View Full Version : Seminar za pravosudni
Snowhite
22-04-2010, 18:26
Ovako... Zanima me koja sve tijela i udruge organiziraju seminar za polaganje pravosudnog ispita, i postoje li neki uvjeti tko se može prijaviti (znam npr. da HOK organizira za odvjetničke vježbenike), ovisno o tome radi li netko u odvjetništvu, na sudu, u upravi itd. I ima netko iskustva kakav je taj seminar, jel ima koristi od njega... Bilo kakva iskustva vezana uz ovo.
hvala unaprijed
Law Guru
23-04-2010, 19:34
Ovako... Zanima me koja sve tijela i udruge organiziraju seminar za polaganje pravosudnog ispita, i postoje li neki uvjeti tko se može prijaviti (znam npr. da HOK organizira za odvjetničke vježbenike), ovisno o tome radi li netko u odvjetništvu, na sudu, u upravi itd. I ima netko iskustva kakav je taj seminar, jel ima koristi od njega... Bilo kakva iskustva vezana uz ovo.
hvala unaprijed
Znam da HOK za odvjetničke vj., a za pravnike u firmama Udruga korporativnih pravnika i Udruga pravnika u gospodarstvu. Meni je seminar puno pomogao, jest da sam ga masno platila (3.500 kuna u ove dvije udruge košta, ja sam išla preko prve), ali dobro sam se prepala i krenula učiti::E:, vidjela ispitivače te da nisu neki bauk, a i pohvataš najbitnije stvari:thumbup:
U ove dvije udruge nema uvjeta, platiš i dođeš:D
Starfish
23-04-2010, 23:32
Ta korporativna ekipa periodicno ima te tecajeve?
To nisam znala. :neko:
Znam da su organizirali nesto pred one zadnje rokove po starom zakonu, u svrhu pospjesavanja generalnog polaganja pravosudnog prije Opceg Potopa (tj. primjene novog zakona:mrgreen:).
Al nisam znala da to stalno odrzavaju.
3500? Fino. ::E:
U HOK-a je đabe za vjezbenike :mrgreen:, onim koji nisu iz Zagreba plate i prijevoz i smjestaj...:thumbup:
Law Guru
24-04-2010, 13:10
Ta korporativna ekipa periodicno ima te tecajeve?
To nisam znala. :neko:
Znam da su organizirali nesto pred one zadnje rokove po starom zakonu, u svrhu pospjesavanja generalnog polaganja pravosudnog prije Opceg Potopa (tj. primjene novog zakona:mrgreen:).
Al nisam znala da to stalno odrzavaju.
3500? Fino. ::E:
U HOK-a je đabe za vjezbenike :mrgreen:, onim koji nisu iz Zagreba plate i prijevoz i smjestaj...:thumbup:
Imaš pravo, to su tada organizirali - znam sto posto da Udruga korporativnih nije imala drugi seminar (član sam), iako je najavljivala, dok za drugu Udrugu ne znam, moguće da ih ni oni više nemaju, treba ih pitati. Mislim da je bio i seminar preko HGK.
Znam da je u HOK-u đabe, ali ja nisam tamo mogla ići kad nisam bila odv. vježbenik:mrgreen:, nisam imala drugi izbor no platiti i poslodavca žicati godišnji.
U Malom Ivici (kopiraona preko puta HOK-a) se mogu kupiti bilješke s predavanja koje su ljudi ostavili.
tapir_u_magli
24-04-2010, 16:38
U Malom Ivici (kopiraona preko puta HOK-a) se mogu kupiti bilješke s predavanja koje su ljudi ostavili.
To bi totalno mogli poskenirati i staviti na sajt :grin:
Law Guru
25-04-2010, 00:07
To bi totalno mogli poskenirati i staviti na sajt :grin:
Te nemam, jer sam išla na seminar pa kaj ću kupovati tuđe, ali znam da se mogu kupiti tamo. A moje bilješke su koma i katastrofa:mrgreen: - čitaj: totalno nečitke:lol:, jer moraš tamo jako brzo pisati i hvatati kaj pričaju, užas, a nisam pisala rukom od faxa, samo tipkam otkad radim, lol. KP sam ti poslala, GP s predavanja je ugrađen u onu ogromnu skriptu, organizaciju pravosuđa isto imate (praktički je išao po onim pitanjima i odgovorima), trgovačko također - skripta (ppt-ovi) Lovrić, radno - ništa korisno, više je predavao o naknadi štete, nego ostalom; KPP - neke komentare sam upisala u skriptu koja mi je kod frendice, a što recimo ne piše u Tomaševiću (jako je malo toga); OB i GPP s predavanja imam od kolegice koja je pisala na laptop, ali me zamolila da ne dilam okolo:D, jedino ako ju je netko voljan preurediti, ima dosta tipfelera (ja nemam vremena). Ovrhu i izvanparnično smo uspjeli uhvatit svaku desetu riječ, jer Hrvatin priča jako brzo.
Starfish
25-04-2010, 15:56
jedino ako ju je netko voljan preurediti, ima dosta tipfelera (ja nemam vremena).
Ja! Gimme! :smartass:
Law Guru
26-04-2010, 20:23
na koji i - mejl:D da šaljem?
