PDA

View Full Version : II./IV. Europsko Javno Pravo

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7]

buržuj
15-11-2011, 11:53
Bok. Rezultati pismenog bit će na studomatu objavljeni il di ? Ak već jesu di su ?

zgmetropola
15-11-2011, 13:53
Bok. Rezultati pismenog bit će na studomatu objavljeni il di ? Ak već jesu di su ?

Pa kad je bio pismeni? 11.11.?
Ako na taj misliš, objavljeni su davno...
http://www.pravo.unizg.hr/images/50003661/REZULTATI%20ISPITA%20EJP%201111.doc

caus
15-11-2011, 14:06
rezultati su na stranici katedre bili objavljeni jos u petak popodne a jucer je bio uvid i upis ocjena

luce.luca.
24-01-2012, 05:55
Koliko je potrebno vremena za učenje ovog kolegija (približno) i trebaju li neseminaristi na predavanja? Pravo izlaska na kolokvije imaju samo seminaristi?

superfly
24-01-2012, 07:45
10ak dana za visoku ocjenu
ja sam učila 4 dana i dobila 2.
ne mora nitko na predavanja. možeš otić na seminar jer je koncipiran ko ponavljanje onog što se obrađivalo taj tjedan.
kolokviji su samo za seminariste.

kaktus
03-02-2012, 15:57
Ajd nek netko bude dobar i napiše bar jedno-dva pitanja s ispita...počela sam to danas pripremati i velik mi je problem to što nema nikakvih pitanja...ipak dok vidiš pitanja dobiješ neki dojam kak da se pripremaš...hvala

legends of the fall
03-02-2012, 17:40
TEORIJSKI DIO:zona slobodne trgovine-jel ima tu ES nadležnost odnosno kakva je ; carinska unija-jel su zemlje među sobom ukinule uopće carine ili su samo odredile zajedničku tarifu il nekaj treće ; nakon kaj smo na referendumu izglasali DA Europskoj uniji koje su sad još sljedeće radnje da bi se cijeli proces dovršio...ta su pitanja bila na zaokruživanje kolko sam se sad uspjela sjetiti.na dopunu je bilo tko je trenutni predsjednik Europskog vijeća.

a zadataka se ne sjećam dovoljno dobro,odnosno zaboravila sam neke činjenice pa da ne dajem tu polovične informacije..

buržuj
04-02-2012, 00:04
Bok. Ima li netko link gdje rezultate objavljuju ?

superfly
04-02-2012, 13:35
http://www.pravo.unizg.hr/ejp :O

travis
05-02-2012, 12:53
jel mi može netko reć kad je sljedeći rok? ne mogu naći popis rokova na stranci katedre... :mad2:

galatea
05-02-2012, 13:02
mislim da su ih maknuli :unsure:
ali u 1.postu na svakom topicu imaš popis rokova :)

18.2.

travis
05-02-2012, 13:05
da, ali to je 2010/2011. studomat mi ne radi trenutno pa nemrem ni tam vidit...

galatea
05-02-2012, 13:11
sorry, krivo sam vidjela

onda vjerojatno 2 tjedna nakon ovog roka, dakle 17.
ali provjeri na studomatu kad ces moci

kaktus
06-02-2012, 12:16
kaj nije 24.2. ?

ponavljac
07-02-2012, 23:26
može neko napisati kako je koncipiran ovaj predmet jer čuo sam svakakve priče,dal su predavanja za izvanredne studente obavezna u smislu da dolazak olakšava prolazak ispita?dal uopće ima predavanja(piše srijeda od 5-8) s obzirom da je ova katedra posebna?koliko se lako ili teško može dobiti seminar iz ejp?sjećam se da se davno trebalo prijaviti na stranicama katedre i to je mogao svako zainteresiran pa ne znam jel danas tako?

đelo
08-02-2012, 15:50
Molim Vas može mi netko reći gdje mogu pronaći nesto više o slučajevima Marina Mercante Espanola vezano za Public Service -official authority exception
i Sagar, Cowan, Centros, Cartesio odnosno nesto više vezano za Free movement of services and freedom of establishment.
Odnosno još bolje pitanje je gdje mogu naći više materijala vezano za Jean Monnet Module- Eu Internal Market.
Puno su mi pomogle vaše rasprave vezano za kolokvije. S obzirom da nisam s prava ovo je meni znanstvena fantastika:rotfl:
Heeeelp- trebaju mi materijali za ispit Internal Market - Jean Monnet Modul :))))))))HVAAALAAAAAAAA:thumbup:

ARES*
14-02-2012, 13:39
Ja sam isto izvanredni student,i znam da moramo ići na predavanja,ali nisam nigdje pronašla da izvanredni studenti idu srijedom od 5 do 8 na predavanja. Vidjela sma onaj popis predavanja i iz toga nisam ništa posebno kad izvanredni imaju predavanja.Shvatila sam da svi skupa -znači mi i redovni imamo predvanja. Daj mi link gdje to piše,ili probaj malo pojasnit otkud ti ta informacija.:)

Grunf
14-02-2012, 15:24
Ja sam isto izvanredni student,i znam da moramo ići na predavanja,ali nisam nigdje pronašla da izvanredni studenti idu srijedom od 5 do 8 na predavanja. Vidjela sma onaj popis predavanja i iz toga nisam ništa posebno kad izvanredni imaju predavanja.Shvatila sam da svi skupa -znači mi i redovni imamo predvanja. Daj mi link gdje to piše,ili probaj malo pojasnit otkud ti ta informacija.:)

pravo.hr - diplomski studij - druga godina - raspored predavanja - izvanredni studenti

Ak se dobro sjećam čak su prošle godine predavanja bila u istom treminu.

ARES*
14-02-2012, 16:27
hvala na odgovoru,znači za izvanredne je srijedom od 17-20,00h predavanje. Jel se smiju na predavanju imat kopirane knjige ili moram nabavit orginal?

panda
14-02-2012, 19:24
Kao prvo, ne moras ici na predavanja, mozes :D
A drugo, ne moras niti knjige nositi na predavanja, a ako zelis, moze biti kopija. I na ispitu moze biti kopija, nitko te nece provjeravati.
Iako su za ovaj predmet bitnije presude koje cete obradivati, a manje knjiga.

imported_nely
15-02-2012, 11:35
Jel mi može netko napisati tko je glavni na ovoj katedri tj. kod koga mogu ići jer su mi lupili krivi žig prije par godina?
Ispit mi je proveden u studomatu, ali žig je Pravo europske unije(mislila sam da su promijenili ime kao nacionalna povijest u europskom kontekstu), sad završavam fax pa da to riješim.

bonita-anita
15-02-2012, 12:04
Ljudi,može li mi tko objasnit i pomoći kako da pristupim rješavanju slučaja na ispitu? ja prepoznam kojoj presudi je taj slučaj sličan,ali nekad mi se cini da moze bit odgovor malo Simmethal,a malo nekad tipa Francovich?je li to moguce?

