PDA

View Full Version : Profesori na Pravokutniku?

Amadeus
04-06-2010, 17:53
Mislite li da naši profesori posjećuju Pravokutnik te da čitaju komentare studenata?

alisa
04-06-2010, 17:58
o da, citaju ;)

keeva
04-06-2010, 18:52
ozren je sam rekao "šta vi mislite da mi ne čitamo taj vaš pravokutnik? pa od kud mislite da saznajemo koja pitanja da vam ne postavljamo na testu" al u praksi nije to baš tako kod njih..
za povijest znam da se prošle godine mogla puno lakše proći, a onda je navodno zrinka otkrila pkt skripte... :( navodno.
al da, čitaju, bez brige budi. osim vjeke možda, on baš ne vjeruje u tehnologiju :lol:

Must
04-06-2010, 18:57
reci jošku bok!

galatea
04-06-2010, 19:11
profesor petrak se stalno pokušava ulogirati i glumi studenta :mrgreen:
a ja sam donedavno bila uvjerena (tj.dok nisam saznala tko je to zapravo) da je jedan pkt user neki profesor...

TILA
04-06-2010, 19:49
profesor petrak se stalno pokušava ulogirati i glumi studenta :mrgreen:

Pokušava ili uspijeva?:lol:

galatea
04-06-2010, 19:52
Pokušava ili uspijeva?:lol:

to ne bih znala...samo znam da se hvalio da se ulogirao
pitaj admine :mrgreen:

TILA
04-06-2010, 20:49
Ne vidim razlog zašto se ne bi i on mogao kreirati profil na forumu.I on je čovjek od krvi i mesa sa srednjim ili dobrim(to ne znam) snalaženjem po internetu:wink:

galatea
04-06-2010, 20:58
Ne vidim razlog zašto se ne bi i on mogao kreirati profil na forumu.I on je čovjek od krvi i mesa sa srednjim ili dobrim(to ne znam) snalaženjem po internetu:wink:

:rotfl:
dobro, ne ulazim u to jel bi trebao kreirati ili ne (iako je ovo forum studenata)
ali ne treba se onda predstavljati kao student

dorro
04-06-2010, 21:55
To je valjda najpopularniji forumaš kad svi samo za njega pitaju :mrgreen:
Čovjek je bio pred par godina aktivan na nekim ozbiljnijim raspravama, onda smo mu vjerojatno dosadili... ja ne pamtim kad je zadnji put bila neka veća aktivnost ili dugotrajnija raspava na nekom topicu

dobro, ne ulazim u to jel bi trebao kreirati ili ne (iako je ovo forum studenata)
ali ne treba se onda predstavljati kao student a predstavljao se kao student? hm... ne bih baš rekla da sudionici tih rasprava nisu znali s kim raspravljaju ::E:

On topic: Uvijek završimo na istome - skripte, skripte...:roll:
Što se tiče fakultetskih Parsifala i njihove potraga za svetim gralom (u obliku skripte, fkors) tu se ljudi generalno dijela na dvije grupe:
oni kojima je bitno da znate dok odgovarate na ispitu i oni kojima je bitno iz čega ste učili.
Po tom pitanju, stanje na faksu se nije promijenilo još od vremena kad se osnivao Pkt (samo se tada moralo gnjaviti s hvatanjem ljudi po hodnicima i kopiranjem, nije bilo sve dostupno u 2 klika).

Ona ide pobliže objašnjavanje tog grananja - ne treba biti vrhunski psiholog i nije teško zaključiti da svi koji manijakalno inzistiraju na svojoj knjizi mantrajući 'ovo je službena literatura i nemaj drugu uz nju' predaju neki minoran ispit gdje se ta ista literatura u pravilu promijeni svako malo a većina ionako ne doživljava taj predmet kao nešto krucijalno bitno pri svojem obrazovanju.