Starfish
26-04-2010, 21:16
gmail@chucknorris.com :mrgreen:
*krade jeftine fejzbuk fore*
*i spema*
Poslat cu ti adresu na PM.
ja sam ovo sad vidjela i samo hocu i javno zahvaliti kolegici law guru koja mi je kad je trebalo poslala odlicne skripte - law guru you rock ;)
ont - evo sad je seminar u 5. mj. u HOK-u. ja nisam isla na seminar jer naravno nije bio kad sam ja trebala al navodno je super ak te pogodi da se odrzava negdje 2 mjeseca prije tvog polaganja.
ak se odrzava 3 tjedna prije onda stvarno nema smisla danonocno tamo visit kad trebas ucit.
Law Guru
28-04-2010, 22:41
ja sam ovo sad vidjela i samo hocu i javno zahvaliti kolegici law guru koja mi je kad je trebalo poslala odlicne skripte - law guru you rock ;)
ont - evo sad je seminar u 5. mj. u HOK-u. ja nisam isla na seminar jer naravno nije bio kad sam ja trebala al navodno je super ak te pogodi da se odrzava negdje 2 mjeseca prije tvog polaganja.
ak se odrzava 3 tjedna prije onda stvarno nema smisla danonocno tamo visit kad trebas ucit.
ma nema na čemu:), uvijek podijelim kaj imam, a i najviše se pouzdajem u vlastite skripte:D, pa znam da su točne i nije mi bed dati dalje - super da nekom pomognem:).
samo da naznačim da bilješke s predavanja, recimo GPP-Grbin, apsolutno nisu dovoljne! dobre su za razjasniti neke stvari, tipa za one koji žele znati više, ali treba učiti iz zakona svakako. imam neku dobru skriptu za GPP, ne znam jesam li poslala PKT-u, no i nju treba malo preurediti - malo je zbrda zdola, ali je korisna, po njoj sam učila (princip pitanje - odgovor, ali prati ZPP, ima i nekih teorijskih stvari, ali ne previše). recimo meni je za mikšića koji traži ZPP napamet i kači se za svaku riječ, dušu dala. kod njega filozofije ne prolaze, moraš znati odredbu od riječi do riječi doslovce.
Law Guru
09-05-2010, 17:00
gmail@chucknorris.com :mrgreen:
*krade jeftine fejzbuk fore*
*i spema*
Poslat cu ti adresu na PM.
jel ti stiglo:mrgreen:
Starfish
09-05-2010, 18:49
Auch, da, I is rude i nisam potvrdila primitak mejla. *skriva se u kutu*
mahhh, primila sam, al sam lijena nesto radit po tome.
Otvorila sam skripta i dosta su opsirne, a na trenutke bome i zabavne...
Zainteresirale su me one drame o problemima sa serumom kod utvrdivanja ocinstva DNK analizom! :mrgreen:
Law Guru
09-05-2010, 20:59
Auch, da, I is rude i nisam potvrdila primitak mejla. *skriva se u kutu*
mahhh, primila sam, al sam lijena nesto radit po tome.
Otvorila sam skripta i dosta su opsirne, a na trenutke bome i zabavne...
Zainteresirale su me one drame o problemima sa serumom kod utvrdivanja ocinstva DNK analizom! :mrgreen:
:rotfl:
Ali su njegova predavanja dosta dosadna, doslovce diktira a ti pišeš:mrgreen:, a ako ga prekineš nekim pitanjem, prostrijeli te pogledom:rotfl:
Dobar dan svima, ispričavam se na smetnji. Uglavnom molila bih vas za pomoć. S obzirom da idem na pravosudni u listopadu, a ne mogu ići na pripremni seminar jer ne mogu izaći sa posla, molila bih one koji su na njemu bili ako bih mogla kopirati materijale ili slično?
Nitko koga poznam nije polagao po novom programu a nemam od koga uzetzi niti bilješke ili nastavne materijale sa pripremnog seminara pa bi vam stavrno bila jako jako zahvalna.
Mijau?:cold:
Law guru, asertivno nesebično biće, help?
jesi vidjela u skriptarnici na stranici posebnu sekciju za pravosudni? tamo imaš bilješke s predavanja sudaca i slične materijale koji mogu biti od pomoći.
Law Guru
23-09-2010, 01:38
Pa tu na PKT-u je sve kaj vrijedi i objavljeno:), ostatak je niš koristi:D. Nisam ni ja polagala po novom.
Bilješke s predavanja se inače mogu kupiti u kopiraoni Mali Ivica, kod HOK-a, a vjerujem da ima sad i s novijih predavanja - naime, ja sam išla na seminar u veljači 2009.:o.prahistorija:
zanima jel zna neko na koji način funkcioniraju prijave za seminar preko HOK-a? šta je potrebno? ja pikiram onaj u lipnju....
paradis1
07-04-2011, 13:47
zanima jel zna neko na koji način funkcioniraju prijave za seminar preko HOK-a? šta je potrebno? ja pikiram onaj u lipnju....
http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?art=650&sec=16
maerlaena
30-09-2011, 00:34
koliko često se održavaju ti seminari?
je li prerano prijavit se sad za ovaj u 11.mj. ako planiram ići na pravosudni u 3.mj.?