PDA

View Full Version : motion pictures proudly presents

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

leonisa
24-04-2005, 19:44
jel ko bio na azijskom tjednu filma?

Sephiroth
26-04-2005, 23:15
jel ko vidio trailer za Episode III ? Peropako!!!

ultraviolet
27-04-2005, 02:14
ja gledala jucer hitler-konacni pad.dobarrrr!u nasem malom kinu bilo je vis od 20 gledatelja,sto je vjerojatno vise nego cijeli ovaj mjesec!tip sto glumi hitlera zbilja ga je super skinuo!
mogla bi sad o filmu lamentirat al mi se zbilja neda... :mrgreen: u svakom slucaju isplati se pogledat! :thm:

Mo
27-04-2005, 12:11
Gledao Trumanov show neki dan prvi put
odlican film i prilicno brutalna prica..

lubilu
27-04-2005, 12:35
jutros u 5 sam pocela gledati k-pax. svidio mi se. na zalost...gledala sam ga samo 20-tak min...
zaspala sam....

Amathos
27-04-2005, 12:48
jutros u 5 sam pocela gledati k-pax. svidio mi se. na zalost...gledala sam ga samo 20-tak min...
zaspala sam....

k-pax je odličan film, ali puno mi je draži recimo Zelena milja...to sam po treći put gledao prije par dana. Stephen King je genijalac

yoda
27-04-2005, 12:50
da...trumanov show...nije los, dapace jako dobar...odredena dramaturska parodija na sve ove reality showove...steta sto sam taj film gledo dosta davno (negdje kad je izasao) jer mi onda nije bio jos jasan koncept reality showa (jos nije pocela ta groznica tresti ove prostrore), ali sada...film ima definitivno drugu dubinu...

k-pax, dobar film, ipak velika vecina s k.spaceyem i jesu odlicni filmovi...zanimljiv koncept, u kojem se pokazuje da nije sve uvijek onako kako se cini, daje, rekao bih odredenu pozitivnu perspektivu na zivot...film s pozitivnim zavrsetkom i odlicnom karakternom glumom...

leonisa
27-04-2005, 14:20
kad smo kod S.Kinga-> Dreamcatcher!!!
ne mogu vjerovat, ali Amathos i ja imamo nes zajednicko- we shall always have King :mrgreen:

mala buba
27-04-2005, 16:17
k-pax, dobar film, ipak velika vecina s k.spaceyem i jesu odlicni filmovi...zanimljiv koncept, u kojem se pokazuje da nije sve uvijek onako kako se cini, daje, rekao bih odredenu pozitivnu perspektivu na zivot...film s pozitivnim zavrsetkom i odlicnom karakternom glumom...

ne,ne,ne, SVI filmovi sa kevinom spaceyem su super filmovi. howg. evil mastermind has spoken.

i sad idem pasti u nesvijest sto i ja imam nesto zajednicko s amathosom, king freakin' rula. (ekranizacije kinga jok, osim par iznimaka, ali king je druga prica)

ja sam nedavno po prvi put pogledala fight club. reakcija na kraju filma je bila samo: O.O 'u jebote.'
zakon film, totalno nepredvidljiv u svojim obratima.

yoda
27-04-2005, 16:30
da...slazem se glede fajt claba...jerbo je film prvo jako cudan i u toj svojoj cudnosti je genijalan!
zivjeli schizofrenicari i podvojene licnosti, sta god bili...

aj-jaaj-jaj!...opet se nis ne ucim...nebu ovo ovak sljakalo...
*30days n counting :shock: *

lubilu
27-04-2005, 18:27
zaspala sam....

draži recimo Zelena milja...to sam po treći put gledao prije par dana. Stephen King je genijalac

geees :shock:
da, slazem se, zelena milja je genijalan film. i da king...da...grc...
geees :shock:

Romana
27-04-2005, 19:09
tip sto glumi hitlera zbilja ga je super skinuo!

Bruno Ganz :thm:

Meni je jos odlicna i glumica koja glumi Magdu Goebbels - Corinna Harfouch - strava gluma, onako hladna faca i strasna odlucnost do kraja, svaka cast!

Mo
27-04-2005, 21:15
fight klub odlican iako malko cudan i freaky

kaj mislite o spasavanju vojnika Ryana. jedan od mojih najdrazih. al to je vjerojatno zato jer me zanima povijest i posebno 2. svjetski.. Dosta brutalan, krvav i pokazuje svu besmisao rata...

leonisa
27-04-2005, 22:37
istina, ono pocetno iskrcavanje je jedna od brutalnijih scena koje sam vidjela (a kao Mo, zanima me ww2 kao i vijetnam)
ratni sokantni filmovi zbog kojih sam izlazila iz stana nakon filma i palila cigaretu u setnji, razmisljanju i meditaciji-
1. platoo
2. hamburger hill (ok, tu nisam, gledala sam ga u 6 osnovne prvi put)
3. apokalipsa danas (i tu nisam, jer sam takodjer bila u osnovnoj kad sam ga gledala prvi put, ali you get the point)
4. spasavanje vojnika ryana

Sephiroth
27-04-2005, 23:39
Da ta scena je opaka-sirova i realisticna! koji vam je inace film bio ono najkrvaviji (ne mislim na glupe horrorce gdje se krv proljeva za bezveze)?
Ja se nemrem odlucit nikako...mozda Bravehearth..

ultraviolet
27-04-2005, 23:51
istina, ono pocetno iskrcavanje je jedna od brutalnijih scena koje sam vidjela (a kao Mo, zanima me ww2 kao i vijetnam)
ratni sokantni filmovi zbog kojih sam izlazila iz stana nakon filma i palila cigaretu u setnji, razmisljanju i meditaciji-
1. platoo
3. apokalipsa danas (i tu nisam, jer sam takodjer bila u osnovnoj kad sam ga gledala prvi put, ali you get the point)
potpisujem,samo sto umjesto hamburger hill(??,neznam koji je to film) stavljam full metal jacket od kubricka.

yoda
28-04-2005, 00:09
heh...ratni filmovi...po meni jako ih je malo kvalitetnih

1.enemy at the gates
2.the platoon
3.apokalipsa
4.cross of iron, stari film iz '78
5.das boot

spasanje ne cijenim jer se ne fura na realnost, kolko god to svi tvrdili, zasto...kao prvo, iskrcavanje nije bilo tolko jednostavno na omahi kako je to tamo prikazano, mozda realizmom odaje privih 5 minuta, prije neg se ne probiju ,drugo, zavrsna scena gdje njih 20ak drzi na odmaku 100njak nijemaca s par komada tezeg naoruzanja...ehhh...nerealizma...
ima takvih filmova puno, na zalost, dapace svi americki o 2.svjetskom, stoga...americki heroji always,ko da su sami dobili rat...jako lose...sam se sjetite onih spageti ratnih filmova, 12orica zigosinah (ok film je zanimljiv) al s aspekta realnosti...:bljuuv:

sad ja malo previse serem i frikovito djelujem...al eto...my humble opinion...

Mo
28-04-2005, 01:33
dobro ima i sranja dosta al s obzirom na druge filmove jako malo...puno manje propagande iako je dakako ima jer ameri nemreju bez tog.kuzis oni su bili u onom gradicu dobro utvrdjeni i na dobrim polozajima i zato su nijemce zadrzali do dolaska pojacanja
a iskrcavanje je kaos totalni....malo su ga skratili da ne bude predugo al je krvavo...uglavnom super film...
12 zigosanih je glupast al je svejedno kult...

Braveheart! sigurno mojih Top 5...ima glupastih dijelova al pogledao sam ga, brat bratu, 5 puta....Bitke su odlicno napravljene.....Kaos totalni, kakve su i bile....

A sto se tice najgorih povijesni. Ivana Orleanska.Tesko sranje od filma......pa u Hrvatskoj bi bolji snimili.....A Aleksandar tek..:Tako dobra tema a cijeli film se svodi na pederska cmoljakanja i mogao je imati naslov Veseli put na istok i druge zgode....Uzas....

Apokalipsa i Full Metal...Savrseni filmovi...nema propagande, sam vidis kaj su Ameri tam radili........

leonisa
28-04-2005, 11:40
1. platoo
potpisujem,samo sto umjesto hamburger hill(??,neznam koji je to film) stavljam full metal jacket od kubricka.
da zaboravila sam i njega dodat!

hamburger hill je film iz 80ih. vijetnam. osvajaju brdo, na vrhu su vijetnamci, a tako i dole- bore se 24 h, zovu podrsku iz zraka i kada ona dodje, ne zna da su na sredini brda ameri i pucaju po svojima i pobiju ono malo sto ih je ostalo. ta scena jako dugo traje i uzasna je! cijeli film je osvajanje tog brda. tezak (bar mi je onda bio). zove se hamburger hill jer su ameri bili meso, a vijetnamci pecivo na tom brdu.

zaboravila sam i das boot- prvo sam vidjela seriju, pa kad sam vidjela i film...odlican njemacki film! odlican JĂźrgen Prochnow!!!

sad se ne mogu sjetit drugih filmova o ww2, a pogledala sam ih valjda na stotine tokom svog dugog zivota! :D

gandalf
28-04-2005, 11:45
ne volim ratne filmove, jedini koji mi je baÅ¡ ostao u sjećanju je pijanist

inače nedavno sam pogledao po valjda 5x rekvijem za snove...bolestan film, muzika tak dobra da sam odmah skinuo 4 pjesme sa tog filma

ThunderBoy
28-04-2005, 16:12
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

Sparkz
28-04-2005, 16:49
nedavno sam gledao izvrstan ratni film. hitler: konacni pad. posljednji dani reicha. izvrsna gluma, izvrstan njemacki, realan film. psihologija dolaska smrti. nacisticka mistika. ...

TheBill
28-04-2005, 19:14
enemy at the gatses...jako jako dobar film...
sad kad sam joĹĄ thunderboy-post film...
a i braveheart je isto jedan od boljih filmova koji sam gledao...joĹĄ se ga dan danas rado pogledam, baĹĄ sam ga prije kojih mjesec dana zadnji put pogledao...
joĹĄ jedan film Mel Gibsona koji mi se jako sviđa je patriot ili tako neĹĄto slično, no uglavnom se radi o ratu za osamostaljenje SAD-a...

leonisa
28-04-2005, 19:22
da, zove sa Patrioit. odlican film!

sinoc sam pocela gledat alone in the dark i zaspala. sta je tako tesko uskladiti akciju i dobru glumu? ili sam postala previse zahtijevna?

Mo
28-04-2005, 21:00
je li tko gledao peral harbor
ja sam vidio nekihg 10 min. filma i skoro sam se zbljuvao
odvratna americka propaganda. FUJ!!!!
oni idu bomdardirat Tokyo, pustaju bombe i onda cujes: Dobro je, pogodili smo samo tvornice ( daaa, tokyo su zapalili do temelja inace ) i onda padaju usred Kine jer nemaju benge vise.. Frka, panika.. dolazi cijeli odred Japanaca no njih 4, 5 nekim cudom ubijaju 50-ak i i vise Japanaca ( kak su glupi ti Japanci :lol: ).
I onda se vracaju, izlaze iz aviona, onak sve usporeno, zenske ih cekaju zabrinuto... UZAS!!!!!
Benu Afflecku to nije trebalo..

Jimmy
28-04-2005, 22:30
Pa kad Ameri rade filmove o WW2, onda su oni u njima junaci, heroji, gotovo polubogovi, jer su oni tu i bili good guys koji su se borili protiv nacizma. U Vijetnamu su spusili, i opcenito se to smatra jednom od najvecih sramota u povijesti SAD-a, pa su i filmovi cesto brutalni i kriticni prema tom ratu. U Vijetnamskom ratu se moze vidjeti sav besmisao rata, filmovi kao Full Metal Jacket, Apokalipsa danas i slicni su upravo zbog toga genijalni.

Dobar ratni film mi je i Most na rijeci Kwai, ma zapravo ratni filmovi su mi uvijek zanimljivi, rat je vjecna tema.

Natan
28-04-2005, 22:39
The deer hunter

tema gotova 8)

kazma
28-04-2005, 23:24
Najbolji ratni film je Ko to tamo peva :mrgreen:

ultraviolet
29-04-2005, 01:15
je li tko gledao peral harbor
ja sam vidio nekihg 10 min. filma i skoro sam se zbljuvao
odvratna americka propaganda. FUJ!!!!
oni idu bomdardirat Tokyo, pustaju bombe i onda cujes: Dobro je, pogodili smo samo tvornice ( daaa, tokyo su zapalili do temelja inace ) i onda padaju usred Kine jer nemaju benge vise.. Frka, panika.. dolazi cijeli odred Japanaca no njih 4, 5 nekim cudom ubijaju 50-ak i i vise Japanaca ( kak su glupi ti Japanci :lol: ).
I onda se vracaju, izlaze iz aviona, onak sve usporeno, zenske ih cekaju zabrinuto... UZAS!!!!!
Benu Afflecku to nije trebalo..
benu afflecku se nije trebalo rodit.tip je tolko ljigav,antipatican do boli.a filmovi mu-trash do trasha (izuzimam afkors chasing amy i onaj s m.damonom-nemrem se sjetit kak se zove).
pearl harbour je ocajan film,ocajnog scenarija,jos gorih glumaca...kao i jos stotine,tisuce americkih patriotskih crapy blockbustera.
al moram priznat da sam,neznam zasto,neznam kako,na pearl harbour suzu pustila-ona zadnja scena kad izlaze iz aviona,zenska ceka malog a iznose lijes....it was probably pms :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ThunderBoy
29-04-2005, 16:54
http://i7.photobucket.com/albums/y269/W ... /pirat.gif (http://i7.photobucket.com/albums/y269/WELA/AVATAR/pirat.gif)

leonisa
29-04-2005, 17:02
zove se good will hunting

dobar je i dogma, i tam glumi.

a oni stariji ww2 filmovi- orlovo gnijezdo, npr. sad su nula nasprem efekata koji se nude u novijim produkcijama, al nemrete reci da nemaju drazi :D

most na rijeci kwai (neko ga je spomenuo) je remekdjelo!

Natan
29-04-2005, 17:09
a oni stariji ww2 filmovi- orlovo gnijezdo, npr. sad su nula nasprem efekata koji se nude u novijim produkcijama, al nemrete reci da nemaju drazi :D

most na rijeci kwai (neko ga je spomenuo) je remekdjelo!

ti su najbolji... jos dodaj Dvanaest zigosanih i legendarni Paths of glory :thm:

Natan
29-04-2005, 17:09
iako je Pog ww1, mislim

Mo
29-04-2005, 20:04
nema puno filmova o prvom svjetskom, bezveze...

Band of brothers sam malo gledao ( ucio :( ) al ono sto sam vidio bilo je super..
Uu orlovo gnijezdo je fantastican film. Sama atmosfera u filmu je mrak...
Je li tko gledao Najduzi dan, o Normandiji, John Wayne glumi..

