View Full Version : Dionice, investicijski fondovi
Kaj preporuèate kolege? Se netko kuŞi u to?
Svi bruje o kupnji, a ja se bojim :?
imas toliko love?
ja ionako mislim da gradjanin vulgaris nece nista kupiti...
Robierre de Cochon
14-11-2006, 10:03
na placu ce ih prodavat uz mrkvu i krumpire :-D
si gledala dnevnik sinoĂŚ?
navalili ljudi ko da se besplatno dijeli.
èitala sam danas da Ìe osim RBA i varaŞdinska banka davat kredite ko i PBZ al sam za svoje èlanove i èini mi se da oni imaju najniŞu kamatnu stopu i daju godinu dana poèeka, a kredit daju na 60 mjeseci. a èini mi se da RBA uopÌe ne provjerava kreditnu sposobnost, ťto je OK jel sam zaposlena na odreðeno pa mi niko ne da kredit. Mislim da Ìu si razmisliti malo. Ne moram kupit cijeli paket od 38 tisuÌa kuna, al neki zalog za buduÌnost ne bi bilo loťe imati.
ne bi loĹĄe bilo ni imati nekog zaposlenog u Ini jel ĂŚe oni sigurno dobiti najpovoljnije uvjete.
zanima me samo kaj ĂŚe biti s dividendom. HoĂŚe li je isplaĂŚivati?
@ robi- uz ekoloski uzgojene :-D
@ walter w.- nisam gledala devnik, ali moj gradjanin vulgaris zeli kupiti od love koju smo dobili za svadbu. i on meni citira ZTD. pa na pamet ga znam, ne zanimame to.... :roll: ali ako mu se stoji u redovima...nek stoji. dividenda, pa naravno.
znaèi ili da diŞem kredit ili da pravim svadbu. :-D
ma za dividendu mi se èini da su poèeli neť srat da bi si ju zadrŞali jel se grade neke rafinierije pa trebaju sredstva za ulganja, al to sve kao moŞda..yeah right
kao kad se sagrade rafinerije 2010 da Ìe cijena dionica onda skoèiti bla bla...nisam pratila pozorno, viťe sam lajala u kuhinji i jednim uhom sluťala.
Ja ne znam, svi odjednom imaju love sam si ja mislim kaj radim krivo kad nemam 38 tisuca kuna da kupim nesto sebi za dusu.
Studiram? :-D
Romana, Walter je pronasla rjesenje
znaèi ili da diŞem kredit ili da pravim svadbu. :-D
u tom grmu lezi nafta :lol:
Ja bi recimo kupil 1 ili 2 dionice. UlaĹžem sve kaj imam :-D
Za kolko bi mi se to vratilo pa da poènem okretat lovu? :-D
Studiram? :-D
navodno ĂŚe se i maloljetnici moĂŚi upisivati.
ma nije da svi imaju ali imam osjeĂŚaj da ljudi bubrege prodaju sam da dojdu do love, pa ako ti ne treba i misliĹĄ da ĂŚe drugi moĂŚi obavljat funkciju zadovoljavajuĂŚe... i know some people who know some people :-D
MinesweePer
14-11-2006, 10:18
ma kredit za dionice mislim da se ne isplati dizat jer ono ťto èete moŞebitno zaradit na dionicama "pojest" Ìe vam kamate od kredita...
onda svadba! ccccccc
mislim da ce dobra vecina upast u zacaran krug jer ne vide dalje on novcanica i kad pocnu gubiti ili nista ne dobivti pocet ce vikati: pljacka!!!
ocu reci, ljudi idu glavom bez obzira, ne dajuci si vremena da hladne glave malo bolje prouce.
ma kredit za dionice mislim da se ne isplati dizat jer ono ťto èete moŞebitno zaradit na dionicama "pojest" Ìe vam kamate od kredita...
neÌe, kamate su oko 8 posto godiťnje, kako kod koje banke, pbz èini mi se ima manje od 8 posto, a predviðanja su da bi virjednost dionica trebala porasti najmanje za 10 - 15 posto nakon izlaska na burzu.
Nis, napravit cu svadbu.
Svi ste pozvani :-D
Kuverte mogu bit i plave, socijalne, ne drzim do forme - bitan je sadrzaj :-D
Nis, napravit cu svadbu.
Svi ste pozvani :-D
Kuverte mogu bit i plave, socijalne, ne drzim do forme - bitan je sadrzaj :-D
dolje sa uniformistima. dolje , kaĹžem ja. :-D
fat drummer
14-11-2006, 10:32
istina, ljudi Ìe se masno razoèarati ako krene pad dionica ine jer se otkrije da koriste fetuse kao aditiv ili neťto. e onda Ìe biti sranja!
iako sumnjam da ĂŚe cijena padati, mislim da je nafta joĹĄ uvijek poĹželjna na svjetskim burzama
Pazi Romana, znaĹĄ da mnogi poklone i prazne kuverte. ;-)
Ja kupujem jednu dionicu. Prodal bum ju èim poraste cijena, bolje to nego da se kladim. :-D
mislim da ce dobra vecina upast u zacaran krug jer ne vide dalje on novcanica i kad pocnu gubiti ili nista ne dobivti pocet ce vikati: pljacka!!!
As always.
Nije li malo smijeÅ¡no i naivno kupovati dionice koje se maltene reklamiraju na televiziji? Je, to je INA, ali bez te dividende - gdje je dobitak, samo vidim strah od toga da li ću uopće vratiti novce i biti na nuli.
Susjed mi je Å¡ef voznog parka u INI i već se nakupovao svakakve isplative polovne opreme od njih, od autiju do apartmana - ima kliker definitivno, ispitat ću ja to malo. :-D
ThunderBoy
14-11-2006, 12:16
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)
Dio mog posta je Å¡ala, a ako ćemo ozbiljno, nije ni kupovina nekretnine mačji kaÅ¡alj. Da, svi smo pametni i znamo da su nekretnine isplativa investicija, ali i tu postoji itekakav omjer uloženog i dobivenog.
Normalno da jedan vozač nije stručnjak za ekonomiju, tim viÅ¡e za dionice, ali zaposlenici neke firme često imaju informacije iznutra koje su korisnije od titula i svjedodžbi.
Konkretno, ako svaki dan vozim generalnog direktora valjda neÅ¡to i pričam s njim, a dogodi se da zna biti milostiv pa mi dati neki mig pomoću kojeg bi natukao neÅ¡to para. Nije bogatstvo, ali napamet govorim, 200 kuna na 100 uloženih nije zarada koju ne bi prihvatio.
Kaj preporuèate kolege? Se netko kuŞi u to?
Svi bruje o kupnji, a ja se bojim :?
kaj se bojiĹĄ, i tak cemo za 50 godina prodavat vodu
Ja ne znam, svi odjednom imaju love sam si ja mislim kaj radim krivo kad nemam 38 tisuca kuna da kupim nesto sebi za dusu.
Studiram? :-DI ja si postavljam isto pitanje. I onda Ìe se svi kupat u parama, a ja Ìu zavrťiti na ulici ko neki puppy roèe
Ne znam, sve je to rizik, ali moŞda se zaradi i duplo, kao ťto su zaradili dionièari Plive. MoŞda za par godina interes za INU pokaŞu BP i Lukoil pa Ìe vrijednost bit astronomska kad krenu s nadmetanjem. Otkupit Ìe oni i MOL i INU kad Hrvati i Maðari zatrebaju pare. :-D
Prije par tjedana je i onaj nesuðeni oficir A.TomiÌ neťto dobro napisao - svaki barfly i besposlièar u Hrvatskoj je zabrijao da je veliki igraè i da Ìe se obogatiti u dionièarstvu. Jebo kladionicu, skupljaj pare za dionicu!
Robierre de Cochon
14-11-2006, 16:00
a koliko dodje jedna dionica?
mozda bih kupio ako zaradim neke pare tu u Svici :-D
a koliko dodje jedna dionica?
mozda bih kupio ako zaradim neke pare tu u Svici :-D
Vlada joĹĄ nije donijela odluku o cijeni dionica al bi se trebala kretati od 1400-1900 kuna.
al poĹžuri sa kupnjom jel se upisati i pare poloĹžiti moĹžeĹĄ do 23.11. u ponoĂŚ.
Robierre de Cochon
14-11-2006, 16:05
al poĹžuri sa kupnjom jel se upisati i pare poloĹžiti moĹžeĹĄ do 23.11. u ponoĂŚ.
jel moze i preko neta ili treba osobno doci? :badgrin:
MinesweePer
14-11-2006, 16:09
saĂŚe oni koji kupe dionice molit da se desi nekakav napad na neko naftno polje u arabiji tako da cijena naglo skoĂŚi :badgrin:
Insomniac
14-11-2006, 16:31
Prije par tjedana je i onaj nesuðeni oficir A.TomiÌ neťto dobro napisao - svaki barfly i besposlièar u Hrvatskoj je zabrijao da je veliki igraè i da Ìe se obogatiti u dionièarstvu. Jebo kladionicu, skupljaj pare za dionicu!
je,samo je proslo vrijeme astronomske zarade u Rh na dionicama.
malimrav85
14-11-2006, 17:12
DoÌ u gubitak je moguÌe ali se èini malo vjerovatno.
Ako se kupi malo dionica malo se i moŞe izgubiti. Ako ih se kupi viťe,samo ih treba ne prodati godinu dana i nakon godinu dana dobijeť joť dvije, ťto je oko 3000kn. Da samo to tako bude i dionica ne raste,nisi u minusu. NajveÌi rast dionice se oèekuje oko 2009.-2010. kad bio dionica mogla doseÌi oko 2500-2800kn. Barem se tako prièa,
ali je vlada odigrala sve ovo super
Prvo, iduÌe godine Ìe na izborima govoriti kako su dali povoljno dionice. Plus za njih. Od novca koji dobiju prodajom vraèati Ìe penziÌima novac Plus za njih. Super.
a glavna fora je ťto Ìe se stvoriti masa od nekih 40.000-100.000 lljudi kojima Ìe biti u interesu da cijena dionica raste. Cijena Ìe rasti na naèin da Ìe benzin poskupljivati a neÌe se tolko ljudi buniti jer Ìe nekima biti u interesu da cijena raste,da se bogatstvo poveèava i cijena dionica raste.
