PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Slaven Ravlić (prosjek 3,82)

Pravokutnići
11-12-2006, 13:16
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

Fortuna
15-12-2006, 21:37
Ajme,nitko nista o Ravlicu... ajde,da ja bar nesto kazem.. jakooo je zahtjevan,ali je toliko simpatican da mu ja sve oprastam!!!! ovo mi je jedan od draĹžih profesora

Don_Juan_DeMarco
18-12-2006, 23:17
Simpa prof....jako susretljiv....Al brate...moze pricat..... :) :):)

Fortuna
19-12-2006, 21:08
Simpa prof....jako susretljiv....Al brate...moze pricat..... :) :):)

:lol: istina,istina....al faaaakat je susretljiv,jedan od rijetkih profesora koji se tak razvesele kad vide studenta na ulici :lol: :lol: legenda

leteca medvjedica
25-12-2006, 15:45
odlièan profesor, smiren, ok, a ni predavanja mu nisu dosadna.

studentica-zg
11-01-2007, 15:39
Bila sam na njegovim predavanjima - svim. Ovako je simpa, ali mu je pismeni malo pokvaren, naima sve ťto kaŞe na predavanju da je bitno ne traŞi ni na pismenom ni na usmenom. Ja sam proťla od prve, ali sam za bijednu dvojkicu fakat jako puno uèila. :roll: :roll: :roll:

TILA
11-01-2007, 21:12
Ma Ravle je zakon,vrlo je ljubazan i susretnljiv sa studentima.Ja rekla jednu reèenicu na ispitu i dobila prolaz :)

ivy- smile
22-01-2007, 10:10
ravliĂŚ mi je onka ni sim ni tam mislim kod njega sam prosla od prve i to preko kolokvija i to prilicno lagano
mogu ga nahvaliti jer je jedini izasao u susret studentima sto se tice kolkovija
ne bjezi covjek od rada
sve ce mu se to vratiti
:lol:

Mitzi Dupree
30-01-2007, 18:15
evo profesore, jedna solidna cetvorka!!! :D

nestorov
31-01-2007, 16:41
ravle je legenda!imam osjeÌaj da tip ima Şeljezne Şivce,ljubazan,susretljiv.bio na usmenom kod njega.i tako ja odgovarao.poène on ocjene djelit.ja se spremam da Ìe me sruťit,jer sam fakat trebao.veli on meni,kolega to nije za tri,naŞalost,evo vama dva. :-D :-D
jedna totalno subjektivna petica!
pozdrav profesoru ako èita!

zubni konac
01-02-2007, 19:32
Ne znam. Nije mi se sviðalo kako je davao ocjene prema bodovima na predroku. Da sam bila kod njega ne bi dobila 4 kao kod Kregara, veÌ 3. To mi jedino nije u redu.

fidel_castro
03-02-2007, 00:15
Hm, nisam bio ni na jednom predavanju pa se nadam da mi neĂŚe doĂŚi na ispit! :p

cvjetiĂŚ
05-02-2007, 16:50
RavliĂŚ je super profesor!!! :-D

Nani
06-02-2007, 00:21
sram me sto jos nisam prokomentirala.

sve u svemu jako korektan profesor. na predavanjima se unese u gradivo i u jednoj opustenoj atmosferi prica sa studentima i (meni bar) poprilicno zanimljivo predaje. cak mi vise lezi njegov stil nego onaj prof. kregara koji inace hvale.

na ispitu je takodjer ugodan, simpatican i opusten. bar je meni tako bilo. ne trazi neke nebulozne detalje nego svjesno razumijevanje teksta i vidi se da je presretan kad student kaze pravu rijec ili kad pokaze iskreno zanimanje za gradivo. poprilicno objektivno ocjenjuje i drago mi je da sam kod njega polagala socku :) bilo je bas lijepo iskustvo :)