Jimmy
29-04-2005, 21:14
Nema puno filmova o WW1 jer su tu svi bili jednako zli, nije bilo nekog ideoloskog sukoba, vodila se cista bitka za moc i utjecaj u svijetu. Mozda najbolje sto je nastalo o WW1 su neke epizode Mladog Indiane Jonesa.

Sovjeti su porazili Hitlera, ali da Nijemci nisu bili rastrgani na 2 bojisnice, i da Ameri nisu unistavali njemacke gradove, tesko bi Staljin uspio. Mozda nakon 10 godina borbe.

Ja sam Most na rijeci Kwai spomenuo, super film. Jos sam mjesecima fuckao nakon gledanja filma. :D

TheBill
30-04-2005, 00:27
ameri su u ww2 ne bi preuzeli jedino preveliku zaslugu kad bi snimili film o bombardiranju a-bombom Japance...
jedino moĹžda da su oni sloĹžili bombu...jer je među znanstvenicima bilo dosta ne-Amera...

chico
30-04-2005, 01:28
ameri su u ww2 ne bi preuzeli jedino preveliku zaslugu kad bi snimili film o bombardiranju a-bombom Japance...
jedino možda da su oni složili bombu...jer je među znanstvenicima bilo dosta ne-Amera...

dablijutif!?

Woodstock
01-05-2005, 01:56
Eee da "Most na rijeci Kwai" je legendaran, a medju te filmove s ww2 tematikom uvrstila bih i "Zemlju izlazeceg sunca" (valjda se tak zove) - predivan je, uvijek lijem litre suza kad ga gledam.. Ima jedan stari dobar film o 2.svj. ratu "30 sekundi iznad Tokia" - inace jedan dio filma je poprilicno kopiran u Pearl Harbouru..

A od filmova inace dobar mi je "Sjaj" - mozda zato sto volim Rahmanjinova..
Zatim "Kosa" - koja se 1.5. prikazuje na Novoj u 16:50h..
Hm, odlican mi je Patriot - netko ga je spomenuo cini mi se. Ma ima tih filmova,samo ih se ne moze covjek sjetiti svih odjednom!

Joj da, Ana i kralj!!! Ahhhh! To je verzija filma Kralj i ja u kojem je glumio Yull Brynner i koja je zavrsila "tragicnije" od verzije u Ana i kralj.

Woodstock
01-05-2005, 02:02
Ah da, jedan od meni najljepsih ljubavnih filmova je Love story... Bio je neki dan na telki. Gledala sam ga vec tri puta i uvijek napravim promet tvornici papirnatih maramica... Ah...

lubilu
01-05-2005, 13:07
gledala jucer "mi nismo andjeli"! dobar, dobar....naslo bi se i boljih... no, ovo je generalno, sasvim solidan uradak.

Spygirl
01-05-2005, 13:36
Gledala danas Grudge sa Sarah Michelle Gellar. Opet americka verzija japanskog horora...mislim sto je tim japancima? Opsjednuti su frikusama sa crnom dugom kosom... :roll: filmic nis posebno, u maniri je Kruga tak da me nije moglo vise preplasiti...

Mo
01-05-2005, 19:18
Nema puno filmova o WW1 jer su tu svi bili jednako zli, nije bilo nekog ideoloskog sukoba, vodila se cista bitka za moc i utjecaj u svijetu. Mozda najbolje sto je nastalo o WW1 su neke epizode Mladog Indiane Jonesa.

Sovjeti su porazili Hitlera, ali da Nijemci nisu bili rastrgani na 2 bojisnice, i da Ameri nisu unistavali njemacke gradove, tesko bi Staljin uspio. Mozda nakon 10 godina borbe.

Ja sam Most na rijeci Kwai spomenuo, super film. Jos sam mjesecima fuckao nakon gledanja filma. :D

da, ameri su pridonijeli masovnim bombardiranjima.. tada nisu bombe bile onako precizne pa su i civili dosta stradavali, padao je moral...

leonisa
02-05-2005, 13:00
pogledala sam hellboya. ne zato sto sam zeljela vec zato sto sam morala :mrgreen:
mislim da je svaki komentar suvisan!

ovaj vikend je na tvu bio road trip, jedna od zescih komedija. mislim da sam taj film gledala jedno 4 puta i svaki put bi pisala od smijeha!
zasto ima tako malo dobrih komedija u zadnje vrijeme?

Jimmy
02-05-2005, 20:50
Pogledao sam film Gospodar neba i svijet sutrasnjice. Nemojte gledati. Jako lose.

bob rock
02-05-2005, 21:05
pogledala sam hellboya. ne zato sto sam zeljela vec zato sto sam morala :mrgreen:
mislim da je svaki komentar suvisan!

ovaj vikend je na tvu bio road trip, jedna od zescih komedija. mislim da sam taj film gledala jedno 4 puta i svaki put bi pisala od smijeha!
mogu rec da me navala teen komedija blago zivcira. one su mi nesto kao teatar apsurda (ili se to nekako drugacije zove): nista se ne dogada, niti se ista moze dogoditi. fore su prokleto infantilne i neorginalne. tulum film i njegova scena izdrkavanja q psu, te podmetanje iste drkotine omrazenoj ekipi smatram za moment u kojem su komedije pale na dno i zestoko pocele kopati. 10 razloga zasto te mrzim, american pie, bilo koji film s tomom greenom (koji mi izaziva neopisivo gnusanje, ne zbog gegova, nego zbog idiotizma)...
ako ste mogli primjetiti, 'olivud je prilicno neorginalan i povrsan. do nekakve promjene dolazi tek kada se snimi neki dobar film u drugom zanru: saving private ryan je pokrenuo lavinu ratnih filmova, american pie seriju teen komedija, mrak film je pokrenuo val parodija, troja (ili neki raniji) je pokrenula povijesne spektakle - iako troja je bila po meni sve samo ne dobar film

Jimmy
02-05-2005, 21:12
Gladijator je ponovno obnovio zanr povijesnih spektakala. Meni super film. Dolazi neki film o krizarima u kina ( ili je vec dosao?). Jel ga netko vec gledao ili cuo sto o tome? Da znam dal da dam 30 kn za kartu.

mala m
02-05-2005, 22:52
pogledala prevoditeljicu, dobar je film, meni se svida....a ima nesto i u sean pennu napetog :mrgreen:

Mo
03-05-2005, 01:14
Gladijator je ponovno obnovio zanr povijesnih spektakala. Meni super film. Dolazi neki film o krizarima u kina ( ili je vec dosao?). Jel ga netko vec gledao ili cuo sto o tome? Da znam dal da dam 30 kn za kartu.

da, neki sa orlando bloomom i jos nekom ekipom, vidio sam forspan, dosta dobro izgleda. nadam se da ce biti dobar. nije jos dosao brijem.
gladijator rula, ima glupih dijelova al svejedno rula. ona bitka na pocetku je savrsena..

e da kaj se tice sean penna ima neki film s njim i michael j. foxom u vijetnamu , dosta krvav i brutalan
nemrem se sjetit kak se zove. jel tko zna?

bob rock
03-05-2005, 01:45
i troja je bila nabrijana, pa je ispala jadno. supljine u prici, eneja, jedan od vecih junaka je mali seljacic, menelaj, agamemnon, paris, njihove smrti i tok su promaseni, slaba uloga odiseja, ajant jedan nedostaje, krive pogibije. hektor je pun pogodak, ali ni on ni orlando (isto dobar za ulogu), ni prijam, ne mogu spasiti film

skeptik
03-05-2005, 01:50
da, neki sa orlando bloomom i jos nekom ekipom,

ok jel samo ja vidim da nesto ne stima u filmu u kojem zlacani mladac sa 65 kila zive vage glumi krizara... ili glumi curu koja ceka viteza???

leonisa
03-05-2005, 10:22
Ratnici Neba (i think) tj. Kingdom of Heaven.
a ovaj sa Pennom i Foxom je Casualties of War. to je isto dobar i tezak film!

acid
03-05-2005, 12:35
Pogledala neki dan Butterfly effect. Iako sam bila skepticna prema tom filmu i trebalo me malo nagovarati da ga pogledam, film me poprilicno iznenadio i dao mi materijala za razmisljanje.

ThunderBoy
03-05-2005, 17:09

Romana
03-05-2005, 18:34

'Kraljevstvo Nebesko' Ridleya Scotta o krizarima.

Ime Ridleya Scotta je preporuka sama po sebi :luv:

yoda
03-05-2005, 23:08
zbog oduzetosti nisam stigao jednostavno komentirati...
ali pogledah jedan film koji zasluzuje definitivno komentar i ovdje...

http://img91.echo.cx/img91/1786/38m2sy.jpg

Diarios de motocicleta
o cemu je rijec, apstraktno:rijec je o kvazi filmu ceste s odlicnom socijalnom konotacijom, in concreto: rijec je o putovanju Ernesta Guevara juznom amerikom (onako kako to rade danas mladi ljetu uglavnom) 50ih godina, u pocetku s primarnim ciljem, vidjet svijeta, upoznati ljude, zabaviti se...no da film ostaje samo na tome, pitanje je koliko bi zaista bio zanimljiv i drugaciji od uobicajene holivudske tortilje, upravo u tom lezi zec, rijec je za one koji jos to nisu shvatili, o jednom od ikona 20stoljeca a i dalje, Che Guevari, tj. o njegovu periodu zivota prije nego li je ucinio ono po cemu je u biti i poznat (kuba,bolivija...), tj. film se orjentira na kljucan period u zivotu tada jos Ernesta Guevare, mladog studosa medicine iz Argentine, koji s prijateljem odlazi motociklom na proputovanje dugo kojih 10ak tisuca km, primarno iz zabave, dajuci odgovor na pitanje:"sto je to utjecalo na mladog studenta, s perspektivnom buducnoscu, da se ostavi medicine i krene drugim daleko poznatijim putem...putem Che Guevare?!"...

ne bih volio odavati nikakve detalje, samo napomenuti, da je film pun simbolizma, povremenih artistickih detalja (koji su odlicno ukomponirani) i cisto sumnjam da ce svima odgovarati, jerbo odudara podosta od tipicnog holivudskog slaga...

naravno, dont get me wrong, ima tu i komedije, pogotovo u prvom djelu filma, a i podosta detalja o Guevari koje sigurno niste znali, npr. da je bolovao od astme...

Ovo nije prica o impresivnim djelima,
ovo je dio dva zivota uhvacenih u trenu,
kada su zajedno krstarila zadatim putem,
identitetom zelja i spojenih snova.
Da li je nasa vizija bila pretesna?
Previse iscjepkana, prenagla?
Da li je zakljucak bio preokrutan?
Mozda...
Ali besciljno tumaranje ogromnom Amerikom
me je promenilo vise nego sto sam mislio.
Zato...
Ja vise nisam isti ja.
Bar iznutra nisam isti.

by Che Guevara

ultraviolet
04-05-2005, 01:39
meni je motorcycle diaries odlican!!
ne zbog g.g.bernala koji je slatkis ( :luv: ), nego zbog predobre teme, fenomenalne kamere (krajolici juzne amerike) i naravno te simbolike. moram priznat da sam isla u kino bez vecih ocekivanja, al sam izasla totalno odusevila. odmah sam zagnjavila frenda koji je dosta citao o c.guevari da mi isprica kaj je bilo poslije (jer film zavrsava taman kad u njemu pocne se budit revolucionarna svijest). jer, nisam bogznakaj previse, priznajem, o njemu znala. ono, revolucionar iz juzne amerike kojeg su ubili i nose ga tinejđeri alternativci na majicama (2 stvari koje su svi masovno donosili s maturalca su - majica c.guevara i rizle u bojama jamajcanske zastave :lol: ).
sve u svemu, film je meni odlican, iako su moji zijevali od dosade - kak si i rekel, yoda, nije za sve. :wink:
inace, mali bernal je glumio u predobrim filmovima - osim ovog jos sam gledala pasju ljubav (fenomenalan film!!), e tu mamma tambien i zadnje - od almodovara - mala education (meni mrak iako ko god da je gledo, veli smece).

bOG
04-05-2005, 02:01
Pogledao veceras "Kraljevstvo nebesko".
IMoram ici pazljivo,da vam ne otkrijem pricu.

Ovako:
1) Prica - ideja je znimljiva,ali scenarij izgleda kao da je netko uzeo genijalni roman od 2500 strana ili neku trilogiju i to ugurao u 2 i pol sata.
Baza za likove,radnju,odnose i atmosferu je tu,osjeti se,i to jako dobro,ali fali doradenosti.
2)Gluma-varira od dobre- Neeson,Irons do lose -Bloom i vecina.
3)Bitke su dobre i napravljene malo sporije tako da se moze uzivati vise nego u prijasnjim filmovima cije bitke,pogotovo jedan na jedan su prebrze.

Film je naivan,klisejiziran i sa losom glumom Orlanda Blooma toliko patvoren da sam se poceo smijati,no ima neku dobru i zanimljivu bazu,koja covjeka zamisli o mitovima kao sto su krizarski ratovi,cast i vjera,danas i prije 1000 godina.
Ako zelite vidjeti ovaj film onda ga radije pogledajte u kinu,da mozete uzivati u fotografiji i kameri (bitke,eksterijeri,stari Jeruzalem),ali nemojte ocekivati nikakvo remek djelo ili kultni film,pa makar dolazilo od Scotta.
Da je gluma malo bolje,dijalozi cesci i realniji,i price likova,njihove veze i razvoj malo bolji,film bi bolje prosao.
Kao sto rekoh,zamislite si da je film raden po nekoj trilogiji i sami si upotpunjavajte rupe.

lubilu
04-05-2005, 02:15
dnevnik - sve sto je receno i jos vise pohvala...nije me pustio osjecaj nakon filma jos bar dva dana...

pasja ljubav (amores perros) - jako dobar, ali za moj ukus too much. jednostavno nemam zeludac za gledati to. rasplakao me film, al ne rasplakao zbog neke tuzne/sretne ljubavne price, vec bas zbog toga sto nemam zeludac za to o cemu je rijec u filmu.

los odgoj - izvrstan. ima par eksplicitnih scena koje su tamo cisto iz razloga da budu provokativne...al dobro... to je ipak almodovar...

pogledajte si referat (tesis) od amenabara. i neka mi netko javi ako ga uspije nabaviti....jerbo ja nisam uspjela.

ultraviolet
04-05-2005, 22:52
nisam cula za "referat", kaj nema u videoteci? mislim da sam od amenabara gledala samo jedan film - otvori oci (orginal po kojem je snimljen vanilla sky) - jel to amenabar? cekam da u moje seosko kino dode ovaj novi, oscarwinner - zivot je more. inace, oba filma su mi super (vanilla sky i otvori oci), iako spanjolska verzija ipak malo bolja. priznam, malo sam pristrana posto obozavam spanjolsku/meksicku kinematografiju.
almodovar i bigas luna su mi zakon, osobito stariji filmovi tipa zene na rubu zivcaog sloma, visoke pete, sunka sunka.
i super mi je jedan brazilski film - bozji grad -fenomenalan film o maloljetnickim (ma zapravo djecjim) bandama, u riu, mislim. navodno je film sniman po scenariju tipa koji je sve to prezivio i napisao knjigu. oni "malci kriminalci" od jedno 8, 9 godina s pistoljima se okolo secu... :shock: :shock: prestrasno. al je film mrak, obozavam taj pomalo dokumentaristicki pristup, i to kaj je pol klinaca kaj glumi 1.put na filmu a odlicni su svi.
i dobar mi je drugi film, americke produkcije, od redatelja amores perros - 21 grams. benicio del torro, sean penn i naomi watts su svi fenomenalno odglumili!!! :thm:

lubilu
05-05-2005, 00:35
da...abre los ojos je amenabar. zivot je more je meni odlican film. necu nista vise reci, pogledaj, za preporuku je.
a referat nisam nasla u videoteci...ja sam ga pogledala kad je bio u tuskancu na prvom ciklusu spanj filmova.
21 gram - :thm:

i...da...
priznam, malo sam pristrana posto obozavam spanjolsku/meksicku kinematografiju.
*track* otisak prsta na to.

leonisa
05-05-2005, 12:02
sinoc sam bila na premijeri infekcije k. papica (nastavak kultnog izbavitelja).
moram priznat da me iznenadila gluma nasih glumaca- nije ona tipicna "cijeli zivot na daskama koje zivot znace" pa ne znam glumit bez njih. film mi se svidio, totalno atipican za hrvatski film. ali i izbavitelj je bio atipican. malo me smetao nacin snimanja- fokusiranje, nema ciste slike (ne znam kak se to zove) pa ako gledas iz 4 reda i ako zelis obratit paznju na neke dijelove koji nisu u centru kadra, zaboli te glava.
naravno, nije film za svakog. trebas voliti takvu vrstu filma. u suprotnom bi ti mogao biti bez veze. pogotovo ako ne shvatis poantu i film ne preslikas na nase drustvo!

