PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Marko Petrak (prosjek 4,06)

Pravokutnići
11-12-2006, 13:16
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

dorro
14-12-2006, 15:01
Jedan od najnormalanijih likova na kaotičnoj prvoj godini... dandanas mi je pojam za objektivnost i korektnost

mili
15-12-2006, 15:54
gendale

dupin
19-12-2006, 10:43
Za ostalo ne znam, ali je najkorektniji ispitivaè
barem za sada

Ante Gotovina
01-01-2007, 15:47
Izvrstan predavaè - ťirokog znanja, smiren, duhovit. Jedan od najdraŞih likova na prvoj godini.

fat drummer
16-01-2007, 00:50
da su svi ispitivaèi ko on bilo bi nam puno bolje... ne pokazuje umor ili frustracije "briljantnim" studentskim odgovorima

Pas
01-02-2007, 23:45
Smiren, strpljiv, razuman, ne cjepidlaÌi na usmenom a kad ne znať ne podmeÌe ti pitanja nego ti ih postavlja s ciljem da proðeť

Objedinjuje karakteristike kakve bi moderan kvalitetan profesor trebao imati

zli_deda
21-02-2007, 14:57
tip je car

elizabeta
22-02-2007, 19:27
a jel mi moze netko rec kakav je njegov seminar?
bolji od onog koji vodi jaramaz ili ne?

Löwin Lily
22-02-2007, 22:20
a jel mi moze netko rec kakav je njegov seminar?
bolji od onog koji vodi jaramaz ili ne?
Draga Ĺveliki kuractrumfetice, idi na topic- Rimsko pravo, ili I. seminar, i tamo malo proèitaj to ĹĄto te interesira.
Ovdje se ocjenjuje profesore. :-)

James
05-03-2007, 13:17
Kvalitetan kadar, i po objektivnosti i ťto se kompetencije tièe. Takav mi je ostao u sjeÌanju joť kao asistent.
Vjerojatno jedan od najboljih profesora na cijelom faksu.
Trebalo bi takvih osoba viĹĄe na nekim kolegijima na 3. i 4. godini :roll:

08-03-2007, 14:34
Izvrstan predavaè - ťirokog znanja, smiren, duhovit. Jedan od najdraŞih likova na prvoj godini.

PridruĹžujem se pohvalama...nemam kaj rec za ispit jer su mi predavanja tek pocela al nisu bez razloga ljudi prvo njega pouzimali za seminar....simpatican,duhovit i smiren.....mozda jedina kritika mu je sto predaje stalno u istom tonu...ponekad zna bit dosadno...

tyrandas
10-03-2007, 18:30
PridruĹžujem se pohvalama...nemam kaj rec za ispit jer su mi predavanja tek pocela al nisu bez razloga ljudi prvo njega pouzimali za seminar....simpatican,duhovit i smiren.....mozda jedina kritika mu je sto predaje stalno u istom tonu...ponekad zna bit dosadno...

[-(
definitvno naj na prvoj godini :-D

Southern comfort
27-03-2007, 19:07
lik je totalno cool. kad vidim da ga zamjenjuje asistent doðe mi da pobjegnem

Maat
27-05-2007, 00:06
sve 5... ustvari prvi semestar mi je bio toliko ispunjen dojmovima da mi se sva ova mirnoca jos uvijek cini nestvarno, samo cekam da se netko objesi za luster, baci pod stol, baci asistenta kroz prozor i slièno. :smt046

morenita
28-05-2007, 10:58
Jedan od najnormalanijih likova na kaotiènoj prvoj godini... dandanas mi je pojam za objektivnost i korektnost

DEFINITIVNO!!!!!!!!

NAJJAÈI JE! 8)

POGOTOVO S ONOM KAPICOM! :-D

dorro
30-05-2007, 13:43
POGOTOVO S ONOM KAPICOM! :-D

:oops: :oops:
Ĺveliki kuracto, zar drĹži predavanja s kapicom? Legenda :-D :-D :-D :-D

Maynard
02-06-2007, 02:21
da...kapica i onaj kul kaput...bas je kuler pravi

iviv
02-06-2007, 03:19
nekako mi je proletio ovaj semestar i seminar kod petraka samo prohujao!!
steta!! uza sve ovo sto je navedeno..
smisao za humor, i elegantno spustanje nekima ostat ce dobro pohranjeni u mojoj glavi..