Odlièno.
malimrav85
14-11-2006, 17:13
Da, svi su pod dojmom da ĂŚe dans kupit i sutra prodat sa duplom zaradom.
Dionica je inaèe dugoroènije ulaganje, na nekih opt. 3 godine.
Ăekajmo.
Insomniac
14-11-2006, 17:22
Da, svi su pod dojmom da ĂŚe dans kupit i sutra prodat sa duplom zaradom.
Dionica je inaèe dugoroènije ulaganje, na nekih opt. 3 godine.
Ăekajmo.
Bas tako. Ljudi imaju krivu predozbu o ovome. Da imam novaca,ja bi kupio dionice,kao neki oblik stednje ili da ih jednog dana mogu dati svojoj djeci.
Tesko je za vjerovati da ce vrijednost INE ikad padati...
Kome je do spekulativnog ulaganja ima RS ,Crnu Goru,i Srbiju.
malimrav85
14-11-2006, 17:25
To je raj. Tamo se na telekomu, u srbiju, zaraðivalo ko na traci
Insomniac
14-11-2006, 17:34
To je raj. Tamo se na telekomu, u srbiju, zaraðivalo ko na traci
Srbija jos nije,al kad se otvori tamo trziste do kraja to ce biti raj :)
dionice telekoma CG su bile kupovane po 25 CENTI,prije kojih mjeseca dana su bile 7.2 Eura. SAd su pale na kojih 6.4 bile.Znaci kojih par stotina posto zarade.
Robierre de Cochon
14-11-2006, 17:39
ali nije naftna industrija nesto sto je vjecno profitabilno. mozda trenutno jer su sranja u iraku, na bliskom istoku itd. ali kad se trziste stabilizira, moguce je da bi dionice mogle padati.
ima dionica u hr u koje je mozda puno isplativije ulagati. mozda turisticke firme? ili osiguravajuca drustva?
ali nije naftna industrija nesto sto je vjecno profitabilno. mozda trenutno jer su sranja u iraku, na bliskom istoku itd. ali kad se trziste stabilizira, moguce je da bi dionice mogle padati.
ima dionica u hr u koje je mozda puno isplativije ulagati. mozda turisticke firme? ili osiguravajuca drustva?
nijedna firma nije sigurna.
isti takav potencijalni pad moze se ocekivati i od osiguravajuceg drustva, a zasigurno i turisticke firme.
zamisli samo jednu auto-bombu u Vodicama polovicom osmog mjeseca.. ;-)
malimrav85
14-11-2006, 17:43
navodno je autohrvatska sad cool dionica
ajme koja je strka s dionicama nastala. svi briju da su veliki igraèi i da se svi kuŞe u dionice. :lol: ako imaju vec love na bacanje ima 100 boljih nacina da se uloŞi lova nego ovak.
kaj se tièe vrijednosti ine ona itekako moze pasti jer i tako svu naftu uvozi. mislim da su i zadnja naftna polja prodali. jedini koji je zainteresiran za kupnju ine je mol a i sama firma katastrofalno posluje vec godinama bez ikakvog plana za buducnost i modernizaciju poslovnja, obnovu postojecih rafinerija bla bla. lovu od dionica kaj hrvacki penziÌi daju ce se i tako vratiti u njihov djep iduce godine kod povrata duga a ne prica se o modernizaciji same ine.
Insomniac
14-11-2006, 17:45
dionice naftnih kompanija su uvijek bile blue chip (znaci najvrednije )
Sranje sa Irakom im je samo omogucilo ekstraprofit,nije da bi jadnici bankrotirali radi male zarade :)
evo ti fortune 500 tvrtke
pozicija na listi najvecih tvrtki u USA
Exxon Mobil 1 339,938.0
Chevron 4 189,481.0
ConocoPhillips 6 166,683.0
Valero Energy 15 81,362.0
Marathon Oil 23 58,958.0
Robierre de Cochon
14-11-2006, 17:48
nijedna firma nije sigurna.
isti takav potencijalni pad moze se ocekivati i od osiguravajuceg drustva, a zasigurno i turisticke firme.
zamisli samo jednu auto-bombu u Vodicama polovicom osmog mjeseca.. ;-)
normalno
ali brijem da nece padat bombe po Vodicama...sljedecih 5-10 godina ce sigurno biti jak rast turistickog sektora, ulazak velikih hoteljerskih kuca, promjena strukture gostiju prema vecoj plateznoj moci itd.
(...)evo mogo bih biti broker bez beda :-D
moji starci imaju turisticke dionice i ja im savjetujem da cekaju pravi trenutak. vidi se da sam polozio ekonomsku politiku kod gorazda nikica. :-D
malimrav85
14-11-2006, 17:54
ajme koja je strka s dionicama nastala. svi briju da su veliki igraèi i da se svi kuŞe u dionice. :lol: ako imaju vec love na bacanje ima 100 boljih nacina da se uloŞi lova nego ovak.
pa ima boljih naèina,ali za 38.000kn je ovo pristojna investicija. naravno da bi bilo bolje imati viťe para i uloŞiti u nekretnine ali kaj Ìeť sa 5.000�
Od ine ĂŚe bolji biti hep,samo tko zna kad ĂŚe oni na burzu
Insomniac
14-11-2006, 17:58
pa ima boljih naèina,ali za 38.000kn je ovo pristojna investicija. naravno da bi bilo bolje imati viťe para i uloŞiti u nekretnine ali kaj Ìeť sa 5.000�
te nekretnine su uzas :(
posebno kod nas na obali. Vlasnici precjenjuju izrazito svoje zemljiste,kuce,tesko je naci sa sredenim vlasnickim odnosima,pa porezi,pa ovo pa ono... A da ne govorim koliko novaca ti treba za uloziti u nekretnine .
Dionice su mila majka u usporedbi sa ovim
za poèetak investicijski fondovi...strani ili domaÌi ali tu vec moras imati jako dobar nos. :D
a kaj ako ti tih 5k propadne? mislim ovo tu nije ziher zarada. prevladava to opce misljenje da je ina jedna stabilna dobra firma koja ziher nece propasti. meni se cini da je vec na rubu propasti ;) da bi se zaradilo na dionicama treba se inu prodati po najvecoj mogucoj cijeni...a tko ce ju kupiti osim mola? i po kojoj cijeni?
dionice se svakako isplate ali pod normalnim uvjetima di kapne i neka dividendica ovo ono.
malimrav85
14-11-2006, 18:07
ali na 35.000kn ni nekih 13% godiĹĄnje ti nije neki prinos. JoĹĄ k tome moraĹĄ pogodit investicijski fond koji ĂŚe imati tolki prinos.
normalno
ali brijem da nece padat bombe po Vodicama...
....pa onda wannabe broker speech....bla bla...:-D
pa mislim da ni INA nece propast tako skoro unatoc probleimam koje je suni iznijela/o. :!:
Insomniac
14-11-2006, 18:13
ali na 35.000kn ni nekih 13% godiĹĄnje ti nije neki prinos. JoĹĄ k tome moraĹĄ pogodit investicijski fond koji ĂŚe imati tolki prinos.
http://www.hrportfolio.com/fond.php?a=f ... fond&id=90 (http://www.hrportfolio.com/fond.php?a=fonds&site=fond&id=90)
Aureus je imao najveci prinos prosle godine koliko se sjecam.
pa bolje to nego popuĹĄiti lovu ako dode do pada vrijednosti dionica. sto je moguĂŚe ;)
Insomniac
14-11-2006, 18:20
pa bolje to nego popuĹĄiti lovu ako dode do pada vrijednosti dionica. sto je moguĂŚe ;)
mozes popusiti lovu i u investicijskom bez problema..Tko ne riskira ne profitira..
Robierre de Cochon
14-11-2006, 18:21
[
pa mislim da ni INA nece propast tako skoro unatoc probleimam koje je suni iznijela/o. :!:
nece...ali nije problem da ce firma propasti...nego gdje uloziti da vise zaradis. ako hoces siguran novac i male kamate, onda je dobra i orocena stednja u banci. dionice su ipak malo spekulativniji biznis.
Insomniac
14-11-2006, 18:29
nece...ali nije problem da ce firma propasti...nego gdje uloziti da vise zaradis. ako hoces siguran novac i male kamate, onda je dobra i orocena stednja u banci. dionice su ipak malo spekulativniji biznis.
pa MM ti je dobro napisao. CG,Republika Srpska,Srbija,Albanija koja bi uskoro se trebala otvoriti stranim ulagacima.Muedim ovdje je i rizik puno puno veci.
btw,prema onome sto je rekao direktor SDA veoma se isplati biti decko/cura/zhena/ljubavnik/ljubavnica brokera :-D :lol: :lol:
ovo sam u biti ja tebi pokusavao docarati... :-D
necemo se vise vrtit u krug... :smt062
Robi, moĹže se i preko neta kupiti dionica, to si pital... pa uloĹži koji ĹĄvicarac kad si veĂŚ gore :-D
Ja bi kupio...jel ima koja za 10 kuna?
Ja sam jednom kupil jednu dionicu za 10 kuna. I spuĹĄil, sreĂŚa da je bila samo jedna.
Insomniac
14-11-2006, 19:56
Robi, moĹže se i preko neta kupiti dionica, to si pital... pa uloĹži koji ĹĄvicarac kad si veĂŚ gore :-D
od prvi prvoga bi trebalo biti omoguceno gradanima RH da slobodno kupuje dionice vani,izmjene zakona o Deviznom poslovanju.
Insomniac
14-11-2006, 20:35
btw,ne znam jel ovo za debilane ili za plakat. Od smijeha naravno
Provjera lokacije?
Da biste pristupili sadrĹžaju na ovoj stranici odgovorite pritiskom na tipku "DA" ili "NE" na sljedeĂŚe pitanje:
Pristupate li ovoj stranici s podruèja RH?
(naravno ja stavio ne)
Pristup sadrŞaju ove web stranice moguÌ je iskljuèivo za posjetitelje s podruèja Republike Hrvatske.
S obzirom da ovoj stranici ne pristupate s podruèja RH, naŞalost nije Vam dostupan njezin sadrŞaj.
Hvala na razumijevanju.
