PDA

View Full Version : Receptici za velike i male majstore kuhinje



Noola
15-01-2011, 16:51
Daklem posto je teme Prehrambene navade zamisljena da pisemo sto smo taj dan jeli, a ja sam pocela ostavljat svakakve recepte, ne zelim se zamjeriti moderatorima, administratorima i inim bogovima foruma, pa reko idem ja otvoriti temu (svoju prvu :mhm:) gdje cemo moci razmjenjivati receptice i tak ostale "kulinarske stvari", moze ?! ::E:

Da ne ispadne da sam otvorila temu a da nisam nista stavila evo pejstam sa prehrambenih navada receptic...

Evo jedan super recept koji smo frendica i ja same smislile (od vise recepata smo skemijale nesto svoje) kad nam je bilo dosadno. Dakle treba jedna veca bundeva koja se prepolovi, izdubi, jedna polovica se ostavi a druga se oguli i nasjecka na komadice i stavi kuhat sa nasjeckanom mrkvom i krumpirom. Kuha se dok ne bude mekano, procjedi se, voda od kuhanja se ostavi, a povrce se izmiksa, vrati i zalije s vrhnjem za kuhanje i zacini po zelji na kraju se posuje sa kosticam. Inace nisam ljubitelj bundeve al ovo mi je bas fino. Da se druga polovica ne baci, u nju smo stavili smjesu- na luku poprzena mljevena puretina, doda se cesnjak, tikvice,mrkva, ma sta god vam padne na pamet i malo paradajza za kraj da poveze (kao neki bolonjez al mi smo svega dodale), zalit vinom i malo krckat. Onda to sve izlit u tu polovicu, naribat sira i stavit u rernu da se zapece nekih 20ak min.... ::E:

ninap
15-01-2011, 18:01
Bravo Noola27!!! :D baš mi je drago što si otvorila ovaj topic..:)
..evo i moj zadnji kaj sam pravila...i fkt nije teško..mislim, čim sam ga ja pravila ...fkt onda nije problem :D
daklem... kupiti lisnato tijesto (ali ono smrznuto), odmrznuti, razvaljati, premazati ketchupom i staviti na to prvo sir u listićima, pa na to salamicu neku (ja sam stavila šunku za pizzu i pureću šunku) te opet na to naribati sir..u sve zajedno ide 15dkg salame i 15 dkg sira.. zarolati i gore premazati s žutanjkom i staviti u protvan i u pećnicu nekih 20tak minutica ..

Noola
15-01-2011, 18:08
Super je recept ninap :D

Ovo sam vec prije stavila, ali evo da bude sad tu na jednom mjestu...

dakle prstici sa sirom (tak je to moja frendica prozvala)

svjezi sir (uvijek uzmem od 500g), toliko brasna i toliko margarina (to ipak malo smanjim da ne bude premasno), malo soli, zamjesi se tijesto i ostavi 15 a min u skrinji da se stisne, razvalja se nareze na trakice, stavi na masni papir, premaze zutanjkom i posuje se sezamo, pece se 15-20 min dok ne porumeni...

Breeder
15-01-2011, 18:22
svjezi sir (uvijek uzmem od 500g)

ja ne mogu smisliti taj sir iz ducana, ili sa placa ili nista!

Noola
15-01-2011, 18:31
ja ne mogu smisliti taj sir iz ducana, ili sa placa ili nista!
Hahaha dakle ti bi za sebe rekao da ne volis svijezi sir ?! ::E:

Breeder
15-01-2011, 18:36
Hahaha dakle ti bi za sebe rekao da ne volis svijezi sir ?! ::E:

ako je iz ducana onda ga ni ne mozes nazvati tako :belj:

jesi ikada probala sir i vrhnje od dukatovih sastojaka...odvratno...

keeva
15-01-2011, 18:39
domaće je domaće <3
iako oni to rade sa smazanim rukama!!1!

Noola
15-01-2011, 18:42
ako je iz ducana onda ga ni ne mozes nazvati tako :belj:

jesi ikada probala sir i vrhnje od dukatovih sastojaka...odvratno...

Dobro ajde jesi me :mrgreen:

Nisam probala dukatov sir i vrnje jer mi je nekako odbojna ta mjesavina, kako oni znaju koliko ja vrhnja volim u siru...

Hollow
15-01-2011, 19:17
sastojci:
- lisnato tijesto
- šampinjoni
- gauda ili neki drugi polutvrdi sir i mozzarella
- vrhnje za kuhanje
- margarin, začini (sol, papar)

1. izvaljati lisnato tijesto ili kupiti gotovo lisnato pa podijeliti na 2 jednaka dijela
2. staviti narezane šampinjone u tavu, dodati papar i sol; pirjati dok tekućina ne ishlapi
3. naribati sir
4. zdjelu za pečenje namazati margarinom
5. u zdjelu položiti jedan dio lisnatog tijesta
6. na lisnato tijesto prvo staviti sloj sira, zatim gljive i opet sloj sira; politi vrhnjem za kuhanje
7. poklopiti drugim dijelom lisnatog tijesta
8. narezati prije pečenja na 8 jednakih dijelova i politi s još malo vrhnja za kuhanje
9. peći na 200 stupnjeva 25 minuta

+ nadjevu se mogu još dodati i pileća prsa (popržiti ih na naglo u tavi i narezati na male komadiće), ali ja ne jedem meso pa onda pravim bez...

Noola
15-01-2011, 19:32
Stroganoff s piletinom

Nekak nisam ljubitelj govedine pa ja ovo jelo s piletinom radim...
Dakle, pileci file (oko 500 g) na trakice narezati i poprziti na ulju, kad bude rumeno maknuti i na to dodati luk, kad malo omeksa dodati sampinjone (ja stavljam iz teglice jer su nekak zilaviji i ne raspadnu se ko svijezi), pa kisele krastavce narezane na trakice. Ostaviti da se sve malo pirja, vratiti natrag piletinu, dodati zlicicu senfa zaliti vrhnjem za kuhanje i pustiti da se jos malo krcka. Posluzit uz njoke, pire ili rizu (ja osobno volim rizu najvise uz ovo). Super mi je kombinacija s kiselim krastavcima...bas da poseban okus :)

ninap
15-01-2011, 20:57
evo još jedan receptić..brzo je gotov.. nešto tipa pizza..
..dakle, zamijesiti tijesto kao za pizzu (ili kupiti gotovo tijesto u pekari :D) staviti u protvan, na to staviti svježi sir (500g) i na sir staviti špek, čajnu, kulen ili kaj god vama odgovara..i na to staviti vrhnje... i u pećnicu... meni je preeeeefino..:)

Maat
15-01-2011, 23:52
fino mi je i samo čitati ovo! :D a ovaj stroganoff bome radim jedan dan sljedeći tjedan

u tonu zaprženih sastojaka, jedan jednostavni za brusketiće
tikvice, paprike i paradajz* narezane na kockice pržiti na maslinovom ulju, skroz lagano (paradajz dodati malko kasnije), sa začinima, osim soli i papra može češnjaka malo, crvene paprike, bosiljka... to poslagati na kriškice kruha, francuza ili meni najdraže onaj sa sjemenkama i na svaku preko nadjeva staviti tanku šniticu sira da se rastopi po svemu. kruhiće na pleh i u pećnicu na desetak minuta.

*mali tip kako najlakše oljuštiti paradajze, vjerojatno poznat svima, staviti prvo u kipuću vodu na par sekundi da koža omekša, pa ohladiti

Noola
16-01-2011, 13:35
evo jedan receptic koji moja teta cesto radi, a ja sam si dala truda pa napravila prosli tjedna...

dimsi piletina

treba jedan pileci file, zganci, sir dimljeni (khm...dimsi), jaja, luk..
skuhati zgance, i izliti ih na masni papir u tepsiju, ostaviti da se stisne, zatim narezati file na tanko, dobro istuci, peci dok ne porumeni, na tavi gdje smo pekli file staviti sitno sjeckani luk (moze i vlasac), prziti dok ne omeksa i na to izliti izmucena jaja (u koja ste stavili vegetu, sol, papr ili sto vec volite) iliti napraviti kajganu :D (treba nekih 5-6 jaja jer treba veca kolicina kajgane). Kad je to sve gotovo slijedi slaganje, na zgance poslagati filee, na njih staviti kajganu i na kraju naribati dimsi po tome, staviti u pecnicu i peci na 200 oko 20 ak min, ne treba duze jer je to sve u biti gotovo, samo se treba malo "spojit" i zapec.

p.s. ako hocete da bude socnije, filee mozete istuci dan prije i staviti ih u pac tako da omeksaju do drugog dana pa nece bit suho :)

Noola
18-01-2011, 15:26
Daklem, danasnji rucak...

sastojci:
- lucice,
- luk
-masline (crne i zelene)
-pelati
-kapare
- slane srdele
- tjestenina po zelji ja radim sa zelenim rezancima
- patlidjan

priprema:
Na maslinovom ulju proprziti luk dok ne omeksa , dodati masline (neki ih stavljaju cijele, al ja volim kupit one bez koscica pa ih prepolovim), lucice, kapare, slane srdele skroz usitnit (onak da kasasto bude) i dodat, podlit vinom (ja sve volim podljevat vinom :mrgreen:).Na kraju pelati koje sa stapnim mikserom treba usitnit al ne jako, tak da ostanu komadi. Sto se zacina tice ne treba pretjerivati, malo crvene paprike, vegete, bosiljka i papra. Sve se krcka nekih 15ak min, posluzi se uz tjesteninu i nariba se parmezan....jako lagano jelo, a jednostavno je i za napravit :)

Marko87
18-01-2011, 19:48
Eto, kako ne biste rekli da stalno visim po muškome kutku, napisat ću jednostavan recept za večeru/predjelo i ručak. S obzirom na vrijeme pisanja posta, predlažem da krenemo s večerom. Pišem iz glave pa se nadam kako neću nešto zaboraviti :)


Pašteta od tunjevine
Sastojci:
- 2 konzerve filea tunjevine
- konzerva filea slane ribe
- 3 trokutića Zdenka sira
- 1 paketić majoneze
- žlica senfa
- malo maslaca (odokativno, 6-10 dkg)

Sve to fino smiksate i voila - jelo je gotovo! Možete dodati i malo peršina, jaja ne preporučam radi manjeg roka trajanja.


