View Full Version : Prebacivanje na druge fakultete i obrnuto
Pravokutnići
05-05-2008, 18:59
Student se može preseliti na druge pravne fakultete u Rebublici Hrvatskoj. Potrebno je nazvati referadu željenog fakulteta i raspitati se o postupku.
Podaci o prijelazu na Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci nalaze se na sljedećem linku (http://pravri.hr/hr/studenti/prijelaz.pdf).
Na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu se možeš prebaciti samo ako nikad nisi pao niti jednu godinu.
Prebacivanje na socijalni rad nije moguće automatski (potrebno je pristupiti prijemnom ispitu), no kad se upadne, neki se ispiti priznaju.
U svakom slučaju, najbolje je kontaktirati referadu željenog fakulteta. Tako ćete saznati informacije iz prve ruke.
Može li se nakon što smo se jednom prebacili ponovno vratiti na faks?
Ne, zato što nakon službenog ispisa više nije moguće upisati Pfzg.
Baš sam prije dva dana sa još četvero kolega prešao sa PFZG na PFST.
Kako bih vam pomogao iskustvom iz prve ruke, prilažem mali "vodič" ispisa sa PFZG i upisa na PFST.
Vidim da ima dosta pitanja općenito, pa evo točno po koracima kako se bezbolno ispisati i upisati.
1. KORAK - Ispis sa PFZG
- ponijeti sa sobom INDEKS i SVJEDODŽBE iz srednje škole (naglasak na MATURALNOJ SVJEDODŽBI - original!)
- otići u poštu/FINU/banku i platiti uplatnicu na iznos od 150 kn (svrha: ISPIS S FAKULTETA, žiro račun fakulteta: 2360000-1101264729)
- u knjižari kupiti MOLBU (ako ste u sustavu studomata ne treba vam ISPISNICA koju će vam možda nuditi žena u knjižari), popuniti molbu (Molim da mi se odobri: "ispis sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu", Razlog: "Prijelaz na drugo visoko učilište - Pravni fakultet Sveučilšta u Splitu"), molbu urudžbirati u PISARNICI
- sa svime otići u referadu u kojoj će vam lupiti žig u indeks i na poleđinu maturalne svjedodžbe da ste ispisani; uz to ćete dobiti i PRIJEPIS OCJENA koji će vam služiti kao POTVRDA O ISPISU ili ISPISNICA (pisat će: "Svrha ove potvrde je ispis s visokog učilišta" itd.) - čuvajte ispisnicu kao oči u glavi :-)
- čestitam, ispisani ste sa PFZG! :-)
2. KORAK - Dodatna dokumentacija pred odlazak u Split
-izvucite RODNI LIST i DOMOVNICU iz prašine (ne moraju biti novi, barem ne po mom iskustvu i isustvu još četvero ljudi koji su prelazili samnom u Split prije nekoliko dana - nisu obraćali pozornost na to u referadi)
- FOTOGRAFIRAJTE se za novi indeks (dobit ćete u foto studiju 4 fotke, trebat će vam 2 ili 3 za upis u St; 1 za novi indeks i 1-2 za matični/upisni list - to će zaklamati gospođa u referadi)
- platite upisninu i školarinu u FINI (provizija samo 1%) - iznos 7350 kn, svrha: upisnina i školarina, adresa: Pravni fakultet, Domovinskog rata 8, 21000 Split, Žiro račun: 2330003-1100030638; možete i svoj OIB dodati na uplatnicu čisto da vam St faks odmah poveže uplatu sa identitetom (pitajte u FINI kad uplaćujete)
3. KORAK - Upis na PFST
- prije puta provjerite imate li sve navedeno: Ispisnica sa prijepisom ocjena, indeks, uplatnica na 7350 kn, rodni list, domovnica, svjedodžbe, fotografije za novi indeks
- DOLAZAK U ST - odmah u EKONOMATU (njihova knjižara/pisarnica) kupujete PAKET ZA UPIS (novi indeks, matični list, prijavni list i dva upisna lista; cca. 150 kn)
- nakon toga odmah preko ceste na kiosku Slobodne Dalmacije kupite BILJEGE u iznosu od 35 kn i nabavite prazan papir A4 formata (objasnit ću poslije zašto, ali je bitno to da sam vam time uštedio dosta vremena :-D)
- popunite upisne listove, matični list i prijavni list, indeks samo naslovnu stranicu (još ne popunjavajte predmete, sve ovisi individualno o vašoj situaciji što ćete upisati), zatim na onom praznom listu papira A4 formata po koji sam vas poslao :-D napišite naslov ZAMOLBA te napišite: "Molim Vas da mi odobrite prijelaz sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu uz predočenje potrebne dokumentacije." + datum, mjesto, ime i prezime, potpis; na vrh te ručno napisane zamolbe zalijepite one biljege koje ste kupili
- s tom zamolbom otiđite na drugi kat u Dekanat i protokolirajte ju
(njihov izraz za urudžbiranje :-D)
- siđete dolje i u referadi sa popunjenom dokumentacijom i svime što ste donijeli se upišete; nakon konzultacija sa jako ljubaznim službenicima referade (mislio sam da takvi nigdje ne postoje!) ovisno o vašoj situaciji sa ECTS bodovima i položenim ispitima upisujete razliku + predmete vaše godine u indeks i na poleđinu upisnih listova (sve uz pomoć ljubaznih teta :-D)
- čestitam, upisani ste na PFST! :-D
Šifru za studomat ćete dobiti prije nego indeks, a indeks dobivate prije prvog roka na koji možete izaći (12. mj.)
Prebacila bi se na upravu s prava, dala sam 1. i 2. godinu na pravu. Koja bi bila godina na upravi? Neka parcijala 2. ili? Koliko ispita onda mogu maksimalno upisati? Po popisu predmeta s uprave trebalo bi mi se priznati teoriju, sociologiju,ustavno,informatiku, strani jezik i s prve i s druge godine, i možda obiteljsko i europsko javno ili? Pliz neka odgovori netko tko ima slično iskustvo s prebačajem na upravu...
ne znam da li ćeš se uopće moći prebaciti, jer su neke su se neke moje kolegice pokušavale prebaciti ove godine ali nisu mogle, navodno zbog ove državne mature...
Vjerojatno nije tema za ovaj topic ali nisam nasao prikladniji :unsure: Da li je moguce slusati neki semestar vani ali bez da dobis stipendiju,znaci,da ide na moj trošak. Jer imam los prosjek,a i izvanredni sam student.:(
mislim da to nije moguće, osim ako baš ne upišeš neki njihov( strani) studij ( kao ja) . a poanta stipendije je kao "nagrada" za dobar uspjeh,
probaj pitati na topic izvanredni studenti, pa ti se možda javi netko stariji.
Može li mi netko reći kako je studirati u Splitu?Ostalo mi je sa 3god. GP,GPP i cijela 4 godina.Izvanredno studiram još po starome programu.Kakvi su uvjeti prebaciti se u Split? UNAPRIJED HVALA
Prebaciti se moglo do 30.09.Uvjeti su ok,razlika je neka sitna Metodologija s druge i neki izborni s treće,godina je 7350 kn.
Građansko je u dva dijela i upisuješ 4.godinu po starom,sve u svemu super,a ja se budala nisam prebacila!!!
TheStrange
19-10-2010, 17:35
ovako ja se dvojim između rijeke i splita,osobno bi mi više pasala rijeka,ali navodno se mora ići na predavanja što mi nije fleksibilno pošto živim u zg. može me netko uputiti na neku web adresu ili općenito tako nešto (osim referade tih faxeva,to ću zvati) gdje je podrobno objašnjeno kako se to radi,koje razlike polažemo,mijenjanje indeksa,itd...i iskustva ako može onih koji su to vec napravili
happy go lucky
19-10-2010, 17:53
@TheStrange http://www.pravofiume.com/forum/
Hvala ti.I meni je žao što se nisam prebacila u Split.Iduće godine ću se prebaciti jer ovdje očito neću završiti tako brzo.
TheStrange
21-10-2010, 00:50
ja se dvojim između rijeke i splita još,raspitujem se,ako imas neke korisne info,posalji na pm,ako oces mogu ja tebi :)
Prebacivanje s upravnog prava na pravni fakultet!
Evo, ako se netko sprema upustiti u avanturu upisa pravnog fakulteta nakon završenog upravnog prava (ili nezavršenog), da opišem proceduru i što se priznaje, s obzirom da sam bio u toj situaciji (i znam još nekoliko ljudi).
Dakle, nema nikakvog priznavanja položenih godina i sl., već treba upisati fax od prve godine, kao i svi drugi studenti, čak i prijemni položiti, i onda guliti 5 godina. Dakle, tu vam završeni upravni studij ne vrijedi ništa.
Nakon što regularno upišete prvu godinu, trebate se natezati od ispita do ispita koji se preklapaju na oba studija radi priznavanja.
Situacija je tu šarolika. Neki ispiti priznaju se u cijelost, neki djelomično, a neki vas profesori ismiju i odjebu (kao pa vi ste to položili znači da znadete gradivo pa možete izaći na ispit, i slična sranja - najveće razočaranje mi je bilo obiteljsko pravo - iako je gradivo u potpunosti identično, osim 2 lekcije dodatne, babe uopće neće razgovarati s tobom, već moraš sve polagati). Po mom mišljenju dosta puno se priznaje, i užasno je lakše studirati nego "običnim" studentima, jer čak i ispiti koji se ne priznaju se puno lakše nauče s obzirom da ste ih već polagali u užem izdanju.
Evo, ja sam upisao pravni 2006 g. (2005. sam završio upravni), i sad sam 4. godina (uz stalni posao).
Valja uzeti u obzir činjenicu da je došlo do nekih promjena u ispitima i gradivu na upravnom pravu od kad sam ja studirao, pa je moguće da se negdje gradivo više a negdje manje poklapa sa ispitima na pravnom.
Neda mi se sad pisati, pa ću vam u sljedećim postovima secirati godinu po godinu kaj i kolko se priznaje od kojeg ispita.
E, da sam ja imao ove informacije koje ću podijeliti eventualnim budućim avanturistima, uštedio bi si mnogo živaca i glavobolja, al kaj je tu je!
Prva godina
Znači na prvoj godini sitacija je sljedeća:
Opća teorija prava i države - priznaje se u cijelosti, s tim da mi je prof. Šiminović ponudio bez odgovaranja jednu ocjenu niže (znači da na upravnom minimalno 3 ste trebali dobiti), ili naučiti neku malu razliku za istu ili veću ocjenu. Neznam kak je sad kad Šimonovića nema. Ne treba podnositi zamolbu za priznavanje, samo odeš prije na konzultacije, i dođeš na ispit sa oba indexa.
Sociologija - polaže se razlika, koju čini otprilike 1/3 regularnog ispita, znači ništa strašno. Ne sjećam se treba li zamolba, ili samo konzultacije.
Engleski I. i II. - priznaju se u cijelosti
Rimsko, Pol. ekonomija., OPPD i Hrv. pravna povijest se ne priznaju, znači treba polagati.
Na konzultacijama je moguće dogovoriti kod pojedinih profesora razne kombinacije (npr. da se položeno priznaje kao odrađeni seminar ili vježbe i sl.), samo treba imati mašte i doći s dobrim prijedlogom profesoru na konzultacije (npr. ekonomika poduzeća pod seminar ili vježbe političke ekonomije ili ekonomske politike).
Evo, to je to zasad, druga godina uskoro....
Stojim na raspolaganju za pitanja na PM.
Druga godina - godina razočaranja i pitanja "šta je meni ovo trebalo?"
Iako sam na upravnom pravu položio Ustavno pravo, Obiteljsko pravo i Informatiku i statistiku ništa mi nisu htjeli priznati.
Pravna informatika - ispit koji je prije postojao Informatika i statistika ne poklapa se sa ovim predmetom, pa se to mora cijelo polagati. No opet ostaje mogućnost dogovora oko priznavanja kao seminar ili vježe.
Ustavno pravo -Smerdel na konzultacijama kaže "Naravno da priznajemo položeno gradivo, ali kako ćemo sada to odvajati, ionako ste učili to pa znadete pa možete sve polagati da ne kompliciramo". S obzirom da je ispit lagan nije mi se dalo natezati, pa sam sve naučio i došao polagati.
Obiteljsko pravo - gradivo je 80% isto, i razlika je u neka 2-3 poglavlja u knjizi. No oni ne priznaju položeno i nisu spremne za pregovore, žao mi je što sam se tu predao bez borbe i išao sve polagati. Obavezno podnijeti službeni zahtjev prodekanu, pa neka pošalju pismenu odjebenicu zašto ne priznaju isto gradivo! A kao po bolonjskom sustavu priznaju se ispiti čak i među drugim državama! Možeš mislit. Po meni ovo je definitivno najgora katedra na ovom fakultetu, imam loša iskustva i sa upravnog i sa pravnog. No to nije priča za ovdje.
Engleski III i IV - Iz III. se priznaje par lekcija, ostale se polažu, a IV. se cijeli polaže.
Ekonomska politika - pregovarati oko eventualnog priznavanja seminara ili vježbi temeljem položenog ispita Ekonomika poduzeća, za sam ispit ništa se ne priznaje
Europsko i Kazneno se ništa ne priznaje.
Moj, prijedlog je za predmete tipa Ustavno, obiteljsko i sl. tražiti službeno (putem zamolbe) priznavanje dijela položenog gradiva, po mogućnosti uz navođenje gradiva koje se preklapa, tako da vas ne mogu odbiti bez obrazloženja.
Treća godina
Upravna znanost - Priznaje se u cijelosti. Podnijeti zamolbu (uz nju predati index sa upr. prava) i unosi se ocjena u index kao prosjek ocjena iz predmeta Uvod u proučavanje uprave, Lokalna samouprava i Ustrojstvo državne uprave.
