PDA

View Full Version : Provjere x-ica u menzama i ine zavrzlame

Vassago
09-11-2009, 15:34
Ovako, imao bih nesto reci, samo nisam siguran di, pa neka moderatori premjeste u drugu temu ako je smatraju prikladnijom.

Dakle ono sto bih htio reci je: PRIGOVOR!!!!!!!!!!! :mad2:

Eh sad. Dakle ja sam vanredni student, dolazim izvan ZG, i osnovni problem je bio pobrinuti se za hranu. Kao i vecina drugih rijesio sam to tako da sam kupio x icu. I sad su se ocito nasli neki mudrijasi i odlucili tome stati na kraj samo da bi nas malo mucili, ekipa gj :thumbup: .
Jos nekidan uletila mi blagajnica da cija mi je to iksica, bla bla, da nece to vise tako moci, da ce se ubrzo tome stati na kraj. I stvarno, danas dodem u sc, kod blagajne neki zastitar, ''molim vas iksicu'' i zasije on meni opomenu, iduci put ide blokiranje iksice, kaze on meni.

Eto zanima me ima li vas jos ovdje vanrednih, da vam se isto dogodilo?

Mislim, sto smo mi, gradani drugog reda, jebeni zidovi u nacistickoj njemackoj?? Sto mi trebamo biti gladni?
Opcenito sto se toga tice nije mi jasna podijela na redovne i vanredne, jednako placamo faks i na prijemnom smo mnogi imali samo neznatno manje bodova.
I sto ce oni sad sebi spasiti budzet sto ce par ljudi ostaviti gladnima, mislim koja picka materina,koristio ja ili onaj ko mi je proda iksicu, sto njih boli kurac! :mad2:
Je da je to ilegalno sve, prodaja isksica itd, ali to svi znaju da se radi i uvik se tako radilo i sad se nasa neko pametan. Kad su tako pametni neka onda i nama vanrednima stave nesto malo na iksicu. Uostalom, ne mora se raditi o kupoprodaji, zasto meni ne bi frend moga posuditi isksicu pa da odem do menze, a sluzbeno se vise ni to ne moze.
Eto, zanima me ima li ko kakvih mudrih komentara na to...

PJ
09-11-2009, 16:11
A kaj studentski zbor tu može... prigovarat jer se primjenjuje zakon?

Jedina preporuka je da probaš na feru, fsbu ili građevini.

Alita
09-11-2009, 16:14
Ako se mislis ozbiljnije baviti tim problemom, pokusaj pisati ministarstvu. Mislim da je to njihova nadleznost. Opcenito pitanje izvanrednih, statusa i prava.

Vassago
09-11-2009, 16:25
Zar mislis da bi to oni stvarno procitali :wink:

Alita
09-11-2009, 16:33
Sigurno ima neka tajnica koja to cita ::E:
A ako zelis bas izazvati pomutnju, preporucam preporuceno pismo naslovljeno ministru, u kojem izrazavas duboko zaljenje radi stanja u kojem se nalazis, kakva je to bolonja s izvanrednima etc., a prvu recenicu obavezno zapocni s 'dosad sam bio vjeran hdzov glasac, ali sam duboko razocaran / primoran promijeniti tu praksu '. Garantiram odgovor.

Vassago
09-11-2009, 16:46
Pa, u svakom slucaju cijenim prijedloge ::E: , samo volio bi da se na ovo javi jos ljudi u slicnoj situaciji, jer cini mi se da se niko ne buni, pa bi se trebalo skupit, organizirat, pobunit, jer sam sam - kap u moru.

fat drummer
09-11-2009, 17:09
problem leži u sljedećem - ministarstvo ne priznaje postojanje izvanrednih. naš faks omogućava postojanje izvarednih, ali tko želi biti vanredna mora se prilagoditi ograničenjima koja proizlaze iz statusa koji ne postoji za državnu administraciju.

naime, ti bi trebao raditi i to je to. ali ne radiš jerbo je utopija da će student raditi i studirati osim ako ne mora.

zbor ovdje nema nikavih nadležnosti, a ministarstvo će ti reći da odjebeš jer koristiš tuđu neprenosivu ispravu kako bi stekao prava koja nemaš

ne znam na koliko fakulteta uopće postoji staus vanrednoga, siguran sam ne na puno.

Vassago
09-11-2009, 17:20
E fala, dugo mi nije bilo jasno to sa vanrednoscu.:wink:
Mislim da kuzim sto oces reci, shit sux al im ne mos nista. Srica da uostalom imam sirok izbor poslova koje mogu raditi posli gimnazije... Triba sam se ici drogirati ka ostala djeca iz kvarta:roll:

fat drummer
09-11-2009, 17:25
a uvijek se nađe netko pametan tko se neće drogirat

malimrav85
09-11-2009, 18:57
Jedno kaj mi nije jasno u priči je zakaj dajete xicu zaštitaru?
Ko je on uopće da te bilo kaj traži? Nek ide ženu na blagajni pitat ko si.
sutra ću baš probat u sc da vidim tu proceduru...

Vlays
09-11-2009, 19:42
Meni je dobro što sam si sačuvao staru X-icu iz redovnih dana. A vjerujem da zaštitar nema kasu na sebi da ju može provuć i vidjet da ne vrijedi. :roll:

Glupi zaštitar. :lol:

Jedva čekam da budem :smartass:.

Vassago
09-11-2009, 23:01
A nema mozda pravo traziti x icu ali te ima valjda pravo izbaciti ako mu ne das. Eno pokrenuta je grupa na fejsu, pa sam procita svakakve price. Jos sam ja dobro prosa danas, cuo sam da je bilo rezanja x ica, tipa doslovno skarama, nasilnog izbacivanja.. Mislim boze sacuvaj ne bi da idemo krasti zlato a ne JESTI. :angry:
Uostalom probaj se suprotstaviti zastitaru kad te pograbi pa ce te jos optuziti za fizicki napad:thumbup:
Sad ima dosta traceva na fejsu ali navodno ih na nekim mjestima ima toliko da su ljudi mislili da se nesto dogodilo, jos ce menze pocet licit na zatvore lol :rotfl:

malimrav85
09-11-2009, 23:23
Pa ako me lik pipne stavljam ruke iza leđa i vičem upomoć, treba se pobunit! Nije taj lik kriv ail me nervira način! Ja imam xicu ali jebote, idu se oni obračunat sa kriminalom na najvišim razinama! Idioti!

