PDA

View Full Version : IV. Koji seminar izabrati?

Pravokutnići
25-08-2010, 18:45
Na ovoj temi možete postavljati pitanja vezana uz izbor seminara. Koji je seminar najbolji, koji je seminar najisplativiji, na kojem se najmanje radi... Pitajte sve što vas zanima. Ne zaboravite da sve o sadržaju seminara možete saznati na odgovarajućim temama na ovom podforumu pa da i sami možete donijeti odluku.

Na vrhu topica, nalazi se anketa. U njoj je postavljeno jednostavno pitanje - koji je seminar prema vašem mišljenju najbolji u zimskom semestru? Nakon što glasate, možete ispod napisati obrazloženje (a to bi bilo i poželjno).

Neka glasanje počne!
Uredništvo

U zimskom semestru, rezultati su sljedeći:
GPP - 55%
Upravno - 20%
Trgovačko 25%

U ljetnom semestru, rezultati su sljedeći:
Pravo društava - 50.00%
Međunarodno privatno pravo - 50.00%

Maat
25-08-2010, 22:46
trgovačko. više se stigne učit gpp nego uz gpp seminar :D
minimalna aktivnost, a ipak čuješ kako pajo patak može trasirati mjenicu i svašta drugo korisno

malimrav85
26-08-2010, 12:23
Ja sam bio na GPP kod prof.Dike. Nije pretjerano zahtjevan seminar tako da možete učit nešto drugo ako ne želite na gpp a možete i gpp ako idete na njega u 2.mjesecu. Ja mislim da je jedno 90% seminarista prošlo u 2.mjesecu na roku;oni koji su išli naravno.
Još jedna prednost je da možete ić na sud. Kažem možete jer je profeosr u osnovi rekao da je to privilegija a ne obveza ali svakako bi preporučio. Ja sam bio na trgovačom i super mi je bilo. Bio sam jedan tjedan svaki dan a onda sam se dogovorio sa sutkinjom pa sam par mjeseci išao jednom tjedno. Meni je super to bilo, vidite malo spise, postupak itd.

Malecka
26-08-2010, 12:38
Koji seminar preporučate ako ću u 2mj (najvjerojatnije) ić na gp2? Što je lakše polagat uz to, trgovačko ili upravu?

Maat
26-08-2010, 18:51
e sad. there are 2 schools of thought... :D glede toga što je teže. no mislim da je ipak većini to upravno, meni je bilo teže i od društava. a što se tiče seminara i tu prevagu nosi trgovačko jer imaš minimum obaveza, možeš mirno učit gp i kolokvij na kraju je khm, lagan :D dok na upravi imaš ozbiljnije kolokvije i rad. pitaj elisu day u vezi seminara iz upravnog ak te detaljnije zanima.

TILA
26-08-2010, 19:21
Ja svima preporučam seminare iz trgovačkog i društva.Trebate gledati bigger picture.Te je predmete teško položiti jer su profesori zajebani što je da je.Uzmi seminar i odi izabrat profesora i učinit češ si jako veliku ulogu.A oba seminara su stvarno minimalno zahtjevna.

malimrav85
26-08-2010, 19:34
Ja svima preporučam seminare iz trgovačkog i društva.Trebate gledati bigger picture.Te je predmete teško položiti jer su profesori zajebani što je da je.Uzmi seminar i odi izabrat profesora i učinit češ si jako veliku ulogu.A oba seminara su stvarno minimalno zahtjevna.
Znači bolje je imat mogućnost birat profesora na trgovačkom nego na gpp-u?

TILA
26-08-2010, 20:16
Nisam upoznata dobro s tom katedrom ali sumnjam da su te dve katedre previše različite.Sve os kome što paše.Ja sam sebi gpp ostavila za zadnji ispit tako da ga previše ni ne gledam i dajem savjete na temelju svoga iskustva.Nisam požalila što sam imala trgovačko i društva za seminar.

Radno ne preporučam ni za seminar ni za vježbe jer ove godine smo morali odgovarati usmeno za prolaz za vježbe a čula sam da je isto bilo i na seminaru.

Tony Montana
29-08-2010, 13:57
Koji seminar preporučate ako ću u 2mj (najvjerojatnije) ić na gp2? Što je lakše polagat uz to, trgovačko ili upravu?
Po meni, Upravno pravo definitivno. Putem kolokvija se oslobodiš više od pola ispita tak da na prvom roku u 2. mjesecu položiš zaostatak, a u naredna dva tjedna bez pol frke naučiš drugu polovicu upravnog prava.

Malecka
29-08-2010, 14:10
Dva pitanja:
1) Koliko se ekšli ljudi oslobodi preko oba kolokvija (seminarskog i neseminarskog)? Dosta ili malo?
2) Što nisu oba kolokvija krajem prvom mjeseca pa to baš nije dobro ako idem na gp2 na prvi rok?

Tony Montana
29-08-2010, 14:22
Seminarski kolokvij ti je zakon o općem upravnom postupku koji je odvratan i ljigav. Ako dobiš 4 ili 5 oslobađaš ga se forever i nosi ti 8 ili 10 bodova na pisanom što automatski znači da ti treba minimalno 16/17 bodova za prolaz, a to je veliki plus, trust me. Oslobodi ih se dosta. Svatko tko se posveti tome, oslobodi se, sve je u tvojim rukama...pusti statistiku.

Neseminarsi kolokvij je oko stotinjak stranica, imaš pitanja od prosle godine, mozes si napraviti shemu u glavu sto i kako. Imas puno vremena do 2. mjeseca i sve stignes nauciti ako krenes na vrijeme i budes organizirana. Ne znam sad tocno koliko tocno bodova se oslobađaš s neseminarskim, ali da je ne znam koliko super ti dode, jer ti je onda prolaz na ispitu piece of cake. Taman da se i ne odlucis na neseminaraski, riješen ZUP ti znači mnogo!
Ja sam bio u tvojoj situaciji i riješio se ZUP-a. Pisani dio mi je bio znatno olaksan.