Financijsko pravo i financijska znanost - Otići prije kod Šimovića na konzulatacije, zatim tražiti kod tajnice katedre da kod njega dođete na ispit (gdje donesete oba indexa) - znači ne treba zamolba. Pita samo knjigu Hrvatski fiskalni sustav (mene pitao dva pitanja), i to iz njegovih omiljenih poglavlja (PDV, dobit, dohodak, proračun). Knjigu financijska znanost ne treba učiti. Dakle oko 2/3 ispita se priznaje.
GP I, GP II - Iako sam polagao ispit Osnove građanskog prava na upravnom studiju, nemoguće je izdvojiti dio gradiva koji bi se priznao s obzirom da je predmet samo kostur ova dva predmeta s pravnog. No ono što ste naučili uvelike olakšava učenje ova dva predmeta. Također, treba probati da priznaju pod odrađeni seminar ili vježbe.
KPP i Međunarodno se polažu regularno.
Četvrta godina
Upravno pravo - priznaje se veći dio, postupak se je mijenjao, pa to treba polagati. Podnosi se zamolba.
EDIT: Treba polagati samo Zakon o općem upravnom postupku kao razliku, znači skoro pa sitnica.
Upravno pravo - vježbe - ako ih upišete priznaju se položene vježbe s upravnog studija, bez zamolbe, samo se predhodno dogovori. Zato sam ih i upisao!
Radno i socijalno pravo - Priznaje se oko pola ispita, podnosi se zamolba pa dobijete kaj treba naučiti
EDIT: Treba polagati samo radno, socijalno cijelo se priznaje. Potrebno podnošenje zamolbe za priznavanje.
Pravo društava - to još nisam ni na konzultacije išao, pa neznam što priznaju temeljem položenog predmeta "osnove prava društava". Kad saznam budem editirao post.
Trgovačko, MPP, GPP, Pomorsko....tu se nema kaj priznati
Peta godina
Iako je još nisam upisao, moj opaki plan je birati predmete koje sam polagao na višoj.
Opcije su:
npr: Upravno ustavni smjer tri ispita koja se preklapaju (Lokalna samouprava, Upravno procesno pravo i Pravo okoliša)
Zatim još izabrati izborne npr: Diplomatsko i konzularno (na višoj sam konzularno položio), Nomotehnika , Izborni predmet s drugog studija - izabrati neki koji nema na pravnom, npr javni odnosi, arhivistika, uredsko poslovanje....., Prekršajno pravo - polagao u sklopu upravnog, možda još kaj...
Ak se poklope zvijezde možda ništa neće ni trebat polagati, a možda neke manje razike....to je moj opaki plan, ali ovdje vrijedi individualni pristup, ovisno o tome koje ste izborne predmete na upravnom studiju polagali.
Možda se i diplomski priznaje, s obzirom da sam ga pisao iz Upravne znanosti.
Evo, to su moja iskustva i predviđanja, generalno gledano osim obiteljskog i ustavnog zadovoljan sam opsegom gradiva koji mi se je priznao.
Nadam se da će ovi postovi biti od velike pomoći pri donošenju odluke da li upisati pravni nakon završenog upravnog. Ako netko ima još kakvih iskustava različitih od mojih nek dopuni ove postove. Na oba fax-a se program mijenjao, pa su moguća odstupanja od ovog št je meni priznavano.
Ja ću editirati postove četvrte i pete godine kad dođem do novih saznanja!
To je to, over and out.
LonelyJerk
07-12-2010, 15:42
da li je moguće prebaciti se na ekonomiju bez da se gubi godina???
Ne. Kakvo prebacivanje, upisuješ ekonomiju normalno - državna matura, prijemni i sve to. Krećeš od prve godine.
LonelyJerk
07-12-2010, 16:47
a mislio sam da kad jesam prva godina sad da se mogu jer još nije bilo nikakvih ispita
Ne, sad se pripremaj za drž.maturu pa iduće godine upiši.
Pozdrav,
Pretražio sam forum i nisam našao postove koji se tiču ove teme, pa bih vas zamolio da me uputite na informacije o mogućnosti prebacivanja s Pravnog fakulteta u Tuzli na faks u Zagrebu, posebno ako je netko imao takvo iskustvo.
Hvala
Browneyes
27-12-2010, 11:30
Ne vjerujem da netko ima takvih iskustava.
01.4564.327
Ovo ti je broj studentske referade, tamo će ti najbolje moći reći što ti sve treba.
Evo, ako se netko sprema upustiti u avanturu upisa pravnog fakulteta nakon završenog upravnog prava (ili nezavršenog), da opišem proceduru i što se priznaje, s obzirom da sam bio u toj situaciji (i znam još nekoliko ljudi).
Dakle, nema nikakvog priznavanja položenih godina i sl., već treba upisati fax od prve godine, kao i svi drugi studenti, čak i prijemni položiti, i onda guliti 5 godina. Dakle, tu vam završeni upravni studij ne vrijedi ništa.
Nakon što regularno upišete prvu godinu, trebate se natezati od ispita do ispita koji se preklapaju na oba studija radi priznavanja.
Situacija je tu šarolika. Neki ispiti priznaju se u cijelost, neki djelomično, a neki vas profesori ismiju i odjebu (kao pa vi ste to položili znači da znadete gradivo pa možete izaći na ispit, i slična sranja - najveće razočaranje mi je bilo obiteljsko pravo - iako je gradivo u potpunosti identično, osim 2 lekcije dodatne, babe uopće neće razgovarati s tobom, već moraš sve polagati). Po mom mišljenju dosta puno se priznaje, i užasno je lakše studirati nego "običnim" studentima, jer čak i ispiti koji se ne priznaju se puno lakše nauče s obzirom da ste ih već polagali u užem izdanju.
Evo, ja sam upisao pravni 2006 g. (2005. sam završio upravni), i sad sam 4. godina (uz stalni posao).
Valja uzeti u obzir činjenicu da je došlo do nekih promjena u ispitima i gradivu na upravnom pravu od kad sam ja studirao, pa je moguće da se negdje gradivo više a negdje manje poklapa sa ispitima na pravnom.
Neda mi se sad pisati, pa ću vam u sljedećim postovima secirati godinu po godinu kaj i kolko se priznaje od kojeg ispita.
E, da sam ja imao ove informacije koje ću podijeliti eventualnim budućim avanturistima, uštedio bi si mnogo živaca i glavobolja, al kaj je tu je!
Da sa malo nadovežem...ako nekoga zanima...
Postoji direktan upis na pravni nakon završenog upravnog,ali to se svake godine posebno odlučuje,još je ove bilo pa sam ja upisala-naravno upadaš kao izvanredni.
I u startu kažu da priznaju-službeno samo upravnu znanost-a ipak je to sad po bolonji na upravnom-nekih 5 ispita, pa bi bilo strava da ne priznaju...
Tako da eto i mene u "avanturi"!
Da sa malo nadovežem...ako nekoga zanima...
Postoji direktan upis na pravni nakon završenog upravnog,ali to se svake godine posebno odlučuje,još je ove bilo pa sam ja upisala-naravno upadaš kao izvanredni.
I u startu kažu da priznaju-službeno samo upravnu znanost-a ipak je to sad po bolonji na upravnom-nekih 5 ispita, pa bi bilo strava da ne priznaju...
Tako da eto i mene u "avanturi"!
welcome to the club
i ne brini, dosta toga se prizna, kao što sam opisao
Mene zanima, ako netko zna, kako se prelazi na upravni studij? Da li se treba polagati državna matura ili ne?
Imam par kolegica koje se spremaju za maturu a ni same nisu sigurne šta trebaju napraviti.
Hvala puno
Minokeros
31-01-2011, 17:11
neznam ali znam da su prijave za polaganje državne mature 2011. godine gotove danas u ponoć !
ovako zanima me prebacivanje u osijek. jel zna netko kako je tamo il mozda razmislja o istom? hvala...
Odlučila sam se prebaciti u 9mj.u Split.Jučer sam zvala njihovu referadu i većinu toga saznala.Moramo položiti razliku na 2 god.Metodologiju i ako nisi položila gp,onda treba položiti i gp1.Ja počela učiti gp pa da ga nekako riješim do 9 mj.i odo u Split.
AKO JOŠ NETKO RAZMIŠLJA O PREBACIVANJU U SPLIT NEKA MI SE JAVI ! Vjerujte puno je lakše.
meni je žena u referadi u splitu u utorak rekla da ne znaju dal će upisivat po starom il svi idu na bolonju iduće godine. jeste po starom il bolonja?
Ja sam još upisana po starome.Tako su i meni rekli kad sam zvala Split,ne znaju dal ćemo po starome ili bolonji.I da upišem po bolonji opet mi se isplati,jer ćemo vjerovatno i u zg.ići na bolonju.
ako ćemo morat na bolonju onda ću ja najvjerojatnije u osijek jer mi je bliži od splita. a jel moraju izvanredni bolonjci u splitu na predavanja?
Mislim da se ne mora na predavanja u Split.Čak mi je tip iz referade rekao da nama putnicima profesori idu naruku što se tiče polaganja ispita,dogovoriš se.
happy go lucky
09-02-2011, 17:39
ovako zanima me prebacivanje u osijek. jel zna netko kako je tamo il mozda razmislja o istom? hvala... u OS se moze prebaciti bilo kad tijekom akademske godine (za studente po starom programu i izvanredne)?
da, bilo kad tijekom akademske godine, a to je moguće samo za izvanredne! redovni (bez obzira dal si 1,2,3,4, il apsolvent) mogu u vrijeme normalnih upisa u 9.mj. i da, možeš na stari program.
A jel netko zna možda kakva je situacija kad se padne druga komisija, pa se izgubi pravo studiranja na našem faxu? jel se može nakon toga bez problema prebaciti na neki drugi pravni fax ili je bolje to napraviti prije druge komisije?
na stranici pravnog u osijeku ne piše ništa konkretno za takav slučaj pa mislim da se može, ak te osijek baš zanima, za ri i st ne znam..al bolje provjeri u referadi željenog faksa!
Thnx! Ma ja bi radije u Ri , ali ako će se tamo moći samo na bolonju, onda gibam u osijek. a za ovo ću baš nazvati referadu tamo da vidim, jer brijem da bi mi se moglo desiti da završim na drugoj komisiji iz gp-a.
i drugi put:smile: u rijeku možeš samo na bolonju! već sam provjerila! samo ti uči, nikad ne znaš al dobro bar ćeš bit na miru kad vidiš šta će ti reć u os..
happy go lucky
10-02-2011, 15:33
Thnx! Ma ja bi radije u Ri , ali ako će se tamo moći samo na bolonju, onda gibam u osijek. a za ovo ću baš nazvati referadu tamo da vidim, jer brijem da bi mi se moglo desiti da završim na drugoj komisiji iz gp-a.
Tinchi, mozes onda napisati i ovdje sta su ti rekli? Thnx!:)
Tamara23
12-02-2011, 11:30
Imam jedno pitanje..jel ima neko iskustva s upisivanjem ekonomije,nakon zavrsenog prava ili za vrijeme zadnje godine?to nebi bilo prebacivanje na drugi fakultet nego samo zavrsavanje jos jednog..jel neko zna na koji nacin to funkcionira?
unknown_heroine
12-02-2011, 11:47
je, a na koju bi ti godinu ekonomije odmah došla? na 4.tu?
uglavnom, mislim da je jedino moguće da se prebaciš na diplomski, jer naš faks nema klasičnu bolonju, al to zapravo i nije pametno, moja preporuka da nakon prava upišeš PDS neki tamo, ako te zanima baš ekonomija, isto polažeš neku razliku (koju bi polagala i kod upisa na diplomski, ali bi onda i dvije godine više studirala), ali ne gubiš godine.
Ja sam pala 8. put ispit iz GP1. Studiram po bolonjskom sustavu otkad sam upisala faks, odslusala sam cijelu trecu godinu i imam status redovnog studenta. Nisam ni znala do danas da se u Rijeku ne moze prebaciti ako se padne 8. put u Zagrebu. Hocu li ja moci bar u Osijeku upisati normalno sad ljetni semestar ili moram cekati 9. mj. s obzirom da sam redovni student? U Splitu su mi vec rekli da su upisi iskljucivo u 9. mjesecu :( I jel zna netko koji je fakultet tezi, onaj u Osijeku ili Splitu?
Tony Montana
16-02-2011, 01:02
U Osijek možeš definitivno jer znam za slučaj kolegice koja je rušena 8. put na Rimu prošle godine i sad uredno nastavlja studij u Osijeku. Detalje ne znam, ali za to kontaktiraj njihovu referadu jer ces tako najbolje znati. Što se težine tiče, Osijek je teži od Splita, splitsko pravo je u rangu ekonomije.
@Soulful
Posalji im mail na adresu:upisi@pravos.hr i/ili aloncar@pravos.hr i objasni svoju situaciju, znam nekog tko je tako napravio u 11.mj. nakon pada 8.put.
Dobio brzo odgovor i sad studira u Osijeku.
Sretno!
happy go lucky
16-02-2011, 18:22
Ja sam pala 8. put ispit iz GP1. Studiram po bolonjskom sustavu otkad sam upisala faks, odslusala sam cijelu trecu godinu i imam status redovnog studenta. Nisam ni znala do danas da se u Rijeku ne moze prebaciti ako se padne 8. put u Zagrebu. Hocu li ja moci bar u Osijeku upisati normalno sad ljetni semestar ili moram cekati 9. mj. s obzirom da sam redovni student? U Splitu su mi vec rekli da su upisi iskljucivo u 9. mjesecu :( I jel zna netko koji je fakultet tezi, onaj u Osijeku ili Splitu?
