PDA

View Full Version : Što će biti sa starim studentima ako ne polože sve do kraja 2011.?

ajviem
21-09-2010, 17:07
Zna li tko kakva će biti procedura sa upisom starih studenata nakon isteka roka za studiranje po starom programu.
Da li će se raditi samo o normalnom upisu na istu godinu studija, samo po bolonjskom programu, ili će biti nekih komplikacija, uvjeta?
Također, hoće li se trebati polagati neka razlika ispita (oni ispiti koje nismo imali po starom)?
Hvala

Bura
21-09-2010, 18:22
Koliko sam ja shvatila iz komunikacije s gosp. Relkovicem od prije godinu dana - ako ne polozimo sve ispite i ne obranimo diplomski do 30.09.2011. a zelimo nastaviti studij moramo upisati ćetvrtu, parcijalno petu godinu studija (po bolonjskom procesu).

ajviem
21-09-2010, 18:27
Tako sam i ja shvatila, samo imam neke informacije da ni oni sami ne znaju što će napraviti sa nama, da je to sve i njima novo, pa me strah da opet ne izmisle neku toplu vodu...kao sa onim famoznim uvjetom od 7 godina studiranja...

Noola
21-09-2010, 18:55
Gle bas i nema tu neke filozofije ILI ce nas ostavit da nakon tog roka polozimo sto nam je ostalo i to dobro platimo ILI cemo morat upisat petu godinu po bolonji...nema bas neke druge solucije, nemoj razmisljati o tome dok ne dodje taj famozni 30.9.2011. Ja sam vise odustala...sama sam si kriva sto vec nisam polozila to sto sam imala, pa je onda peta godina pravedna kazna, iako mi jedna godina vise ne znaci nesto puno al duplo veca skolarina mi jaaaaaaako puno znaci...

ajviem
21-09-2010, 21:49
Ma sve to stoji, samo meni sad i to dobro zvuči u usporedbi sa alternativom koja mene zapravo plaši-da će nam uopće zabraniti daljnje studiranje!
Stvarno ne bih htjela širiti paranoju, ali ono što sam ja načula dovodi u pitanje I takvo što. Dakle, misli li itko da za to ima ikakve šanse?
Koliko ja znam, mi nemamo ograničenje godina studiranja-izvanrednog, ali danas sam čula i to da na nekim fakultetima postoji ograničenje?!

jolene
21-09-2010, 22:10
Pogledaj pod Papirologija- Stari studenti. Napisala sam kaj mi je Relković odgovorio.
Ja sam isto čula da će se na drugim fakultetima gubiti pravo na studiranje.

ajviem
21-09-2010, 22:52
Hvala Jolene! To bi onda trebalo biti to, nadam se.
Ako itko išta novo sazna, neka javi.

Godfather
22-09-2010, 00:32
Ova sankcija bacanja na bolonju mi se čini totalno nepravedna, pogotovo za stare studente koji su upisali 2004/05. (kojima i sam pripadam) jer nije isto nama i nekom ko je upisao npr.1995. jer je on itekako imao priliku završit do tog roka koji nam je određen...meni će se vrlo vjerojatno dogodit scenarij da će mi ostat ispit ili samo diplomski do tog roka i mogu se jebat...znači ja sam dobio rok od ukupno 7 godina za diplomirat (što je,vjerujem, ispod prosjeka studiranja na našem faksu) čime se ova sankcija čini još nepravednijom.

Samo sam imao potrebu iskazat svoje nezadovoljstvo...:mad2:

Noola
22-09-2010, 06:38
Ova sankcija bacanja na bolonju mi se čini totalno nepravedna, pogotovo za stare studente koji su upisali 2004/05. (kojima i sam pripadam) jer nije isto nama i nekom ko je upisao npr.1995. jer je on itekako imao priliku završit do tog roka koji nam je određen...meni će se vrlo vjerojatno dogodit scenarij da će mi ostat ispit ili samo diplomski do tog roka i mogu se jebat...znači ja sam dobio rok od ukupno 7 godina za diplomirat (što je,vjerujem, ispod prosjeka studiranja na našem faksu) čime se ova sankcija čini još nepravednijom.

Samo sam imao potrebu iskazat svoje nezadovoljstvo...:mad2:

Potpisujem. Takodjer sam upisala te god. Ajmo skupa iskazivat nezadovoljstvo

imota
22-09-2010, 11:40
Sigurno nećemo izgubiti pravo studiranja,nego će nas prebaciti na bolonju.
A i to je upitno za one sa par ispita do kraja,bolonja je jedna velika glupost!!!

fat drummer
22-09-2010, 12:13
ne, ali fakat mi idete na kurac s tom paranojom. netko je čuo da na drugom fakultetima nešto se događa nekome. e pa jebite se vi sa tim vašim slušanjem! imam posla s ovakvim sustavom razmišljanja cijelo svoje studiranje jer student prava više vjeruje crnom ciganu nego zdravom razumu. ako vas zanima pitajte prodekana za nastavu, referenta relkovića, a nemojte pisati da ste čuli da se negdje drugdje prema drugim pravilima igre gubi pravo studiranja

studenti su čuli i da kada se padne godina da se ponište svi ispiti, da možeš odabrati profesora treći put, da se ne mora čekati tri mejseca nakon pada komisije, da za bolonjce nema dekanskog... sve se to čulo i to se uvijek čulo od nekoga. pa onda idite jebat tog nekoga da vam pobliže objasni to, a ne tu ko gluve kučka panično trčkarat uokolo i tražiti potvrdu ili negaciju glasine koju ste čuli od nekoga. kad nađem tog nekoga, jebat ću mu mater

imota
22-09-2010, 12:44
ne, ali fakat mi idete na kurac s tom paranojom. netko je čuo da na drugom fakultetima nešto se događa nekome. e pa jebite se vi sa tim vašim slušanjem! imam posla s ovakvim sustavom razmišljanja cijelo svoje studiranje jer student prava više vjeruje crnom ciganu nego zdravom razumu. ako vas zanima pitajte prodekana za nastavu, referenta relkovića, a nemojte pisati da ste čuli da se negdje drugdje prema drugim pravilima igre gubi pravo studiranja

studenti su čuli i da kada se padne godina da se ponište svi ispiti, da možeš odabrati profesora treći put, da se ne mora čekati tri mejseca nakon pada komisije, da za bolonjce nema dekanskog... sve se to čulo i to se uvijek čulo od nekoga. pa onda idite jebat tog nekoga da vam pobliže objasni to, a ne tu ko gluve kučka panično trčkarat uokolo i tražiti potvrdu ili negaciju glasine koju ste čuli od nekoga. kad nađem tog nekoga, jebat ću mu mater

...ma pusti,nema svrhe živcirati se...

jolene
22-09-2010, 15:53

Ne kužim u čem sad ti vidiš problem.
Ja ČULA, pitala Relkovića, dobila odgovor i podijelila ga s drugima.
Nikakva paranoja, nego najobičnije informiranje...

creative
22-09-2010, 16:11
Iskreno sumnjam da ti je gosp Relkovic rekao da cemo izgubiti pravo studiranja. Zato smo svi uzrujani. Dobro kaze Fat -sirenje paranoje, nis drugo. Znam hrpu ljudi koji su upravo zbog ovakvih gluposti prestali citati pravokutnik...Cijelo vrijeme se pise i govori s njegove strane da ce nas prebacivati na Bolonju i bok. Ajde od sad radije provjerite dodatno takve informacije, a kad dobijete potvrdan odgovor od neke sluzbene osobe stavljajte obavijesti ovdje. Ovako se samo ljudi uzbuduju, zivciraju a na kraju ispadne da je patka u pitanju.....

paradis1
22-09-2010, 16:11

Potpisujem!

fat drummer
22-09-2010, 16:25
Ne kužim u čem sad ti vidiš problem.
Ja ČULA, pitala Relkovića, dobila odgovor i podijelila ga s drugima.
Nikakva paranoja, nego najobičnije informiranje...

nisam se nužno referirao na tvoj post, a dalje, moram te opet pitat od KOGA si to čula pa da si morala ići pitati relkovića?
već sam se devetsto puta susreo s tom sintagmom (priča se, čuo/čula sam, navodno). tko to navodi, priča, govori? tko? tko je taj? na prvoj godini jedan moj kolega je tvrdio da postoji mala parcijala koja se plaća više od velike parcijale. on je tako čuo... onda se pročulo kako ako padneš godinu ponište ti se svi ispiti. i opet sam uzlaud tragao za izvorom te informacije. imamo sada primjer kolege brunde koji kaže da mu je kolegica rekla da je ove godine donesena neka mitska odluka kojom ako ponovno upiše gp2 gubi pravo studiranja uz potporu ministarstva.
tko je ta kolegica? kakva je to odluka? gdje je donesena? možda je odluka i donesena, neću ulaziti u to, ali volio bih da mi se pokaže tekst te odluke

pita me jedan dan prijatelj ima li komisije na bolonji jer mu cimerica kaže da na novinarstvu ili kojem kurcu već nema... i tako u nedogled. pa jebi ga!

tu pola vremena trošimo na odgovaranje na panična pitanja i konstrukcije ecovskih diabolica nego na nešto korisno

kad netko počne post sa "ja sam čuo" ili "može li neka dobra duša" zadavio bih ga

Godfather
22-09-2010, 16:27
Iskreno sumnjam da ti je gosp Relkovic rekao da cemo izgubiti pravo studiranja. Zato smo svi uzrujani. Dobro kaze Fat -sirenje paranoje, nis drugo. Znam hrpu ljudi koji su upravo zbog ovakvih gluposti prestali citati pravokutnik...Cijelo vrijeme se pise i govori s njegove strane da ce nas prebacivati na Bolonju i bok. Ajde od sad radije provjerite dodatno takve informacije, a kad dobijete potvrdan odgovor od neke sluzbene osobe stavljajte obavijesti ovdje. Ovako se samo ljudi uzbuduju, zivciraju a na kraju ispadne da je patka u pitanju.....

Ja ne kužim o čemu vi govorite...Relković je curi lijepo u mailu odgovorio da će nas prebacit na bolonju, nigdje nije bilo govora o gubljenju prava na studiranje (vidi pod Papirologija - stari studenti). Ovo o gubljenju prava je vjerojatno jednom izjavio neki paničar,a to čulo ostalih petorica takvih, i eto ti odma masovne histerije..dajte se uozbiljite ljudi.

fat drummer
22-09-2010, 16:33
Ja ne kužim o čemu vi govorite...Relković je curi lijepo u mailu odgovorio da će nas prebacit na bolonju, nigdje nije bilo govora o gubljenju prava na studiranje (vidi pod Papirologija - stari studenti). Ovo o gubljenju prava je vjerojatno jednom izjavio neki paničar,a to čulo ostalih petorica takvih, i eto ti odma masovne histerije..dajte se uozbiljite ljudi.
ovu konstrukciju o gubljenju prava studiranja sam već čuo treći put na ovom forumu.

a što se tiče prebacivanja na bolonju, i s time ste već lagano dosadni. onako lagano. naime zašto... ovaj faks je jednom rekao da će prije žena znati bočno parkirati nego što će dopustiti bolonjcima dekanski. pa su rekli da je apsoultno suluda ideja da bi se godina plaćala u dva dijela, to je ravno tome da romi smiju hodati ulicom danju.

što će biti 31.10.2011. je nemoguće pogoditi. i relković sam kaže prema trenutnim propisma. prema trenutnim propisima svašta nešto negdje netko.

ako nas sve pobacaju na bolonju, sve će nas pobacati na bolonju i nitko od nas tu neće moći ništa napraviti jer su se fino pokrili. dali su rok. tko je uspi super, tko ne, zna što ga čeka.

osobno vjerujem da će za one koji imaju jedna ispit ili recimo samo diplomu dopustiti neko produljenje prava kao što sada rade ako ne diplomirate do kraja akademske godine.

ono što mi ide na kurac je masovna indignacija nad time kako je faks zapt u pogledu što će nas prebaciti na bolonju a imamo samo jedna ispit do kraja. nisu do sada još nikoga prebacili, a kada prebace onda ćemo dramiti. do tada, ajmo probat ne imati taj jedan ispit

ajviem
22-09-2010, 16:50
A jeste svi nabrijani u pi...mat...!!
Ja sam čula, i to namjerno neću reći od koga, i to informaciju koju neću specificirati jer mi ju ni ta osoba nije mogla specificirati, a koja daje naslutiti ovu sumnju, i ja sam pokrenula to pitanje, dakle meni j.... mater..
Budite sigurni da ne bih pokretala ovo pitanje da ni sama nisam osnovano posumnjala. A moram priznati da sam razočarana sa svima vama koji ste kao i ja imali doživjeti tretman koji je bio protivan zdravom razumu ali smo se ipak zbog njega morali organizirati, pisati molbe, peticije i boriti se upirući se o statute i pravilnike za svoja prava!
Zato ja ovo ne bih nazvala paranojom već samo oprezom utemeljenom na lošem iskustvu, kako bi mogli na vrijeme reagirati.

fat drummer
22-09-2010, 16:59
yeah, cry me a river...

ajviem
22-09-2010, 18:43
Kak' si ti meni smešan:)
Ljudi, nemojte se ljutiti, sve će biti u redu..

Anouk
25-09-2010, 17:40
[QUOTE=....do tada, ajmo probat ne imati taj jedan ispit[/QUOTE]

..mislim da je to najbolja mantra za sve. I rješenje problema. no teže je sjest i učit....lakše je sjest pa zamišljat scenarije;-) Igra se prljavo,novac čini čuda, al ajmo ih zeznut i položit sve tako da im propadne plan bolonjez bogaćenja...

ajviem
26-09-2010, 23:44
Pa mislim da nekima i nije jedini problem sjesti i učiti...čak i onih par sati koji preostanu nakon posla...već što slijedi nakon što uopće savladaš ono nehumano i sadističko gradivo, kad krene hodočašće od roka do roka zahvaljujući Nikšićima i inima koji odluče da tvoje znanje samog gradiva iz knjige nije dovoljno za PROLAZ, već je potrebno i da si upoznat i sa praktičnim znanjem a ponešto i iz sfere pravne znanosti, pa prema tome ne možeš računati samo na svoje snage i praviti ikakve planove u ovom smislu..i dakle svakako brinuti što i kako krajem krajem listopada 2011.

zlikovatz
27-09-2010, 12:40
MRZIM OVAJ PROKLETI FAKULTET!!!
Taman kad ti se učini da postoji neko svjetlo na kraju tunela to zbilja može biti samo 100 vagonski teretni vlak koji koji prevozi lako zapaljivi teret, a lokomotivom upravlja cijela uprava fakulteta!!!
Upravo bio kod Relkovića koji mi je objavio divne nove friške vijesti od ovog 9. mjeseca...naime ako ste 4. godina i želite se prebaciti na Bolonju da olakšate i sebi i fakultetu više ovu agoniju te završite studij što prije...oni vas sada po novom VRAĆAJU NAZAD NA 3.GODINU! WTF...!!! Zbog jeb...g EJP-a jer ne možete imati ispite sa 3 studijske godine upisane. Prošle godine se moglo bez problema, ali sada 5 do kraja upisa su se sjetili da će najstrože provoditi Bolonju... Imam nepoložen gp i gpp i sad bi kao u zimskom semestru trebao upisati samo GP1, a u ljetnom GP2 i EJP..i to je to...i tek za godinu dana ispite 4 godine... WTF!!!!! Ma dosta mi je više ovog fakulteta...takvim tempom ću završiti fax u penziji...ovo znači još mimimalno 3 godine studiranja... Ma fuck off...ne vraćam se na 3. no way...ili idem u Split ili po starom ili pitaj boga šta... Idem sutra kod prodekana...svih! I dekana isto da vidim jel mogu bar kakvu molbu pisati... Mislim ovo zbilja nije fer...pa šta su stavili fakin EJP na 2. god.. A za godinu dana će onda isto sve koji nisu riješili Gp vratiti na 3. godinu???
Ljudi...savjet neki...plizzzzzzzzzz...

Raspižđeni Student...:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad 2::mad2::mad2::mad2:...

ps.jel se netko možda ove godine s 4god prebacio na Bolonju dosad..meni ovo smrdi na odluku koju je uprava donijela prije 2-3 dana jer im se dosta ljudi počelo prebacivati na Bolonju...

zlikovatz
27-09-2010, 12:52
Drugim rječima dragi moji...ako ste sada 4 godina po starom s nepoloženim GP-om i ne riješite ga u u narednih godinu dana (a s takvim ispitom sve je moguće), iduće godine će vas prebaciti na 3 god. bolonju i uvalit vam još 5god.. Super, ha..?
THIS FAX SUUUUUUUUUUUUUUUUUX!!!!!!!!!!!!!!:mad2:

ladyv
29-09-2010, 10:33
znam da ćete me sad popljuvat kolektivno-boo hoo
al hebemu sve, imali ste najmanje 7 godina da završite faks..i niste uspjeli (il nećete uspjet).zbog ovih ili onih razloga.ok.sve pet.al kaj bi sam zbog vas trebali imati parealelan sustav još sto godina??pedeset godina??20? di god da podvuku granicu naći će se neki koji eto ima još samo mpp i diplomski.i dva izborna po mogućnosti.zna se za rok od sedam godina već par godina, pa ne možete reć da vam niko n ije reko.studirat ćete još petu i bok.
ajmo sad iskaljivanje :iviv:

hellokitty
29-09-2010, 10:59
dabog da te prebacili na sustav koji ce doc nakon bolonje :thumbdown:

pocket rocket
29-09-2010, 11:05
možda se smiluju pa uz neke molbe daju još 1 semestar za završit zadnji ispit ili diplomski, a možda koji drugi PR fakultet u HR upravo tako nešto da svojim studentima, pa ce biti i opcija prebaciti se negdje i položiti taj zadnji ispit ili dva...
s naglaskom na MOŽDA...evo još dvije teorijice da imamo o cemu pricat :)

pocket rocket
29-09-2010, 11:08
al hebemu sve, imali ste najmanje 7 godina da završite faks..i niste uspjeli (il nećete uspjet).zbog ovih ili onih razloga.ok.sve pet.al kaj bi sam zbog vas trebali imati parealelan sustav još sto godina??pedeset godina??20? di god da podvuku granicu naći će se neki koji eto ima još samo mpp i diplomski.i dva izborna po mogućnosti.zna se za rok od sedam godina već par godina, pa ne možete reć da vam niko n ije reko.studirat ćete još petu i bok.

o kako cudnog sveta ima...
prekrasno se doc naslađivat ovdje i solit pamet nekome kome nije do zajebancije, jel tak?! metni si plus

jolene
29-09-2010, 11:10
dabog da te prebacili na sustav koji ce doc nakon bolonje :thumbdown:

Bog je to 'stvorenje' već odavno (prije 23 godine) kaznio. Na takve se ne treba ni obazirati, a najčešće i jesu i ostanu nevažni...

