View Full Version : Medicina
Otvaram ovu temu jer sam siguran da nisam jedini kojeg zanima ovo područje. Naime, zamislio sam ovu temu prvenstveno da u nju stavljamo vijesti iz tog područja, a po mogućnosti da, unutar svojih mogućnosti, o tome i raspravimo.
Dakle, linkajte nova otkrića, saznanja o novim bolestima, a u krajnjem slučaju, možete i postavit pitanje o nekoj bolesti, netko će sigurno znat odgovorit (makar koristio google :mrgreen:).
Eto jedne vijesti:
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/23/0066006.html
upala mi u oči ova vijest pored te koju si okačio :dead:
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/18/0760006.html
nije da trenutno pušim, al ono :mrgreen:
štetnost pušenja je neupitna, al sam skeptičan oko ovih istraživanja. većina njih su žešće nagađanje koje se može provjeriti samo u dužem razdoblju, kroz bar tri generacije, dakle skoro 100godina.
moram priznat da se više ne obazirem na pola takvih istraživanja (prvo, zato kaj ne želim prihvatit istinu :mrgreen:) jer jedan čitam "pola litre pive dobro za zdravlje", a drugi dan "piva izrazito štetna za organe".
pušenje je konstantno na meti tako da je štetnost sigurno prisutna, al trebali bi takve tvrdnje utemeljit na iskustvu, a ne jednokratnom istraživanju.
ipak, kaj se članka tiče, zvuči prilično vjerojatno :mrgreen: a ak će to doprinjet znanosti i dubljem poznavanju karcinoma, darujem svoja pluća :mrgreen:
Je svim je pušačima to i velika komedija i vrlo upitno dok ih ne osude na godinu dana života u agoniji u bolničkom krevetu.
Mislim mene osobno briga, nek si rade kaj oće.
nije da trenutno pušim, al ono :mrgreen:
ne pušiš ovaj čas :mrgreen: ili si baš prestao za stalno? ja prestajem od 1.1 :smartass: il ću barem pokušati smanjiti ako ništa drugo, pretjerujem užasno. moram nać neki drugi način za lječenje nervoze :(
malimrav85
23-12-2009, 12:51
Je svim je pušačima to i velika komedija i vrlo upitno dok ih ne osude na godinu dana života u agoniji u bolničkom krevetu.
Mislim mene osobno briga, nek si rade kaj oće.
Da, osim kaj truju sve oko sebe.
Sad će reć da ne moram ja ić tamo di puše. To je isto ko da se 5 debila nađe i počne prdit npr. u tramvaju i govore da kome smeta nek ide pješke.
Mislim, fakin teror pušaća. Bilo je tak krasno kad se nije smjelo pušit.
Zakaj mi se čini da ima neka tema o zdralju/medicini nekaj tak?:lol:
Da, osim kaj truju sve oko sebe.
Sad će reć da ne moram ja ić tamo di puše. To je isto ko da se 5 debila nađe i počne prdit npr. u tramvaju i govore da kome smeta nek ide pješke.
Mislim, fakin teror pušaća. Bilo je tak krasno kad se nije smjelo pušit.
totalno, i svaki put imam tu raspravu s njima. uvijek isti glupi argumenti -.-
a najgore mi je kad mi dodju u stan i onda me pol sata moljakaju da ih pustim da puse unutra, kao ajde samo ovaj put, lako se to izraci, njnjnj. sva sreca pa ne kazu svi "samo ja" i "samo ovaj put" :roll:
ti pusaci su uzasno sebicna bica i to kratko razdoblje sto nisu smjeli pusiti mi je stvarno bilo divno :cold:
cathy the great
23-12-2009, 15:12
ima nas fakat neobzirnih!
ja sam pušač, ali po meni nikako pušenje u sobama u kojima ljudi spavaju, autima, a bogme i u cijelim stanovima/kućama gdje žive nepušači.
što se tiče pušenja u bircevima, neka, ali zajeb je to što neki bircevi imaju groznu ventilaciju i dim se može rezati nožem. ako je društvo nepušačko, uvijek lijepo pitati smiješ li zapaliti ...
ima il je bila na grotlu, al nije imala istu svrhu.
ne pušiš ovaj čas :mrgreen: ili si baš prestao za stalno? ja prestajem od 1.1 :smartass: il ću barem pokušati smanjiti ako ništa drugo, pretjerujem užasno. moram nać neki drugi način za lječenje nervoze :(
pušio sam u trenu pisanja posta :mrgreen:
ja sam dvaput pokušo prestat, jedan od tih puta bilo je smanjenje. to je definitivno neefikasno. kad sam presto, zdržo sam do prvog opijanja. dakle, tjedan dana.
kaj se pušenja općenito tiče, sigurno šteti i tog sam svjestan. i dalje pušim. zašto? jer sam rob svoje ovisnosti i briga me za to.
kaj se tiče društva, uvijek poštujem odluku većine. ak nas je više pušača, pušimo vani, ak je više nepušača, sjedim unutra (recimo u nsb-u) i odem samo zapalit van (i pritom pizdim i govorim kak su nepušači pizde jer ne podnose hladnoću :mrgreen:).