Mitzi Dupree
09-02-2007, 19:42
pita po troje, uglavnom opcenite stvari. moras znat durkheima, comtea, posebno webera. pita vecinom prvi dio knjige, bar je tak nama bilo. i vrlo mu je bitno da ne strebas napamet nego da razumijes sto govoris. i... postavlja podpitanja ak vidi da si poceo govorit gluposti pa ti dosta pomogne. ma uglavnom, legenda je!!!

nestorov
10-02-2007, 17:14
problem dobiti pet,hmm.prvo ti fino doði na ispit,pa kud krenulo.nije faks srednja,izmeðu pet i dovoljan su sitnice,dojam,blabla.datume,autore ne zahtjeva.kako je neko veÌ rekao,da kuŞiť gradivo.svoj dio knjige ne traŞi.ne ispituje dugo.tri ljudi,ako pitanje ne zna osoba A,pita osobu do nje (zato sluťaj ťto pita),ako vidi da znať,zaustavi te i ide dalje.zna pitati èesto ono ťto je krivo u pismenom.evo,ne brini previťe.ravle je car.sretno na ispitu! :smt006

Condor
14-02-2007, 11:50
uvijek nasmjeťen, dobre volje, pristupaèan, korektan, molite se da ga dobijete na usmenom

Scarlet Legata
16-02-2007, 17:03
taj èovek ima ima maniènu depresiju, majke mi :-D

19-02-2007, 16:37
taj se lik ispocetka cinio super ali je postao moja najgora nocna mora...
iz nekog ,ocito samo njemu poznatog razloga mi je skinio ocjenu sa 4 na dovoljan...i dotukao me !
btw tada sam u 2,5godine jedino bila opljackana

djevojcica sa sibicama
02-03-2007, 18:32
nisam baĹĄ iĹĄla na predavanja :shock: :-D tako da za to ne mogu puno reĂŚi, ali na ispitu mi je bio stvarno ugodan.
postavio mi je tri pitanja s time da za razliku od Kregara, pitanja su mu recimo totalitarizam, Mannheim, poliarhija, dakle viťe nekakvi "fragmenti" iz poglavlja, dok Kregar [koliko sam èula] postavlja puno ťira i opÌenitija pitanja [npr. nacija, moÌ itd.]
isto tako, RavliĂŚu je dosta bitan pismeni [mislim bitniji nego Kregaru] i iako ste ga napisali za nekavu trojku, gotovo da nema ĹĄanse da padnete koliko god neuvjerljivo odgovarali.
sa mnom su odgovarale joť dvije cure koje nisu znale toèno odgovoriti ni na jedno pitanje pa im je RavliÌ na kraju postavio pitanje pozitivizam, uz komentar "hajde kolegice neťto lagano, ovo Ìete sigurno znati..." :D
nije Şivèan, pomaŞe i stvarno ima strpljenja. 8)

OnlyGodCanJudge
03-03-2007, 00:00
Covjek je odlican..! mislim, barem ja tako mislim..bila sam njegov seminarist prve godine dok je dosao na Fakultet (2004.), izasla na predrok, pismeni jedva prosla, a usmeni... super je bio, dume nisam imala.. sretno svima sa socom

jaaaaa
05-03-2007, 16:37
moze li mi netko malo viĹĄe napisati kakav je prof.ravliĂŚ na seminarima,kako oni izgledaju?

malimrav85
07-03-2007, 11:08
Na predavanju nikad nisam bio.
Kao ispitivaè ugodan osim ťto mu je kriterij neujednaèen, tj. kao da postoji jedna ocjena za sve koji odgovaraju u tom trenutku.

TILA
11-03-2007, 16:07
moze li mi netko malo viĹĄe napisati kakav je prof.ravliĂŚ na seminarima,kako oni izgledaju?

