View Full Version : Politika
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
*SUPERMAN*
17-10-2006, 23:56
Mozda sam lud ali cini mi se da je prije potojao neki topic na ovu temu,mozda i sada postoji ali sam ja lud pa ga ne vidim... :smt017 :oops:
Evo odmah ''In media res''.
Bush potpisao zakon koji dopusta okrtuno ispitivanje te zakon kojim se teroristickim osudenicima sudi na vojnim sudovima. Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.
Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.
Pa dobro, oni imaju smrtnu kaznu. To bi ja svrsto u cruel and unusual punishment pa tako nije bed ni tortura, ista stvar.
a pod ĹĄta on podrazumijeva okrutno ispitivanje ?
Koliko sam ja cuo, nisu im obvezni pruziti nikakvu pravnu pomoc :shock:
WASHINGTON - Bush je tijekom sveèanosti potpisivanja u Bijeloj kuĂŚi branio taj zakon ocjenjujuĂŚi da je âvitalno oruĹžjeâ u borbi protiv terorizma, a nakon toga je potpisao tekst zakona âu poèast Ĺžrtvama 11. rujnaâ.
Zakon omoguÌava CIA-i da vodi tajna ispitivanja pribjegavajuÌi metodama koje, prema osporavateljima, granièe s muèenjem.
On dopuťta Bushu moguÌnost interpretacije meðunarodnih zakona o odnosu prema zatvorenicima.
Dopuťta suðenje navodnim teroristima na vojnim sudovima, no ne zahtijeva da svakog od njih brani odvjetnik.
âOvim zakonom Amerika naglaĹĄava odluènost da dobije rat protiv terorizmaâ, kazao je Bush.
*SUPERMAN*
18-10-2006, 00:58
Ljudi povezuju ovo prvo (zakon o ispitivanju) s vracanjem torture.
Pa dobro, oni imaju smrtnu kaznu. To bi ja svrsto u cruel and unusual punishment pa tako nije bed ni tortura, ista stvar.
Kako je ista stvar?! Pa u potpunosti je drugacije nekoga osuditi na smrt i nekoga ispitivati kroz mucenje,ne vidim poveznice izmedu te dvije stvari,mozda okrutnost i neljudskost...
Kako je ista stvar?!
As in, oboje je cruel and unusual punishment.
Al proèito sam da je kao njihov vrhovni sud presudio da kazne mogu bit okrutne ak nisu neobiène, i mogu bit neobiène ako nisu okrutne. Koja ťema. :roll: I sad ja kaŞem da smrtna kazna nije neobièna stvar i onda je to ok. Al ak kaŞem da je neobièna, a bome je i okrutna, onda nije. KOje sranje.
Kako je ista stvar?!
As in, oboje je cruel and unusual punishment.
Djiberu, ne radi se ovdje o mucenju kao kazni, nego kao dokaznom sredstvu...drugim rijecima, optuzenik ne dobije posteno sudjenje na kojem ga osude na mucenje, vec ga muce tijekom procesa da bi time izmuzli priznanje i utjecali na presudu...Siguran sam da bi i ti svasta ispriznavao da ti prikljuce akumulator na muda
Istina, al ako veÌ provode okrutnu i neobiÌnu kaznu, zaťto nebi i nehumane naèine dokazivanja. Idemo boŞji sud nabacit, e to je ťema. :roll:
Vuk SaMOtNjaK
18-10-2006, 01:16
Siguran sam da bi i ti svasta ispriznavao da ti prikljuce akumulator na muda
LOL
to je fora iz Golf Terena 2 koji je sad bio na RTL-u :-D
blago onim teroristima koji nemaju muda
ON --> to s torturom me uopće ne čudi... zapravo sam indiferentan
to je sitnica naspram Sjeverne Koreje
kad vidim kolko ima tih sranja vezanih za politiku, nekak mi je drago prisilit se da čitat gnjusnu knjigu iz KP-a jer je to dokaz da sam joÅ¡ uvijek živ i relativno bezbrižan :cloppy:
konzerva
18-10-2006, 01:30
Mozda sam lud ali cini mi se da je prije potojao neki topic na ovu temu,mozda i sada postoji ali sam ja lud pa ga ne vidim... :smt017 :oops:
postoji otvoreno,ali nema viĹĄe politike u hrvata tako da- Ĺživio novi topic!
jel gledao tko obiljeĹžavanje borbe protiv imperijalizma u sj.koreji?
jezivo...
Zakon omoguÌava CIA-i da vodi tajna ispitivanja pribjegavajuÌi metodama koje, prema osporavateljima, granièe s muèenjem.
On dopuťta Bushu moguÌnost interpretacije meðunarodnih zakona o odnosu prema zatvorenicima.
Dopuťta suðenje navodnim teroristima na vojnim sudovima, no ne zahtijeva da svakog od njih brani odvjetnik.
âOvim zakonom Amerika naglaĹĄava odluènost da dobije rat protiv terorizmaâ, kazao je Bush.
zato sto se njime i vojni sudovi izuzimaju od nadleznosti federalnih (znaci, nema zalbe federalnom sudu na presudu vojnog suda), a skupine terorista se smatraju (para)vojnim organizacijama...
joj, da, i pritvorenici nemaju pravo zalbe na pritvor, i imaju MOGUCNOST, ali ne i pravo na branitelja. i sve neki biseri vise klase.
ja sam odusevljena. osobito nakon danasnjeg zagreb film festival repertoara. (pricam o putu za guantanamo.)
treba zbombardirat sj. koreu
3 words
BUM BUM & BUM
fat drummer
18-10-2006, 09:41
a muèenje im je pregenijalno... prvo tresu ljude kojih dvajst minuta. ne èini se gadno, ali navodno jest. ne dopuťtaju im san, tuťiranje samo hladnom vodom. nakon toga ovi priznaju da su ubili kenedija i silovali cijeli red èasnih sestara, a na njima ni modrice
fantastièna mi je ideja muèenjem do priznanja.
sve i da nisam to napravila, vrlo vjerojatno ĂŚu nakon nekog vremena (zapravo vrlo brzo-imam nizak prag boli) priznati samo da me ostave na miru-ne razmiĹĄljajuĂŚi o posljedicama priznanja.
but that's just me.
inaèe, amerièka politika me podsjeÌa na zvijezdane staze i onu svima znanu:
we are the borg,you will be assimilated, resistance is futile.
Sinteza tradicionalnih ideja španjolske inkvizicije i modernih policijskih metoda. :-D
fat drummer
18-10-2006, 10:00
Sinteza tradicionalnih ideja ĹĄpanjolske inkvizicije i modernih policijskih metoda. :-D
glavno da se napreduje uz ĹĄtovanje tradicijskih vrijednosti
Ĺveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne Ĺželi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuĂŚi i muèenje?
Ĺveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne Ĺželi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuĂŚi i muèenje?
good point, ali ja sam viĹĄe mislima bila orijentirana na after bomb went off party.
priznaj gade da si ju ti postavio
neĂŚu
frajer nek sam krcne prstima ja bi veĂŚ priznala
*SUPERMAN*
18-10-2006, 14:55
jel gledao tko obiljeĹžavanje borbe protiv imperijalizma u sj.koreji?
jezivo...
Nope,sto bi?
Lijepo bih ga zamolio da mi kaze... :smt079
Ne, nije to smiťljeno za takve situacije, nego za ovako ekstremne, ali i kad treba razbiti neku teroristièku Ìeliju. Npr. uhvatiť jednog èlana i onda ga muèenjem natjerať da prokaŞe ostale.
*SUPERMAN*
18-10-2006, 14:57
Dao bi mu majcu na kojoj pise DINAMO ZIVI VJECNO i stavio s Goranom u sobu,pa da vidimo koliko ce izdrzati... :badgrin:
Ne, nije to smiťljeno za takve situacije, nego za ovako ekstremne, ali i kad treba razbiti neku teroristièku Ìeliju. Npr. uhvatiť jednog èlana i onda ga muèenjem natjerať da prokaŞe ostale.
je samo ťto su èlanovi teroristièkih Ìelija uglavnom ekstremistièki nastrojeni, pa brane uvjerenja pod cijenu Şivota.
A to je tak vjerodostojno... Svatko bi reko bilo ĹĄto u takvoj situaciji. I dobili bi ĹĄto? :roll:
Åveliki kuracto ako negdje u Zagrebu otkucava bomba, a terorist koji ju je postavio je zarobljen i ne želi odati njezinu lokaciju? Da li bi mu proèitali prava i dodijelili odvjetnika, ili bi izvukli to iz njega na bilo koji naèin, ukljuèujuæi i muèenje?
Bitno je da ti unaprijed znaÅ¡ da je on terorist. U biti neki bogati Indijac na proputovanju, moj prijatelj, ja ga čekam na Trgu, a njega u Petrinjskoj Å¡ibaju mokrim novinama po bubrezima.
"Reci đubre, mamu ti jeb.. muslimansku!"
"Ahabdulala nis ja majke mi..."
"Ma šta nisi, govno garavo, pogleaj se!"
Druga je stvar in flagranti uhvaćen. Tada zagovaram metodu čupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.
Åveliki kuracalim se, neću se postavljati kao da sam, kako bi Tkach rekao, "multi kulti fanatik", ali tvoje pitanje je prehipotetski postavljeno, tj. nema veze s onim o čemu govorimo - američki stil iznude priznanja me podsjeća na onaj vic kad murjaci lemaju mačku dok ne prizna da je tigar. Naravno da ne bi sjeli i ćaskali o lijepom vremenu, ali američki primjer ima veze s politikom, a ne pravom i pravdom. Fućka se njima za prave teroriste, oni moraju u određenom periodu vremena pohvatati određen broj "terorista" kako bi Jack, Jill, mali Bob i Nancy noću prividno mirnije spavali.
Dao bi mu majcu na kojoj pise DINAMO ZIVI VJECNO i stavio s Goranom u sobu,pa da vidimo koliko ce izdrzati... :badgrin:
:smt044 :-D :-D
Druga je stvar in flagranti uhvaÌen. Tada zagovaram metodu èupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.
Npr. uhvaĂŚen je s detonatorom u ruksaku i snimljenom oproĹĄtajnom porukom prije nego je uspio postaviti bombu broj 2, a radi se o tipu bombe koji ĂŚe eksplodirati neovisno o detonatoru za 24 sata.
Sad mi je palo na pamet, nama takav zakon ne treba, naĹĄoj policiji ne treba nikakav zakon da bi tukla. :-D
Druga je stvar in flagranti uhvaæen. Tada zagovaram metodu èupanja jaja, iako sumnjam da bi ju usvojili.
Npr. uhvaæen je s detonatorom u ruksaku i snimljenom oproštajnom porukom prije nego je uspio postaviti bombu broj 2, a radi se o tipu bombe koji æe eksplodirati neovisno o detonatoru za 24 sata.
Kažem, čupaj jaja. :-D
Sve je to divno i krasno, i teorija o izvanrednim slučajevima i borba protiv terorizma i mir u svijetu i bla bla bla... Samo Å¡to će se taj zakon u 9 od 10 slučajeva zlorabiti. Naći će nekog Pakistanca sa Å¡ibicama u džepu i izmisliti da je u ustima za zubima čuvao fitilj, a u želucu TNT koji bi kad kucne čas posrao i u trenutku iskoristio da ubije 2438 nevinih žrtava.
KaŞem, èupaj jaja. :-D
Sve je to divno i krasno, i teorija o izvanrednim sluèajevima i borba protiv terorizma i mir u svijetu i bla bla bla... Samo ťto Ìe se taj zakon u 9 od 10 sluèajeva zlorabiti. NaÌi Ìe nekog Pakistanca sa ťibicama u dŞepu i izmisliti da je u ustima za zubima èuvao fitilj, a u Şelucu TNT koji bi kad kucne èas posrao i u trenutku iskoristio da ubije 2438 nevinih Şrtava.
wow :lol: maĹĄta radi svaĹĄta i otkud bas 2438 :lol: :lol:
PS .. tak je to... treba se naĂŚ Ĺžrtveno janje
konzerva
18-10-2006, 17:14
Sad mi je palo na pamet, nama takav zakon ne treba, naĹĄoj policiji ne treba nikakav zakon da bi tukla. :-D
:-D
u nas taj zakon stupa na snagu faktiènom primjenom,a ne zakonskom recepcijom
a muèenje im je pregenijalno... prvo tresu ljude kojih dvajst minuta. ne èini se gadno, ali navodno jest.
Da, to su te nove metode.
Ja sam mislila da su moderne, al sam citala da je negdje u povijesti u tkoznakojem razdoblju izmedju svih ostalih mastovitih metoda mucenja jedna od efikasnih bila tak da te polegnu i kapaju ti vodu na nos u kratkim razmacima. Navodno radi cuda za psihu.
a muèenje im je pregenijalno... prvo tresu ljude kojih dvajst minuta. ne èini se gadno, ali navodno jest.
Ja sam mislila da su moderne, al sam citala da je negdje u povijesti u tkoznakojem razdoblju izmedju svih ostalih mastovitih metoda mucenja jedna od efikasnih bila tak da te polegnu i kapaju ti vodu na nos u kratkim razmacima. Navodno radi cuda za psihu.
zakopaju te u zemlju, ili zaveĹžu za stup u kanalizaciji di kapa svakih 20 sec kapljica na glavu
nije radili èuda ZA psihu, nego protiv nje...
i vecinom se koristilo da bi se smjenili ljudi tipa politièki protivnici, jer ih nakon nekog vremena i takve torture, doslovno moŞeť proglasit ludima
za izvuè informaciju...uf, bilo je grdih stvari
a danas...pusti arapu metallicu ili panteru i slomit ce se :-D
nedavno su opet radili studiju o tome .. osoba je bila polegnuta i kapala joj je voda na celo .. (koliko sam ja upucena radi se o kapanju vode na celo )..izdrzao je tri sata .. ali kaze da ne bi toliko dugo da oko njega nisi bili svi sudionici te studije i spoznaje da ce to prekinut kada pozeli ....
murija ima dobru metodu mucenja .. tuku morkim novinama na ispitivanjima .. nema hematoma .. ali ''inuztra ''su posljedice
murija ima dobru metodu mucenja .. tuku morkim novinama na ispitivanjima .. nema hematoma .. ali ''inuztra ''su posljedice
doso bi doma, istuko bi sam sebe i onda ih tuĹžio
Nemoj zezat :shock:
Nemoj zezat :shock:
al ak zakopaĹĄ retardiranog frajera u pjesak i pustiĹĄ mu da kaplje na glavu...
moĹžda shvati neĹĄto o zakonima fizike, neĹĄto ĹĄto joĹĄ nije otkriveno! :o
Kounisti bi napunili èarapu pijeskom i onda bi te lemali.
