PDA

View Full Version : Prof. dr. sc. Maja Seršić (prosjek 3,34)

Pravokutnići
12-12-2006, 00:32
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.

Uredništvo

A sad - ocijeni! :smt080

pravo_i_pravda
16-01-2007, 19:47
Sve najbolje o profesorici SerĹĄiĂŚ! Jako ugodna,smijeĹĄak za svakog,zna se naĹĄaliti sa studentima.

tequila
17-01-2007, 10:13
uf, uf, uf.....totalna suprotnost gornjem postu!

walter
17-01-2007, 15:31
izuzetno ugodan ispitivaè, volim kad me netko ispituje na naèin da razgovaramo a ne da se meni postavljaju pitanja i ja moram onako ťtreberski odgovarat.
ne kaĹžem da mi nije i takvo pitanje postavila , al ono odgovoriĹĄ i onda kao razglabate malo o tome.
volim kad profesoru moŞeť reÌi da ako je on odgovor na to pitanje traŞio 10 godina da se nadam da od mene ne oèekuje da joj moram znat odgovorit na to pitanje za prolaz.
mene je nekaj tak bila pitala tipa.. jel bi mi vi kolegice mogli reÌi u kojem sluèaju ....bla...bla.... i onda veli meni je trebao niz godina da odgovorim na to pitanje.
AHA
al velim bila je skroz korektna.
i koliko ona meni toliko i ja njoj :-D

marius
14-10-2007, 15:17
uf, kod nje sam proťle godine dva put padao, nije me volila, mog bratiÌa je isto ruťila, meni se èak prijetila neťto...vrlo je neugodna

15-11-2007, 21:01
Jako cudna :?

ayyita
21-11-2007, 10:01
teta je bas draga, bila sam kod nje na medj. pravu mora i medjunarodnom. trazi da kuzis, ne reprodukciju.

dog
03-07-2008, 01:13
Normalno.Uobičajeno.Objektivno.Sve u svemu, baš onako kako bi i trebalo biti.Vrlo ugodna,ne izaziva nervozu.Sve pohvale!Četvorka!

sijft
07-07-2008, 11:44
pravi razlike među ljudima, posebice u odnosu seminarist/neseminarist....

....veliki minus zbog toga.... :!:

omega_3r
03-10-2008, 22:33
od mene četvorka.
čudna je! da, dala je i ona meni četiri (što mi se nije dogodilo od sociologije), i pokušala mi šošića i lapaša prikazati u boljem svjetlu tako da mi je pričala što rade u slobodno vrijeme i pokazala mi oduševljenje sigur rósom. ne shvaćam zašto, ali dobro. meni osobno je ispit kod nje bio jedan od jako ugodnijih, al na jednu djevojku prije mene se istresla bez nekog pretjerano očitog razloga i sve je ispunjavala sarkastičnim komentarima, pa sad ne shvaćam gdje je problem.

i posebno mi se svidjela njezina divna šala: nazvala je šošića i rekla mu neka ide prozvati njezine studente. onda im se smijala kad ih je doveo skamenjene, "hahaha, već ste mislili da ste kod njega, hahaha".

bog neka je zna.

Maat
02-08-2009, 00:25
i posebno mi se svidjela njezina divna šala: nazvala je šošića i rekla mu neka ide prozvati njezine studente. onda im se smijala kad ih je doveo skamenjene, "hahaha, već ste mislili da ste kod njega, hahaha".