Dakle, ne zamaraj se vremenom, jer se sve lijepo stigne, samo se pravilno organiziraj i kreni učiti na vrijeme.

eleonora akvitanska
30-08-2010, 15:33
još neki savjeti za uzet gpp? par kolega mi je preporučilo taj seminar, ali meni inače gp i sve vezano uz to i nije baš toliko zanimljivo? (dala uvjet u sedmom, ostao mi gp2 koji sad spremam za 9. mjesec?) puuno hvala :D

Mihaela88
30-08-2010, 18:01
Dakle: mp ce mi ostati za 11. mj (nadam se da cu se tad toga rijesiti, no nikad ne znas :D). Sto preporucate za seminar? hoce li mi gpp biti prenaporan s obzirom da imam mp. mislila sam uzet gpp jer mi trgovacko i upravno nikako ne zvuce privlacno

Maat
30-08-2010, 18:58
kratko i jasno seminari po količini obaveza i angažmana idu (od najviše prema najmanje): gpp, upravno, trgovačko.
nijedan seminar ne daje nikakve privilegije osim upravnog, ali i neseminaristi su mogli ići na taj kolokvij iz upravnog.
gpp seminar jamči nešto bolji tretman na usmenom, ali nije pravilo (ocjena više uz malo više izvlačenja, pogotovo kod garašić, a ak ste iz istre definitivno odite kod dike! :D)
ak želite čist malo sjeduckati na seminaru 5-6 puta tokom semestra bez previše briga i posvetit se učenju nečeg drugog, trgovačko the code.
@eleonora - ako ne voliš gp onda ti je gore uzet trgovačko jer je to manje-više gp1.
@mihaela, što se tiče roka u 11., bez brige - ak bude dekanskog - neće ni početi seminari do tada, odnosno moći ćeš izostati tih 1-2 puta do roka.

TILA
30-08-2010, 20:04
Maat biranje profesroa na usmenom je velika privilegija pa nije da nema privilegija.Na trgovačkom možete birati a za ostale ne znam.

Malecka
30-08-2010, 20:10
Misliš birati svog voditelja seminara da kod njega dodeš na ispit? Ili birati bilo koga sa katedre?

TILA
30-08-2010, 20:15
E dobro pitanje no mislim da se svakako bira na katedri za trgovačko stvarno.

Maat
30-08-2010, 20:26
istina. al jedino markovinović i miladin su držali trgovačko ove godine.

malimrav85
30-08-2010, 20:36
E dobro pitanje no mislim da se svakako bira na katedri za trgovačko stvarno.
Kaj ćeš, izbirljiva katedra...

RI
10-09-2010, 20:46
gpp seminar jamči nešto bolji tretman na usmenom, ali nije pravilo (ocjena više uz malo više izvlačenja, pogotovo kod garašić, a ak ste iz istre definitivno odite kod dike! :D)

Naravno, dođete kod dike, kad vas nešto pita recite mu "ja sam vam s one strane učke", izrecitirate mu koj stih od elija piska, bacite koju foru iz bijelih udovica i evo petice u indexu. I onda se probudite i shvatite da ste na ispitu iz gppa i da vam za polaganje ispita treba minimalno 2mj. učenja bez obzira otkud ste....I da će vjerojatno na ispitu svatko od vas poslušati nekolikominutnu digresiju iz dikina života vezanu uz vas direktno ili indirektno, bilo da je radio u istri, bio u vojsci u splitu, plesao kolo u kninu, igrao poker u virovitici, trenirao džudo u osijeku...Jer takav je dikin usmeni, ali nećete imati drugačiji tretman na usmenom zato što ga uz vaš kraj vežu ljepše ili ružnije uspomene
Plus seminara je u tome što profesori na gppu nešto blagonaklonije gledaju na svoje seminariste, kako garašić tako i dika, pa je stoga i prolaznost na usmenom bolja, a i ocjene su nešto više.

Maat
10-09-2010, 21:18
hihi RI znala sam da ćmo se složiti :mrgreen::mrgreen:
malo bezazleno provociram, samo, ofkors. nema prolaza kod gpp mile lale! za garašićku sam osobno svjedočila slightly blaži tretman prema seminaristima, preporučam ju, em je odličan profesor em ima scented svjećice u kabinetu :neko:

suni
10-09-2010, 21:50
imal ko informacije sto se tocno i kako radi kod jasnice the scented svjecice na seminaru? gracias :D

2Pac
12-09-2010, 13:47
Planiram početi GPP odmah sada za tjedan-dva, i ići na to u veljači. Šta je najbolje uzeti onda za seminar? Imam pravo izaći na neodslušani ispit pa bih u studenom nešta htio pokušati dok seminari ne krenu - koji je ispit teži, Upravno ili Trgovačko?

malimrav85
12-09-2010, 15:25
Upravno.

TILA
12-09-2010, 16:19
Upravno je sadržajno teže,no sigurnije je za proč dok je trgovačko teže proč

suni
12-09-2010, 16:38
Upravno je sadržajno teže,no sigurnije je za proč dok je trgovačko teže proč
slazem se s tobom. zapravo mislim da je stvar u tome što je katedra za upravno predobra :D

Maat
12-09-2010, 18:44
upravo tako! upravno je dobroćudni div dok je trgovačko sitno i podmuklo :D

2Pac
12-09-2010, 20:25
Hvala! :)

Darkbuster
10-10-2010, 14:26
Koje su sve obveze iz GPP na seminaru?
Na Trgovackom koliko sam shvatio samo taj jedan kolokvij?
Koliko ti "pomaze" sto si seminarist na ispitu iz Trgovackog? Isto koliko i na gpp?

Maat
10-10-2010, 14:38
trgovačko:
pomaže samo što možeš birati profesora - voditelja seminara - za ispitivača, ali voditelji seminara su prošle god bili samo m&m pa to ne pomaže pretjerano
pomaže ak zbilja pratiš da malo skužiš gradivo (mjenica, akreditiv, garancija i takve stvari)
1 kolokvij, ne pretežak. nije seminar dio gdje se iživljavaju :D

Darkbuster
10-10-2010, 14:44
Znaci,nisu pretjerano blazi prema seminaristima na usmenom :D
Evo,ak bi samo jos ko mogao napisati sto je sve obvezno na seminaru iz gpp?

Cody
10-10-2010, 15:24
U situaciji kada nam/mi je ostao GP2, a računam da ću ga izlaziti tek na prvom roku u veljači, koja mi je pametnija opcija- upravno ili trgovačko za seminar? Računam jedan od ta dva (tj. seminarski predmet) učiti paralalno s GP2... Čini mi se upravno, ali nisam siguran... Hvala :)

Maat
10-10-2010, 15:44
već je rečeno puno o tome, samo pročitaj cijeli ovaj topic. upravno ima više obaveza i teži je ispit od trgovačkog, generalno, ja bih preporučila da učiš trgovačko uz gp2. upravno je ogromno i suhoparno

kelj
10-10-2010, 15:52
Koje su sve obveze iz GPP na seminaru?
Na Trgovackom koliko sam shvatio samo taj jedan kolokvij?
Koliko ti "pomaze" sto si seminarist na ispitu iz Trgovackog? Isto koliko i na gpp?

praksa na sudu-koja kao traje 2tj, ali zapravo nikog nije briga i ne provjeravaju to.meni je trajala jedno prijepodne-došla na sud, iskopirala spis, odslušala par raspravi-čisto radi
seminarske radnje-u kojoj trebaš obraditi taj spis i opisati dojmove s "prakse"
1 kolokvij-probrana najlakša pitanja iz zbirke, nije problem položiti, a dobro dođe ako spremaš ispit za rokove u 2.mj

+preporučam diku jer se ne treba pripremati za seminar i možeš cijeli semestar glumit gljivu

suni
10-10-2010, 15:54
ok sad kad se svi razbacujete savjetima jel znate kak je kod jasnice na semenaru?