Ăak bi ti popucali i poèeli krvariti unutarnji organi; u ekstremnim sluèajevima naravno.
A izvana niĹĄta.
Švabosanac
19-10-2006, 19:31
Kounisti bi napunili èarapu pijeskom i onda bi te lemali.
Ăak bi ti popucali i poèeli krvariti unutarnji organi; u ekstremnim sluèajevima naravno.
A izvana niĹĄta.
ma to su price za malu djecu .....
ajde da te ja premlatim tom carapom pa da vidimo os imat hematome ili ne mislim kakve su to gluposti :roll:
to za organe bi onda jedino vrijedilo za podrucje trbuha a i tu bi bilo nenormalno crvenilo u najboljem slucaju
Zarezu ti trbuh i zavezu ispod deve...deva pisa svaki sat po jednu kap ciste kiseline...e to boli
Švabosanac
19-10-2006, 19:45
imas onu torturu starih kineza, mislim da se zvala "tisucu rezova" ili tak . u svakom slucaju posto su oni bili dobri poznavatelji ljudske anatomije mucili bi te tako da ti kroz tjedan dana ili duze odrezu dio po dio tjela a da ti ostanu svi vitalni organi i zile, na kraju bi osto samo kostur sa organima :-D
ali kakve to veze ima sa politikom ?
ali kakve to veze ima sa politikom ?
To Ìe Bush za svoje politièke protivnike. :-D
mala buba
19-10-2006, 23:49
WASHINGTON - Bush je tijekom sveèanosti potpisivanja u Bijeloj kuĂŚi branio taj zakon ocjenjujuĂŚi da je âvitalno oruĹžjeâ u borbi protiv terorizma
....On dopuťta Bushu moguÌnost interpretacije meðunarodnih zakona o odnosu prema zatvorenicima.
nije borba ili rat protiv terorizma, vec ZA terorizam. samo kaj je americki, pa je ok *psuje*
i uostalom...pogledajte boldano...Bush I interpretiranje iceg?? jesu oni culi kako on interpretira materinji jezik? ma nek i ide k djavolu sve to, zasto jednostavno ne bace vise te njihove nuklearke i pobiju sve sto nije amerika kad im cijeli svijet tooooliko prijeti...jebga, amerikanci misle i da im i svi drugi amerikanci prijete....nesh' ti tako hrabru naciju...
zasto jednostavno ne bace vise te njihove nuklearke i
Na Ĺžalost, zakasnili su, Sjeverna Koreja je veĂŚ razvila nuklearno oruĹžje, a i Kina ih ima pod zaĹĄtitom. Ali joĹĄ nije kasno za Iran. :badgrin:
Na Ĺžalost, zakasnili su, Sjeverna Koreja je veĂŚ razvila nuklearno oruĹžje, a i Kina ih ima pod zaĹĄtitom. Ali joĹĄ nije kasno za Iran. :badgrin:
Da ih sve organizirano zbombaju, ne bi imali prilike za Second Strike...mislim da se ameri ipak boje reakcije ostatka svijeta :badgrin:
Da ih sve organizirano zbombaju, ne bi imali prilike za Second Strike...mislim da se ameri ipak boje reakcije ostatka svijeta :badgrin:
ja sam isto za BUM BUM BUM
http://www.ianfinkel.com/assets/fyvushfinkel.jpg
Da prevedm: 'Mi smo Borg, otpor je dĹžabe'.
...i tako land of the free postaje land of the forsaken. Jadni Amerikanci sto ce sada sve dozivljavati. Nisu ni sami svjesni koju su podrsku dali jednoj politickoj neznalici koja ima tu srecu da u drzavi kojom predsjeda ima dovoljan broj neukih i tzv 'ljudi koji ne vide dalje od svog dvorista' da mu osiguraju premoc na izborima...
Ne samo da ce mu ovaj zakon omoguciti sirok spektar primjene, vec je ovo prvi KONKRETNI pocetak provodjenja tihog terora nad americkim stanovnicima i ostalima koji ce biti te (ne)srece da ce pasti pod njegovu palicu. I kakva im je ono nebuloza 'neobicna kazna ne smije biti jako okrutna, a okrutna ne smije biti neobicna??' Tko ce evaluirati stupanj okrutnosti ? Jel se itko to pita ? Naspram stvari koje slijede, Guantanamo ce jos izgledati kao djecji vrtic 'Lastavica'.
Inace, jedan od degutantnijih nacina mucenja je bio guranje natopljene krpe u zdrijelo mucenog (vjerujem da je o vodi rijec) i onda naglog potezanja prema gore. Zdrijelo bi se priljepilo za krpu, a onda slijedi ne bas lijepi prizor.
Evo, jedna slika saŞima 90% izreèenog dosad u ovom topicu :-D
http://img132.imagevenue.com/loc384/th_61912_argument8tv_122_384lo.jpg (http://img132.imagevenue.com/img.php?image=61912_argument8tv_122_384lo.jpg)
*SUPERMAN*
23-10-2006, 02:38
http://www.vjesnik.hr/html/2006/10/23/C ... ?r=van&c=1 (http://www.vjesnik.hr/html/2006/10/23/Clanak.asp?r=van&c=1)
Ovo ce zavrsiti kao vijetnam 100%.
Lucius Veratius
23-10-2006, 03:17
Sve je to divno i krasno, i teorija o izvanrednim sluèajevima i borba protiv terorizma i mir u svijetu i bla bla bla... Samo ťto Ìe se taj zakon u 9 od 10 sluèajeva zlorabiti.Potpisujem.
Ovo ce zavrsiti kao vijetnam 100%.
Ovo Ìe zavrťiti povlaèenjem amerièkih vojnika za godinu dana, graðanskim ratom sa milijunskim Şrtvama i apelima kako ljudi ginu dok svijet gleda. MoŞda èak i velikim ratom izmeðu ťijitskih i sunitskih muslimana, teťko da Ìe suniti dozvoliti da ťijiti zauzmu Bagdad, prijestolnicu kalifata. A tek ako se dogode intervencije Irana, Sirije ili Turske, pa uloga Al - Qaide u tome, pa teŞnje Kurda za drŞavom... :badgrin:
Druga opcija je da ĂŚe na izborima izabrana vlada uvesti red i suzbiti pobunu, te ĂŚe cijeli narod dobro Ĺživjeti od prodaje nafte. Ali ta opcija je glupa i nitko je ne Ĺželi, jer je podrĹžavaju Amerikanci. Totalni rat je puno zanimljiviji.
Da prevedm: 'Mi smo Borg, otpor je dĹžabe'.
MUKTE!!
nego. khm,
Samo ťto Ìe se taj zakon u 9 od 10 sluèajeva zlorabiti.
taj zakon je izmisljen da bi opravdao krsenja. zakon je sam po sebi ZLORABA zakonodavstva! (imho, enivejz.)
ljudi moji, znate li da su od pocetka mjeseca do danas u Iraku poginula 83 americka vojnika (naravno, domoroce nitko ne broji)? to direktno pokazuje da svaka intevencija Amerike ne samo da ne donosi apsolutno nikakvih rezultata, vec da je itekako stetna!
Ovo Ìe zavrťiti povlaèenjem amerièkih vojnika za godinu dana, graðanskim ratom sa milijunskim Şrtvama i apelima kako ljudi ginu dok svijet gleda...
-cut-
Druga opcija je da ĂŚe na izborima izabrana vlada uvesti red i suzbiti pobunu, te ĂŚe cijeli narod dobro Ĺživjeti od prodaje nafte. Ali ta opcija je glupa i nitko je ne Ĺželi, jer je podrĹžavaju Amerikanci. Totalni rat je puno zanimljiviji.
Ameri se nece povuc. ne tako skoro. osim ako ne izvedu puc i ne svrgnu Grmicha i podanike. sto je vrlo anlajkli.
gradjanski rat traje. trajao je i prije intervencije. pogledaj u knjige - sukobi na ovom podrucju stariji su od sest godina otkad traje najnovija intervencija... u Iraku se odavna izmjenjuje vojna intervencija-medjunarodni promatraci-vojna intervencija...
ne zelim biti zloguki prorok, al bitno je napomenuti da stvari na ovaj nacin nisu rijesene, i neki se stavovi i ideje moraju iz temelja promijeniti da bi se na bliskoistocnom podrucju kao takvom dobilo ikakvih rezultata. jer svi dosadasnji pomaci jednaki su nuli, pedeset godina utroseno u nista...
a prva na listi ideja kandidata je ona o tome da zapad moze diktirati modus i tempo promjena.
Druga opcija je da ĂŚe na izborima izabrana vlada uvesti red i suzbiti pobunu, te ĂŚe cijeli narod dobro Ĺživjeti od prodaje nafte. Ali ta opcija je glupa i nitko je ne Ĺželi, jer je podrĹžavaju Amerikanci. .
Ne budi naivan, znať da Amerikanci Şele nanijeti iskljuèivo zlo i patnju odrapancima iz TreÌeg svijeta, ukljuèujuÌi Hrvatsku :-D
*SUPERMAN*
23-10-2006, 15:39
Druga opcija je da ĂŚe na izborima izabrana vlada uvesti red i suzbiti pobunu, te ĂŚe cijeli narod dobro Ĺživjeti od prodaje nafte. Ali ta opcija je glupa i nitko je ne Ĺželi, jer je podrĹžavaju Amerikanci. .
Ne budi naivan, znať da Amerikanci Şele nanijeti iskljuèivo zlo i patnju odrapancima iz TreÌeg svijeta, ukljuèujuÌi Hrvatsku :-D
Ne svida mi se sarkazam u tvojoj recenici. Naravno da ne zele nanjeti iskljucivo zlo i patnju ali sto god da rade gledaju svoje interese,a kada radis nekome nesto iskljucivo kroz svoje interese,to ne moze dobro zavrsiti... Barem za jednu od strana...
*SUPERMAN*
23-10-2006, 15:46
GLAVAĹveliki kuracU ODREĂEN PRITVOR!!!
http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=16497
Evo, konaèno Ìe OESS opet hvaliti neovisnost hrvatskog sudstva. Naravno njihova definicija "neovisnog sudstva" je svako ono sudstvo koje zatvara Hrvate zbog ratnih zloèina :lol:
Ovo Ìe zavrťiti povlaèenjem amerièkih vojnika za godinu dana, graðanskim ratom sa milijunskim Şrtvama i apelima kako ljudi ginu dok svijet gleda. MoŞda èak i velikim ratom izmeðu ťijitskih i sunitskih muslimana, teťko da Ìe suniti dozvoliti da ťijiti zauzmu Bagdad, prijestolnicu kalifata. A tek ako se dogode intervencije Irana, Sirije ili Turske, pa uloga Al - Qaide u tome, pa teŞnje Kurda za drŞavom... :badgrin:
A tko je kriv za to? Amerikanci koji nikako da shvate da ne mogu nabit instant-demokraciju kom god zele...
Zato je kriva èinjenica da te krajeve naseljava sitnozuba stoka koja se kolje bez prestanka bez obzira na neèiju (amerièku) prisutnost ili neprisutnost. NaŞalost, ti prostori su geostrateťki vaŞni, pa ih Amerikanci bať ne mogu samo tako ostaviti u dŞihadu, graðanskom ratu i sliènim stvarima koje ih vesele veÌ pokuťavaju silom nametnuti funkcionalan poredak.
Zato je kriva èinjenica da te krajeve naseljava sitnozuba stoka koja se kolje bez prestanka bez obzira na neèiju (amerièku) prisutnost ili neprisutnost. NaŞalost, ti prostori su geostrateťki vaŞni, pa ih Amerikanci bať ne mogu samo tako ostaviti u dŞihadu, graðanskom ratu i sliènim stvarima koje ih vesele veÌ pokuťavaju silom nametnuti funkcionalan poredak.
Imali su Saddama koji je kako-tako odrzavao red...jednostavno su krivo procijenili da im se vise isplati vojna intervencija nego mito. Nije se ni Gadafi sam od sebe pokajao (doduse, na njega je izmedju ostalog utjecao i faktor svrgavanja rezima u Iraku)
Treba napraviti invaziju na Sloveniju....kako mi idu na zivce... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Lucius Veratius
23-10-2006, 19:00
SlaĹžem se da bi bilo joĹĄ puno veĂŚe sranje da se Ameri sad povuku iz Iraka.
Nisam pacifist. Saddama se moralo svrgnuti oruŞanom silom. Ono protiv èega sam protiv su motivi SAD-a i naèin na koji je to izvedeno.
SlaĹžem se da bi bilo joĹĄ puno veĂŚe sranje da se Ameri sad povuku iz Iraka.
Nisam pacifist. Saddama se moralo svrgnuti oruŞanom silom. Ono protiv èega sam protiv su motivi SAD-a i naèin na koji je to izvedeno.
zakaj??? :lol: :lol:
pa kog je on diro tu u zapadnom svijetu?
niiikog...
ĹĄto se mene tice, ti arapi se mogu pobit, svijet bu ljepsi
a ameri su dole zbog nafte i niceg drugog
dobro i buĹĄevog samozoadovoljstva, jer je dostigo taticu i isto tak poceo dole kod zaljeva rat
svaka mu cast
Lucius Veratius
23-10-2006, 19:40
ĹĄto se mene tice, ti arapi se mogu pobit, svijet bu ljepsi
BULLSHIT :smt078
To je kao da ja kaŞem, zato ťto ne volim Izrael i vanjsku politiku SAD-a, da treba pobiti sve Židove i Amere.
[quote="ArisâŹ":372eq6sb]ĹĄto se mene tice, ti arapi se mogu pobit, svijet bu ljepsi
BULLSHIT :smt078
To je kao da ja kaŞem, zato ťto ne volim Izrael i vanjsku politiku SAD-a, da treba pobiti sve Židove i Amere.[/quote:372eq6sb]
pa da...zakaj ne
nebum ti niĹĄ krivo rekel
\O
Just a little bit
23-10-2006, 20:36
Arise, kraljevski si odradio ovaj topic :-D
Saddama se moralo svrgnuti oruĹžanom silom.