Maat
02-06-2007, 12:48
da...kapica i onaj kul kaput...bas je kuler pravi

meni su ipak najkul tamne naocale! 8)

nekako mi je proletio ovaj semestar i seminar kod petraka samo prohujao!!

tako je, a prohujalo je i vrijeme koje smo imali na raspolaganju za ucenje rimskog... :whoa:

lawyer girl
10-06-2007, 01:00
sviða mi se ťto je smiren, ne gubi Şivce, vidi se da jako puno toga zna i to sa takvom lakoÌom radi, NEPRETENCIOZNO, za razliku od nekih drugih profesora, da se meni èini da bi to svatko mogao, jedino ťto mi se ne sviða je ťto je tako nekako birokratski nastrojen prema ljudima, ono sve sluŞbeno, kao u nekoj instituciji, naèelno ja volim takav stav, ali u odreðenoj mjeri, ovo mi je ipak malo previťe impersonalno- da se lijepo izrazim :) ..

iako svaka èast, malo poraditi na odnosima s ljudima... i èista 5 :D

Scarlet Legata
14-06-2007, 12:29
predivan je :smt007 :smt007 :smt007 :smt007

Southern comfort
15-06-2007, 18:30
jedino ťto mi se ne sviða je ťto je tako nekako birokratski nastrojen prema ljudima, ono sve sluŞbeno, kao u nekoj instituciji, naèelno ja volim takav stav, ali u odreðenoj mjeri, ovo mi je ipak malo previťe impersonalno- da se lijepo izrazim :) ..

iako svaka èast, malo poraditi na odnosima s ljudima... i èista 5 :D

uopce se ne bih slozila. skroz je ok. i vise od toga.

Alita
15-06-2007, 18:39
:-D
Nisam kod njega na seminaru, nego kod Marsavelski.. ali po predavanjima mi se cini dobar...
:? i po iskustvima seminarista..

Cro
19-06-2007, 15:02
Svaka èast!!

Primjer objektivnog profesora..
Formalan, ali opet, ljudski pomaĹže, ne tendira ruĹĄenju..
PomaĹže studentu do krajnjih granica i navodi na pravi put..

Jedan od rijetkih OBJEKTIVNIH OCJENJVAÈA..
Ne traĹži od studenta da za 2 treba odgovarati kao za 4, veĂŚ objektivno za prolaz traĹži osnove..
Ne kao kod drugih predmeta da te za prolaz pita detalje, veĂŚ traĹži definicije, akcije, osnovne podjele..
Da bar tako drugi profesori rade..

Osim što sam imao odlièna iskustva na usmenom, dobio sam i 4, te proveo ugodno popodne na ÆM4 (Èekali smo 2 i pol sata na usmeni, ali nema veze.. Stigao sam ponoviti rupe.. He he..)

Stoga 5 profesore!

O-Ren Ishii
19-06-2007, 22:56
Iako sam za sad odgovarala samo kod super ispitivaèa (Vjeko i Ksenèi-moji favoriti :smt023 ), ipak mi je susret s Petrakom ostao u najugodnijem sjeÌanju! MoŞda je zbilja malo naklonjeniji prema svojim seminaristima, ali tako ugodan ispit bio je zaista iznad oèekivanja! Ugodna atmosfera, èetvero ljudi koji sjede,bleje drugima u kartice i jedni se drugima blesavo smjeťkaju u stilu "a jadna ti, moja pitanja su pljuga!", a opet svi sve znaju... Jedostavno, profesorova spontanost i leŞernost potpuno vas smire i jedina misao u tom trenu je kako ťto bolje sroèit traŞeno i dobiti ťto viťe!Ne znam ťto bi joť rekla, jednom rijeèju oduťevljena sam! Ne 5, nego 10! =D> \:D/ :smt041

Đ!
14-09-2007, 23:56
Ovaj moj sud Ìe biti iskljuèivo o ispitu, ne sjeÌam se bať predavanja. :lol:

Osim što sam èekao dobra 3-4 sata na ispit, a bio sam u drugoj grupi, zbilja nemam što prigovorit. Ma i to èekanje me ne smeta, kvalitetno provedeno poslijepodne u ÆM 4. Ispituje maksimalno korektno, ako ne znaš pomogne potpitanjem i maksimalno se trudi izvesti te na pravi put. Ako baš ništa neznaš, pokuša neèim drugim što nije na kartici i ruši ako ni to neznaš a ni to nije odmah. Jedna cura nije znala ni osnove, okolišala je maksimalno a od latinskog ni L i jedina je pala od nas 16 ako se ne varam. Strpljiv, ne odgovara bahato na neznanje i stvara ugodnu atmosferu. Ma najbolji ispit dosad. Drugi po redu mi je Èeps al o tome drugdje. :smt003 Bio me mrko gledo u jednom trenutku, možda je znao tko sam. Sad ziher zna. :lol:

Samo tako profesore, znam da èitate. :smt003

Condor
26-09-2007, 13:02
najbolji ispitivaè na katedri rima,korektan,pomaŞe ako zapneť,takoðer jedan od najboljih ispitivaèa opÌenito na 1 god.,ocjena 5 :smt023 :smt023 :smt023

Löwin Lily
02-10-2007, 23:08
Sve pohvale!
Jedan od najugodnijih ispita.
5

fat drummer
06-11-2007, 22:41
danas na sveèanoj sjednici jedini pjevao gaudeamus igitur od rijeèi do rijeèi... klasièar samo takav, a osim toga da imam njegovo znanje o bolonji iťao bih po fakultetima i drŞao tamo predavanja za velike novce

u èast latisnkih popevki poklanjam mu hit Tu est Petrus (http://listverse.com/Palestrina-TuEsPetrus.mp3) mladog i talentiranog kantautora Palestrine (mrtav veÌ kojih 500 godina)
moĹže se skinuti i staviti kao melodija za mob :-D

djevojcica sa sibicama
16-11-2007, 15:10
seminar i predavanja oke, samo je bitno da vas ne uspava :-D , iako sam definitivno najviĹĄe zapamtila na karloviĂŚevim predavanjima ili kada bi nam vodio seminar umjesto petraka.
kad sam bila na usmenom, nije mijenjao izraz lica tijekom èitavog vremena. nekima je to super, meni malo creepy :-D
dosta strog, odnosno, za pet morate znati...sve :D

ukupan dojam kvari malo ta neka nezainteresiranost i impersonalnost da se fino izrazim

on meni èetri, ja njemu i svi sretni :D

legionar
17-11-2007, 00:29
Ma lik je car samo taki. Da su svi profesori ko on Ĺživot bi mi bio ljepĹĄi. :!:

ayyita
21-11-2007, 11:08
..........

fidel_castro
20-02-2008, 14:23
detaljno sam napisao na katedri Rimsko pravo... uglavnom, korektan,ne traži previše, nije kasnio (sat vremena je ništa :) )... jedanina mana je što djeluje poprilično nezainteresirano pa zato od mene dobiva 4!

Luka....
20-02-2008, 15:17
samo je jedan sat kasnio?
nemojte to uvjek ocekivat bas uvjek.. ja sam ga cekao malo manje od 6 sati.

saki
21-02-2008, 00:05
Objektivan i korektan na ispitu,da vremena za razmisljanje i ima strpljenja kad zapnes,na seminaru ugodan i zabavan

nobody0770
10-04-2008, 17:47
Ne mogu ga procijeniti dobro procijenit samo na temalju usmenog, ali na usmeno je definitno objektivan i smiren..stvarno ok..4+

ela
10-04-2008, 18:30
Po mojim procjenama i kriterijima (koji su, nadam se objektivni i prilicno visoki) i u usporedbi s drugim profesorima na faksu, prof. Petrak zasluzuje 5+
:) :happy7: :hello1:

Stormrage
11-04-2008, 08:57
smiren,flegma.. na usmenom veoma opustajuca atmosfera..nece te rusit osim ako bas ne znas,
sve u svemu-da je barem vise takvih. 5

suni
12-06-2008, 17:43
kaj se tiče predavanja bila sam na samo par i ta su bila kvalitetna. drzi tempo kroz čitavo predavanje ne žuri a opet nije ni uspavljujuće. žao mi je kaj nisam bila cesce na predavanjima jer bi tak neke stvari iz gradiva lakse i brze skuzila al eto kaj je tu je...