Koji je ovo topic uopće?

Vassago
09-11-2009, 23:30
Eno pokusat ce se na fejsu organizirat prosvjed pa, joinajte ako ste zainteresirani..

PJ
09-11-2009, 23:34
Haha, di je duuh da ovo vidi. :mrgreen: Opet se dižu barikade zbog menzi :mrgreen:

Koja je to grupa?

malimrav85
09-11-2009, 23:39
da, daj grupu
u međuvremenu, selim na pravna pitanja

malimrav85
09-11-2009, 23:41
ZAKON O ZAŠTITI OSOBA I IMOVINE
Članak 28.
U obavljanju poslova tjelesne zaštite čuvar je za vrijeme dužnosti ovlašten:
- utvrditi identitet osobe koja ulazi, odnosno izlazi iz štićene građevine ili prostora,
- zapovijediti osobi koja remeti propisani red i mir udaljenje s prostora ili iz građevine koju štiti,
- zabraniti neovlaštenim osobama pristup štićenim građevinama ili prostoru,
- zadržati osobu koju je na prostoru ili u građevini koju čuva zatekao u činjenju kaznenog djela i izručiti je policiji,
- pregledati vozilo ili osobu na ulazu u čuvani prostor i izlazu iz njega.

Zadržana osoba mora se odmah predati policiji.
Čuvar, koji je zadržao osobu iz stavka 1. podstavka 4. ovoga članka, odmah izvješćuje policiju o zadržavanju i razlozima zadržavanja te mjestu na kojem je osoba zadržana i prema njoj postupa, do dolaska policije, po zapovijedima ovlaštene službene osobe Ministarstva.
Ovlaštena službena osoba Ministarstva izdaje usmene, odnosno pisane zapovijedi iz stavka 3. ovoga članka putem odgovarajućeg sredstva veze.

Ha ha ha, baš me zanima dal se ulaz u menzu u SC-u odnosi na to. ako je tome tako, mogu mu ja dat osobnu a ne xicu?

Vassago
09-11-2009, 23:42
Grupa se zove ''Što će nam gorile u menzi?!?''
U disscusion boardu se govori o prosvjedu.

Đ!
09-11-2009, 23:53
Ha ha ha, baš me zanima dal se ulaz u menzu u SC-u odnosi na to. ako je tome tako, mogu mu ja dat osobnu a ne xicu?

Ak te pita da se identificiraš, nemaš ti njemu kaj davat iksicu. Koliko ja znam, isprave su osobna i putovnica(neki tvrde i vozačka al to neznam).

malimrav85
09-11-2009, 23:55
Pa no, lik ti dođe da te ima pravo identificirat i ti mu fino daš osobnu. Xicu sakriješ do blagajne.
Joooooj, moram ić sutra u sc

fat drummer
10-11-2009, 09:17
dobro, đ je tu majstor kaznenog prava. korištenje tuđe neprenosive iskaznice radi stjecanja nekog prava koje ti ne pripada - to je neko kd ili?

također na poleđini iksice piše da je to identifikacijska isprava studenata u rh, ergo, tip bi mogao putem iksice utvrđivati identitet

ideja - ja npr imam svoju iksicu. pokažem tipu svoju iksicu a teti na blagajni svoju

Alita
10-11-2009, 11:11
ZAKON O ZAŠTITI OSOBA I IMOVINE
Članak 28.
U obavljanju poslova tjelesne zaštite čuvar je za vrijeme dužnosti ovlašten:
- utvrditi identitet osobe koja ulazi, odnosno izlazi iz štićene građevine ili prostora,

Prvo, koga se tu tjelesno stiti? Ili koji prostor ili gradevina?
On je tu da utvrdi imas li ti pravo jesti. To nije ovlasten?

veteran
10-11-2009, 11:27
Članak 29.

Čuvar smije u obavljanju poslova tjelesne zaštite uporabiti tjelesnu snagu, samo ako na drugi način ne može odbiti:

- protupravni i neposredni napad kojim se ugrožava njegov život ili život osoba koje čuva,

- protupravni i neposredni napad usmjeren na uništenje ili umanjenje vrijednosti imovine koju čuva.

ovo je dobro znat:mhm:

Ena
10-11-2009, 11:50
Eh, kad već o menzama. Rekla mi frendica da je nekoliko ljudi koje zna a koji su normalno upisli godinu, redovni su, došlo u menzu kad tamo kaže istekla vam x-ica. Nešto se događa kad su tako počeli...

Đ!
10-11-2009, 16:49
dobro, đ je tu majstor kaznenog prava.

Više nisam.:( U međuvremenu sam se specijalizirao za stvarno i zemljiškonjižno pravo.:mrgreen: Al brijem da je neko KD, otvorite KZ i čitajte.:mrgreen: No piše da je identifikacijska kartica STUDENTA. Zašto bih se ja morao identificirat kao student nekom tam zaštitaru?

Lipstick Girl
10-11-2009, 16:56
Pravo na iksicu imas 6 godina, a nakon toga bez obzira sto si i dalje redovan gubis pravo na subvencioniranu prehranu. Da nije u tome stvar?

georgee
10-11-2009, 16:57
jer samo studenti imaju pravo na prehranu u menzama?

PJ
10-11-2009, 17:01
Bilo bi dobro da svu diskusiju o tome nastavite na ovom topicu: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php?t=332&page=27

Ovo je forum studentskog zbora i nema nikakve veze s time.

