View Full Version : PROMOCIJA
Moze malo i o ovoj temi, jer vjerovali vi to ili ne, i to se na ovom faksu ponekad i dogodi...
;)
Koliko su cesto promocije,kak to zgleda....?Sve su informacije dobrodosle! :D [/b]
Neťto slièno kao brucoťijada, samo na njoj budeť (u prosjeku) 8 godina nakon brucoťijade...isto popijeť, isto se osjeÌať, samo imať realnije poglede na Şivot :lol:
Promocije su otprilike 3, 4 puta godisnje, sad se odrzavaju il u Mimari il u HNKu i navodno svi zato moraju priloziti i 200 kunica eda bi se tamo promovirali.
Prije su bile tamo u prizemlju lijevo, al to je los prostor jer je tijesno.
Izgleda tako da se spicanis, dodjes tamo slusat malo latinskih fraza, pa fraza o tome kak moras bit ponosan kaj si zavrsio pravo jer si ti sad jedan od odabranih, a ne onaj olos kaj odustaje od faksa :-D
Onda si uzmes taj tuljac i zgiljas otamo glavom bez obzira, sav sretan kaj nisi zavrsio medju maloprijespomenutim olosem.
Jedva cekam svoju :smt050
Ante Gotovina
01-10-2006, 15:53
Živi bili pa doŞivjeli... :D
To je prekrasna stvar.Joj,kad se sjetim frendove promocije..pun kufer sreðenih,sretnih ljudi...ma neťto prekrasno :-)
creative
01-10-2006, 23:56
Da, ali se nekako kod nas nesto rjede organiziraju promocije...Pitam se zasto? :lol: :lol: Da, i ja sam nedavno bila na jednoj, sestricna je diplomirala novinarstvo na politickim znanostima ali me ta promocija njihova nekako razocarala-bilo je preobicno, jest da su se svi zbigecali ali sama atmosfera je bila nekako ne onako kako sam si ja to zamisljala...Cula sam da ekonomisti imaju one uniforme i kapice koje se bacaju u zrak ko na filmu? :-D
jacktheripper
02-10-2006, 00:16
Mislim da je pravnicka promocija toliko ustogljena da u slucaju i da postoje te uniforme i kapice nitko ne bi imao muda prvi bacit kapu da dekan ne bi poceo vikati. Ili u najgorem slucaju bi ju trebalo platiti, s obzirom da nas faks u zadnje vrijeme sve naplacuje.
Ja se iskreno nadam da cu biti u sljedecoj grupi na promociji, i to ne u redovima gostiju nego onih koji dobivaju poklone! :-D
Samo da rijesim drustva. :cry:
onda vam javim iz prve ruke. ;-)
creative
02-10-2006, 00:41
Mislim da je pravnicka promocija toliko ustogljena da u slucaju i da postoje te uniforme i kapice nitko ne bi imao muda prvi bacit kapu da dekan ne bi poceo vikati. Ili u najgorem slucaju bi ju trebalo platiti, s obzirom da nas faks u zadnje vrijeme sve naplacuje.
Ja se iskreno nadam da cu biti u sljedecoj grupi na promociji, i to ne u redovima gostiju nego onih koji dobivaju poklone! :-D
Samo da rijesim drustva. :cry:
onda vam javim iz prve ruke. ;-)
Ajd ti dodi s kapicom pa je baci i probi led :-D
Meni se ta promocija nekako cini predalekom, ceka me hrvanje s trecom godinom al zato tebi drzim fige da budes medu onima koji ce dobiti puuuuno poklona a onda dodi i napisi dojmove pa da se imamo cemu nadati...
Robierre de Cochon
02-10-2006, 11:22
Evo ja bio nedavno na promociji (i pritom svojoj!) pa vam mogu ispicati nesto o tome.
(...)
Od ove godine promocije ce se odrzavati samo dvaput godisnje, tako je najavila prodekanica. Mjesto radnje: HNK. Prije toga upisivanje u knjigu diplomiranih na TMT i slikanje ispred glavne zgrade. Cure: kostimic, eventualno haljina, decki odijelo i kravata. Nepoznati ljudi, mnogi sa sjedinama i borama, visokom dioptrijom, drugom trudnocom, roditeljima koji izgledaju kao bake i djedovi. :-D Ah taj uzitak dugotrajnog studiranja. Prodju ti kroz glavu sve faze studija - od brucosijade do prvih tretmana na Vrapcu. Roditelji su posebno ponosni. :)
(...)
Naravno, problem je da nikog zivog ne poznas od tih milijun ljudi jer je Pravni fakultet zgrada u koju dolazis nekoliko puta godisnje, vjerojatno na ispit, a tada se ponasas asocijalno jer nema potrebe biti ljubazan s nekim kojeg ionako vise nikad neces vidjeti. :-D Dekan drzi govor pun zanosa, upozorava nas da smo sada krema drustva, kako cemo dobro zaradjivati, kako cemo uvesti svoju zemlju u Europu...i tako dok ti se ne prisere, ali s podija ne smijes ni na vece - treba sacekati tuljac, otpjevati Gaudeamus, pa onda zurit po casu sampanjca dok ga jos ima.
(...)
Ipka, najbolji dio promocije je svecani rucak. Otidjes sa starcima u neki fini restoran, zgazis se od hrane i alkohola i razmisljas kako si trenutno nezaposleni diplomirani pravnik, ali kako te bas briga jer ces se ionako sljedecih mjesec dana samo hvalisati svojom diplomom. :-D
creative
02-10-2006, 12:54
Mislim da je na kraju svima vrhunac upravo onaj dio kad se mozes pohvaliti da si dipl.iur. Cestitke tebi!! A ja se nadam da ja necu biti jedna od onih koje su diplomirale u svojoj drugoj trudnoci jel? Sretno nam svima bilo :-)
joj ljudi, Şivim za taj dan, tak sam se sad nabrijala, odoh uèitit :-D
pozdrav
jel ima kakva vijestica kad će slijedeća promocija? ProÅ¡la je bila u 7. mjesecu. Ja, joÅ¡ naime, imam diplomski, nadam se da neću biti te sreće da profulam, pa moram čekati joÅ¡ pol godine..... (nije da je neÅ¡to prevažno, ali stvar je mog unutraÅ¡njeg mira :lol: )
Navodno je sljedeća promocija sad u 11.mjesecu! ;-)
znaèi, sad se promocija odrŞava u 11. mj. a kad je onda ona druga, ako su samo 2 godiťnje? valjda budem stigao na tu drugu :D
Pa to je tak NAVODNO, ne znam da li po novom ili po starom...al drzim ti fige da stignes na ovu u 11.! :D
Pa to je tak NAVODNO, ne znam da li po novom ili po starom...al drzim ti fige da stignes na ovu u 11.! :D
fala, fala, al ne budem.. ostalo mi MPP.. :-D
ima da se uneredim i sve ih steram u rodno mesto
A meni Drustva pa se mozda i vidimo na promociji... :-$ :smt006 :smt117
ne znam jel bila promocija sad u 11 mjesecu, ali najnovije vijesti su, čula osobno neki dan u referadi, očekuje se slijedeća u 2. mjesecu
jacktheripper
01-12-2006, 10:47
Morala je biti promocija u 11. mjesecu na kojoj je trebalo bit 150 novopecenih pravnika!! :shock: To su oni koji su diplomirali od 1.7. do 31.10..
U referadi mi je receno da ce za nas koji smo diplomirali poslije 1.11. promocija biti u sijecnju ili veljaci, tj. kad se skupi dosta ljudi. :roll:
Zna li mozda netko di se odrzava promocija Upravnih pravnika i kako to izgleda :?
Don_Juan_DeMarco
01-12-2006, 23:40
jedva cekam svoju...nadam se da ce i do toga doci :) :) :)
blond no more
02-12-2006, 10:30
A mi nemamo onih haljinica i kapica?
To me bas veselilo, znam da na uciteljskoj imaju i da na medicini imaju.
Bať sam sretna kad vidim ljude kako se slikaju pred faxom. Ulijevaju mi nadu da Ìu i ja jednog dalekog dana doÌi do te faze. MoŞda se to samo meni èini, ali veÌina ljudi na promociji izgleda mi nekako poluŞivo. Razumljivo poslije 8 godina studiranja (èast iznimkama :-D ) ali uvijek oèekujem da budu sretni ťto su gotovi, a onda shvatim da tek poèinje nova faza koja nije bať sjajna, traŞenje posla.
i ja sam isto primjetila da tako izgledaju, moĹžda su mrtvi pijani pa se pokuĹĄavaju skulirati za fotkanje :D
marguerite
03-12-2006, 01:16
i ja sam isto primjetila da tako izgledaju, moĹžda su mrtvi pijani pa se pokuĹĄavaju skulirati za fotkanje :D
100%! pa zamisli samo koliko nas Ìe postat alkosi dok zavrťimo faks! ono kao, razoèarani u Şivot, faks ne ide, nikak zavrťit, i onda ťta drugo nego pit! malo po malo i eto diplome...a vjerujem i oni koji su se èuvali do tog dana pokleknu odmah,jer je par èaťica ťampanjca i previťe.
kod mene je bať obrnuto, pila sam ko smuk kada sam upisala faks i sada lagano se pribliŞava kraj i mene ubiju tri pive, tak da Ìu ja biti ona koju ubiju dvije èaťice ťampanjca, uh ťto sam postala jeftina :-D
Toge koliko znam postoje i na našem faksu.