katastrofa ::E:

nije mi se svidjela, makar volim poslušat dobru anegdotu u vezi s njom. i da, najbolja je na katedri. :rotfl:

bubašpara
18-10-2009, 23:12
da, zna se često sprdati na foru Šošića.. tipa "ima vas jako puno danas kod mene pa ako vam se ne da čekati da dođete na red odite u kabinet do kod kolege Šošića, tamo ćete brzo biti gotovi..."
meni odlična, mada zna ubaciti koji neugodni komentar, ali opet ne bezveze, samo ako ga i zaslužite..
i definitivno najbolja na katedri, ne cjepidlači previše..
od mene ocjena 5!!:thumbup:

bob rock
18-11-2009, 18:11
mogu posve razumjeti razliku u percepciji dotične.
sposobna je na očigled mijenjati ličnost od ispitanika do ispitanika: gdje će jednom pomoći da dođe do točnog odgovora (ponekad i reći umjesto njega), drugom će za podjednaku grešku nabacivati bezobrazne komentare.
još jedan veliki minus joj je što ima tendenciju kasniti na ispit sat vremena... uostalom nitko s katedre ne kasni manje od pola sata, pa je onda to valjda ipak u redu... samo su možda moji kriteriji po tome iskrivljeni...

curica
07-07-2010, 22:55
Iako moju peticu ima vec od prije, moram reci kako je ovo sigurno jedna od najboljih profesorica na našem fakultetu.

Jedna od rijetkih koji ne skrivaju da cijene studente, da cijene rad. Zanima se za studente, priča sa svima... Predavanja iznimno kvalitetna, zanimljiva. Pravi je stručnjak, ali i čovjek!

Iskreno mislim da nije za studente koji su uhvatili skriptu i žele se samo provući kroz ispit... Uglavnom :thumbup:

Moja preporuka :)))) :smartass:

pipi
07-09-2010, 17:03
5ica od mene!
ugodna atmosfera na ispitu, pita samo ono sa kartica i možda za višu ocjenu nešto van toga,al povezano, pomaže podpitanjima, navodi na odgovor, neuzima za zlo ako se nešto nezna nego ide dalje. ma meni je bila stvarno super, sad neznam možda zna imat svojih žutih minuta a ja sam imala sreću da to nisam doživila.

Blaugrana
11-11-2010, 13:53
Meni je bila super! Čista petica. Ne cjepidlači, ne pita van kartica, ali mislim da voli kada pokažete interes za temu pa i sami dodate nešto izvan gradiva ili nešto prokomentirate. Ljubazna i pomaže ako se ne možete odmah svega sjetiti ili se malo spletete. Ništa od toga ne uzima za zlo.

Barfly
25-11-2010, 14:19
Vrlo dobar zbog pretjerane subjektivnosti i razlika među studentima sa i bez statusa, seminarist/ neseminarist. Drži se kartica, pomalo, ugodno, korektno, neš sitno iz sitnih slova (kodifikacija prava mora, fakultativna klauzula i rezerve). Stručna, srdačna i nadasve dama čega na našem faksu nedostaje.

Malecka
14-04-2011, 18:17
Za one koji se prvi put susreću sa ovom katedrom - od 4 ispitivača, Seršićka je jedina koja se na usmenom drži kartica.
To ju sigurno čini poželjnijim ispitivačem ali može i biti dvosjekli mač. Ako izvučete karticu koju slabije znate, ne očekujte da će vas ona voditi kroz lekciju potpitanjima.
Od nje ćete samo čuti "Kolega/kolegice, recite mi još nešto." To mi je najveća zamjerka za nju.
Naprosto je predraga dok odgovarate super, ali ako zapnete više neće bit.
Preferira tri kategorije ljudi: svoje seminariste - iznimne studente - muške studente. (potrebno je primjetiti da kategoriju br.1. isključivo sastavljaju pripadnici kategorije br.2.)
Seminar joj je natjecanje tko ima veći prosjek, više demonstratura, objavljenih radova i sve one stvari koje velika većina studenata pfzg-a nema.
Obični smrtnici dokopaju se njezinog kabineta na trećem izlasku; ipak spasi dobar dio ljudi od komisije.

Od mene - trojka.