Mo
06-05-2005, 01:10
Pogledao das Boot ( zahvala Yodi ). Odlican film i jako tuzan zavrsetak..
bas je bio uzas sluziti na tim podmornicama..

leonisa
06-05-2005, 11:28
tek si sada pogledao das boot?
tek sada??? (e, imas i seriju, ista postava :D )

Mo
06-05-2005, 17:40
i serija?!
ne znam koji mi je smisao gledat seriju kad je film imao ovakav svrsetak

ja uvijek malo zaostajem kaj se tice filmova. totalno sam se odvikao od kina pa svaki film pogledam 2, 3 mjeseca nakon kaj bude u kinu. ili godinu, dvije.
ovo mi je tjedan hvatanja zaostataka.. evo pogledao i Enemy at the gates.. Odlican film iako je zavrsetak malo bezveze. Ocekivao sam vise drame..
Ima li jos kakvih preporuka u vezi filmova sa tematikom 2.-og svjetskog?

bOG
06-05-2005, 19:23
ja uvijek malo zaostajem kaj se tice filmova. totalno sam se odvikao od kina pa svaki film pogledam 2, 3 mjeseca nakon kaj bude u kinu. ili godinu, dvije.

Ili kojih 20,25 godina :luv:
Das Boot je iz 1981

leonisa
06-05-2005, 19:52
da! hahahah! serija isto iz 81. bila je negdje pocetkom 90ih na tvu (da sjecam se serije jer sam je obozavala...sigurno se i kid sjeca :mrgreen: :mrgreen: film je bio par godina kasnije na tvu )

Natan
07-05-2005, 12:07

nisam gledao ali sam ulovio scenu kad neka trojica skacu po busu i urlaju uz Twisted Sister, pa mi je sad ful zao! mora biti legendaran film... I WANNA ROCK!

bOG
07-05-2005, 12:45
Kraljevsko nebesko ce na dvd biti za 90 minuta duze!
Tako da predlazem da pricekate dvd,jer ce sigurno biti bolje.

ultraviolet
07-05-2005, 17:32
gledala jucer virgin suicides - 1.film od sofije coppole. odlican!!! super tema, obozavam filmove u kojima ti ne razotkriju sve, nego ti sam analiziras i donosis zakljucke.
ok, moram priznat da nisam donijela nikakav zakljucak jucer, jer sam bila preumorna i odmah zacorila, al budem! :mrgreen:
al mi je ipak bolji lost in translation. to mi je zbilja remek-djelo!!!

leonisa
09-05-2005, 20:57
danas je na hrtu Tanka Crvena Linija- ww2

inace gledala sam The Manchurian Candidate- svidio mi se. mala kombinacija teorija o kojima se sve cesce razglaba u zadnje vrijeme (manipulacija vojnicima, super (ne)postojeca oruzja i uredjaji, vladavina "masona"... ) i jos glumi fenomenalna m. streep :D
takodjer pogledah Meet the Fockers. ima par dobrih baza/fora. a i glumacka postava..(deniro, hoffman, streisand, stiller)

mala buba
10-05-2005, 15:41
takodjer pogledah Meet the Fockers. ima par dobrih baza/fora. a i glumacka postava..(deniro, hoffman, streisand, stiller)

ma od glumacke postave macka najvise rula :mrgreen:

Vortex
10-05-2005, 16:14
ne znam kako vama, al najbolji su mi filmovi iz kojih mogu neťto nauèit, zamislit se... npr. zelena milja, druťtvo mrtvih pjesnika, et, zlatni deèki, u potrazi za forresterom, utorci s morriejem, iskupljenje u shawshanku, K-PAX,

..te neke dobre komedije, bilo lude ili sam simpatiène... npr. ne budi zao, love acctually, èovjek koji je premalo znao, stari filmovi s jerry lewisom i dean martinom, itd...

...ovo ostalo mi je viĹĄe za razbibrigu, svi ti efekti, SF, horrori itd... ne nalazim baĹĄ neki guĹĄt u gledanju tog..

keti
10-05-2005, 20:27
gledala "kraljevstvo nebesko", skoro zaspala od dosade. previse je tih povijesnih filmova ove godine. aleksandar, troja,svi se kolju, krv frca okolo,bogec postane faca,nade zensku,...previse!!!!dosadno!!!!!ocu neki zivotni film!!!!!!!
vjerujem da ce film bit dobar onima kojima se to svida.meni je dosta toga

Spygirl
11-05-2005, 00:12
Gledala "Saw"...nije los triler, napokon film koji uspije iznenadit u jednom trenutku...medutim moras se zapitat 'what sick mother fucker wrote that script?!" :twisted:

leonisa
11-05-2005, 00:14
e saw sam napisala kak sam pizdila nakon 10 min filma jer sam znala kraj. i onda me 5 min prije kraja film iznenadi. bila sam odusevljena tim cinom :mrgreen:
meni je film spoj kocke i 7 (i jos par, ali ova dva prednjace)

Spygirl
11-05-2005, 00:27
:mrgreen: da mislimo na isti dio, ali ne smijemo reci da ne pokvarimo film drugima :mrgreen: to sam i ja rekla da se fura na 'Kocku' ali i jednom i drugom fali razrada likova, tako su u 'Saw' povrsno obradeni da to boli...

lubilu
11-05-2005, 16:07
gledala sam nestajanje (tj. the machinist). bude ti totalno bolestan i cudan do kraja. na kraju skuzis o cemu je rijec i postane ti odlican. zanimljiv nacin da se obradi jedna uvijek prisutna i, u jednu ruku, vec prezvakana tema. (a kad bih sad rekla koja...otkrila bih vam rasplet filma...pa onda sutim)

inace, christian bale...genijalan..kao sto se moglo i pretpostaviti.

Natan
11-05-2005, 16:49
*dodaje Saw i Machinist na ''gledati'' popis*

ultraviolet
11-05-2005, 22:22
gledala sam nestajanje (tj. the machinist). bude ti totalno bolestan i cudan do kraja. na kraju skuzis o cemu je rijec i postane ti odlican. zanimljiv nacin da se obradi jedna uvijek prisutna i, u jednu ruku, vec prezvakana tema. (a kad bih sad rekla koja...otkrila bih vam rasplet filma...pa onda sutim)

inace, christian bale...genijalan..kao sto se moglo i pretpostaviti.

i to cekam da dođe u moje selo!
me too just luv christian bale!!! :luv:
jos kad je ko klinac glumio u carstu sunca. i naravno u americkom psihu!!! taj film je predobar!

Robierre de Cochon
11-05-2005, 22:22
Otac na sluzbenom putu - bio jucer na HRT2.
Inace, u svoje vrijeme nagrađen zlatnom palmom u Canesu.

ultraviolet
11-05-2005, 22:29
dobar film, ko i vise manje sve od kusturice.
al me taj realizam/naturalizam bosanski baca u depru.

jel se ko sjeca one serije "dom za vesanje", kad smo bili klinci, mislim da je isto od kusturice?
to sam obozavala gledat iako poslije nisam mogla neznam kolko zaspat jer sam se bojala da ce me cigani ukrast dok se budem vracala iz skole i da cu morat prosit za njih. :shock: :shock: :shock:

leonisa
12-05-2005, 00:19
da! da! dom za vesanje! to je bila zakon serija!!! no bila je samo "onda" i bila sam mala i zeljela bi je opet gledati!!

Robierre de Cochon
12-05-2005, 01:22
Dom za vesanje je u utorak na HRT2! :thm:

leonisa
12-05-2005, 01:23
a, joj, ne...pomijesah! mislila sam na sivi dom!!!!
(no moj post o domu za vesanje i dalje stoji, ali kao film, koji je odlican, ne serija... :D to se odnosilo na sivi dom... :D )

Robierre de Cochon
12-05-2005, 01:42
Hm... Sivi dom? Nisam za to cuo.
Dom za mesanje je ovo: http://www.imdb.com/title/tt0097223/

leonisa
12-05-2005, 01:44
da, da znam! malo sam loncice pomijesala :D
sivi dom je isla osamdesetih (krajem) beogradska serija o popravnom domu. teska serija. starci mi nisu dali gledat pa sam morala krisom pratit.

Robierre de Cochon
12-05-2005, 01:46
Dom za mesanje je ovo:
v(j)esanje naravno....LOL! :lol:

leonisa
12-05-2005, 01:50
BUAHAHAHAHA!!! sto je najbolje nisam ni skuzila!!! da sam zlobna poslala bi to na bisere!! hahahahahah! robi legendo!!!

sad se idem zavalit u krevet i pustit si alien huntera! nisam ni znala da imam neki film na kompu kojeg nisam pogledala!
(bit ce super da u pola filma skuzim da jesam! :mrgreen: )

keti
12-05-2005, 11:33
me too just luv christian bale!!! :luv:
jos kad je ko klinac glumio u carstu sunca. i naravno u americkom psihu!!!

obozavam carstvo sunca.a i christian mi je prekrasan

ultraviolet
12-05-2005, 22:00
danas je zivo meso od almodovara. al tek u 12.
prokleti bili, uvijek najbolje filmove stave prekasno.

leonisa
13-05-2005, 19:33
a ja glupaca cekala na htr2...sva sreca, gledala sam ga vec!
danas su dugmetasi (kak su ih preveli u kinima) iliti gumbetasi (kako su ih preveli na hrt-u).
jel netko zna di mogu naci film dan zvijeri? DĂveliki kuraca de la bestia, El (1995)
spanjolski film. imali su ga u videoteci lav, al se ona zatvorila i ja taj film nikako nisam pogledala, a planiram vec 3 godine!
jel ga ima ko? romana, ti? yoda arhivo moja?

Romana
13-05-2005, 19:38
Nemam taj film leonisa.

Inace, od jucer se prodaje 'Reservoir Dogs' sa Vecernjim :thm:

ultraviolet
13-05-2005, 21:20
Inace, od jucer se prodaje 'Reservoir Dogs' sa Vecernjim :thm:
thnx, nisam znala. :thm: :thm: :thm:
gledala sam ga vec jedno desetak puta i opet cu, i opet, i opet.... :mrgreen: obozavam taj film.
ja jucer zaspala na zivo meso, i naravno, zaboravila snimit. :evil:

engel
14-05-2005, 18:35
yup yup res dogs je prejeben..100 put ga mogu gledat ..inace u vecernjaku ce izac filmovi ovim redom:5th element,the mission(de niro,irons),american pie,T R A F F I C :hej: ,little buddha,undisputed(w.snipes),piano,the watcher.

Mo
14-05-2005, 18:45
Amarcord na drugom

ultraviolet
14-05-2005, 20:53
kupit cu si traffic i piano.
nije ni mali buda los al tog keanu reevesa zbilja nemrem gledat :rig:
bit ce clockwork orange, sljedeci petak mislim!!!!weeeeeee!! :lol: :lol:

leonisa
14-05-2005, 21:21
uz dan zvijeri pridruzujem upit o 13th floor!

(zas me zena u videoteci gleda zbunjeno kad pitam za takve filmove???)

mala buba
15-05-2005, 15:11
sinoc sam pogledala "man on fire"
preeeeedobar film!
toliko gnjeva, toliko s*ebanosti. odusevljena sam, bas zato jer sam ga copila ovako bez razmisljanja i bez gledanja kutije. i onda skuzim denzela :luv: i onda skuzim how f.... up the movie is :luv:

leonisa
18-05-2005, 13:53
man on fire sam gledala u kinu i nahvalila sam film do krajnjih granica!
fantasticno je za film sto si je scenarist dao truda i nije zalio za sat vremena "potrosenog prostora" da udje u dubinu problematike i odnosa denzela i male. da toga nema, film bi bio obican akcijski film.
a oni kadrovi, stil snimanja, boje- fenomenalno!

gledala sam Kingdom of Heaven i ok je film. zao mi je sto je samo ok, mozda sam previse ocekivala citajuci komentare..ali orlando ne izgleda ko beba tamo- tnx god!

svidja mi se na kraju- danas nakon 1000 godina u kreljevstvu nebeskom nema mira! :wink:

bOG
18-05-2005, 17:04
Jucer gledao od Kurosawe "Tjelesna straza" u Tuskancu.

PREJEBENO!

Koliko je samo zapadnjackih filmova uzimalo takav stil price atmosfere i rezije,sve uzalud.

Morate pogledati film.
Jos cu kasnije napisati malo vise.

lubilu
18-05-2005, 19:33
uz dan zvijeri pridruzujem upit o 13th floor!