Godfather
29-09-2010, 11:21

A čuj, da smo započeli studirat po bolonji (kao ti npr.:mrgreen:) vrlo vjerojatno bi već bili gotovi, jer budimo realni, kaj god vi bolonjci mislili, bar duplo vam je lakše...samo polaganje gp-a u dva dijela vam uštedi pun kurac vremena...tak da nemoj srat i odšetaj na neki drugi topic zahebavat svoje kolege bolonjce...

To mi je najžešća shema kad se pametni bolonjci nađu solit pamet nama starima i ukazivat da su oni neka bolja,pametnija i sposobnija generacija od nas...

malimrav85
29-09-2010, 11:26
Koja je točno svrha ovog posta?
:unsure:

kanarinac
29-09-2010, 12:06
djevojko sram te bilo zbog takve nekolegijalnosti. kako su te roditelji odgojili?!

fat drummer
29-09-2010, 12:21
o isuse kriste.... :facepalm: molim vas neka netko nađe sliku dvostrukog face palma, ne mogu preko moba

Victoria
29-09-2010, 13:17

Stara moja, ja studiram "već" 10 godina pa bi me ti valjda izbacila s faksa zbog toga. Imam solidne ocijene i većinu ispita dajem iz prve, nisam glupa, al ne mogu si priuštiti izaći na svaki rok niti učiti svaki dan.
Od tih 10 godina studija imam 7 godina radnog staža u punom radnom vremenu, izvanredni sam student, nisu mi starci u životu jednu knjigu kupili ili školarinu platili. A koji sam teret faksu što dođem položiti ispit? I da, upisala sam faks kao redovni bez plaćanja, ali sam se morala prebaciti na izvanredni da mogu raditi jer besplatan studij na hrvatski način još uvijek podrazumijeva da negdje živiš, učiš, i da ti starci kupuju knjige, hrane te i oblače. Položila sam sve ispite bez kolokvija, statistiku dok se još polagala, EJP upisala kao izborni, GP u komadu i sad ćeš mi ti pametovati... Ili će mi netko 30.09.2011. ako mi ostane 1 ispit ili obrana diplomskog reći, evo ti još 5. godina za nagradu. Koju treba platiti i još godinu dana ne raditi u struci jer nemam diplomu.

Srami se! Valjda ti je i cilj bila provokacija, a ja si čak uzela vremena odgovoriti što nisi zaslužila, al eto, možda i ti mlada i naivna uspiješ sagledati stvar iz jednog drugog kuta osim svog!

kanarinac
29-09-2010, 13:58
svi stari studenti su ispunili svoje obveze što se tiče predavanja, vježbi i seminara; ako nisu, već nadolazeću godinu će biti na bolonji. oni faksu nisu ni trošak ni teret (jedino čime teretimo naše sirote radišne profače je naš izlazak na ispit). jedini razlog zbog kojeg bi oni nas 31.09.2011. prebacili na bolonju je LOVA. uostalom, koji bi bio smisao nekoga baciti na bolonju, a ostalo mu par ispita do kraja (plus što će većina imati položena sve izborne koji po bolonji čine petu godinu)?
sve ove strke ne bi ni bilo da su se, čim je uvedena bolonja, postavili jasni kriteriji za stare studente. ovako svake godine imamo nejasnu situaciju (npr. lani nas tjerali na bolonju, a sad možemo i ovu po starom). smiješan je ovaj naš faks. a kako gordo zvuči PRAVNI FAKULTET U ZEGEJU. očekiva bi čovik neku sređenost, a ono kaos kao da smo u 19st.
a ti bi vjerovatno i beskućnika bez obje noge popljuvala da ga vidiš na ulici. a ne daj bože da bi mu pomogla, jer ko mu je kriv što je se doveo u takvu situaciju. marš stoko iskompleksirana!

ajviem
30-09-2010, 00:22
Eto, i još na kvadrat
http://www.hondask.es/foro/images/smilies/Double_facepalm.jpg
A stvarno ženo...zbilja, no comment..

Denny Crane
30-09-2010, 01:29
Dragi kolege!(svi osim ladyv)

Znam da se nalazite u stanju srdžbe i bijesa, ali pokušajte ne razmišljat koja će vam biti sudbina nakon 30.09.2011 sljedećih 10dana. Dekanski je (sam Bog zna da rokova nema puno), ne dozvolite da vam propadne zbog pizdarija(a ovo trenutno ulazi u takvu kategoriju).

A ovoj kobili, larvi i alapači koja se našla prodavat pamet zveknite karton.

Nakon dekanskog i upisa, neka ovo bude top tema.

ajviem
08-10-2010, 19:58
MRZIM OVAJ PROKLETI FAKULTET!!!
Taman kad ti se učini da postoji neko svjetlo na kraju tunela to zbilja može biti samo 100 vagonski teretni vlak koji koji prevozi lako zapaljivi teret, a lokomotivom upravlja cijela uprava fakulteta!!!
Upravo bio kod Relkovića koji mi je objavio divne nove friške vijesti od ovog 9. mjeseca...naime ako ste 4. godina i želite se prebaciti na Bolonju da olakšate i sebi i fakultetu više ovu agoniju te završite studij što prije...oni vas sada po novom VRAĆAJU NAZAD NA 3.GODINU! WTF...!!! Zbog jeb...g EJP-a jer ne možete imati ispite sa 3 studijske godine upisane. Prošle godine se moglo bez problema, ali sada 5 do kraja upisa su se sjetili da će najstrože provoditi Bolonju... Imam nepoložen gp i gpp i sad bi kao u zimskom semestru trebao upisati samo GP1, a u ljetnom GP2 i EJP..i to je to...i tek za godinu dana ispite 4 godine... WTF!!!!! Ma dosta mi je više ovog fakulteta...takvim tempom ću završiti fax u penziji...ovo znači još mimimalno 3 godine studiranja... Ma fuck off...ne vraćam se na 3. no way...ili idem u Split ili po starom ili pitaj boga šta... Idem sutra kod prodekana...svih! I dekana isto da vidim jel mogu bar kakvu molbu pisati... Mislim ovo zbilja nije fer...pa šta su stavili fakin EJP na 2. god.. A za godinu dana će onda isto sve koji nisu riješili Gp vratiti na 3. godinu???
Ljudi...savjet neki...plizzzzzzzzzz...

Raspižđeni Student...:mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad 2::mad2::mad2::mad2:...

ps.jel se netko možda ove godine s 4god prebacio na Bolonju dosad..meni ovo smrdi na odluku koju je uprava donijela prije 2-3 dana jer im se dosta ljudi počelo prebacivati na Bolonju...
Hej, ima li što novo glede ove nebuloze, mislim, nisu li u međuvremenu uvidjeli da to neće ići pa se predomislili?
I ja razmišljam o prebacivanju, u istoj sam situaciji kao i ti, i nakon nove nemoguće misije na građanskom (od 80 i nešto prijavljenih, i ne znam koliko ih je odgovaralo, na GP-u je prošlo cca. troje ljudi, kod Glihe NITKO), sam uvidjela da si ne mogu priuštiti čekanje da mi se poslože zvijezde da položim ispit kojeg sam naučila, pa bih i platila duplo više za sigurniju varijantu. No ovo što si napisao me mući, pa ako itko ima kakvu informaciju u vezi ovoga, neka napiše..

Denny Crane
08-10-2010, 20:17
Prešla sam na Bolognu prije 2god, pa ako može savjet od mene glede situacije EjP.
Ako je to novo pravilo na snazi (a vjerujem da jest) ja vam savjetujem da: ostanete na starom programu još ovu godinu, rješavate prvo Građansko. U ljetnom semestru idite na predavanja iz Ejpa i to položite po mogućnosti na roku u 6mj(open book ispit, nema usmenog za 2 i 3).
Tad i ako vas prebace iduću godinu imate rješeno sve i nastavljate dalje sa čistom 4god.
Odjebite Gpp koji je po bologni 4god. dok ne položite Gp.
Taj EJP ne treba nešto učit posebno i predavanja jako koriste.
Ionako se po starom EJP upisuje na četvrtoj, pa vam dođe manje više na isto.

fat drummer
08-10-2010, 21:03
problem leži u sljedećem - ja sam već upisao izborne i ejp nije među njima, tako da ostanak još jednu godinu na bolonji znači kompletni zajeb. čak i ako dam gp, iduće godine kada me prebace na bolonju po ovom pravilu cijelu godinu ne bih ništa mogao davati do 6 mjeseca dok ne odslušam ejp.

dakle, savjet koji daje denny crane ima smsila samo za one koji su upisali ejp kao izborni.

no, ono što mene živo zanima je sljedeće. sada mi je relković odgovorio, tip je stvarno car i direktor svemira, skidam mu kapu. ogovoara za vrijeme državnog blagdana na sve upite, trostruki epic win zan njega! kaže da ako dam gp1 u zimskom, gp2u ljetnom, ejp u šestom mogu pisati molbu da polažem ispite s četvrte, ali isto kaže da me ejp spriječava i u upisu i u polaganju ispita s četvrte godine.
što je logički nonsens

kako da ja u lipnju pišem molbu da mi se odobri polaganje kolegija koje nisam upisao u veljači?

nadalje, prošle godine se dozvoljavalo upis i gp i ejp i pomorsko primjerice, a ja nigdje nisam vidio odluku kojom je drugačije određeno tako da ako mi pokušaju s tim sranjem pisat ću i molbu i žalbu i pozivat se na jebeni ustav ako treba.

Denny Crane
08-10-2010, 21:18
Moj savjet se odnosio na upis Ejpa kao izbornog za sve one koji još nisu upisali godinu.
Vi po starom možete mijenjati upis izbornih- koliko me sjećanje služi. Stana zna izać u susret. Znam nekoliko ljudi koji su mijenjali izborne. A vjerujem da bi i Danijel izašao u susret za baš ovaj ispit.

Ja sam imala upisane 3 godine(Ejp, g2 i pop). A frendica lani nije mogla nego g2 i ejp.

Vi bi trebali izabrat predstavnike koji će već sad počet pregovarat sa fakultetom o sudbini koja vas čeka u 10mj. Što duže budete čekali, to ćete smanjivat sebi šanse za išta dobit po pitanju prolongiranja prebacivanja na bolognu.

fat drummer
08-10-2010, 21:22
hmh, mislim da je vet nedavno pokušao promijeniti izborni pa su ga poslali u pičmač... a predstavnika gotovo da ni nema

Denny Crane
08-10-2010, 21:34
Kad bi vas se skupilo desetak i više sa namjerom da ga upišete za izborni mislim da bi bilo vrijedno pokušaja. Ionako ćete pljunut lovu- znači, njima ni u džep ni iz njega.
Administrativno se sve riješi Staninom kemijskom tako da prekriži jedan od izbornih i upiše drugi.

Raspitajte se kod Danijela, mislim da ideja nije loša i da je vrijedno pokušaja.

fat drummer
08-10-2010, 21:38
to je naš faks, jedan dan jedna, idući dan druga pravila

Noola
08-10-2010, 21:52
kako da ja u lipnju pišem molbu da mi se odobri polaganje kolegija koje nisam upisao u veljači?

PA u tome i ja fora, kao moci cemo polagati bez da je upisano (al moraju bit iz ljetnog semestra) i onda ce nam kao dozvoliti da upisemo ostatka ispita s 4.god tj ovih iz zimskog semestra (naravno pod predpostavkom da se rjesi nesto od ovih).
Mene muci sljedece: ako ce to stvarno biti tako, ja se bojim da mene ne sjebu jer ja za razliku od vas nisam upisivala parcijale 4.ili cijelu 4. daklem nemam nista s 4.odslusano pa se bojim da te molbe budu odobrili samo ekipi koja je nesto odslusala....
Opet s druge strane, da nema tog ejp-a ja bi imala pravo upisati nesto s 4.godine i opet se vracam na ono da nisam ja jebeno odlucila da bolonji bude taj ispit na 2.godini i sta me sad toliko maltraju :)....luda sam, sad sam se cak pomirila sa mracnom sudbom prelaska na mrsku mi bolonju pa ni to nemre ic jednostavno...

jebo ih ejp!!

fat drummer
08-10-2010, 21:57
ček, malo sam retardiran

dakle, ja sam sad totalno nabrija i dam gp1 i gp2 i ejp i dam još pop i trgovačko. ja ću to upisati kada? iduće godine?

Noola
08-10-2010, 22:03
ček, malo sam retardiran

dakle, ja sam sad totalno nabrija i dam gp1 i gp2 i ejp i dam još pop i trgovačko. ja ću to upisati kada? iduće godine?

Daklem zlikovatzu je rekel Petrak (nakon konzultiranja s Danijelom-gle to sam skuzila iz posta, momka osobno ne poznam pa isto tako i moje tumacenje moze biti pogresno),

GP1 u zimskom i GP2 i epj u ljetnom, te čim rješim Gp1 i ejp(s time da njega neovisno o ovoj cijeloj priči po novom zbilja mogu položiti najranije tek po završetku ljetnog semestra...znači 1.6...to mi je potvrdio i Rodin u mailu koji je nabrijan da se njegov predmet počne shvaćati ozbiljno) mogu pisato molbu("koja će se odobriti" citiram)da mi se omogući polaganje par(1-2) predmeta s ljetnog semestra 4 godine(iako ih ne bi imao upisane)... Ok za početak, ali šta ću onda sa ispitima zimskog semestra 4 god...ne želim ih vući okolo...
Uz ponuđene uvjete...znači upis 3.god..gp1 u zimskom, i gp2 i epj u ljetnom i mogućnost polaganja par ispita koje zatražim u molbi iz ljetnog semestra 4 god. nakon 1.6. nudi se i mogućnost da iduću jesen čim upišem i službeno 4.god. odmah u 11mj. mogu početi polagati ispite iz zimskog semestra

Noola
08-10-2010, 22:06
Znaci uzmes pop i trgovacko i polozis ih nakon ejp-a znac ili u 7.mj ili u 9.mj i iduce godine u ovo vrijeme upisujes 4.godinu, tj ispite iz zimskog semestra ...ove koje bi ti kao dozvolili u molbi moraju biti iz ljetnog....

jesam li ti ja ista pojasnila??

fat drummer
08-10-2010, 22:08
da, dobro, ali to je retardirano iz dva razloga

izbjegavaju jedno kršenje pravilnika jednim ogromnim, defkato nam daju polaganje na crno (dupli face plam)
a drugo, ako sam dobro shvatio je ultimativan zajeba za nas, jer zapravo ako dam nešto tako na crno iduće godine moram upisati bodovve koje sam položio, pa samo odlažem pauziranje jer će mi se dogoditi da moram upisati ono što sam položio pa u tom semestru ne mogu ništa polagati nego samo čekam. naravno, možemo pomno taktizirati, ali može se nekome dogoditi da upiše semestar i da je zapravo se položio u tom semestru i da šest mjeseci čeka jer ne može upisati više bodova

Noola
08-10-2010, 22:12
Pa na bolonji ti se mogu i godine preskakat :), jesi znao to??

Gle upravo to sve i mene muci...bez obzira jesam li ja odslusala neke ispite sa 4.ili ne, opet mi dozvoljavaju da polazem nesto sto nisam upisala....ma treba ih isprepadati sad...
Isto tako ja cu ic u 11mj na mp a necu ga po bolonji imat nigdje upisanog...ni to ne kuzim

Denny Crane
08-10-2010, 22:15
Ne bih vam bila u koži. Ja sam mislila da je moj pad u depresiju zbog prelaska na B. je nešto najgore što se ikad dogodilo.

Ali ovo što čitam je stvarno :eek::eek:.
Doslovno jebe ludi zbunjenog.:lol:
Koji debilizam, pa to je strašno.

Noola
08-10-2010, 22:16
Ne bih vam bila u koži. Ja sam mislila da je moj pad u depresiju zbog prelaska na B. je nešto najgore što se ikad dogodilo.

Ali ovo što čitam je stvarno :eek::eek:.
Doslovno jebe ludi zbunjenog.:lol:
Koji debilizam, pa to je strašno.

Ja sam odavno shvatila da kod mene nista ne moze ici jednostavno...

fat drummer
08-10-2010, 22:18
problem leži u tome što bih ja htio sjesti s relkovićem na kavu jedno dva sata pa da mi pričamo onako ko dva frenda jer sam ja ovako priglup dečko i neću shvatiti sve što mi danijel želi reći u one dvije minute što sam u njegovom uredu dok mi tri hiljade ljudi dašće za vratom, a on je jebeno raspoložen za moje retardacije

bolonja je zakon

Noola
08-10-2010, 22:22
Hehehehe, probaj...da ovo je nezgodno vrijeme za nasa propitikivanja biti ili ne na bolonji dok ekipa nervozno ceka da se upise....ne znam sta ce bit sa svim ovim ali mi se nekako ne svidja kuda to sve ide, a opet radije bi sad to obavila jer mi je sve to samo odgadanje neizbjeznog...

Denny Crane
08-10-2010, 22:28
Isto tako ja cu ic u 11mj na mp a necu ga po bolonji imat nigdje upisanog...ni to ne kuzim

e ovako.
Ti si sad upisala zimski semestar. Mp je predmet iz ljetnog i upisuje se u 2.mj
sad, kad se prebaciš na b. Oni uzimaju kao da si ti prošle godine u 2mj. platila Mp i on je plaćen do drugog mjeseca ove godine. Pa tako, ako ga položiš u 11 ili 2mj. nećeš ga platit jer nije protekla godina dana od plaćanja ispita.

Da je mp predmet zimskog semestra pljunula bi lovu za njega jer bi proteklo 12mj od plaćanja.

Je li ti sad jasnije?

Noola
08-10-2010, 22:30
e ovako.
Ti si sad upisala zimski semestar. Mp je predmet iz ljetnog i upisuje se u 2.mj
sad, kad se prebaciš na b. Oni uzimaju kao da si ti prošle godine u 2mj. platila Mp i on je plaćen do drugog mjeseca ove godine. Pa tako, ako ga položiš u 11 ili 2mj. nećeš ga platit jer nije protekla godina dana od plaćanja ispita.

Da je mp predmet zimskog semestra pljunula bi lovu za njega jer bi proteklo 12mj od plaćanja.

Je li ti sad jasnije?

