View Full Version : II. Strani Jezik (III i IV)
hanibani
12-10-2011, 17:24
ako je netko bio na predavanjima iz eng u 14h može li reći da li taj termin ostaje ili je matijasevic prebacio na neki drugi dan kao i onu grupu u 12h?
kad je sad sljedeće predavanje za eng3 kod matijaševića za ovu grupu koja je trebala biti kod čajko u 12 srijedom(a-l)
shootingstar
12-10-2011, 17:50
kad je sad sljedeće predavanje za eng3 kod matijaševića za ovu grupu koja je trebala biti kod čajko u 12 srijedom(a-l)
Petkom u 15 h. Al tek od idućeg tjedna.
u kojoj dvorani, nešto je miljen spominjop neku drugu dvoranu
shootingstar
12-10-2011, 19:36
u kojoj dvorani, nešto je miljen spominjop neku drugu dvoranu
Dvorana broj 2
special1
15-10-2011, 21:10
nisam bio na uvodnom predavanju pa ako mi netko može objasniti...čuo sam da nema čajko i da je mijenja matijašević te da ćemo dobiti od njega potpis...što znači da ne trebamo na predavanja?
shootingstar
16-10-2011, 21:20
nisam bio na uvodnom predavanju pa ako mi netko može objasniti...čuo sam da nema čajko i da je mijenja matijašević te da ćemo dobiti od njega potpis...što znači da ne trebamo na predavanja?
Dakle, ako spadaš u grupu koja je kod Čajko: Predavanja će većinu semestra držati Matijašević, ona će doći na 2 zadnja predavanja. On će raditi po svojim prezentacijama, ali predrok će biti kod Čajko po njezinim kriterijima (iako on kaže da će se oni dogovoriti da uzme u obzir i ovo što je on predavao), i ispit također kod nje ako ne želiš na predrok. Ne moraš na predavanja, dobit ćeš potpis. Ali ako želiš na predrok moraš ići na 75% predavanja.
_k_i_k_a__
16-10-2011, 22:40
Jel zna netko jel Cajko odrzava rok 7.11 tj. hoce li ona usmeno ispitivati ili Matijasevic? Da znam da joj sendam mail ili je i to kojim slucajem spomenula :)
*tearsinheaven
16-10-2011, 22:43
Jel zna netko jel Cajko odrzava rok 7.11 tj. hoce li ona usmeno ispitivati ili Matijasevic? Da znam da joj sendam mail ili je i to kojim slucajem spomenula :)
Mislim da ne jer je Matijašević spominjao da će biti odsutna 2 mjeseca :unsure:
Bio netko od izvanrednih na predavanjima kod prof.sočanac prošli ponedjeljak i danas? jesu predavanja obavezna, dali je zapisivala? je li govorila o predroku i koliko se puta moze izostat da se ima pravo izac na njega? jel stavlja na stranicu od faksa predavanja? ja sam u bolnici jos par dana pa nisam isla i sad me sve zanima..... hvala :)
*tearsinheaven
17-10-2011, 20:11
jesu predavanja obavezna, dali je zapisivala? je li govorila o predroku i koliko se puta moze izostat da se ima pravo izac na njega? jel stavlja na stranicu od faksa predavanja? ja sam u bolnici jos par dana pa nisam isla i sad me sve zanima..... hvala :)
Kod Sočanke predavanja općenito nisu obvezna, al ako želiš na predrok, onda moraš na predavanja (mislim da možeš 3x izostat). Na stranici katedre imaš njene prezentacije koje je super korisno proučit za usmeni, obožava kad joj spomeneš nešto van knjige :) Dosta su detaljne, no ne moraš apsolutno sve znati. Za pismeni je dovoljno učit po knjizi, imaš na prvoj stranici primjere pismenih :)
miromate
17-10-2011, 23:04
dali netko ima pojma tko je sad na roku 08.11. za izvanredne studente engl III
mala pravnica
18-10-2011, 16:47
Upisala sam ponovno ENG 3 jer sam pala godinu i postala vanredni,znaci ne moram ponovno na predavanja jer imam potpis ili to ne vrijedi za engleski? Tnx unaprijed :)
the blizzard
18-10-2011, 17:04
Upisala sam ponovno ENG 3 jer sam pala godinu i postala vanredni,znaci ne moram ponovno na predavanja jer imam potpis ili to ne vrijedi za engleski? Tnx unaprijed :)
Vrijedi za sva predavanja. Jednom odslušano-zauvijek odslušano.
Jedino što nećeš imati neke povlastice koje imaju oni koji su redovito dolazili na predavanja kao npr. predrok (ako imate takve povlastice)
_k_i_k_a__
18-10-2011, 19:43
Jedna informacija za kolege koji su isli kod prof. Cajko (eng IV), a zele izaci na rok sad u 11 mjesecu (poslah joj mail jel vrijedi jos prezentacija, hoce li ona odrzavati rok i po kojim prezentacijama uciti) i ovako je odgovorila:
Kolegice,
što se tiče roka, ne znam hoću li ga ja morati odrađivati ili će me kolege
mijenjati.
Ako ćete na ispit ići prof. Matijaševiću Vi mu slobodno objasnite da ste
imali zadatak napraviti prezentaciju za zadnju lekciju i upozorite ga da
ste moj student i da ste učili po knjizi i mojim prezentacijama.
Lijep pozdrav,
prof. Čajko
ima li netko prezentacije od Matijaševića engleski IV, vidim da ih je maknuo
maramica
20-10-2011, 23:52
Gdje nabaviti pravi nastavni plan za Engl.3 i 4?? ... znaci, nesto ovjereno od fakulteta, a ne samo oni naslovi lekcija iz knjige kao na stranici katedre
Ako nitko to ne zna, zna li netko barem mail tajnice katedre za strane jezike Andree Grisfelder,na stranici ga nikako ne mogu otvoriti??
zgmetropola
21-10-2011, 13:11
Gdje nabaviti pravi nastavni plan za Engl.3 i 4?? ... znaci, nesto ovjereno od fakulteta, a ne samo oni naslovi lekcija iz knjige kao na stranici katedre
Ako nitko to ne zna, zna li netko barem mail tajnice katedre za strane jezike Andree Grisfelder,na stranici ga nikako ne mogu otvoriti??
Mora da ja imam neku uberkul verziju stranice Fakulteta :)
agrisfel@pravo.hr
može li mi netko reći koje lekcije treba naučiti za ispit njem IV kod prof Čajko?
raul fan
26-10-2011, 16:58
jao evo mene i mojih muka po engleskim :( ugl..ako ima nekog ovdje tko je u zadnje vrijeme polago engleski 4 kod SOCANAC ,jeli dovoljna knjiga ili se moraju raditi i prezentacije??? hvala!
jao evo mene i mojih muka po engleskim :( ugl..ako ima nekog ovdje tko je u zadnje vrijeme polago engleski 4 kod SOCANAC ,jeli dovoljna knjiga ili se moraju raditi i prezentacije??? hvala!
Moraš i prezentacije, ali samo one najbitnije stvari kojih nema u knjizi, ništa posebno detaljno.
_k_i_k_a__
29-10-2011, 01:35
Uglavnom prije odgovaranja, jedna poznanica mi je rekla da postoje ispit za isprintati (prof. Čajko)
Postoje li? Ako da ima li ih na pravokutniku ili u nekoj fotokopiraonici? (osim primjeraka koje su kolege objavili u postovima)
mene zanima dali netko zna tko je umjesto prof. Čajko na njemackom?
da li netko zna po kojim prezentacijama treba učiti eng 4 za rok 7.11., tj tko od prof ispituje na tom roku?