-edit-
Prosjek joj je 3,3 ovdje, a u komentarima pišu samo oni koji su dali peticu. What's going on?

georgee
01-06-2011, 12:19
velika subjektivnost minus
ostalo za svaku pohvalu

nema milijun potpitanja na ispitu ko ostali, izvlače se kartice i pričaš o karticama
predavanja bi svakom preporučio, posebno seminaristima jer istakne bitno i nebitno + nije suhoparno, nego se tu i tamo nešto raspravi. vodite si bilješke obavezno

seminar super iako neobičan. zašto? pa eto, dođete na prvi seminar, upoznate se i onda veli "pročitajte za idući put prvih 50str"
ljudi dođu na drugi seminar i ona počne ispitivat. oni koji su samo pročitali, loše se provedu
što god da vam da za zadatak "pročitati" - naučite
i to je velika korist tog seminara. natjera te da učiš pa kad dobiš kolokvij (seminarski, nema veze sa ispitom jer je ispit samo usmeni) nemaš nikakvog problema

sprda se stalno i što je vrlo bitno - većini svojih seminarista zapamti ime. to je fkt rijetkost na ovom faksu

no, opet, ta subjektivnost (o kojoj se iznad ovog posta dosta pričalo pa neću ponavljat) joj je minus
da se radi samo o pozitivnoj diskriminaciji seminarista ok
al kad vidiš ostale profesore kako jebu neseminariste i ruše nakon sat vremena ispitivanja (šošić jučer), onda ti se cijela katedra zgadi jer se u isto vrijeme pozitivno diskriminira seminariste i negativno diskriminira neseminariste što znači da je neseminaristima (čisto matematički) ne dvaput, već četiri puta teže nego seminaristima

no, s obzirom da seršić nije direktno bitch prema neseminaristima (kao ostali), neće joj to značajno utjecat na moju ocjenu

inače, predmet je jako zanimljiv, ali i jako naporan. ozbiljno ga shvatite pa makar bili seminarist prof. seršić

pivska klupa
03-06-2011, 15:02
Totalno korektna profesorica, pita samo ono što je na kartici i ako zapneš onda postavi podpitanje koje je povezano s onim što si trebao reci...ne insistira na diktiranju knjige ali očekuje da znaš o čemu pričaš,a ne samo da nagađaš što bi mogao biti odgovor na pitanje.Svaka čast profesorici!

malimrav85
05-07-2011, 15:49
Po meni skroz ok, nemam nikakvih zamjerki. Predavanju nisu ubitačna, ispitivanje isto tako.
4 jer ponekad odaje dojam da joj je dosta rada na faksu.

issss
20-09-2011, 17:20
serša je stara boginja i točka.:mhm::mhm::mhm:

djevojcica sa sibicama
11-10-2011, 13:40
čula sam da preferira dečke, al ovo čemu sam prisustvovala, nije bio usmeni nego ... flert :mrgreen:
al ok, drži se kartica i ne ide u neke pretjerane detalje ko ostatak katedre
sve u svemu, utapa se u mediokritetstvu faxa

dorian gray
27-12-2011, 12:47
Drži se kartica što je enormni bonus jer ostalima su kartice valjda neki oblik interne sprdnje sa studentima. Ako znaš ide glatko, ali ipak i u detalje. Ako neznaš ili zapneš ne očekuj pojas za spašavanje, naprotiv onda krene neugodna tišina ili neurotični komentari.

bojankrkic
11-01-2012, 09:30
a šta reć..kakvu posluku porati? 5 ko suza :thumbup:

charmander
30-01-2012, 16:19
Nakon svih ovih hvalospjeva profesorici, morat ću u ime svih onih koje je dotična na tako jedan glup i bezvezan način srušila, dati profesorici 1. Atmosfera na usmenom izuzetno neugodna, ona nervozna i komentari „pa kako možete doći 3. puta na ispit i ne znati to ili to…“ Ljudi, nema profa bez razloga relativno nizak prosjek na pravokutniku.
Nas je 10 ušlo, prvih dvoje koji su odgovarali su prošli, a poslije toga svi su popadali. Nagla promjena raspoloženja kod profesorice se je jasno vidjela i mi svi ostali smo zbog toga pali. Izuzetno neprofesionalno ponašanje tako da je ne bih nikome preporučio.

