View Full Version : 11/9
Baby Girl
11-09-2006, 09:22
...proslo je 5 godina...gradi se neka wannabe zamjena blizanaca, kao neunistiva, Bin Ladena jos nema, Bush melje svoje, ljudske zrtve jos nisu i nikad nece ni biti prezaljene ni zaboravljene kao ni sok koji je cijeli svijet dozivio tad! posljedice se jos osjecaju...sto vi mislite o tome? koliku krivnju snose Ameri? je li se moglo zaustaviti? sto mislite o svim onim navodnim teorijama urote?
i na kraju, mozda ce ruzno zvucat, no preuvelicavaju li Amerikanci pad WTC-a, isticuci ga kao najvecu katastrofu ikada...puno gorih stvari se dogadjalo...
:smt001
face to face
11-09-2006, 12:11
amerièka politika snosi jedan dio krivnje, a pogotovo nemaju pravo djelovati kao svjetska policija, no to ni niťta ne moŞe opravdati postupke terorista :smt018 mislim da bi se smjenom vlasti trebalo popraviti stanje, iako svi znamo oko èega se zapravo vodi taj rat pa je teťko za vjerovati :smt009
bio sam na tom mjestu, osjeca se neki cudni sablasni osjecaj, al opet nemas filing da je riknulo tolko ljudi tam
al pokraj toga, pucketa mi neĹĄto za to sve
Imam neku rodbinu u New Yorku, kad se to dogodilo bili su relativno blizu, ali nisu bili u opasnosti. UopÌe ne mislim da su to zasluŞili, da ih je kojim sluèajem avion pogodio. Ne mislim ni da su Amerikanci kolektivno zasluŞili taj napad. U svakom sluèaju, Bin Laden je tim èinom objavio rat radikalnog islama zapadnom svijetu, koji joť nije gotov.
Baby Girl
11-09-2006, 14:40
naravno, nijedan narod, nitko ne zasluzuje nesto takvo! teroristi se mogu postavit na trepavice ali nikad, NIKAD nece steci opravdanje za svoj postupak!
bas razmisljam, zalosno je da se uopce takve stvari dogadaju, utjecaj im je ogroman, pogledajte samo sve te preglede na aerodromima, prije nije bilo ni upola takvih sigurnosnih mjera :smt009
nekad mi je drago sto zivim u maloj, politicki i vojno ne bas prevaznoj zemljici :smt001
Amerikanci, ne mislim, kolektivno, veÌ na njihovu vladu i politiku, su dobili ťto su zasluŞili. Prezirem njihovu politiku, a taj im je dogaðaj pokazao da nisu toliko nedodirljivi kakvima su se prikazivali.
WTC jest tragedija, ali naravno da nije najveÌa ikada. Ali ťto se drugo moŞe oèekivati od Amera nego da rade pompu oko toga, brojne dokumentarce i igrane filmove na tu temu. Meni je Şao ljudi koji su poginuli u tom uŞasu, jer je bilo prestraťno, ali njihova Vlada bi nakon toga trebala malo razmisliti o svojoj politici, a ne i dalje po istom.
MinesweePer
11-09-2006, 15:01
oho 11/9. frend mi danas ima 21. rodjendan. to je sve ĹĄto imam za reĂŚ temeljem toga!
Insomniac
11-09-2006, 15:10
ali njihova Vlada bi nakon toga trebala malo razmisliti o svojoj politici, a ne i dalje po istom.
sa stajalista vlade sve ok.
Sto je problem zrtvovati 3000 ljudi za dominaciju nad irackim a mozda i iranskim izvorima nafte?
ali njihova Vlada bi nakon toga trebala malo razmisliti o svojoj politici, a ne i dalje po istom.
sa stajalista vlade sve ok.
Sto je problem zrtvovati 3000 ljudi za dominaciju nad irackim a mozda i iranskim izvorima nafte?Oh, kako ih samo prezirem! :smt013 :smt011
Baby Girl
11-09-2006, 15:18
èar ovakvih stvari i je da uvijek i jedino nevini nastradaju, a glavonje uzivaju! :smt011
Amerikanci se svugdje guraju i svugdje glume mirotvorce, a 90% tih sukoba su oni posredno ili neposredno prouzrocili
osim bahatosti i nametljivosti, mislim da njihovo uzdizanje sebe jednostavno nema granica i da vec polako pretjeruju
problem je u tome sto je rusenjem WTC-a otvorena Pandorina kutija ostalih teroristickih napada, London, sprijeceni pokusaji...
ok, ovo sad nema veze sa 11.9., ali meni je mozda cak veca tragedija pokolj one jadne djecice u Beslanu... :smt009
Insomniac
11-09-2006, 15:21
postoji jedan vic na temu Iraka i WMD.
Pita Annan Busha:
Kako ste vi sigurni da Irak posjeduje oruĹžje za masovno uniĹĄtenje?
Bush:jednostavno,jos uvijek cuvamo raèuneod prodaje :smt003
Baby Girl
11-09-2006, 15:28
jel itko pogledao onaj film Michaela Moorea? a vjerojatno ne prikazuje nista sto vec ne znamo... 8-[
Gledala ja, al mi je citanje odlomaka njegove knjige 'Stupid white men' di totalno povrsno opisuje rat u bivsoj Jugi i pokazuje se kao tipican neinformirani stranac (on ne kuzi nasu vjekovnu potrebu da se ubijamo. da Majkl bas tak je to bilo) bacilo novo svjetlo na njegove populisticke dokumentarce :smt003
njihova Vlada bi nakon toga trebala malo razmisliti o svojoj politici, a ne i dalje po istom.
Ĺveliki kuracto su to oni napravili da su probudili gnjev Osame bin Ladena, osim ĹĄto su mu obitelj uèinili milijarderima? Kakva je to politika? Trebao bi Bin Laden napisati pismo Condy Rice i reèi joj ĹĄto Ĺželi, pa da izbjegnu nepotrebne formalnosti teroristièkih udara i slanja poruka na taj naèin.
Insomniac
11-09-2006, 16:10
Allahu ekber!
sad si najebao :)
kad Echelon vidi ovo sto si napisao,pa to kombinira sa sigom,neces moci uci u EU bez full cavity check :smt005
Ja ti inaèe imam pasoš zemlje EU :smt001
Slovenije? :smt003
:smt018
Austrije
Nazalost ja idem sada prema principu 'Nije me dotaklo pa mogu srat sto zelim', ali zaista se tako osjecam. Amerikanci su WTCom dobili tocno ono sto su zasluzili. Udar na njihov simbol ekonomske nadmoci, udar na Pentagon, udar na simbol vojne supremacije, udar u samo srce imperijalisticke sile, u sredistu Manhattana, bolju poruku jednostavno ne mozete poslati.
