PDA

View Full Version : Doc. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas (prosjek 4,37)

Pravokutnići
11-12-2006, 23:05
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

mrzim
17-12-2006, 22:24
Veoma korektna na ispitu, razumna pitanja i dobar odnos prema ispitaniku te postena ocjena znanja

omega_3r
18-04-2008, 15:20
dobila je četvorku.

do petice joj fali samo da se riješi štreberskog mentaliteta. to me jedino zasmetalo kod nje. pitanja poput "nabrojite mi istražne radnje", "nabrojite mi causae arresti", "nabrojite mi posebne izvide", "nabrojite mi izvide", "nabrojite mi ovo", "nabrojite mi ono", i skoro pa ništa drugo da i ne pita. (bio sam joj triput na ispitu, pa znam, da sad ne bi bilo da nemam iskustva s njenim ispitivanjem =D)

ali sam odnos prema studentima je i više nego odličan, i mnogi drugi bi se trebali ugledati u nju.

Maat
14-11-2008, 22:27
petica ko kuca!

ovo gore da pita samo streberski uopce nije istina! (ili cita pkt i uvazila je tu primjedbu :smt005 )
sve je samo ne streberski-ogranicen ispitivac
radi se o tome da je kpp uzasno egzaktan i ne mozes nista tu krumpirat nego sve rec kako je, tj. kako pise u zakonu
karas ne da samo pita izuzetno korektno, nego, kad sam dosla kod nje u ured totalno me opustila njena pojava, prosao je strah! :lol:
bas ono laganini i opustajuce, pita lagano, ima vremena za razmisliti, ona je puna razumijevanja... svidjelo mi se i sto postuje one advanced postulate dobrog ispitivaca :lol: - koji su, npr., da ne postavlja pitanje drugoj osobi ako prva ne zna (ok ucinila je to jednom-dvaput al bilo je cist nevino i u dobrom kontekstu!), pomaze potpitanjima i ne zgrane se na neku nebulozu. ljudi su bas znali glupost provalit, no ona cist normalno reagira: "ne, sjetite se, sto bi to ono drugo bilo...", daje drugu priliku da se popravite...
no daleko od toga da pusta kako god. dosta trazi. daje i vece ocjene, ali samo ako imate dobar pismeni.
nisam inace tip koji se odusevljava ljudima, al ovoj prof zbilja svake pohvale na normalnom, racionalnom, uravnotezenom i UGODNOM pristupu studentima! :) :)

sifilis
15-11-2008, 07:35
ja joj dam 5 i jos par ovih :smt050 :smt050 :smt050

:-D

Autumn Harmony
07-02-2009, 02:18
malo kasnim koju godinicu,ali žena je zaista toliko OK da bih bila ne-fer da ju ne izhvalim tu! elizabetha rulz!!! tko god može neka uzme nju za seminar, em imate koristi, em je zaista draga i dobra i hoće objasnit ^.^

titan224
17-04-2009, 12:43
Karasica je genijalna, pomaze svakom studentu maksimalno koliko moze, u pravilu ako prodjete pismeni proci cete i usmeni, cista 5-ica

bestijica
18-04-2009, 21:02
Docentica Karas je osoba kojoj bi petica bila premala ocjena...Tako nesto pitomo i krano nisam dugo srela ni u stvarnom zivotu :)

Docentici 10.

corina
28-05-2009, 23:29
Žena je super na predavanjima. Izuzetno ugodna, od mene petica.

mickey mouse
08-06-2010, 13:15
o docentici Karas samo najveći komplimenti!!!

miffy
08-06-2010, 20:50
profi četvorka od mene :)
usmeni je jako opušten, profa je jako dobronamjerna, baš se osjeti da želi da se prođe, nisam nikada vidjela da netko postavlja toliko potpitanja i izvlači i navlači odgovore :)
sviđa mi se što s ene mora znati definicije i recitirati zakon i sve od riječi do riječi, kronološki i sasvim točno, već se može doslovno onak govoriti asocijativno, ali opet treba paziti na neke termine odgoditi - ukinuti - odbaciti.
jedina zamjerka je što previše pažnje pridaje samo redovitom postupku ZKP-a, znam da je to i srž svega, ali cijelu večer jučer je samo iz toga rešetala pitanja.
sve u svemu, draga profa i ugodan usmeni :D

Hira
12-07-2010, 18:15
čista 5. Smirena, pomaže, zna kako pomoći, atmosfera ugodna. Da je bar svatko takav. Znat se mora da se odmah razumijemo, ali ko se potrudio taj će definitivno proći. :D

Browneyes
12-07-2010, 21:33
Slažem se u potpunosti s postom iznad. Ne pita detaljno, čeka da se smiriš i sjetiš odgovora, dva pitanja i to je to. Jako ugodan usmeni.
Danas je dost ljudi prošlo.
5 od mene.

marluka
24-09-2010, 23:10
odlicna, najbolja zenska profesorica po meni do sad na faksu, totalno ugodan usmeni sve pohvale .

