View Full Version : Prof. dr. sc. Hrvoje Arbutina (prosjek 3,39)
Pravokutnići
12-12-2006, 00:34
Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.
Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).
Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.
Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.
Ako umjesto palatala vidite neke čudne znakove, u svom profilu promijenite jezik na hrvatski. Ako s time, glasanjem ili bilo čim tehničke prirode imate problema pošaljite privatnu poruku nekome od nas.
Uredništvo
A sad - ocijeni! :smt080
ivy- smile
22-01-2007, 09:37
ljudi pa kaj vam je nema nista o dragom mi gospodinu
pa meni je davan i krasan jednom me rusia ali stavrno se namucio oko mene ali nakraju je ipak iz drugog pokusaja dao Ĺžig
:lol:
inace same petice mu dajem istina malo gruba pojava ali mila dusica:)
i meni je arbutina zakon!! stvarno pita osnovne stvari i s razlogom padaju oni koji padaju kod njega. ljudi dolaze kod njega a da neznaju sta je PDV. :roll:
Lady Red
12-06-2007, 15:48
i meni je arbutina zakon!! stvarno pita osnovne stvari i s razlogom padaju oni koji padaju kod njega. ljudi dolaze kod njega a da neznaju sta je PDV. :roll:
apsulotno se slazem. ispituje jasno i trazi da razumijes materiju. usprkos uvrijezenom misljenju, nije toliko skrt na ocjenama... ;)
morenita
12-06-2007, 16:22
dala san mu 2 kao i on vecini studenata! ;)))))))))))))
Dao sam 4.
Na ispitu je iznimno korektan, postoji norma za 2 i uvelike olaksava jedan opsezan i prilicno dosadan ispit.
Minus bi mu bili seminari koji su bili prilicno....cudni...da se tak izrazim...
za 2 traži minimalno i zato je čovjek ok :smt002
Taj tip ne zna kud bi sa sobom. Toliko je bio živčan na ispitu, češkao se po glavi i uspuhivao da sam poludila. Kad sam čekala na ispit drugi put bila sam toliko živčana...i upravo zato što sam se sjetila prošlog ispitivanja. Curi prije mene je pola sata pričao o Napoleonu i 2 svjetskom ratu.....ali hvala Bogu prije nego sam došla na red otišao je na pauzu i onada se vratio koliko toliko mirniji. Na seminaru je cijelo vrijeme mljeo kako želi da se studenti osječaju ugodno i neke gluposti a nije nas tokom cijelog seminara naučio jednu jeb*** stvar....seminar kod njega je sh**. Jedan od najgorih profesora! :smt019 :smt067
koliko ja znam, s njegovim su seminarom ljudi bili zadovoljni i prolazili kolokvije što im je olakšalo ispit totalno.
Ne dijeli petice, ali tko ih uopće na ovom faksu i dijeli?
za 2 taži osnove. koliko znam i koliko čujem. Što je dobro i dovoljno za ocjenu dovoljan. Tako bi trebalo biti i na drugim ispitima.
djevojcica sa sibicama
09-02-2009, 15:32
4 od mene.
skroz korektan, samo malo dezorganiziran.
ocjenjuje nešto strože kolokvije, u smislu da se traži potpuna preciznost, al daje i po pola boda, pogotovo ako nedostaje za ocjenu više.
na usmenom sam očekivala po pričama živčanost i nezainteresiranost, na kraju-čista suprotnost.
ugodno, brzo, bezbolno.
i ne daje samo dvojke, dapače ;)
Stormrage
09-02-2009, 19:47
evo mu 5 od mene.
