plaťiti :?

cho
17-05-2007, 22:48
...mene zanima hoÌe li mi kaj srati ak mi je vozaèka istekla prije tjedan dana...stari me plaťi da Ìu morati ponovno plaÌati polaganje...i to iÌi na poligon :shock: ...a lako mene naivnu plaťiti :?

aha..
poligon, rally, nocnja voznja sa 2 promila, ceh ko za prvoligaskog napadaca, testiranje strpljivosti na ljubljanskoj, uletavanja u skare... :-D :-D

ma nemas frke..odes po novu vozacku... :-D

Trpinja
17-05-2007, 22:54
meni konacno 1.5. ove dvije godine sa restrikcijama... :roll:
ajde priznaj kolko si bodova nakupio i kolko para dao da te puste.. :-D
nego najjace mi je kad te zaustave pa pitaju jeste pili sta gospodine..onda odgovor:pa jesam pivu jednu..onda pokaze oko dva promila,a ti njemu :jebote pa od ceg je bila ta piva :lol: :-D ..
da pouka bi bila:nemojte vozit pijani!! :-)

vuffek
17-05-2007, 23:09
...imam joĹĄ eno pitanjce...oĂŚem ja sad sutra morati nosati i nove fotke...jerbo, ak ĂŚe me pilati u zdrav mozak...mislila sam joj podvaliti stare, ali jebga, skuĹžih da sam bila plava tad...a neda mi se sad pljunut neke pare za ruĹžne slike...opet...
ziher sam da moram ispunjavat obrazac...i dat im biljega da zadovoljim 35kn...

...jebemim te fore s mladim vozaèima...

Trpinja
17-05-2007, 23:13
ja uzeo stare fotke kad sam isao produzivat ;)

Đ!
17-05-2007, 23:39
Kaj brijete vi, dobijete Şig u staru vozaèku i novi datum. Toèka. Kakve nove slike, lol. Jedino ak niste mladi vozaè...

vuffek
17-05-2007, 23:43
...ja sam mlaðahna vozaèica...

Đ!
17-05-2007, 23:52
Odi tam, uzmi onaj obrazac, kupi biljege, ispuni i predaj. To ti je to. Al upozorenje onima koji planiraju doÌ zadnji dan vrijeðenja vozaèke. Nemojte. :lol: Smradovi Ìe vam reÌ da doðete drugi dan. Meni se poklopilo da je to bio petak pa sam moro èekat do ponedjeljka. Bio sam blago bijesan. :-D

missvjestica
22-11-2008, 20:57
daj ne da mi se ovo sve citat:kaj sve trebam dok idem produzit vozacku? :-D

Libro
22-11-2008, 23:12
pa pogledaj zadnja tri posta iznad svog... ne trebaš ništa osim kaj platiš biljeg ili dobiš uplatnicu...

i odkud vam ideja da se vozačka ne može produžiti dan prije isteka? ja sam svoju mjesec dana prije produžio... ;)

Đ!
23-11-2008, 00:09
i odkud vam ideja da se vozačka ne može produžiti dan prije isteka? ja sam svoju mjesec dana prije produžio... ;)

Pali su na tvoj šarm valjda. :lol: Meni u Heinzelovoj nisu dali, pa ti vidi.

Libro
23-11-2008, 11:21
preciznije, vrijedila mi je do 21.11., a ja sam je produžio 17.10. ;)

mislim da tebi nisu htjeli, a ne da nisu mogli...

Đ!
23-11-2008, 14:20
Ja samo kažem što su mi rekli. Kao, da je neki tam šef propisao da se ljudima koji imaju status mladog vozača ne može produžiti vozačka dozvola dok nije istekla. Mislim, idite probat i vidjet. :lol:

missvjestica
07-01-2009, 12:17
jos uvik nisam produzila vozacku :oops:
evo u petak cu. fakat.