Krenimo na ručak:

Krem juha od tikvica
Sastojci:
- tikvice (ovisno o broju uzvanika - obično je tikvica po tanjuru, ali pošto je glupo raditi juhu samo za jednu osobu, obično ju pripremam za dvoje) :)
- mrvicu mlijeka ili maslaca/vrhnje za kuhanje
- zobene pahuljice (po želji)
- malo češnjaka
- voda (naravno) :D

Priprema: narežete tikvice na kolutove i stavite ih u lonac. Nikako ne gulite koru radi tamnozelene boje (odstranite krajeve, naravno). Potom stavite vodu i počnite kuhati. Hint: voda ne smije prijeći iznad gornjeg sloja kolutova jer se radi o krem juhi. Ovisno o ukusima, tijekom kuhanja ju možete mrvicu nadodati, ali se onda gubi gustoća. Paralelno pripremate češnjak (može u đezvi za kavu) :)
Dodate mlijeko/vrhnje/maslac, češnjak i miskate štapnim ili običnim mikserom (lakše je štapnim, pod uvjetom da gaimate, naravno). U juhu također možete staviti krumpir i luk (osobno ne prakticiram) s time da onda luk stavljate i popržite prije tikvica.
Poslužite i nadam se, uživate :)


Puretina alla grill
Sastojci:
- šnicli puretine (volim prsa) :D
- češnjak
- maslinovo ulje
- ocat

Priprema: nasjeckate češnjak na listiće i stavite ga zajedno s octom i uljem u posudu za posluživanje mesa, neka češnjak malo "pusti dušu". Omjer je odokativan (zanimljivo kako to stalno spominjem), ali bi otprilike bio žličica octa i pola čaše maslinovog ulja - sve ovisi o količini mesa i veličini posude. Puretinu grillate na tavi (ne zaboravite malčice dodavati ulje da vam ne zagori). Nakon što se meso ispeče, stavljajte ga u posudu kako bi se namakao u marinadi (koji put preokrenite komad mesa). Puretina je suha pa je zato dobra ova marinada. S vratinom vam recimo ne treba.

edit: naravno, zaboravih napomenuti da se meso mora malo posoliti :)
Ovako odlično možete napraviti piletinu i svinjetinu (vratina...) s time da vam sa svinjetinom nije potrebna marinada.


Dobar tek!

ninap
21-01-2011, 18:57
..jel ima netko kakav dobar receptić za lazanje??? a da nije jako komplicirano :D

Noola
21-01-2011, 19:38
Ovako ja radim malo drugacije...

-znaci prodinstati luk, nakon 5 min dodati mljevenu puretinu (meni je bolje jer je laksa i okus mi pase), kad se malo prodinsta podliti s vinom, dodati cesnjak, naribati mrkvu i zaciniti (papar, sol, crvena paprika), na kraju dodati pasiranu rajcicu... (kad smo kod toga, ja ne volim bas ove sve iz tetrapaka jer mi malo sjedan na zeludac, pa ti ja usitnim pelate i svjezi paradajz i prokuham to sve)- daklem prvi dio je gotov.

-za besamel- na ulje staviti par zlica brasna i brzo mijesati da se ne zapece, podliti sa litru i pol vruceg mlijeka i pritom brzo mijesati, na kraju kad se zgusne naribati 20ak dkg gaude i posolit, dodati origano.

-ovo na kraju je jednostavno, kupiti ono tijesto koje se ne mora kuhati, tepsiju nauljiti pa staviti red tijesta, besamela pa meso...slazes do kraja i na kraju naribat jos sira...pece se max pol h...

ninap
22-01-2011, 13:18
..ja niti ne jedem svinjetninu već 10 godina odnosno ide već 11, tak da ti ja sve radim s puretinom, piletinom, ev.teletinom.. ovo je super recept i sigurno ću raditi po njemu....fala ti mucho!!!!!!! :D

Maat
23-01-2011, 02:50
mali snack za gluho doba noći
zelena salata u umaku od gorgonzole. našla sam ovaj receptić i baš je fino. volim raznorazne salate i sireve
jednostavnije ne može bit, zelena salata se natrga na komadiće i prelije umakom od majoneze, kiselog vrhnja, žlicu-dvije mlijeka, malo limunovog soka i izmrvljene gorgonzole

još jedan recept na razini petogodišnjeg djeteta,
banana se oguli (to je krucijalno :D), namoči u voćni jogurt i uvalja u žitne pahuljice. u frižider na nekoliko sati pa rezati na roladice.

konzerva
23-01-2011, 10:35
uuu dobar topic.
ajmo malo mesine! :mrgreen:
da čujem kak sve pacate meso?

Noola
23-01-2011, 11:40
uuu dobar topic.
ajmo malo mesine!
:mrgreen:
da čujem kak sve pacate meso?
Evo ja bas danas za rucak radim puretinu s mlincima. Pureci zabatak sam jucer stavila u pac- smjesa maslaca i vegete koje sam razmazala po piretini i malo zarezala ispod koze i "nagurala", jos sam stavila luka, mrkve i cesnjaka i podlila s bijelim vinom.

Inace piletinu volim u limunu marinirat, a cesto u ovu smjesu s maslacem dodam i med, to mi je super kombinacija.

ninap
23-01-2011, 12:45
mali snack za gluho doba noći
zelena salata u umaku od gorgonzole. našla sam ovaj receptić i baš je fino. volim raznorazne salate i sireve
jednostavnije ne može bit, zelena salata se natrga na komadiće i prelije umakom od majoneze, kiselog vrhnja, žlicu-dvije mlijeka, malo limunovog soka i izmrvljene gorgonzole

još jedan recept na razini petogodišnjeg djeteta,
banana se oguli (to je krucijalno :D), namoči u voćni jogurt i uvalja u žitne pahuljice. u frižider na nekoliko sati pa rezati na roladice.

jako mi se sviđa ovo s bananom i voćnim jogurtom... to ću obavezno probati..:D

Maat
23-01-2011, 12:48
dobra ideja ovo s medom!
i mi danas imamo puretinu s mlincima! :D al ne kuham ja
što se tiče pacanja mesa, osim ulja vegete papra lukačešnjaka svinjetinu npr uvijek moram s majčinom dušicom začinit. ne znam otkud mi to, valjda je pravilo, svinja ide s majčinom dušicom, riba s ružmarinom. uvijek kad nešto s tunom pripremam cijela kuća po ružmarinu miriše :)

e da, sad kad sam spomenula majčinu dušicu sjetila sam se jednog fora recepta... koji sam možda čak i stavila na prehrambene navike, ne sjećam se više...
uglavnom, njoke s umakom od milerama i majčine dušice! doslovce se nema šta drugo reć o tome, a fino. mileram se pomiješa s majčinom dušicom. njoke radim sama jer je jednostavno (krumpirovo tijesto se samo trga na komadiće i baca u kipuću vodu, gotovo je kad ispliva na površinu i malo pobijeli) a imam malo zadršku prema zamrznutom krumpiru pa su mi te kupovne njoke odbojne

Izra-_-
23-01-2011, 13:11
uuu dobar topic.
ajmo malo mesine! :mrgreen:
da čujem kak sve pacate meso?

moja stara kad radi pasticadu, nakon sto izpaca meso, izbusi sa svih strana rupe u njemu i zagura u svaku po komadic cesnjaka, pancete i mrkve. a za pac nisam siguran, valjda ocat, voda, ruzmarin i jos neki zacini...


mali snack za gluho doba noći
zelena salata u umaku od gorgonzole. našla sam ovaj receptić i baš je fino. volim raznorazne salate i sireve
jednostavnije ne može bit, zelena salata se natrga na komadiće i prelije umakom od majoneze, kiselog vrhnja, žlicu-dvije mlijeka, malo limunovog soka i izmrvljene gorgonzole


ja slicno znam raditi tuna salatu, jer me zivciraju "tuna salate" koje imaju vise tjestenine nego bilo cega drugog...

dakle natrgani komadici zelene salate, ocijedjena konzerva tune, majoneza, vrhnje, kukuruz iz konzerve, nasjeckani komadici sira (ne puno jer od sira bude zasitno).

Noola
23-01-2011, 13:20
...njoke radim sama jer je jednostavno (krumpirovo tijesto se samo trga na komadiće i baca u kipuću vodu, gotovo je kad ispliva na površinu i malo pobijeli) a imam malo zadršku prema zamrznutom krumpiru pa su mi te kupovne njoke odbojne

Ja nikako da pronadjem kvalitetan stroj za tjesteninu, onaj koji razvalja tijesto i ima nastavke za rezance. Ovo sve sto ima po raznim centrima je sranje, a mama mi ne da svoj :) obozavam tjestenine svih vrsta i bas bi htjela sam radit...