seminar laganini-ne pila, sem.rad 2str.ili ako izlažeš ili "diskutiraš" čak ni to,daje kolokvije ,razbija gradivo i čuva položeno do god.dana čak i ako padneš,i na usmenom se da djelomično riješit tako da dio padneš a dio prođeš, daje mogućnost prijave roka prijavnicom tako da ti se ne računa pad ako rokneš... divan čovjek, malo osebujan 8) ali draži su mi takvi koji su svoji i daju povlastice nego neki koji su divni , krasni i zanimljivi na pred/sem a onda te ubiju ispitom
Broj zapisnika: 01/2009
ISPIT IZ PREDMETA
FINANCIJSKO PRAVO I
FINANCIJSKA ZNANOST
Ocjena : Odličan (5)
Zagreb, 09.02.2009
Ispitivač:
prof.dr.soc.mg. Stormrage
:smt006
Tony Montana
09-02-2009, 23:46
prof.dr.soc.mg. Stormrage
:smt006
wtf??
Kaj si si neke nove titule od magnezija zmislil :-D
Nisam mogao odoljeti, jbg :-D
Stormrage
10-02-2009, 00:31
:-D
I stand corrected
lapsus calami :oops:
jaoo arbutina... najneugodniji, usudila bih se čak i reć, jedini zbilja neugodan ispit koji se sastojao od zalupavanja vratima pred nosom (2x), mahnitog traženja 'svjedoka' po hodniku koji su bili prestravljeniji od mene, 5-min monologa (maybe-dijaloga sa svevišnjim silama) o potencijalnim bombaškim napadima, tel. poziva zubaru i odgoda istog te gratis proricanje budućnosti... :smt108
unutar svih tih radnji uspio je i lupit žig :valium:
uno, i to s guštom :evil4:
Bio je ful smiren u usporedbi s ostalima(čula se dernjava kroz vrata) i pitao me oke pitanja(oni njegovi bitni dijelovi - pdv, dohodak, dobit, postupak) ali je svima dao dvojke što je bezveze. Mislim da sam znao za 3.:mrgreen: Al neka, ja prošo. Evo njemu trojka kad već meni nije htio dat.:smartass:
Ja mu dam peticu jer čovjek stvarno nema visoke kriterije,totalno je ok i uopće nije teško spremiti ispit kod njega:thumbup:
vzapadne
16-09-2009, 15:51
Zabavan profesor :)
malimrav85
16-09-2009, 23:22
Ja mu dajem 5.
Iznenadio me full!!! Nakon straha da će se derat i vikat skroz suprotno!
Prvo, pita osnove, ne traži puno.
Drugo, ako se nešto kaže krivo, ispravi i objasni zašto je to tako. Smireno, sve super.
H, 5ica jedna!
ma petica.
strah me bilo. nenormalno. : D
ali ocito bez razloga. odlican je. zna kolko realno moze ocekivati, realno ocjenjuje.
zbilja.
jako ugodno ispitivanje.
:rispekt:
Profesor je iznimno korektan i traži razumijevanje gradiva! Vrlo smiren ugođaj na ispitu! Sve pohvale! :mhm:
mightyprincesss
16-04-2010, 19:41
Od mene 4, i to samo zbog ocjenjivanja kolokvija od riječi do riječi (izađeš iz dvorane sav sretan kak si super napisao a kad dobiješ kolokvij na uvid sve pošarano, (njemu) pogrešno formulirano,...)
ALI, da ne bi bilo, osim te male zamjerke o profesoru sve najbolje!
Meni je on baš smiješan s tom svojom neurotičnošću, zabavlja me to. I duhovit je - opet na taj svoj neki specifičan način. To da čovjek malo traži, stvarno je tako. I voli da studenti kuže o čem pričaju. A ni seminari nisu bili tak loši kao što sam vidjela da ljudi pišu - ne prezabavni, ali što očekivati od predmeta koji se zove financijsko pravo i financijska znanost?