a onda na c kategoriju
wuuuuhuuu :lol:

ernejst
08-01-2009, 02:28
kolko sam se ja najebala s tim vozačkim, ja sam polagala baš kad su prošle god pozatvarali hrpu autoškoli, a da ne spominjem da bočno parkiranje još uvijek izbjegavam i vjerojatno sam pogazila mačku (otud valjda oni snovi :-D ) ugl. ja oćem naučit vozit bus :badgrin: , ...there`s a killer on the road... 6 ćuki voze po danu i zarade 8 hiljada :shock: , a teško im, nema šta, pogotovo ak voze na mojoj liniji... :roll:
i retardirana lječnička mi je bila istekla taman kad sam položila, i onda opet pljuni 200 kn za pregled koji se sastoji od šamaranja bubrega, da bi mi na kraju prepravila staru s korektorom :evil: , a gužvu da ne spominjem :roll:

kadija
10-01-2009, 17:41
Ja se još uvijek panično bojim iskušati svoju orijentaciju za volanom..makar mi hebeno dobro ide dok sam na suvozačkom mjestu, tamo sam carica..No, starci zaprijetili, ovo ljeto je d ljeto, nakon 3 god odgađanj :oops: a

Hira
19-01-2009, 13:06
Ja se još uvijek panično bojim iskušati svoju orijentaciju za volanom..makar mi hebeno dobro ide dok sam na suvozačkom mjestu, tamo sam carica..No, starci zaprijetili, ovo ljeto je d ljeto, nakon 3 god odgađanj :oops: a

Ja imam položen vozački pa svejedno ne volim voziti. Ja ne vozim ljude, ja sam vožen :-D :badgrin: :badgrin:

kadija
19-01-2009, 17:58
Pitanje koliko još dugo će te trpiti ;) :D

ernejst
22-03-2009, 22:54
kak? ja sam položila u 3. mj. prošle godine i piše mi da mi vrijedi normalno do 3. mj. 2010.

ja sam polagala s 18, ti?

Frenki
22-03-2009, 23:04
Meni sad jedna stvar nije jasna - ja sam položila u 6.mjesecu prošle godine (dakle 2008) i piše mi da mi vozačka važi do 2018.
I sad, do kad se ja vodim kao mladi vozač?
Do 25te godine ili?

Do 24.

kak? ja sam položila u 3. mj. prošle godine i piše mi da mi vrijedi normalno do 3. mj. 2010.

Zato sto je novi zakon na snazi od 17. lipnja 2008., a prije je bila probna od 2 godine, a sada i mladi vozaci dobiju dozvolu na 10 godina.

ernejst
22-03-2009, 23:11
a demet kad se samo sjetim gužve na policiji kroz koju ću opet morat proć :smt010

Libro
25-03-2009, 19:11
Načuo sam da su uveli opet neke nove kategorije za motocikle, zna netko nešto više o tome?
Kao da sad postoji do 125ccm, pa do 250, pa do 500 :lol:

mare_148
25-03-2009, 20:58
ja polazem prekosutraaaaaa!!!! opet. :smt040
a ispitivac je takav da ga ne bi :smt064
pedofajl :smt100 :smt076 :smt075

cathy the great
25-03-2009, 22:18
ja vožnju prošla na šarm...

"gospođice, niste pustili jednog piješaka i sad ste pri ovom skretanju lagano lupili u rinzol. znate li da se zbog toga pada?!"
ja osmijeh od uha do uha, bambi pogled, "joj, pa ne vozim tako inače"(ne moram ni reći da se moj instruktor kuglao od smijeha dok sam to srala)
*trenutak tišine*
"ma simpatični ste... evo, puštam vas" :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

ernejst
25-03-2009, 22:30
:smt005

mom ispitivaču se sviđalo što sam žestoka....brijem da je svršio na onom djelu na poligonu kad treba postić što veću brzinu i naglo zakočit :-D

a ne znam kaj se žalite...tu kod mene je sve puno instruktora-pedofila....na svu sreću moj je bio mlađi...al me nije ništa naučio pošto smo se zajebavali ili je on navio metal i igrao igrice dok sam ja terala 90 u trećoj :smt005

malimrav85
25-03-2009, 22:31
jel ima neko da je bio kod instruktora Semenčića?
Brijem najbolji ali ujedno i najluđi instruktor

ernejst
25-03-2009, 22:33
ja sam polagala u samoboru prvo imala Barona 8) pa dedu Borovčaka :-D legende oboje...svako lud na svoj način .....

malimrav85
25-03-2009, 22:35
ja i moj vozimo
stanem na zebri
neka dobra žena prelazi
lik se dere kroz prozor: samo polako gospođo, da stignemo sve vidjet
:smt005

Antonio de Oliveira Salazar
15-04-2009, 05:07
ja vožnju prošla na šarm...

