View Full Version : Cvjetni prolaz
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/11/0004006.html?pos=n0
Podržavam akciju, no užasno mi je drago jer su uhitili uvaženog "anarho-intelektualca" Kapovića. Viva la Revolution!
Robierre de Cochon
11-02-2010, 18:37
Meni je ovo jadno kako je policija postupila.
Svatko ima pravo prosvjedovati i iznijeti svoje mišljenje.
Da se odmah ogradim i da kažem da smatram da su Zagrebu neophodne suvremene interpelacije u arhitekturi i da su taj projekt radili stručnjaci koji su se po svijetu nagledali primjera kako suvremeno može koegzistirati s "povijesnim" (makar teško uoće nekakva zapuštena dvorišta zgrada starih ni sto godina, nazvati "povijesnim"). Ali to je trenutačno najveći izazov u suvremenoj arhitekturi i ja bi preporučio takvim ajatolasima da odu malo u Bruxelles, Zurich, Barcelonu ili (barem) Beč, pa da pogledaju kako izgleda grad koji je pametno promišljen. (Nedavno mi je u jednoj maloj ulici u centru grada gdje sam čekao da mi počne tečaj, prišla jedna baba i počela drobiti kako je naprosto grozna ta jedna nova zgrada koja je z a m i s l i t e siva, a sve ostale u ulici su krem žute i zgog te zgrade su ti "grozni investitori stušili drvo na kojem se čak znala gnijezditi sova". ?! Nisam imao srca reći joj da me je ta fasada upravo oduševila par tjedana prije kad su skinuli skele. Vjerojatno bi me pitala odakle sam došao u Zagreb, pa bi ta činjenica oduzela bilo kakvo pravo da govorim o Zagrebu, a još manje o ulici u "kojoj je ona i kao dijete gledala sovu kako se gnijezdi, par minuta od Jelačić-placa. - digresija).
A taj Kapović je mene na forumu ffzg banao jer sam se u s u d i o imati drugačije mišljenje. Toliko o zatucanosti nekih ljudi koji se onda prodaju pod zagovornike slobode izražavanja drugačijeg mišljenja.
Meni je ovo jadno kako je policija postupila.
Svatko ima pravo prosvjedovati i iznijeti svoje mišljenje.
Da se odmah ogradim i da kažem da smatram da su Zagrebu neophodne suvremene interpelacije u arhitekturi i da su taj projekt radili stručnjaci koji su se po svijetu nagledali primjera kako suvremeno može koegzistirati s "povijesnim" (makar teško uoće nekakva zapuštena dvorišta zgrada starih ni sto godina, nazvati "povijesnim"). Ali to je trenutačno najveći izazov u suvremenoj arhitekturi i ja bi preporučio takvim ajatolasima da odu malo u Bruxelles, Zurich, Barcelonu ili (barem) Beč, pa da pogledaju kako izgleda grad koji je pametno promišljen. (Nedavno mi je u jednoj maloj ulici u centru grada gdje sam čekao da mi počne tečaj, prišla jedna baba i počela drobiti kako je naprosto grozna ta jedna nova zgrada koja je z a m i s l i t e siva, a sve ostale u ulici su krem žute i zgog te zgrade su ti "grozni investitori stušili drvo na kojem se čak znala gnijezditi sova". ?! Nisam imao srca reći joj da me je ta fasada upravo oduševila par tjedana prije kad su skinuli skele. Vjerojatno bi me pitala odakle sam došao u Zagreb, pa bi ta činjenica oduzela bilo kakvo pravo da govorim o Zagrebu, a još manje o ulici u "kojoj je ona i kao dijete gledala sovu kako se gnijezdi, par minuta od Jelačić-placa. - digresija).
A taj Kapović je mene na forumu ffzg banao jer sam se u s u d i o imati drugačije mišljenje. Toliko o zatucanosti nekih ljudi koji se onda prodaju pod zagovornike slobode izražavanja drugačijeg mišljenja.
Ili ne...ako time narusava pravo drugoga...::E:
Najvjerovatnije bi te s punim pravom to pitala...jeli? ::E:
Robierre de Cochon
11-02-2010, 18:55
Ili ne...ako time narusava pravo drugoga...::E:
Najvjerovatnije bi te s punim pravom to pitala...jeli? ::E:
ad 1.
ignore :D
ad 2.
da jer sigurno, čim nisam iz Zagreba, mora da sam vrbovan od zlih sila koje žele uništiti taj grad u kojem su se do jučer gnijezdile sove. a onda su došli Hercegovci...
ad 1.
ignore :D
ad 2.
da jer sigurno, čim nisam iz Zagreba, mora da sam vrbovan od zlih sila koje žele uništiti taj grad u kojem su se do jučer gnijezdile sove. a onda su došli Hercegovci...
Tako je...svi znamo za sle sile mordora i fažanije...vi mrzite sove...!...
http://www.creationsbydawn.net/pi/tutorials/owl-picture.jpg
Sram vas bilo...!...
Darkbuster
11-02-2010, 19:10
Sto se tice tog prava na prosvjed,ako se dobro sjecam ejp-a praksa Europskog suda u tim granicnim slucajevima uglavnom ide u korist prava na prosvjed osim kada se radi o nekakvoj blokadi koja znacajno ogranicava gospodarske i drustvene aktivnosti. (tipa dugotrajna blokada glavnih prometnica)
Sad ne znam bi li se ovo moglo podvesti pod znacajno ogranicavanje. Nisam do kraja upoznat sa situacijom ali mislim da je ulozena zalba po pitanju radova ali da ona ne odgada izvrsenje. A ukoliko se radi o projektu koji je potencijalno protuzakonit ili protiv javnog interesa mislim da je prosvjed sasvim legitiman jer se ne ogranicava nista osim daljnje provedbe tog projekta barem do donosenja sudske odluke.
Sumnjam da ce prosvjednici ista postici ali valjda vrijedi pokusati.
http://www.jutarnji.hr/ivo-josipovic--policija-ce-morati-dokazati-da-akcija-u-varsavskoj-nije-bila-pretjerana/554805/
A ovaj je živ? Nisam ga vidio ni čuo mjesec dana a sad se oglašava priopćenjem u korist ove bande iz Varšavske. To nema na Marsu, da šaka ljudi izazove "dešavanje naroda", zaustavi uredno odobren i dokumentiran privatni projekt vrijedan desetke milijuna kuna i nanese popriličnu materijalnu štetu investitoru i onda kad ih policija rastjera predsjednik države ustaje u obranu tih zgubidana... Pa ovako seljaci u Dalmaciji mogu iznijeti barikade pred bagere koji kopaju autocestu i prosvjedovati do daljnjega. Čak bi to imalo više smisla jer najveći biokovski krš ima veću estetsku i prirodnu vrijednost od tog odurnog dvorišta, naseljenog štakorima i buhama, rasadišta zaraznih boleština i simbola opće oronulosti koja karakterizira ovu samodopadnu a opet tako zaostalu austrougarsku čaršijicu u čmaru Carevine.
Darkbuster
11-02-2010, 19:57
:D :D
Tkach ocekivano u obrani wellness salona za vajazzling. Let it shine! :D
Jedva čekam da se za 20 godina Kurdi i Nigerijci nasele u te vlažne šupetine. To će onda biti stvarno grad po mjeri.
S jedne strane imaju pravo odnijet kontejnere i izvoditi radove, s druge strane imaju pravo na miran i legalan prosvjed, bez hapšenja. To se naravno ne odnosi na one koji su radili nered, kao i na debila Kapovića, dabogdomtrunuouzatvorudovijeka.
Darkbuster
11-02-2010, 20:09
Jedva čekam da se za 20 godina Kurdi i Nigerijci nasele u te vlažne šupetine. To će onda biti stvarno grad po mjeri.
http://www.youtube.com/watch?v=KLni3wbndls !!
http://www.jutarnji.hr/policija-u-varsavskoj--u-akciju-smo-krenuli-u--3-ujutro-da-ne-zagusimo-promet/554427/
Privedene su ukupno 23 osobe od kojih devet nema prijavljeno boravište u Zagrebu nego su osobe iz Mediulina, Sinja, Hvara, Zaprešića... U akciji je sudjelovao 41 policajac te 29 intereventnih policajaca.
Kome je još ovo hilerijus? :mrgreen:
http://www.jutarnji.hr/ivo-josipovic--policija-ce-morati-dokazati-da-akcija-u-varsavskoj-nije-bila-pretjerana/554805/
A ovaj je živ? Nisam ga vidio ni čuo mjesec dana a sad se oglašava priopćenjem u korist ove bande iz Varšavske. To nema na Marsu, da šaka ljudi izazove "dešavanje naroda", zaustavi uredno odobren i dokumentiran privatni projekt vrijedan desetke milijuna kuna i nanese popriličnu materijalnu štetu investitoru i onda kad ih policija rastjera predsjednik države ustaje u obranu tih zgubidana... Pa ovako seljaci u Dalmaciji mogu iznijeti barikade pred bagere koji kopaju autocestu i prosvjedovati do daljnjega. Čak bi to imalo više smisla jer najveći biokovski krš ima veću estetsku i prirodnu vrijednost od tog odurnog dvorišta, naseljenog štakorima i buhama, rasadišta zaraznih boleština i simbola opće oronulosti koja karakterizira ovu samodopadnu a opet tako zaostalu austrougarsku čaršijicu u čmaru Carevine.
nije problem to dvorište kaj bi se uredilo neg rampa na varašvskoj. ulaz u privatnu garažu na javnoj površini.
Mora da su i četnici, zar ne?
nije problem to dvorište kaj bi se uredilo neg rampa na varašvskoj. ulaz u privatnu garažu na javnoj površini.
Ma najbolje da Horvatinčić utuče 100 milijuna kuna u stanove i poslovne prostore i onda da mu stanari i mušterije parkiraju na površini Mjeseca... Pa naravno da će takav projekt ići s garažom i naravno da će se tu predati dio javnog interesa, pa ovo nije humanitarna akcija za siročad Haitija, čovjek je uložio pare kako bi mu se vratilo još više para, interes grada da se pritom uredi katastrofalno zapušten dio strogog centra i stvori ekonomska aktivnost sigurno nadmašuje nekakvo ezoterično pravo javnosti na komad gradskog asfalta. Evo, tu kod mene na kvartu ima nekoliko zgrada s privatnim garažama u koje se ulazi preko javne površine i nisam nikad vidio nikakve luzere da se zatvaraju u kaveze.
Ovi prosvjedi su motivirani dvojako, s jedne strane se radi o antikapitalističkom protestu, dio ljudi jednostavno ne može prihvatiti da žive u tržišnom društvu i da nema više kolektivizma i samoupravljanja. S druge strane, ovi prosvjedi su izraz teškog malograđanskog jada, otpora promjenama kao takvim i komično neutemeljenog zagrebačkog kulturnog snobizma i samodopadnosti. Iskreno, ne znam koji mi se od ova dva aspekta više gadi.
Tkach, preeeeeeeeeeočito je da ti ne voziš. Ta Gundulićeva je i bez izlaza iz garaže zagušena i onda još ova perverzija sa dva smjera! Veliki gradovi koje spominješ tjeraju aute iz centra, a mi ih privlačimo. 3 garaže u centru sa još 2 u planu! Svašta. I još je tu smanjivanje pješačke zone. I ne moraju na površinu mjeseca, mogu u Tuškanac. :mrgreen:
@ Robierre: Lijeno đubre, pa imao bi javni prijevoz do centra.:mrgreen: I normalno da je bolje radit podzemne garaže da možeš nešto gore napravit. Nadzemne garaže kao što je ona iza hotela International suck balls! :rotfl: I kad ju već spominjem, udaljena je čak 15 min jako sporog hoda od Lisinskog.
Ja sam malograđanski konzervativni snob koji se ne može priviknuti na promjene.
Buržuj, ukratko.
I kao takav smatram da bi, u idealnoj varijanti, bilo bolje kada bi grad uložio novce u renoviranje oronulog i ispranog centra Zagreba, odnosno renoviranje poprilično lijepih i arhitektonski savršenih centralno-europskih zgrada i ulica, a ne kada bi dopuštao privatnim interesima da, zahvaljujući kapitalu, taj isti centar pretvaraju u ogromne garaže, staklene postmodernističke kupole i bezlične betonske trgove.
Gle, Tkach, ja ti sada odmah mogu reći da sigurno nikada nećeš imati onoliko kapitala koliko ga posjeduje Horvatinčić te da je obrana njegovog interesa stupidna te iskaz frustracija te seljačkog mentaliteta u kojem se tuđi interes glorificira isključivo zato da bi se prikrila vlastita zavist.
Nikad od vas profinjenog građanina, gospodine Tkach!