Maat
23-01-2011, 13:45
da, bilo bi lakše sa strojem, ja to još uvijek ručno - jednom u tri mjeseca kad radim :D njoki ispadnu različite veličine i nisu onak glatki jastučići al...gud inaf
baš mi je za vrijeme božića palo na pamet, kak su radili snijeg od bjelanjaka prije miksera!? :mrgreen:

Hollow
23-01-2011, 13:58
baš mi je za vrijeme božića palo na pamet, kak su radili snijeg od bjelanjaka prije miksera!? :mrgreen:

s ovim, i guess. http://appleturnover.tv/homemade/images/hand-whisk.jpg

Cherry Darling
23-01-2011, 14:09
Ja nikako da pronadjem kvalitetan stroj za tjesteninu, onaj koji razvalja tijesto i ima nastavke za rezance. Ovo sve sto ima po raznim centrima je sranje, a mama mi ne da svoj :) obozavam tjestenine svih vrsta i bas bi htjela sam radit...

mi uzeli onaj koji ima ugarkovicka, mislim to je zvijer sto se mene tice, a obozavam tjesteninu...njoke mi rijetko pasu, ugl jer su mi uvijek prezasitne i redovito se na njih prolije previse vrhnja za kuhanje, ili su smrznute sto mi je jos gore, nije da ikad odbijam hranu al kad mi netko servira njoke to redovito bude srednja zalost...

inace bas nedavno pricam s frendicom kako su vecere/dinner partyji s velkim i zasitnim menijem od dva jela potpuni promasaj, jos ako je zahtjevalo cijelodnevno kuhanje tim gore, pun pogodak je vise malih slijedova, nedavno prvo - tijestenina s hobotnicom i bobom, pa kruska punjena musom u šatou od vina :grin: zvuci kako zvuci al nije nimalo zahtjevno, šibnem recepte za koji dan :mhm:

Noola
23-01-2011, 14:18
mi uzeli onaj koji ima ugarkovicka, mislim to je zvijer sto se mene tice

Di ste to kupili?

Cherry Darling
23-01-2011, 15:40
kaze majka negdje blizu velesajma javim jos detalje :D

Noola
23-01-2011, 20:02
kaze majka negdje blizu velesajma javim jos detalje :D

ajd pliz javi da si mogu otic to kupit ::E: joj sad si me razveselila....

danasnja puretina bila mrak, i skuzila sam da su mi mlinarovi mlinci najbolji jer su onak deblji i zilavi:mhm: prije sam ih sama radila, al sad mi se vise ne da posto ih tak rijetko jedem da mi je jednostavnije kupit

Cherry Darling
25-01-2011, 10:26
evo mozes ga kupit na vise mjesta moji ga uzeli negdje na velesajmu ne zna tocno di vise, ali ima kaze i u kaptol centru i ugl u svim kuhinja, posuđe, mikseri ducanima, to ti je KitchenAid sa svim mogucim nastavcima i odvratno je skup, stvarno, godinama se gledao i stedilo se za njega :D ja ne znam nisam profi al meni se cini predobar...

Maat
01-02-2011, 21:21
radila sam ovaj recept jamie olivera http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/banana-pancakes :D nađe se dobrih jamiejevih na svakih 10 koji ne zahtijevaju sastojke s jupitera... napravi se obična smjesa za palačinke, samo se razdvoje bjelanjci i umiješa snijeg. i ne stavlja se šećer u smjesu jer ove banane sa šećerom i maslacem budu sugar bomb. prvi put kad sam radila sam stavljala sve otprilike pa sam pretjerala s maslacem. :mrgreen: što manje maslaca to bolje. i danas sam stavila tučenog slatkog vrhnja na vrh, umjesto ovog creme fraiche, šta god to bilo. fino!

zara3
10-02-2011, 01:02
potrebno: petit keksi
puding vanilija ili cokolada
banane
šlag
mlijeko
rum

priprema : kekse namociti u toplo mlijeko s par kapi ruma i poslagati u posudu,na kekse staviti narezane banane i preliti pudingom,nakraju slag ili cokoladna glazura

brzo i jednostavno

u slast! :mhm:

ninap
12-02-2011, 11:51
RECEPTIĆ ZA LAŽNE KREMŠNITE :) moj naaaaaaaajdraži kolač :) (vrlo opasno za dijetu, jer ga možete pojesti na tone, vjerujte mi :D)
pola litre slatkog vrhnja (meni je najbolja halta)
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
9 dcl mlijeka
keksi petit beure
1 dl vode
2 želatine mljeve bijele

dakle, skuhati dva pudinga (dok odvojite mlijeko koje stavite na vatru u to mlijeko umješajte 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera i onda dok mlijeko počne kipiti, dodajte preostali manji dio mlijeka u kojem ste otopili prah za puding) i onda kuhate puding i dok se skuha, stavite na stranu... u 1 dl hlade vode rastopiti 2 želatine mljevene bijele i staviti na vatru da zakuha do vrenja i onda to umješajte u vrući puding...onda se to lijepo stavi na hlađenje (ne u frižider ofc) i često treba miješati da se ne napravi kora. Kad se to potpuno ohladi u to umiksati tučeno slatko vrhnje (dakle, dok se puding hladi izmiksajte pola litre tučenog slatkog vrhnja).
u protvan dolje poslagati kekse petit beure (npr. 4x5), na to se stavi ta krema i opet gore na to keksi i sve se prelije s čokoladom....preeeepreefino...
možda sam malo zakomlicira postupak..:) al mislim da ste skužili :)

@zara3 ovo se čini jako fino - morat ću to isprobat..pogotovo jer je s pudingom i ne peče se :D

keeva
12-02-2011, 11:57
ovaj topik bi totalno trebo neki tenks gumbič

Noola
12-02-2011, 12:29
ovaj topik bi totalno trebo neki tenks gumbič

Jel da to sam si i ja razmisljala.
Curke hocemo i slikice stavljat?
Ja sam vec skupila receptica, al nikako da krenem kuhat to pa da mogu i slikat.

ninap
12-02-2011, 22:23
Jel da to sam si i ja razmisljala.
Curke hocemo i slikice stavljat?
Ja sam vec skupila receptica, al nikako da krenem kuhat to pa da mogu i slikat.

pa da..to bi bilo super..samo kaj bi onda trebala izbjegavat ovaj topic recimo od nekih 8 naveče, jer dok samo čitam kaj se finoga kuha i prave kolači, a još da vidim slike...ubrzo bi trebala mijenjati svoj konfekcijski broj :D

Maat
12-02-2011, 23:24
ja nemam potrebnu aparaturu za to trenutno. al podržavam!

Noola
13-02-2011, 12:29
Danas sam raspolozena za sve osim za ucenje i od jutra ko budala spremam, peglem i sad sam ogladnila ::E: pa sam odlucila napraviti nesto od namirnica koje imam u fridju, doslovce sam sve izvadila van i pocela kombinirati, dakle recept je no name jerbo je izaso iz moje glave prije pol h ::E:

za tijesto:
svijezi sir (bas mi je ostalo pola one posudice i nisam znala sta bi s njim)
prasak za pecivo
maslac (odokativnom metodom :) cca dvije jusne zlice, mozda malo manje)
brasno dodavati dok se ne umjesi tijesto
-ovo je u biti ona smjesa za slance od sira tako da to treba kojih pol h ostavit u frizideru da se malo stisne

nadjev:
na maslinovom ulju prvo prodinstati glavicu luka, dodati pileci file na kockice narezan, dok piletina malo porumeni dodati sampinjone (svjeze) i ja sam na kraju dodala i onaj ledov carski mix di ima mrkve, brokule i cvjetace, podliti sa malo bijelog vina i ostaviti 5 min da se krcka, zacini klasika-sol,papar,vegeta.

- u tepsiju sam stavila tijesto, na to taj nadjev (izvaditi sa onom rupicastom grabilicom jer sve pusti dosta vode pa nije dobro sam istresti na tijesto) i na kraju promjesala jedno kiselo vrhnje sa dva jaja prelila preko toga i naribala sir ::E:

jos cekam da se ispece pa puknem slikicu :)

Noola
13-02-2011, 12:56
Evo i slikica....

http://img40.imageshack.us/img40/5682/lblblblblbl.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/5605/blblblb.jpg

zara3
13-02-2011, 21:40
RECEPTIĆ ZA LAŽNE KREMŠNITE :) moj naaaaaaaajdraži kolač :) (vrlo opasno za dijetu, jer ga možete pojesti na tone, vjerujte mi :D)
pola litre slatkog vrhnja (meni je najbolja halta)
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
9 dcl mlijeka
keksi petit beure
1 dl vode
2 želatine mljeve bijele

dakle, skuhati dva pudinga (dok odvojite mlijeko koje stavite na vatru u to mlijeko umješajte 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera i onda dok mlijeko počne kipiti, dodajte preostali manji dio mlijeka u kojem ste otopili prah za puding) i onda kuhate puding i dok se skuha, stavite na stranu... u 1 dl hlade vode rastopiti 2 želatine mljevene bijele i staviti na vatru da zakuha do vrenja i onda to umješajte u vrući puding...onda se to lijepo stavi na hlađenje (ne u frižider ofc) i često treba miješati da se ne napravi kora. Kad se to potpuno ohladi u to umiksati tučeno slatko vrhnje (dakle, dok se puding hladi izmiksajte pola litre tučenog slatkog vrhnja).
u protvan dolje poslagati kekse petit beure (npr. 4x5), na to se stavi ta krema i opet gore na to keksi i sve se prelije s čokoladom....preeeepreefino...
možda sam malo zakomlicira postupak..:) al mislim da ste skužili :)

@zara3 ovo se čini jako fino - morat ću to isprobat..pogotovo jer je s pudingom i ne peče se :D

ninap...to ti je najjednostavnija verzija,u puding mozeš dodavati mljevene kekse bademe...moze se pravit s kuhanim jabukama(narezane jabuke kuhati,kad postanu mekane izvaditi,kekse namocit vodu u kojoj su se kuhale jabuke jer puste sok pa je fino,na kekse stavit skuhane jabuke pa puding,bolje od vanilije u ovoj verziji i na kraju šlag):thumbup:

ninap
13-02-2011, 22:13
jooj, kak se ja toga nisam sjetila :D... i ovak je preeeefino
..ali i ovo ću probati..:) hvala

@noola- kaj da ti kažem...ovo izgleda mljac...i više od toga..najradije bi se pozvala k tebi na kasnu večeru...:D

