View Full Version : Prof. dr. sc. Stjenko Vranjican (prosjek 2,88)
Pravokutnići
11-12-2006, 11:10
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
konzerva
14-12-2006, 15:17
jel to nitko neĂŚe komentirat? :-D
Hell's Angel
14-12-2006, 21:50
evo ja ĂŚu.
po meni osoba koja ima najviĹĄe i pluseva i minusa.
zaĹĄto?
kad ga sluťať, vidiť da su predavanja zapravo zanimljiva, korisna i da se radi o akutalnim temama koje su joť uvijek problemi hrvatske. to uniťtava dosta loť "scenski nastup" zbog koje je profesor èesto na meti kritika studenata. meni osobno ne smeta u koju toèku predavaè gleda. osim ako je ta toèka moje "poprsje". ili neťto u tom stilu,
ťto se ispita tièe, on je blagoslov za studente s parolom "dovoljan - zadovoljan". pismeni iskpit kojeg sam proťla praktièki ne osjetivťi.
s druge strane, takvim pristupom stvara se dojam da profesor praktièki mrzi kad netko Şeli viťu ocjenu (u suprotno sam se na svojoj koŞi uvjerila). mislim da uvijek treba truditi izvuÌi ono najbolje iz predmeta, a ovakav pristup ispitu viťe podrŞava stav da se ispita treba ťto prije rijeťiti.
ťteta, jer je inaèe korektan profesor koji vas neÌe zakinuti.
bestijica
14-12-2006, 22:09
Mislim,Vranjican je svima nama olakťao prvu godinu.Meni je to osobno bilo za uvjet,i uvijek bi da sam birala ťto bi za uvjet bila bi to politièka. Nemať usmenoga ako ne Şeliť i to je to.
Zna fakat tlaèit ljude sa pitanjima na pismenom al je koristan predmet. Mada njegova monotona predavanja debelo smanjuju ocjenu.
meni je isto bilo za uvjet i skroz je bezbolno proĹĄlo...
knjiga se èini velika i to, ali uglavnom se ponavljaju iste stvari pa zapravo toga i nema toliko puno
profesor ok, nisam ni mogla steĂŚi neki dojam kad nisam dolazila na predavanja...
ok mi je to ĹĄto se ne mora na usmeni ako ĹželiĹĄ 2 jer mene iskreno taj predmet baĹĄ i nije zanimao tako da je ovo bilo super
mene ima bit nije volio... bacio me nekoliko puta i to mi je unistilo nade ya davanje uvjeta
ali stjenko je legenda
bob rock
16-12-2006, 03:04
hehe
napokon netko s lošijim prosjekom i od mene...
Evo sad ĂŚu ja ocijeniti. Ali samo ono ĹĄto se traĹži:
kvaliteta predavanja i seminara - seminar navodno nije neĹĄto pretjerano uzbudljiv,
predavanja su, meni osobno, bila super.
Valjda tako mislim zbog prvog dojma, kad je profesor uťao u prepunu dvoranu, zagledao se u daljinu i mrtav hladan poèeo biranim rijeèima pljuvati po svim stvarima koje ťtekaju u ovoj ludoj drŞavi.
Izgledao je kao otkaèeni cinik kojeg boli briga ťta tamo neki politièarèiÌ koji vodi drŞavu misli o svemu, a ljudi se valjali od smijeha
objektivnost pri ocjenjivanju - ovaj dio mi se najviťe sviða.
Jednostavno reèeno, ovo nije gadan ispit zbog kojeg Ìeť poèeti gubiti Şivce i kosu zbog gluposti. Ovaj princip bi trebao postojati na svim ispitima - proðeť pismeni i dobijeť 2, a ako Şeliť viťe odgovarať.
s druge strane, takvim pristupom stvara se dojam da profesor praktièki mrzi kad netko Şeli viťu ocjenu (u suprotno sam se na svojoj koŞi uvjerila)
Ovo su takve gluposti da bih najraðe naťamarala onoga tko to ťiri.
Ăinjenica jest da, kad netko dobro spremi taj ispit ide odgovarati, i u pravilu ne dobije manje od èetvorke.
inaèe korektan profesor koji vas neÌe zakinuti
Definitivno potpisujem.