Buržuj, ukratko.
I kao takav smatram da bi, u idealnoj varijanti, bilo bolje kada bi grad uložio novce u renoviranje oronulog i ispranog centra Zagreba, odnosno renoviranje poprilično lijepih i arhitektonski savršenih centralno-europskih zgrada i ulica, a ne kada bi dopuštao privatnim interesima da, zahvaljujući kapitalu, taj isti centar pretvaraju u ogromne garaže, staklene postmodernističke kupole i bezlične betonske trgove.
Potpisujem u potpunosti, to je identično mojem mišljenju o tome. Nemam ništa protiv kapitala per se, ali mislim da bi gradske vlasti trebali natjerat iste da naprave nešto u estetici i harmoniji sa ostatkom gradske jezgre, što će očuvati i to malo kulture i povijesti što imamo. Nije to nikakav snobizam, u koliko sam bio njemačkih/austrijskih gradskih jezgri u kojima se iz temelja grade zgrade u "starom" stilu.
S druge strane, slažem se s tkachom da je dobar broj ovih prosvjednika tu čisto zbog neke antikapitalističke agende, što mi potrvđuje broj uhićenih sa boravištem izvan Zg, a i samim Kapovićem koji je dežurni antikapitalistički sroljo.
Nije me briga tko je topovsko meso sve dok se ideja, koju osobno podržavam, ne pretvori u cirkustantsku propagandu određenih društvenih i ideoloških frakcija.
Za sada, koliko znam, se u ovom primjeru to još nije dogodilo. Osobno se nadam da niti neće. Onog trenutka kada se "bunt građana" usmjeren protiv uništavanja gradske jezgre pretvori u ideološku/političku akciju, spomenute više neću podržavati.
Buržuj, ukratko.
Gle, Tkach, ja ti sada odmah mogu reći da sigurno nikada nećeš imati onoliko kapitala koliko ga posjeduje Horvatinčić te da je obrana njegovog interesa stupidna te iskaz frustracija te seljačkog mentaliteta u kojem se tuđi interes glorificira isključivo zato da bi se prikrila vlastita zavist.
Nikad od vas profinjenog građanina, gospodine Tkach!
Ma ti si da oprostiš (ili ne moraš) samo još jedan uskogrudni socijalistički bijednik. Tebi je problem kad netko ulaže svoja privatna sredstva u izgradnju "garaža, postmodernističkih kupola i bezličnih betonskih trgova" ali je za to za tebe prihvatljivo da se javnim sredstvima (gradskim novcima) obnavlja tuđa privatna imovina (te divne centralno-europske zgrade). Dakle investicije privatno u privatno su zlo, a investicije javno u privatno su poželjan model funkcioniranja, dokle god je privatna strana koja dobiva korist neki naš mali posrani čovo koji ne želi održavati vlastitu imovinu jer je pijana bezvrijedna gomila sala a ne kakav pokvareni poduzetnik ili nedajbože strana korporacija.
A sam tvoj prezir prema ovakvim projektima je samo dokaz da si ili slijep ili da si od Europe vidio benzinsku pumpu uz talijanski autoban i disko u Ljoret del Maru. Jer da si putovao vidio bi da se nijedan veći europski grad ne čuva hermetički u stanju iz 1880. već da se grade i garaže i postmodernističke kupole i svakakva druga čudesa. Evo sam Podrecca koji je autor projekta Cvjetni ima iza sebe više postmodernističkih radova u užim središtima brojnih srednjoeuropskih gradova. No kako danas Google može pokrpati sva neznanja, pa tako i totalnu neupućenost u urbanizam 21. stoljeća, predlažem da počneš. Ili moraš ići s Kapovićem i Celakoskim nabijati u lonce.
Evo djeco, mala škola za pačiće-prvašiće, Haas Haus preko puta bečke katedrale:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/Vienna-haas-haus.jpg
Robierre de Cochon
12-02-2010, 00:07
@ Robierre: Lijeno đubre, pa imao bi javni prijevoz do centra.:mrgreen: I normalno da je bolje radit podzemne garaže da možeš nešto gore napravit. Nadzemne garaže kao što je ona iza hotela International suck balls! :rotfl: I kad ju već spominjem, udaljena je čak 15 min jako sporog hoda od Lisinskog.
Ma da...vozit ću se od Borongaja do Av Malla autom da bih onda čekao dvadeset minuta tramvaj, onda se unutra gurao začepljenog nosa jer su te opkolili ljudi koji se ne peru ni kupaju, presjedao, čekao novi tramvaj, trpio penzionere kojima se nisi digao još dok nisu ni ušli u vagon i onda još malo pješačiti i naravno sav taj užitak platiti (parking plus tramvaj) i paziti da na kavi ne ostanem 5 minuta duže jer parking traje najviše 60 ili 120 minuta... Taj užitak si eventualno mogu priuštiti jedino da sam u penziji i da ima cijeli dan za vozikanje tramvajima...ali ne u jeku jurcanja za pravničkom karijerom kad ni sendvič ne stigneš pojesti na miru.
:D
Ali ako te što tješi...postoje gradovi koji još više frustriraju od Zagreba. U dva mjeseca koliko sam sad bio u Parizu, nikad nisam vidio slobodno parking mjesto. A od aerodroma Charles de Gaulle do smještaja u petnaestom arondismanu (jugozapad) sam se taksijem vozio preko sat vremena. Ne želiš znati koliko sam to zadovoljstvo platio. :D
http://www.vecernji.hr/kolumne/nasilje-vise-nije-vijest-svijeta-to-se-dogodilo-mojoj-ulici-kolumna-95185
:rotfl:
Tkacha ce razveseliti ovaj clanak...
Jbte, autor se uzivio kao da opisuje ridanje majki cije sinove odvode turci kao danak u krvi...
Hura za Jelenu!
Pilaju nas!
:rotfl:
ova zgrada je naprosto prekrasna.
not.
Sigurno znaš da je ta lokacija pješačka zona i da nemaju podzemne garaže.:mrgreen:
Ma da...vozit ću se od Borongaja do Av Malla autom da bih onda čekao dvadeset minuta tramvaj, onda se unutra gurao začepljenog nosa jer su te opkolili ljudi koji se ne peru ni kupaju, presjedao, čekao novi tramvaj, trpio penzionere kojima se nisi digao još dok nisu ni ušli u vagon i onda još malo pješačiti i naravno sav taj užitak platiti (parking plus tramvaj) i paziti da na kavi ne ostanem 5 minuta duže jer parking traje najviše 60 ili 120 minuta... Taj užitak si eventualno mogu priuštiti jedino da sam u penziji i da ima cijeli dan za vozikanje tramvajima...ali ne u jeku jurcanja za pravničkom karijerom kad ni sendvič ne stigneš pojesti na miru.
:D
E moj druže....:mrgreen: Sa Borongaja ćeš otići na Kvatrić, a ne do Av. Malla.:mrgreen: No kad si već navalio sa Av. Mallom - tamo ćeš sjest na BUS do centra, a ne tramvaj. I nećeš ga dugo čekati jer tamo voze barem 4 autobusne linije do Glavnog kolodvora. Nadalje, u tom mojem konceptu bi se radilo o garaži što znači da NEMA zona.:mrgreen: Garaža bi bila max 5 kuna 1 sat pa ti valjda ne bi falilo ništa.:mrgreen: Još ako bi ubacili laku željeznicu koju smo spominjali, pa za čas bi bio u centru!
meni je građevina baš lijepa. nemam blage kako će izgledati taj Horvatinčićev projekt, ali mi prosvjed djeluje kao pokušaj nišradnika ala Kapović da još malo seruckaju po kapitalizmu. Ok, ne podržavam garažu usred centra, ali ako je to za ppovećanje aktivnosti, so be it.
Ma najbolje da Horvatinčić utuče 100 milijuna kuna u stanove i poslovne prostore i onda da mu stanari i mušterije parkiraju na površini Mjeseca... Pa naravno da će takav projekt ići s garažom i naravno da će se tu predati dio javnog interesa, pa ovo nije humanitarna akcija za siročad Haitija, čovjek je uložio pare kako bi mu se vratilo još više para, interes grada da se pritom uredi katastrofalno zapušten dio strogog centra i stvori ekonomska aktivnost sigurno nadmašuje nekakvo ezoterično pravo javnosti na komad gradskog asfalta. Evo, tu kod mene na kvartu ima nekoliko zgrada s privatnim garažama u koje se ulazi preko javne površine i nisam nikad vidio nikakve luzere da se zatvaraju u kaveze.
Ovi prosvjedi su motivirani dvojako, s jedne strane se radi o antikapitalističkom protestu, dio ljudi jednostavno ne može prihvatiti da žive u tržišnom društvu i da nema više kolektivizma i samoupravljanja. S druge strane, ovi prosvjedi su izraz teškog malograđanskog jada, otpora promjenama kao takvim i komično neutemeljenog zagrebačkog kulturnog snobizma i samodopadnosti. Iskreno, ne znam koji mi se od ova dva aspekta više gadi.
znaš kaj se meni gadi gadi mi se da umj. da vade promet iz grada i smanje gužve oni sve trpaju u grad. kao drugo zbog te njegove privatne garaže će se zakrčiti ionak zakrčen promet u gundulićevoj. kao treće neš ti ekonomske aktinovsti i kak će to gradu pomoći, oće moš mislit pomoći će samo njemu i on uređuje ta zapuštena dvorišta ili kajgod sebi u korist puca njemu ku.ac za grad. al slažem se živimo u kapitalizmu itd. al mislim da ti malo previše crno bijelo gledaš stvari. naravno da grad ne treba izgledati i živjeti kao prije 100 godina al ak se rade neke moderne intervencije u centru grada onda moraju biti u nekakvom skladu s tim istim gradom, centrom grada koji se najviše pokazuje van i što ljudi koji dođu ovdje najviše vide. nije problem kaj netko hoće uložiti kapital itd. nego je problem što svi znamo kako kod nas funkcioniraju stvari. kako se kojem šerifu sprdne on bi gradio štogod i kakogod di god u gradu. evo tamo di je bilo ono divlje parkiralište malo iza javnog wca kad se ide prema purgu grade neke elitne stanove itd.baš me zanima kak će to izgledat al ne bi me čudilo da bude odvratno i nakaradno. grad se pretvara u ono penthouse za bogataše, a ostale građane Zagreba se ništa ne pita. gradi se sve u 16, niču nova naselja koja izgledaju pomozi Bože, urbane vile koje pucaju nakon par dana, nekakve ružen kućerine itd. evo kod mene ove uličice prema srednjacima di su bile male kućice i lijepi mali kvart sad samo ruše sve staro i grade nekakve kućerine odvratne i još si svako malo netko uzme dio nogostupa i tamo si napravi prilaz kući.
kakav je to na kraju gradu kojem se GUP mijenja kako se kome sprdne i kako se bandiću digne.
ne sviđaju se ni meni neki koji tam prosvjeduju jer ima ekipe kojima je to hobi i prosvjedovali bi protiv svega i svačega. al nek se prvo urede stvari nek se sredi u kojem smjeru ide Zagreb i kako će se dalje razvijat a ne da se sve događa ad hoc. eto recimo jedan apsurd, ona zgrada ferimporta kod faksa je proglašena kulturnim spomenikom i ono ruglo će tamo ostat samo tako stajat.
ako se želi nešto napraviti neka se urede gradska pročelja po gradu jer je to tolko devastirano ne grafitima nego tamo neki šaranjem da je to strašno.
Ma ti si da oprostiš (ili ne moraš) samo još jedan uskogrudni socijalistički bijednik. Tebi je problem kad netko ulaže svoja privatna sredstva u izgradnju "garaža, postmodernističkih kupola i bezličnih betonskih trgova" ali je za to za tebe prihvatljivo da se javnim sredstvima (gradskim novcima) obnavlja tuđa privatna imovina (te divne centralno-europske zgrade). Dakle investicije privatno u privatno su zlo, a investicije javno u privatno su poželjan model funkcioniranja, dokle god je privatna strana koja dobiva korist neki naš mali posrani čovo koji ne želi održavati vlastitu imovinu jer je pijana bezvrijedna gomila sala a ne kakav pokvareni poduzetnik ili nedajbože strana korporacija.
A sam tvoj prezir prema ovakvim projektima je samo dokaz da si ili slijep ili da si od Europe vidio benzinsku pumpu uz talijanski autoban i disko u Ljoret del Maru. Jer da si putovao vidio bi da se nijedan veći europski grad ne čuva hermetički u stanju iz 1880. već da se grade i garaže i postmodernističke kupole i svakakva druga čudesa. Evo sam Podrecca koji je autor projekta Cvjetni ima iza sebe više postmodernističkih radova u užim središtima brojnih srednjoeuropskih gradova. No kako danas Google može pokrpati sva neznanja, pa tako i totalnu neupućenost u urbanizam 21. stoljeća, predlažem da počneš. Ili moraš ići s Kapovićem i Celakoskim nabijati u lonce.