Mozda...ali ne na taj nacin. U takvim slucajevima se primjenjuje ona stara "neprijatelj mog neprijatelja moj je prijatelj"...nesto slicno poput americke umjesanosti u Afganistansko-sovjetski rat. I tu dolazi kvaka specificna za Irak...Saddamovi neprijatelji su sijiti pod utjecajem Irana (tradicionalnog americkog neprijatelja) i Kurdi ciji cilj nije slobodni Irak, vec slobodni Kurdistan sto bi dovelo do opceg rata u regiji...sto sad?
Napadnimo Irak i u najboljem slucaju imat cemo demokraciju tipa BiH - prihvatljivo...nakon osvajanja i proglasenja pobjede, Amerikanci nailaze na problemcic. Treba stvoriti demokratsku drzavu u kojoj ne bi vladala vecina (sijiti cine, mislim, 60% Iraka i opcenito su neskloni demokracijama) nego sposobna manjina (suniti)...sto je jos gore, oni su svi podjeljeni u mali milijun frakcija pod vlastitim mulama i plemenskim vodjama - mini Saddamima koji su iznikli u opcoj anarhiji.
Meni se osobno ta drzava kao demokracija cini besperspektivnom...Sjever se zeli otcijepiti, jug se zeli spojiti sa Iranom u Veliku Perziju, centar zeli zadrzati privilegirani polozaj koji je imao prije rata...svaka cast amerima na promisljenoj i uspjesnoj intervenciji, bolje bi bilo da je "monstrum" ostao na vlasti. To sto mu nitko u Iraku nije mogao nista znaci da je narod bio nezreo za promjene...
Lucius Veratius
24-10-2006, 02:51
@ Murphy
Ne volim citirati sam sebe, ali evo:
Ovo ťto se sad tamo odvija nije dobro, ali takoðer nije dobro ostaviti jadan narod na milost i nemilost tiranina.
Kaj se tièe moguÌeg odcjepljenja dijelova Iraka, èini se da Ameri jedno prièaju, a drugo rade. Postoje ozbiljne naznake da oni ustvari potièu stvaranje neovisnog Kurdistana (npr. neproporcionalno velika ulaganja u infrastrukturu tog dijela Iraka, prema ostatku drŞave).
Ovo ťto se sad tamo odvija nije dobro, ali takoðer nije dobro ostaviti jadan narod na milost i nemilost tiranina.
Stvar je u tom da samo volja moze spasit narod...Iracani nikako nisu mogli svrgnut Saddama jer su bili podjeljeni na stotinjak razlicitih frakcija sa razlicitim interesima i ciljevima. Usitnjen narod lako je skrsiti, a pokusaj rusenja diktature dok je takvo neiskristalizirano stanje vodi jedino anarhiji (ili bolje receno, poliarhiji)
Ante Gotovina
27-10-2006, 11:26
Hebemu SAD i Nato, nitko ne spominje montirani proces protiv lika u mom avataru...
Kao, najednom iznenada, i to baĹĄ prije izbora, profunkcionira pravna drĹžava. Yeag, right...
Neka Ivo i ostala crvena vesela druĹžina ostavi takve floskule za svoju babicu doma... :evil:
šola-braveheart
27-10-2006, 11:30
sve je to ista gamad po meni
i crni i crveni i centar-svi su isti-svi gledaju kako sto vise pokrasti,svi gledaju svoj interes
ta gamad je omogucila razni kriminal-bilo legalni ili ilegalni
to su cetnici hrvati-najgora vrsta cetnika
Ante Gotovina
27-10-2006, 12:43
sve je to ista gamad po meni
i crni i crveni i centar-svi su isti-svi gledaju kako sto vise pokrasti,svi gledaju svoj interes
ta gamad je omogucila razni kriminal-bilo legalni ili ilegalni
to su cetnici hrvati-najgora vrsta cetnika
Bravo majstore. Ovo treba staviti u Ustav - èlanak 148.
Just a little bit
27-10-2006, 12:51
ante_heroj, frende, vrati si stari avatar jer ovaj sadasnji vrijedja istinske heroje i borce naseg rata....
b.g. nije Gotovini do noznog palca ...... !
Ante Gotovina
27-10-2006, 13:02
ante_heroj, frende, vrati si stari avatar jer ovaj sadasnji vrijedja istinske heroje i borce naseg rata....
b.g. nije Gotovini do noznog palca ...... !
Ne znam zaťto bi vrijeðao. Pa i ovaj lik se borio na prvoj crti, mislim da nema u tom niťta spornoga. A da nije na visokom stupnju uljuðenosti i kulture, to je veÌ druga stvar...
Ovime iskazujem podrĹĄku Ĺžrtvama bezumne proeuropske interesne politike...
šola-braveheart
27-10-2006, 13:14
taj tip je cisti lokalni kriminalac
Ante Gotovina
27-10-2006, 13:20
taj tip je cisti lokalni kriminalac
I da je to istina, borio se u ratu, a sad mu se podmeÌe samo da ga se makne sa scene u Slavoniji & Baranji, jer igra sve znaèajniju ulogu, a to se oèito ne sviða HDZ-u i SDP-u...
Glavas nije nicija zrtva, radio je on itekakva sranja u Osijeku...to je bio pocetak rata i trebalo je moralizirati Hrvate te istovremeno demoralizirati Srbe badass imidzem...tu su glave padale. Jedino s cim se ne slazem u ovom procesu je da se samo njega tereti, a u biti bi se trebalo teretiti gotovo cijeli tadasnji i sadasnji drzavni vrh, narocito Shexa. Zato drzim fige da padne i povuce svu tu gamad sa sobom.
Ante, nemoj se zanositi politicarima...SVI su oni bili pokvarenjaci koji su tesko ostetili ovu drzavu. Rat nisu izvojevali politicari, nego obicni ljudi koji su sanjali o vlastitoj drzavi.
Dosta ljudi u Hrvatskoj, kao sto Skoro rece "...ne znaju da je istina voda duboka"
Ante Gotovina
27-10-2006, 13:25
Jedino Ĺžalosno u ovoj prièi je ĹĄto se taj famozni kriterij o ratnim zloèinima ne primjenjuje dosljedno. S jedne strane naĹĄi se tjeraju u Haag i gone po domaĂŚim sudovima, a s druge primjenjujemo Zakon o oprostu pa nam se Savo Ĺveliki kuractrbac smije piĹĄuĂŚi nam optuĹžnice...
šola-braveheart
27-10-2006, 13:31
znaci borio se u ratu pa ima pravo okolo se baviti kriminalom-to nije pravna drzava-pred zakonom smo svi isti-nikome od njih ja ne bih sudio zbog srba,vec zbog njihove profiterske politike u ratu i nakon njega
kao zagorec,cermak,rojs i slicni "vojnici"-svi su oni natukli milijune dok se ginulo
a sta je sa onim pravim vojnicima sa pravog ratista?oni se jadni ubijaju zato jer su ih ovi doveli do toga sa svojom politikom
smatram se hrvatinom i medju prvima bih isao u rat za hrvatsku,ali ovu gamad treba sto prije istrijebiti
nama bi trebao haški sud za hrvatsko gospodarstvo jer ovi nasi sudovi nemaju moci da ista rijese-previse je tu interesa
Moj stav o "Zakonu o amnestiji" je jasan - za koju drzavu si bio 1991., za tu si i sad. Cetnik bradu mijenja, ali cud nikada :-D ...Jednostavno smatram da je nenormalno da netko npr. radi u drzavnoj sluzbi zemlje protiv koje se borio. Ljudi mi ponekad zbog toga predbacuju da zivim u proslosti. Nije to zivot u proslosti, vec ucenje iz iste. Tko ne uci iz proslosti, osudjen je da ju ponavlja
@sola - apsolutno se slazem s tobom
Ante Gotovina
27-10-2006, 13:33
znaci borio se u ratu pa ima pravo okolo se baviti kriminalom-to nije pravna drzava-pred zakonom smo svi isti-nikome od njih ja ne bih sudio zbog srba,vec zbog njihove profiterske politike u ratu i nakon njega
kao zagorec,cermak,rojs i slicni "vojnici"-svi su oni natukli milijune dok se ginulo
a sta je sa onim pravim vojnicima sa pravog ratista?oni se jadni ubijaju zato jer su ih ovi doveli do toga sa svojom politikom
smatram se hrvatinom i medju prvima bih isao u rat za hrvatsku,ali ovu gamad treba sto prije istrijebiti
nama bi trebao haĹĄki sud za hrvatsko gospodarstvo jer ovi nasi sudovi nemaju moci da ista rijese-previse je tu interesa
SlaŞem se, al neka mu se sudi onda za gospodarski kriminal. Takvo ťto nije predmet ovog sluèaja i dokazuje èistu politièku igru vodeÌih krugova...
Lik u tvom avataru se "herojski" borio u osjeèkim garaŞama sipajuÌi kiselinu u usta zarobljenim civilima. To je tzv. sluèaj garaŞa. Drugi primjer njegove herojske borbe su odvoðenja civila do obale Drave, zamatanje u selotejp, i pucanje u glavu. Nakon toga su njegovi ljudi "herojski" pokrali imovinu likvidiranih ljudi. Tako kaŞu mnogi svjedoci, na sudu je da odluèi hoÌe li im vjerovati ili ne. Navodno je jedan svjedok, sudionik tih dogaðaja, neizljeèivo bolestan, sve priznao, valjda mu je proradila savjest. U svakom sluèaju, suðenje Ìe biti zanimljivo. Tko zna, moŞda Ìe ga teretiti i neposredni izvrťitelji, pokuťat Ìe se izvuèi na naèin da su samo slijedili zapovijedi. Njima je Glavať, navodno, preko tajnice slao papire na kojima su bila napisana imena Şrtava, moŞda je netko od njih to odluèio zadrŞati, kao osiguranje.
Ante Gotovina
27-10-2006, 13:38
Navodno je jedan svjedok, sudionik tih dogaðaja, neizljeèivo bolestan, sve priznao, valjda mu je proradila savjest.
Da, svakome bi proradila savjest da ti Salamanderova ekipa ponudi ulogu u visokotiraĹžnom filmu...
Da, svakome bi proradila savjest da ti Salamanderova ekipa ponudi ulogu u visokotiraĹžnom filmu...
Nije mu HDZ dao lovu da propjeva, nego da prestane sutit...za sutnju su mu placali dok je Glavas bio njihov
šola-braveheart
27-10-2006, 13:44
rat je kuja i u svakom ratu se rade svakakve gluposti
lako je nama o tome pricati iz toplih soba i udobnih naslonjaca
skroz je druga stvar ratiste gdje se vide razni uzasi i cijela ljudska psiha radi na drugoj frekvenciji
ali ja za nase zlocine jako krivim školovane zapovjednike-zato jer je je nasa vojska stvorena prakticki preko noci od dobrovoljaca,domoljuba i oni su trebali upozoriti nase vojnike na zenevske,haske i ine konvencije
nasi vojnici(barem vecina) vjerujem nisu o tome imali uopce pojma
Lik u tvom avataru se "herojski" borio u osjeèkim garaŞama sipajuÌi kiselinu u usta zarobljenim civilima. To je tzv. sluèaj garaŞa. Drugi primjer njegove herojske borbe su odvoðenja civila do obale Drave, zamatanje u selotejp, i pucanje u glavu. .
Postoje 3 opcije:
a) U Hrvatskoj su svi Srbi bili ugroŞeni i suoèeni s ubojstvima i torturom.
b) Srbi su za likvidaciju bili birani prema sluèajnom uzorku
c) Likvidirani su Srbi koji su stvarno ili potencijalno djelovali petokolonaĹĄki ili otvoreno agresorski.
konzerva
27-10-2006, 16:15
Likvidirani su Srbi koji su stvarno ili potencijalno djelovali petokolonaĹĄki ili otvoreno agresorski.
tu je problem
fat drummer
27-10-2006, 16:15
uglavnom, nisam znao da u osjeku 90 i 91 nije vrijedio ustav i kazneni zakon...
Ako je Lincoln ukinuo Bill of Rights, mogao je i GlavaĹĄ ukinuti Ustav :-D
fat drummer
27-10-2006, 16:20
Ako je Lincoln ukinuo Bill of Rights, mogao je i GlavaĹĄ ukinuti Ustav :-D
ali glavaĹĄ nije tako visok i nema cilindar...
Robierre de Cochon
27-10-2006, 16:21
Postoje 3 opcije:
a) U Hrvatskoj su svi Srbi bili ugroŞeni i suoèeni s ubojstvima i torturom.
b) Srbi su za likvidaciju bili birani prema sluèajnom uzorku
c) Likvidirani su Srbi koji su stvarno ili potencijalno djelovali petokolonaĹĄki ili otvoreno agresorski.
kombinacija a b i c.
pretezito b...posebno u slucajevima Osijeka, Gospica, Siska itd.
a - mozda, ne bih znao, ali sigurno ne u svim dijelovima Hrvatske jednako.
c na cijelom ratnom podrucju.
konzerva
27-10-2006, 16:24
[color=red]kombinacija a b i c.
pretezito b...posebno u slucajevima Osijeka, Gospica, Siska itd.
a - mozda, ne bih znao, ali sigurno ne u svim dijelovima Hrvatske jednako.
c na cijelom ratnom podrucju.
zaĹĄto misliĹĄ?
prema saznanjima koje ja imam (a informacije su dosta pouzdane,hho i dr.) uglavnom je bilo c ali s time da ne moĹžeĹĄ ti "potencijalnog" neprijatelja ili izdajicu imat.