"gospođice, niste pustili jednog piješaka i sad ste pri ovom skretanju lagano lupili u rinzol. znate li da se zbog toga pada?!"
"ma simpatični ste... evo, puštam vas" :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Lupanje u rinzol je odma pad, može se dogodit i kod okretanja auta na skučenim prostorima, posebno pazite kad se parkirate unatrag da ne bi lupili kotačima, a obavezno paziti da vam se to ne dogodi recimo kad se nakon uspješno obavljene vožnje vraćate parkirati na poligon, jer će bit priča : "joj gospodine, evo imali ste skoro vozačku u rukama i sad ste si ju sami izgubili ".
Meni se to skoro dogodilo, dodjemo na kraju vožnje do poligona i parkiraj rikverc i idem ja, vozi vozi,
i srećom sjetim se toga i odma stop, fijuuuuu, hladni znoj me oblio.
Generalno, vozački je lutrija, jer čak i ako ste "dobro vozili", ispitivači vas mogu srušiti sa najbanalnijim izlikama, tako da je možda bolje napravit neku grešku pa da znate da ste krivi nego da vas ruše a vi frustrirani mislite da ste trebali proći.
Mislim i da oni imaju neku statistiku koliko ljudi trebaju pustiti, najčešće od 10 na polaganju će sigurno 6-7 pasti, pravo čudo bi bilo da više od pola prođe.

Sa vozačkog iskustva, tih 35 sati nije nimalo dovoljno da se upoznate sa prometom i autom, treba vam nakon toga još minimalno par mjeseci vožnje, da vidite kako je u prometu, upoznate grad i uvjete (da znate kuda voziti da ne bi lutali okolo naokolo u potrazi za vašom destinacijom i da znate izbjeći gužve,
posebno kad napravite neke veće ili manje greške, tako se nažalost najbolje uči, tako da je mudro za prvi auto kupiti neki stariji i jeftiniji (cca 1000-2000 eura) jer bolje da njega razbijete nego neki 10x skuplji.

malimrav85
15-04-2009, 12:05
evo jučer je frend pao jer je pustio lika koji je išao sa ceste di je bio stop a frend je bio na glavnoj. negdje kod kozari boka. naravno, ovaj sa sporedne se zaletio i frend kaj će nego stat. i lik mu kaže kad se vratio da nije pokazo svojim ponašanjem tko je na glavnoj.
a što se tiče vježbe, slažem se da je najbolje kupit nekaj do 10000kn i onda se što više vozit prvih godinu dana. bez 5000-10000km nakon položenog vozačkog nikad vozača od vas.
a nauči se vozit nakon nekih 100.000. gradskih, naravno.

Malecka
26-07-2009, 16:56
a nauči se vozit nakon nekih 100.000. gradskih, naravno.
lol al slazem se. Slazem se i da za pocetak treba kupit krntiju, ali nazalost mene moj tata nije slusao pa je uzeo novi auto, i na srecu nisam imala nikakvu nesrecu al sam ga izgrebala na tri coska. Cim se zaposlim skidam obje maske da ih srede ::E:

A sad imam pitanje - vidim da su neki za dioptrijom morali ponovo na lijecnicki. I gledam sad svoje lijecnicko uvjerenje pise "sposobna za vozaca B kat. bez ogranicenja uz obvezno nosenje leca ili naocala".

plus ovo sto pise na stranici mupa:

Za produženje valjanosti vozačke dozvole koja je do 17. lipnja 2008. godine izdana mladom vozaču na dvije godine, uz ostalu dokumentaciju, nije potrebno priložiti liječničko uvjerenje, osim kada je liječničkim uvjerenjem, temeljem kojeg je dozvola izdana, utvrđena obveza ponovnog liječničkog pregleda.Vozacka mi istice 24.09.2009. Jel to znaci da ne moram ponovo na lijecnicki?