Soulful, meni se cini da je u 9. mjesecu netko pisao ovdje kako su im rekli da je za red moguce prebacivanje samo u vrijeme upisa tada-u 9.mj:unsure: Sretno i nadam se da ces uspjeti rijesiti nesto, napisi i ovdje sta su rekli ako ti nije problem!
najgori dan,ja danas pao 2. komisiju i izgubio pravo studiranja u zagrebu. :( naime kako je već rekla soulful u rijeku se ne može...jel se netko prebacio u osijek,i jel zna kakva je procedura prebacivanja? može i na pm,hvala. :)
da, bilo kad tijekom akademske godine, a to je moguće samo za izvanredne! redovni (bez obzira dal si 1,2,3,4, il apsolvent) mogu u vrijeme normalnih upisa u 9.mj. i da, možeš na stari program.
ovo nije istina,evo upravo sam poslao mail u osijek,i bilo da si izvanredni ili redovni moraš se upisati u rujnu. :(
quote: Anja lončar- prebacivanje je moguće u rujnu jer sada nema upisa. Prvo bi trebali u rujnu
poslati molbu i prijepis ocjena, a za dalje bi Vas uputili.
molio bi nekoga,tko se prebacio iz zagreba na pravni fakultet u osijek ili zna više informacija oko procedura i plaćanja da mi se javi na pm,ili tu,svejedno,bio bi mu jako zahvalan. :D
unknown_heroine
18-02-2011, 21:20
nogomet i soulful jeste im bar nekaj napravili nakon tog?! bacili knjigu u glavu ili nešto slično?
zbilja mi je žao :( i ma što god pričali i dalje vjerujem da je osmi put za pad kriv profesor!!
sretno u OS!
happy go lucky
18-02-2011, 23:11
nogomet koji je predmet bio u tvom slucaju??
kod mene je bio pad na 2. komisiji... :( jako sam žalostan zbog toga,i u šoku jer su me cure koje su čekale sa mnom pitale prije ispita i rekle mi da znam za prolaz što mi je dalo baš ono,vjetar u leđa,jer sam znao...ali eto. :( naime,sada stalno tražim informacije kako da se prebacim u osijek,i pošaljem mail ovdje upisi@pravos.hr i/ili aloncar@pravos.hr da mi objasne šta trebam,plaćanje,ovo ono oni mi odgovore samo ovo: ''čekaj do 9.mj i tada ćemo ti sve reći jer ne možeš prije se prebaciti.''
i sad,ono što je smiješno je to da je ta žena koja mi je odgovorila pogriješila jer u pravilniku piše ovo:
III.
Redoviti studenti zamolbu za prijelaz predaju u Studentsku referadu na Pravnom fakultetu u Osijeku od 1. rujna do 20. listopada.
IV.
Izvanredni studenti i apsolventi zamolbe za prijelaz mogu predati u Studentsku referadu na Pravnom fakultetu u Osijeku i u tekućoj akademskoj godini.
dakle ja sam izvanredni i imam pravo se prebaciti u tekućoj godini,i sad sva sreća da sam to pročitao inače bi budala čekao do 9.mj...ono krajnje neprofesionalno od nje,i ništa mi nije htjela reći više,niti detalje procedure,niti plaćanje,niti šta treba sve ovjeriti i uzeti,kopirati...ono,ne vjerujem,referada 0 bodova.U pon ću je nazvat i zahtjevat da mi sve kaže,jer me pravi budalom i ništa mi ne želi reći...ne vjerujem,a poslao sam joj 2 maila.
kad sam ja zvala žena je bila ljubazna i rekla mi je da mi treba novi indeks, sve ono što mi je trebalo na upisu u zagrebu, domovnica, rodni list.....valjda to postoji negdje na netu točno jer ja sama nisam u potpunosti inzistirala da mi sve to kaže. plaćaš 3400 kn. samo me pitala dal imam položenu statistiku, što imam sa druge (statisatika i informatika prije pravne informatike). al prvo moraš poslati prijepis ocjena pa čekaš šta će ti javiti i tek onda se ispisuješ iz zagreba!
možda su ti odgovorili da čekaš 9 mj jer si pao na drugoj komisiji, stvarno ne znam, meni je rekla ovako kako sam ti napisala. u svakom slučaju sretno!
hvala miks na odgovoru,poslao sam ti pm. :) jel ima još netko da se prebacio iz zagreba na osijek? da se javi
Evo ako se netko namjerava prebaciti u osijek na pravni,neka zna da školarina ovisi o bolonji,ovo su mi poslali:
''Poštovani,
u vezi školarine, moramo vidjeti prvo Vaš prijepis ocjena i molbu, pa ćemo
znati što bi trebali upisati jer ako upisujete po staroj bolonji onda je
školarina 3.300,00 kn, a ako upisujete po novoj bolonji onda je školarina
akademske 2010/2011. godine bila 5.500,00 kn. Za sada još nemamo Odluku da
li će školarine biti iste.
Kada se prebacujete s drugog Fakulteta bez obzira da li ste parcijala ili
čista godina plaćate punu školarinu.
Lijep pozdrav! ''
s obzirom na to da upisivanje fakulteta sada ovisi o položenoj državnoj maturi,mene zanima da li se ja recimo mogu prebaciti na neki drugi smjer( socijalni rad,upravno pravo) našeg fakulteta bez položene državne mature i da li je to moguće bilo kada tijekom akademske godine ili prilikom upisa u rujnu,šta je sa eventualnom razlikom ispita i tako..ako netko zna,bila bih mu jako zahvalna!?;)
s obzirom na to da upisivanje fakulteta sada ovisi o položenoj državnoj maturi,mene zanima da li se ja recimo mogu prebaciti na neki drugi smjer( socijalni rad,upravno pravo) našeg fakulteta bez položene državne mature i da li je to moguće bilo kada tijekom akademske godine ili prilikom upisa u rujnu,šta je sa eventualnom razlikom ispita i tako..ako netko zna,bila bih mu jako zahvalna!?;)
ak si stariji od 24g čini mi se da ne moraš na DM. mislim da bi se mogao prebaciti...ali najbolje je to pitati na upravnom studiju. svakako ce ti vise priznat na upravi nego na socijalnom.
ak si stariji od 24g čini mi se da ne moraš na DM. mislim da bi se mogao prebaciti...ali najbolje je to pitati na upravnom studiju. svakako ce ti vise priznat na upravi nego na socijalnom.znam da je možda malo glupo pitanje ali di oni imaju referadu ili nešto slično gdje to mogu saznat,btw,nisam starija od 24g tako da se bojim da ću morat na DM..al sam mislila pošto je srodno,na istom faxu i tako to da je možda netko siguran da ne treba..
u zgradi u gundulićevoj...imas referadu u prizemlju lijevo i jednu na prvom katu. preporucujem ovu u prizemlju
pravnicaaa
13-03-2011, 02:00
jel mi može netko napisati nešto o prebacivanju s prava iz zagreba u osijek ili rijeku?
studiram vanredno, parcijala sam 3 godine. razmišljam o prebacivanju na jedan od gore navedenih fakulteta.
ugl ostala bi mi 4 ispita iz treće godine za dati, dakle na jednom od tih fakultata bi upisivala parcijalu 4 godine..
bilo koja informacija je dobro došla - npr.kakav je koji od tih fakulteta, koji je lakši, kakvi su profesori, jesu li
predavanja obvezna za izvanredne ili je dovoljno dolaziti na ispite. bilo što što znate molim vas da mi proslijedite :)
unaprijed hvala društvo :))
pravnicaaa
15-03-2011, 01:17
nitko ne zalazi ovdje? :/
Browneyes
15-03-2011, 10:52
Ovo što ti piše po topiku je sve što znamo o prebacivanju. Uvijek možeš nazvati referade na fakultetima i njih pitati. Pa onda možda i ovdje proslijediti informaciju koju si saznala. :)
Minokeros
15-03-2011, 11:08
moraš polagati maturu a samim time,upisi ne mogu biti bilo kad već isključivo kad počinju prijave za državnu maturu i tako dalje...
što se tiče razlike ispita mislim da ti više predmeta priznaju na upravnom pravu...npr na prvoj godini upravnog su otpd,sociologija,engleski 1. i 2.,pravna informatika,a sveukupno ima 9 predmeta,što znači da automatski više od pola predmeta imaš manje ...
što se tiče samog upravnog prava postoje neke špekulacije da će od 10. mj upravno potpasti pod sveučilište,ukoliko se to dogodi digurno će doći do nekih promjena u svemu tome,pa eto možda ne bude trebalo polagati tu glupavu maturu !
ak te još što zanima pitaj,cimerica mi je na upravnom pa mogu nju pitati :D
Istrazujem vec nekoliko dana, i naisla sam na toliko kontradiktornih informacija glede tih prebacaja da je to strasno...
luda sam vise!!
dakle da bih se s prava prebacila na upravni moram polagat dm???
da ne povjerujes!!!
a sta je s prebacivanjem u split, na pravni?
pa za ime boga za to se valjda ne mora polagati dm??
Minokeros
15-03-2011, 12:35
mislim da ne,ali prebacit se možeš tek u 9. mj i moraš očistiti godinu naravno...
TheStrange
15-03-2011, 17:00
za prebacit se u st/ri/os nije potrebna državna matura, ne treba očistit godinu nego dati uvjet na zg pravu. to je iz riječke i splitske referade informacija,dakle ne izmišljam,vjerujem da isto vrijedi i za osijek
Što znači ovo da treba dati uvijet.Znači npr ja imam sve s prve položeno osim 1 predmeta, onda se mogu prebaciti?Jel treba imati kakav prosjek za prebacivanje u Rijeku, Split ili Osjek?Unaprijed hvala
Studentica sam prava u zg, sad sam na trecoj godini, prvu i drugu imam cijele polozene, a iz trece samo jedan predmet..da li postoji mogucnost da se prebacim na socijalni rad? jel mi priznaju ove dvije polozene godine?
TheStrange
31-03-2011, 22:55
nema prosjeka,ako imaš uvjet s prve,onda normalno upisuješ drugu u kojem već gradu i položiš ovaj ostali predmet tamo
_k_i_k_a__
01-04-2011, 11:30
Prebacila sam bila godinu iz os u zg. Uglavnom ono sto je bilo potrebno su : prosjek veci od 3,5, ociscena godina i razlog prebacivanja. Kad sam to radila to je trebalo i za obrnut slucaj (zg - os).
Preda se zamolba, zatim ako je odobrena onda se ispise sa upisanog faksa, zatim se ponovo vrati sa ispisnicom te se obavi upis. Previse hodanja tam-vam. Uglavnom, znam da mi je gosp. Danijel rekao da nije dobro ispisati se odmah jer molba moze biti odbijena bez obzira na prosjek i ociscenu godinu - diskrecijska ocijena , mada mislim da su to bili neki iznimni primjeri.
I prebacuje se na kraju godine, nije moguce po semestru - u obje varijacije
Nicolier
10-04-2011, 20:16
Istrazujem vec nekoliko dana, i naisla sam na toliko kontradiktornih informacija glede tih prebacaja da je to strasno...
luda sam vise!!
dakle da bih se s prava prebacila na upravni moram polagat dm???
da ne povjerujes!!!
a sta je s prebacivanjem u split, na pravni?
pa za ime boga za to se valjda ne mora polagati dm??
Ma na upravni ti je dovoljno da se prijaviš sa ocjenama iz srednje.. Upadaš redovno 100%, a za izvanredno da ni ne pričam... Al ne bih ti to preporučila.. Nije to lagan faks, a na kraju kad si sve zbrojiš ne isplati se... Pošteno sam se tamo namučila za neke ispite, a motivacija je koma kad znaš da ti diploma ništa ne vrijedi... Pravo ST je neusporedivo bolja opcija...
a što mislite,jel bi se moglo prebaciti na pravni fakultet u drugoj državi, npr. u sloveniji? mislim,pitam čisto informativno ali mislim da bi bilo problema zbog predmeta tipa ustavno pravo ( i još nekih)..pa me zanima vaše mišljenje? i da, dali mislite da bi se neki predmeti ipak priznali tamo pa bi trebalo polagati kao neku razliku?
Zanimljivo ime
27-04-2011, 18:17
a što mislite,jel bi se moglo prebaciti na pravni fakultet u drugoj državi, npr. u sloveniji? mislim,pitam čisto informativno ali mislim da bi bilo problema zbog predmeta tipa ustavno pravo ( i još nekih)..pa me zanima vaše mišljenje? i da, dali mislite da bi se neki predmeti ipak priznali tamo pa bi trebalo polagati kao neku razliku?
Nije baš samo da se samo ustavi razlikuju :lol: Mislim da gotovo nigdje ne bi priznalo pravne predmete.
Rekao bih da tu dolazi u obzir samo razmjena studenata i eventualno postdiplomski, al to je već nešto drugo.
da, to je samo jedna od stvari :D al nije mi se dalo sve nabrajat :P hvala na mišljenju ;)
mala pravnica
02-05-2011, 12:00
Mozes se prebaciti na Apeiron u Banja Luci ili Sarajevu,to je privatni pravni faks,ali po svemu sudeci ako im prode ratifikacija pri EHEA-i bit ce cjenjeniji od naseg faksica u Zg-u.
pravnicaaa
02-05-2011, 22:56
Mozes se prebaciti na Apeiron u Banja Luci ili Sarajevu,to je privatni pravni faks,ali po svemu sudeci ako im prode ratifikacija pri EHEA-i bit ce cjenjeniji od naseg faksica u Zg-u.
ako košta koliko jel znaš?
ako košta koliko jel znaš?
http://www.apeiron-uni.eu/apeironinenglish/fakmaticne/cjenovnik1.html
Dosta. :D
Dan kada taj faks bude u zagrebu cjenjeniji od 'našeg faksića' je dan kada ću spalit svoju diplomu, tj. dok ne dobijem diplomu indeks. :neko:
malimrav85
03-05-2011, 20:32
Daj ne pričajte gluposti, ima 6+2 semestra i to ni više ni manje nego u BL. Pa tam se točno zna za fakseve kolko koji ispit košta.
bok :)
pa sto se moze netko prebaciti na npr. 5-oj godini iz splita u zagreb i dobiti zagreb. diplomu?? bez polaganja razlike ili s?
kvazipravnik
09-05-2011, 17:19
pa sto se moze netko prebaciti na npr. 5-oj godini iz splita u zagreb i dobiti zagreb. diplomu?? bez polaganja razlike ili s?
ne bez žešće veze
Studiram u St, na prvoj godini sam i htjela bi se prebaciti u Zg, zna li tko kako to funkcionira? ako ne sad nakon 1., je li se moguće prebaciti nakon 3. godine?
mala pravnica
17-05-2011, 16:24
http://www.apeiron-uni.eu/apeironinenglish/fakmaticne/cjenovnik1.html
Dosta. :D
Dan kada taj faks bude u zagrebu cjenjeniji od 'našeg faksića' je dan kada ću spalit svoju diplomu, tj. dok ne dobijem diplomu indeks. :neko:
Dosta? Kosta 1200 eura,a ovdje faks placas 6000kn,i nije neka ogromna razlika.