seminar je jako opušten i miran, red izlaganja red objasnjavanja nekih pojmova-super za one koji vole mirniju atmosferu. sva izlaganja su se poklapala s kolokvijima pa je to ispalo zgodno kao ponavljanje za kolokvije. za kolokvije se mora pošteno učiti i sve skupa je dosta stresno pa je bilo kul kaj nas profesor nije dodatno stresirao. :p

e sad da se razmemo dala sam puno ispita, diplomirala na jednom studiju i opet na početku drugog studija i još sam živa-vidjela sam dosta profesora i fakat ne mogu reci da me itko ikad zakinuo za ocjenu. kad sam znala super dobila sam 5, kad sam znala manje dobro i ocjena je bila slabija ali ne mogu reci da me itko ikad zakinuo, no svejedno neke profesore i asistente definitivno ne poštujem jer iza ispitivanja ostaje gorak okus u ustima, neovisno o ocjeni u indexu. jednostavno neki oko sebe šire negativnu energiju, ili izgledaju kao da bi bili na 10 različitih mjesta nego na ispitu, zatim dojam smušenosti, dojam da ne slušaju studente, nesigurnost vlastitog znanja( tipa ispitivanje tako što listaju knjigu iz koje ispituju :smt005 ) i da ne nabrajam. ima svašta i svi cemo još na faxu dozivjeti i vidjeti svasta :-D

jer kaj meni vrijedi kad me prof peruškom gladi i tepa nam i smijucka se pa na ispitu bude katastrofa.
bitno mi je da je prof siguran i u sebe i da je siguran u svoje studente, da se prema svima ponaša fer i da stvara ugodnu atmosferu. ovakvu smirenost se rijetko vida na pravnom faxu-samo par profesora i asistenata šire oko sebe ovakvu smirenost kao prof petrak.

veliki rispekt profesoru!!!

tako da kad ovo čitaju novi brucoši znaju čiji seminar treba uzeti ;) ;) bez ikakve sumnje...

Alita
26-06-2008, 17:13
*Ide klesati malen kipic profesora koji ce staviti u vitrinicu pored Marijana Horvata*
jos da nisam zbunjena tuka, bilo bi savrseno :-D

Amadeus
03-07-2008, 18:52
Dobar profesor

Urdhak
13-07-2008, 15:33
odlican profesor, samo tako nastavite!

nemam pojma
06-02-2009, 16:53
Hahaha,na predavanju bi ga čovjek na ranu stavio,a na ispitu kad se naroguši dođe ti da svisneš od smijeha.Nema šale s ovim profesorom,s njim se nitko ne šali i zapamtite to jednom za sva vremena i da se više nikad niste igrali sa Rimom ili Latinskim ,jer prof.je opasan! :smt004 :D Ali dajem mu 5 upravo zato što je takav-zanimljiv i poseban...

ovajonaj
15-05-2009, 12:43
Trudi se biti kul kao Baretic, ali mu jednostavno ne ide :(
Dajem mu trojku.

starislav
18-05-2009, 13:06
dvojio sam izmedu 4 i 5
na kraju sam mu ipak dao 4 zato jer na predavanjima iz latinskog jezika nije bas nesto azuran

ali zato na ispitu je fenomenalan izvalci daje potpitanja i stvarno zeli da student polozi ispit

justagirl
25-05-2009, 12:05
Loš seminar,ali super lik!:)

gizdavac
05-06-2009, 20:33
Seminar nije niš posebno ali ispit odvališ bez prob. A mislim da je to bit svega:wink:

Romulus
20-06-2009, 00:11
pravedan ispitivač, seminar ok. da je takav svaki profesor ovaj faks bi bio puno bolje mjesto.

bunny rabbit
21-07-2009, 15:46
5 za cisti hotness <3

Inace korektan.

mali_vrag
18-08-2009, 16:56
o ovom profesoru samo sve najbolje..:tanc:

martin_
17-09-2009, 20:09
Ja sam kod njega odgovarao jos prije dvije godine, i uglavnom, jako ga cijenim u smislu objektivnosti. Covjek ima pravilo s tim karticama, i doslovno ono sto izvuces to te i pita. I to je to. Ako znas, da neko pitanjce za visoku cetvorku/ peticu .. fer ocjenjuje barem mene je.