Sve skupa kad zbrojim, doðe nekakva èetvorka.
Odnos, tj. pljuvanje po Pravokutniku neĂŚu ocjenjivati niti komentirati.
Mislim da je to korektno s moje strane.
ko profesor je ok, al je ujedno i lik zboga kojeg mi se dize kosa na glavi kad cujem da netko spomene autorska prava.
da, zamisli da netko ima ta "prava" i onda se jos brine da se ta njegova "prava" postuju... katastrofa... to je takva mana licnosti da vecu nisam vidio...
ako ga tolko zanimaju njegova "prava" nek se pridruzi greenpeacu pa protestira za nesto a ne ovako da promice ta odvratna "prava" fuj
da, zamisli da netko ima ta "prava" i onda se jos brine da se ta njegova "prava" postuju... katastrofa... to je takva mana licnosti da vecu nisam vidio...
ako ga tolko zanimaju njegova "prava" nek se pridruzi greenpeacu pa protestira za nesto a ne ovako da promice ta odvratna "prava" fuj
:-({|= :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
leteca medvjedica
24-12-2006, 22:14
profesor je ok, nije on kriv sto je predmet tako dosadan.
Ante Gotovina
31-12-2006, 12:15
objektivnost pri ocjenjivanju - ovaj dio mi se najviťe sviða.
Jednostavno reèeno, ovo nije gadan ispit zbog kojeg Ìeť poèeti gubiti Şivce i kosu zbog gluposti.
Heh, ne znam bať. Meni se èini kao jedan od najnepredvidljivijih ispita na prvoj godini. uèiť tjedan dana, potrefe ti se pitanja, proðeť, i mirna Bosna. a isto tako znam ljude koji uèe po mjesec dana ispit ili viťe pa ne proðu, ili izlaze po 3. ili 4. put. Uglavnom, sreÌa je ogroman faktor, iz vlastitog iskustva jer je ispit jako loťe koncipiran. 5 pitanja, od kojih jedno obavezno iz fusnote ili dijela za koji nitko Şiv ne bi pomislio da moŞe bit u ispitu, ne èini mi se nikako kao najsretnije rjeťenje.
Istina da je prof korektan, daje potpise kad kome odgovara, nema usmenog, ali cijeli ispit mi je :?
Zato ĂŚu se uklopiti u veĂŚinu i dati jedva prolaz.
fat drummer
16-01-2007, 00:52
totalno je srozao prosjek svog predmeta... mislim da je to kolegij s najniŞom prosjeènom ocjenom na prvoj godini, a valjda i fakultetu. viťe nedvojki se valjda podijeli i na gpp-u i gp-u :-D
ali ne Ĺžalim se, i ja sam dobio dva i nisam odgovarao usmeno
a nemam bas neko misljenje o njemu...
nekad mi ga bude zao jer njegovu politièku nitko ne shvaÌa ozbiljno, a
opet nekad mi se èini da on to sve vrati kad iznenada promijeni pitanja
ili bez veze sruĹĄi ljude na pismenom...
ma ocjena 2, bez usmenog :-D
Ma covjek je sjajan.
Razlog sto mu je prosjek ocjena na predmetu los nije zato jer je on koma vec zato jer se vecina na nasem faksu zadovoljava sa prolazom!
I mislim da je stvarno i vise nego fer od njega sto dopusta da se prihvati dvojka bez usmenog (sto cini ovaj predmet najlakse "polozivim" vecini ljudi) sto vjerujem da je uveo jer i sam shvaca da "politicka EKONOMIJA" i nije neka sreca i radost vecini pravnika.
Uzmite za protuprimjer prof.Kurtovica, koji je od svog takodjer nepravnog predmeta ucinio top-agoniju .
I svidja mi se sto stvarno zna pokazati da cijeni neciji trud, sto je najocitije u poklanjanju knjiga osobama koje su dobile 5 na usmenom (znam ih nekoliko).
Priznajem da nije govornik tipa prof. Kregar i stoga mu predavanja nisu najposjecenija, al kad dodjes stvarno sa zeljom da cujes o cemu govori, poprilicno se iznenadis dozom sarkazma i aktualnim primjerima.