kaj se zakona tiče, apsolutno sam za njega. već sam to obrazložio u članku koji je bio na stranici, al ukratko: zbog njega ljudi neće prestat pušit, al će spriječit ljude da počinju. činjenica je da većina propuši u školi, na faksu, radnom mjestu i u kafićima. tako da, nikakvi kompromisi. svaki kompromis u vezi tog zakona je besmislen jer se gubi ratio zakona.
legionar
23-12-2009, 17:39
Pušim kao onaj zadnji paradigmatski Turčin. Do sada sam u 8 godina (u veljači će bit) zapušio po površnom izračunu oko 50 000 kn, najmanje. Prestajao sam pušit jedno 36 puta, uzalud. No, u zadnje vrijeme pušenje mi sve više zdravstveno smeta pa ću morat prestat ako ne želim da me herc drapi prije 23 g. Sama pomisao da ne mogu zapalit uz kavu ili nakon ručka baca me u depresiju :(
ima il je bila na grotlu, al nije imala istu svrhu.
Ima i imala je istu svrhu ali ju nisam preimenovao kad je trebalo. Damn you, Đorđio!:mrgreen:
Bez uvrede, ali meni je zaista žao vas koji pušite. Pogotovo ne mogu razumijeti one koji tek sada u ranim 20-im počinju pušiti.
Evo, nadam se da će vam ovaj video biti od koristi:
Still want to smoke?
http://www.youtube.com/watch?v=D0mUHzmnN_4&feature=related
onda treba vidjet jel još postoji pa spojit il tak neš.
ah, đorđio ko đorđio. treba ga prognat :mrgreen:
@grizzly: vidio sam to sve i svega sam svjestan. al ne želim prestat. eto.
nikotin poboljšava koncentraciju i ubrzava metabolizam. dakle, koristan je :angelnot:
nikotin poboljšava koncentraciju i ubrzava metabolizam. dakle, koristan je :angelnot:
i hear ya :mrgreen:
Vrlo zanimljiv video:
http://www.youtube.com/watch?v=KwuaSMBvaVE&feature=related
Pogledajte bar prve dvije i pol minute.
pročitaj prvi post i vidi poantu teme. ak pokušavaš pušače preobratit po sustavu jehovinih svjedoka, nejde ti. call me stupid or weak, i couldnt care less.
georgee, što se mene tiče, ti se slobodno nastavi trovati ako hoćeš. Tvoj život, nije moj. No dolaze nove generacije za koje vrijedi uložiti malo truda. Malo edukacije neće škoditi nikome.
aj razmisli malo. svaki pušač zna za ovo o čem ti pričaš. znao sam to u trenutku počinjanja, znam to i sada. propušio sam u društvu na kavama nakon škole. da je tad postojao zoudh, ne bi ni počeo.
odo gledat lotr :mah:
htjedoh reć upravo to.. pušač sve to već zna i nema tog nemo sokića i slušalica koje će ga natjerat da prestane kao ni mogućnost da za 5godina kupi fotić.. za nepušače navijam da i ne počnu. cigarete su zlo! :mrgreen:
nisam znala da cigarete mijenjaju DNA.. više nisam ista osoba :cold:
EDIT: što se tiče općenito svih ovih istraživanja, počet ću u njih vjerovat tek nakon što se u praksi (nakon koju godinu) to pokaže istinitim... jer se danas svakakva istraživanja stavljaju po netu, više ne znam komu i čemu vjerovat. jedan dan pročitam kako učenje, razmišljanje itd. deblja, a ispod teksta stoji link na članak koji govori kako se od tog istog mršavi.. itd..
nikotin je toliko jak da jedna njegova kap moze ubit psa
Barroom Hero
24-12-2009, 03:57
Jedan balončić zraka te može ubit, pa kaj? I svega ostaloga ako ga na krivo mjesto uštrcaš u krivo vrijeme. Svi elementi i spojevi poznati čovjeku su otrovni u određenoj količini.
ma fuckas sva ta upozorenja, istrazivanja i video s fuj bljak plucima, nego ja ne kuzim kak vam se cigarete ne zgade kad se ujutro probudite i prvih pola sata iskasljavate dusu.
Barroom Hero
24-12-2009, 13:55
ma fuckas sva ta upozorenja, istrazivanja i video s fuj bljak plucima, nego ja ne kuzim kak vam se cigarete ne zgade kad se ujutro probudite i prvih pola sata iskasljavate dusu.
Ja ne. I bas mi je fino.
cijeli zivot sam okruzen pušačima. zanimljiva priča bila je u srednjoj, na početku škole 2 ljudi je pušilo. na kraju škole 2 ljudi nije pušilo. uključujući i mene. dobro ne baš dvoje al jako malo.
na faksu sam uvijek okružen pušačima raznim iako se dost često znalo dogodit da bi bio u većoj ekipi svih nepušača što je prije bilo nezamislivo
ugl. nemam niš protiv njih, imam jedino kad mi pušu u facu ili kad mi dim ide u facu ili kad dođem doma iz nekog birca i moram bacat jaknu ili majicu ili jedno i drugo na provjetravanje jer jebeno smrdi po dimu. :mad2:
sve u svemu to pušenje je nezdravo naravno al na svakog djeluje drukčije. ne završi svak ko oni kauboji iz reklame za maliboro. al da ne vidim smisao tog pušenja, ne vidim.
