View Full Version : Premjestaj
slatkiš ubojica
27-09-2006, 16:24
Jel se mogu ja ikako prebaciti iz treĂŚe grupe u prvu, vanredni sam student. Ako mogu, kome se moram obratiti?
I joĹĄ jedno pitanje, iako znam da postoji topic o seminarima, al puno je toga i ne shvacam previse, uglavnom, kazu da ih moramo prijaviti u subotu, pa me zanima, kak to ide, ak sam ja negdje 800 bio i sta mi je dobro da uzmem.
Fala! :)
Jel se mogu ja ikako prebaciti iz treĂŚe grupe u prvu, vanredni sam student. Ako mogu, kome se moram obratiti?
I joĹĄ jedno pitanje, iako znam da postoji topic o seminarima, al puno je toga i ne shvacam previse, uglavnom, kazu da ih moramo prijaviti u subotu, pa me zanima, kak to ide, ak sam ja negdje 800 bio i sta mi je dobro da uzmem.
Fala! :)
Umjesto u termin svoje grupe dolazis u termin prve...that's it...i think
hijerarhija pozeljnih seminara za I. semestar izvanrednih:
1. Rim kod Petraka
2. Rim kod Jaramaz
3. Rim kod Marsavelski
4. Nacija kod Cepula ili Kresicke
5. Politicka ekonomija kod Vranjicana (iako je upravo taj seminar meni kao redovnom studentu u 2. semestru spasio godinu)
sarcastic-87
27-09-2006, 20:07
Umjesto u termin svoje grupe dolazis u termin prve...that's it...i think
Znam da nije mjesto za postaviti pitanje,ali...
Redovna sam studentica,pa me zanima-Postoje li profesori koji prozivaju ili na bilo koji naèin provjeravaju da li sam na predavanju prema turnusu koji mi je odreðen? tj. mogu li iÌi kako ja hoÌu ili se moram pridrŞavat rasporeda...
Postoje li profesori koji prozivaju ili na bilo koji naèin provjeravaju da li sam na predavanju prema turnusu koji mi je odreðen? tj. mogu li iÌi kako ja hoÌu ili se moram pridrŞavat rasporeda...
mos dolazit kako hoces
imam istu situaciju. u drugom sam turnusu - yippi yey :( i naravno zelim se premjestiti. ako nema nikakvog prozivanja moze li se ici u zeljeli turnus od pocetka ili da kombiniram turnuse (da cak idem u vise u jednom danu?) dok ne skuzim sto je sto? i je li pametno trazit sluzbeno prebacivanje u referadi ili drugdje ili je to besmisleno?
fat drummer
27-09-2006, 20:58
ljudi, u dvorani vas je jebeni milijun.. a profesorima se proziva ko i meni gubavce da me doðu zagrlit
da, tako sam i ja otprilike razmisljala... ipak je ovo pravo... nema organizacije... al problem je u tome sto ne znam kako ne bivanje u grupi u koju sam abecedno smjestena utjece na dobivanje bodova za prisustvovanje predavanjima.. utjece li to ikako ili? na koji nacin cu znati da sam azurirana kao prisutna ako nema necega poput prozivke? ispricavam se ako se doimam odvise zabrinuto, al ipak je to pocetak i nemam iskustva :D
al problem je u tome sto ne znam kako ne bivanje u grupi u koju sam abecedno smjestena utjece na dobivanje bodova za prisustvovanje predavanjima.. utjece li to ikako ili?
Prisustvovanje predavanjima...sto je to? Za mjesec dana ce dvorane, osim kod Kurotvica biti (u najmanju ruku) poluprazne
fat drummer
27-09-2006, 21:08
da, tako sam i ja otprilike razmisljala... ipak je ovo pravo... nema organizacije... al problem je u tome sto ne znam kako ne bivanje u grupi u koju sam abecedno smjestena utjece na dobivanje bodova za prisustvovanje predavanjima.. utjece li to ikako ili? na koji nacin cu znati da sam azurirana kao prisutna ako nema necega poput prozivke? ispricavam se ako se doimam odvise zabrinuto, al ipak je to pocetak i nemam iskustva :D
jebote, pa vas fakat hrane nekom slatkom naivnoĹĄĂŚu... shala mala... ne brini, nema nikakve prozivke, nema nikakvih poena, plusiĂŚa, smajlija, pokemon naljepnica
da, cula sam sve vezano za praznine dvorana.. ali ja sam nadobudna pa moram bit prisutna ili bar malo u toku valjda nisam jedina... :) Murphy jel znas mozda nesto u vezi tih bodova za bivanje na predavanjima? jel to sljaka ili je i to samo mit kao i vecina bologne na ovom faksu?