I MOL i INA su relativno male kompanije i prije ili kasnije htjet Ìe ih kupiti neka velika naftna korporacija, anglo - amerièka ili ruska. Tada Ìe cijene dionica jako rasti. To moŞda bude za godinu dana, moŞda za 10 godina, ali skoro je sigurno da Ìe se to dogoditi. To su samo moja nagaðanja, nikako ne uzimati ozbiljno i na tome temeljiti kupnju. :-D
fat drummer
14-11-2006, 22:03
btw,ne znam jel ovo za debilane ili za plakat. Od smijeha naravno
Provjera lokacije?
Da biste pristupili sadrĹžaju na ovoj stranici odgovorite pritiskom na tipku "DA" ili "NE" na sljedeĂŚe pitanje:
Pristupate li ovoj stranici s podruèja RH?
(naravno ja stavio ne)
Pristup sadrŞaju ove web stranice moguÌ je iskljuèivo za posjetitelje s podruèja Republike Hrvatske.
S obzirom da ovoj stranici ne pristupate s podruèja RH, naŞalost nije Vam dostupan njezin sadrŞaj.
Hvala na razumijevanju.
jebi ga kad split nije u rh... talijanu prljavi
Insomniac
14-11-2006, 22:05
jebi ga kad split nije u rh... talijanu prljavi
sramim se sada...
Jer sam njokone
:oops:
fat drummer
14-11-2006, 22:09
jebote, vidi boŞiÌnog poklona... kupit Ìu curi jedno pet dionica, i nakon toga fino èekam da narastu dividende i kupim si muffin!
najvjerovatnije kupujem 8)
Pda. idealna stvar za pred-bozicno razdoblje. Usrecit ce svaku bebu, osnovno i srednjoskolca ako se roditelji sloze i kupe im par dionica. Ja cu kupiti 1-2 za
moju imaginarnu macku, da stoje pod litter boxom.
malimrav85
14-11-2006, 23:47
Pa investicijski fond je isto sranje ko i kupovina dionica samo kaj ti to radi neka firma. MoĹžeĹĄ i ti kupit neke sigurne dionice i imat mali prinos kao i neki malo postotni fond. KupiĹĄ neke divljake pa ĹĄto bude.
Isto ko na kladionici. Mala je vjerovatnost da ĂŚe chelse doma spuĹĄit ali ako i dobije nije da ĂŚeĹĄ se obogatit.
Vidjet ĂŚemo.
Ja da imam viĹĄe para kupovao bi stanove u Zg i iznajmjivao ih. Za svaki koji iznajmljujem bi dizao joĹĄ 1 kredit kojim bi kupio novi stan. Renta od stana bi plaĂŚala kredit i tako u krug. Ali treba naĂŚ milju kuna.
da imam dvije milje kupio bi poslovni prostor na borongaju i otvorio birc/pizzeriu.
Insomniac
15-11-2006, 00:02
plaĂŚala kredit i tako u krug. Ali treba naĂŚ milju kuna.
da imam dvije milje kupio bi poslovni prostor na borongaju i otvorio birc/pizzeriu.
ja sam od milijarde dolara uspio u Wall $treet Raideru napraviti 14 .
Hoces mi posudit prvu milijardu :-D
ne radi se tu o nekakvoj modi. :-)
Robierre de Cochon
15-11-2006, 11:05
moze link? bas sam gotovan. :-D
Insomniac
15-11-2006, 11:09
moze link? bas sam gotovan. :-D
http://www.migfx.ch/
Forex brokeri
http://www.privatebanking.info/user/cat ... ublished=1 (http://www.privatebanking.info/user/category.jsp?location_id=362&category_id=8&category_page_id=0&published=1)
ovdje su ti po kategorijama podjeljeni
iz pouzdanih izvora i prakticki prve ruke .. NE KUPOVATI ININE DIONICE
osim ako nisi ljubavnica nekog inasa nemas puno za reci :p
ja kazem samo rezultat a ne i tijek .. ja sam svoje rekla .. :-) a od kuda znas da nije familija ;)
to sentiment progovara iz tebe,nemozes biti objektivna :p
it's my job to know this kind of informations .. to je bio savjet samo .. tko ce ga prihvatit neka .. tko nece neka .. mislim da bas puno studosa nema para za dionice :-D nemam ni ja :(
Nemoj se ljutiti, ali cijenu dionice odreðuje odnos ponude i potraĹžnje. Da ti je i Tomislav DragièeviĂŚ otac, on ne moĹže znati kakva ĂŚe biti potraĹžnja za tom dionicom na burzi ni kolika ĂŚe biti cijena. Ăesto dionice tvrtki gubitaĹĄa zbog raznih ĹĄpekulacija na burzi rastu. Osim toga, nemoj o tome viĹĄe pisati, mislim da su to inside informations i da se za to ide u zatvor, ali nisam siguran.
to je informacija koju ja znam jer se time bavim .. svatko tko nazove to mu se i kaze kao osobno misljenje .. tako da se ja uvijek pozovem za osobno misljenje .. :-D ..znam ja kako ide sa dionicama ne brini :-D ..kocka ..
[
sigurnost i dobit u bankama nije tako ..bar ne u hrvatskoj .... najlosiji odabir za stednju po tom pitanju su banke ..
sigurnost je + -
a dobit -
(naspram ostalog trzista kapitala u hrvatskoj trenutacno )
Insomniac
16-11-2006, 01:52
Nemoj se ljutiti, ali cijenu dionice odreðuje odnos ponude i potraĹžnje. Da ti je i Tomislav DragièeviĂŚ otac, on ne moĹže znati kakva ĂŚe biti potraĹžnja za tom dionicom na burzi ni kolika ĂŚe biti cijena. Ăesto dionice tvrtki gubitaĹĄa zbog raznih ĹĄpekulacija na burzi rastu. Osim toga, nemoj o tome viĹĄe pisati, mislim da su to inside informations i da se za to ide u zatvor, ali nisam siguran.
u nekoj uredenoj drzavi najebes radi toga,ali ovdje kod nas prolaze svakakve pizdarije.Par postova iznad mozes vidjeti moj komentar o ljubavnicama/curama/zenama/i ostalim kombinacijama brokera. Al je sef Hanfe zaprijetio nesto u stilu :"necemo vas (brokere) pitati otkuda vam prvi milijun,ali vise se ne toleriraju vasa sranja i manipulacije", Poanta price je bila da je brokerima bilo zabranjeno kupovati dionice cije su transakcije izvrsavali,ali su zato njihove cure i zhene redovito kupovale iste. Cijena INE je sigurno prenapuhana,i cim izade na burzu nakon ovog upisa ce pasti,jer najveci dio ovog paketa dionica ce kupiti gradani RH,tako da veliki institucionalni ulagaci nece ostati niti jedan veci paket dionica na raspolaganju pa sigurno iz pocetka nece biti velikog obujma prodaje i kupovine.
@Badek
Stjecajem okolnosti dobri smo prijatelji sa jednom osobom koja je vrlo vrlo uspjesan ulagac, Splicanin je,ako ti je ulaganje posao,znat ces na koga mislim i on je preporucio INA-u kao dobru kupovinu.Dakle postavlja mi se pitanje kome da vjerujem,osobi koja vec zaradila par stotina milijuna (mislim da je cifra u novinama bila oko 300 ) na burzi,ili anonimnom nicku koji govori protiv kupovine :-D So to cut the long story short,kupujem dionice pa ako popusim uvijek me imas pravo zvati ovcom ;-) *
*niti predlazem ni ti govorim za ili protiv kupovine dionica INE,ja samo govorim sto cu ja napraviti
gle, sorry, ali ovakva izjava je jedna od najgorih gluposti koje mozes izvalit!
nemam nista protiv tebe, simpaticna si mi, ali ovo ti nema smisla.
sad ti, b@dek, tko ostaloj populaciji ovog foruma znaci koliko i Azirah AL-Mudjaheri iz Pakistana (a i sa najvecom vecinom ostatka forumasa je ista situacija) surfas malo po pravokutniku pa tek tolko natuknes ekipi...ono *nek se zna*..tek tolko..nemojte, drugovi, kupovat inine dionice...
pa mislim, tko ce te kao prvo ozbiljno shvatit...nepoznata si osoba, na forumu si...
kao drugo, mozda to govoris bas zato sto je u stvari suprotno pa se ti zelis domoci veceg broja dionica i iz tih razloga radis kontru. ( znam da zvucim malo neuroticno ali i to je mogucnost :smt003 )
i trece, mozda i najvaznije, curo - nemas nikakvu podlogu, nikakvo objasnjenje... "ja se bavim dionicama" nije nikakvo objasnjenje... i Mirko iz Muća se bavi dionicama ako ga lokalni boss Frane nagovori da kupi 3%
Riboprerade d.o.o. iz Muća svojom zivotnom ustedevinom i nakon tjedan dana Frane proglasi stecaj.
ono..cool down, ovo su preozbiljne stvari da bi se tvoja informacije iole uvazila.
zasto sve ovo pisem ..mislim i vjerujem da imas pravu informaciju i bas zato ti pokusavam ukazat na problem kako ces tu informaciju plasirati ovdje ...
ako si vec htjela nekom pomoc trebala si dat objasnjenje koje barem prividno drzi vodu, no nisi ga cak ni navela...
ono...ne bi ti se htio mjesat u posao ako se time stvarno bavis, i ne zelim se pravit pametan, ali ove stvari su ocigledne...
:smt058
@insomniac
@camao
no hard geeling decki .. vidim da sam vam malo digla tlak :-D .. analiziranje trzista kapitala je moj posao .. no naravno .. ono sto sam napisala naravno da nije istina .. normalno da se ne moze rec znam iz prve ruke .. pa zato sam to i napisala da se vidi da se salim .. jer ikao ja imam dobru predodbu o tome i kako to ide te odredeno iskustvo te potrebno znanje naravno da ga ne bi iznosila ovdje iz razloga sto je ovo ipak forum studenata ....
mogla bi ja pisati o mnogim temama ovdje te spekulacijama na financije politiku ....no jednostavno ovjde mi odgovara doc se opustit...
buduci da se radi o malo ozbiljnijoj temi kad sam napisala da znam iz prve ruke to naravno nije moguce niti je moja namjera bila da se to shvati ozbiljno ..
ovo je malo ozbiljnija tema i zato se ispricavam sto sam tako nesto napisaa iz sale jer ovo nije mjesto za to ... ali na poslu su mi digli tlak oko toga sa 1oooooooooooooooooo poziva pa kada sam vidjela tu temu ovdje jednostavno si nisam mogla pomoc ..
to nije bilo moje misljnje .. niti bi ga ja javno iznosila, nego moja frustracija poslovnog dana ..
sorry
:-D :cry:
Robierre de Cochon
16-11-2006, 12:21
siris dezinformacije da bi tebi ostalo vise dionica...prizanaj :-D
bestijica
16-11-2006, 16:49
NeĹĄto tu meni smrdi sa tim dionicama :shock: ZaĹĄto bi drĹžava prodavala zlatnu koku?
konzerva
16-11-2006, 16:56
da napuni predizborni proraèun!
badek slažem se s tobom :-)
malimrav85
16-11-2006, 17:34
NeĹĄto tu meni smrdi sa tim dionicama :shock: ZaĹĄto bi drĹžava prodavala zlatnu koku?