Zasto se to dogodilo? Zbog cinjenice da je Amerika sila koja diktira razvoj malih zemalja, sila koja prisiljava drustva da se prilagode americkom nacinu zivota, sto crpe naftu iz najvecih izvorista i zele jos vise, sto dopustaju da se Izrael razmahuje sa oruzjem i ubija civile koji krivo pogledaju njihove vojnike i ne samo to, vec i da su u uskoj vezi sa njima.
Zasto bas nevini ljudi? Zato jer nevini ljudi i jesu glavni akteri ovog nepostojeceg rata. Zato sto islamisti ne posjeduju niti 10% vojne tehnologije koju posjeduju Ameri i sto su itekako svjesni svojeg podcinjenog polozaja. Ovo im je najbolji nacin da pokazu Amerikancima da nisu ranjivi i da nisu bogomdana nacija, kakvim oni sami sebe smatraju. Oni su na neki nacin, sami odgovorni sto im se to dogodilo. Rat za mir i slobodu? Mir i sloboda da, ali ne na americki nacin.
kaj bumo za pol godine otvarali topice za Ĺžrtve u Madridu?
to je bila tragedija
al ameri su od te tragedije napravili cirkus i vrhunsku propagandu
svaki dan u iraku pogine 50-ak ljudi i više i nikom ništa
i to sve zbog onog debila busha
Vidim da Ìe ovo biti zanimljiv topic u kojem Ìe mladeŞ s dvostruke periferije (Europa je periferija danaťnjeg svijeta, a Hrvatska periferija Europe) laprdati i pametovati o globalnim temama, bez nekih konkretnih saznanja, argumentirajuÌi svoje teze KaliniÌevim kolumnama i Mooreovim filmovima i moŞda, ali samo moŞda i npr. Chomskyevim knjigama. Povremeno Ìe taj vrutak geopolitièke analize biti popraÌen komentarima tipa "ti Ameri/Izraelci misle da mogu sve ťto hoÌe" ili "Amerika je zajebala TreÌi svijet, nisu oni glupi i primitivni veÌ zajebani".
Robierre de Cochon
11-09-2006, 18:06
argumentirajuĂŚi svoje teze KaliniĂŚevim kolumnama i Mooreovim filmovima i moĹžda, ali samo moĹžda i npr. Chomskyevim knjigama.
Ja svoju argumentaciju temeljim samo na jutarnjim propovjedima Zivka Kustica i na Butkovicevim recenzijama zagrebackih krcmi :smt003
Kad Ìe ta Amerika pustiti Hrvatsku da izraste u ekonomsku velesilu? Mi sve pokuťavamo, ali zla Amerika ne dopuťta, ne da Hrvatima da se obogate. StoljeÌima nas veÌ podjarmljuju i nameÌu svoj naèin Şivota. U kinima samo zli amerièki film. Sa svih stanica treťti sotonska rock and roll muzika dok je TV pun amerièkih serija koje nitko ne Şeli gledati, ali Bush prijeti invazijom maloj Hrvatskoj ako ne reprizira sve sezone Seinfelda, jer je Şidovski lobi prejak u Americi. Oh Ameriko, kad Ìeť prestati?!
Vidim da Ìe ovo biti zanimljiv topic u kojem Ìe mladeŞ s dvostruke periferije (Europa je periferija danaťnjeg svijeta, a Hrvatska periferija Europe) laprdati i pametovati o globalnim temama, bez nekih konkretnih saznanja, argumentirajuÌi svoje teze KaliniÌevim kolumnama i Mooreovim filmovima i moŞda, ali samo moŞda i npr. Chomskyevim knjigama. Povremeno Ìe taj vrutak geopolitièke analize biti popraÌen komentarima tipa "ti Ameri/Izraelci misle da mogu sve ťto hoÌe" ili "Amerika je zajebala TreÌi svijet, nisu oni glupi i primitivni veÌ zajebani".
Ima li drugaciji nacin za laprdanje i pametovanje :smt003
Baby Girl
11-09-2006, 20:21
a ja misla da ce mi topic propast :smt003
samo vi laprdajte
koliko god mozda neki smatrali ovu temu suvisnom, nepotrebno za spominjanje ili tome slicno, to su dogadaji koji su oko nas, a sudeci po Londonu i Madridu, sve blize nama (ne, ARise, necemo otvarat topic o zrtvama Madrida :smt003 ), i cemu zatvarat oci i ponasat se "to se mene ne tice"! kako te se ne bi ticalo?? napad na WTC rezultirao je ratom na Istoku, kod nas se to (hvala Bogu) osjetilo samo na cijeni nafte i stavljanjem HV u pripravno stanje! uopce ne zelim pomisljat sta bi bilo kad bi bilo...brrrrrrr! :smt011
oho 11/9. frend mi danas ima 21. rodjendan. to je sve ĹĄto imam za reĂŚ temeljem toga!
dobro da si me podsjetio...moj imenjak... teðo :smt002 . sigurno nikad neÌu zaboravit 11.9.01. ali i 11.9.2006.-nastanak peticije, i svega onog vezano uz peticiju.
11.9.2006.-nastanak peticije, i svega onog vezano uz peticiju.
Da, 09/11 je za nas prekretnica... :smt003
Just a little bit
11-09-2006, 20:37
911 je naziv one serije
"hi ! I am wiliam shatner, join us in new true stories in rescue, 911 !
We begin in Miami, Florida, 1991.
Mary was at home with her one-handed dautghter who was...."
9/11, dan kad su Ameri imali film katastrofe live, a oni vole takve filmove :smt003 . I kad je minuta reklame na foxu bila skuplja i od Superbowla. Hm.
[quote="teði":2g9v4wzg]11.9.2006.-nastanak peticije, i svega onog vezano uz peticiju.
Da, 09/11 je za nas prekretnica... :smt003[/quote:2g9v4wzg]
Od tada mi poèinjemo brojiti vrijeme!
Sada je za nas 1.1. nulte godine!
Nova era!