Hoće li biti predavanja u petak kod prof. Matijaševića s obzirom na to da je dan fakulteta?
brinettica
30-10-2011, 21:46
Hoće li biti predavanja u petak kod prof. Matijaševića s obzirom na to da je dan fakulteta?
na dan fakulteta nema nastave,znači ni iz eng nema predavanja
zna li itko tko će biti na eng 4 za redovne na ovom roku 7.11.? na pred. nisam išla kod matijaševića, al zato imam njegov potpis, i već sam nabavila prez od čajko??? po čem da sad radim, i kakav ispit da očekujem? help :D
the blizzard
02-11-2011, 16:28
zna li itko tko će biti na eng 4 za redovne na ovom roku 7.11.? na pred. nisam išla kod matijaševića, al zato imam njegov potpis, i već sam nabavila prez od čajko??? po čem da sad radim, i kakav ispit da očekujem? help :D
Malo iznad imaš post kolegice koja je poslala mail i kopipejstala odgovor prof. Čajko (vezan uz tvoje pitanje) :mrgreen:
Petraaaaa
03-11-2011, 18:40
Dal neko zna iz cega bi mi koji smo kod Husinec trebali uciti? hvala:)
Ima li nekto prezentacije od prof. Matijaševića za engl. IV jer ih je maknuo sa interneta, a kod njega sam na ispitu????
zna li itko kako to da su redovni od A-K kod prof. Husinec? po čemu trebamo učiti onda, i zna li netko kakav je ispit?
_k_i_k_a__
04-11-2011, 09:56
zna li itko kako to da su redovni od A-K kod prof. Husinec? po čemu trebamo učiti onda, i zna li netko kakav je ispit?
Bas sad promatram raspored i ja sam kod Husinec.
Vidim da ona ove godine predaje 1. godini, a matijasevic i cajko bi trebali 2 (te socanec izvanrednima). Za ispit ne znam kako izgleda, a koliko se sjecam ona ima jedan dio gramatike u ispitu (cula).
Kad dodjem do usmenog, napravit cu ono sto je prof. Cajko rekla - reci cu da mi je ona predavala i da je rekla da pripomenemo osobi koja nas bude ispitivala da smo ucili iz knjige i njezinih prezentacija te da smo za zadnju lekciju imali napisati onaj esej i da smo ga trebali izloziti (nadam se da ce tako pitati :) )
A sto se tice pismenog, to ne bih znala kako izgleda, ali evo par linkova koje sam sad nasla:
1. (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=502048&highlight=Husinec#post502048)
2. (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=506119&highlight=Husinec#post506119)
3. (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=514716&highlight=Husinec#post514716)
4. (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=511379&highlight=Husinec#post511379)
primjerak po sjecanju nekoga (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=418426&highlight=Husinec#post418426)
5. (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=165368&highlight=Husinec#post165368)
(ne znam jesam li izmjesala i sa prve godine i sa druge, ali princip je isti)
ostatak (http://www.pravokutnik.net/forum/search.php?searchid=42615&pp=&page=4) (trazilica gore :D)
Uglavnom citajuci - zakljucak :
ok je zena, razlika je sto ona ima gramatike, voli pitati svoje prezentacije iako pita i po onima od kojeg je profesora trebala ispitivati, ako ne ide pita po knjizi, u njezinim pps. ima nekih stvari koji u knjizi nema, ima zadatak sa povezivanjem, umetnes rijeci (uglavnom iz definicija iz knjige i prezentacije)
Ovo je ako sam dobro skuzila kolokvij od nje (a pismeni je na istu foru):
ovo je primjerak kolokvija (http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/18-II.-Strani-Jezik-%28III-i-IV%29?p=165368&highlight=Husinec#post165368), vjerojatno je i pismeni sličan tome....
"OVO JE PRIMJER KOLOKVIJA, PRVIH 6 PITANJA, OSTALO ĆU NAPISATI KAD STIGNEM!
1. Translate the following legal terms into English!
Sukob zakona, međunarodna trgovina, delikt, pravno obvezujući dokument, smetnja posjeda, zakonski neutjeriv ugovor, prijevara, sklopiti ugovor, ispuniti uvjete, izvršna vlast, ograničena odgovornost, namjerno oštećenje imovine
2. Translate the following legal terms into Croatian
The obtain damages, to posses legal capacity, a void contract, duress, a hire purchase contract, a breach of duty, entrepreneurial freedom, revenue law, defrayment of public expenses, bicamerial, retail, an injunction
3. What do the following definitions refer to? Find the appropriate terms
1._______________ = a wrong committed by one citizen against another, serious enough to merit the award of compensation to the injured person, but not serious enough to amount to the breaking of the criminal law.
2._______________ = the act of attacking the reputation of some person.
3._______________ = the simplest and the most numerous form of business organisation in the US owned by one person.
4._______________ = the means by wich judicial control of administrative action is exercised.
4. Find the nouns the following verbs collocate with in a legal context.
To set ____________aside
To lay down___________
To enforce____________
To ensure_____________
To be entitled to__________
To incur_______________
To exceed______________
To draft_______________
To plead_______________
To levy________________
5. Find synonyms! 6. Find antonyms!
Immense= agreement=
Ultra vires = significance=
To retalitate = artificial person="
hoće biti slijedeći tjedan predavanja?
_k_i_k_a__
04-11-2011, 10:17
hoće biti slijedeći tjedan predavanja?
Ne - ispitni tjedan
Ljudi koji idu kod Matijaševića, ima li itko prezentacije ?? PLiiiiz :(
Barroom Hero
04-11-2011, 13:01
Da, ja ću uletit unutra balls out nakon što sam samo knjigu pročitao. Jel poznato da kod njega treba nekaj posebno bez čega se ne može, ili kaj su ljudi tak prestravljeni
Ide li tko kod Javornik na eng IV? što za nju treba pripremiti?
Prosinecki
04-11-2011, 15:40
Ljudi koji idu kod Matijaševića, ima li itko prezentacije ?? PLiiiiz :(
Meni bi isto trebale prezentacije za eng IV. Ajde neka dobra dusa da stavi to negdje ili da nam posalje.
Zahvaljujemo se puno unaprijed.
imam ja ali ne znam kak to stavit na forum!? jedino da vam preko maila posaljem
zgmetropola
04-11-2011, 20:42
Svi koji imate neke prezentacije koje se ovdje traže, možete mi ih poslati na mail zgmetropola@windowslive.com i ja ću ih objaviti ovdje.
Hvala :)
zgmetropola
05-11-2011, 16:50
Nisam siguran jesu li to iste ove koje imam na kompu, no nema veze, enjoy. Hvala anonimnom donatoru. Ako želi bombardiranje thanksovima, nek mi javi svoj cijenjeni identitet :mrgreen:
pravnicap
06-11-2011, 11:22
Iz cega da ucim eng. IV? Kod Socanac sam jer sam izvanredna. Sva tri engleska sam polagala kod Matijasevica, i bas sam se nadala da cu i eng IV, vec sam bila i pocela uciti po njegovim prezentacijama i onda... Da ucim iz knjige ili da skidam njene prezentacije sad?
superfly
06-11-2011, 11:27
uči iz knjige i prošvrljaj malo po prezentacijama da ne stavi slučajno nešto čeg nema u knjizi.
tak ja radim.
budući da mi javornik nije odgovorila na predivno sročeni mejl :tot:
kakva je profesorica husinec na usmenom!?
demarkis
06-11-2011, 19:16
kakva je profesorica husinec na usmenom!?