Ja sam mu dala 5 i stojim iza toga.
Ma svaka èast Stjenku, on mi ostavlja dojam korektnog èovjeka, ali NE MOĹ˝EĹveliki kurac usporeðivati Politièku ekonomiju s OpĂŚom povijesti prava i drĹžave. OPPD se moĹžda èini viĹĄe kao povijesna gnjavaĹža a manje kao pravni predmet u odnosu na Rimsko, ali ipak se i jedan i drugi predmet klasificiraju kao povijesnopravni. Iako se na OPPD-u ne uèi niĹĄta ĹĄto je u direktnoj vezi s pozitivnim pravom, taj predmet ima neku svrhu. S druge strane, pol.ekonomija je s ovim studijem povezana skoro kao kvantna fizika...
Usput budi reèeno, slaĹžem se za predavanja, zna biti jako duhovit iako malo monotono prièa... Ăetvorka od mene sveukupno.
ali NE MOĹ˝EĹveliki kurac usporeðivati Politièku ekonomiju s OpĂŚom povijesti prava i drĹžave. OPPD se moĹžda èini viĹĄe kao povijesna gnjavaĹža a manje kao pravni predmet u odnosu na Rimsko, ali ipak se i jedan i drugi predmet klasificiraju kao povijesnopravni. Iako se na OPPD-u ne uèi niĹĄta ĹĄto je u direktnoj vezi s pozitivnim pravom, taj predmet ima neku svrhu. S druge strane, pol.ekonomija je s ovim studijem povezana skoro kao kvantna fizika...
e vidis, jedini razlog sto se "ne moze usporedjivat oppd i pe" je taj sto je profesor na politickoj odlucio prihvatiti da njegov predmet nije pozitivnopravni i stoga vecinu ljudi ne zanima.
Oba predmeta imaju svrhu.
I prije nego napadnes povezanost ovog predmeta sa pr.fakultetom, mozda da se sjetis trgovackog prava? ili financijskog prava?
Da se razumijemo.
Ja smatram da nam oba predmeta trebaju. I ovako je nas fakultet suvise zatvoren za neke opcekulturne predmete i to, i ponekad imam dojam da cu izaci sa njega sa toliko minijaturnim dijapozitivom znanja da me bude sram uci u diskusiju sa nekim studentom sa recimo filozofskog (neki normalan smjer a ne bugarski i sl.).
Dakle, smatram da su itekako pozeljni predmeti tipa povijest i politicka ekonomija jer ti, ako nista, omogucavaju normalne ljudske interakcije sa osobama ne-pravnog zanimanja i znanja.
A danas-sutra, kad svi budemo velike face i blablabla biti ce vrlo vazno znati sto znaci kad Pliva nabavi "strateskog partnera", sto znaci kad "hrvatska ima dug u visini 36% bdp-a" i sto znaci da imamo "negativnu trgovinsku bilancu".
Ja bi osobno propala u zemlju od srama da ne znam takve stvari, ali zato ponosno mogu ko iz topa navesti sve rokove u kojima maticar mora obavijestiti centar i centar maticara u obiteljskom pravu.
Kuzis, pravo je ok, al zivot nije samo pravo.
I u prilog ovoj gornjoj recenici, sad ne mogu vise tipkat jer me bole jagodice od sviranja gitare.
Pozdrav
profac je ok gledajuci od strane to sto ne zahtjeva usmeni ako smo zadovoljili na kolokvijima dvojcicu. .. ... :D
Ali jako jako jako mi je zasmetalo to kako je izvozao one koji nisu polizili seminar... :smt011
a bas i nekako nije susretljiv..... kada smo cekali index nije dozvolio da ga ista pitas, samo se polupio u svoju kancelariju i to je to, ili pralazio iz jedne u drugu... :smt018
Ocjena: 2/3
Thin White Duke
03-03-2007, 00:10
OPPD se moŞda èini viťe kao povijesna gnjavaŞa a manje kao pravni predmet u odnosu na Rimsko, ali ipak se i jedan i drugi predmet klasificiraju kao povijesnopravni...