:smt005
Kad æe ta Amerika pustiti Hrvatsku da izraste u ekonomsku velesilu? Mi sve pokušavamo, ali zla Amerika ne dopušta, ne da Hrvatima da se obogate. Stoljeæima nas veæ podjarmljuju i nameæu svoj naèin života. U kinima samo zli amerièki film. Sa svih stanica trešti sotonska rock and roll muzika dok je TV pun amerièkih serija koje nitko ne želi gledati, ali Bush prijeti invazijom maloj Hrvatskoj ako ne reprizira sve sezone Seinfelda, jer je židovski lobi prejak u Americi. Oh Ameriko, kad æeš prestati?!
hahaha
kak si duhovit
haha
haha
haha
haha
ameri su divni
oni dijele sreæu i ljubav svuda po svijetu
oni su u biti anðeli i glasnici mira i ljubavi
ti sigurno voliš filmove tipa 'Dan nezavisnosti' i 'Pearl Harbor'
ti sigurno voliĹĄ filmove tipa 'Dan nezavisnosti' i 'Pearl Harbor'
Zaboravio si Patriota :smt003
ti sigurno voliš filmove tipa 'Dan nezavisnosti' i 'Pearl Harbor'
Zaboravio si Patriota :smt003
e da i on je dobar
e znaš koji je još super
Aleksandar Veliki!
Aleksandar je u biti Bush koji ne osvaja nego ide ide u misiju, Božju misiju kako bi pokazao ostalim barbarima koji nisu ameri što je to demokracija i kako se živi
e i nije mi jasno taj film let 93
kak oni znaju kaj se dogaðalo u tom avionu
mogu samo izmisliti a u tome su struènjaci
no šalu na stranu..
ameri su divni
oni dijele sreĂŚu i ljubav svuda po svijetu
:smt023
I "Dan nezavisnosti" i "Patriot" su dobri filmovi. :smt001
Baby Girl
11-09-2006, 21:17
Aleksandar je u biti Bush koji ne osvaja nego ide ide u misiju, BoĹžju misiju kako bi pokazao ostalim barbarima koji nisu ameri ĹĄto je to demokracija i kako se Ĺživi
:smt017 sad kad si vec spomenuo, Farrell i slici pomalo Bushu u tom filmu...nekako...hm... :smt017
ameri su divni
oni dijele sreæu i ljubav svuda po svijetu
:smt023
I "Dan nezavisnosti" i "Patriot" su dobri filmovi. :smt001
pa onak 'Dan nezavisnosti' mi je bio lud film u osmom osnovne
od tad sam postao malo pametniji
tj. svjesniji stvari oko sebe
Aleksandar je u biti Bush koji ne osvaja nego ide ide u misiju, Božju misiju kako bi pokazao ostalim barbarima koji nisu ameri što je to demokracija i kako se živi
:smt017 sad kad si vec spomenuo, Farrell i slici pomalo Bushu u tom filmu...nekako...hm... :smt017
Oliver Stone je poznati amerièki seronja
Mislim da su neki putnici mobitelima razgovarali s èlanovima obitelji.
Ĺveliki kuracto, shvatio si da vanzemaljci ne postoje i da nisu napali Ameriku? :smt005
Amerikanci bi se trebali zapravo ugledati na Hrvate i snimati antiamerièke filmove u kojima se prikazuju kao ubojice i primitivci tipa "Svjedoci".
Insomniac
11-09-2006, 21:21
Vidim da Ìe ovo biti zanimljiv topic u kojem Ìe mlade/Ş s dvostruke periferije (Europa je periferija danaťnjeg svijeta, a Hrvatska periferija Europe) laprdati i pametovati o globalnim temama, bez nekih konkretnih saznanja, argumentirajuÌi svoje teze KaliniÌevim kolumnama i Mooreovim filmovima i moŞda, ali samo moŞda i npr. Chomskyevim knjigama. Povremeno Ìe taj vrutak geopolitièke analize biti popraÌen komentarima tipa "ti Ameri/Izraelci misle da mogu sve ťto hoÌe" ili "Amerika je zajebala TreÌi svijet, nisu oni glupi i primitivni veÌ zajebani".
bio ti je frend Pavle na Tv-u.Ovaj put je obukao i odijelo....
nego sam htio pogledati na RTL-u onaj neki dokumentarac na temu
9-11 ali ga sad nema :smt017
Åveliki kuracto, shvatio si da vanzemaljci ne postoje i da nisu napali Ameriku? :smt005
hehe opet si nam duhovit
nemoj se preforsat
Mislim da su neki putnici mobitelima razgovarali s èlanovima obitelji.
da al to mi je nekak premalo za film snimit...
nego eto
pogledajte samo kak je Latinska Amerika divna i krasna i kak su ljudi krasni i to sve zbog amerièkog miješanja i instaliranja raznih diktatora i govana i gerilskih vojski...
dominikanska repubilka, nikaragva, èile, panama, ma svugdje su prste imali...
Aha, krivi su im Ameri, a ne serija komunistièkih proljeva koji su tamo vladali i joĹĄ vladaju. Ĺveliki kuracta je falilo Pinochetovom Ăileu? Latinosi su u kurcu su samo kad biraju primitivne ljevièare iz dĹžungle...
Baby Girl
11-09-2006, 22:19
http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=2344494&idnews=22308604
da ipak ne prodje premirno :smt003
Amerikanci bi se trebali zapravo ugledati na Hrvate i snimati antiamerièke filmove u kojima se prikazuju kao ubojice i primitivci tipa "Svjedoci".
Mi bi se trebali ugledati na njih u filmovima. Tko kaze da ne trebaju snimati Patriote i Pearl Harbore? Samo nek ne serviraju svoja sranja svima ostalima...
Cijenim njihovu brigu za vlastiti nacionalni interes i who-gives-a-shit-what-others-think stav (Hrvatima treba malo toga), ali upravo ih iz istih razloga mrzim
malimrav85
11-09-2006, 22:22
ja sam spavao kad se to dogodilo sve
i baĹĄ me,iskreno,briga za amere
http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=2344494&idnews=22308604
da ipak ne prodje premirno :smt003
To je divota terorizma...napravis vece sranje i mozes godinama samo vikati "BOMBA!" s jednakim ucinkom :smt003
Baby Girl
11-09-2006, 22:34
To je divota terorizma...napravis vece sranje i mozes godinama samo vikati "BOMBA!" s jednakim ucinkom :smt003
imamo vec dvije divne stvari kod terorizma...
1. umiranje nevinih po defaultu
2. kontinuirani strah koji traje i traje i traje... :smt015
3. ...
jos cemo mi od terorizma napravit pozitivnu stvar :smt003
mossad je znao nekoliko dana prije nego ĹĄto se dogodilo. za sve su ti Ĺžidovi krivi
Mi bi se trebali ugledati na njih u filmovima. Tko kaze da ne trebaju snimati Patriote i Pearl Harbore? Samo nek ne serviraju svoja sranja svima ostalima...
