View Full Version : Prof. dr. sc. Alan Uzelac (prosjek 3,47)
Pravokutnići
12-12-2006, 00:26
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
nedovoljan (1), zbog izmiĹĄljanja.
fat drummer
14-12-2006, 16:01
èekam kraj seminara pa da ocjenim profesora... za sada mi kotira oko 4, jer se èovjek stvarno trudi, ali ne mogu mu oprostiti prvi sastanak seminarista kada sam bio gladan, a on uleti na kraju sa: i joť samo jedna obavijest - doviðenja...
ocjena manje profesore!! :-D
Moj prvi dojam?
Proťle godine prof.Uzelac je jedini poèeo sa seminarom valjda 2-3 tjedna prije svih ostalih na faksu.
Prvi sem je izgledao ok, tko bi doĹĄao, otiĹĄao, bi, ne bi i natezanja.
Ăak je dotièni izgledao simpatièno. Bez obzira na onu antenu s kojom je mahao.
I onda, drugi seminar. Ovaj ulijeÌe u dvoranu, sav u crnom, oko vrata srebrni mobitel i to ne na nekakvoj normalnoj vezici nego us army metalnom lanèiÌu.
Dojam - jel ovaj to nosi medaljon oko vrata? Ĺveliki kuracto je ono Dika na predavanju govorio o sveĂŚenicima prava? :-D
Nego, spomenuti se popne na katedru, bez uobièajenog smjeťka po sluŞbenoj duŞnosti, mrko nas pogleda i procijedi "Kasnimo s gradivom"
(jesam napomenula da je prvi poèeo sa seminarom?)
Reakcija dvorane: :smt017
No, Uzelac nastavlja: "Od sada imamo seminar dva puta tjedno"
Reakcija :-k (jel ovaj misli ozbiljno ili se zahebava?)
Sluťamo dalje. "Za dva tjedna piťete kolokvij - sva naèela i prvi dio knjige"
U trenutku kada su se svi poèeli pitati "ťto mi je ovo u Şivotu trebalo", prièa postaje joť bolja.
Dao nam neki zadatak da radimo, kopamo mi tako po zpp-u u potrazi za istinom 8)
kad ono upada jedna kolegica, inaèe turbozbunjena cura, ulijeÌe u dvoranu s 45 minuta zakaťnjenja, dolazi do ovoga i pita: "Jeste li vi prof.Uzelac?"
Pol dvorane se skrĹĄilo od smijeha...
Bdw., ťto se tièe one antene s kojom maťe dok drŞi predavanje, èula sam dvije teorije:
Prva glasi da je èovjeku trebalo neťto da pokazuje po ploèi, pa je doma ugledao radio i nasilnim aktom strgao antenu
Druga: èovjeku se strgala antena na radiju, pa je onda gledao, i gledao, razmiťljao i konaèno se, u najboljoj maniri prof.Baltazara dosjetio - koristit Ìe tu antenu
za pokazivanje kompliciranih instituta i plaťenje zloèestih studenata
Iskreno, ne znam ťto je toènije. Ili bolesnije http://forum.mamboserver.com/images/extrasmilies/adore.gif
My personal opinion...hm. radi se o jedinoj osobi zbog koje sam poĹželjela promijenit profil i u potpis staviti
"Kad odrastem Ĺželim biti Alan Uzelac" :-D :-D :-D :-D :-D
Bdw., kolege....ajd se suzdrĹžite od dodjeljivanja najpopularnije ocjene...
Ipak su blagdani http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/tapsh.gif
Miss Sarajevo
14-12-2006, 19:58
DORRO:
My personal opinion...hm. radi se o jedinoj osobi zbog koje sam poĹželjela promijenit profil i u potpis staviti
"Kad odrastem Ĺželim biti Alan Uzelac" :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D ti si luda ;)
MAlo me fascinira, malo me zbunjuje, odlièan je pedagog, no nikad ne znať ťto misli....
Mogu ipak reĂŚi samo sve najbolje iako je ponekada totalni frik :D
dala sam mu peticu jer je totalna faca
he's soooou smart
& god looking :oops: :lol:
Uzelac je fakat faca! Stvarno pamti seminariste i njihov rad tijekom godine, pa je na ispitu totalno super i ima puno razumijevanja za studente. DrŞi najkvalitetniji seminar na faksu, ak niť drugo-nauèit Ìete pisat tuŞbu, Şalbu, presudu... Profesore, samo naprijed!!!
he's soooou smart
a jesi bila na ispitu kod njega?! pa da vidimo hoĂŚeĹĄ onda mislit da je faca :badgrin:
fat drummer
18-12-2006, 19:31
he's soooou smart
a jesi bila na ispitu kod njega?! pa da vidimo hoĂŚeĹĄ onda mislit da je faca :badgrin:
da i dobila je tri....iz prvog polaganja
:-D ti si luda ;)
Ne, nisam. Ne hodam ja s Mo-om. :-D ;)
"Kad odrastem Ĺželim biti Alan Uzelac" :-D :-D :-D
E, vidiĹĄ ovako...
To je bilo reaction to action.
Zamisli da se probudiĹĄ nakon protulumarene noĂŚi (nakon ispita, da ne bude zabune :roll: :-D ) jer je neka utakmica super zavrĹĄila, u glavi HiroĹĄima a u Ĺželucu Nagasaki, osvrneĹĄ se oko sebe i normalno,
poèneť si postavljati tipièna egzistencijalistièka pitanja.
Koji k.. barjak radi u kuhinji? (onda odvrtiĹĄ film pa u flashbackovima skuĹžiĹĄ sebe i frendove kako se penjete po nekakvoj zgradi...-o boĹže, neeee)
Tko su ovi ljudi tu u stanu?
I kljuèno, zaťto se ja budim na ťtednjaku?
U takvom stanju doĹĄepsaĹĄ nekako do faksa na konzultacije,
preŞiviť nekako onaj meteŞ i luðake na onom hodniku tmt3 (a ima ih poprilièno), sjedneť se nasuprot dotiènom,
podsvijest ĹĄalje poruke 'ĹĄto mi je ovo trebalo' a svijest 'hoĂŚu li povraĂŚati ili se sruĹĄiti?'
i onda èujeť "Kolegice, vi ste pali zato ťto zapravo niste htjeli proÌi"
Par sekundi tiĹĄine, dok mi se jedina misao formirala u glavi, ta ista "kad odrastem..."
Onda je negdje u pozadini poèela melodija Chrisa de Burgha "I am high, high, high on emotion..." http://forum.mamboserver.com/images/extrasmilies/rock.gif
a ja jedino uspjela promrmljati, "Dobro, a da li je paricijski rok prekluzivan?" :-D :-D :-D
Teatralna stanka, zamiĹĄljen pogled u daljinu, opet par sekundi tiĹĄine i tiho "Paricijski rok NIKADA nije prekluzivan"
Uvijek mi se sviðao takav nadrealistièan ton razgovora. Vrlo dirljivo.
Nakon toga je nestala èarolija trenutka zbog kojeg se ljudi poènu baviti teatrom apsurda.
Btw., èula sam joť par teorija o anteni (ljudi stvarno zanju biti kreativni)
ali neÌu reÌi jer smo zabranili traèanje :-D :-D :-D :-D http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/666.gif
i dorro, koja je tvoja ocjena mr. U - a?
nije mi jasno zaÅ¡to toliko jedinica, "UZI" je meni jedan od tri najbolja profesora koja sam susreo na ovom faksu, čovjek koji na seminaru daje sve od sebe da bi studentima Å¡to bolje približio i pojasnio institute parničnog postupka, uvjek spraman odgovarati na pitanja, a ono Å¡to je najvažnije uvodi nas u praksu obvezom pisanja tužbe, odgopvora na tužbu, prasude ... mnogi bi se na njega trebali ugledati. uz sve to joÅ¡ je i prilično korektan ispitivač.
seminari su jedno, ispiti drugo, a filozofija treÌe, koju primjenjuje na ispitima iz gpp-a. ne znam znať li da je diplomirao filozofiju? jeste li se dragi narode zapitali èemu sva ta filozofija na njegovom ispitu? a ťto je nagore ili najbolje, i meni je prilièno simpatièan. :-D
i dorro, koja je tvoja ocjena mr. U - a?
JoĹĄ uvijek ga nisam ocijenila, to je najbolje od svega :-D :-D :-D
Ăekam joĹĄ par dana da vidim kako se dalje razvija situacija, potpuno zaboravim ispit i sve stresove, pa onda na miru smislim i obrazloĹžim sve...
Vrlo tajanstven...moĹžda ima neke tajne moĂŚi..tome sluĹži i antena,da bolje skuplja i provodi energiju koju naĹĄi zbunjeni umovi ĹĄalju prema katedri..Mislim,da budem iskrena,uvijek sam na usmenom dobivala pitanja za koja sam u sebi mislila-"SAMO ME NEMOJTE PITATI..." i onda naravno baĹĄ to pitanje sam odgovarala u roku od par sekundi :lol: .DoduĹĄe,nisam na ispitu uoèila nikakvu antenu.. :smt043 Ĺveliki kuracala,no savjet sadaĹĄnjim seminaristima - probajte izaĂŚi na ispit u ljetnom roku,i sigurno neĂŚete poĹžaliti,a i ispit ĂŚe vam ostati u lijepom sjeĂŚanju! SRETNO! :-)
nije mi jasno zaťto toliko jedinica, "UZI" je meni jedan od tri najbolja profesora koja sam susreo na ovom faksu, èovjek koji na seminaru daje sve od sebe da bi studentima ťto bolje pribliŞio i pojasnio institute parniènog postupka, uvjek spraman odgovarati na pitanja, a ono ťto je najvaŞnije uvodi nas u praksu obvezom pisanja tuŞbe, odgopvora na tuŞbu, prasude ... mnogi bi se na njega trebali ugledati. uz sve to joť je i prilièno korektan ispitivaè.
Ma daj molim te, proťeÌi malo po fakultetu i raspitaj se za nega, pola ljudi Ìe prevrnut oèima, pol odmahnut rukom i popljuvat ga.
Svaka èast za seminar i predavanja, ali to je u cijeloj prièi najmanje bitno.
CvitanoviĂŚ i LapaĹĄ isto imaju super sem i predavanja, pa vidim kako ih svi oboĹžavaju.
Ăista jedinica zbog neobjektivnosti, iĹživljavanja nad studentima prvo pri pismenom koji koncipira samo s jednim ciljem a to je da te sje.. (nije ni GaraĹĄiĂŚ niĹĄta bolja da se razumjemo) zatim pri usmenom gdje namjerno postavlja pitanja koja nemaju nikakvog smisla pa se ti sad snalazi i filozofije koje radi od ispita.
MoĹžemo i ovako postaviti pitanje, zaĹĄto neki ljudi ali baĹĄ uvijek zavrĹĄe u novinama a neki nikada?
Ovo glasovanje je otprilike toèan odraz stava koji veÌina studenata ima prema njemu, samo se èudim ťto ima tako malo jedinica i otkuda mu toliko petica?!
i otkuda mu toliko petica?!
Od onih koji joť nisu iskusili ťto znaèi polagati ispit kod Uzelca.
Imam samo iskustvo s ispita i ono je za solidnu tricu - korektna pitanja, opcenita, bez inzistiranja na detaljima, malo nekog kvazihumora s njegove strane, malo nekog kvazihumora s moje strane, zig i bok.
Ili onih koji su veĂŚ poloĹžili :)
Ili nekih treĂŚih...
hou,hou,hou :lol:
Miss Sarajevo
29-12-2006, 15:04
Ili nekih treĂŚih...
hou,hou,hou :lol:
meni je odlièan :D
Lik je na opakom power tripu
Nek se prijavi za natjeèaj mister-Univers-a :roll:
meni je Uzelac bio skroz korektan i ostao u diiiivnom sjeĂŚanju.
jest da me pri prvom izlaŞenju sruťio na treÌem pitanju al to zato ťto sam izlazila po -to neÌu uèit, nema ťanse da me to pita principu- a kad tamo ovaj okreÌe knjigu i vid' vraga okine me to pitanje
ne da je to bilo jednio kaj nisam nauèila, al nekih piťljivih 10 % ne znam i to me pita.
opet kaĹžem to sam si sama kriva.
slijedeÌi put , primila se knjige, sve nauèila, lijepo si porazgovarali , joť me lik i pohvalio, niť me nije zajebavao i proðoh bez problema.
alan rulez
i da zgodni mi je
:-D
nastup, nastup...malo poraditi na scenskom nastupu...
Dmitar Zvonimir
23-01-2007, 23:01
Malo se pravi vaŞan, zbog èega nailazi na odbojnost kod relativno velikog broja studenata !
zasada 5
seminar mu je stvarno poseban
zasada 5
seminar mu je stvarno poseban
èekaj da joť doŞiviť voditelja seminara.
posebno je malo za reĂŚi.
Bdw., ťto se tièe one antene s kojom maťe dok drŞi predavanje, èula sam dvije teorije:
Prva glasi da je èovjeku trebalo neťto da pokazuje po ploèi, pa je doma ugledao radio i nasilnim aktom strgao antenu
Druga: èovjeku se strgala antena na radiju, pa je onda gledao, i gledao, razmiťljao i konaèno se, u najboljoj maniri prof.Baltazara dosjetio - koristit Ìe tu antenu
za pokazivanje kompliciranih instituta i plaťenje zloèestih studenata
Iskreno, ne znam ťto je toènije. Ili bolesnije
A sada je antena aktualna, kad sam ja isla na predavanja onda je bio laser.
Tipa, vidite tamo gdje je crvena tockica. Tko zna kaj je jos radio s tom crvenom tockicom?!
Inace, strasno pedantan i organiziran, za to mu dajem peticu!
Bdw., što se tièe one antene s kojom maše dok drži predavanje, èula sam dvije teorije:
Prva glasi da je èovjeku trebalo nešto da pokazuje po ploèi, pa je doma ugledao radio i nasilnim aktom strgao antenu
Druga: èovjeku se strgala antena na radiju, pa je onda gledao, i gledao, razmišljao i konaèno se, u najboljoj maniri prof.Baltazara dosjetio - koristit æe tu antenu
za pokazivanje kompliciranih instituta i plašenje zloèestih studenata
Iskreno, ne znam što je toènije. Ili bolesnije
A sada je antena aktualna, kad sam ja isla na predavanja onda je bio laser.
Tipa, vidite tamo gdje je crvena tockica. Tko zna kaj je jos radio s tom crvenom tockicom?!
Inace, strasno pedantan i organiziran, za to mu dajem peticu!
ima i laser i antenu, valjda nosi oboje ako jedno zaboravi jel...
seminar je po meni živa komedija, lik se toliko forsa da je to zapravo simpatično i smijeÅ¡no... doduÅ¡e već znam da to neće tako izgledat sredinom i krajem 2. semestra al Å¡ta ćeÅ¡... life's a bitch
isto ko i fet, čekam kraj seminara za konačnu ocjenu
za sad kotira oko čvrste četvorke
@ Alexis - 5 a? :-D :-D :-D
Robierre de Cochon
05-02-2007, 10:44
Ruťio me par puta - prema tome, sad bi trebale iÌi salve ogorèenja... :-D Ali...
Uzelac je jedan od mladih profesora za koje sam na ovom faxu zakljuèio da imaju potencijal biti veliki struènjaci i autoriteti na svom podruèju. Vrlo je obrazovan, elokventan, ima èak i dosta otvoren pristup prema studentima (koncept predavanja, seminari, grupa koja radi na stranici).
Meðutim, imam dojam da ponekad ima previsoke kriterije. Nemam niťta protiv visokih kriterija - ali ajmo onda procjenjivati prema znanju. Pismeni ispit iz gpp-a po meni viťe dobrinosi selekciji, nego ocjenjivanju znanja studenta. To tvrdim jer znam nebrojeno primjera da netko proðe dvaput pismeni, pa treÌi put padne (a do tog treÌeg puta su proťli i mjeseci, pa je èudno kako se znanje moŞe smanjiti?!).
Na usmenom ispitu je bio ljubazan, ali s bezbroj podpitanja. Nakon onakvog pismenog, èovjek oèekuje opuťteniji razgovor na usmenom - ali nije tako. Dok sam sluťao ispitivanje, posumnjao sam u njegovu objektivnost - nisam siguran da je uvijek imao iste kriterije. Ali i za to treba iskustva.
Ako usporedim ove "krasne" ocjene kojima su moje kolege spremno i u tako velikom broju poèastile profesora Uzelca sa onim anketama koje imamo èast rjeťavati kao dio seminarskih obveza, uoèljivo je da mu se za njegovu "torturu" liťavanjem naťeg slobodnog vremena pisanjem eseja, rjeťenja.. daju ocjene najviťeg ranga
Fluktuacije su impresivne.
Znaèi: ako Şelite èitati dojmove o radu dotiènog profesora, savjetujem da se prvo odluèite gdje Ìete to provjeravati.
O profesoru Uzelcu nemam ni posebno dobro ni posebno loĹĄe miĹĄljenje.
Zasada je okej, ali èujem da je tek drugi semestar zapravo radni.
Svaka èast na trudu oko seminara. Nije èesta pojava.
Trudi se, to je istina. Ali mislim da Robierre ima pravo kad kaĹže za neobjektivnost. SluĹĄao sam par puta ispit kod njega i ne djeluje mi dosljedno.
Jedan dan pita normalna pitanja tuĹžba, presude itd a drugi dan krene u takve detalje, osobito oko dokazivanja ĹĄto je teĹžak dio knjige, ili sve latinske izreke, ĹĄto nije baĹĄ fer s njegove strane. tako da tu ima dosta minusa.
Zara nitko ne osporava da mu je seminar dobar (nisam bio ali sam èuo od kolega), dosta se radi, piťu se tuŞbe i ostalo, ťto je sasvim u redu, i dobro je dok postoje takvi ambiciozni ljudi na faksu koji Şele neťto nauèiti studente.
Ali primjetio sam na ispitima tu nedosljednost i to mu dosta umanjuje cjelokupnu ocjenu, jer mi je to ipak puno vaŞnije. Nisu svi na seminaru da je to najvaŞnije, a puno viťe ljudi polaŞe ispit po ponekad èudnim kriterijima
@ Alexis - 5 a? :-D :-D :-D
ne viťe....malo se ipak spustila....to je bio samo first impression...konaèna ocjena za sav njegov trud slijedi nakon polaganja ispita....o mojoj ocjeni ovisit Ìe i njegova.....
Anðelko GuziÌ
15-02-2007, 01:38
alan rulez
i da zgodni mi je
ti to za fakat? pa tip je pljunuti herr flick iz alo alo :lol: :lol: :lol: :lol:
alan rulez
i da zgodni mi je
ti to za fakat? pa tip je pljunuti herr flick iz alo alo :lol: :lol: :lol: :lol:
Anðelko,ðelozija? :D
Moram priznati da sam prejudiciran u ocjeni profesora Uzelca, jer sam prije neki dan proĹĄao kod njega na ispitu, prva dva studenta je sruĹĄio, ali oni stvarno nisu imali pojma-svakome je davao fer ĹĄansu
ja i cura prije mene smo proťli, isto nas je pitao malo teŞa pitanja, al smo dobro poèeliu i onda nas je potpitanjima navodio kak treba-ja sam èak malo zabrljao kad me pito rjeťenja al sam izvuko dvojku.Pa opet, na roku prije ovoga èuo sam od bratiÌa da je ruťio ko blesav, a on mu je èak bio seminarist. Ja nisam bio, al se stvarno pokazao ko èovjek-najvjerojatnije je bio jako dobro raspoloŞen taj dan
fat drummer
19-10-2007, 23:14
profesor je èisto okej na seminaru i ako shvatite ťto Şeli od vas nauèit Ìete puno... trudi se i tu nema spora
èini se da se u posljednje vrijeme dosta humanizirao iako mu veliki problem predstavlja fiksideja da je cijeli gpp jednake teŞine (barem sam stekao takav dojam) pa bez kriterija opali kao prvo pitanje neťto sega mega opako, a onda neko opÌenito pitanje da ti mozak stane od kontrasta
no to je boljka velikog broja profesora jer su struènjaci pa im sve izgleda ravno ko srijem
profiler30
06-01-2008, 00:03
odličan
la ragazza
22-01-2008, 23:33
legenda!!!! to je sve ĹĄta imam reĂŚ... :D
cista jedinica.
takve kreature bi trebale raditi negdje drugdje, ne u obrazovnim institucijama :smt006
vječiti-student
27-06-2008, 22:49
ma uzelac je psihopat :salute:
lik očekuje da znamo gpp kao on, kao da se nečiji život svodi samo na učenje gpp-a
zato mu dajem čistu jedinicu iako sam položio kod njega :munky2:
a najjači mi je bio onaj njegov arogantni stav kao da mi poklanja ocjenu, iako je nisam zaslužio
moš si mislit
the chief
29-06-2008, 00:07
@vjecni student
slazem se sa svime sto si rekao
kod mene je ista situacija
ali to mi je bilo najjace,nakon jedvitih jada prodjem pismeni u 9mj
i onda me izresetao posebne postupke,skoro srusio zbog 1 rijeci
naravno isla sam na predavanja cijelu godinu+konz
i isto mi je rekao da mi moze ponudit 2,kao nisam zasluzila
poremeceni psihopat
opasno poremećen. vjerojatno žrtva svojih frustracija. jedan
vječiti-student
04-07-2008, 13:35
na stranici pravnik.hr ima intervju s uzijem
lik misli da je blag u ispitivanju i da uvijek prođe više studenata nego što zaslužuju :badgrin:
definitivno, lik je beznadan
Intervju je zakon. :-D
Na tragu onog kad Čepulo priča kako je svir'o u bendu i bio buntovnik.
A Vedriš je '71. sudjelovao u studentskim okupljanjima buntovnika.
Kregar je izbačen iz uredništva ”Pravnika”. Dernek.
Zelchi se bavi tuningom motora. A radio na 101-ici. I imao incidente.
Čovjek bi pomislio da su svi naši profači bili devijantna mladež. I onda Pravokutnićima idu kvocat kako smo mi kao problematični studenti. Strašno.
Uglavnom, ja samo čekam kad će netko napokon priznati da se tijekom faksa uzdržavao švercajući cigarete i dilajući tvaru. :smt033
fat drummer
07-07-2008, 13:11
s druge strane ja sam imao čisto okej iskustvo s alanom na usmenom. pismeni su brutala, ali na usmenom mi je bio okej
HeWhoDaresWins
16-07-2008, 20:33
Alan Izivljavanje Uzelac? Hmmm..mexicana look, forsirano lagani (specificni) govor, (kad god ga vidim ocekujem ugledati clinta eastwooda iza vugla :-D ), wild wild west! :-D
Osobnost: me not like!
Normalnost, korektnost pri ispitivanju: treba slusat vox populi! :-D Katastrofa prema vecini, prema ljudima koji mu legnu (btw, vama petorici svaka cast!) je iscrpljujuc (ko prema ostalim) al korektan.
Ovo sto je radio na zadnjih par rokova (ocekivano) nije normalno, i strasno je sto studentski predstavnici (znam da je banana, al birani ste za to) ne dignu glas protiv takvih ljudi kao profesora!
Alan pronadji ljudskost! :-D
LeniTriZvjezdice
17-07-2008, 01:04
Meni je ovaj profesor baš bio korektan. Naučila sam, došla na pismeni, prošla, došla na usmeni, dobila 4, gotovo iz prve.
Pitao me normalna pitanja, pustio me da pričam, postavio par podpitanja da utvrdi razumijevanje, i to je to.
Prije sam slušala 8 ljudi kako odgovara, i prema svima je bio isti.
HeWhoDaresWins
17-07-2008, 12:58
Meni je ovaj profesor baš bio korektan.
Prije sam slušala 8 ljudi kako odgovara, i prema svima je bio isti.
To je lijepo. Uhvatila si dobar trenutak. Bed je sto par sto ljudi na rokovima u lipnju i srpnju nije uhvatilo Alanov dobar trenutak (rekao bih "lucida intervale" ali se bojim da bi me se krivo shvatilo :roll: ).
Da se na gpp-u snizavaju kriteriji? Ja to zaista (dosad) nisam nikad cuo! To ti valjda dovoljno govori o njegovoj normalnosti pri ispitivanju.
Njegov problem nije njegova osobnost (tja, ima nas svakakvih) vec nacin ispitivanja (neujednacenost-prema vecini katastrofa, prema par korektan), koji mu je-oprostio mi Bog-poligon za frustracije.
Btw, i ostatku katedre ide na dusu njegovo psihofizicko unistavanje ljudi prilikom ispita (zapovjedna odgovornost etc.).
P.S.Alana u Haag! :-D
Law Guru
20-10-2008, 22:41
jedan shtiklec s ispita:
- kolega, vi ste srednju skolu zavrsili u inozemstvu?-sa zanimanjem ce alan .
- da, profesore, kako ste znali? - odusevljeno ce i ozareno inace preplaseni student.
- pa, vidi se da nemate pojma o hrvatskom - hladnokrvno ce, uz podsmijeh, alan.
fat drummer
28-01-2009, 13:34
jedan shtiklec s ispita:
alan ftw!!!!
ovo je fakat dobro, drago mi je što alan i dalje njeguje cinizam
francuskinja
26-02-2009, 09:09
odličan :-D
iako sam na početku seminara o njemu imao razne predrasude na temelju svima znanih priča, danas smatram da je uzelac jedan od boljih profesora na faksu. seminari su mu korisni i zanimljivi, na ispitu je konkretan, a na konzultacijama susretljiv i spreman pomoći. to što je zahtjevan je valjda i normalno ako predaje jedan od najvažnijih ispita na faksu.
javasluk
22-04-2010, 13:59
Pa ja bi ga ocijenio s nekom minus dvojkom. Zašto minus dva? Ma prolaz mu ne bi trebao biti sporan jer ipak odradi (barem formalno gledano) svoje. Ono što mu je najlošiji dio to je intonacija, to tko nije bar jednom prošao knjigu uopće ne može pratiti! Naime na temelju njegovih "izjava" gradiva, kod slušača se stvara osjećaj da ti je sve bistro (kad bi nešto trebao naglasiti, neku razliku među vrlo sličnim pojmovima, to tko nije upoznat s gradivom uopće na temelju intonacije ne može zaključiti). Isto tako se pojavljuje jedna poteškoće "psihološke prirode", to je što uporno komunicira s studentima kao da ćemo se još isti dan zaposliti u nekoj prestižnoj pravosudnoj ustanovi. Ne samo da smo jaaaako daleko od toga, nego u to vrijeme dok si na predavanjima iz GPP-a, si daleko i od diplome, a da ne govorim o tome da smo tu, u tom gradivu ipak početnici, tako da mi djeluje nesvrsishodno "treniranje" takve komunikacije u to vrijeme. Jednostavno mi je to isuviše rano, pa makar to bilo za studente prava četvrte godine.
Law Guru
22-11-2010, 13:05
alan ftw!!!!
ovo je fakat dobro, drago mi je što alan i dalje njeguje cinizam
alan, a i kurtović, ftw.!!!!
Alane, Alane, dže si ti zaglibio?! Od mene dovoljan za trud. Ali fulana struka, bracooo! Kako od matematike napraviti metafizičko egzistencijalističku salamu od pastrve! A tako lijep predmet... ah ah
Mihaela88
07-04-2011, 12:46
hm da kazem i ja nesto o njemu. bila sam seminarist i seminar je stvarno dosta naporan. mislim da bih imala vise vremena za ucenje gppa na seminaru iz trgovackog. stalno nas je nesto trazio.
ne smatram da su mu usmeni toliko strasni kao sto ljudi govore. pita malo pitanja, ali problem nastane sto ljudi ne razumiju uvijek sto pita pa ih podpitanja pokopaju. ugodan je na usmenom, puno zna, itd. sto se toga tice, sve 5.
e sad ono sto me kod njega smeta, a to je neobjektivnost. ocjene na usmenom za ostale (neseminariste) su vezane uz bodove na pismenom, ocekivajuce. najcesce rusi granicne slucajeve, ispod 20 bodova. ocjene za seminariste su vezane uz to koliko ste mu se svidjeli na seminaru i koliko ste sudjelovali na seminaru. osoba dobije 3 na pismenom, ne briljira na usmenom, doslovno moli za 5 i dobije 5 na temelju svog prosjeka i sudjelovanja na seminaru (da se razumijemo, osoba je sudjelovala na seminaru u najvecoj mogucoj mjeri, ali svejedno ispit je nesto drugo). za ostale seminariste vrijedi pravilo kao i za neseminariste. dakle ocjena ovisi o broju bodova s pismenog, nema nekih blazih kriterija, jednako dugo pita. za obranu seminarskog rada vrijedi isto. netko ima 4 sa kolokvija, ne zna razliku izmedu temeljnih pravnih pojmova i dobije 5 jer je sudjelovao na seminaru, a ostali dobiju fer ocjene. daklem, ne bih savjetovala seminar za one koji nemaju namjeru dizat ruku stalno, sudjelovat u zadacima, slat mejlove, itd jer nema apsolutno nikakve koristi od seminara i od usmenog. jedino za sto sam zahvalna je to sto sam bila na sudu i vidjela kako to funkcionira (a sramotno je da je to jedina prilika na cijelom faksu). ne znam sto covjeku poput njega treba tako ocito preferiranje ljudi od kojih su vecina ulizice koji su nakon ispita rekli svasta ruznog o njemu.
dakle, za znanje i normalno ispitivanje (cak bih rekla da su na katedri svi, osim ajde Dike, jos gori) bih mu dala 5, za neobjektivnost 1, bit ce to jedna lijepa trojka na kraju :D
Iznimka na ovo gore navedeno! Kao sto rekoh, covjek je fulao struku jerbo se on, kao i ti s njim možeš naći u situaciji bolje znanoj u The Twighlight Zone ili nekoj lošoj komediji situacije. Slusala sam seminariste i sama bila... stvarno kako koga. Ali da sam ocekivala najbolje za sebe nakon sto su ga neki molili doslovce za pet, a iz dodatnih pitanja je bilo bolesno očito da netko nije taknuo od posebnih postupaka do arbitraže ništa, jesam, ali nije se desilo.
Mihaela88
07-04-2011, 23:21
a tocno to sto si rekla, kako koga. no, nije fer u svakom slucaju jer par osoba ima nezasluzenu ocjenu s tog ispita, a mos si mislit kako ce ikad priznat da je bila nezasluzena :D ostali smo imali jednak tretman na ispitu kao i neseminaristi, ovisno o njegovom raspolozenju tog dana. ne zalim se zbog toga jer nisam ocekivala da mi se ocjena poklanja samo zato sto sam seminarist, ali nije se trebala onda nikom pokloniti. osjecala sam se zakinutom za ocjenu nakon usmenog i obrane, ali nisam htjela cjepidlacit jer je to ipak gpp i sretna sam sto sam se toga brzo rijesila. al minus za alana i to veliki. samo sam htjela rec da se ljudi ne trebaju bas toliko bojat usmenog jer sam slusala frendicu dok je odgovarala kod garasicke i zena pita puno vise (doduse razumljivije :D).
Užasno me bilo strah usmenog zbog svih priča o prof.Uzelcu, ali iznimno korektan ispitivač, izvlači iz ljudi, pomaže, istina je da traži razumjevanje. Prošlo nas je 70% 00danas sigurno.
Scarlet Legata
12-07-2011, 15:15
ponasa se i izgleda ko da je doktorat nasao u kutiji od cornflakesa.
skockani
07-09-2011, 20:11
izuzetno nekorektan i neobjektivan ispitivac! ne govorim ovo zbog sebe,vec zbog onoga sto sam danas vidjela-pustiti curu iz koje doslovce izvlaci osnove osnova,a onda odmah nakon toga srusiti curu koja zasluzuje BAREM prolaz! ne znam kako mu nije bilo neugodno pred nama ostalima. moja ocjena-relativno zasluzena. trazi razumijevanje,i zaista nije neugodan prema studentima,no u usporedbi s navedenim..zaista vam nije bitno koliko je pristojan. profesore,od mene negativan!
dosadan, dosadan i dosadan. ne sviđa m ise nimalo.
Pristojan, ok atmosfera na ispitu. Veliki plus što je opomenuo kolegice koje su prilično glasno pričale dok je jedna odgovarala. užasno me nervira takva bezobraznost i nekolegijalnost. Uopće ne mrcvari, ne gnjavi i na radi sve ostale strahote po kojima ga se stalno spominje. Pitao najnormalnija pitanja - rokovi, prekid i mirovanje postupka, obavještavanje trećih o parnici, intervencijski efekt, bračni sporovi. Podpitanja su korisna (bar meni), izvlači, čeka, ustvari ispit prođe kao neki razgovor. Ne inzistira na ne znam ti kakvim detaljima. Sve u svemu, jako ugodan ispit, profesor i više nego korektan. Petica!