Đ!
10-11-2009, 17:06
jer samo studenti imaju pravo na prehranu u menzama?

Brijem da ti možeš doć i platit redovnu cijenu i ne moraš bit student. Tak mi je netko pričao, ne sjećam se.

fat drummer
10-11-2009, 18:06
Više nisam.:( U međuvremenu sam se specijalizirao za stvarno i zemljiškonjižno pravo.:mrgreen: Al brijem da je neko KD, otvorite KZ i čitajte.:mrgreen: No piše da je identifikacijska kartica STUDENTA. Zašto bih se ja morao identificirat kao student nekom tam zaštitaru?
pa zato što kao student pod tim imenom i prezimenom imaš pravo na subvencioniranu prehranu

Ena
10-11-2009, 18:22
Pravo na iksicu imas 6 godina, a nakon toga bez obzira sto si i dalje redovan gubis pravo na subvencioniranu prehranu. Da nije u tome stvar?

Koliko ja znam nije svima isteklo 6 godina. Zato me i čudi. Uostalom, zašto uopće 6 god? Mislim dok god se upisuje i plaća... Ah administrativne zavrzlame.

malimrav85
10-11-2009, 19:13
Brijem da ti možeš doć i platit redovnu cijenu i ne moraš bit student. Tak mi je netko pričao, ne sjećam se.
Istina. Kaj ako mu kažem da idem platit redovnu cijenu?
:neko:
Fat, mislio si valjda da liku pokažeš svoju a jedeš na tuđu- :smartass:

Bez daljnjeg da je načelo ok da ne daju koristit tuđu xicu ali ono, to je hrana, nije da se belica dila.
Imao sam danas razgovor sa likom u sc-u. rekao sam mu da mu dam osobnu a xicu ne. Onda me zamolio lijepo da on nema veze s tim, da on ima posao da to radi i kaj on može. :cold: onda mi ga bilo žao pa sam mu dao.
:mhm:

veteran
10-11-2009, 19:33
:cold: onda mi ga bilo žao pa sam mu dao.
:mhm:

pederu:mhm::mrgreen:

veteran
11-11-2009, 10:30
http://www.vecernji.hr/vijesti/razlog-kontrole-studentskih-iskaznica-usteda-je-drzavi-clanak-48516

a netko od kolega je napisao:

Agramer198 je napisao/la:
Ja ne vjerujem kakve "specijalce" mi imamo u RH. Znao sam otici jednom tjedno jesti u menzu na frendovu iskaznicu zato kaj kada učim u NSB-u od jutra ogladnim,a NEĆU plaćati sramotne cijene koje imaju koncesionari na 5. katu NSB-a. Ispod 40-50 kuna nemreš dobiti ručak iako su gledanci besplatni ali te ne nahrane. Pa meni kao izvanrednom studentu je isto kao i onima koji su redovni osim kaj moji pljunu dodatnih 7000kn godišnje za školarinu,a nemam prava na besplatni prijevoz, iksicu (a time i na razne studentske popuste). Pa jbm kaj smo mi smeće izvanredni? A da ne spominjem kako nemamo prava na neke kolokvije i ostale pogodnosti... A svejedno studiram i učim kao redovni s tom razlikom kaj mi je teže i očekuje se još i da radim. Da ziher, studiram Pravo pa mi ostaje previše slobodnog vremena. Strašno..

:rotfl::mrgreen:

Vassago
11-11-2009, 21:51
E svaka cast sto su to novine objavile, da je bar netko na nasoj strani.

''Tako želimo spriječiti troškove državi – kaže ravnatelj Vidović.''

Pa jebem li im boga ako ce to pomoci u smanjenju drzavnog duga od 50 milijardi!!!!! Jebemte sto je spasonosno tih, par kuna ZA JEBENU DRZAVU! :mad2:

Sutra se na filozofskom u 15 h, SOBA A002, odrzava radna grupa na kojoj ce se raspravljat o prijedlozima sto uciniti u vezi toga, vjerojatno vezano i za prosvjed. Svi zainteresirani su pozvani.

Btw uz ono sto sam cita iz vasih postova o pravima zastitara, cini mi se da je onaj gof sto je nasilno izbacio studenticu iz menze prilicno prekoracio ovlasti.
Jebem ti svi ti panduri i zastitari ka da su previse gledali teksaškog walkera.. (walker, teksaski render, serija)

Đ!
11-11-2009, 22:19
Sutra se na filozofskom u 15 h, SOBA A002, odrzava radna grupa na kojoj ce se raspravljat o prijedlozima sto uciniti u vezi toga, vjerojatno vezano i za prosvjed. Svi zainteresirani su pozvani.

LOL, vi ćete raspravaljat o mogućem prosvjedu protiv zakonite uporabe identifikacijske kartice.:rotfl: Al ne krivim filozofe, ne razumiju svi kako funkcionira pravni sustav. Jbg.:(

face to face
11-11-2009, 22:30
iskreno mislim da postovi u kojima se psuje Bog, Alah, Buda ili netko peti trebaju biti izbrisani

ovlastenje tko ima pravo rabiti iksicu pise i na samoj iksici, tako da... istina je da mozete platiti redovnu cijenu i to ce vam oni napraviti ako nemate para na iksici ...

po meni je to glupo ali oni imaju pravo na to, a sada koliki su troskovi unajmljivanja dodatnih zastitara u usporedbi s tim koliko se potrosi na kao te dodatne troskove o tome bi se dalo raspravljati

ja mislim da bi im bilo znatno pametnije da se malo potrude podici kvalitetu te hrane u menzama

PJ
11-11-2009, 23:14
E svaka cast sto su to novine objavile, da je bar netko na nasoj strani.

''Tako želimo spriječiti troškove državi – kaže ravnatelj Vidović.''