Bio sam ironièan, naravno.
Zaťto kaŞeť da ih serviraju? Ispada da gospoðe uèiteljice u Hrvatskoj vode djecu u kino gledati te filmove kao ťto su ih drugarice uèiteljice vodile na Kozaru ili Bitku na Neretvi. Nitko ne tjera ljude kod nas ili bilo gdje u svijetu da gledaju te filmove.
Uostalom, oni imaju i neke univerzalne poruke, npr. Patriot nam poruèuje da pojedinac mora biti uvijek spreman samoinicijativno se braniti od tiranije, te da treba nauèiti muťku djecu da pucaju kao natjecatelji na Olimpijadi :smt003
Cijenim njihovu brigu za vlastiti nacionalni interes i who-gives-a-shit-what-others-think stav (Hrvatima treba malo toga), ali upravo ih iz istih razloga mrzim
Ovo me podsjeĂŚa na ono kad Ĺžene mrze neku trebicu sa savrĹĄenim sisama :smt003
mossad je znao nekoliko dana prije nego ĹĄto se dogodilo. za sve su ti Ĺžidovi krivi
I Niko Kranjèar, i Hercegovci iz podsljemenske zone :smt005
Srce mi se stisne kada vidim slike one jadne izranjavane, gladne djecice u Iraku kako leze na ulici pokraj ubijenih roditelja..ne znam zasto..ali stradalih Amera i ostalih ljudi u zrakoplovima mi nije niti upola zao koliko te jadne djece u tim zemljama...ovi su barem imali neki zivot prije toga..ne znam dal je Bush ikada vidio i jednu sliku, ali ja na njegovom mjestu ne bi mogla spavati, niti zivjeti znajuci kakvo sam zlo nanjela :smt013 :smt009 :smt010 :smt011
jos cemo mi od terorizma napravit pozitivnu stvar :smt003
Ma teroristi su legende! Ne znam zasto se jos nisam obrezao... :smt003
...cekaj...znam... :smt011
Srce mi se stisne kada vidim slike one jadne izranjavane, gladne djecice u Iraku kako leze na ulici pokraj ubijenih roditelja..ne znam zasto..ali stradalih Amera i ostalih ljudi u zrakoplovima mi nije niti upola zao koliko te jadne djece u tim zemljama...ovi su barem imali neki zivot prije toga..ne znam dal je Bush ikada vidio i jednu sliku, ali ja na njegovom mjestu ne bi mogla spavati, niti zivjeti znajuci kakvo sam zlo nanjela :smt013 :smt009 :smt010 :smt011
Samo ĹĄto su tu djecu pobili sunitski teroristi, a ne Amerikanci. DoĹĄla je u Irak Bin Ladenova ekipa i krenula ubijati ĹĄijitske pse, kako ih oni nazivaju. Razlika je ĹĄto sad mediji svakodnevno prikazuju nasilje, dok u Sadamovo vrijeme plitke masovne grobnice koje je punio Kurdima nisu prikazivali na telki. Ĺveliki kuracijitske pobune guĹĄio je na naèin da bi "oèistio" cijele regije i isuĹĄio tlo na kojem su Ĺživjeli kako bi zauvijek zatro tragove pobunjenih sela.
Samo ĹĄto su tu djecu pobili sunitski teroristi, a ne Amerikanci. DoĹĄla je u Irak Bin Ladenova ekipa i krenula ubijati ĹĄijitske pse, kako ih oni nazivaju. Razlika je ĹĄto sad mediji svakodnevno prikazuju nasilje, dok u Sadamovo vrijeme plitke masovne grobnice koje je punio Kurdima nisu prikazivali na telki. Ĺveliki kuracijitske pobune guĹĄio je na naèin da bi "oèistio" cijele regije i isuĹĄio tlo na kojem su Ĺživjeli kako bi zauvijek zatro tragove pobunjenih sela.
Dobro...i sta se tu promijenilo otkad su Amerikanci dosli? Ili jos gore, sto ce se dogoditi kad se povuku?
Baby Girl
12-09-2006, 00:44
...tuzan film :smt090
ima malo elemenata drame, no to valjda dolazi u paketu :)
Hercegovci iz podsljemenske zone :smt005
:smt066 Who said that? :smt047
RastuĹžio sam se nad onim obiteljima i snimkama...
:smt010
RastuĹžio sam se nad onim obiteljima i snimkama...
:smt010
Operation successful :smt006
Amerikanci (èitaj: njihova administracija) se ponaťaju jako bahato, ali niťta ne moŞe opravdati taj teroristièki èin! I mislim da su to amerikanci malo preuvelièali! Kad su kod nas ginuli neduŞni ljudi u ratu, onda nikom nita...i traŞe od nas da dajemo svoje generale u Haag, a istovremeno da njihove ljude ne ťaljemo...kako su licemjerni! Ja jesam za pravdu, ali onda neka bude za sve isto i neka svi koji su èinili ratne zloèine odu na taj hebeni meðunarodni sud :smt067
Insomniac
12-09-2006, 15:54
Amerikanci (èitaj: njihova administracija) se ponaťaju jako bahato, ali niťta ne moŞe opravdati taj teroristièki èin! I mislim da su to amerikanci malo preuvelièali! Kad su kod nas ginuli neduŞni ljudi u ratu, onda nikom nita...i traŞe od nas da dajemo svoje generale u Haag, a istovremeno da njihove ljude ne ťaljemo...kako su licemjerni! Ja jesam za pravdu, ali onda neka bude za sve isto i neka svi koji su èinili ratne zloèine odu na taj hebeni meðunarodni sud :smt067
i taj medunarodni sud je sprdacina samo takva.
7 zemalja ga nije priznalo,i to
SAD,Kina,Indija,Izrael....
znaci negdje oko 45 % stanovnistva zemlje....
Dobro...i sta se tu promijenilo otkad su Amerikanci dosli? Ili jos gore, sto ce se dogoditi kad se povuku?
Pa neke stvari su se promijenile, Irak je odrĹžao prve demokratske izbore u povijesti i izglasao vladu i novi ustav. Odreðene snage koje su izgubile vlast to ne mogu prihvatiti i Ĺžele pokrenuti graðanski rat, u suradnji s stranim teroristima. Ĺveliki kuracto ĂŚe biti, ne znam. Nadam se pobjedi demokratskih snaga nad terorizmom.
i taj medunarodni sud je sprdacina samo takva.
