View Full Version : dr.sc. Tomislav Karlović (prosjek 3,87)
Pravokutnići
11-12-2006, 13:16
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :thumbup:
Hm....znam da ga jako puno ljudi ne voli,ali po meni za to nema razloga. jako je dobar predavac,puno toga zna,spreman je pomoci... od mene je dobio peticu i pohvalu!!!
Don_Juan_DeMarco
18-12-2006, 23:20
Uzas...umisljenost na kvadrat...
Pametan je, ima uvid u jako puno informacija kojima glatko upravlja ali nikako nije èudo od osobe kakvim se èini po prièama,a ako vam se ne sviða to znaèi da vam fali ili smisla za humor ili cohones,jer Ĺveliki kuracefko vas testira na milion naèina..
Ante Gotovina
01-01-2007, 15:44
Ko u srednjoj - pola razreda negativno, ocjenjivanje se ponavlja. :-D
Znalac-intelektualac
03-01-2007, 15:14
Nekada kada je bio demos od MarÅ¡avelski mi je u Kavkazu pokazivao na Å¡to trebam obraćat pažnju na ispitu. Danas se ne udostoji niti pozdraviti. Jadan on,nije ni njemu lako u toj njegovoj umiÅ¡ljenoj glavi :evil:
annie sk
08-02-2007, 21:18
jao... jao jao jao...
jako antipatican i nesusretljiv studentu! ocjenjivanje ispita i njegove kriterije ocjenjivanja zelim sto brze zaboraviti! kao i njegovu umisljenost, samo ne znam na cemu mu se ona temelji!
*SUPERMAN*
09-02-2007, 01:10
Meni stvarno nije jasno otkuda ovako negativni komentari... Moj dojam asistenta je i vise nego pozitivan...
konzerva
09-02-2007, 03:20
kad bi on drŞao seminar, ili barem dio, shvatili bi 5 puta viťe nego kad bi profesorica se trsila utuvit neťta mi u glavu.ali, otuda mislim i veÌina negativnih komentara, zna biti jako strog na ispitu i to nebi bilo loťe samo po sebi da èesto ne granièi s zlonamjernim pristupom
annie sk
09-02-2007, 16:26
kad bi on drŞao seminar, ili barem dio, shvatili bi 5 puta viťe nego kad bi profesorica se trsila utuvit neťta mi u glavu.ali, otuda mislim i veÌina negativnih komentara, zna biti jako strog na ispitu i to nebi bilo loťe samo po sebi da èesto ne granièi s zlonamjernim pristupom
to je istina da se predavanje puno lakse shvati kad on predaje nego Marsavelski, ali... jedno je kad je strogost na ispitu temeljena na objektivnim razlozima - npr. lose napisan ispit, a drugo je kad on tu ''strogost'' koristi da bi ispao bolji nego sto zbilja je! ulizuje se profesorici do bola, a nas studente rusi bez razloga na pismenom, a to je napravio ne jednom, i meni i jos par ljudi koje znam osobno.
toliko o njegovoj ''strogosti''...
konzerva
10-02-2007, 10:53
kao ĹĄto rekoh
nebi bilo loťe samo po sebi da èesto ne granièi s zlonamjernim pristupom
ja ne znam sta je vama ljudi ? meni je karlovic super..na ispitu je bio stvarno korektan, pomagao je ako netko nije znao sta napisat na pitanje...slusala sam kako ispituje i usmeni i stvarno ne rusi zbog gluposti nego daje prilike...
karlovicu stvarno sve pohvale i veelika petica !!!
Antipatican i hladan kao osoba. Nesusretljiv i zatvoren prema studentima. Nema razumjevanja i tretira studente kao da nisu osobe, vec strojevi.
Southern comfort
27-03-2007, 19:12
danas je na seminaru mijenjao petraka i bio mi je stvarno losh. onog drugog asistenta je prekidao u pola rijeci. khm, khm, BONTON???
bestijica
31-03-2007, 17:16
Vrlo pametan i drag èovjek...imala sam prilike viťe od sat vremena provesti u razgovoru sa njim.
Ăovjek koji je sve postigao svojim radom i koji je sigurno jedan od najuspjeĹĄnijih studenata u povjesti PF. Mislim da kolege ipak moraju znati da u odnosu Apostolova-MarĹĄavelski vs.T.KarloviĂŚ da ĂŚe netko drugi trenirati strogoĂŚu i postavljati teĹĄka pitanja ,a da ĂŚe suprotna strana biti draga i dobronamjerna.
Osobno mi je puno pomogao na samom usmenom jer prof. Marťavelska jako brzo i nerazumljivo prièa i ponekad koristi pravne konstrukcije koje mladi mozak ne moŞe razumjeti i tu nastupa on sa prevoðenjem i asistencijom.
KarloviÌu odlièan od mene i sva sreÌa u napredovanju
MinesweePer
02-04-2007, 03:34
T.K. aka Kaky
prije 2-3 godine je bio on, ne pamtim ga po loťem nièem
Thomas Jefferson
04-04-2007, 00:46
upoznao sam ga u nekoliko navrata, od prijamnog, pa seminar, pa predavanja.... po meni je najbolji na katedri.... a to ĹĄto je malo, kako vi kaĹžete, umiĹĄljen, ima i pravo na to jer je svojim radom posigao veliki uspjeh. jako je pametan, ali i susretljiv. od mene petica
MinesweePer
05-04-2007, 06:11
upoznao sam ga u nekoliko navrata, od prijamnog, pa seminar, pa predavanja.... po meni je najbolji na katedri.... a to ĹĄto je malo, kako vi kaĹžete, umiĹĄljen, ima i pravo na to jer je svojim radom posigao veliki uspjeh. jako je pametan, ali i susretljiv. od mene petica
kakav uspjeh? pa lik je cijeli Ĺživot na faxu.....ili se varam? al ja ne studiram ovaj fax da bi ostao na njemu radit, to nikako.
mislim, jel ima on kakvog prektiènog pravnog iskustva????
Ante Gotovina
05-04-2007, 10:49
Samim time ťto netko predaje na uglednoj visokoťkolskoj instituciji kao ťto je Pravni fakultet nedvojbeno je uspjeh za pojedinca. I da si sukaldno tome svatko uzima pravo biti umiťljen i egocentrièan, ne znam dokle bi doťao ovaj fax. On je tek asistent i preostaje mu joť puno Şganaca da bi stekao uglednu poziciju na fakultetu - magisterij, za kojeg brijem da joť nema, i doktorat.