Prvo, jesi li ti glup?
Drugo, imao sam sreću proputovati i vidjeti zasigurno više Europe od tebe pa te stoga molim da se upristojiš i prestaneš baljezgati gluposti te ne napadaš ovakvim stupidnim ad hominemima.
Apsolutno me ne interesira tko ulaže i tko od toga ima koristi. Isključivo forsirani, jadni te patetični tipovi koji se u principu boje sami djelovati u kapitalizmu se bave investicijama i interesima drugih te obranom istih iako su u djelovanje tih persona upučene koliko i ja u nuklearnu fiziku.
Meritum stvari jest urbanizam i kultura.
Izgradnja hale u naselju vila jest neukus.
Nedostatak interesa za strategiju izgradnje te kapitalom uvjetovana forma modernog dizajna velikih gradova je te iste gradove krajem 20og stoljeća počeo jesti. Upravo zbog toga, a vidim da si u to upućen koliko i svaka druga preseratorska kumica na placu koja glumi vrsnog stručnjaka u ekonomiji nakon što je jednom posjetila Austriju povodom subotnjeg shopinga u Grazu, se danas u svim razvijenim državama donose mnogi propisi o urbanizmu gradova te strategije formiranja istih.
Mogućnost da bez ikakve valjane studije o interesu i formi mijenjaš centre i okolicu centara velikih europskih gradova je ravna nuli, dok se u Hrvatskoj takvo što dešava svakodnevno.
Navedeni bečki primjer je inače jedan od najomraženijih primjeraka modernog dizajna u arhitekturi zbog kojeg se grad dugo prilagođavao te trpio kritike stručnjaka (iako to ne znači da je kao dizajn loš, no ti to ne možeš shvatiti nažalost jer ne razlikuješ cjelinu od strukturalnih dijelova).
Zašto ja uopče vodim raspravu sa seljaninom?
ako se želi nešto napraviti neka se urede gradska pročelja po gradu jer je to tolko devastirano ne grafitima nego tamo neki šaranjem da je to strašno.
Pa okej, to se i provodi. Al po centru samo(koliko sam ja upoznat). Evo, moja zgrada je uređena.:mrgreen: No i ovdje imaš idiote jer boja koju je odabrao taj neki "stručnjak" je naprosto nakaradna i nije takva bila prije. Naime, cilj je da se zgrade vrate u stanje u kojem su bile prije al dam se kladit da nisu sve zgrade na Gornjem gradu bile žute.:mrgreen:
Sigurno znaš da je ta lokacija pješačka zona i da nemaju podzemne garaže.:mrgreen:
Istina je za tu zgradu da nema garažu. Ali zato ima 6-7 garaža na deset koraka dalje.
Pa okej, to se i provodi. Al po centru samo(koliko sam ja upoznat). Evo, moja zgrada je uređena.:mrgreen: No i ovdje imaš idiote jer boja koju je odabrao taj neki "stručnjak" je naprosto nakaradna i nije takva bila prije. Naime, cilj je da se zgrade vrate u stanje u kojem su bile prije al dam se kladit da nisu sve zgrade na Gornjem gradu bile žute.:mrgreen:
ma provodi se al premalo. kad vidim onu draškovićevu recimo naš to sliči, mrak mi padne na oči.
Istina je za tu zgradu da nema garažu. Ali zato ima 6-7 garaža na deset koraka dalje.
http://www.wien.gv.at/stadtplanbeta/grafik.aspx?lang=en
Meni ovo bas ne lici na "10 koraka dalje" i definitivno nije 6-7...(sa strane mozete nac opciju parking, haas haus je u centru)
Vi ste prokleti komunisti i ne možete shvatiti bit primjera.
To ne mijenja činjenicu da ovo nije pješačka zona dok Cvjetni trg i Varšavska do Gundulićeve jesu. Ti očito misliš da smo mi ovdje kreteni kad ovako jednostavno "zaboravljaš" ono što ti ne paše.:mrgreen:
fat drummer
12-02-2010, 00:51
dobro, horvatinčić sigurno ne ulaže pare da bi maknuo štakore, a navodno se možeš štakora rješit i metodom koje ne uključuju rušenje zgrade
nebitno.
meni je apriori sumnjivo svaki gup otkad bandić vlada zagrebom, a čim se javi novokompnoviani hrvatski kapital sumnja raste deset puta
smještanje garaža u centar nema smisla da ga jebeš. ja bih zabranio prometovanje negdje od klaićeve prema sjeveru pa do vlaške na istoku sve do selske na zapadu ili bih stavio neke tarife za ulazak u grad autom. najbilža garaža bi mi bila negdje kod cibone ili sc-a, bez debilnih zelenih zona u koijma se tramavajem voziš besplatno
što se tiče stanovnika tog djela grada isto moram naglasasit da se mogu vozit tramvajem i oni kao i svi drugi
Robierre de Cochon
12-02-2010, 00:51
E moj druže....:mrgreen: Sa Borongaja ćeš otići na Kvatrić, a ne do Av. Malla.:mrgreen: No kad si već navalio sa Av. Mallom - tamo ćeš sjest na BUS do centra, a ne tramvaj. I nećeš ga dugo čekati jer tamo voze barem 4 autobusne linije do Glavnog kolodvora. Nadalje, u tom mojem konceptu bi se radilo o garaži što znači da NEMA zona.:mrgreen: Garaža bi bila max 5 kuna 1 sat pa ti valjda ne bi falilo ništa.:mrgreen: Još ako bi ubacili laku željeznicu koju smo spominjali, pa za čas bi bio u centru!
Tebe treba za šefa ovog ureda za izgradnju, urbanizam i planiranje. :D
Samo što nije to uopće praktično...sparkat se na Kvatriću, pa uzimat tramvaj do trga!! Zato ljudi sve češće zaobilaze centar i nalaze se na kavama u mallovima, Citycenterone itd...i odlaze u dućane u Avenue Mall, a ne više u Ilicu ili Jurišićevu...što je šteta. Centar Zagreba je stvarno lijep...ali ovakvim ograničenjima tipa prvim zonama s 60 minuta onemogućavaju ljudima da dođu u centar i obave sve što imaju. Mene to frustrira!!
E da...i svemirski brod ispod katedrale je meni jedna od genijalnijih stvari u centru zadnje vrijeme, što se tiče arhitekture...i nadam se da nije samo nešto montažno/privremeno!! :D
što se tiče stanovnika tog djela grada isto moram naglasasit da se mogu vozit tramvajem i oni kao i svi drugi
A kaj s njihovim autima? Oni se ne mogu parkirati ispred svoje zgrade? Nemoj mi reći, oni bi se isto trebali parkirat u garažu i onda tramvajem doma.:mrgreen: Relativno prihvatljiv koncept ako staviš nižu cijenu godišnje karte za parkiranje u garaži al ipak ne.:mrgreen: Pustiti stanare do svojih zgrada u centru, a ostali nek se parkraju na rubu centra gdje bi bila garaža.
Švabosanac
12-02-2010, 00:59
tkach, brijes gluposti .....
fat drummer
12-02-2010, 01:04
A kaj s njihovim autima? Oni se ne mogu parkirati ispred svoje zgrade? Nemoj mi reći, oni bi se isto trebali parkirat u garažu i onda tramvajem doma.:mrgreen: Relativno prihvatljiv koncept ako staviš nižu cijenu godišnje karte za parkiranje u garaži al ipak ne.:mrgreen: Pustiti stanare do svojih zgrada u centru, a ostali nek se parkraju na rubu centra gdje bi bila garaža.
naravno da će se parkirat dalje, tko ih jebe. pa neće se valjda po ulici parkirat. nema prometa da ga jebeš, samo tramvaj i dostava i to striktno ujutro i navečer.
također razjebao bih ovaj ceh taksista i uveo tržišno natjecanje u taj segment ljudkse djelatnosti.
problem sa trenutnim sustavom je kaoliko mi frend objašnjava da se uz malo para mogu nabavit godišnje karte pa i da živiš u krapini.
jest da je moj rješenje radikalno, ali ja bih srušio maksimirski stadion i napravio lunapark te bih ukinuo phnl i otvorio prvesntvo u amaterskom pikulanju
druga opcija je da se plaća ulazak u grad oko pedeset kuna plus parking od 10 kuna na sat. i da je u garažama nešto tipa 7 kuna na sat sa čestim tramvajima i busevima do centra i iz centra
također upogonit željeznicu za satelitske gradove - samobor, gorica, zaprešić, dugo selo, sesvete, kragujevac
Prvo, jesi li ti glup?
Drugo, imao sam sreću proputovati i vidjeti zasigurno više Europe od tebe pa te stoga molim da se upristojiš i prestaneš baljezgati gluposti te ne napadaš ovakvim stupidnim ad hominemima.
Apsolutno me ne interesira tko ulaže i tko od toga ima koristi. Isključivo forsirani, jadni te patetični tipovi koji se u principu boje sami djelovati u kapitalizmu se bave investicijama i interesima drugih te obranom istih iako su u djelovanje tih persona upučene koliko i ja u nuklearnu fiziku.
Meritum stvari jest urbanizam i kultura.
Izgradnja hale u naselju vila jest neukus.
Nedostatak interesa za strategiju izgradnje te kapitalom uvjetovana forma modernog dizajna velikih gradova je te iste gradove krajem 20og stoljeća počeo jesti. Upravo zbog toga, a vidim da si u to upućen koliko i svaka druga preseratorska kumica na placu koja glumi vrsnog stručnjaka u ekonomiji nakon što je jednom posjetila Austriju povodom subotnjeg shopinga u Grazu, se danas u svim razvijenim državama donose mnogi propisi o urbanizmu gradova te strategije formiranja istih.
Mogućnost da bez ikakve valjane studije o interesu i formi mijenjaš centre i okolicu centara velikih europskih gradova je ravna nuli, dok se u Hrvatskoj takvo što dešava svakodnevno.
Navedeni bečki primjer je inače jedan od najomraženijih primjeraka modernog dizajna u arhitekturi zbog kojeg se grad dugo prilagođavao te trpio kritike stručnjaka (iako to ne znači da je kao dizajn loš, no ti to ne možeš shvatiti nažalost jer ne razlikuješ cjelinu od strukturalnih dijelova).
Zašto ja uopče vodim raspravu sa seljaninom?
Ma meritum stvari je da si ti ovdje trkeljao protiv izgradnje garaža i modernističke gradnje u užim gradskim središtima, i sad kad ti je predočeno da su te stvari manje-više europski velegradski standard, nadrobio si ovdje hrpetinu floskula bez glave i repa.
Što se tiče tvojih putovanja Europom, ostavio sam ogradu da ili nisi putovao ili si slijep, tako da je sada očito da si slijep, pri čemu nisam mislio na fizičku sljepoću nego na unutarnju ograničenost koja ti onemogućava upijanje spoznaja koje se kose s tvojim parohijalnim, pikzibnerskim poimanjem stvarnosti.
A što se tiče ad hominem napada, jedini koji ih ovdje koristi si ti, imputirajući meni da sam ja tobože sav jadan i zavidan Horvatinčiću jer branim njegov projekt, dok su valjda propaliteti poput tebe koji sabotiraju legalne radove sve redom ostvarene i uravnotežene ličnosti - ma to uostalom ponajbolje vidimo iz socijalne anamneze vođa prosvjeda. Boli mene krasni kurac dragi moj za Horvatinčića i Cvjetni prolaz, da živimo u normalnoj zemlji ne bih bio stalno bombardiran medijski tim projektom jer bi to sve već davno bilo u tišini obavljeno, pa ne bi o tome riječi zucnuo. Ono što meni smeta je da se u ovoj diktaturi idiota od države dopušta teror nad privatnim vlasništvom svakoj grupi poremećenih spodoba vođenih često najapstraktnijim idejama o "javnom interesu", i to je problem koji pogađa i ljude koji raspolažu sa 100 milijuna kuna i one koji raspolažu sa 100, tisuću ili 10 tisuća kuna.
Bio sam u napasti da uzvratim na te prizemne idiotarije, no ostavljam te u miru jer si takav kakav jesi, sam sebi najveća kazna.
Razmišljah čak minutu isplati li mi se ovdje prilagati radove o modernoj gradnji vrhunskih i uvaženih zapadnih urbanista i arhitekata ili se jednostavno prepustiti bijesu te opaliti te palicom po glavi, no zaključih da oba pristupa jednostavno nisu produktivna jer bi prve jednostavno ignorirao kao i svaki neobrazovani neinteligentni primjerak slugana dok bih zbog drugog pristupa bio vjerojatno optužen za agresivnost i neprimjereno ponašanje.