Je...hahah, barem mi je nesto jasno...barem nesto :) sve drugo mi je jako mutno...Boze, kako je to komplicirano, zalim za onim danima kad sam znala da ili upisujem cijelu godini ili parcijalu i to je bilo to...ovo je za mene sve prekomplicirano, a da ne pricamo o tome sto ce biti kad cu se morat sa studomatom upoznat....bojim se

Denny Crane
08-10-2010, 22:37
Znam kako ti je. Meni su sve to bila španska sela. Ali nije frka.
Ti imaš odslušanu 3god čitavu? Onda ne upisuj seminare i vježbe(priznat će ti ih kao već odrađene obveze).
Studomat ćeš ovu godinu koristit za prijavu i odjavu ispita, a godinu ćeš upisat ručno(ko po starom).
I za ovu godinu to ti je to.

fat drummer
08-10-2010, 22:42
dakle, situacija je za mene sljedeća koliko sam shvatio

prebacim se na bolonju, dam gpI i ejp i mogu polagati predmete s četvrte koje sam upisao ove godine, a koji su u ljetnom semestru (ris, mpp, pop i pravo društava)
hipotetski samo dao i GPII i recimo POP

iduće godine u zimskom semstru upisujem trgovačko i upravno jer sam GPP već dao, a u ljetnom upisujem RIS MPP POP i pravo društava

no, ako će se oni držati tog pravila i iduće godine ljudi bi se mogli kardinalno zajebati

dali su recimo trgovačko i upravno, gpp im je također položen i tako čekaju od 9 do 6 mjeseca da bi položili ejp i da bi onda mogli polagati ostalo (osim ako im iznimno ne priznaju da formalno polažu ispite na crno jer ih nisu upisali)
to dakako znači da oni opet moraju produljiti studiranje kako bi godinu nakon toga upisali ovaj ostatak sa ljetnog semestra, a sve samo zato što rodin ima fiks ideju da se njegov predmet treba shvaćati ozbiljno pa sad to lomi na studentima.

news flash - mi niti jedan kolegij ne smatramo ozbiljnim

Denny Crane
08-10-2010, 22:53
Meni jedino što bi imalo smisla je da vama ejp stave u zimski semestar 4god, da imate 4 ispita(gpp, tp, up i ejp) pa da ga možete položiti čim prije. Tako vas ne vraćaju na treću, a u 11mj.možete polagat nešto što je već prije odslušano. Pod uvjetom da ste dali čitavu 3god.

fat drummer
08-10-2010, 22:59
a pazi ovo

što ako ti je s treće ostao samo GPP

što onda? opet moraš prvo dati EJP, a to je tek u šestom, a ti zapravo imaš po bolonji samo kolegije s četvrte godine... ili će dati ljudima da opet polažu ispite prije ejp-a a na temelju molbe... mislim jebeno

Noola
08-10-2010, 23:02
Znam kako ti je. Meni su sve to bila španska sela. Ali nije frka.
Ti imaš odslušanu 3god čitavu? Onda ne upisuj seminare i vježbe(priznat će ti ih kao već odrađene obveze).
Studomat ćeš ovu godinu koristit za prijavu i odjavu ispita, a godinu ćeš upisat ručno(ko po starom).
I za ovu godinu to ti je to.

da sve odslusano, to sam skuzila da ne moram upisivati jerbo mi je Danijel reko da sad samo pisem gp1.

Mene molbe muce za ispite s 4.godine jer ja nisam odslusala nista s 4. pa se bojim da ne nedrapam na nacin da ce svima odobrit molbe jer su to kakti vec odslusali a meni odbit jer nisam odslusala...

Noola
08-10-2010, 23:03
a pazi ovo

što ako ti je s treće ostao samo GPP

što onda? opet moraš prvo dati EJP, a to je tek u šestom, a ti zapravo imaš po bolonji samo kolegije s četvrte godine... ili će dati ljudima da opet polažu ispite prije ejp-a a na temelju molbe... mislim jebeno

U tom slucaju je Petrak reko da bolje ostanemo na starom prog...hahahahhaha

fat drummer
08-10-2010, 23:04
jeah..

Noola
08-10-2010, 23:07
Dobro da rezimiramo mi malo to sve...sto ces ti onda napraviti? Prebacujes se? Ides na razgovor kod Danijela? Bilo bi super kad bi se nekako organizirali pa da se malo razjasni to sve s tim molbama i mogucnoscu polaganja tih ispita s 4. da ne dozivljavam dodatne stresove u 6.mj

Denny Crane
08-10-2010, 23:11
Ti pričaš o slučaju ostanka na starom i preodabira na ejp kao izbornog?

U tom slučaju moraš očistit i gpp sa 3. Jer ne daju polagat ejp na crno, tj. čuvanja ocjene.

A ako misliš na bolognu, onda je gpp na 4.oj godini. I vi ćete moć polagat ispite npr. trgovačko ili bilo koji drugi koji imate odslušan do trenutka kad odslušate ejp(tad njega morate položit).

Da pojasnim. Ja sam mogla polagat ispite sa treće sve do 1.6, dok nisam dobila potpis. Tad sam morala položit ejp. Pa nastavit sa ispitima s treće.

A ono je bila neka vrsta prijedloga da ga stave u zimski za vas prijelaznike iduće godine- ne ove. Pa da vam 4god ima po 4 ispita u svakom semestru. Čisto da se toga brže riješite

Denny Crane
08-10-2010, 23:16
da sve odslusano, to sam skuzila da ne moram upisivati jerbo mi je Danijel reko da sad samo pisem gp1.

Mene molbe muce za ispite s 4.godine jer ja nisam odslusala nista s 4. pa se bojim da ne nedrapam na nacin da ce svima odobrit molbe jer su to kakti vec odslusali a meni odbit jer nisam odslusala...

odslušala si gpp. A prvo položi ovo što imaš. Prvo mp(da ga ne plaćaš), onda g1, g2 i ejp. Imat ćeš posla kroz godinu. Pa tek onda misli o molbi.

fat drummer
08-10-2010, 23:17
sad kad kužim većinu stvari idem kod danijela da mi objasni još neke nedoumice i prebacujem se ove godine. ejp ću onda polagati u šestom mjesecu pa nakon toga pisati molbu za te nešto s četvrte (POP valjda)

ejp nažalost ne mogu više položiti kao izborni, ali ga preporučam ovima koji ostaju da ga probaju dati ako postoji mogućnost da će prijeći na bolonju.

ovo mi je sada ful grozno a sve zbog ejp-a (da, dobro i činjenica što studiram preko deset tisuća godina) i te ideje da prvih devet mjeseci akademske godine čekam da položim ejp. definitivno će mi takav postupak približiti ejp i natjerati me da ozbiljno shvatim i katedru i kolegij. nema ništa bolje nego vicija da mi utuvi u glavu nečiju samopripisanu bitnost

Noola
08-10-2010, 23:21
Ti pričaš o slučaju ostanka na starom i preodabira na ejp kao izbornog?

U tom slučaju moraš očistit i gpp sa 3. Jer ne daju polagat ejp na crno, tj. čuvanja ocjene.

A ako misliš na bolognu, onda je gpp na 4.oj godini. I vi ćete moć polagat ispite npr. trgovačko ili bilo koji drugi koji imate odslušan do trenutka kad odslušate ejp(tad njega morate položit).

Da pojasnim. Ja sam mogla polagat ispite sa treće sve do 1.6, dok nisam dobila potpis. Tad sam morala položit ejp. Pa nastavit sa ispitima s treće.

A ono je bila neka vrsta prijedloga da ga stave u zimski za vas prijelaznike iduće godine- ne ove. Pa da vam 4god ima po 4 ispita u svakom semestru. Čisto da se toga brže riješite

Ma ja se definitivno prebacujem, nemam ja izbora, ali nisam skuzila na koga se te molbe za polaganje ispita sa 4 nakon polozenog ejp-a odnose, mislim to je kao neka ponuda dekana da nam se izadje u susret, jer bez obzira odslusala ja predmet ili ne (kao izvanredni po starom nisam trebala nista odslusati nego sam mogla odmah polagat), opet mi puno znaci da bar nesto mogu polagat...znam da cu poloziti ovo sto mi je ostalo i jebeno mi se ne da cekati citavu godinu da (da ono jebenih godinu dana do iduceg 10.mj i onda jos cekat da odslusam predmete, pa to zapravo nije godinu dana nego godinu i pol, do 2.mj kad tek bi mogla izaci na nesto s 4.) polazem i to sve zbog glupog predmeta kao sto je ejp...mislim prekrasno...
da tog predmeta nema, ja bi fino iduci semestar upisal gp2 i neke predmete s 4.godini, odlusala ih i isla normalno polagati, ali ne gospoda se zele potruditi da ja jebeni EJP SHVATIM OZBILJNO.....E pa uspjeli ste, vec mrzim i prezirme taj ispit koji mi kvari vikend i iducih vrlo vjerojatno godinu dana zivota...

Denny Crane
08-10-2010, 23:22
Fat, što je tebi ostalo sa treće, gp i gpp?

Noola
08-10-2010, 23:23
sad kad kužim većinu stvari idem kod danijela da mi objasni još neke nedoumice i prebacujem se ove godine. ejp ću onda polagati u šestom mjesecu pa nakon toga pisati molbu za te nešto s četvrte (POP valjda)

ejp nažalost ne mogu više položiti kao izborni, ali ga preporučam ovima koji ostaju da ga probaju dati ako postoji mogućnost da će prijeći na bolonju.

ovo mi je sada ful grozno a sve zbog ejp-a (da, dobro i činjenica što studiram preko deset tisuća godina) i te ideje da prvih devet mjeseci akademske godine čekam da položim ejp. definitivno će mi takav postupak približiti ejp i natjerati me da ozbiljno shvatim i katedru i kolegij. nema ništa bolje nego vicija da mi utuvi u glavu nečiju samopripisanu bitnost

Daj se raspitaj za te molbe, Petrak je reko da ce svima biti odobrene (ako si skuzi moju situaciju, ako ne salji pm), pa mene zanima tko spada u te sve

Noola
08-10-2010, 23:26
odslušala si gpp. A prvo položi ovo što imaš. Prvo mp(da ga ne plaćaš), onda g1, g2 i ejp. Imat ćeš posla kroz godinu. Pa tek onda misli o molbi.
Mp dajem u 11.mj jer sam ga stvarno spremila, jos ponavljanja i to je to, gp sam isto ucila, dakle sad za gp1 ponavljam obvezno i sta je jos opci dio...
Gle brinu me te molbe jer hocu da se sad zna an cemu smo a ne da nas onda maltretiraju u 6.mj...

Denny Crane
08-10-2010, 23:36
Ma kontam ja što ti želiš. Čuj, ako nemaš odslušano ne vjerujem da ćeš uletit u tu skupinu. Ali sve je moguće.

Samo sam brutalna po pitanju planova za polaganje(vlastito iskustvo). Da je bilo sve kako sam ja planirala, pisala bih sad doktorat.

Noola
08-10-2010, 23:40
Ma kontam ja što ti želiš. Čuj, ako nemaš odslušano ne vjerujem da ćeš uletit u tu skupinu. Ali sve je moguće.

Samo sam brutalna po pitanju planova za polaganje(vlastito iskustvo). Da je bilo sve kako sam ja planirala, pisala bih sad doktorat.

Ma kuzim ja to, isto tako znam da daefinitivno imam sto raditi do 6.mj, ali hocu da mi barem nesto dozvole pa da mogu polagati, pripremati, bar jedan ispit, jer da nije tog ejp-a imala bi pravo upisati nesto sa 4.godine, a da ne pricamo o tome da su prosle godine ljudima stvarno i dozvolili da upisu nesto s 4.godine u ljetnom semestru uz ejp i gp2....dakle prosle godine se moglo aa sad idemo trenirati strogocu

fat drummer
09-10-2010, 08:17
meni je ostao gp, ali se prebacujem jer će me zakačiti bolonja iduće godine i onda sam u još većima govnima

@noola - ne birni zbog molbi, svima će odobravati molbe sto posto ako su skupili dovoljan broj ectsa s treće i dali ejp, u to sam siguran

Noola
09-10-2010, 10:23
meni je ostao gp, ali se prebacujem jer će me zakačiti bolonja iduće godine i onda sam u još većima govnima

@noola - ne birni zbog molbi, svima će odobravati molbe sto posto ako su skupili dovoljan broj ectsa s treće i dali ejp, u to sam siguran

Samo nastavi to govorit i uljepso si mi vikend!!
Ok, javi kad budes kod Danijela iso, ako ista treba saljite pm pa da se nekako skupimo jer nas ima nekolicina s istom situacijom pa da nekako svi znamo sto nas ceka.
Sretno....

Breeder
09-10-2010, 10:28
a zasto faks ne bi jednostavno stavio ejp i na petu godinu pod uvjetom da se upisuje ako nije polozen na drugoj...koliko uopce traje postupak za promjenu nastavnog programa (i valjda se moze sazvati izvanredna sjednica)? :S jer trenutna situacija podsjeca na neki SF gdje se vrijeme i prostor lome na pfzg :S

Noola
09-10-2010, 10:37
Pa reko je zlikovatz da se osjeca kao benjamin button pfzg....umjesto da krene na 4. oni ga salju na 3., tko zna mozda i na 2.ako im se tako svidi....ma to ima samo kod nas....nikako ne mogu reci da mi je dosadno na fakultetu....

princeza studentica
09-10-2010, 11:01
dakle, savjet koji daje denny crane ima smsila samo za one koji su upisali ejp kao izborni.

no, ono što mene živo zanima je sljedeće. sada mi je relković odgovorio, tip je stvarno car i direktor svemira, skidam mu kapu. ogovoara za vrijeme državnog blagdana na sve upite, trostruki epic win zan njega! kaže da ako dam gp1 u zimskom, gp2u ljetnom, ejp u šestom mogu pisati molbu da polažem ispite s četvrte, ali isto kaže da me ejp spriječava i u upisu i u polaganju ispita s četvrte godine.
što je logički nonsens

nadalje, prošle godine se dozvoljavalo upis i gp i ejp i pomorsko primjerice, a ja nigdje nisam vidio odluku kojom je drugačije određeno tako da ako mi pokušaju s tim sranjem pisat ću i molbu i žalbu i pozivat se na jebeni ustav ako treba.

Čekaj ja sad sad više ne kužim niš... ja sam mislila ostati na starom još ovu godinu i upisati sad pravo polaganja ispita, četvrtu imam upisanu još prije dvije godine sa EJP kao izbornim... e sad koja je procedura ako prijeđem na bolonju imam gp1 i gp2 i to recimo položim... moram čekati 6 mjesec da položim EJP i tek nakon njega mogu ostatak predmeta sa 4te... Ili nekak drugačije...

Koja ću ja godina tehnički biti ako upišem bolonju i kako ću sa vježbama i seminarima ili na ništa od toga ne trebam ić jer sam već sve to imala upisano i kao odslušano?
Ljudi ajmo se skupit i svi čoporativno otić u referadu pa poslije prodiskutirati na kavi jer meni će trebati i nacrtati cijeli postupak ko 5ogodišnjem djetetu....
Ovo stvarno nema smisla...

Ono kaj je najgore ja znam ZNAM da će oni ljudima kojima ostane dva tri ispita dat da to polože i nakon zavšetka slijedeće akademske godine....jednostavno znam da će smisliti neku foru radi koje ću si ja htjeti odgristi glavu i pojesti je.....

Noola
09-10-2010, 11:09
Čekaj ja sad sad više ne kužim niš... ja sam mislila ostati na starom još ovu godinu i upisati sad pravo polaganja ispita, četvrtu imam upisanu još prije dvije godine sa EJP kao izbornim... e sad koja je procedura ako prijeđem na bolonju imam gp1 i gp2 i to recimo položim... moram čekati 6 mjesec da položim EJP i tek nakon njega mogu ostatak predmeta sa 4te... Ili nekak drugačije...

Koja ću ja godina tehnički biti ako upišem bolonju i kako ću sa vježbama i seminarima ili na ništa od toga ne trebam ić jer sam već sve to imala upisano i kao odslušano?
Ljudi ajmo se skupit i svi čoporativno otić u referadu pa poslije prodiskutirati na kavi jer meni će trebati i nacrtati cijeli postupak ko 5ogodišnjem djetetu....

Ono kaj je najgore ja znam ZNAM da će oni ljudima kojima ostane dva tri ispita dat da to polože i nakon zavšetka slijedeće akademske godine....jednostavno znam da će smisliti neku foru radi koje ću si ja htjeti odgristi glavu i pojesti je.....

Uzimaju ti da si odradila vjezbe i seminare, s tim nemas brige...dakle zbog ejp-a mozes upisati samo gp1 i gp2 i taj glupi EJP (uh kako ga mrzim) i tek kad njega odslusas i polozis mozes pisat dekanu molbu da ti dopusti polaganje ispita s 4. a ta ce ti molba biti odobrena (tako Petrak veli).
Ja sam u situaciji da moram preci na bolonju, ali i da sam sad mogla ostati na starom (da sam imala uvjet) opet bi se prebacila jer se ne usudim cekati iducu godinu da budem blizu kraja i da me onda sjebu 30.11. i kazu da oni kojima je npr.osto diplomski i ispit dva da mogu to poloziti, a svi koji imaju vise od toga moraju na bolonju...

P.s. gle realno morat ce uskoro odrediti jedan datum koji ce biti konacan da se svi prebace ne bolonju i da imas samo jedan program jer bi ovako moglo u nedogled...na nasu zalost. Svjesna sam toga i upravo zato zelim tu agoniju zavrsiti sada pa znam na cemu sam (hahahaha) i ne razmisljat o tome do iduce jeseni...
To je samo moje razmisljanje, ja mozda nisam u pravu i nadam se da nisam, al eto ja prelazim na bolonju svakoka tako da meni druge solucije nema...

fat drummer
09-10-2010, 11:15

što se tiče ejp-a kao izbornog bilo bi sega mega kul kada bi očistilča treću i dala ejp kao izborni
ne znam kako će funkcionirati prijelaz ejp-a kao izbornog na redovan predmet, i to ću pitati relkovića u ponedjeljka

Denny Crane
09-10-2010, 11:22

ako se odlučiš ove godine preći na Bolognu, ti si zbog Gpa ionako četvrta.
Budući ti imaš ejp upisan i odslušan, nalaziš se u puno boljoj poziciji u odnosu na one koji to nemaju.
Jer ti možeš već u 11mj ga polagat. Ili u 2mj.
Da ga tad položiš, onda upisuješ Gp2 i još 2 ispita sa 4god.

Napominjem da trebaš provjerit kod Danijela ovo što sam ja rekla. Jer se stalno nešto mijenja.