Đ!
26-07-2009, 17:19
Vozacka mi istice 24.09.2009. Jel to znaci da ne moram ponovo na lijecnicki?

Ja nisam morao 2007. kad sam išao produžit vozačku al tko zna kak je sad. No čisto sumnjam da su nešto promijenili po tom pitanju. E sad, ja sam u međuvremenu počeo nosit naočale al i dalje ne moram nosit naočale dok vozim. Druga stvar što nisam lud vozit bez naočala.:rotfl: Mada su me bili jednom zaustavili al sam zaboravio vozačku doma pa nisu vidjeli da niš ne piše.:mrgreen:

Malecka
26-07-2009, 17:26
Ma to s nosenjem naocala dok vozis je stvar navike, ja skoro godinu dana nisam nosila naocale ili lece dok vozim, i onda sam ih znala tu i tamo stavit. I sad ne mogu bez njih. Dioptrija -2.
Pitala sam jednom instruktora kako ce uopce policajac znat dal ja imam lece. Pa vidi se ako se zagledas, kaze on.::E:

Đ!
21-08-2009, 19:46
Koja je šema sa A kategorijom? Nigdje se ne može polagati A2 kategorija(koliko ja znam), a navodi se da je uvjet 24 godine ili 20 godina + A2 kategorija 2 godine. WTF?

legal_neverland
21-08-2009, 20:51
uzmes kontaktne lece i stavis ih prije pregleda. kad dođes na sistematski ne gleda ti u oci onim strojem ( kad trazi da vidis balon koji dolazi niz cestu) nego da procitas slova ili brojeve.

nosite li lece/naocale ili mislite da imate problema s vidom? ne, naravno.

i napise ti potvrdu bez problema.

ako dolazis produljiti vozacku, nemoj to reci. reci da polazes prvi put i sukladno tome u policiji kazes da dolazis napraviti novu vozacku, a ne produljiti staru....

ne znam kome nije upalilo:)

ja imam sada -2.25 i nemam ogranicenja u vozackoj... onaj broj u sarenoj knjizi za daltonizam je 6 ili 7, a ako te pita leptire, obicno ih je 5.

Breeder
21-08-2009, 21:41
i onda ubijes nekoga jer ne vidis crveno na semaforu...bravo...prometna pravila imaju odredenu svrhu...

Đ!
21-08-2009, 21:51
i onda ubijes nekoga jer ne vidis crveno na semaforu...bravo...

Da, mene koji vidim boje normalno isto često zbuni to što crveno na semaforu često nije na prvom mjestu nego zna biti u sredini ili čak na trećem mjestu.:rotfl:

Malecka
21-08-2009, 21:58
uzmes kontaktne lece i stavis ih prije pregleda. kad dođes na sistematski ne gleda ti u oci onim strojem ( kad trazi da vidis balon koji dolazi niz cestu) nego da procitas slova ili brojeve.

nosite li lece/naocale ili mislite da imate problema s vidom? ne, naravno.

i napise ti potvrdu bez problema.

ako dolazis produljiti vozacku, nemoj to reci. reci da polazes prvi put i sukladno tome u policiji kazes da dolazis napraviti novu vozacku, a ne produljiti staru....

ne znam kome nije upalilo:)

ja imam sada -2.25 i nemam ogranicenja u vozackoj... onaj broj u sarenoj knjizi za daltonizam je 6 ili 7, a ako te pita leptire, obicno ih je 5.
Ne kuzim, jel ovo odgovor na moj post? Ako je to nije ono sto sam pitala. Ja ne serem da ne nosim lece, dapace to sam vec rekla na prvom pregledu. I tak mi je svejedno da li pise ogranicenje lece/naocale.
Moje pitanje je bilo da li trebam ponovo na lijecnicki sad kad mi istice vozacka.

Libro
21-08-2009, 22:35
Moje pitanje je bilo da li trebam ponovo na lijecnicki sad kad mi istice vozacka.