Pa jebem li im boga ako ce to pomoci u smanjenju drzavnog duga od 50 milijardi!!!!! Jebemte sto je spasonosno tih, par kuna ZA JEBENU DRZAVU! :mad2:

Btw uz ono sto sam cita iz vasih postova o pravima zastitara, cini mi se da je onaj gof sto je nasilno izbacio studenticu iz menze prilicno prekoracio ovlasti.
Jebem ti svi ti panduri i zastitari ka da su previse gledali teksaškog walkera.. (walker, teksaski render, serija)
I mene je to užasno iznerviralo. Jebote, kolki se milijuni i milijarde tuku u razne pizdarije u ovoj državi, od legalnih do ilegalnih načina, al se zato štedi na hrani studenata.

iskreno mislim da postovi u kojima se psuje Bog, Alah, Buda ili netko peti trebaju biti izbrisani
Eh da, šteta što se tvoje mišljenje ne računa. :)

legionar
11-11-2009, 23:50
Što smo frajeri jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeboteeeee eeeee

face to face
12-11-2009, 01:18
sva sreca da se ni tvoje ne racuna jer je ispod razine pijanog kretena koji psuje mater drzavi u nekoj propaloj birtiji, a kamoli studenta pf... tuzno

Vassago
12-11-2009, 01:20
LOL, vi ćete raspravaljat o mogućem prosvjedu protiv zakonite uporabe identifikacijske kartice.:rotfl: Al ne krivim filozofe, ne razumiju svi kako funkcionira pravni sustav. Jbg.:(

E pa? Uostalom necemo mi prosvjedovat protiv zakonite uporabe identifikacijske kartice, nego protiv zakonite zabrane nezakinute uporabe :rotfl:
Ugrubo receno. Ono protiv cega je stvarno plan ici prosvjedovat je protiv daljnjeg zakidanja studenata, prvenstveno protiv toga sto nam ne daju jesti u toboznjoj drzavi znanja i ostalih sranja. Prosvjed protiv jos jedne od mnogobrojnih gluposti koje se dogadaju u ovoj drzavi. Nije nista bilo nezakonitog ni u drzavnoj maturi prosle godine, pa smo je isto prosvjedom makli, jer je bila navrat na nos, predana nama da je testiramo.

Private Joker, hvala na opasci. :thumbup:

Kalin
12-11-2009, 02:03
Prosvjed? Realizirano ukidanje državne mature i budući veličanstveni pothvati?
Pa gdje ti živiš!?
U Ustav, sa novim potencijalnim promjenama, treba uvesti odredbu o zabrani iskazivanja vlastitog mišljenja studenata FFZG-a.

Đ!
12-11-2009, 02:19
Ugrubo receno. Ono protiv cega je stvarno plan ici prosvjedovat je protiv daljnjeg zakidanja studenata, prvenstveno protiv toga sto nam ne daju jesti u toboznjoj drzavi znanja i ostalih sranja.

Ako ti je toliko bitno jesti za malo para, uči i stekni prosjek 3.5 i postani redoviti student. Po meni je bitnije da Zagrepčani dobiju više para na iksici jer je 250 kn(a bilo je 350) dovoljno za 2 tjedna pa predlažem da skupa sa prosjekom također prijaviš prebivalište u nekoj udaljenoj županiji ako si iz ZG. A što ćete tek reći kad uvedu svima E-indekse pa neće više biti prodavanja iksica?

Vassago
12-11-2009, 02:58
Ako ti je toliko bitno jesti za malo para, uči i stekni prosjek 3.5 i postani redoviti student. Po meni je bitnije da Zagrepčani dobiju više para na iksici jer je 250 kn(a bilo je 350) dovoljno za 2 tjedna pa predlažem da skupa sa prosjekom također prijaviš prebivalište u nekoj udaljenoj županiji ako si iz ZG. A što ćete tek reći kad uvedu svima E-indekse pa neće više biti prodavanja iksica?

Pa bitno mi je jesti za malo para jer nisam iz zg. I to jako bitno jer inace, objed vani me dode oko 40 kn (osim ako cu zivit na sendvicima i bureku) a ne 6-10, a nemam bas stablo sa kojeg ubirem lovu. A ta ideja da je bitnije da zagrepcani dobiju vise para ti je besmislena, jer sto ce im uopce iksica ako zive tu u zg sa roditeljima i imaju kod njih rucak. Al ok neki imaju razloge pa neka im, ne kazem da ne trebaju imat, al definitvno nije primarno.
A sto se 3.5 tice, to je cilj, ali nije mi svejedno proci cijelu prvu godinu bez iksice. A na kraju nije sigurno ni ocu li uspiti.
I kakvi E-indeksi konju, za koga ti navijas? ::E:

Kalin nemam pojma o cemu ti govoris, ali vidim da si neki skeptik :iviv:

PJ
12-11-2009, 09:56
Što smo frajeri jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeboteeeee eeeee
Yeeeeah:flirt:

Nego ontopic, prosvjedovanje protiv tog provjeravanja je potpuno promašeno. Treba prosvjedovat protiv statusa izvanrednog studenta, odnosno za ukidanje istog, jer on više nema nikakvog smisla, osim da bude laka zarada fakultetu.

Vassago
12-11-2009, 12:12
Yeeeeah:flirt:

Nego ontopic, prosvjedovanje protiv tog provjeravanja je potpuno promašeno. Treba prosvjedovat protiv statusa izvanrednog studenta, odnosno za ukidanje istog, jer on više nema nikakvog smisla, osim da bude laka zarada fakultetu.

Mozda, dapace, to bi bilo ono sto mene najvise zanima, ali prosvjed protiv tog provjeravanja je dosta sire interesne sfere pa je lakse okupiti veci broj ljudi. A ako nas je malo, tesko ista postic.

georgee
12-11-2009, 12:24
pj, jesi razmišljao da ovu raspravu preseliš na neki novi topic il da ga preseliš na događanja? fkt više nema veze s temom...