the blizzard
15-02-2012, 12:40
Ljudi,može li mi tko objasnit i pomoći kako da pristupim rješavanju slučaja na ispitu? ja prepoznam kojoj presudi je taj slučaj sličan,ali nekad mi se cini da moze bit odgovor malo Simmethal,a malo nekad tipa Francovich?je li to moguce?
Pa slučaji se rješavaju primjenom gradiva iz knjige i presuda Europskog suda. Slučaj ne mora biti sličan nijednom iz zbirke,ali se može rješiti primjenom gradiva. Sad ovo za Simmenthal i Frankovich ne shvaćam baš-jedan govori o uredbama i nadređenosti europskog prava,a drugi o primjenjivosti direktiva pa...

joja
15-02-2012, 13:32
mene zanima dal je neko slušao ovaj predmet na eng i kak je to izgledalo? dal postoje neke posebnosti u odnosu na predavanja/ispit na hrv? hvala

nesigurna
18-02-2012, 14:33
Mene zanima da li je za dvojku dovoljna samo knjiga "Osnove prava EU" ?
Nikolina skripta mi je preopširna, izvanredan sam student, nisam imala mogucnost ici na predavanja, htjela bih EJP sad poloziti..., ako sama knjiga nije dovoljna..moze li mi netko dati neki link gdje su ukratko objasnjene te presude.., ili skriptu-sazetu.. bilo sto..jer rok je za par dana. Meni ovaj predmet nije lagan kao većini (ništa što ima ikakve veze sa ekonomijom mi nije bilo lagano.., lakse mi je sve sto sam do sad položila, uključujući MP, KPP.. Dakle-presude-što kraće..ako netko ima neki izvor osim Nikoline skripte ili ju je sam sažeo/la. Ja za ovaj rok nemam vremena. Help, plz.

sangria
18-02-2012, 14:57
i mene zanima, ako uzmemo ejp na eng dal pišemo kolokvije il idemo normalno na ispit? i jel teže na eng? hvala

nesigurna
19-02-2012, 11:22
10ak dana za visoku ocjenu
ja sam učila 4 dana i dobila 2.
ne mora nitko na predavanja. možeš otić na seminar jer je koncipiran ko ponavljanje onog što se obrađivalo taj tjedan.
kolokviji su samo za seminariste.

Mozes li tako kratko i jasno objasniti kako si spremila EJP za 4 dana ? Hvala. :)

superfly
19-02-2012, 13:14
podcrtala sam tablice s presudama i knjigu, bukmarkala da se mogu brzo snać, glosirala, i dvaput pročitala..

panda
19-02-2012, 14:10
mene zanima dal je neko slušao ovaj predmet na eng i kak je to izgledalo? dal postoje neke posebnosti u odnosu na predavanja/ispit na hrv? hvala

i mene zanima, ako uzmemo ejp na eng dal pišemo kolokvije il idemo normalno na ispit? i jel teže na eng? hvala

Ukratko, slusanje i polaganje ejpa na engleskom vam je isto kao i na hrvatskom, osim sto je na engleskom.

Predavanja su u terminu odmah nakon hrv. (barem je tako bilo prosle godine), dakle isti predavaci, ista materija.
Ne pisete kolokvije, nego idete normalno na ispit, koji pisete kad i oni koji polazu na hrv., na usmeni ako zelite izac, izlazite kad i drugi, samo odgovarate na engleskom.

neprocijenjivo
19-02-2012, 18:49
Bok, zanima dal netko zna kak izgleda komisija iz EJP-a?
Dal je isti dan kad i pismeni?

ponavljac
21-02-2012, 18:11
kojim danima su konzultacije iz ejp-a?

the blizzard
21-02-2012, 18:36
Ja sam samo našao ovu obavijest na stranici katedre:
Konzultacije
Konzultacije se održavaju uz prethodnu najavu na e-mail katedre.
U tjednu održavanja ispita konzultacije se održavaju samo za studente koji ne izlaze na taj ispitni rok

Grunf
22-02-2012, 10:36

Trebaš poslat mail katedri da hoćeš konzultacije i tako se s njima dogovorit o terminu.

kaktus
22-02-2012, 18:36
Vidjela sam da se prije ispit mogao rješavati tehničkom...jel to još uvijek vrijedi?hvala

superfly
22-02-2012, 18:42
... jer su kemijske too mainstream

jadzija
23-02-2012, 14:38
Sa stranice katedre:
VAŽNO!!!
Ispit će se održati sutra 24. 2. 2012.u 10h u dvorani I na TMT 14.

Meni na studomatu piše u 12, al ono...ovdje imamo i uskličnike pa pretpostavljam da je ovo točno

bond
24-02-2012, 22:14
vidim da svi spominjete da koristimo za spremanje ispita knjigu "Osnove prava EU (2010.)", međutim izašla je knjiga "Osnove prava EU (2011.)" UZ NAPOMENU IZMJENJENO I DOPUNJENO IZDANJE I JOŠ SADRŽI VIŠE STRANICA (176).
Dakle pitanje je po kojoj knjizi učiti?

kaktus
26-02-2012, 17:49
Jel objavljen raspored za upis ocjena?ja gledam i nigdje ga ne vidim i sad me već lagano hvata panika...

CroatianAngel
26-02-2012, 18:30
Jel objavljen raspored za upis ocjena?ja gledam i nigdje ga ne vidim i sad me već lagano hvata panika...

Rezultati pisanog ispita iz europskog javnog prava održanog 24. veljače 2012. nalaze se na sljedećem linku (http://www.pravo.unizg.hr/images/50003661/REZULTATI%20ISPITA%2024%20VELJACE%202012.pdf).

edit - Evo, baš večeras objavili termine uvida u ispite i upisa ocjene. Kolega travis sve napisao. :)

kaktus
26-02-2012, 18:55
znam da će raspored upisa ocjena biti objavljen naknadno,ali već je nedjelja navečer...mislila sam da ga nisu stavili tamo među obavjesti nego negdje drugdje pa da ga zato ne vidim...

travis
26-02-2012, 20:07
Uvidi u pisane ispite održat će se u utorak, 28. veljače u 9 sati u Ćirilometodskoj 4, sobi 52.
Predaja indeksa za upise ocjena sa pisanog ispita održat će u utorak, 28. veljače u 10 sati u Ćirilometodskoj 4, soba 52. Indekse sa upisanim ocjenama će biti moguće podići u 11 sati.

Banksy!
26-02-2012, 20:25
Uvodno predavanja je sutra u 9:30?

apocalypse
26-02-2012, 20:31
Tako piše na stranici katedre, stoga da.

Banksy!
26-02-2012, 20:51
Hvala.