Uostalom, usporedi malo s ostalim èlanovima katedre pa vidi da li si ne uzima malo previťe lufta za spominjanu umiťljenost...
danas je na seminaru mijenjao petraka i bio mi je stvarno losh. onog drugog asistenta je prekidao u pola rijeci. khm, khm, BONTON???
woofwoof
10-04-2007, 21:52
za one koji tvrde da nema pojma asist. Karlovic nema pojma, evo vam link,
pa pogledajte njegov prosjek ocjena.
http://www.zakladazlatkocrnic.hr/hrv/index.asp?main=stipendisti&id=akg01-2
*SUPERMAN*
11-04-2007, 20:02
Evo i asistenta milotica,isto je prvi u svojoj godini...
http://www.zakladazlatkocrnic.hr/hrv/in ... id=akg04-5 (http://www.zakladazlatkocrnic.hr/hrv/index.asp?main=stipendisti&id=akg04-5)
MinesweePer
12-04-2007, 02:03
pardon na offtopiku, ali je li ovaj koji je drugi na listi, A.MarĹĄavelski mozda sin od profe?
Concordia
12-04-2007, 11:26
Mislim da je sin od profe, tak sam bar èula.
Da se vratimo na asistenta KarloviĂŚa... ne znam u èemu je problem. Ăovjek se jako dobro razumije u gradivo koje predaje, trudi se, ima svoje metode rada koje su ispitivanje, preciznost na svaku rijeè, strogo drĹžanje ĹĄto se tièe gradiva, ipak na predavanjima svaĹĄta radi s power pointom ne bi li zapamtili pravo na posjed, vlasniĹĄtva itd. Na kraju krajeva to se od njega i oèekuje, pa ipak je asistent na katedri rimskog prava :D
A sad, to ťto upada svom kolegi u rijeè, ili ťto se pravi vaŞan(ili kako kaŞete umiťljen) to ga ne èini loťim ili pokvarenim, jednostavno je takav, a ja sam i dalje uvjerena da to radi u dobroj namjeri. Kad malo bolje pogledamo ima se i s èim "pravit vaŞan"- kad se pogleda link i vidi prosjek.
Dajte mu ĹĄansu, u svakome ima neĹĄto dobro 8) :) ;)
MinesweePer
12-04-2007, 11:33
ma zna on znanje, to ntko ne porièe, i trudi se, al je dupelizac :-D
malimrav85
12-04-2007, 11:42
ha ha, pa ako i je bahat, ja ne znam, samo mi se ne sviða ťto prièa 15 minuta kad poène pismeni ali da sam ja na njegovom mjestu to kaj ne bi bio bahat
ja sam bahat kad dobijem 2 na ispitu
:lol:
bestijica
18-04-2007, 20:04
ha ha, pa ako i je bahat, ja ne znam, samo mi se ne sviða ťto prièa 15 minuta kad poène pismeni ali da sam ja na njegovom mjestu to kaj ne bi bio bahat
ja sam bahat kad dobijem 2 na ispitu
:lol:
svi prièaju kad poène ispit,postalo je to normalno...
Ovi Zlatko CrniĂŚ linkovi su baĹĄ cool za otkrivanje prosjeka danas aktivnih asistenata :-D
KarloviÌu svaka èast na onih 5,0 (btw, jel zna netko da li mu je to poťlo za rukom samo jedne akademske godine ili viťe puta?), ali kako netko veÌ reèe, po toj logici bi praktièki cijelo nastavno osoblje fakulteta moglo divljati na nekim egotripovima. Sumnjam da je netko od njih imao prosjek 2,5 i studirao 10 godina :-D
KarloviÌ se treba ugledati na Petraka - mirno, staloŞeno, bez izvoðenja kerefeka.
KarloviĂŚ je u akad. godini 2001./02. upisao 4. godinu jer je faks upisao '98 pa ako je do tada sve dobio 5 pretpostavljam da je tako nastavio do kraja.
cijela katedra je manje viĹĄe ok, al asistenti su najbolji.
danas je bilo kod as. KarloviÌa zanimljivo i korisno predavanje, a odnos prema studentima je totalno ok, ne èini mi se da se pravi neťt posebno.
normalan tip, a uz to fakat zna
KarloviÌu svaka èast na onih 5,0 (btw, jel zna netko da li mu je to poťlo za rukom samo jedne akademske godine ili viťe puta?)
On je zavrsio faks sa prosjekom 5,0.
Browneyes
20-04-2007, 11:59
KarloviÌ je sasvim ok, sam kaj ga je na predavanju malo teŞe pratit. Al drŞi se knjige i trudi se da shvatimo o èemu se radi dajuÌi primjere.
đavolji odvjetnik
22-04-2007, 11:30
studenti ga ne voli zato kaj na usmenom postavlja nuŞna podpitanja. marťavelski ne moŞe uvijek svojim ispitivanjem utvrditi koliko student zna, pa onda karloviÌ uleti i "sjebe ekipu". kao predavaè je puno zanimljiviji i korisniji od marťavelski, a kao ispitivaè kudikamo objektivniji. a i èini mi se da je on zadnja osoba na ovom faksu za koju se moŞe reÌi da je umiťljena.....
elizabeta
24-04-2007, 23:23
ma meni je postao super otkad malo cesce drzi predavanja, fakat super sve objasni, nadobudan je (na kraju je najbolje njegovim seminaristima..), zeza se kad treba, ozbiljan je kad treba...
i fakat koji arsenal informacija....covjece.... =D>
Malo èitam ove postove..nisam to oèekivao..
Meni KarloviĂŚ djeluje kao jako pametna osoba&jako dobar asistent..
Imam osjeĂŚaj da je njemu ipak stalo da mi na predavanju neĹĄtoi shvatimo, a ne da samo odrecitira svoje..
Zato smatram da bi bio dobar primjer drugima
Concordia
15-05-2007, 20:22
Svjetla toèka na katedri rimskog prava! Jedini koji kuŞi i u stanju je prenijeti znanje. Altruistièki pristup svima i na tome svaka èast.
HoĂŚemo Tomicu na predavanjima 8) =D> :D
èini mi se da je on zadnja osoba na ovom faksu za koju se moŞe reÌi da je umiťljena.....
totalno! sviða mi se njegov pristup! moŞe ga se sve pitat i sigurno neÌe napravit gadljivu facu ili neťto slièno. :)
eleanor rigby
04-06-2007, 14:13
Naaaaajboooolji asistent na svijetu!!!! :D
Browneyes
04-06-2007, 16:47
Naaaaajboooolji asistent na svijetu!!!! :D
To ga hvali jer joj je dao 5 iz seminara... :-D
Ma super je on. 8)
ne znam uopĂŚe zaĹĄto neko ima toliko protiv njega...
meni je simpatièan i pristupaèan i sasvim ok!
legionar
09-06-2007, 19:32
ja isto èuh svaťta o njemu. lik fenomenalno predaje. na njegovim predavanjim se brzo uèi. a i ovak je pristupaèan. totalne neistine se prièaju...