(zas me zena u videoteci gleda zbunjeno kad pitam za takve filmove???)

yoda koliko znam ima 13th floor, nema el dia de la bestia. to ja pokusavam nabaviti vec neko vrijeme i nikako...souu ako nadjes, pliz javi!

gledala sam the interpreter neki dan, svidja mi se film. sama prica je mozda mogla biti malo bolje razradjena, no s. penn i kidman su genijalni..tako da to pokrije svaki moguci nedostatak!

a sto se tice zene u videoteci...ko' da kineski pricam, poznato mi to. zato vise gotovo nit ne idem u videoteku. koza. osjecam se ko' frik neki uvijek. koza. koza.

ima li netko film 'la comunidad' ('common wealth' na eng) bio je na htv al ja nisam bila u zg tada.... :cry:

yoda
18-05-2005, 20:00
da mislim da imam 13th floor...al mi film nije osto u nekom specijalnom sjecanju...

nije me bilo pa da evo prokomentiram malo...

sto's tice man on fire...film mi je jedan od najboljih od prosle godine, odicna realna prica i drama...jako dobro, muzicka pozadina za 5+... sve uz glumu (d.washington i d.fanning) , scenografiju, pomalo dokumentaristicki pristup = odlicno sto se mene tice!!!

definitivno preporuka svima koji nisu gledali...

ja pogledo sideways neki dan...jako dobar film,mogu rec da ostavlja dojam crnohumorne komedije/drame na momente....al se nikak na kraju ne mogu otet dojmu i upitu???!!!! jel taj film zaista crnohumoran ili je i vise nego realan!!! :shock:

i jos jedna TOPLA preporuka svima...dana u 23:05 pocinje nova serija poslije oza...zvana Tko ziv, tko mrtav...rijec je o zaista crnohumornoj/cinicnoj komediji na ustrup ironije zivota... svakako svi koji budu mogli pogledat! ja sam bio odusevljen, imo sam je prilike gledat prije godinu dana (contra lege :wink: ) i jednostavno sam ostao odusevljen, duze vremena nisam gledao tako dobru seriju...

YODA PREPORUCA!!!!

lubilu
18-05-2005, 20:15
da mislim da imam 13th floor...
imas, imas...provjeravala ja :wink:

ja pogledo sideways neki dan...jako dobar film,mogu rec da ostavlja dojam crnohumorne komedije/drame na momente....al se nikak na kraju ne mogu otet dojmu i upitu???!!!! jel taj film zaista crnohumoran ili je i vise nego realan!!! :shock:

na zalost...mislim da je ovo drugo :wink:
al film je :thm:

Citizen Kane
18-05-2005, 20:19
Amarcord na drugom

Odlièan film! :hej:
Svaki put iznova uĹživam u Gradisci i ostalom ludom druĹĄtvu!
Trebalo bi neťto slièno snimiti u mojem malom mistu - svi opièeni na svoj naèin, likova i previťe...

Poslao sam mail na HRT i rekoĹĄe da ĂŚe uskoro prikazati i "20. stoljeĂŚe"!

bOG
19-05-2005, 15:12
Ljudi, danas u 19 i 21,tuskanac,besplatne karte a filmovi jedinstveni,dodite,pravite mi drustvo.
Bit ce zena,pica,jela,droge,pjesme.politike,seksa,soka,na silja i humora!

Mo
19-05-2005, 15:48
Amarcord na drugom

Odlièan film! :hej:
Svaki put iznova uživam u Gradisci i ostalom ludom društvu!
Trebalo bi nešto slièno snimiti u mojem malom mistu - svi opièeni na svoj naèin, likova i previše...

Poslao sam mail na HRT i rekoše da æe uskoro prikazati i "20. stoljeæe"!

Amarcord rula
mogao bi ga gledat jos 5, 6 pua i opet bi mi bio lud.. svaki put neku novu foru skuzis.. legenda nad legendama..

sutra idem gledat star wars u ponoæ hihi.. that will be fun.. pa odem jos malo van poslije...

Citizen Kane
20-05-2005, 14:01
Bio sinoĂŚ na Ratovima zvijezda!
Film je u cjelini odlièan iako mi ne leŞi nikako Anakinova naivnost i povodljivost, malo je prelako popustio mraènoj strani...
NeĂŚu dalje da ne pokvarim dojam.
Svakako pogledati

diva
20-05-2005, 17:21
Jel tko gledao PREVODITELJICU i kakav je uopce film, milslim dojmovi?

Citizen Kane
20-05-2005, 17:53
Gledao sam prije dva tjedna; zanimljiv politièki triler!
Tema je originalna, konaèno malo inspiracije u Hollywoodu. Malo mi je Sean Penn iťao na Şivce, ali to je njegov stil. Kidmanica briljira.
Vrijedi pogledati radi zanimljive teme! :thm:

lubilu
20-05-2005, 18:02
gledala i ja...imas moj osvrt na prethodnoj str... al eto ga opet
gees...stvarno mi dosadno u zivotu kad tu copy/pejstam vlastite postove :twisted::

gledala sam the interpreter neki dan, svidja mi se film. sama prica je mozda mogla biti malo bolje razradjena, no s. penn i kidman su genijalni..tako da to pokrije svaki moguci nedostatak!

lotte123
20-05-2005, 20:11
jedan od boljih mi je bio Piano redateljice Jane Champion ako ga je tko gledao.skroz brutalan zaèinjen glazbom, ljubomorom i maorskim obièajima

lubilu
20-05-2005, 22:13
gledala i ja...imas moj osvrt na prethodnoj str... al eto ga opet
gees...stvarno mi dosadno u zivotu kad tu copy/pejstam vlastite postove :twisted::

meni je blago dosadan, mislila sam da ce biti napetije.

da, cula sam dosta takvih komentara...mnogi tako reagiraju. meni su neki momenti u filmu zakon! npr. na pocetku kad svi pricaju na stotinu razlicitih jezika istovremeno - super mi je to!
ili kraj - kad prikazuje ny (genijalna panorama ny) i u pozadini africka muzika neka (me luvz african beat :luv: ) ... to mi je bas bilo za najezit se!
no...that's just me....

doli
22-05-2005, 23:10
hm..bas sam prije sat vremena pogledala film i bila sam razocarana jer ja na istu foru ko i svi filmovi tog tipa..malo sam ocekivala vise pa sam se valjda zato i razocarala..

al sam nabavila hitlera i sutra cu ga pogledati pa me zanima ak ga je neko gledala kakav je dojam..

lubilu
23-05-2005, 11:39
lea, danas ti je 13th floor na rtl-u u 22,00

ultraviolet
23-05-2005, 22:08
al sam nabavila hitlera i sutra cu ga pogledati pa me zanima ak ga je neko gledala kakav je dojam..
doli, hitler ti je odlican! budes i sama vidla.
ovih dana, u bolesti teskoj, pogledah hrpu sranja na tv-u al se potkralo nekoliko i dobrih filmova.
u petak - paklena naranca - totalno prenajbolji kubrickov film (lazem, shinning je, al ajde, 2. najbolji). malcom mcdowell je fenomenalan! zbilja me cudi kaj nije poslije nis bogznakaj napravio. sve u svemu, obozavam taj film.
u subotu navecer - po valjda stoti put reservoir dogs - sluzbeno, moj najdrazi film svih vremena. da, i sve moguce dodatke sam pogledala, od izbacenih scena, preko komentara filmske ekipe, intervjua s glumcima i tarantinom. tim roth - :luv: :luv:
u nedjelju popodne - dorucak kod tiffanija. moooooooon riverrrrrrr...... :luv:
u nedjelju navecer - short cuts - to mi je jedan od najdrazih filmova. obozavam altmana i te njegove pricice, osamsto likova, a svi isprepleteni. gomila poznatih glumaca, fenomenalna julianne moore, tim robbins... :thm:
sve u svemu, i nije tak lose bit bolestan. jos sam i izgubila jedno 3 kile jer nemrem nis jest, ma ludilo.... :thm:

doli
23-05-2005, 22:41
pogledala hitlera...dojam....rekla sam da mi je bas zal tok covjeka pa mi frend rekel da to znaci da je redatelj sjebal film..hm....

Natan
24-05-2005, 16:27
doli, hitler ti je odlican! budes i sama vidla.
ovih dana, u bolesti teskoj, pogledah hrpu sranja na tv-u al se potkralo nekoliko i dobrih filmova.
u petak - paklena naranca - totalno prenajbolji kubrickov film (lazem, shinning je, al ajde, 2. najbolji). malcom mcdowell je fenomenalan! zbilja me cudi kaj nije poslije nis bogznakaj napravio. sve u svemu, obozavam taj film.
u subotu navecer - po valjda stoti put reservoir dogs - sluzbeno, moj najdrazi film svih vremena. da, i sve moguce dodatke sam pogledala, od izbacenih scena, preko komentara filmske ekipe, intervjua s glumcima i tarantinom. tim roth - :luv: :luv:
u nedjelju popodne - dorucak kod tiffanija. moooooooon riverrrrrrr...... :luv:
u nedjelju navecer - short cuts - to mi je jedan od najdrazih filmova. obozavam altmana i te njegove pricice, osamsto likova, a svi isprepleteni. gomila poznatih glumaca, fenomenalna julianne moore, tim robbins... :thm:
sve u svemu, i nije tak lose bit bolestan. jos sam i izgubila jedno 3 kile jer nemrem nis jest, ma ludilo.... :thm:

imas odlican ukus... meni je isto Dogs film broj 1 svih vremena - pogledao ga barem 50 puta (Pulp Fiction jedno 80, a bas dok pisem ovo Jackie Brown se vrti u playeru iza mene 8) ), a Clockwork Orange isto u top 10 (iako mi je od Kubricka cak drazi Dr. Strangelove). :thm:

ultraviolet
24-05-2005, 21:44
[quote="Slaytanic Slaughter"

imas odlican ukus... meni je isto Dogs film broj 1 svih vremena - pogledao ga barem 50 puta (Pulp Fiction jedno 80, a bas dok pisem ovo Jackie Brown se vrti u playeru iza mene 8) ), a Clockwork Orange isto u top 10 (iako mi je od Kubricka cak drazi Dr. Strangelove). :thm:[/quote]
a cuj..... :oops: :oops:
mozda da je bilo malo manje filmova a malo vise knjige....... :mrgreen:
vidis, zaboravila sam na dr. strangelovea - odlican isto!! just luv peter sellers...u apsolutno svim ulogama u filmu... :thm:
ma mrak je i pulp fiction, znam ga valjda cijelog napamet, a soundtrack je do nedavno bio sastavni dio svakog tuluma, al jedni su revervoir dogsi!! 8)
i onaj legendarni dijalog skroz na pocetku o like a virgin, true blue i napojnicama.... :hej:

doli
24-05-2005, 23:20
evo bas pogledala the butterfly effect...nije lose,sutra me ceka alexander i collateral i onda gasim dvd do sedmog mjeseca jer nista ne ucim :x :evil:

Natan
25-05-2005, 21:32
[quote="Slaytanic Slaughter"

imas odlican ukus... meni je isto Dogs film broj 1 svih vremena - pogledao ga barem 50 puta (Pulp Fiction jedno 80, a bas dok pisem ovo Jackie Brown se vrti u playeru iza mene 8) ), a Clockwork Orange isto u top 10 (iako mi je od Kubricka cak drazi Dr. Strangelove). :thm:
a cuj..... :oops: :oops:
mozda da je bilo malo manje filmova a malo vise knjige....... :mrgreen:
vidis, zaboravila sam na dr. strangelovea - odlican isto!! just luv peter sellers...u apsolutno svim ulogama u filmu... :thm:
ma mrak je i pulp fiction, znam ga valjda cijelog napamet, a soundtrack je do nedavno bio sastavni dio svakog tuluma, al jedni su revervoir dogsi!! 8)
i onaj legendarni dijalog skroz na pocetku o like a virgin, true blue i napojnicama.... :hej:[/quote]

-Did you kill anybody?
-A few cops.
-No real people?
-Uh-uh, just cops.

:twisted:

Robierre de Cochon
25-05-2005, 23:03
Gori vatra - jucer na HRT-u.
Iznenaðujuce los film. Doduse, spasava ga soundtrack. :thm:

Romana
25-05-2005, 23:08
Da, ja sam ga gledala s pola oka (s jednim i pol sam naravno ucila :mrgreen: ) i zapamtila sam predobar soundtrack, pogotovo glavnu temu (koju sam cula i ranije) i onu zadnju na talijanscini. Ako nabavi netko, biljezim se sa stovanjem :mrgreen:

Amathos
25-05-2005, 23:13
Gori vatra - jucer na HRT-u.
Iznenaðujuce los film. Doduse, spasava ga soundtrack. :thm:

što se nižu moji dani kao biseri....

najbolja pjesma kad poèinješ piti, dok piješ i kad si pijan

Robierre de Cochon
25-05-2005, 23:13
Ako nabavi netko, biljezim se sa stovanjem
Ja imam 'Iznad Tesnja zora svice' i 'Suadu'.
Mislim da bi trebalo biti na http://www.turbomuzika.com :thm:

bOG
26-05-2005, 03:27
Obavezno pogledati:
"Maturantice i Mehanicari".
Igra u Kustosiji ovaj tjedan.

Mo
26-05-2005, 03:48
film je totalna fora, niš posebno al onako, dojmljiv u svakom sluèaju
a pjesma 'Iznad Tešnja' je zakon

Åveliki kuracto se nižu moji sati
Kao biseri
Aaaa kao biseri

Vuk SaMOtNjaK
26-05-2005, 03:57
Obavezno pogledati:
"Maturantice i Mehanicari".
Igra u Kustosiji ovaj tjedan.

Kaj je ? nisam primijetio dok sam išao doma

najluði naslovi su mi bili Tarzan X, Dupli anal u kasinu, Åveliki kuracefica zna znanje itd...
:mrgreen:

Jimmy
26-05-2005, 16:37
Gledao sam i Korak do slave, dobar je. Posebno mi se svidjela ona groupie djevojka, Penny Lane. Gori vatra sam prebacio nakon prizora kad Ĺžena ostaje bez nogu nakon ulaska u miniranu kuĂŚu i razgovora oca s mrtvim sinom. Nekako me previĹĄe podsjetilo na ruĹžnu stvarnost, previĹĄe bolesno za mene.

ultraviolet
26-05-2005, 21:41
Gledao sam i Korak do slave, dobar je. Posebno mi se svidjela ona groupie djevojka, Penny Lane.
lol
:mrgreen: :thm:
meni je film isto kul. a posebno mi se svidio onaj momak sta gitaru svira, sta bari djevojku penny lane.

Robierre de Cochon
29-05-2005, 19:24
Evo, neko je trazio soundtrack iz Gori vatra...tu ima sve stvari:
http://www.muzickezelje.com/novo/nino/gori-vatra.html :thm:

doli
29-05-2005, 23:22
gledala aleksandra(konacno)i sad mene zanima zast angelina ima drukciji naglasak...CEMU????????????????????i onak se radnja ne odvija u eng pa da ona glumi npr spanjolku pa treba naglasak....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bOG
29-05-2005, 23:35
Zato jer ona nije Makedonka.
Svi Makedonci i Grci imaju Irski naglasak,posto su Rimljani i nacisti rezervirali britanski,a ostali narodi svi imaju isti naglasak.
Ja bi ga nazvao: transilvanijsko-juznoslavensko-glupi hollywoodski producenti i njihova publika-naglasak.......(c).....moje!