Ja ne. I bas mi je fino.
sad ne. ::E:
na faksu sam uvijek okružen pušačima
Tko ti kriv kad ideš s njima na terasu.:mrgreen:
Barroom Hero
24-12-2009, 14:16
Njonj njonj njonj, stuaaasno mi smeta dim, radije sjedim u posranom bogečkom uglu na petici među trulim biljkama :rotfl:
pa otkad je zima zapela i ne idem uopće. inače smo svi na terasi kaj ne. a pouzdano znam da i ti odeš tu i tam na terasu pod utjecajem pušačkog lobija :mrgreen:
Njonj njonj njonj, stuaaasno mi smeta dim, radije sjedim u posranom bogečkom uglu na petici među trulim biljkama :rotfl:
zato je vas kolko dvoje pušača jebeno cool. :rotfl::rotfl:::E:
Idete mi na kurac, chat/offtopic
http://img706.imageshack.us/img706/3844/zilpir997.jpg
http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/clanak/16275/Andol-smanjuje-rizik-za-rak-debelog-crijeva.html
al povećava šansu za cirozu jetre :mrgreen:
Iščekujem rezultate novog velikog medicinskog istraživanja - ako si sutra propucate glavu, smanjili ste šanse za srčano oboljenje u budućnosti!
malimrav85
25-12-2009, 17:58
Trebalo bi u medicinu ko u autoosiguranje uvest bonus. pa ko je mršav, ne puši, bavi se sportom bla bla bla dobije 50%.
I onda imaš malus za sve kaj je loše, pušenje, pretilost, sjedenje doma...
a kaj je s osobama koje imaju poremećene hormone pa su gojazni?
ljudi koji nemaju para da si plate 250kn za teretanu?
ljudi koji rade i sjede u uredu il stoje nad trakom i nemaju vremena da se uz brigu za obitelj brinu i za svoje zdravlje?
neću reć da nema smisla to kaj kažeš, al nemreš sam tak isključivo gledat na problematiku.
malimrav85
25-12-2009, 18:13
Prvo, hormonski poremećaj uopće ne ulazi u kategoriju nebrige za sebe. Kao ni osobe iznad recimo 60 godina.
Drugo, od teretane se ne mršavi niti dolazi u formu. Za to služi: plivanje (oko 100kn mjesečno), bicikl (500-2000kn u 2-10 godina) i trčanje (besplatno).
Treće, ljudi koji rade čitav dan i recimo da nemaju vremena za sport, moraju smanjit unos kalorija jer ako imaju višak znači da im je unos veći od potrošnje.
Nije da sam ja žgoljav :) ali da neki prosječan čovjek ima računicu da uloži u sebe 50kn mjesečno ili 100kn više za osiguranje...
neću reć da nema smisla to kaj kažeš, al nemreš sam tak isključivo gledat na problematiku.
Koliko ja znam, u inozmestvu se gledaju rizični faktori prije ugovaranja osiguranja tak da...:mrgreen:
http://www.ordinacija.hr/budi-lijepa/zdravi-i-u-formi/i-previse-sna-steti-zdravlju/
eto! kako god okrenes ne valja! :nono:
http://www.ordinacija.hr/budi-lijepa/zdravi-i-u-formi/i-previse-sna-steti-zdravlju/
eto! kako god okrenes ne valja! :nono:
Također, osobe koje spavaju duže od osam sati noću imaju veće šanse od dobivanja srčanog udara :cold:
više im ništa ne vjerujem, svakih tjedan dana nova otkrića
o tom pričam, idu mi na živce više te "studije". pogotovo kad su psiholozi u priči.
al dobro, po ovom članku, spadam u kategoriju ljudi kojima ne prijeti smrt zbog sna :mrgreen:
zato ja u zadnje vrijeme moram palit alarm da ne spavam više od 8 sati.
I blame the weather. :cold:
al et zasad se relaivno uspješno borim protiv srčanog :lol:
malimrav85
28-12-2009, 14:25
ha ha ha!
Zato ja spavam 7 po noći i 2 popodne!
ha ha ha!
zajebo sam ih samo tak!
nisi jer je nedavno u jutarnjem pisalo da je popodnevno drijemanje također štetno
hahahaha kakav izvis xD
:rotfl::rotfl::rotfl:
malimrav85
28-12-2009, 14:33
ja spavam popodne! drijemanje je možda pol sata ali ja ono skroz spavam!
ha ha!
:rotfl:
mrav pomiri se sa činjenicom - we are doomed :cry:
Talijanski znanstvenici pretvorili drvo u tvar sličnu ljudskim kostima:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8438209.stm
4 sata pred TV-om povisuje rizik od smrti za 80%
http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/01/12/0052006.html
To vrijedi samo za TV, na kompjuteru možete biti 24 sata na dan i neće vam biti ništa. :rolly:
Robierre de Cochon
13-01-2010, 17:59
ha ha ha!
Zato ja spavam 7 po noći i 2 popodne!
ha ha ha!
zajebo sam ih samo tak!
Daj mi 10 sati sna...i ja sam najsretniji čovjek na svijetu!