Murphy jel znas mozda nesto u vezi tih bodova za bivanje na predavanjima? jel to sljaka ili je i to samo mit kao i vecina bologne na ovom faksu?
bodove dobivas za polozen ispit, tocka
na predavanju moras biti samo kad se dijele potpisi za kolokvije, ali tu se ne moras brinuti...uz losose, studenti prava imaju najjaci instinkt za pravovremeni dolazak
haha a ja sam se nadala bar nekakvoj pravdi... :-({|=
hvala u svakom slucaju, sad bar mogu ostaviti svu nadu na vratima kad u pon krocim na prvo predavanje... :-)
slatkiš ubojica
28-09-2006, 16:13
a sta nije fora da se moras potpisati kad udjes u dvoranu, a ja bi fakat trebao u prvu grupu, obveza radi.
i kako cu dobiti potpis ako cu se pojavljivati u drugoj grupi?
Woodstock
28-09-2006, 16:24
a sta nije fora da se moras potpisati kad udjes u dvoranu, a ja bi fakat trebao u prvu grupu, obveza radi.
i kako cu dobiti potpis ako cu se pojavljivati u drugoj grupi?
Ma kakvi potpisi pri ulasku u dvoranu! Nema toga! Potpis za predavanje ćeÅ¡ dobiti i ovako i onako! Mnogi studenti dođu na "predavanje" tek kad se dijele potpisi na kraju semestra.
Jedino na čemu moraÅ¡ biti su seminari jer na kraju seminara dobivaÅ¡ seminarski potpis.
U ponedjeljak ujutro na predavanje dođite puno ranije, sat vremena ako treba, inače ćete sjediti na podu ili uopće nećete moći prisustvovati predavanju.
Cheers! :-D
Gledajte, predavanja su javna, znaèi moŞete doÌi bilo kad i povesti dedu i baku, ako Şelite. Potpisi nisu problem, jedini uvjet da dobijete potpis je da se u jednom jedinom trenutku pojavite u fizièkoj blizini profesora èiji potpis Şelite i da pri ruci imate indeks i olovku.
slatkiš ubojica
28-09-2006, 16:28
znaci ne mogu nikako najebati ako odem u prvi turnus? jer ja bi tako bas cijele godine, bez premjestaja iz jedne u drugu.
a jel se mogu ipak nekome javiti, just to be on the safe side.
znam, panièarim bezveze!
konzerva
28-09-2006, 16:32
znam, panièarim bezveze!
slatkiš ubojica
28-09-2006, 16:40
alako je vama kad ste vec tamo. :D
nego, a to sto po bolonji ne smijem izostajati bla bla.
sta ako ja ne dodem tijekom cijelog semestra u svoj turnus i oni kazu, a gle ti malog, ha, nije nijednom dosao. a ja bio u prvom.
konzerva
28-09-2006, 16:44
onda idi na sva predavanja u svom turnusu zajedno s joĹĄ 4 lika (tu ubrajam i zaspalog penzionera koji se doĹĄao ugrijati i zalutale likove)
joj, a sta mislis da su nas za rukicu vodili po faxu :roll:
ako vas budu prozivali na predavanjima (sto su ove godine radili samo seminaristima iz nacije) jednostavno kazes profesoru da si se prebacio u njegovu grupu jer imas neke svoje razloge za to (moras setat psa, imas fizioterapiju..)
fakat komplicirate oko najmanje vaznih stvari
slatkiš ubojica
28-09-2006, 16:46
ok ok. point taken! :D
hvala!
malimrav85
28-09-2006, 17:07
Prvo,zaĹĄto novi topic?
Samo da ja imam posla. Ali vidim,dobio sam pripomoĂŚ.
Drito se sjeÌam da je dolazio neki deda èitat novine po zimi...
sta ako ja ne dodem tijekom cijelog semestra u svoj turnus i oni kazu, a gle ti malog, ha, nije nijednom dosao. a ja bio u prvom.