Da iduĂŚe godine kaĹže kako je dala ljudima dionice. da skupi pare za povrat penzija i da se manje ljudi buni kad dignu cijene benzina.
[quote="b@dek":r5yv2520]iz pouzdanih izvora i prakticki prve ruke .. NE KUPOVATI ININE DIONICE
siris dezinformacije da bi tebi ostalo vise dionica...prizanaj :-D[/quote:r5yv2520]
joj sad si me ulovio ..
ma smijesno mi je to .. bila je nekih 300 kn manja sada su je digli i tako .. pa naravno da cu navalit .. sve meni :-D :-D :-D
i kao internet stranica ima je bila pala .. zacudo bas u to vrijeme .. :-D no nema veze ja hocem sveeeeeeee sveeeeeeee...
Insomniac
16-11-2006, 20:18
joj sad si me ulovio ..
ma smijesno mi je to .. bila je nekih 300 kn manja sada su je digli i tako .. pa naravno da cu navalit .. sve meni :-D :-D :-D
i kao internet stranica ima je bila pala .. zacudo bas u to vrijeme .. :-D no nema veze ja hocem sveeeeeeee sveeeeeeee...
gdje je bila manje ?
prije ove navale i ponude kupnje gradanima .. ne bas tjedan dana prije (da se ne skuzi :lol: :lol: :lol: )ali nije niti tako daleko od toga
Insomniac
16-11-2006, 20:23
prije ove navale i ponude kupnje gradanima .. ne bas tjedan dana prije (da se ne skuzi :lol: :lol: :lol: )ali nije niti tako daleko od toga
ja te opet pitam,gdje se mogla naci i kupiti dionica INE prije ove ponude ?
Odgovor je nigdje jer ih nije bilo na slobodnom trzistu.
ne ne krivo si me skuzio .... nigdje .. samo kazem da su narasle kad su se javnosti ponudile ..
Insomniac
16-11-2006, 20:27
ne ne krivo si me skuzio .... nigdje .. samo kazem da su narasle kad su se javnosti ponudile ..
cijena jos nije ni formirana....
Jer je ovo IPO dionica INA-e.
ova o kojoj se prica na trzistu je ....ova koja je data sad je..
Insomniac
16-11-2006, 20:49
ova o kojoj se prica na trzistu je ....ova koja je data sad je..
A koja je to cijena ? Mene i puno drugih ljudi bi to zanimalo .
7. Po kojoj cijeni se uplaĂŚuju dionice Ine?
U procesu prve javne ponude dionica uobièajeno je da se cijena dionice iskazuje kao raspon izmeðu najniŞe i najviťe cijene. Osnovni je razlog tomu èinjenica ťto se dionice kompanije prvi put uvrťtavaju na burzu pa je vaŞno voditi raèuna da se vrijednost kompanije ne precijeni ili podcijeni.
Naime, cijenu dionice odreðuje potraŞnja na trŞiťtu. Dionice se ObvezujuÌom ponudom plaÌaju po najviťoj cijeni, odnosno gornjoj granici raspona cijene. Nakon ťto zavrťi razdoblje za podnoťenje ponuda formira se Prodajna cijena dionice i to na osnovu interesa ulagaèa, a ťto je veÌi interes to Ìe biti viťa cijena. Maksimum cijene je gornja granica raspona cijene, ťto znaèi da cijena dionice nikako ne moŞe biti viťa od toga.
c/p sa
http://www.ina-dionica.com.hr/kakokupitidionice.php
I gdje je tu formirana cijena ?
ma smijesno mi je to .. bila je nekih 300 kn manja sada su je digli i tako .. pa naravno da cu navalit .. sve meni
Mkay,jel me mozes uputiti na link na novine na kojoj stoji da je cijena dionica bila kojih 300 kn manje ? Sad je u rasponu od 1400-1900,znaci gdje stoji da je bila kojih 1100 kn ? Ili je i to rekao tvoj upuceni izvor ? Jer hebeno je kad si ti utvrdila vrijednost dionica koje jos nisu uvrstene na kotaciju burze :P
naravno .. inace ovo sto ci napravio copy paste je tocno .. ovisi o vrsti dionice naravno jos .. no neda mi se sad ..
ovisi koliko dugo pratis inine dionice i stanje .. tako znas i za informaciju koju sam ti rekla .. ja ne pricam o saddd saddd..neko prije i kasnije .. :roll:
ne da mi se raspravaljat sa onima koji su zagrizli niti se vise polsovno ili ovdje raspravljat o tome .. dosta mi je ininih dionica .. jer mogla bi do preksutra .. lijepo je kad nesto procitas u zadnja 2 mjeseca pa onda to preneses .. odlicno .. dugorocno bi bilo malo drugacije .. sa obzirom na samu inu i ostatak trzista ..
nemam ja nista protiv tebe decko .. samo ja sam se bas sad zaljubila i meni je super .. pa me lagano zaboli za inine dionice(na forumu) .. to sto ja pisem malo nepovezano .. sto ne kazem sve informacije koje imam ii pricam o vremenskom razdoblju koje ne definiram ..pa se malo salim na to to je moja stvar ..
Insomniac
16-11-2006, 21:08
naravno .. inace ovo sto ci napravio copy paste je tocno .. ovisi o vrsti dionice naravno jos .. no neda mi se sad ..
ovisi koliko dugo pratis inine dionice i stanje .. tako znas i za informaciju koju sam ti rekla .. ja ne pricam o saddd saddd..neko prije i kasnije .. :roll:
ne da mi se raspravaljat sa onima koji su zagrizli niti se vise polsovno ili ovdje raspravljat o tome .. dosta mi je ininih dionica .. jer mogla bi do preksutra .. lijepo je kad nesto procitas u zadnja 2 mjeseca pa onda to preneses .. odlicno .. dugorocno bi bilo malo drugacije .. sa obzirom na samu inu i ostatak trzista ..
a gdje ti je kolegijalnost ? Spasi one koje jos nisu zagrizili...
spasi nas
http://www.ansi.okstate.edu/breeds/sheep/scottishblackface/images/scottishblackface-web-2.jpg
hmm .. da je oderemo ili ne ..pitanje je sad :-D
Insomniac
16-11-2006, 21:19
hmm .. da je oderemo ili ne ..pitanje je sad :-D
meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ne nas derati...
mislila sam na krzno .. :-D
ali uvijek moze neka kombinacija .. derati se na tebe .. ti se derati na mene .. a skupa oderati za lovu .. hebote sto sam dobra na kompromisima :lol: :lol: :lol: :lol:
Robierre de Cochon
17-11-2006, 11:44
koja navlakusha:
http://www.net.hr/novac/page/2006/11/16/0195006.html
Ina otkrila naftu u Egiptu
konzerva
17-11-2006, 13:16
koja navlakusha:
http://www.net.hr/novac/page/2006/11/16/0195006.html
Ina otkrila naftu u Egiptu
e jesam vam maglu prodao :lol:
Eto, danas su bile cijene na burzi 2400 kuna, oni koji su ih kupili po 1690 kuna mogli su dobro zaraditi ako su ih prodali prvi dan. Ali veĂŚ su pale negdje na 2100. Svejedno, mislim da nitko neĂŚe izgubiti tko ih je kupio.
malimrav85
01-12-2006, 14:09
a kad ide na london?
44 razloga zaĹĄto NECU kupiti dionice INE i ko im jebe mater<http>
http://www.bestseler.net/2006/11/44-raz ... jebe-mater (http://www.bestseler.net/2006/11/44-razloga-zasto-necu-kupiti-dionice-ine-i-ko-im-jebe-mater)
Zato jer mi kaĹžu da ih kupim
Zato jer je Vladi previĹĄe stalo da ih kupim
Zato jer im ne dam viĹĄe ni pare
Zato jer nemam viĹĄe ni prebijene pare
Zato jer tude necu svoje ne dam
Zato jer tude ni ne nude a svoje nemam
Zato jer naĹĄe prodaju no svoje cuvaju
Zato jer su licemjeri
Zato jer necu dizat kredit
Zato jer nisam idiot
Zato jer ne mogu dizat kredit
Zato jer sam umirovljenik
Zato jer sam student
Zato jer sam nezaposlena kucanica
Zato jer sam nezaposleni branitelj sa invaliditetom
Zato jer sam dijete
Zato jer nisam lijecnik
Zato jer nisam Marinovic
Zato jer nisam u stranci
Zato jer nisam ĹžuĹžul
Zato ĹĄto kad je jamio tko je jamio - ja nisam
Zato ĹĄto gladujem a nisam GlavaĹĄ
Zato jer po kontenjerima skupljam plasticne boce
Zato ĹĄto sezoncim ribajuci WCe
Zato ĹĄto imam PTSP pa mi je plin u bocama draĹži od nafte
Zato ĹĄto nemam ĹĄest milijuna a ni brodogradiliate
Zbog Tvornice Duhana Zagreb
Zbog T-HTa
Zbog Plive
Zbog Viktora Lenca
Zbog Liburnija hotela
Zbog Glumina banke
Zbog Ljubljanske banke
Zbog tripickematerine
Zbog Petraca
Zbog Zagorca
Zbog dijamanata koji su vjecni
Zbog tajnih racuna
Zbog Ivica
Zbog BUM
Zbog BUM
Zbog PaĹĄalica
Zbog kibidabi
Zbog - zbog
malimrav85
01-12-2006, 14:14
a kad ide na london?
http://www.londonstockexchange.com/en-g ... 1HJKC8HINA (http://www.londonstockexchange.com/en-gb/pricesnews/prices/system/detailedprices.htm?sym=US45325E2019USUSDIOB%20B1HJ KC8HINA)
Jel to to?
