View Full Version : Prof. dr. sc. Mihajlo Dika (prosjek 3,41)
Pravokutnići
12-12-2006, 00:25
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
Pravni pravni znalac i jedan od najboljih pravnih teoretièara na ovom faksu. Ăista petica
CAR, predavanja su mu super
:-) :-)
Previse voli zvuk svoga glasa. Inteligentan i strucan. Imala sam i korisnije seminare od njegovog.
Ocjena: 3
Simpatièan dedica koji ponekad malo odluta.
Ali bez obzira na sve svoje mane joĹĄ uvijek je jedini normalan na toj ludoj katedri iz gpp-a. Onda moĹžeĹĄ misliti kakvi su ostali.
da, èesto zna odlutati na predavanjima ili ispitima s raznim primjerima i prièama iz Şivota. Meni je to zgodno, bar kao jedan od vidova povezivanja s praksom :D
Zna malo èudno ispitivati, da svi prolaze, pa svi padaju, ali to viťe ovisi o sreÌi. Od mene 3.
Robierre de Cochon
17-01-2007, 13:53
Dika je veliki autoritet meðu pravnicima - svi ga jako poťtuju i stvarno ima razloga jer je èovjek jako obrazovan, ima puno iskustva. Pored svega ga i studenti vole - predavanja su mu vrlo interesantna, "old scool" rekao bih, onako kako su nekada predavali stari dobri profesori. Uvijek ubaci neku prièicu iz svog Şivota - ja sam uvijek volio sluťati takva predavanja. :lol:
MoŞda mi se jedino èini prehladan èovjek - pa nekad ne znam hoÌe li me pozdraviti na cesti ili ne. :lol: Pretpostavljam da dosta traŞi na ispitu - ne znam jer nisam kod nejga polagao.
pa nekad ne znam hoĂŚe li me pozdraviti na cesti ili ne. :lol: Pretpostavljam da dosta traĹži na ispitu - ne znam jer nisam kod nejga polagao.
Kad sam odgovarala kod njega ispitivao me jedno pola h i bio je bať dobre volje, potrudio se i da sluťaèima (koji su se nakrcali za onaj veliki stol u kabinetu kao da se dijele Şigovi na popustu) bude zabavno pa je svako malo ubacivao neke prièice na koje su se ljudi valjali od smijeha. Sjajna atmosfera koja mi je potpuno ubila stres zbog polaganja "straťnog" GPP.a za koji su me prije toga uvjeravali da se rijetko prolazi iz prvog puta :evil:
Sjajan profesor, ne smeta niťta ni to kad ga kasnije sretneť na ulici i pozdraviť, a on te jednom blijedo pogleda jer nema blage tko si, ali pretpostavlja da si neki studoť pa samo onako simpatièno svisoka promrmlja: "Dobar dan", a drugi put srdaèno odzdravi. Petica, a za prièe kojima uveseljava studentski puk na predavanjima i ispitu i ciniène primjedbe 5+ :-D
Dmitar Zvonimir
18-01-2007, 14:53
Previťe prièa na ispitu o nepotrebnim stvarima ťto rezultira time da se odgovaranje otegne i na kraju postane nervozan! Predavanja su mu tak-tak, sve u svemu, samouvjeren, dobar govornik, ali pomalo cinièan!
Dika je fenomenalan govornik. SluĹĄao sam jednom ispite kod njega, pricao je o meteorologiji pola sata, i svi su htjeli joĹĄ!
Jedan od onih rijetkih koji nadahnjuju.
dosta napuhan i samouvjeren, meni se osobno ne sviða...èista jedinica jer mu je proťlo vrijeme... :evil:
A niťta, javi se na slijedeÌi natjeèaj da ga zamijeniť. I pitaj da te odmah prime kao redovnog profesora da ne gubiť vrijeme :smt005
Dika je fenomenalan govornik. Slusao sam jednom ispite kod njega, pricao je o meteorologiji pola sata, i svi su htjeli jos!
Koji lik :roll:
Par puta me oborio s nogu.
Na prvom predavanju, prica on o pravu i zivotu, i krene kako se trebamo boriti za svoja prava itd.
Pa iz rukava izvuce stari aforizam Georgea Bernarda Shawa:
"Postoje razumni i nerazumni ljudi. Razumni ljudi se prilagodjavaju svijetu, a nerazumni ljudi ocekuju da se svijet prilagodi njima. I znate sto kaze dalje?"