Stoga ću jednostavno nastaviti egzistirati u svojem socijal-darvinizmu te razmišljati kako je moguće da zakinuti paraziti danas imaju pristup internetu te preko istoga brane neke neimenovane osobe koje ruiniraju zgrade koje su isti takvi paraziti prije par desetaka godina oduzimali nama.
Ah.
To ne mijenja činjenicu da ovo nije pješačka zona dok Cvjetni trg i Varšavska do Gundulićeve jesu. Ti očito misliš da smo mi ovdje kreteni kad ovako jednostavno "zaboravljaš" ono što ti ne paše.:mrgreen:
Pa u tome je stvar, tko je rekao da je bogomdano pravo stanovnika Zagreba da dovijeka Varšavska do Gundulićeve bude pješačka zona? Jel ne postoji neki preči interes koji bi to prekoračio, npr. interes da se u gradu nešto sredi, modernizira, stvore komercijalni sadržaj koji bi malo oživio sramotno zamrli centar grada? Jer džabe tih deset metara pješačke zone kad je centar grada na najboljem putu da postane kroz 20 godina teški sirotinjski slam, dok će se sav društveni život vrtiti u suburbiji, oko šoping centara i sličnih lokaliteta. Mislim, meni je potpuno nejasno zašto ti tzv. borci za urbani identitet žele pretvoriti Zagreb u američki grad 1970-ih, čiji centar pristojni ljudi društveno izbjegavaju, pa svi hodaju po nekim garganautskim skladištima robe na rubu grada.
Razmišljah čak minutu isplati li mi se ovdje prilagati radove o modernoj gradnji vrhunskih i uvaženih zapadnih urbanista i arhitekata ili se jednostavno prepustiti bijesu te opaliti te palicom po glavi, no zaključih da oba pristupa jednostavno nisu produktivna jer bi prve jednostavno ignorirao kao i svaki neobrazovani neinteligentni primjerak slugana dok bih zbog drugog pristupa bio vjerojatno optužen za agresivnost i neprimjereno ponašanje.
Stoga ću jednostavno nastaviti egzistirati u svojem socijal-darvinizmu te razmišljati kako je moguće da zakinuti paraziti danas imaju pristup internetu te preko istoga brane neke neimenovane osobe koje ruiniraju zgrade koje su isti takvi paraziti prije par desetaka godina oduzimali nama.
Ovo je skoro (ali skoro!) pa efektan pokušaj stilizacije teksta, novost za tebe koja se očito izrodila kao jedini pozitivni nusprodukt ove rasprave sa mnom.
Razmišljah čak minutu isplati li mi se ovdje prilagati radove o modernoj gradnji vrhunskih i uvaženih zapadnih urbanista i arhitekata
ajde ipak prilozi, molim lijepo :mrgreen:
Prijateljski bih ti predložio da prestaneš komentirati.
ajde ipak prilozi, molim lijepo :mrgreen:
Toliko me iznervirao kolega Tkach da nemam volje sudjelovati u ovakvim raspravama.
Inače, mnogo toga se može naći i na službenim tražilicama.
malimrav85
12-02-2010, 01:42
Jeobte tkach, jel tebi jasno da apsolutno nikoga ne boli kurac za ono kaj lik gradi tam di gradi? kaj se mene tiče nek bordel napravi.
ono što je nejasno je zašto se JAVNA površina u jednoj od prometnijih pješačkih ulica u Hr daje PRIVATNIKU za jebenu GARAŽU!
Garažu!
On je ima projekt da mu prolaz bude kroz stomatološki. Za to me iskreno boli kita, ako se ovi hoće selit nek mu je ulaz sa marsa. ali lik sad uzima ulicu u kojoj će nakon radova bit tri jebena metra sa svake strane! s tim da nema ni 1% teorije da je to u javnom interesu jer je garaža na tuškancu 300m od te lokacije, langić je kilometar a razmišlja se i o garaži ispod hnk.
i kak je onda u gospodarskom interesu grada da si podupire konkurenciju kad već sad ima 2 garaže u krugu kilometra?
trebalo bi još nabacit garažu ispod igrališta u klaićevoj pa da je potez frankopanska, masarykova, jurišićeva i sjeverno od zelenog vala pješačka zona, isključivo javni prijevoz, javne garaže po 5kn sat i micanje ovih retarda od taksija i uvođenje konkurencije.
ali kad je na vlasti ovaj papir i njegova ekipa sa farme ništa od toga neće biti.
Just a little bit
12-02-2010, 02:10
problem je u tome kaj frajer jednostavno sjebava cijelu ulicu koja je bitna za građane. da uzima neku ulicu u sesvetama, sumnjam da bi iko prdnul, ali ovo je ipak strogi centar grada, pješačka zona.
legionar
12-02-2010, 02:28
Odobravam intervenciju policije jer mi je muka dok pogledam tko je tamo prosvjedovao, no ne odobravam gradnju jer mi je muka od pomisli da se na toj lokaciji gradi fucking jebena garaža. Da je bilo riječ o prosvjedu normalnih građana a ne trubadura koji svaku akciju pretvaraju u nekakve kvazisocijalističke manifestacije, tad ne bih riječ rekao. Duhovni potomci šezdesetosmaša, lažni socijalisti i zgubidani.
Darkbuster
12-02-2010, 02:38
2 su problema..
Kao prvo zato jer bi pobjeda privatnog nad javnim interesom u samom centru grada prakticki znacilo otvorena vrata za sve slicne projekte u buducnosti.
Kao drugo cisto zdravorazumski, tko zelis JOS autiju u centru grada, tko zeli 'mondene' arhitektonski sumnjive lifestyle centre u staroj gradskoj jezgri?
Koji je problem ako je protivljenje tome antikapitalistickog karaktera? Zar je kapitalizam sveta krava? Valjda ce se i najzagrizeniji kapitalist ako je covjek s truncicom zdravog razuma sloziti s kritikom ako je dobro artikulirana..
Zar protivljenje jednom aspektu kapitalizma implicira socijalizam? A da i implicira u cemu je problem. Mozete to protivljenje nazvati i anarholiberalnomasononacifasistickim totemizmom ali ako to znaci da je misljenje mojih sugradana i mene vazniji kriterij od nekog frajera kojem se digao kurac onda sam ja anarholiberalnomasononacifasisticki totemist. Jebo vas Tomo sve-ce-ti-narod-oprostiti-osim-uspjeha Horvatincic :D
legionar
12-02-2010, 02:43
Nisu ti likovi antikapitalisti, ti su likovi kvaziantikapitalisti.
http://www.ups-umag.org/files/upsumag/masa-2008-04-12.jpg
Darkbuster
12-02-2010, 02:47
A dobro, bilo je oko 3 soma ljudi tamo, valjda se naslo i onih koji ne spadaju pod tu tvoju koncepciju :D
Ali govorim o samoj ideji, o samom protivljenju,a ne nuzno o par eksponiranijih profi prosvjednika ;)
Padam u napast da počnem pljuvati po tim tzv. antikapitalistima, no previše sam umoran da bih ponovno ulazio u diskusije.
Darkbuster
12-02-2010, 02:54
Ma brijem da je neizbjezno da iza prosvjeda u pravilu stoje ti pretenciozni aktivisti, to jednostavno moras biti na ego-tripu da se time nonstop bavis. Ali eto, bar se nesto kao dogada..
Jao Kaline, pise da je jedan od govornika bio i Simlesa, kad sam procitao znao sam da ce ti se to sigurno svidjeti :D
Jebo vas kalin i tkach, evo tu nasred nsba vrištim od smijeha ko neki debil. Daj nastavite, molim vas. :pj:
Ja ne vidim zašto se svaki legitiman prosvjed protiv nečega u ovoj državi mora pretvorit u politički cirkus koji odbije sve normalne građane od sudjelovanja, a to redovito rade kojekakvi debili sa filozofskog & co.
Koji kurac ta ekipa ne napravi vlastiti prosvjed za svoja stajališta, a ne pretvori svaku neutralnu građansku inicijativu u prčiju za svoje glupe parole, tako efektivno uništavajući ikakav potencijal koji bi ista mogla imat?
btw. napravljen je topik zbog interesa svekolikog forumaškog puka
Jeobte tkach, jel tebi jasno da apsolutno nikoga ne boli kurac za ono kaj lik gradi tam di gradi? kaj se mene tiče nek bordel napravi.
ono što je nejasno je zašto se JAVNA površina u jednoj od prometnijih pješačkih ulica u Hr daje PRIVATNIKU za jebenu GARAŽU!
Garažu!
Ovo naprosto nije istina jer je otpor projektu Cvjetni prolaz stariji od ideje da se pristup garaži napravi kroz Varšavsku. To je možda tvoja privatna zamjerka projektu ali većina ljudi koji prosvjeduju bi to radila i da garaže nema ili da je pristup s druge strane.
Srž ovog slučaja je da je značajan dio populacije u Zagrebu a priori protiv promjena kao takvih jer boluju od teškog pasatizma i štite sve što je staro, ruinirano i zaostalo u gradu. To su ljudi koji su plakali kad se davnih dana uređivala sadašnja pješačka zona Gajeva-Bogovićeva. To su ljudi koji su htjeli zabraniti onom lažnom Frankopanu da malo uredi aluminijsku kurčinu od nebodera na Trgu. To su ljudi koji su vrištali da se uništava priroda kad je Grad raskrčio džungletinu na Bundeku i napravio normalan park. Predugačak je taj niz zagrebačkog otpora urbanističkim promjenama da bi sad ispalo kako je cijeli problem ovdje što se gubi fragment pješačke zone.
Darkbuster
12-02-2010, 12:31
Pj, ne vidim da se to ovdje dogodilo.
A sto se tice inace,kao sto rekoh, nitko drugi to ne zeli raditi i onda se uvijek takvi ljudi nadu u vrhuski. Nesto slicno kao i politicari na pozicijama,samo dakako benignije.
Ovo naprosto nije istina jer je otpor projektu Cvjetni prolaz stariji od ideje da se pristup garaži napravi kroz Varšavsku. To je možda tvoja privatna zamjerka projektu ali većina ljudi koji prosvjeduju bi to radila i da garaže nema ili da je pristup s druge strane.
Srž ovog slučaja je da je značajan dio populacije u Zagrebu a priori protiv promjena kao takvih jer boluju od teškog pasatizma i štite sve što je staro, ruinirano i zaostalo u gradu. To su ljudi koji su plakali kad se davnih dana uređivala sadašnja pješačka zona Gajeva-Bogovićeva. To su ljudi koji su htjeli zabraniti onom lažnom Frankopanu da malo uredi aluminijsku kurčinu od nebodera na Trgu. To su ljudi koji su vrištali da se uništava priroda kad je Grad raskrčio džungletinu na Bundeku i napravio normalan park. Predugačak je taj niz zagrebačkog otpora urbanističkim promjenama da bi sad ispalo kako je cijeli problem ovdje što se gubi fragment pješačke zone.
pa dobro kaj ti sve te znaš poimence koji su prosvjedovali?
a ono ma da, kaj je sad malo pješačke zone,uzmi je malo vamo uzmi je malo tamo i ajmo riješit problem prometa trpajući sav taj promet u centar. pa samo pogledaj kak je sjajno uređen zeleni val. tak da jedva dvoje ljudi prođe jedan pored drugog. sve to lijepo zgleda ali... tipična talibandićeva posla
problem je kaj si ti gorljivi branitelj horvatinčića samo jer ti se ne sviđa ekipa koja prosvjeduje. al malo sagledaj širu sliku, a ta je da se u Zagrebu gradi i mijenja kako se kome sprdne, a ne u skladu s nekim planom i projektom u kojem smjeru ide grad. malo obrati pažnju na to a zaboravi komunjare koje prosvjeduju jer nemaju što pametnije za radit. ti si se fiksirao na to, a ne na širi problem. ti veliš da u tvom kvartu je normalno uzet dio javne površine za garažu, di je taj tvoj kvart. koji god da je nije centar i ne nije ničija želja da centar bude ko new york 70-ih nego ako se mijenja da se mijenja u skladu s nekim planom i programom a ne da neki šerif gradi sebi vile i garažu ili penthousu na vrhu neke zgrade.
a primjer s neboderom na trgu ti nije najbolji, jer taj neboder je jebeni prst u oko i trebali su ga srušit a ne obnavljat. to je ta modernizacija usred centra. ono jebeš trg kao trg idemo piknut neboder da kao sve bude malo modernije.
treba uvest posebnu pristojbu za uć u grad autom kao u Londonu u Cityju. al di smo mi od Londona.