??? :?: :?: :?:
ko profesor je ok, al je ujedno i lik zboga kojeg mi se dize kosa na glavi kad cujem da netko spomene autorska prava.
znaèi, oko ovoga smo se svi sloŞili
ovo za rimsko se isto slaŞem (ljudi valjda trebaju uhvatit knjigu iz graðanskog da to skuŞe :lol: ), samo ako mi netko moŞe objasniti ťto ta rasprava radi ovdje? :-k
zar se i kod rimskog krĹĄe autorska prava? :lol: :lol: :lol:
malimrav85
07-03-2007, 11:10
Kao predvaè vrlo monoton. Mislim, moŞda i nije ali sam bio na jednom trosatnom predavanju i nikad viťe.
Poťto sam uzeo 2 ne znam kakv je ispitivaè ali mi se sviða ťto kao neki ne pokuťava od svog predmeta napraviti neki super vaŞan i teŞak predmet.
Ja mu dadoh ocjenu 4.U redu je profesor,predavanja nisu tak loťa dosta su mi pomogla moram priznat,ali nekad te ubiju.Ima nekih dobrih fora i u jednom trunutku ti se èini da ga nije bať briga za studoťa dok ti u drugom dokaŞe suprotno.Seminar je u redu,moŞeť dobit ocijenu prek njega ak skupiť dosta bodova,a ako ideť na ispit ne morať na usmeni ťto je jedan veliki,zapravo ogromni plus kod njega:)
za ukidanje kolokvija seminaristima i uvoðenje usmenih 111111111111
e rocky, rocky nije ti to trebalo :roll: :roll: :roll:
Fora predmet, èak i zanimljiv, ali taj glas!
Treba ga snimiti i puĹĄtati djeci za uspavanku..
za ukidanje kolokvija seminaristima i uvoðenje usmenih 111111111111
e rocky, rocky nije ti to trebalo :roll: :roll: :roll:
Kaj je to nekaj novoga?
elizabeta
24-03-2007, 21:16
ali NE MOĹ˝EĹveliki kurac usporeðivati Politièku ekonomiju s OpĂŚom povijesti prava i drĹžave. OPPD se moĹžda èini viĹĄe kao povijesna gnjavaĹža a manje kao pravni predmet u odnosu na Rimsko, ali ipak se i jedan i drugi predmet klasificiraju kao povijesnopravni. Iako se na OPPD-u ne uèi niĹĄta ĹĄto je u direktnoj vezi s pozitivnim pravom, taj predmet ima neku svrhu. S druge strane, pol.ekonomija je s ovim studijem povezana skoro kao kvantna fizika...
e vidis, jedini razlog sto se "ne moze usporedjivat oppd i pe" je taj sto je profesor na politickoj odlucio prihvatiti da njegov predmet nije pozitivnopravni i stoga vecinu ljudi ne zanima.
I prije nego napadnes povezanost ovog predmeta sa pr.fakultetom, mozda da se sjetis trgovackog prava? ili financijskog prava?
Da se razumijemo.
Ja smatram da nam oba predmeta trebaju. I ovako je nas fakultet suvise zatvoren za neke opcekulturne predmete i to, i ponekad imam dojam da cu izaci sa njega sa toliko minijaturnim dijapozitivom znanja da me bude sram uci u diskusiju sa nekim studentom sa recimo filozofskog (neki normalan smjer a ne bugarski i sl.).
Dakle, smatram da su itekako pozeljni predmeti tipa povijest i politicka ekonomija jer ti, ako nista, omogucavaju normalne ljudske interakcije sa osobama ne-pravnog zanimanja i znanja.
A danas-sutra, kad svi budemo velike face i blablabla biti ce vrlo vazno znati sto znaci kad Pliva nabavi "strateskog partnera", sto znaci kad "hrvatska ima dug u visini 36% bdp-a" i sto znaci da imamo "negativnu trgovinsku bilancu".
Ja bi osobno propala u zemlju od srama da ne znam takve stvari, ali zato ponosno mogu ko iz topa navesti sve rokove u kojima maticar mora obavijestiti centar i centar maticara u obiteljskom pravu.
Kuzis, pravo je ok, al zivot nije samo pravo.I u prilog ovoj gornjoj recenici, sad ne mogu vise tipkat jer me bole jagodice od sviranja gitare.