Edit: vidim da je fat već odgovorio

ajviem
09-10-2010, 15:26
Čekajte, sad MENI opet nije jasno.
Nemamo li svi koji smo u sličnoj situaciji (kojima je ostao GP i GPP, ili samo jedno od toga), fet, princeza i ne znam tko još, upisan EJP?!
Mislim da su nam svima lupili onaj pečat sa navedenim kolegijima na kojima je i kao obavezan naveden EJP??
To bi onda značilo da ni njega ne moramo upisivati jer smo ga već odslušali pa ga možemo polagati ''na crno'' bez da ga upišemo i prije lipnja?!
Ili se meni sve sad pobrkalo..

fat drummer
09-10-2010, 15:32
e pa nemamo svi upisan ejp, jer je to vrijedilo do neke godine,a svi koji su upisivali cijelu četvrtu nakon te godine nemaju ejp, ergo mi smo najebali jer nemamo ejp. ejp. jebote ejp i ljetni semestar
fakat bi bilo suludo da se za nas organizira nastava u zimskom semestru pa da to možemo polagati u veljači

ajviem
09-10-2010, 15:36
Ali ne kužim kako nemaš, ako si prošli put upisao godinu kao apsolventsku sa onim pečatom onda ga moraš imati. Ja sam nemam jebeni indeks pri sebi jer nisam doma da pogledam, ali stvarno mislim da su mi ga upisali onako ručno dodali na praznu crtu..Ne znam što bi ti bili drugačije nego meni..

ajviem
09-10-2010, 15:39
EJP mi je najdraža kratica na svijetu!

fat drummer
09-10-2010, 15:46
ja sam ziher da meni nisu, jer su odustali od toga. ejp je prije bio izborni na četrvrtoj, i bio je taj period kada si ga morao upisati, ali nisi morao polagati nego si mogao uzeti nešto drugo (pretpostavljam nešto zanimljivo )
e pa ja sam upisao aposlventsku tada i upisao sam neka druga tri izborna koja ne zahtijevaju da si printam literaturu na tjednoj bazi i učim o slobodi kolanja robe, kapitala, radnika i rijeka kroz eu

ajviem
09-10-2010, 15:57
Ja ostale izborne nisam ni upisivala, samo mi piše izborni I i II, i nitko mi to nije ni tražio. EJP su mi smai nadodali na praznu crtu u pečatu.
Kako u međuvremenu nisam očistila treću nisam se trebala ni zamarati sa izbornima, nego sam mislila kad dođe do toga samo ću otići kod profesora i tražiti da mi dopusti polaganje tih nekih izbornih na koje se odlučim, pa će mi u indeksu samo stajati pečat, bez upisanog predmeta.
Znači ti si izborne poimence upisao u indeks i među njima nije EJP? Ali gdje, na pečatu, ili?
Što je tu bila razlika u danima glede pravila, što si ti došao par dana nakon mene ili obratno, stvarno sam malo ograničena pa ne kužim?

fat drummer
09-10-2010, 16:01
ja sam baš upisao u indeks tri izborna, nemam sad indeks ovdje pa ne mogu provjeriti kako mi piše na onom pečatu za produljenje apsolventske. ali ejp nemam. meh...

ajviem
09-10-2010, 16:10
Ajd' javi kad pogledaš, baš me zanima.
U svakom slučaju hvala svima koji ćete ići u referadu i raspitati se, ja nažalost ne mogu nikako s posla, ali bude li se trebalo udruživati na bilo koji način, svakako ću se pridružiti.
E da, da li se mi sigurno smijemo prebaciti na bolonju do 26., ili to vrijedi samo za upis po starom?
Znam da sam paranoična, nemojte me psovati, ali bi trebalo i to provjeriti..

fat drummer
09-10-2010, 16:21
možemo do 26.

princeza studentica
09-10-2010, 16:37
Što je tu bila razlika u danima glede pravila, što si ti došao par dana nakon mene ili obratno, stvarno sam malo ograničena pa ne kužim?

Vjerovatno :rofl:

Sjećaš se prije dvije godine kad su nas htjeli prebaciti na bolonju, to je bio sličan princip... 10og dođeš u referadu pitati da li možeš upisati normalno godinu i veli ti DA tjedan dana poslije veli ti ali NE vi morate na bolonju....
I sad onaj tko se odmah prebacio nije mogao nazad..jbg... dok smo mi ipak putem molbi uspjeli ostati na starom....
Al možda mu je to bilo i bolje... jer ti ljudi barem imaju položeno GPvo ak ništa drugo za razliku od mene.
I tebe:)

jolene
09-10-2010, 20:04
Joj, joj s ovim faksom nikad dosadno... (osim kad se spremaju predmeti poput upravne znanosti)...
A, niš...preporučam se i ja za svaku obavijest na ovu temu (meni ostala U.Z. i G.P.)
Al znam da sam upisivala EJP, što mi je, koliko sam skužila plus...

ajviem
09-10-2010, 20:44
Vjerovatno :rofl:

Sjećaš se prije dvije godine kad su nas htjeli prebaciti na bolonju, to je bio sličan princip... 10og dođeš u referadu pitati da li možeš upisati normalno godinu i veli ti DA tjedan dana poslije veli ti ali NE vi morate na bolonju....
I sad onaj tko se odmah prebacio nije mogao nazad..jbg... dok smo mi ipak putem molbi uspjeli ostati na starom....
Al možda mu je to bilo i bolje... jer ti ljudi barem imaju položeno GPvo ak ništa drugo za razliku od mene.
I tebe:)

Takvo što se ne zaboravlja..
Odatle se i ispekao ovakakav paranoik i skeptik kakav sam sad...no nisam mislila da je nešto gorjelo prošle godine, nakon što sam vidjela obavijest novog dekana o konačnom roku za stare pretpostavila sam da će na dalje sve biti mirno i transparentno barem do isteka tog roka.
Ali očito se uvijek ispostavi neka potreba koja zahtjeva da se odluke za taj donose za jutarnjim kolegijem uz kavicu..Ono u smislu ''ma jučer mi je došao neki koji ima .... a hoće ..., a kako ćemo onda sa...ma znate što...ajmo mi ipak...'' i tako nastane odluka.

Noola
10-10-2010, 12:09
možemo do 26.

Jesi 100%siguran? Na starnici faxa pise da studenti koji prelaze na bolonjski proces to moraju uciniti do 15.10.

fat drummer
10-10-2010, 12:14
a stvarno misliš da će ti netko odbiti upis ako dođeš nakon 15.10.?
jel se to ikad ikome dogodilo?

mislim pitat ću relkovića...

Noola
10-10-2010, 12:30
Ma gle ne brine me to, njima je bitno da je lovica na racunu...al ono cisto da znate da za prelazak su stavili rok 15.10.
Fat ti sutra ides?

kanarinac
10-10-2010, 22:15

zašto misliš da bi iduće godine bio u većim govnima?

Breeder
11-10-2010, 11:19
zašto misliš da bi iduće godine bio u većim govnima?

jer ce biti na cistoj 4. i onda ce ga baciti na 2. zbog ejp-a koji nije upisao kao izborni i onda je jebao jeza

fat drummer
11-10-2010, 11:28
doaš o danas, vidio da je gužvado ibera a imam 1600 utuženja danas za napraviti pa ću dančiju slati mail

Noola
11-10-2010, 11:53
Ajd javi sta ti je odg. Ja sutra oicim upisat se pa isto javljam sta sam saznala

kanarinac
11-10-2010, 12:32
jer ce biti na cistoj 4. i onda ce ga baciti na 2. zbog ejp-a koji nije upisao kao izborni i onda je jebao jeza
ne kužim sad ništa :) ja planiram ostati na predbolonji i ove godine, pa me sad zanima šta će se desiti u slj situaciji - ako me dogodine budu bacali na bolonju, a imadnem pola ispita s 4god položeno, al nemam položen ejp. zar zbog tog ejp neću moći upisati ništa sa 4god, tj ništa osim ejp??? a imam taj ejp upisan u indeksu kao izborni na 4god, čak i potpis da sam ga odslušao

princeza studentica
11-10-2010, 12:47
Kanarinac ja planiram slično ne upisivati ovu godinu po bolonji i ubiti se od učenja pa što bude. Ako svima drugima daju da mufljaju uz pomoć molbi ne vidim zašto tebi ne bi dali da polažeš EJP ako ga imaš upisanog u indeks. Ja ga imam isto upisanog i ako se svima drugima mogu prilagoditi jbg morat će se i meni. Inače ću ih fakat tužit. Amen. Budimo realni ljudima koji su već 4ta ili apsol. a kojima ostane npr jedan ispit i diplomski do kraja će dati da to polože i nakon roka koji su im dali- tak da ne vidim razlog da slične nebulozne ustupke ne rade i dalje. Mislim svejedno čista nečista, kao to ima veze, ak me baca na drugu nek me baca na drugu. Ali ako zbog toga ne budem mogla polagati ispite koje već dvije godine imam upisane onda im slijeduje ovo- prebecujem se na drugi faks a njih tužim. Jer realno kao što sam ja imala vremena da završim faks do sada imali su i oni vremena da se izorganiziraju.

ek84
11-10-2010, 13:03
Kanarinac ja planiram slično ne upisivati ovu godinu po bolonji i ubiti se od učenja pa što bude. Ako svima drugima daju da mufljaju uz pomoć molbi ne vidim zašto tebi ne bi dali da polažeš EJP ako ga imaš upisanog u indeks. Ja ga imam isto upisanog i ako se svima drugima mogu prilagoditi jbg morat će se i meni. Inače ću ih fakat tužit. Amen. Budimo realni ljudima koji su već 4ta ili apsol. a kojima ostane npr jedan ispit i diplomski do kraja će dati da to polože i nakon roka koji su im dali- tak da ne vidim razlog da slične nebulozne ustupke ne rade i dalje. Mislim svejedno čista nečista, kao to ima veze, ak me baca na drugu nek me baca na drugu. Ali ako zbog toga ne budem mogla polagati ispite koje već dvije godine imam upisane onda im slijeduje ovo- prebecujem se na drugi faks a njih tužim. Jer realno kao što sam ja imala vremena da završim faks do sada imali su i oni vremena da se izorganiziraju.
slažem se. da su odmah sve jasno postavili ne bi bilo nikakvih problema. a nema logike da nekoga sa par ispita bacaju na bolonju ili da se u cijeloj godini može upisati samo ejp. poslat ću relkoviću mail da vidim kakve sve scenarije možemo očekivati dogodine, pa napišem šta je rekao.

fat drummer
11-10-2010, 13:20
ono što mene brine je da će stvarno prebacivati ljude sa recimo dva ili jednim ispitom. a jednostavno nemam više živaca čekati i strepiti nad svakom odlukom fakulteta. idem slat relkoviću mail

bubašpara
11-10-2010, 16:27
nema smisla mučiti se s time što će napraviti s onima koji ostanu po starom, a do kraja 2011. ne diplomiraju, jer vjerujte ni oni sami to ne znaju.. a poznavaući njih i njihov način i vrijeme donošenja odluka neće ni znati tamo negdje do 28.09.2011.!! pa sad kome se riskira nek riskira.. ja osobno nemam više živaca za isčekivanje tih njihovih odluka u zadnji tren( potrošila sam ih prošle i predprošle godine!:cold:)
tako da definitivno idem na bolonju.. jutros sam bila kod relkovića i pitala ga kakva je procedura, ništa posebno, upisuje se gp1, plaća 800+300kn, i piše se molba za prelazak na bolonju za koju je rekao da je samo čista formalnost i ništa drugo.. a onda ljetni semestar sa gp2 i tim vražjim ejp-om, s tim da ako se položi gp2 prije tog ljetnog semestra (npr nakasnije na 2. roku u 2.mj. ) da se onda u ljetnom upisuje samo ejp! a sad za dalje.. ako su obećali te molbe i da će ih odobravati onda valjda i hoće!! jer to je najmanje što mogu napraviti s obzirom da su nas poprilično sjebali s tim glupim i nebitnim (što god rodin mislio) ejp-om!! i kakve su to gluposti sa slušanjem tih predmeta!?? vidim da smo svi u istoj situaciji (osim nole, ako sam dobro primjetila), ako smo lani upisali 4. znači da smo ih odslušali! a što se tiče ejp-a, ja sam ga imala upisanog ko izborni, što znači da sam i njega odslušala.. al ga ne mogu polagati prije 01.06. jer je tek u ljetnom sem., a gp2 koji je isto tako u ljetnom sem mogu polagati jer ga imam odslušanog od prije!!mooolim?? nek mi neko objasni, glupa sam pa ne kužim!! jedno se može, drugo ne može..
izgleda da su se i oni sami pogubili u tim svojim nelogičnostima i da su zbunjeniji nego mi!!

Malecka
11-10-2010, 16:52
Pa zar nije da ako si odslušala ejp da ga možeš polagat?
Problem je sa onim ljudima koji ga uopće nisu upisali kao izborni pa ga nisu ni odslušali.

fat drummer
11-10-2010, 16:57
poslao sam relkoviću mail baš oko toga i s još par pitanja pa čekam odgovor... ako ne odgovori brijem da ću sutra doć u pola osam na faks da mogu pitati

Denny Crane
11-10-2010, 17:44
Danas sam obavila upis, čekala sam u repini punih sat i dvadeset minuta(s tim da je radila referada već u 9.35 kad sam došla). A kad sam se priključila koloni bila je kod vrata od EPa.

I da, vrebajte faking brojeve, dijeli ih ona gospođa. Ove godine su se fakat isprsili. Sa tirkiznim papirom i numeracijom.

Noola
11-10-2010, 17:52
Danas sam obavila upis, čekala sam u repini punih sat i dvadeset minuta(s tim da je radila referada već u 9.35 kad sam došla). A kad sam se priključila koloni bila je kod vrata od EPa.

I da, vrebajte faking brojeve, dijeli ih ona gospođa. Ove godine su se fakat isprsili. Sa tirkiznim papirom i numeracijom. ja sam retardirana i nemrem nac ziro racun od faxa..pomagaj ak imas zapisano jerbo sutra moram ic.

P.s. fat ponovi opet da ce i meni odobrit molbu za ispite s 4.jer cu kad polozim ejp imat dovoljno bodova :mrgreen:

megi555
11-10-2010, 18:06
2360000-1101264729

princeza studentica
11-10-2010, 19:01
nema smisla mučiti se s time što će napraviti s onima koji ostanu po starom, a do kraja 2011. ne diplomiraju, jer vjerujte ni oni sami to ne znaju.. a poznavaući njih i njihov način i vrijeme donošenja odluka neće ni znati tamo negdje do 28.09.2011.!! pa sad kome se riskira nek riskira.. ja osobno nemam više živaca za isčekivanje tih njihovih odluka u zadnji tren( potrošila sam ih prošle i predprošle godine!:cold:)
tako da definitivno idem na bolonju.. jutros sam bila kod relkovića i pitala ga kakva je procedura, ništa posebno, upisuje se gp1, plaća 800+300kn, i piše se molba za prelazak na bolonju za koju je rekao da je samo čista formalnost i ništa drugo.. a onda ljetni semestar sa gp2 i tim vražjim ejp-om, s tim da ako se položi gp2 prije tog ljetnog semestra (npr nakasnije na 2. roku u 2.mj. ) da se onda u ljetnom upisuje samo ejp! a sad za dalje.. ako su obećali te molbe i da će ih odobravati onda valjda i hoće!! jer to je najmanje što mogu napraviti s obzirom da su nas poprilično sjebali s tim glupim i nebitnim (što god rodin mislio) ejp-om!! i kakve su to gluposti sa slušanjem tih predmeta!?? vidim da smo svi u istoj situaciji (osim nole, ako sam dobro primjetila), ako smo lani upisali 4. znači da smo ih odslušali! a što se tiče ejp-a, ja sam ga imala upisanog ko izborni, što znači da sam i njega odslušala.. al ga ne mogu polagati prije 01.06. jer je tek u ljetnom sem., a gp2 koji je isto tako u ljetnom sem mogu polagati jer ga imam odslušanog od prije!!mooolim?? nek mi neko objasni, glupa sam pa ne kužim!! jedno se može, drugo ne može..
izgleda da su se i oni sami pogubili u tim svojim nelogičnostima i da su zbunjeniji nego mi!!

E viš ja bi čak i riskirala iako mi ni prelazak na bolonju ne čini veliku razliku (osim financijski naravno) ali... oni nama ništa ne daju napismeno... a ta usmene obećanja iskreno poslije mogu objesiti mačku o rep ako se oni predomisle....
A zar možeš npr polagati gp2 u drugom mj ak sad samo upišeš gp1 i platiš upisninu, kak to kaj to nije nelogično da se može polagati i ono kaj nisi upisao i platio?
Mislim znam da se naš faks uporno opire modernim vremenima i svemu što ona nose ali da oni danas u 2010. prakticiraju taj stari dobri običaj zvan veresija- to je meni nepojmljivo.....:worship:

ja sam retardirana i nemrem nac ziro racun od faxa..pomagaj ak imas zapisano jerbo sutra moram ic.

Ja imam taj broj tetoviran ali ono tetoviran u podsvijesti, vjerujem da i kad me alchajmer ćopi tam u osamdeset nekoj neću se sjećati imena valjda nijednog srodnika ali taj žirac ću znati otpjevati.....

Noola
11-10-2010, 19:38

znaci ove godine smo u istoj situaciji...cemo zajedno na gp 1 :)
Hocemo sad svi coporativno ucit taj super predmet zvan EJP....razmjenjivat skriptice i veselit se 6.mj :D

princeza studentica
11-10-2010, 19:51
Ako netko ima info kolko košta 5 godina bolonje pliz nek me obraduje s tim podatkom. Fala unaprijed.
Jer računajući po bodovima dobijam nebuloznu cifru...diplomski niosi puno bodova-a kolko to košta? 5000 kn sve skupa, jel mi kalkulator dobro računa?
Da se ne prebacim pa da onda skužim da moram maltene dizat kredit da pokrijem troškove te godine....

fat drummer
11-10-2010, 20:55
a košta ti 100 kn po ects-u

načelno svaka godina ti dođe 6300 kuna

Drakon1
11-10-2010, 21:00
Ako netko ima info kolko košta 5 godina bolonje pliz nek me obraduje s tim podatkom. Fala unaprijed.
Jer računajući po bodovima dobijam nebuloznu cifru...diplomski niosi puno bodova-a kolko to košta? 5000 kn sve skupa, jel mi kalkulator dobro računa?
Da se ne prebacim pa da onda skužim da moram maltene dizat kredit da pokrijem troškove te godine....

Na žalost, cifra je još veća. Naime, 5. godina košta 6.300.00 kn.
300 kn za upisninu, 2000 kn za 5 ispita i 1000 kn za praktične vježbe/pravna klinika/moot court u zimskom semestru.
3000 kn za diplomski u ljetnom semestru.

princeza studentica
11-10-2010, 21:04
:jawdrop:
Možda previše gledam dokumentarce Micheala Moorea ali meni sad neke stvari postaju jasnije, npr. činjenica da im je prolaznost na gpu kad se radi o nama matorcima točno 0,05%....
Sad nekak sve sjeda na svoje mjesto.....

bubašpara
11-10-2010, 22:26
Pa zar nije da ako si odslušala ejp da ga možeš polagat?
Problem je sa onim ljudima koji ga uopće nisu upisali kao izborni pa ga nisu ni odslušali.

slala sam mail relkovicu prije kojih 10-ak dana i pitala ga što s tim ejp-om, dal ga mogu polagat na bilo kojem roku s obzirom na to da sam ga već prije odslušala.. on mi odgovori da NE jer je to predmet iz ljetnog semestra i da ga mogu polagat tek od 01.06. tj nakon što ga odslušam.. za gp sam mu postavila isto pitanje, i sad gp1 nije problem jer je ionako u zimskom semestru, ali što se tiče gp2 praktički je isto ko i sa ejp-om; dakle tek je u ljetnom semestru, ali sam ga već odslušala. na to mi pitanje odgovori da ga mogu polagati čim položim gp1, počevši od roka u 11.mj!! zato i kažem da mi nisu jasni, za jednu te istu stvar totalno drugačiji kriteriji..
isto mi je rekao i jutros-evo citirat ću: da u zimskom semestru upisujem samo gp1, a u ljetnom ejp i eventualno gp2 ukoliko ga ne položim do tad.. što bi značilo da ja npr položim gp1 sad u 11mj i mogu izić na gp2 u 2mj.. jedini uvjet za polaganje gp2 je da imaš položeno gp1!
evo copy paste iz maila::mrgreen:

"1) što s EJP-om? Točnije, da li bih ga mogla polagati već na ovim jesenskim rokovima ( npr. 11.mj) s obzirom da je taj predmet u ljetnom semestru, ali sam ga ja imala upisanog kao izborni predmet u akademskoj godini 2008./2009. (kada sam parcijalno upisala 4. godinu) i prema tome ga i odslušala?