Slična kao i Čajko, samo što ne pita sve lekcije i usmeni ne traje 20 minuta kao kod Čajko. Pita po svojim prezentacijama i bitno joj je da kužiš pravnu materiju o koj se radi, zažmiri na gramatičke greške i pogrešan izgovor. Pismeni joj je važna polazna točka za usmeni, ali u moje vrijeme (prije 2 god.)se moglo podići i za 2 ocjene na usmenom. Nije cjepidlaka.
pravnicap
07-11-2011, 19:36
Ima li iko ikakav savjet za ucenje noc prije ispita. Eng IV, kod Socanac, dakle.
Iz knjige sam dosad ucila, ali prvi put imam posla s njezinim prezentacijama i bas su aljkave (Matijasevic - respect!) Jel pita puno iz njih, ili da se ja baziram na knjigu? Izluđuju me ove njezine prezentacije!
Barroom Hero
09-11-2011, 17:45
Uglavnom kratak rezime svih engleskih: pročitajte knjigu i te lekcije koji puta i to je to, ako želite postati demonstrator ili postavljati različita pitanja ovdje možete i prezentacije, ali načelno nema potrebe ako vam je engleski jezik iole poznat. Ovo vrijedi za Sočanec, Javornik i Matijaševića. Za Čajko ne znam jer kod nje nikad nisam bio.
*tearsinheaven
11-11-2011, 08:06
Ima li iko ikakav savjet za ucenje noc prije ispita. Eng IV, kod Socanac, dakle.
Iz knjige sam dosad ucila, ali prvi put imam posla s njezinim prezentacijama i bas su aljkave (Matijasevic - respect!) Jel pita puno iz njih, ili da se ja baziram na knjigu? Izluđuju me ove njezine prezentacije!
Očito je već malo prekasno, al svejedno ti mogu odgovorit :D Znači, prezentacije nisu krucijalne, kod nje je fokus na knjizi. Za ispit prezentacije ne trebaš ni taknut, no ipak bih to preporučila jer se na kraju svake prezentacije nalaze zadaci za vježbu koji se onda redovito pojavljuju u ispitu (doslovno isti). Za usmeni je poželjno proći prezentacije, no naravno da nećeš sve učit jer toga ima stvarno jako puno, već si izvadi par najbitnijih stvari za svaku lekciju i to spomeni na usmenom, dodatni je plus :thumbup:
chocoloco
11-11-2011, 08:12
Ima li netko prezentacije za eng 3 kod matijaševića budući da ih on iz nekog nepoznatog razloga objavljuje 5 min prije predavanja pa ih ne stignem isprintati niti proći budući da još i ispituje svaki put?
zgmetropola
11-11-2011, 10:50
Nadam se da su sve :)
hej, može mi netko reći koja je lekcija obrađena na engleskom 3 kod profesorice sočanac na predavanju u ponedjeljak za izvanredne? i koji je to već sat engleskog od početka semestra?
hvala =)
chocoloco
20-11-2011, 08:50
Neki od nas u utorak moraju na predavanje iz ob na Šalatu pa me zanima hoće li nam to na neki način biti opravdano ako ne stignemo doći do 14 h,budući da je predavanje u 13 h i malo je vjerojatno da ćemo stići,treba li se javiti profesoru pa možemo doći u neku drugu grupu,znam da je jedna petkom popodne? Hvala! :)
ako koga zanima... odnosi se na predavanje za izvanredne ponedjeljkom u 17:00. profesorica sočanac je bolesna tako da smo danas dobili zamjenu i obradili smo lekciju marriage. profesorice neće biti ni na sljedećem predavanju jer mora na put, ali će se sat održati normalno.
Pozdrav!
Zanima me u vezi predavanja koje održava Matijašević za grupu koja je kod profesorice Čajko, dakle ova predavanja petkom; koliko je predavanja prošlo otkada se popisuje? Vidim da su, bez današnjeg dana, odrađene tri lekcije (barem imaju tri Matijaševićeve prezentacije na stranicama katedre) iako je na uvodnom predavanju rečeno da će se do današnjeg dana odraditi 4; znači li to da je tek danas bilo 4. predavanje, odnosno moj 4. minus? Jedan je petak pao na Dan fakulteta 4.11., pa možda nije bilo predavanja, iako je na uvodnom zapisano da će i 4.11. biti predavanje...
Iako znam da ćemo dobiti potpise od Matijaševića tako i tako, ipak bih onda, ako sam već propustio ta 4, a ne 5 predavanja, dolazio sad do kraja pa uzeo potpis kao čovjek od profesorice Čajko.... Jbg, imao sam jedan poslić pa nisam planirao ići na predavanja, ali je propalo pa bih sad odradio to do kraja
Unaprijed hvala.
chocoloco
18-12-2011, 09:37
Po čemu se uči za kolokvij kod Matijaševića? Samo prezentacije,prezentacije i knjiga ili nešto treće? Kako je koncipiran kolokvij? Hvala :)
apocalypse
18-12-2011, 09:58
Po čemu se uči za kolokvij kod Matijaševića? Samo prezentacije,prezentacije i knjiga ili nešto treće? Kako je koncipiran kolokvij? Hvala :)
Imaš to sigurno negdje odgovoreno, plus pogledaj si i na njegovom topicu.
Drilaj po prezentacijama, knjigu pročitaj (nisam još vidjela da pita nešto iz knjiga)
Imaš više zadataka nadopunjavanja riječima (bilo da su ponuđene, da je ponuđeno prvo slovo ili da nisu ponuđene) i jedan zadatak gdje se zahtjeva prevođenje.
joejoejoe
18-12-2011, 11:43
U 12. mjesecu predavanja ponovno drži profesorica Čajko? Dali je netko bio na tim predavanjima, kad se održavaju, što ste radili i jesu li obavezna za potpis? Hvala.
Samo da provjerim, sutra je predavanje eng 3 kod prof. Matijaševića u 2 sata u dvorani IV?
apocalypse
20-12-2011, 01:35
Samo da provjerim, sutra je predavanje eng 3 kod prof. Matijaševića u 2 sata u dvorani IV?
da, kao i inače.
može li mi netko reći koliko čuvaju ocjenu iz eng za ponavljače?? konkretno Matijašević. nema šanse da prije 4 mj. uspijem skupit 50 bodova s prve, pa dal uopće mogu na predrok i ako mogu, dal mi se isplati? tek 10.01. je predavanje a to bi prošla ovih dana jer kasnije imam druge ispite pa da znam... hvala :)
chocoloco
04-01-2012, 19:56
Sljedeći tjedan je zadnje predavanje,a vjerojatno neću moći doći,a imam pravo na predrok,pa me zanima da li će tada dijeliti potpise ili ih dijeli dok se piše kolokvij,i ako ih dijeli sljedeći tjedan,hoće biti problema ako ga zamolimo potpis na samom predroku,prije kolokvija?
apocalypse
04-01-2012, 20:01
Uvjerena sam da potpise neće dijeliti sljedeći tjedan, već tjedan nakon predroka.
Ako imaš pravo na predrok, sigurno ćeš dobiti potpis i dat će ti ga na usmenom. Tako je radio prije. (dakle ne dok se piše kolokvij, nego na usmenom)
Onima koji nemaju pravo izlaska na predrok će reći kada su potpisi.
kroz poraze do pobjede
06-01-2012, 15:41
Mi moze netko odgovoriti dali se kod Socanac na ispitu za eng IV pojavljuje gramatika ili samo pitanja vezana za gradivo(kao kod matijasevica).. hvala puno
Jel zna tko kako izgleda usmeni kod Matijaševića ? I jel ima prepričavanja onih tekstova u knjizi na usmenom ? Hvala
Pogledaj si na stranici od katedre nastavne materijale od profesora, u zadnjoj prezentaciji prof. Matijaševića su ti tipovi zadataka kakvi će bit na ispitu.