7 zemalja ga nije priznalo,i to
SAD,Kina,Indija,Izrael....
znaci negdje oko 45 % stanovnistva zemlje....
Taj meðunarodni sud je sud za ratne zloèine poèinjene na podruèju bivťe SFRJ, kakve veze imaju Kina, Indija i Izrael s njim...ali inaèe se slaŞem da je to sprdaèina
Figo, nesreco, ocito ne govore o ICTY-u nego o Medjunarodnom sudu u nastajanju.
Insomniac
12-09-2006, 17:32
Taj meðunarodni sud je sud za ratne zloèine poèinjene na podruèju bivťe SFRJ, kakve veze imaju Kina, Indija i Izrael s njim...ali inaèe se slaŞem da je to sprdaèina
Krivo
Postoji medunarodni ad hoc sud za ratne zlocine na podruju bivse Yu,osnovan rezolucijom vijeca sigurnosti 827,25.05.1993.
Popularni ICTY
Ovdje govorim o medunarodnom sudu osnovanom rimskim statutom koji je poceo sa radom 01.07.2003 godine i nema nikakve veze sa ICTY
Ovo me podsjeĂŚa na ono kad Ĺžene mrze neku trebicu sa savrĹĄenim sisama :smt003
Cuj, te trebice bar ne povecavaju vlastite sise crpeci manje :smt005
konzerva
12-09-2006, 19:01
cant we all just get along
Aha, krivi su im Ameri, a ne serija komunistièkih proljeva koji su tamo vladali i joÅ¡ vladaju. Åveliki kuracta je falilo Pinochetovom Èileu? Latinosi su u kurcu su samo kad biraju primitivne ljevièare iz džungle...
šta je falilo Pinochetu?!
sigurno se šališ
osim kaj je bio zloèinac i kaj su ga instalirali ameri umj. legalno izabranog predsjednika
i da krivi su im ameri jer su upropastili sve te zemlje zbog svojih interesa. sve one vojne hunte i desnièarski diktatori, to su sve amerièka posla
latinosi su mogli birat kajgod, al ak se amerima ne bi svidjelo e onda ajmo cia, kissinger i ostala govna na posao..
oèito si neki amerofil.
a kaj æeš
Pa neke stvari su se promijenile, Irak je održao prve demokratske izbore u povijesti i izglasao vladu i novi ustav. Odreðene snage koje su izgubile vlast to ne mogu prihvatiti i žele pokrenuti graðanski rat, u suradnji s stranim teroristima. Åveliki kuracto æe biti, ne znam. Nadam se pobjedi demokratskih snaga nad terorizmom.
:smt005 :smt005 :smt005 :smt044 :smt044 :smt044
kao da je sam Bush postao
u iraku je divno
svaki dan 100-injak ljudi pogine al ljudi su se veæ navikli i mirni su oko tog..
u iraku su sami iraèani graðani drugog reda i ameri im mogu radi kaj god oæe
daleko od toga da je saddam bio anðeo, bio je luðak al opet ne sviða mi se ni amerièki naèin riješavanja stvari. di nam se sprdne, doðemo, okupiramo i jebe nas se.. kao širimo demokraciju a u biti krademo naftu..
svi smo vidjeli snimke iz abu ghraiba
i kaj se dogaða u guantanamu se zna
i sam bush je priznao da cia ima zatvore po europi
nemrem vjerovat da ima ljudi koji fakat vjeruju u njihova sranja i sranja koja svakodnevno prièa bush
jebe se njih za demokraciju
njima je do nafte i para ljudi!
nafte i para!!!!
Krivo
Postoji medunarodni ad hoc sud za ratne zlocine na podruju bivse Yu,osnovan rezolucijom vijeca sigurnosti 827,25.05.1993.
Popularni ICTY
Ovdje govorim o medunarodnom sudu osnovanom rimskim statutom koji je poceo sa radom 01.07.2003 godine i nema nikakve veze sa ICTY
Ja sam rekao " Kad su kod nas ginuli neduŞni ljudi u ratu, onda nikom nita...i traŞe od nas da dajemo svoje generale u Haag, a istovremeno da njihove ljude ne ťaljemo...kako su licemjerni! Ja jesam za pravdu, ali onda neka bude za sve isto i neka svi koji su èinili ratne zloèine odu na taj hebeni meðunarodni sud "...mislim da je bilo i viťe nego oèito na koji sam ja sud mislio...ali za svaki sluèaj - ICTY :smt002
Mo, u Abu Ghraibu su oni koji postavljaju bombe i ubijaju djecu, koji svaki dan ubiju oko 100 Iraèana. PodrŞavať li i napade na Hrvatsku? Ipak su i hrvatske postrojbe u BiH ubijale muslimane. Imamo i u Afganistanu postrojbe koje se bore protiv talibana. Zamisli tek koliko su Hrvati pobili Turaka kroz povijest? Mislim da smo po Bin Ladenovim kriterijima "zasluŞili" napad, èak i viťe nego Amerikanci.
Zamisli tek koliko su Hrvati pobili Turaka kroz povijest?
Da...Hrvati su krivi kao i uvijek...pokazivali Turcima guzicu preko granice pa su oni jadni popizdili :smt005
Lucius Veratius
13-09-2006, 16:36
Mo, u Abu Ghraibu su oni koji postavljaju bombe i ubijaju djecu, koji svaki dan ubiju oko 100 Iraèana.
Mi to ne znamo.
Svatko ima pravo na poťteno suðenje i na zaťtitu od muèenja. Ono kaj se dogaðalo u Abu Ghraibu je bilo èisto iŞivljavanje. Na slikama se vidi kakvi su neki od èuvara bolesnici. Smjeťkaju se mrcvareÌi zarobljenike.
face to face
13-09-2006, 18:37
mislim da na ovom topiĂŚu mogu namirisati novog busha :smt003
*SUPERMAN*
13-09-2006, 21:26
http://www.commonground.ca/iss/0609182/ ... cker.shtml (http://www.commonground.ca/iss/0609182/cg182_Zwicker.shtml)
Mo, u Abu Ghraibu su oni koji postavljaju bombe i ubijaju djecu, koji svaki dan ubiju oko 100 Iraèana. PodrŞavať li i napade na Hrvatsku? Ipak su i hrvatske postrojbe u BiH ubijale muslimane. Imamo i u Afganistanu postrojbe koje se bore protiv talibana. Zamisli tek koliko su Hrvati pobili Turaka kroz povijest? Mislim da smo po Bin Ladenovim kriterijima "zasluŞili" napad, èak i viťe nego Amerikanci.