Jinny Joe
27-02-2012, 09:16
Ima li netko volje potpisati me za seminar ako ce papir kruziti na predavanju? Imam temp. pa ne mogu na predavanje. Posaljem ime i prezime u privatnu poruku ak se nade koja dobra dusa :)

joejoejoe
27-02-2012, 09:38
Ima li netko volje potpisati me za seminar ako ce papir kruziti na predavanju? Imam temp. pa ne mogu na predavanje. Posaljem ime i prezime u privatnu poruku ak se nade koja dobra dusa :)

Kakav seminar?

Jinny Joe
27-02-2012, 09:56
Prosle godine su na uvodnom predavanju poslali papir da se potpisu oni koji zele seminarsku radnju pisati.

joejoejoe
27-02-2012, 10:16
Prosle godine su na uvodnom predavanju poslali papir da se potpisu oni koji zele seminarsku radnju pisati.

Ali ovo je predavanje, a ne seminar? Seminari, koliko ja znam, još nismo mogli birati?

brinettica
27-02-2012, 11:27

danas nisu slali nikakav papir, dali su nam samo tehničke informacije vezano uz predavanja, ispit i sl.

superfly
27-02-2012, 11:30
Ali ovo je predavanje, a ne seminar? Seminari, koliko ja znam, još nismo mogli birati?

da. na seminaru će vam sve to reć. uključujući ono što se obrađivalo na predavanjima do seminara.

joejoejoe
27-02-2012, 11:59
danas nisu slali nikakav papir, dali su nam samo tehničke informacije vezano uz predavanja, ispit i sl.

I što su rekli? Dali je obavezno biti na predavanjima? Može li se onih 9 bodova za "raspravu" steći samo redovitim dolaskom na seminar?

da. na seminaru će vam sve to reć. uključujući ono što se obrađivalo na predavanjima do seminara.

:thumbup: Znači, predavanja za visoku konačnu ocjenu nisu bitna?

superfly
27-02-2012, 12:01
:thumbup: Znači, predavanja za visoku konačnu ocjenu nisu bitna?

nimalo. samo broj bodova na kolokviju/ispitu.

študentka
27-02-2012, 21:22
Kad su onda predavanja za izvanredne studente? Srijedom u 17h u Gundulićevoj ili su bila danas u pola deset na tmt14, dv. 2? Na stranici su dva termina...Hvala. Jel bed ako se propusti uvodno predavanje? ::E: Hvala na odgovorima!

shootingstar
27-02-2012, 21:48
Kad su onda predavanja za izvanredne studente? Srijedom u 17h u Gundulićevoj ili su bila danas u pola deset na tmt14, dv. 2? Na stranici su dva termina...Hvala. Jel bed ako se propusti uvodno predavanje? ::E: Hvala na odgovorima!

Ako se ne varam, rekao je danas profesor da su njima svi studenti jednaki, dakle nema podjele na izvanredne i redovne. Možeš doći u turnus koji ti paše. Jedan je ponedjeljkom i srijedom ujutro, a drugi je blok sat srijedom popodne...

študentka
27-02-2012, 22:07
Super, hvala ti na brzom odgovoru. :thumbup:

lucas
28-02-2012, 01:22
Da li su predavanja obvezna za izvanredne studente

CroatianAngel
28-02-2012, 01:28
Da li su predavanja obvezna za izvanredne studenteNe. Nisu ni za redovne.

lav1
28-02-2012, 17:44
Pitanje za kolege koji su kupili knjigu "Osnove prava EU" (2. izd.). Jesu li i vama umjesto 80. i 81. str. ponovno odštampane 4. i 5. str., umjesto 88. i 89. ponovno 12. i 13. te umjesto 92. i 93. ponovno 8. i 9.? 6 stranica teksta je izgubljeno, a 6 ih ima viška. Čisto da znam radi li se o grešci samo na mom primjerku knjige. Hvala.

etienne
28-02-2012, 19:00
Pozdrav kolege! Ja nisam u Zagrebu i nisam mogla jučer na uvodno predavanje. Zanima je li profesor možda rekao išta za studente po starom programu koji su ejp upisali kao izborni? hvala.

Banksy!
28-02-2012, 19:03
Pitanje za kolege koji su kupili knjigu "Osnove prava EU" (2. izd.). Jesu li i vama umjesto 80. i 81. str. ponovno odštampane 4. i 5. str., umjesto 88. i 89. ponovno 12. i 13. te umjesto 92. i 93. ponovno 8. i 9.? 6 stranica teksta je izgubljeno, a 6 ih ima viška. Čisto da znam radi li se o grešci samo na mom primjerku knjige. Hvala.

Ne znam za te greške, no mislim da imaš dostupno na internetu tu knjigu u pdf-u.

http://www.pravo.unizg.hr/EJP/download

Pod ispitna literatura pogledaj, nadam se da pomaže.

Ispravak: to je staro izdanje vjerojatno.

christalis
28-02-2012, 19:06
Ja sam kupila knjigu jučer i normalno je sve, izgleda da je greška na tvom primjerku! :ip:

lav1
28-02-2012, 19:38
Hvala vam. Pokušat ću je onda zamijeniti sutra. Pozdrav

leptiricaaa
29-02-2012, 12:06
jesu li predavanja obavezna ako si seminarist??

CroatianAngel
29-02-2012, 12:47
jesu li predavanja obavezna ako si seminarist??

Ne. :)

joooj
29-02-2012, 14:18
je li ikome upisana ocjena u studomat nakon ovog roka? sutra je zadnji dan upisa, a kod mene je i dalje nema...

CroatianAngel
29-02-2012, 14:22
jesu li ikome upisana ocjena u studomat nakon ovog roka? sutra je zadnji dan upisa, a kod mene je i dalje nema...

Obrati se tajnici katedre, požuri upis ocjene!

joooj
29-02-2012, 14:36
Obrati se tajnici katedre, požuri upis ocjene!

a tko je tajnica? ::E:

moreplovac
29-02-2012, 17:33
Moze li mi netko pomoci sa nekim biljeskama s prethodnih predavanja, ne kuzim naj ovaj ispit, 2 put sam pao, radim, nemam bas vremena za predavanja..knjigu Osnove prava EU imam, tablice georgee isto, ali ne snalazim se bas. Ima li netko neke biljeske, u 4-om mislim to polozit.pa ako mi netko moze pomoci..plz..moze i na pm..Hvala.