malimrav85
12-02-2010, 14:14
aha, u londonu ćeš vidjet u gradu auto ispod 50.000€ skoro pa nikad
ovi koji prosvjeduju protiv svega naravno da jesu debili, o njima nitko i ne priča. oni i jesu od početka bili protiv toga. kao npr. matula jer je on taj prostor htio za neko svoje kazalište pa kad mu nisu dali je prvi stao na "branik urbanizma".
ali činjenica da od 1000 ljudi ima neka i 10% debila ne radi razliku da ipak ima 90% normalnih.
budimo realni, ulaz u garažu se radi radi ekipe koja će tamo kupit stanove tj. radi tome koji inače ne bi mogao prodat stan ni ekipi iz kozari boka za 1000€ po kvadratu.
ja se slažem da niko neće kupit za tolko para stan i onda ne moć parkirat ali kako je to moj problem' ko ga tjera da ide tamo živjet? nek si kuću kupi i parkira u dvorištu svom a ne da uzima dio grada za svoje prohtjeve.
kak to da se niko ne buni protiv onog kaj rade SI od trga, ne znam kak se zove, tam kod javnog wc-a? zato kaj nikoga relano nije briga kaj se radi na parkingu nekome di niko nikad ne ide šetat i tamo ne prođe 10000 ljudi dnevno (bezveze bubam).
iskreno, jebe se meni kaj ti nemaš prolaz do svoje zgrade. šta je onda gradit ideš? pa ni bonica u ST nije prolaz imala i nije radi toga radila. Ispada da je ovo njegovo važnije od bolnice jer je on odma dobio javnu površinu koju mu grad plaća da bi radio sebi parking a bolnica se dosta najebala dok nisu prilaz napravili.
to je po meni samo posljedica da grad planiraju ljudi koji su došli od negdje di su o gradu čitali u novinama. to je ko da moj tata koji je iz marije bistrice ide radit urbanističke planove za grad... nije da imam nešto protiv ljudi koji nisu iz grada, i ja sam dijete takvih ali imaju ljudi koji znaju više od ekipe koja govori: e, vi ste protiv razvoja, e!
evo, samo nek mi neko da odgovor kako je omogućavanje garaže u samom centru grada u interesu grada kad isti ima garažu 200m od tamo a i ide sa time da makne aute iz centra (to je bio povod akcije parking po 16kn)?
problem je kaj si ti gorljivi branitelj horvatinčića samo jer ti se ne sviđa ekipa koja prosvjeduje. al malo sagledaj širu sliku, a ta je da se u Zagrebu gradi i mijenja kako se kome sprdne, a ne u skladu s nekim planom i projektom u kojem smjeru ide grad. malo obrati pažnju na to a zaboravi komunjare koje prosvjeduju jer nemaju što pametnije za radit. ti si se fiksirao na to, a ne na širi problem. ti veliš da u tvom kvartu je normalno uzet dio javne površine za garažu, di je taj tvoj kvart. koji god da je nije centar i ne nije ničija želja da centar bude ko new york 70-ih nego ako se mijenja da se mijenja u skladu s nekim planom i programom a ne da neki šerif gradi sebi vile i garažu ili penthousu na vrhu neke zgrade.
Odlično, ali daj mi pokaži koji je to plan i program protivnika ovog projekta? Je li to ova ideja da bi grad trebao renovirati zgradu po zgradu u cijelom centru dok to na nešto ne bude ličilo, poznata i kao Kalinova škola urbanog oživotvorenja? Jer s tom idejom ne možeš dospjeti nigdje. Činjenica je da je ovo sukob između statusa quo i jednog relativno suvislog pokušaja da se nešto izmijeni u gradu. OK, tebi se npr. Haas Haus kao objekt ne sviđa, ali zar ne bi više volio vidjeti u Zagrebu nešto na tu šemu nego neko zapušteno, prljavo dvorište?
Odlično, ali daj mi pokaži koji je to plan i program protivnika ovog projekta? Je li to ova ideja da bi grad trebao renovirati zgradu po zgradu u cijelom centru dok to na nešto ne bude ličilo, poznata i kao Kalinova škola urbanog oživotvorenja? Jer s tom idejom ne možeš dospjeti nigdje. Činjenica je da je ovo sukob između statusa quo i jednog relativno suvislog pokušaja da se nešto izmijeni u gradu. OK, tebi se npr. Haas Haus kao objekt ne sviđa, ali zar ne bi više volio vidjeti u Zagrebu nešto na tu šemu nego neko zapušteno, prljavo dvorište?
suvlisli pokušaj da se nešto izmijeni u gradu?
daj me nemoj nasmijavat
to je samo suvisli pokušaj da si horvatinčić napuni džep pod krinkom javnog interesa koji ja i dalje ne vidim
ne, ne bi volio vidjet nijedan jebeni haus haus nego bi volio da je recimo zagrebački donji grad poput praga na desnoj obali ili kojoj već vltave. jako sličan Zagrebu s razlikom da su sve fasade preuređene i tip top. a da je gornji grad poput hradčana ( iako ajd nije i nemre bit usporedba ), stari dio grada, ali ne nužni i mrtvi dio grada. u biti bilo bi najbolje da puknu kakvu garažu i na gornji grad, recimo ispod lotršćaka ili ne znam di. i što si se uhvatio tog prljavog dvorišta, postoje metode da se neko prljavo dvorište uredi i bez da se rade privatni ekskluzivni stanovi za zg kremu. kak sam i rekao obični puk nek se makne iz centra da bi tu mogla uživat ekipa sa špice, tak se meni čini da teku stvari.
Robierre de Cochon
12-02-2010, 16:43
Ma pretjerano je uspoređivati Zagreb s Londonom ili Parizom.
To je ipak grad s manje od milijun stanovnika koji može sasvim dobro funkcionirati s dobro posloženom prometnom regulacijom, efikasnijim javnim prijevozom i krugom podzemnih garaža oko centra. Nije Zg New York da sad trebaju nekakve posebne regulacije s plaćanjem karte na ulasku ili s nekim megaparkinzima na periferiji.
A što se tiče arhitekture, ne sviđa mi se taj stav da ništa ne treba mijenjati i da samo te fasade s kraja 19stoljeća treba prefarbati. Ipak svako vrijeme treba dati svoj doprinos arhitekturi. I HNK i katedrala su u vrijeme kad su građeni bili nešto "novo i moderno", kao što je danas Muzej suvremene umjetnosti ili Avenue Mall. Mislim da ni jedna građevina nije sveta krava da se ne bi mogla dirati, naravno pod uvjetom da to rade pravi stručnjaci i umjetnici. Parižani su se usudili usred dvorišta Louvra, gdje su stolovali francuski kraljevi, maknuti konjaničku statuu Luja XIV i dati jednom Kinezu da projektira staklenu piramidu...wow..govorimo o Louvreu koji se počeo graditi za vrijeme renesanse, a dovršen je usred baroka (da, da, to je onaj stil koji su 200 godina kasnije kopirali Herman Bolle i drugi kad su gradili HNK ili umj. paviljon).
A ovo sam nedavno vidio u Antwerpenu i pao na guzicu. Glavni kolodvor, u tipično secesijskom stilu kojeg i u Zagrebu ima puno. Unutrašnjost kompletno preuređena. Zanima me da li u Zg ima neki lovator koji bi imao muda podržati arhitekta koji bi napravio ovako nešto genijalno :D
Vanjska fasada:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Antwerpen-central-station.jpg
Unutrašnjost:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Antwerpen_Centraal_Atrium02.jpg
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Antwerpen_Centraal_Atrium01.jpg
pa nisam ni ja samo za to da se prefarbaju zgrade iz 19. st. pa po centru imaš zgrada koje su građene 30.-ih tj. tada su bile moderne i valjda se i tada ekipa zgražala pa danas baš lijepo pristaju u grad. daklem hoću reći ak se i gradi nešto modernije tj. ak se ide napraviti neki zahvat u centru grada onda da to bar na nešto sliči, a ne da puknu neboder nasred trga koji kako god gledaš, iz daljine ili baš s trga, bode u oči. kaj se tiče one piramide kod Louvrea meni je to fakat bezveze ::E:
Pa u tome je stvar, tko je rekao da je bogomdano pravo stanovnika Zagreba da dovijeka Varšavska do Gundulićeve bude pješačka zona? Jel ne postoji neki preči interes koji bi to prekoračio, npr. interes da se u gradu nešto sredi, modernizira, stvore komercijalni sadržaj koji bi malo oživio sramotno zamrli centar grada?
Centar grada je zamro? Pa okej, jasno mi je zašto tako misliš s obzirom da znam okvirno di živiš.:mrgreen:
Srž ovog slučaja je da je značajan dio populacije u Zagrebu a priori protiv promjena kao takvih jer boluju od teškog pasatizma i štite sve što je staro, ruinirano i zaostalo u gradu.
Pa kad već spominješ promjene, sigurno si upoznat s činjenicom da se nekad vozilo po Trgu bana Jelačića, kao i po Cvjetnom trgu i da je na Cvjetnom ekšli nekad bilo drveća(velikog, ne ovih malih govana) i da je ovo sad rezultat promjene i modernizacije. Modernizacija ne znači da moramo porušit ove zgrade u nekom austrougarskom stilu i sagradit čelično-staklene konstrukcije.
A što se tiče arhitekture, ne sviđa mi se taj stav da ništa ne treba mijenjati i da samo te fasade s kraja 19stoljeća treba prefarbati. Ipak svako vrijeme treba dati svoj doprinos arhitekturi. I HNK i katedrala su u vrijeme kad su građeni bili nešto "novo i moderno", kao što je danas Muzej suvremene umjetnosti ili Avenue Mall. .
Jasno. Al kad su gradili HNK nisu rekli "ajmo srušit Markovu crkvu i sagradit HNK tamo" nego su našli neki stočni sajam. :mrgreen: I dobro da spominješ MSU i Av. Mall jer to je ipak sagrađeno daleko od centra i ništa srušeno ništa u starom stilu već je nađen prazan prostor. Praznog placa fala bogu ima po cijelom gradu. S druge strane, debilno mi je čuvanje nečega što nazivaju spomenikom kulture, a radi se o nekoj ruševnoj tvornici(Nada Dimić, Paromlin...). Pa okej, nemoj srušit al prenamijeni.
A što se tiče taxija i željeznica iz satelitskih gradova - to je pod mus. Modernizacija prigradske željeznice je vrhunsko prometno rješenje.
Robierre de Cochon
13-02-2010, 17:15
debilno mi je čuvanje nečega što nazivaju spomenikom kulture, a radi se o nekoj ruševnoj tvornici(Nada Dimić, Paromlin...). Pa okej, nemoj srušit al prenamijeni.
Pa nisam ja za rušenje nego rekontrukciju.
A ovi primjeri koje si naveo su biseri industrijske arhitekture...pogotovo paromlin...i to bi se dalo jako suvremeno prenamijeniti i napaviti odličan prostor.
Uostalom, vani onaj koji ima novaca i ukusa neće kupiti nekakvu betonaru-novogradnju, nego nekakvo napušteno skladište/tvornicu i srediti si cool loft koji će zadržati svoju "priču", a opet će biti suvremeno i hi-tech uređen!
Josip Broz Tito
17-02-2010, 19:38
Slažem se s Tkachom.
Bajruši je napisao lijepo u jednom članku-kod nas se stigmatiziraju poduzetnici jer smo poučeni iskustvom Tuđmanove pljačkaške bande pa sad svakog tko želi nešto izgraditi nazivamo automatski lopovom.Na stranu što bi institucije države :mrgreen: trebale provjeriti svakog takvog tajkuna,ali vidim ljudima ovdje smeta najviše jer će se promijeniti mjesto u centru grada za koje su kakti emotivno vezani i opravdavaju svoje protivljenje napretku i poboljšanju nekakvom estetikom,moralom i sličnim glupostima.
Taj dio grada je jedno veliko ruglo,i sad vas ne smetaju štakori i raspad sistema, samo neka nitko ne dira u svetu zagrebačku zemlju.
Mislim mene savršeno zaboli za vaš grad,ali da netko želi tako nešto izgraditi u mom gradu na nekom mjestu koje je reklo Bogu laku noć prvi bih tako nešto pozdravio.Prebolio bih svoju emotivnu vezanost za to mejsto :mrgreen:
Tkač sa zapada grada, a ti iz Bjelovara ste našli proglašavat centar grada napuštenim i ruglom. I lol'd.:rotfl: Bit će da će izlaz iz garaže povećati priljev ljudi u centar i oživjet konačno taj zapušteni dio.:mrgreen: Al čisto da vidimo što točno znači "oživjeti" taj dio. Kaj treba bit gužva ko na Trgu kad je thompsonov koncert? :mrgreen:
Josip Broz Tito
17-02-2010, 20:11
Tkač sa zapada grada, a ti iz Bjelovara ste našli proglašavat centar grada napuštenim i ruglom.