konzerva
31-01-2012, 17:47
The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde...

nevjerojatno strpljiva i tolerantna kad to hoće, ali nekad...

babaRoga
01-02-2012, 18:48
O profesorici Seršić nemam baš lijepih riječi. Kažu da ona ovo čita, stvarno se nadam da je tako.
1. UVIJEK kasni. poštovana profesorice (i svi vi ostali koji to radite) to je nekulturno i neodgojeno, bez obzira koliko doktorata ili godina imali.
2. GLEDA INDEX PRI ODGOVARANJU/NAKON ODGOVARANJA - to isto tako nije u redu. ako sami ne znate kad čujete odgovor na sva 3 pitanja koju biste ocjenu nekome dali, idite pisati članke i nemojte ispitivati. To što nemam teoriju 5 na 1. godini ne znači da ne mogu međunarodno za 5 naučiti na 3. godini.
3. IZRAZITO JOJ VARIRA RASPOLOŽENJE što isto nije u redu prema osobama koji sjede preko puta nje. Neki puta (čuh, ne doživjeh) je za namazat na kruh, a neki puta (doživjeh jednom, čuh još puta) se probudi neka nestrpljivost u njoj i usmeni ne završi onako kako se osoba koja odgovara (a bome ni slušači) nadaju. Kažu za asistenta Mrljića da je gadan. Je. I za Šošića. On također. Ali NITKO od ostalih članova katedre nema nastup poput prof. Seršić (bar nisam doživjela ni od koga, kod svih sam nekoliko puta slušala, a kod nekih i odgovarala). Poštovana profesorice, ako smatrate da student nije naučio / nije zadovoljavajuće naučio gradivo, uputite ga koje dijelove može pogledati, da dođe na konzultacije ili jednostavno vratite index. Nema potrebe za vrijeđanjem ili deranjem. Uostalom, nije ni na razini akademski obrazovane osobe.
Nadam se da će profesorica i dalje preferirati one s prosjekom i seminariste tako da oni to odmah polože, a ona ne bude iživcirana odgovorima kada se ostatak studenata (koji možda znaju čak i bolje od spomenute dvije kategorije) udostoji izvući A karticu s mišlju da će možda doći i do B.

cudoprirode
03-02-2012, 00:30
Nakon svih ovih hvalospjeva profesorici, morat ću u ime svih onih koje je dotična na tako jedan glup i bezvezan način srušila, dati profesorici 1. Atmosfera na usmenom izuzetno neugodna, ona nervozna i komentari „pa kako možete doći 3. puta na ispit i ne znati to ili to…“ Ljudi, nema profa bez razloga relativno nizak prosjek na pravokutniku.
Nas je 10 ušlo, prvih dvoje koji su odgovarali su prošli, a poslije toga svi su popadali. Nagla promjena raspoloženja kod profesorice se je jasno vidjela i mi svi ostali smo zbog toga pali. Izuzetno neprofesionalno ponašanje tako da je ne bih nikome preporučio.

ja se moram referirat na ovo buduci da sam osobno dozivjela istu situaciju. naime, svatko iole posten i razuman bi postavio pitanje "kako mozes doci 3.put a da ne znas kolko je bilo npr. UN konferencija o pravu mora" tako da to profesorici ne mozete zamjeriti. niti je fer da dizete paniku kod drugih ljudi ovakvim post-ovima. Ima ona drugih stvari koje se mogu zamjeriti (primjerice da olako ulazi u rasprave sa studentima koji nespremljeno dodu na ispit i onda nju napadaju sto im na to ukazuje pa onda ona njih napada istovremeno objasnjavajuci zasto ima osnove da ih napada i svo to raspravljanje stvori neugodnu situaciju nama ostalima u kabinetu-ko kad slusas ogorceni bracni par dok se prcaju za obiteljskom vecerom -.-). profesorice, ako citate ovo-ima ona "pametniji popusta";)