Fidellis
29-02-2012, 19:21
Pozdrav... jel mozda bio tko na uvodnom predavanju da u par crtica napise sto su rekli i kako je sve koncipirano? Kakvi su profesori? Sistem predavanja, kolokvija seminara? Hvala unaprijed :)

ARES*
29-02-2012, 19:45
Danas su izvanredni studenti trebali imat predavanja u gundulićevoj u dvorani 4,ali nitko od profesora se nije pojavio.Došlo je oko 40 ljudi i strpljivo smo čekali do 18.15 i otišli. Na njihov katedri je drugačiji raspored predavanja u isto vrijeme, ali na TMT 14,dovorana 3.Mene zanima da li je itko bio na TMT 14 i da li su se tamo predavanja održala za izvanredne. Molim vas da napišete šta ste radilii te koju su obveznu literaturu preporučilil za ovaj ispit.Hvala.

gummy bear
01-03-2012, 00:06
Zna li itko jesu li kolokviji tezi od samog ispita? Takodjer me zanima i za EP, pa ako neko od starijih zna?

music
01-03-2012, 00:24
Danas su izvanredni studenti trebali imat predavanja u gundulićevoj u dvorani 4,ali nitko od profesora se nije pojavio.Došlo je oko 40 ljudi i strpljivo smo čekali do 18.15 i otišli. Na njihov katedri je drugačiji raspored predavanja u isto vrijeme, ali na TMT 14,dovorana 3.Mene zanima da li je itko bio na TMT 14 i da li su se tamo predavanja održala za izvanredne. Molim vas da napišete šta ste radilii te koju su obveznu literaturu preporučilil za ovaj ispit.Hvala.

Predavanje je bilo na TMT 14, dvorana 3. Imali smo uvodno predavanje i predavanje iz 2. nastavne jedinice, (na stranici katedre s lijeve strane gdje pise BRZI PRISTUP- NASTAVNE JEDINICE ZA EJP,LJETNI SEMESTAR mozete pogledati prezentacije, prosli smo prve dvije). Sto se tice obvezne literature, ako sam dobro shvatila, ne treba nista kupovati, priprema za predavanja i kolokvije su linkovi i prezentacije koje se nalaze na stranici, raspoređene po tim nastavnim jedinicama. Inace, raspored je na stranici katedre u zutoj tablici.

ponavljac
01-03-2012, 11:25
da li je bilo govora o seminaru?hoće li se on održati u petak?može li se dobiti seminar unatoč izvršenoj seminarskoj obvezi?
koliko se poklapaju po gradivu predavanja koja imaju redovni s onima koje imaju izvanredni?

music
01-03-2012, 13:31
da li je bilo govora o seminaru?hoće li se on održati u petak?može li se dobiti seminar unatoč izvršenoj seminarskoj obvezi?
koliko se poklapaju po gradivu predavanja koja imaju redovni s onima koje imaju izvanredni?
U petak nema seminara, nije rekla na predavanju,ali smo ju pitali kasnije. Sto se tice seminarskih radnji,rekla je da nije ni ona jos sigurna koliko ce ih moci kod njih pisati,ali da se ne brinemo jer ako ju nismo napisali, na neku katedru ce nas morati "udomiti". :) A za razlike izmedju predavanja ne znam,to ce ti netko drugi valjda pomoci.

apocalypse
01-03-2012, 16:59
Predavanja za izvanredne i redovne su ista jer su oni rekli da su njima svi studenti jednaki, ne prave razliku izm redovnih i izvanrednih.
Ako imaš izvršenu seminarsku obvezu za 4. semestar (dakle ako si dao taj seminar), onda ne možeš ponovo dobiti predmet iz 4. semestra za seminar, ako si to pitao :unsure:

ponavljac
01-03-2012, 18:06
ja se sjećam da je jedne godine pisalo da se svako zainteresiran može prijavit,nisam siguran da li se odnosilo na seminar ili predavanja..

kada počinje seminar?

la-la-la-la
03-03-2012, 18:29
Kolege koja je skripta iz skriptarnice najbolja za ucenje??

superfly
03-03-2012, 18:34
imaš nikolinu al je preopširna.

Xallian
05-03-2012, 01:03
Moze li mi netko pomoci sa nekim biljeskama s prethodnih predavanja, ne kuzim naj ovaj ispit, 2 put sam pao, radim, nemam bas vremena za predavanja..knjigu Osnove prava EU imam, tablice georgee isto, ali ne snalazim se bas. Ima li netko neke biljeske, u 4-om mislim to polozit.pa ako mi netko moze pomoci..plz..moze i na pm..Hvala.

Nema ti tu puno kruha od biljeski s predavanja. Ako imas osnovu knjige, nauci one najvaznije stvari. Tablica od georgeea je dobra, medjutim puno ti je bolja od Snowhite. Svakako skini nju i promatraj što se pojavljuje u pojedinom slučaju. Odlična stvar kod ovoga ispita je što možeš koristiti literaturu. Pobrini se da tu privilegiju iskoristiš do maksimuma. U prijevodu, pročitaj to jako dobro i koncentrirano nekoliko puta, organiziraj bilješke tako da točno znaš gdje ti je što, ponesi tablicu slučajeva na ispit i ne bi trebao imati nekakvih problema

ponavljac
05-03-2012, 12:36
šta se radi na seminaru,dal ima materijala sa seminara na stranicama katedre?

Paradajz
05-03-2012, 16:29
šta se radi na seminaru,dal ima materijala sa seminara na stranicama katedre?

Rečeno je na uvodnom predavanju da će seminar imati formu repetitorija predavanja.
Tako da, materijali su isti kako i za predavanja, a ostali detalji će se znat kad seminari počnu.

A ako ciljaš na napredni seminar, za to se moraš dodatno dogovoriti s profesorima :)

ponavljac
05-03-2012, 17:13
hvala ti..a ovaj napredni seminar,kako se to dobiva ;)

moreplovac
05-03-2012, 19:00
Nema ti tu puno kruha od biljeski s predavanja. Ako imas osnovu knjige, nauci one najvaznije stvari. Tablica od georgeea je dobra, medjutim puno ti je bolja od Snowhite. Svakako skini nju i promatraj što se pojavljuje u pojedinom slučaju. Odlična stvar kod ovoga ispita je što možeš koristiti literaturu. Pobrini se da tu privilegiju iskoristiš do maksimuma. U prijevodu, pročitaj to jako dobro i koncentrirano nekoliko puta, organiziraj bilješke tako da točno znaš gdje ti je što, ponesi tablicu slučajeva na ispit i ne bi trebao imati nekakvih problema

Hvala ti puno.:)

Paradajz
06-03-2012, 19:54
hvala ti..a ovaj napredni seminar,kako se to dobiva ;)

Pošalješ im mail :)

ponavljac
06-03-2012, 22:47
ima neko od izvanrednih za posudit kopirat bilješke sa predavanja od prošlog puta,jeste li uopće pisali šta ;)

mr.sark
07-03-2012, 14:17
ovako.. planiram ucit EJP za 4 mjesec.. ne znam apsolutno nisat o predmetu.. jle mi moze netko napisati nesto.. ono, kakav je predmet jel se moze uciti po skripti ..kojoj skripti'?koliko su strogi.. itd....

ponavljac
08-03-2012, 13:58
kada počinje seminar,ovaj petak sigurno nije jer je rečeno jučer na predavanju..

dklobucar
08-03-2012, 14:40
jel za proc ispit dovoljna skripta s pravokutnika od 140 stranica....Hvala

superfly
08-03-2012, 14:41
dovoljna ti je i knjiga od kolko stranica. uz tablice s presudama afkors.

shootingstar
08-03-2012, 15:33
kada počinje seminar,ovaj petak sigurno nije jer je rečeno jučer na predavanju..

