View Full Version : Navijački neredi
malimrav85
02-05-2010, 10:41
Policijska država vol.2
Ja sam inače protiv debila koji rade sranje na tribinama itd. itd. ali ono jučer nema veze sa mozgom. Radi 2 debila valjda 100 ljudi najebalao uključujući i policajca koji je izgubio oko radi čega?!?! Jer je jedan debil na istoku zapalio baklju i jednog debila koji se sjetio da bi bilo baš zgodno izvuć ga van iz te mase...
A 20m od toga je policija koja to sve snima? Kaj se nije moglo tog debila snimit i nakon tekme ga otpeljat? ili mu danas doć na vrata? Malo sad čitam po forumima i ako je pola toga istina nadam se da će bit nereda još većih x1000.
razumijem ja da je došlo do toga da u policiju idu oni koje ni sokol marić neće ali koji je to način?
Policijska država vol.2
Ja sam inače protiv debila koji rade sranje na tribinama itd. itd. ali ono jučer nema veze sa mozgom. Radi 2 debila valjda 100 ljudi najebalao uključujući i policajca koji je izgubio oko radi čega?!?! Jer je jedan debil na istoku zapalio baklju i jednog debila koji se sjetio da bi bilo baš zgodno izvuć ga van iz te mase...
A 20m od toga je policija koja to sve snima? Kaj se nije moglo tog debila snimit i nakon tekme ga otpeljat? ili mu danas doć na vrata? Malo sad čitam po forumima i ako je pola toga istina nadam se da će bit nereda još većih x1000.
razumijem ja da je došlo do toga da u policiju idu oni koje ni sokol marić neće ali koji je to način?
Bas nepotrebno...frajer izgubio oko, jednog na ulici su premlatili i pregazili (doslovno) pa je samo ostao nepomicno lezat kad je popio pendrek po zatiljku, navodno jedan ima prostrijelnu ranu...
Ah...
malimrav85
02-05-2010, 10:55
Sad čitam da je policija bacale topovske udare na sjeveru i da je čovjek koji je izgubio oko radio to isto i sam je sebe pogodio tj. odbilo mu se to nešto nazad i eksplodiralo pokraj glave.
Kolko je to istina stvarno ne znam, samo prenosim...
Sad čitam da je policija bacale topovske udare na sjeveru i da je čovjek koji je izgubio oko radio to isto i sam je sebe pogodio tj. odbilo mu se to nešto nazad i eksplodiralo pokraj glave.
Kolko je to istina stvarno ne znam, samo prenosim...
Iskreno ne bi me cudilo...nisu bas inteligentni!
Jbte pa od topovskog udara bjezis, a ne da ga vracas natrag (tako je frajer u bosni ostao bez prstiju)...to cudo je odvalilo stolicu iz lezaja i raskomadalo ju u paramparcad! A on to ide vracat...:roll:
malimrav85
02-05-2010, 10:58
NAVODNO da policija ima to nešto što služi za rastjerivanje ili kaj ja znam kaj
ali treba vidjet kaj je bilo
Ne otići na tekmu.
Nakon dugog vremena, napokon sam pogodio u odabiru.
Što se tiće policije, mislim da ne moram pisati što mislim o njihovom pristupu ovog puta.
Šaljivo je gledati Karamarka kako govori da policija nema dovoljno ovlasti, neposredno nakon snimke policajca koji doslovno gazi čovjeka i udara ga palicom po glavi.
brooklyn
02-05-2010, 16:15
Jučer, napokon veselo veliš ti. :mrgreen:
Inače vi malo stariji studenti jel zna netko koje oni ovlasti točno imaju u takvim situacijama. Jer je rija jučer zatvarala birceve, tukla konobare i ljudima skakala po glavi najnormalnije. Prijetila se pozivala na fizički obračun C: "Sad ćemo vam jebat majku" itd itd... Kako se takva situacija tretira? Kao teroristički napad ili kako?
don_mario
02-05-2010, 16:19
hahahahaha HNL, Dinamo i Hajduk....to sve treba ili privatizirat ili amaterizirat i gotovo...ovak zagrepčani plačaju svo ovo sranje...
policija je pretjerala ALI ne želim uopće ulaziti u obranu ovih tzv navijača....jebemti kad vidim ovo pitam se zašto novi stadion? da ga hrpa kretena uništava? i drugo - novi stadion, ako će se graditi, trebao bi biti na periferiji...
malimrav85
02-05-2010, 16:21
Di? U civiliziranom svijetu ili u Hrvatskoj? Vjerujem da bi negdje u normalnoj državi netko dobio/dao otkaz nakon ovoga jučer. S tim da je onaj tko je zapalio baklju na istoku največi idiot u svemitu jer je isti tu baklju bacio među navijače koji su bili pri dnu tribine.
Kod nas se jasno vidi koji je cilj i smjer ponašanja policije. Prijave prepaid kartica, zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pendrečenje svega kaj izađe sa jedne tribine... A ne znam kolko tona žita nestane i niko ne zna di je to, ko da je netko tu količinu iznio u cekeru za plac...
Denny Crane
02-05-2010, 16:42
Od Đurđe ni traga ni glasa..
Katastrofa sinoć, yebote pravi Beirut.
Svu tu gamad koja radi nered treba na Goli otok poslat i pendrečit ih dan i noć. A policija je sinoć prekardašila, valjda tako mora bit kad nastrada netko od njihovih ljudi. Mene su 20minuta gnjavili, prvo osobna, pa imam li boravište prijavljeno(koje nemam) samo što me nisu tražili autobusnu kartu jer sam rekla da sam došla u Zg na vikend. Zapeli ko volovi za mene, mislim, jest da lažem ali ko da nemaju pametnijeg posla. Da jesam li bila na utakmici, na kojoj tribini itd.. Pa čemu li služe te fucking kamere na stadionu?!
A da sam bila pametnija nisam ni trebala ić jer je to bilo ruglo u svakom pogledu..
Di? U civiliziranom svijetu ili u Hrvatskoj? Vjerujem da bi negdje u normalnoj državi netko dobio/dao otkaz nakon ovoga jučer. S tim da je onaj tko je zapalio baklju na istoku največi idiot u svemitu jer je isti tu baklju bacio među navijače koji su bili pri dnu tribine.
Kod nas se jasno vidi koji je cilj i smjer ponašanja policije. Prijave prepaid kartica, zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pendrečenje svega kaj izađe sa jedne tribine... A ne znam kolko tona žita nestane i niko ne zna di je to, ko da je netko tu količinu iznio u cekeru za plac...
Meni je ono sinoc izgledalo daleko od toga da se skupilo 50 usijanih glava koje ce napravit sranje jer su pijani...
Kao da je upad policije pokrenuo masu, a mislim da ni oni to nisu ocekivali...
Rekao sam bas Kalinu kako bi svaceg bilo da propucani umre od policijskog metka...nadamo se da do toga nece doc jer u protivnom mislim da ljudima ni zabrane ni masnice ne bi bile nikakav problem...
A jucer smo vidjeli kako ljudima malo treba da pocnu napadati policijske aute i prometnike po cesti.
Bas citam na forum.hr reakcije i izmedju ostalih se javlja policajac koji kaze kako ima iskustva sa osiguranjem utakmica ali da sinoc nije bio tamo.
Ugl:
... jesi ti svjestan da si upravo usporedio državni aparat i navijačku skupinu?...Kada počnu neredi, nema razlike. Ja se u takvoj situaciji ne borim da bih zaštitio vlast, vladu, imovinu ili sl., nego sebe i svojeg kolegu/prijatelja/brata. Psihologija je ista, stručno i znanstveno dokazano.Dakle ovo je razmisljanje nekog umjerenog (po postovima bi rekao) pripadnika MUP-a...
Izmedju mase tj. navijacke skupine i pripadnika MUP-a nema razlike kad izbiju neredi?!
http://www.jutarnji.hr/navijacko-divljanje--policajac-ostao-bez-oka-zbog-rakete---policija-propucala-jednog-navijaca/748443/
Siguran sam da i policija dijeli dobar dio krivnje, pogotovo znajući profil prosječnoga drota (većinom ex-huligani i slični), ali tu neiživljenu navijačku gamad zbilja treba nekako odvojit od ostatka društva.
brooklyn
02-05-2010, 17:00
Ovo je čisti propust policije i ništa drugo, krivit bilo koga za sveopći kaos koji je nastao poslije i za vrijeme utakmice je totalna glupost.
Njihova je krivnja što nisu snimali istok, njihov propust što su se okuražili na malobrojniju ekipu s istoka od koje je jedan čovjek zapalio baklju, znajući kako bi to moglo završiti. Drago mi je jedino bilo vidjeti većinu ljudi s istoka kako hrli u pomoć- samo po tome a i po tome što to nisu svi huligani kako novinari obožavaju pisati po svojim senzacionim sranjima od članaka vidi se da je to bio jedan provokacijski čin od strane policije na koji su odmah ljudi reagirali.
Da ne govorim o čepu kakav su napravili na sjeveru nakon utakmice, već sam pomislio da će bit heysel jebote. Za ovo što oni rade trebaju svi podobivati ne otkaze već kazne i vratit se u onu vlašku priopizdinu iz koje su i došli.
Još jedna stvar mi je nepojmljiva, to je činjenica da ekipu u podrumu policijske stanice u Petrovoj već dobrih pet godina(od zakona) ekipa mlati dok ne potpišu njihovo izvješče da su oni ti koji su napali policiju, idući dan su odmah provedeni kod suca, koji neda odgodu, u većini slučajeva takvi ni ne dobiju pravo za poziv( ovo znam po svom primjeru od prije nekoliko godina) i nemaju nikakvu šansu da pozovu ikakve svjedoke ili barem obavijeste rodbinu ili odvjetnika di i kad će im se sudit.
Još jedna stvar mi je nevjerojatna a to je da sudac u većini slučajeva prijeti optuženima, ucjenjuje ih i izmišlja stvari u izvješčima koje optuženi nisu niti priznali. Dakako postoje iznimke.
Ovo je čisti propust policije i ništa drugo, krivit bilo koga za sveopći kaos koji je nastao poslije i za vrijeme utakmice je totalna glupost.
Njihova je krivnja što nisu snimali istok, njihov propust što su se okuražili na malobrojniju ekipu s istoka od koje je jedan čovjek zapalio baklju, znajući kako bi to moglo završiti. Drago mi je jedino bilo vidjeti većinu ljudi s istoka kako hrli u pomoć- samo po tome a i po tome što to nisu svi huligani kako novinari obožavaju pisati po svojim senzacionim sranjima od članaka vidi se da je to bio jedan provokacijski čin od strane policije na koji su odmah ljudi reagirali.
Da ne govorim o čepu kakav su napravili na sjeveru nakon utakmice, već sam pomislio da će bit heysel jebote. Za ovo što oni rade trebaju svi podobivati ne otkaze već kazne i vratit se u onu vlašku priopizdinu iz koje su i došli.
Još jedna stvar mi je nepojmljiva, to je činjenica da ekipu u podrumu policijske stanice u Petrovoj već dobrih pet godina(od zakona) ekipa mlati dok ne potpišu njihovo izvješče da su oni ti koji su napali policiju, idući dan su odmah provedeni kod suca, koji neda odgodu, u većini slučajeva takvi ni ne dobiju pravo za poziv( ovo znam po svom primjeru od prije nekoliko godina) i nemaju nikakvu šansu da pozovu ikakve svjedoke ili barem obavijeste rodbinu ili odvjetnika di i kad će im se sudit.
Kolko ja znam istok je sniman kao i uvijek sa onog balkona...
Ne znam kaj im je ovo trebalo...tokom proslih godina su uspjesno izdvajali ljude pri izlazu koji su palili baklje ili ih identificirali preko kamere.
Jucer su se odlucili uci medju ljude i izdvojiti ih pred svima...kao da su trazili frku.
brooklyn
02-05-2010, 17:09
Kolko ja znam istok je sniman kao i uvijek sa onog balkona...
Ne znam kaj im je ovo trebalo...tokom proslih godina su uspjesno izdvajali ljude pri izlazu koji su palili baklje ili ih identificirali preko kamere.
Jucer su se odlucili uci medju ljude i izdvojiti ih pred svima...kao da su trazili frku.
Mislim da nije, jer se s onog balkona nevidi cijeli istok zbog reflektora. Al nije to toliko ni bitno. Ugl ako su i snimali onda im je ono uletavanje još veći propust.
Darkbuster
02-05-2010, 17:09
Ma sramota, vidi se da se islo namjerno isprovocirati sukob, ne sjecam se kad su zadnji put uopce bili neredi na samom Maksimiru, a kamoli Zagrebu. Par prijatelja pokupilo gadne batine ni krivi ni duzni,jedan od njih na stakama, bas me zanima sto je on u tom stanju mogao napraviti.
Sramota je što se ovakve likove:
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00270/dinamo_bbb_bad_blu_270849S0.jpg
Uopće pušta na stadione, tj. što ih se uopće pušta igdje. To treba bit atrakcija u zoološkom vrtu.
Uopće pušta na stadione, tj. što ih se uopće pušta igdje. To treba bit atrakcija u zoološkom vrtu.
I ja kazem...mislis da bi bili veca atrakcija bez sljemova?
Joj ne brini tebe nema na toj slici...
http://www.vecernji.hr/vijesti/sudbina-policajca-oko-je-bilo-spaljeno-nije-se-moglo-spasiti-clanak-134049
http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/sudbina-policajca-oko-je-bilo-spaljeno-nije-se-moglo-spasiti-slika-162895
U sluzbenom izvjescu pise da je navijac bacio eksplozivnu napravu policajcu pod vizir?!?
Jos ce rec da su one ljude rotoru pretukli sanduci...
POLICIJA IZAZVALA NEREDE NA STADIONU!
Ovo pišem, jer sam nakon 10 godina prvi puta bio na utakmici na tribinama na istoku sa svoja dva sina maloljetnika. Mirnu utakmicu isprovocirali su pred kraj prvoh poluvremena ulazak jakih snaga specijalaca na tribinu istok, navodno radi zapaljene bengalke...To je njihovo bahato ponašanje i deranje na navijače zamalo izmaklo kontroli jer je bilo puno djece na tribini istok. Upad specijalaca na tribinu istok pokrenuo je bunt navijača sa sjevera, a tamo su već stajali specijalci, koji su čekali kraj poluvremena i isključivanje TV kamera. I tada nastupa BRUTALNA akcija hrvatske policije koja je podsjećala na srpsku policiju za vrijeme JUGOSLAVIJE.
Zanimljivo da se policija povlači sa sjevera nakon što je svih 15 minuta batinala djecu na sjeveru, policija se povlači prije uključenja TV kamera, a nastavlja divljanje odmah poslije utakmice i isključivanja kamera. Pazite ovu bestijalnost hrvatske policije. Po završetku utakmice kordon policije ulazi na sjevernu tribinu i upućuju ih dolje kroz onah stakleni toranj. Gledao sam kada su navijači mirno napuštali sjevernu tribinu iza njih je odjednom po naredbi njihovog zapovjednika POTRČALA POLICIJA ZA NAVIJAČIMA i stvorio se stampedo i bježanje.To im je i bio cilj STVORITI STAMPEDO, što bi se dogodilo da je u tom stampedu koji dječarac pao i bio pregažen radi ovakvog iživljavanja hrvatske policije. To je nedopustivo. Uvijek sam osuđivao navijače, ali ovaj put sam bio na stadionu i odgovorno tvrdim POLICIJA JE ODGOVORNA ZA NASILJE!
Poslije utakmice krenuo sam prema svojem autu parkiranom uz crkvu sv Jeronima u Maksimiru, odjednom sam čuo krike iz šume a potom opće bježanje djece i curica pred policijom koja je sve redom batinala ne pitajući jesi li slučajni prolaznik.
Tada sam zavikao da idem u auto i policija je srećom protutnjala pored mene sa dvoje djece s pendrekom u zraku. pRED MOJIM OČIMA batinali se jednog dječaka od 15-16 godina koji nije uspio brzo trčati i pao je a oni su 3-4 specijalaca svom snagom pendrecima udarali po tom jadnom dječaku koji je ispušatao bolne krike i vikao da nije ništa uradio...Šok moje djece je bio neopisiv! Upalio sam dugačka svjetla od auta da osvjetlim brutalne specijalce i tada su uplašivši se svJetala auta prestali batinati dječaka i otrčali dalje...Strava.. dječak je ostao ležati na travi uz bolne jauke i krikove..Tko je odgovoran! Odgovorno tvrdim POLICIJA JE ZAPALILA FITILJ NEREDA NA UTAKMICI! I to sam spreman svjedočiti pred bilo kim i bilo kada. Ovo da nisam vidio i doživio i dalje bih osuđivao samo navijače Dinama, a li nakon ovog POLICIJA NE MOŽE HODATI MIRNE SAVIJESTI NITI NOVINARI KOJI ŠUTE NA OVAKVO DIVLJANJE POLICIJE NITI ODGOVORNI U POLICIJI!
Svi govore o neredima i huliganima i BBB ali nitko ne govori o nama običnim navijačima Dinama koji smo došli na proslavu još jedne titule prvaka. Zajedno sa prijateljima otišao sam na tekmu i kupio kartu za istok. Utakmica nije bila bog zna kaj ali jedna zapaljena baklja na istoku zapalila je cijeli stadion i dovela u opasnost mene i moje prijatelje koji smo došli na utakmicu, Postavit ću svima Vama nekoliko pitanja na ovom forumu a i šire:
1. ŠTO JE BILO TOLIKO OPASNO U TOJ BAKLJI KOJA JE IZAZVALA REKCIJU REDARA A KASNIJE I INTERVENTNE POLICIJE?
2. DALI BI BILA MANJA ŠTETA DA POLICIJA NIJE INTERVENIRALA?
3. TKO ĆE ODGOVARATI ZA TJELESNE OZLJEDE POLICAJACA?
4. TKO ĆE ODGOVARATI ŠTO JE DOVEO U OPASNOST STOTINE ŽIVOTA A PROCJENIO JE DA JEDNA BAKLJA MOŽE UGOZITI VIŠE ?
5. DALI POLITIKA IMA PRSTE U SVEMU OVOME ?
6. ZAŠTO REDARI I INTERVENTNA POLICIJA NIJE REAGIRALA KAD SU SE PALILE BAKLJE I NA JUGU?
Komentar: Žao mi je svih koji su stradali u ovim neredima, žao mi je policajca koji je teško stradao jer on je nažalost morao biti tamo on je samo radio svoj posao a njegovi nesposobni šefovi gurnuli su njega i druge u sukob sa navijačima. Što je krajnja nužda to se uči na policijskoj akademiji i onaj tko je izdao zapovjed treba odgovarati za nerede jer postoje i druge operativne metode kako se može doći do izgrednika na stadionima. Gospodo ako neznate raditi policijski posao ostavite ga bar u ovoj državi ima dovoljno neobrađene zemlje budite seljaci i to je častan posao. Netko zbog svega ovog mora odgovarati jer ugroženi su bile stotine života kako na stadionu tako i kasnije oko njega .
Zamisli koji je kaos bio kad "normalni" ljudi pisu ovakve stvari...
Meni se čini malo suludo što je onaj išo vadit pištolj.
Mah, ne znaš ko je gori.
Nije da branim bilo kakve huligane, no ipak moram reagirati.
Nogometno huliganstvo je popratna pojava na stadionima i ulicama u cijelom svijetu. Potencijalno se može regulirati intenzitet djelovanja huligana, no u principu se sve svodi na akciju i reakciju. Međutim, jučen nije bilo valjane akcije, odnosno čina koji bi pokrenuo reakciju policije. Nadalje, reakcija policije je bila neumjerena i nenormalna (prijatelju je npr. policajac gazio po licu, samo primjera radi).