Pozzz,
zna li netko kad su potpisi iz Engleskog III za izvanredne?
Tnx
*tearsinheaven
16-01-2012, 16:14
Sljedeći tjedan je zadnje predavanje,a vjerojatno neću moći doći,a imam pravo na predrok,pa me zanima da li će tada dijeliti potpise ili ih dijeli dok se piše kolokvij,i ako ih dijeli sljedeći tjedan,hoće biti problema ako ga zamolimo potpis na samom predroku,prije kolokvija?
Uvjerena sam da potpise neće dijeliti sljedeći tjedan, već tjedan nakon predroka.
Ako imaš pravo na predrok, sigurno ćeš dobiti potpis i dat će ti ga na usmenom. Tako je radio prije. (dakle ne dok se piše kolokvij, nego na usmenom)
Onima koji nemaju pravo izlaska na predrok će reći kada su potpisi.
Ako mislite na Matijaševića, potpisi bi trebali biti 24.1. (tako bar piše na prvoj prezentaciji :okolo:)
*tearsinheaven
16-01-2012, 16:39
A kod prof. Sočanac?
Znam da je prošle godine bez problema davala potpis na zadnjem satu.
Možeš ga dobiti i na konzultacijama, al neće baš biti oduševljena kad čuje zašto si došla :D
vladek007
16-01-2012, 18:26
Pozz. Može li mi netko pomoći da nađem prijevod njemačkog jezika, lekcije od 1-10. Na prvoj stranici ovog foruma ima link ali me samo odvede do skriptarnice gdje ga ne vidim. Ovdje se piše samo o engleskom i za njega sam našao sve ali mi na žalost to ne treba....:(
Za koliko je moguce dic ocjenu s pismenog na usmenom kod Matijasevica? Jel prakticira on to inace, ak je dobar usmeni? :) Ajde molim vas, javite :)
Za koliko je moguce dic ocjenu s pismenog na usmenom kod Matijasevica? Jel prakticira on to inace, ak je dobar usmeni? :) Ajde molim vas, javite :)
Moguće je podić ocjenu bez problema, sad da li je moguće podići s 2 na 4 ili s 3 na 5, to baš nisam siguran ali Matijašević nipošto nije strog.
apocalypse
18-01-2012, 13:07
Moguće je podić ocjenu bez problema, sad da li je moguće podići s 2 na 4 ili s 3 na 5, to baš nisam siguran ali Matijašević nipošto nije strog.
Moguće je podići za dvije ocjene, događalo se.
bananarepublic
18-01-2012, 14:50
Ovako imam jedno pitanje pošto nisam bio uopće ni na jednom predavanju,ako sam redovni engleski 3 kod kog moram ić po potpis i kad? zahvaljujem :)
brinettica
18-01-2012, 17:00
Ovako imam jedno pitanje pošto nisam bio uopće ni na jednom predavanju,ako sam redovni engleski 3 kod kog moram ić po potpis i kad? zahvaljujem :)
kod bilo kog (matijašević/čajko/javornik) na konzultacije ili 24.1.na pred.kod matijaševića.
bananarepublic
18-01-2012, 23:11
hvala:)
*tearsinheaven: tnx na odgovoru.
He da...još jedno glupo pitanje...
Kad je zadnje predavanje za izvanredne-engleski III,jel bilo možda već?
Ako netko zna...nisam u toku nažalost...
hanibani
19-01-2012, 16:08
jedno pitanje..profesorica javornik-čubrić je rekla da prijavimo ispit za 31.1..ali vidim na studomatu da je to za izvanredne studente..onda ga prijavljujem za 30. jer je taj za redovne? hvala
brinettica
19-01-2012, 16:17
jedno pitanje..profesorica javornik-čubrić je rekla da prijavimo ispit za 31.1..ali vidim na studomatu da je to za izvanredne studente..onda ga prijavljujem za 30. jer je taj za redovne? hvala
rekla je da prijavimo 30.1., a 31.1. da dođemo na upis ocjene (ukoliko si to rješila preko kol).
chocoloco
19-01-2012, 16:33
Može li netko napisati što je Matijašević pitao na usmenom jučer i danas? Hvala :)
u snovima...
20-01-2012, 23:45
može li netko reći kad su konzultacije kod prof. matijaševića jer na stranici katedre pišu dvije različite informacije???
porno_stuntman
21-01-2012, 00:25
Koje različite informacije?
"Konzultacije: utorkom 13:00 – 14:00, Gundulićeva 10, soba 6."
leptiricaaa
21-01-2012, 18:46
trebam potvrdu, znači čajko će dati potpis bez obzira što nismo išli na predavanja ako odemo na konzultacije sljedeći tjedan u petak??
brinettica
21-01-2012, 19:46
trebam potvrdu, znači čajko će dati potpis bez obzira što nismo išli na predavanja ako odemo na konzultacije sljedeći tjedan u petak??
da,uostalom čajko ovaj semestar skoro pa ni nije držala predavanja.
philips1
21-01-2012, 22:36
bok... ima možda netko prijevod za njemački 4,zadnje tri lekcije??? hitno je :)
zanima me sto treba ucit za engleski 3 ako smo vanredni? i kod koga smo?
zanima me sto treba ucit za engleski 3 ako smo vanredni? i kod koga smo?
kod profesorice sočanac
http://www.pravo.unizg.hr/SJ/engleski/nastavni_materijali
tu skini prezentacije iz foldera eng III i uči po tome i knjizi
her_alone
27-01-2012, 10:01
kako izgleda pismeni kod prof husinec za eng IV??
hvala!
Bettypooh
27-01-2012, 12:41
jel mi moze netko reci kakva je profesorica socanec? jel pita tesko? hvala
jel mi može netko reći može li se prijaviti na ispit kao izvanredni student ako sam redovni, hoće li mi studomat to uvažaiti; naime termin u kojem ispit pišu izvanredni više mi odgovara od termina za redovne.
Također hoće li profesori biti u redu s time i da li ih treba o toome prethodno obavijestiti?
Hvala
da li treba kod čajko za usmeni napisati nekakav sastavak o odvjetništvu ili o čemu već i onda to treba prezentirati?
da li čajko radi probleme ako idem kod nje na ispit a nisam dobio potpis od nje već od drugih profesora?
her_alone
28-01-2012, 11:47
vidim da je prof husinec stavila 6 rezentacija za eng IV,a ostali 9,jel to znaci da pita samo tih 6 ili samo nije stavila ostale... kako izgleda pismeni, jel se moze na usmeni ako se ne prođe pismeni i da li je usmenni isti dan ili neki drugi???
zahvaljujem unaprijed na odgovorima :)
eee da,jos samo jedno :) koje lekcije najvise voli pitati?
da li treba kod čajko za usmeni napisati nekakav sastavak o odvjetništvu ili o čemu već i onda to treba prezentirati?
da li čajko radi probleme ako idem kod nje na ispit a nisam dobio potpis od nje već od drugih profesora?