On ti je visok sijed,èovjek nosi naoèale i uvijek odijela.On je dosta jutarnja osoba i uvijek je vedar u sedam ujutro dok mi ostali spavamo na klupama.Kod njega ti je seminar super,ima vas oko dvadesetak-tridesetak.Podijelite se u grupice i radite seminar i izlganje po popisu tema koji vam on da da si izaberete i svaki pu t na seminarskom satu neko ima izlaganje i poslje je rasprava i moram napomenut da RavliÌ jako cijeni javljanje na seminarima.Inaèe je zabavno i nekad i pomalo dosadno ako niko nema neť pametnog za reè.Asistent mu je super,odlièno se slaŞe sa studentima i uvijek ti hoÌe pomoè u bilo èemu.Zbog sveg toga preporuèam kod njega seminar:)

jaaaaa
13-03-2007, 03:03
puno hvala na odgovoru :) :)

Ante Gotovina
15-03-2007, 11:06
Profesor koji prepoznaje i pozdravlja na ulici studenta kojeg je svega nekoliko puta vidio na predavanjima - neĹĄto predivno! :smt023

Trpinja
30-03-2007, 21:36
Profesor koji prepoznaje i pozdravlja na ulici studenta kojeg je svega nekoliko puta vidio na predavanjima - neĹĄto predivno! :smt023
mene je jednom sreo o odpozdravio sa kolega navijac :lol: ..imao seminarski rad na temu navijaca..na seminar je bilo zadovoljstvo ici kod profesora ravlica..al strpimo se do ispita da damo i konacni sud :-D

Rus
06-06-2007, 16:22
Na seminaru je bio dobar i trudio se da bude zanimljivo, a na usmenom je bio joĹĄ bolji. Svaka mu dala.

jaaaaa
06-06-2007, 22:45
Na seminaru je bio dobar i trudio se da bude zanimljivo, a na usmenom je bio joĹĄ bolji. Svaka mu dala.

slazem se! :)
odlican profesor.. sociologija mi je ostala u lijepom sjeĂŚanju.. :)

fidel_castro
11-07-2007, 15:23
Najbolji je! Ne zato ťto mi je dao 2, nego zato pomaŞe studentima da se opute. Ubaci neku poťalicu na usmenom, imať osjeÌaj kao da nema ťanse da te ruťi i zato dajeť sve od sebe! Nisam bio na predavanjima ni na seminaru pa to ne mogu ocijeniti, ali usmeni je èista petica!

eleanor rigby
15-07-2007, 18:14
Odlièan profesor, èista petica! :smt023

devil
16-11-2007, 14:08
super profesor. predavanja mu nisu nesto zanimljiva, ali kao ispitivac je odlican. smiren i pokusava iz ljudi izvuci odgovore.

Hira
30-01-2008, 00:49
Ovako što ste tiče Ravlića o njemu bi se definitivno dalo pisati ali ja ću pokušati smanjiti na minimum., Naime predvanja su mu u redu, makar sam samo bio na jednome ,ali to nema veze budući da je pričao smisleno i po tome ga nije teško pratiti. E sad što se tiče ispita tu bi se svašta toga dalo napisati. Naime to je onaj tip profesora koji za razliku od drugih gleda najmanje sitnice. Tako na primjer gleda kolokvije kod ispita koji igra, ponavljam za razliku od drugih veliku ulogu u konačnoj ocjeni, te pita stvarno tricky pitanja. Pitanja su puno nijansiranija i detaljnija npr. šta je rekao Marx točno za taj pojam dok kod Kregara može biti pitanje što znaš o Marxu......mislim bezveze......i usprkos svim dojmovima drugih studenata ne slažem se da je on jedan od lakših profesora na sociologiji......stoga mu dajem nešto između 3 ili 4, ali budući da je ovako simpatičan i solidaran neka bude 4.

papricica
28-02-2008, 23:28
meni je Ravlic i na predavanjima i na ispitu bio super i stvarno svaka mu cast! takoder za pisanje svog dijela knjige svaka cast, nema veze sto su recenice kilometarske ali barem (meni) nisu bile toliko apstraktne kao npr. kregarove. kao ispitivac je predobar, dobro raspolozen, ne voli nikakva okolisanja, nego trazi ono najbitnije, cijelo vrijeme se smijao, a pogotovo voli kad se zna njegov dio knjige. na mene je bas ostavio dobar dojam. nadam se da ima vise takvih profesora na faxu (ali vjerojatno se samo duboko nadam). takoder veliki plus sto prepoznaje i pozdravlja studente na "cesti", sto je prava rijetkost! ispit mi je vise bio kao kavica a ne neki bauk!