Kako može početi seminar ako seminari još nisu ni dodijeljeni?

hanibani
08-03-2012, 16:20
piše na stranici katedre da je prvi seminar 16.3.

Bijelimis
09-03-2012, 17:45
može mi netko pliz reći kada i gdje su predavanja za izvanredne? hvala

apocalypse
09-03-2012, 17:48
Možeš li ti, molim te, pročitati stranicu prije ove na ovom topicu ili otići na stranicu katedre?!
Hvala

macor
09-03-2012, 18:27
može mi netko pliz reći kada i gdje su predavanja za izvanredne? hvala

http://www.pravo.unizg.hr/ejp
žuta tablica, grupa B

Bijelimis
11-03-2012, 12:32
ne mogu jer onda nebi imala priliku pročitat tvoj mudri odgovor. Mačore, hvala

alani8
13-03-2012, 18:01
Da li mi netko može objasniti termine predavanja za izvanredne, to su dva termina za 2. grupe, ili je to sve jedno predavanje sa pauzom?

apocalypse
13-03-2012, 18:28
Oni ne dijele ta predavanja na predavanja za izvanredne i predavanja za redovne jer su im svi studenti jednaki, za početak.

Ali taj termin srijedom popodne su zapravo dva predavanja (tj, na njima se obrađuju dvije različite nastavne jedinice koje se u prvoj grupi obrađuju jedna ponedjeljkom, a druga srijedom prijepodne), pretpostavljam da je između pauza.

alani8
13-03-2012, 18:29
I da li svi idu na usmeni ili oni koji su zadovoljni ocjenom ne moraju?:unsure:

apocalypse
13-03-2012, 18:30
Oni koji imaju bodove za dvojku mogu uzeti dvojku, oni koji imaju bodove za trojku mogu uzeti trojku ili ići odgovarati za više.

dklobucar
17-03-2012, 10:56
Jel netko zna kada je otprilike 1.kolokvij i što sve dio obuhvaca(npr od stranice 1 do str.. u knjizi i koje sve presude ukljucuje)
Hvala

brinettica
17-03-2012, 12:05
imaš raspored na webu katedre (http://www.pravo.unizg.hr/EJP/predmeticourses/ljetni_semestar/nastavne_jedinice), ugl 11.4., pretpostavljam do 12. lekcije jer će to biti zadnja obrađena lekcija prije kolokvija.

nesigurna
17-03-2012, 12:31
Zna li netko za skriptu (osim Nikoline-preopsirna) iz knjige "Osnove prava EU" ?
Imam knjigu, znam da ima malo stranica, ali meni je skroz suhoparna i ne snalazim se najbolje u izdvajanju bitnog (imam i tablice).
Fale mi dva ispita za upis 4-te..ali ovo mi je treci put da izlazim na EJP.
Izvanredan sam student, nemam vremena za predavanja.
Ako netko ima neka saznanja, zahvaljujem.

chocoloco
17-03-2012, 20:24
Koja je najbolja skripta za ejp,a da obuhvaća sve što se treba znati? Zahvaljujem :)

davor2705
23-03-2012, 00:42
Jel dovoljna ova skripta od 140 str uz tablice sa presudama,za proc kolokvije?i kolko je optimalno izdvojit vremena za naucit prvi kolokvij?i kakvo je stanje na seminaru ,nema evidentiranja nikakvog?

leptiricaaa
27-03-2012, 23:11
pitanje iznad i mene zanima...:) koliko dana treba za naučit 1. kolokvij? jel nužan odlazak na predavanja u vidu olakšavanja učenja ili je dovoljna skripta uz tablice?

chocoloco
31-03-2012, 11:53
Koje su tablice najbolje?

hanibani
31-03-2012, 17:56
Koje su tablice najbolje?

kažu da su tablice snowhite najbolje :)

dklobucar
01-04-2012, 08:16
jel netko zna do koje stranice u skripti(ona od 140 stranica) treba ucit za 1.kolokvij

Hvala

hanibani
01-04-2012, 20:54
jel netko zna do koje stranice u skripti(ona od 140 stranica) treba ucit za 1.kolokvij

Hvala

do 90. ako se ne varam

Klisconi
06-04-2012, 10:30
Što im znači ovo "open book kolokvij "? Znaci samo naši osobni materijali, biljeske sa predavanja i sl, ili mozemo imati i sluzbenu literaturu?

the blizzard
06-04-2012, 10:50
Što im znači ovo "open book kolokvij "? Znaci samo naši osobni materijali, biljeske sa predavanja i sl, ili mozemo imati i sluzbenu literaturu?
Nisam bio seminarist iz ejp-a,ali ako na ispitu dozvoljavaju da imaš sa sobom što god želiš uključujući i službenu literaturu, vjerujem da je tako i na kolokviju. ::E:

Grunf
06-04-2012, 11:44

Možeš imat šta god hoćeš. Uglavnom se preporuča da imaš knjigu, onu najbolju skriptu i tablicu s presudama.

hanibani
06-04-2012, 12:53
zna li nešto na čemu se točno temelji kolokvij? da li je najvažnije znati one slučajeve i osnovne institucije ili treba još nešto? hvala :)

Gladstone
06-04-2012, 13:06
ZA ISPIT svakako proci knjige OSNOVE PRAVA EU, LISABONSKI UGOVOR (REFORMA) i PRETHODNI POSTUPAK (meni je osobno to pomoglo).

Slucajeve proci i najbolje u paru da se ispitate par dana prije ispita onda to fino legne.

Takodjer sto se tice SLUCAJEVA u ispitu (imate ih DVA), nakon njih vam slijede tzv potpitanja, ALI, kako su meni osobno rekli na roku, ona nisu NUZNO VEZANA ZA SLUCAJEVE nego ih trebate samostalno promatrati (npr. Pitanje vas vezano na slucaj podjeca na Dassonville, ali gledano samostalno ispada Walrawe & Koch). Tako da evo, imajte to na umu, da to nije katedra za odbacit.

Takodjer skinite se tablicu sa slucajevima i bitnim pravnim rjesenjima (ne znam gdje je kruzi po faksu).