Evo kontraprimjera - najstrožem i najzahtijevnijem ispitivaču na GP-u je potpuno svejedno dal ste znanje stekli po knjizi, zakonu, predavanjima ili u šupi kod dede koji je penzionirani pravnik pa priča o vremenu kad je bio mlad.
Slično je s starijom gardom ispitivača većine pozitivnopravnih predmeta. Ili znaš što te pita ili ne znaš i ajde bok...

A ova spomenuta praksa skidanja skripti i namjernog ispitivanja nebitnih podataka koji nisu tamo navedeni je licemjerna, otužna i jadna.
Da se još netko potrudi preformulirati pitanja u smislu nekog povezivanja gradiva, ajde, potrudili su se ukazati na važnost cjelovitog teksta.
Ali igranje potapanja brodova (jel se tako zvalo ono u osnovnjaku? :D) se samo može prokomentirati uz sućutan pogled i tužan uzdah. Get a life, zaboga...

/*zamišlja Gargamela dok trlja ruke mrmljajući: "Vidi vidi, netko nije naveo točan datum šesnaeste pobune XX protiv YY/konvencije o pravu duhova/smrti srednjovjekovno autora, hohohohoooo, sad ćemo mi to ispitivati" :rotfl: :rotfl: :rotfl: */

Nemam pojma tko je taj vaš Ozren, al ću zaključiti da predaje neki predmet "opće kulture" na prvoj ili eventualno drugoj.

Što se općenito čitanja Pkt sadržaja tiče, nije toliko rasprostranjeno koliko bi mi htjeli dati značaja... :mrgreen:
Od redovitih, radi se o mahom mlađoj populaciji asitenata koji su do pred neko vrijeme i sami bili studenti. Stariji kojima je dopizdilo stalno iznova slušati iste odgovore na ista pitanja nemaju problema s činjenicom da su pitanja i materijali na netu, onako ih boli briga šta ljudi o njim misle, bace pogled možda jednom mjesečno da se nasmiju studentskim komentarima instituta i to je to.

Ponavljam, govorim generalno...nemojte me sad hvatat za riječ i davati suprotne primjere :mrgreen:

galatea
04-06-2010, 22:00
Nemam pojma tko je taj vaš Ozren, al ću zaključiti da predaje neki predmet "opće kulture" na prvoj ili eventualno drugoj.

asistent iz političke :mrgreen:

Madlen
04-06-2010, 22:57
Naravno da ih ima.
Joško :rotfl: (iako me ne bi čudilo da samo škica, a ne posta), tu bih čak dodala i Zrinku
Kregar (Ksenija je ponosno izjavila da ju je Kregar obavijestio da se na pkt-u piše da je kod nje moguće varati :rotfl:)
Karlović :lol:
Ozren :rotfl:
pretpostavljam asistenti s nacije...:lol:
and it goes on and on...

malimrav85
04-06-2010, 23:06
Na ovo pitanje postoji samo jedan odgovor.
Pogledajte zadnjih 10-ak postova na topicu MPP-seminar.

galatea
04-06-2010, 23:12

hahahah
eto, to je najbolji dokaz
ma svi oni čitaju pkt...bar onaj dio ocjeni profesora jer ih zanimaju naši dojmovi...čak je i čepulo priznao da je to prije radio, a sad ga kao više to ne zanima
joško je čak rekao da čita i komentare za savića jer su si oni dobri pa mu sve prenosi

Darkbuster
04-06-2010, 23:21
Da, prenosi, kao da on nema internet. Vise manje svi profesori koji znaju upalit komp ovo citaju s vremena na vrijeme pa imajte to na umu.

axl
04-06-2010, 23:22
Vise manje svi profesori koji znaju upalit komp ovo citaju s vremena na vrijeme pa imajte to na umu.
Pogotovo kad se registrirate. :lol::rotfl:

tapir_u_magli
05-06-2010, 00:42
ali u tome je i čar što čitaju forum, zar ne?