Pozdrav
potpisujem.
fakat je tesko naci ljude na nsem faxu koji su otvoreni i za ovakve predmete...svi samo tupe u to pravo,a kad treba neka opca kultura, kad treba malo prosirit vidike...svi uzimaju dvojke..
spremam ovaj ispit za 10.4. i definitivno planiram izaci na usmeni, bas me zanima kako ce bit!! :-D :-D
MinesweePer
26-03-2007, 01:27
spremam ovaj ispit za 10.4. i definitivno planiram izaci na usmeni, bas me zanima kako ce bit!! :-D :-D
dobiĂŚeĹĄ knjigu ak dobijeĹĄ 5 :-D
btw ja uzo dvojku da ne bi pomislili :D
bestijica
26-03-2007, 22:21
. S druge strane, pol.ekonomija je s ovim studijem povezana skoro kao kvantna fizika...
totalno kriva usporedba...barem po onome ĹĄto kaĹžu znalci..a znalci vele "svaki dobar ekonomist mora poznavati barem malo prava i svaki dobar pravnik ekonomiju"
specialized
27-03-2007, 13:49
Politička ekonomija ZANIMLJIV predmet?!? :shock:
Ajme meni.
Åveliki kuracto se tiče samog profesora, ruÅ¡io me s obrazloženjem: "Pa kud Vam se žuri kolega?" A upravo zbog mene 2 frenda koja su sjedila iza mene položili.
Usto, na predavanju nezna nimalo približiti predmet studentima. Monotono predaje, nezainteresiran (osim kad je u pitanju kupnja njegovih knjiga).
te ruĹĄio na usmenom???'' :shock:
specialized
27-03-2007, 22:43
Ne, naravno da nije bilo usmenog. Ali me ruÅ¡io na pismenom s tim razlogom s obzirom da nije imao nijedan pametniji kad sam ga ispitivao zaÅ¡to mi jedan od zadataka nije točan.
elizabeta
16-04-2007, 14:04
dobiĂŚeĹĄ knjigu ak dobijeĹĄ 5 :-D
btw ja uzo dvojku da ne bi pomislili :D
nisam dobila knjigu... :cry: :cry:
a dobila sam 5.... :-D 8) 8) :-D 8) :-D :-D :-D :-D
stjenku cetvorka jer je super na usmenom, korektan,na predavanja nisam isla pa ne znam,ali mogao bi se potruditi malo oko svog predmeta, a ne svi cete dobiti potpis, ne morate na predavanja, samo vi svi uzmite 2...malo bzvz...
Miťo Kovaè
27-05-2007, 00:37
stjenko rocks!
Achilles
09-06-2007, 22:01
Da se razumijemo.
Ja smatram da nam oba predmeta trebaju...
I ja smatram da nam trebaju i predmeti poput OpÌe povijesti, Nacionalne povijesti, Sociologije, Politièke ekonomije, Ekonomske politike, Upravne znanosti... ali ti predmeti èesto potiskuju predmete koji su vaŞniji za buduÌeg pravnika. Ja mislim da nijedan od tih predmeta ne bi smio biti teŞi od npr. Ustavnog prava, a stvarno su teŞi svi navedeni osim Polit.ek. (i to ako si zadovoljan s 2, ako zelis vise onda je i taj predmet tezi od ustavnog; OK, cuo sam da je sad i OPPD postao lagan ispit). Zato bih za neke od njih skoro radije Şelio da ih ukinu nego da si pridaju toliku vaŞnost svojom teŞinom.
crazyralf
25-06-2007, 18:16
ne sviða mi se, nekako je preumiťljen, a nisam imao dobra iskustva s njim na ispitu jer mi je uzeo kopiranu knjigu, ali me nije ni ruťio zato, a ja mislio da hoÌe :lol: :lol: :lol:
malo sam se s njim zakaèio jer je bio drzak,al 2 je u indeksu.............. ;-)
Scarlet Legata
02-07-2007, 13:40
mislim da je stjenko stvarno korektan i beskrajno strpljiv èovjek
Ĺžao mi je onih koji su imali suprotna iskustva, al vjerojatno je imao razloga za takvo ponaĹĄanje...hehehehehe :smt096
mrzim ljude koji za svoju ocjenu tj neocjenu krive iskljuèivo nastavnika.
roki je definitivno osoba koja ne moŞe svima pasati, nije bať srdaèan,al uostalom to nije bitno, nije on tu da nam bude frend nego da nas neèemu pouèi i ocjeni. meni je stvarno dobro lego i ostao u dobrom sjeÌanju. na usmenom je bio maksimalno velikoduťan, pomagao mi je s potpitanjima i tako....uglavnom, ja jako zadovoljna.