Darkbuster
10-10-2010, 15:56
Ovo ni ne zvuci lose, pogotovo s obzirom da je koliko znam 1 seminarska radnja po godini obavezna,a ovo se cini dosta lagano. Kakva je situacija po pitanju seminarskih radnji na seminarima u ljetnom semestru?

Maat
10-10-2010, 15:59
ok sad kad se svi razbacujete savjetima jel znate kak je kod jasnice na semenaru?

ak ti opet nitko sto godina ne odgovori dofurat ću nam ja na kafu frendicu koaj je bila kod jasnice, no biggie

kelj
10-10-2010, 16:01

mislim da je slično kao kod dike jer nisam čula da se ljudi nešto osobito žale...osim na njena zrnca mudrosti o vegetarijanstvu-"zakoni su loši jer pravnici jedu puno mesa.":D

tajči
11-10-2010, 11:01
dal zna tko kad počinju seminari? još uvijek se ne može prijavit, pa pretpostavljam da će ovaj tjedan biti tek prijave, ili čak idući, a za 2 tjedna bi mogao počet ili?? e ovo drugo bi bilo optimistično:mhm:...

georgee
11-10-2010, 11:03
s obzirom da upisi traju do 18. teško je da će prijave za seminar biti prije idućeg tjedna. uzmeš još tjedan dana lufta, dakle moglo bi se to odužit.

saul hudson
11-10-2010, 22:25
Kolege, čiatjući prijašnje postove naišao sam na različite osvrte. Imam cijeli šesti semestar neočišćen (mp i uz izlazim u 11., a gp2 u 2.), pa me zanima koji da seminar odaberem, seminar koji ću položit uz najmanje muke ili možebitne neodlaske na seminar, treba mi puuuno vremena da počistim zaostatke, hvala.

Punalua djevojka
12-10-2010, 10:51
Razmišljam koji bi seminar uzela, i u dvojbi sam između upravnog i gpp.
Bi mi mogao netko reći koliko je težak taj seminarski kolokvij iz upravnog?

Koliko je teško dobiti 4 ili 5 da bi se oslobodilo tih pitanja na pismenom?

Hvala!

Nissi
13-10-2010, 13:45
kolege, koliko stranica okvirno ima upravno, a koliko gpp? hvala :)

imota
14-10-2010, 12:21
Ja sam bio na GPP kod prof.Dike. Nije pretjerano zahtjevan seminar tako da možete učit nešto drugo ako ne želite na gpp a možete i gpp ako idete na njega u 2.mjesecu. Ja mislim da je jedno 90% seminarista prošlo u 2.mjesecu na roku;oni koji su išli naravno.
Još jedna prednost je da možete ić na sud. Kažem možete jer je profeosr u osnovi rekao da je to privilegija a ne obveza ali svakako bi preporučio. Ja sam bio na trgovačom i super mi je bilo. Bio sam jedan tjedan svaki dan a onda sam se dogovorio sa sutkinjom pa sam par mjeseci išao jednom tjedno. Meni je super to bilo, vidite malo spise, postupak itd.
Ne razumijem kako se može izići na ispit na roku u 2.mjesecu,ako seminar traje kroz dva semestra?

malimrav85
14-10-2010, 12:25
Od kud sad to da traje 2 semestra?
Možda po starom, po bolonji ne.

imota
14-10-2010, 12:47
Od kud sad to da traje 2 semestra?
Možda po starom, po bolonji ne.

Da,u pravu si ja sam po starom i ne moram to slušati,samo ne znam jel imaju posebni seminari za nas po starom ili ne?Jer ja svakako mogu ići na ispit i u 11.,ali mislila sam upisati seminar zbog izbora profesora,iako se to može i bez seminara.

swordfish
18-10-2010, 14:18
ovako, upisala sam trgovačko, upravno i još mi ostalo kpp... s tim da sam trgovačko već odslušala.
mislila sam izać sad u 11 mj na trgovačko. jel to znači sad da moram upisat seminar iz upravnog il mogu i iz trgovačkog

Malecka
18-10-2010, 14:20
Možeš i trgovačko. Seminar i sem. obveza su jedno, a ispit drugo.

Tedy
18-10-2010, 16:43
Prvi puta prijavljujem seminar preko aplikacije.I nudi mi da nakon što sam poredala seminare po prioritetima mogu promijeniti svoj izbor.Jel smijemo mijenjati redosljed ako smo već izvršili izbor?

papa
18-10-2010, 17:54
Smiješ mijenjati raspored sve do zaključenja prijava...

Lewis Hamilton
18-10-2010, 20:03
što preporučate za uzeti za vježbe u sedmom semestru? nudi se gp, upravno i trgovačko...pa ako je netko voljan podijeliti iskustva...

Malecka
18-10-2010, 20:12
Za vježbe imate topik Vježbe III i IV.

mate
21-10-2010, 11:15
Ako odaberem upravno za seminar, da li mogu poloziti ispit preko kolokvija tj koristeci te povlastice , ako su mi ostala 1 ili 2 ispita s trece god? hvala...

Tony Montana
21-10-2010, 12:30
Povlastice možeš koristit ako imaš minimalno uvjet s niže godine. Putem kolokvija možeš položiti 2/3 gradiva, a ostalo na usmenom s tim da i za taj ostali dio pišeš pisani dio. ( s uračunatim bodovima koje si ostvario pute kolokvija)

papa
22-10-2010, 09:15
Seminari i vježbe su dodjeljeni!

plavuša
22-10-2010, 09:54
kad počinje seminar/vježbe iz uprave??

ling xiaoyu
22-10-2010, 14:26
ima li netko iskustava s prof. garašić na seminaru?

nobody0770
22-10-2010, 15:36
Raspored seminara i vježbi objavljen je na stranici svake katedre.

ceeky_m@nkey
22-10-2010, 16:41
mene samo zanima, sto je bilo teže dobiti, upravno ili trgovačko?

pravnica_88
22-10-2010, 18:22
ja smatram da je teže bilo dobit trgovačko jer znam neke ljude koji su tražili trgovačko pa dobili upravno, al to je samo moje mišljenje. osobno sam dobila i sem i vježbe što sam i tražila tako da se ne mogu pretjerano žaliti