srecom, studenti su zapravo protiv nekog ozbiljnijeg zatvaranja foruma jer bi to bio prevelik intelektualni napor taj malčice duži postupak registracije. al jebiga, i svi benefiti koji uz to idu npr. tajne skripte, zbirke pitanja i sl... :iviv:

dorro
05-06-2010, 02:25
asistent iz političke :mrgreen: okej, sad mi je sve jasno... no momak je još solidan s obzirom tko mu je bio mentor i koliko je taj proganjao (i to bukvalno) ljude po forumu... no, taj dio ćemo preskočiti po pravilu 'o pokojnima sve najbolje'

to ti ništa ne dokazuje, na svakoj katedri imaš nekoliko nadobudnih demosa i još nadobudnijih asistenata. vjeruj mi ;) neki od njih vam pod nickovima svakodnevno pomažu na topicima Ispita, samo se ne busaju u prsa ovako očito :mrgreen:

No dobro, ajmo s druge strane.
Sad nakon što ste poimenično tu nabrojali (Ozren, Joško) osobe za koje pojma nemam, imam samo jedno pitanje.

Od sve te silneeeeeee ekipe koja čita Pkt, jel ima netko stariji od 35? :rotfl:

Cherry Darling
05-06-2010, 09:21
...josko cita pkt? ma dajte :djss:

panda
05-06-2010, 11:57
Kregar (Ksenija je ponosno izjavila da ju je Kregar obavijestio da se na pkt-u piše da je kod nje moguće varati :rotfl:)

Joj, to je ona Ksenijina izjava: Ja sam na Pravokutniku bila samo dva puta...
Da. Ziher.
Tko ode dvaput? Odes il jednom i nikad vise ili ides stalno. :mrgreen:

fat drummer
05-06-2010, 13:24
Profesori da čitaju pkt? Ma neeeeeeee, to bi bilo kao da su recimo saveznici 1943 imali špijune u Berlinu. Anmgliiihhhhhhh..... Bejsikli da, profesori čitaju što pišete o njima i onda to bilježe u male tekice egoizma i hajfajvaju se na fakultetskim vijećima. A svaki puta kada netko slavodobitno otkrije kako x na ispituje dio gradiva očekujte osam padova idući rok baš na tom pitanju.
Odista, dobro da je pkt općenacionalno javno dobro i da nije nimalo zaključan.

ars boni
05-06-2010, 16:47
Ma ne čitaju, naravno da ne čitaju. Situacija s biranjem profesora kod tajnice na financijama nema nikakve veze s tim što je ekipa masno pisala po pkt-u "je, odi si birati, teta tajnica je odlična, ma ja sam birao bez beda, moj frend dobio arbutinu, ja dobila terezu" itd., pa je žena od četvrtog mjeseca počela jednostavno slijegati ramenima i pričati "nema biranja više, žao mi je". A dotad joj nikakav problem nije bio izaći u susret studentima.
Isto kao što ekipa na gp1 neće biti kriva kad se promijeni rotacija.

TILA
05-06-2010, 17:09
Kužim kaj veliš ali ima pitanja koja čovjek želi postaviti da si olakša polaganje ispita a ne može baš sad svakoj osobi koji bi MOŽDA znala odgovor slati PM.Ali da,neke stvari bi se trebala zadržati na privatnim chatovima i sl.

fat drummer
05-06-2010, 18:04
realno gledano, profesorima je bilo teže prije pkt-a nego sada. jer studenti se dijele u tri grupe

1. oni koji u momentu slavodobitnog sladostrašća napišu - e tooooo, skužio sam kako položiti gp i gpp u dva tjedna, ekipa slušajte samo trebate...
2. grupa koja ga posluša i slijepo slijedi njegove naputke ili se slijepo drži skripte ili očekuje kako STVARNO nije potrebano naučiti taj dio gradiva
3. grupa koja nije čitala savjete s pkt-a i prošla je ispit neovisno o savjetima ili ga je pala zbog ove druge grupe

malo je konfuzno, ali strpite se. recimo kolegij x sa profesorom y stvarno rijetko pita, ali rijetko pita dio gradiva. jer eto, nije toliko nice and shiny. postoji prešutni dogovor da je stvarno jebeno čudo da te to pita, ono, jednom u sto godina. i nato uletava neki moron i piše kako netreba NIKADA učiti dio z, dođe još pet kretena koji pitaju jel to ziher i naravno idući rok ovaj drila po z dijelu kao da nema sutra

realno, tko god pita - a jel treba učiti ovo je debil. naravno da treba. u literaturi je.