:hare:
nek on meni da 2.............i sve ce biti super............i ja cu njemu dati 2 i ok smo si..................
principijelnost & profesionalizam.
sve sto profesor mora imat, Rocky ima.
jedino mu fali wow! efekt kakav npr. Kurtovic, Savic i slicna ekipa posjeduje.
4/5 :!:
fidel_castro
16-07-2007, 00:15
Sad tek vidim da sam zaboravio reÌi par rijeèi o rockyju. UopÌe mi se ne sviða kao osoba. Sav je nekako krut i trul, ali mu je ispit najlakťi (barem je meni bio) na prvoj godini pa moŞe ocjena 3! (preko veze da mu dignem malo prosjek) :-D
Personal Guru
07-09-2007, 23:16
cijelo vrijeme mrk, al zapravo dobar, neĂŚe zakinut na ispitu i ĹĄteta je bar ne probat usmeno odgovarat
Lulu Piperita
14-09-2007, 02:12
unatoc nekim mojim zanimljivim susretima s hm...arogancijom ovog profesora (i cula sam uvrede, ali i ja sam njega uvrijedila so let's call it a day), dajem mu 5 jer je L.E.G.E.N.D.A. :prayer:
on je onako kao profesionalac i strucnjak, a u biti mi se cini da mu je najdraze slusati kreativne izmisljotine studenata koji mu hoce podvaliti sve i svasta na tim "fakultativnim usmenima". cijeni ambicije (hrabrost) - i nerealne :lol:
njegov predmet nije bas popularan jer je ekonomija, a on predaje na pravu gdje nema bas razumjevanja za taj predmet ni s jedne strane... :smt018
ponekad mi se cini da je i malo ogorcen na pravnike (studente), bar tipicne, jer si dopustaju da budu fahidioti i ne ocekuju puno od sebe i faksa i zadovoljavaju se po njemu nekim preuskim znanjem.
mislim meni je nekako racionalan taj njegov koncept ispita p.e. za ovaj fakultet - tko zna, zna - tko ne zna - dva. pismeni nije tesko proci, ali ako zelis na usmeni, ceka te knjiga od 500 str. - ali ono sto je meni najbitnije - imas mogucnost slobodnog izbora - ako se hoces uvaliti, uvali se sam, roki ce te strpljivo slusati (ja doista mislim da on voli ispitivati - tako lijepo prica kad netko fula ili ako zeli nesto dodati ili nekome razjasniti u odgovoru). :smt060
bas mi je lik i pol s onim naocalama sta skida kad cuje glupost i simpaticnim cudenjem kao da je otkrivena amerika kod "nekih" odgovora. izgleda stalozeno i uvijek ljuto, ali valjda mu nije lako s tolikim pravnicima oko sebe..vjerujem da je u biti saljivdija, odnosno primjecujem neki cudan humor kod njega...
njegova knjiga mi je odlicna (treba lektora za suprotne recenice, ali ajde), pogotovo zbog nezastarjelih primjera i filozofiranja u kojima se upusta u imaginarne rasprave i negira neka stajalista drugih strucnjaka te kada onako pocne pisati u mnozini: "mi smatramo.." ili se izravno obraca "citatelju knjige koji ce primjetiti..." :smt050 , a stranicu 434. (Metode maksimiranja radnog doprinosa zaposlenih) preporucam profesorima s prava kao pricu za laku noc - svaku noc. :smt096 ima i legendarnih recenica kao "mukama ipak nije kraj." ili "rast ostvaren akumulacijom kapitala nije besplatan rucak." koje je suptilno ubacio s vremena na vrijeme. :smt045 knjiga je...pristupacna :smt003
ima svoj stil (ali najjace mi je kad prica sa smjeskom jer mi se cini da bi se najradije odvalio smijati, ali se stoicki suzdrzava da bi nesto objasnio), a mislim da se od njega istovremeno trazi prilagodba i ostavlja mu se premalo prostora, sto nije produktivno.