Mo
30-05-2005, 01:08
Ah taj Aleksandar
....

....
što reæi
....

da je taj film još malo lošiji bio bi za prijeki sud... ma šta za prijeki... bio bi za Haaški sud....

A i naslov mu je trebao biti: Aleks i njegovi gay doživljaji... ili Aleksi i njegov izletiæ na istok..... Ili Cvileæa babetina, Aleksandar...

karlovacko
30-05-2005, 10:10
C. Farrel je privlaèni divljak.

A film bude i uzbudljiv. Tamo negdje izmeðu wc pauze i treæeg sata

Umorio me :pst:

Citizen Kane
30-05-2005, 12:50
Ah taj Aleksandar
....

....
ĹĄto reĂŚi
....

da je taj film joĹĄ malo loĹĄiji bio bi za prijeki sud... ma ĹĄta za prijeki... bio bi za HaaĹĄki sud....

A i naslov mu je trebao biti: Aleks i njegovi gay doĹživljaji... ili Aleksi i njegov izletiĂŚ na istok..... Ili CvileĂŚa babetina, Aleksandar...

"SaĹĄa i prijatelji" :lol:

ZrntscheZ
30-05-2005, 13:01
nek je proklet onaj dan kad sam izdvojil 15kn da gledam pederisanje na filmu pod krinkom povijesnog spektakla

al kak je zato meni Minority report genijalan. Gledah ga juèer nanovo

doli
30-05-2005, 20:16
aleksandar nije los film zato kaj ima pedera...ovi komentari o tome su cisti jad....

Mo
30-05-2005, 21:16
Aleksandar nije loš film...

Aleksandar je TRAGEDIJA od filma..

Citizen Kane
31-05-2005, 00:44
aleksandar nije los film zato kaj ima pedera...ovi komentari o tome su cisti jad....

Nije zato loť film, nego zato ťto se tolika pozornost tome posvetila bez valjanog i èvrstog uporiťta u istini.

bOG
31-05-2005, 16:32
Ovako,ovo je obavijest za sve one koji nisu pogledali,po izboru kriticara, najbolji hrvatski film svih vremena od ,po izboru kriticara,najboljeg hrvatskog redatelja svih vremena.

Ovo je obavijest za sve purgere koji su zaboravili napamet citate iz istog filma,posto su svi purgeri pogledali film....ili nisu purgeri.

Danas u Tuskancu,besplatan ulaz na :
TKO PJEVA ZLO NE MISLI od Golika.
u 17 sati.
Ponesite kokice.

Ima i ORAO u 19 i OFICIR S RUZOM u 21-

Cijelo vrijeme su ciklusi besplatnih filmova,dodite.

Siggy von Goue
31-05-2005, 16:58
Ovako,ovo je obavijest za sve one koji nisu pogledali,po izboru kriticara, najbolji hrvatski film svih vremena od ,po izboru kriticara,najboljeg hrvatskog redatelja svih vremena.

Ovo je obavijest za sve purgere koji su zaboravili napamet citate iz istog filma,posto su svi purgeri pogledali film....ili nisu purgeri.

u 17 sati.
Ponesite kokice.

Nisu losi ti ciklusi bespl. filmova u Tuskancu, urnebesni su bili oni Made in Japan

Woodstock
31-05-2005, 18:03

u 17 sati.
Ponesite kokice.

Nisu losi ti ciklusi bespl. filmova u Tuskancu, urnebesni su bili oni Made in Japan

Eeee da, trebala sam iæi gledati te Japanske dok su bili ali vjeèno je nešto iskrsnulo...
A dobro, bit æe drugi put prilike!

p.s. Zašto si promijenio avatar, prijašnji je bio bolji - to je moje skromno mišljenje 8)

doli
31-05-2005, 20:22

Nije zato loš film, nego zato što se tolika pozornost tome posvetila bez valjanog i èvrstog uporišta u istini.

ja nisam primjetila da se TOLIKA pozornost posvetila tome....a koliko je meni poznato u ono vrijeme ljudi su po tom pitanju bili manje ograniceni nego mnogi u 21 st.....

ultraviolet
02-06-2005, 23:22
.....izvlaèim svoj drugi najdraži topic iz naftalina....
definitivno previše sexa, premalo filmova.
mladež danas. pih.
šta sam ono htjela
ah, da: svi ljubitelji trasha (dobrog trasha :lol: ), šarenih tapeta, uvrnute sexualnosti i španjolskog jezika...........veæeras, samo za vas
ALMODOVAR - u ponoæ, na 1. zove se "èime sam to zaslužila"
fenomenalno - vjerujte mi!
PUTA MADREEEEEEEEEEEEE!!!! :hej: :hej: :hej:

leonisa
02-06-2005, 23:27
hvala na preporuci! morat ce radit video :lol:

sinoc sam ponovo pogledala 5 element- obozavam taj film! jedan od rijetkih koje sam pogledala na premijeri!

ThunderBoy
03-06-2005, 04:24

lubilu
03-06-2005, 11:13
damn!!! zaboravila sam!!!
eh to mi i treba kad me soc tako obuzela!!!
ili je bio chat... :?

kako god....imam ga doma...pa nije toliko strasno, samo trebam naci vremena da ga pogledam......

malimrav85
03-06-2005, 20:56
Jel ko gledao Pootie Tanga, ili samo ja? meni je film prelud, fore su tolko idiotske da su radi toga super. NajĹžeĹĄĂŚi je tip koji stalno uletava, joj,kak je danas vruĂŚe...

ultraviolet
03-06-2005, 21:54
Odlican film,genijalni dijalozi,sad se mogu samo sjetit onog
-ti si na oca,noge ti zaudaraju kao i njemu,kakva aroma :D :D
Ili kad susjeda doðe po biè.
Nazalost neko me citavo vrijeme ometao s nekim glupim pricama tako da sam vise od pola propustio,jos cu morati od leonise zicati.
ma ja sam pišala od smijeha od poèetka do kraja. baba je zakon!
najbolji dijalog izmeðu mame i mlaðeg sina - kad ga stara pitada di je bio, a on, kod prijatelja, a stara - opet si spavao sa njegovim tatom??? a mali - ja sam gospodar svog tijela!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
gledala milion dollar baby. niš posebno. super je snimljen i sve to, morgan freeman - :thm: , al sere mi se od c. eastwooda i njegove glume. neznam, nekak mi se previše forsa. mystic river mi je jedno milijon puta bolji film!!!

ThunderBoy
04-06-2005, 02:22

mala buba
04-06-2005, 20:40
Jel ko gledao Pootie Tanga, ili samo ja? meni je film prelud, fore su tolko idiotske da su radi toga super. NajĹžeĹĄĂŚi je tip koji stalno uletava, joj,kak je danas vruĂŚe...
hahaha film je lud :mrgreen:
redovito dobijem napadaje kada moram gledati samo takve no-brainer-laughing-my-ass-off filmove :mrgreen:
ako nisi, pogledaj undercover brother, isti tip filma a i denise richards trckara okolo u uskoj odjeci :mrgreen: a to je deckima uvijek atraktivno :mrgreen:

ja sam danas nabavila racing stripes.na engleskom. woohoo!! :smajlic koji pljesce a ne da mi ga se sad trazit jer brze tipkam nego sto klikam:
jedva cekam da vidim sve sto su one muhe provaljivale :mrgreen:

ultraviolet
05-06-2005, 15:51
gledala closer. dobar je film, toèno onakav kakav sam oèekivala kad sam kritike proèitala. glumci su odlièni - especially clive owen koji mi je nova celebrity simpatija. clive, o clive - :luv: julija roberts mi ide na živce, al to oduvijek ( nevezano za film). žena zbilja ima zastrašujuæe velika usta, i još kad ju u kinu gledaš... :shock: film odlièno prikazuje ljudske odnose, prekide, zaljubljivanja, odljubljivanja, muljanja....gledeš film i sam ti prostruji svako malo kroz glavu - been there, done that.
danas æu gledat sky capitan. opæe neznam ni kaj je to, ni ko glumi. frend mi je dao, kaže da je super. we will se....

doli
05-06-2005, 16:20
pocela gledati "eternal sunshine of the spotless mind"..jel to neko pogledal jer ne znam dal da idem pogledat do kraja il ne.. :?

bOG
05-06-2005, 16:23
pocela gledati "eternal sunshine of the spotless mind"..jel to neko pogledal jer ne znam dal da idem pogledat do kraja il ne.. :?

Obavezno.Al moras biti koncentriran.

doli
05-06-2005, 16:26
hvala,onda nebum sad gledala jer bas nemam volje..al to mi je frend skinul i rekel da je super al pocetak mi se nije bas svidal a ja inace volim bas filmove s takvim glupostima...

mala buba
05-06-2005, 16:30
gledala closer. dobar je film, toèno onakav kakav sam oèekivala kad sam kritike proèitala. glumci su odlièni - especially clive owen koji mi je nova celebrity simpatija. clive, o clive - :luv: julija roberts mi ide na Şivce, al to oduvijek ( nevezano za film). Şena zbilja ima zastraťujuÌe velika usta, i joť kad ju u kinu gledať... :shock:

ideees, ovo je ko' da sam ja pisala :mrgreen: medju fobije obavezno uvrstavam usta julie roberts, a clivea simpatiziram odkad sam ga vidjela u mini serijama na hrtu kao inspektora :luv: tako kewl :luv:

mislim da cu danas pogledati american beauty po 589.-ti put. mozda ne bi trebala...ali budem. :luv: :luv: :luv: *does a happy dance*

Romana
05-06-2005, 16:32
Gledala sam jucer '9 mjeseci'. Taj film sam gledala pradavno, kad je tek izasao i otada nosim nekakvo sjecanje kak mi je to OK filmic, simpa i to, nimalo glup kao neke druge komedije.

Krivo.

Film je uzas, naivan i koristi foru koja, ako se ne radi o Charlie Chaplin filmu, nepogresivo ukazuje na to da se radi o ne-bas-tako-dobrom-filmu - Hugh Grant se zaplete o vlastite hlace i padne. Ne volim ta kvazismijesna padanja i zbog toga mi se ni druga Bridget nije svidjela jer su stvarno pretjerali s tom gravitacijom.

Ne znam kad je moje pamcenje postalo tako selektivno, ali cini se da cu opet morati pogledati 'Let iznad kukavicjeg gnijezda' - mozda to ipak nije najbolji film koji sam gledala. Ok, ovo je pretjerano, naravno da je :luv:

Spygirl
06-06-2005, 00:27
Gledala ovaj vikend 'Honey'-sama prièa niš posebno, ali zato J.Alba super izgleda i pleše, :bnc: onak, filmiæ za pustit mozak na pašu i kimat glavom u ritmu muzike...eh da, dvd ima u 'extras' lekciju izi jedne koreografije tako da sam nauèila i nešto novih hip-hop pokreta :mrgreen:

i maloprije pogledala 'Star Wars-Revenge of the Sith'-inaèe nisam ljubitelj tog serijala pa se unaprijed isprièavam svim fanovima. :ble: 8) Mislim uz dužno poštovanje i uviðaj kolko je taj film zaradio, ne kužim 'what's the big deal' :scr: pogotvo ovaj dio, gluma ne da je loša nego je katastrofalna, ali ruku na srce, s obzirom na scenarij i nije mogla biti bolja...jedva sam èekala da Obi Wan završi sa posrnulim Anakinom i da fiml završi...okej efekti su super, kuzim, borba izmeðu dobra i zla, ali to je sve veæ viðeno..eto...

Natan
06-06-2005, 00:42
Ne znam kad je moje pamcenje postalo tako selektivno, ali cini se da cu opet morati pogledati 'Let iznad kukavicjeg gnijezda' - mozda to ipak nije najbolji film koji sam gledala. Ok, ovo je pretjerano, naravno da je :luv:

nije najbolji... ali je definitivno fantastican! :thm:

leonisa
06-06-2005, 11:38
ok, ja sam ljubitelj star warsa, za razliku od Spygirl, i izasla sam iz kina bas sa recenicom: svima je to najbolji dio?? ne kuĹžim 'what's the big deal' ! da stvar bude bolja, nisam to samo ja rekla, i moj dragi se kolegijalno, ne slozio samnom, vec nadovezao!! bas sam promatrala glumu i razmisljala si: jel tako losa i u jedinici i dvojci? i dalje meni 4. epizoda ostaje favorite, a prate je u stopu 5 i 6!!

(ok, mozda sam bila ispizdjena jer sam isla u kino zagreb i tamo kupila kokice za 20 kn i dobila neku malu posudicu koju inace platim u gradu ili u cinestaru 5 kuna! malo sam se svadjala sa tetama koje su istovremeno otkljucavale vrata, prodavale karte, pekle kokice i prodavale ih, trgale karte i zatvarale vrata. pitam se jesu li i film pustale jer bi to objasnilo zasto je traka u jednom trenutku preskocila!)

doli- enternel sunshine je odlican film! moras ga pogledat! (i sprzi mi ga jer mi je cd riknuo, a zelim ga imat u kolekciji :D )

Siggy von Goue
06-06-2005, 12:29
Jel' tko gledao "The Sperminator"? Cuo sam da se treba koncetrirati kad gledas...

bOG
06-06-2005, 13:11
Jel' tko gledao "The Sperminator"? Cuo sam da se treba koncetrirati kad gledas...

sarkazam...i like it.
Ali stvarno postoje filmovi na koje se moras koncantrirati,da ne propustis neki detalj....bas kao Sperminator.

Jimmy
07-06-2005, 23:50
Gledao sam "Nacionalno blago". Fora film, zanimljiv mi je zbog povijesti, malo akcije, malo humora.