kp? ma samo onih pet glavnih glava i to ti je to. kad odjednom neka tamo kaznena djela protiv podmorskih kablova, zagađivanje bukom, seks u neparan utorak nakon punog mjeseca. zašto? jer se našao debil koji je otkrio toplu vodu i još pet debila koji su sve sretni pitali deset puta svaki jel istina da u pravilu pitaju samo pet glavnih glava u kaznenom.

inače, postoji cijela grupa ljudi koja nakon što položi ispit i otkrije neku caku šuti i kaže samo frendovima caku pa nakon što oni prođu ta se caka ili razglasi ili zaboravi. jer je forum prepun debila, a vode ga debili

Darkbuster
05-06-2010, 19:26
Dajte uvedite taj registracijski proces i bok.

keeva
05-06-2010, 19:26
ok, znam da su već bile rasprave o ovome, al zašto jednostavno ne zatvorite malo pkt. dobro, ljudi će cvilit, al sooner or later će skužit da je tako bolje... :unsure:

TILA
05-06-2010, 20:11
ok, znam da su već bile rasprave o ovome, al zašto jednostavno ne zatvorite malo pkt. dobro, ljudi će cvilit, al sooner or later će skužit da je tako bolje... :unsure:

I cant feel my legs:stretcher:

Ne treba zatvorit pkt nego ljudi trebaju biti malo pametniji u nekim stvarima.Pkt će pomoć samo onim ljudima koji uče,a oni koji ne ni sam isus/bog/mojsije/buda/karma im neće pomoći.

Barroom Hero
12-06-2010, 17:26
Bok Joško!

Zanimljivo ime
18-06-2010, 18:04
E fakat mislim da je ovo već izmaklo kontroli. Pa ljudi, profesori doslvno uzimaju skripte sa pravokutnika i daju pitanja koja nisu u njima.

Ovako štetimo samo sebi, i mislim da bi trebali imati te šifre, pa cak i da pišemo pod vlastitim imenom, nego ovako..

Sry ovo je samo moje mišljenje, ne morate napadati ak se ne slažete

Darkbuster
18-06-2010, 18:26
Da, skuzili su ljudi za neke da su poceli na zadnjim rokovima i postavljati pitanja koja se uopce ne nalaze medu "njihovima" na prvim stranicama i sl. a izbjegavati uobicajna..

Breeder
18-06-2010, 18:47
da li bi profesori bili toliko ljubazni pa nam ovdje odgovorili koji je tocno razlog da se to radi? jer tako mozemo u nedogled...mislim da bi bilo najbolje da nas se pita sve sto nam uopce nije bitno za buducu profesiju, a ovo ostalo neka se ni ne dira, ionako je u skriptama/pitanjima :lol:

Kalin
18-06-2010, 20:30
Pozdrav, profesori!
Vaš sam veliki fan!

Zanimljivo ime
19-06-2010, 03:06
Ma ne, stvarno, ovako više sebi škodimo nego pomažemo.
Ako već ne možemo pisati pod šifrom, onda nek se ukine forum, a ne da profesori čitaju komentare o tome kako je njihov predmet ful lagan i da se može položit prek skriptice od par stranica, pa ona oni postrože kriterije do najviše moguće grancie i tako padnu ljudi koji učili :roll:

Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, ne morate me napadat ako se ne slažete, ali ako već sebi škodimo, onda bi bar morali malo razmilit o tome (ili o šiframa ili da se ukine)

TILA
19-06-2010, 08:04
Postoji alternativa-da se uči iz knjige.Iako znam da ima predmeta,pogtovo na 4. godini gdje je to nemoguće.