on je jedan kulturan, ljubazan covjek, koji je malo mrk, ali lijepo prica. eto, simpatican mi je, a nisam sigurna zasto. :smt045
O-Ren Ishii
18-09-2007, 17:38
Kolegica je tako divno napisala izvjeťtaj o Rockyju i potpisujem apsolutno sve! :D :D I drago mi je kaj sam nauèila taj predmet i ťto sad kuŞim svu ovu frku oko dionica HT-a i INE! ;)
legionar
18-09-2007, 22:12
sve je ok napisano valjda, no ne treba nikog smetat ako autor u knjizi piťe reèenice tipa mi smo miťljenja, mi smatramo, hebote pa to je akademski rjeènik :!: :smt042
vranjican je kao pokerať, niťta mu ne moŞeť proèitat s lica, nije mu joť pobjegla emocija da sam ja to vidjela. :lol:
drago mi je kaj sam nauèila taj predmet i ťto sad kuŞim svu ovu frku oko dionica HT-a i INE!
hahahaha, toèno to! :lol: \:D/
ehh.. ĹĄta ti je znanje. :smt109
Donna R.
21-09-2007, 12:34
Politièka ekonomija me niti malo ne zanima i zato sam zahvalna na moguÌnosti da se nakon pismenog uzme dvojka,ali...rocky mi se niti malo ne sviða. djeluje prestrogo i zaista nema ťanse da mu se "potkrade"kakva emocija, a kamoli osmijeh...barem ja to nisam doŞivjela. :idea:
mgrzetic
11-10-2007, 22:52
dajte da glasujem za Stjenka-èista petica!!!
djevojcica sa sibicama
12-10-2007, 17:16
petica od mene. smiren, korektan, objektivan, ne ovisi mu usmeni od trenutnog raspoloĹženja.
ne ocjenjuje strogo pismene, dobiti dvojku stvarno nije neki veÌi problem, a i na usmenom je odlièan.
iako djeluje strogo i suzdrŞano, meni se èini skroz na mjestu. i super je kad se upusti u raspravu tijekom usmenog, sa par kritièkih komentara na naťu ekonomsku situaciju i tak :-D
Moram priznati da me iznenadio los rejting profesora, posebice zato jer ovi koji su dali los rejting previse ne komentiraju (kao sto to rade kod drugih profesora). Da se mozda tu netko politicki ne obracunava sa profesorom preko pravokutnikovog sitea? :)
Ok, jasno mi je da je netko mozebitno imao losa iskustva, ali ja moram dati peticu. Nemam neke posebne zamjerke profesoru, a ne namjeravam cjepidlaciti. Ima dobar smisao za humor IMO ;) ako hoces dva moze se dosta lako proci ispit (ili je bar tako bilo prije), a seminari su mi se svidjeli. Profesor isprica svoje, mi ga potaknemo s temom, ubacimo se ako hocemo i tome slicno. Meni je bilo prilicno zanimljivo, slazem se sa profesorovim stavovima. Naravno, jasno mi je i da nekog ekonimija ne zanima ali to ne znaci da mu zbog toga morate davati nisku ocjenu.
ladolina
20-11-2007, 17:15
Znaci li to da ako dobijes iz pismenog 2 i zelis na usmeni za vise, 2 ti je zagarantirano ili ne?
prvo predavanje nama izvanrednim studentima,dosla nas cijela masa,svi nadobudni i nabrijani, on ulazi u dvoranu ,pozdravlja nas i govori:ZAO MI JE VAS KOJI STOJITE.ZA 7000 KN MOGLI STE DOBIT BAR POSTENU STOLICU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
benny_bajri
09-03-2008, 16:25
Stjenko a.k.a. RockY je legenda! istina zato vi koji ga ne volite ne napisete nesto sto vam nije dobro kod njega!
meni je super mozda je malo tvrd ali to je ok sta ce se glupirati kao Kurtovic! meni je najjaci onaj njegov pogled opasan 8) .
rocky nikoga nece muciti predobar je nemate razloga njemu dvojku dati .
zivio rock
Legenda, duhovit(fore sa socijalističkim državama su mu fantastične :smt005 ), vidi se da zna svoj predmet i žao mi je što mu se predmet slabo cijeni, te malo ljudi dođe na usmeni i što se svega mora naslušati.