Noola
27-02-2011, 13:45
idem radit rucak...danas je na meniju Chiliiiiiii....obozvama ga :D

dakle, sto nam treba

- 2 glavice luka
- 2-3 paprike (ja sam uzela crvenu i zelenu tak da bude sareno)
- 500 g mljevenog mesa (ja ostajem vjerna puretini jer mi je bolja)
- mjesavina zacina za chili con carne
- konzerva crvenog graha, kukuruza, pelata (ja uzmem i 2 svjeze rajcice i smiksam sa pelatima jer malo ublazi njihovu gorcinu)

Priprema je jednostavna, prodinstati luk nakon 5 min kad malo porumeni dodati mljeveno meso, dodati dio zacina (ne pretjerati jer je jak dosta), pusiti da se dinsta, podliti s malo vode da se ne zapece, nakon cca 5 min dodati nasjeckanu papriku, ostaviti jos 10 ak min da se krcka, pri kraju dodati miksane pelate i paradajz i na samom kraju grah i kukuruz, jos zacitini po zelji sa chilijem, paprom, soli i vegetom i ostaviti jos 5 min da se krcka. S vodom ne pretjerati ali treba podljevati da se ne zapece.
na kraju ja volim naribati sira gore kad se servira i super mi je uz to onaj kukuruzni kruh :mhm:

to bi trebalo ovako izgledati...mozda pukenm i svoje slikice kad zavrsim :D
http://static.skynetblogs.be/media/44600/dyn009_original_500_292_jpeg_2656757_0a137c3445f67 5f299d6f38253ff5f8c.jpg

Izra-_-
27-02-2011, 13:53
mljac... gdje uzimas mljeveno meso? :smile:

Noola
27-02-2011, 14:06
Vindija na Kneziji...to je vindonovo svjeze mljeveno purece meso....al imaju ti oni to i po ovim vecim duckasima :D

Noola
27-02-2011, 15:00
Chili gotov i pojeden....::E:
napomena, dragi je kupio smedji grah (ne treba musko poslat u ducan :mrgreen:) i to je zivo sranje, s razlogom ide crveni...tako da necem slikat jer ne izgleda tak liejpo kako bi trebalo....ah tastina ::E:

Noola
03-03-2011, 16:46
e pa ko prava bosanka moram staviti jedan super recept:

dakle

ja sam uzela teletinu i svinjetinu (butice), nasjeckati na kockice, proprziti na masti, nakon toga dodati nasjeckani luk (ja stavila dvije glavice srednje velicine) i cesnjak (jedno 3-4 cesnje)----> dakle ovo se svi dinsta u jednoj posudi dok meso ne porumeni, a luk malo omeksa.
- E sad treba uzeti jednu veliku posudu (duboku) i redat naizmjence meso i povrce: -krupno nasjeckani kupus
-krumpir (isto krupno narezan)
-mrkva (opet krupnije razana)
-paprika (crvena, zelena, zuta)
-grašak, mahuna
-paradajz- posto mi je svejzi sad uzasan, ja sam pelate nasjeckala krupnije
E sad kad se to naizmjence poslazete u posudu zaliti bijelim vinom (cca 2dcl), octom (cca1dcl) i vodom da se sve prekrije, dodati klasicne zacine (sola, papar, vegeta,slatka paprika) i to sve poklopiti sa aluminijskom folijom, staviti u tepsiju (da se ne bi izlilo) i na cca 2 sata staviti u pecnicu (nas 220 stupnjeva) da se krcka


Dobar tek!

Noola
03-03-2011, 20:58
Ok prosli su rokovi, sad imate vremena...ajmo postajte recepte...nemam vise ideja....

Croangel...obecala si ::E:

ninap
03-03-2011, 22:24
danas sam radila jedne (nadam se fine) kolače..vrlo jednostavne, brze, bez pečenja..
..trebaju vam:
keksi petit beure 2 pakovanja
2 čokoladna pudinga
maslac oko 150dkg
šlag
800 dcl mlijeka
znači, prvo skuhati puding u 800dcl mlijeka i stalno miješati da se ne napravi korica...u hladni puding umiksati 150 dkg maslaca i 4 velike žlice šlaga (ili slatkog vrhnja)
u protvan poslagati keksiće, pa na to staviti pola te kreme od pudinga, pa opet keksiće i drugu polovicu kreme i na kraju na sve to staviti šlag... ja sam posipala šlag sa mljevenom plazmom, a možete i naribati čokoladicu, posipati krašem i sl...
eto, jako brzo gotovo...a sutra ćemo probati :)

nuklearna
03-03-2011, 22:33
ja to radim, ali sa pudingom od vanilije i bez maslaca. i na kraj ne stavljam šlag nego izribam čokoladu za kuhanje :D fino jako :)

galatea
03-03-2011, 22:40
probajte dodat neko voće u to, bit će još bolje

keeva
04-03-2011, 11:45
bitno da vam gore piše bosanski lonac :lol:

di je thanks gumbić sad kad ga trebaš :cold:

Hollow
04-03-2011, 11:55
evo jedan super recept kad vam je kriza i nemate slatkog doma ili kad vam se jede nekakav kolač, a nemate vremena... gotovo za 5 minuta i iznenađujuće dobro.
treba vam mikrovalna!

u šalicu za kavu stavite 4 žlice brašna, 4 žlice šećera, pola žlice praška za pecivo, 2 žlice kakaa i promješate.
zatim dodate 1 jaje i opet promješate.
nakon toga dodajte još 3 žlice ulja i 3 žlice mlijeka. promješajte.
stavite šalicu u mikrovalnu na najjače na oko 3 minute (ovisi o jačini mikrovalne).
nakon što bude gotovo ostavite malo da se ohladi... i to je to.

naravno, možete raditi različite kombinacije, pa umjesto kakaa staviti komadiće bijele čokolade, sušeno voće, nutellu...

ninap
04-03-2011, 15:17
bitno da vam gore piše bosanski lonac :lol:

di je thanks gumbić sad kad ga trebaš :cold:
Hahaha, baš sam i ja to primjetila :D

Hollow - super brzinski receptić :) hvala!

georgee
04-03-2011, 17:20
BOSANSKI LONAC
ja to radim, ali sa pudingom od vanilije i bez maslaca. i na kraj ne stavljam šlag nego izribam čokoladu za kuhanje fino jako

Re: BOSANSKI LONAC
probajte dodat neko voće u to, bit će još bolje

bitno da vam gore piše bosanski lonac :lol:
vrištim :rotfl:

keeva
04-03-2011, 19:29
dada, to je i mene scimalo, jer sam prvo pročitala zadnji post i vidim piše bosanski lonac i gledam jel ova galatea poludila konačno il šta.

Noola
12-03-2011, 18:38
Jucer su mi se bas lignje jele, a posto mrzim przene, u rizotu ih ne volim i nemam rostilj ili ista slicno nemrem ih ispec onak ko na zaru kako ih najvise volim isla sam smislit nesto...
Dakle ja sam tetu na placu trazila malo vise od pol kile lignji za dve osobe...prvo sam ih na maslinovom ulju ispekla, onda ih izvadila na tanjur i tu dodala brdo sitno sitno nasjeckanog luka(da dobije na gustoci) i 3 cesnje cesnjaka...to se krcka malo pa sam dodala krupno nasjeckanog paradajza i podlila s bijelim vinom, dodala vegete i bosiljka i vratila lignje unutra i pustila da se krcka oko 15min...uz to skuhala zgance i a je to :D

Minokeros
18-03-2011, 09:09
e cure ajmo pomoći malo...
doalzi mi frend na ručak (sad je frend,nekad prije,ne tako davno smo planirali malo više od prijateljstva,al smo zajedničkim snagama shvatili da od toga nema ništa :D)..
i sad ne želim ga fascinirati,al mu želim spremiti fini ručkić..on je rekaO da su njemu tortelini i šalša sasvim dovoljni,no ipak bi si htjela dat malo više trruda :)
problem 1. ja baš i ne kuham
problem 2. neznam kaj bi uopće spremila

čula sam za lemon chicken i to mi se čini fino,našla neki recept na coolinarki...

e sad ak je netko probao molila bi za dojmove ili za neki prijedlog što da kuham,spremam ???

nemam vremena tražit po netu recepte,a i uvijek naletim neke sa hrpom začina koje ja nemam..e da i nemojte mi ništa predlagati s mesom koje nije piletina jer me strah to spremati !

her_alone
18-03-2011, 09:37
RIzoto od piletine sa gljivama

sastojci : pileca prsa
sampinjoni
riza
vrhnje za kuhanje
1 crveni luk iiti kapula :)

priprema: u dubljoj tavici izdinstas luk ( narezan na kockice ) i gljive ( narezane po zelji ), ubacis u to piletinu ( izrezanu na kockice ) prethodno zacinjenu po zelji ( sol,papar,vegeta...) in pustis da se fino ispece ( poprimi zlatnu boju ), rizu skuhas posebno ( meni osobno najbolja uncle ben's ), ubacis u tavicu i dodas vrhnje za kuhanje te zacinis jos po zelji...

meni osobno jako fino,jednostavno i brzo za pripremu :)

dobar tek!

Minokeros
18-03-2011, 09:52
mmmm meni je to super,al ček jel se prije stavi piletina ili gljive na izdinsani luk?

her_alone
18-03-2011, 10:43
pa ja stavim gljive,tak da i one puste svoj sok i fino omeksaju,a onda pojacam vatru i stavim piletinu da se fino ispece... i prreporucujem ti da gljive narezes na vece komade jer se prilikom dinstanja dosta smanje

ma zapravo je tak svejedno,nekad znam ubacit sve zajedno i ostavit da se krcka na laganoj vatrici pa kad vidis da je piletina gotova,malo pojacas vatru da se onak fino zarumeni...

jooooj,sad sam ja ogladnila!