Nakon same utakmice sam se našao sa ljudima koji su prisustvovali događaju te bih samo izdvojio komentar prijatelja, "Ovakvo što sam u Zagrebu doživio samo jednom, 13. svibnja 90e". Neupućeni neka potraže na google-u što se tog dana dogodilo!
Policija puno toga taji o jučerašnjim događajima stoga, ukoliko niste upučeni, rađe nemojte previše komentirati.
Zahvalan sam Bogu jer nisam otišao tamo jer bih vjerojatno sada kartao sa poznanicima! :lol:
I samo bih rekao da ovakvi neredi pretežno prikazuju određene mijene i frustracije u društvu.
Razmislite malo o tome, ako vam se da.
fat drummer
02-05-2010, 20:39
ok, utakmica je imala nula rezultatskog i natjecateljskog naboja. hajduk se štedi za kup, dinamo potvrđuje petu titulu za redom na domaćem terenu
navijači se deru igrajte pederi, zvižde svojim igračima nakon što su potvrdili titulu, torcida se veseli prvom trofeju u zadnjih dva milijuna godina.
iskreno ne shvaćam, čitajući sickove postove zašto je itko od bojsa došao na stadion... jesu li očekivali borbeni dinamo? sammira kako uklizava?
ne, došli su ispucat frustracije jer dinamo ne pobijeđuje dovoljno lijepo. kao što je sick fino zaključio - nogomet se igra radi pobjede. tko će zamjeriri dinamu na tome što je igrao bunker? ako nismo nekidan zamjerili interu zašto bismo zamjerili dinamu? inter je bio divan za gledati, dinamo nije. moj dupe.
i naravno tu je murija. kada se puca po njima onda su hrabri dečki, kada mlate po stadionima onda su stoka.
relana istina je da murija zapošljava debile jer su jedino oni spremni uletaviti u banku gdje se puca po njima iz automatskog oružja i jednako su debili kada treba uletiti na stadion i malatiti palicom tipa koji je na podu i pljuje krv.
sve dok imamo debile kao redarstvene snage, ponašat će se kao debili.
u situaciji gdje se između pet i deset tisuća ljudi okupi da bi izviždali momčad za koju navijaju dok osvaja peto prvenstvo za redom, jer ne osvajaju peto prvenstvo za redom s dovoljno žara i ljubavi prema dresu, a murija mlati jer može, mislim da je iluzorno govoriti o promjenama i frustracijama u društvu.
možemo govoriti samo o nekim opijatima u vodovodu
http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkZklkVZAkiXLHPopd&tmpl=coranto_hrv_news
NAMJEŠTALJKA: Navijači morali biti vijest dana, policija pogoršavala
"Vidjet ćete, vidjet ćete, u nedjelju i ponedjeljak navijači će opet biti vijest dana. Prvi maj je idealan dan da se pomoću navijača skrene pozornost sa prosvjeda koji će se događati diljem zemlje. Vidjet ćete da će policija isprovocirati nerede."
Prije nekoliko dana jedan kolega ozbiljno se zapjenio tvrdeći: "Vidjet ćete, vidjet ćete, u nedjelju i ponedjeljak navijači će opet biti vijest dana. Prvi maj je idealan dan da se pomoću navijača skrene pozornost sa prosvjeda koji će se događati diljem zemlje. Vidjet ćete da će policija isprovocirati nerede. Sjetite se prošlog derbija u Maksimiru, policija je bez razloga upala na sjever i nekoliko dana su Dnevnici, Otvoreno i svi mediji pričali/pisali o tome kao glavnom događaju."
Nekoliko dana kasnije navijači su stvarno vijest dana. O prosvjedima stvarno malo. I mora se onda čovjek zapitati da li je to stvarno politika naredila. Rekao bi jedan drugi kolega, kakav nam je ministar policije to uopće ne treba čuditi.
Dakle, 'preživjeli' navijači svjedoče da je policija upala na istočnu tribinu zbog jedne jedine zapaljene baklje, kažu da je svima bilo jasno da se nešto vrlo čudno događa jer policija inače ne intervenira zbog toga. I onda je to pokrenulo lavinu, jer niti jedan prosječan čovjek neće ostati miran i staložen kada ga pendrekom udara ni krivog ni dužnog. Nakon toga su ostali navijači napali policiju bakljama i stolicama.
I u tom kaosu koji je nastao policija nije željela spriječiti nerede nego ih je pogoršavala, gađajući navijače stolicama i bakljama (pogledajte video 0:38, 1:12, 1:20).
Evo i svjedočanstva jednog navijača:
Jučerašnja utakmica pokazala je nekoliko stvari: Policija se ipak nije popravila, i još uvijek je u onom istom režimskom duhu devedesetih, uz dozu, primitivnosti. U jednoj nabrijanoj atmosferi, gdje ljudima treba iskra da situacija eskalira, pripadnici interventne policije krenuli su izvlačiti osobe koje su palile baklje. Unatoč kamerama, najmodernijem CCTV nadzoru od svih hrvatskih stadiona u koji je, očito, bez razloga ulupano na desetke tisuća kuna proračunskog novca, izabrali su najekscesniji način. Nadzor postoji da bi se izgrednici snimili i na izlazu sa stadiona priveli, postoji upravo da bi se izbjegle reakcije poput one na Hillsboroughu kada je policija svojim lošim reakcijama izazvala smrt 96 prisutnih osoba – navijača, huligana ili nekoga trećega, u tom slučaju apsolutno nebitno. Svakoj inteligentnoj osobi koja je jučer bila na stadionu bilo je jasno što će se dogoditi ako policija napravi takvu glupost.
Na izlazu sa Sjeverne tribine u dijelu koji se žargonski naziva „rotor“, policija je odlučila postupiti onako kako ne postupaju niti najprimitivniji pripadnici zabačenih plemena u prašumama i savanama. S gornje strane gurajući ljude prema izlazu, na izlazu ih puštajući jednog po jednog, uz batinanje sa obje strane bez obzira o kome se radilo. Na Sjevernoj tribini nisu bili samo BBB. Mlaćenje ljudi, bez ikakvog opravdanog razloga, tući žene, klince, cure, starce... na ulici su opet napadani ljudi, ježeći, odlazeći svojim domovima, vidio sam par klinaca koji su pokušavali zaštiti nekog dedu kojeg je u pokušaju da se makne s tribine policajac udario pendrekom u glavu, internetski forumi puni su svjedočanstava…
Evo nekoliko pitanja jednog od navijača:
- Jeste li ikada vidjeli udaranje pendrekom po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada vidjeli skakanje po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak (sto navijaca, sto djece, starijih ljudi, zena) ljudi, uz grozan jauk?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak ljudi, uz grozan jauk i brutalno pendrecenje po 20ak specijalaca s gornje i donje strane? Izlaza nema.
- Jeste li ikada bili u takvoj gore situaciji i gazili po ljudima pod nogama, jer nemate gdje stat? Nema poda, pod je nacinjen od bespomocnih ljudi.
- Jeste li ikada pali na pod i ljudi padali po vama? Dignuli se i vidili da ste lezali na curici od 12 godina?
- Jeste li ikada vidjeli prestravljenu majku koja drzi dvoje djece u placu dok oko nje oklopljena policija nemilosrdno udara sve oko njih, ni ne pustajuci zenu da prodje, nego ih naguravaju i dijele cuske u potiljak? Cuske kojom bi i meni zazvonilo u glavi.
- Jeste li ikada vidjeli policajca od 1.90m i svojih 100kg kako s obadvije ruke drzi pendrek i udara 15godisnjacica koji lezi skvrcen na podu?
- Jeste li ikada vidjeli masu naslonjenu na staklo, a policija shvacajuci do cega dolazi jos jace udara? Jeste li bili u situaciji da se derete toj obucenoj specijalnoj postrojbi da stanu jer ce staklo puknuti? Svaka vasa rijec je njihovo jos jace udaranje. Sad si zamislite, to staklo puca i reze djecaka, stvara mu ozbiljne i duboke posjekotine, a specijalna postrojba vidi sto se desilo i pritom jos pojacava nemilosrdnim udarcima. Jel mozete?
- Jel mozete zamisliti da specijalna postrojba udara po 60, 70 godisnjacima? Jel znate nekog tko ima 70 godina? Jel mozete zamisliti da netko tko je obucen da uvodi mir, vidi nemir u nemocnom starceku? Koji pritom drzi unuka za ruku.
Mediji, pišite o ovome!
Ono što je isto tako zanimljivo u cijeloj priči jest da su svi, doslovno svi mediji prihvatili službenu priču bez da su pričali sa bilo kim od navijača sa maksimirskog sjevera ili istoka. Tamo su obični ljudi, tamo je bio samo manji dio problematičnih navijača. Ovo što se dogodilo za prvi Maj sramota je hrvatske policije i to se više nikada ne bi smjelo ponoviti.
Darkbuster
02-05-2010, 21:05
Ma nikakve promjene, apatije je sve vise,pogledaj samo prvomajske 'prosvjede'. Ovako nesto bi se dogodilo bilokad da policija ovako i inace reagira na minorne incidente. Stvar je samo u tome da se Jaca vjerojatno priprema za svaki slucaj pa ce kroz razne nove "zakone o navijacima" i izmjenama ZOP-a osigurati sebe u slucaju malo masovnijih nereda nenogometnog karaktera. Nitko ne voli "huligane" pa ce biti i najmanje prigovora javnosti kad se preko nogometnih navijaca preguraju takvi zakoni.
Iako mislim da joj je predstava bila nepotrebna,sumnjam da bi itko reagirao i da je na suho obavila izmjene.
jedino efikasno rješenje za ovakve stvari je prazan stadion. debili nikad neće prestat bit debili, s koje god se strane nalazili. nijedno zakonsko rješenje to neće riješit.
jedino efikasno rješenje za ovakve stvari je prazan stadion. debili nikad neće prestat bit debili, s koje god se strane nalazili. nijedno zakonsko rješenje to neće riješit.
Sve mi se vise cini da nije do debila s jedne ili druge strane...mene zanima ratio naredjenja da se krene odvoditi ljude sa istoka zbog jedne baklje, kad se do sad to radilo jednostavno i bez nereda na izlazu sa stadiona.
Nisam neki pobornik teorija zavjere al zaista mi se cini ovo sve kao neki test...al mislim da je policija pala na njemu...
brooklyn
02-05-2010, 21:16
Ne kužim tvoj post. Kaj na temelju jedne slike koja btw. ne pokazuje ništa sudiš o ljudima koje nit ne poznaš?
Nije mi žao ni konja koji demolira policijski auto, ni interventnog murjaka koji divlja po tribini, ali mi je najmanje žao staraca, žena i djece koji su najebali u jučerašnjoj izmjeni vatre. Ako si dovoljno glup da odeš među te debile koji se nazivaju navijačima i interventnom policijom, a među kojima je jedina razlika ta što su navijači uglavnom gradske propalice i delikventi a policija seoske, onda si zaslužio i dobiti po piksi. Pogotovo se nadam da su klinci naučili da HNL nije vrijedan takvih sranja i da će početi igrati šah ili skupljati markice.
Ne kužim tvoj post. Kaj na temelju jedne slike koja btw. ne pokazuje ništa sudiš o ljudima koje nit ne poznaš?
Kako ne pokazuje ništa, vidim njih 4-5 da tu izazivaju i zajebavaju policiju i generalno se ponašaju kao majmuni. Šta bi se moglo zaključit o njima, da su intelektualci visoke kulture koji razborito postupaju u nemirnim situacijama? Ajd molim te.
zlo i naopako...mislim da je vrijeme da pocnem provoditi u stvarnost ideju o bunkeru, grahu u limenci, mlijeku u prahu, vodi, oruzju i tisucu i jednoj vrsti sjemenki
jer kako stvari stoje i kada zaista krene ekonomski kolaps ne bude dobro...
Antonio de Oliveira Salazar
02-05-2010, 22:53
Ne brini se, dobi pastiri i njihovi vukovi neće nikada dopustiti da stvari izmaknu toliko kontroli da oni izgube nadzor nad svojim ovčicama.
brooklyn
02-05-2010, 23:06
Kako ne pokazuje ništa, vidim njih 4-5 da tu izazivaju i zajebavaju policiju i generalno se ponašaju kao majmuni. Šta bi se moglo zaključit o njima, da su intelektualci visoke kulture koji razborito postupaju u nemirnim situacijama? Ajd molim te.
Možda zato jer su im frenda u podnožju istočne tribine razčetvorila dvanaestorica štrumfova. Obožavam vas dušebrižnike kaj idete sudit o bilo kome na temelju serviranog u novinama. Ne, mi nismo svi djevice marije, nit ja to govorim, ali kad netko ovako prekorači ovlaštenja koja su iovako visoka, ja imam pravo da se branim pa makar to bilo bakljama, topovskim udarima ili stolicama. I u principu dvojica od prikazane skupine su visokogobrazovanja, dok ostali za razliku od mnogih u ovoj državi pošteno zarađuju za život.
Možda zato jer su im frenda u podnožju istočne tribine razčetvorila dvanaestorica štrumfova. Obožavam vas dušebrižnike kaj idete sudit o bilo kome na temelju serviranog u novinama. Ne, mi nismo svi djevice marije, nit ja to govorim, ali kad netko ovako prekorači ovlaštenja koja su iovako visoka, ja imam pravo da se branim pa makar to bilo bakljama, topovskim udarima ili stolicama. I u principu dvojica od prikazane skupine su visokogobrazovanja, dok ostali za razliku od mnogih u ovoj državi pošteno zarađuju za život.
Sad cu ti ukazati na bitnu gresku...
Reagiranje na PJ-ove kvazi- cinicne komentare, koje je pokupio od Fata, nema smisla...
fat drummer
02-05-2010, 23:12
tim više što postoje još tri greške koje sick nije primjetio
malimrav85
03-05-2010, 00:01
http://www.youtube.com/watch?v=_7KJmYGMvK8
se meni čini ili je video ubrzan malo?
http://www.vecernji.hr/vijesti/huligani-snimljeni-hoce-li-konacno-biti-rigoroznijih-sankcija-clanak-134049
koja muzika uz video, ha ha ha ha
pazite na 0.37 metode policija
jebena kamera
bolja od policijske koja je bila 50m od tribine :(
http://www.youtube.com/watch?v=D52NtsYgLhE
Hahahaha... Neki od BBB su intelektualci.... :pj: :yayz: :lol: :rotfl:
malimrav85
03-05-2010, 00:43
Pa ima ih dosta.
I jebote, gle, odjednom mu nije petarda pod vizir upala nego mu je komad stolca uletio. Ne znam ni kak se to dogodilo ako je bio spušten ali čudni su putevi podvizirski!
I za završim: Nadam se da će polovit ekipu koja je čupala stolce i popalila pola stadiona a ekipi koja je tukla ljude koji veze nemaju sa neredima se nadam da će im se slično dogodit njihovoj djeci i ženama pa da se ploča malo okrene.
I gle, tko bi rekao, Kara i Kosor vape za strožim policijskim zakonom? Slično kao SAD nekon 9/11...
Idem učit.
brooklyn
03-05-2010, 02:39
Hahahaha... Neki od BBB su intelektualci.... :pj: :yayz: :lol: :rotfl:
vidim da ti baš i nisi. :mhm:
03-05-2010, 02:55
Još jedan genijalni medijski spin, nije uopće važna kriza ni nezaposlenost, ni popis branitelja, ni to što je radiša čačić ubio dvoje ljudi i što se opet još i više postavlja kao neki meritum stvari, ni to što je hrvatsko društvo duboko u moralnoj i egzistencijalnoj krizi i nema nikakvu viziju svojeg puta ni napretka kao ni prodane duše koje su se postavile na čelo tog broda luđaka i vode ga u propast za svoju korist itd.
Mudriji će shvatiti da su manifestacije na stadionima i izljevi nasilja ne glavni problem, nego samo prikaz nekih drugih frustracija i problema u društvu koje se tamo ispoljavaju.
Ukloni te probleme pa će se nasilje na stadionima veoma lako riješiti.
Mudriji će shvatiti da su manifestacije na stadionima i izljevi nasilja ne glavni problem, nego samo prikaz nekih drugih frustracija i problema u društvu koje se tamo ispoljavaju.
Da ziiiiiiher!:rotfl: Ne upuštam se u raspravu o ovim neredima al ovo je takav bulšit. Je, oni koji su trgali stolce i bacali ih na policiju su revoltirani rastućom nezaposlenosti pa bacaju stolce na policju. Daj me nemoj.:rotfl:
I sam da velim Tkachu da je psihopat jer se veseli tome što je netko nezasluženo pobrao batina.:mrgreen:
Nisu individualni huligani produkt društvenih frustracija, ali divljanje policije i manijakalna reakcija mase na isto jest!
Minokeros
03-05-2010, 14:41
iz cijele ove rasprave ovo je najpametniji post,doduše u stvarnosti neizvediv..
čitao sam malo komentare po netu,policija je dobro zasrala..burazov frend kaže da u 11 godina što ide na utakmice,nikad nije vidio tako lude i nabrijane policjace,a pogotovo da su zbog zapaljene baklje napravili nered...
brijem da su plavce opsjeli neki zli duhovi..
fat drummer
03-05-2010, 20:48
da, dobro, mislim da će prije svinjce biti plave i mucaste (baš kao i bed blu bojsi) nego sindikati srede neki relevantan prosvijed
I sam da velim Tkachu da je psihopat jer se veseli tome što je netko nezasluženo pobrao batina.:mrgreen:
Nisam rekao da se veselim nego da mi nije žao nikoga. Otići na sjever ili istok Maksimira na derbi je kao sjesti u auto sa slabovidnim Zagorcem na Martinje, postupak za koji je svakome jasno da može loše završiti. Šta se tu ima nekoga žaliti?
Nisam rekao da se veselim nego da mi nije žao nikoga.
Pa okej al ti to naglašavaš.:mrgreen: Bio sam na sjeveru nekoliko puta i kad god je neko naguravanje se makneš i to je to. Iako ekipa priča da su batinali ljude koji su mirno stajali sa strane - nisam baš siguran. E sad to što su se išli gurat tam di se mlati je druga stvar... :mrgreen: No znam tvoje stavove pa sam ti to zato napisao.::E:
Pa okej al ti to naglašavaš.:mrgreen: Bio sam na sjeveru nekoliko puta i kad god je neko naguravanje se makneš i to je to. Iako ekipa priča da su batinali ljude koji su mirno stajali sa strane - nisam baš siguran. E sad to što su se išli gurat tam di se mlati je druga stvar... :mrgreen: No znam tvoje stavove pa sam ti to zato napisao.::E:
Da, bio si tamo i vidio si sve...kao i obicno...
Da, bio si tamo i vidio si sve...kao i obicno...
Oprostit ćeš, rekao sam da nisam BAŠ SIGURAN.:mrgreen: No ne želim se upuštat u raspravu o tom incidentu jer kao što sam veliš - nisam bio tam niti sam upućen.
malimrav85
03-05-2010, 22:10
Gle zmiju lažljivu!