Hrvatska ima par kontigenata, a 90% je vojna policija koja sprijeèava nerede...znaèi i sam si zakljuèio da samo talibani rade nered, pa se zato bore protiv njih! :smt068 I drugo, da opÌe je poznato da su Hrvati napadali Turke na njihovom podruèju i ubijali, izmeðu ostalog, i njihove plemiÌe...stvarno si smjeťan! Joť samo reci da smo mi napali srbe :smt009
Smijeťan si jedino ti jer uopÌe nisi shvatio ťto èovjek Şeli reÌi. Kad bi ti glavu prestao opsjedati djetinjasti antiamerikanizam, moŞda bi uspio èitati s razumijevanjem.
SmijeĹĄan si jedino ti jer uopce nisi shvatio ĹĄto covjek Ĺželi reci. Kad bi ti glavu prestao opsjedati djetinjasti antiamerikanizam, moĹžda bi uspio citati s razumijevanjem.
Ti si smjeĹĄan ako to smatraĹĄ antiamerikanizmom...ja imam malo viĹĄe uvida u dogadaje u SAD-u od tebe, pa sam samo kritizirao Bushevu administraciju, a ne SAD!
.ja imam malo viĹĄe uvida u dogadaje u SAD-u od tebe
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
No. Chance. In. Hell.
No. Chance. In. Hell.
Jel? Fox News? :smt005
.ja imam malo viĹĄe uvida u dogadaje u SAD-u od tebe
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
No. Chance. In. Hell.
Hehe, ja ne mislim na gledanje CNN-a i tih vjesti! :smt015
Bit ĂŚe da te informira neka tetka iz Amerike svaki dan na telefon.
Bit ĂŚe da te informira neka tetka iz Amerike svaki dan na telefon.
Ako te bať zanima 8 godina sam Şivio tamo, i imam puno frendova kod kojih idem svake godine...a ti si na satelitskoj pogledao jedne vjesti i proèitao neťto u novinama i sada misliť da si popio svu pamet svijeta :smt002
O amerièkoj politici se uopÌe ne informiram iz domaÌih novina, jer kad bi to radio, zastupao bi glupe stavove kao i veÌina ljudi na forumu. Za takve stvari tu su Wall Street Journal i National Review Online. Communist News Network uopÌe ne pratim, nekad gledam Fox News ako ima neki live politièki dogaðaj. ZahvaljujuÌi blagodatima Interneta, pratim svakodnevno meðunarodne forume, newsgroupse i blogove vanjskopolitièkog sadrŞaja i odrŞavam redovnu e-mail korespondenciju s desetak politièkih aktivista, veÌinom iz SAD-a. Moj uvid u amerièku i vanjsku politiku je dovoljno ekstenzivan da me nekad ťokira neinformiranost ljudi koji bi trebali biti strani dopisnici hrvatskih medijskih kuÌa. Uzevťi da me nimalo ne fascinira razina upuÌenosti "profesionalnih" novinara koji Şive tamo 11 mjeseci godiťnje i plaÌeni su za to, nemoj smatrati èudnim ťto te zbog tvojih "8 godina i hrpe frendova" uopÌe ne smatram osobom s boljim uvidom od moga u amerièka politièka zbivanja. MoŞda sam u krivu, ali ne vjerujem.
O amerièkoj politici se uopÌe ne informiram iz domaÌih novina, jer kad bi to radio, zastupao bi glupe stavove kao i veÌina ljudi na forumu. Za takve stvari tu su Wall Street Journal i National Review Online. Communist News Network uopÌe ne pratim, nekad gledam Fox News ako ima neki live politièki dogaðaj. ZahvaljujuÌi blagodatima Interneta, pratim svakodnevno meðunarodne forume, newsgroupse i blogove vanjskopolitièkog sadrŞaja i odrŞavam redovnu e-mail korespondenciju s desetak politièkih aktivista, veÌinom iz SAD-a. Moj uvid u amerièku i vanjsku politiku je dovoljno ekstenzivan da me nekad ťokira neinformiranost ljudi koji bi trebali biti vanjski dopisnici hrvatskih medijskih kuÌa. Uzevťi da me nimalo ne fascinira razina upuÌenosti "profesionalnih" novinara koji Şive tamo 11 mjeseci godiťnje i plaÌeni su za to, nemoj smatrati èudnim ťto te zbog tvojih "8 godina i hrpe frendova" uopÌe ne smatram osobom s boljim uvidom od moga u amerièka politièka zbivanja. MoŞda sam u krivu, ali ne vjerujem.
Ako je istina da pratiť sve ťto si tu naveo onda povlaèim ono o tvoj neinformiranosti...a ovo ťto si rekao za naťe dopisnike se potpuno slaŞem...Silvija Luks (ako se ne varam bila je glavna izvjestiteljica HRT-a iz D.C.)je pravi primjer :smt009 :smt005
Robierre de Cochon
14-09-2006, 17:13
Ako je istina da pratiť sve ťto si tu naveo onda povlaèim ono o tvoj neinformiranosti...a ovo ťto si rekao za naťe dopisnike se potpuno slaŞem...Silvija Luks (ako se ne varam bila je glavna izvjestiteljica HRT-a iz D.C.)je pravi primjer :smt009 :smt005
Pa ne bih bas reko da je zena neinformirana. Doduse, otvoreno je pristrana - ali to ne bi trebao biti problem. :smt001
@Figo ---> sve OK. Ja sam isto poĹžurio i optuĹžio te za antiamerikanizam iako zato uopĂŚe nije bilo povoda u tvojim postovima (vjerojatno sam te pomijeĹĄao s nekim drugim - puno stvari mi se trenutno mota po pameti)
@Roby ---> Silviju pere gadan delirium tremens. Ăuo sam iz pouzdanih izvora da je nije strana flaĹĄica. Sad je to uzelo danak, pa brka senatora Johna Kennedyja i senatora Johna Kerryja :smt003
OpĂŚenito stav, stranih dopisnika HRT-a je: "Super, uvalio sam se, sad ĂŚu ĹĄopingirati po zapadnom svijetu i prepisivati agencijske vijesti".
Robierre de Cochon
14-09-2006, 17:23
Silviju pere gadan delirium tremens. Ăuo sam iz pouzdanih izvora da je nije strana flaĹĄica. Sad je to uzelo danak, pa brka senatora Johna Kennedyja i senatora Johna Kerryja .