Enid
08-10-2008, 20:12
pozdrav od novopridoslice :-D

bas juce imali smo uvodno predavanje profesora ravlica i odmah mi se svidio jer odudara od tipicnih profesora stare garde ... tipa milicica, koji se doima kao konzerva (ocito ni filozofski nije pomogao da nabaci palestinku :-D )
cim sam ravlicu vidjela camperice na nogama, te kad je spomenuo frenda na filmskoj reziji, reko, bice da je nadasve zanimljiva persona :D
nadam se da necu ubrzo promijeniti misljenje ... :)

TIGER_89
08-10-2008, 21:15
pozdrav od novopridoslice :-D

bas juce imali smo uvodno predavanje profesora ravlica i odmah mi se svidio jer odudara od tipicnih profesora stare garde ... tipa milicica, koji se doima kao konzerva (ocito ni filozofski nije pomogao da nabaci palestinku :-D )
cim sam ravlicu vidjela camperice na nogama, te kad je spomenuo frenda na filmskoj reziji, reko, bice da je nadasve zanimljiva persona :D
nadam se da necu ubrzo promijeniti misljenje ... :)

Prof Ravlić je izuzetno zanimljiva a nadasve ugodna osoba.. :smt006

georgee
10-01-2009, 16:35
ravlić ne zna pisat
i dosadna su mu poglavlja

legal_neverland
29-01-2009, 22:08
meni ce seminar kod docenta ostati u jako lijepom sjecanju. mozda cak nesto najbolje sto mi se dogodilo na ovoj godini. iznimno korektan u svim odnosima sa studentima, uvijek spreman pomoci, pun razumjevanja u osam ujutro. jako mi je zao sto su ove godine seminarsti bili stvarno dosadni, nitko nema svoje misljenje ni o cemu, a on predobar zeli neku raspravicu nabaciti. sav se uzivi, vuce sto raznih poveznica i onda kaze "ma, vidim da vam danas nije dan" i tako svih 10 seminarskih puta. jadno, jadno.. seminaristi.. kako bi postovana cajko rekla "nikad od vas akademskih građana" :-D
jedva cekam na politologiji polagati politicku sociologiju kod ravlica!!!

sad jos usmeni...... onda cu dati ocjenu

gnaahh
29-01-2009, 22:24
ravlić ne zna pisat
i dosadna su mu poglavlja

baš zna pisat, meni je najrazumljiviji...a đorđ, đorđ, ko će tebi ugodit :smt005

georgee
29-01-2009, 22:50
hehe,ma dobar je on i sve,znam ja to,žao mi je kaj sam mu dao ocjenu jedan...al njegovi dijelovi knjige su me tolko znervirali da sam u afektu moro to napravit :D
ak misliš na razumljivost u smislu izražavanja,da super je...ne moraš imat rječnik str riječi ko za kregarova poglavlja...al čovjek navodi preprepreprepreprepreprepreprepreviše autora i djela
kaj je preveć je preveć

legal_neverland
02-02-2009, 17:37
sad kad sam polozila i taj famozni pismeni. osobno, ravlic na predavanjima i seminaru, nije onaj ravlic koji ispituje.
danas sam bila i kod burazina i ne mogu opisati kako sam se dobro osjecala kod njega, a lose kod ravlica.
princip ispitivanja vise nije isti. znaci tri osobe ulaze u kabinet, ispred svake je snopic pitanja, prvo izvlaci jedna osoba i odgovara, a ako ne zna, na isto pitanje odgovara slijedeca s tim da svi odgovaraju na neko pitanje iz cjeline koju je izvukla prva osoba. nemam pojma kako ovo bolje objasniti.