Sretno svima, razvalite taj ispit ;)

hanibani
06-04-2012, 13:24
ZA ISPIT svakako proci knjige OSNOVE PRAVA EU, LISABONSKI UGOVOR (REFORMA) i PRETHODNI POSTUPAK (meni je osobno to pomoglo).

Slucajeve proci i najbolje u paru da se ispitate par dana prije ispita onda to fino legne.

Takodjer sto se tice SLUCAJEVA u ispitu (imate ih DVA), nakon njih vam slijede tzv potpitanja, ALI, kako su meni osobno rekli na roku, ona nisu NUZNO VEZANA ZA SLUCAJEVE nego ih trebate samostalno promatrati (npr. Pitanje vas vezano na slucaj podjeca na Dassonville, ali gledano samostalno ispada Walrawe & Koch). Tako da evo, imajte to na umu, da to nije katedra za odbacit.

Takodjer skinite se tablicu sa slucajevima i bitnim pravnim rjesenjima (ne znam gdje je kruzi po faksu).

Sretno svima, razvalite taj ispit ;)

ovo baš i nije odgovor na moje pitanje :rotfl:

Gladstone
07-04-2012, 07:08
Znam. Ovo je dodatak za ispit. :whistle:

ovo baš i nije odgovor na moje pitanje :rotfl:

crocop
09-04-2012, 02:34
Dajte molim vas samo recite koja je zadnja presuda obradena. Tj zakljucno s kojom presudom pisemo kolokvij. Hvala

brinettica
09-04-2012, 10:19
presuda o franc pivovari koja tuži njemačku, to ti je slučaj na njihovim stranicama napisan kao: SPOJENI PREDMETI C – 46/93 I C – 48/93 BRASSERIE DU PÊCHEUR SA V. BUNDESREPUBLIK DEUTCHLAND AND THE QUEEN V. SECRETARY OF STATE FOR TRANSPORT, EX PARTE: FACTORTAME LTD AND OTHERS [1996] ECR I – 1029...ako radiš po nikolinoj skripti, 1.kol. je do 90.str.

hanibani
09-04-2012, 19:25
jel može netko objasniti implementacijski rok? hvala :)

brinettica
09-04-2012, 20:27
jel može netko objasniti implementacijski rok? hvala :)

to je rok koji propisuje eu za vrijeme čijeg trajanja države članice imaju dužnost u svoje vlastito zakonodavstvo unijeti mjere kojima će omogućiti provedbu direktive.... npr. fingirajmo da je hrvatska država članica eu već sada i eu donese direktivu o zaštiti okoliša i odredi da do 1.1.2013.god. hrvatska mora u svoje zakonodavtsvo unijet mjere kojima se ostvaruje cilj naveden u direktivi. to razdoblje do 1.1.2013. je implementacijski rok.

tina2
10-04-2012, 17:22
može kojadobra dušica odgovoriti koja su moguća pitanja na komisiji, i da li pitaju slučajeve detaljno ili treba samo znati oju su novinu uveli tim slučajem?
sveu svemu, kakva je atmosfera na komisiji?
puno hvala:unsure:

joejoejoe
11-04-2012, 18:33
Kakvi su ovo rezultati na stranici katedre?

http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Kolokvij_11042012.pdf

hanibani
11-04-2012, 18:40
Kakvi su ovo rezultati na stranici katedre?

http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Kolokvij_11042012.pdf

to su rezultati od današnjeg kolokvija :D

joejoejoe
11-04-2012, 18:44
to su rezultati od današnjeg kolokvija :D

Nisu još potpuni? Nema mene i nekih mojih kolega.

hanibani
11-04-2012, 18:53
Nisu još potpuni? Nema mene i nekih mojih kolega.

nisu..rekla je profesorica da će do ponoći objaviti..a kako su ovo brzo ispravili,sigurno će brzo doći i ostatak :)

joejoejoe
11-04-2012, 18:57
nisu..rekla je profesorica da će do ponoći objaviti..a kako su ovo brzo ispravili,sigurno će brzo doći i ostatak :)

Stvarno su brzi. Svaka čast katedri.

chocoloco
11-04-2012, 20:55
Kako izgleda pismeni ispit? Isto kao kolokvij,na zaokruživanje ili?

the blizzard
11-04-2012, 21:15
Kako izgleda pismeni ispit? Isto kao kolokvij,na zaokruživanje ili?
Da,pitanja na zaokruživanje

ElNina
11-04-2012, 21:33
zna li netko ako kojim slučajem ne damo taj jedan kolokvij i tako ne ispunimo seminarsku obvezu, je l izađu možda u susret da se može odgovarati na kraju semestra or something like that? postavila sam isto pitanje na seminare, ali još čekam odgovor.. :)

HTC
16-04-2012, 15:26
Zna li netko činjenice slučaja Liselotte Hauer?

Paradajz
17-04-2012, 17:19
Zna li netko mozda datume ispitnih rokova za ljeto? Jer ovi u prvom postu su za proslu godinu, a na stranici katedre se ne moze otvorit link sa rasporedom..paa ako netko zna, bila bih zahvalna na informaciji :)

shootingstar
17-04-2012, 17:32
Zna li netko mozda datume ispitnih rokova za ljeto? Jer ovi u prvom postu su za proslu godinu, a na stranici katedre se ne moze otvorit link sa rasporedom..paa ako netko zna, bila bih zahvalna na informaciji :)

08.06.2012
21.06.2012
06.07.2012

nesigurna
18-04-2012, 13:30
Da li netko moze napisat kad je i u kojoj dvorani u petak ispit iz EJP ?
Na stranici katedre ne vidim da ista pise, htjela sam ga otkazati zbog bolesti ali moglo se sinoc do ponoci.
Ako netko zna-hvala.:)

Raffie
18-04-2012, 15:54
Ništa ne piše ni na studomatu zasada :(

bonito
18-04-2012, 19:39
nešto sam čuo da je drugi kolokvij kad i prvi rok u lipnju,jel to istina,jer po tome ispada da je drugi kolokvij 08.06.

hanibani
18-04-2012, 19:51
nešto sam čuo da je drugi kolokvij kad i prvi rok u lipnju,jel to istina,jer po tome ispada da je drugi kolokvij 08.06.

Tako je.

bonito
18-04-2012, 19:55
uf pa to je preloše

tina2
19-04-2012, 11:00
zna li tko kada se vecinom odrzavaju komisijski ispiti??isti dan kad i pismeni ili ne??hvala

Raffie
19-04-2012, 14:25
ISPITNI ROK 20. TRAVNJA

Komisijski ispiti održavaju se u petak, 20. 4. u 8.30 u sobi 53 u Cirilometodskoj 4.

Pisani ispit za ostale studente održava se u petak, 20. 4. u 12 sati u dvorani 2, Trg marsala Tita 14. Molimo studente da dođu u dovranu 10 minuta ranije.

nesigurna
19-04-2012, 14:35
ISPITNI ROK 20. TRAVNJA

Komisijski ispiti održavaju se u petak, 20. 4. u 8.30 u sobi 53 u Cirilometodskoj 4.