Sastavak treba samo za eng 4. Ali ne znam kako točno treba izgledat jer nisam kod nje polagao. Za potpis ne bi trebao imati nikakvih problema (ja sam npr. išao kod Javornik s potpisom od Sočanac pa pretpostavljam da to nije bitno).
her_alone
28-01-2012, 16:40
jel svi trebakju taj sastavak pisat? ja sam odavno odslusala eng i izvaredni sam.. na ovom roku kod prof husinec
Aurora Bella
28-01-2012, 18:07
Jel' ima netko možda prijevode onih izraza s kraja prezentacija od prof. Čajko? za eng 4. ? plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:thumbup:
hanibani
30-01-2012, 13:36
jel zna netko kad je sutra upis ocjena kod javornik za eng 3 (za one koji su kolokvirali)?
brinettica
30-01-2012, 14:14
jel zna netko kad je sutra upis ocjena kod javornik za eng 3 (za one koji su kolokvirali)?
10-11 h
hanibani
30-01-2012, 15:29
10-11 h
još samo..jel to kod nje u kabinetu ili u nekoj dvorani? hvala :)
justagirl*
30-01-2012, 15:46
usmeni kod cajko su sutra..zna li itko hoce li ona objaviti na netu rezultate pismenog danas?
brinettica
30-01-2012, 16:13
još samo..jel to kod nje u kabinetu ili u nekoj dvorani? hvala :)
kod nje u kabinetu
the blizzard
30-01-2012, 16:52
usmeni kod cajko su sutra..zna li itko hoce li ona objaviti na netu rezultate pismenog danas?
Čajko nikada nije objavljivala rezultate na netu, već se rezultati saznaju prije usmenog.
Osim ako nije uvela neku veliku promjenu u svoj način rada.
justagirl*
30-01-2012, 16:58
Divno! Znači morat ću se ić sramotit tamo..ovako sam mislila to izbjeći...a jel znaš koliko je u prosjeku moguće podić ocjenu kod nje?
Tko ispituje eng 4 za izvanredovne studente?
the blizzard
30-01-2012, 17:24
Divno! Znači morat ću se ić sramotit tamo..ovako sam mislila to izbjeći...a jel znaš koliko je u prosjeku moguće podić ocjenu kod nje?
Može se za 2 ocjene povećati samo se tada mora jako dobro znati gradivo.
Za 1 ocjenu je već lakše
sunnygirl
30-01-2012, 19:40
Jel netko zna kada bi Matijašević trebao staviti rezultate iz Eng 3 buduci da je rekao da je usmeni sutra a rez jos nema?
Patrish@
30-01-2012, 20:53
Eh...to upravo i mene zanima,nisam bila danas u 15h na usmenima,možda je tamo pročitao i ostale rezultate.
sunnygirl
30-01-2012, 21:49
Eh...to upravo i mene zanima,nisam bila danas u 15h na usmenima,možda je tamo pročitao i ostale rezultate.
http://www.pravo.unizg.hr/SJ?@=6005#news_14422
littlegirl
31-01-2012, 16:34
jel mi moze netko pls reći sta socanac najviše ispituje na usmenom iz engIII ?
HITNOOOO! kada kod Čajko odgovara grupa D engleski III?
shootingstar
31-01-2012, 19:07
HITNOOOO! kada kod Čajko odgovara grupa D engleski III?
Sutra u 8 ujutro
vilibald
01-02-2012, 00:21
DRAGI LJUDI DOBRE VOLJE, UPOMOC!!!!! ne nailazim na ikakve podatke o eng4 kod čajko pa me zanima postoje li njezine prezentacije na netu, a ako ne - sto mi je ciniti? shvatila sam da mi treba naglasena interpunkcija i caps lock jer me inace nitko nece uociti.
DRAGI LJUDI DOBRE VOLJE, UPOMOC!!!!! ne nailazim na ikakve podatke o eng4 kod čajko pa me zanima postoje li njezine prezentacije na netu, a ako ne - sto mi je ciniti? shvatila sam da mi treba naglasena interpunkcija i caps lock jer me inace nitko nece uociti.
http://www.pravo.unizg.hr/SJ/engleski/nastavni_materijali ovdje možda?
vilibald
02-02-2012, 20:48
hvala puno!!sad sam ispala potpuni idiot jer nisam ni pomislila traziti to na stranici katedre nego sam samo skrolala po forumu. hvala, hvala! idem se sakriti u misju rupu.
Goth Angel
02-02-2012, 22:01
može dojmovi s usmenog za ej 4. kod čajko?? što najviše pita? :)
zanima me kako izgleda pismeni iz eng 3. kod čajko i iz čega učiti? prezentacije samo (ko inače :) ) ili? malo mi izgledaju prazne i kratke pa pitam... hvala!
shootingstar
04-02-2012, 01:22
zanima me kako izgleda pismeni iz eng 3. kod čajko i iz čega učiti? prezentacije samo (ko inače :) ) ili? malo mi izgledaju prazne i kratke pa pitam... hvala!
4 pitanja, 1. nadopunjavanje rečenica (odgovori nisu ponuđeni), 2. nadopunjavanje teksta (ponuđene riječi), 3. i 4. prijevod eng-hrv i hrv-eng
Uči iz prezentacija i iz knjige...
pravnica12345
04-02-2012, 12:32
Jel postoje neke naznake kako ce profesori biti rasporedjeni na ispitima na ovom roku? Ne kuzim uopce kak to odredjuju :mad2: prvenstveno me zanima za engl4 ako postoje neke prognoze ::E:
Patrish@
05-02-2012, 15:46
Može mala pomoć ljudi...... Eng III i Eng IV predavao mi je prof.Matijašević, po njegovim prezentacijama riješila Eng III,ali nigdje na vidiku njegovih prezentacija za Eng IV?? zna li netko možda gdje ih skriva?:unsure:
apocalypse
05-02-2012, 16:00
Može mala pomoć ljudi...... Eng III i Eng IV predavao mi je prof.Matijašević, po njegovim prezentacijama riješila Eng III,ali nigdje na vidiku njegovih prezentacija za Eng IV?? zna li netko možda gdje ih skriva?:unsure:
Nema ih.
On na stranici drži samo prezentacije engleskog kojeg je ispredavao određeni semsetar. Dakle, pošto ovaj semestar nije bilo eng IV, nema ni njegovih prezentacija za taj eng (vjerojatno ih je uklonio nakon dekanskog). Primjetit ćeš da nema njegovih prezenatacija ni za eng II.
Pitaj nekog od kolega imaju li prezentacije spremljene na računalu ili uči po prezentacijama nekog drugog predavača.
Patrish@
05-02-2012, 17:53
Nema ih.
On na stranici drži samo prezentacije engleskog kojeg je ispredavao određeni semsetar. Dakle, pošto ovaj semestar nije bilo eng IV, nema ni njegovih prezentacija za taj eng (vjerojatno ih je uklonio nakon dekanskog). Primjetit ćeš da nema njegovih prezenatacija ni za eng II.
Pitaj nekog od kolega imaju li prezentacije spremljene na računalu ili uči po prezentacijama nekog drugog predavača.
Hvala na odgovoru.... pokušat ću s prezentacijama prof.Sočanec.:smartass:
jeli za engleski IV za izvanredne ovaj rok Husinec? i kako izgleda njezin pismeni (i usmeni) ako neko zna plizzzz
@ littlegirl najvise ti pita razvod i brak i criminal law ( nadam se da nije kasno)
Bettypooh
07-02-2012, 15:59
i mene zanima koja je profa na ovom roku za izvanredne eng4?
Patrish@
07-02-2012, 18:27
Mene zanima tko mi je na ovom roku za Eng IV(redovno), pošto sam ga prošle god odslušala kod Matijaševića,znači li to da sam kod njega ili nasumično budem stavljena nekom u grupu?