Minokeros
18-03-2011, 11:04
ahaaa,ma mislila sam ako se gljive prve stave da od njih ne ostane ništa dok se piletina popeče,ali u većim komadima je caka,sad kužim..,hvala,ti ovo ću siogurno probati :)

Noola
18-03-2011, 11:42
Ak hoces piletinu pravit evo ti jednostavan recept za stroganof, dakle piletinu narezanu na trakice proprzis na ulju dok ne porumeni, onda ju izvadis na tanjur i na tom ulju prodinstas luk par min, dodas kisele krastavce narezane na trakice (vjeruj mi super je), to dinstas malo, dodas sampinjone (ja ne stavljam svjeze), i malo s vodom podlijes, vratis piletinu unutra, dodas sol,vegetu,papar i jos malo dinstas (nekih 5 min), na kraju zalijes sa vrhnjem za kuhanje i ja volim dodat zlicicu senfa. Posluzi uz njoke, rizu, tjesteninu...ovisi sto volis :)

Paradajz
18-03-2011, 11:42
evo ja dns radim rižoto sa plodovima mora ::E: i to s onima od leda! meni je stvarno super njihova smrznuta hrana!!
jelo je fakat prejednostavno za napravit, a meni je stvarno fino.
jedino imam savjet: kad kuhate plodove mora, odvojite komadiće hobotnice od ostalih i prvo njih malo prokuhajte jer su dosta žilaviji od ostatka. i također one crvene kolutiće (štapiće s okusom raka) odvojite, te ih dodajte zadnje jer njima treba onak 2min da se skuhaju.

inače, ja kad radim taj rižoto, kupim si još jedan dodatni paketić tih štapića jer ih jako volim :D i dodam još malo povrća u sve to :)
http://www.ledo.hr/logistic/upload/tbl_proizvodi/079092_surimi_riblji_stapici_s_okusom_raka_250g1.p ng
doduše, kuham za cijelu obitelj, pa nam i treba malo više :lol:
ugl riža se standardno skuha, sve se izmiješa i voila -ručak za 5!:mhm:
jednostavno, brzo gotovo i fino ^^
aj bok, odoh kuhat :wink:

Minokeros
18-03-2011, 11:50
Ak hoces piletinu pravit evo ti jednostavan recept za stroganof, dakle piletinu narezanu na trakice proprzis na ulju dok ne porumeni, onda ju izvadis na tanjur i na tom ulju prodinstas luk par min, dodas kisele krastavce narezane na trakice (vjeruj mi super je), to dinstas malo, dodas sampinjone (ja ne stavljam svjeze), i malo s vodom podlijes, vratis piletinu unutra, dodas sol,vegetu,papar i jos malo dinstas (nekih 5 min), na kraju zalijes sa vrhnjem za kuhanje i ja volim dodat zlicicu senfa. Posluzi uz njoke, rizu, tjesteninu...ovisi sto volis :)

pa dala sma ti rep za taj recept,našla sam ga na prethodnoj stranici...to mi je zasad izbor br. 1 :)
našla sam jedan super recept za lemon chicken,stavit ću ga tu,meni je ručak slijedeći vikend pa ak netko bude imao volje i želje da ga napravi prije pa mi javi kako je okusom,bit će super :)

Minokeros
18-03-2011, 11:54
evo meni se čini super fin i super jednostavan :

LEMON CHICKEN:


1 Narezati file na kockice, staviti da se paca od 2 sata do preko noći (ako imate vremena) u soku od 1 ili 2 limuna, maslinovog ulja, malo papra i Vegete.

2 Zagrijati tavu, staviti malo ulja ili maslaca, baciti na to piletinu (bez viška safta za pacanje – isti ubaciti nekad pred kraj). Peći jedno 12-15 minuta na srednjoj vatri.

3 Nakon 5-7 minuta pečenja ubacite očišćene kikirikije (maknite i crvenu ljusku isto).

4 Nekad prije ili za vrijeme toga skuhati njoke.

5 Kad piletina bude pred kraj (rumena, smeđa, zlatna, koja god već boja u spektru vama paše), dodati onaj saft od paca što je ostao i prokrčkati 1 minutu.

6 Njoke zamiješati s piletinom i poslužiti s nekom kiselom salatom (zelena, matovilac, nesto tretje).

Noola
18-03-2011, 12:01
Napravit cu ja sutra pa slikam i javim kak je bilo :)

Ma ja ti na mobu surfam pa ne kuzim za koji post sam dobila rep ::E:

Minokeros
18-03-2011, 12:03
ajde supeeer...malo me samo strah da to s njokima i nije nešto tj da njoki ostanu suhi..ajde pa javi :)

Noola
25-03-2011, 18:36
Sorry sto nisam javila ranije, al sam ja na kraju tek jucer radila taj lemon chiken...meni ti je to po receptu bilo porilicno suho, tako da sam ja dodala malo vina i jos mrvicu vrhnja za kuhanje...nisam radila njoke jer ih ja nikako ne volim...al dobro si pretpostavila da je to porilicno suhnjikavo ::E:. Nije lose uopce, al ne znam jel ja nisam dobro radila po receptu ili sta al meni je tog paca bilo jako malo, u svakom slucaju nedovoljno da bi bas imala dosta suga kojim bi mogal politi njoke

kresholino
01-04-2011, 20:18
evo ja dns radim rižoto sa plodovima mora ::E: i to s onima od leda! meni je stvarno super njihova smrznuta hrana!!

ak hoćeš mix plodova(surimi,dagnje,hobotnice djelovi,lignje itd) mora imaš u billi,nekih pol kile tak neš i dobra je cijena
meni je rižoto zakon,tu sam majstor crnog pojasa!:mhm:
+htio bi naučit radit crni rižoto?jel ima neko kakvi fintu ili ideju da mi pomogne?:smartass:

Paradajz
01-04-2011, 22:35
uuu fala na informejšn :) isprobat ću :D

hmm meni mama radi crni rižoto sa crnilom od sipe (kupi na placu) al sad ne znam točno kako ko šta i gdje ide x)

Minokeros
01-04-2011, 23:17
Sorry sto nisam javila ranije, al sam ja na kraju tek jucer radila taj lemon chiken...meni ti je to po receptu bilo porilicno suho, tako da sam ja dodala malo vina i jos mrvicu vrhnja za kuhanje...nisam radila njoke jer ih ja nikako ne volim...al dobro si pretpostavila da je to porilicno suhnjikavo ::E:. Nije lose uopce, al ne znam jel ja nisam dobro radila po receptu ili sta al meni je tog paca bilo jako malo, u svakom slucaju nedovoljno da bi bas imala dosta suga kojim bi mogal politi njoke

ma ja sam za ručak običnu pohanu piletinu na kraju radila...a dobila sma pohvale za ručak tako da se čini da je sve super prošlo...
a gle sok od 2 limuna nije meni niti za limunadu napraviti :D
pa mi je odmah bilo sumnjivo..hm..imam prijateljicu kojoj je dečko kuhar i ona uvijek radi to lemon chicken koju ju je on naučio pa ću pitati recept :)

Minokeros
01-04-2011, 23:18
meni je rižoto zakon,tu sam majstor crnog pojasa!:mhm:
+htio bi naučit radit crni rižoto?jel ima neko kakvi fintu ili ideju da mi pomogne?:smartass:
ja imam ideju da ti pomognem degustirati/jesti :D

kresholino
02-04-2011, 11:44
uuu fala na informejšn :) isprobat ću :D

hmm meni mama radi crni rižoto sa crnilom od sipe (kupi na placu) al sad ne znam točno kako ko šta i gdje ide x)
daj pitaj mamu za recept:thumbup:

Paradajz
12-04-2011, 10:34
daj pitaj mamu za recept:thumbup:

uff sorkač tek sam sad vidjela ovo!

ma ništa posebnoo! kad napravi rižoto (dok je još vruće) onda u to ubaci crnilo and that's it. xD

kresholino
14-04-2011, 12:04
jel neko gleda masterchefa?

Noola
14-04-2011, 12:07
Aha...jaaaa :neko:osim ak ne odem spavat hahahaha ::E:

Noola
16-04-2011, 18:33
Danasnji rucak/vecera...
Posto mi je bakica na placu uvalila toliko rikole da mislim da cu ju sljedecih tjedan dana jest odlucila sam napravit salatu...daklem, rikola je podloga :mhm:
A sad ono glavno,
na maslinovom ulju proprziti luk (al onak polovice, ne nasjeckani), dodati papriku i piletinu na kockice nasjeckanu, dok se to malo przi nasjeckati tikvicu i one mini rajcice, dodati ostatku i na kraju dodati par zlica kukuruza iz limenke (to sam dodala jer sam ga morala potrosit moze i bez), na kraju to posolit i popaprit i stavit na tu rukolu, pomjesat i ja sam jos malo fete stavila gore...:eat:

Maat
24-04-2011, 20:14
jel probao tko ovaj tomov obogaćeni senf
htela sam jučer al nisam imala korijandera i nije mi se dalo cvrljit šećer u tavi
http://masterchef.novatv.hr/clanak/aromatizirani-senf-by-tom.html
zvuči super. senf ftw :D

fat drummer
24-04-2011, 21:06
senf da... kobasice sa jabukom i đumbirom? a ne znam... ja bih žderao lososa, ali ne onog pečenog, nego sirovi marinirani
tom je super, onaj prepotentni peder je lejmo. odi si nanuticu jebat srbočetniče!

Noola
24-04-2011, 21:16
Meni ide na zivce sto taj dumbir svugdje guraju u zadnje vrijeme...ok mi je u nekim umacima, al s njim treba pazljivo jerbo preuzme jako okus...meni je jebeno sta su sve s lignjama radili...definitivno cu morat probat nes od toga...nadam se da ce i tunu radit u kojoj emisiji pa da dobijem jos koju ideju...