Ja nisam upala na ovu promociju u 11. ali su mi u referadi rekli da će iduća bit u veljači Å¡to i nije tako velik vremenski razmak.
A mi nemamo onih haljinica i kapica?
To me bas veselilo, znam da na uciteljskoj imaju i da na medicini imaju.
mi smo to imali u srednjoj za maturu i baĹĄ je bilo fora...
Meni izgledaju umorno, od faxa i Ĺživota. Ili sam jednostavno u takvom raspoloĹženju pa mi svi izgledaju tako. ;-)
nema kapica ni togica..... :(
fat drummer
08-12-2006, 18:43
nema kapica ni togica..... :(
koji vrag onda uopĂŚe studiram?!?!
Don_Juan_DeMarco
09-12-2006, 14:35
sta nije promocija u hnk? al dok ja dodem to tamo vjerovatno ce bit i u banskim dvorima :)
sta nije promocija u hnk? al dok ja dodem to tamo vjerovatno ce bit i u banskim dvorima :)
NE,nego kad bolonjci doðu do promocije ona ce bit u skloniťtu vojarne a Borongaju.
Jel ko zna kad je promocija u veljači? Jesu se kome javili već?
thnks :) :) :D
jacktheripper
31-01-2007, 14:37
Nisu jos nista javili. Al znas kakav je faks, sve 5 do 12! :roll:
a znam, zvala sam neki dan da mi bar okvirno kažu da znam pitat slobodan dan ili ne jer je zadnja promocija bila nedjeljom u gradskoj vijećnici ali..... ne želim uopće komentirat
valjda će nas obavijestit barem tjedan prije
jacktheripper
31-01-2007, 17:09
Ako ce biti u nedjelju onda ne idem. Na proslu promociju je doslo 30% ljudi jer je bilo u nedjelju. Tako im i treba. Posao imam, a diplomu si nek gurnu u s....! :badgrin:
Ajmo malo friskih informacija...
kad su ovi na faksu vec tako skrti s istima...
Da li je istina da ce od ove godine biti samo 2 promocije godisnje?! ;) :(
ajme ljudi, blago vama koji cekate promociju. Meni se to cini jos najmanje svjetlosnu godinu daleko, osobito kad sam sva u Drustvima. Pa tome nema kraja, tako je ogromno!!
Najbolje da jos niti ne pomisljam na to, nego se bacim na posao pa sto bude...
Hej Simuna,i meni su Drustva bila zadnji ispit....samo se drz ;)
Ma ak si na 4.godini promocija je fakat blizu.. 8)
promocija je 24.2. (subota) u gradskoj vijećnici
jacktheripper
14-02-2007, 10:58
Sljedeca ce biti odmah iza ove. U nedjelju u 8h! :lol:
Pa vidis u gornjim postovima da se do dva tjedna prije ne zna kad ce biti promocija. sljedeca ce najvjerojatnije biti krajem 6. ili pocetkom 7. mj. ;)
Ok,decec naj se srditi 8)
ispravljam kolegu
sljedeća NAVODNO u 4. ili 5. mjesecu
ultraviolet
20-02-2007, 15:57
promocija je u subotu, 24. 02. u 11 u gradskoj vjećnici u ćirilometodskoj. odmah preko puta mjesta zločina. :-D
to znači da bi sljedeća mogla bit...?
jacktheripper
20-02-2007, 17:51
Ja sam rekao u 7. mj. al me netko ispravio da ce biti u 4. ili 5. Prema rijecima Danijela Relkovica, promocija se odrzava dok se skupi oko 400 diplomanata. Znaci sve ovisi o studentima. :roll:
ultraviolet
20-02-2007, 21:42
:oops:
sori, nisam čitala iznad....
400 diplomanata?! čoeče, to ej puno....ja sam mislila da je to uvrh glave stotinjak ljudi...
jel to znači da će sad uvijek biti u vijećnici na gornjem gradu?
hello!!!!! da li netko zna koliko otprilike ljudi stane u tu vijeĂŚnicu na gornjem gradu?mislim, u jednoj grupi? :-)
jacktheripper
21-02-2007, 17:51
Pa na prosloj je trebalo biti 400 diplomanata, ali ih je doslo manje od pola. Ali promocija je bila u nedjellju ujutro u 9h pa zbog toga mnogi nisu isli. sad je promocija u subotu u podne pa bi moglo biti puno ljudi i moglo bi se desiti da ce biti guzva. Faks svaki put u pozivnici naglasi da svaki diplomant moze pozvati najvise 6 uzvanika kako ne bi bilo guzve. Sad cemo vidjeti je li to i uspjelo.
Meni se vise svida kako je bilo prije dok su promocije bile u Mimari ili HNK. Cak je i na tmt 14 bolje nego na gornjem gradu. mogli smo ici na sljeme u planinarski dom!!! :roll:
Evo i ja sam u klubu dipl.iur. i vrlo mi je precizno receno mi je da je promocija u 5, 6 ili 7.mjesecu...pa si vi planirajte :D ;)
Inace, diplomirah 13.03.2007.
jacktheripper
22-03-2007, 16:43
cestitam!!! =D> :smt041
A dok saznas termin promocije vec ces imati nekoliko mjeseci radnog staza i nece ti imati takvu vaznost kao da je ovaj tjedan. No, otidi na promociju, nece ti biti zao. ;)
Bok!!Ako sluèajno netko ima neku noviju informaciju o odrŞavanju promocije neka je objavi!!Hvala!! :D :D
jputanec
10-05-2007, 21:43
Bok ljudi, samo informacija, sljedeĂŚa promocija je 2.6. u Lisinskom. Barem su tako meni javili. UĹživajte! :D
Bok ljudi, samo informacija, sljedeæa promocija je 2.6. u Lisinskom. Barem su tako meni javili. Uživajte! :D
I meni su tako javili..vidim ose! ;)
ultraviolet
11-05-2007, 17:46
...i nakon toga tek u 9. ili čak 10. mjesecu....
nemreš vjerovat, lisinski....
sad mogu pozvat čitav razred iz srednje, čitavo selo rodbine i čitav kvart. :-D
...i nakon toga tek u 9. ili čak 10. mjesecu....
nemreš vjerovat, lisinski....
sad mogu pozvat čitav razred iz srednje, čitavo selo rodbine i čitav kvart. :-D
Ali ne u 10.30 molim...bar tako piÅ¡e u uputama a mi ćemo ih se naravno,držati!!!
Ovi lopovčine traže 80kn za dvd s promocije. Bilo bi zgodno da nas par kupi dvd pa da ga spržimo. ima li zainteresiranih?
U Lisinskom 02.06. je bilo bas svecano!
Kregar je bio sam razdragan (ne znam drugi izraz) dok su Sersicka i Sikiric bili poslovicno suzdrzani!
Pozdrav svima! 8)
Jesu ti vratili indeks? :-D
Meni je tesko palo to oduzimanje, doslo je tak naglo, a bili smo nerazdvojni godinama :smt009
Jesu ti vratili indeks? :-D
Meni je tesko palo to oduzimanje, doslo je tak naglo, a bili smo nerazdvojni godinama :smt009
Jesu, jesu ne brini Romana dobit ĂŚeĹĄ indeks i u njemu ĂŚe ti staviti i posljednji Ĺžig sa natpisom "DIPLOMIRAO" ili moĹžda kod cura piĹĄe "DIPLOMIRALA" :)
No kakvi su vaťi dojmovi sa promocije, mene su ugodno iznenadili, jako sveèano, dugo traje, ali ni u jednom trenutku nije bilo dosadno, zanimljivi govori, Kregara, SikiriÌ sve na latinskom :) i na kraju jako dobar govor CrniÌa za kojeg je velika ťteta ťto je razglas bio jako loť pa se puno toga nije moglo razumjeti. I da pohvale Danijelu, kako je èovjek smiren, a u isto vrijeme iznimno uèinkovit ko pravi VUlkanac :)
jputanec
11-06-2007, 14:39
Bok ljudi, samo da vas pitam, kakav vam je zvuk na dvd-u sa promocije? Meni je opako loť, prilièno se slabo èuje, pa me zanima dal je to loťe snimljeno ili je samo moj dvd zeznut?
Bok ljudi, samo da vas pitam, kakav vam je zvuk na dvd-u sa promocije? Meni je opako loť, prilièno se slabo èuje, pa me zanima dal je to loťe snimljeno ili je samo moj dvd zeznut?