Pa ono čuj...imamo oči :mrgreen:
Ali kako rekoh meni je ovo pitanje jednako bitno kao i tko će biti ženski olimpijski prvak u bobu.
Pa ono čuj...imamo oči :mrgreen:
To ko da ti ja koji sam bio u Bjelovaru na par sati jednom idem govorit kakvo je stanje tam. Čisto sumnjam da si svaki dan u centru al ajd, zamrlo je, nek ti bude. :mrgreen: Meni se ne čini but then again, ja koji živim ovdje sam zasigurno u krivu. Osim ako ne misliš na gornji grad. Tu ima tri čovjeka, školaraca i ekipe koja ide na ispite.:mrgreen:
ne moze mi nitko reci da ono nije bio stakornjak a ni nitko mi ne moze reci da je ovo suprotno javnom moralu jer je vidljivo da je mitom ili nekom "pogodbom" doslo do tog...cak je i SDP-u neugodno pa se sad prave grbavima (na Milanovica mislim a ne na tebe Đ:mrgreen:)...
Jebiga, pol grada su štakornjaci ako ćemo tako. Al zaboli mene, nije da ulazim ljudima u dvorišta nepozvan.
pa to je problem i treba ga rijesiti...ja sam za investiciju ali ne mora kopat garazu i zauzimat pol ulice...
treba uvest kazne za stakornjake i jadne fasade...
Zagovaraš zahvate u privatno vlasništvo koji mi se jednostavno ne sviđaju.:mrgreen: Zahvati u privatno vlaništvo al onda ti plati(ti: država/grad/netko treći), a ne da vlasnik mora. Pih - posessio, uti, frui, abuti.:mrgreen: Ako je u javnom interesu da se fasade obnove neka grad plati, a ne da svatko mora prodavat stan jer nemre platit obnovu fasade. Sad ide ta šema da grad subvencionira ali ekipa je glupa. Imaš rokove i nakon svakog roka je subvencija manja. Obnova moje zgrade(a i to su zakurac napravili) je koštala nekih 1 200 000 kn, a od toga stanari plaćaju 100k kn jer smo mi rano predali zahtjev. Al zahtjevat da se ekipa odseli jer im je taj stan jedina vrijedna imovina pa nemaju za takve stvari para je debilana. Pa zar želimo da je centar pun isključivo bogatih ljudi? Ajd bok. A što se štakora tiče - pa svako malo ih truju. U svojih 23 godine nisam vidio niti jednog štakora u centru grada, dok sam ih viđao tipa u konzumu u importanneu i u kompleksu doma Stjepan Radić(ta 2 slučaja su mi se urezala u pamćenje:mrgreen:). I vidio sam žohare na Ferenščici. Ako ćemo o životinjskim problemima onda su to mačke lutalice, a ne štakori. I kaj ako netko ima zapušteno dvorište i podrume? Koga briga, to je vlasništvo.
Zagovaraš zahvate u privatno vlasništvo koji mi se jednostavno ne sviđaju.:mrgreen: Zahvati u privatno vlaništvo al onda ti plati(ti: država/grad/netko treći), a ne da vlasnik mora. Pih - posessio, uti, frui, abuti.:mrgreen: Ako je u javnom interesu da se fasade obnove neka grad plati, a ne da svatko mora prodavat stan jer nemre platit obnovu fasade. Sad ide ta šema da grad subvencionira ali ekipa je glupa. Imaš rokove i nakon svakog roka je subvencija manja. Obnova moje zgrade(a i to su zakurac napravili) je koštala nekih 1 200 000 kn, a od toga stanari plaćaju 100k kn jer smo mi rano predali zahtjev. Al zahtjevat da se ekipa odseli jer im je taj stan jedina vrijedna imovina pa nemaju za takve stvari para je debilana. Pa zar želimo da je centar pun isključivo bogatih ljudi? Ajd bok.
kaj postis pa si zivcan?:mrgreen:
nisam rekao da to ti moras platiti sve odjednom nego da se to mora srediti jer je odvratno...pogle kako nam grad izgleda...sve je puno grafita...padaju komadi fasade a nista se ne obnavlja vec desetljecima...postoji nesto sto se zove zajednicka pricuva i sto ljudi ne placaju ili skrtare pri placanju pa sad kad nema love cvile tko ce to platit...da se skupljalo zadnjih 10 godina moglo bi se platit...a kad nekom padne komad fasade na glavu i kad tuzi vlasnike onda opet cvile...
ja ne tvrdim da to samo centar mora raditi nego da moraju svi...a van Hrvatske su u centru uglavnom bogati ljudi tako da to ne bi bilo nista novo...meni je npr famozno kad neka baba kuka kako nema love i jedva prezivljava u Ilici u stanu od 150 kvadrata u kojem zivi sama:rotfl:
u mojoj zgradi di sam zivio su isto tako skrtarili na pricuvi i nastalo sranje jer se u par godina zaredalo puknuce krova, pa puknuce zida u supi, pa su se hitno dizali krediti koji ce se otplacivati 10 godina a pricuva je odjednom narasla 3 puta a i to jos nije dovoljno...da se odrzavalo nista od toga ne bi bilo...ljudi ne shvacaju da se za stan treba brinuti, a da kao suvlasnici moraju brinuti za cijelu zgradu...sumnjam da bi tebi bilo svejedno da moras zivjeti kraj neke zgrade koja ima hrpu smeca i stakore i tko zna kaj...
i btw dvorista nisu privatno vlasnistvo...nakon denacionalizacije stanovi su postali privatno vlasnistvo ali okolna zemlja ne...mi smo to saznali kad smo htjeli rampu staviti na parkiraliste pa nismo dobili dozvolu jer je to "gradsko zemljiste":roll:...ove nove zgrade zato mogu staviti rampu a vecina rampi na starim zgradama je postavljena ilegalno...
A što se štakora tiče - pa svako malo ih truju. U svojih 23 godine nisam vidio niti jednog štakora u centru grada, dok sam ih viđao tipa u konzumu u importanneu i u kompleksu doma Stjepan Radić(ta 2 slučaja su mi se urezala u pamćenje:mrgreen:). I vidio sam žohare na Ferenščici. Ako ćemo o životinjskim problemima onda su to mačke lutalice, a ne štakori. I kaj ako netko ima zapušteno dvorište i podrume?
ja sam vidio kunu zlaticu u Praskoj ulici:rotfl: al fakat...e kako sam se scimo:mrgreen:
ima tih zivina kolko hoces a trovanje nije rjesenje...treba odrzavat grad cistim...kod mene smo valjda 100 puta zvali deratizaciju a nitko nista nije radio...stakora je bilo ko u prici...
Koga briga, to je vlasništvo.
"Vlasništvo obvezuje i vlasnik je dužan pridonositi općem dobru, pa je općenito prilikom izvršavanja svoga prava dužan postupati obzirno prema općim i tuđim interesima koji nisu protivni njegovu pravu."
e pa sad sto se smatra opcim dobrom:mrgreen:
Okej, vidio sam i ja kunu na gornjem gradu i ježeve al njih i ne računam u štetočine jer ih je malo. A što se dvorišta tiče - dvorište moje zgrade je u vlasništvu. Nisam znao to o čem pričaš... No okej, vlasništvo obvezuje. Al to ne znači da moraš držat šupu čistom jer se ljudima gade zmazane šupe.:mrgreen: Nemoj ulazit u dvorište i bok. Što se pak fasadi tiče - da, vlasništvo obvezuje al ovo je ipak previše para. Što se babe koja živi u 150 kvadrata tiče, možda ima djecu kao što ima moja baka koja je živjela solo u stanu od 140 kvadrata.:mrgreen: Al mi plaćamo pričuvu i obnovili smo fasadu i krov pa je to valjda okej. :mrgreen: I nemamo štakore!::E:
Okej, vidio sam i ja kunu na gornjem gradu i ježeve al njih i ne računam u štetočine jer ih je malo. A što se dvorišta tiče - dvorište moje zgrade je u vlasništvu. Nisam znao to o čem pričaš... No okej, vlasništvo obvezuje. Al to ne znači da moraš držat šupu čistom jer se ljudima gade zmazane šupe.:mrgreen: Nemoj ulazit u dvorište i bok. Što se pak fasadi tiče - da, vlasništvo obvezuje al ovo je ipak previše para. Što se babe koja živi u 150 kvadrata tiče, možda ima djecu kao što ima moja baka koja je živjela solo u stanu od 140 kvadrata.:mrgreen: Al mi plaćamo pričuvu i obnovili smo fasadu i krov pa je to valjda okej. :mrgreen: I nemamo štakore!::E:
Stetocine se ubrajaju u stetocine jer rade...zamisli sad...stetu, a ne jer ih je malo ili puno...::E: genije...
To svakako...ali ovo na cvjetnom nije bilo zmazano nego ozbiljno derutno i zivi uzas...
Moj je sud da je mogao napraviti neku manju garazu sa razumnim gabaritima za stanare, a ovak javnu garazu raditi kad u krugu 1km ima tri + jos 2 u planu je nebulozno...
E jbga, sad cemo birati da nas vlasnistvo ne obvezuje jer nam je previse platiti...
Al to ne znači da moraš držat šupu čistom jer se ljudima gade zmazane šupe.:mrgreen: Nemoj ulazit u dvorište i bok.
ma meni je cudo zivo sto to normalni stanari toleriraju...lako za mene ali kako netko moze zivjeti tako:unsure:
Al mi plaćamo pričuvu i obnovili smo fasadu i krov pa je to valjda okej. :mrgreen: I nemamo štakore!::E:
pa ako ima djecu i djeca imaju interes jer ce im se to jednog dana vratit neka plate...nisam niti ja za iseljavanja ali glupo mi je ako sjedis na 2-3 miljuna kuna kukat kako nemas novaca za uredjenje fasade i kruh...
Al mi plaćamo pričuvu i obnovili smo fasadu i krov pa je to valjda okej. :mrgreen: I nemamo štakore!::E:
to je normalna stvar i tako treba bit ;)
E jbga, sad cemo birati da nas vlasnistvo ne obvezuje jer nam je previse platiti...
Pa čisto sumnjam da bi tebe, a znam da mene ne bi, bilo briga dal je nekom ružno gledat tvoju fasadu.:rotfl: Nasljediš stan i sad moraš platit 200k jer je nekom ružno gledat tvoju fasadu, aj bok. A za taj tip eksproprijacije, nazovimo to tako, nisam. Imalo bi smisla da je par zgrada sa fasadom u kurcu, a ne da ih je 90%. Kaj bi sad 90% moralo na periferiju zbog toga?
Al sad više ne znam o čemu točno pričamo jer se tu spominje neko derutno mjesto puno štakora. Jel pričamo o zgradi or what?
ako negdje u gradu ima štakora to je isključivo zato što su stanari lijeni zvat deratizaciju, gskg ima potpisane ugovore i predstavnik stanara samo treba zvat i reći u čemu je problem, znam jel sam radio taj tip poslova preko ljeta i ondje gdje se vrši redovita deratizacija(ili dezinsekcija ako ima žohara) nebi smjelo biti problema
Pa čisto sumnjam da bi tebe, a znam da mene ne bi, bilo briga dal je nekom ružno gledat tvoju fasadu.:rotfl: Nasljediš stan i sad moraš platit 200k jer je nekom ružno gledat tvoju fasadu, aj bok. A za taj tip eksproprijacije, nazovimo to tako, nisam. Imalo bi smisla da je par zgrada sa fasadom u kurcu, a ne da ih je 90%. Kaj bi sad 90% moralo na periferiju zbog toga?
Al sad više ne znam o čemu točno pričamo jer se tu spominje neko derutno mjesto puno štakora. Jel pričamo o zgradi or what?
Ja sam za derutno mjesto mislio taj prolaz na cvjetnom...
Pa nije stvar jel tebe ili mene briga...nego jesi li ti duzan odrzavati tu fasadu.
Kao da imas nesto na kaj moras placati ogroman porez, a ne mozes ga platiti i ne zelis se odreci toga...to je nebuloza.
Pa koliko sam ja shvatio, izlaz iz garaže će se nalazit u Varšavskoj. Ne? A ak misliš na prolaz kod kina zagreb, to nije uopće derutno. Bar nije bilo kad sam ja zadnji put tamo bio...
I zaboga, nije isto porez i ovo.:mrgreen:
Pa koliko sam ja shvatio, izlaz iz garaže će se nalazit u Varšavskoj. Ne? A ak misliš na prolaz kod kina zagreb, to nije uopće derutno. Bar nije bilo kad sam ja zadnji put tamo bio...