Od Zg burze je stranica preretardirana!!!!!!!!
Sporo ko penzija
Insomniac
01-12-2006, 15:33
a kad ide na london?
http://www.londonstockexchange.com/en-g ... 1HJKC8HINA (http://www.londonstockexchange.com/en-gb/pricesnews/prices/system/detailedprices.htm?sym=US45325E2019USUSDIOB%20B1HJ KC8HINA)
Jel to to?
Od Zg burze je stranica preretardirana!!!!!!!!
Sporo ko penzija[/quote
kako ? Meni bi svaki put superbrzo uslo....
ne kuzim u cem je fora :shock:
malimrav85
01-12-2006, 15:38
ovaj link je ok ali zse.hr je spora
Insomniac
01-12-2006, 15:40
ovaj link je ok ali zse.hr je spora
evo taman i ja pokusavam uci,spora je kao blata...
vjerojatno preopterecenje ili nesto slicno.aaaaaaa
pa prvi je dan da se trguje dionice Ine,nije ni cudo da je preopterecen link.
Insomniac
01-12-2006, 15:50
btw,bila je ponuda za kupovinu od 4000 kn / komad,al je ponistena ???
btw,novinarska patka
http://img293.imageshack.us/img293/5981/screenhunter3dd9.jpg
*SUPERMAN*
01-12-2006, 16:16
Evo i clanka s hrt-a... Malo kasnim ali nikad nije prekasno...
Poèelo trgovanje dionicama Ine
http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=18508
funkymonoloko
01-12-2006, 17:04
Biti ĂŚe gubitaka i joĹĄ svaĹĄta u vezi dionica.
Ali vjerujem da ĂŚe porasti negativna atmosfera za god ili prije.
Ja ne bih ulagao jer ne vjerujem ovoj drĹžavi i imuĂŚnijim ljudima ha :smt013 ovo je zajebana politika.
Gdje se vrte pare :smt043 vrte se i gadovi!!!!!!!!!!!!!!1 :smt068
zato si ni ja nisam ulozio jer ipak je ovo hrvatska,nema tu jos povjerenja u institucije i zakone pa...ko je kupio nek mirno spava :p
funkymonoloko
01-12-2006, 17:15
:-D "Mirno" :lol: U nekoj drugoj Epizodi!!!!!! :lol:
stay tuned...gle mozda i zarade...a opet mozda su u bunaru :-D
Bit ĂŚe zarade bez brige :-)
Ak je na londonskoj burzi nema frke :)
Ĺveliki kuracto moĹžda zarade? VeĂŚ su zaradili 10 000 kuna u jednom danu oni koji su ih kupili i prodali.
malimrav85
02-12-2006, 18:25
Pa no. Odma prodali po 2500kn i kupili kad je pala na 2100. Bum zarade.
Insomniac
02-12-2006, 18:28
Pa no. Odma prodali po 2500kn i kupili kad je pala na 2100. Bum zarade.
pa da,prodali za toliko,pa se repozicionirali na 2100....
mislim da gubis onda pravo na one dvije dionice sto ti daje drzava ali te to bas i ne briga.
malimrav85
02-12-2006, 18:30
gubiĹĄ
ali oni koji su kupili preko te 22 su mogli to radit
nece dionice ine padat! zasto?
1 opceniti razlog, dok god je nafte i plina, industrija ce biti na zelenoj grani
2 prakticniji razlog, naftovod s crnog mora ide do inine rafinerije kod rijeke sto dodatno dize vrijednost
3 dvije rafinerije trenutno u remontu s time kad se otvore, a samo sto nisu, biti ce dvije najvece u ovim prostorim
4 sirenje na balkanskom trzistu koje tek postaje raj za ulaganja
da bi pale,morao bi se desit teski kiks,sto je malo vjerojatno actually...al opet sve je moguce
igra li se tko s fondovima, ulazete li, u koje ulazete, zasto, kako vam se cini itd itd...
sigurniji nacin od kupovine dionica, rizik gubitka manji, a s druge strane jos uvijek solidne zarade zbog trenda razvoja i booma trzista vrijednosnih papira u nas
fat drummer
03-12-2006, 11:43
i investicijski fondovi mogu gubiti, pogotovo ako su oni visoko rizièni, ali da, bolja opcija od ťtednje u bankama ako niste dovoljno hrabri skakutati po burzi...
najviťe mi se sviðaju oni zabini jer o njima najviťe znam (koja briljantna reèenica, molim da se ju uvrsti u forumaťke bisere).... ima ko dve tisuÌe eura viťka?
Insomniac
03-12-2006, 12:38
igra li se tko s fondovima, ulazete li, u koje ulazete, zasto, kako vam se cini itd itd...
sigurniji nacin od kupovine dionica, rizik gubitka manji, a s druge strane jos uvijek solidne zarade zbog trenda razvoja i booma trzista vrijednosnih papira u nas
Ja sam se bio igrao malo sa fondovim u CG. Tako tako,bilo je neke zarade ali nista previse. Mozes ti popusiti i na fondovima,bez problema,ali imas recimo one koji trguju pretezno obveznicama (jel se tako prevodi bonds? ) pa je sansa za gubitak manja. Imas naravno i one visoko rizicne koji imaju velike prinose ali i velike rizike.Najvece prinose prosle godine ti je imao Aureus fond.
Osnovna stvar koju ce ti bilo tko reci je da se ulozis novce koje si mozes priustiti da izgubis,jer burza je samo jedan malo sofisticiraniji oblik kladionice.
Insomniac
03-12-2006, 12:42
3 dvije rafinerije trenutno u remontu s time kad se otvore, a samo sto nisu, biti ce dvije najvece u ovim prostorim
Zar te rafinerije nece proraditi punom snagom tek 2010 ???
4 sirenje na balkanskom trzistu koje tek postaje raj za ulaganja
Nema bas previse prostora,srpsku industriju nafte preuzimaju Rusi,ili Agip/Chevron.
Vec je bila data ponuda za kupovinu djela industrije,ali su je morali odbiti jer je bilo podmiceno par visokih djelatnika vlade SRbije.
malimrav85
03-12-2006, 14:22
Ja isto mislim negdje 2010. Zato svi kaŞu oko tri godine da treba èekat.
Åveliki kuracta nije ICF lani imao najveći prihod?
Ja imam neke novce u PBZ global i poprilično sam zadovoljna.
Insomniac
03-12-2006, 17:05
Ĺveliki kuracta nije ICF lani imao najveĂŚi prihod?
Ja imam neke novce u PBZ global i poprilièno sam zadovoljna.
pa ima vise kategorija tih fondova,ali sam 99 .99 % siguran da je Aureus equity imao najveci prinos.
Starfish
03-12-2006, 19:14
Di je skrivena kamera? :-D
*gleda uokolo*
Ne, ozbiljno, di je?
Ko nesuđeni demonstrator iz ekonomske politike savjetujem odmak od tradicionalnih investicija i predlažem klađenje na borbe pijetlova i dječji Eurosong :smt023 ....
malimrav85
03-12-2006, 20:38
Jel netko zna da li se prilikom sklapanja nekog Ĺživotnog osiguranja vrĹĄi temeljiti sistematski pregled?
Sigurno Ìu poèet s tim samo ne znam kod koga da idem.
Insomniac
03-12-2006, 21:24
Jel netko zna da li se prilikom sklapanja nekog Ĺživotnog osiguranja vrĹĄi temeljiti sistematski pregled?
ma vrĹĄe ti neki pregled,samo nema to veze sa temeljitosti :)
Izvazu te,izmjere ti tlak,uzorak urina,i onda iducih pol sata odgovaras na pitanja tipa:jel si ikad uzimao/alkohol/droge/cigarete
yoda, ak te to jako zanima, popricaj s i. kad dodjes kod nas. on je to bas dobro proucio. i vecina love nam je u fondovima.
fat drummer
04-12-2006, 11:37
ne bih rekao... barem se ne sjeĂŚam rektalne sonde kad sam sklapao ugovor
Robierre de Cochon
04-12-2006, 12:47
Jel ko kupio na kraju? :-D
Ja sam ipak uzo novu jaknu u Baselu i uplatio Novu u Bugarskoj.
Ali digo je moj stari dvadesetak dionica....samo sad ne treba prodavat. :-)
Svejedno, mislim da nitko neĂŚe izgubiti tko ih je kupio.
ne znam baĹĄ...
dionice su dosta riskantno ulaganje
istina da se radi o ini.. ali ipak.. moĹžeĹĄ se obogatit ali isto tako moĹžeĹĄ i izgubit dosta love...
Insomniac
04-12-2006, 13:33
Jel ko kupio na kraju? :-D
Ja sam ipak uzo novu jaknu u Baselu i uplatio Novu u Bugarskoj.
Ali digo je moj stari dvadesetak dionica....samo sad ne treba prodavat. :-)
Ja sam kupio,a valjda je i MM prema zainteresiranosti.
A kaj mislite o dionicama HT-a kad budu? Bi bilo dobro i to uzeti?
Za Cosmopolitan life životno osiguranje za mlade (mislim do 25.) treba ić na sistematski pregled
yoda, ak te to jako zanima, popricaj s i. kad dodjes kod nas. on je to bas dobro proucio. i vecina love nam je u fondovima.
uu thx :)
moj stari se poceo igrat, skuzio da mu se ne isplati drzat novce u banci jer je premala kamata, ja isto poceo pratit, nastojati zapaziti neke pravilnosti u kretanju i slicno, dosta zanimljivo...
inace trenutno ulozeno u:
erste adriatic equity - solidan, nije razocarao zasad
raiffeisen balanced - kao jedan od prvih, najstarijih i najjacih (na zalost od trenutka ulaganja podbacio dosta, jos uvijek na nuli, oko nje +/-)
zaba aktiv - dosta atraktivan zbog silnog ulaganja u trziste ex yu (zasad zadovoljan)
i aureus equity - jedan od najprominentnijih iako i visoko rizicnih, zadovoljan i u plusu...
trenutno za oko zapada ilirika balanced, djeluje primamljivo, perspektivan, mlad i solidan rast
malimrav85
05-12-2006, 16:37
8)
Nego,kak da ja sad prodam. Dobio sam onaj pin danas ali kaj mi to znaèi? Niť ne kuŞim. igrao bi se s 2 dionice.