Vassago
12-11-2009, 12:32
Lol, ne znam, zapoceo sam bio u drugom topicu, pa su mi rekli da premistim vamo, tj ja cak i nisam taj koji je premistio vamo, samo sam pratio druge. :lol:

malimrav85
12-11-2009, 12:41
Ma kaj ti je, upiši upravni ili porezni studij!
:smartass:

Sad ću ić svaki mjesec potrošit sve kaj imam na xici! davat ću starcima, baki, burazu i njegovima... ma svima sokova, pudinga, jogurta...

Jučer dođem i tražim 10 jogurta i žena mi ne da. Reko dobro, može 5 sokova, 5 pudinga i 5 jogurta. I 2 štrukle, čisto da potrošim dnevnu subvenciju. :rotfl: Žena je malo zamucala, nije joj baš drago bilo al mi je morala dat.

Vassago
12-11-2009, 12:55
Mislim da je malo kasno sad za upis ::E:
A ovo za trosenje subvencije :rotfl: :thumbup:

PJ
12-11-2009, 18:06
Mozda, dapace, to bi bilo ono sto mene najvise zanima, ali prosvjed protiv tog provjeravanja je dosta sire interesne sfere pa je lakse okupiti veci broj ljudi. A ako nas je malo, tesko ista postic.
Pa nebi baš reko, velika većina "oštećenih" su izvanredni studenti, a oni se imaju puno više žalit nego samo hranu u menzi.

pj, jesi razmišljao da ovu raspravu preseliš na neki novi topic il da ga preseliš na događanja? fkt više nema veze s temom...
Eto novi topik.

malimrav85
12-11-2009, 18:19
NEMA PRAVO LEGITIMIRATI U JAVNOJ USTANOVI!! - ima u privatnoj.
JA IMAM PRAVO DA BILOKOME ODBIJEM POKAZATI OSOBNU (i policajcu) = OBLIK GRAĐANSKOG NEPOSLUHA
ha ha ha ha

Đ!
12-11-2009, 22:14
Pa bitno mi je jesti za malo para jer nisam iz zg.

A jebo ga ja, onda si trebao ucit kad je trebalo i bio bi redovni sa 700 kuna na iksici.:mrgreen: A E.indeksi su neminovni.

Libro
13-11-2009, 09:28
A jebo ga ja, onda si trebao ucit kad je trebalo i bio bi redovni sa 700 kuna na iksici.:mrgreen:

Dok ćeš se ti žaliti da je previsoka školarina i da ju treba smanjiti, onda ću ti ja odgovoriti da si mogao učiti dok je bio prijemni pa upisati bez plaćanja. Ili da si mogao nabiti prosjek 3.5 bez pada godine.

Vidiš li koliko bi moj odgovor bil bezvezan, čak i nepristojan i bezorazan? :mrgreen:

Đ!
13-11-2009, 18:12
Vidiš li koliko bi moj odgovor bil bezvezan, čak i nepristojan i bezorazan? :mrgreen:

Ne. :mrgreen: Zato što i ja to kažem - tko mi kriv što nisam učio i upao među redovne bez plaćanja.:thumbup:

Vassago
13-11-2009, 18:51
Kako imas los stav eeeeeej, vidi se da ovaj faks ubio zivot u tebi :wink:
Da, bilo bi puno bolje da si vise ucio, nabio si dioptriju na -10, vidao cure samo na internetu i stjecao frendove preko - zapravo ne bi imao frendove ::E: .
Mislim sprdam se, ali nije tako crno bijelo.:wink: Sto mislis da su svi koji su bili ispred tebe na listi stvarno bolji od tebe?

Đ!
13-11-2009, 19:05
A tebi se vidi da si prva godina ili da uopće nisi s ovog faksa.:mrgreen: Iksica je osobna isprava i ti nemaš pravo koristiti tuđu takvu ispravu. Okej, nisam protiv prakse posuđivanja iksica ali prosvjedovati protiv toga što se provodi zakon je budalaština. Nije ovo moj loš stav nego pravnički stav. Vidim kakvo je stanje i što želiš i jasno ti kažem da ništa od toga. Negdje je već fat drummer napisao da u zakonu nema pojma "izvanredni student" plus što se ide prema ukidanju izvanrednih. Nadalje, mislim da ova halabuka nije zbog posuđivanja iksica već zbog prodavanja iste. Davanje iksice drugome na korištenje je osnova za kaznenu odgovornost(kao što piše na poleđini), a prodavanje iksice je tek kažnjivo. Možda ti sad postane jasnije zašto sam napisao da filozofi ne znaju razmišljat pravnički jerbo samo netko tko ne shvaća pojam "prava" ili "zakonite uporabe i korištenja" može prosvjedovati protiv ovako nečega. A upošljavanje zaštitara je glupost, mogli su jednostavno blagajnicama reći da odbijaju tuđe iksice i bok.

PJ
13-11-2009, 19:07
Which brings me to what I've been saying all along, prosvjedujte protiv jebenog statusa jebenog izvanrednog studenta.

Antonio de Oliveira Salazar
14-11-2009, 03:15
Ovi u novinama su malo pretjerali, zasad se to provodi u SC-u ( i na borongaju ???),
a na ostalim menzama na fakultetima ne, koliko se čini, a nadamo se da i neće.U scu je logično jer tamo imaju resursa, a to su besposleni zaštitari koji su ionako tamo bez posla, pa su ih se sad sjetili da nešto korisno rade, a valjda je tako i na borongaju.

Jedina protumjera zasad je (pouzdajući se u blagajnice da neće bit biatches)
je da pokažeš svoju staru, a na blagajni izvadiš kupljenu xulju, po mogućnosti sa onim spolom koji si i sam, da baš ne upada krivo ime u oči na računalu.

BaF
14-11-2009, 14:31
Dobro, cekaj, al ja sad citam okolo da ti em provjeravaju iskice, em ti ne daju da platis hranu svojom iksicom pa ju das nekom drugom, jer kao traze i racun nakon izlaska iz menze.

Excuse me, koga?!
Ak sam kupila tu hranu, mogu je po zidovima razmazivat u osmicama, sta te koji kurac boli briga ko je grizo moju jabuku. Jel neko ovo krivo prenio?