Pisani ispit za ostale studente održava se u petak, 20. 4. u 12 sati u dvorani 2, Trg marsala Tita 14. Molimo studente da dođu u dovranu 10 minuta ranije.
Hvala, upravo vidjeh.:)
Nego, da li netko zna moze li se sutra u referadi otkazati ispit s lijecnickom ispricnicom ?
U utorak nisam bila u stanju ni pogledat komp, a treci izlazak bi mi bio.:(
Ako ne, znaci, ceka me komisija..i kako izgleda, molim lijepo ako netko zna.., da li je teze na komisiji...

Soloist7777
19-04-2012, 20:53
Pitanje. Ako sam položio prvi kolokvij i sad u 6.mjesecu položim drugi kolokvij, jel to znači da mogu pokupiti prolaznu ocjenu bez da moram ići na usmeni ispit?

CroatianAngel
19-04-2012, 20:56
Pitanje. Ako sam položio prvi kolokvij i sad u 6.mjesecu položim drugi kolokvij, jel to znači da mogu pokupiti prolaznu ocjenu bez da moram ići na usmeni ispit?Da.

hanibani
19-04-2012, 20:57
Pitanje. Ako sam položio prvi kolokvij i sad u 6.mjesecu položim drugi kolokvij, jel to znači da mogu pokupiti prolaznu ocjenu bez da moram ići na usmeni ispit?

Tako je. Najveća ocjena koju onda možeš imati je 2 ili 3.

Raffie
19-04-2012, 21:10
Starije kolege imam pitanje:

Jel onaj Keck (prodavao je proizvode po nižoj cijeni da izbaci konkurenciju) na kraju mogao prodavati te proizvode ili nije?

nesigurna
20-04-2012, 16:53
Da li itko moze napisati par rijeci kakav je bio danas pismeni iz EJP-a, prolaznost, da li je tesko na komisiji?
Isla bih sama vidjet, i izisla bih bila danas, ali-bolesna sam.
I vidjeh da je netko vec pitao, ali nema odgovora-za OS znam da se priznaje, ali da li se ispit iz EJP priznaje u ST-u ako se polozi u ZG?
Hvala.:)

fishtrack
20-04-2012, 17:13
Da li itko moze napisati par rijeci kakav je bio danas pismeni iz EJP-a, prolaznost, da li je tesko na komisiji?
Isla bih sama vidjet, i izisla bih bila danas, ali-bolesna sam.
I vidjeh da je netko vec pitao, ali nema odgovora-za OS znam da se priznaje, ali da li se ispit iz EJP priznaje u ST-u ako se polozi u ZG?
Hvala.:)

ja sam bio danas, bio sam uvjeren da sam sjebo totalno, na kraju je ispalo da imam 30 od 40 bodova, mislim da je prošlo 18 od 30 i nešto ljudi, imaš 36 pitanja, 20 i nešto je na zaokruživanje ostalo je raspodijeljeno na 3 hipotetska slučaja, koji očito nisu neki bauk, učio sam iz one skripte od 140 strana (nikolina?) i snowihite tablica slučajeva ( 20 strana). moja procjena 10 dana solidnog isčitavanja i imaš 3/4..

brinettica
20-04-2012, 17:17
ja sam bio danas, bio sam uvjeren da sam sjebo totalno, na kraju je ispalo da imam 30 od 40 bodova, mislim da je prošlo 18 od 30 i nešto ljudi, imaš 36 pitanja, 20 i nešto je na zaokruživanje ostalo je raspodijeljeno na 3 hipotetska slučaja, koji očito nisu neki bauk, učio sam iz one skripte od 140 strana (nikolina?) i snowihite tablica slučajeva ( 20 strana). moja procjena 10 dana solidnog isčitavanja i imaš 3/4..

pitanja na zaokruživanje su vezana za onaj općeniti dio, ne slučajeve?

nesigurna
20-04-2012, 18:57
Da, Nikolina skripta. Hvala ti i cestitam. :)
btw, mislim da i u slucajevima ima pitanja na zaokruzivanje.

fishtrack
20-04-2012, 19:01
Da, Nikolina skripta. Hvala ti i cestitam. :)
btw, mislim da i u slucajevima ima pitanja na zaokruzivanje.

to sam i htio reći, ah dovraga, sa ovim nepreciznim izražavanjem nikad neću postat kul pravnik ;) vrijeme je za alkohol..

bond
22-04-2012, 12:07
koliko bodova treba imati na ispitu (pisanom) za prolaz, tj. za upis ocjene

nesigurna
22-04-2012, 15:24
koliko bodova treba imati na ispitu (pisanom) za prolaz, tj. za upis ocjene
20 bodova za dvojku, 30 za trojku s tim da mozes uzet trojku ili ici na usmeni za visu ocjenu

crazy_whisper
23-04-2012, 14:10
znači od 36 treba 20 za dvojku, a jel se traži određeni broj bodova iz hipotetskih slučajeva ili je samo bitno da skupiš 20?? i jel su ta ostala pitanja na zaokruživanje samo iz osnova prava eu ili?
i šta sa lisabonskim ugovorom-kolko ima stranica toga?

fishtrack
23-04-2012, 15:19
znači od 36 treba 20 za dvojku, a jel se traži određeni broj bodova iz hipotetskih slučajeva ili je samo bitno da skupiš 20?? i jel su ta ostala pitanja na zaokruživanje samo iz osnova prava eu ili?
i šta sa lisabonskim ugovorom-kolko ima stranica toga?

samo je par pitanja bilo na nadopunjavanje, slučajevi su ti isto na zaokruživanje, tipa prepoznaj koji hipotetski slučaj je najsličniji pravom, lisabonski ugovor nisam ni pročitao, dobio sam 31 bod na pismenom, koristio sam nikolininu skriptu i snowite tablice slučajeva

bonito
02-05-2012, 14:34
zna neko možda na kojoj se lokaciji nalazi tajnice katedre,odnosno njezin broj ili nešto,kakva informacija

Paradajz
03-05-2012, 12:31
zna neko možda na kojoj se lokaciji nalazi tajnice katedre,odnosno njezin broj ili nešto,kakva informacija

Ćirilometodska ulica 4, drugi kat, sobe 50 do 53.
+385-1-4895-702

Nemam pojma ko je tajnica ali pokusaj nazvati na ovaj broj.

smashing pumpkin
05-05-2012, 12:30
jel netko zna dal je prošlih godina 2. kolokvij bio stavljen na isti dan i u isto vrijeme kad i prvi ispitni rok? za one koji nisu položili 1. kolokvij, a moraju izvršit seminarsku obavezu, zapravo taj prvi rok propada??

crazy_whisper
05-05-2012, 21:45
ljudi, zanima me koliko odg bude ponuđeno na pitanja i da li je samo jedan odg točan ili može biti više njih??

i jel mi može netko reći koje će se presude obrađivat na sljedećem predavanju tj. gdje ste stali?

hanibani
06-05-2012, 10:36
ljudi, zanima me koliko odg bude ponuđeno na pitanja i da li je samo jedan odg točan ili može biti više njih??

i jel mi može netko reći koje će se presude obrađivat na sljedećem predavanju tj. gdje ste stali?

sutra se nastavlja sa nastavnom jedinicom 15. na kolokviju je ponuđeno više odgovora,a može biti točan samo jedan,a može 2 ili više :)
tako je za kolokvij,pretpostavljam da isto vrijedi i za ispit.