Ali ako sam spavao manje od 8 sati...ja cijeli dan ne funkcioniram normalno! Ni kava ne pomaže!!!!
legionar
14-01-2010, 01:42
Meni je 8 h idealno, kad je manje ne valja, kad je više od 9 opet ne valja.
ako vas je ikad zanimalo što znače sve one brojke na krvnoj slici:
http://www.centar-zdravlja.net/clanci/pregledi-dijagnoze-i-zahvati/8/1329/krvna-slika-sto-su-normalne-vrijednosti/
iiii
za one koji vole takvu literaturu:
http://www.medicinenet.com/diseases_and_conditions/article.htm
besides, to je zgodna stranica ako volite samodijagnozu :mrgreen:
ah, pravi mali paket linkova za jednog hipohondra :smartass:
Tajna dugovječnosti
Sedam faktora zbog kojih ćete vitalni doživjeti 90
http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/01/20/0433006.html
ako doživim 50, moći ću reć da ništa od ovog ne ispunjavam. :mrgreen:
neću doživjet 90 :(
ja se još uvijek nadam da će medicina doći do tolikog stupnja razvoja kad zapadnem u stare dane da će 90 bit prosječno trajanje života :mrgreen:
legal_neverland
20-01-2010, 20:42
ja ne kuzim ono gore. pa rekli su da je popodnevni san jako dobar za mozak. ja to prakticiram subotom i nedjeljom jer inace ne stignem. najvise volim nocno ucenje za rokove u sestom mjesecu i kad kroz prozor vidim prve naznake zore-e, onda u krevet... znas da si nesto dobro napravio :D
Lollypop
15-02-2010, 07:24
Otvaram ovu temu jer sam siguran da nisam jedini kojeg zanima ovo područje. Naime, zamislio sam ovu temu prvenstveno da u nju stavljamo vijesti iz tog područja, a po mogućnosti da, unutar svojih mogućnosti, o tome i raspravimo.
Dakle, linkajte nova otkrića, saznanja o novim bolestima, a u krajnjem slučaju, možete i postavit pitanje o nekoj bolesti, netko će sigurno znat odgovorit (makar koristio google :mrgreen:).
Eto jedne vijesti:
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/23/0066006.html
Fraeru ti si jedan najobicniji ISUS
legionar
20-02-2010, 22:14
Preporučio bi svima da si skinu i pročitaju ovu knjigu:
http://www.4shared.com/file/77294681/ea7127e3/Helmut_Windmaker_-_Prijesna_hrana_umjesto_kuhane.html
Velikim ljubiteljima mesa i kruha (u koje i sam spadam) kao i mnoge druge hrane i alkohola savjeti se neće nimalo svidjeti. No, prehrana u skladu sa knjigom daje vidljive rezultate - jedan poznanik mi je imao velikih problema mjesecima sa želucem, prešao je sve moguće preglede kod doktora, nisu imali blage veze što je posrijedi, nakon što je prešao na ovdje preporučenu prehranu trebalo je vrlo malo vremena da se sve ispravi. U knjizi je hrpa informacija za koje nisam imao blage veze. Svakako zanimljivo za pročitati, a onda po mogućnosti i isprobati.
Preporučio bi svima da si skinu i pročitaju ovu knjigu:
http://www.4shared.com/file/77294681/ea7127e3/Helmut_Windmaker_-_Prijesna_hrana_umjesto_kuhane.html
Velikim ljubiteljima mesa i kruha (u koje i sam spadam) kao i mnoge druge hrane i alkohola savjeti se neće nimalo svidjeti. No, prehrana u skladu sa knjigom daje vidljive rezultate - jedan poznanik mi je imao velikih problema mjesecima sa želucem, prešao je sve moguće preglede kod doktora, nisu imali blage veze što je posrijedi, nakon što je prešao na ovdje preporučenu prehranu trebalo je vrlo malo vremena da se sve ispravi. U knjizi je hrpa informacija za koje nisam imao blage veze. Svakako zanimljivo za pročitati, a onda po mogućnosti i isprobati.
Ja bum definitivno procitao...
Iako vec vidim da cu negdje procitati da nije bas zdravo dnevno pojesti oko pola kile mesa...i jest 7 obroka dnevno...::E:
legionar, ajde mi skrati vrijeme i reci, da li je to jos jedna knjiga o makrobiotici/vegetarijanizmu itd itd...? puno zitarica, pazljivo sa vocem, dobre masti...bla bla bla?
i jos nesto, jako zanimljivo:
http://www.ted.com/talks/kary_mullis_next_gen_cure_for_killer_infections.ht ml
legionar
20-02-2010, 22:35
Ne podnosim vegetarijance - sve sam rekao.
Ne podnosim vegetarijance - sve sam rekao.
zasto?
nisu svi celavi, mrsavi, miroljubivi pederi koji idu na jogu (a samo debili i pocetnici muce druge za svojim odabirom)
legionar
20-02-2010, 22:52
Ma ne mislim tu na ljude, nego na samo vegetarijanstvo. Zašto? Zato što sam stravstveni obožavatelj mesina svih vrsta i pasmina :D
http://www.index.hr/vijesti/clanak/glaxosmithkline-godinama-sutio-o-lijeku-koji-izaziva-srcane-udare/476963.aspx
Barroom Hero
26-02-2010, 18:04
Nilski konj je jedna od najagresivnijih životinja jer je vegetarijanac koji se nikad nije najeo kak spada i stalno mu ide na kurac cuclat nekakve listove i alge.