Malecka
22-10-2010, 18:33
Nije bilo teže dobit trgovačko, ja ga dobila a nisam ni blizu uvjeta.

naenia
23-10-2010, 13:41
pridruzujem se misljenju pravnice_88 da je trgovacko bilo najteze dobit. cak je i gpp bilo lakse dobit. vjerujem da je to zbog toga sto velika vecini lovi uvjet u 11 mj i 2mj, pa su birali trgovacko dok je manje onih koji su dali godinu i birali gpp.

pravnica_88
23-10-2010, 13:53
da, i ja mislim da gpp nije tražilo previše ljudi. osobno sam mogla uzet gpp i vjerojatno bih ga i dobila jer imam uvjet,al kombinacija gp2 i gpp za veljaču je nemoguća pa sam rađe birala trgovačko. a isto sam vidjela na popisu za trgovačko još par ljudi za koje znam da bi sigurno dobili gpp,al su rađe uzeli tp...vjerojatno zbog obveza na seminaru koje su manje na tp,nego na gpp bar su bile prošle godine.

suni
23-10-2010, 15:02
da dobila bi ziher gpp ak si imala uvjet.
a cuj nije ni gpp za bezveze iako ti visi gp2 nad glavom...ja uvijek volim rijesiti prvo najgori ispit pa onda sve ostale...

Vule
25-10-2010, 11:32
Pitanjce.. obavijest o upisanom seminaru dobijemo na mail?

Zaboravih već malo..

suni
25-10-2010, 12:43
je

bosko bob
26-10-2010, 16:04
dal netko zna šta mogu napraviti ako mi je dodijeljen seminar kojeg nisam odabrao jer mi je recimo - opravdani razlog - ajmo to tak nazvati - bilo onemogućeno zbog tehničkih razloga biranje putem opcije koju su koristili ostali ?
dal postoji nekakva šansa da se prebacim na seminar kojeg sam imao šanse dobiti da sam birao?
(ne znam kako bih drukčije to formulirao)
hvala

Malecka
26-10-2010, 16:20
Koliko sam ja shvatila, ti nisi izvršio odabir pa su te stavili na onaj seminar na kojemu je ostalo mjesta (najnepoželjniji).
Sad možeš dobiti seminar koji želiš samo ako imaš potvrdu sa prosjekom 4,2. Inače ništa.

ninap
08-02-2011, 08:41
za 4.mj. spremam gp2..za preporučiti.. seminar iz radnog ili prava društva?

Malecka
08-02-2011, 09:07
Koliko čujem, radno je potrebno izbjegavati u širokom luku zbog mogućnosti da te dopadne gotovac kao voditelj seminara.

suni
08-02-2011, 09:48
Koliko čujem, radno je potrebno izbjegavati u širokom luku zbog mogućnosti da te dopadne gotovac kao voditelj seminara.

potpis. društva mi se čine ko puno bolji izbor...

ninap
08-02-2011, 10:37
onda društva :) zahvaljujem :)

Tasha
10-02-2011, 09:54
Dali može netko napisati nešto o seminaru iz pomorskog i prava društava za izvanredne studente? Koji je bolje izabrati što se tiče obaveza? Iz kog je lakše napisati seminarsku radnju i zadovoljiti seminarsku obavezu? Čula sam da iz pomorskog postoje kolokviji preko kojih se može položiti ispit, ali neznam dali je seminar možda prezahtjevan pa se ne isplati, nego je lakše izaći na ispit.
Evo, ako netko zna nešto neka napiše, vjerujem da će i ostalima pomoći..

sunce moje malo
10-02-2011, 15:40
molim vas recite koji je seminar najNEzahtjevniji(mislim na sem u ljetnom semestru naravno)
prosle god smo frendica i ja upisale iz prava drustava i trgovackog (mislim da je to bio jedan srem)ali ga nismo polozile jer smo bile uzasno lijene i natezale smo se s gp2...tak da nam se nije ucilo za kolkovij,a na ispravak nismo ni isle jer nam je bio u isto vrijeme kad i rok...
pa sad moramo ponovo upisat seminar i htjele bismo neki s minimalnim zahtjevima...

Malecka
10-02-2011, 15:55
Čula sam da iz pomorskog postoje kolokviji preko kojih se može položiti ispit, ali neznam dali je seminar možda prezahtjevan pa se ne isplati, nego je lakše izaći na ispit.
Evo, ako netko zna nešto neka napiše, vjerujem da će i ostalima pomoći..
Mene također zanima seminar iz pomorskog, je li isplativo ići na kolokvije, je li prolaznost donekle ok (ako naučiš naravno) i je li moguće izlaziti na kolokvije paralelno sa učenjem nekog ispita?

malimrav85
10-02-2011, 16:44
Na kolokvije mogu svi. seminaristi imaju tu prednost što i zadnju trećinu gradiva mogu ići na kolokvij dok ostali to moraju odgovarati usmeno.
Moja preporuka vam je mpp ako možete birati prof.Babića (prošle godine je imao dio oko O i P) ili društva i nadati se prof.Tepeš. RiS nisam čuo ništa pametno.

starislav
15-02-2011, 13:33
jel može netko odgovoriti
dal na 3. godini u drugom semestru postoji seminar na kojem ne treba ništa radit
ili se treba samo pojavit i da nije obveza položit nikakav kolokvij, radnju i slično da bi se ispunila seminarska obveza?

Mihaela88
15-02-2011, 13:39
ovo je tema za 4. god al nek ti bude. ne postoji. na gp2 moras poloziti kolokvij, na upravnoj znanosti isto tako, na mpu isto. na gp2 dobivas nekakve zadatke za domacu zadacu (ovisi kod kog dodes, kod niksica nije toga bilo). za ostale predmete ne znam. moras imati jednu radnju po godini pa ako to nisi napravio u zimskom moras u ljetnom na bilo kojem predmetu.

Ledolina
15-02-2011, 14:18
Imam položen jedan ispit iz ljetnog semestra 3.godine, zanima me jel mi u ljetnom semestru 4.godine možemo upisati samo jedan ili dva predmeta, s obzirom na ih na 4 godini u ljetnom semestru je 4 predmeta. Savjet koji je seminar najbolji , u smislu da ne gnjave puno i da nemaš puno obveza, te da uz seminar možeš učiti za druge ispite. puno hvala svima. I da jel istina da je najbolje možda uzeti pomorsko jel kao svaki od profesora ispituje po drugoj literaturi na ispitu, a ovako znaš kad imaš seminar kod koga ćeš biti i koju literaturu ispituje. hvala

starislav
15-02-2011, 14:24
sorry na promašenom topicu
u svakom slučaju hvala

2Pac
15-02-2011, 17:54
Upisuješ koliko si dala jer nemaš uvjet.