:smt082
this topic just made my day!!
al dobro je to, ja sam danas geekovski apdejtala frendicu sa hrpom stvari koje sam saznala ovdje principom "IsPitUj". http://www.world-of-smilies.com/html/images/smilies/ugly/UGLY6.gif
sad bar mogu ostaviti svu nadu na vratima kad u pon krocim na prvo predavanje...
zasto? pa bas je dobro to sto ne prozivaju.
a meni moj turnus ok pase.
mozda mi netko odmah u startu probusi balon na miki mausa koji nosim sa sobom, ali ako je nesto tocno, to je da treba sam ici i vidjeti a ne hvatati se za neke price i zastrasivanja. (daleko od toga da je upozorenje na odmet...)
Ja sam izdrŞao moŞda prva dva tjedna predavanja. Onda su me poèele hvatati egzistencijalistièke krize i prestao sam dolaziti osim po potpise. Svaka èast ljudima koji imaju snage redovito odlaziti na predavanja, to se zove psihièka snaga.
slatkiš ubojica
28-09-2006, 17:43
Ja ĂŚu onda iĂŚ u prvi turnus, pa ĂŚu vidjet.
E a kako ide to za kolokvije kad se dijele? Jel se to zna unaprijed? Dal onda bas moram u svoj turnus?
Dosad je samo za kolokvije iz sociologije trebalo skupljati potpise. I zna se unaprijed, a potpise obièno dijele na viťe predavanja a ne samo jedan dan. Svaki potpis ti je isti, u kojem god turnusu ga uzmeť.
slatkiš ubojica
28-09-2006, 17:56
Dosad je samo za kolokvije iz sociologije trebalo skupljati potpise. I zna se unaprijed, a potpise obièno dijele na viťe predavanja a ne samo jedan dan. Svaki potpis ti je isti, u kojem god turnusu ga uzmeť.
also. a isti su proferori u oba turnusa tak da je svejedno, jel? oki. :-D
profesori iz soc ti se tak i tak mijenjaju ovisno od gradiva koje je trenutno na repertoaru
al ne diskriminiraju jedan drugog tak da mozes bilo ciji potpis imati
slatkiš ubojica
28-09-2006, 17:59
profesori iz soc ti se tak i tak mijenjaju ovisno od gradiva koje je trenutno na repertoaru
al ne diskriminiraju jedan drugog tak da mozes bilo ciji potpis imati
a ok onda. valjda necu imat problema. a ionak cu sve skuzit na vrijeme.
ma sutra jos ispitaj svojeg mentora sve sta ti nije jasno, zato smo tu ;)
slatkiš ubojica
28-09-2006, 18:05
e a ima tko mail od turkoviĂŚke?
rekla da joj posaljemo mail ako imamo kakvih pitanja.
e a ima tko mail od turkoviĂŚke?
Jebate, koji ste vi svi gotovani... :roll: Malo na http://www.pravo.her i traĹžit!
Al evo, kad ste lijeni...
http://www.pravo.hr/isite_view_1/defaul ... 1010000017 (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?gl=200511010000017)
slatkiš ubojica
28-09-2006, 18:11
[quote="Kak sam student":18vzuyzn]e a ima tko mail od turkoviĂŚke?
Jebate, koji ste vi svi gotovani... :roll: Malo na http://www.pravo.her i traĹžit!
Al evo, kad ste lijeni...
http://www.pravo.hr/isite_view_1/defaul ... 1010000017 (http://www.pravo.hr/isite_view_1/default.asp?gl=200511010000017)[/quote:18vzuyzn]
oh oh, oprosti.
eleanor rigby
28-09-2006, 18:16
Strog je ovaj Ăiber hehe...ja ga se veĂŚ bojim!
Strog je ovaj Ăiber hehe...ja ga se veĂŚ bojim!
Nije to nego sam se nasluťo glupih pitanja i proèito sam ih puno ovdje na forumu pa mi je lagano puko film. :-D Snaðite se, niste u vrtiÌu.
eleanor rigby
28-09-2006, 18:26
[quote="eleanor rigby":1zjaqzxv]Strog je ovaj Ăiber hehe...ja ga se veĂŚ bojim!