npr. ako netko izvuce webera, prva osoba ce reci tko je, sto, najznacajnije, a drugu i trecu ce pitati npr. racionalizaciju, politika kao poziv...

i da, istina je da se ravlic bazira na politickoj sociologiji,porecima, drzavama, a manje na obitelji, devijantnosti ( na najzanimljivijem dijelu knjige) sto je bzvz jer smatram da mozes ( ako si covjek) nekome tko se toliko trudio, polozio kolokvije, dobro napisao ispit, izaci u susret i ne postavljati glupa pitanja tipa koji je zakljucak neke lijeve ankete.

nikad nisam bila ni na jednom njegovom predavanju jer ih je vise od 70 % odrzala ksenija, a ona je monotona ( i pomalo devijantna :-D , sala, sala)

uglavnom, ono sto mogu ocjeniti, seminar 5, ali usmeni je 2 jer je postalo grozno= 3.

georgee
02-02-2009, 17:44
5 i 2 daju 4 :-D

legal_neverland
02-02-2009, 17:52
5 i 2 daju 4 :-D

da, kolega, ali nekako vam je to nestabilna cetvorka, pa bolje imati stabilnu trojku. :-D

georgee
02-02-2009, 18:42
hehe zasluženu...ma dobro,sve u svemu čovjek je na mjestu,al ti dijelovi su mu katastrofa...u knjizi najgore...i onda to pita...sigurno nije ugodno

legal_neverland
02-02-2009, 19:42
on je totalni znanstveni svijest i to je lijepo povremeno vidjeti, ali ja u tom svijetu ne vidim smisao. :-D

chloe
16-02-2009, 22:23
Bila seminarist i o seminaru i njegovom vođenju sve najbolje: trudi se, zanimljive teme ali kad krene ispitivanje onda upoznate jednog drugog Ravlića.I ispitivanje je ugodno, opušteno al kad krene ocijenjivanje lagan šok, Ravlić se ni najmanje ne ustručava spičit 2 i to po mom mišljenju sasvim neopravdano,PREESTROGO a na 1. roku ove god bilo je i dosta rušenja. Da ne bi ispalo da iz mene progovara jal zbog pada ili 2,dobila sam vrlo dobru ocjenu. To što si seminarist njemu ništa ne znači ali kolokviji, tj. bodovi iz njih JAKO zato naučite ako mislite izač na kolokvije jer ih on itekako gleda.

Anjja
17-02-2009, 17:08
Ne znam kakav je na predavanjima, jer ni na jednom nisam bila... Ali što se ispitivanja tiče, preugodno iznenađenje, pogotovo nakon svih onih priča...Presimpatičan je, opušten, ma čista petica. Ajd malo si zapikira neku stvar i maltretira sve dok netko ne kaže napokon to što on hoće, al nije sad da mu moraš čitati misli, i ne pita neke ekstra detalje, i možda je malo škrt na ocjenama, ali sve u svemu super...Petica

marojka
19-02-2009, 20:10
od svih prica o profesorima, ravlic je jedini koji me razocarao...
o njemu sam cula sve naj naj, jos bila i njegov seminarist i covjek super...
i onda doslo ispitivanje i totalno razocaranje...kao osoba super, al kao ispitivac katastrofa...
istina, ugodna atmosfera na usmenom, on nasmijan...al me ubilo u pojam to kaj moras rec tocno ono sto si je on zacrtao...ak to ne kazes, fuckas ti sve ostalo kaj znas o tome...i onda jos njegov podsmijeh "al kako to ne znate??"