Fat pa stati je..lejmo peder ti je sad super sexy hot...izaso u storiju i sav si je super...najjaca je fotka di s uvucenom skembom pozira...i izjave tipa da mu je ego toliko velik da mu ne trebaju jos i zene govorit da je zgodan :mrgreen:

fat drummer
24-04-2011, 21:20
lejmo peder mi je ubio roditelje.... dobro nije, ali gle... prepotentni kreten je moja furka. i onda dođe neki tip i fakat je gay.
sjebao mi je koncept :(

Noola
24-04-2011, 21:27
lejmo peder mi je ubio roditelje.... dobro nije, ali gle... prepotentni kreten je moja furka. i onda dođe neki tip i fakat je gay.
sjebao mi je koncept :(

Definitivno je gej...vidi se to kak reze luk i tak, i kak gleda Toma i to...tak da ne moras brinut, on je gej prepotentni kreten a ti nisi gej...
Nego kad smo kod Toma, jel to samo meni ili je i vama gust gledat kad degustira jela i komentira...in bi bas nekak zivi to svoje zanimanje...bas mi je pravi kuhar :neko:

kresholino
25-04-2011, 10:19
tom i onaj režiser su mi ok,al onaj drugi se malo preserava.inače šou mi je fora zbog neki recepata,malo pretjeruju pa ipak su to amateri pa oni sad očekuju da će u sheratonu kuhat.najveća fora,kad su rezali onu ribu.morat ću malo vremena uzet,al definitivno bi lososa htio probat.hm,đumbit je ok stavljaju ga u malim dozama jer on sam posebi je dost jak i gorkast.star mi ga melje i onda si čaj radi pa znam mu miris valjda je to onak malo miksa da nije ni preslano ni preljuto.:smartass:

*tearsinheaven
04-05-2011, 12:15
Frendica je otkrila super recepte s ove stranice (http://heatovento350.blogspot.com/), stvarno ima zgodnih stvari.

Neki dan sam bila kod nje i žderala ove cookiese (http://heatovento350.blogspot.com/2011/04/cheesecake-chocolate-chip-cookie-bars.html) , prefino je ispalo :soppy:
Uglavnom, preporučam onima koji su spretni u kuhinji, ja baš i nisam tak da se krpam drugima :lol:

ninap
06-05-2011, 12:23
..napravila preeefini voćni kolač s šumskim voćem..
Trebaju vam piškote..4paketića,
2 kisela vrhnja
2 uoćna jogurta od 0,33
7 žlica šećera u prahu
1 paket šumskog voća
1/2 l slatkog vrhnja (il šlaga)
Izmiksati šlag i staviti ga u friz..šumsko voće skuhati (ak je smrznuto),ocijediti i ostaviti taj sok što ostane...u posudu stavite 2kis.vrhnja,2 voćna jogurta, voće i 7 žl.šećera u prahu (ja sam stavila manje) i izmjesati. Piškote namakati u sok što je ostao od voća i posložit u protvan,na to ona smjesa sa voćem,pa na to opet namočene piškote i gore šlag i voila :D meni preeedobro!

Hollow
13-05-2011, 20:02
trebam provjeren recept za princez krafne... planiram ih sutra praviti prvi put, a ne bih htjela zeznuti.

ReMi
13-05-2011, 20:13
trebam provjeren recept za princez krafne... planiram ih sutra praviti prvi put, a ne bih htjela zeznuti.

ak radis prvi put, preporucam da kupis kalupe, a punjenje radi sama, previse posla oko kalupa, kupovni su jednako dobri. e da, i ostavi neko vrijeme u frizideru da omeksaju, nemoj ih odmah posluzivat, bolje su kad odstoje, ko i svi kolaci. :thumbup:

Noola
17-05-2011, 23:09
Napravila sam dragom za rockas ceese cake iliti tortu od sira...meni je mrak iako nisam nesto od slatkog, al ovo mi je bas dobra kombinacija

-izmrviti pakiranmje petit beurre keksa, pomjesati sa 175g maslaca i 1-2 zlice secera (ja smanjim maslaca i uopce ne dodam secer, al ovo je po orginalnom receptu), staviti u kalup, dobro utisnuti i peci 5-10 min na 170 stupnjeva

ZUTA KREMA
1 philadelphi sir
1 rocotta sir
3 jaja
sok od limuna
vanil secer
i malo secera u prahu, al paziti da ne bude preslatko
-Sve mjesati mikserom, ali ne predugo da ne nastanu mjehuric, kremu preliti preko kore i peci na 170 stupnjeva oko 35 min (tj.dok se kora ne stisne uz krajeve, ovisno o pecnici to moze biti i brze)

BIJELA KREMA
2 kisela vrhnja
vanil secer
secer u prahu po zelji

-Kad se zuta krema ispece, preliti bijelu kremu preko i ostaviti 10 min u ugasenoj pecnici, nakon toga ostavit na sobnoj temp da se skroz ohladi i kasnije u fridj...

Noola
22-05-2011, 12:31
Dakle, recept za moj danasnji rucak

4 tikvice srednje velicine, razrezati na pola i onda te polovice po pola prerezati, sa malom zlicicom izdubiti unutrasnjost (ako ne volite kozu mozete i ogulit tikvice prije), to sto ste izdubili ostaviti sa strane.

Na malo maslinovog ulja poprziti luk, cesnjak i mrkvicu i nakon 5 min dodati mljeveno meso (ja ostajem vjerna purecem), ako ne jedete meso, ja sam znala radit i verzije bez mesa gdje dodam raznog povrca, nakon sto se meso malo dinsta dodati ono sto ste izdubili iz tikvica, podliti sam malo bijelog vina, i na kraju dodati usitnjene pelata i dobo zaciniti.

Rernu zagrijati na 180, staviti masni papir na tepsiju i poslagati tikvice, svaku izdubljenu tikvicu puniti sa smjesom i na kraju naribati sira gore, to se pece nekih 20 ak min dok tikvice ne omeksaju a sir se zapece, ovisno o jacini pecnice mozda vam treba i manje, ja volim da sir bude dobro zapecen pa pojacam zadnjih 5 min.

Stavim slikice kad bude gotovo :)

Izra-_-
17-06-2011, 01:00
izrina epic torta od cokoladnih bananica :adzk::

200g piskota
200g mljevenih plazma keksa
4 narance
1 maslac
2 zumanca
20-30 cokoladnih bananica (u krasevim ducanima znaju imati jeftini bananko rinfuzo)
125g secera u prahu (50 + 50 + 25)
4 banane
1 slag (tetrapak od 0,5l - bez secera)
1 litra mlijeka
2dcl vode
1 puding od vanilije
1 puding od banane

__________________________

1. sloj
piskote malo natopiti u 2dcl mlijeka s 1dcl vode i gusto poslagati na dno posude

2. sloj
izmjesati mljevenu plazmu, zumanca, 2/3 maslaca, 50g secera, iscijedjeni sok od narance, staviti preko piskota

3. sloj
cokoladne bananice prepoloviti i naslagati na 2. sloj

4. sloj
u ostatku mlijeka + 1 dcl vode skuhati oba pudinga (s 50g secera i ostatkom maslaca) i preliti preko bananica

5. sloj
narezati banane na kolutice i naslagati/uroniti ih u puding

6. sloj
izmutiti slag s 25g secera i prekriti tortu

_______________________________________________

prvi put kad sam ovo probao spoznao sam istinsku hedonisticku srecu. mozda se cini da ima previse sastojaka, ali zapravo se sve skupa savrseno nadopunjava: 2. i 3. sloj daju intenzivan okus, 4. i 6. ga ublazavaju, a 1. i 5. ga osvjezavaju. na kraju se dobije kalorijska bomba, a prividno lagano i svjeze tako da je idealno za pojesti 5 kila odjednom, utoviti se ko krme i zacepiti krvne zile. :thumbup:

recept je originalno iz nekog srpskog casopisa, ja sam dugotrajnim eksperimentiranjem mijenjao omjer sastojaka dok nisam dosao do savrsenstva. najbolje je kad odstoji u frizideru preko 12 sati.

malimrav85
17-06-2011, 16:39
Ima neko preporuku za neku knjigu o kuhanju?
Ne mislim na kuharicu nego baš knjigu o kuhanju. Tipa da piše kako je najbolje mrvit bademe, zašto nož a ne mikser i tome slično.
Nagađam nešto tipa ovoga
http://www.mozaik-knjiga.hr/article.aspx?articleid=384
ali da je ili u pdf-u ili da ne košta 123490283409234$$$

lawless
17-06-2011, 19:01
jaaaooo koji topic!a tek ova knjiga:kjut:
mislim da idući mjesec radim za nju. pa ti dam da si skopiraš :D
a onda se bacam na proučavanje iste i za 2-3 godine se prijavljujem na MC :smartass:
naravno ako će postojat do tad.
u međuvremenu ovako nešto?
http://www.profil.hr/knjiga/savrseno-umijece-kuhanja/1469/
je da je mala beba za ovu tvoju, al ono... jeftinija je :mrgreen:

Noola
17-06-2011, 19:42
Ja brijem da cu ju kupit ovaj vikend...vec sam ju ogledavala....isplati se dat pare jerbo ju onda imas za unucad :)

lawless
17-06-2011, 20:00
ljubomorna sam! aj onda kad kupiš dođi se pohvalit ;)
baš to, to ću imat za x generacija. sad imam doma knjigu "KUHAR" iz brijem '74. i nema te kuharice koja bi ju mogla nadmašit. ima 1016 strana i izvrstna je! samo ono.. malo bi se ipak savremenizirala :mrgreen:

Izra-_-
17-06-2011, 20:05
a da na nekim torrent stranicama potrazite knjige tog tipa? jedina jeftinija varijanta od te je da usput sa pdf-om skinete i novac. :D

lawless
17-06-2011, 20:22
a ono, mogla bi, al ugl su na engleskom, a budući da već imam jednu meksičku na engleskom i svako tolko guglam sastojke, omjere (različite mjerne jedinice) pa izludim dok skužim šta hoće od mene, lakše mi imat fino na polici knjigu na rvackom za svagda.