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/mlatio-me-policajac-koji-bi-mi-mogao-biti-sin_303489
ja sam ti već reko - frend otišo na sjever (prije godinu dana, ne znam kaj je bilo) i dobio iz čista mira pendrekom po nozi.
ugl, to govorim da podržim ovo kaj tkach piše (nemrem opet dat rep, proklet bio reputation sustav). svako ko tamo ode s malim djetetom je debil i trebalo bi mu uzet to dijete. svako ko tamo ide, zna kaj se može desit. i zato nema razloga žalit ikoga.
malimrav85
03-05-2010, 22:16
ja idem na zapad jer mi se ne da više skakutat i gušt mi je sad sjedit, popit si colu ili pivu i gledat ne znam ni ja kaj. (rekao bi nogomet ali davno je to bilo...)
kad sam išao na sjever nikad nisam išao sa mišlju: aha, idem tam, razbit će mi murijak glavu jer sam tam, ok.
Kakvo je to debilno stajalište?
I kakvi su to proseri da ljudi radi navijača ne idu na stadion? Vet i ja smo bili na Lokomotivi, ničega nije bilo a došlo 1000 ljudi jedva.
Kad ono na arsenalu 35.000 ljudi, isti stadion, isti navijači...
da, al znaš da je moguće. i briga te. i to je ok.
al s djetetom ne ideš na tu tribinu na velikoj utakmici.
malimrav85
03-05-2010, 23:47
http://www.jutarnji.hr/ranjeni-navijac--pijan-i-u-stanju-soka--prije-bolnice-dva-sata-bio-na-policiji/751717/
Od šoka nije krvario iz prostrijelne rane, a kad se požalio da mu nije dobro, pozvali smo Hitnu pomoć
Vau, mislim da bi taj šok trebali izvozit u u Irak i Afganistan, dobro bi im došlo.
2 dana im je trebalo da to objave...:roll:
Dokaz da je Chuck Norris Hrvat!
http://tinypic.com/player.php?v=2m4x1xd&s=5
Događaj je imao za posljedicu samo, i isključivo, razlog...
brooklyn
04-05-2010, 02:14
Inače, najnovije informacije su da se čovjek lagano oporavlja, pristup k njemu nije omogućen ni njegovoj obitelji, čak i sestre moraju pokazati određene isprave da ih se provjeri jel uopće rade u toj bolnici da bi mogle doć do ozljeđenog. Izaslanstvo navijača htjelo je posjetiti ranjenog policajca ali pristup im je zabranjen.
Nije mi jasno kako itko tko u rotoru nije bio prisutan može znati u kakvoj smo se situaciji nalazili. Ono je bila čista odmazda policije, koja je u svim normalnim i iole civiliziranim društvima ne nedopustiva već nezamisliva.
Na kraju zanimljivo mi je kako je pištolj sa više automatskih kočnica opalio DVAPUTA slučajno. Nadalje ako je već opalio slučajno nepojmljivo mi je kako je navijač koji je pogođen mogao trčat, a ako nije trčao kako je u tom stanju moguće ne odrediti da je čovjek ranjen u trbuh i smjesta ga provesti u bolnicu. Nakon toga odvesti ga u policiju, tjerat na puhanje alkotesta???? mislim wtf? i tek nakon sat i pol vreena odvest ga u bolnicu.
Zamislite da je prosteljeni bio strani državljanin, eh kako bi nam veselo bilo!
04-05-2010, 02:28
To ti je slučajno isto tako kada se i slučajno privedeni u stanici počnu lupati sami šakama po glavi ili zaletavati glavom u zid pa nekako slučajno izađu iz stanice svi razbijeni, a policajci ne mogu se oporaviti od šoka kakvom su sve samoranjavanju prisustvovali.
don_mario
04-05-2010, 07:54
Ovo je strašno da policija ne reagira.... I da... Zašto je sjever poludio kad nije tamo upala policija? :smile:
malimrav85
04-05-2010, 10:34
Dobro da stadion nije blizu Zelene tržnice.
Daj zamislite kolko bi ljudi palo na sanduke.
Dobro da stadion nije blizu Zelene tržnice.
Daj zamislite kolko bi ljudi palo na sanduke.
Brijes...rotor je pun sanduka...nisi primjetio?
@Đ
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nemilosrdni-gadovi-pogledajte-kako-su-pendrecili-i-one-koji-su-samo-sjedili-i-pomagali-ozlijedjenima/489441.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nemilosrdni-gadovi-pogledajte-kako-su-pendrecili-i-one-koji-su-samo-sjedili-i-pomagali-ozlijedjenima/489441.aspx
ovo bi bilo smiješno da nije tužno. ove slike u galeriji me podsjećaju na happy tree friends kad ona roza vjeverica šeće livadom i pjevuši pa dođe onaj zeleni i masakrira ju iz čistog mira.
eh eh, još će toga objavit od 12 nadalje (tad je konferencija)
btw. dobro su odabrali goste jučer u otvorenom, blažićko me čak ugodno iznenadio.
@mrav: hahah, vidio sam to. to samo tim bolesnicima sa dalekog istoka može past na pamet :mrgreen: zabrij, užas, izjeda ti organe. fuj
edit: ups, sick je već stavio link.
malimrav85
04-05-2010, 10:49
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/05/03/0897006.html?pos=n1
ahaaaa, moraš znat da ti treba medicinka pomoć, ja mislio da se hitna bez obzira zove.
Valjda je taman došla dostava salate.
Malo ozbiljnije teme:
http://www.jutarnji.hr/preminuo-nakon-sto-su-mu-pijani-prijatelji-gurnuli-jegulju-u-rektum/751842/
Jel škakljalo?
A brzo su maknuli link sa naslovne strane u kojem pisu o propucanom...nije dugo trebalo da netko okrene broj urednistva.
http://www.jutarnji.hr/modra-mladez-policiji-vadi-oci/751773/
Modra mladež policiji vadi oči
Jel to ono kao kad Ante Pavelic ima na stolu teglu srpskih ociju...
malimrav85
04-05-2010, 10:58
Nadam se da će se nać neki dobar odvjetnik da zastupa ekipu. Prvo kaj bi napravio je to da pošaljem sve dokumente koji postoje i izjave ovog lika da ovaj nije znao da je ranjen svim institucijama u EU i šire, na sva mail adrese koje bi našao. Jer se samo unutarnjom kontrolom neće ništa rješiti. Z
"Zar želite reći da je 30 policajaca skrivalo ranu?" Pa nije ih 30 skrivalo ali će svi zborno potvrdit da mu nije ništa bilo.
Ma užas.
Najbolje je Prasičko rekao, daj imena i slike ovih koji su trgali stolce i daj imena i slike ovih koji su tukli u rototu i onog koji im je šef. I amen.
Pada mi jedan odvjetnik na pamet koji bi sigurno dobro odradio posao. :mrgreen:
don_mario
04-05-2010, 12:13
Evo što je mene šokiralo...:mad2:
Bila sam na sjeveru sa svojim dečkom i društvom. Sve je bilo ok, super navijanje, super atmosfera, čekali smo taj pišljivi bod da proslavimo naslov.
Sve dok nije došlo do incidenta na istoku. Promatrala sam policiju i njihove postupke i ne mogu vjerovat koji su to manijaci!! Da su tog dečka izbili radi jedne, dvije, ma da je bilo i pet baklji?!
A što je najgore, ta baklja nije bila bačena na teren, nego ju je bacio iza sebe, a u krugu od pet metara nije bilo nikoga (osim njegovog društva).
I tada je nastao kaos. Svi smo svijesni toga da policija nije morala doći po tu osobu, čemu onda one sve kamere i onaj skupi nadzor!? Naravno da je sjever reagirao, jer postupak redara i policije nije bio primjeren u tom trenutku. Tada sam, kad sam shvatila da je policija krenula na navijače s sjevera i obrnuto (što je bilo za očekivati) pobjegla skroz dolje do ograde, jer nisam htjela nastradati.
Samo ne shvaćam zašto je policija nasrnula na navijače sa sjevera, zar samo zato što se skandiralo? Pa skandira se njima skoro na svakoj tekmi pa nikad nisu nasrnuli kao u subotu, čemu sve to? Prvi puta sam se osjećala toliko nesigurno, toliko sam se pribojavala šta će se dogoditi. Ni u Temišvaru nije nastao takav kaos, a oslovljavali su tu utakmicu kao visokorizičnu, ali barem sam se osjećala puno sigurnije nego doma u Maksimiru.
Žalosno!
Nakon tih nereda, pod poluvremenom, kada televizija ne snima, svašta se izdogađalo. Jako mi je žao stradalog interventnog policajca, ali zamolila bih medije da mi objasne, pošto su svi hvala Bogu bili "prisutni" i vidjeli su svojim očima kako navijač baca petardu policajcu pod vizir... Kako je to moguće?! Kaj je došao do njega i reko: ej, čekaj samo malo da ti ubacim "topovski" pod vizir?!
Ne mogu točno tvrditi što se sve događalo, jer sam ipak pobjegla, ali sam s svojim ocčima vidjela policiju kako uzvraća tj. kako baca baklje i stolice na ljude na tribini.
Tu više nije riječ o huliganima. Na sjeveru su bili nazočni i djeca i žene i obitelji i cure, razna populacija. Pa kako jedan policajac može bacat stolice i baklje na te ljude, oni su tu da osiguraju red, mir i da se svi osjećamo sigurno!
Ne želim opravdavati navijače koji su reagirali nasiljem, nisu smjeli, ali policija je imala glavnu ulogu, oni su trebali smirivati situaciju, od njih se to očekuje, ali oni su postupili suprotno, udarali su koga su stigli, psovali, galamili, bili bahati i arogantni!! NASILNI I AGRESIVNI!!!
Na kraju utakmice dogovor je bio da svi zajedno krenemo kroz rotor prema izlazu. Tako je i bilo.
U jednom trenutku vidjela sam kako se minimalno četrdesetak policajaca zatrčalo prema nama, s pendrekom u položaju za udaranje.
Svi smo počeli trčati, tražiti izlaz da pobjegnemo od policijskog nasilja, ali ja sam bila u grupi koja to nije uspjela.
Stisnuli su nas uza zid i staklo na rotoru, toliko su nas tiskali, a istovremeno i udarali, da sam ostala bez zraka. Čuli su se jauci djece, curica, dječaka pa i mene. Čekala sam trenutak kada ću se onesvijestiti jer sam hvatala zadnje atome zraka. U tom trenutku puca staklo, svi padamo. Jedina pozitivna stvar u tome je što sam barem došla do zraka.
Zadobila sam razne ogrebotine, natukla lakat, leđa, noge, kukove... Frend mi je bio sav u staklu, spašavao je frendicu, ali svi oni razrezani i krvavi ljudi na podu, ma strašno... Pa zar policija ne zna da je takav postupak najgori i da u tom stiskanju ljudi mogu ostati bez zraka i svi kolektivno popadat u nesvijest, jesu oni toga bili svijesni?!
Ali njima to nije bilo dovoljno! Svi oni koji su pali kroz to staklo, ostali bez obuće, e oni su jos dobili čašćenje s pendrekom, toliko žalosno i jadno, suze su mi počele teći, ali od jada i bespomoći, a ne od bolova!
Počela sam trčati prema dolje, a kad tamo se skuplja policija i samo udara pendrekom kako smo izlazili iz rotora. Nisu gledali koga udaraju, niti kako jako, samo su nas mlatili kao stoku!
Došla sam do izlaza, vidjela sam da je nekolicina njih krenulo prema meni, počela sam vrištati i trčati samo da me ne udare, ali nažalost našli su oni druge žrtve. U trku sam prelazila cestu, kad čujem iza sebe:
"Nemoj nju, ona je cura, stani!!"
U tom trenutku se okrećem i vidim iza sebe policajca metar od mene s pendrekom u zraku.
Hvala nekome tko se to derao jer tko zna kaj bi bilo! Zatrčala sam se u "Jurju", po putu ljudi na podu, isprebijani, krvavi u plaču i strahu... ušla sam unutra, stala kraj šanka, kad evo njih i u Jurji. Ulazi policajac urlajući sa šakama u zraku, pazite ovo, njegov kolega je stajao iza njega i smirivao ga, nemoj nemoj, u njegovim očima sam vidjela taj bijes i mržnju... Digla sam ruke u zrak i govorila:
"Molim vas nemojte!", a on je uralo iz petinih žila i sve nas izbacio van.
Ovo je ništa što sam sve doživjela i osjetila tu subotu. Jad i nemoć ljudi u odnosu na brutalnu policiju!
studentica Mirjana
Mislim da policija mora imati šire ovlasti ali ne da se iživljava na curama....jebeš policiju koja ne može procijeniti rizik....
Valja naglasiti da je sjever prvi počeo sa neredima. Da nisu huligani na sjeveru počeli divljati bila bi to još jedna u nizu dosadnih utakmica.
Valja naglasiti da je sjever prvi počeo sa neredima. Da nisu huligani na sjeveru počeli divljati bila bi to još jedna u nizu dosadnih utakmica.
Zao mi je, ali nije...Na istoku je prvo puklo kad su na dnu stepenica izmlatili nekog decka...
malimrav85
04-05-2010, 12:31
Ova koja piše laže za ovaj dio na istoku. Taj koji je zapalio baklju na gornjem djelu istoka, sjeverno je baklju bacio dolje na tribinu, nekih 20-30m i pala je među grupu od 50-100 ljudi. Još sam rekao frendu gle debila kak ljude ispod sebe gađa.
Najgore kaj se sad može dogodit je da navijači i gledatelji počnu lagat i da sve padne u vodu jer se ne govori istina. Ako se ne okrene protiv uljeza u svojim redovima kako očekivat da će se neko u MUPu okrenut protiv svojih?
Ova koja piše laže za ovaj dio na istoku. Taj koji je zapalio baklju na gornjem djelu istoka, sjeverno je baklju bacio dolje na tribinu, nekih 20-30m i pala je među grupu od 50-100 ljudi. Još sam rekao frendu gle debila kak ljude ispod sebe gađa.
Najgore kaj se sad može dogodit je da navijači i gledatelji počnu lagat i da sve padne u vodu jer se ne govori istina. Ako se ne okrene protiv uljeza u svojim redovima kako očekivat da će se neko u MUPu okrenut protiv svojih?
Kolko se ja sjecam frajer ju je polozio do sebe...iako se vidi na snimci da je jedna baklja poletila odozgo medju rulju i policiju ali to je bilo kad su vec odveli ovog prvog i kad se zahuktalo sve...
malimrav85
04-05-2010, 12:47
a velim ti, ja sam bio preko puta točno i gledao sam kaj se događa. slažem se da nemam vid sokola ali lik je bacio baklju među ljude, ne policiju ili sokole. drito među neku ekipicu.
a velim ti, ja sam bio preko puta točno i gledao sam kaj se događa. slažem se da nemam vid sokola ali lik je bacio baklju među ljude, ne policiju ili sokole. drito među neku ekipicu.
Snimit, sacekat kraj, privest, mirna Bosna...
malimrav85
04-05-2010, 12:54
Jasna stvar.
Jasna stvar.
Evo kako se to radi...
http://www.youtube.com/watch?v=w2Ejfdgnt-g
@Đ
Jos uvijek ne udaraju ljude koji nisu nis radili?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/policajci-su-se-vracali-kako-bi-ga-onesvijestenog-cipelarili-i-pendrecili/489503.aspx
Evo ne moras gledati sve...samo od 4:10
http://www.youtube.com/watch?v=sqS1jCjgii4&feature=player_embedded#!
Ne izgleda mi covjek kao neki huligan i narkoman...
Scrollaj do filmica pa od 2:00 do 2:18
http://www.index.hr/sport/clanak/video--bbb-prije-20-godina-policija-nije-pucala-na-navijace-a-danas/489520.aspx
Na 2:39 se jasno vidi kako drot suta topovski udar prema navijacima koji se odbio od krova...
I dalje se ne upuštam u raspravu. Možemo popričat uživo al ovdje mi se ne da.
Ja mislim da bi se bas mogao upustiti u raspravu...
Bojim se da ne bi zazvučao kao Tkach i Georgee.:rotfl:
Bojim se da ne bi zazvučao kao Tkach i Georgee.:rotfl:
A onda nista...mislio sam da imas nekakav odgovor na moj post koji je se odnosio na tvoju recenicu kako nisi siguran da su tukli ljude koji nisu nis napravili...
Jedini način je da se masovno i organzirano ti policajci snimaju, danas fala bogu svi živi imaju kamere na mobitelima, i da se to negdje objavljuje, ili na posebnom websajtu, youtubeu ili putem nezavisnih medija kao što su index.
Udruga navijača bi to prva trebala organizirat.
Jedini način je da se masovno i organzirano ti policajci snimaju, danas fala bogu svi živi imaju kamere na mobitelima, i da se to negdje objavljuje, ili na posebnom websajtu, youtubeu ili putem nezavisnih medija kao što su index.
Kao sto sam ti vec rekao...nacelno bi to bio jako dobar potez...ali u onom kaosu nemres snimati kak spada+ policija niti najmanje ne odobrava snimanje pa bi vrlo vjerojatno zavrsio sa slomljenim mobom ili nekim dijelom tijela.
Vijesti o propucanom...
Loše vijesti s Rebra, opet je u komi, dobio je upalu pluća, molim nekog tko ima "štele" na Rebru da mi se javi na pm.
Da, al ako se to čini zbilja masovno i organizirano nać će se dobrog materijala. Najvažnije je okrenut medijsku hajku sa "jadni, bespomoćni policajci na meti besnih srbočetničkih satanskih navijača koji će da im kasape nejač" na stranu prave istine.
No kako je i uvijek kod nas, ovo će vjerojatno samo rezultirat još većim neredima i nasiljem navijača, što će samo dat veću potporu i opravdanje muriji da čini još veća sranja dok se ne dogodi neko veliko sranje. Mi moramo sve na teži način.
malimrav85
04-05-2010, 19:46
Mislim da bi navijača trebalo nekak probudit i stavit ga u stanje šoka. Ako nije skužio da je ranjen u trbuh sad će krenut trčat.
Piše da je šteta od subote 250.000kn. Pa dobro je, snimiš svakog tko baca stolac i podjeliš im na jednake dijelove.
Opet, onaj HSS lik je ukrao 2 milje kuna. Kaj, njega bi onda trebalo ubit a HSS raspustit?
brooklyn
04-05-2010, 21:34
Probao sam ja jednom , nikad više
Prenosim opservaciju sa forum.hr-a koju isprva stvarno nisam uocio:
http://i41.tinypic.com/x6c5rn.jpg
Drotu je prekrivena oznaka na kacigi koja sluzi za identifikaciju!?
Barroom Hero
05-05-2010, 00:02
Ja sam do sada rijetko ili nikad stao na stranu navijača kada se radilo o obračunima s policijom ili uništavanju po gradu. Moram priznati da nakon svega što sam vidio i pročitao, čak i da se jako potrudim ne mogu stati na stranu policije.
Sama činjenica da sam prvi dan kada sam vidio vijest na HRTu automatski stao na stranu policije govori dovoljno o moći medija i fašistički filtriranih snimki i vijesti. Meni su dva najbitnija elementa u cijeloj priči uzrok nereda i reakcija policije. Mislim da je već sve rečeno od strane ljudi koji su bili tamo, a i neugodno mi je ponavljati milijun puta prežvakane argumente. Samo imam potrebu reći da poput starijih ljudi, "pasivnih" navijača i slučajnih prolaznika koji su govorili o događajima na stadionu i u okolici, ovaj puta nedvosmisleno stajem na stranu navijača, koji su dobili batina ko stoka zbog grotesktne nesposobnosti policije i suludih naredbi, nakon čega je interventna policija na razini osobne odmazde iskalila sve ono što im je navijač u životu doviknuo ili pokazao kao natpis na majici i bedž na kapi itd.
malimrav85
05-05-2010, 00:08
Ja sam isto bio skloniji do sad policiji, realno jer je u većini slučajeva tak i bilo. Ako si bahat, dobiješ pendrekom i idemo dalje. Da se sad dogodilo isto, da su izpendrečili ove kaj su bacali stolce ne bi niko ništa rekao ali ovak...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-uzvraca-navijacima-i-silovatelji-kazu-da-je-zrtva-sama-kriva-jer-ih-je-provocirala/489796.aspx
:rotfl:
Bogati koje teze oni ovdje iznose...