Ako sam prosle godine kad sam upisao eng 3 (redovno) bio kod prof. Matijasevica, jesam li isto i ove godine?
i kako izgleda ispit? kako ga je najbolje spremiti?
apocalypse
08-02-2012, 12:13
Ako sam prosle godine kad sam upisao eng 3 (redovno) bio kod prof. Matijasevica, jesam li isto i ove godine?
i kako izgleda ispit? kako ga je najbolje spremiti?
Ako si u njegovom dijelu abecede, vjerojatno ćeš doći njemu (pogledaj na stranicama katedre koji profesor drži kojem dijelu abecede predavanja).
Uči po njegovim prezentacijama. Obraćaj pažnju na legal terms. Imaš dva zadatka nadopunjavanja riječima, jedan objašnjavanja riječi na engleskom i jedan prevođenja rečenica s eng na hrv.
Može mejl od Husinec i Matijaševića? Na stranici nikako ne mogu otvoriti.
her_alone
09-02-2012, 18:37
i mene zanima koja je profa na ovom roku za izvanredne eng4?
i mene...
nadam se prof javornik :)
CroatianAngel
09-02-2012, 18:56
Može mejl od Husinec i Matijaševića? Na stranici nikako ne mogu otvoriti.
snjezana.husinec @ pravo.hr
miljen.matijasevic @ pravo.hr
(bez razmaka oko @)
her_alone
10-02-2012, 12:36
Prof Husinec je za izvanredne za eng IV na ovom roku!
Jel zna neko kako izgleda njezin pismeni, na sto se treba vise koncetrirat i sto najvise pita na usmenom za eng IV??
Usmeni je isti dan ili?
Hvala!
Ima možda netko prezentaciju za Unit 33 kod Husinec? Nema je na netu niti u fajlu u prvom postu. Fala
Bettypooh
10-02-2012, 14:58
jel moguce traziti da iako vas je dopala prof. Husinec da idete na ispit kod prof. Socanec?
Da li netko zna kako izgleda pismeni za engleski IV. kod prof. Socanec ? Hvala
jel moguce traziti da iako vas je dopala prof. Husinec da idete na ispit kod prof. Socanec?
I mene zanima kakav je postupak oko prebacivanja, kome se treba javiti?
u rasporedu piše 14.1., jel to zabuna, valjda treba pisat 14.2?
u rasporedu piše 14.1., jel to zabuna, valjda treba pisat 14.2?
da, svugdje im je 1. umjesto 2.mjeseca
mene zanima isto sto i her alone... ako netko zna
*barbie*
11-02-2012, 11:37
Što ako sam izvanredni student, a zabunom sam prijavila rok za redovne?? Jel imao netko sličnu situaciju?
Kada je uopće engleski 4. za izvanredne?
Što ako sam izvanredni student, a zabunom sam prijavila rok za redovne?? Jel imao netko sličnu situaciju?
Kada je uopće engleski 4. za izvanredne?
engleski 4 za izvanredne je u utorak u 9,dvorana IX! a za ovu krivu prijavu,probaj u ponedjeljak nazvat tajnicu katedre (Andrea Grisfelder) pa mozda ona moze nesto uciniti! :)
mene zanima isto sto i her alone... ako netko zna
Polagala sam eng 1 i 2 kod Husinec.
Bilo je 5 zadataka:
1. gramatika
2. prijevod legal termsa s eng na hrv
3. prijevod legal termsa s hrv na eng
4. spajanje glagola s imenicom da dobiješ frazu (pr to draft - a contract)
5. umetanje riječi u rečenicu, riječi nisu ponuđene. ugl su te rečnice definicije.
Uči s njezinih prezentacija.
Možda je malo teži pismeni nego kod Sočanec i ostalih, ali je prof stvarno divna.
Usmeni je kad se dogovorite i pita sve.
Prof Husinec je za izvanredne za eng IV na ovom roku!
Jel zna neko kako izgleda njezin pismeni, na sto se treba vise koncetrirat i sto najvise pita na usmenom za eng IV??
Usmeni je isti dan ili?
Hvala!
ja sam bila kod nje na eng 3! bilo je to prije godinu dana pa se ne sjecam bas svega,ali znam da je bilo nesto sitno gramatike,bilo je dosta onih legal termsa (tipa,prevedi sa hrvatskog na eng i obrnuto),bilo je nekih pitanja u vezi lekcija i to je otprilike to koliko se sjecam! mislim da moras imat preko 60% za prolaz,ali ako imas malo manje od toga-pusta na usmeni,ali onda mozes dobiti najvise 3! usmeni je bio slijedeci dan i pita lekcije! 2-3 pitanja i gotovo! :)
One lekcije, za koje Husinec nije stavila prezentacije na web, učite po prezentacijama od Čajko. Indentične su.
*barbie*
11-02-2012, 16:44
Husinec za izvanredne?
Ja sam mislila da je uvijek Sočanac kada nam ona i predaje.
CroatianAngel
11-02-2012, 18:47
Husinec za izvanredne?
Ja sam mislila da je uvijek Sočanac kada nam ona i predaje.Ne ispituje uvijek ista osoba koja ti je i predavala. :wink:
Jel zna neko koja otpr pitanja matijasevic postavlja na usmenom za eng3? Ili koja su pitanja dns bila ako je nrko bio?
Evo da vam malo pomognem,ovako izgleda PISMENI ispit kod M. Javornik Čubrić za ENGLESKI IV , ispit sadrži 32 boda:
1. pitanje: prijevod s hrvatskog na engleski, 4 riječi,
rješavanje spora,prijenos autorskih prava,prijenos dionica, raskid ugovora.
2. pitanje : prijevod s engleskog na hrvatski: 8 riječi,
real estate-nekretnina, direct challenge-izravni napad, bill of exchange- mjenica, nuisance- smetnja, tort- građanski delikt, unlawful search- nezakonita pretraga, injunction- sudski nalog (zabrana), corporation- korporacija.
3. dopuni tekst sa ponuđenim riječima. Bio je neki tekst o business organizations.
4. Dopuni sam:
-Person who committ a tort is called......TORTFEASOR.
-The system of taxation in Croatia is based on.... PRINCIPLES OF EQUITY AND EQUALITY.
-Ultra vires means... BEYOND POWERS or ILLEGALITY.
-When someone does the negligence he ...nešto, breach of .... DUTY.
-Void contract does not give rise to any .... LEGAL RIGHTS AND DUTIES.
-Corporation can be created only by.... GOVERNMENT GRANT.
Eto. Ja nisam mogla nigdje naći prije ispita,a sad se nadam da će biti vama od koristi . :rotfl:
I kad će ti rezultati?! :iviv:
Patrish@
13-02-2012, 23:42
Jel zna neko koja otpr pitanja matijasevic postavlja na usmenom za eng3? Ili koja su pitanja dns bila ako je nrko bio?
Položila sam to na prošlom roku kod njega.Na usmenom isključivo postavlja pitanja iz svojih prezentacija;npr. traži da mu objasniš neke legal terms,vezano za brak,razvod braka, ili nasljeđivanje i oporuku,pa ti postavlja pitanja tipa:što znaš reć o npr. smrtnoj kazni u Engleskoj ,kakav je to voidable marriage,koje osobe imaju exemption from criminal liability....uglavnom ,dovoljne su ti prezentacije da se pripremiš za usmeni.Postavlja lagana pitanja ,a težina pitanja ovisi o ocjeni s pismenog,za peticu treba znat višee,dok za trojku ono osnovno.
Može netko napisati kada su sutra usmeni iz engleskog 4 kod Javornik-Čubrić
pliz :)
*barbie*
14-02-2012, 10:58
Jel objavljuje Sočanac na internetu rezultate?
je li se može javiti netko tko je bio na zadnjim rokovima iz eng 4. kod čajko,da kaže je li još uvijek treba prezentirati onaj neki članak ili je to otišlo u zaborav,pošto smo odslušali već davno taj predmet?