Robierre de Cochon
27-10-2006, 16:30
zaĹĄto misliĹĄ?
prema saznanjima koje ja imam (a informacije su dosta pouzdane,hho i dr.) uglavnom je bilo c ali s time da ne moĹžeĹĄ ti "potencijalnog" neprijatelja ili izdajicu imat.
nemam osobnih saznanja tj da se nesto desilo osobama koje ja znam....uglavnom, su mi poznati slucajevi iz medija...poput pakracke poljane, lore, ubojstva u gospicu, sisku, osijeku, obitelj zec u zagrebu itd.
doduse, kad spominjes hho, prije mozda poal godine sam naletio na jednu knjigu svjedocanstava ljudi koji su preko noci izbacivani iz stanova u koje su se useljavali lokalni serifi ili vojnici...toga je bilo jako puno i po gradovima gdje nije bilo rata...
konzerva
27-10-2006, 16:35
nemam osobnih saznanja tj da se nesto desilo osobama koje ja znam....uglavnom, su mi poznati slucajevi iz medija...poput pakracke poljane, lore, ubojstva u gospicu, sisku, osijeku, obitelj zec u zagrebu itd.
doduse, kad spominjes hho, prije mozda poal godine sam naletio na jednu knjigu svjedocanstava ljudi koji su preko noci izbacivani iz stanova u koje su se useljavali lokalni serifi ili vojnici...toga je bilo jako puno i po gradovima gdje nije bilo rata...
za ovo prvo morať uzet u obzir da novine jako èesto nisu relevantan izvor informacija. i kad kaŞem hho da pojasnim, govorim o razdoblju prije puhovskog i o istraŞivanjima koja su provoðena po osloboðenim teritorijima RH.tada se veÌ doťlo da mnogih tuŞnih saznanja o postupcima prema dijelu srpskog stanovniťtva.
za ovo drugo,tu se slaŞem.osobno poznam jednog èovjeka kojeg su 91 izbacili iz stana jer mu je otac bio vojna liènost u jna,a èinjenica da je taj momak ostao Şivjeti u hrvatskoj i èak nastupao za reprezentaciju hrv 1991.godine nije im znaèila niťta. odselio se u inozemstvo i vratio pred par godina. sve skupa jako tuŞno
nestorov
27-10-2006, 19:38
za uhiÌenje glavaťa je najzasluŞniji HDZ.njima je uzeo ohoho glasova u slavoniji,gdje je HDZ glavni bio,postao je "prelajav".ni on sam se nije nadao da Ìe ga ikad uhitit,al jebiga,posvaðao se s partijom.politièka jest to odluka,ali bi definitivno se trebalo to sve istraŞit.i joť dosta toga.jer ovo ťto je glavať radio je sramotu za Hrvatsku i sve poťtene branitelje....ali ono ťto mi je fascinantno u cijeloj toj prièi-svi ťute.ajde,malo HSP neťto kaŞe,braniteljske udruge su sve na lancu (drŞi ih HDZ),nikakvih prosvjeda...ajd,recimo da se uhiÌenje za mandata SDP-a dogodilo.ajme.tri kuma odma turneja,jugoudbaťki lobi zatvara glavaťa,oni su protiv rvacke,nostalgièari,tito im se ukazao u snu i to pokrenuo.
ovo smeĂŚe od sanadera je 2001. na rivi pljuvalo po sdp-u,nikad ne damo gotovinu,zastave ndh se vijore,narod klica za hdz.ko ga je strpal u haag?-hdz.ko glavaĹĄa trpa u zatvor-hdz.i sve mirno.svi ĹĄute.vjera u partiju,rvacku demonsku zajednicu,ĹĄto partija veli,ja prihvaĂŚam,ĹĄto partija naredi,ja slijedim...
sad bi glavať trebao ko petraè i sve ostale povuèi....reÌi o milijardama koje su pokrali gamad,tajnim raèunima,zloèinima.....
Ante Gotovina
27-10-2006, 19:41
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 7/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/662877/index.do)
Brane, Brane, svi smo za te.... :smt038
*SUPERMAN*
27-10-2006, 23:02
Cheney: Water torture is OK
http://www.newsobserver.com/114/story/502855.html
Ante Gotovina
28-10-2006, 00:33
Cheney: Water torture is OK
http://www.newsobserver.com/114/story/502855.html
Ma ne, bolje da dovedu gorana i jednog prevoditelja pa neka im prièa o nogometu. Brijem da Ìe svi progovoriti u rekordnom roku... :smt042 :smt043 :smt044
Jebate, taj waterboarding je neťto odvratno. Prizno bih bilo ťto da me tak muèe. Da me reŞu na Şivo nebi bilo gadno ko ovo.
Jebate, taj waterboarding je neťto odvratno. Prizno bih bilo ťto da me tak muèe. Da me reŞu na Şivo nebi bilo gadno ko ovo.
inace ak nekog zanima:
http://www.youtube.com/watch?v=4Fk1uE1SPOo
u toj metodi iskoristava se urodjeni ljudski strah od utapanja
GlavaĹĄ treba pozvati Cheneya za svjedoka obrane :lol: :badgrin:
Insomniac
28-10-2006, 11:55
inace ak nekog zanima:
http://www.youtube.com/watch?v=4Fk1uE1SPOo
u toj metodi iskoristava se urodjeni ljudski strah od utapanja
posebno djelotvorno kod arapa
navodno
Robierre de Cochon
30-10-2006, 15:32
za uhiÌenje glavaťa je najzasluŞniji HDZ.njima je uzeo ohoho glasova u slavoniji,gdje je HDZ glavni bio,postao je "prelajav".ni on sam se nije nadao da Ìe ga ikad uhitit,al jebiga,posvaðao se s partijom.politièka jest to odluka,ali bi definitivno se trebalo to sve istraŞit.i joť dosta toga.jer ovo ťto je glavať radio je sramotu za Hrvatsku i sve poťtene branitelje....ali ono ťto mi je fascinantno u cijeloj toj prièi-svi ťute.ajde,malo HSP neťto kaŞe,braniteljske udruge su sve na lancu (drŞi ih HDZ),nikakvih prosvjeda...ajd,recimo da se uhiÌenje za mandata SDP-a dogodilo.ajme.tri kuma odma turneja,jugoudbaťki lobi zatvara glavaťa,oni su protiv rvacke,nostalgièari,tito im se ukazao u snu i to pokrenuo.
ovo smeĂŚe od sanadera je 2001. na rivi pljuvalo po sdp-u,nikad ne damo gotovinu,zastave ndh se vijore,narod klica za hdz.ko ga je strpal u haag?-hdz.ko glavaĹĄa trpa u zatvor-hdz.i sve mirno.svi ĹĄute.vjera u partiju,rvacku demonsku zajednicu,ĹĄto partija veli,ja prihvaĂŚam,ĹĄto partija naredi,ja slijedim...
sad bi glavať trebao ko petraè i sve ostale povuèi....reÌi o milijardama koje su pokrali gamad,tajnim raèunima,zloèinima.....
suti...i rodjenu mater bi zatvorili kad je rijec o moci i lovi.
to je jedna velika mafija.
sex i sanader sigurno na vecer ne mogu zaspati zbog brige za ubijene civile. mos mislit. :roll:
*SUPERMAN*
02-11-2006, 15:01
Bruxelles nije od Ljubljane zatraĹžio da ulazak Hrvata u Sloveniju uvjetuje pokazivanjem putovnice.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 5/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/666045/index.do)
Pravi Hrvat i tako nikad ne prolazi kroz Sloveniju, u Austriju ide preko Maðarske a u Italiju brodom :lol: :lol:
Ante Gotovina
02-11-2006, 15:10
Ma, ionako je nije teťko zaobiÌi, mali jaèi skok i veÌ si u Austriji :-D
Ante Gotovina
04-11-2006, 00:23
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=331720
Hebemti dikobraza, daj se obrij viĹĄe jednom. MoĹžda ti tada neĹĄto pametno ispadne iz usta...
Dikobraza bi trebalo zacementirati naťièkim cementom da ne èujemo viťe nijednu debilanu iz njegovih usta... "Pa ja aboliro jednog èetnika i ispo skandal, majku im ustaťku, seronje jedne".
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=331720
Naravno da se ljudi bune kretenu.....!!................Pomilovao si najmanje 50 onih koji su dizali oruzje, ubijali i klali po Hrvatskoj.........!!.............Da se mene pita od onih balvana koje su podizani napravili bi vjesala od Vukovara preko Zagreba do Dubrovnika.........pa adio.............ali ne pita se...... :cry:
Ja bih sve pobunjenike lijepo rijesio k'o Rimljani Spartaka :-D Autocesta Zagreb-Split bi dobila novo znacenje :-D
(ne slusajte me, previse ucim rim) :lol:
http://index.hr/clanak.aspx?id=331769
Vidi se ĹĄta je pravi Hrvat, ni Ĺživot u Americi ne mijenja neke navike :lol:
Zanimljivo je kako sad ima ĹĄansu za pobjedu zato ĹĄto mu je protukandidat dobio moĹždani udar. :badgrin: Polomio sam se od smijeha kad ga je MiliĂŚ intervjuirao, i kad je ovaj iznosio program te kao glavni problem iznio korupciju koja ih je koĹĄtala oko 200 milijuna dolara. Na to MiliĂŚ pita : To je vama puno? :smt043
*SUPERMAN*
05-11-2006, 14:40
Sadam Husein osuðen na smrt vjeťanjem!
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... a,49097.jl (http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2006,11,5,sadam_presuda,49097.jl)
Insomniac
05-11-2006, 14:42
Ja bih sve pobunjenike lijepo rijesio k'o Rimljani Spartaka :-D Autocesta Zagreb-Split bi dobila novo znacenje :-D
(ne slusajte me, previse ucim rim) :lol:
u tom slucaju bi ja otvorio obrt za uvoz drvne grade,jer ne bi bilo stabala u RH za taj posao
Insomniac
05-11-2006, 14:43
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... a,49097.jl (http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2006,11,5,sadam_presuda,49097.jl)
glupost.
sad ce samo napraviti od njega mucenika. On ce na kraju svog zivota "pronaci" islam,iako nikad nije bio vjernik,i ostat ce zapamcen kao heroj otpora portiv amera
Sad ĂŚe liberalni mediji plakati za Sadamom...
Ante Gotovina
05-11-2006, 16:58
Ma trebalo bi Busha osuditi, i to na guĹĄenje naftom... :smt068
Ma trebalo bi Busha osuditi, i to na guĹĄenje naftom... :smt068
Cemu trositi naftu kad se taj degenerik skoro ugusio dok je jeo perece :-D
Lucius Veratius
06-11-2006, 01:09
glupost.
sad ce samo napraviti od njega mucenika. On ce na kraju svog zivota "pronaci" islam,iako nikad nije bio vjernik,i ostat ce zapamcen kao heroj otpora portiv amera
Upravo to.
Smrtna kazna je pravedna s obzirom na gadosti koje je èinio, no ja bih raðe da je osuðen na doŞivotni zatvor bať zbog razloga koje si naveo.
šola-braveheart
06-11-2006, 10:08
da li je suddstvo krivo za cijelo stanje u nasoj drzavi?
npr.mozete procitati crnu kroniku i stalno naci tipove koji imaju na desetke kazn.prijava,a uopce nisu u zatvoru
ajmo ne pricati gluposti i ne koristiti naftu i autocestu u ovakvom kontekstu ;)
Ante Gotovina
06-11-2006, 10:25
ajmo ne pricati gluposti i ne koristiti naftu i autocestu u ovakvom kontekstu ;)
Ok then, back on topic... :-)
Evo da se malo pohvalim,danas sam vidio presidentea u posjetu naťem faxu. Nisam ni slutio èemu ovaj nenadani dolazak, a onda skuŞim da je danas dan fakulteta i nema predavanja... :?
Inaèe, osiguranje skoro pa nikakvo, samo nekoliko starijih strièeka na ulazu i kod stepenica na katovima.
Tkach, propustio si priliku da upoznaĹĄ svog idola :-D
Damnit, sad moram èekati iduÌu kafu s graðanima...
A nu ovih pravoslavnih ustaĹĄa:
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... i,49247.jl (http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,11,6,glavas_srbi,49247.jl)
To je joť jedan prilog tezi da su ubijani petokolonaťi i agresori, ťteta ťto se nije akcija Selotejp malo proťirila i na razne domaÌe smutljivce, sad bi imali èitljivije medije i zdravije druťtvo...
To je joĹĄ jedan prilog tezi da su ubijani petokolonaĹĄi i agresori,
Nije mi sad jasno, jel on odgovoran za ta ubojstva, ali je "nevin" jer se radi o Srbima ili uopÌe nije kriv nego je njegova tajnica sve organizirala samoinicijativno? Mislim da viťe ťanse ima s obranom da niťta nije znao, nať kazneni zakon ne poznaje institut kojim bi se opravdalo sipanje kiseline u usta, bez obzira o kome se radilo. Prièa o ubijanju "petokolonaťa" osigurat Ìe mu bar 20 godina robije.
Nije mi sad jasno, jel on odgovoran za ta ubojstva, ali je "nevin" jer se radi o Srbima ili uopĂŚe nije kriv nego je njegova tajnica sve organizirala samoinicijativno?
Kad sam ja govorio da je tajnica sve organizirala ili ťtoveÌ? Ja sam uvjeren da je Glavať organizirao likvidacije srpskih douťnika, pobunjenika i petokolonaťa, ťto je bila nuŞnost u onodobnoj situaciji i ekoloťki svjesno postupanje. "U pripremi realizacije plana tajno izvrťiti likvidaciju krajnje ekstremnih liènosti" - ovo je citat zapovijedi jednog èasnika JNA i HV-a, lieblinga ljevièarskih medija.
Mislim da viťe ťanse ima s obranom da niťta nije znao, nať kazneni zakon ne poznaje institut kojim bi se opravdalo sipanje kiseline u usta, bez obzira o kome se radilo. Prièa o ubijanju "petokolonaťa" osigurat Ìe mu bar 20 godina robije.
Ne bi se ĹĄtel meĹĄat, nit sam GlavaĹĄ nit sam njegov odvjetnik. Ĺveliki kuracto se tièe raznoraznih pozitivnopravnih odredbi, volim citirati druga Tita (da, dobro ste proèitali :-D ) koji je rekao da se zakona ne treba drĹžati kao pijan plota.
MoŞda suðenja na kraju ni ne bude, ako Glavať nastavi sa ťtrajkom. :-D
konzerva
07-11-2006, 11:01
MoŞda suðenja na kraju ni ne bude, ako Glavať nastavi sa ťtrajkom. :-D
slobo taktika- crkni prije i sve ih zezneĹĄ
Ante Gotovina
24-11-2006, 19:33
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 5/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/683315/index.do)
Predsjednik Stjepan MesiĂŚ kandidat je za DrĹžavnika godine, priznanja koje dodjeljuje bruxelleski tjednik European Voice. ObrazloĹženje MesiĂŚeve kandidature je da je âbio spreman suprotstaviti se javnome mnijenju i predati bjegunca generala Antu Gotovinu meðunarodnoj pravdiâ.