Malecka
25-09-2010, 14:38
Odličan.
Usmeni opušten, ugodan. Pomaže potpitanjima i usmjeravanjem, oprašta sitne lapsuse.
Ne ispituje puno niti detaljno.

princeza-ispod-neona
08-10-2010, 10:30
Jedan od najugodnijih usmenih ispita na fakultetu. Kao što je rečeno pita svakog dva pitanja, za veću ocjenu pita oko 3 pitanja, kao neko povezivanje. Jedno pitanje je knjiga drugo zakon, tako da učite oboje za usmeni bez oslonca kao "neće me pitat to".
Sretno onima koji misle polagat! :D

papa
10-11-2010, 19:21
Najbolja profa s kojom sam se do sada susreo! Same pohvale...nastavite tako :)

holander
13-11-2010, 10:27
čista petica.... srdačna, opuštena, nasmijana... da bar ima više Elizabeta na faxu....

mala princeza
18-04-2011, 13:33
žena je naprosto divna!!!! smirena ugodna pomaze...ako padnete kod nje, onda zaista ste to i zasluzili!!!

emperor
17-06-2011, 15:55
Na usmenom ugodna atmosfera, traži samo osnove i pomaže potpitanjima, docentici ocjena 5.

samogledam
09-09-2011, 20:42
Izvrsna. Ugodno i lagano ispitivanje.

cora
07-02-2012, 18:59
Jedna od najboljih profesorica koje sam do sada imala. Vrlo susretljiva, strpljiva, ljubazna, prema studentima se odnosi s postovanjem, kao da su ljudi. :)

matejchi7
16-02-2012, 16:52
profesorica je super! opuštena, predavanja su joj dobra,seminar također. korektan odnos prema studentima..
na usmenom je ugodna atmosfera, ne pita teška pitanja i ako zapnete pomaže s potpitanjima, rijetko koga ruši i to stvarno ako neznate osnove..
kad bi barem bilo više takvih profesora.
5 od mene! :)

Nala 22
22-02-2012, 14:09
Slažem se sa svime iznad napisanim...bila sam njen seminarist i na usmenom kod nje, i stvarno je draga, smirena, ugodna...ruši stvarno ako neznate osnove, isto petica od mene :)))

deux
24-04-2012, 21:53
Evo danas sam rješio KPP kod docentice.

Što se tiče dojma o profesorici, krajnja nepravda bi bila da samo kažem da potpisujem sve gore navedeno (a potpisujem). Mome oduševljenju, pa i čuđenju, da ovako dobra, pametna, elokventna, komunikativna i nadasve prijateljska osoba radi kao profesor na Pravnom fakultetu jednostavno nema kraja. Zbilja. Još se nisam susreo sa tolikom dozom opuštenosti na usmenom ispitu, i mislim da je to što nisam ni jednom pri odgovaranju napravio niti lapsus, niti stanku da "razmislim", niti zamucao dovoljan dokaz (bar meni) da je zbilja tako. Po 2, eventualno 3 pitanja svakome, jedno do dva potpitanja ili u slučaju da zapnete ili čisto radi prilike za podignut ocjenu. A pitanja su opća, i nemaju veze sa nekakvim nebulozama. Jednostavno tipa "Tko je svjedok?", "Što je to očevid?", "Koje vrste činjenica se utvrđuju u kaznenom postupku?" a ako to ne znate kad se nađete na usmenom iz KPP-a, e onda se nemate pravo bunit na pad.

Usuđjem se reći da mi je na kraju bilo žao što je usmeni tako kratko trajao. Nemojte me vikat! :D

ribapsihopat
24-04-2012, 23:44
odlična profesorica, danas je bila baš ovako divna kako ju hvale svi na ovom topiku. :)
ono što sve koji ovo čitaju najviše zanima je kako izgleda usmeni kod nje, pa krenimo na bitno. ulazi se po abecedi, profesorica proziva pet po pet studenata, ispituje u 2 ili 3 kruga, dakle svatko dobije 2 pitanja, 3 ako je između ocjena. postavlja potpitanja. prolaznost je bila velika, od oko 50tak ljudi na usmenom, palo ih je možda 5. ocjena se bazira na ocjeni pismenog, nemojte očekivati čuda ako imate 7,8 bodova. pitanja danas: stvarna nadležnost, akuzatorno načelo, načelo oficijelnosti kaznenog progona + iznimke, zatim posebno objasniti kazneni progon na prijedlog; minimalna prava obrane (nabrojati sve!), obvezna formalna obrana, povrat u prijašnje stanje, odluke drugostupanjskog suda o žalbi - nabrojati i kad se donosi koja odluka, pravomoćnost - formalna i materijalna, dopušteno narušavanje formalne pravomoćnosti, krunski svjedok - postupak, pretpostavke; istražni zatvor, izvidi, presuda na temelju sporazuma stranaka, izvanredni pravni lijekovi - zahtjev za zaštitu zakonitosti i zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude (pitala je cijelu tablicu s web stranice katedre), izdavanje kaznenog naloga.