Nilski konj je jedna od najagresivnijih životinja jer je vegetarijanac koji se nikad nije najeo kak spada i stalno mu ide na kurac cuclat nekakve listove i alge.
prvo pitanje: kakve veze to ima s medicinom?
drugo pitanje: to je znastveno dokazana činjenica? :smile:
Barroom Hero
01-03-2010, 13:47
Prvo: da.
Drugo: da.
Dao si vrhunski odgovor na prvo pitanje.
Barroom Hero
03-03-2010, 14:15
Dao si vrhunski odgovor na prvo pitanje.
Znam, i sam sam ponosan :mrgreen:
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/03/04/0685006.html
decki..ja bi se zabrinula ::E:
Barroom Hero
05-03-2010, 14:43
Hahahah 8.9!! Mislim da se talijanski pederčići s pravom brinu.
hahahahah
ma totalno je glupo istrazivanje, ali da, jadniiii :( ::E:
Mislim da je moj sig dovoljno jasan i da se nemam zbog čega brinuti.
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/03/04/0685006.html
decki..ja bi se zabrinula ::E:
Ali i to istraživanje mi je strašno...mjere stvar dok je spuštena, mislim wtf? Koju svrhu ima u tom stanju osim da ne popiša dasku :)
pa zapravo, sasvim je logicno da ga mjere dok je spusten :lol:
nece ti se uvijek jednako dignuti, tj biti iste duljine u tom stanju
niksica, ti kao nešto znaš o tome? :grin:
ma ne, ja to vidim samo na televiziji :unsure:
onak upravo suprotno, u opuštenom stanju će ti više varirat nego kad je uspravan, naravno ukoliko ti se može dić :rotfl:
haha sad sam imala raspravu o tome, ne zelim se ponovo u to upustati ::E:
Pa zapravo i nije sasvim logično jer nije uvijek jednako spušten...čak štoviše, veća je razlika u "spuštenosti" nego u "dignutosti"...trust me on that one
kolega figo me potvrdio :D, vidi se da su žene po tom pitanju dosta neupućene :rotfl:
haha pa ja sam bas mislila da sam u pravu :lol:
ali eto, tako mi dobre cure katolkinje ne volimo dolaziti u kontakt s tim stvarima pa steknemo krivi dojam :(
ne samo da je idiotizam mjeriti ga spustenog, jos veci idiotizam je reci da je to bolje...niskica jesi li ti ikada vidjela kurac irl?? :rotfl:
naime, kurac je spuzva koja se puni sa krvlju, a nisu sve spuzve iste "kvalitete" tako da ne mozes znati kakav je dok se ne digne do kraja :rotfl:
njnjnj
meni je to zvucalo logicnije. pih. tako mi se cinilo dok sam gledala na tvu, pa naravno da nisam to (fuuuuj) vidila irl :belj:
kako može zvučat logičnije :mrgreen:? jesi čula ikad da se smežura kad se izađe iz vode :rotfl:?
jesam. znam to sve i kao sto sam rekla ne da mi se ponovo ulazit u tu raspravu, nek vam đorđi ukratko preprica moje argumente ako vas bas toliko zanima ::E:
ALIII, pomirila sam se dosad vec s cinjenicom da nisam u pravu. dobro, nisam se bas skroz pomirila ( ::E: ) tako da cu ja to jos istraziti ali trenutno vam vjerujem. recimo. ::E:
a ja sam mislio da ti to iz svojih iskustava vučeš zaključke, očito onda nije bio reprezentativan uzorak :rotfl:
hahahha
pa da, zato vise i nemam nista s tim deckima. to je logicno, jel? :P
medicinski gledano, sve iznad 11-12 cm je bonus
Evo jedan koristan link za one koji još za njega nisu čuli: www.cybermed.hr
To je forum gdje možete postaviti bilo koje pitanje u vezi medicine. Nešto slično kao legalis.hr, ali medicina je u pitanju.
Ima puno korisnih članaka i dr. Uživajte...
Trudnice, djeca i ozbiljno oboljeli, klonite se 3D TV-a! - tako glasi naslov članka
http://dnevnik.hr/vijesti/zdravlje/trudnice-djeca-i-ozbiljno-oboljeli-klonite-se-3d-tv-a.html
Nisam baš siguran da je toliko štetno koliko se priča, ali ajde, bar ne spadam u one gore tri kategorije.
medicinski gledano, sve iznad 11-12 cm je bonus::E: medicinsko-statistički etiopljani imaju najduže jel udove..pa se fino nakon diplomiranja počastite putovanjem dole :rotfl:
::E: medicinsko-statistički etiopljani imaju najduže jel udove..pa se fino nakon diplomiranja počastite putovanjem dole :rotfl:
a kao bonus mozete preuzeti jednu dozu HIV-a!
Minokeros
22-04-2010, 18:28
jebeno ozbiljna tema :D
Američki znanstvenici uskoro počinju testirati ultrazvuk kao učinkoviti i sigurni oblik muške kontracepcije.