Za drugo nas i ne mogu pohvaliti izvana nego cinkanje vlastitih generala. Mogli su komotno stavit Salamandera zajedno s bradonjom u paket pa bi slika bila potpunija...
Uuuuu, ja se joĹĄ nadam Nobelovoj nagradi za mir zbog doprinosa "stabilizaciji regiona"... MoĹžda kad zavrĹĄi mandat.
Ante Gotovina
02-12-2006, 18:09
http://www.index.hr/slika.aspx?url=imag ... s_gif1.gif (http://www.index.hr/slika.aspx?url=images2/glavas_gif1.gif)
Zabranjeni intervju Branimira GlavaĹĄa...
*SUPERMAN*
02-12-2006, 20:17
Prekinuta istraga protiv GlavaĹĄa, danas izlazi iz pritvora
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 0/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/688850/index.do)
Ante Gotovina
03-12-2006, 00:06
Svaka èast Glavaťu, znao sam da Ìe pokazati snagu i odluènost pravog hrvatskog branitelja i izdrŞati sav pritisak. Joť samo da dobijemo bitku na sudu, i poťaljemo èitavu bandu crvenu u penziju...
fat drummer
03-12-2006, 00:08
njaha, kolabrirao je... koja curica, isus je 40 dana bio na vrelom suncu i nije pio èajeve pa nikome niťta.
isus:glavaĹĄ - 1:0
Ante Gotovina
03-12-2006, 10:45
Moralni pobjednici su obojica jer su uspjeli u svojem naumu, a luzeri oni koji zelene od jali i smeta im ĹĄto takvi ljudi postoje...
fat drummer
03-12-2006, 10:54
teoretski glavaĹĄ nije uspio u svom naumu... i dalje Ĺživi u ovoj drĹžavi. koji je to kreten, i to pompozni kreten.
izmeðu Şivota u ovakvoj drŞavi i smrti biram smrt.
jebote, na svijetu ima joť bar 200 drŞava seronjo! joť jedan pavijan koji ne shvaÌa razliku izmeðu optuŞbe i osude, joť jedan tip osobe poput ťeťelja koji u nedostatku argumenata poseŞe za ťouom.
pritvor je bio najmanja politièki relevantna vijest u cijelom ovom sluèaju, ťto se izrodilo iz njega (optuŞbe, laŞi, osude dojuèeraťnjih kolega i partnera iz stranke) je sramota ne samo za glavaťa koji je to inicirao poput najveÌe kukavice (di si bio 2001. s tim optuŞbama o plemeniti branitelju iz èijih oèiju sjaji dobrota i moral kojim si branio ovu drŞavu?) kao ťto i ťeťelj opstruira svoj suðenje.
isto sranje, samo druga drĹžava...
Ante Gotovina
03-12-2006, 11:06
Zasad je djelomièno uspio - puťten je iz pritvora i branit Ìe se sa slobode, ostaje joť samo da dobije bitku na sudu.
A ja se samo pitam gdje je dosad bilo drĹžavno odvjetniĹĄtvo sa svojim selotejopima i garaĹžama cijelo to vrijeme. 15 godino niko niĹĄta i vidi vraga - GlavaĹĄ izlazi iz stranke, osipa paljbu po HDZ-u - iznenada se otvara Pandorina kutija, proradi sudstvo, drĹžavno odvjetniĹĄtvo i profunkcionira ĹĄpravna drĹžava. Damnit, pa onda smo stvarno spremni za EU...
fat drummer
03-12-2006, 11:11
ko ťto rekoh - teťko mu je Şivjeti u ovakvj drŞavi. kakvoj to branimire? drŞavi u kojoj si poènio kazneno djelo da bi doťao na vlast i time izigrao demokratski poredak? kao i sanader, ťeks itd? jebote, neÌu ni ja Şivjeti u takvoj drŞavi.
za 2 dana glavas ce vec drzat skupove i davat intervjue u osijeku, sve po starom, zalosno ali istinito
da nije rijec o glavasu vec o nekom obicnom ubojstvu, nebi taj bio pusten zato sto psihiloski ne bi mogao pratiti sudenje!!
i koji je to izgovor! GEEES.... vidim da kak nije mogao pratiti sudenje, smijesak na licu od uha do uha cim je dosao u osijek,ZALOSNO!
ne bi se taj ubio izgladnjivanjem kad smo vec kod toga, nije taj tip, voli previse sebe...
sad postoji opsnost da ĂŚe svi pokuĹĄati tako neĹĄto...
uopÌe nemam neko miťljenje o glavaťu, ali Şivciraju me uvijek takvi cirkusi i privilegije... ako nije kriv èega se boji?
zaĹĄto bi on bio izuzet iz "pravne drĹžave"?
sad postoji opsnost da æe svi pokušati tako nešto...
uopæe nemam neko mišljenje o glavašu, ali živciraju me uvijek takvi cirkusi i privilegije... ako nije kriv èega se boji?
zašto bi on bio izuzet iz "pravne države"?
exactly my point
Ante Gotovina
03-12-2006, 15:13
sad postoji opsnost da ĂŚe svi pokuĹĄati tako neĹĄto...
uopÌe nemam neko miťljenje o glavaťu, ali Şivciraju me uvijek takvi cirkusi i privilegije... ako nije kriv èega se boji?
zaĹĄto bi on bio izuzet iz "pravne drĹžave"?
Zbog politièkog pritiska vlasti na drĹžavno odvjetniĹĄtvo i sudstvo, to je veĂŚ toliko oèito da ne treba troĹĄiti suviĹĄne rijeèi. Kroje situaciju kako im volja, najprije Ĺveliki kuraceko kaĹže da ĂŚe HDz biti za ukidanje pritvora da bi slijedeĂŚi dan se dogodio kopernikanski obrat i na reakciju Salamandera iznenada promijenio miĹĄljenje. Oèiti dokaz da big boss u stranci nameĂŚe svoje stajaliĹĄte ostalim èlanovima - pa tko voli misliti drukèije, samo nek kaĹže i moĹže lagano kupit kofere...
fat drummer
03-12-2006, 15:22
dok je glavaĹĄ krao uz hdz hrvatska je bila prekrasna... dok je krĹĄio zakone uz blagoslov predsjednika vladae sve je bilo ejoukej... sada je hrvatska smeĂŚe. ma jel je? fakat model uzor branitelja i ponos i dika hrvatsktva
Ante Gotovina
03-12-2006, 15:32
Pa ipak mene zanima zaťto nitko nikad nije niťta pokrenuo protiv svih tih silnih ''lopova'' i ''kriminalaca''? 2000. je Raèan obeÌavao da Ìe cijelu politièku scenu oèistiti od ratnih profitera i lopova, pa ja ipak ne znam dal je itko ikad pokrenuo postupak protiv kojeg od spomenutih.
I ne znam kakve veze gospodarski kriminal ima sa tzv. sluèajevima selotejp i garaŞa... :roll:
fat drummer
03-12-2006, 15:38
govorim o kraði gasova a ne gospodarskom kriminalu... i sdp i hdz nemaju ni Şelje ni volje obraèunati se s gospodarskim kriminalom jer su jednako obeÌavali i jednako krali.
Zasad je djelomièno uspio - puťten je iz pritvora i branit Ìe se sa slobode, ostaje joť samo da dobije bitku na sudu.
Pa ne znam bas dal ce se branit sa slobode jer kad istraga opet krene o pritvoru ce se ponovno odlucivati.
Ante Gotovina
03-12-2006, 16:09
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 2/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/689032/index.do)
Evo ĂapiĂŚ je pravnik pa on moĹže reĂŚi :-D
bestijica
03-12-2006, 16:27
Pa ipak mene zanima zaťto nitko nikad nije niťta pokrenuo protiv svih tih silnih ''lopova'' i ''kriminalaca''? 2000. je Raèan obeÌavao da Ìe cijelu politièku scenu oèistiti od ratnih profitera i lopova, pa ja ipak ne znam dal je itko ikad pokrenuo postupak protiv kojeg od spomenutih.
I ne znam kakve veze gospodarski kriminal ima sa tzv. sluèajevima selotejp i garaŞa... :roll:
Bať zato mi pravi ljudi i ne glasamo za Raèana :-)
da, i glavaĹĄ ima super odvjetnike :roll:
kako netko opĂŚe moĹže predloĹžiti da se rasprava odvija u zatvorskoj bolnici?! da li se to ikad dogodili ili predloĹžilo?
ili su mislili da ĂŚe za glavaĹĄa napraviti iznimku?
Sluèaj Glavať je pravno jako jako jednostavan...
No medijski i politièki zajeban...
Naime, ako je imunitet nekom zastupniku ukinut... i sad neÌu ulaziti u razloge zaťto je ukinut jer je to stvar politike... onda zastupnik postaje graðanin kao i svaki drugi... podloŞan kaznenom progonu..
A ako je graðanin osumnjièen za teťko kazneno djelo (kaŞnjivo kaznom zatvora od preko 12 godina) onda mu se moŞe odrediti pritvor... osim ovog pritvorskog razloga... Glavať je konkretno imao joť jedan, a to je utjecanje na svjedoke... mislim, ak se troje svjedoka javi da im se prijeti... onda utjecanje postoji... i treba pritvoriti osumnjièenog...
Ne razumijem niti Glavaťev ťtrajk glaðu niti to kako se nitko, ali bať nitko, u medijima nije sjetio prouèiti malo ZKP ili pitati nekoga tko neťto o tome zna buni li se Glavať opravdano... ne... bilo je isplativije od njega raditi muèenika... kako medijima tako i samom Glavaťu...
Osumnjièen je... vodi se istraga... ako je nevin... onda nema razloga za ťtrajkove glaðu i svu ovu medijsku pompu... ukidanje imuniteta je bila politièka odluka i dotada se moglo raspravljati o tome je li to ili nije opravdano...(po mom miťljenju kad se nekog sumnjièi za ratni zloèin, ili bilo koje drugo teťko kazneno djelo, apsolutno je opravdano... ali to sad nije bitno...) ali sada kad je stvar u rukama pravosudnih tijela... nemamo ťta raspravljati... zakonski tekstovi su prilièno jasni... a posebice ZKP i KZ...
A idiotska pitanja zaťto ga se prije nije progonilo... ne znam treba li to uopÌe komentirati... ali reÌi Ìu samo... zar je to uopÌe bitno? Nije li nam u interesu da se svi zloèinci kazne? Nepravedno je ťto neki bivaju progonjeni, a drugi ne... ali jebiga... bolje iťta nego niťta...
Nadam se da Ìe Glavať imati pravedno suðenje i da pravosudni sustav neÌe zakazati i pokleknuti pred politièkim i medijskim pritiskom... bio bi to jasan pokazatelj da ova drŞava napokon poèinje sazrijevati...
Ante Gotovina
03-12-2006, 17:06
Zreli smo mi veÌ odavno za Europu, naroèito kad se malo usporedimo i vidimo tko je sve unutra. Samo joť treba sve generale predati sudu i srbima izgraditi kuÌe pa da dobijemo konaèni blagoslov...
Zreli smo mi veÌ odavno za Europu, naroèito kad se malo usporedimo i vidimo tko je sve unutra. Samo joť treba sve generale predati sudu i srbima izgraditi kuÌe pa da dobijemo konaèni blagoslov...
ali stvarno mi nije jasno kako moĹžeĹĄ tako neĹĄto govoriti...
predaja generala... opet na tu temu... ustvari je slièno kao i sluaèaj glavať... ako netko nije kriv nema se èega bojati, nije kao da ih mi predajemo nekom da ih ubije...
a za ovo sa srbima opĂŚe ne znam ĹĄta bi napisala :roll:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/689032/index.do
Evo ĂapiĂŚ je pravnik pa on moĹže reĂŚi :-D
Je, on je uvjeren.
To je, ko sto se zna, nepobitan argument :lol:
Ante Gotovina
03-12-2006, 18:59
ali stvarno mi nije jasno kako moĹžeĹĄ tako neĹĄto govoriti...
predaja generala... opet na tu temu... ustvari je slièno kao i sluaèaj glavať... ako netko nije kriv nema se èega bojati, nije kao da ih mi predajemo nekom da ih ubije...
a za ovo sa srbima opĂŚe ne znam ĹĄta bi napisala :roll:
Mogu s punim pravom takvo ťto reÌi jer ovi koji nam sude ťto smo branili svoje su pobili ljudi koliko ima u 5 Hrvatski kroz svoje imperijalistièke pohode nastojeÌi ''primitivne narode'' nauèiti viťoj kulturi. Al jebiga, ljudi nikako da shvate, pa daj ih nabij nekoliko na kolac pa moŞda Ìe se onda nauèiti pameti. I nikom niťta.
Da ne idem sad u povijest i nabrajam, dovoljno je pogledati u danaťnjicu gdje Ameri *mile kekin mode on* ťalju momke jake s nuklearnim ganom da tamane divljake tamo po Iraku *mile kekin mode off*. I ja bih dodao joť - ťire demokraciju po svijetu. Uzmu tu i tamo pokoju kap nafte, al ljudi moji ťto je to naspram èinjenici da su joť jedan narod izveli iz tmine neznanja.
I sad vi Hrvati lijepo potpiťite da neÌete naťe vojnike anðelèiÌe izruèivati meðunarodnim isntitucijama, predajte vaťe generale gdje je takvim koljaèima i ubojicama mjesto, vratite pobunjenike gdje su bili prije - takvo ťto im viťe nikad neÌe pasti na pamet i moŞete u EU i NATO.
Ne, zaboravio sam, morate joĹĄ rasprodati otoke i hotele i ispunili ste sve uvjete... =D>
fat drummer
03-12-2006, 21:35
@ante_heroj - koliko je generala hrvatska dosada izruèila?
Ante Gotovina
03-12-2006, 22:57
Ako raèunamo one koje je Hrvatska izruèila, protiv kojih je bila podignuta optuŞnica, ali nasreÌu nisu vidjeli Haag zbog prerane smrti, kao i one izvan RH koji su izruèeni, kao i one kojima sami sudimo - dobit Ìemo lijepu cifru...