Imaš topice za odgovarajuće seminare, ali po onome što pišeš, mislim da želiš Društva kao najmanje zahtjevan seminar.

Tasha
16-02-2011, 00:02
Hvala kolegama na dosadašnjim odgovorima i savjetima, ali zanima me koji je seminar najsigurnije proći i na kome je najlakše napisati seminarsku radnju (8.semestar)? Znam da je prof. Tepeš na trgovačkom bila stroga što se tiče seminarske radnje, pa neznam dali je tako i na društvima, jer nebi htjela potrošiti cijeli semestar na pisanje seminarske radnje i rješavanje mogućih seminarskih zadaća i obaveza, nego nešto gdje je dovoljno dolaziti i eventualno položiti kolokvij.
Nadam se da netko zna nešto više o ovome pa da nam pomogne..

lord greystoke
16-02-2011, 13:56
kakva je situacija kod biranja profesora za seminar... tj.kada se prijavljuje seminar upisuje se samo koji predmet hocemo... tko odlucuje kod kog cemo biti smjesteni; referada ili tajnistvo odredene katedre... konkretno,htio bih tepeš iz prava društava za seminar...

dakle ima li netko saznanja kako doci do zeljenog profesora za seminar iz drustva?

papricica
17-02-2011, 00:28
kako izgleda seminar iz mpp? koliko je zahtjevan i koje su obveze?

Filip
17-02-2011, 13:05
kako izgleda seminar iz mpp? koliko je zahtjevan i koje su obveze?

Najpotpuniji odgovor ćeš naći ovdje: http://www.pravokutnik.net/forum/showthread.php/704-IV.-Me%C4%91unarodno-privatno-pravo
Pogotovo u priloženom Word dokumentu.

Mihaela88
21-02-2011, 09:21
trebam savjet. dakle dala sam gpp i sad bih htjela upravno i trgovacko do 4. mj. no naravno svjesna sam da ce to zavrsiti tako da cu upravno vrlo vjerojatno proc, a trgovacko past. e sad me zanima da li je moguce uz seminar iz mppa malo ponavljat to trgovacko i ucit mpp? odnosno koji predmet bi bilo najbolje upisat jer me zanima uvjet prije ljeta (ili barem polozeno trgovacko, upravno i taj predmet pa cu pomorsko u 9.) mpp sam mislila zbog toga sto mi se gradivo najvise svida od sva 3 (pomorsko sam iskljucila sto se tice mogucih izbora), ali ljudi pricaju da je toliko tesko da nisam sigurna mogu li ja to dat do ljeta ako uz to ponavljam trgovacko :(

Barfly
21-02-2011, 09:40
Koliko sam skužila Babić i Bouček skroz OK izbori ako se misli to u ljeti rješavati, kako za seminar tako za ispit. Mislim da je nepotrebno zatrpat se s dva ispita za travanj već ići redom, ove godine ti je ionako cilj dati pet komada, sve više je previše. Trgovačko ti je zgodno za ljeto :-) Pogotovo si uzmi u obzir da ces MPP moć radit tek nakon Uskrsa :-( MOžda je bolje ostati čitav za taj ispit :-)

Mihaela88
21-02-2011, 09:47
ma je, razmisljala sam i o tome. no ne znam gdje onda pomorsko ugurat :D ne da mi se ostavljat 2 za 9. ako bas ne moram. a poucena iskustvom upravne znanosti ne znam da li cu ista biti sposobna nakon tako teskog ispita spremit u 2 tjedna (npr od 2. roka u 6. mj do 7. mj)

Malecka
21-02-2011, 09:50
A jesi dala ti opći kolokvij iz uprave?
I jesi razmišljala pomorsko na kolokvije?

Mihaela88
21-02-2011, 09:55
nisam. falila mi 3 boda cini mi se, ali to sam ocekivala jer nisam najbolje naucila :D

ne znam uopce kako si poslozit ispite. znam samo da bih voljela da mi samo jedan ostane za uvjet u 9. mj. mozda trazim previse :D mozda kombinacija mpp plus pomorsko kolokviji pa u 9. na trgovacko. ali cisto sumnjam da cu ista uspjet naucit od nule kad krenem s mppom (tako sam mislila da uz gpp mogu upravno pa je sve palo u vodu). zato sam mislila sad se preforsirat i ucit upravno i trgovacko. znam da cu past trgovacko, ali mi se ne cini toliko nemogucom misijom ponavljat to plus ucit jos nesto. e tu dolazi do problema jer ne znam sto bih za seminar :D jel moze netko usporedit tezinu mpa i mppa :D

Ledolina
21-02-2011, 10:18
Zanima me je li lakše riješiti seminar iz Društva ili iz Pomorskog?

Mihaela88
21-02-2011, 10:19
a navodno na drustvima nemas nikakvih obaveza. no kao predmet je lakse pomorsko.

Tasha
21-02-2011, 12:11
Još nešto o obavezama na seminaru iz društava i pomorskog? Jel se uopće isplati uzeti pomorsko, ako je već toliko lagan ispit, možda ga je lakše naučiti i položiti, nego čitav semestar obrađivati na seminaru?
Kako točno izgleda seminar iz ova dva predmeta, što se tiče obaveza i aktivnosti, bitno mi je da znam koji je isplativiji, jer ću onda taj predmet upisati?
Hvala..

Tony Montana
21-02-2011, 13:36
Pomorsko je prošle godine bilo užasno što se obaveza tiče. Seminaristi su morali hodati na predavanja, još i vježbe ak su uzeli pa se oduzelo puno vremena. Jest da postoje kolokviji, ali previše prometa, a malo para. Na društvima je s druge strane postojao kolokvij koji se morao pozitivno riješit, a ovisno o voditelju moglo ga se osloboditi izlaganjem. Manje zlo su društva u svakom slučaju.

samba
22-02-2011, 09:55
molila bih vas ako netko zna da mi odgovori.. situacija je ovakva, u zimskom semestru sam bila seminarist (i vježbe) iz upravnog prava, a sad bih uzela pravo društva.. jel nije ono spojeno s trgovačkim? ili se tu radi o vježbama? jel to znači da možda ne mogu dobit društva ako nisam u prošlom semestru imala trgovačko?

June
22-02-2011, 10:08
molila bih vas ako netko zna da mi odgovori.. situacija je ovakva, u zimskom semestru sam bila seminarist (i vježbe) iz upravnog prava, a sad bih uzela pravo društva.. jel nije ono spojeno s trgovačkim? ili se tu radi o vježbama? jel to znači da možda ne mogu dobit društva ako nisam u prošlom semestru imala trgovačko?

mislim da seminar mozes uzeti koji god hoces, to sto su oni jedna katedra na 2 ispita nije nas problem.