Insomniac
05-12-2006, 17:02
8)
Nego,kak da ja sad prodam. Dobio sam onaj pin danas ali kaj mi to znaèi? Niť ne kuŞim. igrao bi se s 2 dionice.
Nazoveť brokera i on Ìe ih registrirati pod svoju brokersku kucu (das mu pravo zastupanja) i moŞeť prodavati, jedino morať znati SDA broj raèuna i PIN.
Stara kupila 22,ja kupio 22,stari Ìe kupiti 22 jeftinije kad doðe ponuda za radnike...jednio je buraz izdajica
Robierre de Cochon
05-12-2006, 17:20
Stara kupila 22,ja kupio 22,stari Ìe kupiti 22 jeftinije kad doðe ponuda za radnike...jednio je buraz izdajica
Pa vi ste veliki dionicari...imate skoro koliko i MOL :-D
malimrav85
05-12-2006, 17:23
Nazoveť brokera i on Ìe ih registrirati pod svoju brokersku kucu (das mu pravo zastupanja) i moŞeť prodavati, jedino morať znati SDA broj raèuna i PIN.
A ne mogu sam dilat?
Jer ĂŚe mi ovaj ziher uzet proviziju neku.
Ja sam mislio da je to kao i za tekuĂŚim, prodam i kupim kak hoĂŚu. Jer sam mislio u toku dana viĹĄe puta kupit prodat te 2.
Insomniac
05-12-2006, 17:26
A ne mogu sam dilat?
Jer ĂŚe mi ovaj ziher uzet proviziju neku.
Ja sam mislio da je to kao i za tekuĂŚim, prodam i kupim kak hoĂŚu. Jer sam mislio u toku dana viĹĄe puta kupit prodat te 2.
ne,ne mozes sam dilati...provizija je oko 1-1.2 %
[quote="absolute zero":1auxlfam]Stara kupila 22,ja kupio 22,stari Ìe kupiti 22 jeftinije kad doðe ponuda za radnike...jednio je buraz izdajica
Pa vi ste veliki dionicari...imate skoro koliko i MOL :-D[/quote:1auxlfam]
Koji MOL,mi smo prikriveni privatizeri...hodamo po staraèkim domovima i krademo bakicama prvo lovu,a onda pravo na kupovinu...bwhahahahaa :badgrin:
Insomniac
05-12-2006, 18:54
[quote="Robierre de Cochon":3kzfkq40][quote="absolute zero":3kzfkq40]Stara kupila 22,ja kupio 22,stari Ìe kupiti 22 jeftinije kad doðe ponuda za radnike...jednio je buraz izdajica
Pa vi ste veliki dionicari...imate skoro koliko i MOL :-D[/quote:3kzfkq40]
Koji MOL,mi smo prikriveni privatizeri...hodamo po staraèkim domovima i krademo bakicama prvo lovu,a onda pravo na kupovinu...bwhahahahaa :badgrin:[/quote:3kzfkq40]
jedan frajer je bio dosao na salter banke sa 200 ovlastenja :lol:
jedan frajer je bio dosao na salter banke sa 200 ovlastenja :lol:
Smrt vjeĹĄanjem odmah :evil: ...to je protuzakonito,ĹĄtas mu napravili?
malimrav85
16-12-2006, 13:05
http://www.zabaraba.com/hr_index.html
malimrav85
19-01-2007, 13:47
Ina skoro na 2600... Danas je porasla za 120kn.
Kaj se dogaða?
Robierre de Cochon
19-01-2007, 15:03
Kaj se dogaða?
sad mi je Ĺžao da nisam uzo :-)
s druge strane, moj stari je napravio dobar biznis - veĂŚ je zaradio cca 20 000 kuna :-D
Insomniac
19-01-2007, 16:13
Kaj se dogaða?
jucer je bila na 24xx,vjerojatno netko kupuje vece pakete
sva sreca da nisam kupio :)
HoĂŚe ko kupit dionice telekoma kad budu? ;)
malimrav85
19-01-2007, 20:45
Ja ne.
Oni veĂŚ imaju vecinskog gazdu pa nije fora iako se mozda varam.
Ja bi HEP... :-D
Ma dobro stari, ne buĹĄ kupil radi fore, pitam dal bi se isplatilo, kaj misliĹĄ?
malimrav85
19-01-2007, 21:03
Pa keĹžem da misilm da ne jer Okupatori veĂŚ imaju veĂŚinski udio pa ne vidim kome bi bilo u interesu kupovati. Jedino ako je dividenda dobra ali u to se baĹĄ ne kuĹžim. :oops:
Insomniac
19-01-2007, 21:25
Pa keĹžem da misilm da ne jer Okupatori veĂŚ imaju veĂŚinski udio pa ne vidim kome bi bilo u interesu kupovati. Jedino ako je dividenda dobra ali u to se baĹĄ ne kuĹžim. :oops:
ja ga osobno necu kupiti,treba sad cekati rezultate srpskih izbora pa vidjeti kako ce tamo izaci situacija. U srbiji bi moglo biti dobrih dionica kad malo rijese inflaciju
malimrav85
08-02-2007, 18:43
dionica raste 1% dnevno
dobra kamata
:lol:
Insomniac
08-02-2007, 18:44
dionica raste 1% dnevno
dobra kamata
:lol:
Tko nas je ono uvjeravao protiv kupovine dionica Ine ?
tko,o tko...
Robierre de Cochon
08-02-2007, 19:04
tko,o tko...
hihi
baĹĄ sam reko starom neki dan - to se zove brza zarada :-D
Pitanje - s cim vi kupujete te dionice?
Mislim, oklen vam lova, kaj svi radite?
Osjecam se nedoraslo :-D
Vezano uz T-HT. Ja cu kupiti na kredit, posebno ak IPO bude prije izbora. U predizbornoj godini vladajuÌi kupuju glasove, èesto radeÌi ťtetu drŞavnom proraèunu. Na ovaj naèin gledam i na (oèito nisku) cijenu INA-R-A dionica koju je Vlada odredila nedavno.
Danas je INA dosegla 2812,00 kuniĂŚa- zarada do sada 64%.
Ako bude IPO-a T-HT-a, ja upiĹĄem dionice i zaradim, GLASAM ZA HDZ.
Sanaderu, nadam se da èitať ovaj forum.
tko,o tko...
*hint, hint?* :-D
usput, dionice se kupuju kredom. i same su sebi garancija - banka dala, banka zela. nije bed, ionak zaradiĹĄ heftig. gotta start somewhere... ;)
malimrav85
09-02-2007, 12:13
Ja sam dobio na poklon.
a dosta frendova je molilo starce da im daju pare za dionice koje ĂŚe im oni vratit a njima ostaje zarada. 2830kn je sad znaèi nekih 25.000kn za max paket. Ăak se i na kredit isplatilo uzet. Nadamo se novom poskupljenju benzina... :-D
Robierre de Cochon
09-02-2007, 12:33
Ja sam htio kupit posto sam imao nesto ustedjevine od posla kojeg sam tad radio...ali sam ipak otisao u shopping, kupio neke krpice. :-D
Ali je moj stari uzo **** komada...pa se radujemo zaradi. :-D
EDIT: *** (radi zaťtite od otmièara i provalnika) :-D
funkymonoloko
09-02-2007, 12:37
Ja sam htio kupit posto sam imao nesto ustedjevine od posla kojeg sam tad radio...ali sam ipak otisao u shopping, kupio neke krpice. :-D
Ali je moj stari uzo **** komada...pa se radujemo zaradi. :-D
EDIT: *** (radi zaťtite od otmièara i provalnika) :-D
Pomalo se i sad sumnja a veliĹĄ ..... Ha!!!
i will get you :smt069 :smt117 zlatna koka
Ali u tisucama novaca 1.........0 ili =P~
Insomniac
09-02-2007, 14:14
razbio kasicu prasicu i pozajmio od staraca :-D
Zaradio pare...i neťto opljaèkao bakicu :-D
A dionice rastu iz dana u dan...ovo je prekrasno :smt026
Taman dobio iz amerike i imao za taman jednu dionicu. :x
Barem nešto...
Ăoeèe izgleda da je pola ljudi na forumu kupilo dionice...svi ĂŚemo biti bogati za par godina
malimrav85
15-02-2007, 20:40
sam bi ĹĄtel reĂŚi:
:D
Insomniac
15-02-2007, 20:48
sam bi ĹĄtel reĂŚi:
:D
na koliko su zatvorile ???
Nisam pratio uopce ...
malimrav85
16-02-2007, 10:14
2965
ali se prodavalo i po 3050
uuuuuuu,a zaba pala na 7300.kaj nije bila 12000 neki dan?
2965
Mrav nemoj joť niťta prodavat,iÌi Ìe to dalje ;) ...prièekaj joť pola godine pa Ìeť imati za neku finu alficu :-D
malimrav85
16-02-2007, 13:16
ne prodajem sigurno prije nego dobijem joĹĄ one 2
a onda ĂŚu vidjet kaj dalje
mislim da ĂŚe onda doĂŚ do pada jer ĂŚe svi prodavat
Past će sigurno samo je pitanje vremena. Ovo je prenapumpano. Ja prodajem kad stigne na 3000, a to znači vrlo uskoro. Uostalom sve će cijene padat prije IPO za THT. Tak da nemojte predugo čekat.
Robierre de Cochon
16-02-2007, 18:45
Mislim da ĂŚe joĹĄ dosta rasti cijena - barem dok se ne podijele bonus dionice. A nakon toga ja prognoziram da ĂŚe se javiti neki strateĹĄki partner...i onda ĂŚe biti pametno prodavati. ;-)
Insomniac
16-02-2007, 18:56
2965
uuuuuuu,a zaba pala na 7300.kaj nije bila 12000 neki dan?
Zar Zaba nije splitala dionice ???
@Radzid
Nije uopce sigurno pitanje dal je HT dobra investicija.
Telekomunikacije su stabilno ulaganje, ali ništa nije sigurno.
Misliš li da je 3000 kn realna cijena vrijednosti tvrtke koja se prodavala po 1690 prije samo 4 mjeseca.
Kvaliteta dionice nije upitna ali sigurno nije u razmjeru s pravom vrijednošèu.