Dobar je zbilja.. Pogotovo kada cete ga moci usporediti sa onim sto vas kasnije ceka..

ars boni
23-09-2009, 01:55
ma najbolji. objektivan, fer, hoće pomoć, cilj mu je da prođemo, a ne da nas sve pobaca ko špekule, i nije škrt na ocjeni ako se zasluži. ima razumijevanja da je predmet težak i prvi takav s kojim se srećemo na prvoj/drugoj godini (osim kaznenog, al rim baš probija led)
5 profesoru

morticiva
06-10-2009, 18:40
Jedan od naugodnijih profesora na faksu. I na konzultacijama daje sve od sebe kako bi studentima sto bolje objasnio gradivo. U svakom slucaju-zaslužuje peticu :D

homo oeconomicus
09-10-2009, 01:23
Normalan profesor kakvih je nažalost sve manje... čista petica!!!

lilu
14-11-2009, 14:27
ma prof. je car,ja ga sada imam na latinskom i ok je

Denny Crane
17-02-2010, 13:59
Na toj katedri je bio najbolji kad sam ja polagala. U eri pok. Radovčićke i Jaramazke. Na kraju kod njega položila bez problema, totalni opposite u odnosu na gore spomenutih. Ugodan ispitivač, kao i atmosfera. Čista petica.

Malegria
23-02-2010, 02:38
petica! stvarno je ugodan na usmenom, ne tlači, smiren je, pomaže ako zapneš, ma super!

kolibri
28-02-2010, 01:46
Uz sve kvalitete koje ga čine tako izuzetnim profesorom, posjeduje u sebi i ljudsku crtu - ono što su mnogi prije mene već spomenuli,
a što sam i sama osjetila na svojoj koži. Dobronamjernost, ali zadržavajući pritom na visokoj razini objektivnost.
Čovjek baš finog pristupa, ma posve na mjestu.

Iz ovog premeta imam ocjenu koja me nije usrećila, ali za koju znam da sam je determinirala svojim ne baš sjajnim pismenim, što mi je profesor na samom odgovaranju dao do znanja.

Svakome prema zaslugama, a o ovom profesoru sve najbolje!

Lolleeeee
24-06-2010, 01:30
5 i to ne zato što ja imam 5, nego zato što će mi taj usmeni - izuzmemo li 3h čekanja, ostati zauvijek u sjećanju...:D Kartice iz 19. st., slova napisana pisaćom mašinom ::E: i preko puta stola čovjek koji je zakooon...:mrgreen: 5,5,5...:)

ribapsihopat
14-09-2010, 20:22
ugodan čovjek, napravio simpatičnu atmosferu na usmenom danas. bio je maksimalno korektan i pomagao je potpitanjima. :smile: jedino mi je žao što nijednom nije došao na seminar u svoju grupu. ako možete birati, preporučujem petraka, mrak je :thumbup:

suresha
22-02-2011, 19:39
oduvijek sam imala visoko mišljenje o njemu i dozu strahopoštovanja, no to i zaslužuje. izrazito korektan, ne mrcvari, ako vidi da znaš kreće na drugo pitanje, ako zapneš dobiješ potpitanje. idealno, dala bih mu nekoliko petica da mogu (iako mislim da već jesam dok sam imala drugi account koji se zagubio pri renoviranju foruma :mrgreen:)!

pravnica88
29-05-2011, 16:34
svi govore da je dobiti prof Petraka na usmenom nešto najbolje što ti se na rimu može dogoditi. Znači li to samo da dijeli dvojke šakom i bradom ili možeš zadržati ocjenu iz kolokvija, npr. četvorku ili peticu bez većih problema? I, zar zbilja ne pita ništa izvan kartica?

Hvala

Browneyes
29-05-2011, 19:23
Provjeri na podforumu ispiti, u prvom postu nalaze se privici sa dojmovima sa usmenog od svakog profesora.
A neto se valjda da naći ovdje.