Nije samo tvoj, i moj dvd je jako loť i to ne samo zvuk, nego je i slika mutna. Nevjerojatni amaterizam, ja sam dobila dojam gledavťi dvd da se je netko uèio snimati.
Samo se pitam kako ih nije sram za takav posao naoplaĂŚivati 80,00 kn po prĹženju?!
Inaèe promocija je bila super, faks je to super organizirao, samo da nisu nariktali posao tim neprofesionalcima iz GunduliÌeve, nebi bilo primjedbe.
jputanec
12-06-2007, 10:19
"Odlièno", ja sam se veÌ mislila Şaliti da hoÌu novi dvd. Prvo su mi poslali praznu kutiju, a sad takav loť dvd. Ali meni je slika relativno dobra, ali zvuk ... nikakav. Mislila sam sad bar èuti kompletne govore koji su bili, poťto se na promociji nije bať sve kuŞilo, ali i to mi je na Şalost otpalo, :( Zbilja ťteta tih 80 kn za tu glupost, eh da sam znala...
pa onda se pobunite, neka vam vrate lovu...kvragu, pa jeste pravnici il niste??!!
ultraviolet
11-09-2007, 15:10
jel ima netko informacija o tome kada će biti sljedeća promocija? meni rekli vjerojatno u rujnu, al joÅ¡ se nitko s faksa ne javlja... :?
tcrnick2
16-09-2007, 12:54
Meni rekli da će bit u 10mj, a u 9mj će nam poslat pozive. joÅ¡ niÅ¡ta nisam dobila...
Ni ja nisam nis dobila.
Ma zaboli me za diplomu, ja bi svoj poluraspadnuti indeks sa slikom mojih nepocupanih obrva nazad :smt088
Cula sam neki dan na faksu da ce promocija biti u 10 mj., nesto su sredjivali oko mjesta, izgleda da ce biti dolje u sveucilistu na tmt 14, a sljedeca nakon toga je u 2-3 mj. E sad, cekajte pozitive i znati cete! :-D
Promocija je 21.10. Bať me juèer prijateljica pozvala. U Lisinskom.
je l' istina da se promocija plaĂŚa, ako da koliko ?
je l' istina da se promocija plaĂŚa, ako da koliko ?
Istina je, istina! 200 kuna za sudjelovanje na promociji...
danijelak
18-10-2007, 15:05
Ja bať juèer iťla obaviti sve kaj trebam da odem u ponedjeljak na obranu diplomskog i rekli su mi da je promocija sad u subotu ( znaèi,taman malo kasnim) ,a iduÌa koja i mene zapada nekad na proljeÌe,prije ne.Nema mi nekog velikog smisla nakon toliko vremena na promociju kad,nadam se,veÌ i poènem raditi :?
Ista stvar i sa mnom. Diplomirala sam u èetvrtak i tek danas su mi izdali uvjerenje i rekli da je sljedeÌa promocija tek u 3. mjesecu :roll: Znaèi zakasnila sam 2 dana na ovu odnosno èak nisam ja zakasnila nego su na faksu jako aŞurni pa im je potrebno ne znam koliko vremena da izdaju uvjerenje i obave ne znam koje formalnosti!
I indeks i diplomu ĂŚu dobiti tek tada ĹĄto mi je isto debilana ali ajde ĹĄto je tu je...
Nego meni su rekli da ĂŚe mi pismena obavijest o promociji doĂŚi na kuĂŚnu adresu i uz to valjda i obavijest koliko moram platiti. Ja sam mislila da se plaĂŚa prije a ne tek kad dobijeĹĄ obavijest!
Ja nikad nisam bila na promociji pa ako netko moŞe malo pobliŞe opisati kako to izgleda, ja nemam pojma pa me malo trta da neťto ne zeznem?! Mislim kako znamo kud tko treba sjesti i sliène gluposti tipa ono kad ti predaju tuljac s diplomom da li se samo zahvaliť i odeť ili neťto treÌe?! :?:
Nema tu previťe filozofije.Razvrstaju vas po abecedi i tako ulazite u dvoranu. Stojite u redovima (kao pjevaèki zbor, prvi red poèetak abecede...). Nakon govorancija poèinje prozivanje, prozovu te pristupiť, uzmeť diplomu, rukujeť se sa svim profesorima koji Ìe biti tamo (sada su bili Kregar, SikiriÌ, MarkovinoviÌ i BaretiÌ) i vraèať se u red. Jedino ako si najbolja studentica od svih diplomanata dobit Ìeť èast da u ime svih odrŞiť mali govor, da se zahvaliť svima...
danijelak
23-10-2007, 23:06
svi diplomanti moraju doĂŚi neko vrijeme prije same promocije pa ti sve tamo objasne ĹĄta trebaĹĄ raditi. Ma nije to neki bed...osim da se ne spotaknemo dok hodamo po diplomu :-p
Ja sam bila na promociji u 7.mj. u Lisinskom, jako je lijepo izgledalo, puno, puno sveèanije nego u onoj prèvarnici na faksu di stane 30 ljudi.
Joť samo da obranim taj diplomski ( nadam se u ponedjeljak ) i da uspijemo doèekati promociju.
:-D
Uffffffff, konacno odvaljen i zadnji ispit :D , pa se opako uzurbano pripremam za obranu diplomskog i sad me zanima- kada je iduca promocija?
Da li je netko uspio saznati datum???
Za one koji su diplomirali do kraja sijecnja promocija je u ozujku,a za ostale u srpnju...
da, da...promocija je 08.03., i taj je termin pun, sljedeci je pocetkom 7 mj.
Da li je stigla obavjest sa faksa? Ja još nisam ništa dobila. I di će biti promocija? Nadam se u lisinskom!
Nazovi sutra referadu i provjeri, al ak sam danas dobro cula 08. 03. je u Lisinskom, kao sto bi trebala biti i ona u 7 mj.
Nazovi sutra referadu i provjeri, al ak sam danas dobro cula 08. 03. je u Lisinskom, kao sto bi trebala biti i ona u 7 mj.
koliko je provjerena informacija da je 8.3. popunjeno? molim vas, ako netko nešto sazna, recite. jooj, onda ću imat tek u 7.! koji bed. ne da mi se primat diploma milijun godina nakon obrane. najradije ne bi ni išla :cry:
Popunjeno ti je to sad za 3 mj., bila sam kod Danijela prije 2 tjedna i covjek rekao da je popunjeno, nista do pocetka 7 mj., skuplja se nova grupa od oko 200 diplomiranih. Ova promocija sad imati ce kolege koji su diplomirali od negdje (ako se ne varam) 10 mj., zato se i nakupi brzo tih 200. Provjereno je i sigurno je tako.
Ja sam diplomirala u siječnju i dobila sam poziv za promociju prošli tjedan e-mailom.
Da, jer si diplomirala u siječnju, a ja prve dane veljače i više nema mjesta...puno....čekam 7 mj... :-)
MalaPina
21-02-2008, 13:33
ljudi moji dragi, evo i ja obranila diplomski - jucer \:D/ jeeeeeeeeeeee!!! znaci promocija u 7. mjesecu... e, pa tim povodom pozdravljam sve djevojke u ljetnim haljinama koje ce se tamo pojaviti, vesele i leprsave, jer sam i ja jedna od njih... bolji je srpanj od ozujka! zamisli da jos kisa pada...a ti se sredila za svojih 5 minuta slave! uzas! :toothy1: eto, zato je bolje! jer dosta mi je pokislih faca na ispitima, razocaranih dusa i blata na cipelama!
samo mi je to bilo na dusi i htjela sam podijeliti s vama, jer mislim da nakon ovih 5 godina intenzivnog druzenja s knjigama teske kategorije, svoja 4 zida i cijelom plejadom raznovrsnih profesorskih izdanja zasluzujem izaci tamo kao princeza i pomisliti da je ipak vrijedilo :queen: !!!
eh, da, i ja bih svoj index... tamo se tocno vidi metamorfoza...njezna plavusica koja je dosetala na fax, naivna i puna romanticnih iluzija...pretvorila se u garavu i opasnu dipl. iur. zenu!
puno vas pozdravljam i zelim svima puno srece i uspjeha u karijeri! trebat ce nam...
:wave:
Ja imam jedno pitanje. Zašto diploma izgleda kao najobičniji uvećani word dokument.....
zašto nije fensi kao recimo na medicini? :pale:
legionar
15-03-2008, 01:40
Ak oš fensi-šmensi pljuneš više para i dobiješ na latinskom... pljati pa zamljati...
Isto ti izgleda i na latinskom....jadno...blago rečeno....
Isto ti izgleda i na latinskom....jadno...blago rečeno....
ne zanima mene latinski....vidio sam recimo diplomu Medicinskoga fakulteta i ona izgleda fensi šmensi.Vidio sam Diplomu Pravnoga fakulteta i ona me ali uopće nije očarala-.