Jako mi je drago kaj uporno iznose povijest huliganskih ispada...samo dokazuje da se ne mogu koncentrirati na konkretan slucaj 01.05. jer znaju da su zajebali.
Đurđa Adlešić je, pak, huliganima poručila kako ne moraju očekivati da će se država više zabrinjavati oko njihovih ljudskih prava kad bude donosila nove zakonske odredbe i strože kazne.Pa jebes mi sve...onda nek se ne brine i o ljudskim pravima ostalih prekrsitelja zakona.
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/policija-je-ignorirala-to-sto-je-galic-bio-ranjen_303554
A i prvi svjedoci maltretiranja propucanog se javljaju...
Vjerujte, nevjerojatno je za što sve policija tereti ljude koje su premlatili zbog "pružanja otpora".
Iz prve ruke, nevjerojatno je za što sve policija tereti ljude koje su premlatili zbog "pružanja otpora".
Koliko sam skuzio ljudi koji su bili na rotoru i pritom pretuceni, a zatim privedeni i izvedeni pred suca su optuzeni da su policiju napali gradjevinskim materijalom.
Kakav mrtvi gradjevinski materijal?!? Ja na utakmice idem 10-11g. u zivotu nisam na stadionu vidio ni saku cementa, eventualno zbuke koja je otpala sa derutnih zidova...
Ti ljudi bi za svjedoka trebali pozvati Cvrka koji je zaduzen za osiguranje na stadionu...pa cemo vidjeti jel bilo gradjevinskog materijala i jeli ga je smjelo biti...
http://www.vecernji.hr/vijesti/navijac-mario-galic-kriticno-policajca-cuvaju-clanak-135607
Iako policija tvrdi da su 23.50 pozvali hitnu pomoć koja je Galića odmah odvezla iz postaje, ako je točna majčina tvrdnja o vremenu njegova dolaska na Rebro, ispada da policijska izjava ne može biti istinita. Naime, liječnici u bolnici Jordanovac kažu da su obradu navijača koji je bio u životnoj opasnosti i jako krvario napravili u roku od 40 do 60 minuta. Zatim je prebačen na kirurgiju Rebra, gdje je operiran. To zapravo znači da na Jordanovac nije došao oko ponoći, već u 1.45 sati. Galić, kojemu su liječnici uočili početak razvoja sepse, danas je ponovno operiran, u teškom je stanju, a metak mu je oštetio crijeva, jetru i pluća.
Njegov odvjetnik Alen Blagajc tvrdi da ima informacije da Marijo nije propucan slučajno iz blizine od 30 centimeatra, kao što kaže policija, nego s udaljenosti od tri, četiri metra iz policijskog automobila (navodno land rovera). Spominjao se danas i Pravilnik o načinu policijskog postupanja, u čijem je članku 31. navedeno da će policija pružiti liječničku pomoć onome nad kim su upotrijebljena sredstva prisile i ako nema vidljivih ozljeda.
Riječ je o više kaznenih djela za različite osobe koje su dan/dva provele iza rešetaka nakon utakmice. Tako se navodi napad na službenu osobu, sudjelovanje u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu pa čak i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Pošto se neke osobe terete za počinjenje prekršajnog i kaznenog djela za iste radnje, vjerojatno će prevagnuti korist na kazneno djelo.
Primjera radi, pojedinac koji je policajca udario nakon što je dobio bez razloga palicom po glavi se tereti za kazneno djelo napada na službenu osobu.
I da, sigurno više vjerujem kako ljudima koji su se nalazili u neposrednoj blizini događaja (mislim na čin upotrebe vatrenog oružja prilikom kojeg je jedan od navijača zadobio teške tjelesne ozljede) i vlastitom razumu (teoriju o čovjeku koji zadržava krv u tijelu te policajcu koji ga je nastrijelio u neposrednoj blizini, a to nije primjetio, jednostavno ne uzimam ozbiljnom.) nego službenoj teoriji iznešenoj od strane nadležnih službi.
"Đurđa Adlešić je, pak, huliganima poručila kako ne moraju očekivati da će se država više zabrinjavati oko njihovih ljudskih prava kad bude donosila nove zakonske odredbe i strože kazne."
Dobro ajde nek mi neko kaže kako to visoki dužnosnik može reć u iole civiliziranoj, a kamoli proeuropskoj zemlji. Koji kurac?
dobro, očito je nezgodno sročila rečenicu, al da treba pazit kaj priča, treba.
dobro, očito je nezgodno sročila rečenicu, al da treba pazit kaj priča, treba.
Vise puta je to ponovila prethodnih dana...brijem da je tocno to mislila jer se potezalo pitanje ljudskih prava pri donosenju "zakona o navijacima".
da, al time želi reći više stvari. prvo, da će se voditi više računa o ljudskim pravima žrtava, oštećenika, kako god i drugo, da će se pojačati represija što je dakako povezano. više bi se brinuo oko sadržaja koji stoji iza te izjave, nego oko semantike.
edit: ovo nisam ni vidio
Tako se navodi napad na službenu osobu, sudjelovanje u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu pa čak i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.
najvjerojatnije će pokušat s drugim tak da će to isključit prvo, a ovo treće će samo ako ne mogu dokazat prvo i drugo (jer je supsidijarno u odnosu na njih). drugim riječima, lako će dokazat bar jedno od navedenog.
da, al time želi reći više stvari. prvo, da će se voditi više računa o ljudskim pravima žrtava, oštećenika, kako god i drugo, da će se pojačati represija što je dakako povezano. više bi se brinuo oko sadržaja koji stoji iza te izjave, nego oko semantike.
Kuzim kaj hoces rec, ali...
Sporni su bili neki dijelovi prvotnog nacrta "zakona..." jer su kao zadirali u ljudska prava, e sad oni su te odredbe maknuli ili ublazili kako se to ne bi vise bio slucaj.
Sad namjeravaju "aktivirati" tj. ponovno razmotriti mjere koje se su bile sporne.
Inace, "zakon..." se ne tice navijaca nego prekrsitelja. To je jedan od velikih problema, jer nije donesen kako bi se zastitili navijaci nego kaznili prekrsitelji...
da, jasno je meni to. al zato velim, kog briga kaj je to izjavila. treba nas bit briga kaj to misli sprovest u djelo.
već predviđam tijek događanja ako daju veće ovlasti policiji.
to će uzrokovat veće sukobe, sve dok više ljudi ne pogine u takvim sukobima, a onda će se govorit kak policija ima previše ovlasti, a adlešič će letit van. il tako neš slično.
zanima me kaj će bit s prekoračenjem ovlasti.
da, jasno je meni to. al zato velim, kog briga kaj je to izjavila. treba nas bit briga kaj to misli sprovest u djelo.
već predviđam tijek događanja ako daju veće ovlasti policiji.
to će uzrokovat veće sukobe, sve dok više ljudi ne pogine u takvim sukobima, a onda će se govorit kak policija ima previše ovlasti, a adlešič će letit van. il tako neš slično.
zanima me kaj će bit s prekoračenjem ovlasti.
Vece ovlasti mogu odvest samo u vece serifovanje policije kako je danas lijepo primjetio murphy...
Ne mislim da ce samo davanje vecih ovlasti dovesti do sukoba, ali se (pogotovo postupcima interventne) njihovom nekontroliranom upotrebom moze svasta izazvati...
Ja zaista ne znam po cem je Adlesicka kompentna baviti se huliganima? Ona i Jaca se natjecu ko ce biti veca Tatcher...
Pa ne znam, meni nije previše ugodno živjet u državi u kojoj potpredsjednica vlade govori stvari tipa "haha, jebala vas ljudska prava, da vas jebala" kad god se dogodi neko sranje. Kaj da se dogodilo kao ovo u grčkoj, jel bi onda isto rekla i za ljudska prava prosvjednika?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lijecnici-stabilizirali-ranjenog-navijaca-policija-privela-deset-osoba-s-fotografija/489645.aspx
Aj...zaplijenili su te plinske pistolje, jedan bokser, jedan noz, par petardi i jednu baklju...ali majice i silterice su majstori zaplijenili i ak dobro vidim- traperice?!? :rotfl::rotfl:
Jbte...brijem da se prosjecni zagorec i slavonac kidaju na ovaj "arsenal"...
I ja sam se zapitao koji će im to kurac, no pretpostavljam da služi za identifikaciju na snimkama.
Iako ne znam kaj će s trapericama. ??
I ja sam se zapitao koji će im to kurac, no pretpostavljam da služi za identifikaciju na snimkama.
Pa imaju im face snimljene...:unsure:
Ak su upali ovima sa slika, a mislim da je o njima rijec, ne vidim nikoga u tim majicama...aj traperice imaju ::E:
Di je remorker da nam veli nes o ovom arsenalu...?
malimrav85
05-05-2010, 22:17
baš sam došao stavit sliku
prepozat će ga po Dinamovom dresu, ha ha ha ha
krvavo!
Josip Broz Tito
05-05-2010, 22:22
Bljuje mi se od ljudskih prava,ženskih prava,dječjih prava i inih gluposti koje su smislili "naši prijatelji" sa Zapada.
Sad ta razbijačka stoka također treba imati svoja ljudska prava.
Samo tuci,policijo!
Bljuje mi se od ljudskih prava,ženskih prava,dječjih prava i inih gluposti koje su smislili "naši prijatelji" sa Zapada.
Sad ta razbijačka stoka također treba imati svoja ljudska prava.
Samo tuci,policijo!
Al cek malo...pa to je kapitalisticka policija...:rotfl:
malimrav85
05-05-2010, 22:24
No, isto kak svaki debil može pisat kaj god hoće po forumu.
Jebeš to...
don_mario
05-05-2010, 22:34
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lijecnici-stabilizirali-ranjenog-navijaca-policija-privela-deset-osoba-s-fotografija/489645.aspx
Aj...zaplijenili su te plinske pistolje, jedan bokser, jedan noz, par petardi i jednu baklju...ali majice i silterice su majstori zaplijenili i ak dobro vidim- traperice?!? :rotfl::rotfl:
Jbte...brijem da se prosjecni zagorec i slavonac kidaju na ovaj "arsenal"...
baš smo stari i ja to komentirali :rotfl::rotfl::rotfl: ovo postaje sve bolje i bolje...
Eh, takve traperice baš ja tražim.
http://www.vecernji.hr/vijesti/navijac-mario-galic-kriticno-policajca-cuvaju-clanak-135607
Dakako, potrebno je spomenuti Čupka, Domazeta, Petrinjca i Baurea kao "evidentirane huligane".
Dakako, potrebno je spomenuti Čupka, Domazeta, Petrinjca i Baurea kao "evidentirane huligane".
Ne samo da ih spominju...nego ih spominju kao organizatore onog kaosa.
Zar si mislio da takvo što neće napraviti?
Čudim se jer im je trebalo par dana.
Ja ne znam do koje mjere oni misle raditi budale sami od sebe...?!
Onaj kaos da je organiziran? :rotfl: Kako da ne...
Inace mi je jako zanimljivo kako policija do sad nije uhapsila huligana koji je osakatio policajca...naime, hvalili su se da imaju snimku na kojoj mu se lice jako dobro vidi. Misljenje?
Spomenuti huligan ne postoji?
Ukoliko su mogli objaviti snimke osoba koje se sumnjiće za napad na službenu osobu, mogli su i objaviti sliku osobe koja je policajca navodno gotovo pa ubila.
Primjetio bih da jedna od privedenih osoba danas nije na slikama koje je MUP objavio (ili ja loše vidim pa ga nisam primjetio).
Darkbuster
05-05-2010, 23:07
Kad smo kod novinara procitajte ili bacite oko na novi Nacional
Spomenuti huligan ne postoji?
Ukoliko su mogli objaviti snimke osoba koje se sumnjiće za napad na službenu osobu, mogli su i objaviti sliku osobe koja je policajca navodno gotovo pa ubila.
Primjetio bih da jedna od privedenih osoba danas nije na slikama koje je MUP objavio.
Proslo je ravno 4 dana od dogadjaja, a oni nemaju pojma tko ga je osakatio? A uporno tvrde da je netko od huligana...i da imaju snimku.
Nisam vjerovao isprva, ali sve mi se vise cini da je istinita ona teorija o pokusaju vracanja topovskog udara natrag u publiku...
Jako me zanima reakcija policije i vlade u slucaju da se to pokaze istinitim...
Kad smo kod novinara procitajte ili bacite oko na novi Nacional
Ovo je bio pokusaj crnog humora?
Neću ga kupovati, a nemam vremena ići ga prolistati u kafić.
Možeš ukratko opisati o cemu je riječ?
Proslo je ravno 4 dana od dogadjaja, a oni nemaju pojma tko ga je osakatio? A uporno tvrde da je netko od huligana...i da imaju snimku.
Nisam vjerovao isprva, ali sve mi se vise cini da je istinita ona teorija o pokusaju vracanja topovskog udara natrag u publiku...
Jako me zanima reakcija policije i vlade u slucaju da se to pokaze istinitim...
Žao mi je čovjeka, no 90% sam siguran da je ostao bez oka vlastitom greškom i neprofesionalnom akcijom.
Darkbuster
05-05-2010, 23:17
Sick,ne kenjaj :D Ne zelim ljudima sugerirati da kupuju to smece,neg da prolistaju na kiosku,zato sam to rekao.
Kalin, ponavlja se teza o "organizatoru" nereda samo s jednom drugom osobom. Clanak je ubi-boze ukratko..
Evo,nasao sam dio
http://www.nacional.hr/clanak/82965/nacional-otkriva-nijaz-tadzic-hadziosmanagic-vodio-krvavi-napad-na-policajce
baš sam ga danas čito. diskretno sam preskočio taj dio i otišo čitat o merkelici i grčkoj :mrgreen:
Sick,ne kenjaj :D Ne zelim ljudima sugerirati da kupuju to smece,neg da prolistaju na kiosku,zato sam to rekao.
Kalin, ponavlja se teza o "organizatoru" nereda samo s jednom drugom osobom. Clanak je ubi-boze ukratko..
Evo,nasao sam dio
http://www.nacional.hr/clanak/82965/nacional-otkriva-nijaz-tadzic-hadziosmanagic-vodio-krvavi-napad-na-policajce
Ah, to vidjeh.
Zar nije netko taj članak objavio na PKT-u?
Eh, Nijaze, crni sine!
Darkbuster
05-05-2010, 23:29
Mislim da nije,no mozda sam propustio :/.
Mene su zadivili opisi odredenih dogadaja u clanku, zvuce veoma uvjerljivi. Isto kao sto mi je super kako se sada po medijima provlace neka imena i trazi nekoga na kog ce se usmjeriti pljuvanje i skrenuti paznju s nekih stvari
Organizator nereda je bio zasigurno Chuck Norris.
Evo, doznajem iz prve ruke.
Darkbuster
05-05-2010, 23:35
Ne vjerujem dok ne vidim u Globusu!
Josip Broz Tito
06-05-2010, 00:43
No, isto kak svaki debil može pisat kaj god hoće po forumu.
Jebeš to...
Slažem se...neki baš pišu gluposti cijelo vrijeme :(
brooklyn
06-05-2010, 01:47
Neznam kako smiju staviti sliku čovjeka u nacional, nebi da je javna ličnost, predsjednik vlade itd... kakve su to gluposti? Još se sam predao policiji.
Zagrebom kola priča, neznam koliko je točna ali zasigurno je barem simpatičnija od one što propagira old bill. Uglavnom je s ozljeđenim Galićem išao još jedan dečko. Oni su pojurili u pomoć čovjeku kojeg je maltretirala civilna policija, a taj čovjek je nakon njihovog napada (Galićevog i ostatka) pobjegao ili je pušten? Uglavnom on je možebitni svjedok svega, a pištoljem je bilo pucano sa dva tri metra( barem ) udaljenosti. Danas sam također razgovarao sa dečkom koji je položio za HS2000 i on mi je rekao da je nemoguće opalit taj pištolj slučajno, a pogotovo ne dvaputa, jer se mora otpuštat kočnica istovremeno kad i prekidač pištolja, jednostavno potrebne su obje ruke ili supermen da bi puknuo.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/06/0024006.html?pos=n0
A evo nam i famoznih povecanja ovlasti...
Predstavnik sindikata se veseli i odobrava konje i elektrosokere za policiju...
Mislim da se ti panjevi u sindikatu policije ne bi bunili da im ponudis tenkove i kacuse...
fat drummer
06-05-2010, 09:50
dobro, mislim da bi stvarno konji stvarno smirili nerede na sjevernoj tribini :mhm:
bojsi su oduvijek gajili simpatije prema konjima i siguran sam da bi udivljeno gledali u konje i ne bi ništa radili osim kmečali - a gdje je mooooooooj poni?!?!
A kolicina govana po cestama? Sumnjam da ce biti novca za pelene za konje, ipak je recesija...
Vec vidim majstora kako se penje sa konjem po kruznom ulazu na sjevernu tribinu...:rotfl: Dolazi u hodnik i shvaca da se nemre spustit niz tribinu medju ljude...:rotfl:
fat drummer
06-05-2010, 09:59
PONIES ARE MAGICAL!!!!!!
Samo se ti sali Fat...ovo su ozbiljne stvari...
Kaj kad policija na konjima ne moze zauzdati nerede? Ko onda priskace u pomoc? Alkari?
http://www.forum.hr/showpost.php?p=26504349&postcount=27839
:rotfl::rotfl:
fat drummer
06-05-2010, 10:33
da bar! to bi vas naučilo pameti! stoka neodgojena, vi bi se protiv ponija borili!
naravno, sada ću biti ozbiljan.
povećanje ovlasti je potpuni promašaj, jerbo ovdje se ne radi o tome da su povećane ovlasti deterent u neredima - hell, nema neke razlike u psihičkoj odluci kada ti prijeti pendrek ili elektrošoker. it kinda hurts.
da naravno, elektro šoker je way cooler, pendrek je konzervativan i old school, ali da će uvođenje elekroškora nekako umanjiti nerede (ajmo se praviti da postoje), ne neće.
poniji definitivno neće umanjiti nerede. svi vole ponije. pa čak i čupko :D kalin doma ima kestenjastu palomino kobilu iz ergele von libowitzch, siguran sam
policijsko pedersko kmečanje dajte nam više ovlasti je za kurac, ako se trenutne ovlasti ne provode do kraja, tj provode se parcijalno. gdje su ti fenomenalni brojači karata, zaustavljanja utakmica, zabrane prilaska stadionima, prekršajnio suci na maksimiru, zabrana točenja alkohola na utakmicama visokog rizika?
jebo ja sve, ali ja ne bih uopće imao muriju na stadionu. čim je ona prva baklja bila zapaljena ja bih stopirao utakmicu i registrirao ju 3:0 za hajduk.
nula ozlijeđenih, svi idemo doma. ako netko radi pizdarije snimljen je i nek mu murija kuca doma.