Malecka
22-02-2011, 13:16
Možeš uzeti i seminar i vježbe društva, ali onda ćeš zapravo slušati dvostruke vježbe - up koje si odslušala i spojene trg+društva koje ti btw onda ne traju sat i pol nego tri.

georgee
23-02-2011, 14:41
Rezultati ankete za zimski semestar zabilježeni su u prvom postu. Od ovog trenutka, glasanje počinje i moguće je samo za ljetni semestar.

saul hudson
06-03-2011, 14:38
Planiram uzeti pravo društava za seminar, čitam na forumu da je to najbolja opcija iz 8. semestra, može li netko reci riječ dvije o seminarskom radu iz ovog predmeta, jel težak, dal se mora izlagati profesorima ili kolegama... Hvala puno...

wild_flower
21-03-2011, 14:17
zna li itko kada počinju vježbe iz mpp-a?..nema nikakvih obavijesti na stranicama katedre osim onih u vezi seminara..bilo kakve informacije..gracijas!

TILA
21-03-2011, 14:31
Planiram uzeti pravo društava za seminar, čitam na forumu da je to najbolja opcija iz 8. semestra, može li netko reci riječ dvije o seminarskom radu iz ovog predmeta, jel težak, dal se mora izlagati profesorima ili kolegama... Hvala puno...

Ja sam izvanredni i bila sam kod Tepeš ne seminaru i što se tiče seminarskog rada ne savjetujem da ga pišete kod nje osim ako stvarno morate jer jako picajzli,pogotov s fusnotama i nikako ne žali da joj vi nešto prepišete ili promjenite red riječi u rečenici već da je to stvarno vaš rad.Seminarski rad se nije izlagao no bile su određene posebne teme za izlaganje za koje su se ljudi javljao i onda bi oni to prezentirali i od toga se sastojao seminar.

hellokitty
21-03-2011, 14:44
mislim da ove god drzi samo parac i markovinovic. znas mozda sta paracu?

Amare1
25-09-2011, 23:16
znaci... 4.godina.... koji seminar uzeti? I jos jedno pitanje: izasao bih u 11. nesto da si olaksam, pa koji bi od predmeta bio idealan, dakle s malo vise od mjesec dana ucenja, a dobro ce mi doci da ga imam rijesenog kasnije.

Malecka
25-09-2011, 23:36
Upravno. To je super predmet u smislu da ako naučiš šta-ja-znam-kako-bih-se-izrazila većinu gradiva?, prolaz je izvjestan. Trgovačko je nesigurno, dojmovi su oprečni; nekoga ruše na prvoj rečenici, netko prođe iako ne razumije pola gradiva. Potrebno vrijeme spremanja - mjesec i po, po mogućnosti ne pretjerano ležerno. ZUP ima samo 35 str., al ga se treba učit tjedan dana.

Što se tiče seminara, gpp ako ga misliš polagat odmah na prvom roku u veljači.
Trgovačko ako imaš posla s drugim predmetima i ne želiš previše obveza na seminaru.
Upravno ima opći kolokvij i seminarski kolokvij, tak da njega uzmite ako želite kolokvirat. Sa ta oba kolokvija rješavate se po količini 50% gradiva (a po težini valjda 70-80%) koje onda ni na usmenom ne morate ponovo polagat.

Hope this helps.

michael clayton
26-09-2011, 00:38
Samo bi dodao uz sve lijepo što je Malecka napisala o Upravnom što se tiče obaveza seminarista.
Jednosatni seminar jednom tjedno i prolaz seminarskog kolokvija je sve što se od vas traži, barem za izvanredne.
Na početku tog seminara dođe netko od profesora il asistenata, da neki zadatak iz ZUP-a po grupama da se rješava, često se izgubi na pol sata i dođe zadnjih 15-20 min pa zadatak zajedno riješite i ukratko prodiskutirate o tome.
Kolokvij je umjerene težine, ali to vas ne bi trebalo zabrinjavati jer ZUP ionako morate dobro znati a putem kolokvija ste ga eliminirali zauvijek.
Ne znam konkretnu situaciju sa GPP-om i Trgovačkim, ali seminar iz Upravnog mi se čini kao vrlo dobar izbor s obzirom na količinu uloženog i dobivenog, pogotovo ako uz seminarski položite i neseminarski kolokvij.

Mihaela88
26-09-2011, 08:37
znaci... 4.godina.... koji seminar uzeti? I jos jedno pitanje: izasao bih u 11. nesto da si olaksam, pa koji bi od predmeta bio idealan, dakle s malo vise od mjesec dana ucenja, a dobro ce mi doci da ga imam rijesenog kasnije.

odi u 11. mj na trgovacko i uzmi seminar iz gppa. nakon gppa ce ti upravno biti lakse polagati zbog odredene slicnosti zupa sa zppom. ako si jos vise zelis olaksat, odi na kolokvij za neseminariste na upravnom. stignes dat gpp na 1. roku, pa za 2 tjedna naucit ostalo iz upravnog (dakle, gradivo neobuhvaceno kolokvijem). mozes imati u 2. mj ociscen semestar ako se potrudis i uz malo srece :D
ja sam bila na seminaru iz gppa i naporan je, ali rekla bih da najvise koristi jer je super vec u 2. mj imati polozen gpp, a i nakon toga mislis da je sve drugo rjesivo pa je motivacija na nivou.

juicy95
26-09-2011, 13:03
Moze li mi netko reci kakav je seminar iz trgovackog?

Malecka
26-09-2011, 13:48
Moze li mi netko reci kakav je seminar iz trgovackog?
Otvori topik trgovačkog seminar i u drugom postu ćeš naći doc file pun dojmova.

buduća pravnica
28-09-2011, 12:38
Trebam pomoć - namjeravam upisati samo jedan ispit s četvrte u zimskom semestru jer mi je previše ostalo s treće. GPP neću upisivati pa je onda Upravno ili Trgovačko. Rekli su mi da ću dobiti seminar iz onog predmeta kojeg upišem (iako inače možda ne bih). Koje od ovo dvoje? Moguće je da ću raditi pa ono što mi neće oduzeti previše vremena od učenja za ostatak ispita. Draže mi je Upravno ali ne znam. Da li odabir seminara utječe i na odabir vježbi? Kad se seminari održavaju, jel ima popodnevnih termina?

michael clayton
28-09-2011, 15:49
Upravno je za izvanredne prošle godine sigurno bilo predvečer, ako se dobro sjećam od 18 do 19 h.
Vježbe ni na koji način ne utječu na odabir seminara.