Southern comfort
11-06-2007, 21:21
evo, ja moram priznat da sam promijenila misljenje o njemu. prvi mi dojam, cini se, nije bio tocan. bila sam vise puta na njegovom predavanju i svega se sjecam. stvarno dobro predaje. i pristupacan je. mozes ga pitat sto god zelis bez da te bude strah hoces li se obrukat ili takvo nesto.
sad mi je stvarno simpatican. vidi se da se trudi. i da uziva u onome sto radi.
that's my opinion :oops:
Scarlet Legata
14-06-2007, 12:28
simpatièan je i pristupaèan, mislim da je to dovoljno za bit ugodan nastavnik. trudi se.
O-Ren Ishii
19-06-2007, 23:03
Kod njega sam bila samo jednom na predavanju i uz moje vrlo povrťno sluťanje postigao je to da je posjed definitivno dio knjige koji najbolje znam! =D> Super je Karlek, uvijek pun informacija, obavijesti, glasnik èitave katedre!
Lulu Piperita
21-06-2007, 02:52
obozavam ga. :smt051 :smt045
super mi je sto se brine za studente, sto ce te pozdraviti prvi na ulici, sto ce unesti kreativnost u predmet koji predaje, sto je uvijek vedar, sto mu nije tesko objasniti (ili nacrtati :!: ) ti istu stvar 3 puta, sto je prizemljen, a s druge strane iznimno pametan i sposoban.
super mi je sto nas smatra sebi jednakima, sto voli svoj posao, sto voli pravo, sto se ne pravi da je faca, sto voli svjetlo plavu i krem, sto se sece dok predaje, sto ima smisla za humor, sto crta po ploci i radi powerpointove, sto slusa studente, sto nas zeli educirati, sto zna prenjeti znanje, super mi je sto ga neizmjerno postujem... najvise mi se svida sto moze biti kao svi ostali, a nije. on je osoba koju bih ja zeljela za najboljeg prijatelja.
na njegovim predavanjima sam doista zeljela imati pitanja samo da mogu s njim pricati. svaki put mi uljepsa dan :smt055
djevojcica sa sibicama
22-06-2007, 23:00
KarloviÌu petica. super mi je ťto je efikasan-ima relativno duge pauze (don't mind that :-D ), al u ono vrijeme u koje predaje, maximalno ga iskoristi. odlièno objaťnjava, susretljiv i pristupaèan.
odgovara na mejlove :-D
pohvala od mene :D
crazyralf
25-06-2007, 18:14
po meni je karloviÌ super predavaè, vrlo dobro objasni, neťto i po pet puta ponovi tako da jednostavno bolje shvatiť i lakťe zapamtiť, a ťto se tièe kakav je na ispit, to ne znam jer kad sam ja bio odgovarao on je bio na putu tak da o toj njegovoj strani na ispitu ne mogu govoriti, ali na seminaru mi je bio super!!! :-D :-D :-D
poskočica
29-06-2007, 20:50
e on je cudo od covjeka!!!! svaka mu cast!!! 5+ za njega. frajer je odlican predavac, odlican ispitivac i na seminarima je bio full simpatican i pristupacan i zna objasnit za razliku od nekih profesora... e da je vise takvih na ovom faxu... ;)
zubni konac
30-06-2007, 14:49
Antipatican i hladan kao osoba. Nesusretljiv i zatvoren prema studentima. Nema razumjevanja i tretira studente kao da nisu osobe, vec strojevi.
KarloviĂŚ je fenomenalan, a ova izjava je potpuna laĹž.
Ostali bi se mogli ugledati na ovako odliènog profesora!
konzerva
01-07-2007, 13:49
Ostali bi se mogli ugledati na ovako odliènog profesora!
ajde ajde nije baĹĄ profesor
sve najbolje
susretljiv, korektan, pomaĹže, voli svoje seminariste...
ma legenda...
Liverpoolka
26-09-2007, 13:59
Ne dirajte KarloviĂŚa...moĹžda i je dupelizac, ali je izvanredan predavaè i osoba s kojom se moĹže lijepo nasmijati jer lik ima dobar smisao za humor!Uvijek je spreman sve objasniti i totalno se uĹživi u to ĹĄto prièa,a za sve mu moĹžeĹĄ poslat mail na koji odmah odgovara!Ĺveliki kuracto se tièe toga da neĂŚe pozdravit-ne bih rekla!Mene pozdravlja, a nisam bila ni u njegovoj seminarskoj grupi veĂŚ na konzultacijama par puta...Lik je odlièan i stvarno zna rimsko! I btw.onaj koji je tipa izbacio iz dvorane zato jer je rekao ''A tko je ovaj?'' je asistent MilotiĂŚ koji je pravi gad s ogromnim znanjem, a tom istjeranom deèku je KarloviĂŚ dao da piĹĄe taj kolokvij na seminaru...
Bio mi je super na ispitu.Kolegici koja je odgovarala sa mnom baš i nije nešto znala pa je čak malo pomogao i na kraju joj dao drugo pitanja tak da stvarno da šansu. Uglavnom čini mi se dobar, i onak ljudski :) Ima peticu od mene.
Lawyah123
16-02-2008, 17:05
Nisam vidio kako čovjek predaje, ali što se tiče ispitivanja, on pita onak kak se pita. Neće rušit ako vidi da student vlada osnovnim stvarima, a sitnice sadržane u njegovim podpitanjima su namijenjene većoj ocjeni, a ne rušenju. ne razumijem ove komentare da je bahat i umišljen - valjda bi trebao skrivat da nešto zna? Između ostalog na ispitu je vrlo susretljiv i daje asocijacije. Naravno, onima koji ne znaju ni to nikako ne može pomoć pa je onda on taj koji je umišljen...
petica od mene... iznimno susretljiv, pametan, saljivdzija itd...
nobody0770
10-04-2008, 17:45
Ne znam kakav je na usmenom, al na pismenom mi je malo previše nabrijan...oduzima test ak pogledaš samo na satu..ne bi da se na Rimu i stigne i može nešto prepista..45 min-7 pitanja + pod svako 4 podpitanja..onak,plizzzz
teta marieta
21-04-2008, 22:45
baš je kul :D prije svega korektan! pita samo bitne stvari. jest da te izrešeta ko bedast, ali ako si učio, nema problema!