ugl, ako je kod ikog bitan stav (a on je uvijek bitan na usmenom) to je kod ove profesorice. ponosno sjedni ispred nje, sa smijeskom na licu i nadom da ces izvuc normalnu karticu i sve ce bit ok;) ne cjepidlaci po detaljima (bar meni nije) ako si joj to JASNO objasnio, IZDVOJIO najbitnije i ako je ona primjetila da ti to kuzis. ja sam bila gotova u nekih 10-15min i jako ugodno ispitivanje unatoc cinjenici da su prije mene bile dvije cure kojima je bio 7.izlazak i koje nisu znala zucnut o kodifikacijama-ni rijeci nisi zucnule. I naravno da je prof krenula sizit i da su ove krenule sizit i vec sam misla da cu i ja trpjet posljedice te kolektivne sizike. Kuzim da ih je uhvatila trema i sav ostali popratni stres, al zablokirale su jer su misle da joj moraju sve od rijeci do rijeci ispricati umjesto da su se (ako nista drugo) drzali najbitnijeg. Medutim, na kraju je prof bila cist ok i jako ugodno ispitivanje, cak je i neku foru bacila:)

charmander
03-02-2012, 11:39
ja se moram referirat na ovo buduci da sam osobno dozivjela istu situaciju. naime, svatko iole posten i razuman bi postavio pitanje "kako mozes doci 3.put a da ne znas kolko je bilo npr. UN konferencija o pravu mora" tako da to profesorici ne mozete zamjeriti. niti je fer da dizete paniku kod drugih ljudi ovakvim post-ovima.

Kritika prihvaćena i opravdana. Nije mi bila namjera dizat paniku,već sam htio ukazat da nije žena baš tako divna kao što se nekoliko postova za redom o njoj pisalo. Prilikom pisanja ovog posta možda sam bio previše subjektivan i pun negativnih emocija, ali nekako je cijeli odnos prema tom ispitu i toj katedri bio tako, jednom riječju NEGATIVAN.
Uglavnom ljudi, međunarodno se da položit kod svih, pa i kod prof. Seršić. Meni ona osobno nije sjela. Kad sam došao 3. put kod nje onako siguran u sebe i svoj prolaz, taj me pad nekako najviše od svih dotadašnjih padova pogodio, jer sam ga smatrao najmanje od svih utemeljenim.

BaF
03-02-2012, 11:59
primjerice da olako ulazi u rasprave sa studentima koji nespremljeno dodu na ispit i onda nju napadaju sto im na to ukazuje pa onda ona njih napada istovremeno objasnjavajuci zasto ima osnove da ih napada i svo to raspravljanje stvori neugodnu situaciju nama ostalima u kabinetu-ko kad slusas ogorceni bracni par dok se prcaju za obiteljskom vecerom -.-). profesorice, ako citate ovo-ima ona "pametniji popusta";

pojavi li se itko normalan u toj prostoriji, povremeno barem?

babaRoga
06-02-2012, 13:05
pojavi li se itko normalan u toj prostoriji, povremeno barem?

vjerojatno teta čistačica, ona s naočalama <3 :))

zabica
14-02-2012, 10:30
od mene čista petica!! :)
mučila sam se s učenjem i bila uvjerena da ne znam za prolaz ali eto na kraju sam prošla,a bio mi je drugi izlazak s tim da prvi put nisam ni izašla!atmosfera na usmenom je bila skroz ugodna i mirna,prof se znala i našaliti,puno pomaže i doslovno izvlači iz ljudi ili čak sama kaže odgovor!od nas pet jedna je cura pala,jedna odustala a troje nas je prošlo!vidim da ima i dosta negativnih komentara,al ne znam na mene je stvarno ostavila jako dobar dojam i mislim da je najbolji izbor na katedri,slušala sam ispite kod šošića i kod lapaša,oni su jako detaljni i jako dugo ispituju i ne drže se kartica. prof seršić se drži kartica eventualno nešto još traži da povežete recimo oko međ subjektiviteta međ org iz 1. i 4. knjige,ali ne traži neke detalje,samo ono najbitnije!