Produživao sam vozačku u desetom mjesecu prošle godine, nosim naočale (što i piše u vozačkoj) i nisam trebao ići na liječnički. Samo platiš neki biljeg, ak se dobro sjećam, i to je to :thumbup:

tapir_u_magli
22-08-2009, 00:01
Koja je šema sa A kategorijom? Nigdje se ne može polagati A2 kategorija(koliko ja znam), a navodi se da je uvjet 24 godine ili 20 godina + A2 kategorija 2 godine. WTF?

pitaj u autoskolama, no koliko sam ja razumio a2 nema bas velikog smisla vidi cl. 216 http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_06_67_2224.html

briem da se moze polagati na vozilu koje odgovara specifikacijama a1 kategorije http://www.hak.hr/hak/sektor-za-vozace/opce-informacije/kategorije-vozila.aspx ako hakovci (toboznja udruga gradjana) nisu propisali kakvu donju granicu za tu a2 kategoriju.

mozda zato se nigdje posebno ne navodi? dunno 4 sure.

Đ!
22-08-2009, 00:05
Čitao sam na netu neke članke o tome i piše kao da je A2 uvedeno kao svojevrsna stepenica između 125 kubika i ful jakih motora. Problem je što nisam vidio nigdje da se može polagati A2, dok se A1 može svuda. Al ko ga jebe, pričekat ću godinu i pol dok budem imao 24 i onda.

tapir_u_magli
22-08-2009, 00:18
Čitao sam na netu neke članke o tome i piše kao da je A2 uvedeno kao svojevrsna stepenica između 125 kubika i ful jakih motora. Problem je što nisam vidio nigdje da se može polagati A2, dok se A1 može svuda. Al ko ga jebe, pričekat ću godinu i pol dok budem imao 24 i onda.

pa, brijem da ti se nista drugo niti ne isplati... jer koliko sam shvatio zakon - uvijet pod kojim ti se priznae kat A2 za A je ako imas 20+ i kat A2 2 god i vise.

a uvijet za polaganje kat A je 24 godine. ali ti se ne bi priznalo ako bi imao a2 samo godinu dana a navrsis 24 u medjuvremenu (hipotetski da sad odes na a2 i polozis pa iduce godine kad bi imao 24...)

Đ!
22-08-2009, 09:26
Ma naravno, nisam lud ići na A2. Ja to samo izražavam bijes.:mrgreen: Plus kaj sam čitao da A kategorija košta 5500? WTF? I da ako imaš B, samo ti smanje za 1500 kuna.

Libro
22-08-2009, 09:32
Koje su to svinjarije sa A kategorijom. Strašno, mada, više se ne čudim s obzirom na ono da nismo smjeli voziti poslije 23 sata i da ne smijemo voziti automobile iznad 75kw :wink:

Položio sam još davno pa imam A i A1 kategoriju. Ali, da li ovaj zakon sad i mene zahvaća? Niti ja ne bi smio voziti npr. bajk od 1300ccm?

tapir_u_magli
22-08-2009, 12:28
Ma naravno, nisam lud ići na A2. Ja to samo izražavam bijes.:mrgreen: Plus kaj sam čitao da A kategorija košta 5500? WTF? I da ako imaš B, samo ti smanje za 1500 kuna.

neznam sto si ti citao, no da je AS poskupila od vremena kad si ako si prethodno imao B kategoriju mogao poloziti A za kakvih 1,600 kn - jest, poskupila je.

mene bi sve skupa s jednim polaganjem, nadam se, trebalo izaci 3 i pol

Položio sam još davno pa imam A i A1 kategoriju. Ali, da li ovaj zakon sad i mene zahvaća? Niti ja ne bi smio voziti npr. bajk od 1300ccm?

ne, ako vec imas vozacku dozvolu s polozenom A kategorijom smijes voziti bilosta sto spada u A kategoriju (incl a1 i a2).

Đ!
22-08-2009, 15:51
mene bi sve skupa s jednim polaganjem, nadam se, trebalo izaci 3 i pol

Pa to ti je to. 5000 - 1500. Iako sam ja rekao 5500, valjda varira od škole do škole.

tapir_u_magli
22-08-2009, 16:07
Pa to ti je to. 5000 - 1500. Iako sam ja rekao 5500, valjda varira od škole do škole.

da, to je tocno kad se izuzme tvojih "Iako sam ja rekao...".

Anyhow, kako stvari stoje jeftinije nece biti, nego samo skuplje - tako da polazi cim mognes.