3:0 bi u fat drummer ligi bio najčešći rezultat
Je je, sad sam se sjetio tih slavnih sudaca na staionima. Ne znam koji racku bi trebali služiti, glumatati Judge Dreadove ????:rotfl:
don_mario
06-05-2010, 16:48
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/05/06/0610006.html?pos=n1
Evo kako je sve počelo. Malo su se tukli redari pa onda došla policija i onda svi na policiju. Nakon toga sjever počinje trgati stolice i počinje show. :smile:
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/05/06/0610006.html?pos=n1
Evo kako je sve počelo. Malo su se tukli redari pa onda došla policija i onda svi na policiju. Nakon toga sjever počinje trgati stolice i počinje show. :smile:
Znaci da su ocito mogli tog idiota snimiti kad je palio baklju...i privesti ga kasnije.
Ako im ovo bude opravdanje za ono izivljavanje i osvecivanje...:roll:
Znaci da su ocito mogli tog idiota snimiti kad je palio baklju...i privesti ga kasnije.
A što da je taj bacio baklju na druge ljude? Je li?! Onda bi ste govorili da je policija kriva što ga nije privela na vrijeme i djelovala preventivno.
A što da je taj bacio baklju na druge ljude? Je li?! Onda bi ste govorili da je policija kriva što ga nije privela na vrijeme i djelovala preventivno.
Ne, nebi...jer da je bacio baklju na ljude i pritom ozlijedio nekog vjeruj mi da bi prosao gore nego sad kad ga je policija dohvatila...i ne bi mi ga bilo zao uopce.
Evo,nasao sam dio
Ovoga Osmanagu je vjerojatno napala fashion police zbog ružne frizure.
don_mario
06-05-2010, 20:25
Točno to. Ovako je pala sjekira u med huliganima. Pa svi znamo da netreba takvima puno da počinju nerede i s tim je policija trebala računati. Lijepo sve snimiti i oni koji su napravili gluposti počekati ih pred izlazom i stvar riješena. Ja mislim da nitko od nas ne štiti huligane i svi se slažemo da takve treba izdvojiti.
Točno to. Ovako je pala sjekira u med huliganima. Pa svi znamo da netreba takvima puno da počinju nerede i s tim je policija trebala računati. Lijepo sve snimiti i oni koji su napravili gluposti počekati ih pred izlazom i stvar riješena. Ja mislim da nitko od nas ne štiti huligane i svi se slažemo da takve treba izdvojiti.
Ja se slazem...ali mi se cini da je krsenje zakona opravdanje policiji za prekoracenje ovlasti...
brooklyn
06-05-2010, 20:37
Ma nitko ne bježi od činjenice da je ovaj napravio pizdariju. Ali ovo očigledno nije cijela snimka, točno se vidi da je na djelove izrezana. Di je snimka premlačivanja istog pod istokom? Di je snimka rotora.
I malo mi je glupo kaj se ekipa razmeće tim rječima huligan ovo ono. Pol tih huligana kaj se tuklo s murjom gore na sjeveru je spašavalo ljudske živote na rotoru. Pred mojim očima je dečko koji je bio jedan od najžeščih u tučnjavi GLAVOM probio šajbu na rotoru i sklonio troje djece sav krvav svojim tijelom. Zanima me koliki bi broj tih pajkana koji kao štite mir i toleranciju ::E: napravilo isto.
@Tkach - taj osmanaga i njegova obitelj prošli su u ratu toliko maltretiranje da bi se mnogi veliki hrvati i ovi koji uopće imaju obraza ga zvati osmanagom postidjeli. Grozno je koliko se ljudi mogu ismijavati tuđoj nesreći.
fat drummer
06-05-2010, 20:37
kao što sam rekao na onoj kavi u nsb-u, sve dok bojsi ne krenu aktivno surađivati s policijom ovakva sranje će se događati.
a pod aktivno sudjelovanje mislim da su sami spremni dati debilu šamar koji je bacio baklju i da ga sami izvedu s tribine i pošalju u kurac.
svjestan sam da je u navijačkom folkloru baklja nešto kao kola s više leda, nešto u čemu se uživa, no na kraju dana baklja je protivna prisilnim propisima hrvatske.
druga stvar je dinamov stadion. to bih sutra zatvorio i ne bi se tamo ništa igralo, to je arhitektonski monstrum, neuspjeli pobačaj, amalgam betona, čelika i neukusa.
naravno, ne očekujem da će se itko od navijača ovdje složiti samnom, što se tiče ideje samokažnjavanja, ali trenutna situacija je takva da se policajce percipira kao organe reda i kao nezaštićene pahuljice u paklu huliganizma, neovisno o tome što je ova zadnja akcija bila nekritički upad i mlaćenje svega živog i neživog.
stara narodna izreka rimljana pita tko čuva čuvare. trenutno nitko.
Moja prvotna teza se pokazala točnom. Policija snosi dio krivnje, i treba se definitivno organizirat i pozvat na odgovornost nadređene kako bi se pročistili redovi interventne policije od raznih psihopata, no navijači su opet glavni krivci, i jedini koji se imaju šta žalit su oni koji su nezasluženo najebali.
@Tkach - taj osmanaga i njegova obitelj prošli su u ratu toliko maltretiranje da bi se mnogi veliki hrvati i ovi koji uopće imaju obraza ga zvati osmanagom postidjeli. Grozno je koliko se ljudi mogu ismijavati tuđoj nesreći.
A buhuhu. Jel se vi na Sjeveru karambusite međusobno tim bakljama u šupak pa ste razvili toliku međusobnu bliskost da na internetske poruge odgovarate pričama o tužnom djetinjstvu? Smijurija je da u toj grupi koja maltretira Hrvate zbog regionalnog porijekla glavnu riječ vode redom neke frustrirane ličke Srbende Hajdukovići i pičke materine i razne Age-Hasanage koje se kakti furaju na Handžar diviziju.
tkach, tvoj schadenfreude je dostigo novi razinu :rotfl: al slažem se definitivno, nema potrebe povlačit tužne priče iz djetinjstva. patetično je i irelevantno. e sad, omalovažavanje na temelju porijekla je druga stvar, al ajd :mrgreen:
A buhuhu. Jel se vi na Sjeveru karambusite međusobno tim bakljama u šupak pa ste razvili toliku međusobnu bliskost da na internetske poruge odgovarate pričama o tužnom djetinjstvu? Smijurija je da u toj grupi koja maltretira Hrvate zbog regionalnog porijekla glavnu riječ vode redom neke frustrirane ličke Srbende Hajdukovići i pičke materine i razne Age-Hasanage koje se kakti furaju na Handžar diviziju.
Joj daj tkach ne kenjaj...ak nemas kaj pametnog rec- nemoj.
Izazivas uporno komentarima i onda se kao cudis kak ljudi reagiraju...jadno.
malimrav85
06-05-2010, 21:46
Ja ne kužim kak ljudima nije jasno da se ne buni ni taj lik koji je upalio baklju ni ekipa koja je bacala stolce nego se bune ljudi koji ni sa jednim ni sa drugim nemaju veze a dobili su batina jednako ili više ovih koji rade sranja.
Još jedan koji se "buni" je ovaj koji je imao "sramežljivu" ranu pa ga nisu odveli u bolnicu.
Ja ne vidim da je itko rekao: On je mene pendrekom a ja njega samo stolcem.
Joj daj tkach ne kenjaj...ak nemas kaj pametnog rec- nemoj.
Izazivas uporno komentarima i onda se kao cudis kak ljudi reagiraju...jadno.
Ma ne čudim se, više se čudim kad se nitko neće uhvatit a ja pecam ne na crve nego na prvoklasni špek... :D
Nego, da nastavimo, kad će vođa BBB-a biti neki lik debelih, kratkih nogica i razmaknutih plavih očiju tipa Drele koji će se zvati npr. Blaženko Presečki? Tad bi cijeli imidž grupe dobio više na smislu...
malimrav85
06-05-2010, 21:56
ivica blažičko, to bi bio čovjek za najveće stvari!
U kurac, sad sam se sjetio kako je Drele vodio navijanje u Areni na rukometnom SP. Igraju Hrvatska i Švedska ili netko a frajer počne u 42. minuti iz čista mira nabijati u bubanj i vikati u razglas "Vukovar, Vukovar" a ljudima u dvorani ono iskoči kolektivni upitnik iznad glava :rotfl:
malimrav85
06-05-2010, 22:06
Drele i Baby dooks zajedno!
Vukovar Vukovar!
AJMO buka.
buka.
buka.
Toplo se nadam da ćeš imati priliku "ličkom Srbedi Hajdukoviću i Aga-Hasanagama" isto reči u lice.
U kurac, sad sam se sjetio kako je Drele vodio navijanje u Areni na rukometnom SP. Igraju Hrvatska i Švedska ili netko a frajer počne u 42. minuti iz čista mira nabijati u bubanj i vikati u razglas "Vukovar, Vukovar" a ljudima u dvorani ono iskoči kolektivni upitnik iznad glava :rotfl:
Hrvatska Francuska u skupini...bio sam tamo...tezi idiotizam...
O ovoj temi mi se ne da pisat. Ne volim tzv navijace.
Toplo se nadam da ćeš imati priliku "ličkom Srbedi Hajdukoviću i Aga-Hasanagama" isto reči u lice.
A dečki su osjetljivi na porijeklo, a? Pa kako ne bi bili, nije lako probuditi se znajući da si lički Srbin ili bosanski Musliman a onda ići na stadion i glumatati najvećeg Hrvata, katolika, kajkavca i purgera, branitelja zagrebačke časti, majke Hrvatske i Katoličke crkve. Jedino što bi više moglo zbuniti čovjeka je da npr. bude neonacist zaposlen na radio-stanici koju financira reptiloliki jevrejski multimilijarder. Nije čudo da u silnoj zbunjenosti svako malo slučajno kamenuju policijski auto ili izbodu nekog nožem.
Minokeros
07-05-2010, 15:03
Meni samo jedna stvar nije jasna..nevezano za ove nedavne nerede..
bbb-i,torcida,armada,funcuti,tornado itd itd...svi su za dom spremni,svima su ljubav,vjera i domovina stalno u ustima,imaju iste interese,iste idole,iste pjevače,grupe slušaju...sve isto a pored svih cigana,srba i inih oni se mlate međusobno i to uglavnom za vrijeme i nakon utakmica...a na njima su zato jer "vole nogomet" ili "vole svoj klub" i onda vole i uništavati svoj stadion,svoj grad,itd...to nisu navijači,to su huligani,kojima ta njihova "navijačka skupina" daje osjećaj zajedništva i pripadništva koji jedino tu mogu naći jer ih svi normalni ljudi gledaju kao budale...
..sve te puste koreografije,baklje,transparente ne rade,zato da bi potakli igrače svog kluba da budu bolji,nego zato da bi oni sami bili bolji od tamo nekih torcidaša..i to mi se sve skupa naprosto gadi
http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-pretrazuje-prostorije-udruge-navijaca-dinama/490143.aspx
Minokeros
07-05-2010, 15:20
bogami zadnjih dana baš rade svoj posao,a nigdje ne vidim da je ijedan policajac kažnjen zbog pretjerane uporabe sile...
malimrav85
07-05-2010, 15:26
To je u rangu nesreće sa nagibnim vlakom.
HŽ je zajebao pa HŽ radi istražno povjerenstvo i gle čuda sve je ok.
Ne bi li bilo divno kad bi studenti ispitivali studente na ispitu, vjerujem da bi prolaznost bila puno veća.
Tak i ovi u policiji. Oni sami sebe kontroliraju da li je bilo grešaka? I jebote, nije. Nije!
A dečki su osjetljivi na porijeklo, a? Pa kako ne bi bili, nije lako probuditi se znajući da si lički Srbin ili bosanski Musliman a onda ići na stadion i glumatati najvećeg Hrvata, katolika, kajkavca i purgera, branitelja zagrebačke časti, majke Hrvatske i Katoličke crkve. Jedino što bi više moglo zbuniti čovjeka je da npr. bude neonacist zaposlen na radio-stanici koju financira reptiloliki jevrejski multimilijarder. Nije čudo da u silnoj zbunjenosti svako malo slučajno kamenuju policijski auto ili izbodu nekog nožem.
Kao što rekoh, nadam se da ćeš imati priliku pitati ih kakve ih brige muče u životu.
Barroom Hero
08-05-2010, 13:52
@Sicboy - ajde dođi u krčmu punu bosanskih muslimana i ličkih Srba i to im reci, pa onda brani Svena dok ga napadnu!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uhitili-navijaca-zbog-kojeg-je-policajac-ostao-bez-lijevog-oka/490263.aspx
POLICIJA je danas uhitila mladića osumnjičenog da je bacio pirotehničko sredstvo prema policajcu Kristijanu Trokteru u neredima na stadionu i teško ga ozlijedio, potvrđeno nam je iz Policijske uprave zagrebačke.
Neslužbeno doznajemo kako se radi o 20-godišnjem N.M. Policajac Kristijan Trokter u napadu topovskim udarom ostao je bez lijevog oka.
Osumnjičeni mladić tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
Odlicno...
Jos im preostaje uhititi 20-30 budala iz interventne i na konju smo...
Intervju iz Novog Lista:
Jedno od najprepoznatljivijih lica sa maksimirske sjeverne tribine, nekadašnji predsjednik Udruge navijača Dinama Thomas Bauer, a danas jedan od koordinatora svih navijačkih udruga, u intervjuu za Novi list objašnjava što je, s navijačke perspektive, pošlo krivo na prošlotjednom derbiju Dinamo Hajduk koji je završio krvavim sukobom policije i navijača, desetcima ozljeđenih te teškim stradavanjem jednog policajca i propucavanjem jednog navijača.
Za Bad Blue Boyse, pa tako i Bauera, dileme nema – za eskalaciju nasilja na Maksimira kriva je policija koja je pretjerano reagirala na manje incidente na tribinama.
– Procjena redara i policije da se usred utakmice zalete među navijače bila je potpuno kriva. Nije bilo nikakve potrebe da oni dolaze na tribinu, to se ne radi bez krajnje nužde.
Policijske snimke jasno pokazuju da su navijači na istoku prvo zapalili baklju, a potom i naguravali i tukli redara koji ih došao upozoriti da to ne čine. Zar je policija trebala pustiti da zatuku redara?
– Da, ali upravo ta snimka dokaz je da su i osoba koja je upalila baklju i osoba koja je napala redara jasno snimljene. Rezolucija snimki nadzornih kamera na Maksimiru je takva da se savršeno jasno raspoznaju lica, možeš ju staviti na osobnu. Policija je mogla pričekati kraj utakmice ili barem poluvrijeme, sačekati odgovorne i privesti ih i nikom se ništa dalje ne bi dogodilo. Uostalom, tako je bilo tisuću puta dosada.
Dobro, mi sada možemo raspravljati o tome je li policijska procjena bila kriva ili ne ali je činjenica da policija nije učinila ništa nezakonito, a navijači jesu kršili zakon.
– Naravno, postupak policije u tom trenutku nije bio nezakonit ali je definitivno bio protivan pravilima njihove struke. I na youtube se mogu naći neke ranije izjave iz policije da više nema nikakve potrebe da se ulazi na tribinu jer sada postoji na Maksimiru video nadzor, i to izuzetno skupi video nadzor. Konkretno, još 2001. šefovi policije su prezentirali taj videonadzor vrijedan milijun i pol maraka, tada su bile marke, kojim će se izbjeći bliski susreti policije i navijača na tribinama. Imaju nadzor, imaju snimljene ljude, a ipak su upali na tribine – dakle, krše pravila struke.
Ali reakcija sjeverne tribine nije uslijedila zbog toga što su policajci došli po tog malog koji je napao zaštitara, nego zato jer su ga poslije izveli na plato ispred tribine i počeli naguravati i tući, iako je već bio s lisicama na rukama. Osim toga, cijela ta akcija policije je trajala i trajala, stalno su se muvali, ulazili, izlazili, a nezadovoljstvo među navijačima je kuhalo i na kraju zaključalo.
O pogreškama u policijskoj taktici može se razgovarati i to sa nekim stučnjakom za policiju, no s tobom smo htjeli razgovarati o navijačkoj strani. Koji je to film u glavi čovjeku koji se zaleti, udari zaštitara nogom u leđa i onda pobjegne među masu, sjedne na stolicu i pravi se da se ništa nije dogodilo? To je taj »drive« hrabrih navijača?
– Ma to je huliganski »drive« i apsolutno kukavičko ponašanje, to je jasno, i tu nema nikakvog opravdanja. Niti ja, a vjerujem ni itko drugi, ne bi protestirali da je taj čovjek priveden i po zakonu kažnjen – ali nakon utakmice. Ni sada ne protestiramo što je on priveden, ali nitko nema pravo tući čovjeka koji je već savladan i s lisicama na rukama. Nitko ni u jednom trenutku nije protestirao niti zbog ljudi koji su privedeni jer su na policijskim snimkama niti zbog ljudi od kojih je sve počelo. Protestiramo zbog brutalnosti policije koja je prvo napravila krivu procjenu a onda neselektivno počela mlatiti sve koji su im naletili pod pendrek. Neka policija privede i kazni huligane, ali ne može se sama ponašati kao huliganska horda.
A kako bi Vi iz Udruge navijača drugačije stali na kraj nasilnicima? I kako to da se baš na Dinamovim utakmicama najčešće događaju scene, kako to da se to uvijek događa baš s Boysima?
– A da, događa se jer postoji jedan dio ljudi među navijačima koji nikoga ne sluša i kojeg ne zanima bilo kakva suradnja na smirivanju. Ne znam kako bilo tko to može riješiti, a kamo li mi navijači. Ja sigurno, prije svega zbog prijašnjih loših iskustava sa policijom, nisam netko to bi išao u muriju i denuncirao ljude i govorio da, to radi taj i taj, znam ga.
A zašto ne? Zar ti huligani ne štete ostalim navijačima i bacaju ljagu na čitav BBB?
– Pa štete nam, naravno, ali iluzorno je očekivati od navijača da izbacuju mangupe iz vlastitih redova jer to nitko u ovoj državi ne radi. Jesu li profesori prijavljivali jedni druge kad je bio skandal s kupovinom ispita? Je li ijedan profesor došao i rekao evo taj i taj moj kolega naplaćuje prolaz na ispitu? Nije. Je li Jadranka Kosor drukala svoje kolege iz Vlade koji sad završavaju u Remetincu, je li reagirala na korupciju? Nije. Godinama je radila s njima i sjedila s njima u Vladi, a sad kao ništa ne zna. A tu govorimo o eliti ovog društva koja ne trza na mangupe u vlastitim redovima, a sada se to očekuje od nas navijača koji smo šljam ovoga društva?!? Prosjek godina navijača je vrlo nizak i sad mi od mladih očekujemo da se oni ponašaju odgovorno prema društvu, a nitko drugi to ne čini! To je smiješno i nerealno. Imamo policiju i ja prvi, kao porezni obveznik ove zemlje, očekujem da ona radi svoj posao i lovi huligane. Ali jednako tako očekujem i da u ovoj zemlji postoji instanca koja će se baviti prekoračenjem ovlasti te iste policije kada ona počne neselektivno mlatiti svakoga tko joj se nađe na putu. Imamo već na desetke prijava ljudi, i to starijih ljudi, žena, ljudi koji uopće nisu bili na tekmi, koji su u subotu stradali od policijske ruke a nemaju nikakve veze s huliganima i neredima. Ljudi nam šalju medicinsku dokumentaciju.
Što kažete na najave iz policije da će tražiti proširenje ovlasti i uvesti konjicu i elektrošokere u bitku protiv navijača?