Dan kad ce to biti je kada udu u EHEA-u jer nas faks nikad nece uci jer nema europski sustav,makar kakti imamo bolonju..
Kak god ti kažeš. :wink:
Ako me digitron dobro služi to iznosi oko 8700 kn što ako me razum dobro služi je dosta više od 6000. Možda tebi to nije ogromna razlika, ali vjerujem da većini je.
mala pravnica
21-05-2011, 19:39
Kak god ti kažeš. :wink:
Ako me digitron dobro služi to iznosi oko 8700 kn što ako me razum dobro služi je dosta više od 6000. Možda tebi to nije ogromna razlika, ali vjerujem da većini je.
Ovdje placas 6000 da te khm u mozak,a tamo malo vise da te tretiraju kao covjeka,ovdje moras dati novce na dva puta,odnosno odjednom na prvoj godini,a tamo mozes na rate i u tu cijenu su ukljucene knjige. :)
Browneyes
21-05-2011, 19:44
Jedno onako glupo pitanje, ako je taj faks tako super, zašto se onda ti još nisi prebacila tamo? jer sigurna sam da bi u ovo zemlji sigurno našla posao prije s tom diplomom nego onom PFZG-a. ;)
malimrav85
21-05-2011, 20:01
Ovdje placas 6000 da te khm u mozak,a tamo malo vise da te tretiraju kao covjeka,ovdje moras dati novce na dva puta,odnosno odjednom na prvoj godini,a tamo mozes na rate i u tu cijenu su ukljucene knjige. :)
Koji dio od "tamo ima cjenik za pojedini faks" ti nije dovoljan pokazatelj o čemu se radi?
pa pogledaj kolko ljudi svake godine s geodezije u zagrebu izgubi pravo studiranja i začudo niko ne ide tamo nego svi u sarajevo
smart girl
21-05-2011, 20:08
Ja se iskreno nadam da se to ne može, barem ne više. Jer bi to bila jedna velika nepravda. Daljnja objašnjenja su suvišna :neko:.
fat drummer
21-05-2011, 21:06
vjerujem da se ne može prebaciti bez polaganja razlike iako da su pošteni dopustili bi prebacivanje bez razlike. mislim, ono bolonja i to sve, mobilnost i slično.
nije valjda da bolonja ne funkcionira
mala pravnica
22-05-2011, 21:22
Prebacit cu se,a u Sarajevu isto ima taj faks,ali je Sarajevo dalje. Ne razumijem zasto bi itko isao na drzavni faks,ako si moze priustiti privatni,to da privatne diplome ne valjaju pricamo mi koji idemo na drzavni,jer se tjesimo,a zapravo znamo da uopće nije bitno kaj zavrsis jer ti za svaki posao dns treba veza..
malimrav85
22-05-2011, 23:23
Kolko si dala ispita u Zagrebu?
EddieBeast
26-05-2011, 02:07
Moze li se prebaciti sa prava na novinarstvo bez polaganja drzavne mature? Cuo sam da se na politologjiu kao moze, a na novinarstvo ne, iako mi to nema logike.
Ako imaju kvotu studenata koju primaju bez državne mature (kao što je na pravu 20 mjesta), onda može.
Ovako, ja sam već 4 godine na pravu, ostala mi je ekonomska i nekako sam posustao, previše me je strah te 3. i 4. godine, bojim se da ću sad ispite davati po pola godine do godinu i tako studirati još 5-6 godina te da ću onda lako dospjeti do 2. komisije pa da će me srušiti i izbaciti s faksa. Zanima me savjet starijih kolega koliko su 3. i 4. stvarno teže od 1. i 2. i da li da ostanem ili da se prebacim na neki drugi faks?
malimrav85
30-05-2011, 16:40
mislim da je težina godina po bolonji negdje
4-3-1-2
od težeg prema lakšem
Koji su uvjeti prebacivanja s prava na socijalni rad i da li je to moguće s obzirom na državnu maturu??? moliiiiiiiiiiiiim poooooooomoć :(:(:(:(:(:(
her_alone
31-05-2011, 19:04
kaj moras imat prosjek 3,5 da bi se mogao sa pravnog iz zg,prebacit na pravo u ri,osijek ili split?
mister bin
07-06-2011, 17:18
bok ekipa ! studiram po starom programu i ostala mi je cijela 4 + građansko <3. kontala sam prebacit se u st, pa me zanima od vas kaj ste se prebacili - kak je? ;-)
čula sam se s likom koji radi doli u referadi, upis i prebacivanje posibl tek u rujnu, oko 7 hiljada kuna godina i još ne zna jel će biti bolonja ili stari program ... tak je bar bilo prije mjesce-dva..
jel zna neko nešto više? recimo kak je građansko tam? tenks
nhf, al kakvo bi bilo. to je split.
mister bin
07-06-2011, 21:44
nhf, al kakvo bi bilo. to je split.
;) pa daa,okej, mislim- zato i selim dole ;D al svi kaj pričaju da je tam onak full lagano i sve su na zg faksu, a od ekipe i kaj otišla - ništ...
biće svi diplomirali odmah ;DD
malimrav85
08-06-2011, 01:54
Više manje.
ivančica
08-06-2011, 11:36
dal treba imat neki prosjek za prebacivanje?:mrgreen:
ciciban1
12-06-2011, 20:03
Tek sam prva godina ali nisam ni slijep ni glup da ne vidim da ce moje cjelokupno studiranje biti jedan vrlo dug i mucan proces na pravnom fakultetu u Zagrebu...Pravo mi je jedini izbor samo me muci gdje? Prva opcija mi je Osijek, pa me zanima ako bi netko mogao objektivno, znaci bez nepotrebnog veličanja Zagreba ili umanjivanja Osijeka, procijenit odnos snaga...Znam sam da je Zagreb jači ali koliko je Osijek slabiji?
Ovo se pitanje vec provuklo par puta ali nitko nije dao baš konkretan odgovor....pa ako bi se našao netko sa iskustvom ili nekim sigurnim saznanjima bio bi mu jako zahvalan.
Browneyes
12-06-2011, 21:38
Nisam baš sigurna koliko ti ima ljudi ovdje s iskustvom u Osijeku, ali mogu ti reći koliko sam ja čula iz priča. Osijek je sasvim ok faks. Jedan kolega koji je radio s frendom u uredu je završio u Osijeku i nije imao problema s pronalaženjem posla (nekako sam stekla dojam da stigma prati samo one koji su završili u Splitu) i sada radi kao savjetnik u zemljišnoknjižnom odjelu općinskog, Isto tako Osijek je u akciji ocijenjvanja kvalitete pravnih fakulteta prije dvije godine (bili su sastavljeni odbori od profesora i studentkih predstavnika sa svih pravnih fakulteta koji su posjetili sve pravne fakseve) dobio najbolje ocijene i bio prvi na ljestvici (u provođenju i kvaliteti bolonje), nakon njega Rijeka, a tek zatim Zagreb. Split je bio zadnji. Dakle bolji smo samo od Splita... Zagreb doduše ima svoju famu i status koji tradicionalno drži, ali to ni malo ne bi trebalo umanjiti vrijednost osiječkog ili riječkog pravnog fakulteta. Nadam se da ti ovo pomaže. :)
judge amy
21-06-2011, 17:00
Ove godine sam upisao prvu godinu tu u zg...i htio bi se dogodine prebaciti na pravni u split...koji su uvjeti??
Ove godine sam upisao prvu godinu tu u zg...i htio bi se dogodine prebaciti na pravni u split...koji su uvjeti??
Moraš dat uvjet za drugu godinu,tj. 50 ects-a.
Pozdrav!
Nisam mislila da cu zavrsiti na ovom podrucju,ali eto,moram uzeti u obzir i prebacivanje,posto mi ne ide polaganje nacije i imam komisiju jos 8.put pred sobom i sve skupa katastrofa. No da. Koliko sam sad uspjela poloviti sve,ukoliko padnes 8.put u Rijeku vise ne mozes. A na preostala dva mozes... Uglavnom,zanima me sto se tice predavanja u Splitu i Osijeku,jesu li obavezna ako si redovan student? Za Rijeku sam skuzila da moras biti na predavanjima zbog konstantnih provjera i svega,ali me zanima za ostala dva... Ako bi netko bio ljubazan i zna,nila bih zahvalna! :)
I jos nesto,ukoliko meni sad ostane nacija i kazneno s druge,ja bih ipak upisivala drugu,jel tako? Hvala puno! :)
molim te reci kak je u st?! Hitno mi je saznati uvjete (ispiti, plaćanje isl.) imam još gp i gpp u zg + cijela 4. god!!! studiram po starom i već 10 god! Help!
molim te reci kak je u st?! Hitno mi je saznati uvjete (ispiti, plaćanje isl.) imam još gp i gpp u zg + cijela 4. god!!! studiram po starom i već 10 god! Help!
sigurno moras platit odjednom 7500kn godinu...nema placanja u dva dijela kao kod nas.
gpp ti je sigurno laksi nego ovdje.
nisam siguran, ali mislim da bi bio po bolonji sto znaci da moras poloziti razliku (metodologija, statistika...).
Gp bi u tom slucaju bio u dva dijela, a prvi dio obuhvaca: opci dio, nasljedno i stvarno. U STu nema pismenog iz gp-a al nije se za zajebavat s tim predmetom ni dole.
Mr.Somebody
05-07-2011, 22:05
qq
Marekova
20-07-2011, 23:10
zanima me, da li zna neko, da li ce se ove godine npr. u 9. mj. moci prebaciti sa UPRAVNOG na PRAVNI, posto je upravni sad potpao pod pravni, i to bez ikakvog razredbenog postupka, ni državne m.. ????
dva puta sam na 4. godini tak da će me prebacit u izvanredne. Ako se preselim u Rijeku hoću li zadržat status redovnog? Jel ima kakvih pozitivnih iskustava iz Rijeke? Meni su ostali GPP MPP društvo i radno.
I da kolko je školarina u Rijeci?
Za Split vele da je najlakši... al to se možda odnosi na prvu i drugu, al jesu li i ovi na 4. godini lekši?
Browneyes
22-07-2011, 10:48
U Splitu je sve lakše...četvrta pogotovo.
znam da nije odgovarajuca tema, ali bitna mi je informacija, a ne mogu naci nigdje na netu pa molim da mi netko odgovori ako zna....
ako sam izvanredni student na pravu, mogu li upisati drugi fakultet kao redovni bez da imam prosjek 4,2 (i bez da se ispisem prvo s prava, je li)?
hvala unaprijed :)
nuklearna
23-07-2011, 12:30
možeš. moja bivša cimerica je na pravu izvanredni i upisala je pedagogiju na ff redovno prošle godine.
_k_i_k_a__
02-08-2011, 15:28
Pozdrav!
Nisam mislila da cu zavrsiti na ovom podrucju,ali eto,moram uzeti u obzir i prebacivanje,posto mi ne ide polaganje nacije i imam komisiju jos 8.put pred sobom i sve skupa katastrofa. No da. Koliko sam sad uspjela poloviti sve,ukoliko padnes 8.put u Rijeku vise ne mozes. A na preostala dva mozes... Uglavnom,zanima me sto se tice predavanja u Splitu i Osijeku,jesu li obavezna ako si redovan student? Za Rijeku sam skuzila da moras biti na predavanjima zbog konstantnih provjera i svega,ali me zanima za ostala dva... Ako bi netko bio ljubazan i zna,nila bih zahvalna! :)
I jos nesto,ukoliko meni sad ostane nacija i kazneno s druge,ja bih ipak upisivala drugu,jel tako? Hvala puno! :)
Osijek - vecina predavanja je obvezna i vode se provjere - nekad se potpises samo, nekad usmeno provjeravaju, ali mislim da samo rijetki predmeti nisu "obvezni.
Mislim da da - cini mi se da tamo vrijedi da se moze prebaciti 2 predmeta neovisno o broju bodova. Samo kad se upisujes moras imati cistu godinu i prosjek, bar je tako bilo.
_k_i_k_a__
02-08-2011, 15:36
Tek sam prva godina ali nisam ni slijep ni glup da ne vidim da ce moje cjelokupno studiranje biti jedan vrlo dug i mucan proces na pravnom fakultetu u Zagrebu...Pravo mi je jedini izbor samo me muci gdje? Prva opcija mi je Osijek, pa me zanima ako bi netko mogao objektivno, znaci bez nepotrebnog veličanja Zagreba ili umanjivanja Osijeka, procijenit odnos snaga...Znam sam da je Zagreb jači ali koliko je Osijek slabiji?
Ovo se pitanje vec provuklo par puta ali nitko nije dao baš konkretan odgovor....pa ako bi se našao netko sa iskustvom ili nekim sigurnim saznanjima bio bi mu jako zahvalan.