I Đ, daj ne masiraj sad s ovim spikama. Svima nam je jasno ko sta moze, al su ljudi frikin gladni, a ne kupuju tehicku sa studentskim popustom.

Đ!
14-11-2009, 14:37
I Đ, daj ne masiraj sad s ovim spikama. Svima nam je jasno ko sta moze, al su ljudi frikin gladni,

Kakve su ti to FFZG spike?:lol: Jebiga, kad vidim proser tipa "idemo prosvjedovat protiv provjeravanja isprava", moram reć kaj im ide.:mrgreen:

BaF
14-11-2009, 14:55
Joj daj ne seri.

Sustav je otkad smo i ti i ja upisali faks funkcionirao tako da je drzava na te iskice davala mizernu lovu koja ti pokrije pola obroka vecinu mjeseca ako si zensko, a pola ako si musko. Onda je i to smanjeno pa sad svi manje vise imaju sicu. Protuteza toj cinjenici, kao odrazu one da ne zivimo u Eldoradu, je bilo posudivanje/prodavanje iksica sto se radi radi prehrane, a ne radi preprodaje jogurta i pudinga od cokolade u obliznjem haustoru.

Naime, da su ljudi dobili dovoljno novaca od ove usrane drzave, makar su bili minus 11 na prijemnom, onda ne bi trebali uzimat jos jednu iksicu. Da izvanredna kategorija nije u rangu velebitske degenije, onda ne bi trebali ni kupovat prvu iksicu. Pa smo se svi snasli u zivili manje ili vise sretno, makar su zajebale obje strane.

E al onda se jedan dan pojavljuju zastitari kojih ima fini broj i pretpostavljam odokativno da ne rade za osmijeh te ti rezu/blokiraju iksice, hodaju ko serifi nakon tri dana jahanja i bacaju te van i zabranjuju ti posudivanje iksice.

A sad jos kao vrh, pod pretpostavkom da je ovo sto sam gore napisala tocno, ne smijes ni kupovat i onda podijelit tu hranu. Dobro, koji kurac!?

Prvo, koji bog rade zastitari u Scu? Sta su studenti, bbb? Jesmo mi na nivou stadiona i bacanja stolica? Mene ce zivina legitimirat, fizicki izbacivat i odredivat mi kome cu dat pola pudinga a kome ne? HALO?

Drugo, otkud ti znas jel iksica koju ja drzim u ruci prodana, ukradena, posudena, nadena na cesti ili porodena? Ja u SC i menze ne idem, moja iksica ko da ni ne postoji, sto se mene tice. Al ona tri puta kad sam bila tamo, jedino sto sam vidjela je jebena solidarnost studentarije koja je provlacila te iksice za prijatelje, poznanike, sasvim random nepoznate ljude koji su se sjebali u racunanju, tetama za kasama, zastitarima, skitnicama, penzionerima i psima. To su moji novci s kojima ja mogu kupit hranu kome ja hocu, a drzava nece jebeno propast ako netko drugi pojede moj obrok jer ga ja + 3 hiljade zagrebackih studenata ionako ne jedemo. Al na to imamo pravo pa mi mojne ovako silovat povrat tih neiskoristenih para ko da smo stoka.

To se u ovom konkretnom trenutku u ovoj zemlji zove jebena socijalna osjetljivost. Ili radikalno stupidan politicki potez, ako hoces.
Ak je tebi smjesno (?) sto je nekome ovo problem, i pritom ne mislim da bira izmedu pizza cuta i pingivna, nego menze ili pekare - onda ti je ovaj gore malo rekao.
Niko te nije pito jel ok prodavat iksice, to nam je svima jasno i jebali te filozofi.

Zivine sa skarama u menzama nemaju sta radit.

Đ!
14-11-2009, 15:03
Ne seri ti, nindža.:mrgreen: To se radi zbog prodavanja iksica. Iz rečenice

A sto se 3.5 tice, to je cilj, ali nije mi svejedno proci cijelu prvu godinu bez iksice.

se vidi da se ne radi o posuđivanju iksice i možeš tu pričat do sutra kako se netko zakida za obrok ali svatko tko malo razmisli će vidjet da to nije posrijedi. A sad idem na njemački pa se čujemo kasnije.:mrgreen: Nisam ja zakonodavac da prodaju iksica učinim legalnom.

BaF
14-11-2009, 15:06
Ne, nego se to radi zbog love.

I opce ne pricamo o zakonodavcu, nego mjerama koje su vrijedile do prije 5 dana i koje vrijede sad, a koje su iskljucivo politicka odluka i time posljedicno i socijalna mjera, suvisla kolko i Hebrang.

veteran
14-11-2009, 16:35
Provjeravaju i na CN i na Savi...

A koliko ja znam to je kupoprodaja i na toj stvari koju recimo kupi moja frendica koja ima svoju iksicu ima pravo raspolaganja pa to moze meni recimo darovat i oni ako to probaju sprijeciti krse zakon...jel je tak?

georgee
14-11-2009, 16:50
al iksica glasi na tvoje ime. omogućuje ti pravo žderanja. samo ti imaš pravo žderanja i ne možeš ga prenijet na drugu osobu.
oder?

Libro
14-11-2009, 16:54
Na poleđini iksice piše:

"Iskaznica je vlasništvo izdavača i na zahtjev mora biti vraćena. Korištenje iskaznice nakon prestanka valjanosti i davanje iskaznice na korištenje drugoj osobi je osnova za kaznenu odgovornost."