Imena kao ĹĄto su Ăermak, Markaè, Bobetko, Gotovina, BlaĹĄkiĂŚ, Norac, Ademi, GlavaĹĄ - neka me netko nadopuni, dovoljno govore o tome kakav je naĹĄ vlastiti stav prema Domovinskom ratu. Jer ova sva imena predstavljaju vrh hrvatske zapovjednièke elite u Domovinskom ratu....
I, bojiť li se da su krivi pa da se viťe neÌe vratiti u drŞavu, ili misliť da su nevini i da Ìe to dokazati na sudu? I, uostalom, kako ti uopÌe pada na pamet usporeðivati Ameriku i Hrvatsku? :roll:
Ante Gotovina
03-12-2006, 23:29
jbg, zaboravio sam da su Ameri iznad zakona. Sad sam se sjetio... :?
Ameri su kao brutalni murjak koji mlati kako mu padne na pamet jer si se "odupirao uhiĂŚenju". A Hrvatska je kao neki siromah koji je optuĹžen da je ukrao Ĺžvaku i sad ga pretresaju do gole koĹže na stanici. Ako ne ode na stanicu, dobit ĂŚe batina od tog murjaka. Otprilike.
Insomniac
03-12-2006, 23:39
nisu stari rimljani bili ludi
Quod licet Iovi, non licet bovi
fat drummer
04-12-2006, 00:34
@ante- Hrvatska nikada nije izruèila niti jednog generala.... Svi su poťli tamo dragovoljno osim Gotovine koji je uhiÌen van hrvatskog teritorija. Toliko o teoriji da su hrvatski generali odbaèeni prezreni.
konzerva
04-12-2006, 13:39
govorim o kraði gasova a ne gospodarskom kriminalu... i sdp i hdz nemaju ni Şelje ni volje obraèunati se s gospodarskim kriminalom jer su jednako obeÌavali i jednako krali.
evo da se slaĹžemo jednom!
dr.Mitch
04-12-2006, 18:53
Ok, ja se isto slaŞem da su uvijek pobjednici sudili poraŞenima i da nije u redu da nama sude ljudi koje sebe ne Şele sudit za ista sranja. Ali opet, ako je glavať uistinu branio hrvatsku na naèin da je zapovijedao ubijanje civila, nareðivo da piju kiselinu iz akumulatora i tako...onda nek pederèina ide u zatvor, jer je bacio ljagu i na mog oca, i strica i ujaka koji su bili u ratu od prvog dana i borili se za slobodu, a ne sadistièki iŞivljavali. I svaki general koji je provodio etnièko èiťÌenje oblatio je rat. Nek se sudi pojedincima, ali cijelom ratu i hrvatskoj - to nikako.
Glavaťevi odvjetnici tuŞili ButkoviÌa zbog prisile prema pravosudnom duŞnosniku. Ako nekoga treba zatvoriti zbog prisile prema pravosuðu onda je to sam Glavať. Osim toga, dobar tekst je napisao ButkoviÌ, poziva na ťtrajk glaðu Srðana Mlaðana, za kojeg kaŞe da je ubio manje ljudi od Glavaťa.
dobar tekst je napisao Butkoviæ, poziva na štrajk glaðu Srðana Mlaðana, za kojeg kaže da je ubio manje ljudi od Glavaša.
hehe dobar je
fala bogu da nemamo angloamericki pravni sustav inace bi ovo otvorilo vrata svim drugim kriminalcima da se pozovu na strajk gladu i da ih lijecnik nakon mjesec dana strajka proglasi nesposobnim za sudenje i sud potom prekine istragu...
Robierre de Cochon
05-12-2006, 09:52
i sta sad, kad dodje doma ce pocet jesti - pa kad nabaci koju kilu nazad u remetinac? :badgrin:
nestorov
05-12-2006, 14:39
i sta sad, kad dodje doma ce pocet jesti - pa kad nabaci koju kilu nazad u remetinac? :badgrin:
a cuj,vrijeme kolinja jeste upravo.kobasice,kulen,èvarci,peèenja.majku im hebem udbaťku,bať pustili èovjeka sad vanka kad tolko toga finog ima za mezit,pa da se udeblja...banda jugoslovenska....
Robierre de Cochon
05-12-2006, 16:26
a cuj,vrijeme kolinja jeste upravo.kobasice,kulen,èvarci,peèenja.majku im hebem udbaťku,bať pustili èovjeka sad vanka kad tolko toga finog ima za mezit,pa da se udeblja...banda jugoslovenska....
Nevezano uz temu, to me podsjetilo na zenu u Vrapcu, kad sam bio...inace je ubila susjeda sa sjekirom na spavanju (ali nebitno sad).
Uglavnom, prica ona nama o svojoj djeci, suze u ocima i tako...al jebiga zena je raskasapila covjeka na spavanju!!! Anywayz kaze doktorica: U subotu cemo je pustiti doma, ona je inace iz Slavonije, sad je vrijeme kolinja... Ne znam da li je to bio crni humor, ali brijem da nije jer oni jedva cekaju da ih potjeraju iz bolnice...ionako stalno dolaze novi pacijenti, a nema slobodnih kreveta. :smt107
Nevezano uz temu, to me podsjetilo na zenu u Vrapcu, kad sam bio...inace je ubila susjeda sa sjekirom na spavanju (ali nebitno sad).
Uglavnom, prica ona nama o svojoj djeci, suze u ocima i tako...al jebiga zena je raskasapila covjeka na spavanju!!! Anywayz kaze doktorica: U subotu cemo je pustiti doma, ona je inace iz Slavonije, sad je vrijeme kolinja... Ne znam da li je to bio crni humor, ali brijem da nije jer oni jedva cekaju da ih potjeraju iz bolnice...ionako stalno dolaze novi pacijenti, a nema slobodnih kreveta. :smt107
ima jedna u mojem selu :lol: :lol: :lol: (meni treba malo za smijeh :-D ), i gle me opet se kreveljim :lol: :lol: ..no dobro... :roll:
uglavnom, kad sam bila mala je dolazila k nama i sivala meni i sestri neke lude torbice i bila je bas draga...
kasnije sam saznala da njezin muz je godinama zlostavljal i jednu noc ga napila ko svinju, uzela sjekiru, srezuckala ga na komadice a onda pozvala murju...
i dan danas je vidam, malo voli popiti i glasno pricati al draga gospoda
nestorov
05-12-2006, 17:30
a joooj,vidi drage osobe.ona je i tada mislila na muĹža,ne ubijaj bez prethodne anestezije,pa ga napila ko svinju,da ne osjeti rezuckanje...
i joť obavila graðansku duŞnost i pozvala naťe revne èuvare javnog mira i reda.
ĹĄmrc,ĹĄmrc...
a joooj,vidi drage osobe.ona je i tada mislila na muža,ne ubijaj bez prethodne anestezije,pa ga napila ko svinju,da ne osjeti rezuckanje...
i još obavila graðansku dužnost i pozvala naše revne èuvare javnog mira i reda.
šmrc,šmrc...
pa ti velim, draga gospoda... :-D
Insomniac
05-12-2006, 19:21
Samo Şelim reÌi da je ovaj sluèaj pun nelogiènosti, i da se radi loťe i traljavo! Jednako kao i u ponovljenom suðenju Petraèu gdje je odvjetniťtvo osim Zagorca joť uvijek nije naťlo niti jednog svjedoka koji bi rekao : Jest, Hrvoje Petraè je kriv. To je naprosto nesposobnost pravosuða.
Kako ne,Slobodna Dalmacija je objavila ekskluzivne transkripte razgovora u kojima Petraè sa Malte naruèuje uzorke tekuÌeg sapuna koji moraju proci preko Vele Luke.
Ako to nije priznanje,ja neznam ĹĄto jest :badgrin: :-D
Jadna li je ova drzava :(
Robierre de Cochon
06-12-2006, 09:30
1.Ne.
2.Da (zbog utjecaja na svjedoke, a onda i zbog tezine kaznenog djela)
3.Strajk gladju ne znaci da je procesno nesposoban. Mogli bi recimo svi okrivljenici prema kojima se trenutno vode postupci krenuti u strajk gladju, pa neka ih fino puste doma, prekinu istrage, a suci nek odu na skijanje. Pravna drzava.
fat drummer
06-12-2006, 09:40
glavať je velika curica u lakiranim cipelicama i ruŞièastoj haljinici od pliťa... kriv je kao psiÌ koji stoji pokraj hrpice dreka i gleda vas tuŞnim bob-rock-me-silovao pogledom.
nadam se da Ìe i ťeks i sanader zavrťiti u zatvoru te Ìe fino moÌi osnovati zatvorsku stranku u kojoj Ìe im se pridruŞiti i radimir èaèiÌ.
nakon ove racionalne i razumne analize pridodajem:
ne glavať ne bi bio u buksi da je joť u hdz-u, ťto ne znaèi da nije kriv, nego da je drŞava u falusu.
takoðer smatram da mu je pritvor pravilno odreðen, jer ipak ne moŞemo se ravnati po haagu. naime, haag vjerojatno nema hrvatsko pozitivnopravo kao sustav prema kojem odreðuje pritvor.
i da, nije mu trebao biti ukniut pritvor jer se sam doveo u stanje nesposobnosti. a i sere kvake jer je oèito svjestan svega ťto se dogaða oko njega.
pitanje je hoÌe li prekinuti ťtrajk glaðu i opet zvrťiti u buksi ili Ìe glumiti isusa pa nastaviti gladovanjem dok mu se ne ukaŞe sotona
Robierre de Cochon
06-12-2006, 11:07
Citao sam malo prije clanak jednog slovenskog komentatora, prilicno dobro napisano, usporedjuje strajkove gladju seselja i glavasa. Je li slucajno da se to dogadja istovremeno i da se u oba dvije zemlje pokusava uvesti nekakava politicka kriza - kod njih s ciljem utjecaja na rezultate izbora u sijecnju (pobjeda radikala??), a kod nas na raspisivanje prijevremenih izbora i rusenja vlade (srecom tu su ekstremisticke opcije koje to podrzavaju trenutno na margini, ali ne treba iskljuciti promjene u hdz-u u slucaju Sanaderovog poraza na izborima).
funkymonoloko
06-12-2006, 11:21
Prljava Prljava :evil:
KaŞe Kurva i siðe s Politièara!!! :-D
A na to Ìe, politièar:e da nisam politièar nebi ti hmmm sa mnom BILA prljava aha :-D
Politika je :evil:
Ali ja ĂŚu biti veĂŚi :evil: Bok pravnici kako ste :-D :lol: 8)
Ante Gotovina
06-12-2006, 12:53
Judo, izdajnièe!
http://www.htnet.hr/vijesti/hrvatska/pa ... 70006.html (http://www.htnet.hr/vijesti/hrvatska/page/2006/12/06/0170006.html)
funkymonoloko
06-12-2006, 14:08
A fakat Izdajica
A svi Hrvatine
jeb sam mu ufff bolje neĂŚu :badgrin:
Robierre de Cochon
06-12-2006, 14:17
za 5 milijuna dolara ja bi i rodjenu mater poslo u Haag.
pa nije tamo lose...bar si na toplom, imas tri obroka, tenis i odbojku na pijesku vikendom...
funkymonoloko
06-12-2006, 14:20
Hmm koga prvo tuè i deleat
Izdajice ne voljim bilo to i za 100 000 000 :-D :lol: ali za 100 000 001 veĂŚ moĹže :lol: :lol: :-D :D :lol: :)
fat drummer
06-12-2006, 19:52
ali ťtrajk odrŞava tu procesnu nesposobnost... glavaťu kao da nije u interesu da dokaŞe svoju nevisnost ťto je èudno za èovjeka s toliko dokaza o svojoj nevinosti
fat drummer
06-12-2006, 20:12
nitko, ali postoji i neĹĄto zvano zloupotreba procesnih prava. jedno je lagati i ne davati iskaz ako sam optuĹžen, a drugo je praviti se nesposoban a onda okolo mahati i smjeĹĄkati se... ĹĄeĹĄelj barem namjerava umrijeti, po prvi puta u Ĺživotu nije pizda
konzerva
07-12-2006, 01:21
ĹĄeĹĄelj barem namjerava umrijeti, po prvi puta u Ĺživotu nije pizda
mislim da mu ego ne dopuĹĄta da doĹživi da ga proglase krivim, ĹĄto je neumitno ako ostane Ĺživ
Ma Seselj je ko Goering...radje bi crko nego dao im gusta da ga kazne...nije to hrabrost, nego obican kukavicluk. Pizdun se boji odgovarati za svoja djela
Robierre de Cochon
07-12-2006, 11:34
@ lenny
ad 2: Treba razlikovati pravo koje se primjenjuje na haskom sudu i pravo koje se primjenjuje pred hrvatskim sudovima. To nije isto pravo. Ovo prvo je pod snaznim utjecajem anglosaksonskog prava sto se vidi na primjeru kojeg si navela - cak i za najteze zlocine te mogu pustiti da se branis za slobode (znamo iz filmova i serija za jamcevine itd). Dakle, haski sud moze dopustiti obranu sa slobode ako procjeni da to nece negativno utjecati na postupak (moguci bijeg, utjecaj na svjedoke, prikrivanje dokaza itd) uz uvjet da vlada maticne drzave dade jamstvo za optuzenog (drzava garantira da ce se on pojaviti na sudjenju).
Hrvatsko pravo ima siroke razloge zbog kojih se odredjuje pritvor i lijepo su navedeni u ZKP-u - taksativno! Tezina pocinjenog djela je jedan od tih razloga, sasvim logicno odredjen jer je pocititelj teskog kaznenog djela u mogucnosti da utjece na svjedoke ili da pobjegne, da se ne pojavi na sudjenju, da opstruira postupak itd. Ja se ne slazem s nacelom koje ti zastupas da nekoga tko je optuzen za npr ubojstvo treba pustiti doma, pa da zivi normalan zivot i u slobodno vrijeme svrati do suda.
ad. 3. To je samoskrivljena nesposobnost. Svatko bi mogao odbijati jesti, pa da ga puste iz pritvora i prekinu postupak. Da li mozes zamisliti sto bi to znacilo za pravosudni sustav jedne zemlje?