Na temelju prethodnih studija stručnjaci sa Sveučilišta Sjeverna Karolina vjeruju da ultrazvučni valovi mogu sigurno prekinuti proizvodnju spermija na šest mjeseci.
http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/ultrazvuk-nova-muska-kontracepcija.html
Tko je za? ::E:
Umjetna jetra! Vrlo kul!
http://www.jutarnji.hr/znanstvenici--uzgojili--organ-jetre-iz-maticnih-stanica/842814/
Galijune i Georgee, ima nade za vas!!!
weeee. sad idem pit odma da mi mogu to presadit što prije.:mrgreen:
svaka čast znanstvenicima!
don_corleone
29-06-2010, 22:06
Mojim strahovanjima napokon je došao kraj. ::E:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus/clanak/071113005
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Prvo trajno umjetno srce! Zanimljivo.
http://www.vecernji.hr/vijesti/revolucija-u-rimskoj-bolnici-prvi-put-ugradeno-trajno-umjetno-srce-clanak-198583
Prvo trajno umjetno srce! Zanimljivo.
http://www.vecernji.hr/vijesti/revolucija-u-rimskoj-bolnici-prvi-put-ugradeno-trajno-umjetno-srce-clanak-198583
Zanimljivo djeluje svakako, samo što mi je komičan onaj dio o 'utičnici'...još malo pa će ljudi postati kao mobiteli, morat će se puniti svako malo:rotfl:
ovo je više, ovako, pučka medicina.
iako sam prije to koristio samo kao izliku, kuhano vino fkt pomaže u prehladi!
grlo me ubijalo.
noćas popio kuhano vino.
voila! grlo više ne boli. al kako još uvijek šmrcam, moram ponoviti tretman. sutra sam kao nov!
ok. a sad da ne bi ispalo da oftopičarim, koje bi moglo bit eventualno medicinsko objašnjenje ovog fenomena?
Tvoj imunitetni sustav je proizvelo antitijela koja su suzbila prehladu.
a kuhano vino je samo slučajnost, dakle?
nikad se ne bih tog sjetio!
Dobro je utoliko što si pio nešto vruće.
čaj mi nikad ne pomogne. a pijem ga vrućeg.
Gle ak ti treba još jedan excuse da piješ alkohol ono...da, baš sam jučer čitao da je lik sa kuhanim vinom izlječio lupus
pa ne trebam, nego me fkt zanima eventualno logično objašnjenje.
ne znam kaj je zalosnije, to kaj nas georgee uvjerava da alkohol lijeci i pomaze u dijetama ili to kaj trazi ispriku da pije...
vrijedjas nasu inteligenciju ovim postovima...
e al sad me fkt svi skupa nervirate.
uopće ne tražim ispriku. nego mi nije jasno kako bi eventualno alkohol mogao utjecati na to. da radim to što tvrdiš da radim, pisao bih ovo na grotlu.
rakija npr. riješi želučani problem. zanimalo me jel neko ima ideju.
al dobro, vidim da ne mogu napisat post s riječi "alkohol" da me se shvati ozbiljno.
ovo bi moglo objasnit stvari.
Anderson navodi i kako, uz činjenicu da potiče učinkovitost inzulina, cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna i svojstva protiv raka. Uz to, može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće.
Alkohol dezinficira grlo, mjesto otkud počinje dobar dio prehlada. Ubije bakterije i tko zna što. Ništa fantastično nije što je vruć, a niti što je hladan. Makar ja preporučam rakiju (ustvari bilo koju žesticu 40+%) ujutro i na večer kad osjetiš simptome;)
Alkohol u vinu je u nebitnoj količini, i nećeš dobit neku suludu dezinfekciju od toga.
možda u tom i je stvar. plus cimet. mislim zasigurno to nije jedini čimbenik, daleko od toga, al smatram da je efikasniji od čaja.
Alkohol u vinu je u nebitnoj količini, i nećeš dobit neku suludu dezinfekciju od toga.
Čuj rakija 0,03 l ima 40% alkohola što iznosi 0,012 l alkohola i eksaš je, a vino 0,2 l ima 11% alkohola što iznosi 0,08 l alkohola i lagano ga pijuckaš.
Ne kažem da će se dogoditi neka suluda dezinfekcija, ali sigurno ubije dosta toga.
don_corleone
04-12-2010, 16:00
Mislim da je veteran u pravu. Dok PJ glumi muslimana. ::E:
Da...nije bitna količina već razrjeđenost, možeš polit sa bačvom pive pa neće bit dezinficirano...
fat drummer
04-12-2010, 16:51
pj je u pravu... možeš popit deset litara vina pa se neće ništa dogoditi dezinfekcijski. zaboga, pa vino vrije samo od sebe, znači ne ubija mikroorganizme.
tapir_u_magli
04-12-2010, 16:53
Čuj rakija 0,03 l ima 40% alkohola što iznosi 0,012 l alkohola i eksaš je, a vino 0,2 l ima 11% alkohola što iznosi 0,08 l alkohola i lagano ga pijuckaš.
Ne kažem da će se dogoditi neka suluda dezinfekcija, ali sigurno ubije dosta toga.
već vidim pravokutnikov mythbusters u nastajanju... sick?
već vidim pravokutnikov mythbusters u nastajanju... sick?
kakav slucaj da danas idem pit s medicinarima...vec sam si zabiljezio da ih moram pitati nes o ovoj dilemi :mrgreen:
Da...nije bitna količina već razrjeđenost, možeš polit sa bačvom pive pa neće bit dezinficirano...