Noola
17-06-2011, 20:49
a ono, mogla bi, al ugl su na engleskom, a budući da već imam jednu meksičku na engleskom i svako tolko guglam sastojke, omjere (različite mjerne jedinice) pa izludim dok skužim šta hoće od mene, lakše mi imat fino na polici knjigu na rvackom za svagda.

Ah ma bravo, srocila si ono sto ja zelim kazati ::E: javim se kad kupim

Izra-_-
23-06-2011, 17:57
evo savjeta koji je jedan zagrebacki taksist, u slobodno vrijeme profesionalni gljivar, velikodusno podijelio sa nekoliko pripitih mladica i djevojaka jer je uvidio njihov potencijal za slusanje kulinarskih savjeta:

za sve vrste gljiva, vrijedi da ih treba narezane ubaciti na nekih 2 minute u kipucu vodu, izvaditi sa supljom zlicom i tek onda baciti na tavu (s uljem, lukom, cesnjakom, cime god recept zahtjeva). navodno onda ne budu ljigave nego zadrze konzistenciju ili tako nesto, ne sjecam se bas. :lol: nek neko proba pa javi kako je proslo.

kresholino
25-06-2011, 21:59
evo savjeta koji je jedan zagrebacki taksist, u slobodno vrijeme profesionalni gljivar, velikodusno podijelio sa nekoliko pripitih mladica i djevojaka jer je uvidio njihov potencijal za slusanje kulinarskih savjeta:

za sve vrste gljiva, vrijedi da ih treba narezane ubaciti na nekih 2 minute u kipucu vodu, izvaditi sa supljom zlicom i tek onda baciti na tavu (s uljem, lukom, cesnjakom, cime god recept zahtjeva). navodno onda ne budu ljigave nego zadrze konzistenciju ili tako nesto, ne sjecam se bas. :lol: nek neko proba pa javi kako je proslo.

hm,ovo ne vrijedi i za sve gljive pogotovo ovo za kipuću vodu.možda za neke druge gljive ili na neki poseban način..evo ovak ja radim sa šampinjonima i lisičarkama,ono narežeš opereš s normalnom vodom,tava ulje malo luka ili češnjaka i pečeš ..i onda jako fino se papa:mhm:

ninap
16-07-2011, 11:41
evo još jedan moj receptić za kolače koji se ne peku...laganini i super fino za ove ljetne vrućine :)

paket piškota
2.5 dcl slatkog vrhnja
2.5 dcl čvrstog jogurta
1 vanilin šećer
40 gr. šećera u prahu
1 želatina mljevena bijela
šumsko voće (ja uzimam ledo smrznuto, a može i breskve, ananas, višnje, ma bilo kakvo koje nije smrznuto)

daklem, piškote namočite s nekim sokom da otpuste (ja sam stavila sokić šumsko voće) i posložite u protvan.
zatim, u zdjeli izmiksate šlag, dodate jogurt i šećere te na vatri otopite želatinu i dodate u tu masu i na kraju umiješate šumsko voće s žlicom. Tu smjesu posložite po piškotama i u frižider na nekih 2, 3 sata i to je cijela mudrost...Ultra jednostavno, a fino :)

kresholino
30-07-2011, 18:59
jel ima neko recept kakav za pizzu za podijelit? :thumbup:

Noola
08-08-2011, 22:29
Meni je neizmjerno dosadno otkako sam se vratila u Zg i jos k tome izgubljena sam bez posla pa sad samo smisljam sto cu kuhat (u pauzama od ucenja naravno :mrgreen:)
Dakle zene (i decki koji vole skuhat), ovo je jako jednostavno i jako fino...neki to jos zovu kvrgusa al ja sam odmalena navikla na ulivacu...
Treba vam ciketina, recimo krila i bocke i dobocke (ili batak i zabatak...ovisi kako tko zoveb, vecer prije ih ja zalijem sa pacom koji se sastoji od:
-meda
-maslinovog ulja
-ljutog ketchupa i malo koncentrata rajcice
-klasika zacini...sol,papar,vegeta,crvena paprika

Dalje, tijesto je ko za palacinke samo puno gusce, al opet da se za izlit...nekad ako mi se da nasjeckam na skroz sitne kockice i krumpir i stavim unutra, meni je fora al ne vole to svi.
Rernu zagrijat na 200 dok se ona grije na nauljeni pleh (dublji) stavit piletinu da se malo zapece...koji 10 min max, izvadit van, izliti tijesto i pobacat piletinu gore...peci nekih pol h dok ne vidite da se tijesto ispeklo i gore i odozdo...onda pomijesati kiselo vrhnje sa malo mlijeka i posolit,dobro izmutit i preliti preko svega i pustit jos kojih 5-10min da se zapece...
To ovak zgleda :D
http://img486.imageshack.us/img486/5663/dsc00064pr2.jpg

pupsy
19-08-2011, 13:54
danas sam se u naletu dosade okušala u pravljenju pečenih krumpira punjenih mljevenim mesom. nije jako zahtjevno, ali je fino :)
Dakle, za punjenje je potrebno:
-oko 100 dag mljevenog mesa (za nekih 8 krumpira)
- 3 žlice ulja
- glavica luka, malo češnjaka ( ja koristim onaj u granulama jer nemam svježi)
- 1 jaje, origano
- 3 dag svježeg peršina

Prvo treba krumpire na pola skuhati, negdje oko 15 min. Za to vrijeme prepržiti nasjeckani luk, češnjak , dodati mljeveno meso i pržiti dok se meso ne počne pretvarati u grudice.Zatim nasjeckati peršin i dodati ga. I na kraju dodati 3 velike žlice pasirane rajčice, malo soli i papra te 1 jaje.
Kad su krumpiri gotovi, treba ih prerezati na pola (ne treba ih oguliti, peku se s korom), izdubiti ih žlicom i napuniti filom. Svaku polovicu treba napuniti sa 2-3 žlice fila i na to svenaribati sir i posuti origanom.
Krumpiri se peku u pećnici oko pola sata, na 200 stupnjeva.
ovak je to izgledalo:
http://i51.tinypic.com/25qylwg.jpg

malimrav85
11-09-2011, 13:24
http://www.youtube.com/watch?v=68a8yz7oHLM&feature=results_main&playnext=1&list=PL2F76CE0E3F71EC87

Noola
03-10-2011, 15:08
Moja fascinacija sa kombinacijama alkohol i meso ne prestaje...
Ovo sam neki dan radila...recept dala tete..
Telece odreske (za dvije osobe sam ja kupila oko 40dkg) se posoli i popapri i uvalja u mrvice, pa jaja i onda opet mrvice i ispece se da sa svake strane porumenih
U drugu posudu (duboku) se stavi red pohanih odrezaka, po tome se posuje sitno nasjeckani cesnjak i persin, onda opet ide red snicla i cesnjak, persin i onda najdivniji dio prelije se sa cca pol litre vina i i isto toliko vode...ovisi o kolicini..ja sam dala oduska pa sam stavila vise vina :mrgreen:
malo se posoli i popapri i to se kuha kojih sat-sat i pol dok teletina ne bude skroz mekana...
Uz to sam skuhala pire krumpir i ubila se u jelu...

*tearsinheaven
11-11-2011, 11:02
Pošto sam u zadnje vrijeme oduševljena krem juhom od bundeve (a sad im je baš sezona), moram i tu proširit svoje oduševljenje :D
Uglavnom, receptić je jednostavan, a juha baš super paše za ove hladne dane :neko:
sastojci:
- bundeva (obično na placu imate već narezanu na kockice) ili ona mala butternut (ta ima još puniji okus) - nebitno koliko, ja to od oka procijenim...ajmo reć da je dosta 500g
- naribani sir (ja recimo uzimam podravec)
- žlica putra, peršin, kopar, sol, papar
- litra mlijeka

Bundevu treba nareckat na kockice (prethodnu ju očistit od sjemenki, jel) i skuhati u prethodno posoljenoj vodi. Ocijediti i smiksati, pa onda u tu kašu dodati mlijeko i putar, pa zakuhati. Ostaviti da se kuha 10-ak minuta, a pri kraju dodati malo naribanog sira.
Umjesto mlijeka može se staviti i voda, no s mlijekom okus je puniji i kremastiji. Bila sam jako skeptična kad sam dobila recept al odlučila sam se malo proigrat i na kraju je ispalo prefino! ::E:

Kaj se tiče slatkog, prije koju godinu sam s frendicom išla eksperimentirat s kuhanjem pa smo došle do kolača od maka. Meni je to nešto savršeno, fino paše za doručak uz kavicu ili mlijeko :neko:
sastojci:
- 3 jaja, 250g šećera, 2dcl ulja, 250g brašna
- 3 bjelanjka istučena u čvrsti snijeg
- 250g maka
- cimet
- pekmez, čoksa za kuhanje

Jaja i šećer izmiješati dok se ne zapjeni, dodati ulje, cimet, brašno i mak i sve lijepo miješati. Na kraju još dodati snijeg od bjelanjaka.
E sad, treba dobro miješati da se dobije jedna fina masa koja se onda istrese u pleh, peći u pečnici dok ne porumeni. Izvadit iz pleha tek kad se ohladi i prerezat biskvit po sredini da bi se sredina mogla premazat s pekmezom (ja obično uzmem džem od šumskog voća ili maline jer taj kiselkasti okus fino paše uz mak). Te dvije polovice se onda opet spoje, a vrh se može premazat prethodno istopljenom čoksom za kuhanje pomiješanom s malo mlijeka. Ostavit da se ohladi i voila :D

I jedna ideja za salatu - kak inače obožavam paradajz i jedem ga uz sve, uvijek sam nešto eksperimentirala s njim :yayz:
Jednom sam ga izdubila (znači, izvadila sve ono fino sočno iz njega i to pojela :D), a onda u njega stavila narezani mladi luk. Posipala sam malo octa i soli i onda to jela uz neko glavno jelo. Fakat je ukusno ak volite paradajz i luk kao i ja, a i jako lijepo izgleda ::E:

ninap
14-11-2011, 09:07
..bingo torta (mama radila prvi puta jučer...preeedobra je)