Robierre de Cochon
07-12-2006, 15:06
@ lenny
Ustavni zakon o suradnji RH s medjunarodnim kaznenim sudom (ICTY) ne odredjuje da se na postupke pred hrvatskim sudovima primjenjuju pravila haskog suda. On predvidja postupak predvidjen Statutom toga suda za postupke koji se tamo vode, a ne ulazi u domacu jurisdikciju. Jedino se odluke toga suda smatraju dijelom hrvatskog pravosudnog sustava i kao takve, mogu se izvrsiti i u RH.
Nikako nije moguce primjenjivati Statut ICTY-a na kazneni postupak pred hrvatskim sudom. Tu se primjenjuje domace pravo (i ono strano pravo koje je izjednaceno s domacim, dakle medjunarodni ugovori potpisani, ratificirani i publicirani u skladu s Ustavom).
Primjena prakse stranog suda, koje spominjes, jos je veca znanstvena fantastika. Hrvatski sud ne mora slijediti ni svoju praksu, a kamo li praksu nekog medjunarodnog tribunala.
U pritvoru u Haagu nisu samo Milosevic i Seselj, ima ih puno vise, Gotovina recimo. Pustili bi oni i njega da se brani sa slobode da nije bjezao.
U hrvatskom pravu nema puno sanse da optuzeni za tesko kazneno djelo ostane izvan pritvora. Kad se to i dogodi, novine su pune natpisa tipa: "pustili silovatelja" (iako pred pravnom drzavom on nije silovatelj nego optuzeni da je pocinio to kaneno djelo), "ubojica na slobodi" (opet ignorantski novinari koji ne razlikuju pritvor od zatvora, postupa od pravomocne odluke) itd.
To sto je Glavas utjecao na svjedoke i na tijek postupka (objavljujuci podatke na svojoj we stranici) daje dovoljno sumnje da ce to ciniti i dalje. Kazes "svjedoci su ispitani", ali moras znati da se izjave dane u istraznom postupku ne smatraju nuzno dokazima. Postoji dio postupka koji se zove glavna rasprava i na kojoj se izvode dokazi na temelju koji sud mora nepristrano i na temelju zakona donijeti odluku.
I na kraju, kada govoris o pravu covjeka da se ubije, onda mislim da su covjeku dok mu je oduzeta sloboda, ogranicena mnoga prava, pa tako i pravo da odlucuje o svom zivotu. Zato se na pritvorenika pozorno prati, kontroliraju se predmeti koje unosi itd.
Robierre de Cochon
07-12-2006, 17:41
U pritvoru je ograničen čovjekovo pravo na Ĺživot i odlučivanje o vlastitom Ĺživotu? Ĺveliki kuracokirana sam!!! :shock:
U pritvoru nije ogranicenovo pravo na zivot jer je to ustavno pravo koje se ne moze ograniciti! Ali je ograniceno pravo da si oduzme taj zivot (ako uopce mozemo govoriti u pravu?!) - naime, kad si na slobodi, pretpostavljam da ti niko ne brani da se u svojoj sobici zakacis na luster - u zatvoru bas i nije tako, zar ne? Ne smijes nositi pojas, ne mozes drzati sredstva za brijanje - zar to nije ogranicenje s ciljem da se sprijeci okrivljenika da si oduzme zivot??
Svi propisi haaĹĄkog suda, pa tako i pravilnici o pritvoru, dio su hrvatskog prava.
Ne, ne, ne i opet ne. Pa ti se zezas ili sta? Znas li da je po Statutu haskog suda moguc dozivotni zatvor? To znaci da bi hrvatski sud mogao izreci tu kaznenopravnu sankciju iako je nema u KZ-u!! Pa ne ide to bas tako.
Ustavni zakon o suradnji s istim je organski zakon i istog je ranga kao i ZKP.
Ustavni zakon je po pravnoj snazi odmah ispod Ustava. Njegova je pravna snaga iznad svih hrvatskih zakona, pa cak i organskih. Prema tome ZKP ima nizu pravnu snagu od Ustavnog zakona. Ali ti opet izvrces krivi zakljucak: u Ustavnom zakonu o suradnji s ICTY-em nigdje ne pise to sto tvrdis. Pise nesto drugo. ;-)
Praljak je osnovao koncentracijski logor pa se ĹĄeta okolo...Ademi isto tako!
To ce presuditi sud, zar ne?
I btw, sudska praksa je izvor prava mili moj
U common law sustavima naravno. U sustavu kontinentalnog prava kakav je i hrvatski, sudska praksa je samo posredni izvor prava. :D
Praksa HaaĹĄkog suda izvor je prava u RH jer je zakonski izjednačena s praksom domaćih sudova.
Molim clanak ustavnog zakona gdje to pise. Hvala. :-)
Robierre de Cochon
08-12-2006, 10:49
Jel sad jasno zaĹĄto ne moĹžemo izireći doĹživotni zatvor?
Uostalom, to ti piĹĄe i u Krapčevoj knjizi pod Pravni izvori gdje čovjek fino piĹĄe da su njihovi Statuti i pravilnici dio naĹĄeg prava od donoĹĄenja ovog zakona. Eto. Ne vjerujeĹĄ meni, vjeruj zakonu i prof. Krapcu.
Nemoj me zezat - daj citiraj gdje pise da hrvatski sud mora primjenjivati STATUT HASKOG SUDA? :lol:
Nigdje to ne pise, jer je to nemoguce.
Haski su je u nekim slucajevima izrekao kaznu dozivotnog zatvora. To bi znacilo da bi primjenjujuci statut haskog tribunala (ili cak i praksu, kako ti navodis, haha) hrvatski sud mogao izreci istu kaznu. Recimo, Glavasa bi po tvome, Zupanijski sud u Zagrebu mogao poslati na dozivotnu robiju. A ne moze mu odrediti cak ni dugotrajni zatvor (kako ga odredjuje KZ) jer je u vrijeme pocinjenja kaznenog djela bila predvidjena maksimalna kazna od 20 godina zatvora. ;-)
Dozivotni zatvor protivan Ustavu? A gdje to pise u Ustavu? :-) Pa zadnja novela KZ-a (koja je propala zbofg proceduralnih razloga) je predlagala dozivotni zatvor. Trenutno toga nema u zakonu, ali ne zato jer bi bilo protuustavno, nego zato jer zakonodavac smatra da je dugotrajni zatvor dostatan.
Vrlo sam objektivan...mislim da bi trebala konzultirati Krapca ili Josipovica oko ovog pitanja i vidjet ces da sam u pravu. :-)
šola-braveheart
08-12-2006, 11:39
malo da se odvojim od teme
samo cu reci da mi se sva gamad politicka gadi
jedino eventualno ako netko barem u mojim ocima ima nekog morala je tomac bivsi sdpeovac mislim,budisa covjek koji je pobjegao iz politike ili su ga potjerali i tadic iz hsp
ali naglasavam eventualno
sve su to inace smradovi
malo da se odvojim od teme
samo cu reci da mi se sva gamad politicka gadi
sve su to inace smradovi
HEAR, HEAR! :evil:
Moje stajaliste je odavno da ih sve treba na Golac strpat...i onda ga nuke-at
šola-braveheart
08-12-2006, 11:49
gamad nista drugo nije zasluzila ili ih poslat da posumljavaju goli otok
Just a little bit
08-12-2006, 11:50
Sljedece izbore glasam za zelene jebo me pas
il ak rojs osnuje svoju stranku, onda za njih :-D
Glavaťevi odvjetnici tuŞili ButkoviÌa zbog prisile prema pravosudnom duŞnosniku. Ako nekoga treba zatvoriti zbog prisile prema pravosuðu onda je to sam Glavať. Osim toga, dobar tekst je napisao ButkoviÌ, poziva na ťtrajk glaðu Srðana Mlaðana, za kojeg kaŞe da je ubio manje ljudi od Glavaťa.
Nadam se da Ìe Bljutko zavrťiti u buksi i izvjeťtavati nas o tome ima li u Remetincu vina na èaťe, kuhaju li kremasti riŞoto i je li biftek dinstan ili peèen.
Ta Şabolika nakaza misli da zbog èinjenice da je Raèanov/Sanaderov dvorski pisar moŞe presuðivati i odluèivati, to je uostalom simptomatièno za sve ljude njegovih uvjerenja. Ispod njihove liberalno-globalistièke krinke krije se stara Şelja za efikasnim narodnim sudovima i "trinaestim bataljunom".
I zaboga, Mlaðan nije u pritvoru veÌ je osuðen na 20 (èini mi se) godina zatvora. Glavať joť nije osuðen nizaťto, ali sam siguran da neÌemo na to dugo èekati, moŞda po zavrťetku istrage prebace suðenje u Rijeku ili dovedu sudiju Iku u Zagreb :-D
Ante Gotovina
14-12-2006, 23:20
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 7/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/698457/index.do)
''MesiĂŚu prijete snimkom pjevanja 'Jure i Bobanaâ''
hebiga, jadnika su ustaĹĄki emigranti koji nikako da se pomire s jugoslavenskim antifaĹĄizmom i demokracijom tjerali da pjeva, kaj je on tu mogao??? :smt017
ThunderBoy
15-12-2006, 16:22
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Ante Gotovina
27-12-2006, 18:24
http://www.youtube.com/watch?v=xae2EQI1Owk
Franjo, legendo! :-D
"NeÌemo dopustiti..." je govor odrŞan povodom prosvjeda za neki jugokomunistièki krugoval, jedan od meni najdraŞih. Kad krene nabrajati "diletante, smuťenjake..." kao da opisuje lijevu frakciju Pravokutnikova foruma :-D
Ante Gotovina
27-12-2006, 23:46
Vrhunski govor, neťto nezamislivo danas da èovjek na vlasti govori kako neÌemo biti nièija kolonija i da nam nitko neÌe kroz vanjsku nametati unutarnju politiku. Kad samo pogledam kako Salamander liŞe dupe Europi i kao pozorni psiÌ trèi po svaku kost koju mu baci europski èinovnik...
Ante Gotovina
28-12-2006, 00:41
http://www.youtube.com/watch?v=wyeVzv7_gSU
Ĺveliki kuraceks uĹĄutkava V. Ĺveliki kurackare-OĹžbolt - prvoklasna parodija, ĹĄteta ĹĄto je gotovo baĹĄ kad bivĹĄa ministrica u stilu Hruťèova skida cipelu i udara po stolu :smt044
Evo, stavio sam ispravan link...
konzerva
28-12-2006, 12:33
http://www.youtube.com/watch?v=Bhf8WzMtL1k&mode=related&search=
Ĺveliki kuraceks uĹĄutkava V. Ĺveliki kurackare-OĹžbolt - prvoklasna parodija, ĹĄteta ĹĄto je gotovo baĹĄ kad bivĹĄa ministrica u stilu Hruťèova skida cipelu i udara po stolu :smt044
stavio si krivi link... hrvatska ima ĹĄampione?
neÌemo dopustiti je najsmjeťniji govor svih vremena i dokaz da je tuðman potpuno podjetinjio pred kraj Şivota... èisto zbog izraza koje koristi
fat drummer
28-12-2006, 12:59
"NeÌemo dopustiti..." je govor odrŞan povodom prosvjeda za neki jugokomunistièki krugoval, jedan od meni najdraŞih. Kad krene nabrajati "diletante, smuťenjake..." kao da opisuje lijevu frakciju Pravokutnikova foruma :-D
ustaĹĄo
Ante Gotovina
28-12-2006, 13:36
neÌemo dopustiti je najsmjeťniji govor svih vremena i dokaz da je tuðman potpuno podjetinjio pred kraj Şivota... èisto zbog izraza koje koristi
lol, ne bi nam ni danas falio jedan takav govor i pridrŞavanje svega ovog ťto je Tuðman spomenuo, umjesto da posluťno i bez prigovora izvrťavamo sve zahtjeve velike mame EU, ma kakvi oni bili...
ustaĹĄo
Stipe i ja i veĂŚ smo dvojica :smt109
Ante Gotovina
28-12-2006, 19:31
"NeÌemo dopustiti..." je govor odrŞan povodom prosvjeda za neki jugokomunistièki krugoval
http://www.hsp1861.hr/vijesti12/radio101.jpeg
MoĹžda ovaj? :)
Objesiťe Sadama.... Kad sam vidio slike, uèinilo mi se u prvi mah da KurtoviÌa vjeťaju :-D
Objesiťe Sadama.... Kad sam vidio slike, uèinilo mi se u prvi mah da KurtoviÌa vjeťaju :-D
bzvz too little too late
*SUPERMAN*
30-12-2006, 14:46
Evo snimke pripreme za vjesanje...
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/sv ... _25157.php (http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/svijet/20061230_8870_25157.php)
Vuk SaMOtNjaK
31-12-2006, 02:38
naiÅ¡ao sam na neke Å¡okantne slike političara :shock:
THE BEST OF 2006 :-D
http://img401.imageshack.us/img401/887/osijekmissglavasrk3.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/7932/zagrebbandicracanloversau6.jpg
http://img401.imageshack.us/img401/2940/klizacigo9.jpg
evo kak je to kod nas...
veli tata da vz zatvor je napravljen za 50 ljudi, maksimalno ima mjesta za 70 ljudi, trenutno ih ima 140...
danas su im hteli jos uvaliti par ljudi al su ipak odustali jer vise nema mjesta za madrace ni na podu...
dvorane za vjezbanje i slicne pizdarije vise nema jer su unutra zatvorenici, bez wc-a, njih 20...mrak... :-D
Insomniac
05-01-2007, 15:26
dvorane za vjezbanje i slicne pizdarije vise nema jer su unutra zatvorenici, bez wc-a, njih 20...mrak... :-D
OZ?
:badgrin:
Robierre de Cochon
05-01-2007, 16:35
OZ?