Spygirl
09-06-2005, 18:42
Gledala 'Hide and Seek' , glumi Robert de Niro i ona mala iz Spielbergove serije 'Taken'...hmmm, film ima dobru premisu ali me tako hebeno razocarao...sve je tako mlako, likovi su tako plitki i nerazraðeni...mrzim kad nakon filma ostanem 'žedna' if you know what I mean :wink:...jel netko gledao?

ultraviolet
09-06-2005, 21:31
imam jednu preporuku i jedno pitanje.
preporuka - za sve vas sretnike, koji ne morate sutra po potpise, u ponoæ i pet minuta na vašem 1. programu još jedno bolesno djelo španjolske kinematografije, pedro almodovar - cvijet moje tajne (ne, nije porniæ).
pitanje - jel gledo ko stranputicu (sideways)? razmišljam da odem sutra to pogledat. ili ne?
:slt:

karlovacko
10-06-2005, 09:53
imam jednu preporuku i jedno pitanje.
preporuka - za sve vas sretnike, koji ne morate sutra po potpise, u ponoæ i pet minuta na vašem 1. programu još jedno bolesno djelo španjolske kinematografije, pedro almodovar - cvijet moje tajne (ne, nije porniæ).
pitanje - jel gledo ko stranputicu (sideways)? razmišljam da odem sutra to pogledat. ili ne?
:slt:

odi svakako pogledati stranputicu ali ne s bilo kime i bilo kako. moraš isfurati pravi štimung: prazno kino, ti letargièna/depresivna cijeli dan, velike životne dileme, žeð za suosjeæanjem i tek æeš onda moæi shvatiti svakog od dva prijatelja koji okolo loèu i hebu (neki manje, neki više) jer si ti i jedan i drugi.

zašto cikluse stave tako kasno??
fantastièni su ti španjolci,ja ih obožavam :thm:

ThunderBoy
10-06-2005, 13:44

bob rock
10-06-2005, 15:12
iz filma egzorcist (sa navedene stranice)

# Offense to God (O)(2):
# evil-looking artifact with a clock stopping
# evil-looking statue
# Halloween celebration
# playing with a Ouija board
# candle faring
# vulgar prosthetics on a statue of Mary
# demon face flash frames
# ghosting of evil statue on bedroom wall
# several long sequences of extremely graphic and vulgar demonic possessions with hateful expressions to our Lord
# many sounds/voices of evil
# "Thank God my will is weak" to excuse alcoholic beverage
# levitations by evil forces
# "Take me" by priest to Satan

iz fight cluba

# Sex/Homosexuality (S):
# man on commode
# sex talk, comments, innuendo
# adult in underwear
# flash porno picts, including male gender-specific anatomy
# rear male nudity
# masturbation encouraged as acceptable
# nudity - sva sreæe da je bog stvorio nešto toliko grešno kao što je golo tijelo...
# sexual intercourse
# sex toys
# self touching
# inappropriate touch, including female to male genitalia
# talk of sexual intercourse

Drugs/Alcohol (D):
....
# bar (!!!!)

Offense to God (O)(2):
# insults to God
# mockery of Christian fellowshipping
# hypnosis therapy and guided meditation as a church function
# mockery of the Resurrection
# series of lies about God, e.g., "God hates you!"
# insane servitude to evil

Emer
10-06-2005, 15:19
divno...
gledaj samo
Peter Pan [2003] - Final Score: 67.
Scooby-Doo (2002) - Final Score: 60.
She's All That PG-13. Final Score: 41.
America's Sweethearts PG-13. - Final Score: 44.
Around the World in 80 Days - Final Score: 61.
Big Momma's House PG-13. - Final Score: 50.
Billy Elliot R. - Final Score: 56.

a onda...
.....
The Passion of the Christ - Final Score: 69.
:!:

...e, TO je zadojenost... :roll:

:rigo13:

Emer
10-06-2005, 15:23
ajme... ovaj mi je promakao...

A Clockwork Orange - CAP Final Score: 36.

... a Amerièki Psiho ima èak nulu...

Robierre de Cochon
10-06-2005, 18:40
# sex talk, comments, innuendo
# adult in underwear
What's wrong with those people? :roll:

yoda
10-06-2005, 20:48
danas na kiosicima za sve fanove...

najbolji patriotski film proslog stoljeca

http://img92.echo.cx/img92/876/328thumbnail2ac.jpg
get your sample...now!

ultraviolet
10-06-2005, 22:05
odi svakako pogledati stranputicu ali ne s bilo kime i bilo kako. moraš isfurati pravi štimung: prazno kino, ti letargièna/depresivna cijeli dan, velike životne dileme, žeð za suosjeæanjem i tek æeš onda moæi shvatiti svakog od dva prijatelja koji okolo loèu i hebu (neki manje, neki više) jer si ti i jedan i drugi.
ma tak sam si nekak i mislila, al na kraju nisam otišla jer mi je ljepše u petak naveèer s upravom èamit doma. :mrgreen: (al sam bar promjenila glazbenu podlogu - frusciante je out, johnny cash in, dovoljno depresivno i lagano).
kaj se tièe praznog kina, moje socijalistièko kino je uvijek prazno (dobro, lažem na hitleru je bilo oko 15 ljudi, što je zbilja velka stvar :lol: ), a ja sam dovoljno prirodno letargièna i u dilemama (pogotovo ovih dana), a suosjeæanje mi je drugo ime, tak da ni ne sumnjam da æe mi film bit super. uvatit æu ga na dvd - u.
a život je more još èekam.............
i za kraj još jedna obavijest za filmoljupce - izašo traffic za kupit! dont forget! to je predobar film.

leonisa
14-06-2005, 15:33
gledala sam the final cut- lose! ja koja volim sf i u svom zivotu sam se nagledala svakakvih (ali svakakvih!!) sf-ova, mogu reci da me ovaj posebno razocarao (glume r. williams i m. sorvino- dobri glumci, pogotovo je williams odlican u ne-djecjim komedijama)
ideja je ok, iako je dosta slicna sa minority raport, samo ne pokazuje buducnost vec proslost. ali, ono...film je nedorecen. ako ima neku back up pricu, nisam je ulovila! prazan je. jako prazan!

ThunderBoy
14-06-2005, 21:08

leonisa
14-06-2005, 21:35
dugo godina smo se stari i ja prepucavali oko jednog, tj. trojici glumaca. cak je i sestra uspijela narast toliko da se ukljuci u raspravu.

80ih je isla serija poziv u ponoc, sf serija V i film footloose. stari je tvrdio da je to jedan te isti glumac (K. Bacon), a ja da su tri razlicita.
danas sam vidla neku seriju na tvu i glumi glumac iz poziva u ponoc (ajme kako je to bila dobra serija!!). isla sam malo istrazivati (ok, ne puno, sve na famoznoj IMDb stranici) blazen bio internet!!

Gary Cole
http://www.nutmusic.com/alzo/images/gary_cole.jpg

"Midnight Caller"
"Family Affair"

Marc Singer
http://www.starbase21ok.com/MarcSinger2.jpg

"V"

Kevin Bacon
http://www.arnadal.no/film/actors/images/bacon_kevin.jpg

"Mistic River"
"Footloose"

koja slicnost!!

jel vam sad jasno zas je doslo do nesporazuma? :D

karlovacko
14-06-2005, 22:19

get your sample...now!

jedan veliki :thm:

bOG
17-06-2005, 16:49
Danas idem na Batmana
.....nadam se najboljem...da vidim sisu od Katie Holmes....salim se.

Kad smo vec kod njenog poprsja,da li postoji izraz "sisna depresija"?
Ako ne, stavljam (c) na to.

Sve u svemu,nadam se da ce Bale biti dobar.
Cuo sam da se Nolan potrudio.
A tek Neeson.
I Freeman.
Cain nemoze biti los.

JAvim vam.
Jel netko gledao film vec?

merić
17-06-2005, 16:57
Danas idem na Batmana
.....nadam se najboljem...da vidim sisu od Katie Holmes....salim se.

Kad smo vec kod njenog poprsja,da li postoji izraz "sisna depresija"?
Ako ne, stavljam (c) na to.

Sve u svemu,nadam se da ce Bale biti dobar.
Cuo sam da se Nolan potrudio.
A tek Neeson.
I Freeman.
Cain nemoze biti los.

JAvim vam.
Jel netko gledao film vec?

gledala sam film sinoĂŚ, i super mi je, definitivno najbolji batman!
svi glumci su jako dobro odradili svoj posao, osim, nravno, buduÌe gospoðe Cruise, ali, eto, hvala Bogu, ne pojavljuje se previťe
:mrgreen:
a, meni osobno je Freeman najbolji :thm:

ultraviolet
17-06-2005, 21:48
betmen!!!!!!!!!!!!!!! veselim se!!!! volim betmena - zapravo samo 1. i 2. ostali su mega sranja. nadam se da je ovaj bar upola tolko dobar kolko su ga ishvalili u kritikama. mislim da bu c. bale dobar betmen. za razliku od val kilmera i clooneya koji su mi bili oèajni. m. keaton je za njih car.
gledala juèer bruce almighty. baš je super. ja totalno padam na taj grimasasto - blentavi humor jim carreya. I´ ve got the power!!! 8) :thm:

Romana
17-06-2005, 21:56
Jim Carrey :luv:

Michael Keaton kao Batman :luv:

Zadnji film koji sam gledala je 'Prljavi ples' - po 56436. put i to je jedan iz moje kategorije filmova koji su super bez obzira na njihovu stvarnu kvalitetu jednostavno zbog cinjenice sto sam ga voljela kad sam imala 12 godina :luv:

leonisa
17-06-2005, 22:03
meni jedino i taj s M. Keatanom ok.

nije mi jasno nesto- batman je nasao odijelo koje je pripadalo njegovom starom, ne? koliko se sjecam iz stripa, serija i prvog batmana. e sad, u forspanu se vidi da je prvi batman zapravo on, tj. bruce.

korekt mi if ajm vrong or eksplejn det tu mi :D

ultraviolet
17-06-2005, 22:20
prva dva su od tim burtona i u oba glumi keaton. ostali su sranje.
to s odijelom mi nije palo na pamet. sigurna sam da postioji savršeno logièno objašnjenje. :mrgreen:

leonisa
17-06-2005, 22:22
ja se znam zakaciti za takve nelogicne sitnice :mrgreen:

kriticari su taj film proglasili najboljim filmom iz serijala o batmanu.
mozda ga u nedjelju odem pogledat :D

Mo
18-06-2005, 01:01

get your sample...now!

jedan veliki :thm:

patriotski.. pih.. ja sam mislio da je u jugi patriotizam bio zabranjen.
je li to onaj di partizan jednim metkom ubije cijeli odred Nijemaca..da, da, to je taj..
hihi

ontopic:
gledao the Platoon
dobar film. malo mi je brzo prošao.. totalni kaos. pokazuje sav besmisao rata iako je malo radnja... pa mogla je biti i bolja..charlie sheen je dobar glumac samo da se ne drogira. u filmu je bio i johnny depp u mladim danima.. al da me ubijete nisam ga skužio.. ili je poginuo na poèetku filma a nisam to skužio.. i onaj glavni neg. lik je lud al nemrem se sjetit kak se zove glumac. al dobar glumac.
slijedeæi-thin red line, èim naðem vremena..

leonisa
18-06-2005, 01:04
ma platoo je odlican film. sama atmosfera u filmu. onaj psiholoski cimbenik...meni je mrak!
a thin red line sam gledala sad nedavno kad je bio na tv-u. ok je, ali mi je platoo masu bolji.

bOG
18-06-2005, 05:49
Batman.
Obavezno pogledati.
Bale.
Batmobile.
Realnost.
Sve objasnjeno.

Predobro.Mozda jer me iznenadilo.

Jel ste znali da su Sithovi stvorili Anakina?

ThunderBoy
18-06-2005, 08:28

merić
18-06-2005, 11:52
izdrŞala sam èak 15 minuta gledajuÌi bitku na neretvi, bravo ja! :hej:
ne znam ĹĄto mi je najgore, ali sinkronizacija je sigurno pri vrhu :roll: :mrgreen:

leonisa
21-06-2005, 01:21
danas je na hrtu Leon-> fenomenalan film!
sta vise reci o njemu!

merić
21-06-2005, 09:44
gledala sam ga nekoliko puta, a to stvarno rijetko radim
film je super!

acid
21-06-2005, 09:54
Gledala Saharu. Dobro je dok gledaĹĄ, ali kad film zavrĹĄi, pitaĹĄ se ĹĄto si ti to ustvari gledao i ostane nekako prazan osjeĂŚaj.

BaF
21-06-2005, 19:13
ubise mi batmana.

bOG
21-06-2005, 19:15
ubise mi batmana.

?
Sto bi?

BaF
21-06-2005, 19:20
razocarao me film.
ak je vec ffilm o betmenu, onda nek zlocesti bude neki ultraturbo nadrkani lik sa mega extra nadnaravnim mocima.
a ne one filozofije.
bojim se sismisa.
mijau.

UBISE MI BETMENA.

bOG
21-06-2005, 19:33
Razumijem.
No ovo je orginalni batman.
Super lude negativce i nabrijane super moci se mogu gledati u Spidermanu,X-manu,Hulku,Daredevilu,Hellboyu.

Meni je ovaj drazi.Filozofije ima dosta,ali to mi je manje bitno.
No mozda ti se svidi nastavak Bafi?

Jedina stvar u filmu koja mi je nelogicna je:

Ukradeni mikrovalni kurac koji pretvara vodu u paru.

Zelio bi pitati autore.....kojeg sastojka ima najviseu ljudskom tijelu?
Mala pomoc......pocinje sa "vo" a zavrsava sa "da".

...tako je: genitiv od rijeci "vodopad" ,ali ja sam mislio ipak na H20

lubilu
21-06-2005, 19:45
aaaaaa hocu u kino!!!!!

necu uciti!!!!!

hocu filmove gledati!!!!

susim se pomalo, ne moze to tako...
sutra je 'patriotski film' na hrt-u. neki dan je bila 'kika' a ja ..... zaboravila i zaspala!!! grrrr.

gledao netko sin city ili vodic za autostopere?

leonisa
21-06-2005, 21:10
razocarao me film.
ak je vec ffilm o betmenu, onda nek zlocesti bude neki ultraturbo nadrkani lik sa mega extra nadnaravnim mocima.
a ne one filozofije.
bojim se sismisa.
mijau.

UBISE MI BETMENA.
super, sad mi to napises!!!!
a ja kupila karte za veceras!!!!!
grrrrrrr!