PREMA RAZGOVORU S PROF. RODINOM PREDMET SE UPISUJE U MJESECU VELJAČI U LJETNOM SEMESTRU TE SE TREBA SLUŠATI DO KRAJA SEMESTRA I IMA SE PRAVO POLAGATI OD MJESECA LIPNJA (TRENUTNA ODLUKA KATEDRE, DA LI ĆE SE MJENJATI NIJE POZNATO)

2) Građansko pravo- koje je po starom programu jedan predmet, a po bolonjskom je podijeljeno na dva od čega je jedan u zimskom, a drugi u ljetnom semestru? Konkretno, s obzirom da i to imam upisano i odslušano od prije da li bih ga/ih mogla polagati na bilo kojem roku (počevši od roka u 11. mjesecu)?

U PRAVILU U ZIMSKOM SEMESTRU UPISUJETE SAMO GP1 A U LJETNOM GP2. IMATE IH PRAVO POLAGATI OD SLIJEDEĆIH ROKOVA S TIM ŠTO JE LOGIKOM POLOŽEN GP1 PREDUVJET ZA POLAGANJE GP2."

PS Noola27..ne znam.. kad ti misliš na taj gp1?? se stigne to naučit u 1mj!! bolonjci uglavnom kažu da je to dosta.. pa ne znam, možda bi mogla pokušati to sad za 11mj..

ajviem
11-10-2010, 23:29
Kad se sjetim da sam se cijeli dan nadala da će me večeras dočekati lijepe vijesti, a ono ćorak.
Surova stvarnost u kojoj zbog jednog gospodina i njegove fiks ideje sad imamo masovne glavobolje, pa ja ne znam je li ovo neka pokora, činimo li mi stari studenti neki teški grijeh kad nas se ovako non stop nečim kažnjava, ovo je stvarno fantastično.
Bubašpara, taman si pogodila moje najvažnije pitanje, na koju foru GP 2 možemo polagati prije upisa a EJP kojeg smo isto odslušali, ne možemo, anbilivbl...a jadan Relković ne smije reći da je ovaj zabrijao i da mu nitko ne može ništa, ajme majko!

ajviem
12-10-2010, 00:13
Evo još malo materijala za promišljanje, kad se prebacimo prijavljivati ćemo ispite preko studomata, pa mene zanima kako će nama on dati da prijavimo GP2 ako ga nismo upisali, ha, ha?
To bi isto trebali pitati Relkovića, kako će taj stroj prepoznati naš besmisleni upis? I kad ćemo moći prijaviti GP1 za 11. mj ako se tek 26. upišemo??

zlikovatz
12-10-2010, 01:55
Ljudi...pa nemojte brijati bez veze i nepotrebno sijati paniku! Kad sam bio na razgovoru s prodekanom Petrakom sve sam ga detaljno ispitao i vama svima još detaljnije prenio tijek sastanka. Koncentrirajte se na pozitivno, a ne na sijanje nepotrebne panike.
Ponavljam again...
Svi koji se prebacuju na Bolonju upisuju u zimskom semestru samo Gp1(800kn+300kn), a u ljetnom Gp2 i Ejp(1600kn) A ako rješite gp2 već u veljači(naravno nakon gp1... Tako je, možete na njega izaći već u 2mjesecu neovisno što još nije počeo ljetni semestar pod uvjetom naravno da ste riješili gp1) onda ga nećete morati niti upisivati u ljetnom semestru i uštedite dodatnih 800kn te upišete samo Ejp...nelogično, ali tako je. Znači raspored polaganja ispita jest da Gp1 prethodi Gp2, a za Ejp je samo bitno da se polaže nakon 1.6. Isto tako nema nikakve razlike da li je netko imao upisan ejp po starom kao izborni ili ne...SVI ĆEMO GA MORATI "ODSLUŠATI" I POLAGATI TEK NAKON 1.6. Znači za EJP koji većina nas ima "odslušano" sa starog programa ne vrijede ista pravila kao za "odslušani GP koji se može odmah polagati.
Molbu za polaganje ispita sa ljetnog semestra 4 god. možete pisati čim rješite EJP i Gp1(ne morate imati ni GP2 riješen).
Ponavljam još jednom da se koncentrirate na pozitivno, a ne razbijate nepotrebno glavu suludim teorijama "Što će se hipotetski dogoditi ako položite sve upisane predmete pa mjesec dva nećete imati šta polagati.."...mislim da je to najmanji problem!
Riješite taj Gp za početak, a dalje step by step... Fakultet očigledno i sam zna da je sad izvanredna situacija pa stvara ovakve ne baš najlogičnije uvjete...
Meni zasad sve ima smisla... Koncentrirajte se na pozitivni i sve će biti ok...:thumbup:

fat drummer
12-10-2010, 06:53
Evo još malo materijala za promišljanje, kad se prebacimo prijavljivati ćemo ispite preko studomata, pa mene zanima kako će nama on dati da prijavimo GP2 ako ga nismo upisali, ha, ha?
To bi isto trebali pitati Relkovića, kako će taj stroj prepoznati naš besmisleni upis? I kad ćemo moći prijaviti GP1 za 11. mj ako se tek 26. upišemo??
o istoj stvari sam i ja razmišljao... mislim da je koncept takav da će nam se izvanredno otvoriti rok.

fakultet me ponekad oduševljava. ili nam izlazi u susret da je to nenormalno ili nas zajebe da je to još strašnije

Noola
12-10-2010, 07:31
Zakon. Vecina vas je kakti odslusala ejp ja nisam i svi ga zajednicki sad moramo slusat...zakon. ja sam odusevljena. Za par godina kad nas pitaju koji predmet nam je ostao u sjecanju mi smo generacija koja ce definitivno reci EJP. Ma kakvo gradjansko...ejp-predmet koji je sjebo jednu generaciju...a mi bi samo htjeli polagat ispite..napokon, a stricek Rodin nam ne da...zasto?!

Drakon1
12-10-2010, 09:29

Napraviti ćete isto što i ja prošle godine kada sam se prebacio na bolonju. Nazvati ćete kartoteku i objasniti im da imate pravo polagati gp1 u 11. mjesecu te da vam to trebaju omogućiti preko studomata. Pričekate neko vrijeme, sat-dva a možda i manje, pa provjerite studomat.

Isti postupak za gp2 u veljači. Ukoliko ste položili gp1 nazovete kartoteku te im objasnite situaciju i omogućiti će vam prijavu gp2.

princeza studentica
12-10-2010, 15:20
Molbu za polaganje ispita sa ljetnog semestra 4 god. možete pisati čim rješite EJP i Gp1(ne morate imati ni GP2 riješen).
Ponavljam još jednom da se koncentrirate na pozitivno, a ne razbijate nepotrebno glavu suludim teorijama "Što će se hipotetski dogoditi ako položite sve upisane predmete pa mjesec dva nećete imati šta polagati.."...mislim da je to najmanji problem!
Riješite taj Gp za početak, a dalje step by step... Fakultet očigledno i sam zna da je sad izvanredna situacija pa stvara ovakve ne baš najlogičnije uvjete...
Meni zasad sve ima smisla... Koncentrirajte se na pozitivni i sve će biti ok...:thumbup:

Frendica bila danas u referadi išla se raspitati jer je mislila prijeći, pitala je i za ispite s 4te nakonšto riješi gp i ejp i njihovo polaganje putem molbi i Relković joj je rekao da je danas razgovarao s Petrakom i da je Petrak rekao da te molbe neće biti rješenje za cijelu situaciju...
Tak da očito da i oni mijenjaju priču ovisno o danu....
I da se baš ne snalaze u svemu ovome....
Oni su dopustili pomorsko i još neki ispit ovima koji su se prebacili prošle godine ali sad valjda imaju problema to izvesti i još smišljaju kako će riješiti sve te nebuloze....
Ako netko bude imao svježije info pliz postajte što su vam rekli u referadi.

fat drummer
12-10-2010, 15:28
ugalvnom, kako god bilo, vjerujem da će nam te molbe omogućiti
1. polaganje gp1 u studenom
2. gp2 u veljači
3. kolegija s četvrte, a ljetnog semestra u lipnju/srpnju/rujnu

ek84
12-10-2010, 15:31
moj je plan ostati na starome, dati gp, ejp kao izborni i min. još 4 ispita s četvrte, a onda ako i moradnem dogodine na bolonju, bar idem odmah na petu (ak im dogodine neće pasti na pamet da trebamo odjednom imati i položene vježbe sa treće). ako bi se ove godine prebacivao, onda mi ostaju još min 3 godine studiranja pošto bih tek dogodine upisivao ispite sa četvrte, a prekogodine petu. a toliko mi se ne da biti na faksu :) stoga je moj prijedlog svima koji imaju samo jedan ispit nepoložen sa treće da se uhvate knjige i dadnu što više ispita, a onda dogodine šta bude.

fat drummer
12-10-2010, 15:33
sretno svima koji ostaju, nadam se da ćete pobjeći bolonji!

princeza studentica
12-10-2010, 15:54
moj je plan ostati na starome, dati gp, ejp kao izborni i min. još 4 ispita s četvrte, a onda ako i moradnem dogodine na bolonju, bar idem odmah na petu (ak im dogodine neće pasti na pamet da trebamo odjednom imati i položene vježbe sa treće). ako bi se ove godine prebacivao, onda mi ostaju još min 3 godine studiranja pošto bih tek dogodine upisivao ispite sa četvrte, a prekogodine petu. a toliko mi se ne da biti na faksu :) stoga je moj prijedlog svima koji imaju samo jedan ispit nepoložen sa treće da se uhvate knjige i dadnu što više ispita, a onda dogodine šta bude.

Ja isto ostajem, naravno ako opet ne promijene ploču do petka, o planovima neću jer imam GP pa je tu sve moguće, umaknuti im ne mogu ako se bude držali roka ali i sami vele da ne znaju što će biti sa starim studentima-to je krajnji rok za sada koji mogu i modificirati.... na kraju krajeva ako sad izlaze u susret onima koji prelaze sad na bolonju tko zna što će smisliti za slijedeću godinu.....
Na ovaj princip kako oni to prezentiraju bolonju za mene trgat ću se između posla da zaradim za školarinu i ispita- polagati kad stignem i kad mi dopuste.... tek iduću godinu ispiti s 4te pa onda još jedna godina.... a iduću godinu ako i bude nešto srali i mufljali i komplicirali radije odoh završiti na bilo koji drugi faks u državi koji mi bude priznao ispite jer realno ovaj fakultet kako je koncipiran ni nije zaslužio da ga dalje financiram.... ja jesam lijena priznajem ali oni meni sve više i više liče na zločinačku ogranizaciju...

Još bi im čovjek i platio... evo dat ću ti tih 13000 kuna ali omogući mi uvjete da što prije diplomiram a ne ovo.... ovo je i za smijat i za plakat se....

Noola
12-10-2010, 19:05
Ja sam se danas prebacila na bolonju, bilo nas je jos takvih :)

bubašpara
12-10-2010, 20:39

držim fige!!! pogotovo za gp jer je baš on najveća kočnica!!
a ja pičim na bolonju, pa kud puklo da puklo!! još mi samo fali slika za zakeljiti u novi index (jer mi je stari taman popunjen)..heh, novi index, novi program..novi početak.. osjećam se ko da se ponovno upisujem na fax... kuuul!!!:mrgreen:
btw ne znam kako će biti, ali od ovog ne može biti gore!! (i to me tješi, da idem iz lošeg u malo manje loše..)

ajviem
12-10-2010, 20:49
Ja sam se danas prebacila na bolonju, bilo nas je jos takvih :)

...I, kako se osjećaš :rotfl:

Ja sam se sad opet počela premišljati a uopće nemam pojma zašto, očito sam autodestruktivna, jooooj, dajte još malo argumentacije:rotfl:

Noola
12-10-2010, 20:58
Super zato što sam morala platit samo 1100 kn :mrgreen:
svjesna sam da uz poso nemrem kvalitetno ucit dok me se ne prisili, dakle nema sanse da bi sve dala da 30.11., a ovako posto znam da svaki semestar imam nesto za radit, u ineteresu mi je dati ispite da upisem nesto drugo, onda ce me to i natjerat...na starom sam uvijek isla onom "ima vremene do 6.mj" i svaki put bi tak brzo doso...a da ne pricam o prijavljivanju ispita...koliko sam samo medeka ostavila za prijavnice...ovak znam da moram odjavit ispit jer moje klasicno ne pojavljivanje vise ne pali....
Da se razumijemo, ja sam bila skroz protiv bolonje jer sam ubiti ogorcena da sam u toj glupoj generaciji upisanoj 2004. kao zadnja generacija po starom i cijelo moje studiranje me plase s bolonjom, ako ne das ovo padas na bolonju, ako ovo-ako ono...i uspjesno sam odoljevala do sad...al jbg. svjesna sam svojih mogucnosti i znam da necu diplomirat uz najbolju volju do 30.11., nije da ja ne zelim, ali radit moram pa nemam bas nekog izbora...voljela bi da mogu drugacije...

Noola
12-10-2010, 21:06
ugalvnom, kako god bilo, vjerujem da će nam te molbe omogućiti
1. polaganje gp1 u studenom
2. gp2 u veljači
3. kolegija s četvrte, a ljetnog semestra u lipnju/srpnju/rujnu

ti mozes izaci na gp1 u studenom, pa odslusan ti je na starom, isto tako ako ga das mozes i na gp 2 u veljaci, onda ga ne upisujes u ljetnom.

Fora s ejp-om je sto smo mi svi njega morali upisati, ali njega biras da li ces slusati tj.polagati on kao vrijedi za 2 izborna, nije Rodin blesav, zna da su ga odslusali samo oni koji su ga i imali bas prijavljenog kao izborni u smislu ...ma joj ne da mi se pisat, evo pejstam sa stranice faxa

*Europsko javno pravo dužni su upisati svi studenti, s time da je polaganje ispita fakultativno.
**Student upisuje tri izborna nastavna predmeta, s time da su studenti koji se odluče polagati ispit iz Europskog javnog prava oslobođeni obveze upisivanja jednog izbornog nastavnog predmeta. Student je dužan pri upisu godine očitovati se o tome hoće li polagati ispit iz Europskog javnog prava.

Dakle, samo oni koji su se izjasnili da ce ga bas polagati sad ga vjerojatno mogu rijesavati...svi ostali morat ce taj super cool predmet odslusati i nauciti nesto novo.

ajviem
12-10-2010, 21:33
Super zato što sam morala platit samo 1100 kn :mrgreen:
svjesna sam da uz poso nemrem kvalitetno ucit dok me se ne prisili, dakle nema sanse da bi sve dala da 30.11., a ovako posto znam da svaki semestar imam nesto za radit, u ineteresu mi je dati ispite da upisem nesto drugo, onda ce me to i natjerat...na starom sam uvijek isla onom "ima vremene do 6.mj" i svaki put bi tak brzo doso...a da ne pricam o prijavljivanju ispita...koliko sam samo medeka ostavila za prijavnice...ovak znam da moram odjavit ispit jer moje klasicno ne pojavljivanje vise ne pali....
Da se razumijemo, ja sam bila skroz protiv bolonje jer sam ubiti ogorcena da sam u toj glupoj generaciji upisanoj 2004. kao zadnja generacija po starom i cijelo moje studiranje me plase s bolonjom, ako ne das ovo padas na bolonju, ako ovo-ako ono...i uspjesno sam odoljevala do sad...al jbg. svjesna sam svojih mogucnosti i znam da necu diplomirat uz najbolju volju do 30.11., nije da ja ne zelim, ali radit moram pa nemam bas nekog izbora...voljela bi da mogu drugacije...

Joj super, krasno mi to sve zvuči...Ti si dobro napravila, pa tek si 2004. upisala, mrak!
Ja znam da je i meni teoretski nemoguće sve riješiti po starom uz posao i uz najbolju volju par sati učenja dnevno, ali tako me mući ovo sranje sa samo dva ispita za polagati u bolonjskoj varijanti...a meni je evo deseta godina, tim tempom bih najmanje studirala još tri, taman pred mirovinu da završim, onako čisto iz principa;).
Zbilja, koliko smo im para ostavili, pa trebali bi nas nagraditi sa bonusom a ne ovako nas još kažnjavati stalno s nečim novim...

Noola
12-10-2010, 21:40
Joj super, krasno mi to sve zvuči...Ti si dobro napravila, pa tek si 2004. upisala, mrak!
Ja znam da je i meni teoretski nemoguće sve riješiti po starom uz posao i uz najbolju volju par sati učenja dnevno, ali tako me mući ovo sranje sa samo dva ispita za polagati u bolonjskoj varijanti...a meni je evo deseta godina, tim tempom bih najmanje studirala još tri, taman pred mirovinu da završim, onako čisto iz principa;).
Zbilja, koliko smo im para ostavili, pa trebali bi nas nagraditi sa bonusom a ne ovako nas još kažnjavati stalno s nečim novim...

Imam ja sta ucit za gp1 i gp2, i naravno EJP !!! mislim da cu si status promjenit u "volim ejp".....je da upisujes sad samo dva ispita, al teoretski i da ih vise upises nema ti nikakve koristi kad to moras jedno po jedno rjesavati, ovako se natjeras da rijesis to gradjansko i onda korak po korak, meni je super to sto se semestar po semestat upisuje..vidjet cu sta ce biti od svega, ali barem ne trebam strijepiti od slijedece godine, a poznavajuci kako se odluke donose na faxu bit ce zeznuto..sumnjam da ce produziti taj rok (jer realno moraju neki rok stavit da se napokon predje na bolonju tj.da se nas rijese....iako ja vise nisam vasa :D), eventualno onima s ispitom i diplomskim (to bi bilo okrutno da ne daju....a opet sve je moguce..)

ajviem
12-10-2010, 22:02
Pa da, to svakako vrijedi kad tek počinješ učiti ispit, ali kad si ga već naučio i već trebao položiti...to ipak mijenja perspektivu..

Drakon1
12-10-2010, 22:22
Pa da, to svakako vrijedi kad tek počinješ učiti ispit, ali kad si ga već naučio i već trebao položiti...to ipak mijenja perspektivu..

Ja sam jedan od onih koji je već naučio ispit i već ga trebao položiti...samo što sam ga polagao godinu i pol i nikako da ga položim. Kleo sam se da neću na bolonju jer ću položiti gp i onda riješiti ispite s četvrte godine i to je to::E: ALI GP je imao drukčije planove za mene:unsure:

Prošle godine sam razmišljao da li da se prebacim i dobijem još jednu godinu ili da nastavim po starom programu te usput molim sve svece da položim GP...tada sam zaključio da je bolje da odem na bolonju jer ništa mi ne jamči da ću položiti gp a ako ga ne položim izgubiti ću još jednu godinu.

Odlazak na bolonju je bio dobar korak za mene jer sam položio gp i trenutno riješavam ispite s četvrte godine.

Odlazak na bolonju je velik korak ali zapitaj se da li stvarno misliš da možeš položiti GP u komadu. Ako misliš da možeš, ostani na starom programu i položi gp te što više ispita s četvrte godine ali ako misliš da nećeš uspjeti...pa, onda se prebaci na bolonju i riješi taj glupi gp u dva dijela.

ajviem
12-10-2010, 22:30
Da, sad se sjećam, ti si mi bio kap koja je prelila čašu moje tadašnje odluke, i sad kad te čujem mi dođe da odmah odem do referade...
No hajde ti meni reci kako procijeniti da li ga je moguće položiti u komadu-misliš naučiti ili odgovarati po onim nenormalnim kriterijima-iskreno? Dakle, zanima me jesu li stvarno i koliko različiti kriteriji i način ispitivanja u oba sustava??

Drakon1
12-10-2010, 23:13
Ja sam odgovarao u oba sustava i moram reći da je lakše na bolonji. Kao prvo, kada ideš na gp1 u glavi moraš držati samo 400 stranica...to uopće nije puno. Gp2 je, istina, mnogo veći od gp1 ali čak i tada više ne moraš misliti na opće i obvezno pravo već "samo" na stvarno i nasljedno. To je ipak velika razlika.
Pitaju nešto detaljnije nego na starom programu jer ovdje imaš manje za naučiti ali nije to ipak razlika nebo i zemlja. Postave po dva pitanja iz svakog dijela za razliku od starog programa gdje postave po jedno pitanje te naravno dodatna pitanja i podpitanja ukoliko nešto nisi znao odgovorit.

Završavaju ljudi na komisiji i na gp1/gp2 ali mi koji smo učili godinu ili više kompletni gp taj predmet znamo i uglavnom ljudima ne stvara probleme. Samo si moraš utvrditi gradivo prije izlaska na gp1 ili gp2. Ja sam položio oba ispita iz prve. Gp1 u 11. mjesecu a gp2 u veljači. Razlog tomu je što sam ga već učio na starom programu.

Ja znam da bih ga, u komadu, pao u 11. mjesecu a onda opet u veljači:unsure:

Ja mislim da ljudi gp polažu na sreću odnosno moraju im se potrefiti pitanja (barem su tako položili oni koje ja poznajem) dok gp1/gp2 polažeš pomoću znanja. Mnogo lakše ti je držati u glavi to podijeljeno gradivo nego cijelo gradivo. Bolonjici se, uglavnom, ne žale na težinu gp1/gp2 što ti samo po sebi nešto govori.

ajviem
12-10-2010, 23:28
Da, čini se da se sve ipak svodi na količinu gradiva jer na GP jednostavno ne uspiješ sve tako ponoviti da ti bude sviježe na ispitu pa ideš svaki put sa faktorom rizika na ispit, dok na GP 1 ili 2 možeš biti siguran u znanje. Jesam li u pravu, mislim je li kod tebe bio taj slučaj?
Hvala na opsežnom odgovoru :)

Drakon1
12-10-2010, 23:33
Da, čini se da se sve ipak svodi na količinu gradiva jer na GP jednostavno ne uspiješ sve tako ponoviti da ti bude sviježe na ispitu pa ideš svaki put sa faktorom rizika na ispit, dok na GP 1 ili 2 možeš biti siguran u znanje. Jesam li u pravu, mislim je li kod tebe bio taj slučaj?
Hvala na opsežnom odgovoru :)

I drugi put:smile:

Da, bilo je točno tako kako si rekla. Naime, na GP izlaziš uvijek s rizikom jer ne stigneš sve ponoviti dok sam za gp1/gp2 stigao ponoviti gradivo i izaći s svježim znanjem na ispit. Sve se zapravo svodi na broj stranica.

jolene
13-10-2010, 10:38
A, zna li, možda netko, šta samnom, koja imam još UZ i GP? Koliko znam UZ je isto u ljetnom semestru...
Vrijedi li za nju isto što i za ispite sa 4.godine, to sa molbama? Ili će mene baciti na 3.godinu, jer bi to značilo da su mi po bolonji ostala još 3 ispita s treće i prokleti EJP s druge?!

Drakon1
13-10-2010, 10:53
A, zna li, možda netko, šta samnom, koja imam još UZ i GP? Koliko znam UZ je isto u ljetnom semestru...
Vrijedi li za nju isto što i za ispite sa 4.godine, to sa molbama? Ili će mene baciti na 3.godinu, jer bi to značilo da su mi po bolonji ostala još 3 ispita s treće i prokleti EJP s druge?!

Da, ti ćeš biti na trećoj godini po bolonji. Neće ti biti potrebne nikakve molbe za polaganje ispita s treće godine. Upisati ćeš sada gp1 a u ljetnom semestru gp2, uz i ejp. UZ si odslušala i, vjerojatno, ga možeš polagati i prije nego što ga upišeš kao što ljudi mogu izaći na gp2 u veljači ako su položili gp1 prije nego što su upisali gp2 u ljetnom semestru. Ovo se naravno odnosi na one koji su odslušali gp u komadu ili uz na starom programu.

jolene
13-10-2010, 12:30
Da, meni je u biti svejedno...u ništa boljoj situaciji neću biti i ako se prebacim ove godine, tak da brijem da ostajem po starom...

bubašpara
13-10-2010, 14:35
ja se jutros prebacila na taj famozni bolonjski program.. i sad napokon znam na čemu sam.. i ako ništa drugo barem mogu potpuno bezbrižno dočekati onaj apokaliptični 30.09.2011. :mrgreen:

pozdrav svima a ja se odoh družiti s mojim novim prijateljem gp1!!

Vieri
13-10-2010, 19:46
Meni su ostali UZ i GP sa 3. Izvanredni sam po starom programu i razmišljam isto o prelasku na bolonju... samo ni sam nisam siguran da li je to dobra ideja ili ne... pa bi molio ljude koji su (ili su bili) u sličnoj situaciji za savjet. Hvala!!!

fat drummer
13-10-2010, 19:55
mislim da ćeš morati sam odlučiti o tome... nitko zapravo ne zna hoće li iduće godine prebacivati ljude ili ne. glavni razlog zašto se ljudi prebacuju na bolonju jest taj što im je pun kurac neizvjesnosti i žele dvršiti faks da bar jednu godinu ne moraju čekati odluke koje su odavno trebale biti donešene

ninap
13-10-2010, 20:10
Meni su ostali UZ i GP sa 3. Izvanredni sam po starom programu i razmišljam isto o prelasku na bolonju... samo ni sam nisam siguran da li je to dobra ideja ili ne... pa bi molio ljude koji su (ili su bili) u sličnoj situaciji za savjet. Hvala!!!

Iako ćeš, kako kaže kolega fat, sam morati odlučiti o tome, iz vlastitog iskustva ti mogu reći da mi je prelazak na bolonju bio jedan od pametnijih poteza... Isto tako sam izvanredni student, a na bolonju sam se prebacila prošle godine (uz mali poticaj kolege kojem se puuuuno zahvaljujem). Mislim da ti je, a to sigurno znaš i sam, GP puno lakše položiti po bolonji nego po starom..ali opet ponavljam..sve je to individualno..ti sam znaš što je najbolje za tebe..:)

Godfather
13-10-2010, 20:33
Ja ću ostat dosljedan sebi i ostat na starom...naravno, to bi mogla biti iznimno destruktivna odluka al kaj ćeš kad se volim kockat s ozbiljnim stvarima...ostao mi je gp iz 3., al ga učim već nekih 8 mj. i mislim da bi ga trebao položit ili sad u 11. il u 2. I opet imam više vremena da dam većinu ispita s 4.god. nego da se sad prebacim, pa će mi možda uvažit molbu da polažem posle 6.mj neke ispite s četvrte - to mi zvuči ko čista navlakuša...što se tiče roka do kojeg moramo diplomirat, mislim da se radi o zastrašivanju studenata, da se što više njih prebaci ove godine na bolonju (a s tim planom i uspijevaju sudeći po ogromnom broju koji se već prebacio), prebrutalno bi bilo, čak i za naš faks da ljude s jednim ispitom ili diplomskim bacaju na bolonju...to je i administrativno dosta komplicirano napravit, tak da ja riskiram nadajući se najboljem, nada umire posljednja:rotfl: Iako priznajem da je polagenje gp-a u dva dijela primamljivo...taj gp po starom je obično mučenje i pun mi je kurac tog ispita, al jebiga,kaj se mora se mora - kako je lijepo biti mazohist::E:

princeza studentica
13-10-2010, 20:40
Frendica bila danas u referadi išla se raspitati jer je mislila prijeći, pitala je i za ispite s 4te nakonšto riješi gp i ejp i njihovo polaganje putem molbi i Relković joj je rekao da je danas razgovarao s Petrakom i da je Petrak rekao da te molbe neće biti rješenje za cijelu situaciju...
Tak da očito da i oni mijenjaju priču ovisno o danu....
I da se baš ne snalaze u svemu ovome....
Oni su dopustili pomorsko i još neki ispit ovima koji su se prebacili prošle godine ali sad valjda imaju problema to izvesti i još smišljaju kako će riješiti sve te nebuloze....
Ako netko bude imao svježije info pliz postajte što su vam rekli u referadi.

Evo mail vezan uz upit za te molbe.

Odluka još uvijek stoji ali uvjeti su da se položi EJP nakon što se odsluša, u lipnju ili rokovima nakon toga te da se položi i GP1 kako bi se stekli uvijeti za polaganje odslušanih predmeta četvrte godine studija.

Odluka prodekana je takva, znači, tek kada se steknu uvjeti za polaganje odslušanih predmeta prema bolonjskom programu moći će se podnositi zamolba.

Da, Pravokutnik nije službena stranica Pravnog fakulteta.

Daklem osim što nam je referent malo onak edgie n'est-ce pas? ;) samo treba pratiti "službenu" stranicu faksa i tam ćete sve saznati haha.... Rek'o sad bi mu najradije poslala jedan hate mail ali neću nije on kriv.

Ovo je strašno kak mi njima ne vjerujemo ali realno kad se sjetim Baretićevog objašnjenja prije dve godine da zašto mi sad tako hitno svi u dva tjedna moramo na bolonju- tak vam je pao grah-sasvim je logično vjerovati da oni ne rade ništa u dobroj vjeri :amen:

Vieri
13-10-2010, 20:41
A ako se sad prebacim na bolonju, jel mogu u 11. mj izaci na UZ ili onda moram čekati drugi semestar? I kakva je procedura sa tom molbom za prebacivanje na bolonju? Moram prvo to predat, pa cekat rješenje ili priložim to sa upisnim materijalima?

jolene
13-10-2010, 21:47
A ako se sad prebacim na bolonju, jel mogu u 11. mj izaci na UZ ili onda moram čekati drugi semestar? I kakva je procedura sa tom molbom za prebacivanje na bolonju? Moram prvo to predat, pa cekat rješenje ili priložim to sa upisnim materijalima?

Da, ja sam u istoj situaciji. Logično bi bilo da se UZ tretitra kao odslušani predmet...kao i ovi s 4.godine, al' nikad se ne zna- moglo bi na kraju ispast da smo mi ipak u goroj situaciji, jer imamo još 4, dok većina drugih ima 3 ispita za riješit do čiste 4.godine po bolonji...
A ne znam, meni se ništa ne čini osobito pametno, al mi se čini da ostajem po starom, u nadi da neće baš sve 'ostati po starom'!

jay low
14-10-2010, 02:41
achtung baby.danas je receno na predavanju da ce gp1 i gp2 od 2mj bit pismeni ispiti.ergo eliminacija.kao sta su nacija i rimsko postali nazi ispiti na prvoj tak ce i gp(posebno2) postat na 3.god. nerade ovo da olaksaju nama nego sebi,jasna stvar.tak da ono,ostanite na starom.da se to polozit.gavella skripta ostalo knjiga i amen.a to da je nama rok 9.mj 2011 i da ce nas bacat na bolonju s 3,4 ispita,otom potom.a sta je s onima koji jos nemaju nijednom upisanu apsolventsku?moraju je moc upisat iduce god.onak cmon.prosle god se s molbom upisivala parc.3.god kao ovo vam je zadnje iduce god ste bolonja na 4 .god a sad eto,opet se 4. god moze po starom s 2 prenesena!!! relkovic naravno kaze da je taj rok zadnji jer je sad trenutno zadnji i on druge informacije nema.iduce god-nova pravila..ajme pa moju frendicu su prije 2 god prebacili kao ak necete ove god iduce morate na bol 100%,aha mos si mislit....inace zena iz prve referade mi je rekla da ,da je bilo po njihovom planu od pocetka bolonje kak su kao planirali sve, mi smo svi vec trebali davno bit na njoj i vise do danas niko nije trebao bio na starom....yeah ,blow me....evo spasen je i zadnji rudar iz chilea pa cemo se izvuc i mi ;))

fat drummer
14-10-2010, 06:50
jebeno... pismeni... dobro da sam se prebacio na bolonju!

zlikovatz
14-10-2010, 11:54
Hej boyz&girlz...idem se sutra prebaciti na bolonju pa me zanima jel za upis ispunjavam i prijavni i upisni list (bolonjci koliko vidim imaju samo prijavni)...i da li upisujem kao i prije ručno gp1 kemijskom u index u zimski semestar s obzirom da nemam još nikakve studomatske šifre,passworde i ine gluposti?
Jel treba šta prepametnog napisati u molbi za prebačaj..?
Tnx...

Noola
14-10-2010, 12:03
Hej boyz&girlz...idem se sutra prebaciti na bolonju pa me zanima jel za upis ispunjavam i prijavni i upisni list (bolonjci koliko vidim imaju samo prijavni)...i da li upisujem kao i prije ručno gp1 kemijskom u index u zimski semestar s obzirom da nemam još nikakve studomatske šifre,passworde i ine gluposti?
Jel treba šta prepametnog napisati u molbi za prebačaj..?
Tnx...
Ja nisam nikakvu molbu pisala. Upisala sam gp1 u index, ispunila prijavni i pnaj maticni list, dala potvrdu da sam uplatila 1100kn i to je to. Danijel mi reko da dodjem po index za tjedan dana.

bubašpara
14-10-2010, 15:23
vidiš, a meni danči rekao da napišem molbu, ono formalnosti radi i da moram i nju predati zajedno s tim upisnim materijalima i ručno popunjenim indexom.. i ne treba u njoj ništa specijalno navoditi.. našvrljaš rečenicu-dvije, on ti lupi na nju "odobreno" i to je to..

pismeni iz GP-a!! od 2mj.. taman kad ja mislim izići na njega!! mislim stvarno, nek me ubiju i skrate mi muke!! još mi je samo falio pismeni iz gp-a..:cold:

PS Noola, jel on rekao u sobi 50 da podižemo index!?? on je soba 51, pa bi soba 50 onda bila sofija cvitanović!??

fat drummer
14-10-2010, 15:42
meni je mislim rekao u sobi 40 :mrgreen:

zlikovatz
14-10-2010, 15:53
vidiš, a meni danči rekao da napišem molbu, ono formalnosti radi i da moram i nju predati zajedno s tim upisnim materijalima i ručno popunjenim indexom.. i ne treba u njoj ništa specijalno navoditi.. našvrljaš rečenicu-dvije, on ti lupi na nju "odobreno" i to je to..

pismeni iz GP-a!! od 2mj.. taman kad ja mislim izići na njega!! mislim stvarno, nek me ubiju i skrate mi muke!! još mi je samo falio pismeni iz gp-a..:cold:

PS Noola, jel on rekao u sobi 50 da podižemo index!?? on je soba 51, pa bi soba 50 onda bila sofija cvitanović!??

Ok..tako sam i mislio. I ne pada mi na pamet kupovati njihove "službene" molbe u skriptarnici...porez na budale! Pitao usput Relkovića za pismeni iz Gp-a..glasine ili istina?...kaže da ne zna ništa o tome. Doduše, jbga ni ne mora znati... Ne bih volio pismeni nikako...
Na ovom faxu se ne stigneš ni sagnuti, a već ti ga uvale...

fat drummer
14-10-2010, 15:55
ja sam siguran da će ga biti, pa ne bi matanovac govorila takvo nešto da nije istina. oh ironijo, saznao sam to dan nakon upisa i prebacivanja na bolonju

doduše taj pismeni ne mora biti ništa loše, ali i može

nadam se da će biti esejska pitanja :soppy:

kanarinac
14-10-2010, 17:23
Ja ću ostat dosljedan sebi i ostat na starom...naravno, to bi mogla biti iznimno destruktivna odluka al kaj ćeš kad se volim kockat s ozbiljnim stvarima...ostao mi je gp iz 3., al ga učim već nekih 8 mj. i mislim da bi ga trebao položit ili sad u 11. il u 2. I opet imam više vremena da dam većinu ispita s 4.god. nego da se sad prebacim, pa će mi možda uvažit molbu da polažem posle 6.mj neke ispite s četvrte - to mi zvuči ko čista navlakuša...što se tiče roka do kojeg moramo diplomirat, mislim da se radi o zastrašivanju studenata, da se što više njih prebaci ove godine na bolonju (a s tim planom i uspijevaju sudeći po ogromnom broju koji se već prebacio), prebrutalno bi bilo, čak i za naš faks da ljude s jednim ispitom ili diplomskim bacaju na bolonju...to je i administrativno dosta komplicirano napravit, tak da ja riskiram nadajući se najboljem, nada umire posljednja:rotfl: Iako priznajem da je polagenje gp-a u dva dijela primamljivo...taj gp po starom je obično mučenje i pun mi je kurac tog ispita, al jebiga,kaj se mora se mora - kako je lijepo biti mazohist::E:
slažem se kolega, idemo prvo srušiti taj gp, onda ejp i još bar 4 ispita sa četvrte, a onda ak nas i bace idemo odmah na petu godinu. sve se to može, samo se trebamo aktivirati i zagrijat stolicu, jer smo si sami najviše krivi za ovu situaciju. sretno braćo trutovi/patnici/pravnici

jolene
14-10-2010, 17:31
Ma, dajte, ljudi, prebacili ste se i gotovo! Ako ste položili GPP, položit ćete i taj 'razlomljeni GP' !
Ajde, ekipo, samo hrabro!

Noola
14-10-2010, 17:37
ja sam siguran da će ga biti, pa ne bi matanovac govorila takvo nešto da nije istina. oh ironijo, saznao sam to dan nakon upisa i prebacivanja na bolonju

doduše taj pismeni ne mora biti ništa loše, ali i može

nadam se da će biti esejska pitanja :soppy:

Ma mene to ne brine, kad sam ja upisala fax uveli su pismeni iz rima i svi su govorili da je to uzas meni uopce nije bio, dala iz prve. Ima mi logike da naprave neku eliminaciju jerbo nas puno dolazi na usmeni i to traje i traje, pa pola ekipe odustane...sta ja znam ja sam si zabrijala da to nece bit strasno.

P.s. ima dobrovoljac da mi podigne index, ja brijem da necu nikako moc do faxa iduci tj .:)

ajviem
14-10-2010, 22:41
Ok, ovo bi mi valjda trebao biti znak da ipak ne prelazim pa neka tako bude.
Ali u konačnici mislim da se ipak sve svodi na isto, težak je ispit i mora se naučiti ionako i ovako, bilo za pismeni, usmeni u jednom komadu, votever.
Tako da se ne bedirate vi koji ste već prešli, gledajte razloge zbog kojih ste se na to odlučili, ovo ništa ne mijenja.
S tim da ja svejedno mislim da će i kao pismeni, u dva dijela opet biti lakši nego u jednom komadu.

Noola
15-10-2010, 11:51
Ajmo mi ovako, oni koji su se prebacili na bolonju..ajmo fino pricekat do 2.mj i upisa u ljetni semestar, probat rjesit gp1 i onda coporativno do dekana da vidimo sto.cemo. Tesko je i njima sad nesto obecat dok ne vide koliko nas je, oni su uvijek zateceni i nepripremljeni. Ja cu cekat..imam sta radit i ucit do 2mj a onda cu se nadat najboljem..mozda i Rodin popusti...hahahaha :)

bubašpara
15-10-2010, 14:03
ok, samo nek ne bude pismeni tipa gpp... sve ostalo mogu psihički podnijeti!! i nek nam daju dovoljno vremena za riješiti ga, ako je ikako moguće!! :blink:

PS Noola, mogu ti ga ja skupiti.. idem po svoj u srijedu.. u sobu 40!!:mrgreen:
(samo mi ostavi potrebne podatke na pm..)

tonchica
15-10-2010, 16:51
Da, meni je u biti svejedno...u ništa boljoj situaciji neću biti i ako se prebacim ove godine, tak da brijem da ostajem po starom...

Ako su ti ostala samo 2 ispita sa treće, imaš uvjet za 4. godinu po starom programu. Mislim da je bolje da ostaneš po starom, i upišeš 4., dakle preostala 2 ispita sa treće god. i cijelu četvrtu, s time da se kod izbornih opredijeliš između ostalog i za EJP ( + 2 izborna).
Pokušaš riješiti što više ispita ove godine, a sljedeće kud puklo da puklo ::E:

Drakon1
15-10-2010, 20:48
PS Noola, mogu ti ga ja skupiti.. idem po svoj u srijedu.. u sobu 40!!:mrgreen:
(samo mi ostavi potrebne podatke na pm..)

Moraš imati njezinu osobnu iskaznicu da bi referent dao index. Ja sam danas podigao svoj index i svi smo mu morali pokazati osobne iskaznice.

Na žalost, morati će ona sama podići svoj index ili ti poštom poslati svoju osobnu iskaznicu.

fat drummer
15-10-2010, 22:18
da, oduvijek sam bio impresioniran idejom da jednu ispravu sa fotografijom podižem drugom ispravom koja ima fotografiju... aplauz za sobu 40

Noola
15-10-2010, 23:03
Oh krasno. Molim vas recite mi da i ovo moram podignut id 10 do 12? Bas divno.

bubašpara
16-10-2010, 12:32
e, to sam onako već izlazeći iz referade upitala relkovića, i on mi dobacio "da, od 10-12h"!!:mhm:

Noola
16-10-2010, 12:39
e, to sam onako već izlazeći iz referade upitala relkovića, i on mi dobacio "da, od 10-12h"!!:mhm:

Ovo je predobro....pa ja cu poludit....ne jednostavno ne mogu sa do tome razmisljat....taman sto sam se od Vesne Komotar oporavila...ne opet....hahahha...a nesto cu smislit...

jolene
16-10-2010, 14:13
Ako su ti ostala samo 2 ispita sa treće, imaš uvjet za 4. godinu po starom programu. Mislim da je bolje da ostaneš po starom, i upišeš 4., dakle preostala 2 ispita sa treće god. i cijelu četvrtu, s time da se kod izbornih opredijeliš između ostalog i za EJP ( + 2 izborna).
Pokušaš riješiti što više ispita ove godine, a sljedeće kud puklo da puklo ::E:
A, nažalost, već sam ja apsolvent od prošle godine... A čini se da nemreš mijenjati upisane izborne, ili...?

bubašpara
16-10-2010, 21:34
a gle, ja sam u 6mj došla teti stani mijenjati kriminalistiku, umjesto tog sam tražila sudsku psihologiju.. teta stana bila neverojatno ljubazna i bez problema mi dala drugi izborni.. izgleda da joj je tih dana dosta studenata dolazilo zbog tog.. samo mi je sa smješkom rekla "čim sam vas vidila na vratima odmah sam znala što ćete tražiti. pa štosad ne valja s tom kriminalistikom, prije ste je svi tražili sad je svi hoćete zamijeniti.." tako da, odi k njoj, fino joj objasni o čemu se radi i sigurno će ti dati!! samo ti prekriži u indexu taj izborni koji hoćeš zamijeniti i stavi svoj potpis pored tog prekriženog i pored prazne crte na koju ti onda upišeš željeni EJP!!:mrgreen:

ajviem
16-10-2010, 23:26
Meni sad nije jasno to vaše upisivanje izbornih..Ja zadnjih par godina (od kojih prošla apsolventska) nisam uopće upisivala izborne, i to sve od kad mi je teta kod koje sam zadnji put došla upisati rekla da ne trebam. Zadnje dvije godine imam samo upisni pečat sa navedenim izbornima I, II i III ali nitko nije tražio specifikaciju. Budući da još nisam očistila treću nisam ni došla u situaciju da ih idem polagati pa ne znam što bi se tada dogodilo. Tko bi mi to ljubazno pojasnio:)?
I da, što ne valja sa kriminalistikom, jerbo je to bilo i moj favorit?

Malecka
16-10-2010, 23:46
Ne ispituje ju više modly, nego zlata đurđević.

Noola
17-10-2010, 11:16

Hahaha to onda pojasnjava puno stavri....

jolene
17-10-2010, 12:04
a gle, ja sam u 6mj došla teti stani mijenjati kriminalistiku, umjesto tog sam tražila sudsku psihologiju.. teta stana bila neverojatno ljubazna i bez problema mi dala drugi izborni.. izgleda da joj je tih dana dosta studenata dolazilo zbog tog.. samo mi je sa smješkom rekla "čim sam vas vidila na vratima odmah sam znala što ćete tražiti. pa štosad ne valja s tom kriminalistikom, prije ste je svi tražili sad je svi hoćete zamijeniti.." tako da, odi k njoj, fino joj objasni o čemu se radi i sigurno će ti dati!! samo ti prekriži u indexu taj izborni koji hoćeš zamijeniti i stavi svoj potpis pored tog prekriženog i pored prazne crte na koju ti onda upišeš željeni EJP!!:mrgreen:
Kaj se kod Stane to ide? Ja misla pitat Relkovića...nekak sam misla da je on za sve 'nadležan'... Puno hvala na savjetima i definitivno ću probat, pogotovo zato što imam upisanu kriminalistiku : )))

ajviem
17-10-2010, 16:50
Hahaha to onda pojasnjava puno stavri....

Baš sam to ja htjela reći;)

I, što ćemo sad, koji su slijedeći favoriti seminara glede?

jolene
17-10-2010, 17:12
Baš sad malo gledam taj EJP i odjednom mi se i ne čini tako poželjan... Čini mi se da bi me on mogao još i dodatno zeznuti. Ima tko kakvih saznanja kako to funkcionira? Negdje sam pročitala 10 dana učenja, al tam gledam i ne čini mi se tak, još vidim ima upita i o komisiji!

Noola
17-10-2010, 17:31
A gle ak mislis da ces sve rjesiti do 9.mj onda ga nemok uzimat, ako bas i nisi sigurna bolje ga uzmi da ti se ne bi sljedece god dogodilo ovo sto i nama pa da te zezne jedan ispit, bolje ga se rjesit. Ponavljam ako ti.mislis da mozes sve rjesiti onda si biraj lakse izborne...ti najbolje znas.

jolene
17-10-2010, 18:02
A gle ak mislis da ces sve rjesiti do 9.mj onda ga nemok uzimat, ako bas i nisi sigurna bolje ga uzmi da ti se ne bi sljedece god dogodilo ovo sto i nama pa da te zezne jedan ispit, bolje ga se rjesit. Ponavljam ako ti.mislis da mozes sve rjesiti onda si biraj lakse izborne...ti najbolje znas.
Ma, jasno, naravno da ne bi uopće gruntala, da mislim da nema šanse da me bolonja zahvati svojom nemilosrdnom kukom, al samo pitam ako neko zna kakav je taj EJP. Koliko vremena treba i to...

Denny Crane
17-10-2010, 22:39
Ja sam ga položila prije 2god(a i frendica lani po mojim uputama) tako što smo išle na svako predavanje- to super dođe pred pripremu za ispit jer ti je poznato gradivo, a i na predavanju istaknu što se treba napisat u pismenom. I zadnjih 7 dana smo iščitavale presude i radile neke natuknice u skripti od djevojčise sa šibicama i nadopunjavale.

Obje smo položile na prvom roku u 6mj, prihvatile dvojku i odnijele index na upis ocjene. Moj bi savjet bio da(ako možeš) izađe na taj rok jer katedra daje open book pismeni(možeš koristit literaturu, a navodno na rokovima iza ne možeš-ne znam, nisam se raspitivala). Ali džabe ti o.b pismeni ako nemaš pojma gdje se što nalazi jer gubiš vrijeme na traženje odgovora.

Nije ispit tako strašan da ga neki senior sa viših godina ne bi mogao položiti.:lol:

Ali ostavlja bljutav okus u ustima, i šačicu kose u rukama (jer da se imalo pameti, do polaganja ne bi ni došlo).

Rodin se na uvodnom predavanju pohvalio da mu je drago što su sad na 2god. Jer studenti sa 4-te su imali već formirana mišljenja i stavove pa nisu prihvaćali ideje EJPa sa ekstazom i svekolikim oduševljenjem.

suni
17-10-2010, 23:02
sorite kaj se mijesam ugl pratim vec dulje ovu raspravu i malo je rec da suosjecam sa svima vama. rjesenja o bacanju nazad dve godine su suluda i nadam se da to toga nece doc.

a kaj se tice ejpa mogu vam samouvjereno rec i dat ruku u vatru da se radi o laaaganom ispitu. evo sad sam na 4 godini i znam da ce mi ejp ostati u sjecanju kao najlakši ispit na faxu. osnovna je stvar DA VI NA PREDAVANJA NE TREBATE IC. ne trebate ic na predavanja ni za ocjenu dva ni za ocjenu 5 ;) predmet je ful lagan u smislu da samo trebate čitati laganim tempom skuziti šprancu i to je to...ima ful dobrih skripti čist za sistematizaciju. kaos su napravili za nesto sto je po meni najlakse na cijelom ovom faxu. i ne meni eu nije sveti gral hehe

za ejp vam treba od deset do 20 dana ovisno dal radite 3h dnevno tj čitate il više od 3.

mislim meni je jedan eng kojeg učim od prvog osnovne predstavljao veci problem na nasem faxu nego ejp...

jolene
17-10-2010, 23:32
OK, onda bum se IPAK odlučila za EJP, pa selim na taj topic sva svoja pitanja u vezi literature...koju skriptu i tak... jer malo sam gledala i čini mi se dosta konfuzno, zato sam skoro pobjegla od toga glavom bez obzira jer mi je stvaaarno dosta konfuzije, pokušaja sređivanja literature, nesigurnosti i izgubljenosti!

suni
18-10-2010, 00:01
aaa nemoj me onda za par mjeseci ubiti :D

imas gore na topicu i moj savjet detaljni i još puno puno drugih. teze izgleda nego kaj je...

jolene
18-10-2010, 00:28
aaa nemoj me onda za par mjeseci ubiti :D

imas gore na topicu i moj savjet detaljni i još puno puno drugih. teze izgleda nego kaj je...
...a rukica u vatru?...zezam se...znam da su ti namjere dobre, al put do pakla...pogotovo na PFZ ; )

zlikovatz
18-10-2010, 02:05
Daj nemoj zezati...pa otkad to? Meni je baš frendica polagala prije par mjeseci kriminalistiku i ispitivao ju Modly...lik je legenda..ostarijeli čiča koji ju je prvo malo bario pa nazvao droljom, a zatim dao 5 bez da ju je išta pitao...prava komedija!::E:
Pa otkad ova Zlata sad u pm...??? Sve ide nagore na ovom faxu! Rijetke male oaze užitaka PFZ-a poput polaganja ispita iz Kriminalistike odlaze u povijest..dok dođem do diplomskog vjerojatno ću ga morati braniti pred samim Sotonom!

etienne
18-10-2010, 09:34
Pozdrav svima ljudi! moja situacija je ovakva- ostala mi je uz i gpp s treće i ne mogu se sama sa sobom dogovoriti što mi je pametnije napraviti :wink:- prebaciti se na bolonju ili ostati po starom.. što biste vi na mom mjestu?
ovo mi je Relković odgovorio na mail u vezi toga što me čeka na bolonji, ako kome šta pomaže u vezi vaše situacije..

Prema predbolonjskom programu stekli ste uvijete za upis četvrte godine.
prema bolonjskom programu situacija je slijedeća:
Upisujete obvezno Europsko javno pravo u ljetnom semestru kao predmet druge godine studija po bolonji. EJP Vam ne dozvoljava u ovoj godini dopis predmeta četvrte godine jer nije moguće upisivati predmete kroz tri studijske godine, tako da možete polagati samo Upravnu znanost i EJP kada odslušate predavanja. GPP je predmet četvrte godine prema bolonjskom programu tako da ga polažete kada položite EJP.
Eventualno, nakon što ste odslušali EJP i položili ga u rokovima od mjeseca lipnja imate pravo na dopis i polaganje upisanih i odslušanih predmeta četvrte godine uz podnošenje molbe nakon stečenih uvjeta.
U zimksom semestru ne bi upisivali ništa ali bi imali pravo polaganja Upravne znanosti, u slučaju da isti ne položite bili bi dužni upisati ga u ljetnom semestru.

fat drummer
18-10-2010, 11:09
nemam baš želje ikome savjetovati prelazak ili ostanak, mislim da svatko mora sam doći do tog zaključka jer svatko poznaje svoju situaciju najbolje. ti imaš dva kolegija koja su dosta zajebana, kao i sve na trećoj, ali definitivno se mogu dati unutar jedne akademske godine.
javlja se problem što nitko od nas nije siguran hoće li iduće godine svi morati na bolonju ili ne.

opcije su ti slijedeće

- riskiraj i ostani na starom programu ali svakako upiši ejp kao izborni i probaj rješti treću i dati ejp, tim ćeš si uštedjeti ful puno vremena
- igraj na sigurno i prijeđi na bolonju, ali vremenski o novčano zahtjevniju opciju

problem leži što ti prva opcija ako ne uspiješ može zagorčati život zbog čekanja da odslušaš ejp i položiš ga tek u 6 mjesecu one akademske godine kada prijeđeš na bolonju. tebi je problem što ti je ostao gpp, pa u slučaju da daš uz i iduće godine te prebace na bolonju do šestog mjeseca prema trenutnim pravilima ne bi mogao/mogla ništa polagati.
to se može, ali i ne mora promijeniti

i to je problem, to što ne znamo što će biti za 12 mjeseci. ja više nemam volje i živaca čekati svaku odluku dekanata i preživljavati hirovite izmjene informacija, prebacio sam se na bolonju i bok.

angelina
18-10-2010, 11:28
bok ljudi, imam jedno pitanjce tj. treba mi savjet pa bih bila zahvalna na svakom prijedlogu. Ovako, trebam sada upisati cijelu cetvrtu godinu jer sam prosle godine upisala parcijalu, upisala sam dva izborna s 4 i 2 redovna predmeta, i sada posto upisujem cijelu 4 dvoumim se izmedju tog treceg izbornog, da li da upisem ejp ili nesto drugo? ocistila sam trecu i nisam sigurna kakva ce situacija biti iduce godine, hocu li uspjeti poloziti sve ili cu morati na bolonju, pa me samo zanima vase misljenje u vezi ejp? hvala puno i svaki prijedlog je dobrodosao :)

georgee
18-10-2010, 11:40
Ejp je ispit na zaokruživanje - bez caka kao kod miličića/na gpp-u i slično. Multichoice, ali odgovori su takvi da isključuju jedan drugog.
Ispit se može dati za 5dana aktivnog proučavanja. Ipak, preporučio bih dva tjedna da to dobro sjedne i da se dobro snalaziš u literaturi (jer ju možeš imat sa sobom na ispitu!)

Ništa zahtjevno.

Treba imat 20 od 40 bodova za 2. Stvar je u tome da je ispit koncipiran tako da imaš 4 slučaja (po 8 pitanja) i 8 teoretskih pitanja. S obzirom da na ispitu možeš imat literaturu, imaš ziher 8 bodova! Uvijek jedan slučaj bude krajnje jednostavan iz prvih lekcija i imaš dodatnih 8 bodova. Četiri boda možeš još skupit negdje...

Nabavi si najnovije Osnove prava EU, pročitaj ih i onda kreni na presude, skini stipinu skriptu i jednu od onih tablica (koja ti najviše paše) i to je to. Nema filozofije. Kad shvatiš poantu, dobro iščitaš presude iz skripte, moći ćeš ponavljat samo po tablicama. Dva tjedna max. I za višu ocjenu, kamoli 2.

Za ostale ti predmete ne znam, ali ovaj je stvarno, kako je suni gore navela, najlakši ispit na faksu.

etienne
18-10-2010, 11:45
thanks fat drummer.. vidim da kužiš u čemu su moje dvojbe..
mislim da ću se na kraju prebacit i skratit si muke, jer ta stalna neizvjesnost me ubija..neprestano neki stresovi i promjene..:unsure: a s obzirom da već malo duže studiram, stvarno mi je dosta :headwall:

Malecka
18-10-2010, 14:03
Daj nemoj zezati...pa otkad to? Meni je baš frendica polagala prije par mjeseci kriminalistiku i ispitivao ju Modly...lik je legenda..ostarijeli čiča koji ju je prvo malo bario pa nazvao droljom, a zatim dao 5 bez da ju je išta pitao...prava komedija!::E:
Pa otkad ova Zlata sad u pm...??? Sve ide nagore na ovom faxu! Rijetke male oaze užitaka PFZ-a poput polaganja ispita iz Kriminalistike odlaze u povijest..dok dođem do diplomskog vjerojatno ću ga morati braniti pred samim Sotonom!
Objavljeno na stranici faksa, a i neko vrijeme se o tome priča na topiku izbornih.

ajviem
19-10-2010, 00:08
Meni sad nije jasno to vaše upisivanje izbornih..Ja zadnjih par godina (od kojih prošla apsolventska) nisam uopće upisivala izborne, i to sve od kad mi je teta kod koje sam zadnji put došla upisati rekla da ne trebam. Zadnje dvije godine imam samo upisni pečat sa navedenim izbornima I, II i III ali nitko nije tražio specifikaciju. Budući da još nisam očistila treću nisam ni došla u situaciju da ih idem polagati pa ne znam što bi se tada dogodilo. Tko bi mi to ljubazno pojasnio:)?
I da, što ne valja sa kriminalistikom, jerbo je to bilo i moj favorit?

Daklem, ima li koja dobra duša da me prosvijetli glede problematike...I koji savjet za izborne bi mi dobro došao, budući da su se okolnosti od mojeg posljednjeg odabira, kako vidim, poprilično promijenile...hvala:mhm:

kanarinac
19-10-2010, 10:13
prošle godine sam upisao 3 izborna pored ejp, pa me sad zanima kod koga mijenjam jedan od njih za ejp? jel istina da treba to pitati rodina?

bubašpara
19-10-2010, 12:56
ako dobro pamtim mi po starom programu smo morali svi upisati ejp i "odslušati ga".. u tom slučaju su se upisivala još 3 izborna koja će se polagati.. a bila je i opcija da ako ćeš polagati ejp da onda uz njega upisuješ još samo jedan izborni.. no dobro, ti si očito ovaj prvi slučaj.. što se tiče zamjene, koliko je meni poznato, to se uvijek radilo kod stane, bez ikakve suglasnosti profesora.. ja sam nekoliko puta mijenjala izborne.. svaki put na isti način.. tako da bi došla kod stane i ona bi mi prekrižila onaj prvotno upisani i stavila potpis kraj onog kojeg bi ja naknadno dopisala.. dal je ejp sad postao neka iznimka i u tom pogledu ne znam, al bilo bi ti nabolje jednostavno otić kod stane i nju pitati..

PS ajviem... moj savjet za izborne ti je: sudska psihologija, sudska medicina i uvod u političke znanosti!! (ako te zanimaju detalji slobodno me "davi" na pm-u.. da ne offtopičarim ovdje..)

fat drummer
19-10-2010, 14:00
shema je bila takva da si upisao ejp ali si umjesto njega mogao ići na neki drugi izborni, ne moraš rodina ništa pitati...

kanarinac
21-10-2010, 20:09
shema je bila takva da si upisao ejp ali si umjesto njega mogao ići na neki drugi izborni, ne moraš rodina ništa pitati...
meni nije jasno kako nešto ne možeš polagati, a imaš dokaz da si to odslušao??? tog ima samo na ovom našem jadu od faksa

Noola
21-10-2010, 22:18
meni nije jasno kako nešto ne možeš polagati, a imaš dokaz da si to odslušao??? tog ima samo na ovom našem jadu od faksa

Ne vidim cemu cudjenje, ti to nisi odslusao...svi ga imaju upisanog, samo sto oni koji su stvarno odlsusali i htjeli polagat ejp su se za njega bas morali i opredjelit prilikom upisa, sto 99%ljudi nije jer su predavanja bila obavezna :D. Mene npr. u cijeloj situaciji zivcira sto katedra nemre nama izaci u susret i nekako organizirati ejp u zimskom semestru jer nas ima podosta koji su se sad prebacili i kojima ovaj predmet stvara muke...a brijem da Rodin uziva...napokon neko muku muci s njegovim predmetom....eto mene to zivcira...

kanarinac
21-10-2010, 22:43
Ne vidim cemu cudjenje, ti to nisi odslusao...svi ga imaju upisanog, samo sto oni koji su stvarno odlsusali i htjeli polagat ejp su se za njega bas morali i opredjelit prilikom upisa, sto 99%ljudi nije jer su predavanja bila obavezna :D. Mene npr. u cijeloj situaciji zivcira sto katedra nemre nama izaci u susret i nekako organizirati ejp u zimskom semestru jer nas ima podosta koji su se sad prebacili i kojima ovaj predmet stvara muke...a brijem da Rodin uziva...napokon neko muku muci s njegovim predmetom....eto mene to zivcira...
ako imaš potpis, znači da si odslušao predavanja. ako si odslušao predavanja, moš polagati ispit. nije mi zato jasno zašto bi oni koji se prebace morali čekati 6mj za polagati ejp. ovaj glupi faks mi sve višeide na neku stvar. a još sam flegma žešća.

Noola
21-10-2010, 22:55
Nije mi to sve najjasnije, znam da za ejp pise da ga svi moraju upisati, ali oni koji ce ga polagati moraju se bas opredjeliti...ma gle mozemo mi analizirati do sutra, cinjenica je da smo sjebani sto se tog predmeta tice, preostaje nam samo da cekamo 6.mj...ili se nekako organizirati kod upisa u ljetni semestar sa molbama pa da se proba nekako izaci u susret bar da ga u 4.mj mozemo polagati ili tako nesto...

bubašpara
24-10-2010, 18:09
važnog li predmeta pa ga treba slušati!! može on komplicirati koliko hoće s tim, ali će njegov predmet i dalje ostati jednako beznačajan ko što je i dosad bio!! ovo što nam radi sad s tim je čista pakost!! i na ovaj nas način sigurno neće nimalo zainteresirati ni privući.. vidim da se svima već unaprijed gadi taj predmet!! a da je ovo normalan fax pritisnuli bi ga sa svih strana i objasnili mu da jednostavno to što radi nije fer!! al je i njima očito u interesu da se što duže povlačimo po faxu.. tako da čisto sumnjam da će nam se izić u susret!!

Runing away
27-10-2010, 15:00
Ma nebitan vam je EJP dok dođemo do njega i očistitmo treću godinu, mislim da nam neće biti na pameti kao nešto teško. Više me zanimaju njihovi planovi za iduću jesen. Pa ako mi damo 3. i dio 4. ne vjerujem da će bacati na bolonju, previše komplikacija.

fat drummer
27-10-2010, 17:33
Ma nebitan vam je EJP dok dođemo do njega i očistitmo treću godinu, mislim da nam neće biti na pameti kao nešto teško. Više me zanimaju njihovi planovi za iduću jesen. Pa ako mi damo 3. i dio 4. ne vjerujem da će bacati na bolonju, previše komplikacija.
već sam u nekoliko navrata čuo ovu tvrdnju - bit će im prekomplicirano... jel mi možeš objasniti u kojem segementu misliš da bi im to bilo prekomplikovano?

jay low
27-10-2010, 20:20
u segmentu da ak to naprave razbicemo im dekanat.i eto ti komplikacije XD

Runing away
28-10-2010, 10:00
već sam u nekoliko navrata čuo ovu tvrdnju - bit će im prekomplicirano... jel mi možeš objasniti u kojem segementu misliš da bi im to bilo prekomplikovano?

Prvo iz razloga što će biti tisuću i jedna različita situacija, recimo bit će i ljudi koji će još imati nešto s treće, pa oni koji će imati još par ispita s četvrte itd. Ok priznajem da nema prepreke da nas prebacuju na bolonju ali u biti mi smo do tada sve odslušali, možemo samo polagati ispite, jer nema šanse da bi netko tko je recimo upisivao parcijalu 4, pa 4. pa apsolventsku sad išao na bolonju i opet sve ispočetka... To mi jednostavno nema smisla.

Drugo to što je kolegica napisala, nakon toliko godina studiranja zar im se stvarno da navlačiti sa starim studentima i prosvjedima? Ionako nas na faxu gledaju kao zaostatak neke stare vrste pa zašto da im produžavamo agoniju ;)

Možda ja griješim u svojim prognozama ali fax je i do sada imao politiku plašenja. Vodstvo se izmijenilo nedavno i sve je dosta friško ali bit će teško što god odluče iduće godine. Sve ovisi kakva je situacija pojedinca. Ja recimo imam još gp. Tako da ne znam.

Noola
28-10-2010, 10:31
Ja nisam tako sigurna...ja bas mislim da ce biti frke u 11.mj jer ce fakat prebacivat ljude na bolonju...eventualno ako je nekome ostao ispit dva i diplomski tu mozda putem molbi...nije da plasim, ja sam se iz tog razloga prebacila jer ne zelim opet i opet stres u 9.mj....kad sam ja u par navrata pricala s Danijelom, reko je da je za sada taj datum konacan jer oni neki rez moraju napravit...inace ce i za 5 godina biti jos nekoga na starom programu...pa ja gledam po sebi, skoro sam u istoji situaciji sto se ispita tice kao i prosle godine...mi na starom to sve laganini...ok nije mi se dalo, radim, bla bla sto je razloga...
I kakve veze ima sto si odslusala, eto i ja sam odslusala ispite s 3. i sad to polazem noramlno...sto si odslusao to ti se prizna po bolonji, kad rijesim ejp mogu normalno na gpp, tako vrijedi i za kolege koji su 4.odslusali...nas malo koci ejp...al sve u svemu, ono sto si na starom odslusao mozes polagati (ok ejp je poseban slucaj ali o tome smo raspravljali).

I ne, ne mislim da je prekomplicirano, moja situacija je rijesena za manje od tjedan dana...dakle...ponavljam, mislim da ce slijedece godine biti balgonakloni samo prema onima kojima je ostao samo ispit-dva i diplomski....

fat drummer
28-10-2010, 10:52
ma njima uopće nije problem sve pobacati na bolonju, imaju scenarij za svaku od 1000 kombinacija koje si navela... uostalom, sa svime su se već susreli, osim sa idejom da nekoga tko ima recim0 3 ispita prebace na bolonju.
bilo bi jako nepošteno ako mene pitate iduće godine ljude koji imaju recimo dva ispita ostaviti po starom, a one koji imaju tri prebaciti na bolonju. bilo bi okej kada bi vas ostavili po starom programu do kad treba, ali ne znam kolike su šanse za to

Runing away
28-10-2010, 10:55
istina ne bi bilo ok. i znam da nas ne mogu ostaviti po starom vječno, nije da mi se sviđa ta ideja ali razumijem njihove stavove. vidjet ćemo kako će biti, sad ići razmišljati o idućoj godini nema smisla. sve će se to izmijeniti milijun i jedan put do tada.

bubašpara
01-11-2010, 18:27
s obzirom na njihovo dosadašnje ponašanje nekako sumnjam da će pustiti sve koji su po starom da ostanu tako da kraja.. očito će prebacivati.. a sad dal će se smilovati ljudima kojima ostane ispit, dva i diplomski...?? bilo bi ljudski da ih puste.. mada,kad se sjetim kako su predprošle, pa i prošle godine (one neinformirane) na prijevaru bacali na bolonju tvrdeći im da moraju i da nemaju drugog izbora, a nisu morali!! za njihovu ljudskost baš i ne bi stavila ruku u vatru.. a to što kaže fat da ne bi bilo fer da puste ljude s 2 ispita, a prebace one s 3 ispita.. istina.. ali nažalost negdi se mora povući crta.. jer kad bi pustili one s 3 ispita ne bi bilo fer prema onima kojima su ostala 4... itd...

Victoria
02-11-2010, 12:43
za njihovu ljudskost baš i ne bi stavila ruku u vatru.. a to što kaže fat da ne bi bilo fer da puste ljude s 2 ispita, a prebace one s 3 ispita.. istina.. ali nažalost negdi se mora povući crta.. jer kad bi pustili one s 3 ispita ne bi bilo fer prema onima kojima su ostala 4... itd...

Ovo je istina da ne bi bilo fer prema nekome kako god okreneš jer gdje god da povučeš crtu netko će biti "prvi ispod crte", ali opet mislim da bi vrhunac groteske i ne-fer ponašanja bio reći nekome kome je ostao 1 ispit ili diplomski- da ne može po starom diplomirati zato što to nije fer prema onome tko ima još samo 4 ispita.

Iako opet ne vidim problem u tome da one koji su sve odslušali puste da polažu te ispite ako treba još 5 godina uz naravno plaćanje svakog ispita kao što se to uvijek i moglo. To ionako više nisu studenti koji ih išta posebno koštaju, više plaćaju fakultetu i samo dolaze na ispit. Redovan student ionako ne možeš biti unedogled.

I kako će se riješiti stvar s diplomskim radovima i obranama kojih bi slijedeće godine moglo biti jako puno? Što ako sve položimo, a ostane obrana diplomskog za koju se termin recimo dobije tek iza 30.09.2011. Po slovu zakona bi i takve trebalo na bolonju, ili?! Mislim da bi bilo fer reći što prije gdje će se povući crta, a gdje će biti prostora za molbe i fleksibilnost jer ovo sadašnje stanje nije fer prema nikome. A ne čekati kaos rujna 2011., početak nove akademske godine, gužve na ispitnim rokovima, možebitni dekanski itd. da se onda donose takve odluke.

jay low
04-11-2010, 11:29

u vezi ejp... sinulo mi...zasto je to vama sad problem polagat kad ga svi vec imate upisanog i fol odslusanog kad ste upisali 4.god?mislim, ja sam upis 4.god prosle god po starom i iam upisan ejp al ga nemoram polozit ak dam 3 izborna...i zake svi vi koji ste se prebac na bolonju morate onda cekat 6.mj?il sam ja nes krivo tu svatila? il vi nemate upisanu 4.god ?

bubašpara
04-11-2010, 12:49
budući da je ejp po bolonji na 2. god, a pravilo je da se ne mogu imati istodobno upisani predmeti sa 3 različite godine, zbog tog glupog ejp-a (kojeg btw imamo upisanog u index otprijei i kao odslušanog) mi koji smo se prebacivali na bolonju nismo mogli upisati ništa s 4. god!! a 6mj moramo čekati jer je taj debilni predmet u ljetnom semestru!! :(

@Victoria.. ne znam kako će oni to izvesti iduće god u 9 mj, samo se nadam da će imati barem minimum razumijevanja prema studentima..

jay low
04-11-2010, 17:18
o đizs.zlo. :-O

Noola
04-11-2010, 18:48
budući da je ejp po bolonji na 2. god, a pravilo je da se ne mogu imati istodobno upisani predmeti sa 3 različite godine, zbog tog glupog ejp-a (kojeg btw imamo upisanog u index otprijei i kao odslušanog) mi koji smo se prebacivali na bolonju nismo mogli upisati ništa s 4. god!! a 6mj moramo čekati jer je taj debilni predmet u ljetnom semestru!! :(

@Victoria.. ne znam kako će oni to izvesti iduće god u 9 mj, samo se nadam da će imati barem minimum razumijevanja prema studentima..

Ja se samo nadam da cemo se nekako skupit pa otici do dekanata u 2.mj da vidimo jel nam mogu iako izaci u susret...jer smo trenutno generalno sjebani..ok ja imam za polagat, al sta ako netko ima samo gp...pa nemre nis s 4.odslusat to su debilane...da nema ejpa svi bi mogli nes s 4.upisat, ne bi htjela da to samo prodje mimo nas, trebali bi se bar za nesto izboriti jer ovako nije fer....opet ponavljam, ja imam sta za polagat, al u istoj su situaciji ko i ja ljudi koji samo jedan ispit imaju....

jay low
04-11-2010, 22:19
a zamisi one koji su dali gp al nisu gpp i sad su osli na bolonj.znam i takve.i kaj sad?cjelu god ce davat sam ejp? gospodeee

Noola
05-11-2010, 17:10
a zamisi one koji su dali gp al nisu gpp i sad su osli na bolonj.znam i takve.i kaj sad?cjelu god ce davat sam ejp? gospodeee
Pa da...ima takvih dosta...meni je to suludo...ja ne znam jel ovaj Rodina ne kuzi ili sta, da se nisu nekak mogli dogovorit....jebote HOCEMO polagat ispit sto prijer jer se jebeno zelimo rijesit ispita da mozemo polagati napoko te ispite s 4.----ma uzas

Runing away
05-12-2010, 17:29
Ovo je istina da ne bi bilo fer prema nekome kako god okreneš jer gdje god da povučeš crtu netko će biti "prvi ispod crte", ali opet mislim da bi vrhunac groteske i ne-fer ponašanja bio reći nekome kome je ostao 1 ispit ili diplomski- da ne može po starom diplomirati zato što to nije fer prema onome tko ima još samo 4 ispita.

Iako opet ne vidim problem u tome da one koji su sve odslušali puste da polažu te ispite ako treba još 5 godina uz naravno plaćanje svakog ispita kao što se to uvijek i moglo. To ionako više nisu studenti koji ih išta posebno koštaju, više plaćaju fakultetu i samo dolaze na ispit. Redovan student ionako ne možeš biti unedogled.

I kako će se riješiti stvar s diplomskim radovima i obranama kojih bi slijedeće godine moglo biti jako puno? Što ako sve položimo, a ostane obrana diplomskog za koju se termin recimo dobije tek iza 30.09.2011. Po slovu zakona bi i takve trebalo na bolonju, ili?! Mislim da bi bilo fer reći što prije gdje će se povući crta, a gdje će biti prostora za molbe i fleksibilnost jer ovo sadašnje stanje nije fer prema nikome. A ne čekati kaos rujna 2011., početak nove akademske godine, gužve na ispitnim rokovima, možebitni dekanski itd. da se onda donose takve odluke.

Tek sam sada vidjela ovaj tvoj post. Postavila si dobro pitanje. Jer ako smo mi po starom sve odslušali i nemaš više što upisati poslije 4. nego apsolventsku, zar nas ima smisla opet bacati na bolonju da bi po ne znam koji put slušali isto. A već smo obavili i vježbe i seminare. Većini će iduće godine u jesen ostati par ispita i diplomski, ali bi se već oko travnja trebalo vidjeti što i kako a ne u rujnu u vrijeme rokova. Bilo bi super da samo daju da se to ispolaže a oni koji eventualno sad upisuju 4. (ako takvih ima), njima je malo teže.

Engelsblume
15-04-2011, 14:16
Na prometnom faksu odobreno je za stare studente završetak studija do 30.09.2013.

No ipak, to je promet. Sumnjam da će naši išta mijenjati, ali nikad se ne zna.

http://www.fpz.hr/Datoteke/DodiplomskiStudij/Odluka_o_roku_zavrsetka_dodiplomskog_studija.pdf

jay low
25-04-2011, 14:51
ja sam cula da nam je produzeno jos god dana .. tak vele neki asistanti a i relkovic je reko kad ga je neko to pito ''a pisat cete molbe''.. :D tak da brijem iamo jos fore jeeee :)

Engelsblume
04-05-2011, 09:59
Nakon prometnog faksa, sad je i ekonomski produzio rok do 30.09.2012. Samo nasi naravno sute. :(