:badgrin:
OZ je hotel s pet zvjezdica :-D
*SUPERMAN*
27-01-2007, 23:21
Zagrebaèki gradonaèelnik Milan BandiĂŚ juèer se tramvajem provozao od Remize do JelaèiĂŚevog trga kojom prilikom se okomio na protivnike preureðenja Cvjetnog trga, a posebno na Teodora Celakoskog iz inicijative Pravo na grad. Reèe gradonaèelnik (vrlo vulgarno, ali ipak citiramo): "Pièka mu materina, ĹĄto hoĂŚe taj Celakoski? Bog ih jebâo bolesne! Da njih sluĹĄam i pratim proceduru, ne bi se niĹĄta gradilo. Trebala je biti joĹĄ jedna prezentacija ovog projekta, ali nema viĹĄe toga, mamu im jebem. KreĂŚe se odmah u realizaciju projekta. Treba provjeriti ĹĄto se mora promijeniti u GUP-u, a ĹĄto ne, da bi se poèelo raditi". Zatim je preusmjerio bijes na prosvjede umjetnika na Cvjetnom trgu ispred rodne kuĂŚe pjesnika Vladimira VidriĂŚa, koja se po projektu treba ruĹĄiti rekavĹĄi: "Neka oni pjevaju, sviraju, neka bubnjaju i buèe koliko hoĂŚe. Kak se to zove, tehno?".
konzerva
30-01-2007, 18:13
bandiÌ je neponovljiv, plaÌa pola milijuna kuna oglase u novinama u kojima objavljuje "istinu"... jesam jedini koji bi mogao smisliti sto boljih naèina za potroťit tu lovu?
nestorov
30-01-2007, 23:22
imam osjeÌaj da mile lagano gubi ritam sa realnoťÌu i zdravim razumom u zadnje vrijeme. :-D ok,tip je dosta za zg uèinio.nema ťta.gledao neku skupťtinu na zg televiziji,tip za svaki vrtiÌ zna toèno ťto,gdje,kad,svaku ulicu.a sad,njegov nastup?to je veÌ drugo.bahatost,umiťljenost,arogantnost,sumnjivi posliÌi...a manje viťe su svi naťi politièari takvi.takav je i sanader.samo mile ipak ima neke rezultate iza sebe...
a pola milijuna u oglasima.heh,bolje nek ih spiska za oglase,nego da ih da konju mamiĂŚu za nekog "brazilca"... :-D
imam osjeÌaj da mile lagano gubi ritam sa realnoťÌu i zdravim razumom u zadnje vrijeme. :-D ok,tip je dosta za zg uèinio.nema ťta.gledao neku skupťtinu na zg televiziji,tip za svaki vrtiÌ zna toèno ťto,gdje,kad,svaku ulicu.a sad,njegov nastup?to je veÌ drugo.bahatost,umiťljenost,arogantnost,sumnjivi posliÌi...a manje viťe su svi naťi politièari takvi.takav je i sanader.samo mile ipak ima neke rezultate iza sebe...
a pola milijuna u oglasima.heh,bolje nek ih spiska za oglase,nego da ih da konju mamiĂŚu za nekog "brazilca"... :-Dto se dogodilo mnogima,toliko se vishe izgubis u zeljama oko toga sto predstavljas i kome se zelis dodvoriti,da izgubis sam sebe..
*SUPERMAN*
31-01-2007, 14:46
Najjace mi je bilo u Nedjeljom u 2 kada je rekao ako ga budu zezali s dvoranama za prvenstvo da ce napravit i trecu dvoranu... Koji car,nije normalan... :smt044
Inace; Raèanu dijagnosticiran tumor, povlaèi se iz politike
Predsjednik SDP-a Ivica Raèan izvijestio je danas da mu je noÌas dijagnosticiran atipièni tumor u desnom ramenu te da se povlaèi iz javnosti i politike do zavrťetka operacije koja bi trebala biti obavljena uskoro, moŞda veÌ iduÌi tjedan. "Ovisno o rezultatu operacije donijet Ìu adekvatne odluke, vraÌam li se ili definitivno napuťtam politiku", izjavio je Raèan novinarima u srediťnjici stranke.
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hr ... _10884.php (http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hrvatska/20070131_10884.php)
Nadam se da Ìe se Raèan fizièki oporaviti i shvatiti da je vrijeme za penziju....
bestijica
31-01-2007, 22:43
Drugovi komunisti Şao mi je zbog vaťeg voðe, sada vam Željkica nastupa,moja suÌut :(
nestorov
31-01-2007, 23:14
e,jebiga,mi tugujemo joĹĄ od davnog,daavnog 4.maja :cry:
Ante Gotovina
02-02-2007, 11:15
Nadam se da Ìe se Raèan fizièki oporaviti i shvatiti da je vrijeme za penziju....
neee, pa zaťto? Raèanovo prisustvo na politièkoj sceni nam je najveÌi profit :lol:
Robierre de Cochon
02-02-2007, 13:44
I ja se nadam. Mislim da bi cijela ta stara garda, skupa s Raèanom, Ĺveliki kuraceksom, AdleĹĄiĂŚkom i drugima trebali u penziju, sadit mrkvu i pisat memoare.
Ovakve maratonske karijere nit su zdrave za njih, nit su dobre za demokraciju.
da raèan, adleťiÌka i antunoviÌka bi se def trebali maknuti.
ma svi su mi ko neki isprdci olinjali.
zato cemo stari i ja napraviti vlastitu stranku.
HZSZP-hrvatska zajednica seljaèina zdrave pameti.
za izradu pravilnika i logistiku sam ja zaduzena. marionete ce bit stari i njegoi frendovi a ja kao dama u crnom cu vuci sve konèiÌe.
maèkonja ce nam biti maskota.
tko se zeli uclaniti nek javi na PM
\:D/
Ovi izbori Ìe biti zanimljivi, ipak. Tko Ìe naslijediti Raèana? BandiÌ, Željka AntunoviÌ, Ljubo JurèiÌ?
ja navijam za ljubu!
go ljubo go :D
Robierre de Cochon
02-02-2007, 17:21
Ljubo je jedan pametan i obrazovan èovjek. Ja sam jednom razgovarao s njim i niťta ga nisam razumio. Ne znam da li je zbog naglaska ili zbog toga ťto ja premalo znam o ekonomiji.
Uz to je i Hercegovac. :-D
Ovi izbori Ìe biti zanimljivi, ipak. Tko Ìe naslijediti Raèana? BandiÌ, Željka AntunoviÌ, Ljubo JurèiÌ?dosta nam je tih..pa jel ima kakvih novih snaga na politickoj sceni..ajme uvijek isti!
*SUPERMAN*
02-02-2007, 21:15
Raèan je najavio Ljubu JurèiÌa kao nasljednika... (iako ljubo nije formalno u sdp-u :o )
*SUPERMAN*
02-02-2007, 21:16
Glupi slovenci...
Rupelu poziv Slovencima da ne ljetuju u Hrvatskoj - "simpatièan"
Slobodna Dalmacija se naèuditi ne moŞe Rupelovoj izjavi kojom poziva Slovence da ne ljetuju u Hrvatskoj: "Svjetski turistièki biznis ne pamti takvo uplitanje politike kakvo je iskazao slovenski ministar Dimitrij Rupel. Poput prave bombe odjeknule su u turistièkim krugovima Hrvatske izjave najviťih slovenskih drŞavnih duŞnosnika objavljene u izravnoj emisiji nacionalne RTV Slovenije u srijedu naveèer u udarnom terminu, u kojima pozivaju Slovence na bojkot hrvatskih turistièkih odrediťta ove godine!" Istini za volju Rupel u toj emisiji nije pozvao Slovence da ne ljetuju u Hrvatskoj, veÌ je to izjavio opozicijski zastupnik Pavliha. Rupel je, meðutim, na pitanje da komentira tu izjavu rekao da mu je prijedlog simpatièan, te da posljednjih 15 godina nije ljetovao u Hrvatskoj.
*SUPERMAN*
02-02-2007, 21:17
Predsjedniku i premijeru predstavljena 'Plava knjiga' o granici sa Slovenijom
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 7/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/732097/index.do)
Ovi izbori Ìe biti zanimljivi, ipak. Tko Ìe naslijediti Raèana? BandiÌ, Željka AntunoviÌ, Ljubo JurèiÌ?
Poslije Lenjina - Staljin! Dakle, BandiĂŚ :-D
Ne, teťko, nije on bas popularan u stranci na nacionalnom nivou, na zadnjim stranaèkim izborima nije dobio nikakvu funkciju. Eventualno moŞe pogurati nekog tko mu je drag. Mislim da bi npr. Neven Mimica bio dobar, kad bi to htio i kad bi dobio dovoljno glasova.
MisliĹĄ da je Staljin nekome bio drag? :-D
fat drummer
02-02-2007, 23:32
MisliĹĄ da je Staljin nekome bio drag? :-D
ljudima koje je èastio u obliŞnjem bircu.. ali onda ih je sve pobio
staljin je bar imal muda :smt044 :smt078
Robierre de Cochon
03-02-2007, 13:49
Mislim da bi npr. Neven Mimica bio dobar, kad bi to htio i kad bi dobio dovoljno glasova.
Mislim da je sdp s raèanom puĹĄio, ali bez njega je totalna puĹĄiona na izborima. Najbolje bi bilo da uðu u predizbornu koaliciju i podrĹže ĂaèiĂŚa za premijera. Vuk sit, koza cijela. Ili tako neĹĄto.
ko kod nasljedi...bit ce cerekav,slinav i nis koristi :evil:
*SUPERMAN*
05-02-2007, 00:36
Procitao sam danas da je Bandic bio na dvosatnom razgovoru kod Racana... Da mje bilo povisenih tonova...
Izgleda da ga je Racan ukorio buduci da je lik definitivno poceo gubiti kontakt sa stvarnoscu...
Tako ti je to, divlji komunizam, svi u prvim redovima traže blagoslov račana da budu nasljednici. Živio Bandić, Živio radni narod, živio...
Ante Gotovina
10-02-2007, 12:41
Gledao juèer ArloviÌa na otv-u, gostovao u nekom talk-showu - jedan od razumnijih i sposobnijih ljudi u partiji. Koliko sam ga imao prilike sluťati - vrstan govornik, ne politizira prekomjerno i daje toèno odmjerene odgovore na svako pitanje. Ako se èak i meni uspio svidjeti, onda to znaèi neťto. :-D
Vjerojatno jedini nedostatak ťto se ne zna nametnuti i progurati u prve redove, mada je i sad potpredsjednik, a sposobnosti ima sasvim sigurno i za puno viťe. Naroèito kad ga se usporedi s Raèanom.
Inaèe, primjeÌujem da nitko se ne usudi reÌi puno ime stranke, spomenuo je barem 10 puta sdp, ali svaki put u skraÌenom obliku. MoŞda je teťko priznati pripadnost partiji? :lol:
Robierre de Cochon
11-02-2007, 14:04
Gledao juèer ArloviÌa na otv-u
Koliko sam ga imao prilike sluĹĄati - vrstan govornik
:smt107
Kad on govori, obièno zaspim ili promijenim program.
Ante Gotovina
11-02-2007, 14:07
:smt107
Kad on govori, obièno zaspim ili promijenim program.
Dobro, fali mu malo energije i Ĺživota, al kaĹžem da govori pametno i smisleno. U pisanom obliku bi bio puno uvjerljiviji. :-D
*SUPERMAN*
19-02-2007, 15:03
top 10 George W Bush quotes
http://clipmarks.com/clipmark/2BB17CEB- ... 3CAB8FEFA/ (http://clipmarks.com/clipmark/2BB17CEB-68E8-4D6C-B36B-3A23CAB8FEFA/)
Ante Gotovina
20-02-2007, 10:46
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 7/index.do (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/international/743897/index.do)
E bem ti kevu, pa ovo stvarno viťe nije normalno! Sad Ìu se i ja bacit u muðahedine, iz protesta :lol:
VeĂŚ vidim kako cijena benzina raste na 11 kn, nevjerojatno...
:smt066 :smt067 :smt068 :smt070
Insomniac
20-02-2007, 10:52
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/international/743897/index.do
E bem ti kevu, pa ovo stvarno viťe nije normalno! Sad Ìu se i ja bacit u muðahedine, iz protesta :lol:
VeĂŚ vidim kako cijena benzina raste na 11 kn, nevjerojatno...
:smt066 :smt067 :smt068 :smt070
INA poskupljuje cijene nafte,a na svjetskom trzistu padaju.
Trebaju se lopovi nakesati,ipak je izborna godina :evil:
*SUPERMAN*
26-02-2007, 20:50
Sto nitko nije cuo za presudu u iz Haskog suda pravde???
Nije bio izvrsen genocid u BIH od strane srba???!!! SRAMOTA!!!
Obicna srpska posla. :evil:
Cista katastrofa,ne znam sto da kazem...
Naravno gledajuci vjerovatnu analogiju ce reci da nije bilo ni genocida u hrvatskoj... :smt092
Ne od strane Srba, nego od strane drzave Srbije.
Kao.
Al navodno nikad u povijesti nijedna drzava nije proglasena genocidnom, pa je bilo preoptimisticno to i ocekivat.
*SUPERMAN*
26-02-2007, 20:59
Kao obrazlozenje su rekli da republika sprska nije bio sastavni dio srbije, STO JE APSURDNO GOVORITI! Jer je bilo rijec o okupiranom podrucju na kojemu se se provodile zapovijed iz srbije,to sto tu ''drzavu'' nije nitko od drugih drzava priznao ne mijenja pitanje genocida!
Da su alkaidaĹĄi ovo dobili, iduĂŚa drĹžava koju bi tuĹžili bi bila H....aiti? :-D
Izgleda da u 14 godina suðenja nisu pronaðeni dokazi da je genocid naredio vrh tadaťnje Srbije. Koliko sam skuŞio, ovdje se radilo samo o pitanju genocida u Srebrenici i o tome je li genocid naredio MiloťeviÌ ili dvojac KaradŞiÌ/MladiÌ.
Insomniac
26-02-2007, 22:10
Da su alkaidaĹĄi ovo dobili, iduĂŚa drĹžava koju bi tuĹžili bi bila H....aiti? :-D
pa veĂŚ su nas tuĹžili pripadnici nebeskog naroda
Evo malo provokacija skojevcima i orjunašima:
Nije slučajno da je Trg MarÅ¡ala Tita zadržao svoje ime, jer i danas vodeći politički sloj u Hrvatskoj drži Tita za velikana i pazi da nikakva povijesna revizija nebi sruÅ¡ila ono u Å¡to su kao mladi ljudi slijepo vjerovali i u čijoj su se sjeni razvijali.Ako ne shvatimo ovu činjenicu, mnogi potezi i joÅ¡ viÅ¡e mnogi običaji ove vodeće klase neće nam biti razumljivi.
dr. Ivo Korsky
Sad sam skroz isprovocirana, radzid ti bas znas pogodit orjunasku slabu tocku, o skojevskim da ne pricam.
Kak da sad ucim, kak :smt013