Uglavnom, od mene sve pohvale, a Hrvoje bi dobio i peticu nije detail-nazi :thumbup:
Bas polozih kod njega, uglavnom
prednost mu je;
- ima normu za prolaz - PDV, dohodak i porezni postupak
- u tim osnovama pita osnove, npr. pretporeze i slicno, dakle, nista posebno
- ispit se moze nauciti u dva tjedna bez problema za dobiti 2
- daje vremena da se razmisli o odgovoru
- pita dosta pitanja, odn. moguce je i ne odgovoriti tocno na par pitanja pa ipak proci
- ima stvarno dobre fore tip, skoro pa bolje nego Kurtovic ;) , npr. "ma stranke (porezni obveznici) su vam papci" i sl. ; )
lose strane;
- za dobiti vise od dva fakat treba znati puno, puno vise nego kod ostalih ispitivaca, mene pitao npr. automatske stabilizatore, načela proračuna EU, nacelo separacije, ..
ocjena; 4
Jep, super je jer za prolaz trazi upravo toliko znanja koliko treba za prolaz. Dosad jedini ispitivac koji, kako marin kaze ima pun raspon ocjena i velike su razlike izmedu ocjena 2 i 5 npr., dok na drugim predmetima nisu tolike razlike izmedu 2 i 5 nego izmedu 2 i prolaza. Uglavnom, smiren, daje vremena, pita neko podpitanje ako treba navesti na pravi odgovor, ma...divan :soppy:
evo jedna petica za tu zlocu o kojoj svi pricaju na internetu :D
lawww003
19-02-2011, 16:55
Ne traži puno za prolaz, najčešća ocjena-2, ali pristup jooj.Dernjava da cure plačući izlaze van stvarno nije potrebna kao ni lupanje šakom o stol i sl. Trojka od mene :)
festa_u_selu
15-06-2011, 00:47
Arbutina je zbilja pravedan ispitivač, bilo bi fenomenalno kad bi se svi ugledali na njega što se tiče ispitivanja. Zbilja daje šansu i ako ne znaš najbolje ili uopće nešto ne znaš da se ispraviš i popraviš dojam na sljedećim pitanjima..neće te odmah onako bezobrazno srušit, već će te nastavit ispitivat.. Možda je malo čudno što je usmeni jedan na jedan, to dosada nisam doživio na faksu, ali ok. E i da, kad ti uzme indeks uopće ne gleda ocjene koje imaš i šta si položio već kad te prestane ispitivat prvo upiše ocjenu u zapisnik, a tek potom u indeks.
Snowhite
07-09-2011, 15:59
evo jedna petica za tu zlocu o kojoj svi pricaju na internetu :D
I od mene! Dobar je Arbi. :D
neću nikad zaboravit famoznu rečenicu s ispita "kolega, kraj vas se osjećam ko saveznički vojnik koji se iskrcao na Normandiji, a vi ko Nijemac samo po meni rafalom, i ne prestajete, ne prestajete i ne prestajete!"
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
car u svakom slučaju, na prvi pogled djeluje strogo, al ruši samo ako se ne znaju osnove.
Najčudniji prof. na faksu s kojim sam se do sada susrela.
Seminar: Čovjek ima zanimljiv smisao za humor, često priča o 2. svjetskom ratu i dobro objasni neke dosadne/komplicirane stvari. Kolokviji su takvi da je neku višu ocjenu je gotovo nemoguće dobiti.
Usmeni: Postavljao je pitanje za pitanjem bez ikakve reakcije je li to što pričam točno ili ne. Nije se derao, divljao. Skroz je ravnodušan. He just doesn't care. Nemojte ni izlaziti na ispit ako ne znate postupak savršeno... i obavezno ponavljajte po onim njegovim pitanjima.
schtudent
14-02-2012, 19:28
Jedan od rijetkih profesora na faksu koji radi razliku izmedu bitnog i nebitnog na ispitu. Sto Arbutina pita za duju to je bitno i tocka! Doduse, pita preteska pitanja za imalo vecu ocjenu sto mu je mana. Ali sve u svemu oke tip, a i nije bas tako hladan, barem nije bio kad sam ja bio na ispitu, bila je cak nekak zezancija!