Pa zar se nakon 5 godina ne može dobiti jedna fina ukrašena diploma, ova je crno-bijela i izgleda da je jedino dekanov potpis nešto što vrijedi. :smt010
Slažem se da nam diplome doslovno jadno, bezlično izgledaju...al isto izgleda i na latiskom, tako da se ne treba zavaravati da ona izgleda bolje. Žali Bože novaca za to...nisam vidjela diplomu s medicine, ali sam vidjela s novinarstva i kod njih je jednako jadna kao i naša. Stvarno bi više mogli poraditi na tome da ne bude baš tako obična...
ultraviolet
15-03-2008, 19:04
joj ljudi, kaj vam je. papir ko papir, sam po sebi nije bitan, bitno je ono što na njemu piše i što jeste, dipl. iur.
promocija je bila savršena. :smt050 :smt050 :smt050 :smt050
lisinski, megalomanija, govorancije i sve, mislila sam da će bit too much, al baš je bilo diiiivno i jako svečano. i hrpa poklona nakon skoro godine dana od obrane diplomskog dobro dođe. :D
the cool
16-03-2008, 19:01
koliko se plaća promocija?
ultraviolet
17-03-2008, 07:59
200,00 kn uplatiš na žiro - račun faksa par dana prije promocije
onda ljudi... kad je iduca promocija, jel se zna datum??
i joooj super post o ljetnim haljimana... trebam poceti razmisljati/stediti :)))
Ne zna se još datum, računaj negdje prve dvije subote u 7 mj. da bi trebalo biti.
Woodstock
08-04-2008, 17:52
Ljudi gdje ste vi slavili ili planirate slaviti nakon promocije? Ja imam hrpu familije i ne mogu si priuštiti neki ultraskupi restač a opet ne mogu ih niti odvesti u McDonald's! :-D
Insomniac™
08-04-2008, 18:26
Ljudi gdje ste vi slavili ili planirate slaviti nakon promocije? Ja imam hrpu familije i ne mogu si priuštiti neki ultraskupi restač a opet ne mogu ih niti odvesti u McDonald's! :-D
A da ih zovneš jednostavno doma na kolače i pršut ? Tako je moj prijatelj riješio problem preko brojne rodbine :-D Rasporedio ih je po danima :lol: . Il to ne dolazi u obzir ?
Robierre de Cochon
09-04-2008, 09:41
Bar u Zagrebu ne fali restača i birtija! :-D
Meni je sad žao da si ja nisam rezervirao nešto cool.....na kraju smo upali u neki restoran na Kaptolu, tamo ptreko puta katedrale, niš posebno, zapravo je bezvezno na taj svečani dan otići na mješano meso ili bečki odrezak....ipak je to jednom u životu. Da sad diplomiram, vjerojatno bih si rezervirao Staru vuru, platio cigane i okrenuo par rundi finih butelja. :-D
Hej ljudi kako izgleda ta promocija,jel' imamo toge i one kapice?
Bila sam u subotu kod sestre na promociji,ona je završila farmaciju i oni su imali toge i kape, kapu su čak dobili za uspomenu.Istina da su je morali platiti, ali fora je, lijepa uspomena.
Ma kakve toge i kape, to mozes samo sanjati...dolazis ranije da vidis proceduru, obuces se kako god zelis, na noge obuj nesto udobno, jer ces stajati na bini - kad svi gosti sjednu, onda ulaze diplomirati i smjestaju se na binu, pocinje govor i sl., prozivanje....racunaj da traje nekih 2 i pol sata, pod reflektorima. Fora, zanimljivo, al bilo bi jos i bolje da imamo toge. Toga se jos ocito nitko na faksu nije sjetio, i na taj nacin bi mogli dodatno zaraditi. :smt005
Kako salju s faksa pozive za promociju? da li da ocekujem teklica ili postom ili mailom?
Uf, vec sad sam luda od cekanja da doznam kad ce to biti, da si mogu ljetovanje planirati :lol:
KOliko vremena unaprijed posalju?
Ma kakve toge i kape, to mozes samo sanjati...dolazis ranije da vidis proceduru, obuces se kako god zelis, na noge obuj nesto udobno, jer ces stajati na bini - kad svi gosti sjednu, onda ulaze diplomirati i smjestaju se na binu, pocinje govor i sl., prozivanje....racunaj da traje nekih 2 i pol sata, pod reflektorima. Fora, zanimljivo, al bilo bi jos i bolje da imamo toge. Toga se jos ocito nitko na faksu nije sjetio, i na taj nacin bi mogli dodatno zaraditi. :smt005
Da to je istina tamo gdje to postoji plaća se korištenje,a i kapu koju dobiješ za uspomenu moraš platiti. Možda je bolje ovako jer ćemo ipak jeftinije proći,ali to je jednom u životu pa mi ne bi bilo žao dati kojih 200 kn više.Mislim da bi bilo prekomplicirano kod nas jer nas je previše...
I ovako plaćaš svoj dolazak na promociju i popratne stvari, a bome nas nije puno na promociji, između 200-250, toliko se može kupit i iznajmljivati toga, kape prodavati...al eto, tako je kako je. :roll: :smt005
može li mi netko reći malo više o dress code-u...ne bi htjela bit overdressed. konkretno zanima me da li je to ultrasvečano ili je svečano-casual.
ultraviolet
07-05-2008, 17:40
a čuj sad...
kod mene je bilo svega, od šemsa satenskih toaleta do polucasual varijanti...po vlastitom nahođenju i ukusu...
e ljudi navodno ce biti promocija 18.06 - radni dan, ali u popodnevnim satima... tako su mi rekli u referadi i kazu da nije sigurno :?
a sto se obleke tice nama curama je bar lako - netko je jednom lijepo napisao - promocija na ljeto znaci veliki izbor ljetnih haljina koje nisu previse skupe a svecane su bas taman :smt007
18.06.? Ma da? Zadnji put je meni Danijel rekao da ce sigurno biti 7 mj., subota, al nisi sigurni kada, jer moraju ugovoriti termin za Lisinski. Pa ako napreve u sred tjedna, onda su stvarno....(necu napisati sto, razumijete)....
da,da... to mi je danas rekao, da pregovaraju za 18.06, i da je to srijeda ali da bi bilo popodne...
ali pitati cu ja njega opet sutra pa javim:)
ionako trebam znati sa sigurnoscu da starci najave godisnji za taj dan :evil:
pozdrav svima koji ce se promovirati :-D
Slboodno mu poruci nek kaze dekanu i kompaniji da uopce ne pregovaraju za neki radni dan, mogli bi si razmisliti da ima i onih koji su od diplomiranja vec zaposleni ljuti...uzalud i to sto je popodne. E nadam se da ce ovo citati i oni koji o tome odlucuju - pa nek promisle, ionako ne placaju oni nista tamo! Gamad...
sta je sa slikanjem u Lisinskom?
jel postoji neki sluzbeni fotograf kojeg plati fakultet ili ce mi jedina uspomena iz Lisinskog biti dvd sumnjive kvalitete bez zvuka i pokusaj mog starog koji ce negdje iz sredine dvorane pokusati uloviti kak se rukujem s dekanom , pa cu mikroskopsku slicicu morati uvecati do wallpaper velicine da uopce uspijem samu sebe prepoznati ( jer nemam jaki zoom kao profesionalni fotoaparati na digitalcu)?
jel u ozujku bila cijela velika dvorana popunjena razdraganom rodbinom i prijateljima ili bi dobrodosao i dalekozor hahahahah?
kak izgleda ta promocija? jel se poziva hrpa rodbine i prijatelja ili sam uži krug?
Na zadnjoj promociji je bio fotograf iz Ipik-a ili kako se vec zove (foto studio u Gundulicevoj, u prolazu od vise upravne), mislim da su oni slikali kad sam vidjela vlasnika tamo,a i neki decko je kamerom snimao. Koliko kosta, ne znam, cini mi se da je dvd 80 kn da sam cula. A sto se tice kak izgleda promocija - fora, zanimljivo, ne prporucam da previse ljudi zovete, pogotovo starije, jer treba doci ranije i cijela ta pripredba traje nekih 2-3 sata, pa oni koji to ne mogu izdrzati, bolje da ne dolaze, pogotovo male bebe. Svi uzvanici sjede i onda face (diplomirani ex studenti) s faska ulaze u koloni, slozeni po abecedi, u dvoranu, stoje sve to vrijeme pod reflektorima - redaju se govori: prvo dekan, pa onda prozivanje diplomiranih, pa najbolji student/ica, pa neki od svecanih uzvanika. I to bi bilo to. Na kraju se jos otpjeva i to je to. Slika se tko zeli na bini, bude lijepo uredjeno, al je guzva. I tak to otprilike bude. Jako velika guzva prije i poslije, s tim da ex studenti dolaze nekih sat vremena prije nego li ce biti promocija radi upoznavanja s protokolom i sl.
I cini mi se da se dolazak na promociju placa 200 kn.