– Policija prvo treba razmisliti koga ima u svojim redovima i to ne samo među običnim policajcima nego i među zapovjednicima. Neki dan smo bili svjedoci da načelnik krim policije Vitomir Bjelić opravdava postupke policajaca koji punih sat i pol nisu pružili nikakvu pomoć propucanom navijaču i nisu pozvali liječnike nego su ga držali u postaji. Policija tvrdi da je navijač propucan s udaljenosti od 30 cm, kako je onda moguće da makar ta četvorica policajaca nisu znali da je on ranjen? Gdje je taj metak mogao otići? Nepružanje pomoći ranjeniku je zločin po Ženevskoj konvenciji! I u ratu koji je estremna situacija, dužni ste pružiti najbržu lječničku pomoć kad u vaše ruke dođe neprijateljski vojnik. Držati čovjeka sa prostrijelnom ranom abdomena u policijskoj stanici više od sat i pol vremena bez ikakve pomoći, uopće ga odvoditi u stanicu tako propucanog, ne samo da je gaženje ljudskih prava nego je i kršenje Ženevske konvencije, čisti zločin. Huligani su problem i treba ih rješavati ali oni su neka neformalna skupina od kojih je takvo ponašanje očekivano. Ali daleko je veći problem ponašanje policije koja krši sve svoje ovlasti i gazi ljudska prava jer je policija organizirana institucija ovog društva koju svi mi plaćamo da provodi red i zakone a ne da ih krši.
Trebaju li se Boysi barem ispričati stradalom policajcu?
– Ljudi iz BBB, delegacija Udruge, pokušali su doći do njega na Rebru upravo iz tog razloga, da ga posjete, ali su im rekli da su tamo nepoželjni. Međutim od isprike, koja je svakako neka dobra gesta, taj čovjek neće imati ništa nego jednostavno policija treba odraditi svoj posao i kazniti one koji su odgovorni za to.
Zašto BBB misle da im Maksimir pripada više nego bilo kojem drugom građanu? Je li Vama jasna frustracija »običnih« ljudi koji sa strepnjom idu na tekme ili uopće ne dolaze na njih jer se boje divljanja BBB-a?
– Ma i to je jedna napuhana medijska priča koju ljudi pročitaju u novinama i vide na televiziji, pa onda se kao boje doći na stadion zbog toga. To jednostavno ne stoji. Na utakmicama na kojima ima veće šanse da dođe do nereda, poput ove Dinamo-Hajduk, redovito se skupi po 30, 35 tisuća ljudi a kada igraju Dinamo i Slaven Belupo ili Dinamo-Lokotiva dođe jedva par stotina ljudi. Dakle, glupost je da ljudi ne dolaze na utakmice jer se boje navijača. To je izgovor ovih trulih strukutra u HNS-u. Ljudi ne dolaze zato jer nam je nogomet u banani, jer on više nikoga ne zanima i jer se sveo na robovlasnički odnos menadžera i igrača koji samo čekaju da se prodaju u neki strani klub i zarade nešto novaca. Uostalom, uskoro će sve navijačke skupine, u tijeku su neki dogovori, bojkotirati nekoliko tekmi. Maknut ćemo se tribina i prepustit ćemo ih tim silnim bakama sa unucima, očevima sa djecom, strinama sa nećacima, svoj toj nepostojećoj nogometnoj publici koja kao želi na utakmice ali se boji navijača. Pa ćemo vidjeti hoće li ljudi, kad nas ne bude bilo, pohrliti na stadione. To je obična floskula
http://www.index.hr/sport/clanak/i-stav-navijaca-je-stav-policija-demonima-zabranila-transparent-podrske-mariju-galicu/490420.aspx
Nasa policija je zaista uvredljiva kad ne dopustaju ovakve transparente...:unsure:
fat drummer
09-05-2010, 23:04
Pa štete nam, naravno, ali iluzorno je očekivati od navijača da izbacuju mangupe iz vlastitih redova jer to nitko u ovoj državi ne radi. Jesu li profesori prijavljivali jedni druge kad je bio skandal s kupovinom ispita? Je li ijedan profesor došao i rekao evo taj i taj moj kolega naplaćuje prolaz na ispitu? Nije. Je li Jadranka Kosor drukala svoje kolege iz Vlade koji sad završavaju u Remetincu, je li reagirala na korupciju? Nije. Godinama je radila s njima i sjedila s njima u Vladi, a sad kao ništa ne zna.
i evo nas... drago mi je da smo došli do glavnog problema, poncijevsko pranje ruku jer ako drugi to ne radi zašto bismo mi? pošteno, taj nagon da netko drugi rješava tvoja govna mi je sasvim jasan, jer tako je lakše, ali ovakav stav dovodi do percepcije da navijači prešutno odobravaju huliganizam kao što ja danas imam percepciju da vlada prešutno odobrava korupciju koju čine njeni članovi.
Prosjek godina navijača je vrlo nizak i sad mi od mladih očekujemo da se oni ponašaju odgovorno prema društvu, a nitko drugi to ne čini!
znate ono sranje iz obiteljskog da djeca imaju sva prava, ali ne nužno u svakoj etapi svog života. tako dvogodišnje dijete ne odlučuje o svojoj vjeroispovjesti. dakle, ako imamo ljude koji nisu spremni i sposobni koristit se svojim pravima i obvezama koji se onda kurac grade stadioni gdje takvi ljudi mogu prakticirati svoju neodgovornost?
iz ovoga mogu samo zaključiti da mi od mladih ne možemo očekivati više jer stariji nude minimum.
to je ono što meni ide na kurac, nitko nije odgovoran, svi su u toj sivoj zoni koja je nastala tuđom provokacijom. policjaci su upali jer su navijači radili ovo. navijači su radili to jer su igrači igrali ko sakati debili. nitko nije odgovoran za ništa, svi su robovi afekata i situacije.
i evo nas... drago mi je da smo došli do glavnog problema, poncijevsko pranje ruku jer ako drugi to ne radi zašto bismo mi? pošteno, taj nagon da netko drugi rješava tvoja govna mi je sasvim jasan, jer tako je lakše, ali ovakav stav dovodi do percepcije da navijači prešutno odobravaju huliganizam kao što ja danas imam percepciju da vlada prešutno odobrava korupciju koju čine njeni članovi.
Slazem se...i onda jedni prozivaju druge :roll:
to je ono što meni ide na kurac, nitko nije odgovoran, svi su u toj sivoj zoni koja je nastala tuđom provokacijom. policjaci su upali jer su navijači radili ovo. navijači su radili to jer su igrači igrali ko sakati debili. nitko nije odgovoran za ništa, svi su robovi afekata i situacije.
Cijela prokleta drzava je u sivoj zoni odgvornosti...da nije, do sad bi se za odgovaralo za sve i ne bi bilo podjela na ustase i partizane niti nezadovoljnih radnika niti ljudi na ulici zbog privatizacije...hell, bili bi Svicarska!
Nepružanje pomoći ranjeniku je zločin po Ženevskoj konvenciji!
:lol::lol::lol: Jel samo meni ovo prejako?:rotfl:
fat drummer
09-05-2010, 23:45
dobro, mladić nije svjestan da bi pao na ispitu iz mp-a... nije toliko ni bitno, načelno ramišlja u dobrom smijeru samo što nije spreman promijeniti nešto.
ako je navijački mentalitet takav da je iluzorno od njih očekivati neku razinu odgovornosti za ponašanje svojih članova, e onda jebi ga, ne igramo se pošteno
to je druga stvar i to nitko razuman ne dovodi u pitanje. i to bi bila srž problema.
al sick je dobro primijetio. čitava je država u toj sivoj zoni, a pritom ne mislim prvenstveno na vladu. osjećaj odgovornosti je duboko potisnut. maknemo li činjenicu da se radi o ekonomistu, sjeti se, fat, onog mamlaza koji je bafi slao mail jer nije poštivao ugovor pa ga tvrtka tuži. osjećaja odgovornosti, u kojem god obliku bila potrebna, jednostavno kod većine ljudi nema.
Bauer više nije mladić.
Kako li je divno promatrati vas dok se bavite sociologijom društva i države, polazeći od teme navijaćke subkulture.
Da, cijelo društvo se nalazi u razdoblju apsolutne neodgovornosti i pada morala, no to nije nešto što ulazi u domenu huliganstva. Udruge navijaća ne mogu kontrolirati huligane te je naivno od istih očekivati da će huliganstvo uspijevati držati na uzdama, odnosno da će ga iskorijeniti.
Huliganstvo je jedan od temelja navijaćkih subkultura kroz povijest. Bunt okarakteriziran kroz huliganstvo je nešto što prolazi većina navijaća. No, ovisno o intenzitetu se taj val huliganstva može odnosno ne može kontrolirati, iliti želi odnosno ne želi kontrolirati. Nitko u udrugama navijaća nema namjeru voditi bitke protiv korištenja pirotehnike na stadionima (kao blažeg oblika huliganstva) niti je normalno očekivati da će netko takvo što jasno osuditi ili se zgražati nad tim.
Što se točno od udruga očekuje? Trebaju li se udruge ispričavati za svaku upaljenu baklju?
No, kasno je i umoran sam, ne znam zašto sam uopće pisao ovaj post.
fat drummer
10-05-2010, 07:47
zaboli me za signifikantnost huliganizma kao pojave među navijačima. ono što mi ide na kurac je taj joker koji bauer koristi rado i bez ikakvih kriterija - naime mi tu ne možemo ništa,pa nećemo ništa niti pokušavati.
idite u krasan dinamov kurac pet puta s tim stavom.
nikada niti jedna navijačka skupina nije nikada napravila ništa protiv huligana u svojim redovima. ali ništa.
naravno,protiv huliganizma smo. kako je i vlada protiv korupcije. krčag ide na bunar, onda se razbije pa svi plačemo nad istim. čekamo sranje i onda nezadovoljno kimamo glavom uz tiho govorenje: da, to je strašno, mladi nemaju nikakvih kriterija, tko li će im pokazati put.
bauer je jednaka pička kao i jadranka kosor koju je nedavno spoemnuo.
i stoga nek ide u kurac
dobro, mladić nije svjestan da bi pao na ispitu iz mp-a... nije toliko ni bitno, načelno ramišlja u dobrom smijeru samo što nije spreman promijeniti nešto.
ako je navijački mentalitet takav da je iluzorno od njih očekivati neku razinu odgovornosti za ponašanje svojih članova, e onda jebi ga, ne igramo se pošteno
Bauer više nije mladić.
Kako li je divno promatrati vas dok se bavite sociologijom društva i države, polazeći od teme navijaćke subkulture.
Da, cijelo društvo se nalazi u razdoblju apsolutne neodgovornosti i pada morala, no to nije nešto što ulazi u domenu huliganstva. Udruge navijaća ne mogu kontrolirati huligane te je naivno od istih očekivati da će huliganstvo uspijevati držati na uzdama, odnosno da će ga iskorijeniti.
Huliganstvo je jedan od temelja navijaćkih subkultura kroz povijest. Bunt okarakteriziran kroz huliganstvo je nešto što prolazi većina navijaća. No, ovisno o intenzitetu se taj val huliganstva može odnosno ne može kontrolirati, iliti želi odnosno ne želi kontrolirati. Nitko u udrugama navijaća nema namjeru voditi bitke protiv korištenja pirotehnike na stadionima (kao blažeg oblika huliganstva) niti je normalno očekivati da će netko takvo što jasno osuditi ili se zgražati nad tim.
Što se točno od udruga očekuje? Trebaju li se udruge ispričavati za svaku upaljenu baklju?
No, kasno je i umoran sam, ne znam zašto sam uopće pisao ovaj post.
Moram se sloziti s Kalinom ovdje...
Pa ne govorimo o jebenom gerilskom pokretu i drugu Titu ovdje da drzava i policija kao represivni aparat ne mogu izdvojiti par sto huligana u cijeloj RH.
Kakva je to pljuska drzavi, kad drzava kaze: "Mi to ne mozemo!"!
fat drummer
10-05-2010, 08:31
da se ja sutra učlanim u bojse, preksutra odem na utakmicu i napravim nešto jako huliganski.
osim eventualne kaznene ili prekršajne prijave, postoji li moja odgovornost unutar udruge?
da se ja sutra učlanim u bojse, preksutra odem na utakmicu i napravim nešto jako huliganski.
osim eventualne kaznene ili prekršajne prijave, postoji li moja odgovornost unutar udruge?
Ovo je, Fat, smijesno na toliko razina...ne zbog tebe...nego jednostavno je recenica smijesna.
To novinari prodaju neke floskule o "uclanjivanju"....
fat drummer
10-05-2010, 10:30
ok, računam da klub i udruga navijača imaju neke popise članova, koji eventualno, ako je tako uređeno statutom plaćaju članarinu i imaju neke povlastice u smislu jeftinijih putovanja. naime, imam poantu negdje daleko pa ako vam se da čekati da završim sa javnim bilježnicima
dakle, nastavak... ako ne postoji neka strogo formalna lista članova sa prozivkama i članskim iskaznicama siguran sam da postoji nekakva brothers in arms kontrola tko je unutar grupe, a tko nije.
dakako, ovakav neformalan način otežava neko provođenje discipline među "članovima", te tu leži i problem. gore navedeni gospodin je rekao kako se svi slažemo da huligane treba procesuirati, ali se očekuje da će država to napraviti. pošteno, očekujmo to od države, ali nije li sasvim okej očekivati da bojsi koji proklamiraju da huligane treba sankcionirati to čine i sami unutar svoje grupe sa sredstvima kojima mogu (da ih barem ne vuku sa sobom u kazahstan za male pare)
ok, računam da klub i udruga navijača imaju neke popise članova, koji eventualno, ako je tako uređeno statutom plaćaju članarinu i imaju neke povlastice u smislu jeftinijih putovanja. naime, imam poantu negdje daleko pa ako vam se da čekati da završim sa javnim bilježnicima
Imaju popis clanova, ali ne vidim po kojem kljucu bi ti samim uclanjivanjem u udrugu postao BBB?! To je subkultura kao i svaka druga, a ne mislim da se punkerom, bikerom, skinsom postaje samim uclanjivanjem...
fat drummer
10-05-2010, 12:18
da, jasno mi je to, dodao sam svoje razmišljanje baš dok si pisao svoj post
dakako, ovakav neformalan način otežava neko provođenje discipline među "članovima", te tu leži i problem. gore navedeni gospodin je rekao kako se svi slažemo da huligane treba procesuirati, ali se očekuje da će država to napraviti. pošteno, očekujmo to od države, ali nije li sasvim okej očekivati da bojsi koji proklamiraju da huligane treba sankcionirati to čine i sami unutar svoje grupe sa sredstvima kojima mogu (da ih barem ne vuku sa sobom u kazahstan za male pare)
Ali nije samo taj sustav neformalan nego je jako neformalan. I tako je svugdje, ne nuzno kroz postojanje vise navijackih skupina kao u Italiji, nego kroz postojanje vise podskupina koje se smatraju dijelom jedne vece.
Navijacka skupina od nekoliko stotina ljudi koja bi imala izrazito homogeno clanstvo koje bi moglo sankcionirati svoje clanove (bez obzira na clanstvo na papiru) bila bi najjaca navijacka skupina na svijetu.
Ljudi kao sto je Bauer mogu biti glas razuma u pojedinim situacijama ili utjecati svojim autoritetom ali ne mogu provoditi sankcije...(pritom ne mislim da ne zele, nego da stvarno ne mogu).
Zar nije smijesno da policija konstantno tvrdi kako su huligani malobrojna banda pijanaca, narkomana i besposlicara...a istodobno se ne mogu obracunati sa tim narkomanima, pijancima i besposlicarima?
Zar nije smijesno da policija konstantno tvrdi kako su huligani malobrojna banda pijanaca, narkomana i besposlicara...a istodobno se ne mogu obracunati sa tim narkomanima, pijancima i besposlicarima?
Pa mogu, al cim to ucine to je prekoracenje policijskih ovlasti, pa ja moram slusati cviljenje po forumu po tko zna kolko dana.
Pa mogu, al cim to ucine to je prekoracenje policijskih ovlasti, pa ja moram slusati cviljenje po forumu po tko zna kolko dana.
Znaci ne mogu...:thumbup:
fat drummer
10-05-2010, 19:05
dakle, dobro, problema nema. bauer i navijači seru. bauer i navijači nisu sposobni obračunati se s huliganima u svojim redovima iako prema vlastitim tvrdnjama huligani čine mizeran postotak navijača.
smijem li te parafrazirazi?
Zar nije smijesno da nacvijači konstantno tvrdi kako su huligani malobrojna banda pijanaca, narkomana i besposlicara...a istodobno se ne mogu obracunati sa tim narkomanima, pijancima i besposlicarima?
Znaci ne mogu...:thumbup:
Mogu, al ne smiju. Sto je bas steta:(
Mogu, al ne smiju. Sto je bas steta:(
Zaista je steta kaj policija ima ovlasti kojih se mora drzati...kao ne mlacenje ljudi na podu, izazivanja stampeda ili drzanja ranjenog covjek 2h u stanici...i ja kazem.
Cim je izasla vijest kako je propucani dobio sepsu i da je na drugoj operaciji izlazi vijest preko JL-a, Net.hr-a i VL-a kako je policajcu drugo oko u opasnosti...
I onda ovo...
http://metro-portal.hr/vijesti/hrvatska/drugo-oko-ozlijedjenog-policajca-nije-u-opasnosti
Policajcu Kristijanu Trokteru, ozlijeđenom prilikom subotnje policijske intervencije zbog huliganskih izgreda na maksimirskom stadionu, drugo oko nije u opasnosti, potvrdila je danas Hini predstojnica Klinike za očne bolesti KBC Zagreb dr. prof. Neda Stiglmayer.
Također je opovrgnula napise u pojedinim medijima kako je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja ozlijeđenog policajca.
Dr. Stiglmayer rekla je i kako nije poznat izvor tog potpuno netočnog medijskog napisa, dodavši da je ministru zdravstva Darku Milinoviću, prigodom jučerašnjeg obilaska pacijenta dano detaljno izvješće koje odgovara stvarnom stanju.
Pacijentovo stanje što se tiče samog oka, je nepromijenjeno, rana mu zacjeljuje, no funkcije oka nema od ranjavanja i neće je ni biti, a funkcija drugog oka potpuno je sačuvana, potvrdila je prof. Stiglmayer.
Naglasila je također kako nije bilo hitnih pretraga, a da je CT obrada standardna procedura kada je riječ o ozljedama glave.
Pacijent se žalio na smetnje sluha neposredno nakon eksplozije, pa je učinjen i pregled uha, nosa i grla, rekla je dr. Stiglmayer. Opće stanje pacijenta je dobro, ne trpi značajnije bolove, no potreban mu je mir kako bi se što prije oporavio, dodala je.
Informaciju o zdravstvenom stanju ozlijeđenog navijača-izgrednika prijepodne nije bilo moguće dobiti jer je nadležni liječnik u KBC-u Zagreb bio zauzet operacijom.
Kakva stoka lazljiva pa to nije normalno...
rekla turković danas da su joj se javili od nekud (ne sjećam se otkud, pretpostavljam iz vlade il nekog ministarstva) jer su došli na ideju da teška tjelesna ozljeda prouzročena na stadionu ima težu kaznu nego teška tj ozljeda kvalificirana smrću. oh ljudska gluposti.
rekla turković danas da su joj se javili od nekud (ne sjećam se otkud, pretpostavljam iz vlade il nekog ministarstva) jer su došli na ideju da teška tjelesna ozljeda prouzročena na stadionu ima težu kaznu nego teška tj ozljeda kvalificirana smrću. oh ljudska gluposti.