Moje iskustvo - ucila sam jednako i imam jednak prosjek i tamo i vamo. Neki predmeti su mi bili laksi, neki tezi - uglavnom ovisi o profesoru i o tom volim li ja to uciti ili ne. Jedina moja razlika Osijek - Zagreb je u tom sto su tamo predavanja obvezna, ovdje nisu. Usporedjivala sam princip rada - u smislu ispita, ispitivanja i gotovo je identican. Mislim da mi se je samo jedan predmet sa prve godine razlikovao - mislim da su bila u pitanju esejska pitanja. Takodjer razlika je u tom - usporedjujuci 2 godinu - u prici sa prijateljicom koja je nastavila studirati tamo - u tom sto oni imaju iz vecine predmeta kolokvije - oni su određeni brojem dolazaka, neki su seminarom - ovisi zaista -a neki predmeti nemaju kolokvije - no iza svakog kolokvija tj. nakon svih njih polozenih ima usmeni, sjecam se da je na prvoj bilo jedino upisivanje ocijene iz politicke nakon svih kolokvija s tim da niti jedan nije smio biti negativan, a iz rima je pak bila kvaka da su bila 3 kolokvija i nakon svakog kolokvija je bio usmeni i ako bi pao zadnji usmeni pao bi sve i opet bi isao ispocetka. Tako ovisi volis li vise kolokvije ili ispite, ali uglavnom slican sistem jedino se azlikuju u segmentu kolokvija i obveznog slusanja predmeta. Sto se tice tezine gradiva - ucimo iz jednakih knjiga, pitanja se ponavljaju i tam i vam, cak je i sistem ispit gotovo uvijek identican. Eto nadam se da sam pomogla :)
iz rekla kazala izvora cuo sam da je split najlaksi, ali jedino druga godina je iznimka - teza u st nego u zg. rijeka navodno nije lagan faks ali je za razliku od zg human, zena koja radi sa jednim i drugim studentima (zg i ri) kaze da tamo ima sve skupa 3 teska ispita, dok ostali iako nisu laki imaju realan kriterij.
smart girl
02-08-2011, 22:47
iz rekla kazala izvora cuo sam da je split najlaksi, ali jedino druga godina je iznimka - teza u st nego u zg. rijeka navodno nije lagan faks ali je za razliku od zg human, zena koja radi sa jednim i drugim studentima (zg i ri) kaze da tamo ima sve skupa 3 teska ispita, dok ostali iako nisu laki imaju realan kriterij.
Ja znam gro ljudi koji studiraju u st-u i mogu reći da je to uvjerljivo najlaši pravni fax u državi. Prof im rade skripte iz čega polažu ispite :rotfl:. Recimo gpp se uči iz skripte od 50 str. dok je u zg-u to užasan ispit. Na većini ispita nemaju i pismeni i usmeni već jedno od toga, i općenito je puno lakše dobiti dobre ocjene nego ovdje. U rijeci imaju kolokvije i bitna je aktivnost na nastavi pa se može reći da oni najviše provode bolonju. Koliko sam čula rijeka i osijek imaju donekle normalne kriterije, a split je tečaj :mrgreen:.
ponavljac
04-08-2011, 21:27
Prebacivanje na politologiju? navodno treba dati cijelu prvu godinu? može informacija..
Dva puta sam bio na 4. godini na PFZG i sad bi trebao upisati izvanredno. Htio bi se prebacit u Rijeku (znam da je u splitu lakše). Hoću li zadržat status redovnog studenta ako odem na drugo sveučilište tj. u Rijeku? Ljubi ga mama ko odgovori ;)
Browneyes
09-08-2011, 19:24
A sad, bilo bi najbolje da to nazoveš referadu tam i pitaš (naravno samo kažeš da imaš status redovnog studenta ovdje bez ikakvih dodavanja da ćeš ga izgubiti). Za Osijek i Split npr. znamo da oni dozvoljavaju da se nastavi u istom statusu u kojem si i bio. Ali ta dva faksa nemaju bolonju 2.
ponavljac
09-08-2011, 21:38
Zna li neko za politologiju u zg (i upravno pravo)?plizzz neda mi se zvati referadu a uostalom još nikog nema ;)
demarkis
09-08-2011, 22:50
Frend mi je ove godine upisao geografiju, ali se sad preko ljeta predomislio i on bi na kriminalistiku što se navodno može tek nakon 4. godine prava ili tako nešto. Ne znam što mu preporučiti. Da upiše izvanredno, ali neće imati nikakvih prava; da upiše izvanredno uz redovno na geografiji, da pauzira godinu pa pokuša sljedeće redovno upisati pravo....
Fakat nemam ideje što bi mu bilo najpametnije pa bih molio par mišljenja. :) Hvala :D
A sad, bilo bi najbolje da to nazoveš referadu tam i pitaš (naravno samo kažeš da imaš status redovnog studenta ovdje bez ikakvih dodavanja da ćeš ga izgubiti). Za Osijek i Split npr. znamo da oni dozvoljavaju da se nastavi u istom statusu u kojem si i bio. Ali ta dva faksa nemaju bolonju 2.
Ne javlja se nitko pa pitam ako slučajno netko ovdje zna. :/
Frend mi je ove godine upisao geografiju, ali se sad preko ljeta predomislio i on bi na kriminalistiku što se navodno može tek nakon 4. godine prava ili tako nešto. Ne znam što mu preporučiti. Da upiše izvanredno, ali neće imati nikakvih prava; da upiše izvanredno uz redovno na geografiji, da pauzira godinu pa pokuša sljedeće redovno upisati pravo....
Fakat nemam ideje što bi mu bilo najpametnije pa bih molio par mišljenja. :) Hvala :D
Jel ti frend svjestan činjenice da moraš bit zaposlen u MUPu da bi upisao kriminalistiku?
demarkis
10-08-2011, 09:34
Jel ti frend svjestan činjenice da moraš bit zaposlen u MUPu da bi upisao kriminalistiku?
Brijem da nije :D Još i to znači, divno :) Što točno? Tek ako ti MUP odobri upis na kriminalistiku, možeš to studirati?
Brijem da nije :D Još i to znači, divno :) Što točno? Tek ako ti MUP odobri upis na kriminalistiku, možeš to studirati?
Potpuno netočno, samo dio studenata(vecinom izvanrednih) je iz mup-a, ostalo sve studenti civili
Potpuno netočno, samo dio studenata(vecinom izvanrednih) je iz mup-a, ostalo sve studenti civili
Well, onda su im web stranice krive.
http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694
(http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694)Preciznije:
Na natječaj za upis u program stručnog studija Kriminalistika mogu se javiti
djelatnici/e Ministarstva unutarnjih poslova i drugih tijela državne uprave koji
ispunjavaju sljedeće uvjete:
a) završena gimnazija ili druga srednja škola u četverogodišnjem trajanju,
b) radno iskustvo od najmanje dvije godine,
c) suglasnost nadležnog rukovoditelja - djelatnici/e Ministarstva unutarnjih
poslova,
d) najmanje ocjena „uspješan“ u posljednje dvije godine (za policijske
službenike koji kandidiraju za upis na redovni studij).
Eto, može biti i iz drugih državnih tijela, ali sumnjam da demarkisov frend ima dvije godine iskustva u državnim tijelima.
(http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694)
kolektivni je godišnji, pa ti se nema tko javiti, mislim do 23.8.
Well, onda su im web stranice krive.
http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694
(http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694)Preciznije:
Eto, može biti i iz drugih državnih tijela, ali sumnjam da demarkisov frend ima dvije godine iskustva u državnim tijelima.
(http://www.policija.hr/main.aspx?id=6694)
Fakat, onda je to nekaj novo, jer znam da većina sadašnjih studenata ne raadi u MUP-u.
Ne znam kolko je baš novo novo, moj frend je 3 godine na kriminalistici, i znam da i kad je on upisivao su bila ovakva pravila.
Po meni to je okej, ionako će kriminalisti raditi u MUP-u, a čak i kad si zaposlen tamo možeš se načekat par godina da ti se otvori mjesto za napredovanje, kako bi tek bilo da se netko izvana zapošljava.
Browneyes
11-08-2011, 17:50
Pa ono, kao osoba koja je nekad planirala studirati baš to, ne mogu reći da je jako pošteno i super kaj primaju samo ljude zaposlene u MUP-u. Pogotovo ako pomislim kakvi sve to krkani (i nesposobni krkani) mogu biti.
malimrav85
11-08-2011, 22:43
Moguće da to i je problem. Zamisli da netko razuman uđe u sutav i počene ukazivat na neke stvari...
hej, zanima me konkretno prebacivanje na socijalni rad u zg. trenutno sam na 1.godini prava u zg. koliko sam skužila najlakše je da nazovem referadu od socijalnog rada ili odem tamo osobno..pa ako bi mi mogao netko objasniti gdje je referada od soc.rada? i da, jel postoji netko tko se nije uspio prebaciti i jel postoji ograničeni broj ljudi koji se može prebaciti i hoće li biti prekasno ako im se u ponedjeljak javim?
Browneyes
19-08-2011, 17:35
01, 4895 805
Probaj nazvati ovaj broj.
Lipstick Girl
19-08-2011, 17:40
hej, zanima me konkretno prebacivanje na socijalni rad u zg. trenutno sam na 1.godini prava u zg. koliko sam skužila najlakše je da nazovem referadu od socijalnog rada ili odem tamo osobno..pa ako bi mi mogao netko objasniti gdje je referada od soc.rada? i da, jel postoji netko tko se nije uspio prebaciti i jel postoji ograničeni broj ljudi koji se može prebaciti i hoće li biti prekasno ako im se u ponedjeljak javim?
Studiram oboje te ti pouzdano mogu reci da prebacivanje nije moguce. Moras sljedece godine sa drzavnom maturom na provjeru posebnih sposobnosti te tako konkurirati. na zalost :/
_k_i_k_a__
20-08-2011, 12:08
Mislim da opcenito za sustav prebacivanja vrijedi - prebacujes se sa statusom kojeg imas - npr. prebacih sa prve godine na drugu - bila sam redovna prebacila sam se u redovne, samo sto sam imala prosijek da bude bez placanja, ali to mi nisu priznali to trebam ostvariti tu. No provjeri, ali vjerojatnost da prebacujes status koji si imala proslu godinu tj. tekucu je 99%
petruška
23-08-2011, 13:29
hej..ima li netko tko se prebacio u Rijeku, razmišlja o tome ili ako zna nekog tko se prebacio..za razmjenu informacija???
HITNO HITNO HITNO
HvALA UNAPRIJED!!!!
pravnicaaa
24-08-2011, 16:34
jel ima tko da se prebacio u Split da javi svoja iskustva?
hvala unaprijed :)
maaartaaa1991
29-08-2011, 19:36
pozdrav :)htjela bi se dogodine prebacit na pravo u split ali izvanredno ali sam ja po novom na bolonji i htjela bi pitat jel mogu ja u splitu polagat ispite ali zivjet u zagrebu?sve se promijenilo pa ni sama vise nisam sigurna sta da mislim:/hvala unaprijed na odgovoru:)
pravnicaaa
30-08-2011, 00:53
pozdrav :)htjela bi se dogodine prebacit na pravo u split ali izvanredno ali sam ja po novom na bolonji i htjela bi pitat jel mogu ja u splitu polagat ispite ali zivjet u zagrebu?sve se promijenilo pa ni sama vise nisam sigurna sta da mislim:/hvala unaprijed na odgovoru:)
ja ću se vjerojatno isto prebaciti u split, ali tek iduće godine ;) isto sam izvanredno :)
koliko sam se dosad raspitala, može se dolaziti samo na ispite, tako da nema problema da si u zagrebu..
maaartaaa1991
30-08-2011, 11:24
hvala :)znam da se nesto pricalo da mi koji smo po bolonji da moramo dolazit na seminare pa nisam bila sigurna :)al hvala svejedno:)
nogomet100
30-08-2011, 22:17
Ej ekipa, naime želim se prebaciti na Pravni fakultet u Osijeku, no rekli su mi da im prvo moram početkom rujna poslati prijepis ocjena i molbu za prijelaz. Pa mene zanima ako mi netko može reći gdje da na našem faksu uzmem prijepis ocjena i tu molbu? Može i na pm, hvala unaprijed. ::E: P.s. ako se netko prebacivao iz zagreba u osijek, svaka pomoć oko toga je dobrodošla, također može i na pm. :thumbup:
grancica
30-08-2011, 22:41
kaj se tice prebacivanja, prijepis ocjena trazis na tmt 14 u informatickoj dvorani, tam to nades na svojem studomatu pa ti isprintaju, a molbu kupis u knjizari i to je to..mislim da je to sve kaj ti treba, i prijepis mozes traziti 3 puta, pitala sam kaj poslije toga pa su rekli da to dalje referada rjesava tak da ak si po starom programu i nemas studomat prijepis dobis u referadi.
hanibani
01-09-2011, 17:15
ej ljudi! ne znam je li netko prije postavio ovo pitanje..želim se prebaciti na pravni fakultet u zagrebu..sad čitam da se molbe kupuju..a što mi ne sastavljamo sami to ili sam nešto krivo shvatila?
hvala na pomoći:)
Za sve se kupuje univerzalna molba u skriptarnici na TMT3. Ako tako piše, onda je tako.
hanibani
01-09-2011, 17:37
zaboravih pitat jel zna netko da li je uvjet 50 ECTS bodova za prebacivanje ili očišćena cijela godina?
Baš sam prije dva dana sa još četvero kolega prešao sa PFZG na PFST.
Kako bih vam pomogao iskustvom iz prve ruke, prilažem mali "vodič" ispisa sa PFZG i upisa na PFST.
Vidim da ima dosta pitanja općenito, pa evo točno po koracima kako se bezbolno ispisati i upisati.
1. KORAK - Ispis sa PFZG
- ponijeti sa sobom INDEKS i SVJEDODŽBE iz srednje škole (naglasak na MATURALNOJ SVJEDODŽBI - original!)