TIGER_89
10-06-2008, 19:38
Bio sam danas na ispitu kod asistenta Karlovića i samo mogu reći da je fenomenalan.... Istina je da na ispitu jakoooo puno traži (propita cijelu knjigu, dade da se i praktični zadatak riješi, pita svakoga cca 30min) i pita neke stvari koje nisu u knjizi (btw ne zamjera uopće ako ih neznaš al onak tek toliko) ali postupa ljudski sa studentima i maksimalno je korektan. A da ne govorim koliko znade i dobro objašnjava i koliko smo dobro sve s njime prošli i koliki trud ulaže. tako da su ocjene bile 4 i 5 jer su ljudi fakat i naučili kako spada i s razumijevanjem. Svaka mu čast bit će izvrstan profesor i znanstvenik.
I ja također moram napisati nešto o asistentu. Iako nažalost ne mogu ga pohvalitit što se tiče trajanja ispita jer je ispit za neke trajao forever, pohvaliti ću ga zato za dobro razumijevanje gradiva, olakšavanje drugima, to jest omogućivanje za prolaz. Ali ipak se i trebalo znati. Možda jedino što me malo zamsetal je bilo koliko to tisuća pitanja on postavlja, ali gotovo nikoga nije srušio, ponašao se ljudski i dostojanstveno i upravo onako kako bi se jedan asistent trebao ponašati. Nije zloćudan, pomoći će, na seminaru nam je oduvijek sve svodio na razinu gdje bi i debili mogli shvatiti i zato mu hvala.....
Bit će izvrstan i u daljnjoj budućnosti! :smt006
blondieee
11-06-2008, 02:39
evo da i ja nesto napisem o karlovicu.... :-D
da mogu dala bih mu 10... :smt007 stvarno je super, i kao osoba i kao asistent, vidi se da zna mnogo o rimskom pravu, i stvarno mi je drago sto sam kod njega bila na seminaru i svakome bih ga preporucila jer za razliku od nekih stvarno zna objasniti i ak treba ponovit ce 10 puta samo da bi shvatili, isto tako ukazuje na ono sto je vazno.... ovo mi je do sada bio najugodniji ispit, izuzev toga da sam cekala 7 sati :smt005 istina da puno pita i puno trazi, ali to su ipak samo osnove i ne uzme ti previse za zlo ak koju sitnicu neznas,dok za 5 trazi izreke al opet one najvaznije....
sve u svemu, covjek je zakon i bilo bi super kada bi se i ostali profesori ugledali na njega! :smt001
Kancelar
11-06-2008, 19:51
Tko kaže da je bezobrazan i arogantan, taj laže!
đavolji odvjetnik
12-06-2008, 01:15
najjače je kad ljudi vele: vidi se da zna puno o rimskom pravu :smt005 :smt005
blondieee
13-06-2008, 15:32
koji komentar :roll:
to se tak kaze :roll: vidi se da se kuzi u to jer on fakat najbolje objasnjava i vidi se da on to voli i da ga to zanima....
a ti odi svoju pamet prosipat negdje drugdje :smt006
to se tak kaze :roll: vidi se da se kuzi u to jer on fakat najbolje objasnjava i vidi se da on to voli i da ga to zanima....
a ti odi svoju pamet prosipat negdje drugdje :smt006
pa dobro blondie al smijesno zvuči tip je asistent na rimu pa jasno da i voli i kuži materiju rimskog prava :-D :-D
jer da ne kuzi ne bi bio tu di je :-D
inače karlito karlito simpatičan i onak nabrijan i sve pozitivno mislim o njemu...samo meni je previše hiperaktivan :lol:
no dobar je on!
angieunique
13-06-2008, 20:04
Tko kaže da je bezobrazan i arogantan, taj laže!
:-D :-D :-D istina :D :D :D
ja mu iz svega dajem 5, on je meni dao 4 :smt007
đavolji odvjetnik
13-06-2008, 21:38
ma ja mislim da ga uopće ne zanima :D
reci onda da najbolje objašnjava, što i je istina.... al si me bar nasmijala s "puno zna o rimskom pravu"... i kladim se da maršavelski zna puno više :smt002 :smt006
one_perfect_girl
22-06-2008, 18:20
ja u dajem jedinicu :smt011
iako su mi svi pričali kako je on bajan, divan i krasan, kad sam ja bila kod njega na usmenom nisam doživjela nijednu od tih njegovih ''kvaliteta''...ima onaj sindrom, kao i pola katrede s rimskog, da okreće očima kad nešto krivo prozboriš, a ironični i cinični komentari su bili na granici s dobrim ukusom :roll: ja stvarno ne znam dali sam mu naletila na neki krivi dan ili kaj ali to ispitivanje mi je bilo najmučnije ikaaaad...nakon višesatnog rešetanja po gradivu nakon kojeg je zaključio da ja uopće nemam pojma o rimskom ali će mi dati 2 pa neka profesorica odluči dali ja znam za prolaz, ja odem kod prof. Maršavelski i kod nje dobim 4!!!! :roll:
pa J**** te objektivnog! :evil:
vlatkich
25-06-2008, 14:54
zaista sve pohvale...da sad ne nabrajam sve epitete-on je jednostavno profesor (ajde,nije još al pro futuro...:)) kojeg bi svatko poželio imati...nisam ga još vidio ljutog, neraspoloženog, pa čak ni nakon 8 sati usmenih ispitivanja + ostalih administrativnih radnji koje asistenti moraju odrađivati...zaista svake pohvale... predmet rimsko privatno pravo učinio je užitkom i zadovoljstvom, ali bez gorko okusa na kraju, kao što se često zna desiti ne našem faksu....svake pohvale...
MightyPrincess
02-07-2008, 23:26
Za asistenta Karlovica imam same rijeci hvale. Bila sam njegova seminaristica, bio mi je i na prijemnoim, i covjek je toliko fenomenalan, pametan, pristupacan, srdacan, tako da postoji i veca ocjena, od mene bi je dobio. Ne samo da je odlican predavac, trudi se prenijeti nam znanje, uvijek je korektan i maksimalno nam izlazi u susret, nego je uz sve to i stvarno draga osoba s kojom je ugodno popricati i izvan teme njegovog predmeta. U svakom slucaju, zelim mu puno uspjeha u daljnjem radu, i nadam se samo da ce se ostatak uvazenih profesora na nasem faksu ugledat malo na njega.
Johnny be good
14-07-2008, 22:44
Covjek nezna koje je pitanje za dvojku a koje za peticu :shock: katastrofa....za dvojku trazi cjelu knjigu od a do ž...tolko od mene..uzas
TIGER_89
14-07-2008, 23:38
Daj ne kenjaj :evil: predmet je takav da ga i cijelog treba detaljno znati i nije jedan od onih profesora koji ti odmah zacrta ocjenu nego pokušava izvuć više od tebe... Ovdje jednu sitnicu preskočiš i sve ode u vjetar, ko između ostalog u građanskom... nemoš da znaš šta je prijeboj a ne znaš što je poručanstvo nema preskakanja...