Domaæe štediše pumpaju cijene zbog želje za brzom zaradom, strani ulagaèi zaobilaze našu burzu. Balon æe sprasnuti, a oni koji kupe kad bude najveæa cijena æe ispasti magarci.
malimrav85
22-03-2007, 00:05
frend je uzeo dionice tiska za 10.000kn
dal me odma upozorio na to?
neeeeeeeeeeeee
kome trebaju lopovi s takvim frendovima? :)
Robierre de Cochon
13-04-2007, 20:51
MisliĹĄ li da je 3000 kn realna cijena vrijednosti tvrtke koja se prodavala po 1690 prije samo 4 mjeseca.
Kvaliteta dionice nije upitna ali sigurno nije u razmjeru s pravom vrijednoťèu.
3350 trenutno :)
MinesweePer
13-04-2007, 20:52
MisliĹĄ li da je 3000 kn realna cijena vrijednosti tvrtke koja se prodavala po 1690 prije samo 4 mjeseca.
Kvaliteta dionice nije upitna ali sigurno nije u razmjeru s pravom vrijednoťèu.
3350 trenutno :)
juhu :-D :oops: :badgrin:
malimrav85
20-04-2007, 13:19
Mislim da investitori sa viĹĄe para ovih dana svrĹĄavaju na naĹĄoj burzi.
Malo padnu cijene, svi poènu prodavat a ekipa samo èeka i kupuje po malo.
A svi prodaju dionice da kupe jadransko osiguranje, bio je promet preko 100mil kuna u 2 dana.
e kad to stane, pada cijena i sve se vraĂŚa u normalu
korekcija,hi hi hi
tisak,petrokemija,naťice cement,ðuro i moŞda ina,dalekovod i krať Ìe samo rast opet
negdje sam proèitao da mol u 6 mjesecu kreÌe u kupnju ine po 4000kn
figu im dam
Insomniac
20-04-2007, 13:56
Mislim da investitori sa viĹĄe para ovih dana svrĹĄavaju na naĹĄoj burzi.
Malo padnu cijene, svi poènu prodavat a ekipa samo èeka i kupuje po malo.
A svi prodaju dionice da kupe jadransko osiguranje, bio je promet preko 100mil kuna u 2 dana.
e kad to stane, pada cijena i sve se vraĂŚa u normalu
korekcija,hi hi hi
tisak,petrokemija,naťice cement,ðuro i moŞda ina,dalekovod i krať Ìe samo rast opet
negdje sam proèitao da mol u 6 mjesecu kreÌe u kupnju ine po 4000kn
figu im dam
Problem ce nastati u 11 mjesecu,kada hrpetina ulagaca dobije one dvije gratis dionice i pokrene lavinu prodaje.Vidjet cemo sto ce biti onda -
ove su dionice jos u redu:
Ad Plastiku
-Luka Ploèe
-Luka Rijeka
PDBA
Hidroelektra niskogradnja
malimrav85
20-04-2007, 15:42
zato ja nemam namjeru prodava do 2008.
plan je prelit iz ine u hep
osim nemorlane ponude u vidu 5000kn+
evo,veĂŚ se stanje polako stabilizira
nego,kak bi mogo kupovat dionice iz cg?
jel ima neka kuĂŚa brokerska da ima isti princip kao s kupnjom naĹĄih dionica,ona klik za nalog i bok?
Insomniac
20-04-2007, 15:44
jel ima neka kuĂŚa brokerska da ima isti princip kao s kupnjom naĹĄih dionica,ona klik za nalog i bok?
kaĹĄlj kaĹĄlj
provjeri pm
malimrav85
23-04-2007, 18:00
a gle ti ovaj karĹĄ luckasti
jesem ti miĹĄa maloga
kaj je to bilo?
ja sam svoje prodao. Dosta mi je dobra cijena, ali mi je ionako trebalo. Možda misle ljudi da su zaradili ali dok to ne unovče to nije zarada.
Iako nitko nemože predvidjeti krah burze, neminovno je da će doč do korekcije koja ne znači ono 100 kn za inu manje sljedeči dan, nego paf 1000kn ili sl. Ljepo je ovaj reko Å¡ta će ljudi radit kad dođu one 2 dionice gratis.
HDZ se igra s vatrom odgađajuči ovaj HT da bude bliži izborima, radi političkih poena. Na naÅ¡u burzu treba stavit joÅ¡ kvalitetnih tvrtki kako bi se viÅ¡ak love prelio i sanjio pritisak. Jer u ovakvoj situaciji su stvari nerealne. Dok god se ne opeče malo viÅ¡e investitora (pogotovo prosječnih građana) dotle će rast privlačiti novu lovu.
A onda će burza :smt073
malimrav85
23-04-2007, 20:06
ne vjerujuem od korekciju od 1000kn
predviðam rast do jeseni do 4000kn
malimrav85
23-04-2007, 20:06
i ðure na nekih 400+
Sad će to past svaki tren, povucite se s burze, to je za vaÅ¡e dobro.... :shock:
Don_Juan_DeMarco
30-04-2007, 19:23
Ja sam dobio na poklon.
a dosta frendova je molilo starce da im daju pare za dionice koje ĂŚe im oni vratit a njima ostaje zarada. 2830kn je sad znaèi nekih 25.000kn za max paket. Ăak se i na kredit isplatilo uzet. Nadamo se novom poskupljenju benzina... :-D
Ja...s novcima.... 8) 8)
Robierre de Cochon
30-04-2007, 19:25
Sad ĂŚe to past svaki tren, povucite se s burze, to je za vaĹĄe dobro.... :shock:
VeĂŚ si jednom najavljivao pad ...pa se dogodilo suprotno! :badgrin:
E, da znam kad će past burza čekao bi tik do trenutka kad su cjene najviÅ¡e i onda prodavao, ali neznam budučnost. Želim reči da bolje prodati na relativno visokoj cijeni nego gajit puste iluzije da ću prodat kad je najnajnajviÅ¡a cijena, a na kraju ostaneÅ¡ na onoj sumi koju si uložio. Možda sam u krivu, ali nisam spreman na rizik bez razloga, Prva malo veća kriza će izazvat pad cijena (ne zato jer je veća kriza nego zato Å¡to su cijene preprevisoke), ako hoćete dokaz za to učite povijest ili bolje ekonomsku politiku. Tada nećete biti dovoljno brzi da kad saznate informacije prodate dionice u trenutku kada kupci joÅ¡ nisu saznali informaciju pa i dalje kupuju po nerealnim cjenama.
Samo kažem da budite zadovoljni s profitom, nemojte biti pohlepni jer će vam se to obit o glavu. Nemojte biti opuÅ¡teni i nehajni kad se radi o vaÅ¡em novcu! ;)
Robierre de Cochon
01-05-2007, 20:34
cijena je odnos ponude i potraĹžnje.
ni kvadrat stana u zagrebu ne koĹĄta toliko zbog realne vrijednosti, nego zbog toga ĹĄto je potraĹžnja veĂŚa od ponude.
ne bih se sloĹžio da je cijena INE napuhana.
naprotiv, mislim da bi joĹĄ mogla rasti. :-)
vidjet ĂŚemo, moĹžda sam u krivu.
Mislim da bi svaki post na ovoj temi trebao glasiti: Neznam možda sam u krivu... :-D
Åveliki kuracpekuliramo o Å¡pekulacijama 8)
malimrav85
10-05-2007, 14:02
ovi srbi su endemi
nikoliÌ ih je koťtao oko 3 miljarde ⏠za sada
zb aktiv mi pada sam tak
ali evo danas nikoliĂŚ odletio u haag na konzultacije sa ĹĄeĹĄeljom, poĹĄto je on el presidente stranke i belex raste skoro 2%
koje ludilo
ko se sad nakupovao kod njih dionica danas i sutra ĂŚe biti miljarder
nadam se da su aktivovci meðu njima
heh,
svaĹĄta ljudi piĹĄu, al uglavnom gluposti bez pokriĂŚa.
bit dionica nije niĹĄta drugo nego informacija.
znam za njih par, a kako stvari stoje,
bit ce i ĹĄuĹĄke :lol:
tip godine: lkri
Insomniac
10-05-2007, 17:12
Koje kurve ovo je strasno.
IPO T-HT-a odgoden za listopad 2007. Kao i rasprava o vlasnistvu DTK mreĹže. Jel se treba napomenut i da je bez DTK T-HT puno manje vrijedniji.
malimrav85
10-05-2007, 18:10
bez dtk t-ht posluje bez dobitaka
malimrav85
11-05-2007, 18:47
Na belexu je danas u jednom trenutku samo 1 dionica bila u crvenom
moĹžeĹĄ ti 1000 knjiga o trĹžiĹĄtu napisat ali kad srbi krenu u akciju te knjige vrijede samo za peĂŚ loĹžit
U Srbiji ne vrijediju zakoni tržišta, fizike, logike...
Srbija je jednadžba bez rješenja..
malimrav85
25-05-2007, 13:08
Godina staĹža Popust Cijena dionice (kn)
0 0 1605,50
5 5 1521,00
10 10 1436,50
15 15 1352,00
20 20 1267,50
25 25 1183,00
30 30 1098,50
35 35 1014,00
40 40 929,50
ode ina u vraĹžju mater sad
kolko ĂŚe penziĂŚa ubost ove po 930kn
Robierre de Cochon
29-05-2007, 21:05
ťta je bilo s INOM juèer i prekjuèer? :shock:
Seksi Madez
29-05-2007, 21:06
..pad dionica ine..koma...samo sam cekao kad ce to biti.. :evil:
Robierre de Cochon
29-05-2007, 21:08
pa dobro...PADA...ne moĹže uvijek ni rasti
al zanima me ťto se to desilo...jel neko od forumaťkih dionièara prodavao? :-D
frka je oko dogovora zbog prodaje dionica radnika (sluťala sam jednim uhom, pa ne znam toèno)
malimrav85
29-05-2007, 23:19
pa pogledaj moj post iznad tvog pa ĂŚeĹĄ vidjet kaj je bilo
uglavnom, ina prodaje radnicima dionice,gore su cijene koje su, neke, i do 3 puta manje od sadaťnje. naťe triťte je govance pa su se mali ulagaèi, kao i obièno, usrali i poèeli prodavat po 2850 (nadam se da je onog tko je po tolko prodao zatuko neko) a fondovi i veèi igraèi su kupovali
zubak ima nekih 2500 dionica, mamiĂŚ oko 2000
danas je izaťlo da Ìe ipak postojati odreðena zabrana prodavanja odma pa se vratilo na staro a kapitalni igraèi trljaju ruke, kao i obièno
ko nije prodao na 3400 i kupio juèer nije ni trebao prodavat,sad je gotovo opet na jedno vrijeme
da se malo hvalim, ðuro mi naraso 25% a sunèani hvar 10% u mjesec dana
joĹĄ da sam uloĹžio milju kuna a ne 2000 di bi mi bio kraj
MinesweePer
30-05-2007, 00:49
preko koga ti to mrave ulazes lovu u dionice?
malimrav85
30-05-2007, 02:43
preko koga ti to mrave ulazes lovu u dionice?
kak preko koga?