lonček
12-10-2011, 11:44
dvoumim se između trgovačkog i upravnog.. što je bolje uzet, odnosno što je lakše riješit, eventualno uz nekakve beneficije s tim da još imam gp2 koji planiram spremit do 2.mj?? gpp se ne usudim uzet jer ima previše obveza. :/

sunce moje malo
13-10-2011, 12:26
dvoumim se između trgovačkog i upravnog.. što je bolje uzet, odnosno što je lakše riješit, eventualno uz nekakve beneficije s tim da još imam gp2 koji planiram spremit do 2.mj?? gpp se ne usudim uzet jer ima previše obveza. :/

ja sam bila na seminaru iz upravnog kod stanicica...
imala sam izlaganje i morala sam polozit seminarski kolokvij i pises seminarski rad(ako vec nemas jedan napisan u toj godini,a ocito da nemas jer ovo je iz 1.semestra) sem kolok ti apsolutno nista ne znaci kada je rijec o polaganju samog ispita... mi smo za taj sem kolok morali naucit cijeli zup... to smo ja i frendica pokusale nabubat u 24 sata jer sam i ja tad pripremala gp2, na kraju smo dobile 2 i bile sretne... postoji onaj opci kolok na koji i tako mozes izac bez obzira na seminar
za trgovacko ne znam,ali sam bila na vjezbama i nisu nas puno gnjavili....
u svakom slucaju pogodnost ti je na svakom seminaru ta da si izaberes profesora na ispitu(istog onog koji ti je drzao seminar)

Django
13-10-2011, 16:33
Imam puno repova s treće godine pa me zanima koji seminar je LAKŠI- upravno ili trgovačko? U kojem ima manje obaveza? Znam da se iz upravnog mora položiti kolokvij iz zup-a. Jel se na seminaru iz trgovačkog mora što polagati?

Imam još jedno pitanje vezano uz vježbe koje ću postaviti ovdje budući da je odgovarajući thread totalno mrtav pa mi tamo vjerojatno nitko neće odgovorriti. Koje vježbe su lakše- upravno ili trgovačko? Jel istina da ig vježbi iz trgovačkog postoji i kolokvij i usmeni? Šta znači da se vježbe iz trgovačkog slušaju u ljetnom semestru, a upisujem ih sad u zimskom? Nekaj mi je tu čudno...

Hvala na odgovorima.

Čudno mi je da je tako pusto na threadu vježbeVII.

Malecka
13-10-2011, 16:34
Trgovačko. Ima kolokvij al ga naučiš za jedno popodne.

O vježbama nećemo ovdje, postavi pitanje tamo pa oživi thread (nije da svi otvaraju samo ovaj).

Django
13-10-2011, 16:39
Trgovačko. Ima kolokvij al ga naučiš za jedno popodne.

O vježbama nećemo ovdje, postavi pitanje tamo pa oživi thread (nije da svi otvaraju samo ovaj).

Bome, svaka čast na brzini. Hvala.

Idem sad oživit onaj thread pa ak si još tu, skokni na sekundu da me riješiš dileme kad si već tak cool

voda
13-10-2011, 17:05
O vježbama nećemo ovdje, postavi pitanje tamo pa oživi thread (nije da svi otvaraju samo ovaj).[/QUOTE]

a stvarno bi netko mogao nes napisat o vjezbama iz trgovačkog obzirom da tamo nitko nis ne pise :/

Django
13-10-2011, 17:16

a stvarno bi netko mogao nes napisat o vjezbama iz trgovačkog obzirom da tamo nitko nis ne pise :/[/QUOTE]

Ja sam malo prije tamo stavio pitanje, možda ljudi dođu. Postaj i ti nešto. Baš je čudno da zjapi prazan :)

Malecka
13-10-2011, 18:55
Kak ne kužite, trgovačko vježbe su zajedno sa društvima u ljetnom semestru pa na topiku ljetnog semestra imate barem nekoliko dojmova.

btw, topik je 'mrtav' jer je očišćen nakon vježbi a logično, nakon toga nije bilo novih dojmova jer čekamo vas. :)

Mujo
20-10-2011, 15:49
Ima li kakvih informacija kad bi trebao početi seminar iz trgovačkog? Sljedeći tjedan ili tjedan poslije, dosta mi je bitno, a na stranici katedre nema još obavijesti.

jaroslava garava
20-10-2011, 23:10
Ne mogu pronaci topic za ovo..pa pitam ovdje..

Kao izvanredni student imam obvezu samo jednog seminara i vjezbi u cijeloj godini??? Znam za seminarski rad,al sam nacula i ovo pa molim provjerene informacije.

Prosle godine sam sa upisanim Gpp-om i Tp odradila i sem i vjezbe iz Gpp-a.. to bi znacilo da sam ovu cijelu akademsku god slobodna od sem i vjezbi?
:wink:
Hvala kolege..

-molly-
02-02-2012, 10:05
u ljetnom semestru upisujem samo jedan s 4. tako da mi treba savjet koji da uzmem? posto imam ispite s 3.za rjesavat, koji je najmanje zahtjevan?

georgee
02-02-2012, 10:08
društva
samo ne ris, a i mpp i pomorsko traže svoje

ivančica
12-02-2012, 13:31
dal iz pomorskog i izvanredni mogu na kolokvije?:iviv:

nobody0770
15-02-2012, 23:25
Dal bolje i isplativije uzet seminar iz MPP-a i ili Društava i kod koga ako se misli polagat to u 6 mjesecu odmah?

nivea
16-02-2012, 10:45
U zimskom semestru nisam upisivala nikakav seminar ni vježbe sa 4.godine. U ljetni semestar prenosim 2 predmeta sa 3.godine. E sad, da li ja mogu upisat samo vježbe u ljetnom semestru( a ne i seminar) jer kao izvanredni trebam upisat minimalno 18 ects? da li uopće mogu upisat te vježbe pošto nisam imala nikakav seminar i vježbe u zimskom? :)

ivančica
16-02-2012, 22:23
U zimskom semestru nisam upisivala nikakav seminar ni vježbe sa 4.godine. U ljetni semestar prenosim 2 predmeta sa 3.godine. E sad, da li ja mogu upisat samo vježbe u ljetnom semestru( a ne i seminar) jer kao izvanredni trebam upisat minimalno 18 ects? da li uopće mogu upisat te vježbe pošto nisam imala nikakav seminar i vježbe u zimskom? :)

Student može izabrati seminar/vježbe slijedeće godine samo u slučaju da ima upisan predmet iz ljetnog semestra prve slijedeće godine studija iz kojeg želi upisati seminar.