Hm..cisto moguce.
Razmisljao sam o tome jednom kad sam gledao njen intervju s Carlom del Ponte. :smt003
Lucius Veratius
14-09-2006, 17:31
Silvija Luks je u banani, kao i njezin sinek.
Mi to ne znamo.
Svatko ima pravo na poťteno suðenje i na zaťtitu od muèenja. Ono kaj se dogaðalo u Abu Ghraibu je bilo èisto iŞivljavanje. Na slikama se vidi kakvi su neki od èuvara bolesnici. Smjeťkaju se mrcvareÌi zarobljenike.
Naravno, slaŞem se. Muèenje je apsolutno pogreťno. Te slike amerièkog white trasha kako vodi na uzici zatvorenike se u raspravama koriste uglavnom kao krunski dokaz amerièkog zla, dok se istovremeno opravdava teroristièko djelovanje. Redovito se zaboravlja da su Amerikanci odmah sudili tim vojnicima koji su provodili muèenje, ťto drŞavama poput Rusije ne pada na pamet, iako su im trupe istrijebile èetvrtinu èeèenskog stanovniťtva. Oni vjerojatno nisu tako medijski zanimljivi, èak se o Rusima i Putinu pozitivno izjaťnjavaju oni koji napadaju SAD.
lobotomija
14-09-2006, 22:06
ja bih bez problema poloŞio onaj imigracijski za amerièku povijest i kultruru!!
znam viĹĄe o njihovoj povijesti nego oni sami!!!
da li sada uviðate kolika je snaga ispiranja mozga filmovima.
ti neprimjetni kadrovi u koji se ugura amerièka zastava ili coca-cola i slièno?
j***** ih sve!
rekoh jednom ameru da Ìu ako ne prestanu snimati priglupe filmove gdje uèe sami sebe o sovjoj povijesti i blagostanju amerièkog sna blateÌi druge narode (jer samo su oni veliki i pametni) da Ìu se odnah sutra pridruŞiti alkaidi!
:smt005
uťuti, jer ne znať ťto govoriť.prièati o ratu u bih znaèi poznavati dobro proťlost hrvata koji tamo Şive, poznavati stvari koje su dovele tog rata, razumjeti okolnosti i zaťto se drukèije nije moglo.
vidim da nitko na ovom forumu to ne moŞe objektivno, èak ni ja.
priznajem gubim objektivnost jer toliko grizem ljude koji poènu o hrvatskim agresorima da poŞale ťto su se ikada rodili!
zato zaèepi jer meni ne trebaju revni hrvati koji misle da okrivljavanje vlastitog naroda(ispravno ili ne) i drŞenje strane jednako krivih ili viťe krivih(ispravno ili ne) ih èini cool , pametnijim i objektivnijim od drugih.
moŞda misliť da si vidio svjetlo dana kada ovako piťeť ali ja ti kaŞem da se spotièeť u mraku.
kao i ostali.
kao i ja.
ali ja barem iamm svoj traèak svjetlosti
i obejktivnost kada sam trijezan od svojih osobnih trauma.
a 11.9, Ĺžao mi je amerana letu 93 jer su bili dovoljno glupi da se ubiju sami da spase koga?budal eiz pentagona koji bi njih lagano pustili da umiru da se sami spase.zbog tih krelaca u pentagonu i jesu bili oteti!i oni umiru spaĹĄavajuĂŚi ih!
eto zaĹĄto sam plakao na kraju filma!
ponekad ne razumijem kako ljudi mogu biti tako straĹĄno glupi!!!!!
:smt013
a 11.9 je bio Şrtvovanje vlastitog naroda da bi od njega dobili pristanak da pobiju sve arape.odreðeni ameri ne bi nikada pristali na reprizu vijetnama ali vijetnamci nikada nisu doťli u njihovu bajkovitu drŞavu i pobili kokoťi ups...amerikance.
samo nevine amerikance s obiteljima koji su n-e-v-i-n-i-
nisu oni bili nevini oni su svi bili krivi.krivi ťtosu bili maeri.predstavljakli su amerièki naèin Şivota, amerièku glupost i zato su mrtvi.
ti teroristi su barem u njima zatrli sv eono ĹĄto su mrzili kod amerikanaca.
meni je jedino Ĺžao toga tĹĄo su svi previĹĄe licemjerni da bi jednostavno rekli:amerika je svjetska sila.alitoje samo jedna federacija.
kada bi ostatk svijeta staona krajj tim debilima koji ih izrabljuju mogli bi nam pofafati svima!
tko nam j ekriv ĹĄto europa nije bila novotkriveni kontinent na kojeg su svi doletjeli s amerike?
sad bi postojao europski san i europska laŞna èednost?
Gle, ja sam govorio o tome kako Bin Laden vjerojatno gleda na taj sukob, ne ono ťto ja mislim i da bi Hrvatska lako mogla postati Şrtva njegove organizacije zbog tih dogaðaja. Francuskoj prijeti napadima zbog marama, mislim da je rat u BiH puno snaŞniji razlog, ali priznajem da ne znam ťto se njemu mota po glavi.
I stvarno misliť da Amerika izrabljuje Hrvatsku? Od svih potencijalnih svjetskih sila, Amerikanci su daleko najbolji. Rusi i Kinezi su mnogo okrutniji i bezobzirniji od njih, kad kineski div zatreba naftu, molit Ìe Arapi Amerikance da ih brane. Kad oni osvoje neki teritorij, tipa Tibet, odmah tamo i nasele desetak milijuna ljudi i to postaje dio Kine, nema povlaèenja.
lobotomija
14-09-2006, 23:05
I stvarno misliť da Amerika izrabljuje Hrvatsku? Od svih potencijalnih svjetskih sila, Amerikanci su daleko najbolji. Rusi i Kinezi su mnogo okrutniji i bezobzirniji od njih, kad kineski div zatreba naftu, molit Ìe Arapi Amerikance da ih brane. Kad oni osvoje neki teritorij, tipa Tibet, odmah tamo i nasele desetak milijuna ljudi i to postaje dio Kine, nema povlaèenja.
nah, ne mislim ja da nas ameri izrabljuju,mi smo njima trenutno nebitni i nezanimljivi.kao i rusima i kinezima.
ali zato maðari , austrijanci i talijani kupuju sve Şivo èeg ase domognu ali ni to nije izrabljivanje.
gle ako smo nesposobni i ne moĹžemo sovj ebanke i telekomunikacije drĹžati pod sobom onda neka ih vode stranci.
barem oni znaju kako.
jer mi oèito ne znamo niťta osim biti apatièni, odati se kriminalu i pokrasti ťto viťe od svog poslodavca, sugraðanina i drŞave.