Nisam rekao da će biti dezinficirano, već da sigurno ubije dosta tog ;)
pj je u pravu... možeš popit deset litara vina pa se neće ništa dogoditi dezinfekcijski. zaboga, pa vino vrije samo od sebe, znači ne ubija mikroorganizme.
Nisam rekao da će se dogoditi čudo ;) Nije mi ovo neka logika da vino zato što vrije ne ubija mikroorganizme. Sigurno postoje neki koje ubija i koje ne ubija, al da ne ubija uopće, ne vjerujem.
fat drummer
04-12-2010, 18:33
You've heard wine can improve your health, but it may also help clean your kitchen counters. From grapes to wine to natural disinfectant, microbiologists have found a new use for wine.
Mark Daeschel, Ph.D., a microbiologist at Oregon State University in Corvallis, Ore., teaches people what it takes to make great Vino. He also knows there's more to wine than meets the eye. "It's just not the alcohol alone. It's not the acids alone. It's the two when you put them together," Daeschel says.
alkohol u vinu ne ubija puno toga, ali alkohol u votki ubija sve
Nije mi ovo neka logika da vino zato što vrije ne ubija mikroorganizme.
a što misliš od čega vrije, od ljubavi prema zagorju?
Antonio de Oliveira Salazar
05-12-2010, 02:38
ovo bi moglo objasnit stvari.
Anderson navodi i kako, uz činjenicu da potiče učinkovitost inzulina, cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna i svojstva protiv raka. Uz to, može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće.
Zaboravili su napisati da potiče i povećanje i zadebljanje penisa, drastično povećanje mišićne mase u odnosu na masti, i najzad povećava mogućnosti osobe da dobiju na lottu ili kladionici, uglavnom ima još par tisuća svojstava ali mi još nismo dovoljno sazrijeli da ih uopće možemo shvatiti ili izmisliti
ne trolaj.
radi se o banalnoj stvari, logično je da i sam lijek može bit jednako banalan.
kakav slucaj da danas idem pit s medicinarima...vec sam si zabiljezio da ih moram pitati nes o ovoj dilemi :mrgreen:
nisi se valjda toliko zapio da se ne sjecas odgovora? :D
nisi se valjda toliko zapio da se ne sjecas odgovora? :D
mislim da su rekli kako je ipak rakija bolja za dezinfekciju...:mhm: a kuhano vino za dezinfekciju curica.
samo za sickboya :mrgreen:
http://e-balkan.info/life-and-style/zanimljivosti/5504.html
samo za sickboya :mrgreen:
http://e-balkan.info/life-and-style/zanimljivosti/5504.html
napokon je i znanstveno dokazano:lol:
georgee na konju smo ::E:
don_corleone
23-04-2011, 17:26
Ovo je stvarno lijepo čuti. Sad ću Uskrs dočekati puno mirniji. Cijelo vrijeme si mislim kako samo budale idu van pit na veliku subotu...
malimrav85
07-06-2011, 20:57
mislim da imam upalu međurebrenog živca
umirem
danas sam se srušio u tramvaju skoro kolko me bolilo pa sam s izašao van, krknuo 2 neofena i bolje mi je bilo
neke ideje kak da ga zajebem dok ne prođe. nakon tople kupke se malo smiri al fakat me boli kad udahnem.
namazao sam voltarenom al boli me ispod rebre pa ne znam kolko to ima smisla
mislim da imam upalu međurebrenog živca
umirem
danas sam se srušio u tramvaju skoro kolko me bolilo pa sam s izašao van, krknuo 2 neofena i bolje mi je bilo
neke ideje kak da ga zajebem dok ne prođe. nakon tople kupke se malo smiri al fakat me boli kad udahnem.
namazao sam voltarenom al boli me ispod rebre pa ne znam kolko to ima smisla
kak se dobije upalu tog?
i da, postoji nesto kao međurebreni zivac?
malimrav85
07-06-2011, 21:03
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Gray821.png/250px-Gray821.png
ovo žuto
mislim da me klima u tramvaju ubila
kak je velka vlaga znojim se jače i jučer sam osjetio da me u tramvaju hladi malo
kad udahnem boli me od ispod ruke do pupka skoro
http://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91urebreni_%C5%BEivac
auh, zvuči jako bolno, a tu neznam jel možeš zapravo i puno napravit, tablete protiv bolova i deep relief, a ako se ne smiri do sutra ujutro idi doktoru za svaki slučaj
malimrav85
07-06-2011, 21:12
feeling je najbolje opisat ovime
http://www.youtube.com/watch?v=7onbdEoAm4Y
a kad jače udahnem ili zakašljem ko da mi neko nož vrti po plućima
odi ti fino doktoru odma sutra, da ne bi još bila i neka upala pluća ili bronhitis
malimrav85
07-06-2011, 21:21
ma onda bi nagađam kašljao ili teže disao
samo me boli kad dublje udahnem ali idem za svaki slučaj ujutro
jel imaš groznicu, temperaturu ili nešto slično?