Netko je pitao sto je odjecom - ma mozes se obuci kako god zelis, iako je prilika takva da bi bilo ok da bude malo svecanije. Al bilo je svega, od traperica i tenisica do odijela - sve prolazi.
Erdinger
24-05-2008, 16:40
a sto se obleke tice nama curama je bar lako - netko je jednom lijepo napisao - promocija na ljeto znaci veliki izbor ljetnih haljina koje nisu previse skupe a svecane su bas taman :smt007
E pa bas zbog vas cura sam ja od anti-toga prerastao u pro-toga pobornika ..
B solucija je da se za vas potkraj studija organizira seminar pod nazivom: "Svecano odijevanje" (ili nesto slicno) .. jer to sto se, nazalost, tijekom promocije moze vidjeti na pripadnicama ljepseg spola je KATAf***ingSTROFA!
Cast iznimkama, ali bas zato sto su upravo to -> iznimke, trebalo bi nabaciti toge pa onda ispod njih nosite sto god hocete (a mozete i nista, ionako neke nisu bile daleko od toga)!
Insomniac™
27-05-2008, 18:25
Cast iznimkama, ali bas zato sto su upravo to -> iznimke, trebalo bi nabaciti toge pa onda ispod njih nosite sto god hocete (a mozete i nista, ionako neke nisu bile daleko od toga)!
Meni je bas zao sto su kod nas uveli toge....
Djevojke u ljetnim haljinama :smt007
Erdinger
27-05-2008, 23:02
A uveli su ih ?
Djevojke u ljetnim haljinama :smt007
Proseci gradom - to ti je dovoljno .. na kraju krajeva - kak' ces se skoncentrirat na pravnicku prisegu ako gledas okolo kolegice u ljetnim haljinama ? :p
Insomniac™
28-05-2008, 02:17
A uveli su ih ?
U Splitu su ih uveli....
:-D
kak' ces se skoncentrirat na pravnicku prisegu ako gledas okolo kolegice u ljetnim haljinama ? :p
Koncetrirat cu se na bitnije stvari od prisege :-D
kaj su kod nas uveli toge??
jel to onda 18. ili nije??
Hm, cijelo vrijeme studija sam si željela da mi promocija bude radnim danom pa da moram izaći s posla i još k tome da završi iza 21h, pa da se ne mogu ni slikati pred faksom s tuljcem jer će biti mrak već :smt011
U ZG nisu uvedene toge...bar ne za sada...
I jel se vec zna kad je ta promocija, ima li tko kakvu informaciju?
ajmo ovako...ko prvi dobije obavijest neka javi...
merlinka
02-06-2008, 13:34
evo ja upravo nazvala danijela, promocija je 18.6. u 18.30, rekao je da je poslao obavijesti na mail i kućnu adresu. oni koji ne idu mogu podić diplome nakon promocije
Jel ti rekao mozda gdje ce biti? Ovo je milina...samo gorki oskus ostane od faksa....mogli su vidjeti da ima ekipe koja nije iz ZG....strasno!
18.06 u 18.30 u lisinskom... ali "skup diplomanata" je u 17.20h, u predvorju dvorane, tako stoji u protokolu :)
Divno....... :smt009 Obično i bude nekih sat vremena prije početka okupljanje.
crna osmica
02-06-2008, 23:18
A jesu li konacno iskemijali da dobijemo status mag. iur. ili na to jos moramo cekati do daljnjega?
super, prvo ćemo mlatit praznu slamu sat vremena do početka, a onda ćemo još stajat tamo dva sata... :smt009
i naravno još 200kn, čisto da si ne umislimo da smo dosad već dovoljno platili...
djizuz......kaj to traje 2 sata??????
znachi od pol 7 do pol 9?????? :roll: koja glupost
Woodstock
05-06-2008, 10:12
Joj dajte, što toliko jamrate! Ako vam je teško doći na promociju onda ne morate ni dolaziti, tek toliko da ovakvim svojim raspoloženjem i negativnosti ne kvarite drugima veselje.
Pa promocija je kruna svega, naš moment. Mi smo glavne zvijezde, i nek traje koliko treba jer smo zaslužili, barem većina, da se u nas upire prstom kao one koji su završili taj fakultet, koji su se odricali mnoštva izlazaka, produljenih ljetovanja, momenata za sebe i svoje prijatelje i da nam se oda priznanje zbog svih tih odricanja. Da traje kraće ni to nekima ne bi valjalo jer bi rekli da nas se žele riješiti i da smo im balast.
Nekima nikad ništa nije dobro. Znam da neki od vas rade i da nisu iz Zagreba ali ovo je jednom u životu, veća je vjerojatnost da ćete se ženiti više puta nego da ćete završiti više fakulteta i trebalo bi vam biti, ako ništa drugo, moment godine.
A svaki poslodavac koji neće razumjeti da imate promociju i da morate dobiti slobodan dan ili barem skraćeno radno vrijeme taj dan, dovoljno govori sam o sebi.
ljudi, jel zvao netko za slike i DVD??
jel se isplati platit 183?! KN za to??
jasamlane
23-06-2008, 12:39
ekipa, kad je sljedeca promocija?
do kad treba diplomirati za onu u 2. mjesecu?
:smt007
ljudi, jel zvao netko za slike i DVD??
jel se isplati platit 183?! KN za to??
well??
ja cu nazvati ako mi netko da broj fotografa :-D
bila sam ja prosli tjedan do referade i danijel mi je dao vizitku od fotografa al sam ju uspjela izgubiti ne znam ni sama kako a da nisam ni pogledala o kojem se uopce fotografu radi... :oops:
meni se bas i ne da vise ici a i malo mi je glupo dolaziti drugi put...pa ako netko ima volje nek se zaleti:)
inace..mislim da se mogu i kupiti samo slike, odnosno samo snimka pa ce i cijena biti drukcija, pretpostavljam da je 183kn ukupna cijena.. mene osobno snimka ne interesira koliko same slike.. koju god sam takvu snimku u zivotu kupila nisam ju nikad pogledala...
uglavnom, ako saznate fotografa molim objavite:)
broj fotografa je 091 513 55 48 (Zeljko). nazoves ga, ostavis podatke i oni salju dvd i/ili slike u roku od mjesec dana na kucnu adresu.
šalju na kucnu adresu :?: kaj se ne može prije toga vidjeti kaj se nudi?!
a kaj ak hoću samo 2-3 slike??!!
koji im k...c treba mjesec dana za sve to??
ajme majko di ih samo nađu :smt009
- uspjela sam saznati da je za fotografije zaduzen foto studio VILIC - Sesvete (www.fotovilic.hr (http://www.fotovilic.hr))
- slike se mogu doci pogledati u Sesvete kod njih i ne mogu se kupiti samo slike nego se mora komplet slike+DVD (183kn) - ja odustajem al tko voli nek izvoli :-D
koja gamad...mislio sam si da je u tom fora...neću kupit iz principa...
dvd ću već posudit pa spržit, a i slike se mogu skenirat...debili...
Ljudi, s obzirom da je sada u 6. mjesecu bila promocija jel zna tko kada bi se mogla očekivat sljedeća? I ak diplomiram u 9. mjesecu hoće me uhvatit ona jesenska ili bi mi se moglo desit da čekam do proljeća....?
Meni je danijel rekao da će biti krajem 10. ili početak 11.mj.Znači stigneš ak diplomiraš u 9.mj.
hopeless
22-09-2008, 23:40
ljudi, tko je saznao kad je otprilike sljedeca promocija?? do kada se upada na nju?
anyone?!!
ljudi, tko je saznao kad je otprilike sljedeca promocija?? do kada se upada na nju?
anyone?!!
Čuo sam da je koncem 10. ili početkom 11. mjeseca, i da su njome obuhvaćeni oni koji diplomiraju do kraja 9. mjeseca. Saznam li nešto više i konkretnije, javim.
Gdje se pokupi tuljac ako se ne zeli ic na promociju?
I kada?
Hvala.
Jel zna netko mozda kad je promicija? Nisam u zg, a na telefonu nisu bas srdacni...
Dobit ces obavijest kad je promocija, ako ne zelis na nju, doci ces na faks nakon promocije, u referadi ce te cekati, al prije toga se moras upisati u knjigu diplomiranih.
Dobit ces obavijest kad je promocija, ako ne zelis na nju, doci ces na faks nakon promocije, u referadi ce te cekati, al prije toga se moras upisati u knjigu diplomiranih.
Puno hvala! :-D
Za sve koji ne znaju, promocija će najvjerojatnije biti 22.11., tako bar danijel kaže - no pod uvjetom da kregar odobri promociju sa manjim brojem diplomanata jer se nije skupio broj ljudi koji je inače potreban za promociju.... ako ne odobri, neće bit promocije prije 1. mjeseca... Kaže danek da će nas obavijestit poštom najmanje 2 tjedna prije 8-[
Starfish
29-10-2008, 16:45
Šta je "prigodan" poklon za ta promocije/diplomiravanja&co? :?