Koji je bio njezin kometnar?
fat drummer
10-05-2010, 21:44
teška tjelesna ozljeda prouzročena na stadionu
dva pijana tipa se pomlate na stadionu zbog neke drolje i jedan ovome razbije piksu i to je gore nego... ma ne...
okretanje očima i mahanje rukama. svako malo veli "ovo je super rješenje, al vidjet ćemo hoće li vlada prihvatit". to je već pričala i za posjedovanje droge. nemre niš, nemre ona njima objasnit da to nema smisla.
dakle, dobro, problema nema. bauer i navijači seru. bauer i navijači nisu sposobni obračunati se s huliganima u svojim redovima iako prema vlastitim tvrdnjama huligani čine mizeran postotak navijača.
Da, Bauer i drugi istaknuti pojedinci iz udruga (pošto ne postoji samo jedna) ne mogu kontrolirati huligane. Više je razloga zbog kojih je takvo što nemoguće.
Kao prvo, nije moguće kontrolirati tisuću mladih navijaća koji se konstantno mijenjaju na tribini. Pošto je prije subkultura BBB bila taman toliko velika da postoje istaknuti pojedinci koje svi znaju i cijene (vođe, terminom kojim se koriste novinari), takvo što je bilo moguće. U trenutku kada BBB postaje brend, odnosno val koji zahvati barem 30% muških osoba u 10oj godini (od čega možda 10% ostane dijelom vala nakon 18te), iliti simbol 86 pod kojim maršira gotovo pola Zagreba, kako na kapama tako na majicama itd, BBB više nije subkultura u kojoj prijespomenute vođe mogu biti dovoljno autoritetni da bi cijelom subkulturom vladali.
Kako će pojedinci uspijevati djelovati na druge pojedince koji se u životu pojave 2 puta na utakmici (dakako, ne znaju tko je tko) te uz to dođu samo da bi strgali koju stolicu i bacili je nogometašu u glavu? Sa vremena na vrijeme se takvo što uspije zaustaviti, no BBB (strog krug, odnosno oni koji su konstanta) nisu vojna formacija pa da marširaju po tribini i nadgledaju podmladak.
Nadalje, mora se uzeti u obzir da BBB, kao navijacka subkultura, sačinjavaju i strogi oblici huligana koji se konstantno kreću među navijaćima i koje drugi navijaći nemaju namjeru niti ih mogu iz subkulture "izgurati", kako zbog toga što ih znaju godinama jer su dio iste ulične kulture tako zbog činjenice da su pojedinci dovoljno jaki da pruže otpor.
U svakom slučaju, policija bi trebala biti ta koja će kontrolirati navijaće na razuman način, a navijaći bi kao masa trebali samo policiji u tome pomoći. No očekivati da će navijaći riješiti "problem huligana", odnosno da će obaviti posao nadležnih institucija, je jednostavno idiotizam!
fat drummer
10-05-2010, 23:07
da, kaline, predlažem da bojsi masovno čipiraju mlađe od 14 i da im se obraćaju putem brojeva
dakle, po treći puta da objasnim što smatram da bi bilo moguće ili da bi barem bilo odgovorno da bojsi naprave u određenom periodu vremena
1. da ne seru da su protiv huliganizma a unutar svog formalnog članstva ima recidiviste (kažem formalnog, onog članstva koje imaju popisanog na papiru)
2. da opetovane počinitelje brišu sa liste svog formalnog članstva i da im ne omogućavaju beneficije poput organiziranih odlazaka na gostovanja i povoljnijih karata
taj problem huligana je famozan već. sick uporno razbija glavu nad problemom koji se postavlja pred policiju - kako to da murija ne može riješiti problem nekolicine pijanih polutroglodita. opet, pitam i ja sebe kako je moguće da bojsi ne mogu barem načelno stati iza svojih riječi da su protiv huliganizma pa makar i nekom simboličnom gestom.
koliko sam načuo bojsi uživaju u nekim eskapadama poput humanitarnih akcija i darivanja krvi, ergo postoji neki oblik barem rudimentarne organizacije.
ne kažem da trebamo novu kristalnu noć ili noć dugih noževa, ali c'mon, lako je govoriti da si protiv huliganizma i onda treću nedjelju za redom sjediti pokraj nekoga tko je evidentirani huligan.
jasno je meni da navijači osjećaju da su neki članovi nepravedno etiketirani kao huligani (nakon premlaćivanja i pritvora), ali valjda postoje i huligani koji su huligani i navijačima. mislim, priča se o njima...
ti huligani su toliko odiozni i policiji i navijačima, malo ih je, a da ga jebeš nitko im ništa ne može dok se ne upogoni sustav od sto mlijuna eura da bi ih se snimalo kako nose majicu preko lica
kao kurac...
da, kaline, predlažem da bojsi masovno čipiraju mlađe od 14 i da im se obraćaju putem brojeva
dakle, po treći puta da objasnim što smatram da bi bilo moguće ili da bi barem bilo odgovorno da bojsi naprave u određenom periodu vremena
1. da ne seru da su protiv huliganizma a unutar svog formalnog članstva ima recidiviste (kažem formalnog, onog članstva koje imaju popisanog na papiru)
2. da opetovane počinitelje brišu sa liste svog formalnog članstva i da im ne omogućavaju beneficije poput organiziranih odlazaka na gostovanja i povoljnijih karata
Mislim da malo precjenjujes clanstvo u tim udrugama...(brojcano jel)...
Drugo...brisanjem tih ljudi, oni nece prestat biti BBB niti ce se prestat deklarirati kao BBB.
Trece...kako bi uclanjenje u neku udrugu trebalo izgledati? Uz nosenje potvrde o nekaznjavanju? Mislim da u praksi ne bi islo...
Ok...tvoji prijedlozi, kao i PJ-ovi o snimanju murije, nisu losi...ali su u praksi gotovo neprovedivi...
taj problem huligana je famozan već. sick uporno razbija glavu nad problemom koji se postavlja pred policiju - kako to da murija ne može riješiti problem nekolicine pijanih polutroglodita.Siguran sam da mogu...samo ne znaju. Jer ako ce onako nastaviti uletavati ko muhe bez glave...:roll:
fat drummer
10-05-2010, 23:39
ne bi to riješilo problem njihovog neformalnog članstva, ali bi barem na neki način ponaklo stvari u boljem smijeru. navijačke skupine, ne samo bojsi bi mogli reći da barem djeluju u smjeru da unutar svog članstva imaju samo navijače
problem nije riješiv preko noć nego kroz dulji niz godina, a problem leži i u poprilično zatucanoj policiji
VflYFySAYA8
Storm, storm, storm, storm on the terraces!
fat drummer
11-05-2010, 08:20
Kalin je forumaški huligan! On huliganizira!
Ah, da.
Blagom propagandom, ja i sick pokušavamo tebe, georgee-a i PJ-a pretvoriti u tetovirane huligane koji razbijaju stadion, tuku malu djecu i siluju starice. :mrgreen:
Barroom Hero
11-05-2010, 11:35
Samo da kažem jednu stvar koja je svima jasna ali je nitko ne doživljava dovoljno ozbiljno:
Da navijači dolaze na utakmice bez namjere nasilnog ponašanja, bili bi sretni sljedeći ljudi: ja, policija, država, mali Isus i njegovi prijatelji.
Ljudi koji ne bi bili sretni: navijači, jer bi im bilo dosadno. Ta, u suštini navijačkog duha je dobro se pomlatit, unosit zabranjena pirotehnička sredstva i tako dalje.
Zamislimo samo situaciju u kojoj navijači dolaze navijati, derat se, pjevat, zapalit baklje ali ne u smjeru terena, policije ili drugih navijača, uživati u sportu za koji tvrde da žive. Ne bi li to bilo krasno?
I sad nakon svega ovoga možemo zaključiti: koga ja zajebavam? Navijači nisu takvi i nikad neće biti. Uvijek će biti nasilni, i uvijek će im biti dovoljan jedan krivi pogled da krene oi oi war on the terrace. Imajući to na umu, doista treba raditi na metodama policijskog suzbijanja nemira (jer je to jedino što možemo kontrolirati), da bude učinkovito i bez pretjerane uporabe sile.
Ali ipak, razmislite malo o prvom dijelu.
fat drummer
11-05-2010, 11:50
sve mi je kod huliganizma super osim ćelavosti, tetoviranja, pjevanja, skidanja majice, stajanja u redu da bih ušao na stadion sa topovskim udarom u čmaru prema tvrdnjama I.Z. Čička, silovanja starica, rimovanih transparenata, nadimaka poput Kifla, Kizo ili Denfa, činjenice da moram putovati u Vinkovce na gostovanje, a nemam ni spitku, a svi mladi huligani to imaju, osim sicka koji je lacoste huligan.
sumirajmo, sviđa mi se mlaćanje djece....
Zamislimo samo situaciju u kojoj navijači dolaze navijati, derat se, pjevat, zapalit baklje ali ne u smjeru terena, policije ili drugih navijača, uživati u sportu za koji tvrde da žive. Ne bi li to bilo krasno?
Nebi.
O cemu bi onda pisali novinari?
O krizi, tisućama ljudima bez posla, poskupljenju hrane, struje itd!?
I sad nakon svega ovoga možemo zaključiti: koga ja zajebavam? Navijači nisu takvi i nikad neće biti. Uvijek će biti nasilni, i uvijek će im biti dovoljan jedan krivi pogled da krene oi oi war on the terrace. Imajući to na umu, doista treba raditi na metodama policijskog suzbijanja nemira (jer je to jedino što možemo kontrolirati), da bude učinkovito i bez pretjerane uporabe sile.
Primjetio bih da ti zločesti navijaći prestavljaju trn u oku pretežno onima koji na utakmicu nikad ne dođu niti utakmice prate. Oni koji gotovo nikada ne pogledaju utakmicu se najviše zgražaju nad bacanjem baklje u teren i 3 minute prekida utakmice. Oni koji nemaju doslovno nikakvu namjeru doći na utakmicu jako brinu o tome hoće li jedan navijać drugome iskopati oko. Oni koji su zadnji put u blizini stadiona bili kada su u sklopu izleta osnovne škole posjetili ZOO se najviše boje zalaziti u istočne dijelove Zagreba jer se tamo ipak nalaze ti zločesti navijaći.
Pa se pitam, koga ja zajebavam?
Nikoga nije briga tko kome vadi crijeva na utakmicama, tko baca baklju nogometašu u glavu ili tko pijan istrčava na teren. Nikoga nije briga niti tko je razbio tramvaj, tko je strgao koš za smeće, tko je razbio prozor kafića u Maksimirskoj. Ma joj, nikoga nije briga niti tko je kriv za tisuće nezaposlenih, tko je kriv za loš rad policije i sudova, tko je opljačkao lokalnu banku i zašto itd.
Ali, svi bi o tome mogli diskutirati tjednima nakon što mediji takve teme odluče baciti lavovima, iliti masi. Pa se opet pitam, koga pobogu ja zajebavam?
sve mi je kod huliganizma super osim ćelavosti, tetoviranja, pjevanja, skidanja majice, stajanja u redu da bih ušao na stadion sa topovskim udarom u čmaru prema tvrdnjama I.Z. Čička, silovanja starica, rimovanih transparenata, nadimaka poput Kifla, Kizo ili Denfa, činjenice da moram putovati u Vinkovce na gostovanje, a nemam ni spitku, a svi mladi huligani to imaju, osim sicka koji je lacoste huligan.
sumirajmo, sviđa mi se mlaćanje djece....
Ali ti imaš nadimak poput Kifla, Kizo ili Denfa.
Barroom Hero
11-05-2010, 13:42
Ne razumijem uopće što si htio reći, primjetio sam nekakav sarkazam i semantičke zaplete, ali mi je poanta izmakla. Navijači rade nerede kako bi skrenuli fokus s bitnih problema u državi? Ili ih na to potiče policija? I jedno i drugo mi je jednako smiješno, pogotovo s priloženim nadzornim snimkama.
Istina je da ne idem na utakmice, ni u Dubravu. A rekao sam da paljenje baklji uopće nije problem, ali zaustavljanje utakmice radi bacanja baklja po terenu je nepotrebno. Zašto je to tebi normalno? Baš zato što si za razliku od mene subjektivan i naviknut na takve stvari pa misliš da drukčije ne može biti. Ja promatram situaciju izvana, i mogu ti reći da nema potrebe za ometanjem nogometne utakmice pirotehnikom na terenu. Također me brine što policija beskompromisno mlati sve oko sebe dok ih se naljuti, nisam to negirao.
Kao što sam ti već u razgovoru jednom rekao: mene ne brine nasilje boysa jer nikad nisam imao problema s njima, valjda me nemaju potrebe gnjaviti kad nemam ni dredove, nit sam komunist, nit mrzim Dinamo. Samo kažem, ajmo se malo odmaknuti i pogledati širu sliku, bilo kakvo nasilje koje se konstantno ponavlja nije opravdano.
Ovaj dio u kojemu nabrajaš razne stvari nisam shvatio. Mene brine i pljačka banki i to. Tim više što "Pljačka Banki" zvuči kao ime tibetanskog svećenika.
Minokeros
11-05-2010, 13:59
evo skupljaju se novci za odvjetnika onog lika koji je optužen da je izbio oko policajcu,molim vas kanite se prepirki i odite u udrugu bbb.-a udijeliti koju kunu,pogotovo ovaj lakosta sick huligan :D
fat drummer
11-05-2010, 14:07
totalno imam i zato sam navijač! ljubav se mjeri u kilometrima i nadimcima!
dosta dugo sam bio uvjeren da se radi o nekom debelom ludaku koji okolo lema ljude sa bejzbol palicom :rotfl:
fat drummer
11-05-2010, 17:17
e kalin, koji je tvoj huliganski nadimak?
Ne razumijem uopće što si htio reći, primjetio sam nekakav sarkazam i semantičke zaplete, ali mi je poanta izmakla. Navijači rade nerede kako bi skrenuli fokus s bitnih problema u državi? Ili ih na to potiče policija? I jedno i drugo mi je jednako smiješno, pogotovo s priloženim nadzornim snimkama.
Istina je da ne idem na utakmice, ni u Dubravu. A rekao sam da paljenje baklji uopće nije problem, ali zaustavljanje utakmice radi bacanja baklja po terenu je nepotrebno. Zašto je to tebi normalno? Baš zato što si za razliku od mene subjektivan i naviknut na takve stvari pa misliš da drukčije ne može biti. Ja promatram situaciju izvana, i mogu ti reći da nema potrebe za ometanjem nogometne utakmice pirotehnikom na terenu. Također me brine što policija beskompromisno mlati sve oko sebe dok ih se naljuti, nisam to negirao.
Kao što sam ti već u razgovoru jednom rekao: mene ne brine nasilje boysa jer nikad nisam imao problema s njima, valjda me nemaju potrebe gnjaviti kad nemam ni dredove, nit sam komunist, nit mrzim Dinamo. Samo kažem, ajmo se malo odmaknuti i pogledati širu sliku, bilo kakvo nasilje koje se konstantno ponavlja nije opravdano.
Ovaj dio u kojemu nabrajaš razne stvari nisam shvatio. Mene brine i pljačka banki i to. Tim više što "Pljačka Banki" zvuči kao ime tibetanskog svećenika.
Pojasnit ću ti svoj post, pošto shvatio nisi, ukratko i zdravo seljački.
Boli tebe penis tko radi nerede na utakmicama, tko pljačka banke i tko uništava državu.
Nemoj meni, molim te, govoriti da razbijaš glavu nad korupcijom i kriminalom te zločestim huliganima na utakmicama jer jednostavno lažeš kao i cijela masa koja se izdaje za populaciju RH. Nikoga nije briga niti za huligane, niti za lopove, niti za političare koji uspijevaju uništiti apsolutno sve što dotaknu, poput perverzne verzije kralje Mide, sve dok o tome ne progovore mediji, odnosno dok mediji ne naprave od takvih tema hit koji će se provlačiti danima i tjednima kroz internet portale, tv vijesti, različite Večernjake, Jutarnje listove itd.
Nisam ja subjektivan nego mi je smiješan lažni moral mase koja se svaki put aktivira i u šoku zahtjeva velike sankcije nad huliganima/lopovima/pedofilima/korumpiranim političarima tek u onom trenutku kada o takvim društvenim problemima progovore mediji, koji s druge strane takve stvari iskorištavaju isključivo u interesu vlastite dobiti.
Pa, druže, koga vi točno glumite? 50% populacije koja je nakon nereda 1.5. glasnice trgala u opravdavanju policijske agresije i pozivanju na policijsku represiju se svaku subotu blago utopi u alkoholu i maltretira uokolo prolaznike. Uostalom, to činiš i ti.
Moraliziranje i sagledavanje navijaćkih subkultura kao populacije koja zalazi na kulturna događanja poput izvođenja Carl Orffa od strane zagrebačke filharmonije je jednostavno idiotizam i blaga zaostalost za vremenom.
e kalin, koji je tvoj huliganski nadimak?
Ja sam umjetnik, ne huligan!
Barroom Hero
12-05-2010, 00:21
E pa u krivu si. Zanima me što se događa u mom okruženju, i iako me to rijetko direktno pogađa u smislu da bitnije utječe na moj život, imam mišljenje o tome. Činjenica da saznam za stvari koje se događaju izvan mog vidokruga preko medija jedino opravdava izum televizije i novina :lol: Mislim, tome i služi, kada te stvari ne bih preko medija doznao, ne bi se njima zamarao jer ne bih ni znao za njih. A sad koliko mediji manipuliraju mišljenjem je druga tema u koju mi se ne upušta, bitno je da ipak neke činjenične događaje doznajem.
Ti dakle hoćeš reći da je licemjerno govoriti "ne opravdavam nasilje, pljačku, silovanje, ubojstva i ostale gadosti" kad te se to direktno ne tiče? Lažan moral mase? Možda, ali ja imam koliko toliko formiran sud o vrijednostima, i neke stvari mi se čine nedopustivima. Imaš pravo, jebe mi se za navijače. Jebe mi se za nerede na stadionima, ionako ne dolazim na tribine. No svejedno smatram da nema potrebe za neutemeljenim obračunima s policijom. Ni primjerice pljačkom kladionica. Ako misliš da je to licemjerno, stvarno me ne smeta.
http://www.tportal.hr/sport/TcomPrvaHNL/67915/Tko-sprema-revans-policija-ili-BBB.html
Sve više mi se čini da neće bit mirno slijedeće sezone iako se nadam da je ovaj grafit napisala neka budala koja nema veze s murjacima.
E pa u krivu si. Zanima me što se događa u mom okruženju, i iako me to rijetko direktno pogađa u smislu da bitnije utječe na moj život, imam mišljenje o tome. Činjenica da saznam za stvari koje se događaju izvan mog vidokruga preko medija jedino opravdava izum televizije i novina :lol: Mislim, tome i služi, kada te stvari ne bih preko medija doznao, ne bi se njima zamarao jer ne bih ni znao za njih. A sad koliko mediji manipuliraju mišljenjem je druga tema u koju mi se ne upušta, bitno je da ipak neke činjenične događaje doznajem.
Ti dakle hoćeš reći da je licemjerno govoriti "ne opravdavam nasilje, pljačku, silovanje, ubojstva i ostale gadosti" kad te se to direktno ne tiče? Lažan moral mase? Možda, ali ja imam koliko toliko formiran sud o vrijednostima, i neke stvari mi se čine nedopustivima. Imaš pravo, jebe mi se za navijače. Jebe mi se za nerede na stadionima, ionako ne dolazim na tribine. No svejedno smatram da nema potrebe za neutemeljenim obračunima s policijom. Ni primjerice pljačkom kladionica. Ako misliš da je to licemjerno, stvarno me ne smeta.
Fulao si celi fuzbal.