I zaboga, nije isto porez i ovo.:mrgreen:
Dvoriste zgrade koje vise nema...ne onaj prolaz koji vodi do cvjetnog...
Nisam ni rekao da je isto...zato sam upotrijebio "Kao"...
Imas nesto kaj si duzan odrzavati, a nemas novaca da bi to odrzavao...koji bOG?!? Ako si po nekom propisu duzan to odrzavati...jbga...odrzavaj to...placaj cijenu zivljenja u centru grada.
Al mislim da "održavanje" ipak obuhvaća manje od "obnavljanja fasade jer je nekom to lijepo za vidit".:mrgreen:
Robierre de Cochon
18-02-2010, 00:40
ja sam vidio kunu zlaticu u Praskoj ulici:rotfl:
možda je bila mačka....kuna i mačka stvarno slično izgledaju
možda je bila mačka....kuna i mačka stvarno slično izgledaju
ne prcaj:mrgreen:
bila je kuna 100%...znam razliku izmedju to dvoje:mrgreen:
Al mislim da "održavanje" ipak obuhvaća manje od "obnavljanja fasade jer je nekom to lijepo za vidit".:mrgreen:
Pa jebemusve...ne sluzi fasada samo da bude oku ugodna...ima neke koristi od nje kao toplinska izolacija, zastita od vlage itd...kaj bi zgrade trebale trunuti malo po malo dok se ne srusi sve?
Ne obnavljas ti fasadu samo zato jer je to ugodno oku...vec i zato jer se na taj nacin zgrada ipak cuva od propadanja.
Robierre de Cochon
18-02-2010, 00:48
"Vlasništvo obvezuje i vlasnik je dužan pridonositi općem dobru, pa je općenito prilikom izvršavanja svoga prava dužan postupati obzirno prema općim i tuđim interesima koji nisu protivni njegovu pravu."
e pa sad sto se smatra opcim dobrom:mrgreen:
Baš sam večeras gledao neku reportažu na jednom francuskom kanalu...o nekim skvoterima koji su otkrili da je jedna palača na Place de Vosges u Parizu prazna, pa su se odlučili useliti. To je valjda najstariji trg u Parizu s palačama iz 15. stoljeća...lol. Unutra, oni ogromni kamini, freske, štukature, haha. I kaže lik iz te neke njihove udruge, pandan našem "Pravu na grad" ( :D ) da je nedopustivo da jedan takav prostor zjapi prazan u centru grada i da "pravo svakoga na smještaj ima prednost pred pravom vlasništva", haha. Inače, vlasnica je pokrenulla deložaciju...ali pravna država ni tamo nije baš ekspeditivna. :D
to s tim skvoterstvom mi nije jasno...hipiji:mrgreen:
Darkbuster
18-02-2010, 00:58
Baš sam večeras gledao neku reportažu na jednom francuskom kanalu...o nekim skvoterima koji su otkrili da je jedna palača na Place de Vosges u Parizu prazna, pa su se odlučili useliti. To je valjda najstariji trg u Parizu s palačama iz 15. stoljeća...lol. Unutra, oni ogromni kamini, freske, štukature, haha. I kaže lik iz te neke njihove udruge, pandan našem "Pravu na grad" ( :D ) da je nedopustivo da jedan takav prostor zjapi prazan u centru grada i da "pravo svakoga na smještaj ima prednost pred pravom vlasništva", haha. Inače, vlasnica je pokrenulla deložaciju...ali pravna država ni tamo nije baš ekspeditivna. :D
Pa dobro je i rekao, samo ne njegovog smjestaja jer vjerojatno zivi sa starcima ima mastercard i voli urbane avanture,kako cesto zna biti s tim tipovima.
Robierre de Cochon
18-02-2010, 00:58
ne prcaj:mrgreen:
bila je kuna 100%...znam razliku izmedju to dvoje:mrgreen:
inače...nevezano..ali sad sam se sjetio...dok sam spremao pravosudni (sam u kući, okolica grada), trgnulo me nevjerojatno vrištanje mačka. otvorim vrata i nađem ga usranog (?!) kako drhti!! nešto je zbrisalo po stepenicama! po mojoj staroj: silovala ga je kuna. po meni: susjedov mačak.
ali, kao što rekoh_: teško ih je razlikovati
budalo:rotfl::rotfl::rotfl:
Robierre de Cochon
18-02-2010, 01:04
Pa dobro je i rekao, samo ne njegovog smjestaja jer vjerojatno zivi sa starcima ima mastercard i voli urbane avanture,kako cesto zna biti s tim tipovima.
skvoteri su ruska operna pjevačica, Rumunj-alternativac i neki Afrikanac koji je ponosno pokazivao super pogled na renesansni park s Henrikom V. na sredini i fontanicama uokolo, iz sobe prekrivene skriptama i knjigama (očito usred rokova...ispričavao se zbog nereda) :D
Darkbuster
18-02-2010, 01:05
Koje drustvo jebote :D
Pa jebemusve...ne sluzi fasada samo da bude oku ugodna...ima neke koristi od nje kao toplinska izolacija, zastita od vlage itd...kaj bi zgrade trebale trunuti malo po malo dok se ne srusi sve?
Ne obnavljas ti fasadu samo zato jer je to ugodno oku...vec i zato jer se na taj nacin zgrada ipak cuva od propadanja.
No okej, imaš pravo. Al ja sam više mislio na one fasade smeđe od smoga, a ne na te raspadnute. Toga baš i nema na bacanje, prije je gradnja bila bolja.:rotfl:
brooklyn
18-02-2010, 02:42
Ne damo Varšavsku. Već su gro toga srušili iovak ionak radi nečijih privatnih profita. Kaj da nemreju negdje drugdje u centru naći mjesto za tu garažu, mogel je frajer smislit da je gradi na sred Trga bana Jelačića, kakve gluposti.
A kretenoidna država isto svašta pusti ljudima. Mojima s kvarta ne puste da obnove školu jer je kulturno dobro, sam se čeka da nekog ubije žbuka kaj pada svako malo, a ovome se pusti da paradira kak hoće s centrom grada. Zadnji put kad se tako vodilo ured za kulturu, završili smo s nakaradnim "komunističkim" neboderom na sred trga.
Jedina zamjerka prosvjednicima je ono danas u novinama (doduše u 24-sata al ajde). Veli ženska da su ih policajci tretirali kao životinje kad su ih iznosili i da tog ima sam kod nas. Glupost. U Španjolskoj policija takve prosvjednike pomete s pendrecima i prijetnjom pištoljima. Mislim, ni ovi naši nisu puno bolji, ali ovo je kaj da su ih gladili percem po "guzi", kak su ih iznjeli fino, da se nitko ne ozljedi...a ova se baba žali kak joj je hladno bilo...ma daj.
Ps. netko je spomenuo modernizaciju ovo ono. Kao prvo ne kužim kaj se vi imigranti imate mješat u ovo, i govorit o tom kak bi vi rado da vam sruše pol grada da naprave mrtvu garažu... mislim i mene boli ona stvar za Split, pa nebi nikom dopustio da sruši Dioklecijanovu palaču naprimjer...mislim to je nekak nekulturno ak niš drugo. Nadalje spomenuli ste Louvre, pa to je muzej umjetnosti! Nisu išli rušit samo zgradu i perivoj već su napravili piramidu u muzeju umjetnosti zaboga. To je neusporedivo. Ajmo ispod slavoluka pobjede u Parizu napravit piramidu...e to je onda usporedivo.
don_corleone
18-02-2010, 11:30
Ps. netko je spomenuo modernizaciju ovo ono. Kao prvo ne kužim kaj se vi imigranti imate mješat u ovo, i govorit o tom kak bi vi rado da vam sruše pol grada da naprave mrtvu garažu...
da, najbolje bi bilo da se svi isele iz ZGa koji nisu pravi purgeri....ostalo bi drito par tisuća pravih Zagrepčana, a ZG bi postao selo....ja nisam iz ZGa a eto volim ga ko da je moj rodni grad (zapravo i je)....isto nebih htio da sad grade garaže u Varšavskoj (treba se to malo drugačije srediti), ali da mi imigranti ipak smo niža vrsta koja nebi trebala imati glasa....ma savršeno, prava "purgerska" kultura....:roll:
Jim_Halpert
18-02-2010, 13:48
..melting pot purgeristanske kulture. Mačke, kune, lasice, cibetke i tako dalje taxonomski..
..nekidan sam na nekim vijestima čuo da je neka građanska inicijativa podnijela valjani upit (ili žalbu) Zagrebačkom uredu ili čemu god za urbanizam (oprostite, ja bodulski blitvar se ne snalazim u nazivlju monumentalnih institucija), to je učinjeno prije dvije godine, a odgovor im nije dan. Dobar dio ondašnje ekipe su sadašnji prosvjednici. Imam dojam da cijela zagrebačka javnost i relevantne ustanove imaju pravo znati što privatni investitori točno planiraju učiniti s tom lokacijom. A ja vjerujem da je to uglavnom bit ovih prosvjeda.. Nisam protiv tog kapitala jer ova kriza jednostavno nameće (ili je tako izaranžirano :unsure: ) da je svaki tok kapitala jednostavno nužan. U vidu da se nadam da je ovo domaći kapital. Dakle, mene najviše zanima nekakav financijski izvještaj i plan tih radova, a onda razglabanja o biocenozi tog dijela strogog Centra grada. Iskreno (i afektivno kao uvijek), boli mene neka stvar za Zagreb, međutim - Hrvatska je premala za varijacije na obrasce "not in my backyard" ponašanja i stanja (ne)svijesti i proizlazeće društvene presedane. Stoga useljenici neka prosvjeduju za očuvanje onog što očuvati ima vječnog smisla, potom neka bježe glavom bez obzira iz Zagreba, te neka im djeca ponove isti ciklus. Zagebački aboridžini trebaju aktivne djelatnike. :mrgreen:
..ne razumijem zašto ste a priori protiv prosvjednika. Netko to mora činiti i održavati privid građanskog društva (dok se neki dodatno ne zamisle). Slično se dogodilo i sa izborom Crvenog Ive Palpatinea.
Gle lika kak se bahati da je Zagrepčanin, a ne zna da je dozvolu dala Gradska uprava(a ne državna) i kaže "imigrant" umjesto "dotepenec". :rotfl: Uostalom, koji su kriteriji da budeš "pravi" Zagrepčan? 3 generacije? Aj bok.:mrgreen:
Ps. netko je spomenuo modernizaciju ovo ono. Kao prvo ne kužim kaj se vi imigranti imate mješat u ovo, i govorit o tom kak bi vi rado da vam sruše pol grada da naprave mrtvu garažu... mislim i mene boli ona stvar za Split, pa nebi nikom dopustio da sruši Dioklecijanovu palaču naprimjer...mislim to je nekak nekulturno ak niš drugo. Nadalje spomenuli ste Louvre, pa to je muzej umjetnosti! Nisu išli rušit samo zgradu i perivoj već su napravili piramidu u muzeju umjetnosti zaboga. To je neusporedivo. Ajmo ispod slavoluka pobjede u Parizu napravit piramidu...e to je onda usporedivo.
Ti si baš čvrsto odlučio biti najzadojeniji primitivac na ovom topicu?
legionar
18-02-2010, 18:39
Gle lika kak se bahati da je Zagrepčanin, a ne zna da je dozvolu dala Gradska uprava(a ne državna) i kaže "imigrant" umjesto "dotepenec". :rotfl: Uostalom, koji su kriteriji da budeš "pravi" Zagrepčan? 3 generacije? Aj bok.:mrgreen:
Dobar broj lola koje se prave velikim Zagrepčanima su obično - barem tako vidim iz svog iskustva - po djedu i babi, a u velikom broju slučajeva i po roditeljima porijeklom iz neke trećerazredne selske prčije gdje je 85. uvedena struja, a telefon 95, ako ne i kasnije. Kompleksaši kojima je očito Denis Krmiš životni uzor. Uostalom, Zagreb je najljepše opjevao nezgrepčanin-Bjelovara i Bilogore sin: http://www.youtube.com/watch?v=emZp-mfCEHY
brooklyn
18-02-2010, 21:04
Opće se ne bahatim... rekao sam država ne državna uprava, mislio sam općenito na aparat, nemoj se pravit pametan i povlačit ljude za jezik bezveze.