Ĺživi pijesak.
to je slogan koji treba hrvatskoj.
ťtogod da pokuťať samo joť viťe produbljujeť meðunarodni dug
nemať svoje banke , strancima plaÌať struju, vodu, telefon, uskoro i ljetovanje(èiji su hoteli i otoci?)
*histerièan smijeh*
jedini naèin na koji Ìemo mi prestati biti papci je da eutanziramo u plinskim komorama sve stanovnike iznad 60 godina.
uvedemo zakon po kojem nitko ne smije Ĺživjeti dulje od 60
jer ne stigne on zaraditi dovoljno da zasluĹži da mu se mirovina isplaĂŚuje do 90 godine!
4 umirovljenika na jednog zaposlenog i
ne znam ni ja koliko nezaposlenih ili nesposbnih...
pa ne moĹže se to ni teoretski se rijeĹĄiti bez likvidacije umiruĂŚih-penzionera i hitnog procvata u vidu novih poslova...
ali bitno da svi napuĹĄtaju brod koji tone puneĂŚi dĹžepove novcima...
onim ĹĄto je preostalo.
Švabosanac
15-09-2006, 01:06
[quote=lobotomija]
a 11.9, Ĺžao mi je amerana letu 93 jer su bili dovoljno glupi da se ubiju sami da spase koga?budal eiz pentagona koji bi njih lagano pustili da umiru da se sami spase.zbog tih krelaca u pentagonu i jesu bili oteti!i oni umiru spaĹĄavaju
Lucius Veratius
15-09-2006, 02:52
Redovito se zaboravlja da su Amerikanci odmah sudili tim vojnicima koji su provodili muèenje, ťto drŞavama poput Rusije ne pada na pamet, iako su im trupe istrijebile èetvrtinu èeèenskog stanovniťtva. Oni vjerojatno nisu tako medijski zanimljivi, èak se o Rusima i Putinu pozitivno izjaťnjavaju oni koji napadaju SAD.
SlaŞem se. Drago mi je ťto su ti zloèinci zavrťili u buksi. Ameri su tako trebali reagirati i u mnogo drugih sluèajeva npr. nakon masakra u selu My Lai u Vijetnamu, kad su zloèinci dobili smijeťne kazne.
Kaj se tièe ruske administracije, to su pak posebne pizdetine. Ăeèene brutalno istrebljuju, dok za to vrijeme primaju u posjet èelnike Hamasa. Ĺ˝ele steĂŚi svoj nekadaĹĄnji utjecaj u svijetu, no to hvala Bogu neĂŚe uspjeti, jer su ekonomski inferiorni SAD-u i vjerojatno ĂŚe uvijek biti.
Robierre de Cochon
15-09-2006, 10:50
nah, ne mislim ja da nas ameri izrabljuju,mi smo njima trenutno nebitni i nezanimljivi.kao i rusima i kinezima.
ali zato maðari , austrijanci i talijani kupuju sve Şivo èeg ase domognu ali ni to nije izrabljivanje.
gle ako smo nesposobni i ne moĹžemo sovj ebanke i telekomunikacije drĹžati pod sobom onda neka ih vode stranci.
barem oni znaju kako.
jer mi oèito ne znamo niťta osim biti apatièni, odati se kriminalu i pokrasti ťto viťe od svog poslodavca, sugraðanina i drŞave.
Ĺživi pijesak.
to je slogan koji treba hrvatskoj.
ťtogod da pokuťať samo joť viťe produbljujeť meðunarodni dug
nemať svoje banke , strancima plaÌať struju, vodu, telefon, uskoro i ljetovanje(èiji su hoteli i otoci?)
*histerièan smijeh*
jedini naèin na koji Ìemo mi prestati biti papci je da eutanziramo u plinskim komorama sve stanovnike iznad 60 godina.
uvedemo zakon po kojem nitko ne smije Ĺživjeti dulje od 60
jer ne stigne on zaraditi dovoljno da zasluĹži da mu se mirovina isplaĂŚuje do 90 godine!
4 umirovljenika na jednog zaposlenog i
ne znam ni ja koliko nezaposlenih ili nesposbnih...
pa ne moĹže se to ni teoretski se rijeĹĄiti bez likvidacije umiruĂŚih-penzionera i hitnog procvata u vidu novih poslova...
ali bitno da svi napuĹĄtaju brod koji tone puneĂŚi dĹžepove novcima...
onim ĹĄto je preostalo.
potpisujem
Iako je ovo dosta stara tema, preporučam da pogledate zeitgeist ("duh vremena"- znači da se određeno vremensko razdoblje može kritički ocjeniti tek kada prođe...), martial law 9.11 malo duži al detaljnije objašnjava taj fenomen WTC-a. Ima još jedan koji pokazuje točno što se dešavalo u Iraku u kritično vrijeme...
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7743189197 (http://video.google.com/videoplay?docid=-594683847743189197)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 3039993638 (http://video.google.com/videoplay?docid=3218155323039993638)
U biti za takve dokumentarce neki priljepljuju frazu "teorija urota" kako bi ih se obezvrijedilo. Ako pogledate vidjet ćete da neke stvari nemaju veze s zdravim razumom.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7695921912 (http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912)
Isto tako preporučam dokumentarac "how money is created" ili "money as debt" koji zapravo govori tko drži u šaci novac (država ne proizvodi novac, Federalne rezerve su privatna organizacija koja okuplja 12 banaka) i koja je narav papirnatog novca, novan nastaje iz duga.
http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=vVkFb26u9g8&feature=related)
Sad proučavam malo američke medije...
- jeste znali da je u americi bilo 50-ak medijskih kompanija za vrijeme regana a danas se smanjilo na manje od 6!!!!!!! (oni to zovu konsolidacija medija... finija riječ za monopolizaciju)
- od prije par godina mediji u Americi nisu zakonski obvezne da prikazuju istinu (čime je zapravo legalizirano krivotvorenje i laganje )
- dokaz ovoj monopolizaciji možete vidjeti zadnje vrijeme za ovo sranje u Gazi... U Americi svi navijaju za agresore... zbilja je smješno, ali tragično koliko daleko mogu iči...
http://www.youtube.com/watch?v=hLGARn7f ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=hLGARn7fgHY&feature=related)