Da su neredi 1.5. u medijima zauzeli 3 minute vremena, mi nebismo uopće o njima raspravljali. Nikoga nebi bilo briga niti bi pričali o tome "kako više ne možeš niti na utakmicu otiči bez da pokupiš bocu u glavu".
Kada bi pljačka banke u x ulici u medijima zauzela 3 minute vremena, mi se nebismo tom pljačkom zamarali niti bismo pričali "kako se danas bojimo izači na ulicu jer nas uvijek mogu orobiti".
Kada bi uništavanje različitih firmi i pogona u medijima zauzelo 3 minute vremena, doslovno nikoga nebi bilo briga niti bi svi pričali "kako sve odlazi kvragu".
Da, osobno bi smatrali da je loše kada se huligani tuku po utakmicama, da je loše kada probisvjeti pljačkaju banke i ubijaju zaštitare i da nikako nije dobro kada pojedinci daju otkaz tisućama ljudi te novac stave u džep, no nitko nebi nad tim temama lovio glavu.
Lažan moral stupa kada svi oko toga lome glavu, u onom trenutku kada su te teme broj 1 u medijima. Lažan je moral kada se u jednom trenutku jave sve kumice s placa i tipovi poput tebe koji jadni ne mogu otiči na utakmicu, a na istoj nikad nisu bili.
Lažan je moral kada čovjek razmišlja u dućanu dali bi ukrao kruh, a zatim se šokira nad pljačkom kladionice, u onom trenutku kada o tome čita u 24 sata.
To je lažan moral.
Ne, nije lijepo kada se navijaći tuku s policijom. No isto tako nije lijepo niti kada policija udara navijaće niti kada policija montira snimke koje vam je pustila neki dan. Naime, na snimci sa istoka se ne vidi sve što se u tom trenutku tamo dešavalo. Cijela snimka je u medijima cirkulirala 1 sat.
Žalosno je kada ljudi nastupaju dogmatski, poput tebe. Jasno je kada tako pristupa bakica od 75 godina koja bi "najrađe sve te huligane vješala", no nije mi jasno kada tako pristupa osoba ipak malo mlađa od te bakice koja uz to studira na fakultetu koji bi te ipak trebao naučiti da ništa nije crno-bijelo.
Iskreno, briga je mene za idiote koji po utakmicama trgaju stadion pa zatim na dar dobiju palicom po glavi. No, s druge strane, iritiraju me mužjaci koji nakon toga vode poput popova prodike o huliganizmu i potrebi za represijom.
Barroom Hero
13-05-2010, 14:37
Pa ti uopće ne čitaš kaj ja pišem jer si zauzeo prestrastven obrambeni stav. Nije lijepo kada navijači napadaju policiju i ujedno je nedopustiv način na koji je policija na to reagirala, to je suština svega što sam govorio a očito se s tome i slažeš. Samo sam još dodao da policijska intervencija n bi ni bila potrebna da navijači nisu ni napali, što opet ne znači da ovaj puta policija to nije isprovocirala. Imaš li na ti nekakav konkretan prigovor ili samo uživaš nazivajući me lažnim moralistom i bakicom?
A ovo s medijima te u početku nisam razumio, ali sad vidim što govorisi potpuno se slažem. Naime, kada bi se huliganizmu davalo minimalno ili nula medijskog prostora, ne samo da bi se ljudi fokusirali na bitnije stvari i ne padalina pod utjecaj manipulativne filtracije i montaže događaja, nego bi i određena skupina imala manju potrebu natjecati se u destruktivnim činovima s drugim skupinama koristeći taj medijski prostor, kako je rekao netko na televiziji ali se trenutno ne sjećam tko. Što tebe dakle u mom stajalištu toliko nervira?
I ja ni u jednom trenutku nisam rekao da me strah ići na utakmice radi huligana, a kamoli pod utjecajem medija. Dapače, siguran sam da mi tamo nitko ne bi stvarao probleme.
Samo da kažem jednu stvar koja je svima jasna ali je nitko ne doživljava dovoljno ozbiljno:
Da navijači dolaze na utakmice bez namjere nasilnog ponašanja, bili bi sretni sljedeći ljudi: ja, policija, država, mali Isus i njegovi prijatelji.
Ljudi koji ne bi bili sretni: navijači, jer bi im bilo dosadno. Ta, u suštini navijačkog duha je dobro se pomlatit, unosit zabranjena pirotehnička sredstva i tako dalje.
Ali ipak, razmislite malo o prvom dijelu.
Nervira me cijeli ovaj post.
Zašto? Zato jer je riječ o obliku prijepisa onoga što bi velik broj forumaša nazvao ideal-tipom index.hr demagogije i moralizacije, prikriven sarkazmom.
Najviše bih volio kada bi svi ljudi živjeli sretno. Ali, hebiga, to nije moguće jer neki od tih ljudi su fašisti/navijaći/članovi HDZ-a/masoni/reptili, a svi mi znamo da su oni već bitkom svojim predodređeni da unište taj naš lijep san o idili.
Imajući to na umu, pitam se zašto nebismo (...).
Znam da si dovoljno racionalan da shvatiš što točno huliganizam predstavlja i kakva je popratna pojava, no isto tako znam da podsvjesno navijaće kao takve ne samo da ne preferiraš nego i blago prezireš. To se može iščitati iz ovog gore navedenog posta.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs522.ash1/30730_1331354168100_1358380643_30927279_3541165_n. jpg
Hajde, da budem malo djetinjast.
Barroom Hero
13-05-2010, 19:46
A dobro, sad kad pogledam post izgleda indexovski. Ma ne prezirem navijače. Pukne mi film kad vidim onog lika koji je lupio zaštitara u zatiljak i pobjego pa onda pričam o njemu sličnima kao navijačima generalno. Živcira me dok se pretjeruje pa ljudi završavaju s teškim ozljedama na obje strane, i to je to. Boli me kurac dok razvale Temišvar.
fat drummer
21-05-2010, 17:03
Iako svojim djelovanjem Udruga navijača Dinama ni na koji način ne želi utjecati na rad kluba i uprave, ni pod kojim uvjetima ne možemo prihvatiti činjenicu da osoba koja je nekad bila legenda kluba i maskota Dinama, a nedavno se za šaku dolara prodala državi koja je bila jedan od agresora na našu domovinu, u bilo kojem kontekstu spominje kao mogući trener kluba, koji je oduvijek bio hrvatska svetinja. U znak pijeteta prema poginulim navijačima u Domovinskom ratu to nikada nećemo prihvatiti.
a jadni... daju retardiranima da pišu službena priopćenja
malimrav85
21-05-2010, 17:53
A Mamić je rekao da su ovi kaj su radili sranja na stadionu srbi i da žele veliku srbiju...
valjda radi prezimena ili kaj?
ah, sotona...
Barroom Hero
21-05-2010, 18:39
Kaj nije to preventivno rekao za hipotetskog Sotonu u hrvatskom Saboru? :D koji rade protiv njega i Dinama. Da zapravo kuju urotu za stvaranje Velike Srbije
brooklyn
21-05-2010, 19:20
a jadni... daju retardiranima da pišu službena priopćenja
Koje ovo veze ima s temom?
Savjetujem ti da prestaneš liječit komplekse provocirajući bilo čiju reakciju na forumima i odeš do udruge i objasniš im kako ti misliš da su oni svi retardirani.
Barroom Hero
21-05-2010, 21:41
Ili možda da ti odeš u udrugu, a prepustiš pisanje po forumima nama koji se možemo suzdržati od "e ajde budi faca pa to reci u udruzi" prijetnja svako malo?
fat drummer
21-05-2010, 22:25
Koje ovo veze ima s temom?
Savjetujem ti da prestaneš liječit komplekse provocirajući bilo čiju reakciju na forumima i odeš do udruge i objasniš im kako ti misliš da su oni svi retardirani.
rado ću otići u udrugu i reći im to u facu. često govorim navijačim u facu da su debili, ali ovo je vrhunac debilizma
ako želiš objasnit ću ti pobliže zašto je ovo debilizam i zašto ima veze s temom
brooklyn
24-05-2010, 00:07
@Barroom Hero - Krivo si shvatio, nije mi ni na kraj pameti prijetiti bilo kome preko interneta, pogotovo ne kolegama. Naime ne vidim razloga da se ikome govori da je retardiran, provocirajući tuđu reakciju. :thumbup:
@fat drummer - Mislim da potpuno shvaćam zakaj misliš da je to debilizam jer ja sam sličnog stajališta što se tiće tog specifičnog odlomka, ali i dalje ne vidim koje to veze ima s temom navijački neredi. Želim ti ugodno daljnje blačenje svega što hoda.
i dalje ne vidim koje to veze ima s temom navijački neredi.
Na pkt se topici često koriste analogno umjesto otvaranja novog topica koji će imat 2 posta. Konkreno - sve što ima veze s navijačima će se u principu ovdje postat. Tako se topic "pravna pitanja" prije zvao "pravno pitanje - poluhitno" pa su svi počeli postavljat pitanja tamo. Nadam se da sam ti rasvjetlio dubioze.:mrgreen:
fat drummer
24-05-2010, 00:16
@kalin - samo daj... veselim se raspravi s nekim iz udruge i njeihovoj argumentaciji
@brooklyn - zašto ovo ima veze s temom? da vidimo... ti si me uputio da odem u udrugu navijača reći im da je njihova ideja morbidno glupa. zašto?
bi li mi cijenjeni članovi udruge nešto napravili?
Gdje je moj komentar?
Jesam li ga obrisao kod editiranja ili ga je netko maknuo?
fat drummer
24-05-2010, 07:31
mislim da si ga sam pobrisao...
edit: da jesi, tako piše u admin panelu
http://www.jutarnji.hr/ivan-simonovic--za-maskiranje--opijanje-i-organiziranje-nasilja-na-stadionima-ici-ce-se-u-zatvor/827014/
Maskiranje, ulazak na stadione u alkoholiziranom stanju
Dovraga...moj kostim u obliku literature iz GP2 ce morati pricekati bolje dane:mad2:
A za ovo u alkoholiziranom stanju- vec vidim kako ce Zidak naprasno prekinuti blistavu novinarsku karijeru jer su mu onemoguceni normalni uvjeti rada...
fat drummer
10-06-2010, 22:34
ček, znači li to da ako peder ode na stadion i to ne prijavi nego se pravi da je normalan, da je ušao maskiran na stadion?
pam paaaam paaaaaaaaam
don_mario
10-06-2010, 22:37
A za ovo u alkoholiziranom stanju- vec vidim kako ce Zidak naprasno prekinuti blistavu novinarsku karijeru jer su mu onemoguceni normalni uvjeti rada...
VRIŠTIM!!!! :rotfl::rotfl::rotfl:
nije li ovo gore?
Novim se zakonom uvode četiri nova kaznena djela. Jedno od njih je sudjelovanje u tučnjavi ili napad na gledatelje, no tu su i organiziranje nasilja na sportskim stadionima i uništavanje stvari na stadionu, te nepoštivanje mjera i zabrana.
mislim jebemu, sve je to pokriveno već postojećim kaznenim djelima. samo čekam da za to predlože strože kazne pa će turkovićka i novoselec doživit infarkt.
fat drummer
11-06-2010, 13:20
siguran sam da će postojati i kvalificirani oblici ovih k.d.
ako oni ovedu ova kaznena djela onda stvarno imamo težih problema sa odnosom politike i struke
Meni je ludo ovo "unistavanje stvari na stadionu" :rotfl:
Na Maksimiru su svi sigurni jer se nemre nis vise unistit...::E:
A "vođe nasilja" tj. oni koji organiziraju nasilje na stadionu? Zanimaju me kriteriji za izdvajanje istih...
siguran sam da će postojati i kvalificirani oblici ovih k.d.
ako oni ovedu ova kaznena djela onda stvarno imamo težih problema sa odnosom politike i struke
pa pričo sam vam kaj je turkovićka rekla. oni bi htjeli da obična teška tjelesna ozljeda na stadionu ima veći kazneni okvir od teške tjelesne ozljede kvalificirane smrću.
najtužnije od svega, oni su uvjereni kako rade dobru stvar. pa jebemu mater, baš svako od ovih kaznenih djela već je pokriveno nekim drugim. pa dajte se onda koncentrirajte na provedbu jer ako misle da će takvo rješenje djelovat generalno preventivno, onda su u teškoj zabludi.
nadam se da struka to neće dopustiti, al bojim se da neće imati velikog utjecaja.
jedva čekam vidjet prijedlog tih kaznenih djela.
fat drummer
11-06-2010, 14:03
Meni je ludo ovo "unistavanje stvari na stadionu" :rotfl:
Na Maksimiru su svi sigurni jer se nemre nis vise unistit...::E:
A "vođe nasilja" tj. oni koji organiziraju nasilje na stadionu? Zanimaju me kriteriji za izdvajanje istih...
a gle, vođe nasilja imaju najkvalitetnije lacoste polo majice
malimrav85
11-06-2010, 16:22
pa onda mamića treba prvog u zatvor, zajedno sa bandićem i novoselom
pa oni su čitav stadion uništili
ili u2 travnjak!
Prijedlog novog zakona:
Članak 34.A
Osobi za koju postoje saznanja da se već ranije protupravno ponašala za vrijeme dolaska, održavanja ili odlaska s nekog športskog natjecanja prekršajni sud na prijedlog policijske uprave nadležne za mjesto održavanja športskog natjecanja ili policijske uprave nadležne za područje na kome se nalazi prebivalište takve osobe može izreći zabranu prisustvovanja određenom športskom natjecanju ili zabranu prisustvovanja športskim natjecanjima za vrijeme koje ne može biti kraće od šest mjeseci niti duže od godinu dana.
OBRAZLOŽENJE POJEDINAČNIH ODREDABA:
-U Zakon se dodaje članak 34.a kojim se daje mogućnost policiji da na temelju prikupljenih saznanja o prijašnjem protupravnom ponašanju pojedinih osoba, predlaže sudu izricanje zabrane prisustvovanja određenom športskom natjecanju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Navedeno se također odnosi i na saznanja o protupravnim ponašanjima u inozemstvu te se na ovaj način obuhvaćaju i ta protupravna ponašanja navijača, bez obzira da li je protiv njih u inozemstvu vođen bilo kakav postupak.Zabrana se izriče na vremenski period od šest mjeseci do jedne godine.
Saznanja postaju najmocnija stvar u borbi protiv huligana...:unsure:
pa dobro, saznanja mogu biti dovoljna i opravdana (ako pod saznanjem smatramo, npr. video snimku - fala bogu da nije potreban postupak da se vidi da si divljak), al u praksi će to dovesti do manipulacija. usrdno se nadam da će sudovi to tumačiti krajnje restriktivno.
Evo, malo da potrošite vrijeme, da se nasmijete itd.
http://www.youtube.com/watch?v=hbekur8d1JY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YQRJtxoum2M&playnext_from=TL&videos=f0C6OKBmTzI&feature=rec-LGOUT-exp_stronger_r2-2r-2-HM
I kultni:
http://www.youtube.com/watch?v=JciH_VAlEmI
konzerva
19-06-2010, 19:09
http://www.jutarnji.hr/video--razulareni-navijaci-lakersa-haracili-po-la-u-/839229/
:D
http://www.vecernji.hr/vijesti/ne-vidi-se-kako-je-policajac-pao-tko-je-bacio-topovski-udar-clanak-163535
Ne vidi se kako je policajac pao i tko je bacio topovski udar
Naprava je eksplodirala kad se odbila od tribine pošto ju je šutnuo jedan od policajaca koji je bio u blizini
Ma jel?
A evo nam i famoznog prijedloga zakona:
http://www.vecernji.hr/vijesti/zakon-navijacima-za-huligane-kazne-deset-godina-zatvora-clanak-164450
Državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić rekao je da je u razdoblju od posljednjih izmjena Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima od 17. travnja prošle godine privedeno 1766 osoba, 74 osobe su lakše tjelesno ozlijeđene, a sedam teže, 30 policijskih službenika lakše je ozlijeđeno, a jedan teže, oštećena su 44 MUP-ova vozila, 52 gradska autobusa, 37 tramvaja i 11 željezničkih vagona. Klub HSS-a je predložio, a HDZ prihvatio da spomenute izmjene zakona idu na drugo čitanje.
- Ovim zakonom mi na neki način guramo policiju da se razračunava s građanima umjesto da suzbijemo huligane. Mislimo da to nije dobar put - ustvrdila je Marijana Petir (HSS). Dodala je da ni jedna članica UEFA-e nema ovako rigorozan zakon kojim se uvodi nulta tolerancija na alkohol. Znači da možete voziti automobil ako imate 0,5 promila alkohola, ali ne možete popiti čašu piva na utakmici dok gledate svoj omiljeni klub, nastavila je.
Šime Lučin (SDP) tvrdi da se zakon ne može više zvati Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima nego Zakon o kažnjavanju nereda i onih koji izazivaju nerede jer se u zakonu ne potencira prevencija. Naglasio je da u izradu zakona treba uključiti prosvjetare, sociologe, psihologe, odnosno ljude "koji se ne bave samo represivnim dijelom sustava".
- Klub HDZ-a podržava represivne mjere nad izgrednicima - kazao je Vedran Rožić. Inače, izmjenama zakona predviđa se da se sudjelovanje u tučnjavi, organiziranje nasilja ili uništavanje stvari ili imovine na sportskim natjecanjima tretira kao kazneno djelo za koje će se moći izreći kazna zatvora. Za organizatore ili vođe grupa takvih kaznenih djela moći će se izreći kazna zatvora od jedne do osam godina, a u slučaju da posljedica tučnjave ili napada bude smrt neke osobe, organizator ili vođa grupe koja to prouzroči kaznit će se kaznom zatvora od tri do deset godina.
- Očito je da su neredi u Maksimiru bili povod za pisanje ovih izmjena i kada sam u medijima vidio da Vlada ponovno predlaže pooštravanje kazni, vjerujte mi da sam očekivao da policija u Zagrebu i Splitu uvede tešku konjicu, tj. kada se igra u Splitu, da u luci bude topovnjača Petar Krešimir IV., a kada se igra u Zagrebu, da od Slovenaca posudimo Pilatuse jer MIG-ovi ne lete pa ćemo Pilatusima održavati red - komentirao je Dragutin Lesar (HL).
http://www.vecernji.hr/vijesti/ranjeni-galic-policajac-je-pucao-bez-upozorenja-clanak-164968
konzerva
20-07-2010, 13:04
uzalud postaš to kaline, više nikog ne zanima šta policija puca u ljude koji im se ne svide.
sad je aktualno kak su jadnog kregara priveli! škandalozno
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2010/08/08/0100006.html?pos=n0
a.d.a.c. :mrgreen:
a.d.a.c. :mrgreen:
Na stranu sa nelosim smislom za crni humor, volio bi znati koja je budala ovo okacila bas sad...
don_mario
08-08-2010, 18:27
Na stranu sa nelosim smislom za crni humor, volio bi znati koja je budala ovo okacila bas sad...
sad će EPH još bolje pljuvati po BBB i Dinamu....
fat drummer
08-08-2010, 19:42
Ispod navedene rečenice, na transparentu stoji kratica ABAC - All cops are bastards, odnosno u prijevodu Svi policajci su kopilad.
ABAC....
ADAC....
zašto ti policajci pizde uopće?
hahah, sad piše abac :rotfl:
ah net.hr
Darkbuster
08-08-2010, 20:32
Polako, treca sreca, nemaju svi vss
porno_stuntman
09-08-2010, 11:44
A rugali se Jadrankinom: dej after yesterdej :rotfl:
hahah, sad piše abac :rotfl:
ah net.hr
all bastards are cops. ::E:
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs343.snc4/41405_637519430_7633_n.jpg