- otići u poštu/FINU/banku i platiti uplatnicu na iznos od 150 kn (svrha: ISPIS S FAKULTETA, žiro račun fakulteta: 2360000-1101264729)
- u knjižari kupiti MOLBU (ako ste u sustavu studomata ne treba vam ISPISNICA koju će vam možda nuditi žena u knjižari), popuniti molbu (Molim da mi se odobri: "ispis sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu", Razlog: "Prijelaz na drugo visoko učilište - Pravni fakultet Sveučilšta u Splitu"), molbu urudžbirati u PISARNICI
- sa svime otići u referadu u kojoj će vam lupiti žig u indeks i na poleđinu maturalne svjedodžbe da ste ispisani; uz to ćete dobiti i PRIJEPIS OCJENA koji će vam služiti kao POTVRDA O ISPISU ili ISPISNICA (pisat će: "Svrha ove potvrde je ispis s visokog učilišta" itd.) - čuvajte ispisnicu kao oči u glavi :-)
- čestitam, ispisani ste sa PFZG! :-)
2. KORAK - Dodatna dokumentacija pred odlazak u Split
-izvucite RODNI LIST i DOMOVNICU iz prašine (ne moraju biti novi, barem ne po mom iskustvu i isustvu još četvero ljudi koji su prelazili samnom u Split prije nekoliko dana - nisu obraćali pozornost na to u referadi)
- FOTOGRAFIRAJTE se za novi indeks (dobit ćete u foto studiju 4 fotke, trebat će vam 2 ili 3 za upis u St; 1 za novi indeks i 1-2 za matični/upisni list - to će zaklamati gospođa u referadi)
- platite upisninu i školarinu u FINI (provizija samo 1%) - iznos 7350 kn, svrha: upisnina i školarina, adresa: Pravni fakultet, Domovinskog rata 8, 21000 Split, Žiro račun: 2330003-1100030638; možete i svoj OIB dodati na uplatnicu čisto da vam St faks odmah poveže uplatu sa identitetom (pitajte u FINI kad uplaćujete)
3. KORAK - Upis na PFST
- prije puta provjerite imate li sve navedeno: Ispisnica sa prijepisom ocjena, indeks, uplatnica na 7350 kn, rodni list, domovnica, svjedodžbe, fotografije za novi indeks
- DOLAZAK U ST - odmah u EKONOMATU (njihova knjižara/pisarnica) kupujete PAKET ZA UPIS (novi indeks, matični list, prijavni list i dva upisna lista; cca. 150 kn)
- nakon toga odmah preko ceste na kiosku Slobodne Dalmacije kupite BILJEGE u iznosu od 35 kn i nabavite prazan papir A4 formata (objasnit ću poslije zašto, ali je bitno to da sam vam time uštedio dosta vremena :-D)
- popunite upisne listove, matični list i prijavni list, indeks samo naslovnu stranicu (još ne popunjavajte predmete, sve ovisi individualno o vašoj situaciji što ćete upisati), zatim na onom praznom listu papira A4 formata po koji sam vas poslao :-D napišite naslov ZAMOLBA te napišite: "Molim Vas da mi odobrite prijelaz sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu uz predočenje potrebne dokumentacije." + datum, mjesto, ime i prezime, potpis; na vrh te ručno napisane zamolbe zalijepite one biljege koje ste kupili
- s tom zamolbom otiđite na drugi kat u Dekanat i protokolirajte ju
(njihov izraz za urudžbiranje :-D)
- siđete dolje i u referadi sa popunjenom dokumentacijom i svime što ste donijeli se upišete; nakon konzultacija sa jako ljubaznim službenicima referade (mislio sam da takvi nigdje ne postoje!) ovisno o vašoj situaciji sa ECTS bodovima i položenim ispitima upisujete razliku + predmete vaše godine u indeks i na poleđinu upisnih listova (sve uz pomoć ljubaznih teta :-D)
- čestitam, upisani ste na PFST! :-D
Šifru za studomat ćete dobiti prije nego indeks, a indeks dobivate prije prvog roka na koji možete izaći (12. mj.)
Acta,non verba
12-09-2011, 12:24
samo jedno pitanje..kako si upisan? koliko si imao bodova,sa koje na koju godinu si se prebacivao(upisao istu ili višu godinu)? meni je teta rekla kad bi upisala višu da bi platila samo upisninu :/ bilo mi presumnjivo
do kada se mozemo prebaciti na PFST?? do kraja upisnih rokova? ili ranije moramo obaviti proceduru?
jel split stvarno toliko laksi? razsmiljam da odustanem od ovog faksa, i upisem nesto drugo. treca sam godina, i nemam zivaca za jos tolko .
ali ako je split stvarno osjetno laksi od nase, onda bi se mozda cak i mucila jos -.-
Odgovori nabrzaka na dva prethodna posta..
@Acta
Bio izvanredni student 3. g. u Zg-u, dao GP1 i Financije sa 3. kod nas i prešao dolje kao izvanredni student putnik 3. g. (tako to oni zovu kad živiš izvan St), upisao sve što imam sa 3. dolje + razliku. Hm hm hm, ovo za upisninu ne znam.. Jesi li redovni? Jesi li dala sve u roku? Ako nisi, sumnjam da ćeš dolje džabe studirati.
:-D
Za ovakva pitanja te upućujem na mail ST referade (odgovore brzo), jer pojma nemam tvoju situaciju.
Mail: damir.ujevicATpravst.hr (AT umjesto monkeyja da ne navučem neki bot na forum)
Evo i brojeva (ne čudi se ak ti ne dižu slušalicu, moraš biti uporna)
Broj referade: 021/393-572, Broj tajnika: 021/ 393-501
@Gia
Službeno se možeš upisati do 30.09., ali u praksi su fleksibilniji. Ključno je da se ISPIŠEŠ do 30.09. sa PFZG-a, no ne vidim razlog zašto bi čekala krajnji čas.
Ne mogu ti reći što da napraviš, no reći ću ti da ja u svemu jedino žalim što nisam ovo učinio 2009., jer bi sad već pisao diplomski rad. :-) I pobogu, naravno da je osjetno lakše.
:-)
pravnicaaa
14-09-2011, 15:25
ja se prebacujem iduće godine, počela sam laganini skupljati za školarinu :)
cro javi dojmove kako ti je tamo..
ja ću tamo upisati ako sve bude po planu parcijalu 4 godine, ili 4 godinu :)
jedva čekam
Sretno!
:-)
Svakako, u 7. mj. ću podnijeti izvještaj što i kad sam položio, a dojmovi su već sad izvrsni!
Imam par pitanja u vezi mogućeg prebacivanja na PF u Osijek,naime imam sljedeći tjedan komisiju 8.put :( i sad me zanima ako padnem jel postoji mogućnost prebacivanja u Osijek,izvanredni sam student,imam 2 ispita iz 1 uključujući ovaj na komisiji. Jel se mogu odmah prebaciti u Osijek ili moram čekati sljedeću godinu,jel se uopće mogu prebaciti ako padnem 8.put i koja sam onda tamo godina..ispričavam se ako je to već netko pitao,ali zbunjena sam i izgubljena s ovim faksom..ovo mi je stvarno hitno pa bih vas molila da mi netko što prije odgovori. :cold:
P.S. jel zna netko koga da nazovem pa da pitam ili pošaljem mail?
Mr.Somebody
16-09-2011, 14:56
Možeš se prebaciti!:thumbup:
Molbu (imaš je na www.pravos.hr (http://www.pravos.hr) u digitalnom obliku) + prijepis ocjena pošalješ preporučeno na: Pravni fakultet Osijek, S. Radića 13, 31000 Osijek (za studentsku referadu) zaključno sa 23.9.2011. Nakon toga će te obavijestiti kolika je školarina (budući da ćeš biti 2. g školarina je 5.500kn+150kn index+100kn upisnina), što možeš upisati (brijem drugu god jer za upis treba 44ects), te će se dogovoriti s tobom kada da dođeš na upis. U pravilu sredinom 10 mj. Kada se prebaciš u Osijek biti ćeš Bolonja II, što znači da smiješ izaći na ispit 3 puta, 4. put je komisija, ako padneš that's it...bye bye.
obratiti se možeš sarbanas at pravos hr
Vidim biti će zagrebaša u Osijeku :)
Jesu se tebi već javili sa svime iz Os?
Mr.Somebody
16-09-2011, 15:03
Prošli tjedan sve poslao. Čekam sad da me zovu, kazaše sredinom 10 mj......zvao sam referadu, rekli su da nikad nisu nikoga odbili što je dobro. Biti ću tamo Bolonja 1, školarina 3,300.
Kaj je i u osijeku uvedena bolonja 2?
Možeš se prebaciti!:thumbup:
Molbu (imaš je na www.pravos.hr (http://www.pravos.hr) u digitalnom obliku) + prijepis ocjena pošalješ preporučeno na: Pravni fakultet Osijek, S. Radića 13, 31000 Osijek (za studentsku referadu) zaključno sa 23.9.2011. Nakon toga će te obavijestiti kolika je školarina (budući da ćeš biti 2. g školarina je 5.500kn+150kn index+100kn upisnina), što možeš upisati (brijem drugu god jer za upis treba 44ects), te će se dogovoriti s tobom kada da dođeš na upis. U pravilu sredinom 10 mj. Kada se prebaciš u Osijek biti ćeš Bolonja II, što znači da smiješ izaći na ispit 3 puta, 4. put je komisija, ako padneš that's it...bye bye.
obratiti se možeš sarbanas at pravos hr
Hvala puno :) Imam sad još jedno pitanje,jel to moguće napraviti tek poslije 26.9. jer mi je onda valjda komisija? A ako se prebacim prije nego što odem na komisijski ispit? Jel sam onda isto bolonja II ili I koja je uopće razlika? Malo je reći da sam zbunjena s ovim podacima :D
Mr.Somebody
16-09-2011, 15:36
Uvedena je Bolonja II za prvu i drugu godinu. Ostale su na Bolonji I. Dosta nas se prebacuje iz Zgb, nama svima su rekli do 23.9.
Razlika je samo u broju rokova za izlazak na ispit. Bolonja 1. ima neograničenu mogućnost izlazaka na ispit, dok kod Bolonje 2 možeš izaći 4 puta.
Rokovi su u jedan u 11, jedan u 1, dva u 2, jedan u 4, jedan u 5, dva u 6 i dva u 9 + dekanski koji je svake godine.
Prošli tjedan sve poslao. Čekam sad da me zovu, kazaše sredinom 10 mj......zvao sam referadu, rekli su da nikad nisu nikoga odbili što je dobro. Biti ću tamo Bolonja 1, školarina 3,300.
Ta sredina 10mj će nas sve dokrajčiti mi se cini.Ja ne znam ocu i biti bolonja 1 ili 2 jer ponovno 1.god upisujem.,a teta u referadi mi nije znala reći jer se prebacujem kao,ovo vrijedi za njihove studente.Nije ni važno.
Kaj je i u osijeku uvedena bolonja 2?
Da,od ove akademske godine je uvedena,ali za ove koji su ove god upisali,ili za one upisane 2010/2011 i 2009/2010 a nisu jos skupili uvjet za drugu.(koliko sam ja shvatila http://www.pravos.hr/pfos/upisi/1_upisi_integrirani_novi_program_2011.pdf )
Hvala puno :) Imam sad još jedno pitanje,jel to moguće napraviti tek poslije 26.9. jer mi je onda valjda komisija? A ako se prebacim prije nego što odem na komisijski ispit? Jel sam onda isto bolonja II ili I koja je uopće razlika? Malo je reći da sam zbunjena s ovim podacima :D
Molbe ne možeš poslati poslije 26,jer ih moraju zaprimiti do 23.9 jedino da nazoves referadu tamo i pitas..ovo je broj centrale 031/224-500 pa ce te oni spojiti s referdom
Bolonja II, što znači da smiješ izaći na ispit 3 puta, 4. put je komisija, ako padneš that's it...bye bye.
Ne,nego imas 3 izlazaka u godini i četvrti je komisja,ako padneš moraš taj predmet ponovno upisati iduće godine i opet imas 3 izlazaka,četvrti je komisija(vodi se kao druga komisija) i ako tu komisiju padneš onda bye bye...zapravo imas isto 8 izlazaka samo ne možeš ko kod nas ispucati svih 8 u jednoj godini.
Mr.Somebody
16-09-2011, 15:46
Ako ponovno upisuješ 1.g. biti ćeš BII 100%.
One su malo sve zbunjene jel ih napadaju sa svih strana u vezi te bolonje.....jadnice....nisu one krive, nego Senat.
Ja trenutno imam 40 ects bodova pa onda prema ovome što sam pročitala upisujem nešto iz 1 i nešto iz 2, ali koliko sam vidjela oni više nemaju opću povijest nego samo hrvatsku pravnu povijest,a meni je uz teoriju ostao rim i opća povijest, pa onda valjda po njihovom imam uvjet kad imam samo 2 ispita..jesam to dobro shvatila? onda mi se bolje isplati prebaciti prije nego da idem na komisiju jer tko zna kak ću se onda prebaciti ...ubit će me ovaj faks :/
Ako ponovno upisuješ 1.g. biti ćeš BII 100%.
One su malo sve zbunjene jel ih napadaju sa svih strana u vezi te bolonje.....jadnice....nisu one krive, nego Senat.
Ma meni tako svejedno :) Glavno da se prebacim.
Ja trenutno imam 40 ects bodova pa onda prema ovome što sam pročitala upisujem nešto iz 1 i nešto iz 2, ali koliko sam vidjela oni više nemaju opću povijest nego samo hrvatsku pravnu povijest,a meni je uz teoriju ostao rim i opća povijest, pa onda valjda po njihovom imam uvjet kad imam samo 2 ispita..jesam to dobro shvatila? onda mi se bolje isplati prebaciti prije nego da idem na komisiju jer tko zna kak ću se onda prebaciti ...ubit će me ovaj faks :/
Najbolje ti je da ih nazoveš.Možeš poslat molbu s prijepisom,otić na komisiju i ako prođeš kad ideš tamo na upise dodes s novim prijepisom i sam ti još to priznaju.