A knjiga mu je odlična, stvarno me zainteresirao za neke dijelove ekonomije.
Dao mi je 5, pa ću i ja njemu 8)
ovo je profesor kojeg sam se uplasila cim sam ga vidjela, dosla sam na pismeni bio je sav namrgodjen, reko dobro, usla po ocjenu kod njega u kabinet uplasila sam ga se kad me pogledao, a gdje da jos odgovaram...daj fino dva i papa :smt006 :smt006
TIGER_89
14-07-2008, 23:42
Sajan profesor. ljudi ga se boje jer je hladan i ravnnodušan, a zapravo je maks fer i korektan a uopće ne traži puno već osnovno (a komotno bi mogao, ali nam nastoji olakšati)... čista 5ica od mene... :smt006
Blaugrana
19-09-2008, 03:21
Maksimalno korektan profesor.
Preporuka: odgovarajte za višu ocjenu. Nije to nikakav problem jer ako ste učili za pismeni sigurno možete i bolje od dvojke.
Profesor je prejak....dolazim na usmeni, odlucija skupit dvojku jer stvarno nisam ima vise volje ista ucit...nas 4 unutra, dvoje odgovara, dvoje cekaju....
"kuc, kuc" cuje se na vrata
kaze stjenko: "naprijed!"
upadaju neke dvije cure...jedna u panici cila "profesore oprostite promet, guzva, promet, nisam stigla, promet...."
"zalim kolegice stat cete do kraja! ako mogu ja doc na vrijeme mozete i vi!"
ali, to nije ni upola bilo zanimljivo kao:
ova druga cura kaze nonsalantno: "ja sam bila tu ali nisam cula prozivku!"
stjenko je gleda ono tipa "wtf?" i kaze:
"u tom slucaju kolegice, kad ja sa vama zavrsim cut cete ama bas sve, imat cete usi ko Dumbo!"
: :smt005
u svakom slucaju prva liga je xD ne sudi knjigu po njezinim koricama, dok se odgovara tako je korektan, cak se smjeska! (DA, SMJESKA NI JA NISAN MOGA VIROVAT :O) i potvrduje ono lagano klimanjem glavom, tako da je puuuuuno lakse odgovarat! ako ste naucili jedino sta vas moze na usmenom sputavat je vasa vlastita trema.
fakat smiješno :roll: :roll:
TIGER_89
28-09-2008, 21:16
Profesor je prejak....dolazim na usmeni, odlucija skupit dvojku jer stvarno nisam ima vise volje ista ucit...nas 4 unutra, dvoje odgovara, dvoje cekaju....
"kuc, kuc" cuje se na vrata
kaze stjenko: "naprijed!"
upadaju neke dvije cure...jedna u panici cila "profesore oprostite promet, guzva, promet, nisam stigla, promet...."
"zalim kolegice stat cete do kraja! ako mogu ja doc na vrijeme mozete i vi!"
ali, to nije ni upola bilo zanimljivo kao:
ova druga cura kaze nonsalantno: "ja sam bila tu ali nisam cula prozivku!"
stjenko je gleda ono tipa "wtf?" i kaze:
"u tom slucaju kolegice, kad ja sa vama zavrsim cut cete ama bas sve, imat cete usi ko Dumbo!"
: :smt005
u svakom slucaju prva liga je xD ne sudi knjigu po njezinim koricama, dok se odgovara tako je korektan, cak se smjeska! (DA, SMJESKA NI JA NISAN MOGA VIROVAT :O) i potvrduje ono lagano klimanjem glavom, tako da je puuuuuno lakse odgovarat! ako ste naucili jedino sta vas moze na usmenom sputavat je vasa vlastita trema.
haha :-D
nemam pojma
06-02-2009, 16:20
Ja se bojim Rokija.
imported_poskocica
18-02-2009, 01:54
Roki rulz! 8) 8) :smt066 :smt066