Johnny be good
15-07-2008, 08:32
takav je jucer bio...ma neda mi se vise pricat o tom..libo me ...
TIGER_89
15-07-2008, 22:56
takav je jucer bio...ma neda mi se vise pricat o tom..libo me ...
Ah čuj... da može uvijek biti jedan od onih dana d njemu pa da je takav... a možd te uzo na pik...onak bez veze... ko će ga znat... ali u 90posto slučajeva on je stvarno sve naj..
русский_девочка
18-07-2008, 16:31
dobro, svaka cast na znanju, pa i pohvale na odnos prema studentima, ali da li se jedan asistent stvarno treba toliko nisko spustat i tako ocito ulizivat marsavelskici da bi kasnije postao profesor? on je skroz druga osoba kad je sam sa studentima(i onda je super) i kad u prostoriju ude marsavelski. trebalo bi mu reci da postoji nest sto se zove dostojanstvo. eto samo zbog toga dajem mu 3, inace sve ostalo bi bilo 5
Blaugrana
19-09-2008, 03:06
Svaka mu čast! :smt007 :smt007 :smt007
Ocjena: O D L I Č A N ( 5 )
P.S. Svima preporučujem ići kod njega jer odlično objašnjava zadatke!
sve radi za maršavelskicu, samo je pitanje dana kad ce ju počet i hranit
over
nemam pojma
06-02-2009, 16:27
sve radi za maršavelskicu, samo je pitanje dana kad ce ju počet i hranit
over
Hahahaha-a Milotić za Petraka :-D Ipak se mora znati ko je šef!!Šefe Ti si šef...Mislim da zaslužuje 5,ali još ću malo porazmislit.
matejica
17-02-2009, 00:25
ko njemu dao 3,50...on ne zna razliku između pravne i fizičke osobe...
meni je najbolji od svih profesora do sada.i na predavanjima,i na konzultacijama puno pomaže...i na ispitu mi je dao šansu za veću ocjenu.a i smisao za humor mu nije loš...P.S.netko je i na fejsu osnovao grupu za njega
dipl.iur.not
25-02-2009, 00:45
Karlović kralj. Ili kralj Tomislav :D Daje kekse na usmenom, baca fore (kolega nabrojite mi 10 životinja, ajkula, drakula itd.) :o Kao osoba čista petica, al pošto se ocjenjuje predavanje itd. četvorka mu je dosta.
Moram još jednom napomenuti koliko je asistent Karlović odličan i koliko pomaže , ulaže toliko vremena i truda kako bi olakšao studentima prolaženje kroz gradivo, spreman je sto puta objasniti , pokazati i doslovce nacrtati neke stvari kako bi se lakše razumjele.
Njegove konzultacije ne traju sat vremena, ne traju čak ni 3 sata , one traju ponekad i više od 5 sati tijekom kojih je u potpunosti posvećen studentu.
a još onaj njegov naglasak :oops: :-D .
korektan i spreman pomoći :smt006
dark&twisty
15-04-2009, 12:42
nisam ni jednom došla na usmeni, ali sad imam komisiju i išla sam kod Karlovića na ispitivanje, tako da mogu reć sve najbolje o njemu. svaka čast čovjeku koji ispituje po 6,7 sati dnevno, 3 puta u tjednu, crta odgovore na zadatke, ne dere se na tebe ako ne znaš, odgovora na sva glupa pitanja...
za razliku od Milotića, koji mi nije najdraži, Karlović je jedan od rijetkih koji na ovom faksu RADE sa studentima. makar i ne prošla sad, imam najbolje mišljenje o njemu!! :smt007
starislav
14-05-2009, 09:13
isto sto sam rekao i za Milotica
nije u redu da se dobivaju 2 boda za tocan cijeli odgovor
a 1 bod za 2/3 tocnog odgovora
nek se obojica ugledaju na nacionalnu gdje se na pismenom moze dobiti i 1/2 boda
pa ce vise ljudi proci pismeni
Slažem se da bi trebali davati i po pola boda, ali mislim da nije do njega...
Moja ocjena...petica :D S obzirom da neću biti na usmenom kod njega, mogu ocijeniti samo njegova predavanja i odnos prema studentima. Predavanja su mu super (što dokazuje moje nadobudno odlaženje na njegova predavanja :D), zanimljivo je, zaista se trudi i pomoću njegovih primjera sve se shvati, nabaci i koju dobru šalu :D Taj se čovjek stvarno trudi, i stvarno je uvijek tu za studente :) Meni osobno najsimpatičnija osoba na prvoj godini
štrumpheta
14-05-2009, 14:11
Da, možda nije do njega sa kriterijima bodovanja. Prošla sam ispit iz 5 izlaska, ali što se tiče ispravljanja nemam nikakvu primjedbu na njega. Kad sam padala 3 puta mi je ispravljao Milotić, a Karlović me rušio na pismenom za komisiju. Premda sam padala ocjenjivanje oba asistenta je bilo maksimalno pošteno. I Karlović i Milotić se stvarno trude ispitivati studente. Na konzultacijama i uvidima sve objašnjavaju. Kriterij je takav, ali ako naučiš prolaziš bez problema. Obojici im dajem odličan!
danas bio fantastičan!!!! mislio sam da je najopušteniji usmeni kod zrinke, al karlović sa svojim forama napravi atmosferu za napit se, a ne za usmeni :mrgreen: definitivno najbolji iz više razloga:
1.odličan predavač - predavanja i korisna i zanimljiva; puno se nauči na predavanju, a opet ne umireš tri sata
2.odličan motivator - težak predmet znatno olakša
3.odličan ispitivač - mnogo potpitanja, čak i slovkanja prvih slova, tolerira lapsuse i nervoze, smiruje, korektno pita i najbitnije-baca forice
ma sve 5!!!!!!!!!!!! :thumbup:
isssse koji je to car.
ovi komentari kao da je los, neobjektivan i sl., ma ljudi moji to je tezi BS. Ti ljudi koji ga ocjenjuju lose su oni koji su bili na ispitu s malo znanja. "Pitao me kriva pitanja", ili "rekao mi je da objasnim a kak cu ja to". E pa ljudovi, stanite malo. Rim treba naucit. Uostalom sve predmete treba naucit, al Rim treba NAUCIT... Gdje bi bila reputacija Prava da nema predmeta za koje treba ucit 2 i po mjeseca i krvavo se naradit za prolazak? Koliko znas, toliko dobijes, i tocka. Idioti koji govore "dobio sam kriva pitanja" su definitivno fulali faks...