Nije to nego sam se nasluťo glupih pitanja i proèito sam ih puno ovdje na forumu pa mi je lagano puko film. :-D Snaðite se, niste u vrtiÌu.[/quote:1zjaqzxv]
hoĂŚemo,samo nam se ti nemoj ljutit! :)
slatkiš ubojica
28-09-2006, 18:27
ok, evo ja cu se suzdrzati svojih pitanja, al stvar je u tome, sto ta pitanja mozda nama, koji ih postavljamo, nisu glupa. a ovo je ipak podforum >> vodiè za brucoťe.
eto, ja se isprièavam svima kojima sam digo tlak.
pusa!
ta pitanja mozda nama, koji ih postavljamo, nisu glupa. a ovo je ipak podforum >> vodiè za brucoťe.
Nisam konkretno mislio na ovo o mejlu prodekanice, naletio si. :-D
slatkiš ubojica
28-09-2006, 18:38
a, ok! :-)
sarcastic-87
28-09-2006, 19:36
imam istu situaciju. u drugom sam turnusu - yippi yey :( i naravno zelim se premjestiti. ako nema nikakvog prozivanja moze li se ici u zeljeli turnus od pocetka ili da kombiniram turnuse (da cak idem u vise u jednom danu)?
hej! ja sam isto u drugom turnusu al sam veĂŚ pogledala raspored i na OTPD ĂŚu iĂŚi u 1.turnus pa sam u petak free... :D
sarcastic-87
28-09-2006, 19:41
U ponedjeljak ujutro na predavanje doðite puno ranije, sat vremena ako treba, inaèe Ìete sjediti na podu ili uopÌe neÌete moÌi prisustvovati predavanju.
Cheers! :-D
Hvala na savjetu,al ako je predavanje jedno za drugim,a drugo je OPPD i ja mislim doÌ samo na to onda mi ovo i ne znaèi previťe...jedino ako su pauze izmeðu predavanja duŞe
Hvala na savjetu,al ako je predavanje jedno za drugim,a drugo je OPPD i ja mislim doÌ samo na to onda mi ovo i ne znaèi previťe...jedino ako su pauze izmeðu predavanja duŞe
onda se mozes prvih tjedan dana pomirit sa stajanjem ;-)
Uvijek ima onih koji otiðu sa predavanja pa se moŞeť izðiberit za koje mjesto.
sarcastic-87
28-09-2006, 19:52
onda se mozes prvih tjedan dana pomirit sa stajanjem ;-)
\:D/
Ili ako Kurtyju ne prekipi pa nas koji stojimo izbaci...
Iako ste dio objasnili,ja cu postavit jos jednom pitanje. Tko pita ne skita :mrgreen:
Dakle,ne odgovara mi raspored predavanja kod Savica u prvom turnusu i zelim se prebaciti kod Miličića u drugi. Naravno,razumijem da nitko nece primjetiti da falim na Savicu ili da sam viska na Milicicu,ali me zanima nacin na koji cu polagat ispit jer sam abecednim redom uvrsten u prvi turnus u kojem se radi po literaturi Perica,a imam zelju da radim po Milicicu. Jel ja moram formalno dat negdje zahtjev za prebacivanje u drugu grupu i pisanje kolokvija/ispita po Milicicevu programu ili je tek dovoljno doci na Miliciceva predavanja i slusati upute?
shootingstar
06-10-2011, 12:53
Iako ste dio objasnili,ja cu postavit jos jednom pitanje. Tko pita ne skita :mrgreen:
Dakle,ne odgovara mi raspored predavanja kod Savica u prvom turnusu i zelim se prebaciti kod Miličića u drugi. Naravno,razumijem da nitko nece primjetiti da falim na Savicu ili da sam viska na Milicicu,ali me zanima nacin na koji cu polagat ispit jer sam abecednim redom uvrsten u prvi turnus u kojem se radi po literaturi Perica,a imam zelju da radim po Milicicu. Jel ja moram formalno dat negdje zahtjev za prebacivanje u drugu grupu i pisanje kolokvija/ispita po Milicicevu programu ili je tek dovoljno doci na Miliciceva predavanja i slusati upute?
Kreni normalno na predavanja u 2. turnus i dođi na kolokvije kad ih Miličić najavi, ne trebaš se nikome najaviti. Ako kolokviraš i budeš morao prijavit ispit, nije bitno kod koga će te studomat staviti, ti na usmeni ideš kod Miličića i on će ti upisat ocjenu. Ako ne kolokviraš ista stvar. Prijavit ćeš ispit kad god hoćeš i onda se pojavit na ispitu gdje ga drži Miličić (raspitaš se kod kolega gdje se održava) bez obzira na to gdje te smjesti studomat.