MinesweePer
30-05-2007, 17:55
kak preko koga?
jel to imas ulozenu lovu u neki investicijski ili preko brokera kupujeĹĄ dionice koje ti sam Ĺželis?
malimrav85
30-05-2007, 18:42
sam kupujem preko abacus brokera
registrirať se kod njih i onda od doma slièno ko e-banking kupujeť i prodajeť kaj i kad hoÌeť
pa dobro...PADA...ne može uvijek ni rasti
al zanima me što se to desilo...jel neko od forumaških dionièara prodavao? :-D
Znači bliže mojim nego tvojim predviđanjima! Iako zbog drugog razloga. Zbog politike će se to amortizirati. Jao benama Å¡to su prodavali po 2850kn
Robierre de Cochon
30-05-2007, 22:29
pa dobro...PADA...ne moĹže uvijek ni rasti
al zanima me ťto se to desilo...jel neko od forumaťkih dionièara prodavao? :-D
Znaèi bliŞe mojim nego tvojim predviðanjima! Iako zbog drugog razloga. Zbog politike Ìe se to amortizirati. Jao benama ťto su prodavali po 2850kn
ja mislim da je ovo bila samo jedna loĹĄa epizoda...i da sretni dani za dionicu ine tek predstoje :D
MinesweePer
31-05-2007, 00:50
sam kupujem preko abacus brokera
registrirať se kod njih i onda od doma slièno ko e-banking kupujeť i prodajeť kaj i kad hoÌeť
kolko provizije ide njima, tj.kolko ih plaèať mjeseèno, godiťnje, kako veÌ?
malimrav85
31-05-2007, 01:04
50kn po transakciji do 50.000kn ili 0.7 preko
malimrav85
04-06-2007, 02:18
HoÌemo se igrat da pogaðamo najviťi tjedni rast dionice?
recimo komada tri.
Ja stavljam ledo, belje ili ðuro,koji je tu viťe iz sentimenta
i pad tiska
Luka....
07-06-2007, 11:00
http://www.net.hr/novac/page/2007/06/06/0564006.html
kul...tak se to radi :badgrin:
Insomniac
07-06-2007, 14:11
HoÌemo se igrat da pogaðamo najviťi tjedni rast dionice?
recimo komada tri.
Ja stavljam ledo, belje ili ðuro,koji je tu viťe iz sentimenta
i pad tiska
Ja bi tipovao na IGH
MinesweePer
26-06-2007, 17:01
magma na trĹžiĹĄtu. 238kn/dionica. bio danas pitat u zabu. oĂŚe ko kupovat?
taj f____ch ima para ko blata...super mu firma stoji.
MinesweePer
26-06-2007, 17:18
ha?
magma,plivaju u lovi.
al zato im je prosjecna placa u firmi ispid 3k kuna...sramota... :?
magma,plivaju u lovi.
al zato im je prosjecna placa u firmi ispid 3k kuna...sramota... :? kerum isto pliva,prodavacice do 2800..a on si maybacha kupuje...s____e!
crazyralf
26-06-2007, 17:52
dobre su dionice bc instituta...imao mi stari i prodao za fine pare...tad je dionica vrijedila 5500kn, a sad je negdje oko 4600kn :-D
malimrav85
26-06-2007, 18:41
magma na trĹžiĹĄtu. 238kn/dionica. bio danas pitat u zabu. oĂŚe ko kupovat?
to ja maksimalna cijena ako bude luda potraĹžnja
minimalna je 237 mislim
ja uzimam, kolko nisam odluèio joť
MinesweePer
26-06-2007, 21:37
to ja maksimalna cijena ako bude luda potraĹžnja
minimalna je 237 mislim
ja uzimam, kolko nisam odluèio joť
bili su rekli, tj pisalo u novinama da je 227 minimalna, al meni sluĹžbenik u banci reko da su 238.
ja ĂŚu uzet 9 ili 10 komada, toliko love imam sa strane trenutno
sutra mozda veĂŚ idem kupit pa javim.
malimrav85
26-06-2007, 23:20
onda mu reci da je debilko
koliko ja znam postupak je isti kao kod ine
odeĹĄ u poslovnicu do 09.07. i kaĹžeĹĄ kolko hoĂŚeĹĄ dionica
dobijeť ugovor i nakon toga u iduÌih xy dana uplatiť pare na njihov raèun
ako uzimaĹĄ 10 dionica uplatiĹĄ 2380kn a ako cijena bude niĹža oni ti razliku vrate na tekuĂŚi
znaèi ako bude 230 dobijeť 80kn nazad
MinesweePer
26-06-2007, 23:26
meni je reko da odma doðem s lovicom pa da to odma uplatim. jel ima moŞda koja ťema ko sa inom, na svakih 10 dobiť jednu dŞabalesku nekon godinu dana? :-D
MinesweePer
28-06-2007, 01:35
kupio danas 9 dionica lave, ovaj magme u zabi, za viĹĄe nisam imo love - 238kn/kom
malimrav85
28-06-2007, 11:08
ali ako bude 237 vratit ĂŚe ti 9kn na tekuĂŚi
Robierre de Cochon
28-06-2007, 15:52
ĹĄto mislite, jel se isplati dignut kredit za uzet HT :)
Telekomunikacije su najbolje dionice.
malimrav85
28-06-2007, 17:57
Moje razmiťljanje je da Ht ne donosi ni pola prinosa Ine. Ako imať to na umu i dalje Şeliť Ht moŞeť. Ako Ìe biti dividende itd. Mislim da Ìe za Ht nakon IPO prvenstveno biti zainteresirani fondovi jer je to dosta stabilna dionica, neťto slièno kao ťto bi moglo biti sa Magmom.
Mislim da Ht neĂŚe baĹĄ eksplodirati jer veĂŚ postiji veĂŚinki vlasnik i ne vidim razlog zaĹĄto bi netko ulazio u nekek veĂŚe investicije. Opet, moĹžda se varam.
Uglavnom, ja, kao i za Magmu, imam namjeru kupit i prodat u roku maks 10 dana.
što mislite, jel se isplati dignut kredit za uzet HT Smile
Ja mislim da da al ja nemam kreditni rejting, a kad vide kak mi starci stoje izbacili mi be kroz prozor.
malimrav85
28-06-2007, 19:20
Ne moraĹĄ imat kreditni rejting jer ti se oni upiĹĄu na dionice pa ako ne plaĂŚaĹĄ uzimaju dionice.
Robierre de Cochon
28-06-2007, 19:22
Mislim da Ht neĂŚe baĹĄ eksplodirati jer veĂŚ postiji veĂŚinki vlasnik i ne vidim razlog zaĹĄto bi netko ulazio u nekek veĂŚe investicije. Opet, moĹžda se varam.
Ne da mi se sad googlat...pa pitam:
Koliki udio ima Deutche Telekom u HT-u?
malimrav85
28-06-2007, 19:40
Bubnut ĂŚu oko 52-53%
ja sam naĹĄla da imaju 51% po ugovoru iz listopada 2001.
sto je bilo dalje ne znam jer ne pratim baĹĄ, a i ne zanima me... :smt102
legionar
28-06-2007, 21:11
ja èuo kao da Ìe se na 10 dionica dobit jedna godiťnje, ali da je limit ulaganja negdje 30-40 tisuÌa nisam siguran. tako da tko ima para nije loťe ovo, plus ťto Ìe trŞiťna vrijednost rast. da ne troťim tolko na cigarete, kladionice, alkohol mogu bi neku nevolju kupit èisto iz zahebancije da vidim kak to ide.
Dok dođe rujan ja ću potroÅ¡it svu lovu pa neču imat za t-com. Možda je to poruka od Boga da neće biti uspjeÅ¡na na burzi.......hmmmm.... bolje da ja to potroÅ¡im.
Ako netko treba neki savjet nek se javi meni interpretiram špekulacije s visina :innocent:
šola-braveheart
15-07-2007, 18:30
liburnija--ako nece ovaj tjedan gore,u sljedecih par bi "sigurno"trebala
MinesweePer
15-07-2007, 20:01
jel zna tko ĹĄta je sa magmom, nigdje nikakvih vijesti nisam vidil joĹĄ...
malimrav85
15-07-2007, 20:52
Tipa kaj?
magma-
Vrijednost dionice je 238 kuna. Svaki graðanin moÌi Ìe kupiti 44 dionice, u protuvrijednosti od 10.500 kuna.
Agent izdanja (Zagrebaèka banka) izvrťit Ìe povrat sredstava poèevťi od 18. srpnja 2007., a sukladno odredbama Prospekta tj. najkasnije u roku od 5 radnih dana od datuma namire kada Ìe investitorima biti prenesene dionice na njihove raèune kod Srediťnje depozitarne agencije d.d.
izvori
http://www.net.hr/novac/page/2007/07/11/0103006.html
i
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=22396
MinesweePer
16-07-2007, 21:15
Tipa kaj?
kad ĂŚe na burzu?
malimrav85
16-07-2007, 21:39
Krajem sedmog poèetkom osmog.
šola-braveheart
18-07-2007, 14:59
liburnija
prije par dana sam upozorio na nju
dal ce ovaj tjedan biti konacan rasplet ili sljedeci,ali nakon toga "bi trebala" opasno krenuti prema gore
bila je do prije par dana 6000kn,trenutno je na 6600 a to je prema predvidjanjima daleko od mogucnosti
Emil Tedeschi izlazi na burzu s Atlanticom
http://www.vecernji.hr/home/manager/1629382/index.do;jsessionid=005C40FD78CB192056958058D6B552 CA.3
malimrav85
20-07-2007, 11:00
BaĹĄ sam htio stavit to.
SHOW ME D MONEY!!!
Ko da preljevam novce...
Iz Magme u Atlantic pa u Ht...