Tomislav Karlovic je covjek koji tu reputaciju Pravnog fakulteta odrzava. Osim toga, maksimalno pristupacan, odlican smisao za humor, uvijek razvedri atmosferu... Sjajan profesor, najbolji kojeg sam dosad upoznao na Pravu.
Pretpostavljam da si karlovicev seminarist? Dopusti onda ljudima koji nisu bili seminaristi da kazu svoje misljenje koje je mozda drukcije od tvojeg.
A ovo mi je naj:
"Idioti koji govore "dobio sam kriva pitanja" su definitivno fulali faks..."
Nitko ne dobije kriva pitanja, al definitivno na rimu postoje lakse kartice i teze kartice, odnosno pitanja. To je tako, ima laksih dijelova gradiva, ima tezih. Samo je pitanje srece koje ces izvuc.
nemam pojma
14-07-2009, 22:57
Zahtjevan,ali pravedan!! sve pohvale 5
mali_vrag
18-08-2009, 16:44
od mene dobiva cistu peticu.bila sam njegov seminarist, namucila se posteno s rimom i na kraju dobila 5.naravno,zahvaljujucu njemu.:thumbup:
jedan manje
08-09-2009, 22:44
od mene dobiva cistu peticu.bila sam njegov seminarist, namucila se posteno s rimom i na kraju dobila 5.naravno,zahvaljujucu njemu.:thumbup:
Slazem se u potpunosti...Tomo je legendarna osoba i definitivno moj favorit I. godine...Lezeran na predavanjima i pristupacan studentu 24 sata dnevno, sto se vrlo cijeni..A sto se usmenog tice..svaka mu cast...Shvaca tremu, pa daje studentu 10 min vremena da se na ispitu pripremi nakon sto izvuce kartice...a onda pita pitanja s kartice te nastavi pitanjima iz glave...al ljudi moji pa to su neka najosnovnija pitanja, koja svatko mora znat...Iako je on meni dao 3 (objektivno, znao sam za 3), od mene on dobiva cistu 5.
Tomo je CAR!!!!!!!!!
Naslušala sam se groznih stvari o njemu, prepala sam se, na kraju se preugodno iznenadila njime. Trudi se, pokušava izvući maximum iz tebe, ne uzima toliko u obzir ako se i zbunis, glavno da se ispravis. Sve u svemu, ugodno iznenadenje. :thumbup:
Sve pohvale za predobar odnos sa studentima. Smiren, šaljivčina i uopće nije problem što ispit traje malo dulje! Preporuka za seminar i za ić kod njega na usmeni! Karlo rules!!!:kissbunny:
pero2009
04-10-2009, 23:35
ja nemam baš ugodna iskustva s njim..ima znanje čovjek,svaka čast,čini se pristojan,ugodan,pomoć će ti,plakat će s tobom ako padneš bla bla,a onda ti ga lijepo zabije u leđa...na problemski zadatak na pismenom trebalo je detaljno objasnit o kojem se poslu radi,tko koga čemu di šta,tko će na kraju pobijedit u sporu itd. i reć koja tužba je u pitanju..ja sam fulao tužbu al sam sve točno objasnio o čemu se radi i što će se dogodit..dao mi je nula bodova na tom pitanju,zbog toga sam imao 6 bodova,pad..znači,na tom pitanju se moglo dobit 2 boda ili ništa,ne vjerujem baš..sljedeći put sam položio.kao ispitivač traži jako puno,al tu mu ne zamjeram..ocijena od mene 3
ocjenjivanje je takvo uvijek na zadatku 2boda ili ništa...
pero2009
05-10-2009, 01:28
nije istina..pisao sam pismeni iz rima dosta puta i bio na uvidima pa znam...možda je sad tako,al davno kad sam ja bio,nije
ok, ok, sam velim :mrgreen::thumbup:
morticiva
05-10-2009, 10:11
Vrlo ugodan i korektan. Na svaki mail odgovara u "roku keks" :D
tri puta sam bila na usmenom kod njega tako da sam ga jako dobro upoznala.
mora se znati jako dobro, nekad ruši prije nego što počnete odgovarati na pitanja s kartica. voli postavljati dosta dodatnih pitanja. dosta dugo ispituje. ponekad i po sat vremena. no da dosta vremena za razmisliti ukoliko se zapne na nečemu.
sve u svemu strpljiv, pomaže, niti jedan put nije bio živčan...
negdje mi je između 3 i 4, ali dajem 4 jer je simpatičan i jer sam napokon prošla rim pa sam dobre volje. :wink:
shadowplay9
09-10-2009, 01:22
micica malena, pogotovo kad baca razlicite gegove vezane uz materiju
Izvanredan ispitivač i predavač! Ispitivao me jako dugo, više od 40 minuta. Objektivnost na nivou. Pomaže studentima da prođu. Naravno, neće vas pustiti ako nemate Rim u malom prstu, ali ako znate...nema straha...Petica od mene!
sta je svima vama da ga tako hvalite?niti jedinica!!!!:mad2:petraku i milotiću nije ni do koljena (ni kao covjek,ni po visini!)!
a i oni zubi...nije cudo da je samac u tridesetima!nazalost,uzas i razocaranje...ocekivah vise pomoci i ljudskosti od njega...dakle,VELIKA NULA!:(
divno, ocijenjivati profesora po fizičkom izgledu. hvalimo ga jer imamo razloga za to i taj smo razlog naveli. koji je tvoj razlog za jedinicu, pardon, nulu? jer ima ružne zube i nizak je?