Jel objavljuje Sočanac na internetu rezultate?
da, da.
anchica23
14-02-2012, 14:03
je li se može javiti netko tko je bio na zadnjim rokovima iz eng 4. kod čajko,da kaže je li još uvijek treba prezentirati onaj neki članak ili je to otišlo u zaborav,pošto smo odslušali već davno taj predmet?
jos uvijek treba
kad će rezultati kod sočanac, danas bih trebao odgovarat a ne znam jesam prošao?
jel tko odgovarao kod sočanac ovih dana, šta pita?
Imam pitanje, za izvanredne studente iz eng 4 piše na dijelu "diplomski studij" da je eng 4 u petak 17:00-18:30, a u katedri "strani jezici" piše da je u pon 18:00-19:30.
Ali u pon u isto vrijeme imam ep. Jel zna tko koja je info točna?
brinettica
27-02-2012, 12:06
Imam pitanje, za izvanredne studente iz eng 4 piše na dijelu "diplomski studij" da je eng 4 u petak 17:00-18:30, a u katedri "strani jezici" piše da je u pon 18:00-19:30.
Ali u pon u isto vrijeme imam ep. Jel zna tko koja je info točna?
relevantne su informacije na stranicama katedre.
u snovima...
28-02-2012, 20:02
jesu li predavanja kod čajko obavezna? eng4 planiram tek na jesen rješavat pa oće li biti problema ako se ne pojavim ni na jednom predavanju? potpis i to...hvala
jesu li predavanja kod čajko obavezna? eng4 planiram tek na jesen rješavat pa oće li biti problema ako se ne pojavim ni na jednom predavanju? potpis i to...hvala
dobro je, nisam jedini znači ::E:
the blizzard
28-02-2012, 22:13
Da,obavezna su i ako ne dolaziš, nećeš dobiti potpis. Međutim, ljudi su znali u tom slučaju otići samo po potpis kod Matijaševića. Ali opet, možda je najbolje da ipak odeš na ta predavanja,slušaš ih sat i pol tjedno i potpis ti je zagarantiran.
Doduše,nisam nikad ni čuo da je drugi profesor odbio dati potpis.
karmacoma
29-02-2012, 21:24
da li je netko bio u ponedjeljak na eng4 za izavnredne, da li postoji mogućnost promjene tog termina jer se poklapa sa ekonomskom?
special1
14-03-2012, 18:08
kakvo je stanje na predavanjima kod čajko iz eng 4...dolaze li ljudi, je li gužva? ::E:
jel za izvanredne stvarno u pon predavanje, pa nam se poklapa sa ep ?==
disco_stick
28-03-2012, 12:04
Koliko smo puta dosad imali predavanja i koliko se puta može izostati kod Horvatić Čajko?
hanibani
28-03-2012, 15:37
danas je bilo peto predavanje..može se izostati 3 puta,a sve što je iznad toga mora biti opravdano
hazey jane
02-04-2012, 16:22
hoće li matijašević dati potpis onima koji su dodijeljeni kod čajko, a ne idu na predavanja?
apocalypse
02-04-2012, 17:13
hoće li matijašević dati potpis onima koji su dodijeljeni kod čajko, a ne idu na predavanja?
Vrlo vjerojatno da. Radio je to i prije, ali koliko sam čula i Čajko je davala potpis bez obzira na pohađanje predavanja.
joejoejoe
03-04-2012, 17:03
Sutra su predavanja kod Čajko u redovnom terminu?
hanibani
03-04-2012, 17:11
Sutra su predavanja kod Čajko u redovnom terminu?
da
joejoejoe
03-04-2012, 21:19
da
Hvala na info.
baby_blue
07-04-2012, 15:56
da li netko zna šta se mora znati za usmeni eng 4. kod Čajko? osim prezantacija....neki sastavak još dodatno? help
against_modern_football
10-04-2012, 15:06
Da li sutra ima predavanja kod Matijaševića??
matija pu
10-04-2012, 17:24
Vanredni sam student od ove nastavne godine,nisam išao na predavanja jer nisam nikako u mogućnosti,i mislio sam sutra otići kod Matijaševića po potpis kako bih idući tjedan polagao engleski 3.Nadam se da neće biti problema.
Što treba naučiti za ispit kod njega? Lekcije? Predavanja?
Kako da uopće znam kod koga ću polagati ispit?
shootingstar
10-04-2012, 17:35
Vanredni sam student od ove nastavne godine,nisam išao na predavanja jer nisam nikako u mogućnosti,i mislio sam sutra otići kod Matijaševića po potpis kako bih idući tjedan polagao engleski 3.Nadam se da neće biti problema.
Što treba naučiti za ispit kod njega? Lekcije? Predavanja?
Kako da uopće znam kod koga ću polagati ispit?
Pretpostavljam da ne bi trebalo biti velikih problema oko potpisa. Pogotovo ako imaš dovoljno dobar razlog zašto nisi prije došao po njega...
Za ispit uči po nečijim prezentacijama, a informativno pročitaj i knjigu. Zapravo sve ovisi o tome kod kojeg ćeš profesora biti.
Budući da ove godine engleski 3 i 4 za vanredne drži profesorica Sočanac pretpostavljam da ćeš biti kod nje, ali u to ćeš moći biti 100% siguran tek kad prođe rok odjave ispita (mislim da je to negdje u petak ujutro...). Onda će ti na studomatu i na stranici katedre pisati u koliko sati je pismeni, gdje i kod kojeg si profesora. Kad to saznaš imaš dovoljno vremena informirati se i pripremiti, ovisno o tome što pojedini profesor traži...
hanibani
10-04-2012, 17:50
ako je netko bio zadnji put na predavanjima kod čajko jel može reći što se radilo?
porno_stuntman
15-04-2012, 14:50
Kakav je ispit kod Sočanac ako netko zna?
Vidim da je netko pitao prije par stranica ali bez odgovora.
brankica
15-04-2012, 20:32
jel mi netko zna reci na koju to temu treba napisati taj sastavak za usmeni kod prof. čajko???
bananarepublic
16-04-2012, 13:37
od vas koji su pislai eng3 danas kod čajjko jel za grupu c usmeni u srijedu il četvrtak u 8?
matija pu
17-04-2012, 21:28
Vidim da je jučer prof.Sočanac objavila rezultate,a danas ništa od toga.
Zanima me objavljuje li ona uvijek rezultate i mogu li ih očekivati kasnije večeras ili možda sutra ujutro jer volio bih znati kako sam napisao pismeni prije usmenog sutra popodne.
bok,zanima me kod koga bi mogla doci na ispit u 7.mjesecu?jer sam sad vidjela da i husinec ima engleski 4 na ispitu i sad neznam dal sam kod nje ili čajko ili se to mijenja?
the blizzard
18-04-2012, 10:04
bok,zanima me kod koga bi mogla doci na ispit u 7.mjesecu?jer sam sad vidjela da i husinec ima engleski 4 na ispitu i sad neznam dal sam kod nje ili čajko ili se to mijenja?
Pa ako sad slušaš predavanja,doći ćeš kod onoga tko ti drži predavanja.
Ako si ih već prije odslušala,možeš doći kod bilo koga. Nema neke pravilne izmjene profesora.