"Zato svijet svoj napredak duguje nerazumnim ljudima" - nastavim ja.
"Opa...imamo buntovnika" doceka ovaj i namigne mi
Koji lik.
Scena 2: Nakon nekog vremena ucenja skuzila ja da je vrag odnio salu, pa mu prvi put dosla na konzultacije.
Pitam ga nesto za prejud. pitanje, a ovaj krene:
"Recimo, prejudicijelno pitanje kod razvoda braka bi vam bilo....samo malo, evo jedne kratke digresije - znate li koja je stopa razvoda brakova u Sloveniji?"
I krene ga pricati o izvanbracnoj djeci u Sloveniji, poveze to s africkim plemenima (???) uz usporedbu s Aboridjinima, da par opcezivotnih savjeta kako pri odlucivanju nekih stvari moramo paziti, baci pogled kroz prozor i konstatira kako je priroda jako krhka ("11. je mjesec a vani je proljece"), pocne objasnjavati da su klimatske promjene uzrokovane golfskom strujom koja ce mozda promijeniti brzo zbog globalnog zatopljenja, ali nece nuzno zatopliti, npr obale Norveske ce se zalediti i nece se vise toliko loviti bakalar tamo, a vjerojatno ce se i Sahara pretvoriti u stepu, pa ce biti kao pred 2000 godina kada je Sahara bila glavna zitnica Rimskog carstva; naime, ostaci rimskih vaza su pronadjeni cak tisucu kilometara od obale.....
Nakon tocno 54 minute izlaganja, pogleda nas i pita "A sto sam ono bio pricao?"
Koji lik :roll:
Scena 3:
Nakon par slicnih konzultacija, pocela sam se pitati dal mi to uopce treba, tj. kakvu korist imam od tih konzultacija.
U mjesec dana repetitorija naucilo se sve i svasta :D, a vezano za gradivo - tocno 3 stvari, tj cake koje nisu pisale u knjizi (jedna se odnosila na stranacku sposobnost, druga na prejud.pitanja, treca na reviziju).
Na kraju, na ispitu dobijem pitanje o str.sposobnosti, pa izmedju ostalog spomenem taj stos, a ovaj mi opet namigne "Znaci, ipak su nam koristile kozultacije" :mrgreen:
Koji lik
:D :D :D http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/respekt.gif
Nakon toèno 54 minute izlaganja, pogleda me i pita "A ťto sam ono bio prièao?"
DoŞivio sam neťto slièno pred dvije godine, tada je u medijima bilo dosta aktualno kloniranje. Doťli smo ga pitati neťto za stranaèku i parniènu sposobnost, a profesor se rasprièao o tome kako Ìe se jednog dana pravno rjeťiti pitanje parniène sposobnosti klonova :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najbolje je kad to napravi usred ispitivanja, rasprièa se pa na kraju ne zna ni ťto te pitao.
Premda, to mi je malo bezveze, ako klimaĹĄ glavom i pozorno ga sluĹĄaĹĄ, misli da viĹĄe znaĹĄ. :roll:
Just a little bit
15-02-2007, 02:03
meni je Dika jedan od najzanimljivijih profesora na faksu.
fascinantno je da nakon deset minuta prièe o nekoj temi zna toèno nastaviti reèenicu koju je poèeo govoriti prije nego je isprièao pricu :-)
Njegov cinizam prelazi u neĹĄto drugo,ali...hodie mihi,cras tibi. :D
aqe quod agis
21-09-2007, 13:53
U pravu ste kolegice.
Ja sam davno zavrťio faks u Zg. Tada nije bio profesor i uvijek sam ga izbjegavao.Ispit sam poloŞio kod drugog predavaèa
NiĹĄta osobno kontra istog,ali nisam uspio "uĂŚi" u njegov rezon.
Savjet:izbjegavati ga.