al ajd, hvala Bogu, rijesila se toga i to sa jako dobrom ocjenom :)

preporuka za dalje - on je kao osoba stvarno super, al nemojte se zavarati i misliti da ce vam usmeni biti pljuga kod njega, nego - ljudi sjednite i naucite kako treba!!!

jedan manje
20-02-2009, 20:19
Evo ovako....sve ovo što piše na početku ove stranice lijepo možete zaboraviti....Ja sam bio kod Ravlića seminarist...s obzirom na to, i s obzirom na to što se pisalo po forumima o njemu, s pravom sam očekivao dobru ocjenu jer sam se uz sve to fakat dobro propremio za usmeni....al kad ono na usmenom totalna suprotnost....njegova predavanja so ok, čovjek veseo,nasmijan od samog jutra itd...sve 5..do trenutka usmenog....čovječe...ko da je skrenuo..pili na nekim detaljima...on si zamisli određenu stvar koju ti moraš o nekoj temi reći i ako ti tu stvar ne kažeš, a pričaš puno tog dobrog i točno ne prihvaća odgovor....mislim komaaa...definitivno najveće razočaranje 1. semestra...ljudi fakat se dobro pripremite ako želite prolaz....profesore...na temelju sveg navedenog mogu vam POKLONITI jednu bijednu 2 ( više 1, nego 2)...

Enid
17-04-2009, 15:03
istina, profesor ravlic je inace jako ugodna osoba na seminarima i mislite da ce usmeni biti vise nego u redu, al kad dodje do usmenog, zaista sasvim druga osoba. istina je da skrtari na ocjenama i to ako nisi briljirao na kolokvijima najvisa ocjena ce ti biti cetiri, ali onda zaista moras pjevati. jako puno trazi i problem je u tome sto ne pomaze vec ceka da sve izlaboriras i onda ti tek kaze da to sto si rekao nema veze s vezom. no krasno, i kako da se covjek ne obeshrabri :smt010 uglavnom, zahtjevan profesor, dosta trazi povezivanje gradiva, kartice s pitanjima su ... ulala :smt009 ne ocekujte caskanje, kolacice i razgovore ugodne ... to je mozda u neku ruku dobro, jer suosjecajne profesore kao sto su gđa zrinka i kolega milicic necemo vjerojatno vise susresti ... :smt010

jesus19
22-04-2009, 17:35
Pa nije mi bas jasno zasto tolko negativnih komentara o ravlicu na usmenom,nasmijan veseo ,znas ne znas, malo je zahtjevan al nista strasno...Sve u svemu jako ugodan profesor i dobar ispitivac a vec sma se prepao kad sam vidio komentare na pravokutniku..cista petica za njega

Amare1
16-06-2009, 15:57
car. vidio ga jednom u zivotu, na ispitu, frajer dao 3 za kolko sam i znao, pre-pre-opusten i zajebava se na ispitu, jednoj trebi navukao 2 nakon sto joj je razbio pocetnu nervozu... car.

bond007
22-06-2009, 00:35
sve u svemu ok na usmenom

jadzija
26-07-2009, 23:35
po meni profesor zaslužuje čistu peticu, mada je on meni dao trojčicu. profesor je veoma ugodno izneneđenje na ovom faksu. predavanja korisna mada ih radije prepusti asistentima dok su za druženja sa studentima tu seminari. Na ispitu vedar i nasmijan, čim uđeš opustiš se. Nije nemoguće dobiti dva, ali na većim ocjenama je već malo škrt:mrgreen:. pita sva tri dijela knjige, mi smo izvlačili kartice, no kod podpitanja se više bazira na politiku. Pomaže kolko god može, navodi, daje vremena kolko god trebate, tako da... bez straha na ispit kod ravlića:thumbup:

mali_vrag
18-08-2009, 16:42
nemam nista lose za reci o njemu.korektan,pomaze,ne rusi bezveze..sve 5.:thumbup:

morticiva
06-10-2009, 18:45
Jedan od profesora koji najvise pomaze na ispitu-trudi se izvuci makar i najmanji podatak tako da ne mora rušiti :) Svaka čast!