bubašpara
29-02-2012, 14:57
nakon što sam detaljno pročešljala forum nisam pametna što uzeti za seminar.. pomorsko otpada jer ga već imam položeno pa ga ni ne upisujem , radno također križam jer vidim da ljudi uglavnom savjetuju da ga se zaobiđe u širokom luku. e sad, dvojim između mpp-a i društava.. nekako mi se više sviđa cijeli taj koncept na mpp-u, ali problem je u tome što vučem onaj nesretni gp2 iz 6. semestra kojega sam namjeravala polagati u 6./7.mj.. a mpp kao nije preporučljivo uzimati ako se ne misli izlaziti odmah na to..
što se tiče društava.. ne privlači me baš taj seminar, a pogotovo ne onaj dio koji se odnosi na seminarski rad. u zimskom semestru sam imala sem iz trgovačkog i nisam pisala rad, pa koliko sam skužila morala bi ga pisati sad, a vidim da oni cjepidlače oko toga. ne da mi se trošit ne znam koliko vremena na pisanje rada, rađe bi to vrijeme utrošila na učenje nečeg (uvjetno rečeno:mrgreen:) korisnog..

pa sad, da li mi netko može pomoći u odluci- jel bolje upisati mpp i položit ga fino već na prvom roku u 6mj pa ići učit nešto novo za 7mj i barem pokušat položit i to, a gp2 ostavit npr za 9mj, ili da se uhvatim gp2 i pokušam se toga riješiti u 6/7mj uz seminar iz društava??
please help!

ps na mpp-u dobijemo za voditelja seminara koga nam se dodjeli ili postoji način da sami "utječemo na izbor"

hitnomije1
29-02-2012, 16:30
Zna li netko mogu li stari student (koji nisu bolonjci) upisivati seminar? I da li se društva isplate i kod koga? Hvala!!

babaRoga
02-03-2012, 12:30
evo i moje iskustvo, možda kasno za neke, ali nadam se da će bar nekome pomoći.. dakle, prošle ak. god. sam bila u situaciji da su mi ostala 2 ispita ljetnog semestra 3. god. i upisivala sam 1 predmet s 4. logikom "ono što upišem moram dobiti i za seminar". htjela sam upisati mpp jer sam smatrala kako je to jedini način na koji ću isti moći položiti. nakon dugog razmišljanja i konzultacijama s kolegama koji su seminare već odradili, ipak sam odlučila upisati seminar iz društava i nisam požalila. seminar je (za izvanredne) držao asis. Ceronja, radili smo malo, za kolokvij je bilo dovoljno učenja 2 dana i prolaz seminara je tu. dakle, preporučam uzeti ovaj seminar za one koji imaju zaostatke s prethodne godine, žele nešto na čemu se neće puno opterećivati i žele to odraditi da odrade/da im ostane vremena za učenje nečeg drugog. u svakom slučaju NE preporučam ako zaista želite učiti taj predmet za ispit ili vas strašno zanimaju društva pa želite obogatiti svoje znanje. sretno svima!!

babaRoga
02-03-2012, 12:35
što se tiče društava.. ne privlači me baš taj seminar, a pogotovo ne onaj dio koji se odnosi na seminarski rad. u zimskom semestru sam imala sem iz trgovačkog i nisam pisala rad, pa koliko sam skužila morala bi ga pisati sad, a vidim da oni cjepidlače oko toga. ne da mi se trošit ne znam koliko vremena na pisanje rada, rađe bi to vrijeme utrošila na učenje nečeg (uvjetno rečeno:mrgreen:) korisnog..
što se tiče seminarskih radova - puno zuje, malo meda daju.. u našoj grupi nikom seminarski rad nije vraćen niti ocijenjen negativno (što može značiti i da su radnje bile super što čisto sumnjam).. nadrobit ćeš nešto, ako je mogao Barbić na 4000 stranica, može i svatko normalan na 15 :D a možeš i sama odabrati temu seminarskog rada i pisati ono što te zanima, sve je stvar dogovora s voditeljem seminara. napisala sam već, ali ponovit ću - društva su super seminar za učenje nečeg drugog usput :)
a kojim redoslijedom ići na ispite, tu magičnu formulu pokušavam i sama otkriti pa nisam od pomoći..

bubašpara
02-03-2012, 12:36
btw, asist. ceronja je rekao da ga najvjerojatnije neće biti na faxu od 2.-7. mj tako da najvjerojatnije neće ni vodit seminar u ljetnom semestru. eto, ako nekom to nešto znači..

Little Wing
06-03-2012, 15:21
kad obično počnu ti seminari? čekam otkad sam upisala semestar i ne znam točno di da gledam. studomat? stranicu katedre?

shosanna
06-03-2012, 15:23
ne, ideš na https://domus.srce.hr/webmail/src/login.php, doći će ti rez u inbox, ali danas su još prijave, pa tek za koji dan ako pitaš za rezultate, a što se prijava tiče http://www.pravo.unizg.hr/studenti?@=60bf#news_10757

unknown
08-03-2012, 17:24
ako nisam izabrao seminar, oni mi ga sami dodijele ili nešto drugo?

bubašpara
08-03-2012, 17:28
ako nisam izabrao seminar, oni mi ga sami dodijele ili nešto drugo?

onda ti oni dodijele onaj na kojem je ostalo mjesta (tj. ono što drugi nisu htjeli)

malecka89
09-03-2012, 16:05
Kada bude obavijest o tome na koji seminar smo raspodijeljeni?

Anjja
09-03-2012, 17:51
Mislim da bi do ponedjeljka trebalo biti, a seminari počinju za dva tjedna

malecka89
09-03-2012, 18:01
Mislim da bi do ponedjeljka trebalo biti, a seminari počinju za dva tjedna

To je sigurno da za dva tjedna počinju ili? Otkud ti to?

Anjja
09-03-2012, 18:07
Ma vidla sam na forumu (ne mogu se sjetit na kojem topicu) da su na predavanjima iz MPP-a rekli da će oni popis dobit tek u ponedjeljak, pa će seminar početi tjedan poslije. Vjerojatno vrijedi za sve onda.

malecka89
09-03-2012, 18:37
Ma vidla sam na forumu (ne mogu se sjetit na kojem topicu) da su na predavanjima iz MPP-a rekli da će oni popis dobit tek u ponedjeljak, pa će seminar početi tjedan poslije. Vjerojatno vrijedi za sve onda.

Aha, hvala :)

Rory
12-03-2012, 19:52
Evo meni seminar na mailu, ne pise kod koga ni kada pocinje.. vjezbe ce vjerojatno sutra??

georgee
12-03-2012, 20:22
nekima su već stavili vježbe
meni su seminar, al vježbe nisu