BaF
21-06-2005, 21:15
hahahaha ajme sori lea :mrgreen:
ma moze bit da je meni bio samo takav dan, pa mi je bio dosadan film. evo bOGu se svidio pa ce se mozda i tebi! :thm:

ultraviolet
21-06-2005, 21:15
gledala leona juèer po ko zna koji put.....gary oldman je faca, najveæa.
navodno je sin city mrak, ima frend na dvd - u , al ja bi ga raðe gledala u kinu, to je pravi film za kino. i èak æu otiæ u pravo kino u zagreb, neko fensi, možda cinestar (u kojem još nisam bila :oops: ), ili galerija (jednom bila). želim napokon pogledat film u kinu bez prekidanja trake 3 puta, bez èudnih šumova i slike naopaèke, želim jest kokice u kinu (a ne pit alkohol, što se radi u mom kinu, da lakše prebrodiš sve nedostatke), želim sjedit na ultraudobnim sjedalima u koje utoneš kao u perje, a ne ravnat guzove i kièmu na šperploèi tapeciranoj 1973., želim doživjet da mi kartu ne trga ista osoba koja mi ju je na blagajni prodala........ma kenjam bezveze, obožavam svoje provincijsko kino! :thm:

neki dan je bila 'kika' a ja ..... zaboravila i zaspala!!! grrrr
demit. i ja zaboravila. to mi je možda najdraži almodovarov, al ga gledala prije sto godina......

yoda
21-06-2005, 23:47
gledo ja autostoper...
u biti ne bas tak dobar film...cito knjigu i knjiga mnogo bolja...
prekratak, premalo objasnjeno...iako su si ajd dali truda...

gledo ko ovog novog betmena...ja sam jakooo skeptican, najbolji betmen bijase onaj prvi (joker :D )...svi ostali sranje (vise.manje) tak da sam vrloo, vrloooo skeptican...iako mu daju dobre ocjene...

a sin city ne znam...reziser je rodriguez i nije mi on bas neki...filmovima poput desperadosa/spy kids mi se srozo totalno tak da ne znam sta da mislim o svemu...a i svi ovi new age stripizirani heroji su mu katastrofa...nis koristi, zali boze utrosena vremena na gledanje (hulk/spiderman da ne nabrajam)...

tak da za sin city ne znam

gledao final cut...ok film...malo cudno/lose zavrsava...ali jako zanimljiva ideja...

zanima me ovaj rat svjetova...jest da je holivudiziran u totali...al je ipak rijec o spilbergu i zanima me da li je dao filmu koji ima karakteristike jednog tipicnog holivudiziranog do bola blockbustera u stihu filmova tipa "dan nezavisnosti" bar imalo umjetnicki dojam...

ne znam...DA JA SAM JEDNO VELIKO NE ZNAM!

leonisa
22-06-2005, 12:44
ok batman sam po sebi mi je ok, mozda i super. (ja ne volim one napuhanke i kostimirane likove- osim batmana!) ali kao prvi od onih svih- nema veze! jocker je ubojica njegovih roditelja, a ne onaj koji je ubijen u sudnici...tako, ima malo paradoxa, nelogicnosti...ali ako ga gledam zasebno, a ne dio cjeline- svidja mi se!!

mala buba
22-06-2005, 18:34
pogledala vodic jucer. bas mi je bio simpa film.
naravno, nije ni blizu knjige (koju obozavam i na svim kvizovima mi priznaju da sam bas frood likica :luv: ), ali ima pozitivnih tocaka i nisu sve zaribali, pa fanovi nemaju gorak okus u ustima.
npr marvin je po meni ne bas najbolje dizajniran, ali zato je totalno pogodak sto mu glas daje alan rickman. ako itko treba davati glas manicno depresivnom liku, to je definitivno on :mrgreen:
likove su dosta dobro pogodili. i one animacije kao iz pedesetih su mi bas zakon :)
doduse, dosta genijalnih fora je izostavljeno, poput kisnog boga, fore s cajem (koja je u tako mlakom obliku pa kao i da nije tamo)...itd.
velika zamjerka je sto su napravili sa dvije glave zaphoda beeblebroxa,to su bas totalno fulali.

peppy
22-06-2005, 19:17
gledala sam u petak stopera kroz galaksije...ali sinkronizirano na njem. bas mi je bio ok film..naravno knjiga je ipak knjiga ali za malo razonode je film posluzio.........osobito laser show prije pocetka filma mi se svidio...
a fotelje su udobne da bolje ne mogu biti..jedino su cijene koma..ulaznica 7,5 eur(nema popusta za studente!),a 0,5 cole 2,80eur..tak je to u uniji:)

Spygirl
23-06-2005, 16:07
Gledala 'Prevoditeljicu' sa Nicole Kidman...dvije rijeèi-koje sranje! :roll: Zapravo, koje dosadno sranje... :mrgreen: Treba pobit i scenariste, i producente i glavne glumce koji su pristali glumiti u tom promašaju...jel ima netko kome se ovaj film svidio pa da i ja naðem neku svijetlu toèku? :tng:

ultraviolet
24-06-2005, 01:21
za osam minuta toèno je jedan od mojih najdražih filmova, pasja ljubav! weeeee!!! jest da sam ga gledala jedno mnogo puta i da mi se æori, al tu prvu prièu moram pogledat....ah, gael.... :luv:
sutra možda odem pogledat sin city, baš me interesira.

lubilu
24-06-2005, 03:31
definitivno idite gledati sin city!!!! definitivno. film je genijalan! bas sam se sad vratila iz kina. i da... gledati u kinu, ne na dvd.
snimljen je odlicno, zakon kamera. sigurno najbolja ekranizacija stripa. fore su mrak... (vuce ga po cesti...oooo progovorit ce!)
ma bolesno. bolesno. vidi se da je tarantino imao tu svoje prste.

gledati!

e, da. p.s.
ako ste gadljivi, ne volite ubijanje. tj. masakr i to morbidni, te ako su vam draze stvari tipa "meet the parents"... onda ne idite ovo gledati. moze vam se pribljuvat (bar sam cula par takvih kritika). na kraju krajeva, kao sto sam vec rekla, tarantino je tu imao svoje prste.... a svi znamo sto se moze ocekivati sve od tarantina.

bOG
25-06-2005, 17:01
Gledao Sin City.
Neznam sto da vam kazem.
Film je ili genijalan ili los.
Nema izmedu.
Film je napravljen tocno po scenama iz stripa.
I to je napravljeno genijalno.
Film se mora pogledati i to u kinu.
Zapravo,film je jako dobar,samo se treba priviknuti na kliseiziranu gluu koja ne pocetku vuce na lose i parodiju,ali u biti je savrseno pogodena.
Gledati.

Jel itko vidio i trpio filmske novosti od Vukmirice u Broadwayu,kao ja?

leonisa
25-06-2005, 17:03
zas mi nitko ne odgovori na moj upit o batmanu?? :(

bog, nisam...ali zato trpim 5 reklama o raznim pivama, 2 o mobilnoj telefoniji, 2 o zenskim casopisima.... ak platis kartu, zar moras trpiti i reklame????

bOG
25-06-2005, 17:49
nije mi jasno nesto- batman je nasao odijelo koje je pripadalo njegovom starom, ne? koliko se sjecam iz stripa, serija i prvog batmana. e sad, u forspanu se vidi da je prvi batman zapravo on, tj. bruce.

Ovo pitanje?
Stvarno ne znam odgovor.
Pogledaj tu:
http://www.dccomics.com/features/bmtch/

Mo
25-06-2005, 19:49
>Gledao Thin red line
fini film al malo previše filozofije, razmišljanja i tih pizdarija a premalo akcije.
jebiga ak gledam ratni film želim akciju, pucanje, bombe, pakao..
i malo su japance jadno prikazali. jest da su oni u ratu bili malo ludi ( da malo ) al ne vjerujem da su uvijek onak bezglavo jurišali sa bajunetama bez ispaljenog metka.. isto se sigurno toliko nisu predavali ( to su èinili jaako rijetko ) niti ne vjerujem da su tam jaukali, plakali i valjali se po podu od oèaja. borili su se do zadnjeg metka ili dok ne bi bili ubijeni. a kad tamo u filmu ameri im upadaju u bazi, ono pregazili ih a japanci se predaju masovno, hrpa ih jauèe i urlièe, plaèe i moli za milost.. moš mislit..
uglavnom, moglo je to i bolje

a batman
ne bum ga išao gledat
idu mi na živce ti super heroji, osobito batman koji je najjadniji od svih.. ( negdje u rangu sa onim jadnim spidermanom )
a to je i zato kaj sam se odvikao od kina.
rekao sam sam sebi da neæu više u kinu propustiti niti jedan povijesni a eto, blento, nisam pogledao ni hitlera ni kraljevstvo nebesko.
ma u biti kaj sad, pogledat æu ih na divx-u ko i sve u zadnje vrijeme..

ThunderBoy
26-06-2005, 11:55

Cole
29-06-2005, 23:27
jel netko od naših slavnih forumaša možda kojim sluèajem dobio karte za premijeru dugo oèekivanog "rata svijetova"? Ful me zanima kakav je film.. mislim foršpan je odlièan, i spilbrg je tu, ali želim ipak æut nešto iz prve ruke?

bOG
29-06-2005, 23:44
jel netko od naĹĄih slavnih forumaĹĄa
:scr:

"rata svijetova"?

Mene isto zanima.
Jer bi to trebao biti neki film katastrofe -horor?
Znam pricu orginala.
Bas i nije nesto.
Najavljuju film kao najskuplji film ili sf film,sta ja znam.
Evo barem mala pomoc:

http://www.imdb.com/

leonisa
29-06-2005, 23:45
i ti lurkas na imdb!! hahahah!¨
ja ga mozda odem vidjet za vikend.

yoda
29-06-2005, 23:48
heh...gledo dana...
sta reci...spielbergovsi ali isto tako i izkomercijaliziran...
iako ima zanimljivu poruku na kraju, iako pomalo sto se tice price nelogicnu, jerbo su se kao ti alieni spremali milijun godina da napadnu zemlju :? ...mislim sto se tice filma, ok je, nemojte ocekivat nista spektakularno... nije onako proamericki ko dan nezavisnosti, odlicna gluma male dakote fanning...ostalo sve taman iznad prosjeka...film nije u stihu dana nezavisnosti (s kojim bih ga najvise ipak mogo usporedit) jerbo prati pricu jedne obitelji koja bjezi od sveg tog ludila...

eto...

za pogledat...nista vise...
sto se samog spielberga tice, bliski susreti 3. vrste, daleko najbolji njegov SF film...bio nedavno na tvju...

a cim je ovlko love u igri (slovi kao najskuplji film ikad), makes you wonder :? ...sto se mene tice, nije vrijedno tolkih para...

leonisa
29-06-2005, 23:51
sto se samog spielberga tice, bliski susreti 3. vrste, daleko najbolji njegov SF film...bio nedavno na tvju...
slazem se!
ma ne ocekujem sada nesto posebno. i bolje! jer kad ocekujem uvijek se razocaram!

skeptik
30-06-2005, 00:08
netko je vec napisao ali moram i ja... Sin City je odlican... feeling cijelog filma je drama, nesto sto se prije nije vidjelo... ne znam koji film je stvorio takav ugodjaj... mozda Dick Tracy, ali to je bilo prije 15 godina minimalno, a mene je sa 7 bilo puno lakse impresionirat :mrgreen:

Mo
30-06-2005, 00:45
ma idu mi na zivce ti filmovi katastrofe a osobito o vanzemaljcima
ne ide mi u glavu ta americka opsjednutost vanzemaljcima..
ak ih ima ima ih, ak ne ne..
ak ce nas sve pobit jednog dana, let it be..

eto ozonska rupa je stigla do Ceske a oni se brinu o jebenim vanzemaljcima
ma ote vrit.. :lol:

ratni, ratni, zelim ratne gledat

ima li ko kakvu preporuku.. neki ratni? da nije patetican, da ima puno borbe, napetosti, atmosfere, krvi, bombi, vatre, metaka, ideje o uzasu i besmislu rata i da nema neku dosadnu ljubavnu pricu u pozadini ( daklem ne onaj uzas od Pearl Harbora ) i da nije americka, prljava propaganda..

bOG
30-06-2005, 00:48
Pogledao trailer za novog King Konga :
http://www.kingkongmovie.com/ef23952443 ... large.html (http://www.kingkongmovie.com/ef239524432ba87f1ca8f70eed4b1fa7/en_large.html)

Predobro,stvarno se vidi da ga je Jackson radio.

Romana
30-06-2005, 11:50
Kad god vidim ovaj topic podsjeti me koliko tragicno malo filmova gledam u zadnje vrijeme, a to nije moje prirodno stanje :bonk:

Mogu samo onda pricati sto bih htjela vidjeti -

Sin City - cini se da je ispao dobar, Rodriguez je pogodio atmosferu prema trailerima
Vodic kroz galaksiju ... - dosta ga hvale, mene zanima koliko odstupa od knjige
Batman - zanima me kako se Bale nosi s tim, on mi ima facu tipicnog negativca
Madagaskar - u originalu, naravno, jer obozavam animirane, iako kazu da nije ispao najbolje
Nestajanje - zbog Balea

leonisa
30-06-2005, 12:48
hm...ja sam bas cula dosta losih kritika pa ga nisam isla gledat.
knjigu nisam citala (znam sad ces reci: kako nisi citala??? ja cu reci: ah...:) )al sam gledala onu seriju, mislim da je 80tih snimana. jesi to gledala? jel to odstupa od knjige?

Romana
30-06-2005, 15:02
knjigu nisam citala (znam sad ces reci: kako nisi citala???

Kako nisi citala??? :mrgreen: :wink:

Nisam gledala tu seriju, pa ne znam kako je napravljena. Procitaj knjigu, mogla bi ti se svidjeti. Moj sig je npr. iz nje.

ultraviolet
01-07-2005, 01:21
Kad god vidim ovaj topic podsjeti me koliko tragicno malo filmova gledam u zadnje vrijeme, a to nije moje prirodno stanje :bonk:

Mogu samo onda pricati sto bih htjela vidjeti -

Sin City - cini se da je ispao dobar, Rodriguez je pogodio atmosferu prema trailerima
Batman - zanima me kako se Bale nosi s tim, on mi ima facu tipicnog negativca
Madagaskar - u originalu, naravno, jer obozavam animirane, iako kazu da nije ispao najbolje
Nestajanje - zbog Balea
dobro si me podsjetila. ja planiram veæ par tjedana pogledat br. 1, 3 i 5. i možda 4 s neèacima. ili neæacima?
dosta mi je uèenja, oæu filmoveeeeeeee, oæu alkohooooooool i izlaske. jedno mjesc dana. da se oporavim od ovog neprirodnog stanja uèenja i samo uèenja. dost oftopièarenja. bit æu kažnjena. :mrgreen:

lubilu
01-07-2005, 02:03
upravo sad je na hrt-u 'ljilja zauvijek'. tuzan, potresan, odlican film. vrijedi ne spavanja do sitnih sati.

keti
01-07-2005, 11:38
jucer, sasvim slucajno gledala na savi "zivot je more".meni je film super, ima dosta dirljivih scena di ti se grlo steze i samo cekas kad ces se slomit.jako je tuzan.ipak, jedan od onih filmova zbog kojih shvatim kolko sam sretna

leonisa
01-07-2005, 11:46
eto, pogledala i ja RAT SVIJETOVA!
meni je odlican!
netko je reko da ne ocekujem dan nezavisnosti, ali meni je ovo puno bolje!
efekti su mrak!!! kako vizualni, tako i audio- ovaj cinestar fakat ima odlican sorround! ni na jednom filmu nisam jos imala filing da fakat cujem izvana "grmljavinu".
i kadrovi su mrak- kako samo vrti kameru okolo, dole, gore, lijevo, desno,pa opet gore...
dakota je odlicna!
film mi ima malo nelogicnosti (tipa ako je elektromagneticki sok- crkla sva elektrika, auti, njegov sat na baterije...kako onda radi kamera kojom ne pocetku tip snima cudo? i zasto on iz stana kupi baterije? da ne velim ociscena cesta sam da oni mogu proci!)
kraj me malo razocarao, tj. kako je zguran. trebali su ubaciti bar jos 10 min raspleta..ovo je bilo prenaglo i malko pokvarilo dozivljaj.
inace film sve 5! super!
(sto ne mogu reci za publiku iza sebe!! die you bastards!!!)