Purger se postaje "radom i poštenjem" to je istina, jer ni ja podrijetlom nisam Purger, i da moji su iz seoske prčije ak ti to nekaj znači, mislim da je to totalno nebitno za ovu temu. Ono što sam htjeo reći s pojmom je da naše izvanzagrebačke kolege nemaju niakvo pravo na temelju boravka u ovom gradu 2-3 godine pričat kak bi oni srušili pol gradske jezgre jer se to njima iovak ionak ne sviđa i nije funkcionalno. Znači s pojmom imigrant nisam mislio na dotepenec, nit je to ista stvar ;-)
A to kaj vi imate neku retardiranu naviku da svi skočite na prvu loptu to je vaš problem.Živili.
Plaćeni oglas? :mrgreen:
http://www.jutarnji.hr/cvjetni-trg--ovako-ce-izgledati-varsavska-kad-se-dovrsi-projekt-garaze/575471/
Ajd, kad se pogleda slika još prihvatljivo i izgleda. Ja sam shvatio da će to biti više u unutrašnjosti pješačke zone pa da će bit promet kroz Varšavsku. Al nekak sumnjam da će bit tak, ipak je ovo plaćeni oglas.:mrgreen: I svejedno sam protiv toga. :mrgreen:
pa poznato je da jutarnji masno lobira za hoto grupu :D
Robierre de Cochon
20-02-2010, 15:21
http://www.jutarnji.hr/cvjetni-trg--ovako-ce-izgledati-varsavska-kad-se-dovrsi-projekt-garaze/575471/
Ajd, kad se pogleda slika još prihvatljivo i izgleda. Ja sam shvatio da će to biti više u unutrašnjosti pješačke zone pa da će bit promet kroz Varšavsku. Al nekak sumnjam da će bit tak, ipak je ovo plaćeni oglas.:mrgreen: I svejedno sam protiv toga. :mrgreen:
buahaha...ajmo malo ljudske psihologije, jer ona je temelj svake dobre propagande:
-na slici 2 (trenutno stanje) vidite ružna ogoljena drva.
osim toga, tu su 2 sparkana ogromna auta, plavi kontejner i nekakve metalne poluge (vjerojatno parking za bicikle)
-na slici 1 (projekcija) dominira zelena boja: drveće je prolistalo, s pleksiglas-ograde se spušta nekakvo žbunje (bršljan?), a čak je i CD-shop iznio pred ulaz dvije lončanice, makar je taj dio sam potpuno sužen. :D
Alio sve u svemu, neće svijet propasti zbog tih par metara prokopane pješačke zone. Moglo bi se malo ucijeniti Banderasa da zauzvrat proglasi negdje drugdje 2-3 ulice pješačkom zonom, a Hoto da se malo udvori građanima pa da malo sredi i preboja fasadice tu u toj Varšavskoj...i vuk sit i koza cijela :D :D :D
Ja sam shvatio da će to biti više u unutrašnjosti pješačke zone pa da će bit promet kroz Varšavsku.
Ili bolje rečeno, tipično hrvatski si se bunio protiv nečega o čemu si krajnje površno informiran :D
No dobro, malo su prekardašili u uljepšavanju projekcije, fale još samo gole brazilske manekenke pred ulazom u garažu. Ali je isto ona slika famozne pješačke zone ogledni primjer toga kako Varšavska obično izgleda, nisu rijetko tamo sparkani službeni auti, pa onda oni kontejneri itd.
Ali sve u svemu, neće svijet propasti zbog tih par metara prokopane pješačke zone. Moglo bi se malo ucijeniti Banderasa da zauzvrat proglasi negdje drugdje 2-3 ulice pješačkom zonom, a Hoto da se malo udvori građanima pa da malo sredi i preboja fasadice tu u toj Varšavskoj...i vuk sit i koza cijela
Previše logičan prijedlog da bi ga prosvjednici usvojili.
Ili bolje rečeno, tipično hrvatski si se bunio protiv nečega o čemu si krajnje površno informiran :D
No okej, ovo je samo MALO manje loše rješenje što se tiče pješačke zone.:mrgreen: A čak je i gore u smislu prometa jer je izlaz na samom križanju gdje je pješački. Tko projektira te garaže? Isto ko u av. mallu. Pješački je na samom vrhu kosine pa ti stani kad se zaletiš uzbrdo.:roll:
brooklyn
20-02-2010, 22:58
No okej, ovo je samo MALO manje loše rješenje što se tiče pješačke zone.:mrgreen: A čak je i gore u smislu prometa jer je izlaz na samom križanju gdje je pješački. Tko projektira te garaže? Isto ko u av. mallu. Pješački je na samom vrhu kosine pa ti stani kad se zaletiš uzbrdo.:roll:
Da, jednom sam bio svjedokom kad je frajer pokupio jednu ženu na izlazu iz av. malla.
Ovo kaj su stavili u novine je čista propaganda. A stvar opće nije u izgledu nego u prometu, tamo ako stave garažu tamo će biti ogromne gužve.
ovo zelenilo uokolo me neizmjerno veseli:mrgreen:
konzerva
15-07-2010, 11:24
evo opet gužve u varšavskoj.
sad se u eter radio sljemena javio neki lik i najavio da stiže s 500 do 1000 motorista iz cijelog grada i da će probit kordon policije pa upozorava građane da se paze jer će bit žestoko :rotfl:
Riot tonight, everybody let's go!
http://www.jutarnji.hr/varsavska--policija-uhitila-aktiviste--radnici-srusili-stabla/847004/
Uhićen Josip Kregar
Ahahahahahaha!
http://www.youtube.com/watch?v=TkrK4UMILbc
hahaha
samogledam
15-07-2010, 12:14
uhitili Kregara! bwahahahahaaahah
volio bih tome policajcu čestitati. Inače, Kjegi očito skuplja bodove za izbore, tak je proziran.
uhitili Kregara! bwahahahahaaahah
volio bih tome policajcu čestitati. Inače, Kjegi očito skuplja bodove za izbore, tak je proziran.
Optuznen je za:
maltretiranje studenata, bezrazlozno radjenje znanosti iz potpuno nebitnog predmeta, priglupo smijuckanje u svakoj mogucoj situaciji i pijanstvo rano ujutro...
tR3XY6wfSBw
I tko će pobijediti!?
the blizzard
15-07-2010, 13:14
Ostao sam bez teksta na njegovo uhićenje...
Pitam se hoće li napisati dodatno poglavlje u udžbeniku "Moja iskustva s policijom". Naravno,to bi bio dodatak od min. 50 stranica na poglavlje o devijantnosti.
Kako mi ovi SDP-ovci idu na kurac. Tolike količine licemjerja i oportunizma nema nigdje. To su valjda vilenjaci glasovali u skupštini...
Optuznen je za:
maltretiranje studenata, bezrazlozno radjenje znanosti iz potpuno nebitnog predmeta, priglupo smijuckanje u svakoj mogucoj situaciji i pijanstvo rano ujutro...
Kako su ga lijepo "unijeli" u maricu! :rotfl::rotfl::rotfl:
Vilija Matulu u ćeliju sa Srđanom Mlađanom a Uršu Kontejnerušu dati najbrkatijoj lezbi u Požegi...
http://www.jutarnji.hr/prijetnjom-novog-uhicenja-ursi-raukar-zabranjen-pristup-varsavskoj-ulici/847081/
:rotfl::rotfl:
Kakva lakrdija...
Darkbuster
15-07-2010, 15:16
A zasto Kregar prosvjeduje? A sve su mogli rijesiti na sladoledu..
Kako mi ovi SDP-ovci idu na kurac. Tolike količine licemjerja i oportunizma nema nigdje. To su valjda vilenjaci glasovali u skupštini...
:thumbup:
Ciljaju na stari hrvatski zaborav i na to da su ljudi blesavo neinformirani, a što je najžalosnije to će im proći.
Al ono kad dižu Kregara s poda je presmiješno:rotfl:
don_corleone
15-07-2010, 19:40
Da meni neko smeta da gradim, a da imam sve dozvole ekipa bi si kupila zube. Ovdje ih samo bezveze miču bez da im razbiju zube. :(
Vrhunac debilizma je dolazak Brnardića i Šprema i njihovo sjedanje na ulicu i "prosvjedovanje", a iste budaletine su mijenjale svojim glasovima GUP.
Vrhunac debilizma je da Bandic ("nezavisni") salje karamarkovu policiju (HDZ) na gradjane koji prosvjeduju zbog odluke koju su izglasali ljudi medju njima (SDP)...
http://www.vecernji.hr/zagreb/prosvjedovali-clanovi-stranke-koja-je-izglasala-projekt-cvjetni-clanak-167987
:thumbup:
EDIT - PROMIJENILI SU NASLOV!!!!
OVO JE ORIGINALNI NASLOV:
"Prosvjedovali članovi stranke koja je izglasala projekt Cvjetni!"
Darkbuster
15-07-2010, 23:19
Vili Matula ima glupo ime, ali zbog ove slike je kralj!
http://img16.imageshack.us/img16/92/rsz204399.jpg
Ne znam, mene se više dojmio Bernardićev "daj pojebi nešto majmune" pogled.
krivo tkach, ovaj pogled govori "valjda me nece nis pitat, kaj napravi sprem to cu i ja"
http://www.jutarnji.hr/kako-su-karamarko-i-milan-bandic-proveli-masovno-hapsenje-/847224/:rotfl:
Butković priča gluposti, kao i obično. Nisu uhićeni zbog "iskazivanja političkih stavova" već ometanja radova koji imaju dozvolu. Može li to demokratska, pravna država tolerirati?
Paralela sa Radijom 101 mu je, blago rečeno, smiješna. Prosvjednici za Radio 101 nisu kršili zakone ove zemlje, te su se nakon prosvjeda razišli. Što bi bilo da su ostali sjediti na tramvajskim tračnicama na Trgu? ::E:
Ministarstvo unutarnjih poslova svojim je jučerašnjim postupcima - moglo izravno ugroziti javnu sigurnost u zemlji? A kako, molim te? Nošenjem tih ljudi u maricu?
Ovo da su Hrvati načelno mirni, a Srbi i Grci nisu je takva infantilna razina razmišljanja da se moguće samo smijati.
Njemu je kršenje komunalnih propisa iskazivanje političkog stava- kojeg to, debilu? Protubandićevskog, SDP-ovskog?
Ova cijela politicka farsa oko Varsavske je samo prilika da se novinari izivljavaju sa priglupim clancima i daju svoja misljenja koja raja guta kao kolace...uz neizbjezno silovanje pravnih termina!
Gledam JL i na drugoj stranici rade usporedbu opreme interventnog policajca sa prosvjednikom uz pitanje "Tko je bolje opremljen?":
Policija:
1. pancirka s alatom: suzavac, sredstva za vezanje
2. ljetna tamnoplava odora s oznakama
3. kaciga sa plasticnim zastitnim vizirom
4. sluzbeni pistolj Glock 19,9mm i streljivo
5. sredstva veze: motorola radiostanica
6. visoke cipele s vezanjem do gleznjeva
Prosvjednik:
1. improvizirana zastita od sunca
2. prozracna pamucna majica, eventualno s anarhistickim sloganom
3. kratke hlace s puno dzepova i sredstvom veze- mobitelom
4. lagane natikace Birkenstock
Naravno pod ogromnim naslovom:
"Demonstranti su bili odjeveni kao da idu na more, a policja kao da krece na zaracene Torcidu i BBB-e"
Uza sve se nadam da ce neki novinar ili student novinarstva procitati da im se fino najebem majke jer su kreteni svoje vrste!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/borci-za-varsavsku-isfuckali-milanovica-lazovi-lazovi/502179.aspx
Kako mi je drago da SDP-u ne uspijeva ovaj spin. E da nas uvijek pamćenje zajeba političara tako dobro služi, di bi završili. Možda bi netko bio pozvan na političku odgovornost!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/borci-za-varsavsku-umjesto-kao-kirurg-karamarko-se-ponasa-kao-mesar/502242.aspx
Kakav bulšit ovo na kraju o huškanju, mediji huškaju ljude! I to mahom Jutarnji, Index i net.hr, grozno nešto. To kaj se ovi pizdunski pojavljuju na prosvjedu je sasvim druga priča. Al tko zna, možda su zaključili da su bili u krivu kad su glasali ZA.:mrgreen:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/borci-za-varsavsku-umjesto-kao-kirurg-karamarko-se-ponasa-kao-mesar/502242.aspx
Kakav bulšit ovo na kraju o huškanju, mediji huškaju ljude! I to mahom Jutarnji, Index i net.hr, grozno nešto. To kaj se ovi pizdunski pojavljuju na prosvjedu je sasvim druga priča. Al tko zna, možda su zaključili da su bili u krivu kad su glasali ZA.:mrgreen:
Brani si malo sefove...:mhm:
Naravno da su skuzili da su zajebali kad je govno pogodilo ventilator i kad su izbacili bandica...al bez brige, njih vise pogadja kaj ne mogu ubrati politicke bodove na ovom.