A kaj se tiče opće povijesti sad izgleda imaju ustav umjesto toga,pa moraš i na to računat da moraš upisat tamo
Mr.Somebody
16-09-2011, 15:54
Imaju i OPPD samo na drugoj godini. http://www.pravos.hr/vodic2010/vodic2010.pdf
za upis u drugu godinu trebaš imati načelno 44ects. ovo su sve specifične situacije tako da tko zna dok ti se ne jave..... odmah sve šalji, nemoj riskirati. jedino ako uspiješ s njima sve dogovoriti.
ja sam npr. 4 godina. nisam imao statistiku, imao sam drugačije vježbe na 3 i 4 doli ovih koji su u Osijeku....može se desiti da to sve kao razliku moram položiti....komica hehe
Hvala :D Molbe i sve to trebam tražiti u referadi, jel tako? Najbolje da odem tamo i da ih sve ispitam,a ove da nazovem! Jesam tamo isto onda izvanredni student? Nisam to baš razumijela,a na njihovoj stranici mi je sve nekak pomiješano :(
Mr.Somebody
16-09-2011, 15:58
Za ispis je potrebno:
kupiti papire za ispis (7 kn), platiti 150 kn na racun fakulteta i s ispunjenim papirima i placenom uplatnicom otici u referadu.
Studentu koji se ispisuje s Fakulteta izdaje se ispisnica s naznakom ovjerenih godina studija, s podacima o položenim ispitima te podacima o godini u koju bi se student mogao upisati na Fakultetu s obzirom na obveze koje je do tada ispunio. O provedenom ispisu unosi se posebna zabilješka u indeks studenta koji se ispisuje s Fakulteta.
da. izvanredni si.
Ništa ekipa, kava/piva u Osijeku na upisima :)
Za ispis je potrebno:
kupiti papire za ispis (7 kn), platiti 150 kn na racun fakulteta i s ispunjenim papirima i placenom uplatnicom otici u referadu.
Studentu koji se ispisuje s Fakulteta izdaje se ispisnica s naznakom ovjerenih godina studija, s podacima o položenim ispitima te podacima o godini u koju bi se student mogao upisati na Fakultetu s obzirom na obveze koje je do tada ispunio. O provedenom ispisu unosi se posebna zabilješka u indeks studenta koji se ispisuje s Fakulteta.
da. izvanredni si.
Tu je uračunat i prijepis ocjena? I sve što moram poslati u Osijek?
Naravno :)
cashi123
16-09-2011, 16:10
Pozdrav svima, imam jedno pitanje - pa prije nego se počnem detaljnije informirati o njemu, možda mi netko može pomoći ovdje.. Na socijalnom radu sam i petu godinu bih htjela upisati u Sarajevu.. ali, stvar je u tome da je kod njih socijalni rad 3+2 godine pa me zanima postoji li mogućnost da tu petu godinu upišem na nekom drugom fakultetu jer mi je svejedno ta peta "neovisna" od ove četiri.
Zna li netko nešto o tome?
Mr.Somebody
16-09-2011, 16:12
Tu je uračunat i prijepis ocjena? I sve što moram poslati u Osijek?
Prijepis ocjena je free of charge ;)
Molbu skineš sa njihove stranice isto for free.
Pošalješ preporučeno, oko 12 kn.
Mr.Somebody
16-09-2011, 16:13
:thumbup:
ako nas ovo iščekivanje ne ubije hehe
Prijepis ocjena je free of charge ;)
Molbu skineš sa njihove stranice isto for free.
Pošalješ preporučeno, oko 12 kn.
Nešto besplatno na ovom faksu? Ajde da mi je i to vidit :D
P.S. može link za tu molbu? ne mogu se snaći na onoj stranici :/
Mr.Somebody
16-09-2011, 16:15
Pozdrav svima, imam jedno pitanje - pa prije nego se počnem detaljnije informirati o njemu, možda mi netko može pomoći ovdje.. Na socijalnom radu sam i petu godinu bih htjela upisati u Sarajevu.. ali, stvar je u tome da je kod njih socijalni rad 3+2 godine pa me zanima postoji li mogućnost da tu petu godinu upišem na nekom drugom fakultetu jer mi je svejedno ta peta "neovisna" od ove četiri.
Zna li netko nešto o tome?
Načelno možeš, jer si ti prvostupnica, dakle diplomirala si. imaš određen broj bodova. za sve ostalo zovi referade gdje želiš ići...
Mr.Somebody
16-09-2011, 16:16
Nešto besplatno na ovom faksu? Ajde da mi je i to vidit :D
P.S. može link za tu molbu? ne mogu se snaći na onoj stranici :/
da. odeš u info dvoranu i isprintaš prijepis.
molba: http://www.pravos.hr/potvrde-studenti/molba.pdf
Što se uopće navodi kao razlog za prebacivanje? Glupa sam za Zagreb,molim vas uzmite me u Osijek :D Stvarno ne znam šta bi napisala tamo :(
cashi123
16-09-2011, 16:27
Načelno možeš, jer si ti prvostupnica, dakle diplomirala si. imaš određen broj bodova. za sve ostalo zovi referade gdje želiš ići...
nisam još, prediplomski su te četiri godine.. bitno mi je da znam da se može, jer nemam njihovo državljanstvo i njihov socijalni rad je kod njih na politologiji., i nije 4 plus jednu pa me to zbunjuje :/
Mr.Somebody
16-09-2011, 16:31
aha....stvarno ne znam.
svakako budeš bila u kvoti za strane državljane.
imported_Nastja
16-09-2011, 17:14
S obzirom da i sama razmišljam o prebacivanju u Osijek, ostala su mi 2 ispita s druge godine. Mene zanima, ako netko zna, da li za izvanredne studente po bolonji su tamo obavezna predavanja, seminari i vježbe ili mogu iz Zagreba samo dolaziti na ispite u Osijek.
Hvala unaprijed! :)
Mr.Somebody
16-09-2011, 17:16
S obzirom da i sama razmišljam o prebacivanju u Osijek, ostala su mi 2 ispita s druge godine. Mene zanima, ako netko zna, da li za izvanredne studente po bolonji su tamo obavezna predavanja, seminari i vježbe ili mogu iz Zagreba samo dolaziti na ispite u Osijek.
Hvala unaprijed! :)
http://www.pravos.hr/pfos/modules.php?name=Pitanja&pitaj=yes&id_cat=19&categories=%5Bb2%5D+IZVANREDNI+STUDENTI
Na predavanja ne moraš. Za seminare samo napisati sem. rad. Na vježbe moraš.
nogomet100
17-09-2011, 03:55
Ej ekipa...evo ja sam pao na komisiji 8. put, i odmah sam zvao referadu u osijek da vidim šta sve treba. Rekli su mi prijepis ocjena i molba. E sada, ako padneš 8. put na ispitu fakultet te odmah ispiše sa studomata, pa onda moraš se ispisati i tražiti prijepis ocjena u referadi, ne u informatičkoj. Prijepis ocjena i molbu sam poslao preporučeno poštom na adresu fakulteta, no ne znam dali ću se moći prebaciti, jer nisam siguran dali moram dati uvjet da se mogu prebaciti ili imati određen broj ECTS bodova. :S
E da, ja nisam isprintao ovu molbu sa ovog linka, ja sam kupio u knjižari kod TMT3, ispunio je, odnio u skriptarnicu u TMT14 ažurirati, i poslao...jer mi žena iz referade u osijeku nije rekla da moram uzeti njihovu molbu specifično, pa sam mislio da se to može kupiti kod nas u knjižari, a ne skinuti sa njihove stranice. :S Jao, samo se nadam da nisam zabrljao to...molba je praktički ista kao ova sa linka, samo ne traži broj indeksa i oib. :S
Mr.Somebody
17-09-2011, 12:56
Ne treba ti uvijet niti određen broj ects bodova. :mhm:
Za molbu mislim da nema problema, ona je samo pro forme.
Jesu ti možda rekli u referadi kada da očekuješ odg.?
Kaj ste napisali kao razlog?
Jedva čekam da ovo sve završi.
... i ja se selim na pfos :) još sam početkom mjeseca osobno odnijela molbu i prijepis ocjena, zvali su me nakon par dana jer se iz prijepisa nije vidjelo koje sam seminare imala na prvoj i drugoj godini. Tada su mi rekli da mi je prihvačena molba ali da im moram poslati kopiju indexa odakle su vidljivi žigići iz seminara te da će mi nakon toga javiti visinu školarine i koju razliku moram polagati. I sad čeeekaaam..... :(
Mr.Somebody
17-09-2011, 14:27
aaaaa....meni nisu ništa javili. Ima li još tko da mu/joj je javito?
ovo iščekivanje me ubija polako ali sigurno :s
ne mogu se uopće skoncentrirati da učim.
ja sam na molbi napisao broj moba, ima li to kakve veze?
nogomet100
17-09-2011, 14:38
Ne treba ti uvijet niti određen broj ects bodova. :mhm:
Za molbu mislim da nema problema, ona je samo pro forme.
Jesu ti možda rekli u referadi kada da očekuješ odg.?
jao...uljepšao si mi dan sada. :mhm: :) :thumbup: Nisu mi ništa rekli iz referade nažalost. :( Kada sam im poslao preporučeno poštom, zaokručio sam da mi pošta vrati povratnicu, tako da znam kada je stiglo na PFOS. Poslao sam 13.9. a njima je stiglo 14.9, dakle u srijedu. Prošlo je 2 radna dana, sad ne znam koliko dugo ću morati čekati da se jave. :unsure: Ali iščekivanje ubijaaaaaaaaaaaaa. :(
Ja sam u molbi napisao kao razlog taj, da sam pao 8. put na ispitu, i morao sam se ispisati sa pravnog u zg.
Nego, jel zna netko jel oni jave telefonski, ili putem pošte...ja sam također ostavio broj mobitela, što je puno bolje nego kućni, jer mene često nema doma, a mob je uvijek pri ruci. ::E:
Mr.Somebody
17-09-2011, 14:43
ja čekam 15 dana, ali nekima su rekli da to bude sredinom 10 mj. to mi je full preeedugo!
Mislim telefonski.
nogomet100
17-09-2011, 14:54
Čekaj, poslao si prijepis i molbu poštom, i sada čekaš već 2 tjedna da ti jave dal ti je molba prihvaćena i dali se uopće možeš prebaciti na njihov fakultet???!!! :O :O :O
O majko mila, pa ja sam negdje pročitao da jave za kojih par dana dali je molba za prebacivanje prihvaćena ili ne, tek toliko da ljudi znaju dali se mogu prebaciti. Mislim, razumijem da detalje oko upisa jave tek sredinom 10.mj. jer su tada upisi...ali da čovjek toliko dugo treba čekati da sazna jel mu molba prihvaćena. :cold:
Dakle ja ću tek za mjesec dana saznati dali se mogu prebaciti, tek tada će me kontaktirati??? suludo... :O
Mr.Somebody
17-09-2011, 15:01
Da :mad2:
nogomet100
17-09-2011, 15:22
za prebacit se u st/ri/os nije potrebna državna matura, ne treba očistit godinu nego dati uvjet na zg pravu. to je iz riječke i splitske referade informacija,dakle ne izmišljam,vjerujem da isto vrijedi i za osijek
mene jedino ovo brine. :( Ja sam izvanredni student, i studirao sam parcijalno na zg pravu, zato mislim da se neću moći prebaciti u Osijek, jer nisam dao uvjet za drugu godinu u Zagrebu, već sam parcijalno studirao prva-druga godina. :S Još mi je gora stvar ta, što ću morati čekati do sredine 10.mj. da saznam odgovor vezan za molbu, koji će najvjerojatnije biti negativan. Jaooo, odo se skucat negdje... :cry:
Mr.Somebody
17-09-2011, 15:28
Ovo boldano se odnosi za rijeku i split. NE za Osijek.
nogomet100
17-09-2011, 15:36
aaaaaa, super onda. :tanc::bravo::yay: Sorry kaj te gnjavim ovako, ali taj me post baš brinuo. Sva sreća da ima pravni u Osijeku, inače... ::E: :rotfl:
PFOS :thumbup: PFST i PFRI :thumbdown:
mene su kontaktirali telefonski i rekli da nema problema oko prihvaćanja moje molbe za upis na 3 godinu! ovdje sam položila s treće UZ i financije, vježbe i seminare. Pitali su me za pravnu informatiku jer tamo je predmet pravna informatika i statistika tako da za taj predmet dobivamo 0 ECTS! Moraš položiti statistiku a informatiku priznaju!
@nogomet 100- u Osijeku možeš prenijeti dva ispita, a ako nemaš uvijet dozvolit će ti upis prve godine! još nisam čula da su ikad nekoga odbili u Osijeku :)
Mr.Somebody
17-09-2011, 15:42
Kada si poslao i kada su ti se javili?
nogomet100
17-09-2011, 15:51
poslala... ::E: Jedy je žensko. :mhm:
kao što sam gore napisala, osobno sam otišla početkom mjeseca u Osijek ! Ostavila sam broj mobitela na molbi i javili su mi
se za tjedan dana i rekli da nema problema oko molbe ali iz prijepisa su mogle samo vidjeti da sam položila seminare s prve i druge ali ne i koje!
Poslala sam im kopiju indexa i od tada ni traga ni glasa od njih....