Jel sad sve jasno? :mhm:

BaF
14-11-2009, 16:57
Ti imas pravo kupiti tu hranu sa svojom iksicom.
Pojest ju nakon toga moze bilo tko.

remorker, ovo je nova informacija!

georgee
14-11-2009, 16:58
tako je, znači mi samo imamo pravo uporabe, koje je osobna služnost i kao takvo vezano za ovlaštenika i nemoguće ga je prenositi na drugu osobu.
ni darovanjem ni ničim.
ah, baš je simpatičan ovaj dio s kaznenom odgovornošću :mrgreen:
edit: vidiš baf, kad to tak postaviš, drukčije izgleda :lol:

BaF
14-11-2009, 17:00
Veteranovo darovanje se odnosilo na kupljeni artikl i njegovo prosljedivanje dalje.
Ja kupim jogurt na svoju iksicu. Dam jogurt tebi nakon 15 sekundi jer sjedis pokraj mene i places.
To je to darovanje u koje se zastitar nema sta petljat.

Libro
14-11-2009, 17:03

Zar se u to petljaju? Koliko sam shvatio, njih zanima samo tko koristi tuđu iksicu, a ne tko jede čiju bananu :wink:

georgee
14-11-2009, 17:03
istina! ček, nisam baš pratio previše, zaštitari su ekšli srali i za to?
il su samo srali ak nemaš svoju iksicu?

Starfish
14-11-2009, 17:05
https://www.cap.srce.hr/Default.aspx

Tu imate pravilnik. Kaznene odredbe su hilerijus. Da, eticko povjerenstvo... :rotfl:

BaF
14-11-2009, 17:06
ma da, napisah to na prosloj stranici da sam naletila i na takve upise po komentarima, fb, drugim forumima i da se fakat nadam da je neko nesto krivo shvatio. taj dio mi je digo zivac.

jasno mi je sasvim da je iksica neprenosiva, i provodenje tog pravila u ovom trenu me nervira sa socijalnog aspekta.
ovo darovanje hrane me nervira na svim poljima.

Tony Montana
14-11-2009, 20:27
Ja iksicu ne koristim pa sam ju dao frendu. Neda mi se sad čitati sve oko toga pa me zanima jel mogu kak nadrapat? Nesto sam vidio da se spominju neke crne liste..wtf? :confused:

Đ!
14-11-2009, 20:28
Ti imas pravo kupiti tu hranu sa svojom iksicom.
Pojest ju nakon toga moze bilo tko.

OMG it's stvarni tereti u korist osobe all over again!:rotfl: Možeš kupljeno proslijedit dalje ali pravo korištenja iksice ne.

BaF
14-11-2009, 20:33
OMG it's stvarni tereti u korist osobe all over again!:rotfl: Možeš kupljeno proslijedit dalje ali pravo korištenja iksice ne.

A ja sam rekla da mozes iksicu, jelda?
Naime, cijelo vrijeme zagovaram teoriju da je iksica u biti zajednicko neetazirano vlasnistvo studentskog kolektiva jugoslavije zar ne?
Seriously, poanta replike osim da si dao gp napokon?

Đ!
14-11-2009, 20:39
Troskoci or smth?

BaF
14-11-2009, 20:42
Preporucam srdacno.

veteran
15-11-2009, 00:06
Veteranovo darovanje se odnosilo na kupljeni artikl i njegovo prosljedivanje dalje.
Ja kupim jogurt na svoju iksicu. Dam jogurt tebi nakon 15 sekundi jer sjedis pokraj mene i places.

tak je:mhm:

tak da se daju te kontrole izbjec uz na zalost dosta truda...

malimrav85
15-11-2009, 01:30
Dobro, cekaj, al ja sad citam okolo da ti em provjeravaju iskice, em ti ne daju da platis hranu svojom iksicom pa ju das nekom drugom, jer kao traze i racun nakon izlaska iz menze.

Excuse me, koga?!
Ak sam kupila tu hranu, mogu je po zidovima razmazivat u osmicama, sta te koji kurac boli briga ko je grizo moju jabuku. Jel neko ovo krivo prenio?

I Đ, daj ne masiraj sad s ovim spikama. Svima nam je jasno ko sta moze, al su ljudi frikin gladni, a ne kupuju tehicku sa studentskim popustom.
I to je sve kaj se ima o tome napisat. Ljudima je skupa hrana pa hoće jeftinije jest i sad ih se progoni ko vještice.
I nek jedu govna s tim da ne možeš bez xice unutra. Idužu put kad sam u gradu idem drito uzet jedan jebeni sok unutra i nagalsit ću da ga želim kupit bez xice, po regularnoj cijeni.
Debili retardirani.

15-11-2009, 03:03
Kakvo je suludo stanje dobro se vidi da se ljudi bore rukama i nogama za pravo na prehranu koja je zapravo u rangu kvalitete sa pučkom kuhinjom (doduše nisam nikad tamo bio srećom, ali ne bi se iznenadio da je i tamo bolje)
a ta očajna kvaliteta se svake godine sve više smanjuje tako da se izbacuju neki proizvodi koji su valjali i zamijenjuju sa šrotom (recimo pudinga euforija više nema i slično) ili recimo od prehrambenih artikala u sc-u xpress su izbačeni toastevi i sendviči "jer je u normativ išlo previše sastojaka, više nego u pizzu sir" (što mi je žena odgovorila kad sam pitao),
valjda u cilju maksimalne uštede.
Za sendvič govorim jer je to bio jedan od rijetkih artikala koji se mogao uzeti doma i da je podgrijan bio u jestivom stanju, jer one pizze ne bi ni pas pojeo nakon što se jednom ohlade.
Ona "subvencionirana" cijena od par kuna koju mi plaćamo uistinu nije daleko od stvarne cijene koliko ta hrana zapravo vrijedi, ne bi se iznenadio da je zapravo još niža zbog hiperprodukcije.

Sokove i ostalo neću ni spominjat, u menzama se nalaze najodvratniji sokovi koje nitko normalan ne bi kupio u dućanu (tipa legendarni cocktail sa jadranskim zagorjem i zalaskom sunca ili onaj kiseliš od jabuke), valjda su zato i masovno u menzama jer samo se tamo mogu prodati.

Za 7000 kuna što se plaća godišnje (kao redovan) to je takva mizerija,
a da ne spominjem izvanredne koji isto plaćaju, a dobili su k... na batini,
a sad se se doskočili i njih konačno još više sjebat sa ovime.