Ja sam davno zavrťio faks u Zg. Tada nije bio profesor i uvijek sam ga izbjegavao.Ispit sam poloŞio kod drugog predavaèa
Oprosti, ali kada si ti to onda polagao? Koliko je meni poznato Dika zadnjih sto godina predaje :-D :-D
Oprosti, ali kada si ti to onda polagao? Koliko je meni poznato Dika zadnjih sto godina predaje :-D :-D
Ha ha,pa dobro,nije bio bať tako zao da je i ovo zasluŞio :lol: Glavno je ostati cool na provokacije i ŞigiÌ Ìe sam sjesti na predviðeno mjesto!
fat drummer
27-09-2007, 20:41
ima neĹĄto protiv moje zurke... jedan! :-D
aqe quod agis
08-10-2007, 13:29
Postano: pon ruj 24, 2007 10:57 am Naslov: Re: mihajlo dika Citiraj i odgovori
aqe quod agis je napisao/la:
Lejla je napisao/la:
Njegov cinizam prelazi u neĹĄto drugo,ali...hodie mihi,cras tibi. Very Happy
Oprosti, ali kada si ti to onda polagao? Koliko je meni poznato Dika zadnjih sto godina predaje
BuduĂŚa kolegice imate -bilo je to iza 80-ih,malo sam se zanio -da i tada je predavao.
Lijep pozdrav
mgrzetic
11-10-2007, 22:06
Za njega samo dvije rijeèi: mudrost i iskustvo. Njegov seminar doduťe nije imao puno veze sa gradivom, ali je jedini profesor koji nam je pokuťao objasniti ťto nas kasnije u karijeri èeka..Sve pohvale
Za njega samo dvije rijeèi: mudrost i iskustvo. Njegov seminar doduťe nije imao puno veze sa gradivom, ali je jedini profesor koji nam je pokuťao objasniti ťto nas kasnije u karijeri èeka..Sve pohvale
slaŞem se. nekad ga je teťko pratiti ali prièe i savjeti su super. petica za profesora :) èitao sam èlanak o ocjenjivanju i èudno mi je ťta je ova katedra bať najloťija, znam da ljudi imaju problema s gppom ali oèekivao sam za najgore upravnu znanost ili tako neťto :badgrin:
Citao sam clanak o ocjenjivanju i cudno mi je sta je ova katedra bas najlosija
što bi latini rekli, Quod ab initio vitiosum est, non potest Dika convalescere :D :D :D :D :D
digresija (udaljavanje od osnovne misli, skretanje od predmeta o kojem se raspravlja; odstupanje, otklon) :?:
odličan iako zna odlutat s mislima pa je tako na jednim konzultacijama završio na spaljivanju vještica
Jako ugodan i smiren profesor ogromnog znanja.
Čista 5.
imported_scalp
04-02-2010, 15:51
Pet!
Zanimljiv, realan i normalan... Ispit ugodan.
Ne sjećam se da je ikoji profesor tolko neprimjetno uspio privuć koncentraciju na svoje izlaganje (Kurtović je tišinu, al na silu), al meni su ovakva predavnja genijalna bila.
Samo, po meni bi ovaj ispit trebal biti dvosemestralni, a ne one pravne informmatike, povijesti i ekonomije... i upravna znanost,naravno..
DIKA JE LEGENDA! I IMA NAJZABAVNIJI SEMINAR NA FAKSU!
Darkbuster
09-02-2010, 02:42
Ima fora ime, mozda cemo jednog dana dobro suradivati.
malimrav85
12-02-2010, 00:57
DIKA JE LEGENDA! I IMA NAJZABAVNIJI SEMINAR NA FAKSU!
On i prof.Kurtović.
To treba snimat. :rotfl:
Ja mislim da će od mene bit 5 ali pričekajmo da dođem do usmenog...:smartass:
baš sam pričala s jednom bivšom forumašicom, da čim ljudi kažu za profesora da je LEGENDA!!!!1, to mi je jasan znak da ga se klonim :lol: o diki čula svakakve kontradiktorne priče, samo ne kužim kak su ljudi i na 4. godini još uvijek tak fascinirani tom KUL kurtovićevskom manirom predavanja. ne fala, za svoju dozu zabave ću u gardaland, a za ispitivača umjerenost i ravnoteža ftw :thumbup:
ocjena: 3
malimrav85
19-02-2010, 02:11
Da, ispitivač i predavač su dva pojma. Meni osobno ne treba netko da mi na predavanju čita knjigu, znam i sam čitat i to mogu i doma radit a ne na faks ić.
Meni je profesor super jer uz gradivo da i neke komentare koje zapamtiš pa kad učiš sjetiš se nečega vezanog za to. A i ubaci neku "poslovicu". Danas npr.
On voli plodove mora a ja plodove tora.
Što se tiče ispitivanja, jedno od boljih. Na razini doc.Nikšića.