valkyra
01-07-2005, 14:30
Ostala sam budna sinoc do 2 da pogledam taj film (Ljilja zauvijek) i toliko me bacio u bed da nisam mogla zaspati jutros do 7 (svedski film o najljepsoj tekovini koju je istocnjacima donijela EU i fasizam zatvorenih granica pa se sad cude i trose novce na kampanje da nas "osvijeste sto se dogadja" i ko fol su strasno zabrinuti; o traffickingu, o sesnaestogodisnjoj ruskoj curici koju mama napusti i ostavi u Rusiji, a njoj prvi decko obeca posao u Svedskoj di je posalje s laznom putovnicom da se na njoj izivljava dokona zapadnjacka stoka). Kad sam prije par mjeseci gledala neki prilog s premijere tog filma cudila sam se sto Mesic place kad je izisao iz dvorane. Sinoc mi je bilo jasno. Film je najgori down od Rekvijema za snove. :cry:

Robierre de Cochon
01-07-2005, 15:57
Ostala sam budna sinoc do 2 da pogledam taj film i toliko me bacio u bed da nisam mogla zaspati jutros do 7 (svedski film o najljepsoj tekovini koju je istocnjacima donijela EU i fasizam zatvorenih granica pa se sad cude i trose novce na kampanje da nas "osvijeste sto se dogadja" i ko fol su strasno zabrinuti; o traffickingu, o sesnaestogodisnjoj ruskoj curici koju mama napusti i ostavi u Rusiji, a njoj prvi decko obeca posao u Svedskoj di je posalje s laznom putovnicom da se na njoj izivljava dokona zapadnjacka stoka). Kad sam prije par mjeseci gledala neki prilog s premijere tog filma cudila sam se sto Mesic place kad je izisao iz dvorane. Sinoc mi je bilo jasno. Film je najgori down od Rekvijema za snove.
Kae je tuzniji od Duge mracne noci? :lol:

ultraviolet
01-07-2005, 16:10
Kae je tuzniji od Duge mracne noci?
ništa nije tužnije od duge mraène noæi!!!!!!!!!!!!!
depresija me držala nakon jedne odgledane epizode dobrih tjedan dana.
pa se više ne usudih gledat.
udes.
vrdoljaka i obitelj mu - sve pred zid.
višnjiæ - buahahhahaha :rig:
e da, keti fala, sjetila si me "život je more". i to ide na moj popis. oh yeah. :lol:

valkyra
01-07-2005, 16:39
Kae je tuzniji od Duge mracne noci? :lol:

You sick bastard! :lol:

Robierre de Cochon
01-07-2005, 19:44
You sick bastard!
:mrgreen: :D :mrgreen:

merić
02-07-2005, 13:36
eto, pogledala i ja RAT SVIJETOVA!
meni je odlican!
netko je reko da ne ocekujem dan nezavisnosti, ali meni je ovo puno bolje!
efekti su mrak!!! kako vizualni, tako i audio- ovaj cinestar fakat ima odlican sorround! ni na jednom filmu nisam jos imala filing da fakat cujem izvana "grmljavinu".
i kadrovi su mrak- kako samo vrti kameru okolo, dole, gore, lijevo, desno,pa opet gore...
dakota je odlicna!
film mi ima malo nelogicnosti (tipa ako je elektromagneticki sok- crkla sva elektrika, auti, njegov sat na baterije...kako onda radi kamera kojom ne pocetku tip snima cudo? i zasto on iz stana kupi baterije? da ne velim ociscena cesta sam da oni mogu proci!)
kraj me malo razocarao, tj. kako je zguran. trebali su ubaciti bar jos 10 min raspleta..ovo je bilo prenaglo i malko pokvarilo dozivljaj.
inace film sve 5! super!
(sto ne mogu reci za publiku iza sebe!! die you bastards!!!)

slaĹžem s tobom, kao i joĹĄ veĂŚina ljudi koji su pogledali, ili ĂŚe pogledati, film.
kraj je naloĹĄije napravljen, ali mi je super to ĹĄto baĹĄ i ne postoji temelj za nastavak, ono, sve je relativno jasno na kraju
nisam baĹĄ neka oboĹžavateljica Toma Cruisea,ali, eto, ne mogu reĂŚ da nije bio dobar!
a Dakota! definitivno najbolje odglumljena uloga, bar meni

bob rock
02-07-2005, 17:36
kraj je nalošije napravljen, ali mi je super to što baš i ne postoji temelj za nastavak, ono, sve je relativno jasno na kraju

pa... i nije drugaèije moglo biti napravljeno...
ak pogledaš, film je sniman iz kuta malog, obiènog èovjeka i po mom mišljenju, bilo bi bezveze da su u film upadali vojni obavještajci i znanstvenici koji bi pojašnjavali kako zašto i gdje... na kraju - to i nije bilo bitno u filmu jer film govori više o reakciji i ponašanju ljudi, nego o samom ratu

ultraviolet
03-07-2005, 15:12
gledala juèer elephant, gus van sant. odlièan film, neobièan ful. totalno dokumentaristièki pristup, dugi kadrovi, èudni kutevi kamere, odlièna glazba, klinci koji glume su jako dobri (premda veæina uopæe nisu ni glumci). sviða mi se to promatranje jedne te iste situacije iz perspektive nekoliko potpunoi razlièitih likova, sviða mi se što cilj filma nije uopæe pokušati objasniti taj prekrvavi završetak, veæ dokumentaristièki i realistièno prikazati vremenski slijed dogaðaja....ma odlièan film!!!
inaèe mi je gus van sant odlièan redatelj - drugstore cowboy, my own private idaho, pa onaj film s n. kidman i j. phoenixom - nemrem se sjetit kak se zove...super je tip.
još uvijek nisam gledala sin city, možda danas, al sutra je ispit....neznam.

Romana
03-07-2005, 17:04
pa onaj film s n. kidman i j. phoenixom - nemrem se sjetit kak se zove...super je tip.

'To Die For' iliti 'Zena za koju se umire'.

leonisa
04-07-2005, 14:22
evo, nije prosla nedjelja a da nisam otisla u kino...
pogledala sam Sin City.
film je odlican! iako sam na pocetku mislila kako je film bezveze (ok, ja radim u svojoj glavi razliku izmedju filma kao filma i filma kao umjetnickog ostvarenja). na kraju sam odusevljena i s jednim i s drugim :D
mislila sam- oh, ne...ne jos jedan strip film! ali ovo nije strip film, ovo je strip!! odlicno!! koji dobar isfur s bojama! fenomenalno!!
preporucam svakako pogledati!
i jos nesto- pogodila sam da je Marv Mickey Rourke! tako su ga zamaskirali, ali moje oko ga je prepoznalo...za razliku od drugih koji su tvrdili da to nije on! hihihihihihh

evo jedne dobre stranice za one koji su pogledali film! http://surbrook.devermore.net/adaptionscomic/sincity/sincitytimeline.html sad bi ga ponovo pogledala...mislim i da ocu! cim nadjem nekog ko ga ima :D

(usput sam vidjela forspan za sljedeci film kojeg moram pogledati- horror- neravno, nisam zapamtila kako se zove, jer nije pisalo....moram po netu tragat...)

yoda
04-07-2005, 17:52
da i ja pogledah sin city...

u pocetku isti osjecaj kao i leonisa...ala "sta je ovo, hmm, pre stripovski, zasto, kako naivno..." itd...al onda...tokom filma, shvatis u biti u cemu je ljepota...shvatis uvodnu scenu koja je fenomenalna, a sama za sebe u pocetku nema uopce smisla...zadnja scena je odlicna (ona u liftu)...jako dobro... da ne pricam o bojama...krvi ima ko u prici naravno (trademark rodrigueza i tarantina, al je odlicno zakamuflirana)...sto se tice karakterizacije likova, takoder odlicno...svaki lik ima neku svoju pricu koja ima smisao...

da i rourke je odlicno zamaskiran, al sam ga odmah skonto... vis tesko mi se odlucit za koju od prica, al sam se najvise odvalio na brutalnosti, ala dok rourke uzima materijal koji mu kao treba, rukavice za zicu, pila za celik rezat?!...i ono najvaznije gumene vrpce...mislio sam si pa nece valjda :)...i OCE....dok sam vidio malog gospona frodu (elijah wood) onako svezanog...bolesno odlicno!!!...

vidi se da su rodriguez i tarantino vrlo blisko suradivali...

u svakom slucaju djeluje kao jako dobra ekranizacija stripa, iako ga nisam citao, al sad definitivno budem...

:thm:

ultraviolet
05-07-2005, 00:55
i ja pogledala sin city. dovoljno je reèeno u postovima ispred, ja æu se samo nadovezati sa - FENOMENALNO!!!!!!!!!!!!!!!!! pogledat æu ga i ja još koji put, scenografija, atmosfera, boje....ma oduševljena sam!

Citizen Kane
05-07-2005, 11:49
Gledao Rat svjetova, sav nabrijan, oèekujuÌi neťto nikad viðeno, spektakularno i fantastièno napravljeno...
A ono, razoèaran! Od Spielberga sam oèekivao puno viťe i neťto drugaèije. Navikan film kojem definitivno neťto nedostaje da bi bio to ťto Şeli biti. Izaťao sam potpuno ravnoduťan i jedino ťto mogu pohvaliti je mala Dakota, zvukovi, èak niti efekti nisu bať neťto; i to je sve.

acid
08-07-2005, 23:32
Pogledala sam Rat svjetova. Film je dobar dok ga se gleda, nedostatak fabule, ali to si ni ne moŞe oèekivati od takvog filma. Leonisa je dobro rekla, sbuksali su kraj previťe. Zbilja mi je nekako manjkav rasplet. But, thats just me.

Spygirl
12-07-2005, 14:00
Evo što pogledah ovog vikenda, ili bolje reèeno skoro pogledah :mrgreen:

'Sahara'-kako dosadan film...grozno...ne samo to nego tako je nerazumljiv...moraš se dobro trudit da shvatiš tko, što, zašto, otkud... :roll:

'Bones'- sa Snoop Dogg-om, navodno hororac, ali Bože dragi, od hororca ni h, više sam se nasmijala glupostima u filmu. Pošto sam fan hororca ne preporuèujem istomišljenicima ni u ludilu! :shock:

'House of sand and fog' -Jennifer Connely i Ben Kingsley. Iako baš ne volim drame moram priznati da nije loš film. Dosta realan i nije dosadan.

'Kraljevstvo Nebesko'-moram li reæi da sam odustala nakon 40 min fima? Boooring! :roll: No prisilit æu se da ga pogledam do kraja, možda postane zanimljivo :mrgreen:

gandalf
19-07-2005, 15:56
nedavno došao u videoteke film SAW...inaèe nisam neki filmofil ali ovak dobar horor/triler veæ dugo nisam gledao, neka kombinacija filma Sedam i Kad jaganjci utihnu....zbilja dobro napravljen film,kraj je fenomenalan, potpuno neoèekivan....ma neæu vam niš prièati, pogledajte si ga

leonisa
19-07-2005, 15:57
hahaah! ja sam rekla nesto izmedju sedam i kocke :D
da, odlican je film :wink:

gandalf
19-07-2005, 16:04
lea imas pm :wink:

sad èitam da spremaju i nastavak, saw2 :twisted: bas me zanima...ni glumci nisu neki poznati osim danny glovera al zbilja :thm:

ultraviolet
20-07-2005, 23:43
i ja gledala betmena. mnogo buke oko sranja. film je sranje sranje i sranje. jako sam razoèarana. nemam energije niti nadahnuæa za konstruktivniju kritiku, stoga æu samo reæi - SRANJE! christian bale je užasno kul i sve to, al èemu onaj glupavi glas kad se obuèe u gumeno odijelo???????????
gary oldman pozitivac???????????konstatirali smo da izgleda ko ned flanders iz simpsona. i, pobogu, liam neesen - koji nagori negativac. u biti šeèer na kraju je mala katie holmes. jednostavno mi preljigava, automatski dobivam proljev kad ju gledam, samo èekam da mi odnekud (s krova :mrgreen: ) iskoèi onaj rtdt dawson. brrrrrrrrrrr :alb: . sve u svemu - šteta 20 kn i ravnanja kième u mom seoskom multipleksu. ni do koljena burtonovoj jedinici i dvojki!

skeptik
21-07-2005, 05:33
Vis recimo meni je Batman sasvi dobar film. Èak odlièan. Naravno to nije film velike kulturoloťke vrijednosti i gledanj Batmana sigurno nije neťto WOW i neponovljivo, ali je veÌ nekakav kult. I kao takav meni je on odlièna razbibriga, zabavan film za pogledat. Pogotovo ako si imala tu nesreÌu da si pogledala prethodna dva koja je reŞirao genije Schumacher (ima neťto u tom prezimenu ťto mi nikako ne leŞi... em ovaj tip, em onaj koji je kao najbolji vozaè :scr: )

Ali slaĹžem se da je Katie Holmes najgori dio filma... Mogli su je barem malo skinut pa bi veĂŚ bila bolja situacija :lol:

malimrav85
21-07-2005, 12:27
Gledao Rat svjetova, sav nabrijan, oèekujuÌi neťto nikad viðeno, spektakularno i fantastièno napravljeno...
A ono, razoèaran! Od Spielberga sam oèekivao puno viťe i neťto drugaèije. Navikan film kojem definitivno neťto nedostaje da bi bio to ťto Şeli biti. Izaťao sam potpuno ravnoduťan i jedino ťto mogu pohvaliti je mala Dakota, zvukovi, èak niti efekti nisu bať neťto; i to je sve.
MoŞe li mi netko reÌ kaj to ubija aliene? Amebe? Papuèice? Ptièji drek? Glupi kraj filma? KKKKKKAAAAAAAAJJJJJJJJ?

bob rock
21-07-2005, 19:10
Može li mi netko reæ kaj to ubija aliene? Amebe? Papuèice? Ptièji drek? Glupi kraj filma? KKKKKKAAAAAAAAJJJJJJJJ?
nego kaj drugo?
pa kak je tom cruise mogao znati iz svog kuta kaj se dogaða? ti si zapravo razoèaran kaj ti stari bradati èièa u kuti nije došao i rekao da se kemijski sastav aliena pretežito sastoji od titana (kojih 27%), silicija (22%) i germanija (20%), koji u kontaktu s dušikom i kisikom u atmosferi stvaraju galvanski èlanak, a s obzirom da je krv elektrolit, ona provodi taj elektricitet i potièe neki alienski šarlah da mutira u sifilis, a kako alieni nisu nosili dovoljno gumica na putovanje dok su je*** zdravi razum i percepciju obiènog èovjeka, posljedice su bile ***itaène. ne kaže se uzalud: Timeo Alienos et phalus ferentes.

Romana
21-07-2005, 22:06
Gledala sam neki dan 'Mr. Jones', film sa Richardom Gereom gdje on glumi manicnog depresivca s kojim se spetlja njegova psihijatrica.

Film je toliko glup da fizicki boli, Gere se preglumljava i ne znam jel me vise zivcirao u manicnoj ili u depresivnoj fazi. A nije da mi je inace posebno mrzak.

Uglavnom - :bonk: