View Full Version : Prof. dr. sc. Jasnica Garašić (prosjek 2,54)
Pravokutnići
12-12-2006, 00:27
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
Ma previĹĄe izgubljena u vremenu i prostoru.
Plus to ĹĄto valjda doma po cijele dane smiĹĄlja kakva ĂŚe pitanja podvaliti studentima.
Picajzla, gnjavi oko glupih detalja , neobjektivna na usmenom, koga simpatizira taj prolazi samo zato ťto izvlaèi na slamku iz njega, a tko joj se neťto zamjerio neÌe proÌ makar znao zpp napamet.
Picajzla, gnjavi oko glupih detalja , neobjektivna na usmenom, koga simpatizira taj prolazi samo zato ťto izvlaèi na slamku iz njega, a tko joj se neťto zamjerio neÌe proÌ makar znao zpp napame.
Potpisujem.
pravo_i_pravda
16-01-2007, 19:54
BaĹĄ me zanima tko joj je ovo dao peticu.
devil_in_disguise
07-06-2007, 23:41
totalno zbunjena Şena.. :D i ne zna kaťljat.. ubila me u pojma s time na seminaru.. skoro smo kladionicu bacili hoÌe li se nakaťljat ko èovjek.. :evil:
al ono.. kaj se tièe predavanja i objaťnjavanja neka navuèena trojkica..
morenita
12-06-2007, 16:24
peticu je bice dala sama sebi! ;)
za nju imam samo jednu rijeè!
FREAKYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!! :o
cista jedinica. terapija ista ko uzelcu :smt006
Iz kojeg je ona predmeta?
Iz kojeg je ona predmeta?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
zapravo, pitanje je na mjestu, mislim da bi mogli za J., Zelchija i Diku promijenit podforum 3.god.
Je, je... red je da gepepeovci zavladaju bespućima 4.godine te i tamo osvoje naslov "najteži ispit"!
Čeka se odgovor ostalih katedri na izazov i najavljuje žestoka borba za preuzimanje titule...Bit će napeto! :D
*stavljam ulog na Miladina i Boučeka i očekujem da obrane čast 4.god pred ovim dotepencima
(Len, Starfiš, 'oćemo kladionicu?) :lol:
Starfish
20-10-2008, 11:20
LOL! :-D Stara dobra četvrta doduše ima par jačih karika (Gotovac, Miladin), al to je sve slabo. GPP je borg, otpor je đabe! (c) Oni su zbilja rijetka kombinacija složene materije i ogromnog entuzijazma za zagorčavanje života studentima. Dakle – kaj se kladionice tiče, ja stavljam svu svoju sadašnju i dopuštenih pola buduće imovine na njih! :badgrin:
Ontopic
Jasnica! :smt050 Predaje/ispituje korektno, by the book, lege artis, klasično. Nema nikakvih ekscentričnih postupaka u nastupu. Ni pozitivnih ni negativnih.
Sa seminara se sjećam loše organizacije – panike „Kad je kolokvij? Kad je predrok? Koji je datum danas? Kolko svibanj ima dana?“ i jednosatnog čekanja u hodniku na „obranu“ seminarske radnje koja se na kraju sastojala od njene rečenice „Kolegice, imate jedan tipfeler u fusnoti na dnu treće stranice. To je to. 4. Doviđenja.“ Po sličnom smo postupku i seminarske žigove po konzultacijama ganjali do jedno 5.7. Organizacija joj uglavnom nije jača strana.
Pozitivne strane seminara – hrpa strpljenja i „Nema glupih pitanja“ politika.
Usmeni – u redu. Da pismeni na uvid, pita jel vam sve jasno, pojasni ako vam nešto nije jasno; pa čak i ako je ono što pitate potpuno nesuvislo. Sjećam se da nas je na roku u srpnju, kad se temperatura u onom hodniku popela na 80, svih 12 ugurala i posjela u svoj klimatizirani ured čim je došla. To je odmah jedna ocijena gore. :-D
Na usmenom se suzdržava od zajedljivih opaski, korektna je i uljudna i kad netko ne zna. I kad sruši, ljudi većinom nemaju potrebu njenu sliku gađat pikado strelicama.
4! :D
Law Guru
20-10-2008, 22:25
meni je bila nekako konfuzna na usmenom, cinilo mi se, barem po izrazu lica, da je stalno nezadovoljna odgovorenim, pa vise nisi siguran jel tocno ono sto odgovaras (iako bi prema knjizi i zakonu trebalo biti tocno).
Kulja za Jasnicu
rušila me 2 puta, poslala hladnokrvno na komisiju iako sam oba puta dobro znao. pušta sve slušače pa sam tako 2. put imao ispit u onoj velikoj dvorani dole na trojci, osjećao sam se ko na audiciji, puna dvorana slušača a ja na ispitu preužasno. nije čula za mijenjanje slušača
to kaj sam joj bio seminarist joj nije ništa značilo
Cetvorka. Pozitivno iskustvo, korektna, navlacila prolaz,visu ocjenu.Na lupetanja reagirala pristojno-pokusavala pomoc.
cak sam joj dao vise nego ona meni, da ne vjerujes.
unknown_heroine
14-05-2009, 18:22
jel to ona zločestoba koja je rušila neku curu prije par mjeseci osmi pt i uz to joj rekla da je glupa i da joj nije jasno kak je dogurala do kraja treće godine?!
Uvjerljivo najgora profesorica na fakultetu.
Seminar užasno dosadan, ona jako monotona.
Na usmenom, nakon što sam dobio 3 iz pismenog padnem, i to na način da me pitala za ocjenu više neko prilično nevažno pitanje. Poludio sam, pitala me za 4 da bi me na kraju srušila. Svašta.
Idući rok kod Dike, opet dobio 3 na pismenom i prošao.
meni je bila nekako konfuzna na usmenom, cinilo mi se, barem po izrazu lica, da je stalno nezadovoljna odgovorenim, pa vise nisi siguran jel tocno ono sto odgovaras
točno to, tolko je prepreprecizna, da ak upotrijebiš riječ 'eventualno' ustukne jer riječ eventualnost ima svoje značenje u parničnom postupovnom pravu :rotfl: ne znam šta je na toj katedri, zbilja, kolko moraš bit perfekcionist da bi dogurao do položaja ispitivača. prof. garašić mi je bila i na konzultacijama i iz viđenja jako draga i zadržala sam to mišljenje, zbilja je dobra i simpatična, nije nikog rušila bezveze. ali da zahtijeva strašno puno, zahtijeva. čitala sam malo iskustva studenata i naravno da sam 24 sata prije usmenog morala pročitat "PITALA ME ACTIO NEGATORIU I RUŠILA" :rotfl: ne znam kolko bi to moglo bit istina, budući da je danas prelazila preko odgovora tipa "sud će meritorno odbaciti tužbu", al na ovom faksu sam doživjela svašta i vjerujem u svašta. :mrgreen: preporučila bih ju najtoplije prvo za instruktora i konzultacije, a tek na drugom mjestu za ispitivača. opet, kad malo pogledaš nema boljeg ispitivača na katedri :lol: ak zanemarimo 'ali kako točno stoji u definicija u udžbeniku' i kolko drugih budalaština sam doživjela i čula od akademskih persona, jedan od ok ispitivača. dala sam joj 4, kolko i ona meni. :neko: u svakom slučaju ne kužim zašto ima tako nizak prosjek, nije tolko loša.
Denny Crane
16-02-2010, 19:02
totalno zbunjena Şena.. :D i ne zna kaťljat.. ubila me u pojma s time na seminaru.. skoro smo kladionicu bacili hoÌe li se nakaťljat ko èovjek.. :evil:
al ono.. kaj se tièe predavanja i objaťnjavanja neka navuèena trojkica..
Ahahahaha, ovo sa kašljanjem je živa istina!
Mira Furlan s Prava osim kašlja i tihog govora(što me ni ne čudi budući teži 48kg sa Zpp-om i knjigom iz Gpp-a) na predavanjima je jako ugodna, hoće sve objasnit(i više puta). Budući sam Dikin seminarist dajem joj 4 za predavanja.
javasluk
15-04-2010, 23:49
točno to, tolko je prepreprecizna, da ak upotrijebiš riječ 'eventualno' ustukne jer riječ eventualnost ima svoje značenje u parničnom postupovnom pravu :rotfl: ne znam šta je na toj katedri, zbilja, kolko moraš bit perfekcionist da bi dogurao do položaja ispitivača. prof. garašić mi je bila i na konzultacijama i iz viđenja jako draga i zadržala sam to mišljenje, zbilja je dobra i simpatična, nije nikog rušila bezveze. ali da zahtijeva strašno puno, zahtijeva. čitala sam malo iskustva studenata i naravno da sam 24 sata prije usmenog morala pročitat "PITALA ME ACTIO NEGATORIU I RUŠILA" :rotfl: ne znam kolko bi to moglo bit istina, budući da je danas prelazila preko odgovora tipa "sud će meritorno odbaciti tužbu", al na ovom faksu sam doživjela svašta i vjerujem u svašta. :mrgreen: preporučila bih ju najtoplije prvo za instruktora i konzultacije, a tek na drugom mjestu za ispitivača. opet, kad malo pogledaš nema boljeg ispitivača na katedri :lol: ak zanemarimo 'ali kako točno stoji u definicija u udžbeniku' i kolko drugih budalaština sam doživjela i čula od akademskih persona, jedan od ok ispitivača. dala sam joj 4, kolko i ona meni. :neko: u svakom slučaju ne kužim zašto ima tako nizak prosjek, nije tolko loša.
Meni isto nije jasno zašto ima toliko nizak prosjek? Nije toliko loša! Predavač izvrstan, među najboljima, zna što je ljudima teško, ali jako dobro kuži i kad se netko krivo izrazi što taj u biti misli (ispit je drugo, ali i tamo kuži što si mislio, samo ti "zbraja" -to je ispit). Ispravlja dobronamjerno kad neko nešto pobrka, zna imati lošijih dana kad su joj fitilji nešto kraći, ali ajd... Vidi se da su i njoj neke dionice komplicirane, ali se trudi da ne zbrlja! Na pismenom joj se može ponekad potkrasti neka ultra teška pitanja, ali ne mnogo, to je valjda za višu ocjenu? Ha usmeni ko usmeni, pa ispred mene je dečka cijelu knjigu prošla , ali sve je znao, odgovarao je nešto sporije jer je tu noć radio noćnu, a nije mogao naći zamjenu jer nije znao da će položiti, prošao je, dugo ga je ispitivala, nije bilo pitanja koje nije znao, ja sam kraće odgovarao, isto položio, nije bio neki umjetnički dojam ali prolaz je prolaz! U svakom slučaju tko ju prati može naučiti! Dajem tricu, jer su joj predavanja za pet! Bio je jedan rok na kojem je bio težak pismeni, to me je dotuklo, ali bilo je i lakših!
javasluk
16-04-2010, 01:34
jel to ona zločestoba koja je rušila neku curu prije par mjeseci osmi pt i uz to joj rekla da je glupa i da joj nije jasno kak je dogurala do kraja treće godine?!
Ma, to ona tako ima dane kad joj "bježi", izogovori koješta, meni je jednom isto u afektu rekla nešto: toliko puta dolazite (drugi usmeni) a ne možete to upamtiti! Ha, nije ugodno, ali zaboraviš.....smuvaš se ako ništa drugo,ne moš se prisjetit i odeeeee....
little_evil
26-04-2010, 13:22
ah,jasnica...nezaboravno iskustvo. naime,uspjela sam iz pismenog dobit 5 (!),i zena mene - srusila na usmenom! objasnjenje da imam savrsenu logiku,ali mi fali znanja. a bila sam joj usput i seminarist,uf,dobar izbor:roll: najgore iskustvo sa nekim ispitivacem.
Scarlet Legata
07-09-2010, 15:35
otprve, bez ikakve frke, bez ikakvog stresa.
zena je savrseno pristojna i ugodna. mozda je malo stroza u pogledu ocjenjivanja eseja, ali u svem ostalom je uberfina. najugodnije iskustvo ikad. i jedini nastavnik koji mi je ikad dao neki nepravnicki kompliment face to face. rekla da joj izgledam kao 'vrlo mastovita osoba'
i pitala me dal volim citati poeziju. a slatko :D
i mislim da stvarno moras imat veliki peh (ili bit debil, sto se cesce dogadja) da padnes tako ugodan i fino koncipran usmeni. tri pitanja- jedan institut (opcenito), jedan pravni lijek i neko malo teze za visu ocjenicu- posebni postupak u npr smetanju posjeda (uuuuuuuuuu daj zabrij koja katastrofa, ko da to nismo ucili vec sto puta u gp-u), i jos sve u najgrubljim mogucim crtama.
jasnica zasluzuje najmanje 4, i pridruzujem se ljudima koji su zgrozeni njenim slabim upjehom. ne kuzim. valda kod studentskih veleumova kojima smo okruzeni dobro kotiraju napuhane velicine ('malo smo si bitni, ne' stricek dika i takvi) ili neki koji djeluju ko da su doktorat nasli u kutiji od kornfleksa..al se dobro furaju i ljudovi ih vole.
doduse jasnica mi vise izgleda kao neko ko bi mogao predavati na likovnoj akademiji ili filozofskom, na nekom smirujucem odsjeku..
jer kad si profesor na predmetu na kojem svaki put glave padaju, shvatljivo je da ce ti se uvijek naci neko da serucka po tvom nacinu rada i ocjenjivanja i cemu vec, bez da prizna da je fakat zajebo sam samcat i niko mu drugi nije kriv.
jee, čestitam scarlet na uvjetu! (prije ću te vidjet tu neg live : D) baš lijepo, ovo za maštovitost, i veseli me taj slijed misli. :D ma čula sam ja da je znala bit i bezobrazna iako mi je teško to zamislit, kakobilo moje iskustvo također pozitivno. ljudi dobivali fine trojke. jedino ta sitničavost koja me činila nesigurnom u sve što bih rekla, ali okej. zato 4. :)
the fish
24-10-2010, 17:06
ah,jasnica...nezaboravno iskustvo. naime,uspjela sam iz pismenog dobit 5 (!),i zena mene - srusila na usmenom! objasnjenje da imam savrsenu logiku,ali mi fali znanja. a bila sam joj usput i seminarist,uf,dobar izbor:roll: najgore iskustvo sa nekim ispitivacem.
i ja imam slično iskustvo-usmeni vrlo dobar i nakraju pad jer mi je rekla da ne mogu ja tumačit zakon ako neznam što TOČNO piše u njemu, u prijevodu nije bitno što razumijem i sve joj primjerujem i objasnim ako taj članak nisam naučila napamet-jer kakav ću ja to biti odvjetnik sutra,kad neznam napamet zakon...
tapir_u_magli
24-10-2010, 17:21
i ja imam slično iskustvo-usmeni vrlo dobar i nakraju pad jer mi je rekla da ne mogu ja tumačit zakon ako neznam što TOČNO piše u njemu, u prijevodu nije bitno što razumijem i sve joj primjerujem i objasnim ako taj članak nisam naučila napamet-jer kakav ću ja to biti odvjetnik sutra,kad neznam napamet zakon...
Ako je zakon koji spominješ ZPP...
Jasnica ima seku Vesnicu koja predaje na RGN-u....hahhahahah...brijem cak da su blizanke...
Inace kad sam ja isla na seminar iz gpp-a nje te godine nije bilo...vidjala sam ju samo ovako usput na hodnicima fax i uvijek mi je djelovala kao da je zapela negdje u osamdesetima...
Prof Garašić- dojmovi
Najbolja osobina joj je uravnotezenost na usmenim ispitima- nitko tko je kod nje polagao usmeni dio ispita ne moze imati nikakvih zamjerki na ocjenu. Pismeni test je vrlo bitan- ocjene iz testa i eseja zbraja i ta srednja ocjena određuje okvir konacne ocjene.
Ako ste na rubu za visu ocjenu, npr. test je 4, esej 3, moze se dici ocjena. Inace ne.
U pravilu pita tri pitanja, jedno iz prvog dijela do tuzbe, drugo je pitanje iz podrucja između tuzbe i presude, a zadnje je iz pravomocnosti, pravnih lijekova ili najcesce posebnih postupaka s tim da je dovoljan zakon.
Pitanja danas- pita bitne stvari ali bi o njima trebalo reci sve, barem bitno da se ne padne:
nacelo pravnog interesa, nacelo pruzanja pomoci neukim strankama, parnicna sposobnost sve-od toga kakva je procesna pretpostavka pa do pravnih lijekova u slucaju povrede pravila o parnicnoj sposobnosti,prigovor prijeboja i prigovor radi prijeboja, nuzni suparničari, obicni umjesac, intervencijski efekt, prekid postupka, presuda zbog izostanka, vremenske granice pravomocnosti,
odluke drugostupanjskog suda po žalbi(i cl 373. a treba znati), kad je žalba nedopustena,
protiv kakve presude se moze podnijeti žalba- NEPRAVILNE I NEZAKONITE (to je pitala u sklopu relativno bitnih povreda par. post.), specifičnosti postupka pred trgovackim sudovima,par ljudi je pitala smetanje posjeda (rok, lijekove, dovoljan je zakon), tuzba za ponistaj arbitraznog pravorijeka, rok, koji sudovi odlucuju. koji razlozi, objasniti arbitrabilnost.
Mene je pitala objektivnu kumulaciju vrlo detaljno, nedokumentarni platni nalog, sto se događa po prigovoru, test je bio s skoro bez greske, i brzo je bio usmeni gotov.
Stvarno se trudi objasniti studentima i na seminaru i na predavanjima, čak i na ispitu.Svima koji su pali je rekla zasto su pali.
Big_cojones
15-02-2012, 12:32
po meni je definitivno jedna od humanijih, savjesnijih i strpljivijih profesora, ako ne i naj u svemu tome, na faksu.
dakle, što se tiče seminara, ima tendenciju bit dosadna u objašnjavanju nekih stvari od a-ž ali to vam može samo koristit za znanje naravno. seminar skoro svaki put započinje nečijom prezentacijom o institutu zatim pitanja pa poslije toga ona malo o tome govori...barem 20 mina -.- i najčešće je poslije toga test iz iste teme koji nećete predavat već je samo za vaše oči kolko ste ga dobro/loše napisali. na seminaru se dosta tupi po malom broju tema dok bi se moglo puno više stvari proć.
predavanja koja drži prof garašić su izuzetno korisna za ispit i kreće se u okviru gradiva...nema nikakavih skretanja u mladost ili na treću temu poput prof dike.
ispit (pismeni dio) determinira ocjenu... i esej i dio na zaokruživanje i reći će vam obje ocjene. esej joj više znači nego ostalim ispitivačima stoga preporučam izabrat temu o kojoj možete najviše napisat a ne koja vam je najlakša za malo napisat. po njenim rječima: "ako samo odgovorite na podpitanja eseja to će jedva biti za dovoljan". dakle, pišite sve što je povezano s temom. međutim, ipak imam dojam da dio na zaokruživanje puno više determinira ocjenu od eseja.
usmeni-po pitanjima obuhvati gotovo cijelo gradivo (nikako ne pita jedino prvih 100 str osim prethodnog pitanja, procesnih pretpostavaka i jaaaako rjetko adhezijsko rješavanje). načela su strašno bitna tako da bez toga nemojte...mislim da nije skoro nijedno pitanje bilo izvan onih pitanja koja su na početku ovog topica tako da si to pogledate (slušao sam cca 20 ljudi tako da možete bit prilično sigurni u ta pitanja).
sve u svemu, odlična profesorica. mislim da je najbolji izbor za seminar. jako je strpljiva i pristojna prema studentima, nećete doživjet slomove niti neugodnosti osim onih koje se ne mogu izbjeć na usmenom. 5!!!
drži repetitorije u vrijeme svojih konzultacija na kojem prolazi cijelo gradivo...to počinje u prvom mjesecu. dosta korisno
Ni meni baš nije jasno kako je ona od svih profesora na našem faksu uspjela dobiti tako lošu ocjenu.
Kao prvo, za razliku od ostalih, žena se stvarno trudi objasniti i ne snebiva se nad glupim pitanjima i odgovorima (nad kojima bih se i ja kao više manje laik zgrozila :mrgreen:). Takva je i na usmenom, što znači da možete i mašiti ceo fudbal, ona će vas pokušati usmjeriti i ako shvatite grešku, mislim da vam neće uzeti za (preveliko) zlo.
Drugo, cijeni trud studenata. Sigurno je da će vas zamijetiti ako ste aktivni na seminaru, predavanju, repetitoriju... Što se tiče zadnjeg, toplo preporučam jer sam tek tu uvidjela koliko dobro objašnjava nejasnoće.
Zamjerka bi bila - pretiha je.
Sve u svemu, drago mi je što sam konačno imala koristi od hodočašćenja na predavanja i kontinuiranog rada. To mi se nije dogodilo valjda od EJP-a. Zato prof. Garašić 5.
Slažem se sa big cojone, petica od mene! Drago mi je što sam bila njen seminarist!