Smireno, bez nekih vrištanja, skakanja, meškoljenja,grimasa...
Ako znaš teško ćeš pasti ako ne znaš teško ćeš proći. Ne ide na to da ruši, propita dosta gradiva na način da pita lekciju pa pravne lijekove u vezi te lekcije pa pitanje ili dva koja traže kratak odgovor.
Sigurno jedan od profesora kojeg ću pamtiti čitav život.
5
baš sam pričala s jednom bivšom forumašicom, da čim ljudi kažu za profesora da je LEGENDA!!!!1, to mi je jasan znak da ga se klonim :lol: o diki čula svakakve kontradiktorne priče, samo ne kužim kak su ljudi i na 4. godini još uvijek tak fascinirani tom KUL kurtovićevskom manirom predavanja. ne fala, za svoju dozu zabave ću u gardaland, a za ispitivača umjerenost i ravnoteža ftw :thumbup:
ocjena: 3
Dika i Kurti po meni nemaju nikakvih dodirnih točaka, ni što se tiče stila predavanja, ni što se tiče ispitivanja, ni što se tiče odnosa prema studentima. Kurti je meni bio "teroristoidni", wanna-be-zanimljiv dosadnjaković i jedva sam čekao da mu pred i seminar završe, dok su dikina pred i seminari bili opuštajući, zabavni i zanimljivi. Šta bi u gardaland kad imaš džabe predstavu na tmtu, a još ti svake godine dižu cijenu :lol:
jok ne znam. meni je kurti bio zakon. ništa kontra kurtija, on je jedan i jedinstven. <3
a dika...čini se ok, ima te svoje zanimljive pričice, ali ako odeš na dva predavanja, seminar i na ispit skužiš da se ponavlja. a kad si gladan ko pas i ne možeš dočekat da te pita, zadnje što te zanima je njegova omiljena serija na hrt-u i smrtna kazna u sad-u. koga boli k.samo želiš da ti da žig ili te ruši, samo da možeš ić!
prema meni je bio ok na usmenom, malo me doduše podjebavao, ali ok, opraštam, jer ipak mi je na kraju dao fer ocjenu. samo je problem što prema drugima nije bio tako fer, čak je bio i bezrazložno grub.
eto diku preporučam svima koji vole zanimljive pričice više od ispitne materije. tu je zakon.
ali nemojte se iznenadit ako sa 26-7-8 bodova na pismenom i sa briljantnim usmenim dobijete 3, to je dika!
ali ako želite samo položit gpp, relativno bezbolno, birajte, navalite! :)
nda, ispitivat cca šestero ljudi pet sati je neumjereno, da ne kažem nastrano pa čak i ograđujući se, budući da student formalno više nije dijete, od napaćenog izraza nepedagoški, koji kod dotičnog uvjerljivo slijedi nedidaktički princip u pisanju knjige. a sve u cilju one bitne značajke koja je zajednička profesorima poput dike i kurtija, koji su puno, puno vremena proveli za knjigama, stručnjaci su u svom polju i u jednom momentu su zastranili, prerazvijene kognitivno-narativne sposobnosti su ih valjda povukle na mračnu stranu :mrgreen: pa su si uzeli za quest propovijedati ultimativnu mudrost koje nema u knjigama, svakome tko ju želi ili ne želi čuti. pa si malo zamišljam, kako je onoj zadnjoj osobi, koja je pet sati čekala ispit, koncentracija na razini i njoj i diki, umor čini svoje, a i za jedno i za drugo bivam trunčicu nesklona povjerovati da su uspjeli apsorbirati kakve nutritivne elemente iz dikinih mladenačkih refleksija ili kojeveć prispodobe koja se ne tiče konkretne situacije. ali da bolji je od većine, je, što je tvrdnja o većini a ne o njemu. napomena je, probat ga prvo doživjeti na predavanju, konzultacijama, slušanju ispita ajd-ajd (nevoljko zagovaram slušanje, budući da ne volim slušače...nevezano, uvijek me fasciniralo, što je to u slušačima tužno :iviv: ...da sjedaju na jednu od tri stolice predviđenu za ispitanike, i zašto neki slušači u jednom momentu preuzimaju kontrolu nad situacijom, tipa otvaraju prozor, luftaju, pa ih prof mora napomenuti da ga zatvore prije nego se svi smrznemo, vratarizaju, dijele you can do it poglede i sl.!? sociološki vrlo intrigantno..) pa vidjeti dal njegov stil odgovara... može odgovarati i ne mora.
vzapadne
31-03-2010, 23:15
Vrlo je subjektivan.
Vecinu vremena je dobar, i onda ljudi prolaze i kad valjaju nevjerojatne neubolze, a onda mu se nesto poremeti u glavi, postane nerovozan i vrlo grub i bezobrazan.
On je uglavnom kamilica, ali kad mu se smraci bude gori od necastivog osobno...Jedna mu se cura nije dopala i onda ju je pitao primjenu nacela (mislim neposrednosti) u radnom sporu. Mislim, wtf ?!?
A da ne pricam kako ljudi imaju 28 bodova, savrsen usmeni i onda izadu s trojkom u indeksu.
Tko se zeli nasmijat njegovim filozofskim proljevima i poimanju povjesti- izvolite, a onima koji zele pravedan i korektan usmeni- zaobidite u sirokom luku.
Nakon prezivljavanja tog beskrajno dugog, iscrpljujuceg i meni nimalo smjesnog usmenog (iako, slusaci su se zabavljali ko nikad prije ), mogu samo reci- nikad vise.
unknown_heroine
05-04-2010, 00:50
prema meni je bio krajnje subjektivan. komentare na način kako me ispitivao sam čula i na forumu i uživo :D (s tim da ljudi nisu znali, kad su mi pričali, da sam to ja odgovarala - naravno da su komentari bili negativni)
taj ispit se ne može položiti na neke nedopuštene načine jer mislim da on ni svog sina ne bi pustio ako ne zna, a opet neke si ljude zapamti po dobrom/lošem, i imaju kredit kod njega/ili minus
al on je takav prema ljudima koji mu se svide/ne svide
(s tim da nikad neće rušit nekog ko zna!!!, to svjedočim jer je jedan kolega prošao koji je odgovarao prije mene, imao je malo diskutabilno prezime (smiješno,da), i Dika se okomio na njega, neka nebulozna pitanja mu postavljao, ja pola stvari nisam znala ni di se nalaze, pitao ga je stvarno puno, no tip je o svemu znao reć bar dve, tri rečenice, i to ga je spasilo jer nije bilo lekcije gdje bi blenuo - uglavnom prošao je nakon stvarno dugog, detaljnog odgovaranja, jer je znao, makar mu nije bio simpatičan)
onda sam ja odgovarala, dva pitanja, čašica razgovora i žig (znala sam ja to kaj me pitao, al to je užasno izgledalo slušačima nakon ovog cijeđenja kolege prije mene)
naravno, svrstavam ga na prvo mjesto prof. na faksu, ne radi tog prolaza, nego radi načina predavanja, životnih primjera kojih fali; doživotno sam bogatija za info da je Kotarski sud bio u Amruševoj :), i još par stvari...
on je u biti veliki humanist;
uostalom Uzelac je totalna suprotnost, pa kom ne paše, ajte Alanu
ono kaj sam primjetila, kad je neko na rubu za past, da pita defiiciju materijalnog prava po zakonu i arbitražu!
i uvijek pita nekaj ako ste zaboravili napisati u eseju (tako je bilo kad sam ja slušala)
kanarinac
05-04-2010, 11:20
Vrlo je subjektivan.
Vecinu vremena je dobar, i onda ljudi prolaze i kad valjaju nevjerojatne neubolze, a onda mu se nesto poremeti u glavi, postane nerovozan i vrlo grub i bezobrazan.
On je uglavnom kamilica, ali kad mu se smraci bude gori od necastivog osobno...Jedna mu se cura nije dopala i onda ju je pitao primjenu nacela (mislim neposrednosti) u radnom sporu. Mislim, wtf ?!?
A da ne pricam kako ljudi imaju 28 bodova, savrsen usmeni i onda izadu s trojkom u indeksu.
Tko se zeli nasmijat njegovim filozofskim proljevima i poimanju povjesti- izvolite, a onima koji zele pravedan i korektan usmeni- zaobidite u sirokom luku.
Nakon prezivljavanja tog beskrajno dugog, iscrpljujuceg i meni nimalo smjesnog usmenog (iako, slusaci su se zabavljali ko nikad prije ), mogu samo reci- nikad vise.
živa istina. kod njega prolaze ljudi koji pojma nemaju, a znaju pasti oni koji znaju. totalna neobjektivnost, na faksu dosad nedoživljena. uzelac traže možda i previše, ali bar mu se ne događa da netko sa 18 bodova, 2 rečenice u eseju i 3-4 promrmljane riječi na usmenom prođe (dok istodobno netko drugi sa odličnim esejem i testom padne, jer dobije neka nebulozna pitanja zato što se diki ne sviđa kako izgleda, kako se zove ili odakle je). od mene dobiva čistu jedinicu.
Kaj ste vi normalni? Autor dijaboličnog pismenog ispita koji čak i suci vrhovnog suda jedva prolaze... A kad na usmenom znaš sve živo i neživo ( sa zaključivanjem, molit ću ) dobiš 2, naravno... I zašto si onda bacio 4 mjeseca svog života? I nek je on zanimljiv i pametan i uglađen ko bebina guza ja mu dajem čistu jedinicu. I onom Uzelcu isto...
A kad na usmenom znaš sve živo i neživo ( sa zaključivanjem, molit ću ) dobiš 2, naravno...
ko ti kriv kad si geografski promašen. jedino bi bilo gore da si uz to još i žena :mrgreen:
Runing away
12-04-2010, 20:41
Nemam što reći osim da je jedan od mirnijih ispita, bez vikanja ili šutnje. Još uz to i objašnjenje nekog dijela koje vam vjerojatno i nije najjasnije što se vidi u vašim odgovorima. Definitivno visoka ocjena.
advocatus.diavoli14
14-04-2011, 12:21
Profesor gospodin,stara škola.Postavlja normalna pitanja i uz malo smisla za logičko povezivanje naučenog gradiva ispit je položen.
Drugi na katedri bi se mogli ugledati na njega.
Odličan,5.
Tony Montana
14-04-2011, 18:49
Bijah na njegovim predavanjima i slušah usmeno ispitivanje. Kao što kaže kolega iznad, radi se o gospodinu, velikom znalcu, što pravnom što u općenitom smislu. Predavanja su drugačija od drugih, iz čovjeka doslovce izvire iskustvo i mnogo, mnogo raznih priča, doživljaja koje on na neki način poveže s gradivom. Iako je sav u digresijama, ne zamjeram mu ništa, jer sam se s njegovih predavanja vraćao nasmijan i dobre volje, a kad bih saznao pokoji trik iz gradiva, sreći nebi bilo kraja. :D
Na usmenom ispitivanju je miran, staložen, vrlo tolerantan i doslovce traži osnove koje studentima mame osmijeh na lice. :D Osim toga, ono što se ne zna, neposredno objasni, a ako se gdje zapne, potrudi se kroz neke primjere, dosjetke i razne poveznice navesti na pravi put. Ako se dobro zna i pogodi ono što on traži, nagradit će vas lijepom ocjenom. Ne znam jel mu ovo zadnja godina prije penzije ili ne, ali u svakom slučaju, ostat ce mi u trajnom pamćenju kao jedan od omiljenijih profesora.
Odličan (5)
evo da i ja podijelim svoje dojmove...
upravo sam danas došla s usmenog kod Dike...
ugl, sve pohvale...vrti pitanja s one liste; mene je pitao priznanje cinjenica, sve u detalje, anticipirano priznanje, pa me provukao preko pogrešno utvrđeno činjenično stanje kroz sve pravne lijekove (kad se i pod kojim uvjetima može pobijati, kakve se presude donose...), čak i oko priznanja kao izjave volje odnosno izjave o znanju...
ja sam odgovarala za višu ocjenu, ali inače nije previše zahtjevan, cijelo vrijeme razgovara sa studentima, paralelno pokušava razjasniti dijelove gradiva, pita za mišljenje (mene npr.je li baš potrebno da se stranka kojoj ide u prilog pozove na prethodno anticipirano priznatu činjenicu) ali niti jedan odgovor ne uzima za zlo...
atmosfera opuštena, a on se maksimalno trudi...
i da srušim veliku zabludu...poučena vlastitim primjerom -> nije istina da Dika škrtari na ocjenama, meni ju je dignuo bez problema...
oni koji nauče jednako mogu dobiti dobru ocjenu kod njega kao i kod bilo koga drugoga!!!
moja preporuka je izabrati njega ako ikako možete!
a sad zasluženi odmor!
sretno svima:)