(mene je totalno iznenadila i sama činjenica da za to treba poklon... :oops: )
fat drummer
29-10-2008, 19:57
Šta je "prigodan" poklon za ta promocije/diplomiravanja&co? :?
(mene je totalno iznenadila i sama činjenica da za to treba poklon... :oops: )
aktovka jebote!
pravni rječnik
nalivpero, zlatno
set kravata od svile sa pasiley uzorkom
Robierre de Cochon
29-10-2008, 21:16
a ono...zavisi u kojem si odnosu s diplomiranim.
mislim da frendu/frendici mozes kupit i malo veci buket cvijeca ili bocu srednje-kvalitetnog vina, ali ako starci kupuju...onda ipak ide nesto skuplje.ja sam dobio laptop od staraca, skupu kravatu od sestre i tako....
Starfish
30-10-2008, 09:09
mislim da frendu/frendici mozes kupit i malo veci buket cvijeca ili bocu srednje-kvalitetnog vina
Ili karton T'ge za jug... :-D
aktovka hebote!
pravni rječnik
nalivpero, zlatno
set kravata od svile sa pasiley uzorkom
...
Ženska marama iz "Croate"
Tiffany uredska lampa
Platinasti džepni kalkulator za sastavljanje troškovnika u hitnim slučajevima
"Ja, odvjetnik" od Milana Vukovića
Preporuka za Rotary club Zrinjevac
...
:roll:
Robierre de Cochon
30-10-2008, 15:24
Ili karton T'ge za jug... :-D
hehe
ako je muško, onda s kravatom nemoš fulat...jer kad počneš tadit, prvih godinu dana se samo opskrbljuješ kravatama.
aktovka.
mislim da nije los izbor neka fancy bombonjera.
boca viskija s dvije kristalne case :-D
izgleda da ništa od promocije u 11.mj. jer još nisam dobila obavijest,a rekao je danijel da će biti minimum dva tjedna ranije
jooj... ja se nadam da nebu sad.. [-o<
Znam da se ovo pitanje mozda ne uklapa u temu,ali buduci da polazim od pretpostavke da ovaj topic posjecuju ljudi koji jos nemaju diplomu u rukama, obracam se vama. Je li se netko interesirao oko uvjerenja za mag.iur. Da li postoji mogucnost da mi koji jos nismo dobili diplomu dobijemo samo tu jednu sa novom titulom ili za tu mogucnost moramo dodatno platiti?
Koliko sam dobila informaciju, svi koji su upisali po starom programu, dobivaju diplomu i titulu diplomiranog pravnika, ali mogu traziti to uvjerenje (koje ces naravno dodatno platiti) i dobiti ces naziv uskladjen po bolonji iliti magistar prava. Gle, bilo bi dobro kad bi izdavali diplome s novim nazivom, al onda su to vec trebali izdavati, ovako mogu jos novaca dodatno dobiti, pa onda je jasno sto im se vise isplati.
http://www.pravo.hr/?@=5qpi#news_8980
ahahhaha...ekslnt...promocija je u siječnju
ahahhaha...ekslnt...promocija je u siječnju
Kak znaš? Rekao Danijel ili?
yup, relković poslo mejl... o terminu će obavjestiti sredinom prosinca
Jel ima u skriptarnici za kupiti kakav obrazac zahtjeva ili ga sami pisemo? Mislim na zahtjev za izdavanje potvrde/diplome s nazivom magistra.
promocija je 10.01. u lisinskom. baš su izabrali datum kad su svi na skijanju!!!! prijaviti se treba između 17. i 23.12. uz potvrdu o plaćenih 200 kn
ultraviolet
06-12-2008, 14:32
baš su izabrali datum kad su svi na skijanju!!!!
:smt005
LOL....
ova rečenica me prati od početka fakulteta
"kolokvij je tog i tog prvog!"
"ali profesore, tada su svi na skijanju."
"da stvarno, oni koji su na skijanju imaju opravdano i pišu naknadno."
skijanje = hodočašće u meku i medinu za vrijeme kojeg staje svijet
:smt005
nhf. to sam ja samo frustrirana što sam jednom u životu bila na "skijanju" na kranjskoj gori, dok sam još bila u vrtiću i što su me stavili u sekciu sanjkaša. :smt011
gadovi.
ja nisam nikad bila, ali nažalost svi prijatelji koji su trebali tulumariti nakon 12 godina uspješnog studiranja idu! Pa se proslava odgađa za vikend iza.haha
ja diplomiram sljedeci tjedan. zanima me jel jos stignem na promociju u 1. mjesecu??
p.s. koji je gust pisati i na ovom postu ( da se konacno maknem od topica ispiti!!!!!)
hopeless
14-12-2008, 15:02
ne stignes, vec su poslali obavijesti za promociju u sijecnju.
tek na proljece je slijedeca.
da se moze, ustupila bih ti svoje mjesto jer ja ne idem, samo cu kasnije pokupit diplomu i zauvijek mahnuti faksu. :smt006
pa zasto ne ides?? to je najljepsi dan ovog faxa!!
ne stignes, vec su poslali obavijesti za promociju u sijecnju.
tek na proljece je slijedeca.
da se moze, ustupila bih ti svoje mjesto jer ja ne idem, samo cu kasnije pokupit diplomu i zauvijek mahnuti faksu. :smt006
Nemoj tako...svi manje-više ostavimo dušu na tom faksu i rikavamo za knjigom pa je onda lijepo doći bar zato da i službeno dođe do izražaja kraj naših muka.
P.S I ja sam mislila ne doći, ali ići ću...na proljeće. :smt002
a što misite kako je tek meni-studiranje skoro 12 godina, uz prekide, i na promociju idem sa sino od 3 i pol godine i bebom od 2 mjeseca. hehe-to će biti veselje....Isto sam mislils ne ići, ali starci kažu da nakon toliko godina žele bar na promociju!!!!!Valjda ću biti najstarija tamo
unknown_heroine
26-12-2008, 17:15
Mene zanima vaše mišljenje o lokaciji promocije?
Pustimo sad razloge zašto je u Lisinskom (to doduše nitko pouzdano ne zna ali svi pretpostavljaju da je to zbog toga kaj nas ima puno bla bla bla pa oni stave 2,3 godišnje i riješe se ''problema'' ako se uopće može nazvati problemom organiziranje promocije 7,8 puta godišnje)
nije mi jasno zakaj se svi normalno mogu slikati unutar prostorija kojima su hodali, dizali se i padali (u prenesenom smislu), itd.itd., slikati se lijepo s našom Majkom ispred faksa; kod Zdenca i tako to.
Lisinskim je ''ubijena'' višestoljetna tradicija promocije studenata na Pravnom fakultetu. Zato naravno podupirem vraćanje na ''staro'', u aulu PF-a. Mene to toliko smeta da sam donijela odluku da ću se ako postoji interes više angažirati po pitanju premještaja lokacije, ili naprosto neću doć na svoju promociju kada ona jednog lijepog poluoblačnog dana bude na rasporedu.
Jer nije mi jasno kako je isplativije napraviti 2,3 grupne promocije u Lisinskom nego 7,8 godišnje sa po 25 studenta u auli, mislim i Lisinski se mora platiti a nije baš jeftin subotom...
Dakle, zanima me vaše mišljenje gdje bi vi radije promociju, u Lisinskom ili u auli PF-a?
men je žao kaj nije u HNK-u.. onak skosknut prek puta pa se malo naslikavat pred fuxom...a ovak.. :smt069 al bit će da nas punoo ima...
hopeless
26-12-2008, 20:35
hmmm, rekla bih da je promjena lokacije odrzavanja promocije samo jedan nacin zakidanja i pljackanja studenata pf-a!
jaaako tesko je organizirati promociju studentima na mjestu na kojem su studirali! :smt011
ovako je lakse: sve nas ubace u lisinski 2-3 puta godisnje, prezive protokolarne govorancije pritom se ponasajuci kao da su nam te diplome u najmanju ruku darovali i to je to-ne moraju nekoliko mjeseci gledati novu grupu studenata.
jer, ljudi moji, sto je bit promocije?? pruziti studentima to zadovoljstvo da nakon visegodisnjeg studiranja konacno uzivaju u svojem trenutku ili olaksati posao fakultetskoj administraciji?! po skromnom misljenju jednog ispacenog studenta, bolje bi bilo da je promocija cesce, da ''legne'' dok su jos svjeza sjecanja na polozene ispite, diplomski...a ne kada vec velika vecina ljudi radi i prebacila se u neki drugi mod razmisljanja. prorjedjivanje promocije i njena eliminacija s faksa je jos samo jedan od nacina na koji nam je faks pokazo da je uzeo mnogo a dao gotovo pa nista!
unknown_heroine
27-12-2008, 09:55
da, zato vas i pitam, stavila bi tu i anketu, al mislim da to može samo kreator teme...
to je stvarno glupo jer em je tradicija, em je normalno da se slikaš ispred svojeg faksa a ne neke dvorane kroz koju je svašta prošlo (zadnje nešto - Neda Ukraden)
hej, zvrk, sad su uveli promociju dr.znanosti u hnk (ide se iz rektorata, tj.naše zgrade prek ceste do hnk) pa pričekaš par godina:)))
ali i hnk je prihvatljiva opcjia zbog blizine faksa, ako je u brojnosti problem, ali ako naprave 7,8, promocija godišnje, npr.subotom, kad nema predavanja pa ne mogu reć da nemaju mjesta, u auli sa max 25 diplkomiranih pa nije to baš takva gužva!!
Robierre de Cochon
31-12-2008, 14:41
Ja sam imo promociju u HNK.
mislim da je to nekako najbolje. svečana je dvorana, ima dovoljno mjesta, a opet je i fax preko puta...pa se stigne i fotkanje obavit!
Lisinski mi je nekako "prehladan" za promociju. ne znam, ako je bit u prostoru, onda mogu i u Ciboni napravit jednom godišnje...ili u novoj Areni :-D
e da...bio sam jednom na promociji u Mimari...i tamo je definitivno premalo mjesta bilo.
na faxu u auli nisam nikad bio...ali pretpostavljam da je to preintimno za masivna promoviranja na pravnom fuksu.
moj glas za HNK! 8)
unknown_heroine
03-01-2009, 10:40
HNK je isto dobra opcija, gotovo pa izjednačena sa aulom. Ja sam u auli bila na jednoj promociji i bilo je oko 30ak diplomanata, nije neka prevelika gužva bila.
Arena?!?!? :lol:
je, kad puste grijanje mogu imat jednom godišnje promociju naši :)
jasamlane
05-01-2009, 11:36
jel zna tko kad bi otprilike mogla biti sljedeca promocija? bar otprilike pliz pliz plizzzzzz :smt100
jel zna tko kad bi otprilike mogla biti sljedeca promocija? bar otprilike pliz pliz plizzzzzz :smt100
Rekli su mi na faksu da je ožujak u igri, dakle za 2 mjeseca.
jasamlane
06-01-2009, 11:26
vec u ozujku?? pa to je jako brzo s obzirom da je sad u sijecnju jedna...zar ne?
znaci za nju se treba diplomirati do kraja 2.mj. pretpostavljam?
nadam se da ce biti jos jedna prije ljeta :smt011
nije ozujak sigurno nego travanj--ja samdiplomirao u prosincu, prije jedva 3 tjedna i reka mi je danijel da ce bit u travnju, ako i tada!!!!
jasamlane
08-01-2009, 11:16
nije ozujak sigurno nego travanj--ja samdiplomirao u prosincu, prije jedva 3 tjedna i reka mi je danijel da ce bit u travnju, ako i tada!!!!
aha, ako se skupi dovoljno ljudi i do tad :oops:
aha, ako se skupi dovoljno ljudi i do tad :oops:
Ja sam diplomirala u studenom, tada je bilo rečeno za ožujak...dobro je i u travnju, čim toplije,tim bolje!
cica-mica
09-02-2009, 19:30
rekli u travnju, racunajte na rujan :roll:
jasamlane
08-05-2009, 11:18
ekipa jel se zna kad je sljedeca promocija?? 6.mj.?
cica-mica
08-05-2009, 18:05
promocija će biti u PROSINCU ove godine!!! Zvala referadu i rekli su da će biti kad se skupi ljudi i da će to biti u 12 mjeecu 2009.
Za ne vjerovat :smt067 :smt071 :smt068
Ne mogu vjerovat da me taj je.. fax uspije naživcirati i sad kad sam gotova, pa oni su fenomen :evil: :evil: :evil:
Starfish
08-05-2009, 18:39
MOLIM?
Pa ova promocija bi trebala obuhvatit ljude koji su diplomirali još u studenom, što bi značilo da će oni čekati promociju više od godine dana... :shock:
Oni *ebeno nisu normalni... :smt010
promocija će biti u PROSINCU ove godine!!! Zvala referadu i rekli su da će biti kad se skupi ljudi i da će to biti u 12 mjeecu 2009.
Za ne vjerovat :smt067 :smt071 :smt068
Ne mogu vjerovat da me taj je.. fax uspije naživcirati i sad kad sam gotova, pa oni su fenomen :evil: :evil: :evil:
UŽAAAAAAAAAAAAAS!!!!!!!!!!! Jesu oni čisti???????????????????????????????????? Ako bude u prosincu, ja ne mislim doći, pa to je više od godine čekanja, zaboravit ću da sam diplomirala do tada! Sramota, nek ih bude stid!
Nek organiziraju negdje drugdje ako je već malo ljudi diplomiralo, a ne da stalno odugovlače, meni su prvo rekli ožujak, pa su počeli s pričom za travanj...ma užas!!!!
MOLIM?
Pa ova promocija bi trebala obuhvatit ljude koji su diplomirali još u studenom, što bi značilo da će oni čekati promociju više od godine dana... :shock:
Oni *ebeno nisu normalni... :smt010
pa kak vi koji ste diplomirali u studenom niste upali na ovu promociju koja je bila u prvom mjesecu??
Starfish
12-05-2009, 13:57
@đoni bi
Ne pričam o sebi, ali znam da ima i takvih. Ako ne iz studenog, iz prosinca sigurno. ;)
Mislim da to sve skupa izgleda tako da se npr. danas "popuni kvota" koju su oni zamislili, oni bukiraju Lisinski i pošalju pozivnice, a sama promocija je za npr. mjesec dana.
Netko tko diplomira između danas i samog datuma promocije - jednostavno upada tek u slijedeći krug...
Starfish
12-05-2009, 20:33
Neki skroz sumnjivi izvori mi tvrde da bi promocija ipak mogla bit u lipnju... :)
Uglavnom...tu negdje... lipanj - prosinac...
šest mjeseci manje-više, tko broji... :D
ma i ja mislim da ovo nije bas vjerojatno da je tek u prosincu promocija, mora biti i jedna do ljeta.
a i meni ce se to desiti ko i nekima u prosincu; mogla bi biti gotova do promocije, al da ne upadnem. :(
abrakaDabar
13-05-2009, 14:32
promocija je 06.06. subota u lisinskom. by danijel danas.
promocija je 06.06. subota u lisinskom. by danijel danas.
ok, do kad se treba diplomirati za to? il je vec i sad moje pitanje prekasno? :D
Starfish
14-05-2009, 14:14
edit: ^ woohoo, lipanj it is - grilonke it's not :D
damn... :(
ok, do kad se treba diplomirati za to? il je vec i sad moje pitanje prekasno? :D
Nažalost je sad već kasno. :)
Danas je naime stigao i službeni poziv, promocija je zaista 6.6.! *does a happy dance*
damn... :(
Nažalost je sad već kasno. :)
Danas je naime stigao i službeni poziv, promocija je zaista 6.6.! *does a happy dance*
cestitam ti onda! :)
znaci, frendovima koji sad tek pisu diplomski i imat ce obranu za tjedan-dva mogu reci da se vidimo u 12. mjesecu? :(
unknown_heroine
14-05-2009, 18:19
opet u lisinskom?
Starfish
14-05-2009, 19:25
opet u lisinskom?
Opet u Lisinskom, naravno. ;) Osobno ne gajim suviše tople emocije prema zgradi fakulteta i nemam se želju tamo naslikavat, tako da je meni svejedno... :whatever smajlić:
znaci, frendovima koji sad tek pisu diplomski i imat ce obranu za tjedan-dva mogu reci da se vidimo u 12. mjesecu? :(
Tako je. :(
U biti - good for you, bit ćeš s prijateljima.
Ja ću jedva znat dvoje ili troje ljudi... : pale sam na svijetu smajlić:
Tako je. :(
U biti - good for you, bit ćeš s prijateljima.
Ja ću jedva znat dvoje ili troje ljudi... : pale sam na svijetu smajlić:
a ko ti je kriv sto si bila dobar student! :D
kolegica
29-09-2009, 16:11
da li je sigurno da će biti promocije u 12. mjesecu ove godine? i tko zna koga sve to obuhvaća?
dakle, ako bude prom. u 12. mj. do kada se treba diplomirati?
hvala :)
Starfish
29-09-2009, 23:29
1) Na pfzg nista nije sigurno. Al trebalo bi bit u 12., da.
2) Obuhvaca sve one koje nije obuhvatila promocija u lipnju zakljucno sa onima koji ce diplomirat do dana kad ce se slat pozivnice za iducu promociju. To ce bit jedno 2 ili 3 tjedna prije same promocije. Buduci je datum promocije nepoznat, nepoznat je i datum "2-3 tjedna prije promocije". ::E:
Ma, samo ti diplomiraj, lako za promociju... :thumbup::smartass:
...Naravno ako riješe i azbest tamo do tad...;-)
...Naravno ako riješe i azbest tamo do tad...;-)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/gorjela-koncertna-dvorana-vatroslav-lisinski-/453236.aspx
Čuo sam nešto da bi iduća promocija mogla biti u 2. ili 3. mj. Jel možda netko zna nešto više?
Miss Rome
16-11-2009, 13:21
Ja sam najprije dobila informaciju da će promocija biti krajem studenoga ili u prosincu. Sad sam čula od frendice koja je diplomirala prije dva tjedna da se planira promocija u veljači/ ožujku. A što je točno, ne znam, nadam se da ću sutra dobiti povratnu informaciju iz referade, pa podijelim s vama.
meni je teta u referadi (nije bilo Danijela) rekla da se jos nista ne prica o promociji... tako da je sasvim moguce da je tek iduce godine, veljaca/ozujak.
jupi.
buduci sam diplomirala u 7. mjesecu to ce biti vise od pola godine nakon...
mozda najbolje da mi bude kad i svadba pa dodjem u vjencanici :mrgreen:
jel se moze pisati neka molba/nekaj da to bude ranije? ono, nek nadju manji prostor ako nema dosta diplomanata?
jel postoji neki "razuman rok" u kojem se promocija treba odrzati? :baf:
Evo i ja sam bio jučer u referadi nakon obrane diplomskog pa sam pitao Danijela za promociju i on mi je rekao da će biti u 2. ili 3. mjesecu. Pretpostavljam da se to odnosi na sve pa i na one koji su diplomirali prije ljeta zato što sigurno ne bi organizirali promociju prvo u 12. mj za one koji su diplomirali prije ljeta pa ponovno za 2-3 mj. za nas koji smo sad diplomirali. Ali uvijek je sve moguće kod nas na faksu pa ako netko nešto novo sazna neka javi.
new info:
20. siječnja, u 18:00, Lisinski. eto, ipak nije tako kasno :mrgreen:
Planira li tko kupiti dvd/slike?
Navodno se može kupiti samo u kompletu... :unsure:
I za one koji su već prije kupili- kaj se dobije od slika?
informacija, ako koga zanima... - slike i dvd sa promocije idu samo u kompletu, 200 kn, šalju poštom.
Od slika se dobije jedna zajednička (na kojoj se ništa ne vidi) i još one kad primate tuljac (4/5) + ona profil slika koja je slikana prije početka promocije...
Osobno sam nezadovoljna slikama, pretamne su i kod primanja tuljca su svi s leđa slikani...
kad ce druga po redu.....već zaboravio da sam diplomiral
hamurabi
22-03-2010, 14:52
kad ce druga po redu.....već zaboravio da sam diplomiral
danijel mi je danas rekao da bi sljedeća promocija trebala biti u drugoj polovici travnja :smartass:
to te ja pitam..........idem da kupim belo odelo i cilindar...
Yaaaaaaaaaaaaay, barem nešto...
oće ta promocija #/$%%%"&" već jednom
kolko sam cula tek 6.mjesec
..meni nista nije stiglo...:(
sad mi lakše kad znam da nisam jedina kojoj nije ništa stiglo :)
Koliko sama ta promocija vremenski dugo traje? Sat i pol, dva ili više?
ako mi imamo promociju u lisinskom ko onda ima na našem faxu ono kaj vidim često?
unknown_heroine
07-05-2010, 16:45
soc.rad i upravno pravo.
ironije li. upravno pravo ima promociju koja zrači tradicijom i svime ostalime kaj sam pobrojala nekoliko stranica prije, a mi nemamo.
Zašto mi nemam toge na pravnom? mislim kao furamo se na neku elitu a nemamo ni za toge.strašno
unknown_heroine
10-05-2010, 21:10
pa one toge u američkkom stilu i bacanjem onih kapa su meni bezveze. sad mi kupimo to bacanje kapa u zrak (ekonomija, strojartvo, politologija,itd.) od onih kojima je država mlađa od našeg sveučilišta (ili su tu negdje:) )
iako mislim da bi trebali nekaj uniformirano izmisliti, nekako to ljepše izgleda kad su svi u istom, a poslije kud koji mili moji
pa znam al ako je već to tradicija na gotovo svim faksevima zašto se mi moramo izdvajat sad. meni je baš fora kad smo svi u istom,ajd još ovo s kapama ali meni su toge ok.
ma da skuvam i pokvarim frizuru... neću toge...
bolje da uvedu neki šankić sa osvježavajućom cugom (đeki, pivica, kokteli za dame).. da znam kam je ovih 200kn otišlo,,
savršenstvo...ne stigne mi na vrijeme i sada me jebu u zdrav mozak jer nisam platio 200,00 Kn mater im...
A da ne baljezgam o tome kako stoji da se, čak i ako se propusti rok, može prisustvovati ak se potpiše u knjigu diplomaca...bijesan sam sada
hamurabi
14-05-2010, 00:40
plizzzzz - bacih f.... pisamce od faxa, kad je upisivanje u THE KNJIGU DIPLOMANATA???
plizzzzz - bacih f.... pisamce od faxa, kad je upisivanje u THE KNJIGU DIPLOMANATA???
danas od 14 do 18 i u pon od 9 do pol 12
hamurabi
14-05-2010, 18:23
danas od 14 do 18 i u pon od 9 do pol 12
tnx :smartass:
nego jel mogu ja da dođem pod gasom na promociju...
hamurabi
15-05-2010, 02:36
mislim da je kasno za peticiju za open bar u lisinskom...
ma donesli bumo svoju cugu...
SKIDAM KAPU KOLEGICI ILI KOLEGI KOJI JE DOFURAL CIGANE....još da se malo zapucalo....
Pozdrav. Jedno pitanje. Nakon proslave i svega, skoro sam zaboravila na dvd i slike. Kome se trebam javiti za to i koliko još kunića dođe? Hvala. :smartass:
hamurabi
28-05-2010, 02:34
Pozdrav. Jedno pitanje. Nakon proslave i svega, skoro sam zaboravila na dvd i slike. Kome se trebam javiti za to i koliko još kunića dođe? Hvala. :smartass:
također... je li to ovaj fotovilić iz sesveta?!?!?!
je, fotovilić iz Sesveta, al obavezno nazovite ranije jer tamo nikog nema ako se ne najaviš telefonski ranije....
kad će bit sljedeća promocija? nešto sam načuo u 9. mjesecu ali nisam ziher
primabalerina
30-05-2010, 11:04
meni su rekli 9 mjesec, diplomirala u 5
Zna li itko, ili su mu javili kad je iduća promocija? ja sam u 6 mjesecu diplomirala........
hell''s angel
06-09-2010, 22:23
Zna li itko, ili su mu javili kad je iduća promocija? ja sam u 6 mjesecu diplomirala........
nešto sam načula da je krajem 10. mjeseca....
nadam se da će biti što kasnije da se stignem i ja ubaciti.
ako netko dozna dokad treba diplomirati da bi stigao na sljedeću promociju, molim da podijeli s nama.
S obzirom da je na našem fakultetu NEMOGUĆE dobiti informaciju od za to ovlaštenih osoba, a kamoli PRISTOJAN razgovor,
stvarno vas molim, dobre duše ovog foruma koji ispada jedino relevantno mjesto za studiranje na pravnom fakultetu u zagrebu,
da čim netko bude imao ikakvu informaciju o tome kad će biti sljedeća promocija,javi nama diplomiranim pravnicima bez diplome.
unknown_heroine
08-09-2010, 23:23
ja bi da je u 12.mj:) (prvo da položim preostale ispite, afkors) i da je uskoro Božić, i da, ja bi da pada snijeg :) pa da radim snjegovića pred faksom i odem na debrecinke na trg. sve taj isti dan :D
Ima li ikakvih informacija?
sale0405
13-09-2010, 14:13
Bila sam danas kod Relkovića i između ostalog sam ga pitala za promociju pa mi je rekao da će najvjerovatnije biti početkom 11.mj. Nadam se da je tako jer ja još moram obranu odradit, a kako moj mentor odugovlači s tim, bojala sam se da ću zakasnit na ovu pa će me dopast promocija u 4.,5. mj.! držim fige za 11.mj.!:)
reko mi je jučer relković da bi promocija trebala biti u 11.mj. za stare i bolonjce zajedno, s tim da bi valjda na samoj svečanosti :smartass:bili malo odvojeni jedni od drugih..nadam se samo da se to neće odužit tamo da 12-1.mj..:(
M TA PROMOCIJa..... više uopće nemam komentara. Što bih ja sad trebala tražiti slobodan dan na poslu da odem po diplomu?
nakon svih godina na ovom faksu i zavrzlama sa ispitima, ovo je definitivno bila kap koja je prelila čašu.
Trebalo je mjesec dana da mi referade odgovore na na mail, tajnice su mi poklapale slušalicu....
Nadam se da će zaista biti u 11. mjesecu,a ne u siječnju iduće godine.
i jel zna netko nešto konkretno, trebala bih diplomirat kroz dva tri tjedna, a bilo bi lijepo imat promociju čim prije- ima kakvih novosti- zna itko?