šta pita sočanac iz eng 3
šta pita sočanac iz eng 3
ugl pita prepričat lekciju-reče ti naslov i pričaj, kad završiš šta imaš, a nešto nisi reka-pita te konkretno-tipa one podjele prije/poslije Criminal law act-a...kolegu i mene je pitala Crime, Marriage, Divorce i onda se prebacila na one zadnje tj. nas je International law pitala
+traži npr. da točno kažeš kako se zovu stranke u postupku razvoda braka i tu i tamo neki izraz zna pitat
Molim vas za pomoć :) Pisala sam pismeni kod prof Čajko i učeći za usmeni skužila sam da imam dosta pogrešaka. može li se i sa negativnim pismenim pristupiti usmenom? i O kakvom sastavku se govori za usmeni? nemam nikakvu informaciju vezanu za to jer niti kod jednog profesora do sad nisam čula da se pišu sastavci za usmeni :S HVALA unaprijed!
plavushica
25-04-2012, 10:20
jel može netko napisati kako izgleda pismeni kod čajko?
the blizzard
25-04-2012, 13:07
jel može netko napisati kako izgleda pismeni kod čajko?
Misliš na eng 4?
Evo moj post iz vremena kad sam ja to polagao (što i nije tako davno) pa pogledaj:
Pitanja sa današnjeg pismenog kod prof. Horvatić-Čajko:
1) nadopuniti rečenice. Bilo je defamation (i vrste),void,voidable,binding,nešto iz conflict of laws,challenge in collateral proceedings,detinue itd. Nema ponuđenih rješenja
2) nadopuniti tekst sa ponuđenim riječima. Bilo je association,shareholder,lift,perpetrate,legal, entitle,liability,subject,property,ownership, perpetual... Sve u svemu tekst se odnosio na companies. 3 ponuđene riječi su bile viška.
3) prijevod eng -> hrv
transferability of shares,to award damages,legally binding agreement,entrepreneurial freedoom,judicial review of legislation
4) prijevod hrv -> eng
zakonitost upravnog akta,nezakonito pretraživanje (nisam siguran je li pretraživanje,ali je iz te lekcije)
5) sinonimi
to break the law-______ the law
legal person-________ person (nisam siguran je li legal,ali se odnosio na pravne osobe,naučite sve engleske izraze za taj pojam)
sole proprietorship-_______ _________
to quash- __ _________
1. zadatak je nosio 14 bodova,2.,3.,4.-svaki po 10 i zadnji 4 boda
prijevodi nose nešto manje od 50 %
plavushica
26-04-2012, 19:23
ok,hvala :)
za eng 3 je isto tako koncipiran test?
the blizzard
26-04-2012, 23:29
ok,hvala :)
za eng 3 je isto tako koncipiran test?
Pa da,otprilike. Doduše,uvijek može smisliti neki novi tip zadatka... Sve u svemu,jako dobro nauči legal terms jer se UVIJEK javljaju prijevodi pojedinih izraza i nose dosta bodova.
Po čemu se uči za eng 4 kod Čajko? Samo knjiga ili i prezentacije? Baš sam htio skinuti prezentacije sa stranice katedre ali vidim da su njene još iz 2010.? Jesu li te dobre ili ne? Ili se uči iz nečijih drugih prezentacija? Pomozite,hvala :)
the blizzard
30-04-2012, 16:28
Po čemu se uči za eng 4 kod Čajko? Samo knjiga ili i prezentacije? Baš sam htio skinuti prezentacije sa stranice katedre ali vidim da su njene još iz 2010.? Jesu li te dobre ili ne? Ili se uči iz nečijih drugih prezentacija? Pomozite,hvala :)
Pa inače je za 5 potrebno dobro naučiti prezentacije i pročitati tekstove (i zapamtiti par stvari iz tekstova). A sad ne znam što je sa prezentacijama;pošalji joj mail. Ove koje je stavila na stranicu bi trebale biti dobre.
Hoće li se održati predavanje u srijedu iz eng IV kod prof. Čajko?
Nema predavanja u srijedu kod Čajko jer je profesorica u inozemstvu.
hanibani
07-05-2012, 18:51
Ne.
NYMERIA-00
13-05-2012, 12:59
Prije sam išla na predrok iz eng pa sada ne znam kako funkcionira s pravim rokovima.
Kada prijavljujemo ispit imamo li svi ista ispitna pitanja neovisno kod kojeg smo profesora slušali predavanja ili svaki profesor ima posebno pitanja, pa onda na usmeni idemo kod profesora kod kojeg smo slušali predavanja (ili se to odnosi samo na one koji su predavanja slušali prethodni semestar, a ako im je eng ostao od prethodne godine postoji mogućnost da budu kod bilo kojeg profesora).
Ili je knjiga univerzalna literatura neovisno koji profesor i kad se ona nauči ne bi trebalo biti problema.
brinettica
13-05-2012, 13:46
nisu ista pitanja, tj. svaki prof. sastavlja svoj test, na usm ideš kod prof čiji test si pisala, tj. stave raspored po profesorima na stranice katedre. većinom na prvom roku budem raspored kako je abecedni raspored bio za predavanja... na kasnijim rokovima može se dogoditi da pišeš test kod bilo kojeg prof.
knjiga vrijedi za sve, ali dobro bi bilo da pogledaš prezentacije ispitivača kojem si dodijeljena, tj. oni raspored većinom objave u čet ili pet tako da preko vikenda imaš sasvim dovoljno vremena.
hanibani
16-05-2012, 15:29
stariji kolege koji ste bili kod čajko na eng 4..može li netko objasniti što ona želi sa onom prezentacijom o odvjetnicima? jesu to radili samo oni koji su išli na predrok ili svi? kako je bilo prošle godine? hvala :)
the blizzard
16-05-2012, 15:51
stariji kolege koji ste bili kod čajko na eng 4..može li netko objasniti što ona želi sa onom prezentacijom o odvjetnicima? jesu to radili samo oni koji su išli na predrok ili svi? kako je bilo prošle godine? hvala :)
Rade i oni koji ne idu na predrok,ja sam prošle godine išao na 2. rok u šestom mjesecu pa sam to morao pisati. Sve u svemu,trebaš neki članak na netu o položaju pravnika u današnjem svijetu ili o ljudskim pravima ili nečem što je vezano uz pravo (važno je da bude aktualna tema). Tako je bilo prošle godine,sad ne znam je li profesorica išta mjenjala. Kad taj članak pročitaš,izvadi ono što je bitno i napiši svoj nekakav sažetak i to ćeš ispričati. Važno je da imaš izvor gdje si došla do svih podataka. I to je to.
Svojedobno je Čajko mjerila vrijeme pri izlaganju i nije smjelo trajato dulje od 3 minute,ali čuo sam da je prestala s tom praksom.
hanibani
16-05-2012, 16:07
rekla je i nama da će mjeriti vrijeme :rotfl:
a to izlažemo na usmenom?
Ako hoćeš izbjeći tu prezentaciju, odi na eng4 u 9. mjesecu ili kasnije. Tako sam ja napravio. Dobio sam Sočanac i bio gotov s usmenim za dvije minute.:happy:
the blizzard
16-05-2012, 16:28
rekla je i nama da će mjeriti vrijeme :rotfl:
a to izlažemo na usmenom?
Da,na usmenom to ispričaš.
hanibani
16-05-2012, 16:57
nadam se da onda neće još ispitivati vezano uz gradivo..da joj barem to bude dovoljno.
the blizzard
16-05-2012, 19:22
nadam se da onda neće još ispitivati vezano uz gradivo..da joj barem to bude dovoljno.
Pa naravno da ćeš dobiti još 2-3 pitanja iz gradiva :mrgreen:
dklobucar
20-05-2012, 22:30
Jel netko zna kada je podjela potpisa iz eng.4 za izvanr.studente
Hvala