Browneyes
13-12-2009, 12:00
Bila sam kod njega na predavanjima, seminaru, ispitu i onda vježbama. Ne mogu se ni najmanje požaliti na njegov odnos prema studentima, dapače, da se s njim dogovoriti. Ne vidim taj razlog zbog kojeg ga ljudi ne vole. Ružni zubi? A jebiga, možda sam izgubila osjetljivost na fizički dojam nakon 4 godine faksa.
ma dobar je karlović. uvijek dobre volje, korektan, malo teže pita nego petrak ali je po meni ugodniji ispitivač od petraka. samo, zar mora baš svaki put na pismenom reći : za one koji su tu prvi put , hihihi, vjerujem da su u manjini hihihi? prvi put je bilo smješno al četvrti bome nije!
shadowplay9
27-02-2010, 17:58
najjaci lik na faksu. <3
Dannycrane
07-03-2010, 23:51
sta je svima vama da ga tako hvalite?niti jedinica!!!!:mad2:petraku i milotiću nije ni do koljena (ni kao covjek,ni po visini!)!
a i oni zubi...nije cudo da je samac u tridesetima!nazalost,uzas i razocaranje...ocekivah vise pomoci i ljudskosti od njega...dakle,VELIKA NULA!:(
Ocito je da si ti neki iskompleksirani sroljić...da mi je znati kak ti izgledaš....
točno tako, da mi je vidjeti tebe kako izgledaš... a ja sam kod njega na seminaru i na predavanju i nisam dosada primjetila ništa takvo-dapače simpatičan, drag, s odličnim smislom za humor i po mom ukusu izgleda sasvim ok ( čak i više nego ok :rotfl: :rotfl: :rotfl:) a najvažnije da je odličan predavač i nitijedan profesor me nije dosada tako motivirao za neki predmet kao on, čak niti Savić koji mi je isto super ali ne toliko kao Karlović! Vidi se da uživa u tome što radi i da želi što bolje i što više svog znanja prenijeti nama. I ne razumijem kakva se umišljenost tu spominje-ne znam tko nam je dosada više prijateljski nastupio i nastojao pomoći nego on. Ne vidim ni malu dozu umišljenosti a mogao bi biti! Deset petica mu dajem :thumbup: :thumbup:
Karlović... Kralj, konzul, car.. Uspije izvući sve što znaš, a ono što ne znaš te usput na usmenom nauči.
neka smajlić govori za sebe
:worship:
Ave Karlović :smartass:
Karlović... Kralj, konzul, car.. Uspije izvući sve što znaš, a ono što ne znaš te usput na usmenom nauči.
neka smajlić govori za sebe
Ave Karlović :smartass:
u potpunosti se slažem! Karlović-the best!!! evo i od mene :worship:
anasprava
17-06-2010, 23:57
najbolji predavač ma čista petica. predavanja su mu uvijek bila zanimljiva, uvijek je davao primjere, pomagao, imao strpljenja ma ODLIČAN
na usmenom isto super, pita dosta i detaljno al ništa šta nema u knjizi i šta nije važno, čeka ako ne znaš ....
ne znam kako izgleda usmeni za neseminariste, al nije uopće lagan za seminariste niti daje neke povlastice kako izgleeda iz nekih postova. i neke seminariste je ispitivao po 40 minuta i bio dosta detaljan.
sve u svemu čista petica
smart girl
18-06-2010, 18:04
Evo danas bila na usmenom kod Karlovića, dobila 4 :mhm:.:smartass: Ni sama još ne mogu vjerovat, u šoku sam :rotfl:. Položila preko pismenog.
Definitivno, moj najugodniji usmeni,a što se tiče Karlovića najbolji ispitivač dosad na faxu, smiren, opušten, pita puno podpitanja i izvlači iz tebe maksimum. S obzirom na njegovo znanje mogao bi biti puno, puno zahtjevniji. Svaka mu čast :worship:. Da su barem svi profesori takvi :thumbup:
Odličan. Isprva mi je bio šok jer sam slušala predavanja kod Milotića koji sporije priča pa sam stigla pratiti i zapisivati, a onda kad bi se Karlović uživio i počeo onako brzo pričat i davat primjere i na njima objašnjavati, ja bi sam zazujala, al s vremenom se navikneš :mrgreen:
Izvrstan i na seminaru i na predavanjima, a na usmenom pogotovo. Nema problema ako malo zastaneš, pokušava te navesti na odgovor, smiren, izvlači maksimum. Istina da je detaljan i kartice su formalnost ::E:
Ako nešto nije jasno tokom predavanja ili seminara, objasnit će 500 puta i onda još 3 puta dodatno ako nekom nije jasno i neće mu bit teško. :thumbup:
Cape Town
18-06-2010, 19:28
odličan profesor, ispitivač, čovjek... zna sa studentima,što je najbitnije.
naj je jači... ocjena 5 ko kuća, da može više, dao bih mu i više.. slično je i s mojom ocjenom iz rima.. i 5 je malo kak sam razvalio to ;) neki se žale na njegovu profesionalnost glede izvještavanja rezultata sa svj.prvenstva.. ko da njega boli ki.ta jel mi to pratimo ili ne.. to je bilo da razbije tremu i neku početnu napetost koju je većina osjećala pri početku ispita..a i lijepo je započet ispit spoznajom da si dobio na kladionici ;) odličan na sve, studentima bitne, načine. 5
the blizzard
20-06-2010, 11:15
Meni osobno među tri najbolja predavača na prvoj godini (uz Savića i Bajakićku -znam da se mnogi ne slažu,ali...)
Odličan smisao za humor,objašnjavanje gradiva na primjerima i sve to ostane u glavi u nekom obliku,trudi se prenijeti to rimsko pravo na nas svim silama...Da nije bilo njegovih objašnjenja,mislim da bih puno teže odradio Rim. Ponekad bude malo živčan,ali,svi smo mi ljudi.
naj je jači... ocjena 5 ko kuća, da može više, dao bih mu i više.. slično je i s mojom ocjenom iz rima.. i 5 je malo kak sam razvalio to ;) neki se žale na njegovu profesionalnost glede izvještavanja rezultata sa svj.prvenstva.. ko da njega boli ki.ta jel mi to pratimo ili ne.. to je bilo da razbije tremu i neku početnu napetost koju je većina osjećala pri početku ispita..a i lijepo je započet ispit spoznajom da si dobio na kladionici ;) odličan na sve, studentima bitne, načine. 5
sorry, al ovo mi je prejako :rotfl:
ot - dada, dobar je karlovic ::E:
Cape Town
20-06-2010, 21:43
kolega, ja imam jednu zamjerku na njega :mhm:( glede izvještavanja), tijekom usmenog uopće nije sa mnom podijelio informacije o utakmici:unsure:,a mogao me i pitati nešto u vezi obiju momčadi koje su igrale, i siguran sam da bih znao svako njegovo pitanje u vezi gradiva sa svjetskim. dakle-povijesni dio,rezultati kvalifikacija i obvezno( prvih 11 i taktička formacija).::E:
to me rastužilo. a što se tiče manje bitnih stvari, kao pravo,tu mu dajem 5:mhm:
Pristupačan i zna sa studentima. Jedini koji se trudi objasniti gradivo na konzultacijama,strpljiv, ponovit će jednu stvar ako treba 100 puta dok ne shvatiš. Stvarno super asistent, strpljiv, simpatičan,brzo odgovara na mailove,sve 5!