SASTOJCI
petit keksi
jaffa keksi
piškote
5 pudinga od vanilije
1 maslac/margarin
10dkg čokolade za kuhanje
šlag
neko voće (ja sam stavila ananas)
1,5l mlijeka

prvo skuhati puding u litri mlijeka i staviti da se ohladi....dok se hladi treba ga promiješati par puta da se ne naprave grudvice....kad se ohladi u puding umiksati maslac...u protvan poslagati petit keksiće na to staviti tu puding kremu, na kremu staviti jaffa keksiće (da čokolada bude okrenuta prema dolje) ..onda odvojiti od te puding kreme pola i u tu polovicu umiksati otopljenu čokoladu i to namazati na te jaffa keksiće...onda na to posložiti piškote namočene u sok od ananasa (ili već kakvo voće budete staviti na kraju), na piškote preostali dio puding kreme, pa na to ananas i na kraju šlag :)

meni nekaj preeeefino poslije lažnih kremšnita...bolje i od ledenog vjetra :)

bubašpara
06-12-2011, 14:44
pa di ja živim!? ne mogu vjerovati da sam tek danas skužila ovaj topic. ja koja obožavam kuhinju, kuhanje, a naročito igranje s kolačima i tortama..
imam zanimljivih receptića za zanimljive kolačiće.. još samo nek me netko ovako neuku pouči kako da stavim tu sliku.. jer ja prva volim kad mi uz recept stoji slika tako da vidim kako to otprilike treba izgledati..

georgee
06-12-2011, 20:25
staviš ovdje ide link

bubašpara
07-12-2011, 15:10
evo jedan receptić za mignone.. ja se totalno navukla na njih zadnje vrijeme.. pa dakle..

potrebni sastojci

biskvit: 4 jaja, 8 žlica šećera u prahu, 1 vanilin-šećer, 6 žlica brašna, 1/2 praška za pecivo, naribana korica 1 limuna, žličica ruma.

nadjev od čokolade: 2 žumanjka, 10 dkg šećera u prahu, 10 dkg čokolade za kuhanje, 10 dkg mljevenih oraha (ja umjesto oraha stavim lješnjake, nekako su mi finiji:mrgreen:), 25 dkg maslaca.

+ marmelada od marelica + barem 200g čokolade za kuhanje (za glazuru).

priprema biskvita: žumanjak, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti,dodati ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjka. peći u što većem limu tako da biskvit bude tanak 10 min u prethodno zagrijanoj pećnići na 180°.

priprema nadjeva od čokolade: pjenasto izmiješati žumanjke i šećer, dodati izlomljenu čokoladu i staviti na laganu vatru da se čokolada rastopi. u još vruću smjesu dodati orahe, a kad se ohladi dodati pjenasto izrađeni maslac. e sad, što se tiče nadjeva doza je malo prekardašena, tako da (ako će netko raditi ih) nek prepolovi dozu.. polovica je taman.

*** ohlađeni biskvit prerezati uzdužno na 3 jednaka dijela. prvi biskvit premazati marmeladom od marelice, preklopiti drugim biskvitom, drugi premazati nadjevom od čokolade i preklopiti tećim. staviti u hladnjak na 2 sata da se ohladi i tako ohlađenog ga narezati na male pravilne kockice (ja režem na cca 2.5x2.5cm). i na kraju svaku "kockicu" premazati glazurom i ukrasiti..
a glazura može biti od tamne čokolade, mliječne, bijele čokolade, može se napraviti i od bjelanjka i šećera u prahu s malo limunovog soka. u tu bijelu glazuru može se dodati par kapi prehrambene boje.. naravno ako hoćete da vam minjoni budu šareni.. u toj zadnjoj fazi stvarno možete pustiti mašti na volju.:mhm:

i evo sličica mojih minjona.. ovaj put su svi bili s tamnom čokoladom, al idući put će definitivno biti šareniji:mrgreen:

http://imageshack.us/photo/my-images/833/img0739am.jpg/


@georgee.. da, al što ako hoću stavit sliku iz npr. my pictures. možda je pitanje glupo,al eto, malo sam smotana oko takvih stvari..

Malegria
07-12-2011, 15:38
izgleda super!! :thumbup:

Malecka
07-12-2011, 19:00
@georgee.. da, al što ako hoću stavit sliku iz npr. my pictures. možda je pitanje glupo,al eto, malo sam smotana oko takvih stvari..

Kad pišeš post imaš tu iznad pored veličine slova, bolda i sl. jednu sličicu: "Insert image"; klikneš na nju i onda imaš opciju uploudanja sa kompjutera ili link sa neta. Pronađeš sliku na kompu i to je to.

Noola
17-08-2012, 12:31
Dakle dosl je vrijeme da se bira svadbena torta...posto ja nisam neki ljubitelj slatkog i osim madjarica ne preferiram neke kolace..kosa mi se pocela dizat kad su pocele price oko torte i nekih masnica...ruza...roze boje i bokte pitaj sto sve ne ludi slavonci hoce , dobila sam savjet od frendice da si malo proguglam wedding cupcakes i odusevilaaaa sam se..
Evo par najdrazih..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Wedding_Cupcake_Tier.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-nvdCZiw6iiI/TatuK-LwGLI/AAAAAAAADM0/0dYGsL_u2ME/s1600/White-and-Black-Wedding-Cupcake-Tower.jpg
http://www.flickr.com/people/30251450@N05/
http://www.flickr.com/photos/juliedesmeules/3855111382/

suni
17-08-2012, 12:42
meni se bas hladi "ingeniozni" koljač. biskvit na to sladoled od oraha i čoko mrvice pa biskvit i sladoljed od stračatele i čoko mrvice :D
tzv seosko veselje kolač!

ultraviolet
17-08-2012, 12:57
svadbeni cupcakes su preslatki! i još ih možeš napravit u milion verzija, crni, bijeli, od jagode i svih čudesa! definitivno super ideja!!!!!

ulizujem se svima
26-02-2014, 14:47
ajde da malo ozivim ovaj topic

juha od tikve

-ulje
-meko brasno
-cesnjak
-tikva naravno (naribana)
-kiselo vrhnje
-zlica ostrog brasna
-sol,papar,ljuta paprika (mljevena)

postupak: napraviti zaprsku od ulja i mekog brasna ( kolicina ovisi o tome kakvu gustocu zelite ). zatim natocite vode ali ne do vrha jer se dodaje jos sastojaka, ubacite u vodu 4 cesnja cesnjaka narezana na listice i kuhate dok ne zavri. onda ubacite naribanu tikvu i kuhate jos 10-15 min. zatim stavite kiselo vrhnje pomijesano sa 1 zlicom ostrog brasna i brzo mijesajte da ne nastanu grude. na kraju posolite, popaprite i stavite paprike i to je to.


tjestenina sa tikvicama

-5 zlica maslinovog ulja
-4 cesnja cesnjaka
-4 tikvice ( neoguljene )
-tjestenina
-kiselo vrhnje
-1 zlica ostrog brasna
-sol,papar
-parmezan


postupak: na maslinovom ulju malo poprzite tanko narezane cesnjeve cesnjaka, ubacite tanko narezane tikvice i cekate dok omeksaju, zatim ih posolite i popaprite i ubacite kiselo vrhnje pomijesano sa 1 zlicom ostrog brasna. tjesteninu naravno zasebno skuhate i naknadno umijesate u tikvice. pri posluzivanju mozete possuti naribani parmezan.


ovo su mjere za 5 osoba

bubašpara
27-02-2014, 00:15
moja omiljena kašica zadnjih dana:

U dvije šalice (cca 1 dcl) mlijeka prokuhati suhe marelice (izrezane na manje komadiće, količina: po želji:mrgreen:), kad marelice omekšaju dodati jednu (istu tu) šalicu rižinih pahuljica. Kuhati nekoliko min tj dok riža ne upije svo mlijeko. Naribati u to 1 jabuku, posuti sa cimetom i vanilijom.

Izra-_-
13-10-2014, 15:13
skroz jednostavni chicken nuggets u kucnoj radinosti:

komadice pilecih prsa uvaljati u jaje, pa u mjesavinu krusnih mrvica i smrvljenog cipsa od paprike s dodatkom malo origana. u pecnici na 220 stupunjeva peci 15ak minuta ili dok ne pocnu hvatati boju da su gotovi. bolje ako se piletina par sati izmarinirala u ulju sa soli, paprom i mljevenom paprikom.

isprobao jucer i bome jest ce se ubuduce uz gledanje filma zajedno sa crvenim i bijelim umakom za tortilje.

fat drummer
13-10-2014, 19:21
skroz jednostavni chicken nuggets u kucnoj radinosti:

komadice pilecih prsa uvaljati u jaje, pa u mjesavinu krusnih mrvica i smrvljenog cipsa od paprike s dodatkom malo origana. u pecnici na 220 stupunjeva peci 15ak minuta ili dok ne pocnu hvatati boju da su gotovi. bolje ako se piletina par sati izmarinirala u ulju sa soli, paprom i mljevenom paprikom.

isprobao jucer i bome jest ce se ubuduce uz gledanje filma zajedno sa crvenim i bijelim umakom za tortilje.

da budem koristan ovdje kada već dajte ove studentske recepte za jedan divan umak baš za ovakve nuggete.
treba vam balsamico, muscavado, čili u prahu ili u kojem vam već obliku paše, kečap.

dvije žlice balsamica i kečapa, jedna žličica muscavada i čilija po želji pomješajte dok se šećer ne otopi. zatim jedite. hrabrijima bih rekao da pokušaju reducirati smjesu za barem polovicu na laganoj vatri, ali nije potrebno