Ziher upala živca, odi doktoru.
doktor ce ti rec da moras mirovat...:lol:
malimrav85
08-06-2011, 01:47
jel imaš groznicu, temperaturu ili nešto slično?
ma nemam niš osim kaj me boli kad dublje udahnem, to je jedini simptom
u to ubrajam bol kod nakašljavanja, kihanja i smijanja
idem ujutro, ak nije infarkt onda je mirovanje, voltaren krema i neofen 2-3 dana
dobio sam dobru ideju od frendice, grijanje fenom
mislim da ipak imo druge simptome da je infarkt :mrgreen:
slažem se sa điberom, vjerojatno je do živaca
slažem se i sa sickom, al svejedno odi, zlu ne trebalo!
ps da si pušač, reko bi ti da je od toga, al kako nisi, obviously to nije to :mrgreen:
mene tak zna bolit kad previše popušim u jednom danu (drugi dan se pojavi bol i traje do popodne, al isto tak kad udahnem il zakašljem il neš)
malimrav85
08-06-2011, 01:57
Idem s voltarenom namazat malo i izmasirat (iako nema neposredan učinak jer je bol iz rebra) pa se utoplit kolko mogu.
Javim ujutro kak je i jel sam išao k doktorici.
LN
frend mi je bio istegnuo taj misic i kaze da se mozes jebat, bolit ce te i mozes samo trpiti i pokusati mirovati (iako je to relativno posto kaze da je osjecao bol pri raznim kretnjama)
ovo sto je mrav opisao bas i ne zvuci kao istegnuce. ili samo ja nisam nikad nista tako drasticno istegnuo.
Ma brijem da nije istegnuće osim ako je dizao preteške utege u teretani.
@mrav: ak te ikad bolio zub(pogotovo upala živca u zubu), znaš kako boli živac. E sad, pošto je na slici više toga žuto ja sam pretpostavio da je živac al ak misliš samo na ono debelo žuto gore iznad plavog, moguće i da je do tetive(iako je i to debelo žuto živac al tam ima i tetiva). Al opet, tetiva boli samostalno, tj ako znaš di je tetiva, znaš di će te bolit tako da i dalje stojim pri živcu.
Ako te boli pri određenim kretnjama i samo ako dublje udahneš, moguće je prije da ti se mišić neki upalio/istegao nego živac. Makar, to će doktor ziher otkriti...
Meni je najnajnajgori osjećaj ikada bio pred godinu i pol kada sam odmah nakon vježbanja počeo osjećati ful jaku bol u prsima. Baš pravo stezanje. Srce mi je lupalo kao sam šprintao i morao sam biti ful miran da ne bi osjetio ništa. Da stvar bude gora, napravio sam nesvjesno nagli pokret (kada sam već pomislio da je stvar gotova) i počelo me boljeti u prsima, lijevoj ruci i čeljusti. Ja brijao da imam infarkt. Ali otkucaji srca su bili u redu! No, kako to nije prolazilo, otišao sam lijepo na hitnu u tri u noći, dali mi injekciju i rekli da sam prilikom naprezanja vjerojatno aktivirao taj neki enzim koji je odgovoran za simptome slične infarktu. Ali da je bilo ugodno, nikako nije.
malimrav85
08-06-2011, 11:21
Smanjila se bol drastično. Pomoglo je spavanje u debeloj robi. Jest da sam se skuhao ali sad boli jedino kad jako jako duboko udahnem.
Ako te boli pri određenim kretnjama i samo ako dublje udahneš, moguće je prije da ti se mišić neki upalio/istegao nego živac. Makar, to će doktor ziher otkriti...
Meni je najnajnajgori osjećaj ikada bio pred godinu i pol kada sam odmah nakon vježbanja počeo osjećati ful jaku bol u prsima. Baš pravo stezanje. Srce mi je lupalo kao sam šprintao i morao sam biti ful miran da ne bi osjetio ništa. Da stvar bude gora, napravio sam nesvjesno nagli pokret (kada sam već pomislio da je stvar gotova) i počelo me boljeti u prsima, lijevoj ruci i čeljusti. Ja brijao da imam infarkt. Ali otkucaji srca su bili u redu! No, kako to nije prolazilo, otišao sam lijepo na hitnu u tri u noći, dali mi injekciju i rekli da sam prilikom naprezanja vjerojatno aktivirao taj neki enzim koji je odgovoran za simptome slične infarktu. Ali da je bilo ugodno, nikako nije.
Iss..točno je tak bilo i meni poslije vježbanja,sam kaj me bolilo u prsima i lijevoj ruci, isto mi je bilo koma..i onda sam napravila kao neko istezanje,al naglo,nekaj mi je "ko kvrcnulo u prsima" i bol nestala..al koma feel,da..
Neg mrav, moguće da te klima napuhala..moj ti se frend doslovno srušio u nesvjest od klime..treba se fkt pazit
Potencijalni lijek za progeriju i eliksir mladosti. Vječni život, here we come! :D
http://www.jutarnji.hr/dr--dimitri-krainc-u-lijecenju-progerije-uspjesno-primijenio-eliksir-mladosti--/957086/
Antonio de Oliveira Salazar
05-07-2011, 21:17
Da parafraziram www.r.tt.n.krom ;
Are you one in 8 million ?
:-)
http://www.bbc.co.uk/news/health-14047670
Umjetni organi su zakon!
ovo je moćno
go medicine go!
Zgodno je to s metuzalemskim životom i sve, ali slaba vajda od umjetnog srca i džigerice koji rade ko zmajevi ako ti se mozak nastavi pretvarati u puding.