martix
27-10-2009, 01:54
dosta zahtjevan profesor, ali jako korektan... onaj ko kod njega dobije više od 3, sociologiju zna savršeno... kod njega nema izmotavanja kao kod drugih profesora s te katedre da se nešto nauči, a nešto ne... ak znaš prolaz, ak ne "kolega, žao mi je, ali više sreće drugi put", od mene jedobio četvorku jer je to ono što zaslužuje, svaka mu čast...

ice
01-02-2010, 12:26
Odličan na seminaru, zanimljive rasprave, mada nas samo 5 konstantno raspravlja, a ostali zuje. Predavanja zanimljiva, približena studentima. Jako susretljiv na konzultacijama i kad bilošto pitaš. Odličan u svakom slučaju, a vidjet ćemo usmeni.

Lolita
02-02-2010, 23:09
Od mene čista petica :thumbup:
Pofesor Ravlić je jedna divna osoba, a i predavač!
Predavanja su bila zanimljiva, seminar odličan, a na ispitu je korektan. Tko je uistinu naučio, dobio je odličnu ocjenu. Maksimalno pomaže i neće rušiti, već će te navoditi dodatnim pitanjima. Ja nisam briljirala, ali je uistinu imao strpljenja.
Sve pohvale za profesora!!

Must
16-02-2010, 23:08
Od mene čista petica :thumbup:
Pofesor Ravlić je jedna divna osoba, a i predavač!
Predavanja su bila zanimljiva, seminar odličan, a na ispitu je korektan. Tko je uistinu naučio, dobio je odličnu ocjenu. Maksimalno pomaže i neće rušiti, već će te navoditi dodatnim pitanjima. Ja nisam briljirala, ali je uistinu imao strpljenja.
Sve pohvale za profesora!!

otprilike ono što bi i ja rekao, svaka čast profesoru :thumbup:

superfly
18-02-2010, 02:40
i od mene peeet!
od prvog predavanja me oduševio. je da su bila malo monotona al ajde.. trudio se da ih učini što zanimljivijima. isto vrijedi i za seminar.
nakon svih priča kojih sam se naslušala o njemu mislila sam da će mi pokvariti dojam na ispitu al sad mi je još draži :mhm:
baš napravi opuštenu atmosferu.
jedino što bih mu prigovorila su njegovi dijelovi u knjizi. mislim da je 30ak imena u jednoj lekciji ipak malo previše za svake kriterije ::E: još kad se sjetim one hrpe podjela... hjoooj
al uvjek je tako hepi i simpa da mi se jednostavno ne može zamjerit ::E:
sve u svemu predobar profesor :thumbup:

CroatianAngel
27-06-2010, 21:39
Profesor je stvarno simpa. Sasvim dobronamjeran i na mjestu. Jedan od dražih iz prvog semestra. :mhm:

keeva
15-09-2010, 21:40
joj ravle <3 predavanja su mu monotona, istina, al probajte pokazat neki interes za gradivo ili ga nekaj pitat, lik se razveseli ko malo dijete koje je upravo dobio sladoled ili nešto. fakat prajsles.

naravno da kruže priče da je sitničav i voli rušit, ali moj dojam sa usmenog je pozitivan. pomaže, ako negdje zapne dat će ti primjer da se snađeš, ali će isto tako i tražiti razumijevanje gradiva, što opet nije nikakav problem.

mlađa verzija djeda mraza. :soppy:

Mirkec
17-09-2010, 09:41
Nije Djed Mraz,već George Romero ::E:
Sam zbog toga zaslužuje 5. A uz darežljivog Sekulića i nepredvidljivog Kregara,mislim da je Ravlić najobjektivniji ispitivač.

keeva
19-09-2010, 19:55
nigga please, naravno da je djed mraz! zar ga ne vidiš za 20 godina kako djeli darove? sve kaj mu fali uz onaj smajl je hohoho

ali, evo, moram priznat da je ravlić na komisiji bio puno ugodniji od sekulića. ne znam kako je ocjena na kraju donesena, tj. čija je odluka prevalila, ali znam da se ravlić trudio da mi bude što ugodnije, pomagao mi i na kraju me prvi prekinuo kad je vidio da je dovoljno, dok je sekulić manje više šutio i tek se tu i tamo ubacio sa podpitanjem. mislim, obojica su bila zakon, al nema do ravle <3

za kregara ne znam stvarno..

estel
21-09-2010, 20:29
da me srušio još šest puta, vjerojatno mi ne bi bio ništa manje drag.
al dobro, za osmi put ne garantiram... :yayz:

brinettica
15-02-2011, 20:39
profesor je jako simpatičan....na usmenom je ful korektan i objektivan, smiren je, smije se i skroz vas opusti....na usmenom je bitno da pričate, samo nemojte šutiti jer čim pričate ima dojam da nešto znate,a pitanja su tako postavljena da se da lako zakumflirati ako vam baš nešto i nije jača strana... što se tiče predavanja, ne mogu puno reći jer nisam išla, ali na onih par sati što sam bila, nije bilo uopće dosadno, trudi se zainteresirati studente...ma sve u svemu 5 za profesora :)

btw.nekako sam stekla dojam da mu je poprilično bitan broj bodova iz kolokvija,a veliki vam je plus i ako vas je zapamtio da ste mu dolazili na predavanja

Mali Mate
01-04-2011, 22:04
odličan! korisna predavanja, seminar i zanimljiv i koristan, korektan na ispitu, a i drag je nekako. 5!

Fortica
01-06-2011, 17:47
Evo i od mene petice,mislim da ovako opustenu atmosferu vise necu dozivjeti na usmenom ispitivanju.Ubacuje posalice,kaze na pocetku prije,kad izvuces i pokazes karticu,o cemu trebas pricat,spomene poznate pojmove. Nasmijan,slusa sto govoris,pomaze u granicama normale,navodi na tocan odgovor. Prolaznost jako dobra,jasno,trebaju te pogodit pitanja koja znas,ali evo prosao je i lik koji nije na nijedno pitanje dobio + (da,daje + ili +/- za tocne odgovore),ali je imao vise bodova na kolokviju od kolegice i mene koji smo s njim odgovarali pa ga je to "poguralo" da prode. Sve u svemu,jako ugodno iskustvo. 2 :D

Lola.
02-06-2011, 01:11
Jako drag, simpatičan profesor, ali i objektivan. Na usmenom jako ugodna atmosfera, mislim da takvu više neću doživit na faksu.

Profesore, vi meni dvojku, ja vama peticu! Zasluženo! :D

apocalypse
21-09-2011, 18:44
Ja izgleda moram prestati izlaziti na ispite, jer svaki put dobijem sve boljeg i boljeg ispitivača.
Nije zahtjevan, pomaže maksimalno, mislim da bi nekog rušio samo ako taj šuti ko zaliven. Veseli ga kad nešto kužite, i sretan je ko malo dijete kad može dati dobru ocjenu, sav se ozari. Drag, simpatičan, ma ne znam što više reći. Oduševljena sam.
Vuku se kartice na kojima su poprilično općeniti pojmovi, da malo vremena da se pripremi, ako osoba koja odgovara s vama nešto ne zna, pita vas, daje plusiće i kad odgovorite na nešto najbanalnije na svijetu... Ma divan.
Baš mi je otkriće i ugodno iznenađenje. A ako je on ispravljao testove, onda je stvarno svašta priznavao jer nisam ni u snu mislila da ću imati toliko bodova. Predivno nešto. Ma lakše mi je bilo na ovom usmenom nego na političkoj.