Da, da, izvanredni je kao za one koji su zaposleni,
samo što je fora da i oni koji rade i izvanredni su i imaju 30-40 godina, nema šanse da bi im palo na pamet da jedu u menzi, tako da takvima ne treba uistinu xica, samo što je igrom slučaja takvih manjina, a velika većina su oni koji su svojom nesrećom dobili izvanredni status, a imaju godina ko i svi ostali redovni studenti.

Onom ko je to zabranio zaboli ga, njegova djeca se hrane po restoranima, kojekakvim "pingvinima", pizza cutovima i kebabima, i valjda im nije uopće puno potrošit dnevno minimalno 50 kuna za "sendvič i sok",
a ne da čekaju u redovima za pučku kuhinju kao mi koji smo i sretni što ćemo išta dobit.

malimrav85
15-11-2009, 20:49
Kakve su ti to FFZG spike?:lol: Jebiga, kad vidim proser tipa "idemo prosvjedovat protiv provjeravanja isprava", moram reć kaj im ide.:mrgreen:
To je u rangu toga da plaćam u lipama il sa 1000kn u komadu. Nije da ne smijem, čak moraju uzet ali da je ok i nije.
Hm, od sutra idem sa lipama tamo. Složit ću si po 1kn i onda ću joj dat kolko bude račun pa nek broje.
:rotfl:

Đ!
15-11-2009, 20:57
Nije da ne smijem, čak moraju uzet ali da je ok i nije.

Nije okej prema drugima koji jedu u menzi.:mrgreen: Meni su nedavno na feru vratili 95 lipa. Argh, ak vam je bitno tih 5 lipa, zaokružite na 50 što se mene tiče.:mad2:

malimrav85
15-11-2009, 22:38
Pa no, nije fer ali smijem to radit.

Đ!
15-11-2009, 22:43
Kaj nije fer, pare su pare.:mrgreen:

Tkach
15-11-2009, 22:45
Dobro je Salazar opisao hranu u menzama. Pa radije bi čekao ispred Baltazara da bace ostatke u smeće nego se hranio tim smećem na svakodnevnoj bazi.

Đ!
15-11-2009, 22:48
Okej, vi jedite u Mu-u ili gdje već dok mi ostali jedemo splačine u menzi. Nama nije bed.:mrgreen:

Tkach
15-11-2009, 22:59
Okej, vi jedite u Mu-u ili gdje već dok mi ostali jedemo splačine u menzi. Nama nije bed.:mrgreen:

Kakav Mu, idemo na lančbrejk s Butkovićem u Mano! Opet, ispričavam se ako zvučim snobovski (zapravo me boli qrtz, al eto tek toliko) ali mene bi stvarno jedino ljuta nevolja mogla prisiliti na redovito obilaženje menze. Mislim da sam od 7 posjeta istoj 4 puta dobio proljev :D

Da me kojim slučajem put odveo na studiranje izvan rodnog grada, mislim da bi se hitno naučio kuhati.

PJ
15-11-2009, 23:18
Na FERu imaju dobru hranu, u ostale menze ne idem rado.

Stormrage
15-11-2009, 23:26
Ja iksicu ne koristim pa sam ju dao frendu. Neda mi se sad čitati sve oko toga pa me zanima jel mogu kak nadrapat? Nesto sam vidio da se spominju neke crne liste..wtf? :confused:

Korisnici potpore čine prekršaj
- Ako daju st.iskaznicu na korištenje drugoj osobi
- ......................
.........prekršaje iz st 1 i 2 razmatra i o njima odlučuje Etičko povjerenstvo koje se sastoji od predsjednika i 2 člana(1 mora biti iz stud.zbora)....

tako piše, sad ako ti prerežu na licu mjesta xicu ili sastavljaju "crne liste" bez odobrenja/postupka Etičkog povjerenstva onda očito prekoračuju ovlasti koje im je ministarstvo postavilo što opet sigurno rade opet po nalogu ministarstva... lud je3e zbunjenog. Ma debili. Ja sam u 3 god jeo možda 15puta u menzi i to 90%toga na prvoj i to iz znatiželje jer mi je bilo novo. Inače kuham a ni to više toliko od otkrića pauza.hr.
I što sad, da mi 700kn propada( iako se ne bi kladio da se nepotrošeni novac negdje ponovo ne kanalizira po SC-u, sumnjam da se u RH nešto vrati državi jednom kad se izdvoji). A ako dam nekome neće heroin s tim kupovat niti poć na bankomat i dić lovu. Jest će je3ote. I znam bulikan REDOVNIH studenata što im pofali na xici pred kraj mjeseca.. Sram me bilo ako provučem njihovu klopu na svoju xicu..

Grizzly
15-11-2009, 23:38
Ne znam zašto, ali kako je sve krenulo, imam osjećaj da će još i pregledavati torbe jer kao zabranjeno je iznositi hranu van restorana.

To bi bio vrhunac vrhunaca. Ja ponekad znam staviti sokove u torbu ili nešto drugo i sad da mi netko gleda... ccc...

malimrav85
16-11-2009, 00:54
Ja znam stavit 20 stvari u torbu. Ali nema šanse da će to ikad gledat.

veteran
16-11-2009, 01:40
Ne znam zašto, ali kako je sve krenulo, imam osjećaj da će još i pregledavati torbe jer kao zabranjeno je iznositi hranu van restorana.

da bar to naprave pa da idemo na sud <3

kresholino
20-11-2009, 19:43
više nema redara u menzama,poslije natpisa u novinama.jer su kao zaboravili da koja kazna ide za one koji čine prekršaj ili kako su ono rekli kazneno dijelo.i što sa studentima koji su na crnoj listi..koja banana republika :mad2:

20-11-2009, 20:58
Ajde barem da je jednom nešto upalilo, makar sam skeptičan, naći će oni rješenje da nas opet sjebu al do kraja.