don_corleone
19-06-2010, 08:26
Ma ne, stvarno, ovako više sebi škodimo nego pomažemo.
Ako već ne možemo pisati pod šifrom, onda nek se ukine forum, a ne da profesori čitaju komentare o tome kako je njihov predmet ful lagan i da se može položit prek skriptice od par stranica, pa ona oni postrože kriterije do najviše moguće grancie i tako padnu ljudi koji učili :roll:

Ponavljam, ovo je samo moje mišljenje, ne morate me napadat ako se ne slažete, ali ako već sebi škodimo, onda bi bar morali malo razmilit o tome (ili o šiframa ili da se ukine)

Mislim da je bila neka anketa u kojoj se većina izjasnila da ne želi šifre pa je uredništvo PKTa odlučilo da to poštuje.

alisa
19-06-2010, 08:49
pa to je nebitno, ja sam mislila da PJ ionako radi samo po svom ::E:

a i anonimna anketa mi je nekako bzvz kad se radi o takvim stvarima jer moze doci milijun ljudi koji su registrirani samo zato da bi skidali dokumente, a na forumu niti pisu niti citaju pa bi im ta malo duza procedura bila gnjavaza i onda odluce glasovati, naravno protiv promjena. demokracija nije nuzno najbolji nacin rjesavanja odredjenih pitanja, cesto ljudi ne znaju sta je najbolje za njih.

nema smisla da profesori svaki dan citaju kako im je predmet lagan, kako se nesto moze proci ako dodjes u majici s dekolteom ili tome slicno. forum i skriptarnicu treba zakljucati i to je to.

smart girl
19-06-2010, 09:35
kako se nesto moze proci ako dodjes u majici s dekolteom ili tome slicno.

Prvi put čujem za to :rotfl:. Pa zar toga na našem ozbiljnom faxu ima :mrgreen:

keeva
19-06-2010, 09:40
Postoji alternativa-da se uči iz knjige.Iako znam da ima predmeta,pogtovo na 4. godini gdje je to nemoguće.

pa ni to ti baš nije rješenje, čak ni za političku, jer ti onda profesori ispituju i neke stvari koje su rekli samo na predavanjima/seminaru kojih definitivno nema ni u knjizi. kad pogledaš, ispada da moraš znati samo stvari koje su potpuno nebitne i spomenute u fusnotinoj fusnoti

al nekako mislim da niš od ikakvog zaključavanja, iako je demokracija što se one ankete tiče skroz gej.

alisa
19-06-2010, 09:41
haha pa evo da budem dosljedna necu javno pisati ::E:
ali dobijes na pm :lol:

Kalin
19-06-2010, 10:26
Previše diskusije oko gluposti.
Ukoliko su profesori/asistenti jednostavno iskompleksirani, možemo maknuti sve skripte/pitanja/prijedloge/komentare, ali ništa se promijeniti neće. Realno, takve osobe će i dalje maltretirati studente. Nažalost, za razliku od drugih fakulteta na kojima postoji par osoba koje se uklapaju u taj profil, na PFZGu ih ima puno više od par i to je nešto sa cime se treba pomiriti te jednostavno nastaviti učiti i žaliti se zbog njih na kavama.
A ukoliko postoji neka prešutna kvota koju je fakultet postavio s obzirom na prolaznost studenata (zbog prevelikog broja pravnika, samoelitizacije itd.), onda također možemo micati sve gore navedeno, no težina ispita se neće smanjiti.
I tako nam preostaju samo tugaljke i uzdanje u sreću i znanje!
Ponajprije sreću.

Darkbuster
19-06-2010, 12:45

Ne govorimo samo o skriptama, nego o pitanjima koja su specificna za odredene profesore i sl. Sto netko pita,sto ne pita itd.

Kalin, ima tu istine,ali recimo postoje iz nekih predmeta neke skripte/pitanja koja kolaju medu studentima i nema ih na internetu i s njima recimo za sada nije bilo problema. Oni ce nas i dalje nastojati maltretirati ako im je to po volji no ipak nisu svemoguci u tome. A sto se tice kvote,ipak te oni nikada ne mogu rusiti ako bas znas. Vise je tu stvar onih situacija kad si na rubu prolaza i pada pa o njihovoj volji ovisi hoce li ti pomoci ili odmoci.