Mr.Somebody
17-09-2011, 16:01
Ispričavam se! Mea culpa :)
Znači tjedan dana.....
ahhh
a jesu ti priznali vježbe?
za vježbe nisu ništa rekli... gledala sam malo njihov nastavni plan i njima su obavezne vježbe na trećoj kp i kpp! ja sam te vježbe i odslušala u zg-u pa se nadam da će mi priznati a ako ne.... izravana i neizravna namjera here I come again :(
Ja šaljem sad u ponedjeljak pa ću javiti jesu li mi odgovorili.
Ako nece biti odgovora do 1.10. kolektivno ćemo ih nazvat i pitati kaj je s tim :D
Mr.Somebody
17-09-2011, 16:21
Ja sam imao - rim, obiteljsko, trgovačko i pravo društva za vježbe.
brrr
hm mislim da ćeš morat upisati jer na 3. godini su vježbe kp, kpp a na 4. gp i gpp....ali nemoj paničariti dok ti ne jave!
a možeš pitati i ekipu u osijeku na forumu od fakulteta ili na kockici
Mr.Somebody
17-09-2011, 16:38
Pitao sam i tamo. Nitko ništa ne zna.
A ništa, mislim pozitivno :) :)
he he tako je :) javim ako nešto novo saznam...
eto još jednog kandidata za osijek, sutra šaljem molbu za prijelaz... nadam se pozitivnom odgovoru::E: može netko od kolega napisat što je napisao kao razlog molbe. stvarno nemam ideje ni inspiracije, sve mi ubiše...
eto još jednog kandidata za osijek, sutra šaljem molbu za prijelaz... nadam se pozitivnom odgovoru::E: može netko od kolega napisat što je napisao kao razlog molbe. stvarno nemam ideje ni inspiracije, sve mi ubiše...
Evo ja sam isto danas uzela prijepis ocjena na faxu i danas mislim poslat u Os. Ni ja ne znam šta bi bilo dobro napisati pod razlog, možda jednostavno 'privatni razlozi' ?! Ili da idemo na iskrenost i napišemo 'da su nam ovdje ubili volju za studiranjem'?!
evo copy-paste mail
''Poštovani,
čim obradimo vašu zamolbu obavijestit ćemo vas telefonski.
Lijepi pozdrav!''
Sad samo treba čekati :)
Evo ja sam isto danas uzela prijepis ocjena na faxu i danas mislim poslat u Os. Ni ja ne znam šta bi bilo dobro napisati pod razlog, možda jednostavno 'privatni razlozi' ?! Ili da idemo na iskrenost i napišemo 'da su nam ovdje ubili volju za studiranjem'?!
ne znam, ja sam isto mislila napisat "privatni razlozi", ali ne znam jel to ono što će oni odobrit:), a to mi je najbitnije, da je odobre::E: ajde, kolege, koji su molbu već poslali, koji je razlog?
Gospođa u referadi je rekla da je taj razlog pro forma samo,i da napišemo bilo što tipa: osobni razlozi,obiteljski razlozi il tak nešto.Kako god primit ce te bez obzira na razlog :D
nogomet100
19-09-2011, 17:03
Gospođa u referadi je rekla da je taj razlog pro forma samo,i da napišemo bilo što tipa: osobni razlozi,obiteljski razlozi il tak nešto.Kako god primit ce te bez obzira na razlog :D
E ovo je lijepo čuti. ::E: :mhm: Ja sam napisao pod razlog da sam pao 8.put na ispitu i izgubio pravo studiranja na PFZG...iako,kad čovjek pogleda, njima se isplati da im se prebace izvanredni studenti, ipak je to oko 30.000kn za cijelo studiranje na njihovom fakultetu. ::E:
Nadam se samo da nisam tu jedini izvanredni koji se pokušava prebaciti u PFOS. :unsure: ::E:
i ja sam izvanredni, 3. godina sam. jel zna netko koja bi bila cijena školarine u Osijeku? čist da znam...
Mr.Somebody
19-09-2011, 18:08
Ako si 3.g. onda je 3.300kn
Zna li netko koja je procedura,i koliko kosta prebacivanje na PF Split?
Browneyes
21-09-2011, 16:25
Stranicu ranije ti je Cro točno objasnio cijelu proceduru....
Dulce Lena
21-09-2011, 17:49
Jel ima netko tko se prebacuje u Split i planira živjeti tamo?
Javite mi se na pm
Ako odvrtiš par postova ranije, vidjet ćeš nekoliko kolega koji su se prebacili pa se ti njima javi preko pm-a.
one_perfect_girl
22-09-2011, 18:54
Kolege, molim za pomoć. Mene danas (prije par sati) rušili na usmenom 8.put i sad mi je drž-ne daj za predat/poslat te papire za OS. Molbu imam ispunjenu, a tek sam sad vidjela da treba i prijepis. Po taj prijepis moram u informatičku ili kod Relkovića? I rok za poslat molbu je zaključno do sutra, jel? Oprostite kaj gnjavim ali trenutno sam izvan sebe od živciranja i ne mogu realno percipirat stvari. Mogu dakle još sutra preporučeno poslat te papire? Ufff, hvala vam na svakoj informaciji, svaka pomoć će mi dobro doći.
prijepise isprintaš u informatičkoj (nemoj zaboraviti ponijeti indeks), nakon toga odmah u poštu u gundulićevoj da si mirna.
one_perfect_girl
22-09-2011, 19:18
Da ali meni su rekli na katedri da im moram index ostavit jer oni to kao moraju slati tajniku na neku potvrdu. Onda odem sutra samo do tajništva po index prije prijepisa ili koji k? PFZG će me izluditi i kad se trebam ispisat... Oprostite na histeriziranju, nisam sva svoja.
Ma, da dobiješ prijepis možeš i osobnu ili x-icu.
ovo gore, izvuci prijepis ocjena iz informatičke sa osobnom ili x-icom, reci da ti je indeks u tajništvu.
pravnicaaa
24-09-2011, 01:08
Ako si 3.g. onda je 3.300kn
kak tak "malo"? a u splitu, zg 7000?? :ne zna:
ja bi se prebacila iduće godine u split, tamo bi upisala parcijalu 4 godine ili 4 godinu pa se raspitujem :)
isto sam izvanredni student
Mr.Somebody
24-09-2011, 11:25
kak tak "malo"?
tako je u Osijeku :thumbup:
nogomet100
24-09-2011, 19:36
5500kn je po novom od prošle godine...ovo 3300kn je samo za starije studente. Dakle ako netko sada upisuje prvu godinu, ili je ponavlja, onda plaća 5500kn. :mhm:
imported_Nastja
24-09-2011, 20:34
kako god, opet je manje :)
Ekipa, molim za pomoć! Znam da je prošao rok za slanje molbi za prelazak na PFOS. Kako mi se bliži druga komisija, da li bih se ja mogla prebaciti u studenom u slučaju pada? Jer ne znam što bih radila od studenog do sljedećeg rujna u koliko to nije moguće :S
Unaprijed vam hvala!
Mr.Somebody
25-09-2011, 15:13
Ekipa, molim za pomoć! Znam da je prošao rok za slanje molbi za prelazak na PFOS. Kako mi se bliži druga komisija, da li bih se ja mogla prebaciti u studenom u slučaju pada? Jer ne znam što bih radila od studenog do sljedećeg rujna u koliko to nije moguće :S
Unaprijed vam hvala!
Izvoli pa pitaj:
mdumanci at pravos hr
sarbanas at pravos hr
sretno :)
Guybrush_Threepwood
26-09-2011, 02:11
E ljudi, a mogli bi se mi skupit pa ići zajedno na upise, ispite i sl., jeftinije će nas ispast, nije Osijek baš blizu. :)
nogomet100
26-09-2011, 02:35
čekaj prvo da svi upadnemo, lako za to onda. ::E:
čekaj prvo da svi upadnemo, lako za to onda. ::E:
Ma svi upadamo,nema brige :D
E ljudi, a mogli bi se mi skupit pa ići zajedno na upise, ispite i sl., jeftinije će nas ispast, nije Osijek baš blizu. :)
Istina :) Trebamo se svi addat na fejsu i napravit grupu za Osijek haha
one_perfect_girl
26-09-2011, 12:33
Ma svi upadamo,nema brige :D
Istina :) Trebamo se svi addat na fejsu i napravit grupu za Osijek haha
Pridružujem se ovoj inicijativi... :D
http://www.akademis.hr/ (nekadašnji http://www.student3p.hr/ )
Za one koji ne znaju za ovo :)
meni je glavni popust od 40% na autobus,i ima još par popusta koji vrijede za Osijek i Split.i nije važno jesi li redovan ili izvanredan.
Jel itko saznao jel se može još uvijek poslat molbu za prebacivanje na PFOS ...ili koga da pitam :unsure:
Ostala su mi 2 ispita s 1 godine pa koliko sam shvatila to je tamo uvjet za 2 ? ili ne
Jel itko saznao jel se može još uvijek poslat molbu za prebacivanje na PFOS ...ili koga da pitam :unsure:
Ostala su mi 2 ispita s 1 godine pa koliko sam shvatila to je tamo uvjet za 2 ? ili ne
Danas mi je teta iz referade putem mail rekla da su upisi mogući tokom rujna-listopada. Sutra zovem da točno saznam s kojim datumom, pa javim
Danas mi je teta iz referade putem mail rekla da su upisi mogući tokom rujna-listopada. Sutra zovem da točno saznam s kojim datumom, pa javim
Eeee super :) Javi onda što prije jer razmišljam o tome da se prebacim u Osijek,ne mogu više tu :cold: Poludjet ću do završim :D
Jel znaš možda da li bi ja upisivala normalno drugu jer su mi ostali rim i oppd, a njima je oppd na 2.god.,a u ustav na 1.god. :unsure::unsure:
Eeee super :) Javi onda što prije jer razmišljam o tome da se prebacim u Osijek,ne mogu više tu :cold: Poludjet ću do završim :D
Jel znaš možda da li bi ja upisivala normalno drugu jer su mi ostali rim i oppd, a njima je oppd na 2.god.,a u ustav na 1.god. :unsure::unsure:
Iskreno, pojma nemam. Ja sam im objasnila svoju situaciju, ali mi je rekla da ako se odlučim, nek pošaljem zamolbu pa će mi onda reći šta upisujem -.-"
Ok,hvala :) Onda napiši što su ti rekli tamo :thumbup:
Ja sam poslala mail ovima u Osijek i odgovorili su mi da što prije pošaljem zamolbu,iako je prošao rok :thumbup:
Kad su vama odgovorili da su prihvatili moblu? Jer ne bi se htjela ispisati,a da mi tamo ne prihvate molbu :unsure:
Mr.Somebody
27-09-2011, 11:54
Ja sam poslala mail ovima u Osijek i odgovorili su mi da što prije pošaljem zamolbu,iako je prošao rok :thumbup:
Kad su vama odgovorili da su prihvatili moblu? Jer ne bi se htjela ispisati,a da mi tamo ne prihvate molbu :unsure:
super! :)
nisu nam još odgovorili ništa, načelno je rečeno da nikada nikoga nisu odbili..
ps. da li ste se vi svi koji se prebacujete ispisali sa pfzg? ja nisam, dok ne dobijem odg.
super! :)
nisu nam još odgovorili ništa, načelno je rečeno da nikada nikoga nisu odbili..
ps. da li ste se vi svi koji se prebacujete ispisali sa pfzg? ja nisam, dok ne dobijem odg.
Ja se isto ne ispisujem dok me ovi iz Osijeka ne nazovu.
Jučer je frendica zvala i ni oni još ne znaju kad ce nas zvat na upise.Rekli su kad saznaju da ce onda nazvat.
Mr.Somebody
27-09-2011, 13:20
Rekli su kad saznaju da ce onda nazvat.
a mislim stvarno koliko im treba....već će proći mjesec dana :s
Znači samo da pošaljem molbu s prijepisom ocjena i onda da čekam dok mi ne odgovore pa da se onda tek ispišem?
a mislim stvarno koliko im treba....već će proći mjesec dana :s
Ima još vremena :) Nemoj požurivati tete u referadi xD
Znači samo da pošaljem molbu s prijepisom ocjena i onda da čekam dok mi ne odgovore pa da se onda tek ispišem?
Da :)
jel dobio tko kakav odgovor iz Osijeka??? Ja sam zvala referadu u zg-u i pitala do kad moramo obaviti ispis jer sam
naišla na neke info ovdje na forumu da to moramo do 30.9. ali gospođa u referadi je rekla da se ne ispisujem dok mi
ne jave da su mi odobrili molbu :iviv:
jel dobio tko kakav odgovor iz Osijeka??? Ja sam zvala referadu u zg-u i pitala do kad moramo obaviti ispis jer sam
naišla na neke info ovdje na forumu da to moramo do 30.9. ali gospođa u referadi je rekla da se ne ispisujem dok mi
Obećala sam odgovor, ali referadu nikako ne mogu dobit, tj.teta se ne javlja:mad2: Prespajali su me svugdje, ali nitko mi nije dao nikakav odgovor. Ni na mail-u nema ništa :(
Obećala sam odgovor, ali referadu nikako ne mogu dobit, tj.teta se ne javlja:mad2: Prespajali su me svugdje, ali nitko mi nije dao nikakav odgovor. Ni na mail-u nema ništa :(
Napisala sam ja gore : Jučer je frendica zvala ( u Osijek referadu) i ni oni još ne znaju kad ce nas zvat na upise.Rekli su kad saznaju da ce onda nazvat.
Nazovite sutra ako ne možete dočekati informacije :D ujutro ili popodne(radi za izvanredne),jer im referada sigurno ne radi cijeli dan kao ni nasa.
zvali su me iz osijeka i molba je odobrena :mhm::mhm::mhm: upisati mogu ovaj i idući tjedan! Upisujem treću, školarina 3300, što znači bolonja1 !
Sutra odoh na faks po ispisnicu i to je to zg bye bye....
Mr.Somebody
27-09-2011, 20:23
jesi ti redovna ili izvanredna?
kaj moraš za razliku položiti?