PDA

View Full Version : Studomat

Pravokutnići
16-08-2010, 16:33
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
1. Što je to studomat? Je li to ono računalo na fakultetu?
Studomat je aplikacija putem koje studenti bolonjskog programa prijavljuju i odjavljuju ispite, vježbe i seminare te upisuju godinu. Studomatu se može pristupiti s bilo kojeg računala koje ima pristup internetu. Studomat se nalazi na ovom linku (https://www.isvu.hr/studomat/aplikacija/).
2. Kako ući u studomat?
Za to vam je potreban vaš JMBAG te lozinka. Pri prvom korištenju, nećete dobiti lozinku, već aktivacijski kod nakon čijeg unošenja ćete dobiti opciju za promjenu šifre. JMBAG i aktivacijski kod dobivaju se pri podizanju indeksa (u slučaju brucoša) ili u referadi (ukoliko ste stari studenti koji prelaze na bolonju ili ste pak izgubili/zaboravili svoju šifru). JMBAG nalazi se i na vašoj X-ici (0066xxxxxx) i pri dnu naljepnica semestra u indexu uz ime i prezime.
3. Jesu li JMBAG i AAI ista stvar?
Načelno jesu jer je AAI zapravo JMBAG@pravo.hr. Ipak, lozinka se može razlikovati.
4. Prošlo je dva tjedna od ispita, a ocjena mi još uvijek nije upisana. Što da napravim?
Ukoliko nije hitno (a najčešće nije), pričekajte još malo jer je potrebno određeno vrijeme da zapisnik dođe do tajnice katedre i da ona unese ocjene. Ukoliko je hitno, dođite do tajnice katedre s indeksom (bombonjera opcionalna) te ju ljubazno zamolite da vam unese ocjenu. To se mutatis mutandis odnosi i na situaciju kad vam je u studomat upisana pogrešna ocjena.
5. Imam prosjek 3.5 i želim izaći na ispit prije nego što sam ga odslušao - no na studomatu nemam tu opciju. Što da napravim?
Kupite molbu, napišete u njoj da želite izaći na ispit prije nego što je odslušan, urudžbirate je u pisarnici i predate u referadu. Kroz nekoliko dana, na studomatu će se pojaviti opcija prijavljivanja tog ispita. Iznimno uspješni studenti do ove godine nisu morali kupovati molbu, već su mogli samo otići do kartoteke s potvrdom i zatražiti odblokiravanje studomata. Ove godine to nisu dopuštali pa i iznimno uspješni studenti moraju pisati molbu.
6. Izgubio sam AAI identitet, što trebam napraviti?
Studenti koji ne posjeduju AAI podatke/su iste izgubili/se sa istima ne mogu prijaviti na web stranicu dužni su zatražiti nove aktivacijske podatke u referadi, soba 51/II, od 10 do 12 sati uz predočenje uplatnice na iznos troškova 20,00 kn uplaćene na broj žiro-računa Fakulteta. Bez AAI identiteta odabir seminara odnosno vježbi nije moguć.
7A. Prošao mi je rok odjave, nisam izašao na ispit, a ispit nisam odjavio. Je li moguće poništiti prijavu?
Obavijest se nalazi na ovom linku (http://www.pravo.hr/studenti?@=5vli#news_10757).
Studenti koji su prijavili izlazak na ispit, a ispit iz opravdanih razloga nisu odjavili, imaju pravo podnijeti zamolbu za poništenje prijave ispita u roku do sedam dana od isteka roka za odjavu ispita.
Uz zamolbu je potrebno priložiti dokumentaciju kojom se potkrepljuju navodi iz zamolbe.
U osobito opravdanim slučajevima (hospitalizacija i sl.) molba se može podnijeti i nakon isteka navedenog roka.
EDIT: Rekoše nam neki da u praksi ne inzistiraju na roku od 7 dana.
7B. Nisam prijavio/la ispit a protekao je rok prijave. Što učiniti?
Kupite molbu u knjižari/papirnici, ispunite ju, urudžbirate u pisarnici i predate Relkoviću zajedno s indeksom.
Prodekan se o sudbini molbe očituje već idući dan.
Kaže Relković da nije baš vjerojatno da će odobriti, a pogotovo ne GP2 jer s te katedre nikom nisu odobrili od 2. mjeseca pa do sad.
EDIT: Sve molbe odbijene.
8. Imam neki drugi problem koji gore nije naveden. Koga kontaktirati?
Zovite kartoteku. Broj je: 01 4564 319
9. Kako uključiti opciju da studomat na mail šalje broj prijave ispita i ostale obavijesti?
Na Studomatu pod Korisničke opcije --> E-mail opcije --> navedite mail i označite koje obavijesti želite primati.
10. Mogu li imati problema ako moja ocjena nije unesena u zapisnik i prema tome nije ni u studomatu? Ocjena je uredno unesena u indeks sa potpisom i pečatom, ali nije unesena u zapisnik!
Prvo sa indexom odete do ispitivača koji je u pitanju i objasnite mu problem.
Odokativno glede daljnjeg postupka:
1. On(a) će s vama otići do tajnice po taj zapisnik. Ili ga sam(a) uzeti dan, dva, 800 kasnije, fjaka je. I unijeti tamo što treba.
2. Tajnica će vam na temelju zapisnika unijeti ocjenu u studomat.
Kartoteka ulijeće kad je tajnicama zaključan pristup određenom spisku (tipa seminarska obveza iz prethodnog semestra jer je netko bio kreten pa nije prijavio isti na prvih 6 rokova), što 99% tu neće biti slučaj, ali vam je korisna informacija ako tajnica katedre krene dramiti da se to "ne može nikako više unijeti" iz bilo kojeg razloga. Ako bude potrebno, recite joj ljubazno da zove kartoteku i traži njih daljnje upute. Referent Kristian Relković (http://www.pravo.unizg.hr/kristian.relkovic) će to srediti in no time. Bottom line, ne brinite, ocjena vam neće propasti.