Kalin
19-06-2010, 13:33
Kalin, ima tu istine,ali recimo postoje iz nekih predmeta neke skripte/pitanja koja kolaju medu studentima i nema ih na internetu i s njima recimo za sada nije bilo problema.

Pa jasno, uvijek su postojale skripte koje nisu došle u ruke širim masama niti profesorima/asistentima, ali ne znam kakve veze to ima sa mojim postom.

A sto se tice kvote,ipak te oni nikada ne mogu rusiti ako bas znas. Vise je tu stvar onih situacija kad si na rubu prolaza i pada pa o njihovoj volji ovisi hoce li ti pomoci ili odmoci.

Vjeruj mi, mogu te rušiti i kada znaš.
No, nevažno. Bit mojeg posta jest da se na profesore i asistente ne može djelovati nego se treba prihvatiti situacija ovakva kakva je. Smatram da ništa ne treba na portalu mijenjati jer je portal više nego koristan studentima te je kao takav poželjan. Jedino bih predložio da moderatori malo više vode računa o tome kako se i što se piše o samim katedrama tako da određeni pojedinci nebi imali poticaj maltretirati studente jer je netko na forumu napisao da su ružni ili štogod tomu slično (slikovito, dakako).

Darkbuster
19-06-2010, 13:44
Hocu reci da ako skripte na pravokutniku budu slabije dostupne da su i manje sanse da ce profesori saznati za njih i na temelju toga prilagoditi pismene i usmene ispite. Mozda ne za postojece skripte,ali za buduce..

Ali oni jesu ruzni!!
Ja mislim da bi trebala biti potrebna registracija i neki minimum od 20 postova za pristup pitanjima,nekim informacijama i skriptama, jer nijednom profesoru (dobro,uz koji izuzetak) se nece dati zajebavati sa postanjem na studentskom forumu da bi doznali insajderske studentske price i materijale.

TILA
19-06-2010, 13:58
Ne govorimo samo o skriptama, nego o pitanjima koja su specificna za odredene profesore i sl. Sto netko pita,sto ne pita itd.

Što se tiče pitanja ona su korisna u smislu da kad već gledaš određena pitanja da na njih budeš sprema nsigurno ali opet moraš sve znati.A sa pravokutnikom ili bez njega uvijek će biti profesora koji će ti postavit pitanje za koje zna da nitko ne zna odgovor.

Darkbuster
19-06-2010, 14:12
Naravno da neces uciti samo po tim pitanjima,nisam to ni rekao. Ali se vidjelo na zadnjih par rokova da se vise ne mozes ni orijentirati po njima.
I naravno oni koji ce te zbilja htjeti srusiti to ce i ucinit, ali po meni su najcesci oni granicni slucajevi i tu pomaze da ti nesto znas o tom profesoru i njegovom nacinu ispitivanja na temelju kolektivnog iskustva bez da on zna da ti to znas.

alisa
19-06-2010, 14:21
Smatram da ništa ne treba na portalu mijenjati jer je portal
više nego koristan studentima te je kao takav poželjan.

portal bi ostao jednak, a samim time i jednako koristan, i da se promijeni nacin registracije.
to nije nesto sto ce utjecati na sadrzaj postova studenata.

tapir_u_magli
19-06-2010, 14:21
Eto, mali input od uprave :), tek toliko jer se volim praviti važan...

Promjena će biti. To je sasvim izvjesno, i to prije kraja akademske godine.

Must
19-06-2010, 14:30
trebalo biti kao što je sad na pcekspertu, da tržnicu (ovdje konkretno neke dodatne sadržaje), vide samo korisnici koji imaju određeni broj postova i registrirani su minimalno xy dana

Zanimljivo ime
19-06-2010, 15:18
Eto, mali input od uprave :), tek toliko jer se volim praviti važan...