Holly Golightly
12-05-2012, 19:44
Pokušat ću tražiti pomoć tu pa se možda nađe netko voljan odgovoriti...Što god krenem čitati na forumu o EJP svugdje se spominju kolokviji i predavanja. Ja sam izvanredni student, nisam išla na predavanja uopće i htjela bi spremati EJP sada za 6mj.

Nemam pojma odakle da počnem, nikako se ne mogu snaći u literaturi :(
Ako ima netko tko je prošao kroz sve to da me u par kratkih savjeta uputi odakle početi i što od literature nabaviti i što prvo pročitati da se uopće uvedem u predmet i kako uopće učiti? Ako sam dobro shvatila mogu se nositi nekakvi materijali na ispit?
Problem mi je i oko nabavka literature, nisam u Zagrebu pa ne mogu otići u tu skriptarnicu, ako se može nekako literatura nabaviti preko interneta ili kupiti knjige u knjižari?

Puno hvala na trudu ako netko odgovori, svaka pomoć je dobrodošla!

H-8
12-05-2012, 20:11
Preporučio bih ti da u skriptarnici ove stranice skineš Nikolinu skriptu, ima puno stranica, ali ti dobro sažme. U knjižari faksa možeš kupiti knjigu Osnove prava EU. Također, skini si isto sa skriptarnice ove stranice Snowhite tablicu s presudama.

jadzija
12-05-2012, 20:31
1. treba ti knjiga Osnove prava EU, imaš vjerojatno u lokalnoj knjižnici za prvu ruku a i na stranici katedre http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Osnove_prava_EU_2009_1.pdf, ako ćeš kupovati nije preskupa, oko 160 kn, možeš tražiti nekog da ti kupi pa pošalje
1.a preporučila bih da si zastavicama ili papirićima označiš gdje su ti neke bitnije stvari u knjizi da se na samom ispitu možeš snaći brzo jer možeš imati knjigu na ispitu i brzo snalaženje je bitno
1.b nema potrebe štrebat knjigu napamet ako ciljaš na dvojku već ju pročitati, skapirati gdje se što nalazi i naučiti se snalaziti

2. Skineš skriptu s pravokutnika, Novija ti je ona nikola, ta će ti biti ok, posebno si pročitaj slučajeve, iz njih ćeš skužiti već kak stvari funkcioniraju, jednakost tržišta, ekonomske slobode i to
2.a napravi si na jednom papiru malo kazalo gdje ćeš si za neke važnije stvari napisati gdje se nalaze da ih na ispitu možeš naći, napravi to pri drugom isčitavanju literature jer pri prvom još možda nećeš uspjeti razlučiti što je bitno

3. Skini si s pkt-a tablicu, svejedno koju, sa slučajevima, i kod svakog si u tablici napiši na kojoj ti je str skripte

4. Nauči se snalaziti u literaturi, ne pokušavaj ništa naučiti napamet, ova katedra to (hvala bogovima) ne zahtjeva

E da, još bi savjetovala obratiti pažnju na to kad sudac može, a kad mora se obratiti Europskom sudu, kad sam ja polagala, to se dosta na pismenom tražilo

lucas
13-05-2012, 22:42
Kad i kako ce se dijeliti potpisi za ovaj predmet

brinettica
13-05-2012, 22:45
još je rano za potpise...pisat će najvjerojatnije na stranicama katedre, ak i ne piše, računaj zadnji tjedan predavanja ko i za sve predmete.

*tearsinheaven
14-05-2012, 10:42
Mislim da će potpisi biti 28.5. u 9:30 jer piše na njihovom rasporedu da je to zadnje predavanje :unsure:
Kaj se tiče kp-a i ep, po rasporedima na stranicama katedre ispada da je zadnje predavanje za oba kolegija 24.5., tak da bi očito već tad mogli dobiti potpise.

panda
14-05-2012, 11:18
Potpisi za ejp se dobivaju tijekom kolokvija/pismenog ispita, tak da se ne morate uzrujavat s dolaskom na predavanja :mrgreen:

sunshinee
15-05-2012, 15:08
Pozdrav, jel netko zna dal trebamo najnovije izdanje one knjige Osnove prava EU, ili može biti i neko starije?

CroatianAngel
15-05-2012, 15:13
Potpisi za ejp se dobivaju tijekom kolokvija/pismenog ispita, tak da se ne morate uzrujavat s dolaskom na predavanja :mrgreen:

A možete dobiti i potpis za seminar i ispit na upisu ocjena iz seminara/ispita. Na ovoj katedri pokupiti potpis nije teško. :)

ponavljac
17-05-2012, 11:01
da li je seminar sutra u 16 kako piše na stranici katedre?

hanibani
17-05-2012, 11:10
da li je seminar sutra u 16 kako piše na stranici katedre?

Da.

ponavljac
17-05-2012, 19:18
hvala na odgovoru i još jedno pitanje,na seminaru ponavljate ono šta se učilo tokom tjedna jelda :)

hanibani
17-05-2012, 19:23
hvala na odgovoru i još jedno pitanje,na seminaru ponavljate ono šta se učilo tokom tjedna jelda :)

Tako je. :)

*tearsinheaven
20-05-2012, 12:30
Pozdrav, jel netko zna dal trebamo najnovije izdanje one knjige Osnove prava EU, ili može biti i neko starije?

Ja bih ti preporučila da učiš po najnovijem izdanju jer se dosta tog promijenilo zbog Lisabonskog ugovora :wink:

porno_stuntman
20-05-2012, 21:03
U koje vrijeme se inače održava ispit?

Imat ću na sljedećem roku taj još jedan u 10h pa da mi se ne preklapaju.

Paradajz
20-05-2012, 22:20
U koje vrijeme se inače održava ispit?

Imat ću na sljedećem roku taj još jedan u 10h pa da mi se ne preklapaju.

Na zadnjem roku u 2.mj je trebao biti u 12h ali je pomaknut na 10h, a na roku u 4.mj je bio u 12h..

porno_stuntman
20-05-2012, 22:29
Znači, inače je u 12. Kul!