Genijalan, daje vremena, pita kako može pomoći, ali ljudi, morate znati što vas pita... pogotovo postupak.. nije to neka mudrost, a ako se ne možete sjetiti pričajte ono što vam padne na pamet, karlović će poslušati i pomoći :)
čista petica od mene :)
demarkis
15-11-2010, 23:42
Nakon završene sage s rimom, mogu samo podijeliti oduševljenje ovim čovjekom. Oduševljavao me kroz predavanja, seminare i konzultacije. Trudi se objasniti i nije mu mrsko ponavljati po nekoliko puta, uvijek je dostupan na konzultacijama i mejlu (odgovara u rekordnom roku nakon nekoliko minuta :D ). Pravedan u ispravljanu pismenih i vrlo korektan na usmenom. Zna razbiti tremu i stvoriti ugodnu atmosferu na predavanjim, seminarima, a pogotovo usmenom.
Dajem mu jednu veliku 5icu i hvala mu što mi nakon toliko učenja rima, rim nikada nije postao odvratan, što nisam izgubio vjeru u to da ću ga ikad položiti i što imam samo ugodna iskustva s ovim predmetom i ovom katedrom.
don_corleone
03-12-2010, 22:26
Fascinantno je koliko puta može ponoviti jedno te isto bez trunke arogancije. Objašnjava na primjerima i nakon toga vam jednostavno stvari moraju biti jasne. ::E:
brinettica
15-06-2011, 20:09
da mogu, dala bih 10 petica Karloviću, a ne jednu, definitivno meni najdraži prof na 1.godini :mhm: predavanja korisna, definitvno preporučam, još ako ste i njegov seminarist, olakšat će vam učenje rima u potpunosti :thumbup: odličan predavač, objašnjava na jednostavnim primjerima što mi se sviđa, vidi se da mu je stalo do studenata, mislim da je on od rijetkih kojemu toliko dugo traju konzultacije, kao ispitivač isto sve pohvale, koliko me god bilo strah usmenog, atmosfera je skroz opuštena, 3 kartice, kada je mene ispitivao čak i nije skakao s jednog na drugo gradivo kako sam čula da pita, 1.sam ispričala sve što znam o pitanju s kartice i onda on postavi par potpitanja vezana uz taj dio gradiva, ako zapneš, navodi te na pravi odgovor... šteta što nema više ovakvih prof na pfzg-u :mrgreen:
Bez okolišanja : profesora Karlovića se nikada ne može dovoljno nahvaliti!
Mislio sam da sam ga dovoljno hvalio i cijenio, ali profesor je uspio i nadmašiti te pohvale. Svaka mu čast, kada birate seminar svakako uzmite profesora Karlovića. Kada sam birao seminar nisam očekivao ovoliko koristi od uzimanja Karlovića za mentora, ugodno sam se iznenadio! Treba znati gradivo, treba učiti dosta ali profesor je susretljiv i daje sve od sebe kako na predavanjima, seminarima, konzultacijama tako i na usmenom. Legenda :)
U usporedbi sa ostalim profesorima s kojima sam se susreo na ovom fakultetu, Tomislav Karlović je definitvno najbolji predavač i također najbolji ispitivač. Na seminarima i predavanjima je uvijek nasmiješen, daje odlične primjere pomoću kojih mozete bolje razumjeti gradivo, istina da predaje i govori dosta brzo, ali ako ste prije predavanja pročitali gradivo, onda ne bi trebao biti problem pratiti ga. Štoviše, meni npr. baš paše što govori tako brzo, za razliku od Milotića. Na seminaru se obrađuje gradivo isto kao na predavanjima, tako da to ispadne kao jedno dodatno ponavljenje, te Karlović često ispituje na seminarima pitanja iz gradiva, vrlo je tolerantan šti se tiče izostanaka i kašnjenja, a često na seminaru i bacu neku dobru foru.
Jučer na usmenom ispitivao je seminariste koji su kolokvirali s 5 i jos par dobrovoljaca, od seminarista koji su kolokvirali s 5 svi smo dobili 5, jedno 8 ljudi koji su odgovarali prije mene, a jos su neki ostali koje je trebao pitati. Toliko je svima pomagao na usmenom, uključujući i meni, atmosfera je opuštena i stvarno nema nikakvog razloga za tremu. Izvlače se 3 kartice jedna iz obveznog, jedna stvarnog i jedna iz ostalog dijela gradiva. Prvo vas pita obvezno s kartice, pa onda jos propita iz glave obvezno, pa onda kartica svarnog, pa stvarno iz glave, pa ostalo gradivo i jos tu i tamo ubaci neko pitanje poput lex Pretoria. Ukoliko zapnete, pomoći će vam. Pitanja na karticama su većinom podnaslovi iz knjige. Za 5 vam zna često dati neki primjer zadatka pa da mu ga vi rijesite ili vam da digestu pa tamo procitate neki primjer i kazete mu o cemu se tu radi, ali stvarno ne morate niti za 5 znati bas sve, oprostiti ce vam neke sitne pogreške.
Za kraj mogu asistentu Karloviću upiti same pohvale i zahvaliti mu što mi je bio voditelj seminara:thumbup:. Također preporučam svim kolegama koji razmišljaju kojeg voditelja seminara ili ispitivača odbrati, da odaberu Karlovića.
Nemam zamjerke. Puno traži, ali i puno se trudi oko studenata.
Preporučam svim budućim seminaristima da ga odaberu; u početku bude teško dok se ne naviknete na brzi tempo (prije svega učenja), ali s vremenom se sve pohvata i pokaže korisnim i na kolokvijima i na usmenom.
*tearsinheaven
21-06-2011, 09:31
Potpisujem posljednja dva posta.
Po meni najbolji najbolji izbor s te katedre. Seminari su bili korisni, ali preporuka je da se gradivo unaprijed nauči (ili barem pročita) jer je inače jako teško pratiti taj tempo. Tim više što voli malo propitat na seminaru (neće zamjerit ako ne znate ::E:), sjećam se da smo propjevali sve one sentence koliko puta ih je ponavljao.
Usmeni nije tako strašan, pomaže ako malo zapnete, daje primjere i sl. :thumbup: Ako ste dobro naučili, nije problem dobiti višu ocjenu, pogotovo ako ste bili njegov seminarist.
Najbitnije je da svladate obvezno pravo, traži povezivanje i dosta često skače s jednog gradiva na drugo (barem je tako ispitivao moju grupu). Obiteljsko i povijesni dio nije skoro nikoga niti pitao. Ako 1. karticu ne znate (obvezno pravo), pripremite se na pad.
I usmeni stvarno jako dugo traje, tak da se opskrbite vodom i hranom ::E:
uz toliko pohvala samo ću nadodati da se boljeg čovjeka za rad sa studentima ne bi moglo ni izmisliti