Promjena će biti. To je sasvim izvjesno, i to prije kraja akademske godine.

:worship: Hocemo detalje

dorro
20-06-2010, 02:17
je. ovako nekako: prvo uprava treba ovlastiti tijelo koje će napraviti stručni elaborat o ovim kompleksnim pitanjima. pa izvršni odbor. pa povjerenstvo za žalbe.

viš' da čovjek zahebava :rotfl:

unknown_heroine
20-06-2010, 12:22
o-ho, upravno u praksi :)

ja uopće ne kužim kak vi to mislite šifrirati forum, ne kužim se u te stvari, ali ne znam kak može itko znati da li se ulogira prof.ili student

kaj se tiče teme, svi mlađi od 40 su na forumu, sto posto. mislim, pa jeste vi primjetili da u zadnje vrijeme npr. iz trgovačkog, društava, rsp-a, upravnog, pomorskog (sad samo 4.) nema neke knjižurine koja bi obuvaćala cjelokupno gradivo (ok, možda pomorsko, al knjigu je napisao splićanin, i trebaju se znat 3,4 članka dodatno). zašto? zato jer svi vise na PRavokutniku, a ovo prilagođavanje propisima EU im dođe kao savršena izlika :D

ovi koji naprave 'zločeste' testove jer su pitanja na PKT su 1. iskompleksirani, 2.glupi, jer netko si isto tako može voditi osobnu arhivu ispita unatrag 2,3,4 godine, pa opet dođe na isto. Normalno da ima onih koji ako izlaze na blef, će učiti samo po tim pitanjima, to je njihovo .'legalno i legitimno pravo':D , na vl.odgovornost

uglavnom se slažem s Kalinom, osim u ovom da se može rušiti i kad se zna, nisam nikad vidjela tako nešto niti čula za tako nešto. kriteriji su visoki i to je sve.

alisa, daj i meni pošalji na PM ovo o dekoltirannim katedrama :D

Kalin
20-06-2010, 13:07
Kada kolegu, nakon 2 i pol godine učenja, 100% riješenog ispita i 4/5 točno odgovorenih pitanja na usmenom "komisija" sruši, onda slobodno mogu reči da te mogu rušiti i kada znaš.

unknown_heroine
20-06-2010, 13:16
Kada kolegu, nakon 2 i pol godine učenja, 100% riješenog ispita i 4/5 točno odgovorenih pitanja na usmenom "komisija" sruši, onda slobodno mogu reči da te mogu rušiti i kada znaš.

pa dobro, to je zločesta komisija koja ga je srušila na osnovi: ''4/5 točno odgovorenih''
opet ga je opravdano srušila (s njihovog suda, koji sami postavljaju), da je sve znao na usmenom, i 5/5 imao, opet bi mu nešto našli, pa bi bilo 9/10 odgovorenih.
poanta mog pasusa je bila dda ako te netko hoće srušit će te srušit i točka

Kalin
20-06-2010, 13:20
Jasno, samo sam htio primjetiti da te doista mogu srušiti i kada znaš za prolaz.
Dakako, ukoliko oni sami to žele.

Brain32
20-06-2010, 13:33
Da, skuzili su ljudi za neke da su poceli na zadnjim rokovima i postavljati pitanja koja se uopce ne nalaze medu "njihovima" na prvim stranicama i sl. a izbjegavati uobicajna..

Stvarno, ali stvarno bi volio da se pojavi jedan profesor i objasni zašto to rade. Koji je smisao pitati "Koja je pravopisna greška u fusnoti pod brojem 165 na stranici 458?"
Pa i kad radim sam po knjizi radim bilješke koje na kraju ionako neodoljivo podsjećaju na skriptu.
Po tome poanta ovog faksa nije postati izvrsno obrazovani pravni stručnjak nego završiti u ustanovi za mentalno nestabilne...:stretcher:

sickboy
20-06-2010, 13:34
Niste nikada culi da zrtve postaju zlostavljaci? ::E: